Kjære lesere, sannsynligvis drømmer hver av oss om en vakker, strålende, feilfri hud i ansiktet, slik at det er med en sunn rødme, slik at det ikke er noen irriterende kviser, svarte prikker. Noen ganger ser du på reklame og du tenker: "Er det virkelig mulig?" Men det er noe klart, bildet er vakkert, men alt i livet er alltid litt annerledes, ikke sant?

Sannsynligvis vil mange av dere være enige om at sorte prikker er et ganske alvorlig problem som nesten alle står overfor. Selvfølgelig forkaster de ikke utseendet så mye som akne eller akne, men i alle fall må du kvitte seg med sorte prikker. Det er det jeg foreslår å snakke om i dag på bloggen. Først må vi finne ut hva det er - den svarte prikker seg i ansiktet og finner ut hovedårsakene til utseendet deres.

Svarte prikker: hva er det? Årsaker til svarte prikker i ansiktet.

Komedoner, som populært kalles svarte flekker, er overskudd av talg, blandet med støvpartikler og døde celler. Det er, det er bare hudforurensning. Men hvorfor er det så vanskelig å bli kvitt dem?

Faktum er at svarte prikker oppstår som følge av blokkering av sebaceous kjertler og porer i huden, senere mørkner de og den visuelle effekten av de svarte prikkene opptrer. Derfor, for å kvitte seg med dem, må du rense ansiktets porer, noe som ikke er så lett å gjøre.

Svarte prikker er først og fremst et problem for personer med fet hud, men kan også vises på blandet hud. De vises oftest i T-sonen (pannen, nesen, haken), siden sebum produseres mest intensivt her. Derfor er det T-sonen - en av de mest problematiske.

Til tross for at svarte prikker anses å være en lidelse av fet hud, er selve hudtype ikke årsaken til deres utseende. Så, de viktigste forutsetningene for fremveksten av hatede komedoner:

 1. Feil omsorg, nemlig utilstrekkelig rensing av huden. Det er veldig viktig å rengjøre ansiktet hver morgen og hver kveld. Prøv, kjære, aldri gå til sengs, selv uten å vaske ansiktet ditt. Enda bedre, bruk lotion. Du må også rengjøre huden to ganger i uken ved hjelp av rensende masker og peeling.
 2. Ubalansert ernæring. Overdreven forbruk av kaffe, søtsaker, fettstoffer og alkohol fører til tilstoppede porer. Fermenterte melkeprodukter, fisk, linfrø, oransje og røde frukter og grønnsaker, brokkoli og spinat er svært nyttige for huden vår.
 3. Endringer i hormonnivå. I dette tilfellet må du konsultere en lege.
 4. Økt fettproduksjon av sebaceous kjertler.
 5. Arvelig faktor.

Naturligvis vil dermatologen mest nøyaktig kunne bestemme årsaken til utseendet til et stort antall komedoner. Men hvis du ikke har tid til å gå til det, kan du bare forsøke å ta vare på huden din nøye og følge noen regler. I de fleste tilfeller er dette nok.

Det er bra hvis du har din egen kosmetolog som du stoler på. Så i skjønnhetssalongen er det ikke ille å rense ansiktet. Hvordan velge en rengjøring, du vil allerede snakke om dette med skjønnhetspleieren din. Avhengig av dine problemer, vil han gi alle de verdifulle rådene. Og vær sikker på å konsultere med ham hvordan du velger et fundament som passer for deg.

Men hva trenger vi virkelig å vite?

Forhindre svarte flekker på ansiktet.

De viktigste anbefalingene for å bli kvitt svarte flekker i T-sonen

 1. Drikk minst 2 liter rent vann daglig.
 2. Gi huden din riktig forsiktighet, for eksempel bruk en god skrubbe, gjør en maske for å unngå svarte flekker og fjern dem. Nedenfor vil jeg skrive mange oppskrifter som du kan bruke.
 3. Resten mye. Hvis du stadig får nok søvn, utsetter kroppen din for stress som et resultat vil dukke opp mer akne, kviser og, naturligvis, svarte flekker. Husk at kroppen vår trenger minst 8 timer med riktig søvn per dag.
 4. Spis sunn mat. Jeg tror at dette ikke skal forklares: flere friske grønnsaker og frukt, færre bearbeidede og raffinerte produkter.
 5. Bruk en god skrubbe mot svarte flekker og fjern døde celler to ganger i uken. Jeg skrev flere effektive og testet meg oppskrifter under, fordi naturlig kosmetikk alltid er mer effektiv enn kjøpte analoger.
 6. Overdreven greasyhet i huden kan fjernes med en maske en gang i uken. Jeg vil tilby oppskriftene nedenfor.
 7. Husk å rengjøre huden om kvelden.

Svarte prikker på ansiktet: hvordan bli kvitt hjemme?

Steam skuffer for å fjerne komedoner og manuell rengjøring av huden

Den mest effektive måten å kvitte seg med de svarte punktene på, vil være dampbad, hvoretter komedoner kan klemmes ut manuelt. Men jeg vil si med en gang at denne metoden har flere ulemper:

 1. Det er fare for alvorlig tørr hud.
 2. Hvis hendene ikke behandles godt, er det en sjanse for infeksjon, noe som kan føre til flere svarte flekker eller betennelser.

Til dampbad var så effektive som mulig, bør du følge noen regler.

Regel nummer 1. I potten brygger du kamille eller linden. Herbal decoction vil hjelpe ikke bare åpne porene, men også umiddelbart rydde dem.

Regel nummer 2. Bøy for lavt over pannen eller bekkenet kan ikke, du kan brenne deg selv. For å øke effekten, kan du dekke med et håndkle.

Regel nummer 3. Ansiktet stiger ikke mer enn 15 minutter.

Regel nummer 4. Klem ut comedones bør være grundig desinfiserte hender, gni neglene med alkohol og pakke inn en bandasje eller bomull. Vær oppmerksom på at vi bare snakker om svarte prikker, ikke akne. De selv er bedre å ikke klemme.

Regel nummer 5. Etter manuell rensing av huden, vask med kaldt vann eller gni ansiktet med egghvite. Disse prosedyrene vil bidra til å begrense porene.

Regel nummer 6. Dampbad gjør det som trengs, det vil si når sebaceous kjertlene er tilstoppet, og dette er omtrent 1 gang per uke.

Det er viktig! Dampbad er kategorisk kontraindisert hvis karene er dilatert på ansiktets hud, det vil si at det er kupperose.

Hjem scrubs å fjerne svarte prikker på ansiktet.

Rensing skrubbe Salt. Bønner. Kaffe.

Trenger å blande ½ ts. fint malt salte, 1 ts mel bønner, 1 ts kaffegrunn og 1 ts havremelmel. ½ ss kan tilsettes til blandingen. fett krem Alt blandes godt. Dette verktøyet behandler bare de områdene der det er komedo.

Peeling av salt og såpe fra de svarte prikkene.

Det anbefales å bruke dette produktet etter damping av huden. Ta en bomullspute, suge i varmt vann og såpe med vanlig såpe til skumdannelse. Tilsett ½ tsk til skummet. fint salt.

Ryddige sirkulære bevegelser må håndtere de mest problematiske områdene - panne, nese og hake. Gjør denne "massasje" i 2 minutter. Deretter legger produktet på ansiktet i 5 minutter, hvorpå du skal vaske først med varmt vann og deretter kjølig. Etter 10 minutter, bør de behandlede hudområdene fortrinnsvis smøres med aloe juice eller hvilken som helst lotion.

Skrub for å fjerne komedoner fra barberskum

"Hvordan bli kvitt sorte prikker?" - Dette spørsmålet vil ikke lenger være relevant for deg etter et slikt hjemskrubbe. Det vil ta 1 ts. sitronsaft, 1 ts hydrogenperoksid (kjøp på apoteket), 2 ts noe barberskum og ½ ts. fint salt. Blandingen er godt blandet og brukes utelukkende på problemområder, og deretter gni forsiktig, men i ingen tilfelle gni ikke. Skrubbe på huden i 3 minutter. Skyll med kaldt vann, tørk huden med lotion. På ansiktet må du bruke en fuktighetskrem.

Hvordan bli kvitt svarte prikker med ansiktsmasker

Jeg vil henlede oppmerksomheten på at etter hver fremgangsmåte for å fjerne svarte flekker, enten det er en maske eller en skrubbe, bør huden tørkes med en løsning av glycerin og sitronsaft for å myke huden og lukke porene.

Oppskrift: 4 ss. mineralvann blandes med 25 ml sitronsaft og 2 ss. glyserol. Dette vil perfeksjonere huden og oppløses, misfarger rester av svarte flekker.

Hjemmelaget proteinmaskeoppskrift for å fjerne komedoner

I en glassskålblanding blandes 1 protein og 1 ss. sukker til det er helt oppløst. Sammensetningen er delt inn i 2 deler. Den første legges straks på ansiktet og la det tørke helt. Deretter bruker vi den andre delen av masken og begynner intensivt, men klapp huden forsiktig med fingrene til de slutter å stikke. Vask masken med kaldt vann og bruk en intens fuktighetskrem til huden. Protein-sitronmaske brukes kun på T-sonen.

Oppskrift nummer 2. Vi trenger 1 protein, 2 ts. aloe juice, 2,5 ts. sitronsaft. Bland godt. Masken er delt inn i 2 like deler, den skal brukes på samme måte som i 1 oppskrift. Vask av rester av masken etter 15 minutter med kaldt vann.

Oppskrifter for hjemmelagde lotioner for å kvitte seg med sorte prikker

Calendula Flower og Sage Herb Lotion

 • 25 g calendula blomster;
 • 25 g salvie urter;
 • 250 ml kokende vann.

Urtete helles med kokende vann, setter på en langsom brann og får lov til å koke i 3 minutter. Dekk det deretter med et lokk og la det avkjøles. Så snart kjøttboksene er avkjølt, filtreres det og den resulterende lotionen tørker huden tre ganger om dagen. Oppbevares på et kjølig, mørkt sted.

Aloe leaf lotion fra å bli kvitt sorte prikker.

Ta 2-3 blader av aloe, skyll godt og hak dem i mush. Ta 1 ss. og hell 250 ml kaldt vann. Sett blandingen i 1 time, legg deretter på brannen og kom med koking. Etter at blandingen har bakt i 5 minutter, fjern den fra varmen og tett dekke buljongen med et lokk. Etter fullstendig kjøling av buljongen, spenne den og tørk huden om morgenen og kvelden. Dette er et utmerket verktøy for å bekjempe og forhindre utseendet på svarte flekker.

Jeg foreslår å se videoen.

Svarte prikker. Malysheva på behandling av akne og sorte prikker.

Jeg håper alle tipsene var nyttige for deg. Etter vanlig bruk av hjemme kosmetikk for forebygging og fjerning av comedones, kan du glemme dette problemet i lang tid. Du må allokere bare 15-20 minutter om dagen - og de svarte punktene forsvinner bare!

Og for sjelen foreslår jeg at du hører på en veldig vakker komposisjon fra mine favorittmusikere. Il Divo - Adagio

Jeg ønsker deg alt livets glede, skjønnhet og helse. Husk at vår daglige ansiktspleie kan være veldig enkel og effektiv.

Hvordan fjerne acne i ansiktet. Folkemidlene for akne Kjære lesere, i dag på bloggen Jeg vil snakke om hvordan jeg skal takle et slikt problem som akne i ansiktet. Sannsynligvis for mange av oss.

burdock behandling I tillegg til forebygging av mange sykdommer blir burdock behandling stadig mer populær. Denne tilsynelatende enkle ugresset er foretrukket av mange leger i forskjellige land. Og egenskapen til burdock er fortsatt å bli studert.

Celandine Herb Celandine urt, samlet i begynnelsen av sommeren, brukes til å lage alkohol tinkturer og decoctions. Som fersk celandine juice, er de vant til å behandle hudsykdommer.

vikle med anti-cellulittkrem Minus tre centimeter og glatt hud i en vikle. En svært effektiv måte å kvitte seg med "appelsinskall" er innpakning med anti-cellulittkrem. Takket være prosedyren vil du forlate enda noen ekstra tommer.

burdock rot for eksem Decoctions, salver, masker, infusjoner og mye mer er forberedt fra burdock rot. Burdock root salve er effektiv for eksem. Den er fremstilt av friske burdockrøtter og påført på skadede områder.

Hvordan bli kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme

Rent, friskt ansikt - kort av en kvinne. Hud med svarte flekker indikerer utilstrekkelig omsorg eller forstyrrelse av kroppen (hvis det er mange). Alle som har opplevd effekten av økt talgproduksjon, bør vite hvordan å kvitte seg med svarte flekker i ansiktet hjemme. Og ikke bare bli kvitt, men ikke la dem skje i fremtiden.

Komedoner (svarte prikker i ansiktet og kroppen) vises som et resultat av akkumulering av døde celler, støv, sebum og porene clogging. Så bare en tanke bekymret: hvordan bli kvitt det raskt og helst en gang for alle.

Årsaker til komedoner

 • Utilstrekkelig hudrensing

Hvis du glemmer eller er lat for å vaske av sminke, støv og smuss akkumuleres i porene. Dette er resultatet av små svarte flekker og akne.

 • Overdreven rensing

For mye vask og desinfeksjon er skadelig for det beskyttende laget av epidermis. Hvorfor? For ren hud er forsvarsløs mot nye bakterier. Dette er et problem, et tegn på angst for huden. Sebaceous kjertlene utskiller talg med dobbel kraft. Resultatet - tette porene og svarte prikker.

 • Hormonal ubalanse

Månedlig, graviditet, endokrine systemproblemer fremkaller økt talgproduksjon, noe som fører til tilstoppede porer.

 • underernæring

Fettmat, overdreven forbruk av søtsaker, røkt kjøtt, alkohol påvirker de metabolske prosessene i huden negativt.

 • Dårlige vaner

Røyking reflekteres først og fremst på ansiktet. Huden reagerer raskest på å ta og kreftfremkallende stoffer i sigaretter. De kan forårsake betennelse.

 • Substandard kosmetikk

Vi vil ikke oppdage Amerika at kosmetikk skal være av høy kvalitet og dermatologisk testet. Tvilsomme rettsmidler har en tendens til å akkumulere i porene og ikke helt vasket av med tonics og lotions.

 • Fet sjampo eller balsam

Hvis du er bekymret for komedoner, vær oppmerksom på hva du vasker håret ditt med. Rester av fett sjampo eller balsam kan falle på huden (panne, nakke) og forårsake betennelse i epidermis.

 • Midler som ikke er egnet for hud

Og det skjer. Det er viktig å spore dette mønsteret og endre tonalbasis eller for fet eller ikke nok fuktighetskrem. Det anbefales å bruke spesielt utvalgte produkter som passer til din hudtype.

Hva bidrar til å fjerne svarte prikker: populære metoder

 1. Mekanisk fjerning Øvelse i salonger. Hvis du bestemmer deg for en slik prosedyre, stol på huden din til en bevist mester. Tross alt innebærer metoden manuell rengjøring.
 2. Profesjonell salongrengjøring. Vakuum, laserfjerning, syre peeling er effektiv mot svarte flekker. Det er imidlertid kontraindikasjoner.
 3. Masker og scrubs. Essensen av disse prosedyrene er å skrelle døde hudceller av epidermis, "trekke ut" og lette komedoner.
 4. Par. En rimelig og effektiv hjemme rengjøringsmetode, som er å åpne porene og fjerne smuss fra huden.

Hjemmetoder og oppskrifter fra sorte prikker

Før du bruker blandingen på ansiktet, kontroller om du er allergisk mot komponentene. Legg produktet på håndleddet. Hvis det ikke oppstår en allergisk reaksjon, gjelder det trygt på ansiktets hud.

dampende

 1. Vask hendene først og desinfiser dem med alkohol for å hindre at bakterier kommer inn i de åpne porene.
 2. Steam ansikt over avkok av urter eller vanlig kokende vann. Husk at vann skal være behagelig. Kjernen i prosedyren er at porene åpner og begynner å "puste".
 3. Det anbefales å utføre prosedyren i 20 minutter.
 4. Når du er ferdig, tørk huden med sitron - det vil bidra til å begrense porene.

ekstrudering

 1. Det raskeste rådet om hvordan du kvitte seg med sorte prikker er manuell fjerning. Husdamphud, gnidd med hydrogenperoksid eller et stykke sitron.
 2. Fingre (ikke negler, hvor utenlandske bakterier bosetter seg!) Klem forsiktig de svarte prikkene.
 3. Etter prosedyren behandles huden med peroksid, sitron.
 4. Dag gjelder ikke sminke.

Naturlige masker og skrubber

Gaver fra naturen renser huden fra komedoner, og tar vare på sin skjønnhet og elastisitet. Hvis du vil vite hvordan du kan kvitte seg med svarte flekker hjemme, kan du bruke naturlige produkter: brus, salt, kefir, egg, leire, sitron, havremel, honning, sukker, kanel, kakao, gelatin, grønn te, olivenolje, aktivert trekull. På grunnlag dannes mirakuløse masker og skrubber. Ingredienser kan brukes både individuelt og i kombinasjon med andre komponenter.

Soda og salt

For tørr hud, bruk forsiktig. Soda reduserer betennelse og salt fjerner giftstoffer.

 1. Rumble ansikt.
 2. Bland salt og brus i like deler.
 3. Gni blandingen inn i problemområdene ved hjelp av en bomullssvamp ved bruk av milde sirkulære bevegelser.
 4. Vask masken med kaldt vann.
 5. Påfør en lett beroligende krem.

Soda og vann

 1. Ta brus og salt, bland.
 2. Søk om en halv time på området med svarte prikker.
 3. Vask ansiktet med kaldt vann.

Soda og Havregryn

 1. Hold ansiktet ditt over dampen.
 2. Bland flakene med brus (1 ss. Skje med 1 ts.).
 3. Legg til kefir på skrubbe.
 4. Gni i en sirkelbevegelse i de sorte prikkene i 2 minutter, vask deretter.

Anti-inflammatorisk produkt med helbredende egenskaper. Naturlig antiseptisk.

 1. Varm en liten mengde honning i mikrobølgeovn.
 2. La honningsmasken stå i 15 minutter, skyll deretter.

Honning og sitron

 1. Finhakk et stykke sitron.
 2. Legg til 1 skje honning.
 3. La være å handle i 10-15 minutter.
 4. Skyll grundig.

Honning og kanel

 1. Ta 1 spiseskje kanelpulver og bland med 2 ss honning.
 2. For å utvide porene, hold ansiktet over dampen.
 3. Litt massasje huden i ansiktet, skyll.

Honning og grønn te

 1. 1 ss. l. honning og grønn te blandes med 1 ts. eple cider eddik og 2 liter. sukker.
 2. Påfør ansiktshuden i en halv time.
 3. Vask ansiktet ditt

Salt og sitron

Sitron er en naturlig blekemiddel.

 1. Kombiner salt og sitronsaft i samme mengder.
 2. Påfør produktet til problemområdet.
 3. Hold til helt tørr. Vask ansiktet med kaldt vann.

havreflak

Havregryn inneholder mange nyttige vitaminer og mineraler, en "børste" som feier dyp hud fra huden.

 1. Kryss et par skjeer med havremelflak og legg til vann.
 2. Spred blandingen i en sirkulær bevegelse i komedoner.
 3. Hold masken i en halv time. Vask av.

Egg, sukker og sitron

 1. Pisk protein av ett egg med sukker og 1 ss. l. sitronske.
 2. Påfør blandingen på ansiktet i 15 minutter.
 3. Vask ansiktet ditt

kefir

Melkesyre bekjemmer hudkontaminering ved dypt rensing av huden.

 1. Bruk kefir på det svarte punktområdet. La i 20 minutter.
 2. Skyll med kaldt vann.

Gelatin og melk

Aktivt karbon kan også legges til masken.

 1. Bland i like deler gelatin og melk. Varm i et vannbad til en slurry.
 2. Påfør ansiktet i to lag. Den andre - etter at den første tørker.
 3. Hold masken i 20 minutter. Vask av med vann ved romtemperatur.

Aktivert karbon

Kull - en naturlig absorberende, fjerner skadelige stoffer, giftstoffer og slagger som har akkumulert i lagene av epidermis. For tørr og kombinasjonshud blir et fermentert melkeprodukt tilsatt i stedet for vann.

 1. Fire tabletter av aktivert karbon knuses i pulver.
 2. Tilsett kokt vann ved romtemperatur, bland.
 3. Påfør til sone av komedoner. La blandingen tørke.
 4. Skyll av rester av kull grundig.

Leire og aktivert karbon

 1. Pulver flere tabletter av trekull.
 2. Ta blandingen til en slurry-tilstand ved å legge til en skje med leire med vann.
 3. Påfør problemområder i 20 minutter.
 4. Vask av med vann.

Kakao og Olivenolje

 1. Bland kakaopulver (2 ss) med brunt sukker.
 2. Legg til et par teskjeer olivenolje.
 3. Påfør blandingen til det dampede ansiktet. Gni lett inn i problemområder.
 4. Skyll med kaldt vann.

Tannkrem og salt

 1. Bland 4 deler tannkrem med 1 del salt.
 2. Påfør blandingen på et fuktig ansikt.
 3. Hold i 5 minutter. Vask av med vann.

Hvordan lage og bruke masker, se på videoen.

Forebygging og tips

 1. Fjern alltid sminke før sengetid.
 2. La huden din hvile - gå uten sminke.
 3. Bruk kosmetikk av høy kvalitet.
 4. Rengjør huden 2 ganger i uken.
 5. Tørk ansiktet og nakken med avkok av urter og isbiter.
 6. Lag en sitron-agurk tonic og tørk ansiktet med det etter vask.
 7. Ikke bruk såpe og lotioner som inneholder alkohol - de tørker ut huden og forårsaker økt talgkirtler.
 8. Om morgenen og kvelden vaske med kaldt vann.
 9. Ikke rør ansiktet med skitne hender.
 10. Drikk 2 liter vann per dag.
 11. Få nok søvn. Ansiktet sparer i seg selv tretthet.
 12. Spis en naturlig, rik på vitaminer mat.

Bare systematiske hudpleieprosedyrer, kombinert med et balansert kosthold, kan gi det ønskede resultatet på lang sikt. Øyeblikkelig folkemessige rettsmidler for å kvitte seg med sorte prikker er vanskelig. Men vurderinger sier at dette er ekte. Sjekk på deg selv?

Hvordan fjerne svarte prikker eller komedoner på nesen, kinnene, haken

Hei kjære lesere. Utseendet på forsiden av sorte prikker er et ubehag kjent for alle. Det er bare for noen, dette er bare en liten feil, observert en gang i ungdomsårene, men for noen - dette er et ekte angrep, som du må kjempe hele tiden. For å bli kvitt dette problemet en gang for alt, må du vite årsakene til forekomsten og bruke hele komplekset av medisinske og kosmetologiske tiltak og forebyggende tiltak. Alle vet at det er et mylder av talgkjertler i huden. Gjennom porene gir de ut en spesiell substans som kalles talg. Ja, navnet er ikke veldig elegant. Men denne forbindelsen gir oss en uvurderlig tjeneste som myker huden. I tillegg dannes den tynneste oljefilmen på overflaten av kroppen, og beskytter huden mot massen av negative faktorer. Og det beskytter huden mot å tørke ut, og forhindrer overdreven fordamping av fuktighet.

Svarte prikker i ansiktet - hva er det?

Men det skjer så at porene blir tilstoppet med gjørme og tilstoppet med en fettete stopper. I dette tilfellet er komedoner dannet.

De er av to typer: åpne (svarte prikker), og stengt (akne). Det er derfor stedene på kroppen med den høyeste aktiviteten til talgkjertlene er mest problematiske. Ofte vises en spredning av svarte flekker i pannen, nesen og haken.

Men komedoner kan ikke bare dannes i ansiktet, men også på nakke og rygg. Hvorfor er dette problemet så vanskelig å bli kvitt?

Faktum er at fremkomsten av komoneser er assosiert ikke bare med tilstopping av porene, men også med en rekke andre faktorer.

Årsaker til svarte flekker

Som allerede nevnt, kan porene være tilstoppet. Hva? En blanding av fett med støv, slampartikler, døde epidermisflak, rester av kosmetikk. Og de er ikke svarte i det hele tatt på grunn av smuss.

I utgangspunktet har en slik blokkering en lys farge, men over tid på grunn av oksidative prosesser mørkner. Men tross alt er alle utsatt for slik forurensning.

Hvorfor har noen mennesker problemer med huden deres mens andre klarer å holde det sunt og attraktivt? Dette skyldes ulike faktorer.

Hyperaktivitet av sebaceous kjertler

Ofte er problemet med forekomst av svarte flekker rimelig forbundet med tilbehøret av huden til fett typen.

Her må du jevnlig gjennomføre et sett med aktiviteter som er rettet mot å rense huden. Men komedoner kan dukke opp på vanlig eller tørr hud.

Da må du betale nok oppmerksomhet mot fuktigheten.

Endringer i hormonbalansen

Som du vet er hormonangrepene de fleste kvinner (under menstruasjon, under graviditet og overgangsalder), så vel som barn på modningstidspunktet (ungdomsår).

I dette tilfellet trenger du profesjonelt råd og eventuelt spesialisert behandling.

Feil omsorg

På slutten av arbeidsdagen skal huden rengjøres grundig, ikke bare fra mulige urenheter, men også fra sminkerester. Å provosere fremkomsten av komedoner kan også regelmessig brukes for fettete krem.

Uansett sminke du tar, uansett hvor dyrt og høyverdig verktøy du bruker til dette, på slutten av prosessen bør du vaske deg med vanlig vann. Men som du vet, bør alt være i moderasjon.

Overdreven hudrensing kan også komme tilbake. Unormalisert bruk av såpe, tonics, scrubs og desinfeksjonsmidler fører til ødeleggelse av det naturlige beskyttelseslaget som finnes på overflaten av sunn hud.

Hun blir forsvarsløs mot bakteriell forurensning og værforhold. En slik feilaktig tilnærming kan føre til tørrhet i huden, utseendet av betennelse og andre uønskede fenomener.

I tillegg vil kroppen forsøke å kompensere for mangel på talg, produsere den i en forbedret modus.

arvelighet

Det er tilfeller der problemhuden er arvet. Hun er svekket fra fødselen, utsatt for betennelse og utsatt for allergi.

I dette tilfellet trenger du en spesiell tilnærming og nøye utvalg av omsorgsverktøy. Ikke forsøm ekspertenes hjelp.

I motsetning til konvensjonell visdom påvirker ubalansert ernæring og dårlige vaner ikke direkte forekomsten av komedoner, da disse faktorene ikke påvirker aktiviteten til talgkjertlene.

Selvfølgelig påvirker bruken av kalorier og overforedlede matvarer generelt den generelle helsen (og skjønnheten i huden spesielt), men påvirker ikke tilstedeværelsen av svarte flekker på ansiktet eller deres nummer.

Hvordan bli kvitt svarte prikker på ansiktet - måter å kvitte seg med

Som alltid vil den mest effektive være en integrert tilnærming. Dessverre er det ikke noe universelt middel for å bekjempe denne plaget.

Derfor vil det være nødvendig å velge de mest effektive alternativene, basert på hudens egenskaper og allergiske tendenser som kan oppstå.

Noen prosedyrer er utelukkende salong, og noen kan utføres uavhengig hjemme.

Å bli kvitt komedoner kommer ned til å bruke verktøy og prosedyrer rettet mot:

✔ Inhibering av talgkjertelaktivitet (preparater basert på glykolsyre og salisylsyre);

✔ Tørking og peeling (peeling, bruk av forskjellige masker).

✔ Ekstrudering (absorbenter brukes - aktivert karbon, hvit ler) og mekanisk ekstrudering av formasjoner.

✔ Forklaring av punkter (bruk av syreholdige produkter, inkludert frukt og bær).

Mekanisk ansiktsrensing

Noen prosedyrer gir ikke umiddelbare resultater, men er mer milde i forhold til mer effektiv, men heller grov inngrep.

Den mest effektive og synlige vil være mekanisk rensing. Dette er imidlertid en ganske smertefull prosedyre, hvorpå rødheten forblir.

I tillegg er det her nødvendig å handle veldig nøye og ta hensyn til desinfeksjon. Ellers kan du forårsake betennelse i huden, skade på sebaceous kjertler, utseendet av arr.

Det anbefales å utføre slik rengjøring i en spesialisert salong med en erfaren mester. Men hvis du ønsker det, kan du utføre prosedyren hjemme. Bare bruk det hvis det ikke er medisinske kontraindikasjoner for å dampe huden (betennelse, utvidelse av blodårer, etc.).

Først bør huden være forberedt og åpne alle porene. Det bruker dampbad. Det er bedre å lage urtekok, slik som kamille.

Varighet av eksponering for damp - 5-15 min. Pass på å ikke brenne ansiktet ved å lente for mye over beholderen.

Du må også huske at etter en slik oppvarming ikke kan gå til balkongen eller utsatt for utkast, ellers kan du ta en forkjølelse.

I stedet for å bruke dampbad, kan du bare ta et varmt bad. Etter at huden i ansiktet har nok damp, må du vaske hendene og tørk dem forsiktig (inkludert negler), for eksempel med alkohol.

Nå kan du ekstrudere sorte prikker. Vi må handle nøye. Du kan ikke skyve neglene, bare fingertuppene dine. Akne bør ikke berøres.

På slutten av prosessen, skyll ansiktet med kaldt vann og bruk produkter som vil bidra til å begrense porene (egghvite, agurkkrem, kosmetisk is, etc.). En slik prosedyre er ofte umulig.

En gang i uken er nok. I skjønnhetssalongen utføres en dypere rensing. Derfor er det svært uønsket å utsette en person for en slik utførelse mer enn en gang i måneden.

For å bli kvitt problemet under behandling, kan du bruke kommersielle preparater, masker og striper fra svarte prikker. Men ikke alle stoler på slike produkter.

Derfor er spørsmålet om hvordan å bli kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme med bruk av naturlige produkter laget av deg selv, fortsatt ganske relevant. Her er noen oppskrifter.

Ansiktsrensing og bleking produkter

Svarte prikker på ansiktet, også kalt komedoner. Fjern sorte prikker på ansiktet kan være veldig raskt, ved hjelp av ulike midler.

Hvit leire

Leirpulver, kjøpt i nærmeste apotek, må du fortynne med kaldt vann for å få nok tykk vass.

Den påføres ansiktets hud, unngår de peri-baneområdene og området rundt munnen. 10-15 minutter - og tørket leire kan vaskes av.

En slik maske, takket være dens absorberende egenskaper, vil bidra til å kvitte seg med svarte flekker, så vel som smale porene og fjerne en fettete glød.

Men det skal huskes at hvit leire er kjent for dreneringseffekten, derfor er det umulig å utføre prosedyren for ofte.

Honey Mask

På grunn av antiseptiske egenskaper av honning, kan du raskt få den ønskede effekten.

Det er rett før du bruker dette verktøyet, bør du utføre en test for fravær av allergier. Ren honning kan påføres huden, samt blandingen med sitronsaft, aloe gruel, applesauce og havremel.

Kefir maske

En veldig enkel maske som fungerer som en mild peeling, forsiktig renser ansiktet, innsnevrer porene, oppløses og bleker komedoner. Kraftig kefir påføres på huden i 20 minutter, hvorefter den tørkede masken skal vaskes av.

Sitronsaft

Det skal huskes at dette verktøyet er ganske aktivt og kan forårsake en smertefull eller allergisk reaksjon.

Derfor, før du bruker en sitron, må du teste for følsomhet for denne ingrediensen. Det kan legges til forskjellige masker og tonics. Sitronsaft gir en bleking effekt og strammer porene.

Men etter å ha brukt slike verktøy, må du bruke en nærende krem ​​og gi huden din en pause.

Jordbærmaske

Vanligvis anbefales jordbær å knede med en gaffel eller tørke gjennom en sigte. Men det er ikke nødvendig å gjøre dette. Du kan bare ta bæren og spre den på ansiktet. Masken er klar. Du kan holde den på huden i en halv time.

Hva er exfoliating betyr for ansiktet

Til fremstilling av eksfolierende masker og skrubber som brukes:

Baking soda skal blandes med en liten mengde vann, deretter bruk massen som en maske (varighet - 15 minutter).

Og til fremstilling av skrubbe må det blandes med malt salt (for eksempel i kaffekvern) i forholdet 1: 1. Det gjenstår å skumme ansiktet og behandle problemområdene med den resulterende blandingen.

Bevegelsen skal være sirkulær, lys, uten trykk. Sammensetningen skal vaskes av med varmt vann og etterkjøles kjølig. Når du bruker sodoosoderzhaschih midler etter rensing, må huden smøre nærende krem.

Aktivert karbon

Kulltablettene skal forsiktig knyttes og tilsettes litt vann hvis huden er fet, eller surkrem, frisk eller sur melk, hvis huden tilhører fettfattige typer.

Gruelen påføres ansiktet, og etter 15 minutter utføres en lysmassasje. Du kan bruke samme sammensetning som en skrubbe.

Enkel slitasje og de absorberende egenskapene til kull bidrar til å rense huden fra svarte formasjoner ganske effektivt.

Kaffeområder

Som skrubb kan du bruke malt kaffe. Her kan du legge til et tynt saltpulver, havremel, rømme.

Bruk verktøyet på soapet hud selektivt, og påvirker bare de områdene der det er komedoner.

Svart pepper

En halv skje med pepper skal legges til to skjeer med hytteost og omhyggelig blandet. Bruk blandingen bør bare være på problemområder, hvorpå huden skal vaskes godt og behandles med en beroligende lotion.

kanel

Pulverisert krydder må kombineres med tykk honning (1: 3). Denne skrubbe har en spesielt delikat effekt på grunn av den fine malingen av kanel.

sukker

Sukker er kombinert med vegetabilsk olje (1-1,5: 2) og masset med denne forbindelsen stedet for fremkomst av komedoner. Denne skrubben passer for alle hudtyper.

Havremel Havregryn

Grundig hakket havregryn kan brukes som en delikat skrubbe. Etter å ha behandlet problemområdene, kan du forlate den resulterende vasselen på huden som en maske i 10 minutter.

Svarte masker og masker

For å bli kvitt sorte prikker hjemme, kan du bruke enkle verktøy.

Gelatinemaske med melk

Gelatin helles med varm melk (1: 1) og oppvarmes i mikrobølgeovn eller på vannbad til gelatinpartiklene er fullstendig oppløst.

Påfør et lag med maske på renset hud og vent til det tørker. Etter det kan du gjøre ytterligere 1-2 besøk (hvert lag skal tørke ut) slik at masken er tykkere og lettere å fjerne.

Fortsett å fjerne filmen skal være 20-25 minutter etter påføring av det siste laget. Hvis fjerningsprosessen er for sensitiv, må masken bare vaskes av med vann.

Proteinblanding

1). Kyllingeprotein blandes med en stor skje med fint sukker og knead til sistnevnte er helt oppløst. Halvparten av proteinblandingen påføres huden og venter til massen tørker. Deretter påføres et lag av proteinblanding over den forrige og tappes med fingertuppene på problemområder. På grunn av klebrigheten av proteinet, holder fingrene seg til huden. Slik tapping vil bidra til å trekke ut pluggene fra porene.

2). Et annet maskealternativ er å legge til 2 ts til protein. aloe og sitronsaft. Den påføres på samme måte.

3). Du kan bruke rent pisket protein. En del påføres tykt på huden på steder som dekkes komedoner, er plassert på toppen av et papirhåndkle impregnert og dets rester av proteinmassen. En halv time senere blir den tørkede masken fjernet fra ansiktet.

tonics

Etter renseprosedyrer, så vel som for forebyggende formål, kan du bruke hjemmelaget tonic som kan holdes kald i opptil 7 dager. eksempler:

- 1 spiseskje sitronsaft og 2 ss glycerin fortynnet med 4 ss vann. Denne tonic vil bidra til å lukke forstørrede porene og myke huden etter prosedyrene.

- Bland saften av en halv sitron og en liten agurk med en liten skje honning. Kan brukes daglig.

Forebyggende tiltak

For å hindre gjentakelse av komedoner, bør du følge disse reglene:

Hold huden ren. Vask både om morgenen og om kvelden. Eliminere vanen med å berøre ansiktet med hendene uten spesielle behov.

For rensing bruker huden ikke aggressive midler, de tørker den. Når du tørker huden, blir aktiviteten til talgkjertlene aktivert, noe som er hovedårsaken til utseendet på svarte flekker.

Fjern forsiktig forsiktig.

Ikke bruk for fettkrem og lavkvalitets fargekosmetikk.

Med tørr hud skal det tas hensyn til fuktighet, for ikke å provosere en økning i sebumsekresjonen.

Etter kosmetiske prosedyrer, skyll huden med kaldt vann eller bruk tonic. Dette vil bidra til å forhindre tilstoppede porene og forhindre sorte flekker.

Vi renser ansiktet fra svarte punkter i et kompleks

Personer med hud utsatt for fett blir ofte forvirret av spørsmålet: Hvordan bli kvitt svarte flekker i ansiktet hjemme? Ja, og eierne av andre hudtyper, oppstår dette problemet også.

Svarte flekker, aka comedones, avhenger av økt sebumsekresjon, som tetter porene. Som et resultat vises tette forhøyninger på overflaten av huden, farget med smuss, kosmetiske rester og melaninpigmenter i svart.

Du vil se plasseringene av komedoner på ansiktet hvor porene er mest forstørrede: på pannen, nesen, haken. I seg selv er disse svarte punktene ikke farlige, mest av alt de irriterer deres uæstetiske utseende på ansiktet. Derfor ønsker alle å bli kvitt dem for enhver pris.

Det er nesten umulig å fjerne svarte flekker fra ansiktet for alltid, da det er umulig å endre hudtype og forstørrede porer. Men hvis du systematisk renser huden din og utfører de nødvendige prosedyrene for å begrense porene, vil utseendet av komedoner redusere og ansiktet ditt blir sunt.

Mest effektivt og raskt kan du kvitte seg med sorte prikker ved hjelp av salongprosedyrer. Det finnes flere metoder for rensing av huden: manuell rengjøring, ultralyd, vakuum, kjemisk peeling, laserrengjøring. Les mer om salong ansiktsrengjøring i artikkelen Peeling Faces i salongen og hjemme.

Engangsbesøk på kosmetolog eller sporadisk rensing og masker fra svarte flekker vil ikke hjelpe. Du bør ta vare på ansiktet ditt hver dag, ved hjelp av en integrert tilnærming, kombinere salongprosedyrer og hjemmemetoder for hudpleie.

Hva påvirker utseendet til sorte prikker?

Et balansert kosthold rik på vitaminer.

Fritidsaktiviteter, slutte å røyke og alkohol.

Et omfattende program for rengjøring av hud fra komedoner

Som nevnt ovenfor vil det ikke være nok for et rent ansiktssalongbehandling. Uten hjemmepleie for hud utsatt for dannelsen av komedoner, ikke nok. Kjenn deg selv med selvpleie metoder, velg de som passer best til huden din, og regelmessig bruk ulike kombinasjoner av rensing, skrubber, masker, kremer.

1 metode: Dampende ansiktshud

Den enkleste måten å fjerne svarte flekker fra ansiktet er å dampe ut huden slik at porene blir forstørrede, og deretter smøres pluggene ved å trykke lett på tannkjøttet. For damping, bruk et bad eller badstue, dampbad og komprimerer. For disse prosedyrene er det godt å legge til decoctions av urter (kamille, celandine, St. John's wort, salvie) eller essensielle oljer (sitron, tea tree, eucalyptus) til vannet. Detaljerte instruksjoner for dyp rensing av ansiktet hjemme, les her.

2 metode: "Hot masker"

For denne prosedyre, brukes ferdige preparater med en deparerende effekt, for eksempel masker med blå leire eller paraffin. Den mest populære svartmaskefilmen fra de svarte prikkene er Black Mask.

3 metode: Kosmetisk patch

Hans striper limes til steder for akkumulering av komedoner, lett presset, holdt i 10-15 minutter og fjernet i en bevegelse. På baksiden av lappen ser du de svarte prikkene fast. Hud før og etter prosedyren skal tørkes med fuktighetsgivende tonic. Påfør patchplaster opptil to ganger i uken. Nedenfor gir vi en oppskrift hvordan du lager en slik oppdatering fra de svarte punktene selv.

4 metode: Støvsuging hjemme

Støvsugeren har en spesiell dyse, noe som skaper et negativt trykk, "suger" skitne stikkontakter i T-sonen. Enheten fungerer som en slags støvsuger, er svært effektiv og mye tryggere enn å rengjøre ansiktet med hender, gir ingen merker på huden.

5 metode: Manuell ekstrudering av svarte prikker

Når manuell rengjøring av ansiktet etter damping, fjernes svarte punkter fra porene. Denne metoden for å rense huden brukes både i salongen og hjemme. Klem ut komedier fra dampet hud er ganske enkelt. Det viktigste - å overholde alle metoder for desinfisering av huden.

♦ Vask hendene og tørk fingrene med et antiseptisk lotion, hydrogenperoksid eller en hvilken som helst alkoholløsning. Du kan pakke fingertuppene med sterile kluter.
♦ Fjern kun punkter som lett ekstruderes. Hvis du føler smerte mens du trykker på og punktet ikke skiller seg fra første gang, må du ikke trykke og la det gå til neste gang, ellers kan det føre til betennelse eller arrdannelse på plass.
♦ Fullfør prosedyren ved å behandle huden med et oljeaktig ekstrakt av tonic eller pore Gi huden din en pause fra sminke i minst et par timer.
♦ For å utføre slik rensing av ansiktet med etterfølgende ekstrudering av svarte prikker, bør det ikke være ofte - 1-2 ganger i måneden. Hvis ansiktet ofte blir dampet ut, kan porene ekspandere enda mer, og hvis det er en edderkoppevene (kupperose) på ansiktet, bør denne prosedyren helt og holdent gå opp og se etter andre måter.
♦ Du kan bruke et spesielt sløyfeverktøy - for å fjerne svarte prikker, se liv hacking på dette emnet.

6 metode: hjemmelagde masker, scrubs og lotions

Midler mot svarte prikker du enkelt kan forberede hjemme, krever de ikke mye tid og pris. Det er en masse slike hjemmelagde oppskrifter, slik at du alltid kan velge de som du liker.

Men før du bruker den nye sammensetningen, test huden din: Påfør litt av den forberedte sammensetningen på håndleddet og vent 20-30 minutter. Hvis huden er rolig, ikke rød og det brenner ikke, kan du trygt bruke denne oppskriften. Og ikke glem å bli kvitt sorte prikker raskt, bruk maske scrubs på dampet hud.

Ekspressmetode for avklaring av svarte punkter. Poeng kan bli mindre merkbar hvis du tørker huden med sitronsaft, en flytende løsning av askorbinsyre eller hydrogenperoksid.

Ekspressmetode for å fjerne komedoner med såpe og salt. Damp en bomullspute med varmt vann og skyll det med såpe, dryss en klype fint malt salt på toppen av det såpede skumet som dannes. 1-2 minutter for å enkelt massere problemområder i huden. La skummet stå i ansiktet i ytterligere 2-3 minutter. Skyll ansiktet med kaldt vann og påfør fuktighetsgivende.

Utfør renseprosedyrer regelmessig, minst en gang i uken, og gjør alt for å forhindre utseende av komedoner i ansiktet. Og for dette, i tillegg til kosmetiske prosedyrer og masker, ikke glem om en sunn livsstil. Først da vil huden din bli kvitt svarte flekker og andre hudproblemer.

En supermaske av ekorn vil raskt bli kvitt svarte flekker på ansiktet:

Hvis artikkelen er nyttig for deg, og du har funnet den informasjonen du trenger for deg selv - del den på dine sosiale nettverk!

Kvinnenes sted

Den beste portalen for kvinner! Mote, stil, personlig pleie og mer!

Hvordan bli kvitt svarte prikker: 7 effektive oppskrifter som vil bidra til å glemme dette problemet for alltid!

Innhold:

Fra begynnelsen av puberteten (11-13 år gammel) har en person blitt forfulgt av så ondt som sorte prikker. Hva bare unge jenter og unge menn gjør for å bli kvitt dem. Tross alt er ren hud et løfte om attraktivitet og attraktivitet. Noen "heldige" er heldige, og de svarte prikkene forsvinner av seg selv etter at kroppen forandrer seg, men de fleste kjemper dem aktivt i mange år. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan å bli kvitt sorte prikker? Vi vil også diskutere årsakene til deres forekomst, vi vil gi effektive oppskrifter for kampen og dele metoder for forebygging.

Møt - dette er svarte prikker. Hvordan ser de ut?

Alle siden skolen vet at menneskelig hud "puster" gjennom porene. På en kvadratcentimeter av huden kan man telle mer enn hundre porer. Takket være dem har sebaceous kjertler evnen til å fukte og beskytte det øvre laget av dermis. Over en uke frigjøres ca. 30 gram talg gjennom porene.

I prosessen med å fungere, er porene forurenset med døde derm, støv, og på toppen er de blokkert av det utskilt fettet. Slike trafikkork er svarte prikker, hvis vitenskapelige navn er comedo. Bidrar til fargen på komedoner i en mørk farge - melanin, som er et naturlig pigment og finnes i menneskelig hud.

Siden ansiktet ikke er dekket med klær, jobber sebaceous kjertler på det mye mer aktivt, noe som provoserer akkumulering av svarte flekker på pannen, haken og nesen. Det skal bemerkes at i tillegg til ikke-estetisk utseende, gir ikke sorte prikker noen skade på kroppen.

Hva forårsaker svarte flekker?

Mer forvirret av spørsmålet om hvordan å kvitte seg med de svarte punktene til jenta. Først er de mer krevende for deres utseende. For det andre sier kosmetologer at kvinners hud er mer utsatt for fett og porer. Konvensjonelt kan årsakene til fremkomsten av komedoner deles inn i to grupper:

Eksterne årsaker til svarte prikker

 1. Dårlig hudrensing. Vask du sminken din dårlig eller glemte å vaske etter å ha kommet hjem etter jobb? Resultatet er utseendet til komedoner. Rester av kosmetikk (tone, pulver) + street dust = problemer med ansiktets hud.
 2. Aggressiv rensing. Dette inkluderer: hyppig bruk av skrubber, vaske ansiktet med såpe flere ganger om dagen i kombinasjon med en lotion eller tonic. Slike handlinger kan ødelegge det beskyttende laget av dermis, og sebaceous kjertlene vil skille ut sebum enda mer aktivt.
 3. Berører ansiktet. Vanligvis kontrollerer en person ikke slike handlinger som berører ansiktet hans: kløe - riper; tenkte - de støttet kinnet med håndflaten, etc. Men i tillegg til støv og smuss er det millioner av bakterier på sine hender.
 4. Substandard kosmetikk. I de fleste billige kosmetikk (pulver, fundament) er det stoffer som legger seg i porene, tette dem opp. Slike kosmetikk fremmer fremkomsten av komedoner.

Interne årsaker til svarte prikker

 1. Genetisk predisposisjon. Merkelig som det høres ut, kan sorte prikker bli arvet. Vi arver fra foreldrene problemet (fet hud), som er hovedårsaken til problemet.
 2. Hormonale avbrudd. Ganske vanlig årsak til funksjonsfeil hos hormoner. Tross alt, det avhenger av hvordan sebaceous glands fungerer. Sikkert alle de rettferdige kvinnene la merke til at i tillegg til ungdomsårene, når hormoner raser, kommer comedoner fram under menstruasjon, graviditet, bruk av hormonelle stoffer.
 3. Røyking. Fra nikotin, svetter huden, hjelper den "å bli gammel før tid, og sigarettrøyk virker som irriterende og bidrar til inflammatoriske prosesser i dermis.
 4. Power. Her avgikk meningene. Noen eksperter hevder at bruk av fett, stekt, salt bidrar til utseendet på sorte prikker. Andre sier at fra underernæring vil mindre eller flere komedoner ikke.

Hvordan kan jeg kvitte seg med sorte prikker? Vurder mulige metoder

Hvis comedones "settes" på ansiktet ditt, bør du ikke forsinke med fjerning, da prikkene blir mer og mer over tid, og ditt utseende blir verre. Vi foreslår å vurdere metoder som kan bidra til å kvitte seg med problemet.

Hvordan bli kvitt svarte prikker i skjønnhetssalongen? Hva kan de tilby?

Skjønnhetssalonger jobber aktivt med å fremme sine tjenester for å kvitte seg med komedoner. Det vurderes at salonger bidrar til å oppnå 100% effekt. De mest populære er følgende prosedyrer:

 1. Kjemisk pilling. Handlingsprinsippet er å gjelde for hud av stoffer, som inkluderer fruktsyre. Takket være det blir det øverste laget av dermis fjernet, porene rengjøres. Ulempene er at du ofte ikke fjerner store komedoner.
 2. Manuell rengjøring. Huden er forberedt og utført "i manuell modus". Deretter blir ansiktet behandlet med flytende nitrogen og sedativer påføres. Blant manglene er rengjøringen ganske smertefull, og røde lommer er fortsatt til stede i flere dager.
 3. Laserprosedyre. Dypt renser, bidrar til å kvitte seg med gamle celler. Forbedrer blodsirkulasjonen.
 4. Støvsuging. Under påvirkning av tilbaketrykk (vakuum) blir hele innholdet av porene trukket ut. Rensing er smertefri.

Hvordan bli kvitt svarte prikker mekanisk hjemme?

Manuell rengjøring eller fjerning mekanisk kan gjøres uavhengig. For å gjøre dette må du utføre følgende trinn:

 • fjern all sminke, vask;
 • å dampe integgene, ved hjelp av damp, som ved innånding;
 • tørk alle områder med svarte prikker med hydrogenperoksid;
 • forsiktig, fingertuppene (ikke neglene) klemmer ut alle synlige komedoner;
 • Etter at prosedyren er ferdig, tørk huden med peroksid.

Det anbefales ikke å bruke kosmetikk i løpet av dagen etter mekanisk påvirkning. Bli kvitt denne måten fra de svarte punktene, du kan ganske raskt.

Hvordan bli kvitt svarte flekker med en spesiell patch?

Spesiell patch solgt i apotek eller kosmetikk butikker. Prisen for det er ganske akseptabelt. Det forårsaker ikke irritasjon og har umiddelbar effekt. Med den kan du fjerne komedoner på nesen, pannen, haken. Effekten er synlig umiddelbart, men effekten er midlertidig. Så, likevel, hvordan bli kvitt svarte flekker med en gips?

På emballasjen til lappen får du detaljerte instruksjoner, hvoretter du takler oppgaven med å kvitte seg med sorte prikker. Denne prosedyren gir ikke smertefulle opplevelser. Eksperter anbefaler bruk av lapp i kombinasjon med rengjørings- og eksfolieringsprodukter.

Hvordan bli kvitt sorte prikker? Hjemmeveier

Husene bli kvitt problemet med svarte prikker, vil hjelpe alle slags masker som har en rensende, eksfolierende, trekkende effekt. De kan være både hjemmelaget eller kjøpt i kosmetiske butikker. For at masken skal gi mer effekt, bør følgende prosedyrer utføres:

 1. Damp huden før påføring. Dette er gjort for større avsløring av porene. Damping kan gjøres på to måter:
 • som ved innånding, som dekker hodet med et håndkle og lener seg over varmt vann;
 • vått håndkle med varmt vann og legg det på ansiktet.

Dampingen utføres i 15 minutter.

 1. Hygiene. Siden hendene på de fleste mikrober, så må de være rene når de jobber med en person. Vask dem med såpe og alkohol.
 2. Prosedyrer for å lukke porene. Dette kan vaske med kaldt vann, etter vask av masken eller tørke ansiktet med et stykke sitron.

Oppskrifter som forteller hvordan å bli kvitt sorte prikker hjemme

I motsetning til spesiell gips og mekanisk påvirkning, har masker en lengre effekt og irriterer ikke huden. Det synlige resultatet fra dem kommer senere, men handlingen er mye lengre. Masker kan være:

Hvordan bli kvitt sorte prikker ved hjelp av kjøpte verktøy?

Den moderne skjønnhetsindustrien tilbyr aktivt verktøy som vil bidra til å kvitte seg med komedones problem. Valget er ganske bredt, men to hovedgrupper kan skille seg ut fra dagens sammensetning:

 1. Benzoylperoksidprodukter er egnet for normal hud ikke utsatt for rødhet. Dens bruk er rettet mot å myke sebum. Slike rusmidler antas å være hurtigvirkende.
 2. Salisylsyreprodukter er mykere enn med benzoylperoksid, og er egnet for delikat, irritabel hud.

I et kompleks med forberedelser fra svarte punkter er det mulig å bruke middel til eksfolierende karakter. Velprøvde midler med alfa-hydroksysyre. Det hjelper til å oppløse død hud og renser porene.

Hvordan bli kvitt svarte flekker ved hjelp av apotekverktøy?

Apoteket kan også finne effektive verktøy som vil bidra til å bli kvitt komedoner. Her er noen effektive oppskrifter:

 1. Apotek jod og salt i England. Med denne blandingen er sebum, rester av død derma og smuss fra porene godt fjernet. Saltet i denne tandem er en exfoliant. Ingredienser blandes i følgende proporsjoner:
 • 1 ts. salt;
 • 4 dråper jod.

Oppløs alt i 100 ml varmt vann. Så snart temperaturen er akseptabel, smør huden med svarte prikker med den resulterende løsningen med en bomullspute. Vent til det er helt tørt, vask det.

 1. Borsyre. Det er nødvendig å blande 100-150 ml varmt vann med en halv tablespoon borsyre. Gni ansiktet med mørtel og hold i 15 minutter. Etter at du kan skylle.
 2. Aktivert karbon. Fra det gjør eksfolierende maske. Kross 10 kullkull i pulver, tilsett litt vann, ta vann til konsistens. Spred ansiktet vasket og hold i 10 minutter. Hvis du har for tørr hud, kan du bruke fett surkrem istedenfor vann.

En slik sammensetning kan anvendes som en skrubb, da aktivert karbon har absorberende egenskaper.

Hvordan bli kvitt svarte prikker med naturlige masker?

For elskere av alt naturlig, vil folkemidlene komme til redning, laget av naturlige produkter, som hvert hus trolig har.

 1. Skru av bakepulver. Soda er en flott exfoliant. Den må blandes med vann i forholdet 1: 1 til dannelsen av vassel. Påfør denne våken til stedene med svarte prikker, bevegelsene skal være lette og massere slik at de ikke skader huden. Etter det, skyll alt grundig med vann. Soda kan forstyrre normal pH av dermis, så etter prosedyren for skrubbing, belegge huden med brus og epleeddike (1: 1-forhold). Påfør en slik skrubb kan ikke være mer enn 1 gang per uke.
 2. Mask av egg hvit. Det er nødvendig å skille den hvite fra eggeplommen. Masser huden og beleg med egghvite. Den mest praktiske måten å gjøre dette på er med en pensel. Etter at det første laget tørker, gjelder et sekund over og opptil 5 lag. Etter at den siste tørker, kan du vaske den.
 3. Mask med gelatin. For en gelatinemaske, fortynn to spiseskjeer gelatin i 100 ml varm melk. Dette kan gjøres i et vannbad. Masken må være gelaktig. Med en bomullspinne, bruk den resulterende massen på ansiktet ditt. Etter 20-30 minutter, når den tørker, koker du forsiktig masken på bunnen og fjern den som en film. Etter vask, bruk en fett krem.
 4. Mask med honning. Honning er oppvarmet i et vannbad, det skal være varmt. Påfør det på områdene med komedoner og vent 20 minutter. Fjern gjenværende honning med et vått håndkle.

Hvordan beskytte huden mot utseendet på sorte prikker? Forebyggende metoder

Prosessen med å bli kvitt komedoner lange og kompliserte, så det er bedre å forebygge dem enn å bruke alle slags måter for å "si farvel" til dem. Følgende enkle regler vil bidra til å beskytte huden på ansiktet mot utseendet på sorte prikker. Forebyggingsmetoder inkluderer:

 1. Du bør vaske to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden. For vask må du ikke bruke vanlig såpe eller alkohol. Husk å fjerne alt kosmetikk før sengetid.
 2. Celledød er en naturlig prosess, så hold en to-ukers lungeblødning. Så, du rengjør overflaten av huden fra død derma og gi mulighet til å "puste" porer.
 3. Bruk høy kvalitet, bevist kosmetikk. Det er bedre å nekte tvilsomme produkter. Ikke bruk for mye fete kremer og foretrekker vannbasert kosmetikk.
 4. Etter vask eller fjerning av sminke, skyll ansiktet ditt med kaldt vann, strammer denne effekten porer.
 5. Alle manipulasjoner med ansiktet tilbringer bare rene hender, som forsømmelse av hygiene kan provosere en inflammatorisk prosess på huden.
 6. En sunn livsstil vil ha en positiv effekt på huden. Gi opp dårlige vaner, juster balansen av mat, gå inn for sport.

Ovennevnte forebyggingsmetoder er veldig enkle å utføre, og det viktigste resultatet er at du glemmer spørsmålet om hvordan du kan bli kvitt sorte prikker FOREVER!

Flere Artikler Om Typer Acne