Har du lagt merke til at molen var dekket med en skorpe, det klør, har sin form eller farge endret?

La oss se hvordan tegn kan skille en vanlig mel fra melanom og hvordan du kan forhindre denne farlige sykdommen.

Moles ledsager en person praktisk talt gjennom livet. De forandrer seg sammen med en person, kan endre farge eller vokse, har en annen form.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

De fleste nevi (som vitenskapelig kalt moles) utgjør ingen fare, men noen av dem forårsaker melanom - en sykdom hvorav ifølge statistikk dør 37.000 mennesker hvert år og hver tredje person med denne typen hudkreft.

Moles er vaskulær og pigmentert.

Foto: pigment nevus

 • Pigmentert nevi er en svak mørkning av de enkelte hudområdene. Et eksempel på slike formasjoner er fregner, en flat mol og et fødselsmerke. Utdanningsdata er ganske trygt.
 • Blant vaskulære moler er det store ("hengende") mol, som i tilfelle av ugunstige faktorer kan degenerere til melanom.

Faktorer som bidrar til gjenfødelsen av mol

Nevi er av seg selv godartede svulster.

Men det er en rekke grunner som kan gjøre et lite uklart flekk inn i en ondartet svulst:

 1. hyppige solbrenthet i barndommen og ungdomsårene;
 2. lenge bli i solen i løpet av sin største aktivitet. Denne gangen fra 11 til 16 timer. Sjokoladeannonsere har særlig risiko, siden de står for mange ultrafiolette stråler som forårsaker gjenfødsel av fødemerker. Det bør huskes at i store mengder ultrafiolett - det samme kreftfremkallende som røyking eller arsenik;
 3. Solariumet er heller ikke trygt, som 5-10 minutter i det er lik en dag på stranden. I noen europeiske land er solarium forbudt for barn under 18 år;
 4. fødselsmerke skade. Hvis du ved et uhell berørte det og skadet det med noe objekt - en vaskeklut, en negler osv. det kan også forårsake gjenfødelse;
 5. hormonell ubalanse eller justering.

Hva betyr en mole på et intimt sted? Finn ut her.

Risikogruppe

 • Spesielt ofte forekommer hudkreft hos mennesker med god hud, lyse øyne og hår, rødhårede mennesker. De, som gravide kvinner, hvis hud ofte er dekket med nye fødselsmerker, må være veldig forsiktig med soling og nøye overvåke utseendet på deres mol.
 • Også i fare er de som har et stort antall fregner, alder flekker, nevi.
 • Det er regelmessig verdt å undersøke de som har nære slektninger som lider av melanom og personer som har mer enn 3 alvorlige solbrenthet eller dysplastisk nevi (mol hvis fargen er mørkere enn den omkringliggende delen).

Video: "Fjerne mol og papillomer på kroppen"

Farlige symptomer

Blant de farlige symptomene på degenerasjon av moles, som indikerer sannsynligheten for å utvikle hudkreft, er:

 • følelsen av peeling på stedet for fødselsmerket og utseendet på en tørr skorpe på den;
 • rød alveolus rundt den;
 • et nytt nevus av et uvanlig utseende har dukket opp;
 • ubehag: brennende, prikkende osv.
 • Hårtap som vokste fra en muldvarp;
 • forandring i form, økning i mengden nevus;
 • molen er forsvunnet;
 • det gjør vondt for å berøre henne;
 • det utskiller lymfatisk væske;
 • glatte overflatemol.

Også, grunnen til å besøke onkologen umiddelbart vil være et slikt tegn som misfarging av huden rundt molen.

Det er rimelig å konsultere en lege hvis molen har endret dens tetthet: den har blitt vanskeligere eller tvert imot mykere.

Tegn på gjenfødelse i melanom

Foto: mole normal og med tegn på gjenfødelse

De viktigste tegn på fødselsmerke som blir til en malign tumor er som følger:

 1. asymmetri. Et godartet nevus er vanligvis rundt;
 2. skrå kant. Fuzzy, skarpe kanter, samt robuste er årsak til bekymring;
 3. misfarging og ujevn farging;
 4. hvis fødselsmerket har blitt korsfestet etter å ha blitt skadet eller uten tilsynelatende grunn, eller hvis det er grå eller rød flekker på det, er alle disse veldig forstyrrende symptomer;
 5. Størrelsen på molen er mer enn 6 mm.

Hvis fødselsmerket har blitt dekket med en skorpe, forårsaker det ubehag: brennende, prikkende osv., Eller sprekker, støt eller sår vises på overflaten - sørg for å konsultere lege.

Mistenker utviklingen av melanom kan, hvis det klør, gjør vondt eller blødning begynte.

 • Det samme gjelder tilfellet hvis du ved et uhell har skadet en nevus - ta vare på helsen din på forhånd, fordi hudkreft vil være vanskelig og dødelig å kjempe.
 • Noen ganger skjer det at mulden selv har falt av. Det kan være farlig, men vær ikke redd. Ta den til en histologisk analyse som avgjør om det er en trussel eller ikke.
 • I noen tilfeller er fargeløst melanom "maskert" som en vorte, papillom, og til og med som en vaskulær stjerne eller forstørret kar. Derfor må du være spesielt oppmerksom på kroppen din, og hvis du merker at en merkelig formasjon vokser raskt - kontakt legen din umiddelbart.

Hva sier fargen på skorpen på molen

Foto: crusted

 • Hvis molen plutselig ble dekket med en brun skorpe, kan det være et resultat av skade (hvis den ble rørt eller riper).
 • Etter å ha fjernet en nevus, var også stedet der han befant seg alltid dekket med en svart skorpe (det er hvordan såret healer). Senere er dette stedet dekket med delikat rosa hud.
 • En mørk skorpe på nevus kan danne seg som et resultat av en brenning i badstuen eller badet.

Uansett om fødselsmerket var dekket med en brun eller hvit skorpe, kan legen bare gjøre den endelige avgjørelsen om hvor farlig eller trygg denne utdanningen er.

Hva betyr molen på venstre krageben? Finn ut her.

En rød vekst dukket opp på molen, er det farlig? Les videre.

Viktig poeng: aldri slett en muldvarp hjemme. Det beste du kan få i dette tilfellet er en hudbrenning.

Hvordan advare

 1. Hvis du er i fare, er det verdt å maksimere grense soling. For enhver nordlig person av breddegrad må de startes fra 15 til 20 minutter om dagen, gradvis når 30 til 40, men ikke mer. Det er ikke trygt å sole seg fra 10 til 15 dager, og til og med i overskyet vær.
 2. For ikke å øke effekten av solen, etter å ha badet i sjøen, vask saltet fra kroppen og tørk ut. Saltkrystaller og vanndråper kan fungere som linser på solen, og øker de skadelige effektene av solstråling.
 3. Husk at det ikke er tegn på at solkrem er å lagre melanomer, så du bør ikke håpe på dem for mye.
 4. Opptil 28 år anbefales ikke å besøke solariumet, fordi den unge, ubeskyttede huden, destruktive effekter av ultrafiolett stråling er sterkere.
 5. Kontroller regelmessig utseendet på dine naturlige "fluer" og for alarmerende symptomer, er det bedre å konsultere en spesialist.
 6. Selv om du fortsatt ikke har noen problemer, men antall mol overstiger 10, gå til en hudlege og få et pass av huden, som er preget av antall og størrelse på den største nevi. Går gjennom semi-rutinemessig screening, vil du forhindre hudkreft.
 7. Det er bedre å fjerne en muldvarp som stadig gnider mot klær eller smykker fra en onkolog eller endrer en garderobe slik at den ikke blir skadet lenger. Forresten, om sommeren bør du bære løs bomullsklær som ikke reflekterer sollys.

Spørsmål og svar

Etter skaden var molen crusted. Hva betyr dette?

Hvis nevusflak, blødninger eller skorper - dette kan være de første tegnene på en begynnende ondartet prosess. Selv om fosterskader og etterfølgende skorput overgikt ikke er farlig i seg selv, med mindre en infeksjon har kommet inn i såret. Hvorvidt såret ble smittet, kan du bare finne ut av en onkolog, så du bør ikke utsette besøket.

Combed, og en skorpe dannet på den. Hva å gjøre

Ikke skrell henne, la henne falle av seg selv. Selv om slike skader ikke er farlige, er det bedre å besøke en lege. Kanskje vil han foreskrive en dermatoskopi for å avgjøre om fødselsmerket ikke har degenerert. Ikke bekymre deg, ikke i noen tilfeller vil kreve fjerning av en muldvarp, og rettidig fysisk undersøkelse kan redde livet ditt.

Ikke vær redd for panikk melanom. Eventuell kreft, inkludert hudkreft, "feeds" på grunn av menneskelig stress, generell nød, feil livsstil.

Det er viktig å forstå at melanom er vellykket behandlet bare i den første fasen av sykdommen, til kreften har klart å starte sin tentakler i vitale organer.

Og utsette turen til legen i nærvær av slike alvorlige tegn som blødende mol, frigjøring av lymf fra den, dannelse av en skorpe, en forandring i form eller farge er uklokt. Det er som å spille russisk roulette.

Kirurg - online konsultasjon

Fjernet nevus, væske frigjøres fra suturen.

№ 50 653 Kirurg 04/09/2018

Hei, den 2. februar ble en muldvarp fjernet i scapularområdet på baksiden. Histologi kom normal. På bosattstedet fjernet kirurgen stingene på den tiende dagen, og på sengen ble suturen spredt. Neste dag gikk jeg til operatøren, han hindret meg til divergens, han ble behandlet såret hjemme, da oppdaget de at sømmen begynte å diverge på et annet sted, igjen til ham. Han avviste det for meg, sa den uren, vaskede gelen i 4 dager. Så syet opp under lokalbedøvelse. Stingene ble fjernet i tre uker, 21. 03 stingene ble fjernet, alt var fint. Men en morgen våknet jeg opp vått, såret rant, tydeligvis knust. Jeg går nå igjen til kirurgen min, han punkterer meg (pumper ut) denne væsken. Det er gjennomsiktig. Jeg behandler kaliumpermanganat, og det er det. Verken piller eller antibiotika er foreskrevet. Ingen helbredende salve. Fortell meg hvor mye denne væsken kan danne og skille seg ut? Er det normalt i det hele tatt? Eller noe annet jeg må gjøre? Jeg ville være veldig takknemlig for svaret.

I mai i fjor fjernet mole på brystet. Ifølge histologisk analyse - god kvalitet (og re-kontrollert glasset). Etter å ha fjernet masker på ett sted har såret spredt seg. Etter en stund var det mer eller mindre mindre, men sømmen var dekket med skorpe mange steder. Før dette og på dette tidspunktet brukte han seg selv, med unntak av grønne ting, ingenting (på råd fra legen). Et eller annet sted etter 4 uker etter dusjen, begynte en væske (hvittgul) og noe blod å skille seg ut under skorpeene (utslipp kan ha vært mer.

Hallo Fader 70 år gammel, gjennomførte koronar angiografi, ved en feil, pierced femoral arterien på to steder. Det var et stort hematom. Operert på den fjerde dagen, ble punktering av sømte blodpropper rengjort. Etter fjerning av dreneringsrøret på den tredje dagen var det et brudd på arterien, tung blødning. Igjen, kirurgi, gjenoppliving. Som doktoren forklarte, ble arterien sterkt betent, og separasjon skjedde, og en liten del av arterien måtte fjernes. Et ganske stort hulrom ble dannet i såret, hvorfra det er nå.

Jeg er 25 år gammel. For en uke siden falt jeg fra et mopedbilde på asfalt 6-7 meter tumbling, alvorlige slitasje, temperatur og ondt i halsen etter et par dager (det var vondt å svelge og tørket veldig mye), jeg trodde at det kunne podskpil med asfalt, men alt passerer bortsett fra slitasje på foten i i området av ytre bein (over bøyen) er det et slitasje ganske dypt. Familiarists overtalte å spre såret med lim for kutt (jeg husker ikke navnet). Først var alt bra, men etter 3-4 timer begynte smerten å bli vondt å gå på bena.

Den 16. november gjennomgikk han en operasjon for å kutte phimosis, huden ble sydd rundt hodet. Den første dagen svømmet området rundt hodet opp som en ball, om kvelden gikk det ned, men hevelsen forble, hovedsakelig rundt såret. Det er nå 19. november og rundt sømmen og på penis, begynner gradvis å redde begynnelsen og den blå flekken. 3 dager har gått og ikke mye redusert. + Jeg ser konstant dråper ut av hodet gulaktig, utslipp. Det er ingen temperatur, det er ingen smerte. Maksimum når du skal gå på toalettet om morgenen eller om natten med en strekning eller så.

God ettermiddag 6. 01 ble skadet av kanten av det nedre beinet under skåret - se: http: // i069. Radikal. Ru / 1401 / aa / d943f5dac60e. jpg

Bundler hele. Jeg tilbrakte en uke på sykehuset, hvor cefazolin ble injisert i 5 dager. På den syvende dagen ble de utladet (biokjemi og generelle tester er normale), den 15. de fjernet masker. Fra 8 til 17 dager daglig forandring av dressing med Levomicol. Forbandet som startet fra 2. dag var aldri vått. Forandre dressingen daglig med peroksidbehandling og påføring av en gasbindingsalkohol dressing uten.

18+ Online konsultasjoner er informative og erstatter ikke ansikt til ansikt konsultasjon med lege. Brukeravtale

Dine personopplysninger er sikkert beskyttet. Betalinger og arbeid på stedet utføres ved hjelp av sikker SSL.

Funksjoner av utseendet til en boble i molen og utslipp av væske fra den

En vannaktig mol er et tegn på degenerasjon til en ondartet formasjon som krever umiddelbar behandling. Ikke selvmedisinere, du må søke hjelp fra spesialister.

Årsaker til vannrike fødselsmerker

Utseendet av mol i ulike deler av kroppen er forbundet med delingen av melanocytceller. Med en stor klynge gjør de seg ut i form av en nevus. Ikke utgjør en helsefare hvis det ikke er noen faktorer som påvirker transformasjonsprosessen til melanom.

En av årsakene til utseendet til en vannboble i en mol er ultrafiolett stråling. Sår av gjenfødelse observeres ofte i sørlige land, hvor det er solrikt vær hele året. I de nordlige områdene i solen er aktiviteten lavere, men forsøm ikke forsiktighetsforanstaltninger og solbat i farlige timer. I barndommen øker solbrenthet risikoen for å utvikle hudkreft. Ultrafiolett stråling akselererer aldring av huden med utseendet på alder flekker.

Noen ganger i dybden av en mol kan det være en farlig art av sopp eller larver, som under påvirkning av solen begynner å sprede seg aktivt, danner en boble i molen. Endringen i utdanning skjer av ulike grunner.

Etter skade eller brann

En godartet utdanning kan skades ved et uhell hvis det er på et farlig sted. På hodet - ved et uhell kutt med saks for kutting, rive av med en kam. På nakken - klær eller smykker. Blister under mol kan vises i ansiktet på grunn av en allergisk reaksjon på kosmetikk av dårlig kvalitet. Det er mulig å provosere sekreter ved å trekke ut håret fra overflaten av fødselsmerket.

I badstuen eller badet kan termisk brenne nevus, dekket med en mørk tørr skorpe. Med utviklingen av sykdommen fra fødselsmerket begynner å skille seg ut væske. Brenningen kan oppnås etter et besøk til solariumet. En vannaktig boble med hvit væske vises på overflaten. Hvis det er mange små fartøy i molen, kan væsken i blæren være rød. I den åpne solen er det farlig for eiere av god hud å forbli: risikoen for forbrenning, ikke bare av huden, men også nevi på ryggen og skuldrene forblir.

Plutselig blister

En blister kan virke plutselig på en godartet formasjon på grunn av arvelighet. På grunn av en genetisk lidelse er huden ikke i stand til å tilpasse seg aggressiv påvirkning av eksterne faktorer. Predisposisjon videreføres fra generasjon til generasjon, i nærvær av patologi, konstant tilsyn av en hudlege og onkolog anbefales.

Hva å gjøre hvis væske slippes ut fra en muldvarp

Identifisere vannmolekyl kan være en regelmessig inspeksjon av kroppen sin. Hvis væske utskilles fra molen, anbefales det å kontakte klinikken for å diagnostisere malignitetstildelingen. Vann utslipp - en av advarslene om gjenfødelse. Det anbefales ikke å selvmedisinere: det vil forårsake smertelindring, ikke helbredelse. Mangel på riktig behandling vil bidra til utvikling av kreft.

Ved undersøkelse vil legen finne ut årsakene til endringene. Hvis det er mistanke om kreft, må pasienten undersøkes. Først tar du materiale for histologisk forskning for å finne ut hvilken type utdanning. Hvis onkologi er bekreftet, utpekes en rekke tester som avslører spredning av metastaser som påvirker lymfesystemet og organene. Ifølge testresultater foreskriver legen behandling. Vannmerke anbefales å fjerne.

Moderne medisin har flere måter å fjerne:

 • Kirurgisk inngrep. En sikker metode for å fjerne nevi i nærvær av kreft. Excision av svulsten og dets røtter med den omkringliggende huden for å unngå spredning. Ved hjelp av kirurgi fjernes store, flate vekst og dypspiring.
 • Kryodestruksjon - fjerning ved frysing med flytende nitrogen. Eksponering for nitrogen forårsaker vevnekrose, en boble vises på overflaten med et vannaktig innhold, som brister seg selv. En skare former, etter peeling av, er en rosa flekk igjen. Ulempen med metoden er manglende evne til å beregne eksponeringsdybden til nitrogen. I tilfelle av ondartede svulster er videre utvikling av melanom mulig.
 • Laser terapi - hjelper til med å fjerne en liten nevus. Ved metastase er metoden ineffektiv - det er umulig å fjerne svulsten helt.
 • Radiobølge metode - effektiv til å fjerne små godartede formasjoner. Å fjerne en liten svulst er bare mulig i første fase.

Er gråtende mol farlig

Hvis mullet på hudoverflaten blir vått - dette er et tegn på unormal oppførsel av en godartet svulst, så kan en omdannelse til melanom ha begynt. Farlige symptomer:

 • fra dannelsen av væske, blod eller blod;
 • dannelsen av våte blærer på overflaten av formasjonen og området rundt det;
 • endre størrelse, form og farge av nevus
 • betennelse med rødhet og hevelse i formasjonen. Den forsømte staten fører til frigjøring av pus med en ubehagelig lukt;
 • langhelbredende sår;
 • kløe, brennende, smerte ved berøring;
 • Hårtap fra et fødselsmerke, økt pigmentering.

Hvis du ikke starter behandling, kan du utvikle karakteristiske symptomer:

 • en økning i væskesekretjonen;
 • økt smerte;
 • rask vekst av nevus, endring av hudfarge rundt;
 • hovne lymfeknuter;
 • dannelsen av sår på overflaten, som kan avgi en ubehagelig lukt og pus;
 • smertefulle formasjoner vises;
 • blødning;
 • komprimerte strukturformasjoner.

Melanom vokser med metastaser, deres symptomer er:

 • en obsessiv hoste av kronisk natur;
 • skarpt vekttap;
 • hodepine;
 • muskelspasmer.

Nevus begynner å bli vått på grunn av utviklingen av ondartet melanom, som manifesterer seg i forskjellige nyanser og asymmetrisk form av nevi med dimensjoner over 6 mm. Tidlig behandling vil unngå alvorlige komplikasjoner som kan være dødelig. Svulsten er i stand til å spre seg raskt, spire gjennom flere lag av huden, beveger seg gjennom blod og lymfekar. Ofte påvirker leveren, hjernen, lungene.

Regler for omsorg for vannmol

Når du danner en vannblister på en nevus, må du ikke selvmedisere. Behandlingen utføres av en lege i klinikken.

Selvaktivitet er fulle av utviklingen av en transformasjonsprosess av en ondartet svulst. Med advent av advarselsskilt, besøk en hudlege eller onkolog som vil foreskrive riktig behandling.

Farlig mol: 6 tegn på melanom

Hver person på kroppen har fødselsmerke av en annen type, tekstur, farge, form. Disse ufarlige formasjonene forekommer i melanocyttens epidermis og vokser i klynger. Det vitenskapelige navnet på molen er nevus. Dette medisinske uttrykket gjelder for alle hudavvik. Imidlertid bak disse såkalte "fluene" er den mest aggressive ondartede svulsten, melanom, i stand til å gjemme seg.

Derfor bør du vite hva som er farlig mol og kunne gjenkjenne de viktigste forskjellene mellom godartet og ondartet. Krefttransformasjoner forekommer oftest på grunnlag av pigmentert hudvev.

Hvilke mol er farlig?

Kreftmolekyler, så vel som vanlig, består av melanocytter. Men dette er en aggressiv form for en svulst, utsatt for rask spredning og skade på andre organer. I denne forbindelse anbefales det å være forsiktig med slike pigmenterte hudformasjoner som:

Denne utsikten fra begynnelsen ligner ikke det vanlige fødselsmerket, siden størrelsen er større enn blyantens viskelær, formen er uklar, fargen er ujevn. Videre er den potensielle faren båret av medfødte formasjoner, og ikke ervervet. De fleste av dem er arvet og har en størrelse på over 1 cm.

Hutchinson's Melanotic Freckles (Lentigo):

Vises i form av et flatt flekk som inneholder to eller flere nyanser av mørkere. De er ganske vanlige i alderen etter 50 år og er lokalisert spesielt i ansiktet. Gradvis blir større og mørkere, omdannelse til hudkreft.

Hud neoplasmer av ukjent etiologi:

Neoplasmer som virker plutselig utvikler seg veldig raskt, er aggressive og ser ikke ut som den vanlige "fly" i det hele tatt. I 60% av alle tilfeller av melanom fungerer denne type pigmentering.

Farlige mol: tegn

Fargeendringer:

Potensielt onkologisk er en muldvarp som har startet en fargeendring. For eksempel har monokrom pigmentering funnet andre steder rundt eller i midten.

Høyde endring:

Et viktig trekk er forandringen i høyden på det tidligere flate stedet, tetthet (fortykning).

Smerteopplevelser:

Molen gjør vondt, overflaten blir mer stor, erosjon, væske, purulent masse eller blod vises.

Satellittpigmentering:

Huden rundt formasjonen er også preget av rødhet, hevelse eller tilstedeværelse av nye fargesteder, så stjernen. satellittpigmentering.

Kløe og brenning:

Det er fornemmelser som tinning, brennende, fødselsmerke kløe.

Konsistensen endres:

For eksempel deler en mole seg i små stykker som bryter lett av, eller ligner riper som ikke heler.

Hvilke mol er potensielt farlige?

Det er visse kategorier av fødemerker som er tilbøyelige til å forvandle seg til en ondartet form. Alle av dem tilhører unormale hudtetninger:

 1. Nodulært pigmentert nevi: Vanligvis brun eller svart mol, rund og flat.
 2. Hudpigment nevus: Har et hevet utseende, blek farge, noen ganger hårete overflate.
 3. Tilkobling nevi forener elementer av forskjellige formasjoner.
 4. En halo nevus er et pigmentert hudområde omgitt av en bleket hvit ring.
 5. En dysplastisk nevus (ellers kalt Clark) er en spesifikk neoplasma.
 6. Spitz nevus: Ser ut som en svulstliknande svulst på huden. Dette stedet er rosa (men en blanding av forskjellige farger er mulig), kuppelformet, utsatt for blødning. Kan ha et hull gjennom hvilket væske siver.
 7. Blå nevus har en av nyanser av blått, viser veldefinerte grenser, hvilken som helst størrelse (men oftere er den ikke større enn 1 cm), ser ut som et segl under huden.

De viktigste forskjellene mellom godartede og ondartede muller

En rekke egenskaper gir deg mulighet til å bestemme hvilke moler som er farlige:

Godartet formasjon er ikke asymmetrisk. Hvis du trekker en linje gjennom midten, vil begge sidene matche hverandre. Kreftforsegling oppfyller ikke disse kravene.

I motsetning til melanom har den vanlige pigmenterte plassen glatte, ikke hakkede grenser.

Tilstedeværelsen av farge og lysstyrke er et annet spennende symptom.

Utdanning over tid endres størrelse og blir større enn 6 mm. Non-cancerous nevi ser det samme ut. Du må være våken hvis fødselsmerket begynte å vokse eller gir andre uvanlige signaler som relaterer seg til dens generelle tilstand.

Den eneste måten å nøyaktig etablere en diagnose og bekrefte eller nekte mistanke om kreft er å gjennomføre en histologisk undersøkelse av cellene ved hjelp av en biopsi.

Farlige mol: melanom symptomer

Kreftpigmentering kan variere sterkt i symptomene. Noen ganger kan en person tilstrekkelig vurdere bare noen av funksjonene. Du bør være oppmerksom på hva den farlige molen ser ut som:

Ujevne kanter, men ganske tydelig grense med sunt vev. Diameter - 10 mm.

Blå-svart nyformet melanom som har uregelmessige grenser. Den stammer fra en dysplastisk nevus (rosa-brunt område i øvre venstre hjørne). Størrelsen er ca. 12 mm.

Onkologisk dysplastisk nevus med svart fjernt malign utvidelse, som tidligere var fraværende. Det er bare ca 3 mm.

Ondartet hudtumor, bestående av tre deler: mørkbrun otgranichenie igjen, rød på høyre og lysområde på toppen. Størrelse - ca 15 mm.

Bilde av farlige mol på kroppen

Melanom i en dysplastisk nevus: uregelmessige konturer, lys farge med en relativt liten størrelse (1/3 tommer).

Transformasjon av en enkelt atypisk pigmentering med tilstedeværelse av svarte, brune og rosa blomster (1/2 tommer).

Onkologisk formasjon på nedre rygg viser asymmetri, fargemetning og en forandring i grensen med sunn hud.

Hver person bør være oppmerksom på tilstanden til huden for å diagnostisere farlige moles i tide og hindre mulige konsekvenser som er skadelige for helse og liv. Husk at med tett oppdagelse av hudkreft kan behandles vellykket.

Melanom i huden (gjenfødte moles). Mistanke om melanom. Tidlig diagnose.

Farlige symptomer:

 • Voksende mol.
 • En muldvarp har dukket opp og vokser.
 • Lang eksisterende mole endret farge.
 • Begynte å føle en muldvarp.
 • Fødselsmerke klør eller vondt.
 • Det var utslipp fra en muldvarp.
 • Håret falt ut av en muldvarp.

Melanomhud.

130.000 nye tilfeller av hudmelanom oppdages årlig i verden, og dessverre dør en tredjedel av pasientene dypt over på grunn av sen diagnostisering av sykdommen.

I Russland er hudmelanom relativt sjelden - 2,3% av det totale antall onkologiske sykdommer. Men ut av 100 perishende kreftpasienter, 44 dør fra hudmelanom. Den europeiske delen av Russland er preget av en rask økning i forekomsten av melanom i huden og forekomsten av avanserte former av sykdommen ved primærdiagnosen av svulsten. Konsekvensen av dette er høy dødelighet fra hudens melanom. Ifølge statistikken i 2008 var det absolutte antallet tilfeller av melanom i huden i Russland 7.744 mennesker, mens det absolutte antall dødsfall var 3.159 pasienter, dvs. hvert sekund. I henhold til frekvensen av økt forekomst (en økning i antall tilfeller fra år til år), ligger melanom i melanom nest blant alle kreftformer.

Tidlig diagnose er hovedvåpenet mot melanom i huden. I medisin generelt og spesielt onkologer er tidsfaktoren svært viktig. Så i første fase av melanom i huden, kan opptil 98% av pasientene bli kurert. I andre trinn kan 52-65% av pasientene behandles. I tredje trinn, 30%. Alle pasienter med melanom i fjerde fase av huden dør i løpet av de første 5 årene fra diagnosetidspunktet.

Hovedproblemet med tidlig diagnose av melanom i huden er at de første forstyrrende menneskelige symptomene - kløe, smerte, utslipp fra en mugg, vises ved slutten av andre trinn. I lang tid har melanom i huden ikke plager, og den eneste manifestasjonen av sykdommen er tumorvekst (mol).

Fra første til andre trinn passerer melanom i huden i 2-2 år, melanomet dannes og enda lenger. Derfor, hvis du er oppmerksom på deg selv, kan du forhindre utvikling av hudmelanom med nesten 100% sannsynlighet. Og hvis det fortsatt ikke lykkes, er det mulig å oppdage sykdommen på scenen når den behandles. SKIN-PASSPORT-søknaden ble opprettet for dette formålet. Ta et bilde, etter instruksjonene, mistenkelig hud i søknaden. Området av neoplasma vil bli bestemt automatisk. Ta kontrollfotografering i 1-3-6 måneder. Hvis det oppdages svulstvekst, kontakt lege omgående. Vis ham de tidligere bildene av det mistenkelige stedet. En slik komparativ (retrospektiv) analyse vil i stor grad akselerere formuleringen av en nøyaktig diagnose. Du kan velge et praktisk sted, tidspunkt og type konsultasjon (ekstern, personlig) ved hjelp av mobilapplikasjonen SKIN-PASSPORT.

ordningen av selvtillit

Melanom i huden kan utvikles hvor som helst på huden, så bare å se på deg selv i speilet er ikke nok. Det bør være jevnlig - 1 gang på 6 måneder for å inspisere hele huden helt. Bruk et håndspeil for dette, eller be nært folk å hjelpe deg.

For å finne ut hvilken gruppe hudtumorer din mol tilhører, vil testen "Hva ditt fødselsmerke ser ut" hjelpe deg.

En enkel ABCD-skjema vil hjelpe til med å identifisere mistenkelige moles

1. A - asymmetri - asymmetri. Melanom i huden og mol som kan gjenfødes, har som regel en uregelmessig form - en asymmetrisk form og en ujevn farge - asymmetrien av farge.

Alternativnormer.

Mistenkt melanom i huden.

Mistenkt melanom i huden.

2. Grenseoverskudd, kant. Når molen er god og i stabil tilstand er kantene klare og jevne. Hvis molen er aktivert, begynner cellene å dele seg aktivt. Molen vokser, og grensene blir uskarpe og robuste.

Alternativnormer.

Mistenkt melanom i huden.

Mistenkt melanom i huden.

3. C - farge - farge. Ofte utvikler maligne tumorer ved grensesnittet til mediet, ved kontaktpunktet mellom to forskjellige typer vev. Derfor er ujevn farge betraktet som et tegn på ustabilitet og evnen til gjenfødelse. Melanomfarlige moler og melanom i huden i begynnelsen har ujevn farge.

Alternativnormer.

Mistenkt melanom i huden.

Mistenkt melanom i huden.

4. D-diameter - diameter. Moles eller pigmentert nevi er en samling av melanocytter som er i stand til celleregenerering. Jo flere av dem, og molen er større, jo høyere er risikoen for gjenfødelse. Alle moller med en diameter på mer enn 5 mm er bedre å se på - sørg for at de ikke vokser.

Alternativnormer.

Mistenkt melanom i huden.

5. E - evolusjon - endringer. Den viktigste og noen ganger det eneste tegn på en aktiv prosess er veksten av en mol. Normalt vokser bare hår og negler. Hvis du ser at molen har økt i størrelse, endret form eller farge - dette er alltid en grunn til konsultasjon. Husk at ondartede svulster ikke manifesterer seg i de tidlige stadiene. Det er bare veksten av svulster. De første forstyrrende symptomene - smerte, utslipp, etc., vises ofte bare i de senere stadiene.

Mistenkt melanom i huden. Angst symptomer.

 • Voksende mol.
 • En muldvarp har dukket opp og vokser.
 • Lang eksisterende mole endret farge.
 • Begynte å føle en muldvarp.
 • Fødselsmerke klør eller vondt.
 • Det var utslipp fra en muldvarp.
 • Håret falt ut av en muldvarp.

Hvis du finner på huden din med en lignende formasjon, kontakt lege omgående. Hvis dette ikke er mulig for øyeblikket, bruk SKIN-PASSPORT-programmet (Leather Passport). Ta et bilde, etter instruksjonene, mistenkelig hud i søknaden. Området av neoplasma vil bli bestemt automatisk. Utfør kontrolltester (fotografering, bestemmelse av området) om 1-3 måneder. Hvis det oppdages svulstvekst, kontakt lege omgående. Vis ham de tidligere bildene av det mistenkelige stedet. En slik komparativ (retrospektiv) analyse vil i stor grad akselerere formuleringen av en nøyaktig diagnose. Du kan velge et praktisk sted, tidspunkt og type konsultasjon (ekstern, personlig) ved hjelp av mobilapplikasjonen SKIN-PASSPORT.

Mistenkt melanom i huden. Hvor å vende?

På diagnosestadiet kan du bli hjulpet av både en hudlege og en onkolog. Men siden melanom i huden er en onkologisk sykdom, bør den bare behandles av onkologer.

Diagnose og differensial diagnose av melanom i huden.

Hud melanom skal skilles fra:

 • Seborrheisk keratose (keratom).
 • Plantar vorte.
 • Dysplastisk nevus.
 • Hemangiom.
 • Blå nevus.
 • Pigmentert hudbasalioma.
 • Onychomycosis.

Som du kan se, er det mange forhold som kan være utad veldig lik hud melanom. For å gjøre en nøyaktig diagnose er oppgaven med spesialister på hud- og onkologer, men uansett den endelige diagnosen er nøkkelen til vellykket behandling rettidig besøk til en lege.

Måter å klargjøre diagnosen melanom i huden:

 • Dermoscopy. Dette er en moderne måte uten unødvendig traumer og i tillegg operasjonen for å utføre en mikroskopisk undersøkelse av hudtumorer. I dag er dermatoskopi standarden for dermatologisk undersøkelse.
 • biopsi:
  • Scarification (scraping) og smear-imprint er mest informativ når overflaten av svulsten gråter eller sårdannelse.
  • Fin nål aspirasjon biopsi. Ved hjelp av en tynn nål og sprøyte samles materiale for undersøkelse.
  • "Klem av et stykke" eller incisional biopsi. Det brukes hvis skrapingen ikke tillater å oppnå et volum av materiale som er tilstrekkelig for forskning.

En biopsi bør alltid gjøres hvis diagnosen ikke er åpenbar eller om en omfattende, lemlestende operasjon er planlagt. Imidlertid er det viktig å huske at verken skraping eller incisionalbiopsi helt kan eliminere diagnosen, de kan bare bekrefte den. Hvis en forsker ikke ser et mikroskop på et glassglass av kreft, betyr dette bare at det ikke er der. Siden ikke alle svulstene ble undersøkt, kunne de ondartede cellene ganske enkelt ikke komme på glasset. Hvis resultatene av biopsien er klart avvikende fra de kliniske dataene, gjentas biopsien; opptil tre ganger.

Melanomhud. Behandling.

Behandling av melanom er kompleks og avhenger av scenen hvor tumoren ble diagnostisert. Som regel er dette en kombinasjon av metoder: kirurgisk og medisinsk (kjemoterapi, immunterapi). Kun kirurgisk behandling er tilstrekkelig kun i tidlig-I-IIb-stadier. For å beskrive alle metoder for behandling av hudmelanom, må du skrive mer enn en artikkel, men for ikke å bli feil, bør du behandles i en spesialisert onkologisk institusjon, der det er mulighet for å utføre alle typer terapi for kreftpatienter.

Livsstil med diagnosen melanom i huden.

Først av alt er det nødvendig å beskytte huden. Den viktigste skadelige faktoren for huden er ultrafiolett stråling (sol, solseng). Når ultrafiolett lys er rikelig, undertrykker det hudimmunitet og provoserer utseendet av mutasjoner i celler. Sammen øker dette dramatisk risikoen for å utvikle både gjentatt hudmelanom og annen hudkreft. Likevel er det mulig og til og med nødvendig å gå til solen. I rimelige mengder kan sollys selv forhindre kreft. Unngå solbrenthet og overdreven bronsebrun. Slik identifiserer du et sett med tiltak for å beskytte mot de skadelige effektene av ultrafiolett stråling, kan du lese i kunnskapsbasen i artikkelen "Alle metoder for beskyttelse mot solen."

Et godt kosthold rik på antioksidanter, selen og keratinoider vil også bidra til å redusere risikoen for å utvikle melanom. Les mer i artikkelen "Mat og sol."

Vær forsiktig og vær sunn!

Onkolog, ph.d. Zinkevich Maxim Vyacheslavovich

føflekker

Mange lesere av den eldre generasjonen hørte sannsynligvis sangen "Karelia vil lenge drømme..." Sangeren til denne sangen, som var populær på 60-tallet, ble husket av fans også av en krydret mol på svanehalsen. I den tragiske avgang av sanger fra scenen er ryktet om vinyl nettopp dette fatalspillet. Si, forsøk på å oppnå fullkommenhet, spurte skjønnheten kirurger for å fjerne molen. Og denne lille feilen skjulte en frelse fra kreft. Etter å ha fjernet fødselsmerket visnet popsangeren og døde...

Ikke tro disse skummelt legender! Slike historier blir gjenfødt i hjernen til de tilfellene som faktisk skjedde i medisinsk praksis, da pasienten kom til resepsjonen for sent. Det skjer veldig bittert at du kan redde en person hvis han hadde betalt oppmerksomhet til et lite sted som hadde forvandlet seg til en alvorlig onkologisk sykdom, melanom, og ville ikke ha lyttet til dårlige rådgivere: "Ikke rør fødselsmerket fra synd".

Melanom kan dannes fra nesten hvilken som helst pigmentert formasjon på huden. På de siste årene har onkologer hørt alarmen: Et tynn ozonlag øker ultraviolett bestråling av jorden, noe som fører til økning i ondartede neoplasmasykdommer. Derfor må eventuelle mol være skjult for direkte sollys.

Overraskelser kan forventes både fra en svart mol, på latin som kalles nevus, og fra en relativt lett en. Selv om mørkere molen, jo mer melanomceller den inneholder og jo høyere er risikoen for en ondartet neoplasma.
Se på molene dine. Det er tegn som du kan gjenkjenne begynnelsen av ubehagelige endringer. Disse tegnene må ikke gå glipp av.
Et rødt inflammatorisk bånd oppstod på huden rundt nevuset.

Fargen på fødselsmerket har endret seg - det har blitt lettere eller mørkere.
Fødselsmerke begynte å vokse raskt. En voksen vil raskt merke dette: størrelsen på fødselsmerket, som har vært vanlig i mange år, har plutselig blitt forandret. Men i et barn vokser en nevus med kroppen. Derfor bør en overdreven økning i fødselsmerker, utilstrekkelig vekst av barnet være en årsak til alarm. Hvis det er tvil: molen har økt, eller det virket bare, kan du overføre nevusens kontur til pergamentet, og etter en uke eller to skal du bruke sporpapir til barnets kropp og sammenligne det.

På overflaten av nevus dukket opp skorper, som ligner på tørket blod eller stearinsvikt, som ligner flass.
Blod eller annen væske frigjøres fra molen.
Etter å ha funnet et av disse symptomene, ikke panikk. Du bør ikke umiddelbart mistenke det verste. Bare i nær fremtid, se en spesialist, best av alt, en hudlege, onkolog eller kirurg.

Den nest vanligste årsaken til svulstutvikling ved fødselsmerke er hennes skade. Derfor er det best selv i barndommen, før puberteten, å fjerne mol som skaper mulighet for skade. Definitivt bør nevi fjernes hvis de er på guttens kinn og hake, slik at barberbladet ikke berører dem etter noen år. Sørg for å dele med fødselsmerkene som ligger på hodet under håret - de er lette å skade ved vasking, kaming eller styling av hår. Det er nødvendig å fjerne mull på ryggen - ligger på den, bruker en person omtrent en tredjedel av sitt liv. Moles blir også fjernet ved kontaktpunktene med klærnesømmer - på nakken, i armhulene, i lysken, i midjen.
Du kan fjerne en muldvarp i nesten hvilken som helst kosmetikkklinikk. For noen år siden rengjorde leger nevi med flytende nitrogen eller en spesiell slipende flytende kniv. Nå leger leger stadig mer med laser. En enkel operasjon utføres under lokalbedøvelse. Arret healer som et normalt sår, om lag ti dager. Med den riktige fjerningsteknikken forblir en nesten umerkelig arr, som bare er forskjellig fra den omgivende huden. Denne feilen bidrar lett til å skjule kamuflasjens kosmetikk.

Væske frigjøres fra molen

Dessverre kan pikante små flekker som tilnærmer noen nakke, skuldre, bryst, bli en alvorlig kreft - melanom.

føflekker
Dessverre kan pikante små flekker som tilnærmer noen nakke, skuldre, bryst, bli en alvorlig kreft - melanom.
-Praktisk sett møter du ikke personen som ikke ville ha pigmentære flekker. Med dem vi er født, oppstår de gjennom hele livet vårt. Pigmentert nevi har en farge fra lysebrun til svart, størrelser fra små (mol) til store, okkupert i hvilken som helst anatomisk region. Det er flatt eller i form av vortevekster dekket av hår. Melanom kan dannes fra nesten hvilket som helst pigmentert område på huden. Det er ingen hemmelighet at onkologer i de siste 10-15 årene har sett en betydelig økning i kreft sykdommer, inkludert melanom. I Cherepovets er kreft blant ulike lokaliseringer av melanom ikke på sistone. Forringelsen av den økologiske situasjonen, spesielt i industriområder. I tillegg til en nedgang i ozonlaget, medfører en økning i ultrafiolett stråling, noe som kan forårsake degenerering av pigment nevus i melanom. Moles bør beskyttes mot sollys og nøye observere dem. Det er tegn som signaliserer en mulig fare.
- En rød bezel dukket opp rundt molen, noe som indikerte at betennelse hadde begynt.
- Fargen har endret seg, den har blitt lettere eller mørkere.
- Fødselsmerke begynte å vokse. Forresten, hvis du er i tvil: den har økt eller dukket opp, overfører konturen til et gjennomsiktig film, og etter to uker, legg bildet til kroppen og sammenlign.
- På overflaten av nevus er det skorper som tørket blod eller skalaer, som ser ut som flass.
- Fra et flatt fostermerke blir det en konveks, kløe, blir våt, kløe.
- Fra molen slippes en væske, noen ganger blod.
Etter å ha funnet minst en av disse symptomene, sørg for å vise deg en spesialist - en hudlege, en kosmetolog, og det er bedre å gå til en onkolog. Ubehagelige overraskelser kan forventes fra både svarte og lyse fødselsmerker. Selv om det er kjent at i en mørk mol mer celler som inneholder melanin. Genfødsel av nevus i en ondartet formasjon forekommer også som følge av skade. Vær derfor forsiktig med pigmentflatene som ligger i ansiktet (mennene rører ofte en nevus med en barberhøvel), på hodet under håret (det er lett å skade dem ved kaming), på steder med kontakt med klær (på nakken, under armen og på lysken, i livet). Hvis moles begynner å plage deg, vokse, er det bedre å fjerne dem.
Hvordan bli kvitt mol? De blir fjernet ved kirurgi, deretter undersøkt i patoanatomisk laboratorium. Nå tilbyr legene mange forskjellige metoder. Jeg anbefaler ikke fjerning av hud-neoplasmer av en hudlege eller kirurg, spesielt uten tidligere cytologisk undersøkelse og konsultasjon med en onkolog. Etter en godt utført operasjon, er det gjenværende arret knapt merkbart. Det kan lett skjules ved å bruke tilgjengelige kosmetikk.
Interessant, i vårt samfunn, lever deres myter om mol og vorter. De gir stor skade for de som tror på dem. For eksempel sier de at fødselsmerket er full av frelse fra kreft, redusere det, og du kan dø. Slike historier er født fra de tilfellene når legen kommer med en forsømt sykdom, og ingenting kan gjøres, det er for sent å søke hjelp. De sier at de ikke berører molen et sted langt unna, de sier riktig og forstår det på denne måten: Ikke kle med en tråd, smør ikke med jod, eddik, lapis, celandine, det vil si ikke ta dem selv. Med en slik skade kan nevus bli et melanom, og dette er allerede dårlig. Det er vanskelig å behandle melanom, men det er mulig.
P.V. Krashenkov, onkolog kirurg, bysykehus nr. 1, Vologda region helse journal, juli 2003.

Beregn melanom: Forsiktig, mol!

Hud melanom er en ekstremt aggressiv tumor som utvikler seg fra melanocytter (spesialiserte hudceller som produserer melaninpigmentet). I løpet av de siste tiårene har tilfeller av denne farlige sykdommen blitt hyppigere. Legene anbefaler å konstant overvåke deres mol (vitenskapelig - nevi), og hvis skjemaet til noen av dem er alarmerende, kontakt umiddelbart en onkolog. Det er spesielt viktig å sjekke dem på terskelen til feriesesongen og etter det, siden først og fremst forårsaker ultrafiolett hudcellene å regenerere. Hvordan blant de mange molene, hvorav de fleste er helt ufarlige, velg den som kan ødelegge livet?

Hva forteller alfabetet?

Det er veldig viktig å oppdage denne sykdommen så snart som mulig. Selvundersøkelse er av stor betydning. For å gjøre dette er det et ganske enkelt system som lar deg beregne en potensielt farlig mol - Friedmann-regelen. AVCD - de første bokstavene i det latinske alfabetet, som du må navigere, vurdere en nevus.

A (asymmetri) - asymmetri. Vanligvis er en godartet mølle symmetrisk, det vil si hvis du tegner en imaginær linje gjennom midten, så vil begge halvdelene være de samme.

I (kant) kant. På et godartet fødselsmerke fjern glatte kanter. Hvis de er hakkede, revet, uklart - raskt til legen.

C (farge) - farge. I en god marmorfarve er det ensartet, ofte nyanser av brunt. Hvis fargen endres, blir den svart, flekker av en annen farge vises - dette er et dårlig tegn.

D (diameter) - størrelse. Moles opp til 6 mm i størrelse degenererer sjelden til melanom. Alle moles av større størrelse skal vises til en spesialist.

I tillegg har alle pigmentformasjoner som har begynt å klø, klø eller blø, og også vokser raskt, behov for akutt undersøkelse av en dermato-onkolog.

Fra forstørrelsesglass til datamaskin

I dag har dermatologiske onkologer ganske nøyaktige, for det meste ikke-traumatiske metoder og diagnostiske verktøy. Et dermatoskop, et lite håndholdt mikroskop spesielt utviklet for tidlig diagnose av melanom, blir gradvis en ting fra fortiden. Hans sted er opptatt av datateknologi. Den mest nøyaktige (ca. 95%) anerkjente spektrofotometriske intradermale analyser, som ofte refereres til som SIAscopy eller dermatoskopi. Ved hjelp av en dermatosyascope blir en mistenkelig mole skannet. Så går disse dataene til datamaskinen og analyseres av et spesielt program. Legen får en konklusjon om en mulig diagnose. Hvis du trenger å studere mange formasjoner på hudområdet, brukes et høyoppløselig digitalkamera. Etter seks måneder eller et år gjentas "bildesesjonen" vanligvis, og programmet sammenligner dataene, fanger de endringene som har skjedd. Således overvåkes tilstanden av mol, et elektronisk kort av pasienten dannes. Selvfølgelig gir datamaskinen ikke et absolutt resultat, så den endelige avgjørelsen for legen.

Det finnes andre metoder, men de brukes sjelden. For eksempel, termografi. Et temperaturportrett av kroppsoverflaten er laget. Melanom er varmere enn resten av huden. Cytologisk undersøkelse utføres hvis et væske utskilles fra en mol eller det bløder. Påfør et glass til en nevus der det er et avtrykk av utslipp. De undersøkes under et mikroskop for nærvær av atypiske celler. Imidlertid er det tilfeller hvor bare histologisk undersøkelse (studien av fjernet vev) gir et entydig svar på typen av svulsten. Det må utføres etter fjerning av jevne vanlige mol.

Risikofaktorer

Foreløpig er årsakene til hudmelanom ikke fullt kjent for vitenskapen. Ikke desto mindre er faktorer som påvirker økningen sannsynligheten for sykdom skilt. Her er de viktigste.

- Eksponering for ultrafiolett stråling. Det har blitt observert at personer som har brent når de blir utsatt for UV-stråler er mer vanlige.

- Skader av mol (blåmerker, slitasje, kutt), inkludert klær.

- Et stort antall mol (mer enn 50).

- Lett farge på hud, hår, øyne. Det er bevist at blant afroamerikanere melano nesten ikke skjer. Det er tegn på at risikoen for å utvikle sykdommen øker dersom folk i nordlige land beveger seg til sør.

- Ioniserende stråling og elektromagnetisk stråling.

- Langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler.

- Genetisk predisponering til denne sykdommen har ikke blitt bevist. Men hvis diagnosen er etablert, må legene kontrollere pasientens nære slektninger.

behandling

Primær melanom (tidlig stadium av sykdommen) behandles kirurgisk. Ikke bare pigmentformasjonen fjernes, men også en del av vevet rundt den (fra 2 til 5 cm), avhengig av sykdomsstadiet og stedet på kroppen, forsøker synlige områder å skade mindre. Ifølge resultatene av den histologiske undersøkelsen av vevet fjernet, kan immunterapi foreskrives. Det er svært viktig at operasjonen utføres av en onkolog kirurg - mange funksjoner må tas i betraktning. For øvrig, hvis du vil fjerne en mol av estetiske årsaker, er avgjørelsen også laget av en dermato-onkolog etter undersøkelsen. Sannsynligheten for ny melanom på samme sted forblir alltid. Det er svært viktig å diagnostisere slike endringer så tidlig som mulig.

Cellular Diagnostics

I dag kan du vurdere fødselsmerke ved hjelp av en mobiltelefon. Programmet Spot Mole, tilgjengelig på mange mobiler, undersøker nøye bildet som er laget av molen og tar en dom. Enten er alt bra, eller det må vises en mølle til legen.

Hot!

Verdens helseorganisasjon har anerkjent UV-stråling som kreftfremkallende som sigaretter, arsen og asbest. Det er ingen nøyaktige anbefalinger om hvor mye tid som kan brukes i solen uten skade. Generelle råd: Ikke solbat fra 11 til 17 timer (noen anser - fra 10 til 16), i perioden med høyeste solaktivitet. Og til og med om morgenen og kvelden i alle fall ikke å brenne. For helseeffekten er det nok å utsette solen til hendene og ansiktet i 10-15 minutter om morgenen og om kvelden.

Skjønnhet er en forferdelig kraft

Ifølge WHO er det Danmark, et land med et temperert havklima og en gjennomsnittstemperatur i juli på bare 15-17 ° C, i 2008 kom ut på toppen av antall melanomfall. Danskere på 15-39 år var mest utsatt for denne farlige sykdommen. Antallet tilfeller vokser hvert år. Årsaken til en så høy forekomst, ifølge leger, er lidenskapen for solsenger. Det andre stedet i forekomsten av melanom er Australia. Tredje plass ble delt av Tyskland og Sverige.

Ekspert: Teimuraz Kharatishvili, professor, doktorgrad i medisinsk vitenskap, onkosurgeon av NN Blokhin russiske kreftforskningsenter for det russiske medisinske akademi

Flere Artikler Om Typer Acne