Isotrexin er en multikomponent gel brukt i dermatologi for behandling av akne. Alle ingrediensene i legemidlet er godt studert, brukt i lang tid i medisinsk praksis og har vist seg å være effektive.

Den viktigste årsaken til utviklingen av akne er bakteriell angrep av mikroorganismer Propionibacterium acnes. Det er en vanlig type bakterier som strømmer på talg og døde vekter. Dekomponeringen av fett fører til utseendet av toksiner som irriterer epidermale celler, utseendet av foci av betennelse og utseendet på begrensede flekker av forskjellige størrelser.

Produsent Sammendrag

Gelutgivelser Stiefel Laboratories Ltd Sligo, Irland. Selskapet har operert siden slutten av januar 2015, og produserer ca 40 produkter hudpleieprodukter. Produktene er resultatet av differensierte vitenskapelige innovasjoner og høyteknologiske teknologier. Gjennom årene har GSK investert tungt i høyt profesjonelt personell, høy presisjon utstyr, som sikrer høyeste klasse ytelse.

Beskrivelse av instruksjonene for bruk av stoffet

Abstrakt inneholder detaljert informasjon om alle aspekter av stoffet. Det oppbevares til avhending av medisinen. Overholdelse av instruksjonene vil bidra til å forbedre utfallet av behandlingen.

Doseringsform

Det kombinerte stoffet frigis bare i form av en gel beregnet for ekstern bruk.

Beskrivelse og sammensetning

Verktøyet har en lys gul nyanse, hvis intensitet ikke endrer seg gjennom hele holdbarheten. Vanligvis inneholder gelen ikke noen fremmede inneslutninger, uoppløste partikler, etc.

De viktigste aktive ingrediensene beregnet for 1 gram medisin:

 • Isotretinoin - 0,5 mg;
 • Erytromycin - 20 mg.

En myk struktur som gir en behagelig taktil følelse, gir etanol, butylhydroxytoluen (E321), hyprolose. Det bør bemerkes at de ekstra ingrediensene tilhører gruppen av hypoallergene forbindelser, noe som dramatisk reduserer risikoen for å utvikle allergier.

Farmakologisk gruppe

Antibakterielle midler relatert til makrolider. Dermatotropiske legemidler.

Farmakokinetiske parametere

Den terapeutiske effekten av isotretinoin manifesteres på grunn av lanseringen av mekanismen:

 • redusere sebum sekresjon;
 • normalisering av keratinisering av epitellaget av hårsekkelen;
 • akselerere eksfoliering av epidermale celler, noe som gjør epidermis tynnere, rive porene naturlig;
 • lysis (revers utvikling) av fettstoffer av ål.

Virkningsmekanismen for erytromycin er godt studert. Dette er et kraftig antibakterielt middel som ikke tillater patogen flora å utvikle på grunn av den hemmende effekten på proteinsyntese i en bakteriell celle ved reversibel fange av ribosomale undergrupper.

farmakokinetikk

Perkutan absorpsjon av erytromycin i blodplasmaet kan betinges utlignet til null. Migrasjon av isotretinoin i blodet under 5 ng / ml. Dette er en ubetydelig indikator som ikke har noen systemisk effekt på kroppen.

Kort informasjon om hovedaktivstoffet

Retinoid isotretinoin (13-cis retinsyre) aktiverer oppdeling av epidermale celler, som raskt gjenoppretter epidermis og har en gunstig effekt på porene.

Erytromycin tilhører antibiotika som hemmer veksten av bakterier. Dette hemmer reproduksjon av patologisk flora, reduserer inflammasjonsområdet, har en sårhelende effekt.

Indikasjoner for bruk

Det brukes til å behandle akne, akne, seborrhea, akne.

Kontra

På grunn av fravær av kliniske studier, er barn opp til 12 år ikke foreskrevet i pediatrisk praksis. Isotreksin har en teratogen effekt i fosteret. Du kan ikke bruke gelen hvis du planlegger en graviditet, er allerede gravid eller ammer barnet ditt.

Anvendelse av legemidlet med overfølsomhet overfor minst en bestanddel av sammensetningen er kontraindisert. Ved de første tegnene på allergiske manifestasjoner (kløe, begrenset rødhet og hevelse i applikasjonsområdet, utseende av forkjølelse og rive), vaskes produktet grundig med rennende vann, og en tykk krem ​​påføres med et tykt lag. Dette vil redusere absorpsjonen av allergenet og bidra til å redusere byrden på kroppen.

Hvis ovennevnte handlinger ikke førte til forbedringer, er det verdt å ta antiallergiske medisiner, eller ta kontakt med en medisinsk institusjon. Men isotreksin, på grunn av hypoallergenicitet, blir sjelden årsak til patologiske reaksjoner.

Bruk og doser

Påfør to ganger om dagen, morgen og kveld. Handlingsalgoritme:

 • vaske hendene
 • rens huden med et mildt rengjøringsmiddel;
 • vent minst en halv time slik at huden blir tørket ut under naturlige forhold;
 • klem ut gelvolumet med en stor ert;
 • gni jevnt stoffet på de berørte områdene;
 • vask hendene grundig igjen.

Før du bruker kosmetikk, er det nødvendig å gi medisinerne tid til å bli fullstendig absorbert. På kvelden, søk etter å ha fjernet kosmetikk og hygiene prosedyrer. Gelen påføres på de berørte områdene med et tynt lag. Hvis brenningen er intens, blir det flere bruksområder redusert. For eksempel, bruk kun ved sengetid, hoppe om morgenprosedyrer.

Bivirkninger

Ved bruk av Isotrexin på for sensitiv hud er dermatologiske manifestasjoner mulige: kort og liten prikking, brennende følelse, deler av erytem og irritasjon. Alt dette fører til begynnelsen av peeling og lysfølsomhet av huden på hele overflaten av applikasjonen av gelen.

Muligheten for kombinasjon med andre legemidler

Gi din helsepersonell informasjon om medisiner tatt, inkludert OTC og sjelden brukt.

Samtidig bruk av isotreksin med tetracyklinantibiotika (isolerte tilfeller) kan føre til pseudotumorer i hjernen, og til hypervitaminose A med andre retinoider.

Kompatibilitet med alkohol

Interaksjon med alkoholholdige produkter er ukjent. I ekstremt sjeldne tilfeller kan gelen, tykt på øyet rundt øynene, føre til en kortsiktig reduksjon i synsvinkelen. Denne situasjonen er farlig når du kjører bil.

Spesielle instruksjoner

Bruken av denne medisinen øker sensitiviteten til huden til UV-stråling. Derfor beskyttes bruksområder av stoffet nøye fra direkte sollys, sommerbrun, solsenger. Påfør aktivt solkrem med et høyt solbeskyttelsesforhold på minst SPF 30.

Med stor forsiktighet foreskrevet til pasienter med tørr hud. Vitamin A bidrar til tørking av epidermis, noe som er skadelig! Unngå bruk til parese, brannsår, sår, øyeområde, lepper og andre slimhinner.

Seksjoner av epidermis etter depilering, kjemisk behandling av hår, kjemiske peeling, dermabrasion, laser resurfacing kan ikke behandles med en gel.

Strengt kontraindisert i enhver type hudkreft, rosacea, eksem. Ikke bruk verktøyet for å forebygge akne. Ikke-systematisk virkning av antibiotika kan føre til tilpasning av patogen flora og en kraftig reduksjon i terapeutisk effekt.

Etter 7-14 dager etter starten av terapeutisk kurs, er bivirkninger ofte manifestert. For å forsvinne ubehagelige symptomer, blir gelen ikke brukt i flere dager, hvoretter behandlingen gjenopptas. Men hvis hudirritasjon ikke forsvinner om noen dager, så hentes en annen medisin.

overdose

Saker av overdose er usannsynlig, fordi gelen er beregnet til utendørs bruk. Selv om medisinen i en liten mengde kom inn i munnhulen, skyll munnen grundig med rikelig med vann.

Lagringsforhold

Gelen er lagret på et sted der direkte sollys ikke trenger inn, og temperaturen ikke overstiger 25 gram. Celsius. Et tett lukket rør bør være i den originale esken sammen med bruksanvisningen.

Holdbarhet

Isotrexin har en holdbarhet på 24 måneder fra fremstillingsdatoen, som tydelig er trykt på kartongboksen og røret med preparatet. Hvis røret ikke åpnes, er gelen egnet før utløpsdatoen, og etter åpning er det bare 5 uker.

Seponering av behandlingen

For å oppnå et stabilt terapeutisk resultat, fortsetter behandlingen med isotreksin i maksimalt 8 uker. Hvis det ikke er tilfredsstillende positiv dynamikk ved utløpet av denne perioden, velges et annet behandlingsregime. Det er forbudt å avbryte regelmessig bruk av midler, dersom det ikke er avtalt med legen din.

analoger

Fulle analoger av det kombinerte stoffet eksisterer ikke. Det bør bemerkes at Isotretinoin-baserte legemidler er tilstede på markedet. For å oppnå ønsket effekt er det nødvendig å ta antibiotika parallelt. Men slik behandling er mindre effektiv og øker risikoen for å utvikle allergier betydelig.

Tilstedeværelsen av hjelpestoffer reduserer biotilgjengeligheten og kvaliteten på penetrasjonen av aktive ingredienser i hudporene dramatisk. Samtidig bruk av flere stoffer for lokal applikasjon krever også mer tid og krefter.

Pris og hvor å kjøpe

Kostnaden for Isotrexin (rør 50 gram) i Europa er ca 85 euro. Ordren skal inkludere leveringsprisen fra Tyskland, eller Polen til Moskva eller St. Petersburg. Du kan kjøpe gelen gjennom mellommenn som har etablert salg av sertifiserte europeiske produkter produsert i henhold til strenge EU-forskrifter.

Sammen med varene mottar kunden kvittering fra et tysk apotek, all den medfølgende dokumentasjonen, inkludert et sertifikat, trykt på originalemballasjen. Når du bestiller gjennom verifiserte mellommenn, er risikoen for å få en falsk null, og leveransen tar bare noen få dager.

Legeromtaler

Marina Arkadyevna Hoffman, dermatolog

Jeg hadde en pasient med vedvarende akne og kviser. Den patologiske tilstanden brakte ikke bare en kosmetisk defekt, men også en alvorlig smittsom belastning på kroppen. Etter flere massive behandlingsforløp og andre medisinske prosedyrer oppdaget jeg ikke tilfredsstillende kliniske resultater.

Etter administrasjon av Isotrexin Gel, begynte akne regresjon etter 20 dagers bruk. Ingen spesifikke bivirkninger ble observert, generelt er stoffet godt tolerert.

Kundeanmeldelser

Vladislav, 41 år gammel

Isotrexin gel ble foreskrevet til datteren etter en lang og mislykket behandling av akne vulgaris. Bestilles gjennom mellommenn, levert i løpet av få dager. Brukes to ganger om dagen. Det var en liten brennende følelse som gikk uten ytterligere manipulasjoner.

Fettplugger begynte å oppløse 15 dager etter starten av behandlingen. Den totale søketiden var 4 måneder. Legen sa at en måned skulle bli brukt 1 gang per dag for å fikse resultatene. Vi er fornøyd med midlene. Akne gel er veldig økonomisk, da svært lite medisin brukes til å dekke hele ansiktet.

Hvordan skille en falsk

På hyllene til apotek i Russland er det stadig oftere en fake av det originale irske stoffet. Dette er en skremmende trend, og presser på å lete etter muligheten for innkjøp direkte fra EU-landene.

Resultatene av kliniske studier

For testing av medisinen ble 34 personer av begge kjønn med akne og akne valgt. De ble foreskrevet på poliklinisk basis for å påføre gelen, strengt etter algoritmen.

Pasientene ble delt inn i 2 grupper:

 • Med stadium I - II akne. Gel ble brukt som monoterapi.
 • Med III-IV stadium av sykdommen. Legemidlet var en del av en kombinasjonsbehandling med systemiske anti-akne legemidler.

Resultatene av studien:

 • I den første gruppen av fag var lys av komedoner i gjennomsnitt litt over 58%, papulær og pustulær utslett - med 44,2%; seboré - med 36,1%;
 • sekund - antallet av lesjoner i comedonal akne fase ble redusert med nesten 70%, oljeaktig seborrhea - 53,7%, papulo-pustuløse utslett - 57,4%.

Basert på disse dataene har forskere konkludert med muligheten for å bruke Isotrexin, ikke bare som mono-stoffer, men også i kombinasjon med systemiske antibiotika.

Anbefalt behandlingsregime

Hvis legen ikke har foreslått en annen behandling, utføres terapien i henhold til tabellen under.

IZOTREKSIN

◊ Gel for ekstern bruk av lysegul farge.

Hjelpestoffer: giproloza, butylhydroxytoluen, etanol.

6 g - aluminiumsrør (1) - kartongpakker.
25 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.
30 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.
40 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.
50 g - aluminiumsrør (1) - papppakker.

Kombinert medisin for behandling av akne.

Isotretinoin er en av de biologisk aktive formene av vitamin A, har en regulerende effekt på veksten av epitelceller, deres differensiering. Det hemmer terminal differensiering av sebocytter og hyperproliferasjon av epitelet av ekskretjonskanalene i talgkjertlene, normaliserer sammensetningen av sekresjonen og letter evakueringen. Dette reduserer produksjonen av talg og reduserer inflammatorisk respons rundt kjertlene. Isotretinoin påvirker komedogenogenese, hemmer follikulær keratinisering, undertrykker akne forårsaket av Propionebacterium acnes. Det har en anti-seborisk, anti-inflammatorisk, keratolytisk effekt.

Erytromycin er et antibiotikum av makrolidgruppen som har en inhibitorisk effekt på proteinsyntese i bakterier ved reversibel binding av ribosomale undergrupper. Ved behandling av akne manifesterer erytromycins effektivitet i en nedgang i populasjonen av Propionebacterium acnes.

Isotretinoin er en bestanddel effektiv i comedonal akne Izotreksina fase av sykdommen, mens erytromycin er effektive i behandling av akne betent mild eller moderat alvorlighetsgrad.

Perkutan absorpsjon av isotretinoin og erytromycin er ubetydelig. Under studiet av lokal absorpsjon izotreksina to komponenter ved behandling av pasienter med akne, bemerket bare en liten økning isotretinoin nivåer i forhold til basislinjenivåer (isotretinoin blir vanligvis bestemt i blodplasma). Verdiene lå under 5 ng / ml og økte ikke i nærvær av erytromycin. Plasma erytromycinnivåer ble ikke bestemt.

- behandling av akneutslett av svak eller moderat alvorlighetsgrad

Izotreksin

Beskrivelse fra 09/04/2015

 • Latin navn: Isotrexin
 • ATX-kode: D10AD54
 • Aktiv ingrediens: Isotretinoin + Erytromycin (Isotretinoin + Erytromycin)
 • Produsent: Ltd. Stifel Laboratories, Irland for GlaxoSmithKline Export Ltd., Storbritannia

struktur

Sammensetningen Izotreksin gel (ett gram) omfatter to aktive komponenter: 0,5 ml av 20 mg og isotretinoin erytromycin + vannfri etanol, hydroksypropylcellulose, butylert hydroksytoluen.

Utgivelsesskjema

Legemidlet er produsert i form av en blekgul myk gel i rør med en kapasitet på 6, 30, 40, 25 eller 50 gram. Ett rør i en kartong.

Farmakologisk aktivitet

Anti-inflammatorisk, antiseborrheic, keratolytisk.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

En del av gelen isotretinoin, i sin struktur og gård. en lignende aktivitet som vitamin A, retinol, i sin tur, er ansvarlig for vekst og deling av epitelcellene, med regelmessig anvendelse av et stoff som kan hemme aktiviteten av talgkjertlene, redusere betennelse, redusere sebum utskillelse prosess og aktiviteten av bakterier som forårsaker akne.

Erytromycin tilhører gruppen av makrolid-antibiotika. Stoff ved å påvirke ribosomene av bakterier forhindrer syntesen av polypeptider og forhindrer deres reproduksjon. Legemidlet reduserer populasjonen av Propionibacterium acnes, inflammatoriske mediatorer slutter å bli frigjort. Det er kjent at dette antibiotika kan føre til utvikling av superinfeksjoner og stammer som er resistente overfor dets virkning. Det har imidlertid vist seg at med kombinasjonen av erytromycin med isotretinoin blir stoffet effektivt mot resistente stammer.

Isotreksin er ganske aktiv i behandlingen av inflammatoriske og ikke-inflammatoriske hudlesjoner.

Det aktive stoffet i legemidlet gjennomgår ikke systemisk absorpsjon.

Indikasjoner for bruk

Gelen er foreskrevet for lokal behandling av akne, med moderat eller mild alvorlighetsgrad.

Kontra

 • under 12 år
 • gravide og ammende kvinner;
 • allergier mot erytromycin, en gruppe makrolidantibiotika eller gelhjelpemidler.

Bivirkninger

Antistoffet som er en del av stoffet kan forårsake:

 • allergiske reaksjoner, kløe og peeling av huden;
 • lysfølsomhet;
 • diaré;
 • følelse av følelsesløshet eller prikking på applikasjonsstedet av gelen;
 • irritasjon, erytem, ​​tørr hud.

Hvis det under behandlingen er sterk irritasjon på huden, bør behandlingen stoppes til de ubehagelige symptomene forsvinner.

Butylhydroxytoluen - et hjelpestoff som er en del av produktet, kan forårsake lokale reaksjoner, kontaktdermatitt, irritasjon av slimhinner og øyne.

Instruksjoner for isotreksin (metode og dosering)

Før du påfører gelen, må hudflaten rengjøres godt, sminke opp, vask hendene.

En liten mengde gel påføres med et tynt lag på den berørte huden. Det er nødvendig å bruke stoffet ikke bare direkte på akne, men også på den omkringliggende huden.

Mangfoldet av bruk av midler - 1-2 ganger om dagen.

Behandlingsforløpet varierer vanligvis fra 1,5 til 2 måneder.

Etter påføring kan verktøyet påføres lett sminke.

I løpet av legemiddelbehandling bør man observere forholdsregler. Ikke gi legemidlet inn i øynene eller slimhinnene. Det anbefales ikke å krenke administrasjonsmåten og doseringen av legemidlet for å unngå utvikling av uønskede bivirkninger.

overdose

Det foreligger ingen rapporter om tilfeller av akutt overdose med isotreksin.

Hvis stoffet svelges ved et uhell, er det mulig med hodepine, kvalme, irritabilitet, døsighet, kløe og oppkast. Behandlingen foregår i samsvar med anbefalingene fra legen.

interaksjon

Det anbefales å unngå samtidig bruk av gelen med oksidasjonsmidler (benzoylperoksid), dette reduserer effektiviteten av behandlingen med midlet. Om nødvendig kan begge legemidler påføres etter en tidsperiode, for eksempel en om morgenen og den andre om kvelden.

Salgsbetingelser

Lagringsforhold

Det anbefales å lagre gelen ved en temperatur ikke høyere enn 25 grader, borte fra barn.

Holdbarhet

Spesielle instruksjoner

Siden stoffet kan samle seg i de øvre lagene av epidermis, anbefales det ikke å kombinere det med andre legemidler for akne.

Hvis det oppstår alvorlig irritasjon eller dermatitt under huden, bør behandlingen avbrytes en stund. Hvis, etter en pause, bevares reaksjonen til virkningen av gelen, må medisinen byttes ut.

Gelkontakt med slimhinner, øyne, eksemhudslidelser i huden, kumulering av stoffet i hudens folder, på nesens vinger, bør unngås. Spesiell forsiktighet bør utøves ved behandling av følsom hud i nakken.

Det er nødvendig å beskytte den behandlede huden mot UV-eksponering for å unngå forekomst av uønskede reaksjoner.

I svært sjeldne tilfeller kan pseudomembranøs kolitt utvikles under påvirkning av et middel. Ved de første tegn på sykdom (magesmerter, diaré), bør behandlingen stoppes.

Analoger av isotreksin

Under graviditet og amming

På grunn av risikoen for inntrengning av legemidlet i systemisk sirkulasjon, anbefales det ikke til gravide og ammende kvinner.

Isotreksine Anmeldelser

Det hjelper med å bekjempe akne og akne. Mange etter å ha bestått kurset for alltid, glem denne typen problem. Dømmer etter omtaler av gelen Isotrexin, det tørker huden sterkt og forårsaker ofte allergiske reaksjoner.

Også i begynnelsen av behandlingen kan stoffet forårsake forverring. Mange sier at medisinen er økonomisk, det er nok å påføre det i et veldig tynt lag og utelukkende på de berørte områdene.

Isotrexin pris

Prisen på Isotrexin gel er ca 170 UAH per 30 gram.

Du kan kjøpe gel i Moskva for 415 rubler for samme mengde av stoffet.

Utdannelse: Hun ble uteksaminert fra Rivne State Basic Medical College med en grad i apotek. Hun ble uteksaminert fra Vinnitsa State Medical University. M.I.Pirogov og praktik ved sin base.

Arbeidserfaring: Fra 2003 til 2013 jobbet hun som apotek og leder av et apotekskiosk. Hun ble tildelt eksamensbeviser og skilt for mange års hardt arbeid. Medisinske artikler ble publisert i lokale publikasjoner (aviser) og på ulike Internettportaler.

God natt! Hvor kan jeg kjøpe isotreksin gel og hvor mye koster det? Takk!

Hjelp meg å kjøpe denne enheten og hvor mye det vil koste. Takk

Fortell meg hvor du kan kjøpe eller bestille det !?

Izotreksin

Produktnavn:

Isotreksin (isotreksin)

struktur

1 g gel Isotrexin inneholder isotretinoin 500 μg, erytromycin 20 mg. Hjelpekomponenter: hydroksypropylcellulose, etanol, butylhydroxytoluen.

Farmakologisk aktivitet

Isotrexin gel er et eksternt middel mot akne med to aktive ingredienser. Den første komponenten er isotretinoin, som er et derivat av retinol. Det spiller rollen som en vekstregulator av epitelceller, og prosessen med deres differensiering, virker som en inhibitor av terminal sebocytdifferensiering, hemmer hyperproliferative prosesser i sebaceouskirtlens vegger.
Med ekstern bruk observeres normalisering av de fysisk-kjemiske parametrene i hemmeligheten og forbedring av evakueringen. Ved eksponering for isotretinoin hemmer comedonogenese normalisert, follikulær keratinisering hemmes, og antall akne minker. Derivat av retinol har anti-seborisk aktivitet, antiinflammatorisk effekt, forbedrer keratolytiske prosesser.

Den andre aktive ingrediensen er erytromycin. Det legges til gelen for å gi antibakteriell aktivitet mot Propionebacterium acnes. Erytromycin er et makrolid-antibiotikum som forårsaker bakteriens død ved å hemme syntese av proteinmolekyler på grunn av inaktivering av ribosomer som er ansvarlig for dannelsen av protein.

Indikasjoner for bruk

Isotrexin gel er foreskrevet for:
- moderat akneutslett;
- akne utslett mild sværhet.

Metode for bruk

Før du bruker isotrexin-gel, må du rense huden. Søknaden utføres to ganger om dagen. Behandling utføres bare på de berørte områdene. Behandlingsforløpet er opptil 8 uker.

Bivirkninger

Påføring av Isotrexin Gel kan være ledsaget av:
- utvikling av erytem;
- brennende følelse;
- prikkende følelse;
- peeling av epidermis;
- irritasjon;
- fotosensitivitet.

Kontra

Legemidlet Isotrexin er ikke foreskrevet for:
- amming;
- Akneutbrudd hos barn (opptil 12 år);
- graviditet;
- overfølsomhet overfor erytromycin, retinol, hjelpestoffer i doseringsformen.

graviditet

Selv om absorpsjonen er minimal, foreskriver ikke gravide kvinner Isotrexin. Kvinner som kan teoretisk være gravid, er stoffet også kontraindisert.

Drug interaksjon

Bruk av keratolytika og legemidler med eksfolierende virkning samtidig med gel. Isotreksin kan forårsake sterke hudreaksjoner og for mye tynning av epitelet. Foreskrive ikke andre retinoider for aktuell bruk samtidig med Isotrexin-gel. Det er en svekkelse av virkningen av gelen i utnevnelsen av pasientens tetracykliner, GCS.

overdose

Det var ingen reelle tilfeller av overdose med aktive stoffer fra denne eksterne doseringsformen.

Utgivelsesskjema

Isotreksin er tilgjengelig i gelform. Pakker følgende:
- 6 g gel / rør / pakke;
- 25 g gel / rør / pakke;
- 30 g gel / rør / pakke;
- 40 g gel / rør / pakke;
- 50 g gel / rør / pakke.

Lagringsforhold

Isotrexin gellagertemperatur - opp til 25 grader Celsius. Stedet der tett skrudd rør skal lagres, skal være mørkt. Holdbarhet på all emballasje - 24 måneder.

Farmakologisk gruppe

Aktiv ingrediens:

i tillegg

Unngå kontakt med gelen med slimhinner, skadet hud. På halsen bør øynene påføres meget nøye.
Soling, å besøke solariumet i løpet av behandlingen med dette legemidlet bør unngås.
Hvis hudirritasjon oppstår i de første ukene av behandlingen, kan behandlingen avbrytes i flere dager til symptomene er lettet.

Forfatterne

Instruksjonen er utarbeidet av et lag av forfattere og redaktører av nettstedet Piluli. Listen over forfattere av narkotikabøker er presentert på siden av redaksjonen til nettstedet: Redigering av nettstedet

Izotreksin

Isotrexin: bruksanvisninger og vurderinger

Latin navn: Isotrexin

ATX-kode: D10AD54

Aktiv ingrediens: Isotretinoin + Erytromycin (Isotretinoin + Erytromycin)

Produsent: Ltd. Stifel Laboratories (Ireland) for GlaxoSmithKline Export Ltd (UK)

Aktualisering av beskrivelse og foto: 08/15/2018

Isotreksin er et dermatotropisk kombinasjonsmedikament for aktuell bruk.

Frigi form og sammensetning

Isotreksin er produsert i form av en gel til ekstern bruk: myk, blekgul (6, 25, 30, 40 eller 50 g hver i aluminiumrør, 1 rør hver i en pappkasse).

1 g inneholder aktive stoffer:

 • Isotretinoin - 0,5 mg;
 • Erytromycin - 20 mg.

Hjelpekomponenter: butylhydroxytoluen, giproloza, etanol.

Farmakologisk aktivitet

Legemidlet har keratolytiske, antiseborrheiske og antiinflammatoriske effekter.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Gelisotreksin inneholder som en av komponentene isotretinoin, som i sin struktur og farmakologiske virkninger ligner på vitamin A. Retinol, som er en del av dette stoffet, sørger for vekst og deling av epitelceller. Stoffet senker også den terminale differensiering av sebocytter og hyperproliferering av epitelet av ekskretjonskanaler i talgkjertlene, normaliserer sammensetningen av deres sekresjon og letter utskillelsen. Regelmessig medikamentbehandling bidrar til å redusere aktiviteten til talgkjertlene, eliminere betennelser, hemmer prosessen med talgproduksjon og aktiviteten til bakterier som forårsaker akne.

Erytromycin er medlem av makrolid-antibiotikagruppen. Stoffet virker på ribosomer av bakterier, forhindrer reproduksjon og forhindrer syntese av polypeptider. Bruk av stoffet fører til en nedgang i populasjonen av Propionibacterium acnes og opphør av produksjon av inflammatoriske mediatorer. Godkjenning av erytromycin kan bidra til utvikling av superinfeksjoner og stammer som er resistente mot virkningene. Imidlertid sikrer kombinasjonen av erytromycin med isotretinoin i isotreksin sin effektivitet med hensyn til resistente stammer.

I følge instruksjonene er Isotrexin mye brukt i behandlingen av både inflammatoriske og ikke-inflammatoriske hudsykdommer. Systemisk absorpsjon av de aktive ingrediensene i legemidlet forekommer ikke.

Indikasjoner for bruk

Verktøyet brukes til å behandle akne (akne) mild eller moderat alvorlighetsgrad.

Kontra

 • Barns alder opp til 12 år;
 • Overfølsomhet overfor stoffet.

Til tross for liten perkutan absorpsjon av isotretinoin, er bruk av Isotrexin gel kontraindisert ved etablert eller planlagt graviditet.

Siden det ikke er kjent om komponentene i midlet utskilles i morsmelk, er det ikke nødvendig å foreskrive legemidlet under amming (amming).

Instruksjoner for bruk Isotrexin: metode og dosering

Gelen brukes eksternt.

Et tynt lag av preparatet påføres to ganger om dagen til det berørte hudområdet: før morgen sminke og etter kveldsvask.

Det må tas i betraktning at for fullstendig kur kan det i noen tilfeller ta 6-8 uker med terapi.

Bivirkninger

Følgende dermatologiske responser er mulige på applikasjonsstedet av gelen: En følelse av svak irritasjon, brennende og stikkende, peeling og erytem. I tillegg er det under behandling mulig å øke følsomheten for virkningen av synlig eller ultrafiolett stråling (fotosensibilisering).

overdose

Akutt overdose er usannsynlig. Ved utilsiktet inntak av et stoff kan symptomer som døsighet, irritabilitet, kvalme, oppkast, hodepine og kløe oppstå. Symptomatisk behandling anbefales i henhold til legenes forskrifter.

Spesielle instruksjoner

Unngå kontakt med gelen på slimhinner i øynene, nesen og munnen, samt på huden med sår eller skadet overflate. Legemidlet brukes med forsiktighet til følsomme områder av kroppen - nakken og huden rundt øynene.

På grunn av mulig utvikling av fotosensibilisering, bør langvarig eller bevisst eksponering for solen bli minimert.

I tilfelle bivirkninger som vanligvis vises på dag 7-14 i behandlingen, bør kurset stoppes i flere dager. Resumebehandling anbefales etter forsvinning av tegn på irritasjon. Avbryt behandling bør være hvis bivirkningene ikke passer.

Drug interaksjon

Samtidig bruk av andre legemidler med eksfoliative eller keratolytiske egenskaper, inkludert rusmidler fra gruppen retinoider, anbefales ikke.

Virkningen av gelen svekker samtidig administrering av antibiotika av tetracyklin-gruppen, og lokal bruk av glukokortikosteroider.

analoger

Analoger av isotreksin er: Bezugrei, Deriva C, Retin A, Adapalen, Deriva Vodny, Adapalen, Differin, Radevit, Retinoic salve, Effezel, Videstim, Klenzit, Retasol, Adaklin, Adolen, Clearran Zinc.

Vilkår for lagring

Oppbevares utilgjengelig for barn ved temperaturer ikke over 25 ° C.

Holdbarhet - 2 år.

Salgsbetingelser for apotek

Selges uten resept.

Isotreksine Anmeldelser

Ifølge vurderinger, hjelper Isotrexin, solgt til en rimelig pris, med hell å takle akne og akne på kort tid. De fleste pasienter glemmer disse hudsykdommene for alltid. Det er imidlertid bevis for at stoffet tørker huden og kan forårsake allergiske reaksjoner.

I begynnelsen av behandlingen observeres ofte eksacerbasjoner av pasienten. Mange pasienter merker effekten av stoffet, som er tillatt å påføre et meget tynt lag og bare på de berørte områdene av huden.

Prisen på Isotrexin i apotek

Prisen på Isotrexin i apotek utgjorde 415 rubler (for et rør på 30 g), men for tiden er det ikke kommersielt tilgjengelig.

Egenskaper av isotreksin i behandlingen av hudsykdommer

Blant de mest effektive og ettertraktede legemidlene mot overdreven aktivitet av talgkjertlene er legemidlet til ekstern bruk Isotrexin, som perfekt eliminerer økt sekresjon av talgkirtler i talg, noe som provoserer ulike inflammatoriske og ikke-inflammatoriske sykdommer i epidermis. Dette verktøyet er enkelt å bruke, har relativt få bivirkninger og kan brukes i komplisert terapi for å forbedre den terapeutiske effekten.

Funksjoner av stoffet

Isotrexin har det latinske navnet Isotrexin, for å kjøpe det på apotek, du trenger ikke resept fra legen, noe som letter mulighetene for oppkjøpet og lar deg bruke det selv. For å oppnå den mest utprøvde og langvarige positive effekten anbefales det imidlertid å foreta en nøyaktig diagnose og deretter bestemme eksponeringsmønsteret som tar hensyn til pasientens kroppsegenskaper og graden av forsømmelse av den aktuelle dermatologiske lesjonen.

Dette legemidlet inneholder to aktive ingredienser, som hver og en og hver har en høy grad av aktivitet mot overdreven produksjon av talg, og i kombinasjon er det spesielt effektivt når de blir utsatt for huden. Kompleksiteten av stoffet gir mulighet for eksponering for mange hudskader, og dets rimelighet garanterer pasientens sikkerhet.

Doseringsformer

Det er to medisinske former av legemidlet, som hver og en bekjemper manifestasjoner av hudlidelser med overdreven sebumproduksjon, noe som forårsaker vekst av bakterier og patogen mikroflora på huden. Krem og gel har en høy grad og på grunn av det relativt høye innholdet av aktive ingredienser, så vel som balansen av sammensetningen.

Preparatet av legemidlet utføres i aluminiumrør, volumet kan variere - 6, 30, 40 og 50 g. Røret er plassert i en pappkasse med vedlagte instruksjoner.

 • Kremet har en tykkere konsistens, fargen kan være fra lys beige til hvit, uten andre inneslutninger. Kremet er spesielt effektivt for langvarig pågående hudlidelser, ledsaget av inflammatoriske prosesser og med omfattende behandlingsområder. Påføring av krem ​​utføres med lette bevegelser, gnidning er ikke nødvendig på grunn av den høye absorpsjonsgraden av legemidlet.
 • Isotreksin gel har en mindre tykk konsistens i forhold til salve, absorpsjonsgraden er høyere. Samtidig er effektiviteten også høy på grunn av det betydelige innholdet av aktive komponenter i den. Gelen anbefales oftest for behandling av begrensede områder av skadet hud: Ved å fjerne virkningene av betennelse fjerner dette midlet også smittefarlige og bakterielle manifestasjoner i form av en gel, som kan knyttes til en sekundær infeksjon.

Isotrexin-gel er pakket i aluminiumrør, deres volum kan være forskjellig: 6, 25, 40 og 50 gram. Tuba er i en kartong med vedlagte instruksjoner.

Sammensetning av isotreksin

Isotrexin består av to aktive komponenter, som hver medfører manifestasjoner av inflammatoriske prosesser i huden: isotretinoin og erytromycin. Begge stoffene viser antibakterielle, antiinflammatoriske og regenerative egenskaper, noe som gjør stoffet spesielt effektivt for behandling av symptomer på furunkulose, hyppig og dyp akne, for symptomer på akne og psoriasis.

Preparatet inneholder også følgende tilleggskomponenter:

 • mikrokrystallinsk cellulose;
 • etanol;
 • isopropylalkohol;
 • glycerol;
 • renset vann.

Fraværet av fargestoffer og fargestoffer gjør at du kan gjøre stoffet så trygt som mulig for helse, og å få det på områder med sunn hud, forårsaker ikke bivirkninger.

Når du velger et stoff for behandling av berørt hud med dermatologiske lesjoner, avhenger mye av kostnadsindikatoren. Og prisen Izotreksina, slik at det å skaffe seg praktisk talt alle kunder kan betraktes som en av de mest demokratiske i gruppen av legemidler for behandling av huden: det er 95-285 rubler per pakke, avhengig av dosering Izotreksina mangfold og volum av stoffet rør.

Farmakologisk aktivitet

Virkningen av dette verktøyet bestemmes av balanse og kompleksitet, så vel som den riktige doseringen. Farmakologisk virkning Izotreksina er avhengig av effektiviteten av de aktive ingrediensene i visse sykdommer i huden: antiseborrheic kvaliteten av det terapeutiske middel gjør det mulig å bruke den i flass forringelse hodebunnen tilstand, dets overdreven tørrhet og antibakterielle egenskaper gir rask eliminering av den patogene mikrofloraen og gjenopprettelsen av normal pH.

Gjennomtrengning av topplaget av epidermis, verktøyet takler også godt med bakterielle lesjoner: mulig å tilrettelegge for rask eliminering av integriteten av de molekylære bindinger i cellene i det forårsakende middel, Izotreksina aktive midler også til å stimulere regenerering av det angrepne vev. I kombinasjon med evnen til å stimulere den hurtige regenerative prosessen i huden og dens helbredelse på grunn av sin nærhet til vitamin A, gir stoffet god behandlingseffektivitet, selv i spesielt avanserte tilstander av hudskader.

farmakodynamikk

Med en høy effektivitet i kontrollen av mange hudsykdommer så som eksem, dermatitt, psoriasis, så vel som symptomer på urticaria, furunkulose og konsekvenser av brannskader og frostskader, kan Izotreksin også anvendes i kombinerte virkning med fet hodebunn med flass, noe som gjør det mulig å tilordne den til å eliminere virkningene av overdreven tørrhet eller fet hud, mens graden av effektivitet av de utførte terapeutiske effektene av høyest mulig.

Erytromycin har en skadelig effekt på ribosomene, og forhindrer den aktive dannelsen av peptider. Dette tillater ikke at patogene celler multipliseres aktivt, noe som fører til gradvis eliminering og utvikling av normal mikroflora.

farmakokinetikk

Moderne medikament raskt igangsette Izotreksin positive dynamikken i behandlingsprosessen: etter 30 minutter fra tidspunktet for påføring på hudoverflaten der er en endring i sammensetningen av mikrofloraen på sin overflate, som sikrer en rask fjernelse av de mest åpenbare manifestasjon av hudsykdom.

Oppløsningen av legemidlet i komponenter som påvirker det bakterielle eller infeksjonelle miljøet oppstår etter 3-5 timer fra det øyeblikk legemidlet begynner. Ekskresjonsprodukter og metabolitter som er skadelige for kroppen, utskilles gjennom nyrene. Også, noen av de dannede forfallsproduktene utskilles i gallen.

Indikasjoner for bruk

Den mest effektive behandlingen med Isotrexin av slike sykdommer i epidermis som:

 • hud eksem;
 • dermatitt av forskjellig art av opprinnelse;
 • akne og dens effekter;
 • middels og svakt akneutslett;
 • manifestasjoner av den første form for psoriasis;
 • flass og irritasjon i hodebunnen, dens tørrhet.

Disse forholdene kan lett behandles med gjentatt påføring av isotrexin på huden, både i gelform og som en salve. For å unngå mulige bivirkninger under bruk, bør du først rådføre deg med legen din - dette vil gi deg det raskeste og mest utprøvde positive resultatet, og opprettholde det i lang tid.

Instruksjoner for bruk

Prosessen med å bruke dette stoffet krever tidligere grundig rensing av de berørte områdene av huden, noe som gir større grad å vise sin helbredende egenskaper. Legemidlet i en hvilken som helst doseringsform legges over så tynt som mulig uten å gni den, siden rask absorpsjon gir deg et utprøvd positivt resultat, selv uten å gni det inn i huden og uten å påføre en festebånd.

Avhengig av pasientens alder og følsomhet overfor stoffet, kan hyppigheten av å bruke stoffet på den berørte huden og den anbefalte varigheten av bruken variere noe. Og siden oppkjøp av midler ikke krever resept fra legen, er det mulig å selvstendig gjennomføre helbredelsesprosessen; Det er imidlertid konsultasjon med en hudlege som bidrar til å forhindre de sannsynlige negative effektene av stoffet.

For voksne

For voksne brukes Isotrexin 2-3 ganger om dagen, og påføres den berørte huden uten å gni. Mengden produkt som påføres huden på en gang - ikke mer enn 2-3 gram, avhengig av behandlingsområdet.

Varigheten av påføringen avhenger av graden av hudlesjoner, varigheten av den nåværende prosessen i epidermis og hudens følsomhet overfor virkningen av de aktive ingrediensene i legemidlet. Vanligvis er behandlingsvarigheten av moderat alvorlige hudsykdommer hos voksne 2-4 uker, hvorpå du skal ta en pause (1-2 uker), og deretter, fortsett den terapeutiske effekten eller konsolidere den oppnådde positive effekten, behandlingen kan fortsette.

For å forhindre mulige bivirkninger i form av utslett, forbedre eksisterende symptomer på den aktuelle sykdommen, anbefales det å konsultere legen din om varigheten av behandlingen og mengden av legemidlet som er brukt en gang.

Barn og nyfødte

For barn innebærer bruken av det aktuelle legemidlet å redusere doseringen på grunn av økt sensitivitet av barns hud til effekten av de aktive komponentene i produktet. Påføringsfrekvensen preparat i en hvilken som helst doseringsform (preferanse barn dermatologer gi Izotreksin gel på grunn av sin mindre tett konsistens og enkelhet i bruk, så vel som hurtig absorpsjon) er ikke mer enn 2 ganger per dag, gelen påføres i et tynt lag, er masser også ikke nødvendig.

For barn er legemidlet foreskrevet fra 5 år.

For nyfødte gjelder dette verktøyet ikke, og hvis det er bevis, bør du bruke verktøy for behandling av huden i mindre aktive.

Under graviditet og amming

Under graviditeten bestemmer gynekologen muligheten for å bruke dette verktøyet, siden den økte aktiviteten kan forårsake manifestasjon av de negative effektene av isotreksin. Imidlertid anbefales det i de fleste tilfeller ikke bruken på grunn av den høye absorberingsgraden i huden i stedet for nederlaget.

Amning anses også som en periode når man bør avstå fra å bruke det behandlede stoffet. Muligheten for bruk av denne er bestemt av hudlege, idet man tar hensyn til følsomheten i kvinnens hud og effekten av stoffet på babyens kropp.

Kontra

 • Isotreksin i noen form skal ikke brukes i nærvær av alvorlig nyresvikt, med en tendens til allergiske manifestasjoner, med intoleranse overfor noen bestanddel.
 • Du bør også utvise ekstrem forsiktighet når det er betydelig solbrenthet på huden, akutte former av eksem av forskjellige typer.
 • Isotrexin er også uønsket i tilfeller av hudkreft hos en pasient eller familiemedlemmer.

Bivirkninger

Legemidlet kan forårsake følgende bivirkninger ved langvarig bruk:

Også kan merkes som en krenkelse av syn, men disse symptomer kan forekomme bare i de eldre og økt følsomhet i huden til stoffer fra gruppen av retinoider.

Spesielle instruksjoner

 • Bruk av legemidlet er bare tillatt innen de angitte perioder av operasjonen. Oppbevaringsperioden for isotrexin er 3 år, hvorefter bruk er kontraindisert på grunn av en signifikant reduksjon av de terapeutiske egenskapene til bestanddelene.
 • Du bør også overholde lagringsbetingelsene for dette verktøyet: Lagringstemperaturen bør ikke overstige 25 ° C, fuktigheten skal være konstant.
 • Oppbevaring av stoffet utføres på steder som ikke er tilgjengelige for barn og dyr.

Interaksjon med andre legemidler

På grunn av sin høye effektivitet kan stoffet brukes i monoterapi, men de største positive resultatene kan oppnås ved samtidig bruk av andre legemidler som eliminerer de viktigste symptomene på de aktuelle hudlidelsene. Når du deler Isotrexin med nesten alle legemidler med tilsvarende medisinske egenskaper, er dets effektivitet ikke redusert.

Men når man utfører komplisert behandling, bør man ta vare på felles bruk med rusmidler som inneholder retinoider.

anmeldelser

I følge de fleste vurderinger av de som brukte isotrexin i behandlingen av hudlesjoner, eliminerer det hurtigst mulig slike manifestasjoner av sykdommen som kløe og peeling av huden, rødhet og overfølsomhet, kløe, brennende. Dette stoffet har vist seg å være utmerket for å eliminere manifestasjonene av akne: Mange brukere har notert effekten av en kompleks effekt, noe som gjør det mulig å raskt eliminere denne sykdommen og konsekvensene av sykdommen.

Muligheten for å oppnå uttalte positive resultater i monoterapi gjør Isotrexin til et populært legemiddel. Positive vurderinger indikerer gode resultater i behandlingen av selv avanserte former for hudsykdommer.

analoger

Analogene av dette legemidlet bør inkludere retinoisk salve, retinol, salve erytromycin.

Jenta i videoen nedenfor vil fortelle deg om hennes andre akne behandlinger:

Isotrexin: instruksjoner, kostnader, vurderinger og om det er analoger

Isotrexin er en multikomponent gel brukt i dermatologi for behandling av akne. Alle ingrediensene i legemidlet er godt studert, brukt i lang tid i medisinsk praksis og har vist seg å være effektive.

Den viktigste årsaken til utviklingen av akne er bakteriell angrep av mikroorganismer Propionibacterium acnes. Det er en vanlig type bakterier som strømmer på talg og døde vekter. Dekomponeringen av fett fører til utseendet av toksiner som irriterer epidermale celler, utseendet av foci av betennelse og utseendet på begrensede flekker av forskjellige størrelser.

Produsent Sammendrag

Gelutgivelser Stiefel Laboratories Ltd Sligo, Irland. Selskapet har operert siden slutten av januar 2015, og produserer ca 40 produkter hudpleieprodukter. Produktene er resultatet av differensierte vitenskapelige innovasjoner og høyteknologiske teknologier. Gjennom årene har GSK investert tungt i høyt profesjonelt personell, høy presisjon utstyr, som sikrer høyeste klasse ytelse.

Beskrivelse av instruksjonene for bruk av stoffet

Abstrakt inneholder detaljert informasjon om alle aspekter av stoffet. Det oppbevares til avhending av medisinen. Overholdelse av instruksjonene vil bidra til å forbedre utfallet av behandlingen.

Doseringsform

Det kombinerte stoffet frigis bare i form av en gel beregnet for ekstern bruk.

Beskrivelse og sammensetning

Verktøyet har en lys gul nyanse, hvis intensitet ikke endrer seg gjennom hele holdbarheten. Vanligvis inneholder gelen ikke noen fremmede inneslutninger, uoppløste partikler, etc.

De viktigste aktive ingrediensene beregnet for 1 gram medisin:

 • Isotretinoin - 0,5 mg;
 • Erytromycin - 20 mg.

En myk struktur som gir en behagelig taktil følelse, gir etanol, butylhydroxytoluen (E321), hyprolose. Det bør bemerkes at de ekstra ingrediensene tilhører gruppen av hypoallergene forbindelser, noe som dramatisk reduserer risikoen for å utvikle allergier.

Farmakologisk gruppe

Antibakterielle midler relatert til makrolider. Dermatotropiske legemidler.

Farmakokinetiske parametere

Den terapeutiske effekten av isotretinoin manifesteres på grunn av lanseringen av mekanismen:

 • redusere sebum sekresjon;
 • normalisering av keratinisering av epitellaget av hårsekkelen;
 • akselerere eksfoliering av epidermale celler, noe som gjør epidermis tynnere, rive porene naturlig;
 • lysis (revers utvikling) av fettstoffer av ål.

Virkningsmekanismen for erytromycin er godt studert. Dette er et kraftig antibakterielt middel som ikke tillater patogen flora å utvikle på grunn av den hemmende effekten på proteinsyntese i en bakteriell celle ved reversibel fange av ribosomale undergrupper.

farmakokinetikk

Perkutan absorpsjon av erytromycin i blodplasmaet kan betinges utlignet til null. Migrasjon av isotretinoin i blodet under 5 ng / ml. Dette er en ubetydelig indikator som ikke har noen systemisk effekt på kroppen.

Kort informasjon om hovedaktivstoffet

Retinoid isotretinoin (13-cis retinsyre) aktiverer oppdeling av epidermale celler, som raskt gjenoppretter epidermis og har en gunstig effekt på porene.

Erytromycin tilhører antibiotika som hemmer veksten av bakterier. Dette hemmer reproduksjon av patologisk flora, reduserer inflammasjonsområdet, har en sårhelende effekt.

Indikasjoner for bruk

Det brukes til å behandle akne, akne, seborrhea, akne.

Kontra

På grunn av fravær av kliniske studier, er barn opp til 12 år ikke foreskrevet i pediatrisk praksis. Isotreksin har en teratogen effekt i fosteret. Du kan ikke bruke gelen hvis du planlegger en graviditet, er allerede gravid eller ammer barnet ditt.

Anvendelse av legemidlet med overfølsomhet overfor minst en bestanddel av sammensetningen er kontraindisert. Ved de første tegnene på allergiske manifestasjoner (kløe, begrenset rødhet og hevelse i applikasjonsområdet, utseende av forkjølelse og rive), vaskes produktet grundig med rennende vann, og en tykk krem ​​påføres med et tykt lag. Dette vil redusere absorpsjonen av allergenet og bidra til å redusere byrden på kroppen.

Hvis ovennevnte handlinger ikke førte til forbedringer, er det verdt å ta antiallergiske medisiner, eller ta kontakt med en medisinsk institusjon. Men isotreksin, på grunn av hypoallergenicitet, blir sjelden årsak til patologiske reaksjoner.

Bruk og doser

Påfør to ganger om dagen, morgen og kveld. Handlingsalgoritme:

 • vaske hendene
 • rens huden med et mildt rengjøringsmiddel;
 • vent minst en halv time slik at huden blir tørket ut under naturlige forhold;
 • klem ut gelvolumet med en stor ert;
 • gni jevnt stoffet på de berørte områdene;
 • vask hendene grundig igjen.

Før du bruker kosmetikk, er det nødvendig å gi medisinerne tid til å bli fullstendig absorbert. På kvelden, søk etter å ha fjernet kosmetikk og hygiene prosedyrer. Gelen påføres på de berørte områdene med et tynt lag. Hvis brenningen er intens, blir det flere bruksområder redusert. For eksempel, bruk kun ved sengetid, hoppe om morgenprosedyrer.

Bivirkninger

Ved bruk av Isotrexin på for sensitiv hud er dermatologiske manifestasjoner mulige: kort og liten prikking, brennende følelse, deler av erytem og irritasjon. Alt dette fører til begynnelsen av peeling og lysfølsomhet av huden på hele overflaten av applikasjonen av gelen.

Muligheten for kombinasjon med andre legemidler

Gi din helsepersonell informasjon om medisiner tatt, inkludert OTC og sjelden brukt.

Samtidig bruk av isotreksin med tetracyklinantibiotika (isolerte tilfeller) kan føre til pseudotumorer i hjernen, og til hypervitaminose A med andre retinoider.

Kompatibilitet med alkohol

Interaksjon med alkoholholdige produkter er ukjent. I ekstremt sjeldne tilfeller kan gelen, tykt på øyet rundt øynene, føre til en kortsiktig reduksjon i synsvinkelen. Denne situasjonen er farlig når du kjører bil.

Spesielle instruksjoner

Bruken av denne medisinen øker sensitiviteten til huden til UV-stråling. Derfor beskyttes bruksområder av stoffet nøye fra direkte sollys, sommerbrun, solsenger. Påfør aktivt solkrem med et høyt solbeskyttelsesforhold på minst SPF 30.

Med stor forsiktighet foreskrevet til pasienter med tørr hud. Vitamin A bidrar til tørking av epidermis, noe som er skadelig! Unngå bruk til parese, brannsår, sår, øyeområde, lepper og andre slimhinner.

Seksjoner av epidermis etter depilering, kjemisk behandling av hår, kjemiske peeling, dermabrasion, laser resurfacing kan ikke behandles med en gel.

Strengt kontraindisert i enhver type hudkreft, rosacea, eksem. Ikke bruk verktøyet for å forebygge akne. Ikke-systematisk virkning av antibiotika kan føre til tilpasning av patogen flora og en kraftig reduksjon i terapeutisk effekt.

Etter 7-14 dager etter starten av terapeutisk kurs, er bivirkninger ofte manifestert. For å forsvinne ubehagelige symptomer, blir gelen ikke brukt i flere dager, hvoretter behandlingen gjenopptas. Men hvis hudirritasjon ikke forsvinner om noen dager, så hentes en annen medisin.

overdose

Saker av overdose er usannsynlig, fordi gelen er beregnet til utendørs bruk. Selv om medisinen i en liten mengde kom inn i munnhulen, skyll munnen grundig med rikelig med vann.

Lagringsforhold

Gelen er lagret på et sted der direkte sollys ikke trenger inn, og temperaturen ikke overstiger 25 gram. Celsius. Et tett lukket rør bør være i den originale esken sammen med bruksanvisningen.

Holdbarhet

Isotrexin har en holdbarhet på 24 måneder fra fremstillingsdatoen, som tydelig er trykt på kartongboksen og røret med preparatet. Hvis røret ikke åpnes, er gelen egnet før utløpsdatoen, og etter åpning er det bare 5 uker.

Seponering av behandlingen

For å oppnå et stabilt terapeutisk resultat, fortsetter behandlingen med isotreksin i maksimalt 8 uker. Hvis det ikke er tilfredsstillende positiv dynamikk ved utløpet av denne perioden, velges et annet behandlingsregime. Det er forbudt å avbryte regelmessig bruk av midler, dersom det ikke er avtalt med legen din.

analoger

Fulle analoger av det kombinerte stoffet eksisterer ikke. Det bør bemerkes at Isotretinoin-baserte legemidler er tilstede på markedet. For å oppnå ønsket effekt er det nødvendig å ta antibiotika parallelt. Men slik behandling er mindre effektiv og øker risikoen for å utvikle allergier betydelig.

Tilstedeværelsen av hjelpestoffer reduserer biotilgjengeligheten og kvaliteten på penetrasjonen av aktive ingredienser i hudporene dramatisk. Samtidig bruk av flere stoffer for lokal applikasjon krever også mer tid og krefter.

Pris og hvor å kjøpe

Kostnaden for Isotrexin (rør 50 gram) i Europa er ca 85 euro. Ordren skal inkludere leveringsprisen fra Tyskland, eller Polen til Moskva eller St. Petersburg. Du kan kjøpe gelen gjennom mellommenn som har etablert salg av sertifiserte europeiske produkter produsert i henhold til strenge EU-forskrifter.

Sammen med varene mottar kunden kvittering fra et tysk apotek, all den medfølgende dokumentasjonen, inkludert et sertifikat, trykt på originalemballasjen. Når du bestiller gjennom verifiserte mellommenn, er risikoen for å få en falsk null, og leveransen tar bare noen få dager.

Legeromtaler

Marina Arkadyevna Hoffman, dermatolog

Jeg hadde en pasient med vedvarende akne og kviser. Den patologiske tilstanden brakte ikke bare en kosmetisk defekt, men også en alvorlig smittsom belastning på kroppen. Etter flere massive behandlingsforløp og andre medisinske prosedyrer oppdaget jeg ikke tilfredsstillende kliniske resultater.

Etter administrasjon av Isotrexin Gel, begynte akne regresjon etter 20 dagers bruk. Ingen spesifikke bivirkninger ble observert, generelt er stoffet godt tolerert.

Kundeanmeldelser

Vladislav, 41 år gammel

Isotrexin gel ble foreskrevet til datteren etter en lang og mislykket behandling av akne vulgaris. Bestilles gjennom mellommenn, levert i løpet av få dager. Brukes to ganger om dagen. Det var en liten brennende følelse som gikk uten ytterligere manipulasjoner.

Fettplugger begynte å oppløse 15 dager etter starten av behandlingen. Den totale søketiden var 4 måneder. Legen sa at en måned skulle bli brukt 1 gang per dag for å fikse resultatene. Vi er fornøyd med midlene. Akne gel er veldig økonomisk, da svært lite medisin brukes til å dekke hele ansiktet.

Hvordan skille en falsk

På hyllene til apotek i Russland er det stadig oftere en fake av det originale irske stoffet. Dette er en skremmende trend, og presser på å lete etter muligheten for innkjøp direkte fra EU-landene.

Resultatene av kliniske studier

For testing av medisinen ble 34 personer av begge kjønn med akne og akne valgt. De ble foreskrevet på poliklinisk basis for å påføre gelen, strengt etter algoritmen.

Pasientene ble delt inn i 2 grupper:

 • Med stadium I - II akne. Gel ble brukt som monoterapi.
 • Med III-IV stadium av sykdommen. Legemidlet var en del av en kombinasjonsbehandling med systemiske anti-akne legemidler.

Resultatene av studien:

 • I den første gruppen av fag var lys av komedoner i gjennomsnitt litt over 58%, papulær og pustulær utslett - med 44,2%; seboré - med 36,1%;
 • sekund - antallet av lesjoner i comedonal akne fase ble redusert med nesten 70%, oljeaktig seborrhea - 53,7%, papulo-pustuløse utslett - 57,4%.

Basert på disse dataene har forskere konkludert med muligheten for å bruke Isotrexin, ikke bare som mono-stoffer, men også i kombinasjon med systemiske antibiotika.

Anbefalt behandlingsregime

Hvis legen ikke har foreslått en annen behandling, utføres terapien i henhold til tabellen under.

Flere Artikler Om Typer Acne