Problemet med svarte flekker på nesen, så vel som i pannen og haken, kan være så bekymret så tidlig som ungdomsårene, når mye avhenger av hormoner. Men hvis hun følger deg som voksen, er det bedre å tenke på hvordan du skal løse det så snart som mulig. Det er mange effektive måter å gjøre dette på, og vi vil hjelpe deg med å finne en løsning for å gjøre ansiktet ditt helt rent og skinnende.

Om årsakene til svarte prikker i ansiktet

De er ikke så få. Og saken er ikke alltid i fet hud, når sebaceous kjertler akkumuleres når kanalene i sebaceous kjertlene er blokkert og forblir under huden i form av en hvit masse, som vises på hudens overflate som et mørkt punkt. Ål (comedones) kan forekomme hos jenter med tørr hud når smuss og støv samler seg på det. I tillegg kan svarte prikker få seg til å føle seg, hvis du velger en krem ​​som ikke passer til huden din. Enig, uansett grunn, er det umulig å forlate det slik: derfor tar vi tiltak!

Svarte prikker på nesen: Fjern med masker

 • Maskinsprinsippet mot svarte prikker er enkelt: det hviler på preparert hud med en sterk film, og når du tar den av, "trekker" innholdet ut av porene. Det er ikke nødvendig å kjøpe et slikt verktøy i et apotek, fordi det er lett å forberede det selv fra enkle ingredienser. For eksempel, fra egghvide: slå det godt og smør problemområder, legg papirservietter på toppen og direkte på dem et annet lag av egghvite. Prøv å holde lagene så fete som mulig. Tillat tid for masken å tørke (20-30 minutter) og med en skarp bevegelse rive servietter fra ansiktet. Jo raskere du river servietter, desto bedre blir effekten.
 • Vi anbefaler også en hjemmelaget maske med juice eller melk (100 ml er nok) og et par spiseskjeer gelatin. Oppvarmet melken, tilsett gelatinen. Etter en halv time, sett i et vannbad (i en gryte med vann) og rør til gelatin er fullstendig oppløst. Etter at massen er avkjølt, klargjør huden din, ta av sminke, vask ansiktet. Påfør masken i tykke lag til områder med svarte prikker med bomullsstykke. En halv time etter påføring av en tett maske, er det på tide å ta av, fra kanten av haken. Etter fjerning, vask og påfør en fuktighetskrem.
 • Hvit leire (kaolin), som finnes i pulverform på et apotek, anses som en av de mest effektive rettsmidler for punktene. Bland pulveret med vann for å få en ganske tykk masse, og bruk på problemområdene, unngå området rundt øynene og leppene. Etter 15 minutter kan du vaske av masken.
 • En annen enkel måte er å sette kefir på huden din i 20 minutter. På grunn av de spesielle syrer i sammensetningen, er det i stand til å oppløse sebum, eliminere svarte knuter. Denne masken er spesielt effektiv hvis du har fet eller kombinasjonshud.
 • Fra det faktum at det alltid er tilgjengelig, trenger du enda mer vanlige natroner. Legg soda i varmt vann og slurry satt på ansiktet i 40 minutter. Det anbefales å lage en slik maske to ganger i uken i en måned. Som de sier, billig og munter!
 • For å forberede en maske for å fjerne de svarte flekkene på nesen hjemme, kan du også fra havregryn, salicylsyre, sitronsaft.

Hvordan bli kvitt sorte prikker med apotek

Den enkleste og mest effektive måten (men dessverre ikke løser problemet for alltid) er å bruke en patch (lapp), som også kalles "skjønnhets klistremerker". Den er laget på stoffbasis og har en spesiell form, slik at det er lett å holde fast på nesens vinger. Plasten skal brukes når huden blir dampet og porene er åpne. Dens impregnering, penetrerer inn i porene, myker comedones og fjerner dem uten å skade huden. Etter at du har fjernet klutene, forblir de på overflaten av huden: Fjern dem med en bomullspinne og vask.

For en langsiktig løsning, bør du velge en krem ​​eller gel mot svarte prikker. Det er påført i et tynt lag etter å ha renset huden. Kremens sammensetning bør være salisylsyre, noe som hjelper den naturlige døden til partiklene og fornyer huden, nøytraliserende bakterier. En annen komponent av slike kremer er benzoylperoksid. Slike verktøy bidrar ikke bare til å kvitte seg med svarte flekker, men også forbedre hudfarge, noen til og med slutter å bruke "toner". Men denne metoden har en ulempe: Kremer med alkoholkomponenter i sammensetningen tørker huden, og sebaceous kjertlene begynner å kompensere for tap av fuktighet og produsere mer sebum, noe som betyr at utseendet av comedones er provosert.

I tillegg til apotek verktøy kan hjelpe maskinvare prosedyrer for å rengjøre ansiktet, som er gjort i skjønnhetssalonger. Og nå kan de utføres hjemme ved hjelp av instrumenter med roterende børstedyser. Takket være børstens mikrooscillasjoner er huden ikke skadet, og porene rengjøres, og etter et par uker vises ikke svarte prikker.

Bli kvitt svarte prikker på nesen hjemme

Ofte er denne metoden tatt til orde uten å forstå problemet og ønsker å fjerne disse hatet feilene fra ansiktet så raskt som mulig - de klemmer bare ut det. Hvis du også bestemte deg for å bli kvitt komedoner, så følg enkle regler: vask hendene grundig og behandle dem med alkohol eller salisylsyre. Før prosedyren er det bedre å ta et bad slik at porene er åpne og dampet. Trykk på huden med fingrene - ikke med neglene dine - og de svarte prikkene kommer lett ut. Ikke misbruk denne metoden, slik at du lett kan ta med smuss, og nye betennelser vises på huden.

Bedre få et hjemskrubbe. Skyll 2-3 skjeer med ris med kokende vann og la i en kasserolle over natten. På morgenen, spen risen og spenne den slik at den blir en mush. Skrubbe klar! Du kan gjøre det fra sukker, salt, knust (i en kaffekvern) aprikoskjerner med tillegg av honning, olivenolje. En slik sammensetning vil ikke bare fjerne de svarte prikkene på nesen, men også forbedre blodtilførselen til huden, noe som gjør ansiktet strålende og glatt.

Vi håper du finner veien for å fjerne de svarte prikkene på nesen, men tenk på roten til problemet. Kanskje du er for tung på søte, fete matvarer eller er du i alkohol? Disse produktene er ikke den beste måten å påvirke tilstanden til huden og legge til problemer for deg. Prøv å ordne faste dager og vær oppmerksom på hvordan huden din vil reagere på den. Og spis mer frukt, protein mat og mat rik på vitaminer, A og E - kjente hjelpere av skjønnheten din.

Er det mulig å kvitte seg med svarte prikker på nesen

Svarte prikker på nesen er en plage som både tenåringer og voksne er kjent med. La oss si med en gang: det er neppe mulig å kvitte seg med dem en gang for alle, men det er ganske mulig å redusere nummeret sitt. Vi viser hvordan dette skal oppnås.

 • Årsaker til svarte flekker
 • Måter å håndtere sorte prikker
 • Hvordan fjerne nesen av svarte flekker med kosmetologiske metoder
 • Forholdsregler ved rengjøring av sorte prikker
 • Sammensetningen av kosmetikk for å forebygge svarte prikker
 • Forhindre svarte prikker på nesen

Årsaker til svarte flekker

Svarte prikker på nesen, de er også åpne komoneser, dannes på grunn av blokkering av porene med en blanding av talg og keratiniserte hudceller. Det er vanskelig å ikke legge merke til dem - det er tette tuberkler med en mørk topp. Oftest vises de på fet hud, som preges av forstørrede porer og økt talgproduksjon.

Årsakene til comedones ganske mye. Her er noen av dem.

Hudfølsomhet for hormoner

Under pubertet, graviditet eller overgangsalder, på grunn av hormonelle svingninger, øker sebum sekresjon, noe som fører til utseendet på svarte flekker.

underernæring

Som praksis viser, misbruk av søtsaker, stekte og fete matvarer, karbonatiserte drikker, kaffe, alkohol provoserer det intensive arbeidet til talgkjertlene og som et resultat dannelsen av åpne komedoner.

Vitenskapelig er dette faktum fortsatt ikke begrunnet, men når huden er utsatt for betennelse og utseendet på svarte flekker anbefaler dermatologene sterkt at du følger nøye med hva du spiser.

Vanen med å berøre ansiktet ditt om dagen

Ofte skjønner vi ikke engang hvor ofte vi berører kinnene våre, klør nesen og tre hakene. Og i de fleste tilfeller er våre hender langt fra klare. Som et resultat er beskyttelsesbarrieren av huden skadet, dens immunitet er redusert, noe som provoserer blokkering av porene, betennelse og akne.

Blant årsakene til svarte flekker - følsomheten for hormoner og feil hudpleie. © iStock

Sykdommer i indre organer

Svært ofte finnes svarte flekker og akne hos mennesker som lider av sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine system, luftveier. Sistnevnte er imidlertid ikke vitenskapelig bekreftet, men noen dermatologer gjør en sammenheng mellom hudproblemer og hyppige ondt i halsen. Under alle omstendigheter vil en spesialkonsultasjon ikke være overflødig.

Usikre hudpleieprodukter

Uregelmessig rensing

Skremmende historier om at grunnlaget, pulver og concealer tette porene, kan du glemme. Moderne ikke-medisinske midler er så lyse og komfortable at det er en glede å bruke dem. Men hvis du glemmer å rengjøre huden regelmessig før sengetid, så kan ikke svarte flekker på nesen unngås.

Forsømmelse av peeling

Noen jenter mener at eksfoliants og scrubs skader huden. Følsomt - ja. Utsatt for fett - nei. Tvert imot, med svarte prikker er vanlig peeling den nummer én anbefaling. Eksfoliering fjerner døde hudceller som forhindrer at sebum løsner og forhindrer tilstoppede porer. Som et resultat fjerner de svarte prikkene på nesen raskt og effektivt.

I skjønnhetssalongen vil rensing av ansiktet eliminere svarte prikker. © iStock

Måter å håndtere sorte prikker

Hvordan kan jeg fjerne de svarte prikkene på nesen? Du kan bli kvitt dem ved hjelp av forskjellige metoder:

bruker spesielle kosmetikk;

under kosmetiske prosedyrer

overholder forebyggende tiltak.

Husk at med feil rensing av huden og selv ekstrudering av komedoner, er det veldig enkelt å provosere nye foci av betennelse.

Hvordan fjerne nesen av svarte flekker med kosmetologiske metoder

Som det er sagt, i tilfelle feil fjerning av svarte prikker, er det lett å tjene betennelse. Derfor er det verdt å besøke en skjønnhetspleie, spesielt siden salongene og klinikkene tilbyr mange effektive prosedyrer.

Porene rengjøres med en spesiell skje, uno. Først fjerner kosmetologen sminke, deretter med hjelp av en fordamper, fordamper den huden, og fortsetter deretter med rengjøringsprosedyren. Det antas at dette er en av de mest effektive metodene, selv om det er ganske traumatisk for huden.

Etter pre-damping av ansiktet bruker skjønnhetspleieren en enhet med en vakuumdyse, som bokstavelig talt suger sebum og urenheter fra porene.

Dette er en manuell metode for rensing av porene. I motsetning til vanlig mekanisk rensing, før begynnelsen av sesjonen, påføres forskjellige kosmetiske komposisjoner på ansiktet, som myker huden og hjelper porene å åpne slik at smuss kan fjernes fra dem uten alvorlige konsekvenser. Denne metoden er egnet for personer med sensitiv hud og lav smertegrense.

Den mest effektive og komfortable følelsesprosedyren. Det utføres ved hjelp av en spesiell padle, som fjerner urenheter fra porene under virkningen av høyfrekvente ultralydbølger.

Kosmetikk fra svarte flekker bør inneholde syrer, fuktighetsgivende og mykgjørende midler. © iStock

Forholdsregler ved rengjøring av sorte prikker

Dyprengjøring er en svært effektiv prosedyre, men i noen tilfeller er det verdt å nekte. Kontraindikasjoner er listet opp nedenfor.

Viral og smittsomme sykdommer.

Hudsykdommer som psoriasis, eksem.

Patologi i luftveiene.

Etter prosedyren krever huden gjenoppretting, så prøv å korrigere daglig pleie.

Bytt de vanlige måtene for å vaske mer forsiktig.

Hver dag, uansett vær og tid på året, påfør en fuktighetskrem med SPF.

Bruk et minimum av dekorative kosmetikk og ikke glem å ta det av om kvelden.

Rens forsiktig, tone og fuktighet / næring huden før sengetid.

Hvis du er bekymret for rødhet, bruk en beroligende ansiktsmaske eller gjør en kald komprimering.

Sammensetningen av kosmetikk for å forebygge svarte prikker

Skjønnhetsprodukter for å hindre komedoner inkluderer vanligvis stoffer som bidrar til normalisering av sebumsekresjon. Se etter følgende komponenter.

Hvordan bli kvitt sorte prikker på haken og på nesen

Mange jenter med hud utsatt for fett, bekymre komedoner. De er bedre kjent som svarte prikker. Disse er fettete overbelastninger forårsaket av en stor mengde sebum. De får en mørk farge på grunn av restene av ikke-vasket av kosmetikk, så vel som det omkringliggende smuss og støv som legger seg på epidermisene. Men hvordan bli kvitt svarte prikker på nesen?

Riktig ansiktspleie og regelmessig rensing vil bidra til å redusere antall lesjoner, samt gjøre dem mindre merkbare. Det finnes mange kosmetiske produkter som kan tilberedes uavhengig. Dette vil tillate ikke å ty til salongprosedyrer. Så du vil være sikker på naturen til komponentene som brukes, så vel som deres sikkerhet.

Årsakene til problemet

For å løse problemet med hvordan man skal håndtere sorte prikker, er det nødvendig å klargjøre årsakene til utseendet deres. De er normen i ungdomsårene, når hormoner er ustabile, men hvis de plager en voksen, er det en grunn til å seriøst tenke på hvordan å bli kvitt dem.

Hovedårsaken til utseendet på svarte flekker er akkumuleringen av overskytende fett utskilt av huden. Det er en feil å anta at bare eiere av epidermis, som er utsatt for fett, har en risiko for sin forekomst. Svarte flekker på haken, nesevinger kan også vises på tørr hud, med for stor opphopning av smuss og støv. Derfor spiller vanlig rensing en hovedrolle i å kvitte seg med komedoner og å forhindre deres fremtidige forekomst.

De viktigste årsakene til utseendet på sorte prikker, i tillegg til at du ikke har tid til å rense huden:

 • overdreven forbruk av hurtigmatvarer, søtsaker fører til det faktum at mengden sebum øker raskt, tette porene;
 • miljømessige egenskaper - hvis luften er for fuktig og dessuten er for mye forurenset, det provoserer støv i porene;
 • stressende situasjoner - når en person er nervøs, blir den kjemiske sammensetningen av talg forskjellig, noe som forårsaker tilstopping av porene, og komedoner vises;
 • genetiske egenskaper - hvis noen fra de nærmeste slektningene har svart prikker, er risikoen for at de begynner å dukke opp i deg ganske høy.

Selv om slike små utslett ikke er farlige, er det viktig å fjerne dem umiddelbart.

Foruten det faktum at svarte prikker på nesen og andre deler av ansiktet ser stygg ut, skaper de en utmerket flora for reproduksjon av bakterier. I fravær av å bekjempe dem, er det stor risiko for å utvikle akne, noe som vil bli mye vanskeligere å kvitte seg med.

I tillegg, ved å ikke ta tiltak for å eliminere årsakene til svarte prikker, gir du comedo en mulighet til å vokse i størrelse. Synes i form av et mikroskopisk punkt, kan de øke porene betydelig over tid, på grunn av hvilken huden begynner å ligne en sitronskål.

Bli kvitt svarte flekker hjemme

Velge hvordan du fjerner hudormer på nesen, gi preferanse til utprøvde verktøy. De fleste av dem finnes i ditt eget kjøkken, slik at du kan rense ansiktet ditt raskt og effektivt uten å ty til dyre kosmetologistjenester.

Det viktige spørsmålet er om du kan knuse de svarte punktene selv. Det er ingen kontraindikasjoner for en slik prosedyre, men for å oppnå ønsket resultat og forhindre negative konsekvenser, må visse regler følges.

Algoritmen for å bli kvitt sorte prikker i hjemmet består av tre trinn:

Uansett årsakene til akne, må du gå gjennom alle tre faser.

Hudpreparering

Fjernelse av akne i ansiktet bør definitivt begynne med damping. Det er nødvendig for tilstrekkelig avsløring av porene. Dessuten er prosessen viktig for å lette presset av hudormer på nesen. For damping kan du bruke:

 • dampbad. Gjør dem veldig enkle. Hell kaldt vann i enhver beholder, legg den i brann. Når væsken koke, legg til en blanding av Hypericum, kamille og salvie, samt 1-2 dråper essensiell olje. Egnet eukalyptus, te eller sitron. Rør væsken, vipp ansiktet til beholderen så lavt som mulig og dekk hodet med noe varmt. Innen 10-16 minutter åpner den varme dampen porene.
 • besøk til badstue eller bad. Det er også en effektiv måte å åpne porene på. Hvis du renser ansiktet mens du besøker badekaret, vil effekten bli mye høyere.
 • Varme komprimerer. Kok vann med kamille, suge gasbind i den resulterende kjøttkraft, legg det på ansiktet ditt. Etter kjøling kan du endre komprimeringen. Varigheten av prosedyren er ikke mer enn 20 minutter.

Effektiv rensing

Etter å ha dampet ansiktet til ønsket grad, kan du begynne å klemme de svarte punktene på nesen og haken. Dette bør gjøres svært nøye. Pass på å observere sterilitet - pakk hendene med en bandasje og trykk forsiktig på hver akne separat. Det er svært viktig å klemme ut bare de sebaceous pluggene som svarer godt til denne handlingen. Under ingen omstendigheter kan det ikke være for vanskelig å trykke på problempunktene i ansiktet. Hovedårsaken til en slik forsiktighet - forebygging av risiko for arr eller stygge arr.

Prosedyren for å kvitte seg med akne, hvis du bestemmer deg for det, ser slik ut: forsiktig å trykke med fingrene, innpakket i en steril bandasje, på punktet fra begge sider.

Pore-lukkeprosess

Etter at den svarte akne på ansiktet er fjernet, er det nødvendig å stramme porene til den opprinnelige størrelsen. Dette er for å unngå risikoen for ulike infeksjoner. Den mest effektive måten å lukke porene på etter en kosmetisk prosedyre er en vanlig isbit. Bare tørk huden og la den tørke.

Hvis du forbereder et avkok av urter og fryser det, vil effekten av prosedyren bli mye høyere.

Bruk hjemmelagde masker

Mange er interessert i spørsmålet om det er mulig å opprettholde huden i en normal tilstand mellom rensing. Dette er ikke bare mulig, men også viktig hvis du vil fjerne akne i lang tid. Det er mange rensende masker som lett kan tilberedes hjemme.

Så, for å bli kvitt akne vil hjelpe midler utarbeidet i henhold til følgende oppskrifter.

 • Krymp havregryn, legg til forvarmet melk i beholderen til den danner en grøtaktig konsistens. Påfør produktet på nesen eller haken, la den stå i 15-20 minutter. En slik maske fjernes mot svarte punkter med vanlig vann ved en behagelig varm temperatur.
 • I en beholder med kosmetisk leire (egnet for både hvit og blå), tilsett varmt vann, bland og søk på problemområdet. Vent til blandingen tørker til enden, og fjern den forsiktig med en myk svamp fuktet i varmt vann.
 • Ta litt flytende honning, bruk på nesen eller haken og gjør massasjebevegelser, og putt lett på huden. Etter 10-15 minutter vaskes den svarte punktfjerneren med vann med en behagelig temperatur.
 • Fyll med vann 1 ss. en skje med vanlig ris, gå over natten. På morgenen, press det og smør ansiktet ditt med et mykgjort produkt. Etter 10-12 minutter kan du vaske den av.
 • En annen effektiv måte å håndtere sorte prikker på er gurkemeie og korianderjuice, blandet i like store mengder. Bare tørk ansiktet med en bomullspute fuktet i sammensetningen, hver natt før sengetid. Du kan også fjerne acne med lysende masker som effektivt til og med huden i ansiktet.
 • I stedet for en rengjøringsmiddel, bruk vanlig kefir. Du kan enkelt tørke ansiktet, og du kan søke på huden og vente til produktet tørker. I det andre tilfellet får du en fullverdig maske med svarte prikker på nesen med en lette effekt.
 • Bland rømme (2 ss. Skjeer) og grovt salt (1 ss. Skje). Påfør produktet på ansiktet hver 2-3 dager, og dette forhindrer at de svarte prikkene kommer igjen.
 • Bland i beholdere med 2 ss. spiseskjeer av aloe og sitronsaft, legg til pre-whipped protein. Del den resulterende blandingen i like deler. Først påfør et lag. Vent til den er helt tørr. Påfør et sekund. Vask av etter 10 minutter.
 • Mash saftig tomat til en grøtaktig tilstand, smør problemområder og skyll etter 6-7 minutter.
 • Gni en rå potet gjennom den grunne siden av gnisten, og bruk den resulterende vasselen i ansiktet. Vask av etter 10 minutter.

Dermed er svaret på spørsmålet om det er mulig å bli kvitt akne hjemme positivt. Det bør tas i betraktning at hvis du regelmessig har svarte prikker, uansett hva slags kosmetiske prosedyrer det er, er dette en anledning til å tenke på å endre livsstilen din. Tenk på kostholdet ditt, prøv å bruke mer tid på friluftsområdet, og huden din vil merkbart bli bedre snart.

Hvordan bli kvitt sorte prikker på nesen og ansiktet hjemme

Rengjør huden uten å besøke en skjønnhetspleie? Enkelt. Her vil du lære å bli kvitt svarte flekker ved hjelp av improviserte midler og kosmetiske preparater. Artikkelen inneholder også informasjon om hvor de kommer fra og hva de skal gjøre for at de ikke kommer tilbake.

Svarte prikker: årsaken til utseendet

Slik at huden ikke tørker ut, gir porene svette og fett. Gjennom denne prosessen er aldringsprosessen redusert. Derfor rynker folk med fet hud ansikt mye senere enn eiere av en annen type dermis.

Men fettete fett kan ikke bare være gunstig. Den riklige sekresjonen provoserer akne, ubehagelig glans, samt svarte prikker (komedoner).

Dermed er porene tilstoppet. Sebaceous sekreter kan ikke gå ut på grunn av sin store mengde. Dette provoserer dannelsen av bakterier. Og utviklingen av patogene organismer fører til utseendet av purulente utslett og komedoner.

Mangelen på vanlig rensing av huden fremkaller dannelsen av svarte flekker.

Det er fem hovedårsaker til det aktive arbeidet i talgkjertlene:

 1. Forstyrrelse av hormonbalansen. Et slikt problem oppstår oftest hos ungdom. I dette tilfellet kan hormonell svikt også observeres hos gravide kvinner og hos personer med sykdommer i det endokrine systemet.
 2. Genetikk. Rikelig sekresjon av talg kan arves.
 3. Dårlig derma omsorg. Dette kan inkludere flere faktorer: bruk av lavkvalitetsmedikamenter, ikke-samsvarstiltak i prosedyrene, samt mangel på omsorg i prinsippet.
 4. Eksternt miljø Klima-, luft-, uhygieniske forhold, etc.
 5. Power. Eventuelle sykdommer i mage-tarmkanalen, selv i mildeste form, er synlige på ansiktet. Derfor er det tilrådelig å følge hva du spiser. Ikke glem vitaminer.

Glatt og ren hud i ansiktet er redd for bruk av fettstoffer, søtt og karbohydratmat i store mengder.

Alle de ovennevnte årsakene har direkte innvirkning på komedones utseende.

Manuell fjerning hjemme

Svarte prikker er en type akne. Komedoner sjelden øker, samtidig ødelegge utseendet, så du bør umiddelbart bli kvitt dem.

Ål av denne typen blir lett fjernet for hånd, hjemme. For disse formål er det tradisjonelle metoder og kosmetiske produkter. Det er flere måter å velge den beste metoden for deg selv, vi foreslår at du gjør deg kjent med hver av dem mer detaljert.

Rensing med gips

Plasten er ikke bare effektiv, men også et rimelig verktøy i kampen mot akne. På apotek kan det kjøpes til en liten pris.

Et godt resultat oppnås på grunn av stripsprinsippet:

 1. Produktet påføres det berørte området med en klebrig side.
 2. Plasten holdes for en viss tid, og deretter forsiktig fjernet.
 3. Det indre laget trekker innholdet i porene.

Behandlingsforløpet er en måned, mens det i noen tilfeller kan forlenges. Behandlinger bør utføres to ganger i uken.

Kjøper en pakke med oppdateringer, bestemmer ønsket mengde. For å fjerne de sorte prikkene på nesen trenger du 8-10 strimler.

Anbefalinger for bruk av oppdateringen:

 1. Klargjør huden. Før du bruker strimlene, vask din vanlige måte og tørk ansiktet med forfriskende tonic, lotion eller medisinsk alkohol. Rent og tørket derma er lettere å rense tilstoppede porer.
 2. Dampende ansikt. Dette er en ekstra prosedyre som vil lette strekkingen. På samme tid, for vanskelige tilfeller, da utslett begynte å utvikle seg, er ansiktet dampende nødvendig. For å gjøre dette, kok vann og pust over dampen. Prosessen ligner innånding ved den nasjonale metoden
 3. Søknad. Stripen limes til våt hud.
 4. Fjerning. Gipset må fjernes på tid og nøye. Hvis du skiller stripen på forhånd, er det fare for å få et dårligere resultat. Hvis du fjerner lappen senere enn den foreskrevne holdetiden, kan den tørke ut og holde seg fast i huden. Tearing off overexposed stripe, er du lite sannsynlig å få det med porer utvidet.
 5. Ettervern. Etter å ha fjernet gipset, anbefales det sterkt å fukte huden med ansiktskrem.

Før du bruker stoffet, les dets kontraindikasjoner.

Dermed er huden renset og kan puste helt igjen. Raskt enkelt, og viktigst, sikkert.

De mest effektive masker - oppskrifter

I tillegg til effektive oppskrifter for hjemmelagde masker finnes det enkomponentverktøy i kampen mot akne.

Liste over ingredienser for anvendelse i ren form:

 • yoghurt;
 • hvit leire;
 • aloe juice;
 • havre mel.

Produktet påføres et rent, vått ansikt og vaskes av etter 10-15 minutter.

Ikke glem prosedyrene før og etter masker. Tidligere er huden renset og dampet, og til slutt er det fuktet med en krem.

Honey Kefir

Masken fjerner komedoner, nærer og lyser huden.

ingredienser:

 • honning - 1 ts;
 • kefir - 50 ml;
 • sitronsaft - 5 ml;
 • salt - 1 ts.

forberedelse:

 1. Honning smelter i et vannbad. Deretter avkjøles til romtemperatur.
 2. Videre blandes alle komponentene sammen.
 3. Den ferdige massen påføres ansiktet, og unngår huden rundt øynene.

Eksponeringstid: 10 minutter.

ananas

Masken hjelper ikke bare å kvitte seg med svarte prikker i ansiktet, men også å fylle dermis med vitaminer.

produkter:

 • hvit leire - 2 ss. l.;
 • Ananasjuice - 30 ml.

forberedelse

 1. Leire blandes med juice. Du bør få en konsistens med tykk krem.
 2. Sammensetning å sende i kjøleskapet i en halv time.
 3. Påfør den avkjølte blandingen i ansiktet og nakken.

Egg med sitron

Masken bidrar til å redusere rikelig utslipp av talg.

ingredienser:

 • sukker (helst brun) - 1 ss. l.;
 • sitronsaft - 15 ml;
 • egg hvit - 1 stk.

forberedelse:

 1. Smør proteinet i skummet, tilsett deretter sukker og juice.
 2. Bland ingrediensene grundig.

Masken påføres i 15 minutter.

havregrøt

Masken bekjemper akne, nærer huden og gir den elastisitet.

komponenter:

 • havregryn - 1 ss. l.;
 • noen kefir å myke flakene;
 • borsyre - et par dråper;
 • Soda - på spissen av kniven.

forberedelse:

 1. Ingrediensene er alle blandet og forlatt i en halv time.
 2. Deretter blir massen påført ansikt og nakke.

Etter 10 minutter vaskes komposisjonen av.

Apple Honey

Masken renser ikke bare, men nærer også, fuktighet og har en antibakteriell effekt.

Det vil være nødvendig:

 • et halvt eple;
 • 3 ss. honning.

forberedelse:

 1. Apple er malt i puree.
 2. Massen er blandet med honning.

Midler opprettholdes i 15 minutter.

Maskefilm

Masken berører innholdet i forurenset porer, eliminerer komedoner.

komponenter:

 • aktivert karbon - 1 tablett;
 • gelatin - bag;
 • en bunke med varm melk.

forberedelse:

 1. Fortynn gelatin i melk og la i 30 minutter for hevelse.
 2. Varm den hovne gelatin til krystallene er fullstendig oppløst og deretter avkjølt.
 3. Pill knust til pulver.
 4. Alle komponenter blandes sammen og gjelder på T-sonen i ansiktet. Det er mer praktisk å bruke en spesiell børste. Laget må være tett.

Sammensetningen er alderen for å fullføre tørking. Filmen er bedre å skille bevegelsen opp fra haken.

Rensing Scrubs for Problem Skin

Skrubbing av huden regnes som en uunnværlig prosedyre for fullstendig pleie. Hvis du vil bli kvitt akne og andre problemer, bruk en ansiktsskrubb regelmessig.

Midler har følgende egenskaper:

 • dyp rengjøring;
 • utjevning av arr, arr og strekkmerker;
 • foryngende effekt;
 • eksfoliering av døde celler;
 • normalisering av talgkjertlene;
 • forbedre strukturen i huden og øke dens elastisitet.

Scrubs bør brukes med massasjebevegelser.

Hvordan raskt bli kvitt svarte prikker på nesen hjemme

Svarte prikker på nesen gir mye ubehag, da de er på det mest fremtredende stedet. De kan bekjempes på ulike måter og metoder. De mest effektive måtene å løse dette problemet er foreslått nedenfor i artikkelen.

Ofte opptrer svarte prikker (comedoner) hos de fleste ungdommer, men de forekommer også hos voksne. Problemet med sorte prikker bekymrer også mange menn. Denne artikkelen vil avsløre informasjon om årsakene til dette problemet og hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan bli kvitt sorte prikker på nesen hjemme raskt.

Navigasjon på side:

Hvorfor vises sorte prikker på nesen (hovedårsaker)

En slik tilsynelatende ubetydelig kosmetisk defekt som svarte prikker forårsaker ikke bare stor skade på helsen til ansiktets hud, men gir også jenter usikkerhet, samt muligheten for komplekser på grunn av deres utseende. Svarte prikker kalles tilstoppede porer, som over tid kan forvandle seg til akne. Prikker vises ikke bare på nesens vinger, men også rundt og under nesen. Du kan vise punkter på nesen ikke bare ved hjelp av spesielle profesjonelle partisjoner for fjerning av sorte prikker, men også ved hjelp av hjemmemekanismer. De mest kjente årsakene til punktene på nesen er foreslått i tabellen under.

- Gir riktig hudpleie.

- Bestem type ansiktshud og kjøp riktig kosmetikk.

- Bytt stoffet med et mindre konsentrert legemiddel.

- Eliminer sukker og stekt mat fra kostholdet ditt;

- Bytt høy-carb matvarer med protein mat.

- slutte å røyke og drikke kaffe

- Start en sunn livsstil og gå på treningsstudioet.

- På treningsstudioet tørker du ansiktet med fuktige hypoallergeniske kluter;

- Gi opp sminke når du besøker treningsstudioet;

- Fjern alltid sminke før sengetid.

En rask måte å fjerne nesen fra svarte flekker på 1 dag

 1. Ekstrudering - er den enkleste måten, som anbefales på kosmetologikontoret. Muligheten for ekstrudering hjemme er mulig, men før prosedyren må du gjøre deg kjent med implementeringsmetoden;
 2. Salon prosedyrer som lar deg glemme poeng i 1 dag. En av ulempene ved slike prosedyrer er rødhet i huden;
 3. Blant hjemmeaktiviteter vil scrubs og masker være effektive, noe som begrenser og samtidig renser porene.

Hvordan klemme de svarte prikkene på nesen hjemme

For å unngå uønskede konsekvenser av ekstruderingspunkter, er det nødvendig å gjøre deg kjent på forhånd med noen anbefalinger fra prosedyren:

 • Det er tilrådelig å holde oppbevaringen ren og å vaske hendene godt.
 • Før prosedyren anbefales det å dampe ansiktet godt;
 • Etter ekstruderingsprosessen må du ikke bruke kosmetikk for en dag.
 1. Desinfiser apparater og lag alle hudpleieprodukter;
 2. Frigjør huden fra kosmetikk;
 3. Forsiktig damp ansiktet ditt;
 4. Sett hansker på hendene og sanitiser dem med alkohol;
 5. Fortsett med ekstruderingsprosedyren ved hjelp av en spesiell spatel eller pinne;
 6. På slutten av prosedyren, må du begrense porene på nesen med kaldt vann eller lotion.

Hvordan dampe nese og fjerne svarte prikker for alltid

For å unngå hudskader er det nødvendig å dampe ansiktshuden godt før ekstruderingsprosessen. Dette kan gjøres ved hjelp av flere effektive metoder, som er oppført i tabellen under.

Grunnleggende nese damping teknikker

5 beste rettsmidler for svarte prikker på nesen

Folkemidlene

Fjern punkter i ansiktet kan bruke flere forskjellige folkemidlene. En av fordelene ved folkemidlene er deres naturlige sammensetning. De to beste oppskriftene mot svarte prikker er foreslått i tabellen nedenfor.

· 3 ss. skjeer av havremel.

· 2 ts sukker eller salt

Kosmetiske produkter

Hvis det ikke er tid for utarbeidelse av folkemidlene, kan du kjøpe litt kosmetikk på apoteket, hvorav de beste er listet opp nedenfor:

 1. Garnier Clean Skin 3in1, som i hovedsak spiller rollen som en gel, maske og skrubbe samtidig. Egnet for fet hud. Det lover et godt resultat etter en 7-dagers løpetid. Midler fjerner vel rødhet av huden på grunn av den hvite leire i sammensetningen;
 2. Lotion "DeepCleansingLotion" merkevare "Clean Klar, som er produsert i Frankrike. Produktet passer for alle typer hud. Det hjelper ikke bare å fjerne de svarte prikkene, men også å rense huden fra fettet på nesen. Takket være alkoholen i blandingen tørker produktet huden godt;
 3. Svart maske for ansiktet (The BLACK MASK) varemerket "KayPro", som passer for alle hudtyper. Det er nødvendig å bruke masken i 25-30 minutter, og fjern deretter filmen forsiktig ut av ansiktet.

20 effektive måter å fjerne de svarte prikkene på nesen

Dette spørsmålet er ganske omfattende, og hver spesialist hevder at det er hans alternativ som er mest effektivt, men vi vil fortelle deg om de 20 beste måtene som brukere har gitt råd til i spesialiserte fora basert på deres erfaring.

brus

For å bli kvitt problemet med svarte prikker, vil vanlig brus hjelpe, som er i hvilket som helst kjøkken, og er også et ganske billig verktøy. Du kan lage en skrubbe fra brus. For å gjøre det, må du blande 2 skjeer brus med en teskje vaskegel.

Hvis du liker tøffere slipemidler, kan du legge til havsalt.

Salt (sjø)

En av hovedårsakene til svarte flekker er overdreven smuss, som falt inn i porene på nesen. For å bli kvitt dem må du rengjøre porene. Denne tiden vil hjelpe havsalt, som selges i en vanlig kosmetisk butikk.

En av de mest berømte scrubs er en skrubbe av flytende baby såpe og havsalt, for forberedelse som du trenger 1 teskje av hver ingrediens.

tannkrem

For å fjerne punkter på nesen, er det bedre å kjøpe tannkrem uten mentol i sammensetningen, da denne ingrediensen kan føre til inflammet hud. Som en ekstra forsiktighet kan du ta pasta med sunne urter.

For å fjerne de svarte flekkene, må du klemme litt lim på børsten fra røret, og tørk deretter nesen med forsiktig og sakte bevegelse.

Hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid lyser ikke bare, men renser også huden. Verktøyet har antiseptiske egenskaper. Peroksid er tilsatt til mange kosmetikk og tørker huden godt. Det bør brukes på nesen umiddelbart etter hudvasking.

Svart maske

Den berømte svarte masken koker deg selv. For forberedelsen trenger du: 3-4 tabletter med aktivert karbon, 5 gram gelatin, en skje med vann, en glassbeholder. Pounded tabletter blandet med gelatin og vann, og deretter sette den resulterende vasselen i mikrobølgeovnen i en tredjedel av et minutt.

salve

For å fjerne sorte prikker er det nok oppkjøp av forskjellige salver, som til tross for deres lave pris, utfører sin funksjon godt.

krem

For å fjerne svarte flekker på nesen, kan du bruke forskjellige kremer, som ikke bare fjerner komedoner, men også rene porer.

Aktivert karbon

Aktivert karbon er en billig, men effektiv metode for å håndtere svarte prikker. Det legges ofte ikke bare til mange folkemaskere, men er også en del av den populære svarte masken.

For å forberede en slik maske er det nødvendig å male 3 kulltabler, og tilsett deretter det resulterende pulveret til en teskje ferdiglagd gelatineblanding.

gelatin

Gelatin kan bidra til å kvitte seg med sorte prikker. På basis av gelatin kan du lage en maske hjemme. For å lage den må du smelte 3-4 gram gelatin i 20 gram vann og varme det i et vannbad. Det resulterende verktøyet å avkjøles, og etter påføring å forlate i 15-20 minutter.

Snart, etter dannelsen av en film på huden, er det nødvendig å forsiktig fjerne masken. Sammen med masken kommer all smuss fra porene.

skrubb

Fjern punkter i ansiktet vil hjelpe skrubbe, noe som er ganske mulig å lage mat på kjøkkenet. De kan fjerne både små og store og dype svarte prikker. Skrubbeoppskriften skal inneholde slipende ingredienser. Det kan være salt, malt kaffe og havremel.

Lim (normalt og spesielt)

For å håndtere svarte flekker i en hvilken som helst butikk, kan du kjøpe spesielle patcher (de kan også kalles strimler eller flekker). Nese gips skal fuktes i varmt vann og umiddelbart påføres huden. Etter 20-30 minutter, når gipset tørker, må gipset fjernes fra huden.

På grunn av antibakterielle stoffer er huden ikke betent, og rødheten er ubetydelig. Effektiv mot svarte flekker er propellflett. De er klassiske (vanlige) og spesielle. De inneholder aktivert karbon og grønn te. Kullbrønnen fjerner smuss fra porene, og grønn te fjerner hudirritasjon.

sitron

For å bli kvitt sorte prikker kan du bruke en vanlig sitron. Det gir ikke bare skjønnheten, lyser pigmentflettene, men tørker også huden og er en naturlig lotion. Sitron er vanligvis lagt til forskjellige masker sammen med honning eller glyserin.

Den mest effektive sitronen med hjemmelaget kefir, da deres kjemiske reaksjon påvirker svarte prikker negativt.

Tsindolom

Zindol består av sinkoksid, som brukes ikke bare til å fjerne akne, men bidrar også til å fjerne komedoner. En mer kjent analog av produktet er sink salve. Tsindol tørker litt på huden og skaper et tynt beskyttende lag på det, noe som ikke tillater smuss og fett å samle seg i porene.

honning

Honning er lagt til mange kosmetikk. I tillegg er honningmassasje veldig populær nå, som har en gunstig effekt på kroppens tilstand. Mange kosmetologer anser honning som et naturlig antiseptisk middel, fordi det fjerner irritasjon godt og fjerner betennelse.

For å lage et budsjett honningsmaske må du blande kyllingegghvite og 2 ss honning. Masken skal holdes på ansiktet, helst ca 25 minutter.

Salisylsyre

Salisylsyre er et billig stoff mot poeng. I tillegg lyser pigmentene godt og forsyner forsiktig gamle hudceller.

"Det bør tas hensyn til konsentrasjonen av salicylsyreoppløsning: det anbefales ikke for ansiktets hud å få en løsning større enn 5%, siden huden på ansiktet er svært følsom."

Leire (svart)

Svart leire er en leder blant andre typer leire, da det renser porene godt og nærer huden med magnesium og jern, og det smelter også porerne perfekt. Lera brukes både i ren form og med andre næringsstoffer. Et utmerket supplement er calendula tincture, som avlaster rødhet og betennelse i comedo.

Video instruksjoner for rengjøring av nesen

For å kvitte seg med sorte prikker, er det tilrådelig å gjøre deg kjent med anbefalingene fra erfarne fagpersoner, hvis tips finnes i videoen nedenfor.

Anmeldelser fra erfarne dermatologer

 1. Ikke klem de svarte flekkene med skitne hender, da du kan få infeksjon og betennelse vil begynne;
 2. For personer med kombinert type ansiktshud, behøves det bare en maske med svarte flekker på haken og nesen.
 3. For å unngå utseendet på svarte flekker må du minimere bruken av fundamentet, da det tetter opp alt skitt. Pass på at sengetid må fjerne sminke.

Svar på dine 8 beste spørsmål om fjerning av hudormer på nesen

Nå er det klart at svarte prikker på nesen kan opptre i en tidlig alder. For å kvitte seg med slike problemer som komedoner, kan du bruke forskjellige masker, skrubber, salver og andre midler som enkelt og raskt kan tilberedes hjemme.

Hvordan bli kvitt svarte prikker på nesen

Hvordan bli kvitt svarte prikker på nesen - et spørsmål om bekymring for mange, og spesielt det kvinnelige kjønn. Sebaceous kjertlene produserer et avfallsprodukt som tetter porene. Forurenset i porene blandes med talg og danner en kork, som kalles svarte prikker eller komedoner. Den største akkumuleringen av punkter observeres på nesen, siden dette området har bredere porer og derfor er mest utsatt for ekstern forurensning. Hva er problemet med svarte prikker på nesen, hvordan bli kvitt dem, vi snakker i denne artikkelen.

Årsaker til

Før du løser problemet, må du finne ut årsakene til utseendet på obsessive punkter. Hovedårsakene er:

 • utilstrekkelig hudpleie;
 • fet hud;
 • feil mating;
 • stress,
 • økologi.

Feil og utilsiktig rensing av huden kan forårsake komedoner. Over tid kan mer alvorlige problemer følge - en inflammatorisk prosess og dannelsen av akne.

Overdreven forbruk av søte og fede matvarer av ulike slag kan forårsake hormonell svikt, noe som resulterer i at sebaceous kjertlene begynner å aktivt produsere subkutant fett, noe som er hovedårsaken til pore clogging og dannelse av komedoner. Miljøet er også en årsak til svarte flekker.

Bortskaffelsesmetoder

Eliminering av ubehagelige svarte punkter er en lang prosess som krever vanlige prosedyrer ved å bruke flere metoder.
Det er flere effektive måter å rengjøre ansiktet på:

 • klemme;
 • bruken av lappen;
 • masker og skrubber;
 • belysning.

Ekstrudering innebærer en mekanisk rengjøring, som gjøres i salonger eller hjemme. Plasten er et alternativ til ekstrudering og kan også brukes hjemme for å bekjempe komedoner. Masker og scrubs bør brukes regelmessig for riktig omhu av ansiktets hud. For å rydde porene i porene, kan du prøve belysningsmetoden.

Forberedelse for rensing

I mer detalj vil vi fokusere på ekstruderingsmetoden, som krever en mer seriøs tilnærming hvis det utføres hjemme.
Før du går videre til prosedyren, er det nødvendig å dampe ansiktet. Damping kan utføres ved bruk av:

 • dampbad;
 • Hot masker;
 • varme komprimerer.

For dampbad bruk en blanding av urter: kamille, johannesurt og salvie. Over den bryggede varme buljongen påføres slik at røykene ikke kunne brenne ansiktet. For den beste effekten, anbefales det å skjule med et håndkle med hodet over brygget kjøttkraft. Steamingtid - 15-20 minutter.
Hot masker inkluderer spesielle scrubs og stripping strips. De kan erstatte dampprosedyren.

For komprimerer bruk avkok av urter, oftest kamille. Varmt gasbind fuktet med avkok, sett på ansiktet. Etter kjøling byttes gassbindet til en ny varm komprimering. Prosedyren utføres i opptil 20 minutter.

Rengjøringsregler

 1. Før du fortsetter til ekstruderingen, vask hendene grundig og desinfiser dem. Ta en steril klut, med hvilken du vil utføre prosedyren.
 2. Fjern bare de komedoner som lett ekstruderes. Umiddelbare eller ikke dampende punkter bør ikke berøres for å unngå utseende av betennelsesprosesser og arr i ansiktet.
 3. Etter rensing tørk ansiktet med salicylsyreoppløsning, agurkskrem eller påfør masker med sitronsaft, egghvite - dette vil bidra til å begrense porene.

Bli kvitt svarte flekker på nesen med en lapp

Spesiell patch vil hjelpe deg raskt og effektivt å bli kvitt komedoner. Men du bør ikke forvente et fantastisk resultat etter den første prosedyren. Bare vanlig bruk av produktet vil redusere antallet svarte prikker betydelig. En slik patch er kun aktiv når den kommer i kontakt med vann, og derfor blir de behandlede hudområdene forfuktet med vann.

Hjemme kan du prøve å lage en gelatinepatch. For å gjøre dette trenger du en blanding av gelatin med melk, som plasseres i en mikrobølgeovn for hevelse i noen minutter. Et varmt middel blir brukt på nesområdet og andre steder som påvirkes av svarte flekker. Etter fullstendig herding fjernes filmen.

Gips og gelatinøs film er et alternativ til damping. Etter at plasten er fjernet, kan du fortsette å ekstrudere.
Du kan bruke denne metoden ikke mer enn 2 ganger i uken.

Masker og scrubs som effektive måter å kvitte seg med sorte prikker på nesen

Før du bruker en maske eller skrubbe på ansiktet, må du sørge for at du ikke har en allergisk reaksjon på noen komponenter. For å gjøre dette, påføres et lite område av huden (den indre delen av albuen eller på nakken i nærheten av øret) i 15-20 minutter. Masker og scrubs kan kjøpes i spesialforretninger og apotek, og gjøres hjemme. Vi vil vurdere de mest effektive rettsmidler for svarte punkter, som kan utarbeides uavhengig av nyttige verktøy.

Gelatinemaske. Verktøyet regnes som det mest effektive i kampen mot svarte prikker. Gelatin blandes med knust aktivert karbontablet og tilsettes en liten mengde vann. Etter at det påførte verktøyet tørker, dannes en film som fjernes. Regelmessig bruk av masken vil bidra til å kvitte seg med eller redusere antall komedoner betydelig.

Egg Hvit Mask. Blandingen fremstilles ved å bruke protein og en skje med honning. Hvis honning ikke er, kan du bruke sukker. Mask påføres problemområder og venter på øyeblikket når verktøyet begynner å tørke. Når verktøyet blir en klebrig masse, begynner du å klappe bevegelser med fingrene, til masken er helt tørr. En blanding av protein og honning har ikke bare rensing, men også en nærende effekt.

Honning maske med ingefær. Honning er i stand til å forsiktig rense porene og nærme huden. Honningsmaske med ingefær med konstant bruk gir gode resultater når det gjelder svarte prikker. For å forberede masken, legges en klype med riven ingefærrot til honning. Midler hold omtrent 20 minutter på problemsteder, og vask deretter av.

Honning maske med sitron. En teskje sitron legges til det naturlige produktet og det resulterende produktet påføres områder der komones er tilstede. Masken bør ikke holdes i mer enn 10 minutter på grunn av de aggressive egenskapene til sitronsaft.

Havregrynsmaske. Steamed flakes er blandet med honning. Den påførte masken er igjen i 20 eller 30 minutter. Etter flere bruksområder vises et positivt resultat.

Honning skrubbe. Flytende honning blandes med 1-2 tabletter av knust aspirin og påføres problemområdet med masserende bevegelser. Etter noen få minutter blir produktet vasket av.

Soda skrubbe. Soda er blandet med fint salt i like store mengder. Blandingen påføres forsiktig med en fuktig bomullspute på nesen og tørk forsiktig. Verktøyet anbefales ikke å bruke mer enn en gang i uken.

Skru med rømme og salt. Grovt salt legges til rømme og området av nesen og nesevingene er tørket med et middel. Salt renser tilstoppede porer, og rømme smelter ut de aggressive effektene av salt, fukter og nærer huden med gunstige stoffer. Prosedyren kan utføres opptil 2 ganger i uken.

Leremaske. Å bruke en leiremaske flere ganger i uken, vil bidra til å forhindre utseendet på sorte prikker og avlaste eksisterende. Blå eller hvit ler er best for denne prosedyren. Masken påføres i 10-20 minutter og venter på fullstendig tørking. Deretter vaskes verktøyet av eller fjernes ved bruk av en skive fuktet med tonic.

Kefir maske. Den har en lette effekt og renser forsiktig porene på toppen. Kefir brukes på nesen og andre problemområder. Etter at produktet tørker, kan du vaske det av.

Forebygging av svarte flekker

For å unngå det etterfølgende utseendet på sorte prikker, bør du følge noen tips og regler.

 1. Pass på å vaske om morgenen og kvelden. Morgenvask bør foregå mer forsiktig, minst 2 minutter. Faktum er at sebaceous kjertler er mer aktive om natten og tette porene med hudfett. Kveldsvask er like viktig. Porene i ansiktet samler hele dagen miljøstøv og kosmetikk, som da kan trenge gjennom porene, hvis de ikke blir for tidlig fjernet.
 2. Bruk spesialverktøy og skrubbe for dypere pore rengjøring. Bruk av masker er også nødvendig for rene og sunne porer.
 3. Spis riktig og unngå overdreven forbruk av fett og søtt mat. Gi opp dårlige vaner som også kan føre til svarte flekker.

Overholdelse av alle anbefalinger vil bidra til å forhindre uønskede gjester å vises på nese og ansikt.

Flere Artikler Om Typer Acne