Stoffet Isopropyl Palmitate eller isopropylpalmitat kan ofte finnes i hår eller hudpreparater.

Isopropylpalmitat er en kunstig opprettet substans basert på isopropylalkohol og palmitinsyre. I utseende ligner isopropylpalmitat lett fraksjonert kokosnøttolje.

Isopropylpalmitat har egenskapen til å absorberes umiddelbart i huden, noe som gjør den myk og myk.

Nedenfor er tabellen over effektivitet og andre indikatorer for isopropylpalmitat.

Sett seg fast i en kork: Hvilke komponenter i kosmetikk tetter porene og hvordan erstatter de?

Kosmetologene har latt alarmen: De kaller stadig mer kosmetiske produkter for utseende av forstørrede porer og pimples, og anser etiketten "ikke-medisinske" for å være et markedsføringsgrep. For å bevare helsen til huden, anbefaler eksperter at før du kjøper produktet, undersøke nøye produktets sammensetning. Og hvis du finner disse fem komponentene i kosmetikk, vær forsiktig med den.

lanolin

Det grunnleggende grunnlaget for noen fuktighetskrem og kremer for å gjenopprette huden. Lanolin er en sauvoks (produsert av talgkjertlene). Den myker, regenererer og gjennomfører fuktighetsgivende ingredienser i de dypere lagene i huden.

Men: Agenter med lanolin er veldig fete, tunge og tette, som farmasøytisk salve. De kan forårsake dannelse av komedoner i eiere av fet og problemhud.

Selskapet Dar Dar har i sin produktlinje organisk BB-krem BIOEARTH, som nærer og gjenoppretter huden, og samtidig har kremet en lett struktur og tetter ikke porene på grunn av sin naturlige opprinnelse. I DDar butikken finner du leppestift, øyenskygge og andre dekorative kosmetikk, som består av mineral- og urte ingredienser.

Økologisk BB-krem BIOEARTH, pris: fra 1 990 gni.

Nettbutikk av økologisk kosmetikk
Telefon: +7 (812) 332-33-72
Nettsted: d-dar.ru
Instagram: @ddcosmetic

Mineraloljer

For flere årstider har de blitt merket i hvert hjørne. Selv om oljer kan gjøre en god service! De lager en film på overflaten av huden som holder fuktighet i huden.

Men: du må se på typen hud og mengden olje i sammensetningen av et bestemt produkt.

For fet hud er det nødvendig å velge produkter med en lettere form - i form av kremer og lotioner, og ta større oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av antiinflammatoriske og sebostatiske komponenter.

Maya Samoilova, dermatolog-kosmetolog ved Tori kosmetologisenter

Isopropylpalmitat

Dette navnet skremmer mange mennesker, men du bør ikke frykte sin tilstedeværelse i kosmetikk. Kombinasjonen av isopropylalkohol og palmitinsyre består av fettsyrer, vitamin A og antioksidanter. De regulerer sebaceous kjertlene og reduserer den aktive produksjonen av talg (som tetter porene). Derfor kan isopropylpalmitat ofte finnes i komedonprodukter og i kosmetikk for fet hud.

Men: i ferd med å bruke produkter med dette stoffet, må du nøye se på alle endringene som skjer med huden din.

Individuell reaksjon kan være uforutsigbar. Det er imidlertid verdt å merke seg at helbredelsesegenskapene til isopropylpalmitat hersker foran sin noe "mytiske" trussel mot tilstopping av porene.

Maya Samoilova, dermatolog-kosmetolog ved Tori kosmetologisenter

Kokos og Kakaosmør

Denne duetten er en ekte fetish av alle vakre, små kunstnere. Kokosolje behandler alt - fra akne til tørr hud, og kakao brukes til cellulitt, som en leppebalsam og til og med en rynkebehandling.

Disse komponentene har oljete teksturer, de varme og myke huden godt, og noen ganger kan de gjenopplive den til livet, spesielt tørr.

Men: Til tross for deres gunstige egenskaper er det fortsatt noen synder bak oljene.

Kokos- og kakaooljer er veldig tette og selvfølgelig for fet hud blir de ubehagelige. De danner en fettfilm på overflaten, slik at risikoen for betennelse øker. For problematisk hud anbefales produkter med lettere teksturer, som emulsjoner.

Maya Samoilova, dermatolog-kosmetolog ved Tori kosmetologisenter

Vi fant en emulsjon med en mild og lett tekstur i Rive Gauche-butikken. Sensai Cellular Performance er perfekt for fet og kombinert hud. Emulsjonen nærer og fukter huden uten å tette den. Flere rettsmidler for å ta vare på problem hud, samt anti-aging rettsmidler kan bli funnet på Rive Gauche nettsted.

Emulsjon 1 (Lys) SENSAI, pris: fra 5 216 gni.

Parfyme og kosmetikkbutikk RIV GOSH
Telefon: +7 (800) 333-20-20
Nettsted: shop.rivegauche.ru
Instagram: @rivegaucheru

silikon

Han blir ofte anklaget for alle dødelige synder. Selv om den ved en viss konsentrasjon glatter hudoverflaten godt, glatter lettelsen, motstår fuktighetens fordampning. Nå i sammensetningen av produktene finner du nesten aldri silikon i sin rene form, bare dets derivater som dimetikon. Dette er de lettere formene av stoffet som danner en pustende film på overflaten. Det gjør at alle prosesser i huden kan fortsette normalt og ikke tette porene.

Men: Hvis sammensetningen av produktet inneholder silikon i sin rene form i for høy konsentrasjon, kan det godt danne en for tett film. Som et resultat vil sebum akkumulere i porene og tette dem.

Kosmetologer anbefaler generelt i perioden med akutt betennelse på huden og aknebehandling, ikke å bruke produkter med silikon og dets derivater.

Ansiktsproblemer

Ja, du ser, i dag på grunn av mistillit, født av slike svartelister, mange nekter å gå til kosmetologer, det betyr at vår virksomhet med deg er å utdanne massene, uttrykke din mening og hvis noen bærer tull, må vi tilstrekkelig svare på de erklærte og sa. Og svaret er enkelt - bare en skjønnhetspleie kan velge for hver person, for hver hud sin egen egnede kosmetikk.

Høst, det er på tide å trene administratorer!

Vår fjernskjønnhetssalongadministrator er opplært, og i tillegg til en detaljert beskrivelse av hva og hvordan forvalteren skal gjøre fra morgen til solnedgang (inkludert salgskunst), er klare skript for telefonsamtaler med kunder lagt til

Selv en skjønnhetspleie

Det som er skadelig kan være i kosmetikk

FØR du kjøper kosmetikk, kontroller at det vil være til nytte for deg og ikke skade

Det er ikke vanskelig Hvis du vet hva, og hvor du skal se

1) Se nøye på emballasjen og sørg for at du ser den utskrevne utløpsdatoen. Nemlig, måneden og året som du kan bruke dette verktøyet på! HVIS du ikke finner disse dataene, og konsulenten prøver å overbevise deg om at det ikke er nødvendig, eller at alle våre kosmetikk alltid er friske. IKKE TROTTELIG VEDRØRENDE RABATT OG SALG
2) se på ingredienslisten og ikke bli skremt av ukjente ord! DET ER Nødvendig å huske at det er skadelig, og det er ikke nødvendig å huske nyttige ting.

a) det bør ikke være animalsk fett (fårfett - lanolin, minkfett, fettfett), disse fettene brukes til å skape en fettete og tett konsistens og de tilnærmer seg den eldre prosessen

b) det bør ikke være teknisk alkohol-DENATURATOLIKOH (denne typen alkohol ødelegger cellemembranen i huden og sterkt desikkerer (dehydrerer) huden og dette akselererer aldringsprosessen
c) det er svært viktig å sørge for at det ikke er hormonelle stimulanser i sminke (dette er skrevet som kollagen eller fytohormoner, samt foster- og placenta-kosttilskudd). Det må anerkjennes at disse ingrediensene er svært populære blant produsentene, da de virkelig lar deg få en lys løfteeffekt MEN, etter at du slutter å bruke disse produktene, oppstår EFFEKTEN av BORNEN! SHARPLING OF SKIN CONDITION

Faktum er at hudceller reduserer produksjonen av kollagen gjennom årene (og kollagenfibrene består av hudskjelettet som det holder og ikke sitter på!) Når hormonstimulerende midler brukes, øker huden produksjonen, men etter å ha stoppet hormonstimulerende midler, reduseres kollagenproduksjonen generelt til skremmende og hvordan konsekvensen av en skarp hud og aldrende hud

Tilbake i 1984 oppdaget den amerikanske forskeren Felton eksperimentelt ingrediensene i kosmetologien. produkter som er i langvarig bruk (fra 1 måned til seks måneder (fører til blokkering av bukkhinnene i sebaceous kjertler og utseendet av såkalte komedoner ("svarte flekker" på ansiktets og kroppens hud). Disse ingrediensene kalles komedogene. Dessverre inneholder mange stoffer fra dette Listen fortsetter å bli aktivt brukt av kosmetikkindustrien.
Her er noen av dem:

Isopropyl lanolat og alle lanolinderivater

Oktylstearat (palmitat)

Mineral olje (petrolatum, parafin, parfymert olje, petralatum, flytende parafin - disse er alle oljederivater)

Almond og ferskenolje i sin reneste form.

Vær forsiktig når du kjøper kosmetikk. Disse stoffene er skadelige for huden din.

MEA, DEA, TEA - kan forårsake en allergisk reaksjon, tørker huden og håret. Kan akkumuleres i nyrene og leveren med langvarig bruk, kreftfremkallende.
ISOPROPYL ALCOHOL er et giftig løsningsmiddel og denaturert alkohol som beholder strukturen til andre kjemikalier, forårsaker kvalme, oppkast, svimmelhet, hodepine og depresjon. I tillegg tørr hud og hår.

PETROLATUM - også kjent som mineralolje, flytende parafin, vaselin - krenker lysfølsomhet, "vasker bort beskyttelseslaget fra huden, tørker det ut og irriterer det og forårsaker dermed tidlig aldring. Det senker fjerningen av giftstoffer fra huden, kan forårsake blokkering av porene og utseendet til akne og hudormer
Bronopol (Bronopol) - et formalin-derivat, syntetisk
konserveringsmiddel som kan forårsake allergiske reaksjoner. Del av
deodoranter og kosmetiske kremer. Tillatelse til bruk i
konsentrasjon ikke mer enn 0,1%.
Kollagen (Kollagen) - er hentet fra skinn av kveg og bein. Noen selskaper insisterer på at kollagen kan forbedre hudens egen kollagenstruktur. Men av en eller annen grunn glemmer de å advare om at kollagenet som brukes i kosmetikk er en hormonell stimulator, og når det brukes i mer enn 3 måneder, oppstår avhengighetsavhengighetseffekten. Dvs. mens du bruker et hormonstimulerende middel, blir huden din strammet og ungdommelig MEN når du slutter å bruke en hormonstimulator, så er det en SHARP AGING (i forbindelse med dette har cosmeceuticals kommet opp med navnet på denne prosessen - prosessen med sammenbrudd)

Kollagen er et protein - hoveddelen av hudens strukturelle nettverk. Det antas at det med alderen begynner å bryte ned, og huden blir tynn og flabby. Likevel er bruken av kollagen potensielt skadelig fordi den store størrelsen på kollagenmolekyler (molekylvekt - 30.000 enheter) forhindrer penetrering i huden og tetter porene uten å la huden puste og rense seg selv! Ja, og molekyler i størrelse overskrider porene, så de legger seg på huden, og forhindrer fuktighet i å unnslippe naturlig og forårsaker hevelse i huden, og dermed skape effekten av utjevning av rynker. Men til hvilken pris
Hyaluronsyre (Hyaluronsyre) er et stoff som ligner på
dens handling med collagener. På grunn av stor størrelse
molekyler, det trenger ikke inn i porene i huden, og forblir på overflaten. Hyaluronsyre regnes som den "nyeste raseri".
Kriolan (Kriolan) - flytende lanolin. Lanolin (Lanolin) - er hentet fra sau ull. En sterk fuktighetskrem gir huden mykhet og eliminerer flaking. Men under
Nylig forskning har vist at lanolin forårsaker en økning i
hudfølsomhet og til og med allergisk utslett. I noen land i
I forbindelse med dette anbefales det å avbryte kremer som inneholder lanolin.
Teknisk olje (mineralolje) - "oljeprodukt". Dette er en blanding av fettstoffer
hydrokarboner skilt fra bensin. Den brukes i industrien.
For smøring, ikke bare der. Teknisk olje er en del
mange kremer under dekke av en fuktighetskrem. Det danner en vannavstøtende
oljefilm, som gjør huden myk og glatt. Men skjønnheten oppnådde
På denne måten reduseres veksten og utviklingen av celler, forhindrer huden i å puste og
oppholder giftstoffer i den. Naturlig gjenoppretting og
Selvforsvaret svekkes: huden tørker ut, sprekker, den går raskere. Det er
Olje er anerkjent som den vanligste årsaken til akne og ulike utslett.
Kreftfremkallende finnes også i den, og i en ganske høy
konsentrasjon.
Propylenglykol (Propylenglykol) er et annet produkt.
oljeraffinering. enda mer allergifremkallende. enn meniral olje. Kan forårsake akne. skaper
glatt effekt på grunn av forskyvning av nødvendig hud
og svært viktige komponenter.
Parafin eller parafinolje (paraffin, paraffinolje) er alle typer teknisk olje, som du kan lese om nedenfor. De er generelt giftige! Unngå som brann!
IMIDAZOLIDINYL UREA eller DMDM ​​HYDANTOIN: - formaldehydbaserte konserveringsmidler som finnes i kosmetikk for ansikt, kropp, antiperspiranter og neglelakk. Kan forårsake allergi, hodepine, svimmelhet, tretthet, provosere astma.

METHYL, PROPYL, BUTYL, ETYL paraben: Konserveringsmidler som forlenger produktlevetiden og reduserer mikrobiell vekst er minst giftige av alle eksisterende i lave konsentrasjoner (hvis de er på slutten av listen og hvis de er minst 3-4 på listen eller mer). Den mest gunstige av alt brukt i kosmetisk industri.

Sodium LAURYL SULFATE (SLS) er en sterk vaskemiddelkomponent som finnes i sjampo, balsam, tannkrem, geler, flytende såpe, etc. kan forårsake øyeirritasjon, utslett, flass, tørrhet og hårtap. I kombinasjon med noen kan du være kreftfremkallende. Trenger lett gjennom de øvre lagene i epidermis, blodkar, lunger, lever og til og med hjernen.

PADIMATE-O (også kjent som oktyldimetyl eller PABA): Det finnes i solkrem og spray. De kan provosere økt dannelse av frie radikaler under påvirkning av sollys, og øker risikoen for hudkreft.

TALK talkum, som finnes i babypulver, ansiktspulver, tonale midler, og også på overflaten av kondomer, kan forårsake kreft i lungene, kjønnsorganene, samt forverre respiratoriske sykdommer.

ALUMINIUM: aluminium, provoserer nervesykdommer, nedsatt hjerneaktivitet. Det har en tendens til å samle seg i menneskekroppen. Når du bruker deodoranter med aluminium i allergikere, kan det føre til forverring av allergiske reaksjoner.

LAURAMIDE DEA er en semi-syntetisk kjemikalie som brukes til å skumme og fortykke kosmetikk. medikamenter. Den brukes i oppvaskmiddel for å fjerne fett. Kan tørke hår og hud, forårsake kløe, allergiske reaksjoner. Det ødelegger minnesceller, inn i kroppen gjennom håret og hodebunnen (hvis det finnes i sjampo).

Reklamespesialister har funnet ut at ordene "inneholder lanolin" (det er annonsert som en gunstig fuktighetskrem) bidrar til å selge produkter, og i denne forbindelse begynte de å hevde at "det er i stand til å trenge inn i huden som ingen annen olje", selv om det ikke er nok vitenskapelig bevis for dette. Studier har funnet ut at lanolin forårsaker hudsensibilisering, og til og med et allergisk utslett ved kontakt.

EKSTRAKTER PLACENTA (PLANSENTAL EKSTRA)

Annonseres som anti-aldring og nærende hud. Utdrag av moderkaken - en annen stor "and". I fuktighetsgivende midler tilsier disse ingrediensene vitaminer og hormoner. Produsenter av disse ekstraktene bruker troen på at hvis moderkaken nærer et utviklende embryo, kan dets ekstrakt nære og forynge aldrende hud. Men ingenting som placenta ekstrakter kan ikke gjøre. Verdien av kosmetikk bestemmes av aktiviteten av ingrediensene, og med kosmetikk, inkludert et ekstrakt av moderkaken, er det ganske enkelt umulig å bestemme hva det inneholder. Midlertidig betyr det midlertidig, men det er fortsatt fint fra tid til annen for å gjøre huden din jevn.

KOMEDOGENSTOFFER: forårsaker tilstoppede porene i huden og dannelsen av komedoner. De provoserer dannelsen av akne.

Analoger av ISOPROPYL MIRISTAT (ISOPROPYL MYRISTAT):

Isopropylpalmitat

Velkommen! I dag skal vi snakke om dusjen fra merkevaren Onme. Merket er ganske nytt for meg, men takket være Ecogolic klarte jeg å finne ut om det. Litt om merket: Dette merket er fra St. Petersburg. Hun overholder faste prinsipper. les videre

Jeg tror jeg er ikke klar til å utveksle disse kremene Dusj noe annet, vel, så i vinter sikkert! Etter Cream dusj med esel melk, forble jeg ekstatisk, og jeg ønsket å igjen denne milde tekstur for kulde. Tross alt, om vinteren er huden enkel. les videre

Hei jenter. I dag vil jeg fortelle deg om min bruk av Vitamin Fresh Fresh ansiktsmasken fra TM ChocoLatte, som ble kjøpt for to måneder siden gjennom nettbutikken. les videre

+7 (499) 390-67-29

kurv

katalog

publikasjon

SPØRSMÅL SVAR
Rabatter
peptider
Metoder for å skaffe sheasmør (shea)
Beskyttende Nese Krem (Anti Red Nose)
Facial scrubs. Hvilken exfoliant å velge?
PETROL RESIN (PETROL) OG STIRAX
UTDRAG
En enkel oppskrift på forberedelse av sjampo sjampo baser
Oppskriftsblandingen for fet og problem hud

Oppskrifter og artikler

 • Skriv ut
 • øke

Isopropyl. isopropylmyristat

INCI: Isopropylmyristat

Produksjon: Tyskland

Isopropylmyristat er et løsningsmiddel og emolent med høy grad av flytbarhet. Det er mye brukt som en mykgjørende komponent i kosmetiske produkter. Reduserer følelsen av fett i kremer som inneholder en stor mengde oljekomponenter. Den er lett kombinert med alle typer kosmetiske råvarer, er lett emulgert, gjør det mulig å oppnå lavviskosemulsjoner, som lett absorberes i huden, ikke etterlater seg klær og fett. Det kan tjene som en dermatologisk bærer, da det letter transport av legemidler i transdermale formuleringer.
Brukes i kremer, lotioner, dekorative kosmetikk, aerosoler, alkoholpreparater, emulsjoner og oljer for huden, spikerprodukter, barbersammensetninger, i parfyme, i farmasøytiske kremer og salver.

Kosmetiske egenskaper:
- penetrerer huden veldig bra;
- mykner huden
- skaper en hyggelig glidende følelse når du bruker kosmetikk;
- skaper en god fordeling av pigmenter;
- utmerket løsningsmiddel base for aromatiske sammensetninger (dufter, essensielle oljer);
- base for tørr ånder

Bruk:
- emulsjoner, med lavt fettinnslag, men utmerket penetrasjon og god glidende effekt;
- i kremer, balsam, oljeserverum;
- i sminkeprodukter: dekorative kosmetikk (pulver, øyenskygge, rødme, etc.);
- base for å lage duftende oljer;
- alkoholholdige drikker og uten alkohol (fet, men ikke fett);
- formuleringer til bruk i flasker med en spray (vegetabilsk analog cyklometison)

Parfyme med isopropylmyristat brukes best til overflaten av huden i nakken og hendene. Ikke bruk på klær, for å unngå faren for flekker.

Løselighet: Etanol, aceton, kloroform, etylacetat, fett, oljer, toluen; flytende hydrokarboner. Ikke løselig i vann, glyserin, glykoler.

Anbefalt bruksdose: opptil 10%

1 - 10% i kosmetiske produkter (krem, melk, oljer, valle, balsam)
10-80% i formuleringer til bruk i sprøyteflasker
20-90% som parfyme base (alkohol eller blandes med 90 ° alkohol)

Formler for sammensetningen fordelt gjennom sprøyten:

Alkohol (100 ml.)
Eteriske oljer og / eller dufter: 40 ml.
Isopropylmyristat: 30 ml.
Alkohol 90 °: 30 ml.

Uten alkohol (100 ml.)
Eteriske oljer og / eller dufter: 50 ml.
Isopropylmyristat: 50 ml.

forholdsregler:
Oppbevares utilgjengelig for barn.
Ikke svelg.
Unngå kontakt med øynene.
Ikke anbefalt for problematisk hud utsatt for akne.

Lagringsforhold: oppbevares ved romtemperatur, beskyttet mot fukt og lys. Etter bruk, lukk flasken godt.

Liste over komedogene komponenter

Listen nedenfor inneholder komedogene komponenter som ikke skal inkluderes i sammensetningen for vasking og fuktighet av ansiktets hud. Komponenter er ordnet i synkende rekkefølge.

Sørg for å se på sammensetningen av midlene og studere det nøye. Hvis farlige ingredienser er i begynnelsen av sammensetningen av produktet, må du ikke ta det i noe tilfelle. Men hvis noen av disse ingrediensene er på slutten av produktet, betyr det at produsenter kan inkludere det i svært små mengder, og produktet kan fortsatt være trygt å bruke.

Ikke bruk hydrogenperoksid på farene ved dette middelet separat.

Det er best å vibrere produkter der det ikke finnes slike ingredienser.

Komedogene komponenter i kosmetikk

Ikke alle mennesker som lider av akne, vet at kosmetikk også bidrar til forverring av situasjonen i ansiktet. Faktum er at mange av dem inneholder komedogene komponenter som kan tette porene og provosere utseendet av betennelse. Bruken av slike kosmetikk for hudpleie eller maskerende akne kan forverre forverrelsen av akne og forstyrre utvinningen.

Hva er komedogen

Under komedogenicitet refererer til hudens evne til å forårsake komedoner. Disse formasjonene er ikke mer enn tilstoppede porer, med inngrep av bakterier der kviser utvikler seg.

Begrepet komedogenicitet er imidlertid betinget fordi et og samme kosmetiske produkt kan ha helt forskjellige effekter på huden til forskjellige mennesker.

På 70-tallet av det tjuende århundre ble det utført et eksperiment på huden på en kanin, for hvilken 100% konsentrasjon av kosmetiske ingredienser ble brukt. Senere ble det funnet at de oppnådde dataene ikke kan indikere effekten av stoffer på menneskelig hud. Ytterligere lignende eksperimenter ble ikke utført.

Til dags dato finnes det ingen pålitelige data fra studier som kan bevise at kosmetikk kan provosere utseendet på akne. Samtidig er det ingen konsensus om listen over komedogene komponenter.

Mekanismen av hvilke komedogene komponenter tette porene er fremdeles ikke klart.

Det antas at dette skyldes dannelsen av en impermeabel film som ikke tillater at huden "puster".

Økende manifestasjoner av akne kan være forbundet med den irriterende effekten av visse stoffer som er i stand til å aktivere prosessene for salivasjon og keratinisering. I tillegg kan komedogene stoffer forstyrre divisionsprosessene til epidermale celler som strekker seg i sebaceous kirtelkanaler. Ifølge denne teorien har narkotika som penetrerer dypt inn i huden en større grad av komedogenicitet.

Hvilke komponenter skal være forsiktige

Til komedogene stoffer i kosmetikk omfatter følgende komponenter:

• raffinerte oljeprodukter er mineralolje, petrolatum, paraffin, fettalkoholer og syrer. Ofte er de vant til å lage en stabil emulsjon, men de er i stand til å omslutte huden med en ganske tett film. Til tross for dette forårsaker petroleumsprodukter sjelden irritasjon og kan til og med være nyttig for tørr, utsatt for flakende hud;

• Silikon - slike stoffer er ofte en del av de tonale ressurser og baser for make-up, som de tillater og godt fordelt over overflaten av huden. Omfanget av deres komedogenisk er tvilsom, ettersom mange silikoner er ganske flyktige og porøse stoffer, som fremdeles tillater at porene til å "puste";

• emollients, emulgatorer, fortykningsmidler - komponenter som lanolin, myristater kan triglyserider nytte tørr hud, men provosere utseendet av nye kviser på holdere fet hud typer;

• Røde pigmenter - er en del av rødme, bronzer og provoserer irritasjon på følsom hud;

• Virkemidler for hårpleie - hvis håret er i hyppig kontakt med personen, bør du ta hensyn til midler til å ta vare på dem, som også er i stand til å skape en ugjennomtrengelig film i kontakt med huden.

Hvordan velge en trygg kosmetikk

For å hjelpe huden din og akselerere utvinningen fra akne bør du være oppmerksom på sammensetningen av kosmetikk. Det er viktig å unngå høye-comedogenic ingredienser, men det er verdt å huske at alle reaksjonene er individuelle og ofte egnede midler kan bare velges ved prøving og feiling.

Emolent Isopropyl Palmitate

INCI: Isopropylpalmitat
Se: Lett oljestruktur av væske
Inngangsandel: 0,5-7%
Løselighet: oljer

Isopropylpalmitat er et mykner og antistatisk middel laget av høyrenset kokosnøttolje i isopropylalkohol. Palmitinsyrer og triglyserider i sammensetningen har egenskapene til å umiddelbart trenge inn i huden. I kremer og solkrem kosmetikk, skaper isopropyl palmitat en tynn beskyttende film, som er en hydrofob substans. Denne kosmetiske komponenten klassifiserer seg selv som et smøremiddel og glattemiddel.

De viktigste egenskapene til isopropylpalmitat i kosmetiske preparater
- Ved å bruke denne ingrediensen i kremer, får du et kraftig hudinntrengende og nærende middel;
- Mykeegenskapene til isopropylpalmitat gjør det uunnværlig i hånd- og fotkrem;
- Det er et rensende og nærende overflateaktivt middel for noen vaskemidler;
- Parfymer bruker det til å lage parfymer og toalettvann med lav konsentrasjon, ikke mer enn 4%;
- Isopropyl palmitat for alder kosmetikk, bidrar til å forsvinne et større antall rynker og strekkmerker;
- Fremmer dyp penetrasjon av gunstige elementer i sammensetningen av et kosmetisk produkt;
- I kosmetikk for håret spiller rollen som antistatisk, stresser ikke håret, lys tekstur;
- I balsam oppdaterer denne aktive ingrediensen jevnt hår og aktiverer produksjonen av kollagen;
- Det aktiverer de beskyttende funksjonene til håret, reduserer brittleness under tørketørking og stryking.
- Når du kjøper Isopropyl Palmitate, får du en multi-bruk kosmetisk ingrediens;
- Mye brukt i luksus kosmetikk, spesielt for delikat hud, rundt øynene.

Store kosmetiske selskaper har lenge brukt isopropylpalmitat i sine preparater, spesielt i kremer før og etter soling. Etter påføring av en slik krem, er huden din dekket med en beskyttende film fra solens skadelige stråler.

Vi anbefaler kjøpere å bruke denne kosmetiske ingrediensen riktig og i samsvar med oppskriften. Preparatene dine vil være nyttige og vil ikke skade helsen til huden.

Isopropylpalmitat er et mykner og antistatisk middel laget av høyrenset kokosnøttolje i isopropylalkohol. Palmitinsyrer og triglyserider i sammensetningen har egenskapene til å umiddelbart trenge inn i huden. I kremer og solkrem kosmetikk, skaper isopropyl palmitat en tynn beskyttende film, som er en hydrofob substans. Denne kosmetiske komponenten klassifiserer seg selv som et smøremiddel og glattemiddel.

Hudproblemer

Først av alt, hvert kosmetisk produkt har grunnlag - kvaliteten på kosmetikk avhenger av den. Selv de mest effektive komponentene vil ikke fungere produktivt i kombinasjon med dårlig kvalitet. Produsenten kan bruke forskjellige alternativer. I dag skal vi snakke om slike grunnleggende komponenter som bløtgjørende.

Stoffer som kalles bløtgjøringsmidler blir tilsatt til fettbasen av kosmetikk. Slike ingredienser virker bare overfladisk, uten å trenge inn i stratum corneum og ikke forstyrre hudens fysiologi. Oppgavens oppgave er å myke huden.

 • Fettalkoholer
 • estere
 • voks
 • lanolin
 • Naturlige oljer og fettstoffer
 • Silikonoljer
 • bivoks
 • Mineraloljer
 • Isopropylmyristat
 • Stearylalkohol
 • Isopropylpalmitat
 • Silikon dimetikon
 • Castor olje
 • bivoks
 • Carnauba voks

Kvaliteten på det valgte emollientmiddelet avhenger av ømhet i fordelingen av produktet over huden, enkel absorpsjon og enhetlighet ved påføring. Dessverre er ikke alle emolente komponenter i kosmetikk like trygge for huden.

For noen år siden ble emollients på graden av komedogenicitet (muligheten for blokkering av porene og kanalen i talgkjertlene, samt dannelsen av akne) studert i utlandet.

Det viste seg at de mest komedogene egenskapene er vist av fettsyrer (frie) og deres derivater. Disse inkluderer lanolin, isopropylisostearat, ufortynnet mandel og kokosnøttolje, isostearisk alkohol. Kvinner utsatt for komedoner, bør nøye velge kosmetikk.

Kunstig myk for hud

Silikoner for ansiktet

I moderne kosmetikk, som en mykgjørende, brukes silikoner i stadig større grad. Silikoner fikk sin popularitet på grunn av sin billighet og gode forbrukeregenskaper. Kunstige mykner er "mer lydige" mot naturlige oljer - de er enkle å strukturere, de tolererer temperaturvariasjoner godt og har ingen ubehagelig lukt.

Ved hjelp av silikon komponenter er det mulig å skape de ønskede egenskapene til kosmetikk - for eksempel kan fundamentet være lett eller fet.

Men på den annen side utgjør de en trussel for miljøet, siden de ikke oppløses i miljøet. I tillegg danner silikoner en ugjennomtrengelig film på huden som gjør det vanskelig å puste huden og kan akkumulere i kroppen.

Mineraloljer i kosmetikk

Transparente, luktfrie mineraloljer avledet fra petroleum er mye brukt i kosmetikk. Væske i konsistens, de tetter ikke porer og gir sjelden allergiske reaksjoner.

Til tross for at syntetisk olje er laget av olje, kan det ikke sies at det har en dårlig effekt på huden. Når oljen blir mineralolje, mister den all likt med det opprinnelige produktet.

Mineraloljer og petroleumsjelly anses å være de sikreste ingrediensene i kosmetikk. Ja, de kan danne en ugjennomtrengelig film på overflaten av huden, men porene stenger ikke og huden kveles ikke. I tillegg er petroleumoljer effektive i behandlingen av sår og er blant de mest effektive fuktighetsgivende elementene.

Men husk, mineralolje er dårlig egnet for fet hud, så den har en oljeaktig struktur.

En rekke rykter om petroleumoljer skyldes det faktum at noen kosmetiske selskaper og vanlige mennesker bruker informasjon om uraffinerte petroleumsprodukter. Syntetiske oljer som brukes til hudpleie er helt trygge, har en beroligende effekt og gir ingen irritasjon.

Isopropylmyristat

Denne komponenten brukes i kosmetikk som fortykningsmiddel og mykgjørende middel. Dyreforsøk har vist at isopropylmyristat kan tette porene. Denne informasjonen kan imidlertid ikke betraktes som pålitelig, og andre studier som viser at disse syntetiske midlene kan være et problem for huden, har ikke blitt utført.

Isopropylpalmitat

Isopropylpalmitat, som enhver syntetisk mykemiddel, kan forårsake blokkeringer i porer og kanaler i talgkjertlene. Dette vil avhenge av mengden av komponenten i krem ​​og reaksjonen av huden.

Naturlige emollients

Castorolje for hud

Castorolje er hentet fra ricinusbønne. Det brukes i kosmetikk som en mykgjørende, selv om den unike kvaliteten er at den danner en hardfilm med bindende egenskaper når den tørker.

Castorolje er lett fordelt på huden, forårsaker sjelden en allergisk reaksjon eller irritasjon, men kan være litt klissete til berøring. Oljen er preget av antiseptiske egenskaper, og det stimulerer litt vevsreceptorer, og akselererer regenereringen.

Lanolin i kosmetikk

Fett og svette, blander på overflaten av sauens hud, danner en verdifull substans lanolin. Den har en veldig tykk tekstur og er faktisk dyr voks. I kosmetikk brukes dette naturlige middelet som et mykningsmiddel.

Til tross for at produsentene har utviklet det som et effektivt fuktighetsgivende middel, har de de siste årene ikke hatt et veldig godt allergenomdømme. Det er på tide å gjenopprette omdømmet til lanolin. En studie av British Journal of Dermatology i juli 2001 bidro til å endre denne situasjonen.

Som et resultat av arbeidet ble det konkludert med at selv allergiske egenskaper av lanolin er svært sjeldne blant pasienter med høy grad av risiko. 2449 personer ble analysert, og bare 1,7% av dem viste tegn på økt cellefølsomhet. Det er spesielt godt for mykere tørr hud.

Artikler om egenskapene til kosmetiske produkter:

Vil du holde deg oppdatert på nyhetene? Få nye workshops? Interessante, nyttige artikler på e-post? Registrer deg for det gratis nyhetsbrevet. For å abonnere, registrer deg på nettstedet.

Komedogene ingredienser i kosmetikk: Alt er veldig komplisert og veldig individuelt

Noen ganger spør de meg om råd om valg av produkter for problemhud. Noen hjalp selv mine anbefalinger. Jeg må si at jeg ikke er ekspert i akne i det hele tatt. Min hud er tynn, lett og ofte tørr, og akneproblemer har aldri vært kjent for meg. Men jeg antar hva en hodepine denne hudsykdommen kan være for en kvinne. Det var en periode da jeg hadde hormonelle lesjoner på haken min. Klart en gang i måneden. Med en seriøs næringsinnstilling stoppet det irriterende utslettet plaget meg.

Hva er det for meg? Noen kunnskaper om formuleringer og ingredienser hjelper selvfølgelig meg til å forstå litt om ulike kosmetiske emner. Men i et slikt spørsmål som en aknebehandling, er alt ganske vanskelig, så jeg vil bruke ekspertens materiale. Nemlig, Celestina Brozhek, skaperen av merkevaren MOSS, som nylig skrev et flott innlegg på dette emnet. Celestine er kjent med akne. Så vidt jeg forstår, hadde hun en svært alvorlig form, og minner som ble igjen på ansiktet i form av arr.

Hennes kosmetiske merkevare MOSS Celestina er helt dedikert til å løse problemene med kombinasjon og aknet hud. Etter en vanskelig periode bestemte Celestine seg for å gå tilbake til aktiviteten og forbereder nå på utgivelsen av nye verktøy i den nye designen. Gode ​​nyheter for fans av Healing Dew: Serum vil bli løslatt igjen, men nærmere slutten av året. Aktiviteten til skaperen har heldigvis spredt seg til bloggen, og der kan du finne mange litterære artikler. De som snakker engelsk kan umiddelbart gå til MOSS bloggen og lese artikkelen på engelsk. For resten, min versjon av Celestine-materialet.

Hva er komedogen

Det er lett å definere dette begrepet, men i praksis er alt vanskelig. Vanligvis comedogenic ingrediens betyr at det tetter porene. Det skjer ikke alltid raskt. Det skjer at i flere måneder kan du bruke verktøyet med denne ingrediensen til problemet med tilstopping av porer blir merkbart. Det er også ekstremt viktig å forstå essensen av spørsmålet: Den enkelte hudkjemi kan bestemme graden av komedogenicitet av en eller annen ingrediens. Derfor kan alle menneskers manifestasjoner være forskjellige.

1. Hvis formelen av et produkt eller en ingrediens er komedogen, kan en person ikke ha noen reaksjoner, og en annen vil motta blokkerte porer på bare noen få uker. Noen mennesker er mer følsomme overfor komedogene ingredienser av en rekke årsaker. Dette gjelder for de som har en tendens til dannelsen av akne. For noen oppstår betennelse fra alger eller kokosnøttolje, mens andre tar dem godt. Mer om dette i avsnitt 6 og 7 nedenfor.

2. Selv de ingrediensene som vanligvis ikke anses som komedogene, kan bli så på grunn av den unike kjemi i huden til en bestemt person.

3. Sebum har i seg selv noen komedogenicitet, spesielt når en person har en predisponering for dannelsen av akne. Ofte har disse menneskene unormalt klissete sebum. Hvis i nærvær av en tendens til akne for å unngå alle mulige komedogene midler, er det fortsatt ikke garantert beskyttelse mot komedones utseende.

4. Det finnes ingen eksakte måter å lage en komedogenic test på. Testing, som ofte refereres til, utføres på kaninøret når ingrediensene påføres dyrets indre øre. Etter noen uker undersøkes follikulær keratose (en prosess som stimuleres av komedogene ingredienser og forårsaker tilstopping av porene) både visuelt og med et mikroskop. Men spørsmålet er fortsatt om kaninens øre er en god modell for alle typer hud med akne. Sannsynligvis er det ikke. I det minste tar slike tester ikke hensyn til de individuelle egenskapene i punkt 1.

5. Til tross for alle lister, går på Internett, er sannheten at det ikke er noen nøyaktig liste over komedogene ingredienser. Mellom de forskjellige lister finner du mye uenighet. I en liste er det noen ingredienser, i den andre er det ingen. Og samme ingrediens kan ha forskjellige karakterer på komedogen skala, avhengig av listen.

6. Formelen er av stor betydning. Videre er formelen ikke bare summen av forskjellige ingredienser. Det er kombinasjonen av ingredienser som kan gjøre komedogen ingrediens en non-comedogenic og vice versa. Det samme gjelder for prosentandelen: Comedogenic ingrediens, brukt i små mengder, kan være harmløs og ikke provosere betennelse. For enkelte ingredienser er konsentrasjonen i formelen tydeligere viktigere enn for andre.

7. Fremgangsmåten ved hvilken ingrediens ble oppnådd og behandlet, utgjør også betydning og kan drastisk påvirke dens komedogenicitet. Det handler om raffinering, hydrogenering eller fraksjonering. Kilden, kvaliteten og renheten til råvarene spiller ikke mindre en rolle. Dette er spesielt viktig for vegetabilske oljer og smøremidler. Selvfølgelig kan disse variablene ikke bestemmes ved bare å lese ingredienslisten (Merk: Jeg snakket litt om dette når jeg sammenlignet midler fra forskjellige priskategorier).

8. Begrepet komedogenicitet er ikke regulert i det hele tatt. Den amerikanske FDA-administrasjonen, som regulerer det amerikanske mat- og narkotikamarkedet, definerer komedogen ingrediens som en som tetter porene. Det definerer imidlertid ikke en liste over ingredienser som bør utelukkes når produktet er merket som ikke-komedogent. Derfor er ethvert selskap som hevder at deres produkt ikke er komedogen, ikke krenker FDA-kravene. I tillegg er det i dette spørsmålet ingen standardtester og observasjonsgrupper som vil identifisere misbruk av dette begrepet.

Fra meg selv vil jeg legge til et par poeng i tillegg til hva Celestine indikerte.

9. Noen tror feilaktig at bare pleieprodukter kan ha komedogene egenskaper. Dette er en stor misforståelse. Faren kan være skjult i fundamentet og til og med mineralpulver. Kontroller spesielt sminkefondene dine for tilstedeværelsen av slike ingredienser vismutoksyklorid (vismutoksyklorid) og boritrid (boronitrid).

10. Hvis noen ansiktsbehandling har komedogene egenskaper, betyr dette ikke at den ikke kan brukes til nakke, dekolleté og andre kroppsdeler.

Noen ingredienser mer

Kokosolje

Det er mye forvirring med kokosnøttolje på grunn av at forskjellige råvarer brukes (tørre eller friske kokosnøtter), og det finnes også forskjellige typer olje (uraffinerte, raffinerte, brøkdelte). Fraksjonell kokosnøttolje er ikke komedogen! Langkjede fettsyrer fjernes fra det, og det blir tynt og lett. Hvis vi snakker om raffinerte og uberørte oljer, har folk oftest problemer med raffinert kokosnøttolje. Generelt er det prosentandelen olje som spiller rollen, ikke dens tilstedeværelse.

Isopropylmyristat (Isopropylmyristat)

Denne ingrediensen er alltid komedogen. Det spiller ingen rolle i hvilken konsentrasjon den brukes til.

Tretinoin (Retin-A)

Ifølge Celestine er den mest foreskrevne aknekontrollen av leger selv komedogen. På grunn av dets egenskaper forårsaker retinol hudirritasjon, men denne effekten falmer på grunn av den samme krem ​​som inneholder retinol. Etter avskaffelsen av tretinoin blir tilstanden til huden oftest enda verre, noe som tvinger personen til å gå tilbake til medisinske preparater for å behandle problemet.

Cetearylalkohol (Cetearylalkohol)

Dette er ikke vanlig alkohol, noe som forårsaker tørr hud, men en av varianter av fettalkoholer (Merk: Jeg fortalte om alkohol i kosmetikk her). Cetearylalkohol er tvetydig. I seg selv har han ingen problemer, men i kombinasjon med andre ingredienser (for eksempel med Ceteareth-20) blir han umiddelbart svært komedogen. Denne fettalkoholen er vanskelig å unngå fordi den er mye brukt i emulgatorer.

Flere Artikler Om Typer Acne