Eventuelle svulster på huden kan gi oss mye uleilighet. Dette gjelder spesielt for de utslett som vises på de mest synlige stedene. Og et slikt hudproblem som en furuncle, i tillegg til estetisk ubehag, forårsaker også fysisk smerte, fordi det er en ganske alvorlig purulent betennelse i huden rundt hårsekkelen. En slik abscess er en subkutan lilla knute, inne i hvilken en nekrotisk stang gradvis dannes.

Fra det øyeblikket de første tegnene på kjelen vises og til huden er helt helbredet, kan det ta om lag to uker, og den største faren i denne tiden er at infeksjonen kan komme inn i blodet og føre til alvorlige sykdommer. Dette gjelder spesielt for koker i ansiktet og i ørene.

Ichthyol salve til koker er et veldig effektivt verktøy som effektivt penetrerer inn i infeksjonsfokuset.

Hvilke egenskaper av ichthyol er effektive for koker

Som regel, når vi kjøper noe produkt til ekstern bruk, fokuserer vi på den som har et mer behagelig utseende og lukt. Det er imidlertid ikke alltid behagelig luktende medisin gir den ønskede effekten. Etter å ha ikke mottatt det forventede resultatet fra den valgte løsningen, kan vi bruke preparatet, men ikke forskjellig i en behagelig aroma, men veldig effektiv og dessuten ikke dyr. Slike er ichthyol salven for koker. Ved begynnelsen av modningen av abscessen bidrar det til å fremskynde dannelsen av en nekrotisk stang, og etter spontan åpning av kjelen, akselererer det sårets helbredelse.

Ichthyol salve fra koker begynte å bli brukt siden midten av forrige århundre, men for tiden er det ikke mye brukt, noe som sannsynligvis skyldes dens ganske spesifikke harpiksholdige lukt, ofte sammenlignbare med tjære. Grunnlaget for dette verktøyet - ichthyol, oppnådd ved behandling av skiferharpikser. Den andre aktive komponenten er svovel.

Så takket være hvilke egenskaper av disse stoffene er ichthyol salve til kokende så effektive? La oss finne ut det.

1. Trekk og anti-inflammatorisk effekt. Ichthyol virker direkte på fokus av betennelse, og reduserer hevelsen. Samtidig har stoffet en svært viktig egenskap - den trekker pus ut av kjelen, akselererer åpningen av absessen og utgangen av nekrotisk stang;

2. Bedøvelseseffekt. Iktyol har en lokal bedøvelseseffekt, slik at den smertefulle prosessen med dannelse av abscessen går mye lettere;

3. Healing effekt. Legemidlet har en effekt på blodtilførselen til vevet, på grunn av hvilken regenerering er akselerert, det vil si at såret fra furuncleet blir raskere,

4. Antiseptisk effekt. Siden kjelen er alltid purulent betennelse, akselererer ichthyol salve, på grunn av dets antibakterielle egenskaper, helbredelsen av huden og forhindrer spredning av infeksjon.

Hvordan bruke salve med ichthyolum ved koke

I den første fasen, er den viktigste oppgaven med ichthyol salve i kampen mot boils å akselerere deres modning og disseksjon med utgivelsen av pus ut. Jo raskere såret vil åpne på egenhånd, jo raskere vil sårets helbredelse begynne, og jo mindre sannsynlig vil infeksjonen spre seg. Vi vil forstå hvordan du kan anvende ichthyol salve til furuncle så effektivt og sikkert som mulig:

- før du bruker ichthyol salve, bør infeksjonsstedet behandles forsiktig med en bomullspinne med en antiseptisk løsning;

- midler påføres direkte på det betente området av huden med et tynt lag. Ikke gni preparatet inn i furuncle, da dette kan skade abscess og føre til spredning av infeksjon! Påfør en gauze bandasje eller en lapp til stedet for betennelse og la i 6-8 timer;

- Etter prosedyren vasker du hendene grundig for å hindre at resterende salver kommer på slimhinnene;

- Etter 6-8 timer fjernes bandasjen og i tilfelle koka ikke bryter, gjenta prosedyren. Dosens varighet og regelmessighet skal bestemmes av den behandlende legen, basert på pasientens individuelle egenskaper. Behandlingen av koking med ichthyol salve varer som regel ikke mer enn 4-5 dager;

- hvis en koker vises på pannen, nese eller kinn, da må du være spesielt forsiktig når du bruker salven og forhindre det i å komme inn i øynene. Du kan fortynne salven med en løsning av glyserin i forholdet 1: 1. Blandingen påføres betennelsen med et tykt lag i et par timer, og deretter fjernes med en bomullspute. Prosedyren gjentas flere ganger om dagen. Det skal bemerkes at i tilfelle lokalisering av koke i dette området av kroppen, er det ikke nødvendig å selvmedisinere, og du bør konsultere en lege før du utfører noen handlinger;

- Når du behandler koker på baksiden, armer, ben og andre deler av kroppen, kan en komprimering gjøres direkte med Ichthyol salve uten å fortynne den.

Etter at kjelen er åpnet og pus kommer ut, kan du igjen gjøre bandasjer med ichthyol for å desinfisere såret og fremskynde healing. For dette blir det skadede området behandlet med peroksid, deretter blir salve påført og festet med en gasbind.

Sikkerhets forholdsregler

For å kjøpe ichthyol salve i et apotek, er det ikke nødvendig med resept, men du bør alltid konsultere lege før du kjøper og bruker den.

Den aktive komponenten av dette legemidlet er ichthyol - et produkt av harpiksbehandling, som kun kan brukes eksternt, slik at det ikke faller på slimhinnene.

Salve forårsaker sjelden en allergisk reaksjon, men når den brukes først, spesielt for behandling av betennelse i ansiktet, anbefales det å teste det på et lite område av huden, for eksempel ved å påføre det på håndleddet i 15-20 minutter. Hvis det ikke er ubehag, brennende, kløe, rødhet, så har du ikke individuell intoleranse mot stoffet og salven er egnet for bruk.

Forsiktig bør påføres salve i kombinasjon med andre stoffer og kosmetikk.

Bruk av ichthyolsalve er kontraindisert hos barn under 12 år. Under graviditet er det ingen kontraindikasjoner for bruk, og ammende mødre bør være spesielt oppmerksom på å forhindre at stoffet når nippelområdet.

Pasienter oppdager som regel forbedring etter første bruk av ichthyol salve med koke. Smerten minker, hevelsen minker, den nekrotiske kjerne dannes raskere, noe som fører til rask gjenoppretting og rensing av huden.

Ichthyol salve til behandling av koke

Selvfølgelig er en av de mest populære rettsmidler for behandling av koker ichthyol salve, som mange bare kaller ichthyol.

Hvorfor er ichthyol salve så egnet til behandling av koker og har det alternativer?

Generell informasjon

Så først og fremst må selve sykdommen vurderes for å forstå sin natur og mekanisme, og følgelig de nødvendige legemidler til behandling.

Furuncle er en akutt purulent betennelse som oppstår i hårsekkelen når pyogenøse bakterier kommer inn i den, den vanligste av denne er Staphylococcus aureus.

Under betennelsestiden dannes den nekrotiske kjernen i kjelen og pus samler seg.

Hva er ichthyol salve

Iktyolsalve, som navnet antyder, består av ichthyol, som blandes med en viss mengde vaselin, og i noen tilfeller glycerol.

Hva er ichthyol salve

I apotek er ichthyol salve solgt i rør eller krukker av forskjellig kapasitet.

Iktyolsalve brukes vellykket ikke bare for koker, men også for mange andre hudsykdommer, så vel som for vanlige tornkledninger.

Ichthyol salve selges uten lege resept på nesten alle apotek. Normalt er legemidlets holdbarhet ved romtemperatur 36 måneder.

Behandling av koker ichthyol salve

Blant de viktigste egenskapene til ichthyol salve, som kan brukes effektivt til behandling av koker, er antiseptisk og desinfiserende.

Behandling av koker ichthyol salve

Iktyolsalve har indikasjoner på lokal administrasjon, ikke bare for koker, men også for en rekke andre hudsykdommer, inkludert smittsomme.

Som en behandling for koker har ichthyol salve vært kjent i svært lang tid, og derfor er denne metoden klassisk.

Foto ichthyol salve

Hvordan bruke ichthyol salve til å behandle koke

Iktyol salve er utelukkende utadvendt. Detaljer om det og hvordan du bruker det, bør gå sammen med stoffet når du kjøper på apotek, og vi anbefaler at du nøye undersøker hver av artiklene.

Hvordan bruke ichthyol salve til å behandle koke

Overholdelse av reglene ved bruk av ichthyol salve vil tillate deg å bli kvitt kokes så raskt som mulig.

Generelt brukes ichthyol salve til behandling av koke som følger.

Salve, et tynt lag, påføres huden i lokalisering av kjelen og rundt den.

Neste, dekk huden med gasbind eller serviett og la det gå i ca åtte timer, fest med et bandasje eller tape. Etter at kompresjonen skal endres til en ny. Mange gjør en bandasje med ichthyol salve for en periode med natts søvn.

Metoder for å bruke ichthyol salve til koke, kan endres av en lege i samsvar med pasientens individuelle egenskaper.

Handlingsprinsippet av ichthyol salve med kokker

Selvfølgelig er enhver pasient med koker primært interessert i hastigheten for å bli kvitt betennelse, og ikke i selve mekanismen. Likevel vil det være nyttig å finne ut om handlingsprinsippet av ichthyol salve i kokinger.

Handlingsprinsippet av ichthyol salve med kokker

Etter at et lag av ichthyol salve er påført furuncle og huden rundt den, skjer nesten umiddelbart desinfeksjon og reduksjon av betennelse. Som følge av dette stopper smittspredningen, og med riktig bruk av ichthyol salve går kjelen raskt.

I tillegg reduseres kløe i huden og prosessene for regenerering er akselerert.

Kontraindikasjoner ichthyol salve med koke

Til tross for det nesten fullstendige fraværet av kontraindikasjoner for Ichthyol-salve, kan overdosering ha negative konsekvenser for kroppen.

Kontraindikasjoner ichthyol salve med koke

Også, noen mennesker har en individuell intoleranse mot ichthyol salve og en allergisk reaksjon på den eller en av ingrediensene som utgjør det.

Det anbefales ikke å bruke ichthyol salve til gravide kvinner alene - det er bedre å konsultere en lege på forhånd.

Iktyolsalve er ikke foreskrevet for behandling av kokos hos barn under tolv år.

Det er veldig viktig å huske at med visse stoffer, som sinkoksid og jodsalter, er ticholsalve helt uforenlig. Derfor kan du ikke bruke den med kremer og andre kosmetiske preparater, så vel som rusmidler, med mindre det er en egen anbefaling fra legen.

Pasientens tilbakekalling av ichthyol salve

Ichthyol salve hjalp meg å bli kvitt kyllingen ekstremt raskt. Før det prøvde jeg å komprimere med en bue på råd fra en venn, men de ga meg ikke mye av et sjokk, og betennelsen fra kjelen fortsatte å øke. Ithtiolka begynte å hjelpe nesten umiddelbart, og kjelen var helt borte om tre dager. Den eneste mindre ulempen er at salven blir veldig skitten, og derfor må en komprimering med den forsiktig pakkes med et bandasje hvis du ikke vil ødelegge sengetøyet.

Regler for bruk av Ichthyol salve for kokt: hvor mye å holde og hvordan å smøre

Furunkulose er en akutt purulent betennelse i hårsekkene og dens omkringliggende bindevev. I tillegg til den estetiske ulempen, er utseendet av koker (spesielt på steder der det er friksjon av klær og på hodet) mange alvorlige problemer - smerte og komplikasjoner. Ichthyol salve til kokere er en tidsbestemt agent, effektiv og sikker.

Sammensetningen og effekten av ichthyol salve

Iktyolsalve er tilgjengelig i 10% og 20% ​​konsentrasjon, i apotek trenger det ikke resept. Legemidlet er billig. Pakk - en krukke av mørk glassrør i et volum på 25 I salven innbefatter Ammonium bituminosulfonat (oljeskifer) i nevnte doserings organisk bundet svovel og vaselin. Verktøyet har en mørk farge og en sterk lukt, den skal lagres på et mørkt sted ved en temperatur på 12-15 grader.

Den farmakologiske virkningen av salven er antiinflammatorisk lokalbedøvelse. Dette er et godt antiseptisk middel med keratoplastisk effekt (bidrar til å gjenopprette epidermis). Befruktet på området rundt kjelen og på det betyr at blodet strømmer til lesjonsstedet, og bidrar til raskere modning av kjelen og åpner sin nekrotiske stang. Ichthyol salve trekker pus, lindrer puffiness, bidrar til å stramme hullet uten dannelse av arr, anesthetiserer det betente området. På grunn av antiseptisk effekt av stoffet hemmer veksten av patogen flora på huden, forhindrer infeksjonen i å komme inn i såret. Prosessen med å trekke en abscessetytiol forårsaker ikke ubehag for pasienten.

Instruksjoner for bruk for kokker

Ichthyol salve brukes til å behandle ulike hudinfeksjoner, neuralgi, leddgikt, hemorroider. Hensikten med å bruke legemiddelet til furunkulose er å akselerere modningen av abscessen og dannelsen av en nekrotisk stang hjemme.

Et enkelt tilfelle av suppuration kan ikke kalles furunkulose. Leger diagnostiserer med systemiske kokinger, når en koker vises etter at den forrige har helbredet, når de er ordnet i grupper. En rekke årsaker forårsaker sykdommen, hvorav den viktigste er en reduksjon i immunitet mot bakgrunnen av diett, stress, kroniske sykdommer. Patogen flora - stafylokokker som bor på overflaten av huden - multipliserer, og immunsystemet kan ikke gi ham en tilstrekkelig respons. I det purulente innholdet i kokene i stor konsentrasjon er en infeksjon, er det viktig at disse sekreter ikke faller på sunne områder av huden, noe som utløser utseendet av nye sår.

Den farligste koker på hodet til en person - på grunn av nærhet til suppuration til hjernen, slimhinner i øynene og vitale arterier. Hvis kulden dukker opp under hodebunnen eller på ansiktet, foreskrives det og kontrolleres av legen som vet hvordan man kan forhindre at smitte kommer inn i blodet.

Eksperter kontrollerer at kokene i ansiktet ikke lar arr, og salven i løpet av behandlingen faller ikke på slimhinnene.

Alvorlige konsekvenser av koker på baksiden av låret og i de intime områdene er fulle av alvorlige konsekvenser. Her, spesielt hos kvinner, er det lite muskelvev, blodstrømmen er redusert. Siden fettvev brytes ned raskere enn muskulatur, sprer seg betennelse over et større område, kjelen modnes sakte. Legene anbefaler slike suppurations å bli åpnet kirurgisk i et medisinsk anlegg. Prosedyren utføres av en spesialist under lokalbedøvelse, operasjonen varer 15-20 minutter. En tynn vatpinne settes inn i såret for drenering og fjerning av pus. Etter prosedyren vises pasienten dressinger. Beslutningen om åpning av suppuration er laget av legen individuelt.

Ved foreskrevet behandling furunkel salve Ammonium bituminosulfonat hjemme, før påførende organer for betennelse er nødvendig for preparering av hudoverflaten, fjerning av frigjort utover fra såret puss desinfisert betennelse. Til dette formål egner seg hydrogenperoksid - det fortineres og fordampes raskt, alkohol-antiseptika og alkoholbaserte derivater, som øker salvenes effekt. Etter at huden tørker, blir ichtyol påført med et tynt lag med rene hender på området rundt suppurasjonen og selve abscessen. På applikasjonsstedet påfør et sterilt bandasjeforband, fest det med tape, la det stå i 6-7 timer. Etter å ha manipulert medikamentet, vask hendene grundig for ikke å spre infeksjonen over huden. Det anbefales å bruke medisinsk disponibel hansker.

Hvor mye tid å smøre og hvor mye å beholde

Ichthyol salve fra chiriya brukes i enhver fase av modning av abscessen. Legemidlet blir brukt flere ganger om dagen, holdt under et bandasje for å stoppe spredningen av ichthyol lukt og holde klærne rene. Koking i et hvilket som helst åpent område er utsatt for mekanisk skade, noe som skaper infeksjonsrisiko. For å forhindre tørking og stramming av huden, er det nødvendig med en steril gazeforbinding.

Vanligvis er 3-4 applikasjoner nok til modning og gjennombrudd av suppuration (avhengig av sykdomsstadiet). For å forhindre dannelse av et arr, bør ichthyol salve i henhold til instruksjonene for koker påføres før stramming av hullet fra stangen. Mengden av midler fra en pakke for en enkelt abscess vil være nok.

Kan Iktyol salve brukes under graviditet?

En naturlig nedgang i immuniteten til gravide kan provosere utseendet av purulente betennelser. Fremtidige mødre tviler ofte på om ichthyolsalve er akseptabelt for flere koker, hva er bruken i ventetiden for en baby. Iktyol er et aktuelt stoff, brukes eksternt, absorberes ikke i blodet, er tillatt for bruk under graviditet og amming. Han er ikke i stand til å trenge inn i placenta barrieren eller stå i morsmelk.

Det er ikke kontraindisert å behandle furunkulose med ichthyolsalve hos barn i alle aldre. Konsultasjon med en barnelege og en allergitest, som legemidlet påføres på den indre overflaten av albuen i 2-3 timer, er nødvendig. Hvis det er en brennende følelse, hevelse og andre ubehagelige opplevelser, skal verktøyet byttes ut av en annen på anbefaling av den behandlende legen. I behandlingen av barn bør overvåke påliteligheten fikse dressing, kan barnet ta den av og prøve Ichtyol smak eller sette i øyet, forårsaker brannsår og irritasjon.

Kontraindikasjoner til bruk

Til tross for sikkerheten, bør du ikke bruke Ichthyol i nærvær av allergiske reaksjoner. Legemidlet er kontraindisert for bruk i kombinasjon med andre terapeutiske salver, kremer, geler eller balsam. De kan komme inn i en kjemisk reaksjon og gi en bivirkning - opp til en kjemisk forbrenning av huden.

 • flere suppurations;
 • forverring av den generelle fysiske tilstanden;
 • Tilstedeværelsen av en sykdom som undertrykker immunforsvaret.

Før du bruker salven, bør du besøke en lege for å finne årsaken til furunkulose og bli kvitt den. Ichthyol akselererer helbredelsen av koker, helbreder selve såret, men eliminerer ikke sykdommen som forårsaket immunitetens svikt. Terapi for en sykdom som forårsaker flere koker, bidrar til å kvitte seg med mange andre ubehagelige konsekvenser forårsaket av forstyrrelser i det menneskelige immunsystemet.

Riktig utført salve terapi vil bidra til å kvitte seg med chiriev, akne raskt. Du kan bruke verktøyet så lenge det er nødvendig. Avhengigheten forekommer ikke, de nyttige egenskapene forsvinner ikke.

Ichthyol salve til kokos: funksjoner i bruk

Medisinske egenskaper

Hoveddelen av stoffet er ichthyol. Salven inneholder også en ekstra komponent - petrolatum. Takket være bruken av Ichthyol, er det mulig å arrestere lokal betennelse og redusere alvorlighetsgraden av smerte, i tillegg til dette, er stoffet et godt desinfiserende legemiddel.

Dette legemidlet er mye brukt til å eliminere koker, da det bidrar til strekk av abss og lindrer betennelse og hevelse, noe som øker sårens helingsprosess. Den viktigste fordelen med narkotika er dens anestetiske effekt og evnen til å akselerere prosessen med vevregenerering, noe som manifesteres ved å forbedre blodtilførselen til det berørte hudområdet.

Ved regelmessig bruk av salve for å chiry, vil det være mulig å forhindre spredning av patogen bakteriell flora og den påfølgende dannelsen av kokinger.

Virkemekanisme

Etter at salven har blitt fordelt på overflaten av kjelen, er det en rask absorpsjon av det aktive stoffet og dets gjennomtrengning i dermis dype lag, noe som resulterer i følgende tiltak:

 • Patogen bakteriell flora er nøytralisert.
 • Redusert alvorlighetsgrad av betennelse
 • Forhindrer spredning av infeksjon
 • Kløe er eliminert
 • Regenereringsprosessen av det epidermale lag er akselerert.

Ichthyol salve: instruksjoner for koke

Behandling av furunkulose anbefales i henhold til følgende skjema:

 • Det berørte området er forberedt på bruk av salve (vasket med såpe og vann og tørket).
 • Salven fordeles på huden i et jevnt lag (det er best å utføre denne prosedyren ved hjelp av en bomullspinne). Det er verdt å merke seg at stoffet også skal brukes på inflammet hud rundt koker.
 • På det behandlede området legger du en bomullspute og festes på huden med tape.
 • En slik komprimering må endres etter 6-8 timer.
 • Etter alle manipulasjoner må du vaske hendene grundig med såpe og vann.

Det er mulig å vurdere effekten av stoffet etter 24 timer, det brukes til kjelen vil briste. Deretter anbefales det å bruke Vishnevsky salve, som vil bidra til å forhindre tilbakefall. Den brukes 3-4 s. hele dagen.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Selv om stoffet er ganske effektivt for koker, er det fortsatt en rekke kontraindikasjoner til bruk:

 • Barns alder (barnet er under 12 år)
 • Overfølsomhet for ichthyol
 • Tilstedeværelsen av åpne sårflater.

Behandling med ichthyol går hovedsakelig bra, men i noen tilfeller er slike allergiske reaksjoner mulige:

 • Forekomsten av nettlefeber
 • Økt lokal kløe
 • Utseendet på utslett.

Sikkerhets forholdsregler

Ichthyol salve brukes i nærvær av modne kokter og et formet hvitt hode.

Hvis det er kokt i ansiktet, må salven fortynnes med en glyceroloppløsning før bruk (1: 1-forhold).

Hold stoffet i ansiktet og andre følsomme områder anbefales ikke mer enn 1 time, prosedyrets mangfold - 2-4 jfr. per dag.

Når du behandler koke, unngå overkjøling eller overoppheting for å forhindre sannsynligheten for komplikasjoner.

Hvis det ikke var merkbar forbedring i løpet av behandlingen, er det verdt å kontakte en lege for råd.

Før du begynner behandling med ichthyol salve, vil det bli påkrevet følsomhetstest. For å gjøre dette blir stoffet påført et lite område av huden, etter 20-25 minutter. anslått virkningen av narkotika. I fravær av negative reaksjoner kan du bruke salven uten frykt.

Drug interaksjon

Ikke bruk produktet med ichthyol med andre dermatologiske preparater i ett område.

Det er nødvendig å bruke legemidler med forsiktighet, inkludert jod, nitrogen, samt salter av tungmetaller, siden deres effekter på kroppen ikke kan forutsies.

analoger

Også ganske effektivt stoff Levomekol med kokos. Det påføres på samme måte som ichthyol salve. Like før du bruker medisinen må du koka med peroksid, 70% alkoholoppløsning eller klorhexidin. Levomekol bør brukes til koke etter å ha konsultert en lege.

Med furunkulose kan tetracyklin salve bli administrert, det behandler vellykket de åpne betennelsene når ekssudatet allerede er fjernet. Smør såret med et antibakterielt middel tre ganger om dagen, stoffet brukes sammen med helbredelse, så vel som å trekke medikamenter.

Baneocin - et stoff som fremmer sårheling, har en antibakteriell effekt. Det er verdt å merke seg at Baneocin er aktiv mot stafylokokker og streptokokker, lindrer ødem og hyperemi. Det anbefales å bruke kremet når det blir koker. Baneotsin må påføres huden 3-4 s. per dag.

For å utføre behandling for furunkulose er bare etter rådgivning med en lege, vil en spesialist velge de mest effektive legemidlene som vil bidra til å raskt eliminere dermatologisk patologi.

Ichthyol Boil Salve

Ichthyol salve

Iktyolsalve er et eksternt antiseptisk middel. Instruksjonen anbefaler at du bruker den til akne, sår, så vel som for leddbetennelse. Bruken av salve er tradisjonell og populær for å trekke langrennende koker. Hva gir ichthyol salve? Hvordan er det best å bruke det i behandlingen? Og hjelper ichthyol salve med virale hudlesjoner (vannkopper, herpes)?

Iktyol - antiseptisk

Iktyolum (eller ingammol. Eller i kjemisk terminologi - ammoniumbituminosulfat) er en harpiksholdig substans fra skiferstein. Det er et konsentrat av organiske stoffer med stor mengde svovel. Ichthyol er produsert ved flerlagsbehandling av organisk harpiks, som er inneholdt i sedimentære skiferstein.

Til notatet: navnet "ichthyol" på gresk betyr "fisk" eller "fiskeolje". Dette skyldes det faktum at rester av skjeletter av forhistorisk fisk ofte finnes i skifer.

Ved fremstilling av ichthyol blir skiferharpikser sublimert og destillert, hvoretter de blir behandlet med alkali-, svovelsyre- og ammoniakkvann og deretter inndampet for å oppnå en medisinsk substans.

Det ble introdusert i behandlingsbehandlingen på slutten av 1800-tallet av den tyske legen Paul Unna. Anti-inflammatorisk, antiseptisk og smertestillende effekt ble gitt til legemidlet. Det var ment for ekstern terapi av hud- og leddsykdommer, betennelser.

I dag er ichthyol salve et tradisjonelt middel for behandling av purulente sår. Den kommer i en konsentrasjon på 10%. Iktyol salvebehandling brukes i dermatologi, urologi, gynekologi og veterinærmedisin. I dette tilfellet varierer veterinærpreparatet i konsentrasjon (20% i stedet for 10%). Ichthyol salve 20% har en mer uttalt effekt. Derfor bruker noen ganger veterinærpreparatet til en rask terapeutisk effekt. Iktyol inneholder mye organisk svovel. Derfor er dens virkning lik svovelsalve (også antiseptisk og antiinflammatorisk).

Effekten av ichthyol i salven

Ichthyol salve 10% er et effektivt middel for behandling av hud- og leddbetennelse. Hvordan virker salve?

Det aktive stoffet (ichthyol) hemmer produksjonen av inflammatoriske mediatorer. I dette er dens innflytelse likt arbeidet med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som følge av at eksponering for smerten i leddene reduseres, og utviklingen av betennelse er begrenset. Iktyolsalve med betennelse virker som smertestillende - reduserer betennelse og reduserer smerte.

Iktyol er også litt irriterende nerveender, og dette øker blodsirkulasjonen og vaskulær tone i applikasjonsområdet til salven. Som et resultat, øker næringen av vevet (i medisinsk terminologi, deres trofisme), blir utskillelsen av metabolske produkter akselerert, og som et resultat avtar området betennelse og mengden av pus reduseres (hvis noen). På grunn av den vaskulære tonen, blir deres lumen innsnevret og innstrømningen av væske til stedet for betennelse reduseres. Som fører til en reduksjon i puffiness.

Dermed trekker ichthyol salve ut pus, botmer betennelse på huden (med kokker, dermatitt, rødbrent etterbrenning) og i subkutan vev (ledd).

Behandling av betennelse påvirker reduksjon av smerte. Derfor kalles ichthyol salve ikke bare anti-inflammatorisk, men også en smertestillende.

Hva brukes ichthyol salve?

Iktyolsalve i bruksanvisningen refererer til antiseptiske legemidler. Det manifesterer en bakteriedrepende effekt hovedsakelig mot gram-positive bakterier - Staphylococcus aureus, streptokokker. Det har også en depressiv effekt mot patogene sopp. Derfor er det brukt til å behandle hudbetennelser av bakteriell og sopp opprinnelse, samt leddsmerter.

Vi viser hva som hjelper ichthyol salve, og når det brukes til ekstern behandling:

 • For hudinfeksjoner (akne av forskjellig opprinnelse - koker, sår, akne, hydradenitt - purulent betennelse i svettekjertlene i armhulen).
 • Ved hudskader (brenner, frostbit) etter primær epitelisering.

Merk: Iktyol salve er ikke påført på et åpent sår. Derfor blir det ikke smurt på åpne brennsår, men brukes etter den første helbredelsen, den såkalte primære epithelialiseringen.

 • Ved allergiske hudbetennelser (eksem, dermatitt).

I gynekologi brukes ichthyol salve til å behandle betennelse (i brystet, mastitt, i bukhulen, egglederørene, eggstokkene, livmoren og endometritis). I urologi brukes salve til behandling av prostatitt.

Merk: for betennelse i bekkenorganene brukes ichthyol rektal suppositorier. De injiseres i endetarmen, hvor ichthyol transporteres til mageorganene. Slik behandling brukes i gynekologisk og urologisk praksis.

I reumatologi brukes ichthyolsammensetning til å redusere inflammasjonsområdet med leddsmerter (leddgikt, neuralgi av noe opprinnelse).

Ichthyol salve for koke og sår

Den viktigste egenskapen til ichthyol salve er manifestert som evnen til å trekke purulent exudat. Ichthyol salve med en abscess brukes til å akselerere kokingen av kjelen (hvis sår har dannet seg og ikke har det travelt å modne, de sitter dypt og skadet).

Bruken av ichthyol salve til koker kan påskynde prosessen med dannelse av absessen. Det akselererer spenningen og etterfølgende gjennombrudd. Etterpå klynges forsiktig med alkohol.

Merk: Hvis kvise er liten, kan den forsvinne uten aldring. I dette tilfellet absorberes pus fra ichthyol salve ganske enkelt, og en abscess blir ikke dannet.

Ichthyol akne salve

Ichthyol salve bidrar til å forbedre utseendet på huden med purulent akne. Det trekker pus fra det dype, subkutane laget. Og dette akselererer deres modning og behandling. Hvordan bruke ichthyol salve til kosmetiske formål?

 • Fjerning av akne - etter å ha strekket pimpleen, hvis den ikke åpner seg, er den presset eller gjennomboret med en nål. Etter - fjern pus og behandlet med et antiseptisk middel. Om nødvendig, bruk ichthyol salve igjen. Når pus er helt ut, oppstår epitelisering (helbredelse) av hudvev.
 • Kosmetisk ansiktsrensing - ichthyol påføres ansiktet i 30-40 minutter. Mekken av ichthyol salve viser hvor de inflammatoriske prosessene fortsatt skjer og krever gjentatt "rensing".

Til notatet: I tillegg til den kosmetiske "rensing" -prosedyren, i andre tilfeller, anbefales ikke ticholsalve å bli brukt på hele ansiktet. Det er bedre å bruke det pointwise - utelukkende på kvise, comedone, furuncle, abscess.

Iktyol trekker også innholdet i blokkerte sebaceous kanaler (comedones).

 • Fjerning av svarte flekker - med fet hud, sebaceous kanaler burrow med den såkalte "plug". Det skaper utseendet til en svart prikk. Akkumuleringen av svarte flekker på nesen, kinnene, kinnbeinene, i nasolabial trekant kalles akne. Ihtol løser fettpropper og leder kanalens innhold til utsiden. Dermed er den kosmetiske effekten av ichthyol salve fra svarte flekker manifestert.
 • Behandling av inngrodd hår - evne til ichthyol salve til å fjerne smuss og fett er brukt. Anti-akne medisiner brukes ofte til terapi. De løser opp fettete fett som akkumuleres i hårpæren. Dermed gir ticholsalve fra inngrodd hår håret til å vokse utover, ikke innover.
 • Behandling av chalazion - evnen til ichthyol til å korke sebaceous kanaler er også hevdet. Denne sykdommen er forbundet med betennelse i sebaceous kjertel i øyelokk, blokkering og dannelse av segl, en svulst. I tilfelle av chalazion, blir ticholsalve påført fra utsiden ved siden av øyelokket (for å forhindre at det kommer på hornhinnen). Den trekker ut den dannede "bygg" og botmer betennelse.

Viktig: Etter gjennombrudd av en purulent formasjon under behandling av en chalazion, må en stang nødvendigvis oppstå. Først da vil utvinningen bli fullført.

Ichthyol salve og wen

For behandling av såkalte ungdommer, avhenger behandlingen av behandlingen av hvor fullt fettkapselen har vært i stand til å trekke seg ut under huden (internt exsudat og skall). Hvis behandlingen vil bestå kun i å fjerne innholdet i kapselen, så etter en stund dannes wen igjen.

Når du danner wen under huden, brukes ichthyol salve som et ekstra middel for ekstern behandling. Det reduserer betennelse etter punktering, laserkorreksjon, fjernelse av radiobølger.

Ichthyol salve i gynekologi

Ichthyol salve har blitt brukt i gynekologi. Hvordan bruke ichthyol salve til behandling av kvinnelige kjønnsorganer?

Salveblandingen brukes i form av tamponger. Du må vite at ichthyol i henhold til instruksjonene ikke er brukt på slimete overflater. Derfor, med innføring av tamponger med Ichthyol salve inn i skjeden, blir salven fortynnet med glyserin. I tillegg til glyserin kan ichthyol salve til tamponger fortynnes med kamferolje. Fortynning av ichthyol salve reduserer konsentrasjonen av ichthyol og reduserer slimhinneirritasjon.

På grunn av irritasjonsvirkningen av ichthyol på vaginal slimhinnen, blir noen ganger tamponger satt inn i endetarmen (gjennom anus). I endetarm kommer ichthyol inn i den lokale blodstrømmen inne i bekkenet og langs den til de betente kvinnelige kjønnsorganene.

Merk: Iktyolsalve kan ikke brukes til livmoderhalsenosjon. Det kan øke irritasjon og betennelse. På grunn av irritasjon av slimhinner, uten fortynning, påføres vanligvis vanlig ticholsalve på leppen eller i nesen uten fortynning.

Glyserin i seg selv har også en viss effekt. Det forbedrer sekresjonen av slim i livmorhalsen, og dette akselererer rensingen av skjeden fra patogener. Det er derfor tamponger med ichthyol salve forårsake rikelig slimutslipp fra skjeden.

Iktyolsalve for kryssbårne infeksjoner

Demodicosis - tick-båret hud infeksjon, der ansiktet er dekket med stor rosa akne. For behandling av sykdom og kvitt parasittet, er det nødvendig med antiparasittisk ekstern terapi og eksfolierende midler. Ichthyol salve for demodikose kan brukes som ekstern salve til exfoliating cornified hudområder (etter fullstendig ødeleggelse av tick).

Ichthyol salve for hemorroider

Med utviklede hemorroider i anuset, dannes knutende noder (støt). De blir ofte betent og bløder. For deres behandling ved hjelp av lokale sårhelingmidler (salver).

Iktyol-sammensetning kan brukes som eksternt antiseptisk middel. Imidlertid bør det forstås at den viktigste effekten av ichthyol salve er antiseptisk, desinfiserende. Hun har nesten ikke helbredende egenskaper. Derfor bør man ikke håpe at med hemorroider kan ichthyol salve slutte å bløde og stramme blødende støt.

Iktyolsalve hos barn og under graviditet

Salven er godkjent for bruk hos gravide, ammende kvinner. Men ichthyol salve anbefales ikke for barn under 6 år. Ichthyol salve brukes ikke til babyer. Bruk i stedet andre antiseptika i huden.

Måter å bruke ichthyol salve

Iktyolsalve brukes i ren og fortynnet form. Ufortynnet sammensetning brukes til å behandle koke og leddsmerter. Fortynning av ichthyol er nødvendig når du bruker salven på slimhinnene.

Om nødvendig blandes fortynning av ichthyol med glycerin eller kamferolje (til glatt), deretter brukt som en lotion (for streptoderma) eller tamponger (for behandling av gynekologisk betennelse).

Ufortynnet ichthyol salve kan gni inn i huden uten en dressing, eller den kan påføres under dressingen (i lange perioder). Hvis det brukes uten bandasje, gni det inn i huden til varme opplevelser. Deretter brytes de sammen med et varmt skjerf, et skjerf for å spare varme og en bedre terapeutisk effekt.

Hvis du legger salven under bandasjen, så påføres huden uten å gni. En slik kompress med Ichthyol salve brukes til behandling av ledd så vel som for purulente kokinger.

Noen ganger (med sterk felles smerte) brukes ticholsalve for dyr (20%). Hvordan bruke ichthyol salve? For komprimering smøres det med et jevnt lag flere millimeter tykk. Etter - lukke med gasbind eller annet naturmateriale. Og la ichthyol salve for natten.

Hvor mye å holde ichthyol salve under dressingen avhenger av omfanget av leddbetennelse. Det brukes vanligvis i 8-12 timer (kveld + natt) og vaskes ut for en dag (ichthyol har en bestemt lukt, derfor kan bruken av dagen forårsake psykologisk ubehag).

Viktig: ichthyol salve brukes ikke på såret. Derfor kan det ikke behandles med betennelse i huden, som er ledsaget av sår, blødning, og kan heller ikke smitte ichthyol friske kutt, brannskader og andre skader på huden.

Anbefal heller ikke å sette ufortynnet salve i øynene eller på andre slimete overflater (nasale bihuler, munnslimhinner, kjønnsorganer).

Analoger av ichthyol salve

Den første analogen av ichthyol salve er Vishnevsky salve. Det tilbys ofte som et middel til samme handling. Samtidig har det noen forskjeller som gjør det mulig å skille bruken av ichthyol og Vishnevsky salve. Hva er de?

Ichthyol salve eller Vishnevsky salve: hva bedre hjelper fra kokker

Vishnevsky salve er også et eksternt antiseptisk middel som brukes til å behandle infiserte sår. Det er forskjellig i sammensetning, inneholder bjørk tjære og xeroform (desinfiserer, fenolprodukt). Ichthyol salve trekker raskt abscessen. Derfor er det bedre å bruke nøyaktig ichtyol i løpet av modningen Etter å ha brutt absessen - kan du gå til Vishnevsky salve. Det har sterkere bakteriedrepende egenskaper, så det behandler betennelse bedre enn Ichthyol salve.

I tillegg er ichthyol brukt til å redusere ledsmerter. Og Vishnevsky-salve har ingen artikulær terapeutisk virkning.

Iktyolsalve eller Levomekol: en sammenligning av sammensetning og virkning

Levomekol er en salve som inneholder et bredtvirkende antibiotisk levomycetin og sårhelingstoffet metyluracil. Levomekol er også ment for behandling av hudbetennelser, men det har ikke mulighet til å "trekke ut" pus. Det har imidlertid en sterkere antibakteriell effekt og evnen til å akselerere regenerering (helbredelse) av hudvev.

Levomekol gjør det mulig å behandle alvorlig betennelse. Den brukes til dype hudskader og for omfattende purulente infeksjoner. påført for åpne purulente sår. Ichthyol - mer effektiv i lokale purulente formasjoner (kokker, kviser).

Den kombinerte behandlingen bruker begge salveformuleringer. Ved første - ichthyol salve (for å trekke pus fra dyp vev). Og etter - Levomekol (for effektiv behandling av betennelse og rask epithelialisering).

Den gamle kjente betyr. Du setter på det infiserte såret - om morgenen blir det større, blir absessen hellet. Først virker det - forferdelig, det ble veldig dårlig. Så kommer pus ut og alt heler raskt. Ichthyol salvepus trekker kraftig på overflaten av huden.

Hvis absessen er liten - du kan trekke den ut. Og hvis såret er stort, vil pus bli trukket ut for mye. Jeg hadde et lite sår fra en burr. Begynte å feire. Jeg smurt det med en ichthyol og helbredet i et par dager. Men da det var et stort kutt på hele fingeren, og det skjedde så at hun tok infeksjonen, risikerte hun ikke å smøre den med en ichthyol. Feier hele hånden. Hun smurte levomecol med dimexidum og pakket det med et bandasje på toppen.

Jeg bruker ofte ichthyol salve for akne - jeg smør hver kvise om kvelden, dekk den med bandasje og gips, la det gå hele natten. Om morgenen - eller en kvise er allerede åpnet, eller pierce den med en nål og cauterize den med alkohol.

All informasjon er kun gitt til informasjonsformål. Og er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg ubehag, kontakt legen din.

Ihtiolovaya salve med koke - hemmeligheter for bruk

Eventuelle svulster på huden kan gi oss mye uleilighet. Dette gjelder spesielt for de utslett som vises på de mest synlige stedene. Og et slikt hudproblem som en furuncle, i tillegg til estetisk ubehag, forårsaker også fysisk smerte, fordi det er en ganske alvorlig purulent betennelse i huden rundt hårsekkelen. En slik abscess er en subkutan lilla knute, inne i hvilken en nekrotisk stang gradvis dannes.

Fra det øyeblikket de første tegnene på kjelen vises og til huden er helt helbredet, kan det ta om lag to uker, og den største faren i denne tiden er at infeksjonen kan komme inn i blodet og føre til alvorlige sykdommer. Dette gjelder spesielt for koker i ansiktet og i ørene.

Ichthyol salve til koker er et veldig effektivt verktøy som effektivt penetrerer inn i infeksjonsfokuset.

Hvilke egenskaper av ichthyol er effektive for koker

Som regel, når vi kjøper noe produkt til ekstern bruk, fokuserer vi på den som har et mer behagelig utseende og lukt. Det er imidlertid ikke alltid behagelig luktende medisin gir den ønskede effekten. Etter å ha ikke mottatt det forventede resultatet fra den valgte løsningen, kan vi bruke preparatet, men ikke forskjellig i en behagelig aroma, men veldig effektiv og dessuten ikke dyr. Slike er ichthyol salven for koker. Ved begynnelsen av modningen av abscessen bidrar det til å fremskynde dannelsen av en nekrotisk stang, og etter spontan åpning av kjelen, akselererer det sårets helbredelse.

Ichthyol salve fra koker begynte å bli brukt siden midten av forrige århundre, men for tiden er det ikke mye brukt, noe som sannsynligvis skyldes dens ganske spesifikke harpiksholdige lukt, ofte sammenlignbare med tjære. Grunnlaget for dette verktøyet - ichthyol, oppnådd ved behandling av skiferharpikser. Den andre aktive komponenten er svovel.

Så takket være hvilke egenskaper av disse stoffene er ichthyol salve til kokende så effektive? La oss finne ut det.

1. Trekk og anti-inflammatorisk effekt. Ichthyol virker direkte på fokus av betennelse, og reduserer hevelsen. Samtidig har stoffet en svært viktig egenskap - den trekker pus ut av kjelen, akselererer åpningen av absessen og utgangen av nekrotisk stang;

2. Bedøvelseseffekt. Iktyol har en lokal bedøvelseseffekt, slik at den smertefulle prosessen med dannelse av abscessen går mye lettere;

3. Healing effekt. Legemidlet har en effekt på blodtilførselen til vevet, på grunn av hvilken regenerering er akselerert, det vil si at såret fra furuncleet blir raskere,

4. Antiseptisk effekt. Siden kjelen er alltid purulent betennelse, akselererer ichthyol salve, på grunn av dets antibakterielle egenskaper, helbredelsen av huden og forhindrer spredning av infeksjon.

Hvordan bruke salve med ichthyolum ved koke

I den første fasen, er den viktigste oppgaven med ichthyol salve i kampen mot boils å akselerere deres modning og disseksjon med utgivelsen av pus ut. Jo raskere såret vil åpne på egenhånd, jo raskere vil sårets helbredelse begynne, og jo mindre sannsynlig vil infeksjonen spre seg. Vi vil forstå hvordan du kan anvende ichthyol salve til furuncle så effektivt og sikkert som mulig:

- Før du bruker Ichthyol salve, anbefales det å behandle stedet for betennelse med en bomullspinne med en antiseptisk løsning nøye.

- Midler påføres direkte på det betente hudområdet med et tynt lag. Ikke gni preparatet inn i furuncle, da dette kan skade abscess og føre til spredning av infeksjon! Påfør en gauze bandasje eller en lapp til stedet for betennelse og la i 6-8 timer;

- Etter prosedyren må du vaske hendene grundig for å hindre at resterende salver kommer på slemhinnene;

- Etter 6-8 timer fjern bandasjen og i tilfelle at kjelen ikke er ødelagt, gjenta prosedyren. Dosens varighet og regelmessighet skal bestemmes av den behandlende legen, basert på pasientens individuelle egenskaper. Behandlingen av koking med ichthyol salve varer som regel ikke mer enn 4-5 dager;

- hvis det oppstår koke på pannen, nese eller kinn, da må du være spesielt forsiktig når du bruker salven og forhindre det i å komme inn i øynene. Du kan fortynne salven med en løsning av glyserin i forholdet 1: 1. Blandingen påføres betennelsen med et tykt lag i et par timer, og deretter fjernes med en bomullspute. Prosedyren gjentas flere ganger om dagen. Det skal bemerkes at i tilfelle lokalisering av koke i dette området av kroppen, er det ikke nødvendig å selvmedisinere, og du bør konsultere en lege før du utfører noen handlinger;

- Ved behandling av kokter på baksiden, armer, ben og andre deler av kroppen, kan en komprimering gjøres direkte med Ichthyol salve uten å fortynne den.

Etter at kjelen er åpnet og pus kommer ut, kan du igjen gjøre bandasjer med ichthyol for å desinfisere såret og fremskynde healing. For dette blir det skadede området behandlet med peroksid, deretter blir salve påført og festet med en gasbind.

Sikkerhets forholdsregler

For å kjøpe ichthyol salve i et apotek, er det ikke nødvendig med resept, men du bør alltid konsultere lege før du kjøper og bruker den.

Den aktive komponenten av dette legemidlet er ichthyol - et produkt av harpiksbehandling, som kun kan brukes eksternt, slik at det ikke faller på slimhinnene.

Salve forårsaker sjelden en allergisk reaksjon, men når den brukes først, spesielt for behandling av betennelse i ansiktet, anbefales det å teste det på et lite område av huden, for eksempel ved å påføre det på håndleddet i 15-20 minutter. Hvis det ikke er ubehag, brennende, kløe, rødhet, så har du ikke individuell intoleranse mot stoffet og salven er egnet for bruk.

Forsiktig bør påføres salve i kombinasjon med andre stoffer og kosmetikk.

Bruk av ichthyolsalve er kontraindisert hos barn under 12 år. Under graviditet er det ingen kontraindikasjoner for bruk, og ammende mødre bør være spesielt oppmerksom på å forhindre at stoffet når nippelområdet.

Pasienter oppdager som regel forbedring etter første bruk av ichthyol salve med koke. Smerten minker, hevelsen minker, den nekrotiske kjerne dannes raskere, noe som fører til rask gjenoppretting og rensing av huden.

Ichthyol salve til koke

Koket er en dyp form av staphyloderma, som preges av betennelse i en purulent karakter i hodebunnen og alle andre nærliggende vev. Denne manifestasjonen blir dannet ganske raskt, og starter med en dyp nodule under huden, og danner en purulent nekrotisk kjerne. I begynnelsen, etter utseendet av en koker rundt det, er det en liten hevelse. Utslaget av denne arten - lilla-rød farge. Noen få dager senere faller betennelsen gradvis, og i stedet opptrer purulente nekrotiske stenger. Fra den første dagen av manifestasjon til øyeblikkelig helbredelse tar det i gjennomsnitt 2 uker. I løpet av denne perioden kan den åpne formen av kjelen bli til en lukket, det vil si at betennelsen tørker litt ut og blir ikke så smertefull.

Furuncle - behandling med ichthyol salve

Ichthyol salve er et godt stoff for behandling av koke. Dette er et godt verktøy for å eliminere infeksjoner fra huden, inkludert et høyverdig antiseptisk og desinfiserende middel. Iktyolsalve er også effektiv for koker, for ulike problemer med urologi og andre infeksiøse infeksjoner i huden. Dette legemidlet er foreskrevet direkte for lokal bruk, som tilhører gruppen av antiseptika. Det har en antiinflammatorisk og smertestillende effekt ganske bra.

Derfor er bruken veldig nyttig for koker, siden det er disse utslettene som forårsaker ubehag og i noen tilfeller smerter under spredning.

Instruksjoner for bruk Ichthyol salve

Siden dette legemidlet er beregnet utelukkende til utendørs bruk, er det nødvendig å markere noen begrensninger under behandlingen. Bruken av ichthyol salve til koker er ikke et nytt fenomen, for i lang tid fortjener dette stoffet respekt. De utmerkede egenskapene bidrar til å kurere mange infeksjoner raskt og uten ekstra komplikasjoner. Spesielt skjer behandlingen av et furuncle som følger:

 1. En liten mengde salve skal brukes på inflammerte områder av huden.
 2. Etter at det berørte stedet er dekket med et tynt papirserviett og forlatt til handling i 8 timer.

Iktyolsalve - kontraindikasjoner

Forbedring kommer etter første søknad. Men det er viktig å ikke overdrive behandlingen. Faktisk kan det oppstå bivirkninger ved hyppig bruk av salven. Kontraindikasjoner ichthyol salve avhenger helt av den individuelle toleransen for hver organisme. Det er verdt å merke seg at dette stoffet er kontraindisert hos barn under 12 år. Før du bruker salven, er det bedre å konsultere legen din og bestemme forekomsten av allergiske reaksjoner på disse eller andre komponenter i legemidlet.

Hvordan fungerer ichthyol salve?

Dette spørsmålet er ikke at alle kan spørre legen, siden alle er interessert i en rask gjenoppretting. Faktisk er det ikke noe vanskelig. Etter direkte påføring til de betente områdene i huden, lindrer salven desinfiserende betennelser mens de trenger dypt inn i de øvre lagene i huden. Etter noen timer med denne handlingen blir såret bakterielt beskyttet, noe som forhindrer andre mikrober i å trenge inn i. Med vanlig applikasjon for å koke, har salven en anti-inflammatorisk effekt, infeksjonen sprer seg ikke lenger og påvirker ikke andre områder av huden. Slike fordeler er rett og slett uunnværlig i behandlingen av kokinger, så denne salve fortjente en slik positiv tilbakemelding om bruken. Når du kjøper ichthyol salve, er det ikke nødvendig med resept, men dette betyr ikke at det kan brukes til hudinfeksjoner. Før behandlingen påbegynnes, er det nødvendig å konsultere en lege, spesielt gravide og ammende kvinner.

Flere Artikler Om Typer Acne