Det mystiske ordet "postacne" kan enkelt dechifiseres hvis du vet hva akne er.

Denne sykdommen påvirker sebaceous kjertlene, og utad er det uttrykt i utseendet av akne, akne og akne. Du kan bli kvitt disse ubehagelige symptomene, men de kan ofte legge igjen ikke mindre ubehagelige spor.

Hvorfor vises post-acne?

Når den inflammatoriske prosessen kan styres, oppstår bindevev, kalt granulering, på lesjonsstedet. Den består av unge celler og mange fartøy. Etterfølgende modning av vevet og danner et arr eller arr. Postacne kan også uttrykkes som flekker med rød eller brun farge.

Årsaken til dette fenomenet kan være:

 • forsømmelse av den inflammatoriske prosessen;
 • selvklemt akne og henholdsvis -
 • infeksjon ved starten av akne;
 • mangel på passende behandling.

Hvilke typer er det?

For å lykkes med å håndtere dette ubehagelige fenomenet, er det nødvendig å forestille seg hva slags det er. Av dette avhenger stort sett av behandlingens taktikk.

 • Den vanligste typen kalles post-inflammatorisk erytem og er et rødt punkt. For det meste forekommer de i lyshudede mennesker, og de er både rosa og lyse røde, selv med en fiolett fargetone.
 • Den brune fargen på flekkene er preget av post-inflammatorisk hyperpigmentering. Dette skyldes overdreven akkumulering av melanin på stedet for betennelse - pigmentet som bestemmer hudfarge.
 • Sporene på hudflaten kalles atrofiske arr eller arr. Dette er en konsekvens av dyp betennelse i ansiktets dermis etter akne.

Hvordan bli kvitt

narkotika

For å vite hvordan man skal håndtere post-akne i ansiktet, må du vite at blant medisinske legemidler til dette formålet er de som forstyrrer syntesen av melanin. Dette kan spesielt si om azelainsyre, som er en del av Skinoren krem. Denne syren skal brukes i kombinasjon med andre: melkesyre, sitronsyre, glykolsyre, 2% salisyløsning og andre stoffer.

Farmasøytisk salve

Spor av akne og akne i ansiktet, du kan prøve å fjerne tilgjengelige farmasøytiske midler. Dette vil selvfølgelig kreve ganske mye tid og tålmodighet: det er nødvendig å bruke de valgte metodene i lang tid, om ikke konstant, og regelmessig. Ja, og permanent fjerne ar og blemishes med hjelpen deres er neppe mulig. Men du kan lette dem, noe som gjør det nesten umerkelig. I dette tilfellet anbefales salver og kremer med en lysende effekt.

Blant stoffene kan vi skille mellom følgende:

  "Dermatiks". Denne silikongelen kan eliminere eksisterende arr og arr, forhindre fremveksten av nye. Kurset varer i ca to måneder. Gel brukes to ganger om dagen.

Også to ganger om dagen, bruk kelofibrasekrem. Det bidrar til frigjøring ikke bare fra nye arr, men også fra det ganske "veletablerte". Saken er bare i bruksvarigheten: i det første tilfellet vil en og en halv til to måneder være tilstrekkelig, i det andre kan prosessen ta opptil et år. Behandlingsvarigheten påvirkes av alderen og dybden av post-akne. Produsenter garanterer ultimately elastisiteten og glattheten i huden.

 • "Kontraktubeks". Krem-gel med samme navn brukes til å behandle arr og arr. Det stimulerer epidermis, gjenoppretter det, fuktiggjør huden, gjør den smidig og elastisk. Cream-gel brukes også til forebyggende formål - for å unngå ny postacne.
 • Vi går til skjønnhetssalongen

  Du konkluderte med at ingen kremer og salver ikke gir den ønskede effekten? Da er det best å kontakte en spesialist - dermo-kosmetolog, som vil gi råd om hvordan du fjerner post-akne i ansiktet. Behandlingen foregår ikke samtidig og er et helt kompleks av prosedyrer som er utviklet for hver pasient individuelt. Dette tar hensyn til:

  • varigheten av akne
  • lesjon former;
  • alvorlighetsgraden;
  • hud egenskaper;
  • hvilken type vev hvor arren dannes;
  • og evnen til dermis å gjenopprette.

  peeling

  Ofte går kosmetologer til kjemisk peeling. Det er overfladisk, middels og dypt.

  Denne prosedyren består i å påføre huden på konsentrerte syrer som korroderer epidermis, noe som gjør det mulig å danne en ny, sunn hud med en jevnere tekstur.

  • Hvilken dybde peeling vil påvirke avhenger av typen og konsentrasjonen av syren. Forløpet for å håndtere effekten av akne begynner ofte med overfladisk peeling, som du kan eksfoliere de berørte cellene i det øverste laget av epidermis. Denne metoden er tydelig når spørsmålet oppstår hvordan man fjerner post-acne flekker på ansiktet.
  • Median og dype peeling påvirker de dypere lagene i huden. Det brukes til å glatte arr. Prosedyren kan være ganske smertefullt og tar litt tid å gjenopprette epidermis, men resultatet er vanligvis utmerket.
  • En svært effektiv prosedyre for dyp fenol peeling. Det er ganske smertefullt, men effekten av en gang er nok i mange år. En begrensning: etter det er soling kontraindisert.
  • Ved hjelp av et apparat som skaper høyfrekvente lydvibrasjoner, utføres ultralydsskalering. Virkemekanismen ligner andre arter: fjerning av det ytre keratiniserte laget av dermis pluss stimuleringen av produksjonen av nye celler.

  microdermabrasion

  Et slikt komplekst navn er manipulering, på handlingsprinsippet som ligner overfladisk kjemisk peeling. Men i dette tilfellet blir det døde hudlaget fjernet ved hjelp av sandblåsing.

  Et spesielt apparat for denne manipulasjonen "virker" med en intens luftstrøm blandet med slipende partikler, som ser ut til å kutte av den berørte overflaten av epidermis, og reduserer tykkelsen av stratum corneum. På grunn av dette, reduseres i dybden og arr.

  Denne metoden er ganske effektiv hvis atrofiske arr er grunne. I mer komplekse tilfeller, for at resultatet skal være permanent, er det nødvendig med vanlige prosedyrer.

  sliping

  mekanisk

  Denne metoden kalles også diamant dermabrasion. Påfør såkalt vakuumsugingsapparat, samt dyser med diamantsprøyting.

  Som følge av holdingen blir post-akne nesten umerkelig, og huden gjenoppretter seg ganske raskt.

  laser

  Hvordan bli kvitt post-akne i ansiktet med en laser? Sliping av denne typen virker også på prinsippet om å fjerne "gammel" hud. Laserstrålen brenner den røde epidermis, hvor et sunt lag fremstår. Fordelen med metoden er en lokal innvirkning på problemområder.

  I tilfelle av grunne arr, er en økt nok til å fjerne dem. Prosedyren er kort i tid og smertefri. Hele huden etter sliping vil være omtrent halvmåne.

  Ozonbehandling

  I skjønnhetssalongen kan du tilby ozonterapi. Prosedyren innebærer innføring under huden av en ozon-oksygenblanding som er i stand til å helbrede sår.

  Kollageninjeksjoner

  Synlig akne arr kan fjernes med kollageninjeksjoner. Den sistnevnte tar stedet for arret, noe som gjør det nesten umerkelig. Denne prosedyren må gjentas hvert halvår.

  styrking

  Hvis arr og arr er svært dype, dermatologer ty til økning. Essensen av denne metoden er at et fettlag tas fra pasienten og injiseres for justering under arret. Denne behandlingen kan vare opptil seks måneder, og effekten varer opp til et og et halvt år.

  Behandles hjemme

  Tradisjonell medisin, selvfølgelig, kunne ikke holde seg borte fra problemet, hvordan å håndtere post-akne i ansiktet, og tilbyr mange hjemlige måter.

  • Røde flekker etter akne er hvitt med en maske med enkel forberedelse. Den består av en blanding av egghvite og bokstavelig talt to skjeer sitronsaft og ligger over problemområder i en kvart time.
  • Behandle flekker med massen av fersk tomat, malt med en skje stor stivelse. Denne behandlingsmasken er plassert på ansiktet også i 15 minutter.
  • Honning-kanelmaske - en blanding av kanel og honning i like store mengder - legges over på "flekket" området i 20-25 minutter annenhver dag. Kanel kan blandes med kosmetisk leire (hvit eller grønn) med tilsetning av vann. I stedet for kanel i pulveret, kanel essensiell olje er egnet - 3-4 dråper er nok.

  VENNLIGST MERK
  En slik behandlingsmaske er kontraindisert hvis huden på ansiktet er utsatt for vaskulære sykdommer.

  • Masker for post-akne inneholder ofte forskjellige essensielle oljer. Grønn leire (en halv skje), vann blandet med rosmarinolje (3-4 dråper) til konsistensen av krem ​​- en slik maske strammer og glatter huden, hvis den påføres i en kvart time, til den tørker. Mask gjort to ganger i uken. Skyll med rikelig med varmt vann.

  De kan brukes fra en til tre ganger i uken.

  • Kefir og hakkede havremel. Etter å ha holdt denne blandingen i ansiktet i 20 minutter, masser huden forsiktig og skrub av.
  • Naturlig kaffe viste seg også å være en skrubbe. Det samme kan sies om vanlig salt.

  Tradisjonell medisin bruker i stor grad ulike torkninger, noe som gir en jevn og forbedret hudtone, har en anti-inflammatorisk effekt. Disse kan være daglig morgen og kveld gnister av de berørte områdene:

  • et stykke sitron;
  • fersk agurk juice;
  • en oppløsning av eplecidereddik i vann i forholdet 1: 3;
  • essensielle oljer, spesielt lavendel, allerede nevnt rosmarin, avokado;
  • fersk agave juice;
  • isbiter fra frosne infusjoner av medisinske planter (kamille, marigold, salvie).

  Det er mange måter å kvitte seg med de irriterende effektene av akne-akne. Og alle kan velge den mest egnede for seg selv - det er blant dem hvis ikke en, så en annen.

  Er det mulig å bli kvitt post-akne

  Etter å ha behandlet mer eller mindre akne, må du løse en annen vanskelig oppgave: Fjern sporene etter dem - flekker og arr på huden. Og hva skal jeg gjøre med utvidede porer? Vi finner ut.

  • Hva er post acne?
  • Post-akne former
  • Hvordan fjerne post-acne arr
  • Grunnleggende omsorgsregler

  Hva er post acne?

  Postacne er vedvarende hudendringer som oppstår etter akne. Selvfølgelig etterlater ikke hver pimple et ukjent minne om seg selv i form av et blåaktig flekk eller et nikk i ansiktet. Men hvis ungdoms- eller voksen akne forlot markering i form av arr, forteller vi umiddelbart: det er ikke lett å bekjempe dem.

  Akne passerer ikke alltid uten spor. © iStock

  Hvorvidt spor forblir etter kviser eller ikke, avhenger av flere forhold, inkludert våre handlinger. Så er post-acne dannet under påvirkning av følgende faktorer.

  Langsiktig akne. Inflammasjoner angriper huden i lang tid, undergraver sine ressurser og ødelegger det permanent.

  Dype inflammatoriske elementer (noder og cyster). De er karakteristiske for moderat til alvorlig akne og forårsaker alltid arrdannelse.

  Klemme akne. Ja, ofte blir vi selv de skyldige av våre egne problemer: Et inkompetent, uhøflig og ubemannet forsøk på å klemme en pimple skader fartøyene (så det er flekker) eller driver betennelsen enda dypere (som arr oppstår).

  Post-akne former

  Etter å ha blitt kvitt akne eller har oppnådd en generelt tilfredsstillende hudtilstand, har en person full rett til å feire seier. Imidlertid kan post-akne mørke glede og kreve ny innsats, fordi nye problemer er på dagsordenen.

  Arr. Etter betennelse, som har blitt slukket i dypet av huden, dannes erstatningssvev, som ligger ganske dypt. Det er derfor arrene ser ut som groper eller krattere, på grunn av at hudavlastningen blir ujevn.

  Dyschromia. Ofte, områder av huden som det var inflammatoriske elementer forandrer farge, og pigmentering oppstår.

  Vaskulære endringer. Dette forårsaker dannelsen av røde eller blåaktige flekker på stedet akne, spesielt presset eller skadet.

  Hvordan fjerne post-acne

  Karakterene som blir igjen av akne, korrigeres ofte i skjønnhetssalongen. Men noe kan gjøres hjemme.

  Dyp rensing gjør porene mindre synlige. © iStock

  Forstørrede porer

  Midler for dyp rensing, samt kosmetikk med seboro-regulerende tiltak, vil bidra til å holde porene rene og gjøre dem mindre merkbare. Hudoppfriskende syrer er også på din side.

  Post-acne pigmentering (dyschromi)

  Det er bedre å kjempe med pigmentflettene som dukket opp på stedet for den tidligere kvise sammen med kosmetologer og dermatologer. Spesialister kan foreskrive et forløb av fototerapi eller peeling. Litterat hjemmeomsorg virker også. Det er sant at resultatet må vente lenger.

  Vær oppmerksom på kremer og seromer med blekningsbestanddeler, som er rettet mot å undertrykke melaninsyntese: kojinsyre, arbutin, glabridin, askorbinsyre, azelainsyre ", sier Alexander Prokofiev, medisinsk ekspert på La Roche-Posay.

  Flekker etter akne

  Og igjen problemet for kosmetologen. Sant, enkelt. Prosedyrene bør være rettet mot å forbedre lokal blodsirkulasjon slik at de stillestående stedene oppløses. Effektiv, for eksempel kryomassasje med flytende nitrogen. Det anbefales å bruke kosmetikk med syrer hjemme for å øke hudfornyelsen.

  Post acne arr

  Det er meningsløst å håndtere dem hjemme, så snakkene om dem vil være separate.

  Hvordan fjerne post-acne arr

  Retracted sunken arr, som huden ser ujevn ut, er den mest ubehagelige påminnelsen om betennelse. Det er nesten umulig å bli kvitt dem helt. Dannet i de dype lagene i huden, vil arvevevet (pluss ingen pigmentering, og derfor evnen til å sole seg) forblir så for alltid.

  I listen over prosedyrer som tilbys av dermatologiske klinikker, se etter:

  Hvordan bli kvitt effekten av akne behandling

  Akne på hvilken som helst del av kroppen er en ubehagelig og langsiktig patologi som forårsaker ubehag for brukeren på utseendet, utviklingen og til og med etter helbredelse. Detaljert anbefalinger om hvordan du fjerner post-acne, vil hjelpe deg med å håndtere røde flekker som forblir etter fjerning av akne.

  Umiddelbart etter å bli kvitt akne, gir en person ikke en følelse av ro. Purulente betennelser forstyrrer ikke lenger huden, utslettene klør ikke og gjør ikke vondt. Men etter litt tid blir mer og mer oppmerksom på effekten av slike akne. Postacne presenteres i form av vanlige røde flekker, prikker eller til og med arr.

  Det er bemerkelsesverdig at den endelige utseendet av slike foci avhenger av graden av hudskader selv acne. For eksempel, hvis suppurations ble startet, og behandlingen ikke startet i tide, vil sannsynligvis det være alvorlige arr igjen på huden din, noe som fanger øyet. For det første danner de noen kratre på huden, og for det andre, på stedet av akne i lang tid, er det flekker med nesten burgunderfarge.

  Problemet ligger bare i de estetiske aspektene. Ingen fysisk ubehag postacne leverer ikke. Det er av denne grunn at kvinner ofte stiller spørsmål om behandling av slike effekter. Som statistikken viser, er den estetiske siden av spørsmålet om menn mye mindre interessant.

  Hvorfor vises post-acne

  Før du finner ut hvordan du fjerner arr etter akne, må du nøye undersøke naturen til slike spor. Erfarne leger tror at arr fortsatt bare i noen få tilfeller:

  • Fraværet av en slik behandling.
  • Selv-medisinering.
  • Klemme akne.
  • Feil hudpleie før og etter behandling.
  • Ufullstendig rensing av foci fra pus.

  Ifølge eksperter, hvis en pasient blir kvitt akne under nøye tilsyn med en lege, er det praktisk talt ingen konsekvenser.

  For å unngå utseende av arr på huden etter akne på forhånd, er det nødvendig å fjerne innholdet i abscesser under oppsyn av en lege og bruk spesielle midler for forebygging.

  I hvilke former kan postacne dukke opp

  1. Ujevn hudstruktur.
  2. Tetninger og fortykkelser i enkelte områder.
  3. Arr og arr med spor.
  4. Sterk forstørrede porer i diameter.
  5. Rosa, rød eller burgunder flekker med en diameter på opptil 5 millimeter.

  Grunnleggende metoder for eliminering etter akne

  Umiddelbart bør det bemerkes at uansett hvilken spesifikk behandling som er valgt, trenger du en ganske lang behandlingsperiode. Hvis hudpatologien selv allerede er startet opp til nivået av utseendet på alvorlige merker på huden, trenger den en god rehabiliteringsperiode.

  Blant de viktigste behandlingsmetodene er to hoved underarter: tradisjonell medisin og tradisjonelle rehabiliteringsmetoder ved hjelp av klinisk maskinvare.

  Hvordan bli kvitt post-house hjemme folkemetoder

  • Alkoholtinktur basert på Hypericum.

  Det anbefales å blande St. John's wort og etylalkohol i forholdet 2 til 1, henholdsvis. Nok en ss alkohol. Den resulterende blandingen skal plasseres i et mørkt kjølig rom, i det minste i 11-13 dager.

  Etter ca 2 uker kan du bruke tinkturen som ansiktsmaske. Fukt bare en bomullspinne i en væske og smør ansiktet. Prosedyren kan gjentas daglig til postacen forsvinner helt fra huden.

  Dette er den enkleste masken å presentere. Bare kut en mellomstort agurk i flere skiver og fordel dem jevnt over huden. Denne masken er svært effektiv i bekjempelse av postacne i form av normale røde eller rosa flekker. Faktum er at agurkjuice har en positiv effekt på huden, noe som gir den en naturlig farge selv på de berørte områdene.

  • Sjokolade og krembasert maske

  Du trenger naturlige og friske produkter. Smelte 50 gram ren svart sjokolade i dampbad og bland med to teskjeer med tung krem. I dette tilfellet fungerer kremet som en fuktighetskrem, og sjokolade, som det er kjent, gir næring til huden, noe som gir den en sunn farge. Denne post-acne masken skal stå på ansiktet i 20 minutter. Vask den av med varmt vann.

  • Mask basert på kanel og honning

  Prinsippet om forberedelse og bruk er svært lik den forrige versjonen. Ta en teskje fersk Mai honning og kanel, bland ingrediensene og la blandingen brygge i 5-7 minutter.

  Masken påføres også over hele ansiktet og absorberes i 20 minutter. Deretter vaskes den av med vann ved romtemperatur.

  • Persillebaserte ansiktsglasser.

  Du trenger bare 40 gram tørket krydder og et glass vanlig vann. Først må du avkjøle. Hell persille med vann og kok i 15 minutter. La væsken avkjøle og plasser i fryseren ved hjelp av spesielle former for is. Bruk de resulterende kuber for å tørke huden. Behandle den berørte huden hver dag med dette verktøyet om morgenen og kvelden.

  • Sitron juice og hvit hvit basert maske

  Et annet alternativ for hudbleking.

  Så, for matlaging trenger du 2 ts rent sitronsaft og protein av ett kyllingegg. Påfør blandingen på huden og la den stå i bokstavelig talt 15 minutter. Skyll deretter med varmt vann. Ved vanlig bruk av et slikt verktøy, vil resultatet ikke ta lang tid. Som regel vises den synlige effekten etter noen dager.

  Fjerne post acne med skrubbe er en ganske vanlig metode, gitt kombinasjonen av sin enkelhet og effektivitet. Men du må forstå at det ikke passer for alle typer akne merker. For eksempel kan arr og arr bli knapt fjernet. Men fra rødhet på huden for å bli kvitt ganske enkelt.

  For å forberede en slik skrubbe, ta bare bunnfallet fra naturlig kaffe og bland den i omtrent samme mengde som dusjgelen. I dette tilfellet trenger du bare gelen for å gi skrubben den ønskede konsistensen. Faktum er at bunnfallet av kaffe selv er veldig tett og kan skade topplaget av huden din. Du kan bruke verktøyet som en vanlig skrubbe en gang om dagen.

  • Skrubb basert på smør, salt og sitronsaft

  For å forberede, ta en spiseskje olivenolje, havsalt og noen dråper sitronsaft. Bland ingrediensene og la det gå i noen minutter. På denne tiden må du dampe ansiktet slik at porene åpnes. Alternativt kan du bare legge et fuktig, varmt håndkle på huden din for en stund.

  Nå som huden din har mykt ansiktet ditt, bare ta blandingen og gni den forsiktig i en sirkelbevegelse. Huden ryddes av post-akne på grunn av havsalt, som i kombinasjon med andre komponenter gir en utmerket rensende effekt.

  • Clay scrub mask

  En av de enkleste, og samtidig effektive midler. For matlaging trenger du bare noen få spiseskjeer av vanlig leire. For å få den beste effekten, kan du legge til noen flere dråper rosmarinolje. Bare hell vann over leiren og la det fylle i ti minutter.

  Påfør blandingen i ansiktet i tjue minutter og skyll med varmt vann. Du kan også bruke blå og hvit leire, som du finner mer detaljert her.

  Spor etter aknebehandling er et ganske vanlig problem. Praksis viser at selv etter en kvalitetsbehandling, kan arr, alder flekker eller arr bli igjen. Derfor er dette emnet i stor etterspørsel i det moderne samfunn. Og på Internett er det et stort antall nyttige materialer om dette emnet. De fleste av dem samles i denne videoen:

  Hvordan fjerne spor av akne i en klinisk setting

  Meninger om effektiviteten av post-acne deponeringsmetoder ble delt mellom pasienter. Noen tror at masker og skrubbe fungerer mye bedre hjemme. Andre - at prosedyrene i faglige medisinske forhold har den beste effekten. Men man kan ikke argumentere for at medisinske prosedyrer er mye tryggere. I tillegg vil legene nøyaktig og raskt avgjøre hvilke spesifikke tiltak som vil gi det beste resultatet i ditt tilfelle.

  Blant de populære kliniske prosedyrene som er verdt å merke seg:

  Slike pilling avviker fra ukonvensjonelle metoder av det anvendte materiale. Sammen bruker ovennevnte rester av kaffe og leire en spesiell syre. Når det påføres på huden under visse forhold, oppløses det det øvre laget av epitelet, noe som fører til at cellene fortsetter raskere. Som et resultat, har den fornyede huden en jevn tekstur og en jevn overflate. I dette tilfellet beholder alle porene og hårsekkene deres ytelse. Forresten, dette kan gjøres ikke bare i skjønnhetssalongen, men også hjemme.

  En av de mest effektive og sikre metodene i moderne medisin. Prosedyren fungerer ved kunstig innføring av biologisk aktive stoffer i huden. Vitaminer, syrer og enzymer påvirker regenerering av epidermale celler. For bedre effekt, er stoffet supplert med sinkforbindelser. På grunn av dette regenereres hudpigmentene som er igjen etter aknebehandling, og tar på ønsket naturlig farge.

  Metoden inkluderer to prosesser på en gang, som hver har en positiv effekt på epidermis døde celler. For det første, slik polering ligner den vanlige peeling prosedyren. Spesiell substans fra mikroskopiske aluminiumskrystaller renser huden grundig. Deretter suger enheten det samme stoffet, men med døde celler i det skadede epitelet.

  1. Laser polering

  Den vanligste prosedyren. Gitt enkelheten i handlingen, gjelder også for en av de billigere alternativene for å fjerne post-akne. I dette tilfellet hjelper den vanlige laser å fjerne arr fra akne. Å fullstendig eliminere spor trenger bare noen få prosedyrer. Bunnlinjen er at laseren bare brenner ut det øverste laget av epitelet som har blitt skadet.

  Det er bemerkelsesverdig at laseren ikke bare brenner dødceller, men fremkaller også mange av de nødvendige prosessene i kroppen som er ansvarlig for regenerering. For eksempel, takket være ham, produserer huden aktivt kollagen. Det er denne prosessen som bidrar til det faktum at etter flere prosedyrer er det ingen spor igjen på huden.

  Det samme stoffet er ansvarlig for elastiske celler i det andre laget av huden - dermis. Kollagen provoserer den raske utvinningen av slike celler, som et resultat av hvilken fornyet hud blir like elastisk og fleksibel.

  For hvert enkelt tilfelle tilordner skjønnhetspleiet det ønskede antall økter. I regelen varierer mengden, avhengig av tilstanden til huden, dybden av arrene og fargen på pigmentene. I de fleste tilfeller er bare 4-8 prosedyrer tilstrekkelig. Det tar i gjennomsnitt 6-8 uker. Faktum er at hyppig bruk av en laser kan ha en dårlig effekt på huden.

  Hvordan fjerne acne arr og beskytte deg mot nye hudproblemer

  Utførelsen av prosedyren, uavhengig av typen, garanterer ikke deg fullstendig avhending av hudproblemer. Faktum er at på dette tidspunktet er dekselet sterkt utsatt for ulike eksterne påvirkninger, på grunn av skade på det øvre laget. Derfor er det nødvendig med forsiktig og spesiell rensing.

  Først må du nøye overvåke personlig hygiene. For det andre trenger du kosmetikk for å rense huden.

  Det er en spesiell instruksjon for omsorg av ansiktet. Denne gjennomgangen viser de riktige prosedyrene for å unngå ytterligere problemer etter behandling etter akne. Men i tillegg er alle anbefalinger perfekt for rutinemessig profylakse:

  Disse prinsippene for behandling for arr, arr og aldersplassering vil hjelpe deg med å løse problemet raskt. Men husk at før du starter noen prosedyrer, må du konsultere legen din. Selv om du skal bruke masker og arr i hjemmet. Hvis du ikke kan vente på de første positive resultatene som dukker opp og vil bli kvitt de dermatologiske problemene som er beskrevet ovenfor akkurat nå, vil du sannsynligvis være interessert i denne artikkelen.

  Post-acne behandling hjemme: hvordan bli kvitt det raskt og for alltid

  Akne i seg selv er en ubehagelig ting. Men verste av alt, det faktum at etter utslett gjenstår spor som ødelegger ansiktet mer enn noen akne og komedoner. Bekjempelse av estetiske feil er ikke en lett oppgave, men gjennomførbar. Magasinet "Ditt ansikt" vil fortelle deg hvordan du blir kvitt post-akne hjemme, noe som gjør huden jevn og ren.

  Bilde fra hdimages.org

  Årsaker til dannelse og manifestasjoner av post-akne

  Teenage utslett gir ikke alltid irreversible effekter på huden. I noen tilfeller forsvinner akne uten spor og glemmes etter normalisering av hormonnivåer. Hvorfor forekommer dannelsen av vedvarende endringer i epidermis noen ganger? Det er mange grunner til dette, og det er i din makt å redusere påvirkning av noen av dem. Dermatologer skiller mellom følgende faktorer som bestemmer dannelsen av akne:

  • Høy tetthet av utslett. For å redusere utslettets intensitet, sørg for at huden er skikkelig forsiktig og rens, korrigere kostholdet, redusere mengden sukkerholdige matvarer og behandle de medfølgende sykdommene i fordøyelsessystemet.
  • Dyp forekomst av akne. Til elementene i utslettet avgjort overfladisk, vær oppmerksom på peeling. Bruk skrubbe to ganger i uken og gjennomgå en profesjonell mekanisk, kjemisk eller laser peeling prosedyre en gang hver 2. måned.
  • Grov ekstrudering av akne og komedoner. Feil ekstrudering forårsaker at det purulente innholdet sprer seg i de dype lagene i epidermis og dermis. Stol på ansiktet rensing til en god skjønnhetspleie, og for å klemme hjem, få Unos skje.
  • Kjemiske brannskader. Brennende akne med aggressive stoffer lindrer raskt suppuration, men etterlater seg cicatricial endringer. Bruk kun beviset myk handling.
  • Kosmetiske prosedyrer. Ofte brukt til behandling av lukket comedones elektrokoagulasjon, i strid med teknikken fører til dannelsen av atrofiske arr. Kjemisk peeling og mesoteropi, utført uten å ta hensyn til solaktivitet, kan etterlate pigmentflettene. En kompetent kosmetolog vil bidra til å unngå disse problemene.

  bilde fra www.la-woman.ru

  Hvis du følger alle anbefalingene, selv om du har post-akne, vil behandlingen hjemme raskere og lettere, siden endringsgraden blir mindre. Velg den optimale korrigeringsmåten skal gis de gjeldende manifestasjonene, som kan være av følgende karakter:

  • Ujevnt forstørrede porene - for behandling bør velge peeling og stramming porene komponenter.
  • Vedvarende rødhet, couperose - er vanskelig å selvbehandle, men manifestasjoner kan glattes ved å styrke veggene i blodårene.
  • Arr - blir redusert under påvirkning av bestemte stoffer, samt systematiske peeling.
  • Uregelmessighetene i lindringen er innrykk og støt som krever høy kvalitet polering av huden med kjemisk og mekanisk peeling.
  • Pigment flekker - rengjøres ved hjelp av syreholdige oppskrifter scrubs, masker og peeling, som reduserer aktiviteten til melanocytter og fremmer peeling av det øvre laget av epidermis.

  Som regel blir hudendringer kombinert, og krever en integrert tilnærming til å løse problemet. Still inn på langvarig behandling, ettersom du kan bli kvitt post-akne i ansiktet, ifølge dermatologer og kosmetologer, nesten helt, forutsatt at kampen begynner tidlig.

  Hvordan bli kvitt post-akne i ansiktet av apotek verktøy

  Bilder fra websiteleads.biz

  Moderne farmakologi tilbyr effektive stoffer som bidrar til mykning og resorpsjon av arr. De ødelegger bindevevsfibre, forbedrer blodtilførselen og ernæringen av dermis, stimulerer regenereringen av den normale strukturen av vev. Prøv disse lokale rettsmidler:

  • Kontraktubeks - gel på basis av løkekstrakt og heparin, registrert som honning. stoff for behandling av cicatricial endringer. For folk som er på utkikk etter en måte å kvitte seg med etter akne, er tilbakemeldingen på dette verktøyet ganske positivt, fordi det gir deg mulighet til nesten å bli kvitt frisk arr. Kontraktubeks løpet av 1 til 6 måneder, 3 ganger om dagen.
  • Heparin salve - forbedrer lokal blodstrøm, løser mikrotrombombene i skadeområdet og sikrer gjenoppretting av epidermis normale struktur. Mest effektive for spotapplikasjon på skjærebildet. Den skal brukes 2-3 ganger om dagen, hele kursets løpetid bør ikke overstige 2 uker, etterpå er det risiko for systemisk snarere enn lokale effekter på grunn av akkumulering av heparin.
  • Salisylsyre - har en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt, og på bekostning av pH gir oppløsningen av det øvre laget av arret, som aktiverer de regenerative prosessene i dermis. Det brukes i form av 1-3% løsning for å tørke ansiktet. Varigheten av behandlingsforløpet er ikke begrenset.
  • Solkoseryl - legemidlet er tilgjengelig i form av en salve eller gel, som kan påføres både på et punkt og på hele ansiktet, avhengig av endringstendensen. Det skal brukes 2-3 ganger om dagen, etter 30 minutters eksponering, bør applikasjonsområdet blottes med et serviett, fjerne overflødig medisin. Programmets varighet er ikke begrenset.
  • Lyoton eller troksevazin - brukes i nærvær av friske endringer, som stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper og underernæring av vev. Anbefalt spotapplikasjon 3 ganger om dagen.

  Bilde fra is-it-so.ru

  Fra den langvarige, langvarige postacen, for å bli kvitt hjemme, er det ifølge vurderinger ganske problematisk. I dette tilfellet er det fornuftig å henvende seg til en skjønnhetspleier for mer radikale prosedyrer, og bare deretter fjerne de resterende endringene alene.

  Slipe og polere: Hjem peeling i kampen mot post-acne

  Fjerning av de berørte lagene i epidermis er et av hovedtrinnene i å eliminere problemet. Gitt at post-acne arrene er små og ikke er forskjellige i farge fra sunt vev, er enkel justering av lettelsen nok til å gjøre endringene nesten umerkelige.

  Kjemisk peeling hjemme rettsmidler

  Bilde fra nsk.yapokupayu.ru

  Kjernen i teknikken er å anvende sure forbindelser som ødelegger de øvre, berørte lagene i huden. Dette gjør at både å kvitte seg med etter-akne flekker og glatt lettelse, mykende arrvæv. Du kan kjøpe ferdige kosmetikk, presentert og luksus merkevarer, og i massemarkedet. For de som bestemmer seg for å forberede sin egen sammensetning for peeling, kommer de følgende oppskriftene til nytte.

  Basert på borsyre

  bilde fra evagirl.ru

  Sammensetningen er ganske aggressiv, så det anbefales ikke å bruke det oftere enn 1 gang i måneden. En av de beste måtene å bli kvitt postacne raskt, men du må besøke et apotek for å kjøpe ingredienser. Du trenger:

  • borsyre - 5 g;
  • kamfer ånd - 2 ss l.;
  • ammoniakk 10% - 2 ts;
  • hydroponitt - 2 tabl.
  • glycerin - 2 ss;
  • baby såpe - 2 ss.;
  • kalsiumklorid 10% - 2 ampuller.

  Grate baby såpe, legg til alle ingrediensene unntatt kalsiumklorid. Rør til glatt og gjelde for problemområder. Etter tørking av sammensetningen, fjern den med en bomullspinne dyppet i kalsiumklorid. Vask ansiktet med rikelig med varmt vann. Ikke vær redd hvis neste dag det er rødhet, og deretter peeling, fordi det vil gi deg frelse fra post-acne.

  Basert på bodyagi

  Bilde fra feminas.ru

  For de som står overfor problemet med post-akne, vil algerpulver hjelpe med å bli kvitt det hjemme. Enkle masker fra bodyagi fortynnet med vann gir ikke en tilstrekkelig dyp peeling, så bruk følgende oppskrift:

  • Hell 2-3 ss til en liten bolle. bodyagi pulver. Tilsett gradvis 3% hydrogenperoksidoppløsning, til en kremaktig konsistens er oppnådd.
  • Rull små baller ut av bomull og lukk neseborene med dem for å beskytte slimhinner fra brannskader. Beskytt hendene med hansker eller bruk en børste.
  • Påfør massen på ansiktet, unngå den røde grensen til leppene og området rundt øynene. La peeling jobbe i 20 minutter, fjern deretter sammensetningen med en bomullspute og rikelig med varmt vann.

  Hvis neste dag var det intenst peeling, så en tilstrekkelig en økt. Ellers gjenta masken daglig til du får synlig peeling, da du kan kvitte seg med postacne bare med dyp peeling.

  Basert på fruktsyrer

  bilde fra www.dealsandyou.com

  Den mildeste måten å håndtere post-akne, hjelper ikke å bli kvitt arr helt, men det vil redusere pigmentering og uregelmessigheter i huden. En bonus for deg vil være en hyggelig aroma og naturlige ingredienser.

  • friske eller frosne bær - 1 kopp;
  • sitron eller oransje - ½ stk.
  • Kyllingeggprotein - 1 stk.

  Det er å foretrekke å bruke friske sesongbær bær: jordbær, bringebær, currants, lingonberries eller viburnum. Slå alle komponentene med en blender til glatt, bruk den resulterende massen på ansiktet og hold i 20 minutter. Vask av med rikelig med varmt vann. Til slutt skylle ansiktet ditt med kaldt vann for å lukke porene.

  Mekanisk Peeling Scrub Oppskrifter

  En enkel, rimelig og trygg måte å kvitte seg med etter akne i ansiktet ditt hjemme er å skrubbe huden din regelmessig. Naturlige ingredienser gir ekstra ernæring og toning, slik at denne prosedyren også gir ansiktspleie.

  Olive Salt Oppskrift

  Bilde fra uzi-trehgorka.ru

  Salt gir tørking av huden, og tilsetning av olje er utformet for å nøytralisere denne effekten. Hvis oppgaven er å kvitte seg med postacne, sier omtaler av kosmetologer om at det er hensiktsmessig å bruke skrubbe 2-3 ganger i uken. Forbered følgende ingredienser:

  • fint eller middels havsalt salt - 1 ss. l.;
  • olivenolje - ½ ts.
  • sitronsaft - ½ ss.

  Bland alle produkter, og søk umiddelbart på våt hud. Masser godt og ta hensyn til de berørte områdene. Vask av med rikelig med varmt vann.

  Nut oppskrift

  Bilde fra irecommend.ru

  I dette tilfellet kan nøtter av noe slag virke som en slipende komponent, så lenge de er godt tørket og jordet tilstrekkelig. Du trenger følgende komponenter:

  • nøtter - 2 ss.;
  • nøtterolje - 1 ss. l.;
  • sitronsaft - ½ ts

  Det vil være godt å bruke sedertre eller valnøttolje, men det er helt akseptabelt å erstatte dem med noen plantearter. Hak mutrene i en blender eller kaffekvern, bland med juice og olje. Påfør på et vått ansikt, massasje og skyll med varmt vann.

  Postacne: hvordan bli kvitt masker

  En hyggelig, om ikke den mest intense metoden for å håndtere et problem. Sett en maske på ansiktet ditt og slapp av, som om du er i et spa - hva kan være bedre? Rør opp ansiktet for å åpne porene og sørg for dyp penetrasjon av de aktive ingrediensene.

  Jordbærmaske

  Bilde fra mammypage.ru

  Den appetittvekkende navnet er helt i samsvar med essensen av oppskriften. For masken trenger du ikke annet enn friske bær. Puree jordbær tolkushkoy eller blender, gjelder for renset og dampet ansikt, og nyt de neste 25 minuttene (slikking er ikke forbudt). Vask masken med en bomullspute dyppet i kjølig vann.

  Leremaske

  Blå leire perfekt porrer, og er egnet i tilfeller der de er et ledende problem. Fortyn leirepulveret med varmt vann til en kremaktig tilstand. Påfør blandingen på ansiktet, spesielt oppmerksom på problemområdene. Den anbefalte eksponeringstiden er 25 minutter, deretter fjern masken med varmt vann og en bomullspinne.

  Tomatmaske

  Bilde fra medvoice.ru

  Hvis det er post-acne flekker på ansiktet, vil syrer som finnes i friske tomater bidra til å kvitte seg med dem. Rist tomaten på en fin rist eller puré med en dybblender. Mål ut 2 ss. puree, tilsett samme mengde stivelse, bland og straks søke på huden. Soak i 20 minutter, vask deretter tomatmasken med vann.

  Estetiske feil etter akne er svært vedvarende, så daglige prosedyrer og en systematisk tilnærming vil være nøkkelen til en vellykket kamp. Forvent ikke raske resultater, med en betydelig alvorlighetsgrad av post-akne, kan kampen med den bli forsinket i mange måneder. Men din innsats vil definitivt bli belønnet av skjønnheten og glattheten i huden!

  Hvordan bli kvitt post-akne

  Postacne er et rødt sted av varierende intensitet som forblir på huden etter hudormer, koke eller akne. En slik feil er ofte utsatt for ansikt, bryst eller bakside. I utseende ser post-acne ut som et arr eller et lite arr, i sjeldne tilfeller kan sykdommen gi et dypt inntrykk. Vises slik mangel på hud på grunn av feil vei eller skade i prosessen med cauterization eller ekstrudering av akne.

  Konsekvensen av feilaktig fjerning av akne er postacne, hvordan å kvitte seg med det interesserer mennesker av noe kjønn og alder.

  Postacne: beskrivelse og skilt

  Akne eller mye akne, som nesten alle står overfor, krever riktig behandling. I medisin, kalles denne sykdommen akne. Det virker hovedsakelig på grunn av blokkering av sebaceous kjertlene.

  For å kvitte seg med en slik feil, vil mange mennesker umiddelbart ta seg til sin ødeleggelse ved elementær ekstrudering av formasjoner. Mangelen på riktig sterile forhold for en slik prosedyre og den økte mekaniske effekten på huden forårsaker skade. I stedet for de tidligere lesjonene med betennelse og purulent innhold, vises pigmenter, arr, innrykk eller ar, som er et sikkert tegn på post-akne. Fargen på det skadede hudområdet varierer fra lysrød til mørkere (blåaktig eller burgunder).

  Post-akne forekommer oftest etter fjerning av akne hjemme uten hjelp av kosmetologer og spesielle midler for rensing av huden.

  Tegn på hudfeil inkluderer:

  1. Forstørrede porer.
  2. Ar i forskjellige størrelser.
  3. Vedvarende erytem.
  4. Pigment flekker.
  5. Tilstedeværelsen av knuter i hudstrukturen.
  6. Den humpete overflaten av huden.

  Post-akne behandling: egenskaper og metoder

  Kampen mot effekten av akne bør starte umiddelbart etter utseendet av en hudfeil. Varigheten av behandling etter akne er avhengig av pasientens alder, hudstruktur og skadeintensitet.

  Det er 2 hoved måter å fjerne en defekt på:

  • Tjenester av skjønnhetssalonger eller medisinske institusjoner, inkludert bruk av moderne teknologi og forberedelser;
  • folketerapi.

  Noen post-acne manifestasjoner krever obligatoriske besøk til legen.

  Disse inkluderer:

  • hud hypertrofi;
  • sprekker med spor;
  • ujevn overflate av huden med en overvekt av brønner i form av brønn eller halvcirkel.

  Profesjonelle behandlinger

  En hudlege kan hjelpe til med å velge den beste terapien for å håndtere post-akne. Basert på egenskapene til immunsystemet, graden av sykdommen og alderen, vil legen bestemme riktig behandlingsmetode. Terapi må nødvendigvis omfatte prosedyrer og egnede preparater for pleie og restaurering av skadet hud, som er valgt individuelt for hver pasient strengt.

  De viktigste metodene som anbefales av medisin er:

  1. Kjemisk peeling. Prosedyren innebærer bruk av forskjellige syrer (salicyl-, glykol-, kombinerte formuleringer, pyruvic, trikloreddiksyre) for å oppløse topplaget av keratinert epitel. I prosessen med medisinsk manipulasjon begynner de unge cellene å dele og styrke hudoverflaten.
  2. Ultralyd terapi.
  3. Laser polering, slik at noen få prosedyrer for å glatte effekten av akne. Under prosedyren fjernes den øvre keratinøse delen av huden. Effekten av laseren bidrar til produksjonen av kollagen for å gi hudens elastisitet, og er også effektiv for å fjerne pigmentflettene, utjevne arr og små uregelmessigheter.
  4. Mikrodermabrasiv sliping, der det er en hurtig tilførsel av sterile aluminiummikrokrystaller i form av pulver og samtidig suging tilbake med fange av partikler av keratinert epitel.
  5. Innføringen av medisiner for å redusere talgproduksjonen (for eksempel er retinol aktivt brukt).
  6. Mesoterapi som nærer huden med essensielle sporstoffer og stoffer. Under prosedyren injiseres en sammensetning omfattende vitaminer, sinkforbindelser, biologisk aktive stoffer, hyaluronsyre og forskjellige enzymer under huden.
  7. Elektroforese.
  8. Vakuummassasje. Prosedyren bør ikke brukes i kombinasjon med kjemisk eller laser peeling.
  9. Plastikkirurgi.
  10. Kryoterapi basert på kald behandling av det øvre laget av huden. Prosedyren fjerner effektivt arr.
  11. Radiosurgery.

  Alle disse metodene er effektive for å bekjempe sykdommen, men bruk av noen av dem bør startes etter at legen gjennomfører en full undersøkelse av feilen og identifiserer mulige kontraindikasjoner og bivirkninger. Valget av kosmetologitjenester på anbefaling av venner eller slektninger kan bare forverre situasjonen og øke varigheten av behandling etter akne.

  Det er også viktig å ta hensyn til at kosmetiske tjenester ikke passer for alle pasienter. De viktigste kontraindikasjoner for bruk er:

  • sykdommer i huden;
  • graviditet;
  • diabetes mellitus;
  • dysfunksjon av sirkulasjonssystemet;
  • onkologiske sykdommer.

  Bortskaffelse av post-akne legemidler

  For å fjerne spor av akne på huden, kan du bruke medisiner laget på grunnlag av glykolsyre, azelainsyre eller glykolsyre.
  Disse inkluderer:

  1. Azelaic acid, på grunnlag av hvilken Skinoren er laget. Det stopper veksten av bakterier, fremmer tidlig peeling og reduserer betennelse på huden.
  2. Salisylsyre, aktivt brukt i kampen mot akne og dets spor. Denne komponenten er i sammensetningen av mange kosmetiske produkter som brukes til problemhud.
  3. Hydrogenperoksid.
  4. Panthenol.
  5. Contractubex, som er effektiv i å fjerne kun friske arr og blemishes.
  6. Farmasøytiske salver: ichthyol, salicylic, synthomycin, zink.

  Folk rettsmidler i kampen mot post-akne

  Hvordan bli kvitt post-akne i ansiktet? Mange prøver å unngå å besøke medisinske institusjoner og forsøke å behandle sykdommen alene ved hjelp av improviserte midler. Etter deres mening er denne metoden for å kvitte seg med postacne mye billigere enn å kjøpe medisinsk kosmetikk og utføre dyre prosedyrer i spesialiserte salonger.

  Selvfølgelig krever folkemetoder mindre penger, og i de fleste tilfeller er de ikke mindre enn behandling ved hjelp av profesjonelle manipulasjoner. Den eneste ulempen med folketerapi er dens varighet. Det kreves en lengre rehabiliteringstid ved bruk av slike teknikker.

  Prosedyrene for tradisjonell medisin inkluderer følgende manipulasjoner:

  • rensing og fuktighetskrem huden;
  • toning og rengjøring av overflatelaget og porene;
  • bruk av terapeutiske masker og beskyttelsesutstyr;
  • bruk skrubber for å exfoliere huden.

  Grunnlaget for folkebehandling av post-akne er daglig bruk av masker, scrubs og urte-avkok for å forbedre hudtekstur og hudfarge.

  Oppskrifter av folkemidlene

  For å bli kvitt post-akne hjemme kan du bruke følgende oppskrifter:

  1. En maske for et ansikt fra en besyaga. Du må kjøpe i et apotek pulver bodyagi og hydrogenperoksid. Fortynne vannet (1 spiseskje) med vann til en tykk masse og hell litt peroksid (5 dråper). Masken skal påføres i 10 minutter, etter denne tiden skylles med kokt vann. Regelmessig bruk av blandingen (2 ganger om dagen) vil bli kvitt aldersplassene.
  2. Kjøpe på et apotek vitamin A eller retinol. Tørk ansiktet med produkter hver 3. time. Behandling av post-akne i henhold til denne ordningen bidrar til å forhindre arrens arrdannelse på huden.
  3. Mask laget av kanel og honning. Dette verktøyet renser huden godt og ødelegger bakterier, er også effektiv for å exfoliere stratum corneum. For fremstilling av blandingen trenger du honning i flytende form og blandet kanel blandet i like store mengder og satt på det berørte området i 15 minutter.
  4. Et avkok av persille, eliminerer mørke flekker på huden. Kok urter i vann og frys, pre-flaske i mugg. Persille behandling er basert på å gni huden med de resulterende isbiter to ganger om dagen.
  5. Sitronmaske. For forberedelsen må du blande 2 ts puré sitron og samme mengde protein fra kyllingegget. Masken håndterer pigmentflettene og strammer porene.
  6. Tinktur av Hypericum, som er fremstilt i henhold til skjemaet: 2 spiseskjeer av planten er blandet med et glass etylalkohol. Tinkturen må oppbevares i 10 dager på et mørkt sted og gni huden hver dag.
  7. Skrubbe, tilberedt av en spiseskje olivenolje og samme mengde havsalt med tilsetning av 3 dråper sitronsaft. Før prosedyren må du vaske ansiktet og dampen grundig. Etter å ha åpnet porene, bruk den tilberedte blandingen og gni den på huden i en sirkelbevegelse. Etter 15 minutter anbefales det å vaske av ansiktet og for å oppnå den beste effekten, tørk den med persille kube.
  8. Masker av grønn og blå leire. For forberedelse av verktøy trenger du 1 teskje leire og 4 dråper rosmarinolje. Blandingen bør bringes til en homogen masse og påføres på områder med post-akne i 10 minutter.

  Behandling av effekten av akne kan utføres både hjemme og ved hjelp av kosmetiske prosedyrer. Valget av post-acne-behandling er avhengig av sykdomsgraden og pasientens individuelle egenskaper. Det er viktig å forstå at det er mye lettere å unngå et slikt problem og langsiktig behandling av en ubehagelig defekt ved hjelp av riktig og rettidig hudpleie.

  Hvordan behandle post-akne hjemme

  Arr og arr forårsaket av akne forårsaker mye problemer og bekymringer for sine eiere, spesielt hvis et slikt problem ligger på ansiktet av kvinner. I dag anses behandling etter akne å være en vanskelig oppgave, men det kan løses ved hjelp av moderne teknikker og folkemidlene.

  årsaker

  I seg selv er postacne ingenting annet enn konsekvensene av feil behandling av akne. Også dette problemet kan oppstå hvis akne ikke behandler i det hele tatt og ikke brukes til denne behandlingen.

  Det finnes følgende typer post-acne, som hver utvikler seg av separate grunner:

  1. Arr. Utad, de ligner dype arr med uregelmessig form. Disse arr utvikler seg på grunn av feil akne behandling, samt konstant klemme av akne. I en slik tilstand er personen alvorlig skadet vev, noe som fører til utseende av arr.

  Videre er denne manifestasjonen av postacne ofte svært omfattende, noe som gjør huden kupert og ekstremt stygg.

  1. Ekspansjonen av porene. De er dannet som et resultat av ikke fullstendig herdet akne, som utvikler seg på grunn av betennelse i talgkjertlene. I denne tilstanden blir porene ikke restaurert og forblir forstørret, noe som til slutt fører til tilstopping av støv og fett, noe som fører til dannelse av svarte prikker.
  2. Post-akne rester er liten akne som oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. De kan være fra rosa til blåaktig farge. Noen ganger tar disse akne form av store sår og forårsaker ekstremt ubehagelige opplevelser.
  3. Alvorlig hyperpigmentering. Det utvikler seg på grunn av alvorlig betennelse i huden og dysfunksjon av celler som er ansvarlige for fargen på epidermis. Således, etter at akne har helbredet, har en person grimme brune flekker som er svært vanskelig å fjerne ved konvensjonelle midler. Også disse fenomenene kan utvikle seg på grunn av hormonelle lidelser i kroppen.

  Hvilke eksperter tilbyr

  I forhold til skjønnhetssalongen for å kvitte seg med postacne, kan du utføre følgende prosedyrer:

  1. Laser polering. Denne prosedyren fremmer dyp rensing av huden og rydder den av effekten av akne. På samme tid, ved hjelp av en laser, vil den øvre keratinøse epidermisballen bli fjernet.

  Videre bidrar laseren til produksjon av kollagen, slik at den tidligere elastisiteten i huden kommer tilbake. Antall prosedyrer bør være fra fire til åtte med en pause på en måned.

  1. Kjemisk peeling. Denne prosedyren innebærer bruk av spesielle syrer som bidrar til oppløsningen av det øvre lag av døde hudceller. På grunn av dette øker produksjonen av unge celler, noe som fører til hudfornyelse og justering.
  2. Slip huden med spesielle enheter. Samtidig er kjernen i denne prosedyren å påføre aluminiummikropartikler på den cornified epidermis, på grunn av hvilken det er mulig å rense huden og fjerne uregelmessighetene.
  3. Mesotherapy. Det anses å være en ganske ny teknikk som bidrar til å berikke huden med nødvendige og nyttige stoffer ved å introdusere terapeutiske sammensetninger.

  Metoder for behandling av post-akne hjemme

  Følgende hovedmetoder for behandling etter akne hjemme er preget:

  1. Hudrensingsprosedyrer.
  2. Bruk av medisinske lotioner og tinkturer.
  3. Anvendelsen av terapeutiske salver.
  4. Bruk av masker.

  Vurder hver av disse metodene mer detaljert.

  rensing

  Rensing er en grunnleggende prosedyre som innebærer behandling etter akne hjemme. Det er nødvendig å utføre rensing regelmessig, spesielt etter bruk av dekorative kosmetikk.

  De beste rengjøringsmidlene for post-akne er:

  1. Tar såpe. På grunn av dets helbredende egenskaper fornyer denne såpen hudceller, fremmer regenerering, eliminerer betennelse og gir ut hudtonen.

  Effekten av vasking med tjære såpe vil bli merkbar etter fire uker. Det er viktig å merke seg at denne såpen strammer huden, så etter vasking er det nødvendig å fukte epidermisene.

  1. Vaske tinktur av kamille og mynte. For forberedelse av et slikt middel må du hellere tre spiseskjeer av slike urter 1 liter kokende vann og insistere i en time. Tørk hudens tinktur to ganger om dagen.
  2. Veldig bra hjelper til med å eliminere spor av post-acne bitt. Det fremmer hudfornyelse og lynnedslag. For å gjøre dette, bland appelsineddiner med vann i forholdet 1: 3. Gjenta prosedyren flere ganger i uka.

  Bruken av terapeutiske lotioner

  Etter å ha renset huden, anbefales det å tørke det med en terapeutisk lotion. Med det kan du fjerne rester av smuss fra porene, hvite huden og helbrede dype arr.

  Det anbefales å tørke ansiktet med disse lotionene flere ganger om dagen. Så du kan oppnå maksimal effekt.

  De beste oppskrifter for ansiktslotioner er:

  1. Bland en teskje lavendelolje, samme mengde olivenolje, et par dråper sitronsaft og tea tree olje. Tørk ansiktet med dette verktøyet hver tredje time.
  2. Bland like mengder salvie, nellik og cypresolje. Legg til en skje med kamilledekok. Bruk med bomullsputer til å tørke huden.
  3. Påfør oppvarmet havtornolje til ansiktet ditt. Det har en uttalt helbredende effekt, så det vil være bra for å eliminere arr.
  4. Ta et kjølig avkok av kamille og hell det i en form for is. Forbered isbiter hver dag for å tørke huden. Med deres hjelp kan du hvite ansiktet ditt og lindre betennelse. Også, i stedet for kamille kan det brukes avkok av Hypericum.
  5. Ta jojobaolje og bland den med vitamin E. Tørk ansiktet ditt med denne lotionen hver kveld.

  Bruk av salver

  Salver vil ikke bare bidra til å eliminere effekten av akne, men også kurere skadet hud selv.

  De beste salver for å eliminere post-akne er:

  1. Sink salve. Den har en uttalt regenererende egenskap, og derfor kan arr og arr fortrekke raskere. Denne salven letter også huden. Det bør påføres punkter på problemområder tre ganger om dagen.
  2. Heparin salve. I utgangspunktet er den utformet for å eliminere hematomer, men ifølge vurderinger blir gode resultater oppnådd ved behandling av post-acne-spor. Påfør denne salven skal være et veldig tynt lag, jevnt fordelt over huden. Det er best å bruke Heparin salve om natten.
  3. Vishnevsky salve er et bevist middel for post-akne, som ikke har mistet sin relevans i mange år. For å gjøre dette, bruk denne salven på en bomullspute og påfør den på skadet hud i tjue minutter. Ved slutten av prosedyren vaskes grundig.

  Lær hvordan du bruker post-acne kontraktubex. Trenger du reseptbelagte masker for problemhud? Detaljer i artikkelen.

  Flere Artikler Om Typer Acne