Arr og arr forårsaket av akne forårsaker mye problemer og bekymringer for sine eiere, spesielt hvis et slikt problem ligger på ansiktet av kvinner. I dag anses behandling etter akne å være en vanskelig oppgave, men det kan løses ved hjelp av moderne teknikker og folkemidlene.

årsaker

I seg selv er postacne ingenting annet enn konsekvensene av feil behandling av akne. Også dette problemet kan oppstå hvis akne ikke behandler i det hele tatt og ikke brukes til denne behandlingen.

Det finnes følgende typer post-acne, som hver utvikler seg av separate grunner:

 1. Arr. Utad, de ligner dype arr med uregelmessig form. Disse arr utvikler seg på grunn av feil akne behandling, samt konstant klemme av akne. I en slik tilstand er personen alvorlig skadet vev, noe som fører til utseende av arr.

Videre er denne manifestasjonen av postacne ofte svært omfattende, noe som gjør huden kupert og ekstremt stygg.

 1. Ekspansjonen av porene. De er dannet som et resultat av ikke fullstendig herdet akne, som utvikler seg på grunn av betennelse i talgkjertlene. I denne tilstanden blir porene ikke restaurert og forblir forstørret, noe som til slutt fører til tilstopping av støv og fett, noe som fører til dannelse av svarte prikker.
 2. Post-akne rester er liten akne som oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. De kan være fra rosa til blåaktig farge. Noen ganger tar disse akne form av store sår og forårsaker ekstremt ubehagelige opplevelser.
 3. Alvorlig hyperpigmentering. Det utvikler seg på grunn av alvorlig betennelse i huden og dysfunksjon av celler som er ansvarlige for fargen på epidermis. Således, etter at akne har helbredet, har en person grimme brune flekker som er svært vanskelig å fjerne ved konvensjonelle midler. Også disse fenomenene kan utvikle seg på grunn av hormonelle lidelser i kroppen.

Hvilke eksperter tilbyr

I forhold til skjønnhetssalongen for å kvitte seg med postacne, kan du utføre følgende prosedyrer:

 1. Laser polering. Denne prosedyren fremmer dyp rensing av huden og rydder den av effekten av akne. På samme tid, ved hjelp av en laser, vil den øvre keratinøse epidermisballen bli fjernet.

Videre bidrar laseren til produksjon av kollagen, slik at den tidligere elastisiteten i huden kommer tilbake. Antall prosedyrer bør være fra fire til åtte med en pause på en måned.

 1. Kjemisk peeling. Denne prosedyren innebærer bruk av spesielle syrer som bidrar til oppløsningen av det øvre lag av døde hudceller. På grunn av dette øker produksjonen av unge celler, noe som fører til hudfornyelse og justering.
 2. Slip huden med spesielle enheter. Samtidig er kjernen i denne prosedyren å påføre aluminiummikropartikler på den cornified epidermis, på grunn av hvilken det er mulig å rense huden og fjerne uregelmessighetene.
 3. Mesotherapy. Det anses å være en ganske ny teknikk som bidrar til å berikke huden med nødvendige og nyttige stoffer ved å introdusere terapeutiske sammensetninger.

Metoder for behandling av post-akne hjemme

Følgende hovedmetoder for behandling etter akne hjemme er preget:

 1. Hudrensingsprosedyrer.
 2. Bruk av medisinske lotioner og tinkturer.
 3. Anvendelsen av terapeutiske salver.
 4. Bruk av masker.

Vurder hver av disse metodene mer detaljert.

rensing

Rensing er en grunnleggende prosedyre som innebærer behandling etter akne hjemme. Det er nødvendig å utføre rensing regelmessig, spesielt etter bruk av dekorative kosmetikk.

De beste rengjøringsmidlene for post-akne er:

 1. Tar såpe. På grunn av dets helbredende egenskaper fornyer denne såpen hudceller, fremmer regenerering, eliminerer betennelse og gir ut hudtonen.

Effekten av vasking med tjære såpe vil bli merkbar etter fire uker. Det er viktig å merke seg at denne såpen strammer huden, så etter vasking er det nødvendig å fukte epidermisene.

 1. Vaske tinktur av kamille og mynte. For forberedelse av et slikt middel må du hellere tre spiseskjeer av slike urter 1 liter kokende vann og insistere i en time. Tørk hudens tinktur to ganger om dagen.
 2. Veldig bra hjelper til med å eliminere spor av post-acne bitt. Det fremmer hudfornyelse og lynnedslag. For å gjøre dette, bland appelsineddiner med vann i forholdet 1: 3. Gjenta prosedyren flere ganger i uka.

Bruken av terapeutiske lotioner

Etter å ha renset huden, anbefales det å tørke det med en terapeutisk lotion. Med det kan du fjerne rester av smuss fra porene, hvite huden og helbrede dype arr.

Det anbefales å tørke ansiktet med disse lotionene flere ganger om dagen. Så du kan oppnå maksimal effekt.

De beste oppskrifter for ansiktslotioner er:

 1. Bland en teskje lavendelolje, samme mengde olivenolje, et par dråper sitronsaft og tea tree olje. Tørk ansiktet med dette verktøyet hver tredje time.
 2. Bland like mengder salvie, nellik og cypresolje. Legg til en skje med kamilledekok. Bruk med bomullsputer til å tørke huden.
 3. Påfør oppvarmet havtornolje til ansiktet ditt. Det har en uttalt helbredende effekt, så det vil være bra for å eliminere arr.
 4. Ta et kjølig avkok av kamille og hell det i en form for is. Forbered isbiter hver dag for å tørke huden. Med deres hjelp kan du hvite ansiktet ditt og lindre betennelse. Også, i stedet for kamille kan det brukes avkok av Hypericum.
 5. Ta jojobaolje og bland den med vitamin E. Tørk ansiktet ditt med denne lotionen hver kveld.

Bruk av salver

Salver vil ikke bare bidra til å eliminere effekten av akne, men også kurere skadet hud selv.

De beste salver for å eliminere post-akne er:

 1. Sink salve. Den har en uttalt regenererende egenskap, og derfor kan arr og arr fortrekke raskere. Denne salven letter også huden. Det bør påføres punkter på problemområder tre ganger om dagen.
 2. Heparin salve. I utgangspunktet er den utformet for å eliminere hematomer, men ifølge vurderinger blir gode resultater oppnådd ved behandling av post-acne-spor. Påfør denne salven skal være et veldig tynt lag, jevnt fordelt over huden. Det er best å bruke Heparin salve om natten.
 3. Vishnevsky salve er et bevist middel for post-akne, som ikke har mistet sin relevans i mange år. For å gjøre dette, bruk denne salven på en bomullspute og påfør den på skadet hud i tjue minutter. Ved slutten av prosedyren vaskes grundig.

Lær hvordan du bruker post-acne kontraktubex. Trenger du reseptbelagte masker for problemhud? Detaljer i artikkelen.

Hvordan fjerne post-akne hjemme?

Behandling av post-akne hjemme gjør at du kan "fjerne" spor av akne og akne: arr, skade, lokale endringer i hudfarge og andre (mer om dem). Hvilke metoder og midler kan brukes til å gjenopprette den ideelle hudtilstanden? Hvor ofte skal du utføre prosedyren?

Før du begynner behandlingsprosedyrer, må du bestemme nøyaktig: "Hva var årsaken til problemet? Hvordan manifesterer post-acne seg spesielt i ditt tilfelle? ".

Typiske manifestasjoner av post-akne og hvordan de skal håndtere dem

 1. Ekspansjonen av porene. På grunn av den kompliserte (eller feil valgte) behandlingsmetoden ser du at sebaceous kjertlene har begynt å jobbe i en mer aktiv modus. Dette fører til opphopning av sekresjon i kanalen + støv, smuss + spor av kosmetikk. Resultatet er en utvidet sebaceous kirtelkanal; akkumulert forurensning kan ikke finne en vei ut, så de blir betent. Dette fører til en ujevn og "smertefull" hudflate på ansikt, nakke, rygg og i decolleteområdet. Noen pasienter kan oppleve flere arr.
 2. Vedvarende erytem (cyanotisk fargetone). Vises i tilfeller der du er for hardt presset akne og akne. På grunn av den mekaniske effekten ble blodmikrosirkulasjonen forstyrret, og dette var årsaken til utseendet på blåmerker, arr. Som regel skjer vedvarende erytem i vintersesongen. Det er vanskelig å takle det hjemme: det krever kvalifisert medisinsk hjelp (kanskje ikke bare en kosmetolog / dermatolog).
 3. Arr. Vises som følge av feil "kutte ut" eller fjerne en lukket komedie, åpner et kvise, fjerner infiltrering. Ulike typer arr kan dukke opp på hudoverflaten: liten og stor, bulging og tilbaketrukket, smal og bred, blå eller hvitaktig.
 4. Flekker. Associert med svekket mikrocirkulasjon, forekomsten av "stagnerende prosesser" i kroppen. Hyperpigmentering oppstår på grunn av at huden blir betent, og i de øvre lagene forstyrres aktiviteten til melanocytter - spesielle celler som er ansvarlige for hudens skygge. Der det tidligere var hvite eller røde ål, vises brune flekker (dette skyldes et overskudd av melaninin). Som regel oppstår dette problemet hos voksne som lider av hormonelle lidelser.

Hvordan bli kvitt post-akne hjemme? Topp 7 tips for de som skal starte behandlingen

 1. Kjemisk peeling anses som en av de beste måtene å kvitte seg med etter akne. Utfør prosedyren 1 gang i uken i 6 uker (du kan gå til kosmetologen eller gjøre alt hjemme).
 2. Alle støt og uregelmessigheter må behandles med et antiseptisk middel, periodisk tørkes med antibakterielle midler og preparater.
 3. For å justere fargen anbefaler beauticians masker med levering av en gel som kan øke blodsirkulasjonen (for eksempel med levering av lyotongel eller troxivazin).
 4. I perioden med "kamp" med post-akne, bruk medisinsk kosmetikk.
 5. For å gjenopprette den naturlige vannbalansen, bruk formuleringer og tonics som har en annen fôringseffekt.
 6. For å gjenopprette huden din fra innsiden, for å hjelpe den til å håndtere skader, anbefaler vi et spesielt diett. Det bør være mange næringsstoffer og vitaminer (frukt, grønnsaker, meieriprodukter).
 7. Tilstanden av huden vil bidra til å gjenopprette kremen fra arrene (det er mange av dem, og du kan lett finne den rette på apoteket). Nyttig krem ​​med vitamin E og panthenol.

Å bekjempe postacne folkemidlene er ikke veldig effektive. Du kan bruke folkemedisiner og masker basert på dem for profylakse eller omsorg.

Dessverre er det behov for flere "radikale" metoder for å eliminere arr (spesielt gamle), pigmentflett og skade.

Hvilke stoffer bør være tilstede i anti-akne behandling krem?

 1. Hydrokinon. En kjemisk forbindelse som senker produksjonen av melanin, forbedrer cellefunksjonen, forhindrer dannelsen av brune flekker.
 2. Syrer (sitronsyre, salisylsyre, glykolsyre, melkesyre). De er nødvendige for å rense overflaten av huden, så vel som de indre lagene; for å fjerne rødhet og "cyanose" igjen etter fjerning av hudormer.
 3. Antivirale stoffer. De bør være en del av midlene for å redusere risikoen for ny manifestasjon av infeksjon, utseendet på et stort antall utslett på ansiktet, på ryggen, på nakken, på brystet.
 4. Utdrag av planter. Det kan være ekstrakter av aloe, kamille, peppermynte og andre; deres hovedoppgave er kampen mot sterke inflammatoriske prosesser, aktiveringen av helbredelsesprosesser.


Hvordan fjerne post-akne hjemme? Oppskrifter av folkemidlene for omsorg og forebygging

Hvis du ikke har tid til å besøke skjønnhetspleie og dyre salongprosedyrer, bruk de populære oppskriftene. De avviker ikke i umiddelbar effektivitet, men med systematisk bruk kan de gi et positivt resultat.

Hvis du er allergisk mot en bestemt komponent, må du ikke bruke den når du lager maske / skrubbe / gel. Hvis det er ubehag ved bruk av legemidlet (smerte, brenning, rødhet i huden), vask den påførte sammensetningen med varmt vann.

Bodyagi ansiktsmaske for de som trenger å fjerne post-akne hjemme

For å gjøre dette må du kjøpe i et apotek bodysyagpulver og hydrogenperoksid. Videre gjør vi på sin side en maske. For dette trenger du:

 1. Fortynne vannet med vann (1 spiseskje) til en tykk masse dannes.
 2. Tilsett 5 dråper peroksid til blandingen, bland.
 3. Påfør huden på overflaten i 10 minutter.
 4. Vask av med vann (varm). Pass på å koke med vann på forhånd for å "nøytralisere".
 5. Bruk sammensetningen 2 ganger daglig i 1 uke. Så se på situasjonen og dine egne følelser.

Bruk av blandingen med jevne mellomrom vil tillate deg å kvitte seg med alder flekker.

Video: Badyaga Forte® - bleking hud og alder flekker

Vitamin A eller Retinol for å gjenopprette glatt hud

Narkotika selges i apotek, selges uten lege resept. Du må tørke ansiktet ditt med denne forbindelsen hver 3. time (hvis mulig).

Midler brukes til å behandle post-acne, da de reduserer grovdannelse av arr på huden.

Mask fra post-acne basert på kanel og honning

Verktøyet er egnet for de som trenger å rense huden og kvitte seg med bakterier. Masken har en antibakteriell effekt, så den kan også brukes til å bekjempe akne.

Grunnleggende regler for bruk av sammensetningen:

 1. Ta honning (vi trenger en flytende form!).
 2. Legg til revet kanel på den.
 3. Bland alt i proporsjoner på 50:50.
 4. Påfør på renset hud i 15 minutter.
 5. Vask den av med varmt vann.

Bekjemp mot post-akne hjemme med persille avkok

Avkoket av planten er egnet for behandling av mørke flekker på huden, klare med brune og "blåaktige" områder. Legemidlet er opprettet på grunnlag av følgende formel:

 1. Ta ønsket mengde grønt.
 2. Legg til kaldt vann, legg på brannen og "kok" i ca 15 minutter.
 3. Sett, deksel med lokket, la avkjøles.
 4. Hell alt i mugg, sett deretter i fryseren.
 5. Tørk huden med de resulterende isbiter 2 ganger om dagen.

Legemidlet gir en dobbel effekt: damen toner huden og forbedrer tilstanden hennes, og persille har en uttalt "bleking" -effekt.

Sitronmaske for å bekjempe post-akne

For å lage en sitronmaske, trenger du:

 1. Ta 2 ts. revet sitron.
 2. Legg til samme mengde egghvit.
 3. Bland alt til en homogen masse.
 4. Påfør på berørte områder jevnt.
 5. Hold i 5-15 minutter, skyll deretter.

Sammensetningen smalker de forstørrede porene + bidrar til å bekjempe alvorlige pigmentflekker.

Hypericum tinktur for å bekjempe post-akne

For å forberede tinkturen må du ta 2 ss. planter og bland dem med 1 ss. etylalkohol.

Neste i 10 dager setter vi komposisjonen på et mørkt sted. Etter det får vi verktøyet og tørker huden med det hver dag (helst om morgenen).

Hjem skrubbe basert på olivenolje og havsalt

Skrubbe er en av de beste løsningene for fjerning av pigmentplisser, bruning, arrdannelse. For å forberede skrubbe trenger vi:

 1. Ta 1 ss olivenolje.
 2. Legg til 1 spiseskje salt.
 3. Hell 3 dråper sitronsaft.
 4. Bland alle ingrediensene til en homogen blanding.
 5. Rent ansikt, deretter på overflaten av preparatet.
 6. Gni i lette sirkulære bevegelser.
 7. Vask av etter 10-15 minutter.
 8. Tørk de berørte områdene med persille kube.

Grønne og blå leire masker for akne

For å forberede sammensetningen trenger du 1 teskje leire.

Legg til det 4 dråper rosmarinolje, og gjør deretter en homogen masse, gjelder for områder med bokstavelig talt 10 minutter.

Hvis det oppstår ubehag, oppstår ubehagelige opplevelser, så vasker vi av masken. Slike peeling fra post-akne hjemme utføres 2-3 ganger i uken.

Havregrynsmaske for dyp ernæring og utvinning

Verktøyet hjelper til med å bli kvitt hudskader, renser og "hvitt." For å gjøre det trenger du:

 1. Ta 2 ss havregryn og hakk dem med en blender.
 2. Legg til 1 slått protein, noen få dråper sitronsaft.
 3. Rengjør overflaten med tonic eller gel.
 4. Påfør blandingen på de berørte områdene.
 5. Hold i 20-30 minutter og skyll med varmt vann.
 6. Påfør masken 2 ganger i uken hele natten.

Strawberry mask for behandling av pigment flekker og "cyanose"

Jordbær bidrar til å bleke huden (i tillegg bærer bærene, metter med nyttige sporstoffer og komponenter).

Vi lager mosede modne bær, legg dem på de berørte områdene, hold i ca 15-20 minutter. Fjern deretter alt med varmt vann.

Gjenta flere ganger i uken.

Blå leiremaske for å eliminere effekten av akne

Blå leire har en desinfiserende og rensende effekt, bidrar til å bleke huden. For å forberede sammensetningen trenger vi 1 teskje blå leire + tilsett et par dråper varmt vann.

Påfør deretter preparatet på den tidligere rengjorte hudflaten, vask av etter 10-15 minutter med kaldt vann.

Sammensetning basert på stivelse og tomatmasse for å bleke hud og eliminere effekten av akne

Vi må ta 1 ss tomatmasse, legg til glass. Deretter legger du til 1 spiseskje stivelse til tomat.

Massen, som du kommer til slutt, legger på de berørte områdene i 25-30 minutter, vask deretter av med kaldt vann.

Vi bruker oppskriften til å håndtere blå flekker, for uttalt patcher av brun.

Hva slags krem ​​kan brukes til å behandle post-akne?

Zinksalve for gjenvinning av vev og reparasjon

Zinksalve inkluderer sinkoksid + vaselin. På grunn av dette preges komposisjonen av en uttalt regenererende egenskap, lyser huden og bidrar til å gjenopprette skadede områder.

Legemidlet kan kjøpes på apotek, det er billig salve, og resultatet er fantastisk.

For å oppnå effekten, anbefales det å bruke sammensetningen 5 ganger om dagen. Varighet - fra 1 uke (se videre på tilstanden av huden, tilstedeværelse / fravær av forbedringer).

Heparin salve til behandling av "blå" og "lilla" områder

Heparin salve brukes til å behandle hematomer og blåmerker. Hvis akne "igjen" bak de blå, lilla og burgunderområdene, bruk så denne sammensetningen. Modusen er enkel: Bruk stoffet til den berørte huden med et tynt lag.

Dermatologer og kosmetologer anbefaler å være forsiktig: heparinsalve har en sterk effekt. Etter påføring kan hudoverflaten bli rød.

Vishnevsky salve - et verktøy som til og med brukes til å eliminere post-akne

Vishnevsky salve bidrar til å "stramme" de skadede områdene. For å gjøre dette må du bruke stoffet med komprimerer:

 1. Klem salven på en bomullspute.
 2. Sett på det skadede området.
 3. Deksel med plastfolie.
 4. Fest alt med gips.
 5. La på i 30-40 minutter.
 6. Skyll overflaten under varmt vann.
 7. Bruk komprimerer i 20 dager hver dag.

Mumie å løse dermatologiske problemer

Vi trenger å gjøre hjemme behandling for post-acne basert på mamma hjemme. For dette:

 1. Ta mummien fra apoteket (i form av kapsler, granulater eller andre oppløsninger).
 2. Oppløs sammensetningen i kamille tinktur.
 3. Legg til noen dråper kakaosmør til det.
 4. Rør til en kremaktig sammensetning er dannet.
 5. Påfør forbindelsen til overflaten av arret.

Du kan legge mamma til baby krem ​​(du trenger ca 2 g per 50 - 100 ml) eller i kroppsmelk (da trenger du ca 4 g per 50 ml melk).

Hjem skrubbe fra brus for å eliminere effekten av akne

For å takle post-akne, prøv denne løsningen. Du må ta 1 ss. skje med natron, legg til noen dråper vann. Alt må gjøres slik at resultatet er en smakfull masse.

Deretter gni blandingen i ryddige sirkulære bevegelser inn i det skadede området (dette bør gjøres i flere minutter). Det gjenstår å vaske overflaten av ansiktet og skyll med rent vann, tørk med en serviett.

"Soda" hjemmeskrubbe skal brukes 2 ganger i uka (men ikke oftere!).

Havsaltskrubbe for behandling etter akne

Havsalt er rikt på fordelaktige forbindelser, vitaminer og mineraler. For å forberede sammensetningen trenger du:

 1. Ta havsalt.
 2. Grind det for å oppnå en pulverform.
 3. Legg i 1 skje saltvann 1 skje med rømme.
 4. Påfør blandingen på overflaten av huden.
 5. Masser i 2-3 minutter.
 6. La i 10 minutter.
 7. Vask alt av med varmt vann, tørk med en serviett / håndkle

Skrubbe skal brukes 1 gang per uke. Havsalt kan skade hudområder, forårsake brennende og kløe. Hvis det oppstår ubehag, må du slutte å bruke stoffet! Ellers risikerer du å forårsake allergisk reaksjon og smerte.

Masker og scrubs basert på naturlige stoffer, desverre, ikke forskjellig i effektivitet. Problemet er at de dypere lagene av dermis er skadet. Men du kan bruke disse stoffene til å bekjempe pigmentering og forbedre den generelle hudtilstanden.

Vi anbefaler at du først konsulterer en erfaren kosmetolog og en hudlege for valg av stoffet.

Hvordan bli kvitt post-akne: de beste verktøyene, salver, skrubber, masker

De ubehagelige effektene som forblir etter aknebehandling er pigmentering, arr og arr på huden, kalt postakne. Årsaker til post-akne er feil behandling av akne, implementering av mekanisk peeling av huden i området med aktiv betennelse.

Effektene av akne, så vel som akne selv, ødelegger hudens utseende, reduserer selvtillit og forverrer den psykologiske tilstanden til en person. Fargene på flekkene avhenger av graden av hudlesjon - jo dypere lesjonen, jo mørkere sporet. Behandling etter akne hjemme er en lang prosess og krever en systematisk tilnærming.

Kombinasjonen av tiltak for å bekjempe effekten av akne vil bidra til å overvinne dette problemet. Post-acne behandling innebærer bruk av flere produkter for å fjerne blemmer, arr og arr.

Et sett med tiltak for å bekjempe post-akne hjemme

Det er viktig å huske at behandling etter akne bør utføres først etter fullstendig lindring av akne. Midler for å eliminere effekten av akne kan ha motsatt effekt med eksisterende aktiv betennelse i huden, spre infeksjonen over hele overflaten, og dermed forverre tilstanden til huden.

For å svare på spørsmålet om hvordan du fjerner post-akne hjemme, bør du lage en liste over verktøy som hjelper til med å løse dette problemet. Post-acne behandling utføres ved påføring:

 1. Daglig rensende hudpleie;
 2. Medisert lotion;
 3. Medisinske kremer;
 4. skrubb;
 5. Masker.

Det er viktig å legge til at et positivt resultat fra behandlingsprosessen etter akne kan oppnås ved å observere et sunt kosthold basert på forbruk av frokostblandinger, grønnsaker og frukt.

Rengjør hudpleie

Behandling av post-akne involverer obligatorisk daglig rensing av huden fra restene av kosmetikk, svette og støv. Vask kroppen din skal være to ganger om dagen, så vel som huden er forurenset (spesielt om sommeren). Vanntemperaturen skal være varm eller kald, varmt vann åpner porene, noe som bidrar til deres hurtige forurensning. I tilfelle av problem hud, anbefaler kosmetologer å vaske med spesialtilberedt filtrert vann.

Tar såpe

Tar-såpe, som er et terapeutisk middel, har reduserende egenskaper, har en positiv effekt på prosessen med regenerering av hudceller, og fornyer cellene i det øvre lag av huden bidrar til å kvitte seg med post-akne.

Effekten av bruk av tjære såpe kan ses etter 3-4 ukers daglig vasking. Men tjære såpe kan føre til hudspenning. For ikke å føle ubehagelige konsekvenser, etter vask, er det nødvendig å behandle huden med en spesiell terapeutisk løsning (se oppskriften nedenfor). Tar såpe er anbefalt av kosmetologer som en rimelig og effektiv folkemedisin for post-akne.

Infusjon av urter

Også når det vaskes, vil det være nyttig å erstatte vanlig vann med infusjon av kamille og mynte. For å gjøre dette, legges 4 ss hver av urter til en liter varmt vann (tilgjengelig på apotek), løsningen er infundert, deretter filtrert gjennom en liten sikt fra gresset og fortynnet med nødvendig mengde vann. Tørk huden med denne løsningen bør være 2 ganger om dagen.

eddik

For behandling av post acne, kan du gjøre eddikvask. Eddik har en bleking egenskap, bidrar til å lette flekker etter akne. For å forberede løsningen blandes eddiksyre eddik med vann (1 til 3 er passende).

Bruken av terapeutiske lotioner

Etter den første fasen av kompleks behandling av huden fra post-akne, bør huden behandles med en rensende lotion som fjerner gjenværende smuss fra porer, danner huden og bidrar til den raskeste stramming av dype arr. Tørk huden med lotion bør være flere ganger i løpet av dagen. Mange kosmetiske selskaper tilbyr en rekke lotioner, men få av dem klarer virkelig å fjerne effekten av hudutslett. Det er bedre å lage en helbredende løsning med egne hender.

Eteriske oljer

Sammen med en hyggelig vegetabilsk lukt, har de fleste essensielle oljer en fornyende egenskap som hjelper huden å bli fornyet og en bleking effekt, noe som bidrar til å få frem de røde punktene etter akne.

En av de vanligste alternativene for terapeutiske løsninger er lavendel og tea tree olje. Hvordan bli kvitt post-akne med essensielle oljer?

For å gjøre dette er det nødvendig å tilberede en løsning av 1 teskje olje, som danner grunnlaget (ferskenekstrakt, rosehip, olivenolje), noen få dråper lavendelolje eller te tre legges til det, og den resulterende huden behandles med skadet hud. Prosedyren utføres fortrinnsvis hver annen time.

For å oppnå størst bleking effekt, kan du legge til noen dråper sitronsaft til løsningen med essensiell olje, som, som enhver syre, har en høy bleking egenskap. Det er viktig å overvåke reaksjonen av huden til en slik blanding. Hvis kløe, peeling eller rødhet av huden skal legges til tilsetning av sitron. Lavendel og tea tree olje går bra med cypres, lavendel, kryddernøtt, salvieolje, som også kan legges til løsningen.

Rosemary olje er et effektivt middel for folk som lider av ulike hudsykdommer, inkludert post-akne. Rosemary gjør hudoverflaten jevn og jevn, fjerner effekten av akne. Huden behandles med en løsning av noen dråper rosmarin med rosehip olje.

Et utmerket middel for kampen mot post-akne er celandine olje. Selve navnet bærer essensen av denne ypperlige måten, fjerner alt overskudd fra huden, gjør kroppen ren. Oljen påføres det skadede området i 10 minutter, hvorpå den fjernes med en bomullspute.

Havtornolje har en helbredende og sårhelende effekt. Havtorn olje er litt oppvarmet, forårsaker varm hud. Den positive effekten vil være synlig om 2 dager.

Almondolje inneholder vitamin E og fremmer veksten og fornyelsen av hudceller. Det anbefales å lage lotioner ut av oljen: En bomullspute fuktet med olje påføres det berørte området i 15 til 20 minutter.

Herbal Solutions

Tinktur av Hypericum: 1 ss. skje av Hypericum (tørr) hell 1 ss. alkohol og insistere i 10 dager. Den resulterende løsningen tørker daglig spor av akne.

En annen effektiv lotion er en løsning av kalendula med tillegg av noen få tabletter av aspirin og kloramfenikol. Marigold calendula fylt med 1 liter varmt vann, infused i 15 - 20 minutter, deretter tilsett 1 ss. skje med alkohol, 6 tabletter av acetylsalisylsyre og 6 tabletter av kloramfenikol, knust i smul, alt er grundig blandet. Huden tørkes en gang om dagen, helst ved sengetid.

Whitening effekt har isbiter laget av persille kjøttkraft. For denne 5 ss. spiseskjev hakket persille helles 500 ml vann og kokes i 15 minutter. Etter at løsningen er avkjølt, går den gjennom en liten sil for å rense gresset, helles i en isform og plasseres i kjøleskap for frysing. De resulterende kuber tørker huden i løpet av dagen.

Salisylsyre

Salisylsyre er det beste middelet for post-akne. Det trenger dypt inn i huden, og gir blodstrømmen til stedet for stedet, og dermed fører til regenerering av hudceller. Celler er oppdatert, tar med seg flekker etter akne.

For behandling bør du bruke en 1% løsning (5% og 10% kan dramatisk tørke huden eller forårsake en brenning). Ved hjelp av en bomullspute blir det berørte hudområdet gnidd med salisylsyreoppløsning. Hvis flekkene fra akne ikke er mange, bør du behandle dem prikkete.

Bruken av terapeutiske salver

Kremer brukes til å behandle akne - dette er det som hjelper med kampen mot effekten deres.

Sink salve

Zinksalve, som består av sinkoksid og vaselin, har en regenererende egenskap, på grunn av at arr og dimples strammer raskere, og huden lyser. Salve skal brukes på hele overflaten av den tidligere rengjorte huden eller bare til de berørte områdene ikke mer enn 5 ganger om dagen.

Heparin salve

Salven beregnet for behandling av hematomer, har samlet mye positiv tilbakemelding i behandlingen av post-akne. Salve skal bare brukes på den berørte huden og et veldig tynt lag. Det har en så sterk effekt at behandlingsstedet kan bli rødt, så det er best å bruke salve om natten.

Vishnevsky salve

Til tross for overflod i apotek av en rekke medisinske salver mot post-acne, mister den kjente Vishnevsky-salve ikke sin popularitet. En vanedannende effekt kan oppnås ved å bruke 20-dagers komprimerer. For å gjøre dette, legges en liten mengde salve på huden, en bomullsstykke og et stykke klærfilm er plassert på toppen, hele strukturen er festet med en gips og igjen i 40 minutter. Etter at kompresjonen er fjernet, skal huden vaskes med varmt vann og tørkes med en myk klut.

mumie

Løsningen som trekkes ut i fjellet myker vevene, utgjør hudfargen, gjør arret mindre merkbart. For medisinsk salvemimue (solgt i apotek i form av tabletter, plater, kapsler) oppløses i en kamille-tinktur med tilsetning av noen dråper kakaosmør.

Det resulterende kremholdige middel påføres daglig til overflaten av arret. Alternativt kan mumien legges til babykremet (2 g per 50-100 ml krem) eller i kroppsmelk (4 g per 50 ml melk).

Scrub Application

Skrubbe er et utmerket verktøy i kampen mot post-akne. Oppdatere de øvre lagene i huden bidrar til rask avhending av de ubehagelige effektene av hudsykdom.

Soda Scrub

I 1 ss. En skje full naturgass legger til noen dråper vann for å danne en pastaformig masse. Lette sirkulære bevegelser av blandingen gnides i noen minutter, deretter blir ansiktet skyllet med varmt vann og fuktet med en myk klut. Frekvens i bruk - ikke mer enn 2 ganger i uken.

Sea Salt Scrub

For behandling av post-akne er det viktig å bruke havsalt, som består av forskjellige sporstoffer og mineraler som gunstig påvirker tilstanden til huden. For å forberede skrubbsaltet, bør salt saltes til et pulver, for ikke å skade den tynne huden. Forberede skrubbe blandet 1 ts salt med 1 ss. skje rømme. Den resulterende blandingen påføres umiddelbart til ren, litt fuktig hud, masseres i 1 til 2 minutter, og deretter igjen i ytterligere 5 til 10 minutter, deretter vasket av med termisk vann. Frekvens - en gang i uken.

Etter prosedyren for påføring av skrubbe, påføres en fuktighetskrem laget for en bestemt hudtype på huden.

Påføring av masker

Postacne masker laget hjemme er et integrert punkt i behandlingen av effekten av akne.

Havregrynsmaske

2 ss. spiseskjeer av knust havremel (ved hjelp av en blender) blandes med 1 slått protein, noen få dråper sitronsaft tilsettes. Den resulterende blanding blir påført på den tidligere rensede huden i 20 til 30 minutter, deretter vasket av med varmt vann. Mask skal brukes 2 ganger i uken om natten.

Maske med kanel og honning

Kanel og honning blandes i samme mengder (1 teskje hver), blandingen påføres i 20 minutter, vaskes deretter av med vann.

Jordbærmaske

Jordbær har en utmerket bleking egenskap. Puree laget av modne bær, påføres huden i 15 - 20 minutter, deretter fjernet med varmt vann.

Blå leiremaske

1 teskje blå leire, fortynnet med noen dråper varmt vann, påføres med et tynt lag på hele overflaten av huden, og etter 15 minutter vaskes den grundig med kaldt vann.

Ved bruk av alle komplekse behandlinger av post-acne kan du oppnå et fantastisk resultat i en måned. For å oppnå en varig effekt er det imidlertid nødvendig å hele tiden utføre de ovennevnte prosedyrene. Utholdenhet og lyst vil snart bli kvitt ubehagelige hudfeil.

Er det mulig å bli kvitt post-akne

Etter å ha behandlet mer eller mindre akne, må du løse en annen vanskelig oppgave: Fjern sporene etter dem - flekker og arr på huden. Og hva skal jeg gjøre med utvidede porer? Vi finner ut.

 • Hva er post acne?
 • Post-akne former
 • Hvordan fjerne post-acne arr
 • Grunnleggende omsorgsregler

Hva er post acne?

Postacne er vedvarende hudendringer som oppstår etter akne. Selvfølgelig etterlater ikke hver pimple et ukjent minne om seg selv i form av et blåaktig flekk eller et nikk i ansiktet. Men hvis ungdoms- eller voksen akne forlot markering i form av arr, forteller vi umiddelbart: det er ikke lett å bekjempe dem.

Akne passerer ikke alltid uten spor. © iStock

Hvorvidt spor forblir etter kviser eller ikke, avhenger av flere forhold, inkludert våre handlinger. Så er post-acne dannet under påvirkning av følgende faktorer.

Langsiktig akne. Inflammasjoner angriper huden i lang tid, undergraver sine ressurser og ødelegger det permanent.

Dype inflammatoriske elementer (noder og cyster). De er karakteristiske for moderat til alvorlig akne og forårsaker alltid arrdannelse.

Klemme akne. Ja, ofte blir vi selv de skyldige av våre egne problemer: Et inkompetent, uhøflig og ubemannet forsøk på å klemme en pimple skader fartøyene (så det er flekker) eller driver betennelsen enda dypere (som arr oppstår).

Post-akne former

Etter å ha blitt kvitt akne eller har oppnådd en generelt tilfredsstillende hudtilstand, har en person full rett til å feire seier. Imidlertid kan post-akne mørke glede og kreve ny innsats, fordi nye problemer er på dagsordenen.

Arr. Etter betennelse, som har blitt slukket i dypet av huden, dannes erstatningssvev, som ligger ganske dypt. Det er derfor arrene ser ut som groper eller krattere, på grunn av at hudavlastningen blir ujevn.

Dyschromia. Ofte, områder av huden som det var inflammatoriske elementer forandrer farge, og pigmentering oppstår.

Vaskulære endringer. Dette forårsaker dannelsen av røde eller blåaktige flekker på stedet akne, spesielt presset eller skadet.

Hvordan fjerne post-acne

Karakterene som blir igjen av akne, korrigeres ofte i skjønnhetssalongen. Men noe kan gjøres hjemme.

Dyp rensing gjør porene mindre synlige. © iStock

Forstørrede porer

Midler for dyp rensing, samt kosmetikk med seboro-regulerende tiltak, vil bidra til å holde porene rene og gjøre dem mindre merkbare. Hudoppfriskende syrer er også på din side.

Post-acne pigmentering (dyschromi)

Det er bedre å kjempe med pigmentflettene som dukket opp på stedet for den tidligere kvise sammen med kosmetologer og dermatologer. Spesialister kan foreskrive et forløb av fototerapi eller peeling. Litterat hjemmeomsorg virker også. Det er sant at resultatet må vente lenger.

Vær oppmerksom på kremer og seromer med blekningsbestanddeler, som er rettet mot å undertrykke melaninsyntese: kojinsyre, arbutin, glabridin, askorbinsyre, azelainsyre ", sier Alexander Prokofiev, medisinsk ekspert på La Roche-Posay.

Flekker etter akne

Og igjen problemet for kosmetologen. Sant, enkelt. Prosedyrene bør være rettet mot å forbedre lokal blodsirkulasjon slik at de stillestående stedene oppløses. Effektiv, for eksempel kryomassasje med flytende nitrogen. Det anbefales å bruke kosmetikk med syrer hjemme for å øke hudfornyelsen.

Post acne arr

Det er meningsløst å håndtere dem hjemme, så snakkene om dem vil være separate.

Hvordan fjerne post-acne arr

Retracted sunken arr, som huden ser ujevn ut, er den mest ubehagelige påminnelsen om betennelse. Det er nesten umulig å bli kvitt dem helt. Dannet i de dype lagene i huden, vil arvevevet (pluss ingen pigmentering, og derfor evnen til å sole seg) forblir så for alltid.

I listen over prosedyrer som tilbys av dermatologiske klinikker, se etter:

Hvordan raskt bli kvitt post-akne i ansiktet hjemme

På grunn av den ukvalifiserte behandlingen av akne i ansiktet, forekommer post-akne, noe som representerer en rekke problemer. Få mennesker vet hvordan man raskt kan bli kvitt post-akne i ansiktet hjemme, så denne artikkelen er relevant for de som ikke har mulighet til å bruke mye penger på salongprosedyrer.

Navigasjon på side:

Hovedårsakene til post-akne

Årsakene til post-akne i ansiktet er svært varierte. De fleste kosmetologer og dermatologer er tilbøyelige til å tro at denne typen huddefekt fremkommer på grunn av:

 1. Den langvarige løpet av akne, behandlingen av som ikke begynte umiddelbart.
 2. Selv uerfaren fjernelse av akne.
 3. Feil mekanisk påvirkning av en ikke-dyktig kosmetolog.
 4. Inflammatorisk prosess av huden.
 5. Feil valgt kosmetikk for hudpleie i ansiktet.

Foto - hva er post-akne

Denne sykdommen kan oppdages under den første undersøkelsen av en kosmetolog eller en dermatolog, og behandling er foreskrevet og utført både i skjønnhetssalonger og hjemme. Du kan også se post-acne på ansiktet alene hjemme.

På grunn av at manifestasjonene av denne sykdommen er forskjellige, kan diagnosen kanskje ikke være nøyaktig, men de fleste tilfeller av post-akne er delt inn i 4 typer, som er vist på bildet nedenfor:

 1. Forstørrede porer i ansiktet, som er nesten de første symptomene på post-akne.
 2. Erythema, som ser ut som liten rødhet i ansiktet. På grunn av den lille peeling, vil slike flekker være umiddelbart merkbare selv under sminke.
 3. Dyschromi, eller overdreven akkumulering av aldersflater på et lite hudområde.
 4. Arr som vises etter mekanisk rensing av ansiktet fra akne (seborrhea).

5 måter å raskt bli kvitt post-akne i ansiktet hjemme ved hjelp av apotek

Bli kvitt postakammozhno hjemme ved hjelp av noen apotek verktøy som koster en krone:

 1. Hydrogenperoksid, som har en tendens til å glatte ut hudkonturen som har lidd etter langvarig aknebehandling. På grunnlag av dette farmasøytiske middel kan komprimering fremstilles, som justeres til problemområdet i bare tre minutter. For forberedelsen er det nødvendig å kjøpe bomullsputer.
 2. Tar såpe, som bidrar til å gjenopprette huden samtidig og desinfisere ansiktet av skadelige bakterier. I tillegg til behandling etter akne, anbefales dette tiltak for de som lider av akne på et ganske avansert stadium. For å bli kvitt post-akne, anbefaler hudlege å vaske ansiktet med denne såpen om morgenen. Etter en måned vil du legge merke til det første resultatet.
 3. Salisylsyreoppløsning. Dette stoffet regnes som en av de billigste løsningene som virkelig hjelper med å bekjempe postacne. Før du kjøper, må du være oppmerksom på konsentrasjonen av løsningen. Det er bedre å ta en 2% løsning, for ikke å overdrive huden. Dette verktøyet brukes fortrinnsvis på huden 2 ganger om dagen.
 4. Blå leire, som selges ikke bare i apoteket, men også i en hvilken som helst kosmetikkbutikk. Dette verktøyet er ganske enkelt å bruke, og kostnaden er svært lav. Varmt vann blir vanligvis tilsatt leirepulver, og deretter blandet til en jevn konsistens. Du må holde en slik maske på ansiktet i ca 15 minutter.
 5. Pulver "badyaga." Det brukes ikke bare til å fjerne alder flekker, men også å behandle post-acne hud. Dette stoffet er også kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper.

Hvordan fjerne post-acne i ansiktet ved hjelp av peeling hjemme (oppskrift + søknad)

Det er noen ganger mulig å bare fjerne postacne ved hjelp av peeling hjemme, noe som bidrar til å oppnå resultat av perfekt hud. I sammensetningen kan det være både myke og aggressive midler.

Basert på badyagi

For hud i ansiktet med post-acne, er hjemme peeling perfekt. Den vanligste peeling hjemme anses å være en peeling basert på bodyagi.

For forberedelsen er det nødvendig å blande 5 gram badyagipulver med varmt vann og en ss oljeolje. Bruk deretter blandingen med masserende bevegelser på ansiktet. Etter en 5-minutters massasje må ansiktet rengjøres.

Basert på borsyre

Borsyre peeling brukes til å behandle post-akne og akne. Dette verktøyet selges både som en løsning og som et pulver.

For å forberede peeling agent, er det nødvendig å fortynne borsyrepulveret til en jevn konsistens (75 ml vann for 2 gram pulver er nødvendig). Hvis det er betennelsesprosesser i ansiktet, kan syren blandes med et antibiotikum.

Bruk av verktøyet er å påføre blandingen på huden og hold i 5 minutter. I tilfelle når huden er veldig delikat, er det nødvendig å redusere tiden for den første økten til 1 minutt.

Basert på fruktsyrer

Frukt syre peeling anses å være den hyggeligste og en av de vanligste metodene for å håndtere post-acne. Det er basert på reaksjonen av det øvre laget av huden til de spesielle komponentene, som forsiktig fjerner døde hudceller.

Takket være forsiktig handling, krever denne prosedyren ikke mye erfaring.

Fra frukt som er rike på syrer, kan du velge noen: ananas, kiwi, sitron og oransje. På grunnlag av det er mulig å tilberede effektive masker, som vil bli brukt som peeling.

Post-acne behandlingsmetoder hjemme

Akne eller akne er en sykdom i sebaceous kjertlene der hårsekkene blir betent.

Hvis behandlingsmetoden er valgt feil, er det på huden, etter at akne er forsvunnet, karakteristiske "potholes", kalt post-acne.

Disse hudfeilene er ikke sjelden årsaken til utseendet på komplekser og misnøye med utseendet deres, spesielt hvis det berørte området er stort nok eller arrene har en rik farge.

Du kan takle post-akne hjemme, men før du bruker ett eller annet middel, bør du kontakte en hudlege og sørge for at det ikke er kontraindikasjoner.

Kan jeg bli kvitt meg selv?

Du kan og bør bli kvitt arr og arr på ansiktets hud fra akne.

Men for at de brukte rettsmidler skal være effektive, bør man nærme seg behandlingen fullstendig, og før man fortsetter med regenererende derma prosedyrer, er det nødvendig å helbrede akne, ellers vil effekten være helt motsatt til den forventede.

Post-acne behandling består av et sett prosedyrer som må utføres regelmessig. Disse inkluderer:

 1. Sterk slanking - søtsaker (inkludert sjokolade), fete, røkt, overkrydret mat, sterk te og kaffe, karbonatiserte drikker er helt utelukket. Korn, grønnsaker, meieriprodukter, fisk, magert kjøtt og frukt bør danne grunnlaget for dietten.
 2. Bruken av rensemidler.
 3. Bruk av omsorg og restaurering betyr.

Når selvfremstillingsverktøy ikke bryter med den angitte formuleringen, og når du bruker medisinske apotekverktøy, følger du instruksjonene nøye slik at effekten ikke viser seg å være negativ.

Metoder for eliminering

Hvordan bli kvitt post-akne hjemme?

For at ansiktets hud skal bli glatt igjen, fikk den et vakkert utseende, og arrene og arene helbredet, det er mange midler.

Disse inkluderer farmasøytiske salver og andre stoffer, kremer og produkter laget i henhold til populære oppskrifter. De kan brukes både individuelt og kollektivt, hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner.

apotek agenter

En effektiv apotek mot postacne er salisylalkohol (1%). Det er ganske enkelt å bruke den - hver gang etter vask (men minst 2 ganger om dagen), bør du tørke de skadede områdene av dermis med en bomullspute fukta i produktet.

Også effektivt er pulveret av bodyagi, som fortynnes med varmt vann til en grøtaktig tilstand og påføres daglig til ren hud i 10-15 minutter, men denne teknikken kan ha en bivirkning. På grunn av intensiteten av innvirkning er det fare for rosacea.

Ulike salver som kan kjøpes på apoteket, vil bidra til å lindre huden på arr:

  Vishnevsky salve - påføres med et tynt lag på en tekstil og påføres den skadede delen av dermis, er lotionen lukket på toppen med en cellofanfilm.

For å komprimere ikke kryp, kan den festes med tape og la stå i 1 time. Etter at prosedyren er fullført, blir komprimeringen fjernet, huden skylles med varmt vann og gnides lett med en ren klut;

 • Zink salve - har gode restaurerende og helbredende egenskaper. Det anbefales at du bare bruker agensen på skadede hudområder 2-3 ganger om dagen.
 • mumie. Dette verktøyet er på ingen måte brukt i solid form. For å kvitte seg med post-akne ved hjelp av en mamma, må du blande 1 kube med en flaske babyolje og forsiktig gni blandingen, den ferdige massen påføres prikket to ganger om dagen. Du kan også oppløse 10-tigram-kuben av mamma i en liter kamillebuljong, tilsett 8-10 dråper enebærolje der og tørk huden med den resulterende lotionen om morgenen og før sengetid.
 • Heparin salve klarer seg godt med en rekke huddefekter, men handlingen er ganske aggressiv, så bruk agenten på kvelden;
 • De mest populære kremer er Lush Pharmacist (har en lys tekstur, nærer, lyser, fukt og glatter dermis) og F99 (det er kremer for alle hudtyper i linjen, det bidrar til å jevne ut hudoverflaten og tonen). ) og "Kontraktubex" (bidrar til rask resorpsjon av arr).
 • Hvordan fjerne arr fra akne, kan du lære av vår artikkel.

  masker

  Hvordan fjerne postacne ved hjelp av hjemmelagde masker?

  For en full behandling, bør du bruke en rekke metoder, så vil effekten bli så rask og positiv som mulig. Du kan bli kvitt postacne ved å bruke ansiktsmasker fra tilgjengelige og rimelige ingredienser.

  En av de mest effektive masker tilberedt fra blå leire - 3 ss pulver fortynnet med varmt kokt vann til en tilstand av vassel, deretter påført dermis og la det stå i 20-30 minutter.

  Det er nødvendig å vaske av masken under rennende vann ved romtemperatur.

  Maske på basis av Hercules flak kan vellykkes veksles med leire, så arrene vil gå raskere. Det er utarbeidet som følger:

  • En halv kopp havregryn er pisket med en mikser sammen med 1 kyllingeggprotein;
  • 6 dråper ferskpresset sitronsaft legges til massen;
  • 4 dråper sitron essensiell olje helles;
  • massen er blandet og påført ansiktet;
  • etter en halv time blir masken vasket av;
  • Kursets varighet er 12 ganger, mens det påføres en maske hver 2-3 dager.

  Det er også mulig å fremstille en maske av ferske tomater (pre-prosessert i massen) og stivelse er tatt i like proporsjoner.

  Folkemidlene

  Fjernelse av spor av post-akne fra ansiktet vil hjelpe folkemetoder som har blitt brukt til behandling i lang tid. Disse inkluderer:

  1. Tørk ansiktet to ganger om dagen med isbiter fra frosset persillebuljong (til kjøttkraft, kok en spiseskje med greener i et glass vann, kald og fryse).
  2. Tørker ansiktet med lotion laget av to spiseskjeer Hypericum og en liter alkohol infundert i 10 dager.
  3. Kveldsapplikasjon av ricinusolje på den skadede dermis, den skal vaskes om morgenen.
  4. Vask kefir 2-3 ganger om dagen.
  til innhold ↑

  Andre metoder

  For effektiv behandling av post-akne, må huden rengjøres regelmessig og skrelles av de døde partikler av dermis, slik at regenerative prosesser finner sted raskere. Til dette formål, bruk hjemmelagde skrubber. Deres oppskrift er variert:

  • kaffegrunder blandes med flytende såpe i en hvilken som helst andel;
  • Baking soda og sitronsaft blandes i like deler, påføres huden i 2 minutter og skrubben vaskes av;
  • olivenolje (skje), sitronsaft (5 dråper) og fint havsalt (0,5 skjeer) blandes, gni i huden og vaskes av;
  • Hercules flakes bakken i en blender blandes med kefir, blandingen gnides i huden hver dag i minst 5 minutter på rad.

  Denne blandingen gnides inn i den behandlede skadede huden opptil 5 ganger om dagen.

  Viktig redaksjonell rådgivning

  Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

  Kontraindikasjoner og hyppighet av bruk

  Før du praktiserer noen av anti-postacne rettsmidler, bør du konsultere en hudlege slik at legen rådgiver det mest effektive middelet og advarer mot mulige negative konsekvenser.

  Kontraindikasjoner til bruk av midler er:

  • hudsykdommer;
  • inflammatoriske prosesser i akutt form;
  • individuell intoleranse mot ingredienser;
  • overdreven følsomhet av dermis.

  Siden å bli kvitt post-akne er en kompleks og ganske lang prosess, bør det tas hensyn til at ulike prosedyrer må utføres daglig. Avhengig av valgt behandlingsregime, må du kanskje gjenta prosedyren opptil 3 ganger om dagen.

  effektivitet

  Det kan herdes uavhengig av post-acne, men det er bedre å ikke ta risiko og besøke en lege som vil velge riktig og effektiv behandling.

  Med en integrert tilnærming til behandling av arr, vil de første resultatene bli merkbare etter noen uker med bruk av midler, og etter et par måneder blir huden ganske jevn og får en jevn, sunn farge.

  Når du velger et middel for behandling av postacne, følg legenes råd og studer nøye kontraindikasjonene, så snart blir huden frisk og strålende igjen.

  Hvordan bli kvitt postakne hjemme, kan du lære av videoen:

  Flere Artikler Om Typer Acne