Ansiktschromoterapi er effekten av fargede lysstråler på problemområder. Chromoterapi er alltid en ekstra prosedyre for å bidra til å øke effekten av grunnleggende omsorg. Fargeeffekter er ofte inkludert i den komplekse behandlingen av aldersrelaterte forandringer i huden i ansiktet, problemet eller nedsmeltet hud. Det er også veldig nyttig for personer som nylig har hatt skader eller ansiktsoperasjoner. Under virkningen av visse nyanser av lys blir cellene i epidermis oppdatert, slik at regenerering skjer mye raskere, risikoen for arr og arr blir redusert flere ganger.

For kromoterapi bruker ansikter lysstrålene i følgende nyanser:

 • blå - nyttig i inflammatoriske sykdommer, purulent utslett, akne; styrker lokal immunitet, har antibakteriell effekt,
 • rødt er effektivt for å bekjempe de første tegn på aldring, stimulerer produksjonen av sitt eget kollagen, akselererer blodsirkulasjonen og mikrosirkulasjonen, stimulerer regenerering,
 • grønn - nyttig for sensitiv hud utsatt for irritasjon; beroliger, lindrer rødhet, bidrar til å bekjempe betennelse, er svært effektiv etter traumatiske prosedyrer, som for eksempel surskall,
 • gul - hjelper til med å gjenopprette kjedelig, livløs hud i ansiktet, returnere den til en sunn farge og naturlig utstråling.

Kosmetologen i Biryulyovo velger nyanse av lysstrålen, varigheten av eksponeringen og antall økter for hver enkelt person. Spesialisten vurderer typen hud, alder, klager, samt pasientens psyko-emosjonelle tilstand. Svært ofte, før begynnelsen av kromatoterapi, brukes pleieprodukter - masker, kremer, serum på ansiktet. Under virkningen av lysstråler trenger de aktive komponentene i preparatene inn i de dypere lagene av epidermisene raskere. Etter den første økten ser ansiktet friskere og yngre ut.

I kosmetikkavdelingen på klinikken vår kan du gjennomgå separate behandlingsprosedyrer eller komplisert terapi, få råd fra erfarne kosmetologer og dermatologer. For å gjøre en avtale, ring registret via telefon.

Fargeterapi. Hva det er, bad, kropps- og ansiktsapparat. Indikasjoner og kontraindikasjoner. anmeldelser

Chromotherapy er en kontaktløs metode for behandling med lys. Prosessen er enestående ved at lyset er elektromagnetisk stråling. På grunn av dette går lysbølger gjennom huden, har en terapeutisk effekt på det berørte området. Denne metoden brukes ikke bare til å behandle fysiske problemer, men også psykiske lidelser.

Hva er kromatoterapi i kosmetikk

Chromoterapi i kosmetikk brukes til å eliminere synlige hudlidelser for å forynge den. Prosedyren bidrar til å øke mengden oksygen som kommer inn i cellene, takket være dette, er metabolisme akselerert, katabolisk avfall blir fjernet. Syntese av kollagen, elastin og hyaluronsyre stimuleres i hudcellene.

Avhengig av diagnosen, jobber skjønnhetspleieren med en bestemt farge, hvor kromfrekvensen er valgt i henhold til de minste endringene i hudtonen. Chromoterapi brukes ikke som en selvstendig måte å forynge huden på. Det tilordnes å konsolidere og forbedre effekten etter hovedprosedyrene. Ved utføring er det ingen ubehag og smerte.

Historien til metoden

Chromotherapy (hva det er, og da det ble brukt til behandling, vil bli beskrevet nærmere) var allerede kjent i det gamle Egypt, da beboerne valgte farger når de bygde husene sine. Egypterne trodde at et fargeres farger påvirker monetær velferd og helse.

Chromotherapy ble brukt i Kina og India til behandling av helseproblemer, men ble populært i det 19. århundre i Europa og USA. I 1930-tallet fortalte Dr. Spitler metoden for syntonisk terapi i hans verk, hvoretter kromatoterapi ble brukt i skjønnhetssalonger for medisinske formål.

Fordeler og ulemper ved prosedyren

Chromotherapy er en moderne måte for hudforyngelse, brukt over hele verden.

Teknikken har fordeler og ulemper:

 1. jevnt hudfarge;
 2. huden er jevn og jevn;
 3. irritasjon og rødhet forsvinner;
 4. trygg for helse, mulig avtale etter operasjon;
 5. fremmer rask helbredelse av skade;
 6. kontaktløs måte å bære på.
 1. høy pris;
 2. for effekten må du holde flere økter, som foreskrives av skjønnhetspleiepersonen individuelt;
 3. Individuell følsomhet for elektromagnetisk stråling.

Indikasjoner for

Chromoterapi anbefales for personer med problemer:

 • søvnforstyrrelser;
 • depresjon, hyppig stress og nervesykdommer;

Chromoterapi anses å være en effektiv prosedyre for depresjon.

 • smertefulle symptomer i ledd, bein og brusk vev;
 • hudfeil;
 • redusert turgor;
 • photodamage.
 • Elektromagnetisk stråling, gjennomtrengende i kroppen, har en beroligende effekt, regulerer og normaliserer arbeidet i alle organsystemer, skader ikke kroppen.

  Kontra

  Chromotherapy (hva det er, og i hvilke tilfeller anbefales ikke, beskrives videre) har kontraindikasjoner for:

  • epilepsi;
  • onkologiske sykdommer;
  • hematologiske lidelser;
  • dermatologiske infeksjoner;
  • åpne sår på det behandlede hudområdet.

  Du bør ikke utføre prosedyren under graviditet og amming, siden lysbølger kan skade babyens helse.

  Er kromatoterapi tillatt for barn?

  Chromotherapy ikke utgjør en fare for kroppen, derfor er det tillatt for barn. Barneleger anbefaler en prosedyre for behandling av en rekke fysiske sykdommer, for å forbedre barnets psykologiske tilstand.

  En liten organisme er følsom for oppfatningen av lysbølger, det skiller flere fargeryanser, i motsetning til en voksen. På grunn av dette er effekten av elektromagnetisk stråling på barnas kropp sterkere, problemet forsvinner raskere enn hos en voksen.

  Hvordan farger påvirker barnas kropp:

  • Rød - stimulerer nervesystemet, øker blodstrømmen, styrker immunforsvaret.
  • Rosa - lindrer opphisselse, preges av en beroligende effekt, forbedrer stemningen, fremkaller en følelse av fred.
  • Orange - lindrer stress, barnet gjenoppretter raskere etter en sykdom, forbedrer funksjonene til nyrene og tarmen, normaliserer blodsirkulasjonen.
  • Gul - forbedrer hjernens aktivitet, balanserer staten, det som spiser - beroliger, det beroliger - excites.
  • Grønn - normaliserer lungene, reduserer hjertefrekvensen, lindrer hodepine.
  • Blå - gjenoppretter skjoldbruskkjertelen, lindrer muskeltonen, beroliger aktive barn, ro, tvert imot, slapper av. Reduserer smertefulle symptomer på betennelse i leddene.
  • Blå - beroliger, kan forårsake en følelse av frykt. Normaliserer hypofysen.

  Ofte, for helseproblemer, anbefaler leger at kromoterapi for barnet er et supplement til hovedbehandlingen. Men antallet og intensiteten til øktene bestemmes individuelt.

  Mekanisme for kromatoterapi i ansiktet

  Fysisk-mekaniske egenskaper inngår i grunnlag for kromatoterapi, siden det er de som bestemmer hudens ytre tilstand, hvis helse er avhengig av tilstanden til cellene. Hvis uvanlige variasjoner begynte i dem, som følge av at fargeskyggen har endret seg, mister huden sitt utseende, pigmentering og andre problemer.

  Mekanismen for kromatoterapi er enkel:

  • Gjennom øynene. Visuelle organer i en person oppfatter verden i et bestemt utvalg av farger. For å få effekt på underbevisstheten må du jobbe med en bestemt farge. Denne stimuleringen av nerveceller induserer hjernen til å fungere, den sender signaler til syntese av hormoner som er nødvendige for å restaurere huden.
  • Gjennom huden. For å gjenopprette huden, bør det påvirkes i en bestemt farge. Derfor brukes fargefiltre i kromoskopi. Bølger av ønsket frekvens kommer til cellene, forårsaker en vibrasjonssvingning inne, noe som fører til utvikling av nye celler.

  Kromoterapi metoder

  I kromatoterapi er det flere retninger av prosedyren, hver avviker ikke bare i teknikk, men også i form av dannelse av fargebølger. I tillegg er hver metode utformet for visse problemer.

  Kromoterapi metoder:

  • fluoriserende;
  • molekyl~~POS=TRUNC;
  • visualisering.

  Hver metode er ganske effektiv, skader ikke kroppen, har ingen bivirkninger, unntatt individuelle funksjoner.

  Fluorescerende terapi

  Fargestråler dannes ved å passere hvitt lys gjennom fargefiltre eller barrierer.

  Resultatet er nyanser:

  Teknikken søkes for:

  • lindre smertefulle symptomer etter skade;
  • minne forbedringer;
  • lindre nervøsitet.

  Under luminescerende behandling øker mengden endorfiner, kjent som lykkens hormon, takket være dette, etter at prosedyren stiger, pasientens humør, sløvhet og apati forsvinner.

  Fluorescerende metode er flott for å ta et bad. Farge nyanser og riktig valgt belysning vil bidra til å slappe av, og varmt vann vil lindre kroppsstivhet.

  Molekylær kromatoterapi

  Effekten på fargelysets kropp, i filtre eller barrierer, er kosmetiske produkter eller ulike salver. Egenheten ved denne metoden er den lokale effekten på huden, fordi før prosedyren påføres et kosmetisk preparat på det behandlede området av huden.

  Molekylær terapi brukes til smertefulle symptomer i ledd, ledbånd og benvev. Etter denne metoden er rask heling av brudd, forstuinger og blåmerker notert. Bruising forsvinner på kort tid.

  visualisering

  Metoden er basert på visuell kontakt med emnet for en bestemt farge. Metoden kan brukes hjemme. Hvilken farge skal visualiseres, bare doktoren bestemmer, avhenger av type og alvorlighetsgrad av sykdommen.

  Hvis en person ofte er i et nervøst sjokk, opplever stress, irritasjon, så i leiligheten må du ha mange grønne innendørs planter.

  Denne skyggen bidrar til å slappe av, roe ned, ta tankene i orden.

  Hva er den fysiologiske effekten av hver av fargene

  Det er 7 fargetoner av sollys, som hver har en spesifikk effekt på menneskekroppen:

  1. Red. Det forbedrer blodsirkulasjonen, påvirker positivt arbeidet i hjertet, nyrene og leveren. Øker nivået av hemoglobin i henholdsvis blodet, øker strømmen av oksygen inn i cellene. Stimulerer muskelsystemet, lindrer betennelse, hjelper huden å forynge.
  2. Orange. Normaliserer arbeidet i fordøyelsessystemet, luftveiene og tarmene. Renser blodkar, øker appetitten, lindrer depresjon. Brukes til å forynge huden.
  3. Gul. Løser ut tretthet, lindrer søvnighet. Det brukes til å gjenopprette arbeidet i fordøyelsessystemet og leveren. Øker intellektuelle evner. Det kan imidlertid forårsake overeksponering og økt utskillelse av galle.
  4. Green. Det har en beroligende effekt på nervesystemet og huden. Den har antimikrobielle egenskaper, brukes til utvikling av kroniske sykdommer i luftveiene. Styrker muskler, gjenoppretter syn.
  5. Blå. Senker kroppstemperatur og blodtrykk. Den har en beroligende effekt. Svakhet smertefulle symptomer, bidrar til innsnevring av blodkar. Med en overflod av mulige følelser av frykt.
  6. Blå. Hjelper å bli kvitt akne, irritasjoner og ulike utslett. Brukes til å nivåere huden, bidrar til foryngelsen. Brukes i forebyggende tiltak mot couperose.
  7. Purple. Fremmer vekttap, hjelper med å bli kvitt cellulitt. Toner hjernen og det visuelle systemet. Med sine effekter på kroppen produserer et stort antall endorfiner, noe som ikke bare forbedrer stemningen, men også det generelle trivselet.

  Chromoterapi i rød og rosa

  Chromotherapy (hva det er og hvordan det påvirker kroppen er beskrevet nedenfor) for ulike problemer utføres i en bestemt farge. Røde og rosa nyanser fungerer som antidepressiva, derfor anbefales for personer som ofte opplever nervøs stress.

  I tillegg lindre disse fargene muskelspenningen, slapper av kroppen. Røde og rosa farger forbedrer blodsirkulasjonen, bidrar til utvikling av nye celler.

  Denne kromoterapien er foreskrevet for:

  • forkjølelse;
  • depresjon;
  • lungebetennelse;
  • artritt;
  • for en bølge av energi;
  • med problemer med blodsirkulasjon.

  Disse farge nyanser bidrar til å fjerne urenheter fra blodet, og som følge av dette observeres normalisering av kardiovaskulærsystemet, øker hemoglobin.

  Gul lyskromatoterapi

  Gult lys øker intellektuelle evner, fremkaller funksjonen til selvkontroll. Det beroliger nervesystemet, så det er indisert for personer som stadig er i nervøs sjokk eller opplever irritasjon.

  Det bidrar til normalisering av arbeidet:

  Gult stråler rask healing av arr. Det hjelper med forstoppelse, reduserer symptomene i diabetes mellitus. Reduser området eksem.

  Chromoterapi for å eksplodere kreativitet

  Grønn chromotherapy forbedrer kreativiteten. Denne skyggen beroliger ikke bare indre irritasjon, men normaliserer også arbeidet i hjertet og leveren. Grønn farge har en sentral posisjon i spekteret, har en fysisk og åndelig natur. Derfor blir de brukt til at kroppen løser nesten alle problemer.

  Ved å se på grønne gjenstander utvikler en person en fantasi, det er kreative tanker og ideer som man ønsker å innse raskere. Det bidrar til å kvitte seg med den kreative krisen, inspirerer drømmer.

  Mentalt avslappende blå kromatoterapi

  Blå farge beroliger nervesystemet, slapper av i kroppen, hjelper med søvnløshet. Gir en rolig tilstand med spenning, irritasjon eller nervøsitet.

  Blå farge øker selvtilliten, gir indre tillit. Det bidrar til normalisering av luftveiene, løser problemer med tale.

  Energi og visdom Oransje kromoterapi

  Terapi kombinerer den fysiske komponenten med mental visdom, bidrar til fremveksten av en balanse mellom fysisk helse og indre fred. Det er en utmerket stimulator for følelser, slik at du kan lindre sløvhet, frigjøre bevegelser.

  Orange terapi hjelper til med å kvitte seg med følgende problemer:

  • nyrebetennelse;
  • gallesteinsykdom;
  • epilepsi;
  • menstruasjonssmerter;
  • bihulebetennelse i forskjellige former for manifestasjon.

  Oransje farge forbedrer stemningen, takket være dette, anbefaler eksperter å bruke det oftere når du velger klær.

  Chromoterapi av rensing av tanker og følelser

  Violette stråler påvirker de øvre hjernecellene, noe som resulterer i en rensing fra negative tanker og følelser. Det gir opphav til inspirasjon, etter eksponering for lilla, har en person nye ideer og tanker. Styrker kunstnerisk talent, oppfordrer folk til å skape, skape nye mesterverk.

  Bath Chromotherapy Apparatus

  Chromotherapy er svært effektiv når den holdes på badet. Det forklares av det faktum at ikke bare lysbølger, men også vann tillater en person å slappe av, bli kvitt spenning, og dette er svært viktig under behandlingen.

  For prosedyren brukte slike enheter:

  Utstyr kan være innebygd i andre enheter. Består av hovedpanelet og flere linser med emittere. Lampene kan være LED, fluorescerende eller filtre brukes i stedet.

  Forberedelse for prosedyren

  Før du begynner kromatoterapien, må du forberede deg på det:

  • Unngå trening i 30 minutter. før sesjonen.
  • Det er utelukket å bruke medisinske salver og kremer før prosedyren.
  • 2 timer utelukker massasje- eller vannbehandlinger.
  • For å utføre behandlingen av ansikt og nakke ligger ned, da elektromagnetisk stråling kan bidra til økt blodtrykk.
  • Å utelukke påvirkning av fremmede irritasjoner.

  Før prosedyren blir huden fjernet av kosmetikk, gitt litt tid til å roe seg ned.

  Hvordan er kromatoterapi

  Chromotherapy (hva det er og hvordan det utføres er beskrevet nedenfor) har en rekke funksjoner i sin oppførsel. Det er forskjeller i metoder for voksne og barn.

  Chromoterapi for voksne:

  • Pasienten er plassert på sofaapparatet, beskyttende krem ​​påføres problemområder, og forhindrer forbrenning.
  • Øye briller er slitt for å beskytte dem mot ultrafiolett stråling.
  • En lege med et spesielt rør leder lysflussen til problemområdene.
  • Etter prosedyren behandles huden med en krem ​​med en beroligende effekt.

  Chromoterapi for barn:

  • Slip barnet fra overflødig klær, sett på sofaen.
  • Spesielle myke briller brukes på øynene, når de behandler hele kroppen, bør gutter dekke kjønnsorganene med en tett stoff.
  • Lampen med elektromagnetisk stråling skal være i en avstand på 0,5 m fra barnets kropp.
  • I løpet av økten måler du kroppstemperaturen for å unngå overoppheting av barnet.

  Før og etter prosedyren, bør mengden væske som forbrukes økes til 20%. Hvis det er en trussel om encepholapathy, doner en blodprøve etter kromatoterapi, ved resultatet, avgjøre effektiviteten av behandlingen.

  Chromoterapi kan utføres hjemme. For å gjøre dette, må du installere en UV-lampe, foran henne plassere fargefilter. Etter å rette fargestrømmen til problemområder i huden.

  Anmeldelser av leger og pasienter om effektiviteten av metoden

  Mange nevrologer foreskriver behandling for stress og søvnløshet med kromoterapi. Behandling kombineres ofte med spesiell trening. I et halvt år er helsetilstanden merkbart forbedret, søvnløshet angrep forsvinner. Under kritiske situasjoner oppfører en person seg mye roligere, vurderer situasjonen tilstrekkelig.

  Mange kvinner gjennomgår kromoterapi for hudforyngelse. Etter 5 økter blir tilstanden til huden forbedret, det blir jevnere, og fargen blir utjevnet. De fleste rynker er jevnet. For å forbedre effekten kombinert med andre kosmetiske prosedyrer.

  På grunn av problemer med ansiktets hud foreskriver kosmetologer et forløb av kromoterapi. Prosedyren er helt smertefri, etter at pasienten føler en merkbar forbedring i tilstanden til huden, forbedrer stemningen. Etter 10 økter forsvinner pigmentflatene, utslett forsvinner.

  Kosmetologer i nærvær av pigmentering og uregelmessigheter i ansiktets hud foreskriver et forløb av kromoterapi. Behandlingen er basert på påvirkning av fargebølger på problemområder. Chromoterapi er foreskrevet i forbindelse med en annen kosmetisk prosedyre for å forbedre effekten. Fargebølger virker på impulser som fremmer cellereparasjon og formasjon.

  Chromotherapy er en prosedyre som har en terapeutisk effekt ved hjelp av lys. Utnevnt av en kosmetolog, etter en full undersøkelse og diagnose. Ulike fargebølger brukes, som har en restorativ effekt på en bestemt sone, som er praktisk for lokal behandling.

  Forfatter: Victoria N.

  Artikkel design: Vladimir den store

  Video om kromoterapi

  Hvordan er kromatoterapi og peeling:

  fargeterapi

  Ansiktskromatoterapi er en hjelpemetode for behandling og forebygging av ulike sykdommer, basert på egenskapene til fargespektret. Den terapeutiske effekten skyldes det faktum at strålingen i forskjellige farger har en annen lengde av den elektromagnetiske bølgen, og har derfor en annen effekt på kroppen. Hvis du velger riktig metode og behandling, vil chromoterapi bidra til å stimulere eller tvert imot redusere aktiviteten til indre organer og systemer, forbedre psyko-emosjonell tilstand, etc. Denne effekten kalles "kromodynamikk".

  Indikasjoner og kontraindikasjoner kromatoterapi

  Som en del av kompleks terapi kan kromoterapi foreskrives for nesten alle sykdommer. Det er spesielt effektivt ved brudd på det autonome nervesystemet, samt under rehabilitering etter kirurgiske inngrep.

  • kronisk tretthet, søvnløshet eller andre søvnproblemer;
  • irritabilitet, neurose, panikkanfall, apati, hyppig stress, depresjon;
  • gastritt, magesår og andre gastrointestinale sykdommer;
  • hypertensjon og andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
  • allergier;
  • hudsykdommer;
  • rehabilitering etter idrettsskader;
  • revmatiske sykdommer;
  • hyppige forkjølelser;
  • Nervøs hårtap.

  Før legen foreskrives, bør legen utelukke kontraindikasjoner. I enkelte sykdommer kan enkelte farger ikke brukes - for eksempel er kromatoterapi i rød kontraindisert i hypertensjon, og blå og grå er forbudt for pasienter som lider av depresjon.

  Kromoterapi metoder

  For behandling kan brukes en farge eller en kombinasjon av flere. Legenes oppgave er å riktig velge prosedyrens varighet, intensiteten av strålingen, kombinasjonen av farger og andre parametere slik at kromatoterapi er så effektiv som mulig.

  Vår klinikk bruker for sine prosedyrer en nyskapende enhet Bioptron Pro 1 fra firmaet Zepter. Det genererer den mykeste mulige strålingen, som ved sine egenskaper ligger nær solenergi (men uten de negative effektene av ultrafiolett stråling). Derfor kan BIOPTRON Pro 1 også brukes til å behandle barn og eldre. Enheten så nøyaktig som mulig overfører forskjellige farger, virker mykt, men effektivt. Det brukes ofte til behandling av hudsykdommer (akne, psoriasis, dermatitt, dermatose), for helbredende sår, etter skader og operasjoner. Det lindrer revmatiske smerter godt.

  Prosedyrer med en lampe Bioptron Pro 1 kan utføres for kosmetiske formål - å forsinke aldringsprosessen, forbedre hudfarge og for å forbedre effektiviteten av kosmetiske produkter. Enheten stimulerer veksten av nye kollagen- og elastinfibre, regenererer celler, hud, forbedrer hud turgor og lokal mikrosirkulasjon. Bestill en avtale med en spesialist for å finne ut mer om mulighetene for kromatoterapi!

  Prosedyren utføres i sentrum av skjønnhet og helse BeautyHealth ligger i nærheten av metroen Schukinskaya, Strogino, Spartak og Tushinskaya.

  Fargeterapi. Fargebehandling

  Generell informasjon

  Chromotherapy (gresk: chroma (farge) + terapi (behandling, behandling)) er en metode for behandling og profylaktiske effekter på menneskekroppen ved hjelp av lys og farge.

  Chromotherapy - metoder for behandling og forebygging av menneskekroppen ved hjelp av lys og farge

  Forsøkene med den helbredende effekten av fargen på kroppen har vært kjent siden antikken, men som et spesielt område av medisinen fargeterapi form i XIX århundre, med den første alvorlige forsøk på å forklare effekten av en bestemt farge på den emosjonelle og fysiske velvære.

  Det er kjent at lys er elektromagnetiske bølger av forskjellige lengder, hvorav fargen avhenger. Dermed er hver farge forbundet med noen spesifikk stråling.

  Essensen av farge terapi er at det kan derved virker på den menneskelige utslipp av forskjellige farger av lys for å tilveiebringe den ønskede terapeutiske virkning, særlig til å stimulere eller inhibere aktiviteten av visse organer, stimulere eller rolig i nervesystemet, etc. Denne prosessen har fått betegnelsen "kromodynamikk".

  Indikasjoner og kontraindikasjoner for kromoterapi

  Omfanget av kromoterapi er ganske omfattende. Bevist sin høye effektivitet i rehabiliteringsperioden etter operasjonen.

  Andre indikasjoner for kromoterapi inkluderer:

  • Søvnløshet eller kronisk søvnmangel
  • Depresjon og hyppig stress
  • Spontane panikkanfall
  • Biorhythm lidelse på grunn av lang flytur
  • Nervesykdommer på grunn av mangel på fullt spekter
  • Problemer med fordøyelsessystemet, kardiovaskulære og sirkulasjonssystemer etc.
  • Hårtap
  • Split hår
  • Allergi.

  Kontraindikasjoner for kromatoterapi er minimal og representerer hovedsakelig restriksjoner på effektene av visse farger i visse sykdommer.

  Hypertensive pasienter bør for eksempel unngå rødt, og de som lider av depresjon er blå og grå.

  Pasienter med epilepsi bør ikke se på blinkende lys i lang tid.

  Egenskaper ved behandling av kromatoterapi

  Evnen til en bestemt farge å ha en viss fysisk og psykologisk effekt har vært kjent i lang tid.

  Rød farge stimulerer immunforsvaret. Hjelper i prosessen med å regenerere sår og pustler på huden. Forbedrer endokrine system og metabolisme.

  Orange har en positiv effekt på humøret.

  Gul farge stimulerer bukspyttkjertelen, har en tonic egenskap. Det brukes til behandling av akne, cellulitt og aldersrelaterte hudforandringer.

  Grønn farge forbedrer resultatene av behandlingen av pigmentflettene og normaliserer også sebumsekresjon. Det har en smertestillende effekt.

  Blå og blå farger er nyttige for på skjoldbruskkjertelen. I tillegg aktiverer de lymfatisk drenering.

  Lilla farge myker og beroliger huden.

  Noen ganger er farger brukt og i kombinasjon. For eksempel kan lilla, grønne og gule redusere hevelse under øynene.

  Legenes oppgave er å velge en individuell kombinasjon for å gjøre den mest effektive (men ikke overdrevne) positive effekten og minimere det negative.

  Blomsters evne til å ha en viss innvirkning på en person

  Til dette formål utføres en grundig diagnose på forhånd: anatomisk, psykologisk og energi.

  Kromoterapi metoder

  Følgende hovedmetoder for kromoterapi utmerker seg:

  • Fluorescerende kromatoterapi - effekten på kroppen av fargede lysstråler, som dannes under passering av hvitt lys gjennom en rekke fargefiltre. Denne typen kromatoterapi reduserer posttraumatisk smerte, lindrer stress, reduserer depresjon, forbedrer hukommelsen.
  • Molekylær terapi - effekter på kroppen med farget lys, hvor et stoff fungerer som et filter (salve, gel, homøopatiske midler, etc.)
  • Visualisering er en lang visning av bilder eller objekter av et bestemt fargespekter, hvorav varigheten avhenger av type, form og grad av sykdommen.

  Chromoterapi oppnår en god effekt i kombinasjon med ulike vannprosedyrer.

  Chromoterapi oppnår en god effekt i kombinasjon med vannprosedyrer.

  Det finnes spesielle kosmetikk (oljer, salter, etc.) som bidrar til å akkumulere "farge energi" under ulike prosedyrer - massasje, bad, dusj, etc.

  Effekten av kromatoterapi kommer gradvis, etter at all nødvendig syklus av prosedyrer er utført. I tillegg krever den positive effekten regelmessig støtte til det oppnådde resultatet.

  For dette formål kan organisering av fargemiljøet til en person i et hjemlig rom tjene som et hjelpemiddel til kromoterapi:

  • Belysning av rommet med nødvendig fargevalg ved hjelp av lamper av forskjellige farger, lys i lysestaker med farget glass, fargebelysning av bad, dusjer, svømmebassenger, etc.
  • Fargeorganisasjonen til interiøret er spesielt utvalgte farger av tapet, møbler, gardiner, tepper, etc.
  • Farger av klær - utvalg av klærfarger basert på en persons fysiske og følelsesmessige tilstand.
  • Briller for fargeterapi - briller med fargelinser som konverterer dagslys til farge.

  Det bør huskes at behandling av alvorlige sykdommer bare bør fungere som hjelpemiddel til tradisjonelle behandlingsmetoder, og ikke erstatte dem.

  Kromoterapi: virkningsmekanisme, typer og applikasjoner

  Begrepet "kromoterapi" er en terapeutisk effekt på menneskekroppen eller sin del av strålen av synlig stråling. Det er bevist at det synlige lyset eller dets individuelle spektrale komponenter (farger) har en spesiell effekt på de psykologiske og fysiologiske prosessene i kroppen. I denne forbindelse, i fysioterapi praksis, har en ny retning oppstått - kromatoterapi, eller fargeterapi, som en type fototerapi.

  Virkemekanisme

  Lyset som vi ser kan dekomponeres i forskjellige farger, hver med sin egen bølgelengde og energi. Hver av nyanser av spektret på sin egen måte påvirker selektivt nervens celler i hjernen. Så ble det funnet at rødt fører til eksitering av nevroner, og blå, tvert imot, til deres undertrykkelse. Disse observasjonene danner grunnlaget for kromoterapi.

  Når de blir utsatt for en person med en bestemt farge eller kombinasjon, oppfattes det på to måter: gjennom den visuelle analysatoren (øyne, optisk nerve) og hud. Fargetone som oppfattes av syn, omdannes i den visuelle analysatoren til en nervøs impuls av en bestemt kraft, og går deretter inn i hjernen. Som svarmekanisme produseres de tilsvarende mediatorene, og en kjede av spesifikke reaksjoner blir lansert.

  Under absorpsjon av synlig lys (og enkelte farger) inntreffer hud omdanner varmeenergi til nerveimpulser som er den samme, ved refleks, inn i sentralnervesystemet, hvor de forårsaker en kaskade av hensiktsmessige tiltak. Som et resultat av dette, og en annen måte å absorbere farge og lys i kroppen, blir det lansert forskjellige prosesser som kan styres.

  Effekten av farge på kroppen

  Som allerede nevnt har hver av fargene sin egen butikk av energi. Dette blir merkbar ved responsen til systemene av menneskelige organer når de er rettet til kroppen:

  Hvis vi snakker om effekten på organismen (eller en del av kroppen) av synlig hvitt lys, snakker vi om en ikke-selektiv variant av metoden. Hvis effektene har en hvilken som helst type stråling (monokromatisk), så er dette selektiv kromatoterapi.

  Indikasjoner for bruk av metoden

  Kromatoterapi er indisert for slike forhold og lidelser som:

  • kronisk tretthet syndrom;
  • søvnforstyrrelser;
  • tendens til hevelse;
  • dårlig hårtilstand (tap, sløvhet og andre);
  • fordøyelsessykdommer;
  • tap av turgor av epidermis;
  • forekomsten av allergiske reaksjoner på kjente ting;
  • hjertesykdommer;
  • depressioner og lignende.

  Fargeterapi håndterer apati og depresjon, spesielt under vekttap. Det er kjent at farge har stor innflytelse på prosessen med å miste vekt, redusere appetitten, øke fettforbrenningen (rød) og normalisere humør og velvære (blå).

  Dermed kan behandlingen av fargespektret og synlig lys påføres både for psykiske og fysiske lidelser.

  Hvem er kromoterapi kontraindisert?

  Som sådan er det ingen kontraindikasjoner for behandling av kromoterapi. Det anbefales ikke å bruke teknikken i nærvær av ondartede svulster i kroppen, da det aktiverer stoffskiftet. Det anbefales heller ikke å bruke fargeterapi for epilepsi.

  I tillegg er det restriksjoner på virkningen av en bestemt farge i enhver patologisk tilstand av kroppen:

  Hvordan er prosedyren i klinikken?

  Kromatoterapi-økten krever ikke spesiell trening og foregår i et eget rom i en avslappet atmosfære. Pasienten utsetter den delen av kroppen som lysstrømmen skal ledes, ligger komfortabelt på sofaen. Spesialisten plasserer strålekilden tilsvarende. Avstanden kan variere i forskjellige situasjoner.

  Varigheten av behandlingen er 15-20 minutter. Sessjoner skjer i de fleste tilfeller hver dag. For å fullføre en fullstendig behandling av kromatoterapi, er det nødvendig med 10-25 økter, avhengig av formålet med å bruke metoden. Du kan gjenta behandlingen etter en måned.

  Grunnleggende metoder

  Det finnes flere metoder for behandling med farge og lys, som med hell kan brukes hjemme.

  • Lysende. Denne metoden innebærer å bære strålen av synlig lys gjennom en rekke prismer for å endre fargen. Resultatet er ønsket skygge. Metoden brukes aktivt som et anti-stressmiddel for å eliminere spenning. Under økten øker pasienten innholdet av endorfiner i blodet. Fluorescerende kromatoterapi gjør det lettere å sovne, forbedrer humøret, slapper av.
  • Molecular. Virkningsprinsippet er det samme som i det første tilfellet. Men kosmetiske sammensetninger fungerer som et prisme, som påføres en bestemt del av kroppen, og deretter påvirkes av farge. Det er kjent at bruken av denne metoden akselererer signifikant helbredelsen av skader på hud og muskel-skjelettsystemet.
  • Kromoterapeutisk visualisering. Den er basert på mentalt fokus på et emne av en bestemt farge, for eksempel en blomst. Hvilken av fargene og nyanser er nødvendig i et bestemt tilfelle - bestemmer spesialisten.

  I kosmetikk

  Chromotherapy som en nyskapende metode for helbredelse og foryngelse brukes aktivt i kosmetikk. I dag er det mange forskjellige enheter som har en helbredende og foryngende effekt på huden ved hjelp av lys og farge. Blant effektene av denne behandlingen inkluderer:

  • normalisering av blodsirkulasjon i epidermis og dermis;
  • aktivering av divisjon og vekst av nye celler, dannelse av kollagen og elastin;
  • retur av hudens elastisitet;
  • restaurering av sunt hudfarge;
  • eliminering av rynker, utjevning av dype folder;
  • forsvinner av overdreven pigmentering;
  • fuktighetsgivende og rensende huden;
  • eliminere akne og mange andre.

  Slike LED PDT-apparater utstyrt med LED-komponenter kan brukes av personer med hvilken som helst type hud. Prosedyren er helt trygg for helse, går uten smerte og ubehag. Antall økter bestemmer skjønnhetseksperten ved den første avtalen.

  Chromoterapi for barn

  Chromoterapi blir stadig mer populært i pediatri. Fargebehandling er ikke kontraindisert selv for nyfødte og nedsatte barn. Metoden er vellykket brukt til å behandle slike lidelser og tilstander som:

  • svakt immunsystem;
  • tendens til allergiske utslett
  • stikkende varme;
  • søvnforstyrrelser;
  • økt angst, hyppig gråt, nervøsitet;
  • rakitt,
  • hudsykdommer;
  • høy muskel tone og andre.

  Videre finnes det opphavsrettsmetoder for behandling av barn med taleforstyrrelser og psykiske lidelser ved hjelp av kromoterapi. I enkelte barnehager praktiseres spesialprogrammer basert på prinsippene for fargeterapi. I slike klasser legger både barn og lærere på seg ting av en bestemt farge. I prosessen med sin visualisering og avslapnings spesialist fokuserer barns oppmerksomhet på enhver annen handling, for eksempel å utføre fingerøvelser eller uttale bestemte ord, og så videre. Resultatet blir at barnet, uten å innse det, mottar behandling av hovedforstyrrelsen under fargespillet.

  Slike kromatoterapi for barn gir sine resultater:

  • Barnets angst og irritabilitet forsvinner, frykt og angst forsvinner;
  • normal dag og natt søvn, blir det lettere å sovne og våkne opp;
  • fysisk helse score returnerer til normal;
  • barnet blir mer sosialt, snakkesøst, nysgjerrig;
  • kreativ tenking våkner
  • markert økt styrke, fysisk aktivitet.

  Således gjenoppretter kromatoterapi både fysisk og psykisk helse.

  Hvilke prosedyrer kan kombinere kromoterapi?

  Spesialister anbefaler at kromoterapi økter kombineres med andre fysioterapeutiske prosedyrer, spesielt når de blir utsatt for kroppen. Dette forklares av det faktum at synlig lys selv har liten effekt på epidermis. Ofte for å oppnå en liten effekt, vil det ta lang tid. Derfor er det best å aktivt bruke følgende områder i tillegg til lysterapi-økter: vannprosedyrer, massasje (inkludert hydro) og gymnastikk.

  Spesielt positiv effekt på den psykosomatiske tilstanden av kombinasjonen av forskjellige farger med vannmiljøet. Bruken av en sirkulær dusj og lamper av forskjellige farger vil øke den terapeutiske effekten av begge prosedyrene og belaste deg med et utmerket humør.

  Hvor mye koster kromoterapi prosedyren?

  Forebygging og behandling av sykdommer ved hjelp av kromoterapi er mulig både i klinikken og hjemme. I det første tilfellet kan en økt koste rundt 1000 rubler. Kostnaden vil avhenge av flere parametere: instituttets nivå, prosedyrens særegenheter (varighet, tilleggstjenester, etc.), typen lamper og apparater og så videre.

  For hjemmebehandling kan du kjøpe en bærbar enhet, som følger med ulike tilbehør, lamper av forskjellige typer (LED, fluorescerende, sollux), filtre. En slik enhet, ikke for dyr, kan kjøpes i gjennomsnitt for 5000 rubler.

  Kromatoterapi tar sikte på å gjenopprette mental og fysisk helse. Hennes resultat bør være en utmerket tilstand av helse og humør. Men før du søker behandling for forskjellige farger, bør du konsultere en spesialist.

  Skjønnhet er en god makt

  En blogg om skjønnhet, helse, kosmetikk, parfyme, personlig pleie og andre interessante ting.

  oversette

  Fredag ​​14. oktober 2016

  Chromotherapy (fargeterapi) i kosmetologi for hudens skjønnhet og vekttap, eller helbredende regnbue

  Det er allerede ingen som bestrider at saftige eller dempede fargevalg påvirker vårt humør. Det er kjent at rød og oransje forfriskende, og blå og grønn påvirker oss fredelig. Men, som følelser, påvirker et mirakel regnbuen vår hud. Ifølge kosmetologers mening er nervesystemet og integgene direkte relatert til hverandre! Hva er kromatoterapi i kosmetologi?

  Og mer. Hver farge har bivirkninger. Det samme røde er uønsket ved kromatoterapi, når det er en tendens til hypertensjon (det øker trykket). Selv om denne "røde fargen" samtidig er bra for hjertet. Derfor, sørg for å fortelle skjønnhetspleieren om deres helseproblemer. (En god spesialist utfører alltid en undersøkelse ved første opptak - samler anamnese). Og gjør ikke selv fargebehandling.


  Chromoterapi, som andre metoder for medisin og kosmetologi, krever en profesjonell tilnærming.

  fargeterapi

  Prosedyren. som gjør at du kan føle (og se!) deg frisk, forynget og glad.

  De fleste ønsker å forlenge ungdommen så lenge som mulig, men "livet" tar sitt kurs. Aldringsprosessen er uunngåelig. Samtidig er huden vår, spesielt de eksponerte områdene, for eksempel på ansiktet, under konstant stress - det påvirkes dessverre regelmessig av miljøfaktorer, og det er veldig aggressivt i humør. Denne temperaturen, fuktigheten og ultrafiolett lys, samt ioniserende stråling, utfelling... Selv røyk i kjøkkenet eller husholdningsarbeidet med flyktige kjemikalier er skadelig for huden. Som et resultat blir huden mer irritert og sårbar, mens det i løpet av årene blir vanskeligere å opprettholde sin skjønnhet. Selv de mest effektive kosmeceuticals er ikke i stand til å nå de nedre lagene av dermis, hvor uønskede transformasjoner assosiert med alder forekommer. For å bekjempe aldring og toning av dyp hud har mange metoder blitt utviklet - klassisk manuell, teknologisk maskinvare, invasiv injeksjon... Deres komplekse bruk og veksling og kombinasjon av flere sjanser til å forbli ung og vakker. Det er på tide å prøve kromoterapi!

  Chromotherapy - en av de moderne maskinvare teknikker, som nylig har dukket opp i kosmetologens arsenal. Chromoterapi gjør at ansikt, nakke og décolleté kan fôres med vital energi, forkorte forstørrede porer, fjerne "svarte flekker" og eliminere andre "aldersrelaterte" manifestasjoner på huden, og øke tonen.

  Prinsippet om kromatoterapi

  Det er velkjent, og det er ingen tvil om at forskjellige farger påvirker psyken på forskjellige måter, og kan også gjenspeile vår sinnstilstand. Men få mennesker vet at forskjellige farger kan påvirke huden vår på forskjellige måter!

  Chromoterapi, ifølge utviklerne, bruker fargepotensialet til å balansere disharmoniske vibrasjoner i hudceller, som etter deres mening er årsaken til dannelsen av aldersrelaterte mangler. Prinsippene for kromatoterapi er basert på en kombinasjon av bruk av lette terapi og stimulerende reflekssoner. Sammen regulerer disse metodene ulike hudfunksjoner, og forbedrer regenereringsprosessen på ulike nivåer. Studier har vist at celler ikke bare avgir farge, men kan også absorbere det. En tysk fysiker, Dr. Fritz Albert Popp, viste at cellene i alle levende ting avgir "biofotoner" (lyskvanta). Det ble snart klart at cellene også kan reagere på dette ved å absorbere lysbølger av forskjellige lengder - dette skaper vibrasjoner av forskjellige frekvenser, vibrasjoner, noe som bidrar til å balansere stoffskiftet i cellene. Samtidig kan bruken av reflekspoeng (som med akupunktur) styre prosessen og oppnå forventet effekt. I hovedsak er kromatoterapi vibrasjoner av regnbuens farger på huden din, rettet mot bestemte punkter.

  Chromoterapi i kosmetikk

  Under kromatoterapien virker skjønnhetspleien på huden i ansiktet, halsen og dekolletéområdet med stråler av forskjellige nyanser av spektrumet (kromfrekvenser): valget av farge vil avhenge av det estetiske problemet. Kosmetologen diagnostiserer og velger kromfrekvensen i henhold til de minste endringene i fargetone, struktur og tekstur av ansikt, nakke og dekk.

  Huden etter økten ser jevn, strålende ut, virker i hudfarge og irritasjonen og rødheten i huden forsvinner. Den milde effekten av kromfrekvens på huden er svært effektiv mot ptosis, bretter og flaskhet i huden. Chromoterapiprosedyren øker oksygenforsyningen til vevet, akselererer cellemetabolismen, hjelper til med å fjerne katabolisk "avfalls" (detoxfunksjon), og stimulerer også syntesen av kollagen, elastin og hyaluronsyre i dermis. Imidlertid er hovedformålet med kromatoterapi å opprettholde elastisiteten og friskheten i huden. Det er sant, at kromatoterapien brukes som en selvstendig foryngelsesprosedyre, og har som mål å styrke og konsolidere resultatene som er oppnådd fra andre maskinvareprosedyrer. Selv om kromatoterapi selv er også ganske effektiv og også helt smertefri: etter det blir ansiktet mer avslappet, friskere, yngre, og antallet små rynker på huden minker.

  For å oppnå maksimalt resultat må du gå gjennom flere prosedyrer. Hyppigheten og antall kromatoterapi-sesjoner bestemmes av skjønnhetspleiepersonen på individuell basis, basert på det estetiske problemet. Ideelt utvikler legen et spesielt program der, i tillegg til kromoterapi, vil andre anti-aging teknikker bli brukt. Denne prosedyren kan også utføres hjemme - det finnes spesielle bærbare enheter for kromoterapi.

  Selektiv kromatoterapi

  I begynnelsen begynte kromatoterapi ikke å brukes som en maskinvareteknikk: pasienter ble utsatt for sollys, som passerer gjennom forskjellige fargefiltre. Ulike farger påvirket produksjonen av hormonet melatonin og cellemetabolisme på forskjellige måter. Med riktig kromfrekvenskorreksjon ble en ideell balanse av metabolisme oppnådd, og biorhythmene ble normalisert - dette hadde naturligvis en positiv effekt på huden i utgangspunktet. Egenskapene til hver farge (kromfrekvens) og deres valg (utvalg) behandles i kosmetikk som følger:

  • Rød gjenoppretter tone, forbedrer hudens immunitet. Det er angitt for flekker på huden og for å fortykke tørr hud med langsom blodsirkulasjon.
  • Oransje aktiverer dermis - det er angitt for moden, tørr hud.
  • Gul utfører avgiftningsfunksjoner og normaliserer sekretjonen til talgkjertlene. Denne frekvensen brukes i tilfelle av problemhud.
  • Grønn normaliserer cellulær metabolisme og løser problemene som er forbundet med tørr, dehydrert hud.
  • Blå roer, derfor er det indikert for irritasjoner, rosacea og generelt for sensitiv hud.
  • Lilac oppdaterer og beroliger sensitiv og dehydrert hud.
  • Lilla toner, forbedrer strukturen og tekstur av huden og brukes på moden hud.

  Indikasjoner for kromoterapi

  Først og fremst er kromoterapi vist i en omfattende anti-aldringsbehandling. Denne teknikken hjelper også med ulike hudfeil, som ujevn hudfarge, brune og røde flekker (hyperpigmentering), ujevn hudtekstur, fotodamasje og redusert turgor.

  Kontraindikasjoner til kromoterapi

  Hematologiske og onkologiske sykdommer (inkludert historie). Åpne hudlidelser i behandlede områder, dermatologiske infeksjoner.

  Chromotherapy - hva er det i ansikts-kosmetologi

  Fargens innflytelse på en persons liv er allerede et anerkjent faktum. Når du velger klær eller tapeter (gardiner) for et rom, foretrekker folk bestemte bestemte nyanser. Dette skjer av en grunn - det underbevisste velger i seg selv komfortable levekår.

  Dette er bare ett aspekt av fargenes rolle i universet. Hvis farger kan virke beroligende eller stimulere psyken, hvorfor kan de ikke påvirke helsen til hver celle i kroppen? Dette spørsmålet bekymrer forskere i mange årtusener.

  Litt historie

  Det viser seg at fargebehandling har vært kjent for medisin i lang tid - referanser til kromatoterapi finnes i antikke avhandlinger fra perioden før Kristus. Celsus var en forutsetning for å bruke farge, lage medisiner av forskjellige farger for sine pasienter. Og Avicenna utarbeidet selv en spesiell atlas der han i detalj beskrev sammenhengen mellom farger med karakteren, stemningen og trivselet hos pasientene han undersøkte.

  I øst er den fortsatt basert på spektraleffekter på mennesker. Her og i hjemmemarkedet dukket opp kosmetiske preparater av forskjellige farger, med tanke på de ulike hudtyper og deres problemer. Hva er det - kromatoterapi i ansikts-kosmetologi, og skal sorteres ut.

  Hva er grunnlaget

  Alt som eksisterer i universet (jevn mann og gjenstandene rundt ham) er masser av energi. Det, som det er kjent fra fysikken, har sin egen bølge, som hver bestemmes av individuelle frekvensparametere.

  Farge er en kombinasjon av bølger med svingninger av en bestemt frekvens. Og lyset - en kombinasjon av farger, samlet i et enkelt spektrum, bestående av syv primære farger (fra rød til lilla). Brekningen av lysstråler og tillater en eller annen nyanse å uttrykke seg til verden.

  Forskere studerer denne egenskapen av en fysisk natur for å ytterligere oversette all farmakologi til en "regnbue-panacea". Men i ansikts-kosmetologi er hva det er - kromoterapi, allerede forstått og blir aktivt brukt i praksis.

  [box type = "shadow"] Du vil definitivt være interessert i å vite hva det er: en alginatmaske og hvordan den hjelper. [/ boks]

  Virkningsmekanismer

  Tilstanden av huden er avhengig av helsen til cellene der vibrasjoner som er uvanlige for dem (dvs. fargeendringer) begynte. Hvis det er fysisk-mekaniske egenskaper som tas i bruk i dermisomsorgen, kan begrepet "kromoterapi" forstås. Hva er det i ansikts-kosmetologi, hva betyr det for skjønnhet? Her er det nødvendig å vurdere helbredelsesmetoder for eksponering.

  Så det menneskelige øye oppfatter alle de oscillerende prosessene som omgir den i form av fargegruppe. Derfor, for å kjøre noen oppdateringer (regenerering) i visse celler, er det nødvendig å påvirke det underbevisste sinnet med en bestemt farge.

  Slike stimulering av nervesystemet fremkaller hjernen til handling, og det gir kommandoen å produsere bestemte hormoner som gjør at ansiktets celler kan gjenopprette seg.

  Cellene i huden kan påvirkes og rettes mot bestemte områder av strømmen av lysstråler. For å luke ut de ekstra delene av spekteret, bruk spesielle fargefiltre. Bare bølgene av ønsket frekvens kommer til ansiktets celler, og forårsaker en resonansoscillering inne, noe som stimulerer vevet som skal fornyes.

  På grunnlag av denne mekanikken har teknikker blitt opprettet for å forynge og helbrede huden på ansiktet.

  Farge kosmetikk

  En gang brukte Celsus spesialfarget limplaster for å helbrede sår og behandle hudsykdommer. Nå kan du påvirke huden med flerfarget salver og kremer med et spesifikt utvalg av helbredende sammensetning.

  I skjønnhetssalonger i lang tid praktiserer wraps med leire av forskjellige farger for hele kroppen og spesielt ansiktsmasker. Takket være de naturlige pigmentene, samt de helbredende egenskapene til kosmetiske midler, oppnås det ønskede resultat.

  De som forstår hvor nyttig kromatoterapi er, hva det er i ansikts-kosmetologi, vil ikke gå glipp av de nye hudpleieprodukter som allerede har dukket opp på hyllene til russiske butikker.

  Flere Artikler Om Typer Acne