Akne i seg selv er en ubehagelig ting. Men verste av alt, det faktum at etter utslett gjenstår spor som ødelegger ansiktet mer enn noen akne og komedoner. Bekjempelse av estetiske feil er ikke en lett oppgave, men gjennomførbar. Magasinet "Ditt ansikt" vil fortelle deg hvordan du blir kvitt post-akne hjemme, noe som gjør huden jevn og ren.

Bilde fra hdimages.org

Årsaker til dannelse og manifestasjoner av post-akne

Teenage utslett gir ikke alltid irreversible effekter på huden. I noen tilfeller forsvinner akne uten spor og glemmes etter normalisering av hormonnivåer. Hvorfor forekommer dannelsen av vedvarende endringer i epidermis noen ganger? Det er mange grunner til dette, og det er i din makt å redusere påvirkning av noen av dem. Dermatologer skiller mellom følgende faktorer som bestemmer dannelsen av akne:

 • Høy tetthet av utslett. For å redusere utslettets intensitet, sørg for at huden er skikkelig forsiktig og rens, korrigere kostholdet, redusere mengden sukkerholdige matvarer og behandle de medfølgende sykdommene i fordøyelsessystemet.
 • Dyp forekomst av akne. Til elementene i utslettet avgjort overfladisk, vær oppmerksom på peeling. Bruk skrubbe to ganger i uken og gjennomgå en profesjonell mekanisk, kjemisk eller laser peeling prosedyre en gang hver 2. måned.
 • Grov ekstrudering av akne og komedoner. Feil ekstrudering forårsaker at det purulente innholdet sprer seg i de dype lagene i epidermis og dermis. Stol på ansiktet rensing til en god skjønnhetspleie, og for å klemme hjem, få Unos skje.
 • Kjemiske brannskader. Brennende akne med aggressive stoffer lindrer raskt suppuration, men etterlater seg cicatricial endringer. Bruk kun beviset myk handling.
 • Kosmetiske prosedyrer. Ofte brukt til behandling av lukket comedones elektrokoagulasjon, i strid med teknikken fører til dannelsen av atrofiske arr. Kjemisk peeling og mesoteropi, utført uten å ta hensyn til solaktivitet, kan etterlate pigmentflettene. En kompetent kosmetolog vil bidra til å unngå disse problemene.

bilde fra www.la-woman.ru

Hvis du følger alle anbefalingene, selv om du har post-akne, vil behandlingen hjemme raskere og lettere, siden endringsgraden blir mindre. Velg den optimale korrigeringsmåten skal gis de gjeldende manifestasjonene, som kan være av følgende karakter:

 • Ujevnt forstørrede porene - for behandling bør velge peeling og stramming porene komponenter.
 • Vedvarende rødhet, couperose - er vanskelig å selvbehandle, men manifestasjoner kan glattes ved å styrke veggene i blodårene.
 • Arr - blir redusert under påvirkning av bestemte stoffer, samt systematiske peeling.
 • Uregelmessighetene i lindringen er innrykk og støt som krever høy kvalitet polering av huden med kjemisk og mekanisk peeling.
 • Pigment flekker - rengjøres ved hjelp av syreholdige oppskrifter scrubs, masker og peeling, som reduserer aktiviteten til melanocytter og fremmer peeling av det øvre laget av epidermis.

Som regel blir hudendringer kombinert, og krever en integrert tilnærming til å løse problemet. Still inn på langvarig behandling, ettersom du kan bli kvitt post-akne i ansiktet, ifølge dermatologer og kosmetologer, nesten helt, forutsatt at kampen begynner tidlig.

Hvordan bli kvitt post-akne i ansiktet av apotek verktøy

Bilder fra websiteleads.biz

Moderne farmakologi tilbyr effektive stoffer som bidrar til mykning og resorpsjon av arr. De ødelegger bindevevsfibre, forbedrer blodtilførselen og ernæringen av dermis, stimulerer regenereringen av den normale strukturen av vev. Prøv disse lokale rettsmidler:

 • Kontraktubeks - gel på basis av løkekstrakt og heparin, registrert som honning. stoff for behandling av cicatricial endringer. For folk som er på utkikk etter en måte å kvitte seg med etter akne, er tilbakemeldingen på dette verktøyet ganske positivt, fordi det gir deg mulighet til nesten å bli kvitt frisk arr. Kontraktubeks løpet av 1 til 6 måneder, 3 ganger om dagen.
 • Heparin salve - forbedrer lokal blodstrøm, løser mikrotrombombene i skadeområdet og sikrer gjenoppretting av epidermis normale struktur. Mest effektive for spotapplikasjon på skjærebildet. Den skal brukes 2-3 ganger om dagen, hele kursets løpetid bør ikke overstige 2 uker, etterpå er det risiko for systemisk snarere enn lokale effekter på grunn av akkumulering av heparin.
 • Salisylsyre - har en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt, og på bekostning av pH gir oppløsningen av det øvre laget av arret, som aktiverer de regenerative prosessene i dermis. Det brukes i form av 1-3% løsning for å tørke ansiktet. Varigheten av behandlingsforløpet er ikke begrenset.
 • Solkoseryl - legemidlet er tilgjengelig i form av en salve eller gel, som kan påføres både på et punkt og på hele ansiktet, avhengig av endringstendensen. Det skal brukes 2-3 ganger om dagen, etter 30 minutters eksponering, bør applikasjonsområdet blottes med et serviett, fjerne overflødig medisin. Programmets varighet er ikke begrenset.
 • Lyoton eller troksevazin - brukes i nærvær av friske endringer, som stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper og underernæring av vev. Anbefalt spotapplikasjon 3 ganger om dagen.

Bilde fra is-it-so.ru

Fra den langvarige, langvarige postacen, for å bli kvitt hjemme, er det ifølge vurderinger ganske problematisk. I dette tilfellet er det fornuftig å henvende seg til en skjønnhetspleier for mer radikale prosedyrer, og bare deretter fjerne de resterende endringene alene.

Slipe og polere: Hjem peeling i kampen mot post-acne

Fjerning av de berørte lagene i epidermis er et av hovedtrinnene i å eliminere problemet. Gitt at post-acne arrene er små og ikke er forskjellige i farge fra sunt vev, er enkel justering av lettelsen nok til å gjøre endringene nesten umerkelige.

Kjemisk peeling hjemme rettsmidler

Bilde fra nsk.yapokupayu.ru

Kjernen i teknikken er å anvende sure forbindelser som ødelegger de øvre, berørte lagene i huden. Dette gjør at både å kvitte seg med etter-akne flekker og glatt lettelse, mykende arrvæv. Du kan kjøpe ferdige kosmetikk, presentert og luksus merkevarer, og i massemarkedet. For de som bestemmer seg for å forberede sin egen sammensetning for peeling, kommer de følgende oppskriftene til nytte.

Basert på borsyre

bilde fra evagirl.ru

Sammensetningen er ganske aggressiv, så det anbefales ikke å bruke det oftere enn 1 gang i måneden. En av de beste måtene å bli kvitt postacne raskt, men du må besøke et apotek for å kjøpe ingredienser. Du trenger:

 • borsyre - 5 g;
 • kamfer ånd - 2 ss l.;
 • ammoniakk 10% - 2 ts;
 • hydroponitt - 2 tabl.
 • glycerin - 2 ss;
 • baby såpe - 2 ss.;
 • kalsiumklorid 10% - 2 ampuller.

Grate baby såpe, legg til alle ingrediensene unntatt kalsiumklorid. Rør til glatt og gjelde for problemområder. Etter tørking av sammensetningen, fjern den med en bomullspinne dyppet i kalsiumklorid. Vask ansiktet med rikelig med varmt vann. Ikke vær redd hvis neste dag det er rødhet, og deretter peeling, fordi det vil gi deg frelse fra post-acne.

Basert på bodyagi

Bilde fra feminas.ru

For de som står overfor problemet med post-akne, vil algerpulver hjelpe med å bli kvitt det hjemme. Enkle masker fra bodyagi fortynnet med vann gir ikke en tilstrekkelig dyp peeling, så bruk følgende oppskrift:

 • Hell 2-3 ss til en liten bolle. bodyagi pulver. Tilsett gradvis 3% hydrogenperoksidoppløsning, til en kremaktig konsistens er oppnådd.
 • Rull små baller ut av bomull og lukk neseborene med dem for å beskytte slimhinner fra brannskader. Beskytt hendene med hansker eller bruk en børste.
 • Påfør massen på ansiktet, unngå den røde grensen til leppene og området rundt øynene. La peeling jobbe i 20 minutter, fjern deretter sammensetningen med en bomullspute og rikelig med varmt vann.

Hvis neste dag var det intenst peeling, så en tilstrekkelig en økt. Ellers gjenta masken daglig til du får synlig peeling, da du kan kvitte seg med postacne bare med dyp peeling.

Basert på fruktsyrer

bilde fra www.dealsandyou.com

Den mildeste måten å håndtere post-akne, hjelper ikke å bli kvitt arr helt, men det vil redusere pigmentering og uregelmessigheter i huden. En bonus for deg vil være en hyggelig aroma og naturlige ingredienser.

 • friske eller frosne bær - 1 kopp;
 • sitron eller oransje - ½ stk.
 • Kyllingeggprotein - 1 stk.

Det er å foretrekke å bruke friske sesongbær bær: jordbær, bringebær, currants, lingonberries eller viburnum. Slå alle komponentene med en blender til glatt, bruk den resulterende massen på ansiktet og hold i 20 minutter. Vask av med rikelig med varmt vann. Til slutt skylle ansiktet ditt med kaldt vann for å lukke porene.

Mekanisk Peeling Scrub Oppskrifter

En enkel, rimelig og trygg måte å kvitte seg med etter akne i ansiktet ditt hjemme er å skrubbe huden din regelmessig. Naturlige ingredienser gir ekstra ernæring og toning, slik at denne prosedyren også gir ansiktspleie.

Olive Salt Oppskrift

Bilde fra uzi-trehgorka.ru

Salt gir tørking av huden, og tilsetning av olje er utformet for å nøytralisere denne effekten. Hvis oppgaven er å kvitte seg med postacne, sier omtaler av kosmetologer om at det er hensiktsmessig å bruke skrubbe 2-3 ganger i uken. Forbered følgende ingredienser:

 • fint eller middels havsalt salt - 1 ss. l.;
 • olivenolje - ½ ts.
 • sitronsaft - ½ ss.

Bland alle produkter, og søk umiddelbart på våt hud. Masser godt og ta hensyn til de berørte områdene. Vask av med rikelig med varmt vann.

Nut oppskrift

Bilde fra irecommend.ru

I dette tilfellet kan nøtter av noe slag virke som en slipende komponent, så lenge de er godt tørket og jordet tilstrekkelig. Du trenger følgende komponenter:

 • nøtter - 2 ss.;
 • nøtterolje - 1 ss. l.;
 • sitronsaft - ½ ts

Det vil være godt å bruke sedertre eller valnøttolje, men det er helt akseptabelt å erstatte dem med noen plantearter. Hak mutrene i en blender eller kaffekvern, bland med juice og olje. Påfør på et vått ansikt, massasje og skyll med varmt vann.

Postacne: hvordan bli kvitt masker

En hyggelig, om ikke den mest intense metoden for å håndtere et problem. Sett en maske på ansiktet ditt og slapp av, som om du er i et spa - hva kan være bedre? Rør opp ansiktet for å åpne porene og sørg for dyp penetrasjon av de aktive ingrediensene.

Jordbærmaske

Bilde fra mammypage.ru

Den appetittvekkende navnet er helt i samsvar med essensen av oppskriften. For masken trenger du ikke annet enn friske bær. Puree jordbær tolkushkoy eller blender, gjelder for renset og dampet ansikt, og nyt de neste 25 minuttene (slikking er ikke forbudt). Vask masken med en bomullspute dyppet i kjølig vann.

Leremaske

Blå leire perfekt porrer, og er egnet i tilfeller der de er et ledende problem. Fortyn leirepulveret med varmt vann til en kremaktig tilstand. Påfør blandingen på ansiktet, spesielt oppmerksom på problemområdene. Den anbefalte eksponeringstiden er 25 minutter, deretter fjern masken med varmt vann og en bomullspinne.

Tomatmaske

Bilde fra medvoice.ru

Hvis det er post-acne flekker på ansiktet, vil syrer som finnes i friske tomater bidra til å kvitte seg med dem. Rist tomaten på en fin rist eller puré med en dybblender. Mål ut 2 ss. puree, tilsett samme mengde stivelse, bland og straks søke på huden. Soak i 20 minutter, vask deretter tomatmasken med vann.

Estetiske feil etter akne er svært vedvarende, så daglige prosedyrer og en systematisk tilnærming vil være nøkkelen til en vellykket kamp. Forvent ikke raske resultater, med en betydelig alvorlighetsgrad av post-akne, kan kampen med den bli forsinket i mange måneder. Men din innsats vil definitivt bli belønnet av skjønnheten og glattheten i huden!

Hvordan behandle post-akne hjemme

Arr og arr forårsaket av akne forårsaker mye problemer og bekymringer for sine eiere, spesielt hvis et slikt problem ligger på ansiktet av kvinner. I dag anses behandling etter akne å være en vanskelig oppgave, men det kan løses ved hjelp av moderne teknikker og folkemidlene.

årsaker

I seg selv er postacne ingenting annet enn konsekvensene av feil behandling av akne. Også dette problemet kan oppstå hvis akne ikke behandler i det hele tatt og ikke brukes til denne behandlingen.

Det finnes følgende typer post-acne, som hver utvikler seg av separate grunner:

 1. Arr. Utad, de ligner dype arr med uregelmessig form. Disse arr utvikler seg på grunn av feil akne behandling, samt konstant klemme av akne. I en slik tilstand er personen alvorlig skadet vev, noe som fører til utseende av arr.

Videre er denne manifestasjonen av postacne ofte svært omfattende, noe som gjør huden kupert og ekstremt stygg.

 1. Ekspansjonen av porene. De er dannet som et resultat av ikke fullstendig herdet akne, som utvikler seg på grunn av betennelse i talgkjertlene. I denne tilstanden blir porene ikke restaurert og forblir forstørret, noe som til slutt fører til tilstopping av støv og fett, noe som fører til dannelse av svarte prikker.
 2. Post-akne rester er liten akne som oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. De kan være fra rosa til blåaktig farge. Noen ganger tar disse akne form av store sår og forårsaker ekstremt ubehagelige opplevelser.
 3. Alvorlig hyperpigmentering. Det utvikler seg på grunn av alvorlig betennelse i huden og dysfunksjon av celler som er ansvarlige for fargen på epidermis. Således, etter at akne har helbredet, har en person grimme brune flekker som er svært vanskelig å fjerne ved konvensjonelle midler. Også disse fenomenene kan utvikle seg på grunn av hormonelle lidelser i kroppen.

Hvilke eksperter tilbyr

I forhold til skjønnhetssalongen for å kvitte seg med postacne, kan du utføre følgende prosedyrer:

 1. Laser polering. Denne prosedyren fremmer dyp rensing av huden og rydder den av effekten av akne. På samme tid, ved hjelp av en laser, vil den øvre keratinøse epidermisballen bli fjernet.

Videre bidrar laseren til produksjon av kollagen, slik at den tidligere elastisiteten i huden kommer tilbake. Antall prosedyrer bør være fra fire til åtte med en pause på en måned.

 1. Kjemisk peeling. Denne prosedyren innebærer bruk av spesielle syrer som bidrar til oppløsningen av det øvre lag av døde hudceller. På grunn av dette øker produksjonen av unge celler, noe som fører til hudfornyelse og justering.
 2. Slip huden med spesielle enheter. Samtidig er kjernen i denne prosedyren å påføre aluminiummikropartikler på den cornified epidermis, på grunn av hvilken det er mulig å rense huden og fjerne uregelmessighetene.
 3. Mesotherapy. Det anses å være en ganske ny teknikk som bidrar til å berikke huden med nødvendige og nyttige stoffer ved å introdusere terapeutiske sammensetninger.

Metoder for behandling av post-akne hjemme

Følgende hovedmetoder for behandling etter akne hjemme er preget:

 1. Hudrensingsprosedyrer.
 2. Bruk av medisinske lotioner og tinkturer.
 3. Anvendelsen av terapeutiske salver.
 4. Bruk av masker.

Vurder hver av disse metodene mer detaljert.

rensing

Rensing er en grunnleggende prosedyre som innebærer behandling etter akne hjemme. Det er nødvendig å utføre rensing regelmessig, spesielt etter bruk av dekorative kosmetikk.

De beste rengjøringsmidlene for post-akne er:

 1. Tar såpe. På grunn av dets helbredende egenskaper fornyer denne såpen hudceller, fremmer regenerering, eliminerer betennelse og gir ut hudtonen.

Effekten av vasking med tjære såpe vil bli merkbar etter fire uker. Det er viktig å merke seg at denne såpen strammer huden, så etter vasking er det nødvendig å fukte epidermisene.

 1. Vaske tinktur av kamille og mynte. For forberedelse av et slikt middel må du hellere tre spiseskjeer av slike urter 1 liter kokende vann og insistere i en time. Tørk hudens tinktur to ganger om dagen.
 2. Veldig bra hjelper til med å eliminere spor av post-acne bitt. Det fremmer hudfornyelse og lynnedslag. For å gjøre dette, bland appelsineddiner med vann i forholdet 1: 3. Gjenta prosedyren flere ganger i uka.

Bruken av terapeutiske lotioner

Etter å ha renset huden, anbefales det å tørke det med en terapeutisk lotion. Med det kan du fjerne rester av smuss fra porene, hvite huden og helbrede dype arr.

Det anbefales å tørke ansiktet med disse lotionene flere ganger om dagen. Så du kan oppnå maksimal effekt.

De beste oppskrifter for ansiktslotioner er:

 1. Bland en teskje lavendelolje, samme mengde olivenolje, et par dråper sitronsaft og tea tree olje. Tørk ansiktet med dette verktøyet hver tredje time.
 2. Bland like mengder salvie, nellik og cypresolje. Legg til en skje med kamilledekok. Bruk med bomullsputer til å tørke huden.
 3. Påfør oppvarmet havtornolje til ansiktet ditt. Det har en uttalt helbredende effekt, så det vil være bra for å eliminere arr.
 4. Ta et kjølig avkok av kamille og hell det i en form for is. Forbered isbiter hver dag for å tørke huden. Med deres hjelp kan du hvite ansiktet ditt og lindre betennelse. Også, i stedet for kamille kan det brukes avkok av Hypericum.
 5. Ta jojobaolje og bland den med vitamin E. Tørk ansiktet ditt med denne lotionen hver kveld.

Bruk av salver

Salver vil ikke bare bidra til å eliminere effekten av akne, men også kurere skadet hud selv.

De beste salver for å eliminere post-akne er:

 1. Sink salve. Den har en uttalt regenererende egenskap, og derfor kan arr og arr fortrekke raskere. Denne salven letter også huden. Det bør påføres punkter på problemområder tre ganger om dagen.
 2. Heparin salve. I utgangspunktet er den utformet for å eliminere hematomer, men ifølge vurderinger blir gode resultater oppnådd ved behandling av post-acne-spor. Påfør denne salven skal være et veldig tynt lag, jevnt fordelt over huden. Det er best å bruke Heparin salve om natten.
 3. Vishnevsky salve er et bevist middel for post-akne, som ikke har mistet sin relevans i mange år. For å gjøre dette, bruk denne salven på en bomullspute og påfør den på skadet hud i tjue minutter. Ved slutten av prosedyren vaskes grundig.

Lær hvordan du bruker post-acne kontraktubex. Trenger du reseptbelagte masker for problemhud? Detaljer i artikkelen.

Er det mulig å bli kvitt post-akne

Etter å ha behandlet mer eller mindre akne, må du løse en annen vanskelig oppgave: Fjern sporene etter dem - flekker og arr på huden. Og hva skal jeg gjøre med utvidede porer? Vi finner ut.

 • Hva er post acne?
 • Post-akne former
 • Hvordan fjerne post-acne arr
 • Grunnleggende omsorgsregler

Hva er post acne?

Postacne er vedvarende hudendringer som oppstår etter akne. Selvfølgelig etterlater ikke hver pimple et ukjent minne om seg selv i form av et blåaktig flekk eller et nikk i ansiktet. Men hvis ungdoms- eller voksen akne forlot markering i form av arr, forteller vi umiddelbart: det er ikke lett å bekjempe dem.

Akne passerer ikke alltid uten spor. © iStock

Hvorvidt spor forblir etter kviser eller ikke, avhenger av flere forhold, inkludert våre handlinger. Så er post-acne dannet under påvirkning av følgende faktorer.

Langsiktig akne. Inflammasjoner angriper huden i lang tid, undergraver sine ressurser og ødelegger det permanent.

Dype inflammatoriske elementer (noder og cyster). De er karakteristiske for moderat til alvorlig akne og forårsaker alltid arrdannelse.

Klemme akne. Ja, ofte blir vi selv de skyldige av våre egne problemer: Et inkompetent, uhøflig og ubemannet forsøk på å klemme en pimple skader fartøyene (så det er flekker) eller driver betennelsen enda dypere (som arr oppstår).

Post-akne former

Etter å ha blitt kvitt akne eller har oppnådd en generelt tilfredsstillende hudtilstand, har en person full rett til å feire seier. Imidlertid kan post-akne mørke glede og kreve ny innsats, fordi nye problemer er på dagsordenen.

Arr. Etter betennelse, som har blitt slukket i dypet av huden, dannes erstatningssvev, som ligger ganske dypt. Det er derfor arrene ser ut som groper eller krattere, på grunn av at hudavlastningen blir ujevn.

Dyschromia. Ofte, områder av huden som det var inflammatoriske elementer forandrer farge, og pigmentering oppstår.

Vaskulære endringer. Dette forårsaker dannelsen av røde eller blåaktige flekker på stedet akne, spesielt presset eller skadet.

Hvordan fjerne post-acne

Karakterene som blir igjen av akne, korrigeres ofte i skjønnhetssalongen. Men noe kan gjøres hjemme.

Dyp rensing gjør porene mindre synlige. © iStock

Forstørrede porer

Midler for dyp rensing, samt kosmetikk med seboro-regulerende tiltak, vil bidra til å holde porene rene og gjøre dem mindre merkbare. Hudoppfriskende syrer er også på din side.

Post-acne pigmentering (dyschromi)

Det er bedre å kjempe med pigmentflettene som dukket opp på stedet for den tidligere kvise sammen med kosmetologer og dermatologer. Spesialister kan foreskrive et forløb av fototerapi eller peeling. Litterat hjemmeomsorg virker også. Det er sant at resultatet må vente lenger.

Vær oppmerksom på kremer og seromer med blekningsbestanddeler, som er rettet mot å undertrykke melaninsyntese: kojinsyre, arbutin, glabridin, askorbinsyre, azelainsyre ", sier Alexander Prokofiev, medisinsk ekspert på La Roche-Posay.

Flekker etter akne

Og igjen problemet for kosmetologen. Sant, enkelt. Prosedyrene bør være rettet mot å forbedre lokal blodsirkulasjon slik at de stillestående stedene oppløses. Effektiv, for eksempel kryomassasje med flytende nitrogen. Det anbefales å bruke kosmetikk med syrer hjemme for å øke hudfornyelsen.

Post acne arr

Det er meningsløst å håndtere dem hjemme, så snakkene om dem vil være separate.

Hvordan fjerne post-acne arr

Retracted sunken arr, som huden ser ujevn ut, er den mest ubehagelige påminnelsen om betennelse. Det er nesten umulig å bli kvitt dem helt. Dannet i de dype lagene i huden, vil arvevevet (pluss ingen pigmentering, og derfor evnen til å sole seg) forblir så for alltid.

I listen over prosedyrer som tilbys av dermatologiske klinikker, se etter:

Hvordan bli kvitt post-akne: effektive behandlinger

Postacne er et resultat av analfabetisk eksponering for akne, oftest forbundet med mekaniske tiltak, tvungen ekstrudering. For de fleste er problemet med akne godt kjent - selv med den absolutte helsen til huden under puberteten, kan akne oppstå. Hvis akne oppstår som en kosmetisk defekt, så kan du takle dem selv alene hjemme. Men hvis akne er klassifisert som akne, så er dette en ganske alvorlig sykdom, og den skal behandles ordentlig under tilsyn av leger. Ellers vil det uunngåelig komme en periode med post-akne.

Hvordan manifesterer post-acne

Fenomenet i betraktning er et kompleks av feil på huden, som er en følge av fremdriften av seboré og akne, forsøk på å selvkure problemet og manuell åpning av akne.

Legene refererer til post-akne følgende fenomener:

 • utvidelse av porene;
 • stillestående steder;
 • betydelig utvidelse av kapillærene;
 • stadig tilgjengelig "rutenett" av kapillærer;
 • cicatricial formasjoner;
 • hyperpigmentering av huden;
 • ujevn hudtekstur.

Intensiteten av disse manifestasjonene er alltid variabel og avhenger ikke bare av hvor ofte og aggressivt den mekaniske effekten på akne og akne ble funnet. En stor rolle i intensiteten av de manifestasjoner av post-acne spiller en persons alder - hvis akne har utviklet en ung mann, hans hud har en høy grad av regenerering, immunsystem er sterk, men acne, oppstår på ganske voksen mann, det fører til alvorlige manifestasjoner av post-acne.

For å forstå hva som blir sagt om post-akne, er det verdt å vurdere hver av sine manifestasjoner mer detaljert:

 1. Pore ​​ekspansjon. Sebaceous kjertlene begynner å fungere i en forbedret modus, noe som fører til akkumulering av sekreter i kanalen. Til dette skal legges til smuss, støv, kosmetikk, og som følge derav vil sebaceous kjertelen bli for utvidet, innholdet finner ikke en vei ut og blir betent. I noen tilfeller fører ekspansjonen av porene til en ujevn struktur av huden, og i noen - provoserer utseende av arr.
 2. Vedvarende erytem. Hvis akne / kviser ikke var mekanisk påvirket, kan dette føre til en blåaktig tinge av huden. Essensen av problemet er at når man klemmer ut akne, er det et brudd på blodets mikrosirkulasjon, det er grunnen til at blå flekker og arr opptrer. Cyanose og arr er spesielt intens i den kalde årstiden, og dette problemet kan kun løses ved hjelp av kvalifisert medisinsk behandling.
 3. arrdannelse. En slik manifestasjon av post-acne kan forekomme etter mislykket fjerning av lukkede komedoner, kviser åpning og fjerning av infiltrering uten en skikkelig aseptiske prosedyrer. Arr kan være av forskjellige størrelser, utbukting og tilbaketrukket, bred og smal, hvitaktig farge eller blå fargetone.

Hvordan behandle post-akne

Det er mange metoder for å behandle tilstanden i spørsmålet, men det er ikke pasienten selv som bestemmer nøyaktig hva han skal velge, men legen. I denne delen ser vi på de mest populære og effektive måtene.

Korrigerende tiltak i utvidelse av porene

Først og fremst kan du bruke spesielle preparater som reduserer aktiviteten til talgkjertlene - for eksempel preparater av retinol og retinsyre. Slike betyr ikke bare å redusere aktiviteten til talgkjertlene, men også mykne, gjøre et keratinert hudlag tynnere. Men det er nødvendig å ta hensyn til at løsningen av problemet med forstørrede porer ved hjelp av spesifikke legemidler varer lenge. I enkelte tilfeller er effekten merkbar bare noen få måneder etter vanlig bruk av medisiner.

For å korrigere hudfeil som er forbundet med ekspansjonen av porer, er det mulig ved hjelp av anti-hyperkeratosemedisiner - en tilstand der stratum corneum er overdrevet. For slike prosedyrer er narkotika med salicyl- og fruktsyrer utmerket, forresten, de kan også brukes hjemme. Eksperter anbefaler at du foretrekker fruktsyrer og regelmessig behandler huden med dem - etter maksimalt 3 måneder vil resultatene bli merkbare.

Vennligst merk: ikke misbruke prosedyrene med syrer - det kan være vanedannende. Det anbefales etter 5 måneders regelmessig bruk av denne metoden å ta en pause i 30-50 dager, og deretter fortsette behandlingen.

På grunn av ekspansjonen av porene, fungerer den syrebaserte kjemiske peeling, som holdes hver annen uke, godt. Tiltrekker i denne prosedyren, den raske effekten - etter 6-8 uker med vanlige prosedyrer kan merkes klart positive resultater.

Korrigering av vedvarende erytem

I dette tilfellet brukes legemidler basert på ichthyol, nikotinsyre, kamfer, mentol, isopropylalkohol - de forbedrer blodsirkulasjonen i de øvre lagene i huden. Resultatet av denne behandlingen vil være en innsnevring av kapillærkarene, øker elasticiteten til veggene deres, den inflammatoriske prosessen forsvinner.

Godkjennelsen av disse stoffene kombineres optimalt med kjemisk peeling og lokal anvendelse av ascorbinsyrepreparater. Dermed er huden ikke bare en regenererende effekt, men også en beholderstyrking, beskyttende.

Fysioterapeutiske prosedyrer vil også være effektive ved behandling av post-acne-legene foreskrive vakuummassasje, medisinsk elektroforese, kryoterapi, fototerapi, ultralydsbehandling til pasienter. Du kan gjennomføre en intradermal injeksjon - vi snakker om mesoterapi, biorevitalisering, ozonbehandling. Godt resultat gir og bruk av medisinske kosmetikk.

Arr korrigering

Det finnes flere metoder for å behandle arr på huden etter akne og hudormer, men ingen av dem gir absolutt garanti for å bli kvitt denne kosmetiske feilen. Det antas at arrene er svært vanskelig å behandle, så det er bedre å forebygge deres forekomst - rask tilgang til leger for behandling av akne og hindre utvikling av post-akne arr.

Dyp peeling

Grunne arr og stagnerende flekker kan fjernes ved hjelp av kjemisk dyp (eller mellom) peeling. Kjernen i prosedyren består i å oppløse det øvre kåte laget av huden og dannelsen av nekroseområder. I stedet for prosedyren blir huden mørkere, og utvinning oppstår når alle korstene forsvinner.

Vennligst merk: Etter den første prosedyren blir arrene ganske enkelt mindre merkbare, huden vil gjenvinne en homogen struktur, men dette vil ikke være nok. Eksperter anbefaler etter 3 måneder å gjenta prosedyren for å få en uttalt effekt.

Du kan bruke TSA-peeling (median), som består i å bruke en løsning av trikloreddiksyre til den berørte huden i 10 minutter. Prosedyren kan forårsake smerte i pasienten, slik at anestesi ofte utføres først, og etter TCA-avskallingen påføres is på det behandlede området.

Vennligst merk: Median peeling utføres bare på sykehuset, fordi reaksjonen av huden til en slik intervensjon er uforutsigbar.

Laser hud resurfacing

Laserbehandling av post-acne manifestasjoner anses som den mest ettertraktede og effektive prosedyren. Fordelene ved denne metoden for behandling er nøyaktigheten og doseringen av laserstrålene, men det er også ulemper: laseren har bare en effekt med grunne arr.

Etter lasereksponering kan området bli betent, rødt og hovent, men disse effektene forsvinner 20-30 dager etter prosedyren. Laserskjæring utføres under lokalbedøvelse, etter at prosedyren sterile dressinger er påført med legemidler som fremmer rask restaurering av huden.

Andre prosedyrer

Leger kan gi råd om oppførselen av dermabrasjon, kollageninjeksjoner - de hjelper også med å løse problemet med post-akne manifestasjoner. Men slike prosedyrer kan kun utføres til pasienter etter at de har undersøkt deres organismer og tillater en lege. Faktum er at en slik aggressiv innblanding i kroppen er full av utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Du kan fjerne arr og kirurgisk metode, men dette er ganske ekstremt, som brukes svært sjelden.

Post-acne projeksjoner

Arr, som manifestasjon av postacne, behandles i svært lang tid, flere prosedyrer, en integrert tilnærming. Men selv i dette tilfellet er det ingen garanti for at du kan bli kvitt en kosmetisk defekt!

Legene hevder at det er mye mer fornuftig å forhindre utvikling av post-akne, men selv om dette allerede har skjedd, må du søke medisinsk hjelp.

Postacne er en ganske ubehagelig tilstand, noe som gir mye ubehag og ubehagelige øyeblikk i livet, en forstyrret psyko-emosjonell bakgrunn av en person. Kun velvalgte kosmetiske prosedyrer og medisiner vil bidra til å løse problemet, men ikke umiddelbart - du må være tålmodig.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

11,335 totalt antall visninger, 26 visninger i dag

Hvordan raskt bli kvitt post-akne i ansiktet hjemme

På grunn av den ukvalifiserte behandlingen av akne i ansiktet, forekommer post-akne, noe som representerer en rekke problemer. Få mennesker vet hvordan man raskt kan bli kvitt post-akne i ansiktet hjemme, så denne artikkelen er relevant for de som ikke har mulighet til å bruke mye penger på salongprosedyrer.

Navigasjon på side:

Hovedårsakene til post-akne

Årsakene til post-akne i ansiktet er svært varierte. De fleste kosmetologer og dermatologer er tilbøyelige til å tro at denne typen huddefekt fremkommer på grunn av:

 1. Den langvarige løpet av akne, behandlingen av som ikke begynte umiddelbart.
 2. Selv uerfaren fjernelse av akne.
 3. Feil mekanisk påvirkning av en ikke-dyktig kosmetolog.
 4. Inflammatorisk prosess av huden.
 5. Feil valgt kosmetikk for hudpleie i ansiktet.

Foto - hva er post-akne

Denne sykdommen kan oppdages under den første undersøkelsen av en kosmetolog eller en dermatolog, og behandling er foreskrevet og utført både i skjønnhetssalonger og hjemme. Du kan også se post-acne på ansiktet alene hjemme.

På grunn av at manifestasjonene av denne sykdommen er forskjellige, kan diagnosen kanskje ikke være nøyaktig, men de fleste tilfeller av post-akne er delt inn i 4 typer, som er vist på bildet nedenfor:

 1. Forstørrede porer i ansiktet, som er nesten de første symptomene på post-akne.
 2. Erythema, som ser ut som liten rødhet i ansiktet. På grunn av den lille peeling, vil slike flekker være umiddelbart merkbare selv under sminke.
 3. Dyschromi, eller overdreven akkumulering av aldersflater på et lite hudområde.
 4. Arr som vises etter mekanisk rensing av ansiktet fra akne (seborrhea).

5 måter å raskt bli kvitt post-akne i ansiktet hjemme ved hjelp av apotek

Bli kvitt postakammozhno hjemme ved hjelp av noen apotek verktøy som koster en krone:

 1. Hydrogenperoksid, som har en tendens til å glatte ut hudkonturen som har lidd etter langvarig aknebehandling. På grunnlag av dette farmasøytiske middel kan komprimering fremstilles, som justeres til problemområdet i bare tre minutter. For forberedelsen er det nødvendig å kjøpe bomullsputer.
 2. Tar såpe, som bidrar til å gjenopprette huden samtidig og desinfisere ansiktet av skadelige bakterier. I tillegg til behandling etter akne, anbefales dette tiltak for de som lider av akne på et ganske avansert stadium. For å bli kvitt post-akne, anbefaler hudlege å vaske ansiktet med denne såpen om morgenen. Etter en måned vil du legge merke til det første resultatet.
 3. Salisylsyreoppløsning. Dette stoffet regnes som en av de billigste løsningene som virkelig hjelper med å bekjempe postacne. Før du kjøper, må du være oppmerksom på konsentrasjonen av løsningen. Det er bedre å ta en 2% løsning, for ikke å overdrive huden. Dette verktøyet brukes fortrinnsvis på huden 2 ganger om dagen.
 4. Blå leire, som selges ikke bare i apoteket, men også i en hvilken som helst kosmetikkbutikk. Dette verktøyet er ganske enkelt å bruke, og kostnaden er svært lav. Varmt vann blir vanligvis tilsatt leirepulver, og deretter blandet til en jevn konsistens. Du må holde en slik maske på ansiktet i ca 15 minutter.
 5. Pulver "badyaga." Det brukes ikke bare til å fjerne alder flekker, men også å behandle post-acne hud. Dette stoffet er også kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper.

Hvordan fjerne post-acne i ansiktet ved hjelp av peeling hjemme (oppskrift + søknad)

Det er noen ganger mulig å bare fjerne postacne ved hjelp av peeling hjemme, noe som bidrar til å oppnå resultat av perfekt hud. I sammensetningen kan det være både myke og aggressive midler.

Basert på badyagi

For hud i ansiktet med post-acne, er hjemme peeling perfekt. Den vanligste peeling hjemme anses å være en peeling basert på bodyagi.

For forberedelsen er det nødvendig å blande 5 gram badyagipulver med varmt vann og en ss oljeolje. Bruk deretter blandingen med masserende bevegelser på ansiktet. Etter en 5-minutters massasje må ansiktet rengjøres.

Basert på borsyre

Borsyre peeling brukes til å behandle post-akne og akne. Dette verktøyet selges både som en løsning og som et pulver.

For å forberede peeling agent, er det nødvendig å fortynne borsyrepulveret til en jevn konsistens (75 ml vann for 2 gram pulver er nødvendig). Hvis det er betennelsesprosesser i ansiktet, kan syren blandes med et antibiotikum.

Bruk av verktøyet er å påføre blandingen på huden og hold i 5 minutter. I tilfelle når huden er veldig delikat, er det nødvendig å redusere tiden for den første økten til 1 minutt.

Basert på fruktsyrer

Frukt syre peeling anses å være den hyggeligste og en av de vanligste metodene for å håndtere post-acne. Det er basert på reaksjonen av det øvre laget av huden til de spesielle komponentene, som forsiktig fjerner døde hudceller.

Takket være forsiktig handling, krever denne prosedyren ikke mye erfaring.

Fra frukt som er rike på syrer, kan du velge noen: ananas, kiwi, sitron og oransje. På grunnlag av det er mulig å tilberede effektive masker, som vil bli brukt som peeling.

Hvordan fjerne flekker etter acne? Den beste hjemmet måter

Etter eliminering av akne blir huden ikke alltid jevn og sunn. På overflaten er det ofte dannet post-akne, som er et arr, flekker, peeling. Hvorfor endrer huden og hvordan kan den komme tilbake til en sunn tilstand?

Årsaker til post-akne

Arr er alltid et resultat av skade på overflaten av huden. De kan være tilstede på stedet der akne var til stede, opptil seks måneder, hvoretter de vanligvis forsvinner, og etterlater ingen spor. Inflammasjon av huden vises i fravær av aknebehandling eller feil utvalg av midler for å eliminere det. Pigmentering av ulike former kan vises uten andre tegn og forsvinner også umerkelig. Hovedårsakene til post-akne:

 • lang periode med sykdom;
 • forsøker å fjerne acne ved å klemme, inkludert infeksjon i såret;
 • fullfør likegyldighet til akne, feil behandling eller sen oppstart av terapi;
 • dype hudlesjoner med ål i form av knuter, kule under topplaget.

Hvordan fjerne post-acne deg selv hjemme?

Mesteparten av sporene som forblir etter at akne er forsvunnet, går uavhengig og ganske raskt. Men gjenopprettingsperioden for epidermis kan bli forsinket, og arr og arr ser for å si det mildt, uattraktivt. Bli kvitt uønskede ytre hudskader vil bli utgitt hjemme, ved hjelp av både tradisjonelle oppskrifter for behandling og gjenoppretting og kosmetikk. I noen tilfeller er det mulig å bruke narkotika som selges fritt og vil ikke skade.

Først og fremst må du justere hudpleie, hvis du ikke har gjort det ennå. Daglige rensende lotioner eller melk kan fjerne mindre symptomer, redusere post-acne flekker og forhindre betennelse gjennom å komme inn i smuss i sår. Det er ikke nødvendig å vaske med vann hele tiden, men minst 2 ganger om dagen. Ikke bruk varmt vann, det ekspanderer porene sterkt, og bidrar til å penetrere bakterier. La vannet være ved romtemperatur, bedre destillert, spesielt for sensitiv hud. Parallelt vil det ikke være overflødig å bruke hjemmemedisiner for å eliminere effekten av akne.

1. Kamille og mynte.

I en liter kokende vann, tilsett 4 spiseskjeer av tørket kamilleblomster og mynteblader (om sommeren kan du ta friske). Insister på et mørkt sted i minst en halv time, og deretter tørk og tørk postacenet med en bomullspinne dyppet i en urteinfusjon etter behov. I tillegg til kamille og mynte, vil St. John's wort, persille eller calendula gjøre. Den avkjølte og filtrerte avkokingen kan settes i fryseren og brukes som isbiter for vasking.

Et annet farmasøytisk middel for å kvitte seg med flekker, tilgjengelig i butikkene, er tjære såpe anbefalt av kosmetologer for å kvitte seg med etter-akne-flekker. Med en desinfiserende og antibakteriell effekt har den en positiv effekt på hudceller, og påskynder deres utvinning. For å forhindre hudstramming, etter tjære såpe, anbefales det å tørke ansiktet med en infusjon av urter, forfriskende huden.

3. Eddiksyreoppløsning.

For dette verktøyet brukes bare eple cider eddik, som blandes med rent vann i forholdet 1: 3 og brukes til å tørke ansiktet for å fjerne eller lette pigment flekker som dukket opp på grunn av akne. Eddik har bleking og antiinflammatoriske egenskaper.

4. Eteriske oljer mot post-akne.

Mange positive vurderinger har oppskrifter basert på essensielle oljer. I tillegg til en behagelig lukt, lar de deg raskt slippe av med akne og post-akne, rense huden, lette pigmenteringen. Lavendel og tea tree olje har en positiv effekt på de berørte områdene, og bidrar til å øke regenereringen. For å gjøre dette, anbefales det at noen dråper essensielle oljer blandes med basen - for eksempel olivenolje. Verktøyet skal påføres ansiktet varm, litt oppvarmet før bruk.

Også gode hjelpere til å fjerne flekker, å stramme spor og arr er oljer av rosmarin, celandine, havtorn og mandel, som er tilberedt i henhold til samme oppskrift som den første sammensetningen.

Hva vil spesialisten tilby?

Ved alvorlig skade på hudoverflaten med akne og store spor av sin tidligere tilstedeværelse, er det verdt å kontakte en lege. Listen over rettsmidler som anbefales for behandling av post-akne hjemme:

 • Salisylsyre. Det trenger dypt inn i porene og får blodet til å sirkulere raskere, noe som gjør cellefornyelsen raskere, og flekker etter akne kan fjernes for alltid. Kun 1% løsning er egnet for behandling hjemme, en større prosentandel vil føre til tørking av huden.
 • Sink salve. Hjelper huden til å gjenopprette raskere, strammer sår, akselererer prosessen med å helbrede post-acne flekker. Det bør brukes opptil 5 ganger per dag.
 • Heparin salve. Designet for å kvitte seg med hematomer, men samler mange rave vurderinger for å kvitte seg med effekten av akne. Øyeblikkelig påvirker, forårsaker en sterk rødhet av det berørte området, det anbefales ikke å bruke et tykt lag.
 • Shilajit. Et unikt hjemmemedisin som myker huden og hudflekten bidrar til å stramme arrene og forme overflaten av epidermis etter akne. Mumie oppløses i vann eller urte avkok, kan blandes med en krem ​​uten dufter.
 • Vishnevsky salve, akselerere hudregenerering. Det påføres ved å påføre et tynt lag på de berørte akneflatene, dekket med klamfilm på toppen. Aldri i 40 minutter, hvorpå salven skal vaskes og vaske huden med en ren klut.

Salon skjønnhetsbehandlinger

I avanserte tilfeller, eller hvis hjemmemedisiner ikke har kommet opp, vil radikale metoder for å kvitte seg med effekten av akne og akne komme til hjelp av huden.

1. Subkutane kollageninjeksjoner. Hvis post-acne flekkene er dype og ikke herdede, brukes akselerasjon av utjevning av hudoverflaten i form av ytterligere administrasjon av kollagen til å behandle epidermis. På grunn av svakhet i huden fra akne, kan det ikke være nok for egen forsyning av dette stoffet å raskt bli kvitt konsekvensene. Menneskelig og bovin kollagen er forskjellig, sistnevnte er forbudt for personer som lider av autoimmune sykdommer. Effekten på ansiktet blir merkbar snart, vanligvis etter 3-4 måneder.

2. Autologe fettinjeksjoner. Denne metoden er donor inne i kroppen din, når fett tas fra et hvilket som helst sted og injiseres med en sprøyte under overflaten av ansiktet. Den cicatrized huden glattes uten ekstern innsats, men det er nødvendig å vente på effekten fra seks måneder og lenger. Vanligvis utføres prosedyren i flere stadier, for å gi epidermis med post-acne for å bli vant til det nye fyllstoffet. Resultatet kan bli lagret i mange år.

3. Dermabrasion / microdermabrasion. Krever anestesi, ofte av lokal natur. Bunnlinjen er å kvitte seg med akne-berørt hud med en pensel som roterer med høye hastigheter. Dermabrasion er vist med dype arr fra akne, for å redusere dem eller fjerne dem helt, men det anbefales ikke for post-acne som poeng, og risikerer å gjøre dem mer synlige. Kontraindisert hos personer med mørk hudfarge, da det kan forårsake alvorlig pigmentering eller endring i eksisterende. Microdermabrasion varierer med metoden for å påvirke huden etter akne: i stedet for børster brukes aluminiumoksydkrystaller, som ender opp på huden fra et vakuumrør. Den brukes kun til overflatesliping, men den har uprøvd effektivitet og ingen effekt på dype arr.

4. Laser. En av de mest populære prosedyrene for å kvitte seg med post-akne, som virker radikalt på huden etter akne. Avhengig av bølgelengden og deres intensitet, rødme, flekker og arr reduseres og forsvinner helt. En karbondioksid laser virker aggressivt på akne-berørte vev, og bidrar til å fjerne dem helt. I mange tilfeller er ikke re-behandling nødvendig. En bivirkning av lasermanipulering er absorpsjonen av impulser i huden, som kan opprettholde rødhet i opptil flere måneder.

5. Kirurgi. Dette er en sjelden, men samtidig effektiv metode mot effekten av akne. Arbeidet til en spesialist er vanskelig, siden individuelle arr er gjenstand for fjerning av excision. Noen arr må fjernes helt, hullene sutureres og helingsprosedyrer utføres. En nyhet er bruken av en kirurgisk sonde for å løsne helbredet vev fra sunt vev, fungerer godt mot indrykkede arr. I avanserte tilfeller eller dype lesjoner blir dannelsen av fistelhudsplasticitet påført ved å transplantere den sunne epidermis på ansiktet.

Hvordan bli kvitt effekten av akne behandling

Akne på hvilken som helst del av kroppen er en ubehagelig og langsiktig patologi som forårsaker ubehag for brukeren på utseendet, utviklingen og til og med etter helbredelse. Detaljert anbefalinger om hvordan du fjerner post-acne, vil hjelpe deg med å håndtere røde flekker som forblir etter fjerning av akne.

Umiddelbart etter å bli kvitt akne, gir en person ikke en følelse av ro. Purulente betennelser forstyrrer ikke lenger huden, utslettene klør ikke og gjør ikke vondt. Men etter litt tid blir mer og mer oppmerksom på effekten av slike akne. Postacne presenteres i form av vanlige røde flekker, prikker eller til og med arr.

Det er bemerkelsesverdig at den endelige utseendet av slike foci avhenger av graden av hudskader selv acne. For eksempel, hvis suppurations ble startet, og behandlingen ikke startet i tide, vil sannsynligvis det være alvorlige arr igjen på huden din, noe som fanger øyet. For det første danner de noen kratre på huden, og for det andre, på stedet av akne i lang tid, er det flekker med nesten burgunderfarge.

Problemet ligger bare i de estetiske aspektene. Ingen fysisk ubehag postacne leverer ikke. Det er av denne grunn at kvinner ofte stiller spørsmål om behandling av slike effekter. Som statistikken viser, er den estetiske siden av spørsmålet om menn mye mindre interessant.

Hvorfor vises post-acne

Før du finner ut hvordan du fjerner arr etter akne, må du nøye undersøke naturen til slike spor. Erfarne leger tror at arr fortsatt bare i noen få tilfeller:

 • Fraværet av en slik behandling.
 • Selv-medisinering.
 • Klemme akne.
 • Feil hudpleie før og etter behandling.
 • Ufullstendig rensing av foci fra pus.

Ifølge eksperter, hvis en pasient blir kvitt akne under nøye tilsyn med en lege, er det praktisk talt ingen konsekvenser.

For å unngå utseende av arr på huden etter akne på forhånd, er det nødvendig å fjerne innholdet i abscesser under oppsyn av en lege og bruk spesielle midler for forebygging.

I hvilke former kan postacne dukke opp

 1. Ujevn hudstruktur.
 2. Tetninger og fortykkelser i enkelte områder.
 3. Arr og arr med spor.
 4. Sterk forstørrede porer i diameter.
 5. Rosa, rød eller burgunder flekker med en diameter på opptil 5 millimeter.

Grunnleggende metoder for eliminering etter akne

Umiddelbart bør det bemerkes at uansett hvilken spesifikk behandling som er valgt, trenger du en ganske lang behandlingsperiode. Hvis hudpatologien selv allerede er startet opp til nivået av utseendet på alvorlige merker på huden, trenger den en god rehabiliteringsperiode.

Blant de viktigste behandlingsmetodene er to hoved underarter: tradisjonell medisin og tradisjonelle rehabiliteringsmetoder ved hjelp av klinisk maskinvare.

Hvordan bli kvitt post-house hjemme folkemetoder

 • Alkoholtinktur basert på Hypericum.

Det anbefales å blande St. John's wort og etylalkohol i forholdet 2 til 1, henholdsvis. Nok en ss alkohol. Den resulterende blandingen skal plasseres i et mørkt kjølig rom, i det minste i 11-13 dager.

Etter ca 2 uker kan du bruke tinkturen som ansiktsmaske. Fukt bare en bomullspinne i en væske og smør ansiktet. Prosedyren kan gjentas daglig til postacen forsvinner helt fra huden.

Dette er den enkleste masken å presentere. Bare kut en mellomstort agurk i flere skiver og fordel dem jevnt over huden. Denne masken er svært effektiv i bekjempelse av postacne i form av normale røde eller rosa flekker. Faktum er at agurkjuice har en positiv effekt på huden, noe som gir den en naturlig farge selv på de berørte områdene.

 • Sjokolade og krembasert maske

Du trenger naturlige og friske produkter. Smelte 50 gram ren svart sjokolade i dampbad og bland med to teskjeer med tung krem. I dette tilfellet fungerer kremet som en fuktighetskrem, og sjokolade, som det er kjent, gir næring til huden, noe som gir den en sunn farge. Denne post-acne masken skal stå på ansiktet i 20 minutter. Vask den av med varmt vann.

 • Mask basert på kanel og honning

Prinsippet om forberedelse og bruk er svært lik den forrige versjonen. Ta en teskje fersk Mai honning og kanel, bland ingrediensene og la blandingen brygge i 5-7 minutter.

Masken påføres også over hele ansiktet og absorberes i 20 minutter. Deretter vaskes den av med vann ved romtemperatur.

 • Persillebaserte ansiktsglasser.

Du trenger bare 40 gram tørket krydder og et glass vanlig vann. Først må du avkjøle. Hell persille med vann og kok i 15 minutter. La væsken avkjøle og plasser i fryseren ved hjelp av spesielle former for is. Bruk de resulterende kuber for å tørke huden. Behandle den berørte huden hver dag med dette verktøyet om morgenen og kvelden.

 • Sitron juice og hvit hvit basert maske

Et annet alternativ for hudbleking.

Så, for matlaging trenger du 2 ts rent sitronsaft og protein av ett kyllingegg. Påfør blandingen på huden og la den stå i bokstavelig talt 15 minutter. Skyll deretter med varmt vann. Ved vanlig bruk av et slikt verktøy, vil resultatet ikke ta lang tid. Som regel vises den synlige effekten etter noen dager.

Fjerne post acne med skrubbe er en ganske vanlig metode, gitt kombinasjonen av sin enkelhet og effektivitet. Men du må forstå at det ikke passer for alle typer akne merker. For eksempel kan arr og arr bli knapt fjernet. Men fra rødhet på huden for å bli kvitt ganske enkelt.

For å forberede en slik skrubbe, ta bare bunnfallet fra naturlig kaffe og bland den i omtrent samme mengde som dusjgelen. I dette tilfellet trenger du bare gelen for å gi skrubben den ønskede konsistensen. Faktum er at bunnfallet av kaffe selv er veldig tett og kan skade topplaget av huden din. Du kan bruke verktøyet som en vanlig skrubbe en gang om dagen.

 • Skrubb basert på smør, salt og sitronsaft

For å forberede, ta en spiseskje olivenolje, havsalt og noen dråper sitronsaft. Bland ingrediensene og la det gå i noen minutter. På denne tiden må du dampe ansiktet slik at porene åpnes. Alternativt kan du bare legge et fuktig, varmt håndkle på huden din for en stund.

Nå som huden din har mykt ansiktet ditt, bare ta blandingen og gni den forsiktig i en sirkelbevegelse. Huden ryddes av post-akne på grunn av havsalt, som i kombinasjon med andre komponenter gir en utmerket rensende effekt.

 • Clay scrub mask

En av de enkleste, og samtidig effektive midler. For matlaging trenger du bare noen få spiseskjeer av vanlig leire. For å få den beste effekten, kan du legge til noen flere dråper rosmarinolje. Bare hell vann over leiren og la det fylle i ti minutter.

Påfør blandingen i ansiktet i tjue minutter og skyll med varmt vann. Du kan også bruke blå og hvit leire, som du finner mer detaljert her.

Spor etter aknebehandling er et ganske vanlig problem. Praksis viser at selv etter en kvalitetsbehandling, kan arr, alder flekker eller arr bli igjen. Derfor er dette emnet i stor etterspørsel i det moderne samfunn. Og på Internett er det et stort antall nyttige materialer om dette emnet. De fleste av dem samles i denne videoen:

Hvordan fjerne spor av akne i en klinisk setting

Meninger om effektiviteten av post-acne deponeringsmetoder ble delt mellom pasienter. Noen tror at masker og skrubbe fungerer mye bedre hjemme. Andre - at prosedyrene i faglige medisinske forhold har den beste effekten. Men man kan ikke argumentere for at medisinske prosedyrer er mye tryggere. I tillegg vil legene nøyaktig og raskt avgjøre hvilke spesifikke tiltak som vil gi det beste resultatet i ditt tilfelle.

Blant de populære kliniske prosedyrene som er verdt å merke seg:

Slike pilling avviker fra ukonvensjonelle metoder av det anvendte materiale. Sammen bruker ovennevnte rester av kaffe og leire en spesiell syre. Når det påføres på huden under visse forhold, oppløses det det øvre laget av epitelet, noe som fører til at cellene fortsetter raskere. Som et resultat, har den fornyede huden en jevn tekstur og en jevn overflate. I dette tilfellet beholder alle porene og hårsekkene deres ytelse. Forresten, dette kan gjøres ikke bare i skjønnhetssalongen, men også hjemme.

En av de mest effektive og sikre metodene i moderne medisin. Prosedyren fungerer ved kunstig innføring av biologisk aktive stoffer i huden. Vitaminer, syrer og enzymer påvirker regenerering av epidermale celler. For bedre effekt, er stoffet supplert med sinkforbindelser. På grunn av dette regenereres hudpigmentene som er igjen etter aknebehandling, og tar på ønsket naturlig farge.

Metoden inkluderer to prosesser på en gang, som hver har en positiv effekt på epidermis døde celler. For det første, slik polering ligner den vanlige peeling prosedyren. Spesiell substans fra mikroskopiske aluminiumskrystaller renser huden grundig. Deretter suger enheten det samme stoffet, men med døde celler i det skadede epitelet.

 1. Laser polering

Den vanligste prosedyren. Gitt enkelheten i handlingen, gjelder også for en av de billigere alternativene for å fjerne post-akne. I dette tilfellet hjelper den vanlige laser å fjerne arr fra akne. Å fullstendig eliminere spor trenger bare noen få prosedyrer. Bunnlinjen er at laseren bare brenner ut det øverste laget av epitelet som har blitt skadet.

Det er bemerkelsesverdig at laseren ikke bare brenner dødceller, men fremkaller også mange av de nødvendige prosessene i kroppen som er ansvarlig for regenerering. For eksempel, takket være ham, produserer huden aktivt kollagen. Det er denne prosessen som bidrar til det faktum at etter flere prosedyrer er det ingen spor igjen på huden.

Det samme stoffet er ansvarlig for elastiske celler i det andre laget av huden - dermis. Kollagen provoserer den raske utvinningen av slike celler, som et resultat av hvilken fornyet hud blir like elastisk og fleksibel.

For hvert enkelt tilfelle tilordner skjønnhetspleiet det ønskede antall økter. I regelen varierer mengden, avhengig av tilstanden til huden, dybden av arrene og fargen på pigmentene. I de fleste tilfeller er bare 4-8 prosedyrer tilstrekkelig. Det tar i gjennomsnitt 6-8 uker. Faktum er at hyppig bruk av en laser kan ha en dårlig effekt på huden.

Hvordan fjerne acne arr og beskytte deg mot nye hudproblemer

Utførelsen av prosedyren, uavhengig av typen, garanterer ikke deg fullstendig avhending av hudproblemer. Faktum er at på dette tidspunktet er dekselet sterkt utsatt for ulike eksterne påvirkninger, på grunn av skade på det øvre laget. Derfor er det nødvendig med forsiktig og spesiell rensing.

Først må du nøye overvåke personlig hygiene. For det andre trenger du kosmetikk for å rense huden.

Det er en spesiell instruksjon for omsorg av ansiktet. Denne gjennomgangen viser de riktige prosedyrene for å unngå ytterligere problemer etter behandling etter akne. Men i tillegg er alle anbefalinger perfekt for rutinemessig profylakse:

Disse prinsippene for behandling for arr, arr og aldersplassering vil hjelpe deg med å løse problemet raskt. Men husk at før du starter noen prosedyrer, må du konsultere legen din. Selv om du skal bruke masker og arr i hjemmet. Hvis du ikke kan vente på de første positive resultatene som dukker opp og vil bli kvitt de dermatologiske problemene som er beskrevet ovenfor akkurat nå, vil du sannsynligvis være interessert i denne artikkelen.

Flere Artikler Om Typer Acne