Hvis du eller barnet ditt har en lav, bør behandlingen påbegynnes umiddelbart, da den har en tendens til å spre seg gjennom hele kroppen. Dette er ikke bare et fysisk, psykologisk, men også et estetisk problem som må behandles.

De årsaksmedisinene til å frata en person er soppmikroflora og virus. Infeksjonsmekanismen er ennå ikke fullstendig studert, men det er forslag om at de faktorer som øker risikoen for lav er stressfulle situasjoner, emosjonell og fysisk belastning, svekkelse av kroppens immunforsvar, genetisk predisponering og tilstedeværelse av smittsomme sykdommer.

Nedenfor ser vi nærmere på hvordan man skal behandle en zoster i en person og hvilken slags salve som skal brukes til en bestemt type av lav.

Den beste salven for å frata en person

Ved berøvelse menes en hel gruppe sopphudssykdommer (rosa, rød, ringorm, skjellete, farget). Prinsippene for behandling av hver type er noe annerledes, slik at salver som brukes til å behandle denne hudsykdommen, også er forskjellige.

Den vanligste salven for rosa laken:

 • Svovel tjære salve;
 • Svovelsalisylsalve;
 • Chatterbox Zintol;
 • Olethrine Salve;
 • Sinalar (kortikosteroid);
 • Flucinar (kortikosteroid).
 • mikoseptin;
 • mikonazol;
 • ekzoderil;
 • terbinafin;
 • Lamisil;
 • klotrimazol;
 • Nizoral;
 • Yam salve;
 • Sinalar;
 • Flutsinar.
 • Advantan;
 • tselestoderm;
 • Hydrokortison salve 1%;
 • Prednisolon salve 0,5%;
 • Flumetason Salve;
 • Triamcinolon salve.

Med omfattende svampeinfeksjoner og alvorlig sykdomsforløp foreskriver dermatologene hormonale salver av kortikosteroid. De er svært effektive, håndterer raskt smertefulle symptomer, men har mange kontraindikasjoner og anbefales ikke til langvarig bruk.

Rosa berøver salve

Rosa versicolor vil passere og uten spesiell behandling med salver i 1-2 måneder. Derfor er hovedmålet med terapi å eliminere kløe og forhindre sekundær infeksjon i huden. Valgfrie legemidler for ekstern behandling av rosa lav er:

 1. Talker Tsintol.
 2. Svovel tjære salve salve.
 3. Svovelsalisylsalve.
 4. Olethrin Salve - er et antibakterielt middel av et bredt spekter.

Disse midlene tørker og desinfiserer huden, reduserer intensiteten av kløe. I nærvær av alvorlig kløe på de berørte områdene i huden, kan pasienten bli foreskrevet medikamenter basert på kortikosteroidhormoner:

 1. Sinalar er et stoff basert på en kombinasjon av et syntetisk glukokortikoid og et bredt spektrum antibakterielt middel.
 2. Lassara pasta (salicylisk sinkpasta) er et antiseptisk middel med antimikrobiell, tørking og anti-inflammatorisk effekt.
 3. Lorinden A er et kombinert preparat basert på syntetisk glukokortikosteroid, et antimikrobielt preparat og salicylsyre.
 4. Flucinar er et hormonemiddel basert på glukokortikoid. Hjelper med å eliminere peeling på overflaten av plakk berøver, lindrer betennelse og kløe.

For å unngå komplikasjoner av sykdommen, bør utnevnelsen av salver til behandling av rosa laken gjøres av en hudlege.

Salve for flerfarget og ringorm

Behandling av multicolored (pityriasis), microsporia og trichophytosis kan utføres ved å bruke en salve mot soppen, det aktive stoffet der det er clotrimazol, terbinafin, ketokonazol eller myceptin.

Når en person har en ringorm, foreskriver dermatologer Exoderil med hovedaktiv ingrediens, naftifin. Dette sterke stoffet er nok til å bruke en gang om dagen. Det lindrer raskt betennelse og brenner på huden. Tilordnes også med lavfarge.

Salve yam bk fra frata

En interessant måte å kvitte seg med beroligende dermatologer, er å tilby de pasientene som ikke klarer å kurere såret med menneskelige farmasøytiske medisiner. I dette tilfellet tilbyr legene salve "Yam", som tilhører veterinærmedisinene.

Sammensetningen av dette legemidlet er representert av svovel, petrolatum, tjære, salisylsyre, sinkoksid og andre kjemiske komponenter. Spesielt god "Yam" helbreder laven mottatt av en person i kontakt med et sykt dyr.

Svovelkrem

Svovelsalve er et stoff opprettet på grunnlag av det kjemiske elementet - svovel, som har antiseptisk og antiinflammatorisk virkning. Dette legemidlet er tilgjengelig i glassbobler og rør som ikke overfører lysstråler.

Behandlingsforløpet for svovelsalve er 5 dager. Legemidlet må påføres den berørte huden to ganger om dagen. I noen tilfeller er det nyttig å bruke en komprimering på sårpunktet (forutsatt at salven ikke forårsaker bivirkninger).

Salve fra å frata for barn

Barn alder er ofte en kontraindikasjon for bruk av en bestemt salve mot berøvelse. Derfor må valget av midler for behandling behandles nøye og nøye. Mange barneleger anbefales å bruke naturlige salver basert på tjære, salicylsyre, jod og svovel ved behandling av pediatriske lavmer.

Terapi skal bare foreskrives av en hudlege eller barnelege. Selvmedisinering kan føre til deprivasjon i kronisk stadium, som er fyldt med tilbakefall av sykdommen. Hvis du er allergisk mot salve, bør du kontakte legen din igjen for å tildele en tryggere motpart.

Samspillet mellom salver med andre stoffer

Nesten enhver salve for berøvelse fungerer godt med andre typer stoffer, inkludert antibiotika, som foreskrives for visse typer sykdommer (for eksempel for Jibert ли s rosa lichen). Imidlertid må du huske kroppens individuelle egenskaper og kontraindikasjoner i bruk av et stoff.

Det er viktig å forstå at bare en hudlege kan ordentlig foreskrive behandling. Den største faren for selvbehandling er at symptomene på de forskjellige typene berøvet i de tidlige stadiene, er svært lik hverandre, og derfor er det sannsynlighet for behandling med uegnede salver.

Hvordan velge en effektiv salve til behandling av lav på huden til en person

Hva er frata

Lichen er en sykdom som er en kombinert gruppe av flere hudsykdommer med de samme symptomene og manifestasjonene. Årsaken til sykdommen er en sopp som penetrerer huden fra omgivelsene.

Før du begynner å bruke et legemiddel, finner legen den nøyaktige diagnosen og bestemmer typen av lav. Ved hjelp av salven til andre formål kan det føre til forverring av sykdommen og signifikant forverre pasientens tilstand.

Lichen er delt inn i typer avhengig av patogenet, konsentrasjonen, infeksjonen, typer utslett. Faktorer av sykdommen varierer også:

 1. Rosa. Dette er en allergi-oppblåsende sykdom, som vises på huden med avrundede flakete flekker med rosa farge. Faktoren som påvirker utseendet er lav immunitet eller virusinfeksjon.
 2. Helvetesild. Skiltene ligner på babykopper. De er oftest rammet av personer som har hatt vannkopper, der kroppen ikke har fått immunitet mot sykdommen. Du kan bli smittet ved kontakt med en syke person.
 3. Pityriasis. Manifisert av utseendet på huden av menneskelige flekker i forskjellige farger. Årsaken til sykdommen er sopp. Infeksjon oppstår ved direkte kontakt med pasienten.
 4. Ringorm. Først av alt påvirkes hodet på hodet. En person begynner å bryte ned og miste hår. Det kan oppstå uten symptomer, og omvendt, kan forårsake en signifikant inflammatorisk prosess. Du kan bli smittet ved kontakt med en syke eller kjæledyr.

Effekten av salve i behandlingen av sykdom

Salver er sammensatt av stoffer som motvirker virusene som forårsaket sykdommen. Den mest brukte salven mot sopp. Deres effektivitet er at de forhindrer den inflammatoriske prosessen, eliminerer utslett og kløe.

De bruker komponenter basert på tjære, svovel eller hormoner. De er preget av antiinflammatorisk, anti-parasittisk og bakteriedrepende virkning. Hvis kløe oppstår, bruk antiallergiske stoffer.

Med det riktige valget av legemidlet for sykdommen, er det en betydelig lettelse av pasientens tilstand.

Mest effektive

 1. Svovelsalve har en veldig ubehagelig lukt, men den er veldig effektiv i behandlingen. Den brukes til ringorm. Den bekjemper den inflammatoriske prosessen, tørker, har en bakteriedrepende effekt. Det akselererer sårheling, fjerner sopp. Sett det på de berørte områdene om kvelden før sengetid. Behandlingsforløpet er to uker.
 2. Clotrimazole. Det tillater på kort tid å komme seg fra sykdommen, på grunn av at det ødelegger diffusorer av skadelige mikroorganismer. Det brukes til behandling av lav som er forårsaket av soppinfeksjon. Før bruk, er det nødvendig å vaske huden med såpe, tørk, påfør et tynt jevnt lag. Deretter må du gni salven inn i huden i en sirkelbevegelse. Den brukes fra 2 til 4 ganger om dagen, i en måned.
 3. Acyclovir. Moderne verktøy som raskt fjerner sykdomsfokus på grunn av brukspunktet. Påfør de berørte områdene hver 4. time. Varigheten av behandlingen avhenger av omfanget av lesjonen, men i gjennomsnitt er det to uker.
 4. Triakort. Hormonal medisin for rosa lav. Raskt lindrer kløe og ubehag på pasientens hud. Salven er påført med et tynt jevnt lag til de berørte områdene tre ganger om dagen. Hvis fokuset er av organisk natur, skal salven brukes under medisinsk bandasje. Behandlingen fortsetter i en uke, med alvorlige grader av skade, utføres terapi i tre uker.
 5. Tselestoderm. Brukes i behandlingen av helvetesild. Det er også et hormonelt middel, basert på betametozon. Det lindrer betennelse, kløe, smerte, hevelse. Påfør jevnt på berørte områder i to, seks dager.

Salve for å frata barn

For behandling av hudsykdommer og fratatt barn bruker salver basert på naturlige planteingredienser. Følgende stoffer brukes ofte:

 • Svovel tjære, svovelsyre eller svovelsalicylsyre. De forhindrer betennelsesprosessen, kløe. Nesten ingen kontraindikasjoner og bivirkninger. Perfekt desinfisere og raskt gjenopprette skadet vev av huden.
 • Tebrofen. Behandler lavrød, kombinert med andre stoffer.
 • Clotrimazole. Hjelper med multi-farget form av lav. Ikke absorbert i blod og slimhinner. Nesten ingen bivirkninger.
 • Naftifin, Lamisil. Cure tinea versicolor. Påfør et like lag på de berørte områdene to ganger om dagen i to uker.
 • Sinaflana. Hormonalve som kan brukes til barn over to år. Behandlingen varer i to uker.

Kombinasjon med andre legemidler

Praksis viser at berøvelse av salver er godt kombinert med ulike medisiner, inkludert antibiotika. Det er nødvendig å huske om individuell intoleranse i kroppen og om kontraindikasjoner som er angitt i merknader til narkotika.

Det bør forstås at bare en spesialist, en hudlege, kan ordinere riktig behandling og foreskrive en salve for dette. Den største risikoen for selvbehandling er at de frata forskjellige typer symptomer, er svært like, så når de bruker dem ikke er riktig, kan den inflammatoriske prosessen forverres. På et tidlig stadium av sykdommen og riktig foreskrevet behandling er det ikke vanskelig å kvitte seg med laven.

Kontra

Når du bruker salven, er det viktig å huske at det som et hvilket som helst stoff har en rekke kontraindikasjoner:

 • Økt følsomhet av kroppen til komponentene;
 • Ikke alt kan brukes til spedbarn;
 • Nyresvikt;
 • Akutte purulente lesjoner;
 • Graviditet og amming
 • Eksem, psoriasis.

Alle kontraindikasjoner er angitt i instruksjonene som er vedlagt produktet, eller deres tilstedeværende lege.

Bivirkninger

Ved påføring kan det være ubehagelige bivirkninger som kan skyldes overdose eller feil bruk.

Bivirkninger inkluderer:

 • allergier;
 • Brennende følelse;
 • Styrking av den inflammatoriske prosessen;
 • Redusert appetitt;
 • kvalme;
 • Oppkast.

Lagringsforhold og holdbarhet

Salver skal holdes ved t-20 ° på et tørt kjølig sted utilgjengelig for barn. Hvis lagringsforholdene brytes, kan salven miste sin helbredende egenskaper.

Når du kjøper midler på et apotek, må du se på utløpsdatoen. Det er angitt på stoffboksen. Vanligvis er holdbarheten to år fra produksjonsdatoen. Ved slutten av utløpsdatoen kan ikke legemidlet brukes.

Bruk av stoffet uten lege resept er farlig for helsen, og er ikke effektiv.

Effektiv salve for å frata en person

Den største prosentandelen av dermatologiske sykdommer er okkupert av lav, som skyldes spesifikke patogener eller autoimmune problemer.

Vanligvis er en persons zoster manifestert på kropp, ansikt eller hodebunn med karakteristiske symptomer, noen ganger forårsaker kløe og ubehag. Selv om en person ikke opplever smerte, må sykdommen behandles, fordi den kan forvandle seg til en kronisk form.

Hva slags salve å behandle?

Licking behandling består av et kompleks av stoffer, en viktig del av dette er salver, kremer og geler. Avhengig av typene å frata en person, er pasienten foreskrevet et egnet terapeutisk middel.

I tillegg er det i behandlingsprosessen nødvendig å ta hensyn til og eliminere de spesifikke årsakene som provoserte forekomsten av sykdommen. Dette kan være en reduksjon i immunitet, kroniske problemer med tarmene, konstant spenning i nervesystemet.

Først og fremst må det huskes at det er svært vanskelig å selvstendig etablere den riktige diagnosen, siden det er mange flere varianter av lav, og i tillegg kan hver av dem anvende forskjellige former for manifestasjon.

Pink lichen salve eller Giber sykdom

Denne typen av lav er en ikke-smittsom sykdom, det vil si at det er umulig å få det fra en syk person. Den eksakte årsaken til sykdommen er ikke identifisert. Det er teorier om at årsakene til denne arten av lav er spesifikke herpesvirus.

For behandling av rosenkjøtt, bruk følgende stoffer: borsinkliniment, antihistaminsalver, antimikrobielle og glukokortikosteroide midler.

Liniment sink. Dette er et antiseptisk middel som kan brukes i lavrosa. Salven inneholder sinkoksid og borsyre. Påfør lakser 1-2 ganger om dagen på de skadede områdene med et tynt lag. Det er kontraindikasjoner: Du kan ikke bruke verktøyet for å behandle brystkjertlene til ammende mødre, og kan heller ikke brukes på barn under 2 år.

Antihistaminer brukes til uttalt ubehag og alvorlig kløe. Følgende antihistaminer kan brukes: dimetinden, fenistil-gel.

Dimetinden. Selges i gelform. Dette antiallergiske middelet for å frata lindrer kløe og reduserer hevelse. Etter å ha brukt salven på de berørte områdene, er det ønskelig å unngå direkte sollys på dem. Bruk verktøyet kan være 2-4 ganger om dagen. Kontraindikasjoner: Barn under 1 måned, når du ammer, ikke påfør gelen på brystet.

Fenistil gel. Antiallergisk, lindrer kløe og hevelse. Det er nødvendig å bruke 2-3 ganger om dagen. Bruk av denne salven er kontraindisert hos barn opp til ett år, gravid.

Som en del av noen salver mot berøvelse, kombineres hormonelle og antihistaminstoffer, for eksempel sinalar, flucinar, lorinden A.

Sinalar. Dette effektive middelet består av fluocinolonacetonid og klioquinol. Det første elementet har antiallergiske, antipruritiske og antiinflammatoriske effekter. Clioquinol er et antibakterielt middel. Verktøyet skal brukes 2-3 ganger om dagen, forsiktig gni inn i de berørte stedene. Et bandasje kan påføres den oljede huden. Under graviditet kan ammende syndalar ikke brukes. Legemidlet er kontraindisert hos barn under 1 år.

Lorinden A. Det kombinerte stoffet inneholder flumetasonpivalat og salisylsyre. Salven har antiallergisk, antipruritisk, antiinflammatorisk og desinfiserende effekt. For å eliminere lavet bruk flere ganger om dagen, forårsaker et tynt lag på det berørte området. Bandasjer kan påføres over salven.

Salve for ringorm

Det er flere ringorms lokaliseringer: i hodebunnen og på huden uten hår. For behandling av disse sykdomsformene, kan du bruke forskjellige verktøy som er effektive for ringorm.

På hodebunnen. Den første fasen av lavebehandling omfatter desinfeksjon av den berørte huden og håret. For å gjøre dette, bruk terapeutiske løsninger basert på jod eller alkohol. Yoditsirin, vokal, nitrofungin.

Vokadin. Dette er en terapeutisk løsning basert på jod, som har en antimikrobiell, antiinflammatorisk effekt. Vocadin søkt på de berørte områdene i hodebunnen før du bruker svampebestandige salver. Verktøyet kan ikke brukes til brudd på skjoldbruskkjertelen, barn under 6 år, gravide kvinner.

Nitrofungin. Dette verktøyet er en komplett antifungal løsning. Nitrofungin kan brukes som et selvstendig verktøy for ringorm, og i kombinasjon med andre salver. Smør de berørte områdene flere ganger om dagen, behandlingen varer 4-6 uker.

Preparatene beskrevet nedenfor kan brukes på alle områder som påvirkes av ringorm. De er tykkere, men, til tross for vanskelighetene ved bruk, er effektive mot sopp og i hodebunnen.

Lamisil. Det er et antisvampemiddel som har bevist seg i behandlingen av ringorm, flatrød og andre typer av lav. Den aktive ingrediensen er terbinafin. Se doseringen av stoffet: hver dag må du bruke salve om morgenen og kvelden. Bruk av lamisil anbefales ikke til barn under 6 år.

Svovelsalve. Legemidlet har en desinfiserende effekt. Vellykket brukt til å behandle lav. Svovelsalve har ingen kontraindikasjoner. Vanligvis, før du bruker denne agenten til det berørte området, er det nødvendig å behandle det med jodoppløsning.

Salisylsalve 2% eller 3%. Dette er et antiseptisk middel som må brukes 1-2 ganger om dagen. Legene anbefaler ikke å behandle ansiktets hud med salisylsalve, da det er mulig å få konsekvenser i form av lettere hudområder.

Ekzifin. Antifungal krem ​​som kan brukes under graviditet. Påfør på ren, tørr hud med et tynt lag 2 ganger om dagen. Denne salven har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, men før du bruker Exifin for barn under 1 år, kontakt legen din.

Behandling for ringorm er ikke begrenset til bruk av eksterne midler. Det er også nødvendig å ta antifungale stoffer i tabletter for integrert behandling av sykdommen.

Salve fra rød flatt lav

Behandling av lavplanus avhenger av symptomene og omfanget av lesjonen. Det er mange former for sykdommen, inkludert dets manifestasjoner på munnhinnen og kjønnslemmene. Manifestasjoner av lav på huden blir behandlet grundig. For ekstern bruk brukes hovedsakelig hormonale salver.

Prednisolon salve 0,5%. Corticosteroid salve, som brukes i autoimmune sykdommer, inkludert rødt flatt lav. Påfør et middel er nødvendig 3 ganger om dagen. Etter bruk av salven kan du ikke bruke bandasjer og varme det berørte stedet.

Det brukes til voksne 12-14 dager, barn - opptil 7 dager. Prednisolon salve skal ikke brukes av gravide kvinner og kvinner som ammer.

Flutsinar. Dette kortikosteroidmedikamentet er effektivt for symptomer på lavplanus. For voksne, gjelder det berørte området 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 14 dager. Barn etter 2 år har lov til å bruke salven 1 gang per dag. Det er forbudt å søke midler til barn under 14 år. Flucinar kan ikke brukes under graviditet opptil 12 uker og barn under 2 år, så vel som i vaksineringsperioden.

Sinaflana. Dette hormonelle legemidlet lindrer symptomene på lichen planus, eliminerer kløe og rødhet. Behandlingsforløpet varer opptil 14 dager. Det er nødvendig å bruke stoffet fra 1 til 3 ganger per dag.

Anvendelse av denne salven fra å frata på store områder av huden, så vel som på svært følsomme steder: hudfalser, ansikt, er kontraindisert. Du kan ikke bruke sinaflan under graviditet.

Ftorokort. Hormonalve som brukes til behandling av voksne, barn og gravide (etter samråd med legen din). For voksne behandles behandlingen av en lege, vanligvis går det 10-12 dager. Fluorkort kan påføres under dressingen på det berørte stedet. For behandling av barn fra lav planus med salve kan ikke brukes og behandlingsforløpet varer ikke mer enn 5 dager.

Svovelsalve brukes også til å behandle vorte rødt flatt lav.

Behandlingsløpet av lichenplanus består ikke bare av narkotika med ekstern virkning, men også av immunosuppressive midler, vitaminer, hormonelle legemidler inne, om nødvendig.

Helvetesalve

Denne sykdommen er forårsaket av herpesviruset, som påvirker nerveendingene. På huden langs kinnene ser utslag, papiller med væske, som til slutt blir til en skorpe. Behandling av hud manifestasjoner av helvetesild utføres av legemidler av ekstern virkning: gossypol, acyclovir, mikogal.

Acyclovir. Når helvedesild påføres huden 3-4 ganger om dagen. Denne dosen brukes til barn fra 2 år og voksne. Hvis det er behov for utnevnelse av acyklovir til et barn under 2 år, bestemmer legen doseringen.

Under svangerskapet er det kun mulig å bruke denne salven etter å ha konsultert en lege. Kontraindikasjoner acyklovir - idiosynkrasi.

Gossypol. Tilgjengelig som liniment. Legemidlet må brukes på områder som er rammet av herpesviruset, 3-4 ganger om dagen. Kontraindikasjoner til bruk av gossypol - idiosyncrasi av stoffet.

Mikogal. Krem med virkestoffet okomonazol. Brukes for voksne og barn over 5 år. Påfør huden på 1-2 ganger daglig. Du kan ikke bruke dette legemidlet for helvedesild på for store områder av huden. Hvis du er gravid, spør legen din dersom du kan bruke mikogal. Etter påføring av krem ​​på den berørte huden kan det ikke påføres bandasjer.

Salve fra chiriformis

Denne soppsykdommen har mange andre navn: multi-farget, strand, flekket dermatose. Svampen, lavpathogenet, påvirker det øvre lag av huden, reduserer produksjonen av melatonin i cellene. Som et resultat blir huden på de berørte områdene "flekkete": mørke områder veksler med lyse flekker på huden.

Behandlingen av pityriasis versicolor skal utføres med antifungale salver. I avanserte og komplekse tilfeller av sykdommen foreskrives orale antimikrobielle midler. Vurder hvilke former for ekstern bruk som er mest effektive i flekkene.

Nizoral. Den aktive ingrediensen er ketokonazol. Kremet bør påføres de skadede områdene i huden 1-2 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Nizoral krem ​​kan brukes under graviditet og amming. Det er også nizoral sjampo, som kan brukes hvis sykdommen påvirker hodebunnen.

Zalain. Den aktive ingrediensen er serakonazol. Zalain bruker 1-2 ganger om dagen, gni salve fra å frata i de berørte stedene. Det er nødvendig å gå utover konturene av flekkene noen få centimeter for å forhindre spredning av soppen. Du kan bruke salven til alle symptomer på sykdommen forsvinner, pluss 10-12 dager etter det for profylakse. Gravide kvinner og ammende mødre, samt barn opp til ett år gammel, bør foreskrives av en lege.

Dermazol. Legemidlet er tilgjengelig i form av krem ​​og sjampo. For pityriasis psoriasis, brukes begge typer medisiner effektivt, avhengig av hvor sykdommen befinner seg på kroppen. Dermazole krem ​​brukes 2 ganger om dagen. Behandlingen varer omtrent 14-20 dager. Hvis dermatose oppstår i hodebunnen, bør du bruke dermazolsjampo hver dag i fem eller seks dager. Både krem ​​og sjampo kan brukes under graviditet og amming.

Lamisil. Et antisvampemiddel som vellykket brukes til behandling av flerfarget lav. Se ringorm.

Triakutan. Et komplekst stoff som består av flere aktive ingredienser: clotrimazol har antifungal og antibakteriell virkning, gentamicin - en antimikrobiell effekt, betametasondipropionat lindrer kløe og betennelse. Triakutan påføres huden 2 ganger daglig hver 12. time. Påfør et verktøy i 3-4 uker. Bruk av salven er kontraindisert for gravide og for amming.

Moderne medisiner for herpes er effektive nok. Effektiviteten av behandlingen økes hvis den er kompleks. Den mest effektive salven til behandling av å frata en person bør velges ut fra en nøyaktig diagnose, årsakene til sykdommen og relaterte problemer. Hvis du ikke ser et positivt resultat etter 2-3 ukers behandling, kontakt legen din for en mer nøyaktig diagnose og ytterligere tester.

11 beste salver for rosa lav i mennesker

Rosa lav er en hudsykdom med en smittsom og allergisk natur. En person har oppdaget hudutslett. Papirene har en rosa farge. I utgangspunktet dannes en enkelt stor papul med en diameter på mer enn 2 cm, og det opptrer flere skumle små utslett.

Pink lichen oppstår ofte med svakt immunforsvar og forkjølelse. Infeksjon er ikke smittsom. Det påvirker hovedsakelig mennesker i aldersgruppen 10-35 år. Når behandling anbefales å bruke salve for rosa lav.

I dag vil Katalia.ru snakke om 11 av de mest effektive måtene.

Fordeler og ulemper ved lokale rettsmidler for sykdommen

Bruken av sammensetninger i behandlingen av hudsykdommer har fordeler og ulemper.

Topp 11 beste lokale produkter

Nedenfor er navnene på rosa lavsalver, den mest effektive i behandlingen av denne sykdommen:

 • Salisylsalve;
 • Lamisil;
 • Akriderm;
 • Svovel salve;
 • Sink salve;
 • Hydrokortison salve;
 • sinaflana;
 • flutsinar;
 • Tsindol;
 • Lorinden;
 • Uniderm.

Salisylsalve

Dette lokale middelet anbefales to ganger daglig. Varigheten av behandlingen er 7 dager. I fremtiden, selv om et par uker, bør du bruke salven tre ganger i uken.

Den grunnleggende komponenten er salisylsyre. Du kan ikke bruke blandingen med nyresvikt og tilbøyelighet til allergier mot dets komponenter. Salisylsalve er kontraindisert hos barn yngre enn ett år. Ved påføring kan sammensetningen gi en brennende følelse, hudutslett.

Blir håret ditt svakt, sprøtt og faller ut? For å bekjempe dette problemet krever en integrert tilnærming (ernæring, vitaminer, kompetent omsorg), som inkluderer naturlig olje.

Den gjennomsnittlige kostnaden for blandingen er 30-50 rubler.

Lamisil

Legemidlet inneholder terbinafin, samt tre typer alkoholer: benzyl, stearyl, cetyl. Kremet påføres huden to ganger om dagen. Terapi med et middel bør vare minst 14 dager.

Denne rosa lavkremet er kontraindisert hos mennesker:

 • med intoleranse
 • med leversykdommer;
 • med nyresvikt.

Kremet kan bare brukes av barn over 12 år. Ved bruk av Lamisil er reaksjoner i form av trombocytopeni, hodepine, forringelse av smak og appetitt, diaré, kvalme, magesmerter, urtikaria, muskel- og leddsmerter mulig.

Kostnaden for krem ​​er i gjennomsnitt 540-600 rubler.

Akriderm

Denne blandingen inneholder betametason med dipropionat. Legemidlet tilhører de aktuelle glukokortikosteroider. Det er nok å bruke agenten en gang om dagen. Drugbehandling varer 14-28 dager.

Acriderm er kontraindisert for vannkopper. Det er forbudt å bruke salve for kutan tuberkulose og syfilis, trophic ulcers, herpes, acne vulgaris. Verktøyet kan ikke tildeles kvinner under amming, så vel som barn yngre enn et år. Det er forbudt å bruke stoffet for å åpne hudssår.

Denne rosa lavsalven i en person kan forårsake brennende, follikulitt, akne, dermatitt og irritasjon. Langvarig bruk av legemidlet kan forårsake lilla, sekundære infeksjoner og skjelett. Atrofi av visse områder av hudoverflaten er ikke utelukket.

Prisen på stoffet i apotek er 93-250 rubler.

Svovelsalve

Det er tillatt å bruke i behandling av rosenkjøtt i mennesker, rusmidler basert på svovel. Dette aktuelle produktet inkluderer også myke paraffin og mineraloljer. Det er tillatt å bruke blandingen opptil tre ganger per dag. Terapi anbefales sammen med andre rusmidler i 5 dager.

Preparatet er kontraindisert hos barn under 3 år og personer med allergier mot dets komponenter. Etter bruk av produktet kan allergiske manifestasjoner forekomme, for eksempel kløe, brenning.

Les om hvordan du bruker svovelsalve for ulike hudproblemer.

Kostnaden for stoffet varierer fra 38-50 rubler.

Sink salve

Produktet inneholder sinkoksid og bensinatum. Leger utvetydig svarer på spørsmålet om det er mulig å smøre med sink salve på hudområdene som er berørt av rosa laken. Produktet er trygt og inneholder ikke giftige inneslutninger. Den kan brukes opptil 6 ganger per dag.

For å oppnå en bedre anti-inflammatorisk og helbredende effekt anbefales det å velge svovel-sink salve. Kostnaden for stoffet er 36-40 rubler.

Hydrokortison salve

Verktøyet inneholder hydrokortisonacetat, som er en glukokortikosteroid. Påfør sammensetningen anbefales ikke mer enn to ganger om dagen. Behandling varer 7-14 dager. Verktøyet er kontraindisert i åpne hudinfeksjoner. Det er heller ikke foreskrevet for tuberkulose og manifestasjoner av syfilis.

Du kan ikke tildele en blanding av barn under 2 år. Det er forbudt å sette det på sår og åpne sår. Også stoffet er kontraindisert i tumorprosesser på huden.

Bruk av sammensetningen kan forårsake hevelse, pustulær utslett, rødhet med kløe. Langvarig bruk er fulle av atrofi av hudområder, utvikling av sekundære infeksjoner og dannelse av arr.

Prisen på midler varierer i området 30-80 rubler.

sinaflana

Salven inneholder fluocinolon. Legemidlet er også et glukokortikosteroid. Cinaflan påføres huden med et lite lag. Du kan bruke sammensetningen ikke mer enn to ganger om dagen. Den totale varigheten av behandlingen er 1-2 uker.

Cinaflan er kontraindisert i trophic ulcers, graviditet, amming, hud tuberkulose, omfattende psoriasis og rosa akne. Blandingen brukes ikke til å behandle barn.

Bruk av midler kan føre til follikulitt, hudatrofi, endringer i pigmentering. Med en omfattende anvendelse av sammensetningen, er reaksjoner i form av gastritis, utvikling av diabetes mellitus og magesår av mage steroid, redusert immunitet og økt blodtrykk mulig.

Prisen på stoffet er 60 rubler.

flutsinar

Verktøyet inneholder fluokinolon. Blandingen påføres i et tynt lag. På rosa laken påføres to ganger om dagen i en eller to uker. Verktøyet er ikke tildelt barn under 2 år. Det er kontraindisert i svangerskap, hudtumorer og akne. Det kan ikke brukes med en tendens til allergi.

Sammensetningen kan provosere slike bivirkninger som hudatrofi, forverring av symptomene på rosa lav. Flucinar er i stand til å svekke sårheling.

Kostnaden for salve er 216-260 rubler.

Tsindol

Produktet inneholder sinkoksid og brukes opptil 6 ganger per dag. Behandlingen varer 5-30 dager. Blandingen er kontraindisert bare til personer med intoleranse overfor dets komponenter. Etter bruk er allergiske manifestasjoner i form av kløe, rødhet med utslett ikke utelukket.

Prisen på salve fra 56 til 86 rubler.

Lorinden

Salven inneholder to komponenter. En av dem er flumetason, den andre er salisylsyre. Sammensetningen brukes innen 1-2 uker 2-3 ganger om dagen. Blandingen er kontraindisert i kutan tuberkulose og syfilis. Også, det kan ikke brukes i nærvær av svulster på huden og akne.

Det anbefales ikke å foreskrive et verktøy for gravide kvinner, barn og pasienter med trofasår mot bakgrunn av åreknuter.

Før du behandler lavrosa Lorinden, er det nødvendig å studere de mulige bivirkningene fra bruken. På bakgrunn av terapi kan tørr hud, kløe og brenning forekomme. Hudatrofi og pigmenteringsforstyrrelser er ikke utelukket.

Kostnaden for blandingen er 380-520 rubler.

Uniderm

Legemidlet inneholder mometason. Salven blir brukt en gang om dagen. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen. Verktøyet er kontraindisert i syfilis, så vel som tuberkulose og perioral dermatittype. Du kan ikke tildele en blanding av gravide og barn under seks måneder. Også stoffet er ikke brukt til amming og etter vaksinasjoner.

Bruk av Uniderm hos voksne kan provosere irritasjon og kløe. Ikke utelukket follikulitt, hudatrofi og akne. Stikkvarme kan også vises. Prisen på salve 130-160 rubler.

Salver godkjent for barn

Tsindol er den tryggeste salven for rosa lav, som ikke forårsaker bivirkninger hos et barn. Det kan foreskrives selv for babyer. Akriderm og salisylsalve kan brukes til barn eldre enn ett år.

Uniderm er tillatt for bruk av barn fra 6 måneder. Barn fra to år egnet til behandling Flutsinar.

Salter tillatt for gravide

I denne kategorien pasienter kan rosa zoster ikke behandles med lokale midler, siden sykdommen løser seg selv. Kanskje utnevnelsen av lokale rusmidler bare av en lege og med alvorlig ubehag.

Svært sjelden og med forsiktighet kan brukes kortikosteroider med svak virkning (hydrokortison salve).

konklusjon

Listen over lokale rettsmidler for behandling av rosa lav er bred. Forbindelser som inneholder sink, salisylsyre, hormoner og svovel er de mest effektive. Med forsiktighet skal brukes midler, inkludert glukokortikosteroider.

Mer informasjon om behandling av rosa lav kan finnes på lenken.

Den mest effektive salven for å frata en person

Frata er en smittsom sykdom som er vanskelig å bli kvitt. For behandling av lysstadiet anbefales det å bruke eksterne midler i form av en salve eller spray. Ved kjøring viser prosessen en omfattende behandling.

Hva handler denne artikkelen om?

Hva slags salve behandler lav

Frata er en sykdom som påvirker huden og hodebunnen. Pasienten merker utseendet av alvorlig kløe, flekker på huden, ømhet. Uten tilstrekkelig terapi går patologien inn i krøniken, sannsynligheten for et tilbakefall øker.

Bortskaffelse av lav gir komplekse tiltak, en viktig komponent som er utveksling av lokale stoffer: krem, gel, salve. Legemidlet er bedt med den obligatoriske beretningen om typen berøvelse, forsømmelsen av sykdommen.

I tillegg er det under behandling nødvendig å ta hensyn til de underliggende årsakene til utviklingsmangel, for å håndtere primært dem. Predisponerende faktorer kan være en nedgang i immunforsvaret, nervesystemet overbelastning, kronisk tarmsykdom.

Alle moderne medisiner for berøvelse er svært effektive, fremkaller sjelden allergiske reaksjoner og andre uønskede konsekvenser.

Den mest effektive salven for å frata en person er den som er valgt i henhold til diagnosen, samtidige patologier og pasientens tilstand.

Rosa berøver salve

Pink lichen er ikke en smittsom sykdom, til i dag medisin kan ikke etablere årsakene til patologi.

Det er en teori om at den forårsakende agenten av denne typen frata en person er et spesifikt herpesvirus.

Behandlingen innebærer bruk av salver for berøvelse.

Brukt liniment borsink, antihistaminer, glukokortikosteroider, antimikrobielle midler.

Liniment sink

Antiseptisk salve laget på basis av borsyre og sinkoksid. Legemidlet påføres to skadede hudområder to ganger om dagen med et tynt lag. Det er kontraindikasjoner for bruk, for eksempel barn under 2 år. Sykepleiere er forbudt å bruke salve til brystkjertlene.

dimetinden

Denne salven - antihistamin, er laget i form av en gel. Legemidlet eliminerer symptomene på allergier:

Etter å ha brukt salven på de berørte områdene i huden, anbefales det å unngå direkte sollys. I løpet av dagen brukes verktøyet ikke mer enn 4 ganger. Kontraindikasjoner inkluderer barns alder opptil 1 år, laktasjonsperioden.

Sinalar

Et annet effektivt verktøy som brukes til rosenkreft, kombinerer det organisk stoffer som er beregnet på å bekjempe den inflammatoriske prosessen, allergisk reaksjon, patogene mikroorganismer.

Påfør Sinalar 2-3 ganger om dagen, gni forsiktig inn i den berørte huden. Over trenger å påføre et bandasje. Kontraindikasjoner: Graviditet, amming, barn under 1 år.

Lorinden A

Kombinasjon berøver krem, har en effekt: anti-allergisk, antipruritisk, desinfiserende, antiinflammatorisk.

For å eliminere lichenbehandling utføres flere ganger om dagen, blir agenten påført med et tynt lag. For å forhindre at preparatet skyller klærne og jobber bedre, kan du få bandasjer av bandasje eller gasbind kutt over salven.

Salve for ringorm

Ringorm kan oppstå i hodebunnen og kroppsdelene hvor håret ikke vokser. Behandling av slike former for patologi innebærer bruk av forskjellige midler.

Hvis ringorm finnes på hodet, anbefales det å desinfisere håret før behandlingen påbegynnes. Listen over gode produkter inkluderer alkohol- eller jodløsninger: Vokadin, Yodditserin, Nitrofungin, svovelsalve.

Behandlingen er ikke bare begrenset til bruk av eksterne agenter, i tillegg ta antifungale piller.

Vokadin

Vokadin er laget på grunn av tinktur av jod, gir anti-inflammatorisk, antimikrobiell virkning. Legemidlet påføres de berørte områdene i henhold til bruksanvisningen. Det er umulig å utføre behandling under forhold:

 1. skjoldbrusk patologi;
 2. graviditet av noe begrep
 3. barns alder opptil 6 år.

Nitrofungin

Denne løsningen er et komplett stoff mot soppinfeksjon. Det er tillatt å bruke som selvstendig middel eller supplement med andre salver mot berøvelse.

I løpet av dagen behandles infiserte områder av kroppen minst 3-4 ganger, det optimale behandlingsforløpet er fra 4 til 6 uker. Når det gjelder mulige bivirkninger, bør du kontakte legen din.

Lamisil

Salve fra å frata Lamisil er laget på grunnlag av substansen terbinafin, fungerer godt mot ringorm, rød og andre typer berøvelse hos mennesker. Det er nødvendig å følge doseringen av medisinen nøye, for å unngå overdreven bruk.

Svovelsalve

Billig og rimelig verktøy, har en desinfiserende effekt, som effektivt sliter med lav. salve:

 • har ingen kontraindikasjoner
 • gir ikke uønskede reaksjoner på kroppen.

Før bruk av det berørte området behandles med jodoppløsning.

ekzifin

Krem mot soppinfeksjoner, må brukes under graviditet. Tegning utføres på de rydde integritene, det anbefales å søke to ganger om dagen, et tynt lag. Det er ingen kontraindikasjoner, men før du behandler små barn, er det nødvendig å konsultere en barnelege, en hudlege.

Salve fra rød flatt lav

Behandlingsplanen for rødløg avhenger av graden og formen av sykdommen. Denne typen sykdom påvirker ikke bare huden, den kan dekke slimhinnene i munnhulen og kjønnsorganene.

Symptomer som vises på huden bør behandles grundig.

Til lokal bruk er bruk av hormonelle salver indikert. Behandlingen suppleres med inntak av vitaminkomplekser, kosttilskudd og medisiner for å forbedre immunforsvaret.

Prednisolon salve

Legemidlet er anbefalt for bruk i lav planus og andre autoimmune plager. Huden behandles flere ganger om dagen, etter påføring er det strengt forbudt å varme sårpunktet og bære bandasjer.

 • For voksne pasienter varer behandlingen i opptil 14 dager;
 • For barn redusert til 7 dager.

Prednisolon salve skal ikke brukes til kvinner under amming og graviditet.

flutsinar

Antifungal stoffet virker bra selv når det er fratatt, og for voksne pasienter er det foreskrevet 2 ganger om dagen, kurset er 2 uker. Barn eldre enn to år, bruk salve 1 gang per dag. Barn under 14 år Flutsinar kan ikke påføres huden. En postvaccinal periode og en kortvarig graviditet blir også en begrensning.

sinaflana

Hormonalvever eliminerer manifestasjoner av rødt lav, hyperemi og kløe. Varigheten av behandlingen er ikke mer enn 14 dager, mens behandlingen utføres 1-3 ganger daglig.

Kontraindikasjoner leger ringe:

 • graviditet;
 • individuell intoleranse
 • skjoldbrusk sykdom.

Det er forbudt å bruke stoffet til store områder av huden, spesielt følsomme områder: hudfalser, ansikt.

ftorokort

En annen hormonell salve anbefales til behandling av voksne pasienter. Muligheten for bruk for barn blir forhandlet med legen individuelt. Behandlingsforløpet varer fra 10 til 12 dager, en bandasje kan påføres de berørte områdene.

Hvis en pasient har blitt diagnostisert med våt lichenform, vil han i tillegg bli foreskrevet svovelsalve for behandling.

Helvetesalve

Årsaken til herpes zoster er herpesviruset som påvirker nerveendingene.

På huden langs kinnene er det lett å legge merke til små papulære utbrudd med væske inne.

Over tid blir utslaget til skorpe.

Hud manifestasjoner av sykdommen er behandlet med eksterne midler.

acyclovir

Med helvedesild, et tynt lag av salve påføres 3-4 ganger om dagen, er den foreslåtte doseringen egnet for behandling av pasienter i alle aldre. Hvis det er nødvendig å behandle et spedbarn, bestemmes den nøyaktige doseringen individuelt. En kontraindikasjon kan bare være tilstedeværelse av individuell intoleranse over komponentene i verktøyet.

gossypol

Det er produsert i form av liniment, brukt på steder berørt av herpesviruset minst 3 ganger per dag. I noen pasienter er intoleranse ikke utelukket.

Mikogal

Den viktigste aktive ingrediensen er okomonazol. Salven kan brukes til behandling av barn eldre enn 5 år, voksne pasienter. Legemidlet brukes til de berørte områdene 1-2 ganger i løpet av dagen, men det er forbudt å håndtere:

 1. for store områder av integument;
 2. slimhinner;
 3. hudfalser.

I svangerskapet bør muligheten for å bruke salven forhandles med legen. Over salven å pålegge noen dressinger er forbudt.

Salve fra chiriformis

Pityriasis versicolor kalles også en multi-farget, strand, spotty.

Den forårsakende agensen av sykdommen er en sopp, den påvirker det øvre laget av epidermis, hemmer produksjonen av melatonin. Som et resultat vises pasienten på huden hvite flekker, vekslende med mørke områder av integument.

Antifungale stoffer brukes til behandling, i alvorlige tilfeller av sykdommen, kan ikke orale anti-mykotiske midler ikke dispenseres.

Nizoral

Det aktive stoffet er ketokonazol. Legemidlet påføres på de berørte områdene i et tynt lag, bruksfrekvensen og løpetidet avhenger alltid av alvorlighetsgraden av bruddet. På apoteket kan du kjøpe andre former for stoffet, for eksempel sjampo.

Zalain

Krem Zalain gled inn i huden 1-2 ganger om dagen. For å kvitte seg med soppen og forhindre videre spredning, anbefales det å bruke noen få centimeter utenfor konturen når den påføres.

Behandlingen fortsetter til alle tegn på sykdommen er helt forsvunnet, og salven fortsetter å bli brukt i ytterligere 12 dager for å konsolidere resultatet.

Dermazol

Legemidlet er solgt i form av en krem ​​og en sjampo, med pityriasis versicolor med samme effekt, begge alternativene blir brukt. Valget avhenger av plasseringen av foci av patologi.

Kremet påføres 2 ganger om dagen, det optimale kurset på minst tre uker. Hvis sykdommen manifesteres på hodet på hodet, bruk også sjampo. Begge typer midler kan brukes under graviditet, amming.

Triakutan

Denne salven fra lav på huden til en person består av flere komponenter samtidig:

 • klotrimazol;
 • gentamicin;
 • betametasondipropionat.

Clotrimazol hemmer patogene mikroorganismer og sopp, gentamicin lindrer betennelse, dipropionat fjerner betennelse, kløe. Legemidlet brukes 2 ganger daglig, ideelt strengt hver 12. time. Kursets varighet fra 3 til 4 uker.

Viktige anbefalinger

Ved infeksjon med berøvelse er rettidig nøyaktig diagnose avgjørende. Med en feil valgt terapi fortsetter sykdommen å utvikle seg, blir kronisk, og komplikasjoner utvikles.

For hvert utvalg av lav velger en bestemt terapi, fordi patologien kan være forårsaket av forskjellige patogener, for å gå videre annerledes. Innsats på narkotika aktiv mot visse sopp.

Legene understreker at selvbehandling bør unngås. Hvis det oppstår mistenkelig utslett på huden eller på hodet, bør du kontakte en hudlege og gjennomgå en fullstendig diagnose av kroppen, passere:

Det må huskes at noen former for berøvelse er smittsom, og nærliggende og nært folk kan lide av infeksjonen. Derfor, å forsømme besøk til legen og kvalitetsbehandling er ikke verdt det. Hvis du bruker salve for barn, bør behandling utføres under tilsyn av en lege.

Hvis det etter noen uker fra begynnelsen av kurset ikke er noen positiv dynamikk av sykdommen, er det ingen helbredelse av sårene, bør du kontakte legen din for å revidere behandlingsregime, endre foreskrevne doser av legemidlet.

Hvordan lage en salve hjemme?

For behandling av leger har lov til å bruke oppskrifter av tradisjonell medisin. Det er mange måter å gjøre hjemme rettsmidler. Mange av dem involverer bruk av Vishnevsky salve, medisinske planter med anti-sopp effekt.

Positiv tilbakemelding mottok salve fra solsikkeolje. En stor skje av produktet oppvarmes i et vannbad, en bomullspute er impregnert med den, påført på det berørte stedet og holdt så lenge det kan tolereres. Hvis det oppstår ubehagelige symptomer, må du vaske av oljen, ellers kan det forekomme brannskader.

Forbered et middel for å frata kan av propolis. Du må blande 20 g av produktet med 100 g smør. Massen er oppvarmet i et vannbad, som insisterer på dagen, brukes til det tiltenkte formål.

Havtorn olje blandet med baby krem ​​har en kraftig antifungal effekt:

 • salve påføres to ganger om dagen;
 • Varigheten av behandlingen velges individuelt.

Hvitløk er ikke mindre effektiv, den knuses på en rist, blandet med honning til en homogen masse. Blandingen er jevnt fordelt over huden med berøvet, optimal behandling fortsetter i tre uker.

Hvitløk har lignende antifungale egenskaper hvis gnidd inn i berørte områder. Så noen timer kan ikke våte huden, svømme. Hvitløksalver bidrar til restaurering av sunn hud i bare noen få applikasjoner.

Den veterinære salven YAM-1 vil også hjelpe til med behandlingen, det bekjemper de berøvede dyrene og menneskene. Sammensetningen av medikamentet inneholder virkestoffer med fungicidegenskapen: tjære, terpentin, svovel, sinkoksid.

I tillegg til den gode antifungal effekten, forebygging av tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon, utføres reduksjon av kløe under utslett. Verktøyet fremkaller ikke irritasjon, sensibilisering. På grunn av den fettbaserte salven er enkel å påføre, hjelper det raskt å håndtere plager:

 1. gråtende lav
 2. ringorm;
 3. tinea.

Hjemme, pasienter har lov til å bruke salve forberedt personlig fra vanlig aspirin. En tablet av stoffet knuses til et pulver, blandet med alkohol til glatt. Deretter påføres salven på huden, festes med en gips på toppen. Når du ikke kjører en lav, forsvinner symptomene på sykdommen etter bare noen få dager.

Imidlertid har oppskriften kontraindikasjoner. Så er verktøyet forbudt å påføres i hodebunnen. Ellers kan håret bli sprø, tørt, begynne å splitte. Det anbefales ikke å bruke salve på sensitiv hud, da dette kan forårsake allergiske utslett.

I tillegg praktiserte laven bruken av salve fra bjørktjære og smør. Komponentene har et like forhold, bland til glatt. Du må være forberedt på at birk tjære har en bestemt lukt som ikke alle kan like.

Hvordan å behandle lav fortalt i videoen i denne artikkelen.

Flere Artikler Om Typer Acne