Hender - et av favorittsteder for lokalisering av eksemmatiske foci, og dette er forståelig: huden på dagen får mindre skader, ofte utsatt for kontakt med ulike irriterende og allergener. Nederlag kan også være et resultat av kontakt med profesjonelle nedbørsfaktorer. Detaljer om hvorfor eksem utvikler seg på hendene og hvordan man behandler dets manifestasjoner, les artikkelen.

Hva er håndeksem?

Dette er en gruppe sykdommer som forekommer kronisk og kombineres med tilstedeværelsen av et betennelsesfokus i huden på håndflatene, hender, fingre, underarmene. Grunnlaget for dannelsen er sensibilisering (spesifikk immunfølsomhet), som er ansvarlig for umiddelbar og forsinket typeallergi.

Eksem er en sykdom for utviklingen av hvilken genetisk predisponering er signifikant.

Multikomponentreaksjoner er involvert i utviklingsmekanismen (patogenese). Blant dem er endringer i immun-, nervøs, endokrine og fordøyelsessystemer, forstyrrelser i den funksjonelle tilstanden til hudreseptorene og dannelsen av en kronisk inflammatorisk prosess. En bidragende faktor i forekomsten av patologi er også en infeksjon - mikrobiell, viral, sopp.

årsaker

Eksem er en multisystem sykdom assosiert med arvelig disposisjon. Dette betyr at utviklingen skyldes et kompleks av ulike lidelser: neuroendokrine forstyrrelser, immunodefekt, dysbiose, allergier og kroniske infeksjoner i nærvær av visse gener som er ansvarlige for den høye risikoen for patologi.

De provokerende eller utløsende faktorene (utløsere) av hudfølsomhetsreaksjoner er ganske forskjellige. Så, som årsaken til forekomsten av inflammatoriske forandringer er:

 1. Vaskepulver og andre husholdningsartikler.
 2. Neglelakk.
 3. Farger for hansker.
 4. Latex.
 5. Smykker.
 6. Medisiner.
 7. Mat.
 8. Komponentene i kosmetikk.
 9. Skade.
 10. Varme, kulde, trykk, friksjon.

En viss rolle er også spilt av stress - det har vist seg at nervøse opplevelser svekker immunforsvaret og øker risikoen for sykdommer, inkludert inflammatoriske seg.

symptomer

Plasseringen av økematisk foci på hendene er ganske vanlig, og konstant kontakt med vann, oppvaskmiddel, profesjonelle irriterende stoffer (f.eks. Desinfeksjonsmidler) bidrar til å opprettholde aktiv betennelse og kan fungere som en utløser for et tilbakefall (forverring) av kronisk prosess. Forsvinnelsen av symptomer, eller remisjon, har vanligvis en begrenset tidsramme, siden etter kontakt med reaksjonen provokatøren, fortsetter sykdommen.

Patologi kan forekomme:

 • akutt (første stadium eller tilbakefall);
 • kronisk (moderat lysstyrke av symptomer).

Remisjon varer fra flere uker til flere tiår - alt avhenger av sykdommens form, suksessen til terapien og pasientens individuelle egenskaper.

Ekte eksem

Sykdommen er preget av et tegn på polymorfisme av utslett: dette betyr at forskjellige elementer kan observeres samtidig, og nye vises på bakgrunn av allerede eksisterende knuter og bobler. Eksem på hendene med den sanne formen er klassifisert som:

 1. Disgidroticheskaya. Det er preget av tilstedeværelsen av bobler som ligger dypt i huden; de skinner gjennom den berørte overflaten og åpner seg for å danne erosjoner, gråt og skorpe. Kløe bekymringer. Så kan eksem av hender og sider av fingrene; føtter også ofte påvirket.
 2. Pruriginøse. Denne sykdomsformen er preget av papulovesikler (elementer med vesikler og knuter), som har en tett base og ikke danner skorpe. De er ikke tilbøyelige til å åpne, men huden blir tykkere, mønsteret er forbedret. Eksem i hendene kombineres med skader på ansiktet, kjønnsorganene, knærne.
 3. Tiloticheskaya. Denne typen patologi manifesteres av overdreven keratinisering av huden, som er ledsaget av en reduksjon i elastisitet, permanente mindre skader og sprekker. Eksem på håndflatene forekommer ofte hos kvinner i overgangsalderen.

Det er fare for sekundær infeksjon, fordi huden på hendene er i kontakt med forskjellige overflater og miljøer i nærvær av skade (erosjon, sprekker).

mikrobiell

Oppstår under dannelsen av sensibilisering, eller spesifikk immunfølsomhet for smittsomme stoffer, deres metabolske produkter og giftstoffer som slippes ut under ødeleggelsen av vev i fokus for kronisk bakteriell eller soppbetennelse. Eksem på hendene kan fortsette som:

 • numular (disse er avrundede foci i form av plaques, som er representert ved en kombinasjon av knuter, vesikler, serous-purulent skorper og peeling);
 • rundt huden (forekommer i områder med skader på huden, preget av rødhet, hevelse, papler og pustler, mørkgjøring av de berørte vevene);
 • barns (begynner med rødhet, kløe og hevelse, ulike elementer av utslett og flak i et spedbarn).

Den kroniske formen er preget av komprimering av huden, utseendet av "misfargede" eller mørke flekker, tørrhet og flak.

profesjonell

Det er en form for allergi som oppstår med hyppig kontakt med irritanter på arbeidsplassen. I fare - folk som jobber med kjemikalier, latex. Eksem på hendene viser en rekke symptomer:

 1. Uttalt rødhet og hevelse.
 2. Intense kløe.
 3. Bobler, erosjon og suge.
 4. Corky.
 5. Sprekker.

Over tid, huden tykner, det er for mye tørrhet, peeling. Eksem på håndflatene og fingrene er ledsaget av smerte under fysisk arbeid, påføring av hansker, vasking. Symptomene i den første fasen av sykdommen regres raskt etter at kontakten med stimulus er avsluttet, så rådgiveren er ofte rådet til å endre stedet eller arbeidsmiljøet.

diagnostikk

Basert på data fra undersøkelsen og undersøkelse av pasienten. Ytterligere metoder er også påkrevet:

 • generell blod- og urinanalyse
 • Bestemmelse av biokjemiske parametere;
 • bakteriologisk diagnose ved bruk av materiale fra kronisk infeksjonsfokus
 • enzymimmunoassay for å bekrefte allergi
 • hudbiopsi med retningen av prøven i histologisk laboratorium.

Bruk av hudprøver med potensielle irriterende stoffer er utbredt. Den mistenkte utløseren brukes til det valgte området (underarm, tilbake), lage notater og se reaksjonen. Rødhet, hevelse, kløe og utslett er indikativ for følsomhet.

3 dager før hudprøver, kan antihistaminer og trisykliske antidepressiva ikke tas.

Disse medisinene kan vesentlig forvride resultatene av studien.

behandling

Det skjer lokalt (eksternt, aktuelt, lokalt) og systemisk (generelt), inkluderer ikke-medisinske metoder, bruk av farmakologiske legemidler og fysioterapi. Det kreves en kombinasjon av forskjellige tilnærminger, siden ingen enkelt behandling kan gi langsiktig remisjon.

Eliminering av stimulus

Dette fjerner en provokerende faktor fra kontaktområdet til pasienten. Det kan inkludere rutinemessig (støv, erstatning av hanskemateriale fra latex til hypoallergen versjon) og radikal (jobbendring, endring av vilkårene for å utføre profesjonelle oppgaver). Hvis eksem blir behandlet på hendene, hva skal du vite om eliminering? Det er flere viktige poeng:

 1. Begrensende tiltak bør være permanent. De fortsetter selv etter utvinning.
 2. Elimineringsprogrammet er individualisert. Det er hundrevis av tusenvis av potensielle irriterende, men du må velge de som er farlige eller kan utgjøre en trussel mot en bestemt pasient. For eksempel hvis eksem på palmer blir forverret, kan du ikke vaske oppvasken, du må ta hensyn til sammensetningen av håndkrem, etc.
 3. Metoden kan ikke ignoreres, den har nøyaktig den samme betydningen som farmakologiske stoffer - og kanskje enda mer. Tross alt er allergi faktisk en forvrengt defensiv reaksjon. Hvis behovet for å starte immunforsvaret forsvinner (det er ingen kontakt med avtrekkeren), så blir det ingen symptomer.

Selvfølgelig kan spørsmålet om hvordan å kurere eksem på hender for alltid ikke besvares utvetydig. Mye avhenger av pasientens kropp, form av patologi, kursets stadium, svaret på den valgte terapien. Noen typer sykdommer er dårlig påvirket, andre regres raskt, slik at du oppnår langsiktig remisjon (selv i flere tiår, noen ganger for livet). Men uansett er prosessen kronisk, noe som betyr en konstant risiko for forverring.

diett

Kostholdet bør bare inneholde sunne matvarer og produkter som har lav allergenfremkallende potensial. Dette er spesielt viktig under forverring av reaksjonen. For å bli kvitt eksem på hendene, følg reglene som vises i tabellen:

Eksem på hendene. Hvordan behandle en sykdom

Kjære lesere, alle hudsykdommer i kronisk form, reduserer sterkt kvaliteten på menneskelivet. Eksem henviser til slike sykdommer. Det gir mye problemer, spesielt for kvinner: Vi gjør alt husarbeidet med hendene, og utslett på dette stedet betyr at vi må gi opp de vanlige tingene og se etter effektive måter å løse problemet på.

Hvis du har eksem på hendene, viktigst - ikke fortvil. Den rette holdningen er alt vårt. Selv om det er vanskelig å fullstendig bekjempe denne sykdommen, er det ganske mulig å gjøre eksacerbasjoner sjeldne. Hva er årsakene til eksem på hendene, hvordan å behandle denne komplekse sykdommen - legen av den høyeste kategorien, Yevgeny Nabrodova, vil fortelle om dette profesjonelle, men tilgjengelige språket. Gi henne ordet.

Eksem på hendene refererer til kronisk hudsykdom. Det er basert på akutt betennelse i huden med utseendet på ulike elementer i utslett. Denne kroniske dermatosen fortsetter i mange år, og gir tilbakefall under påvirkning av uønskede faktorer.

Hvorfor forekommer eksem

Eksem på hendene kan oppstå på grunn av langvarig løpet av allergisk kontaktdermatitt og kan utløses av yrkesfare. Grunnlaget for sykdommen er sensibilisering av kroppen - en viss reaksjon av immunsystemet til langvarig kontakt med allergen eller irriterende faktorer.

Hovedårsakene til eksem på hendene:

 • immunforsvarets reaktivitet, tilstedeværelsen av visse immunkomplekser og autoantistoffer i blodet;
 • Konstant kontakt av huden på hendene med aggressive kjemikalier;
 • skader på huden;
 • kroniske allergiske sykdommer;
 • krenkelse av nerve innervering;
 • konstant psyko-emosjonell stress, forekomsten av stressende situasjoner;
 • endokrine patologier, inkludert diabetes mellitus og hypertyreose;
 • kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • vaskulær dystoni;
 • genetisk predisposisjon;
 • sykdommer i leveren, nyrene og andre indre organer.

Hos pasienter med eksem på hendene, blir antall T-lymfocytter og T-celler redusert, med mange B-lymfocytter. Antistoffer som opptrer under allergiske reaksjoner og hyperaktivitet i immunsystemet finnes også i blodet. Dette gjør at vi kan vurdere eksem som en immunopatologi.

Vi kan ikke vite nøyaktig hvordan immunforsvaret vil reagere på visse eksterne og interne stimuli. Fra eksem i hendene på ingen av folket er ikke forsikret. Det er tilfeller av medisin hvor kronisk dermatose oppstod hos personer som ikke hadde manuelt arbeid, og de som arbeidet med hendene, interfererte hver dag med hendene med ulike løsninger og kom i kontakt med kjemiske preparater. Denne sykdommen var ikke.

En stor rolle i utviklingen av eksem er tilstanden i nervesystemet. Du har sikkert hørt at "alle sykdommer er fra nerver." Manglende evne til å motstå de negative effektene av stress, konstante bekymringer og indre angst fører til det faktum at immunforsvaret er alvorlig sviktende. Og forbindelsen mellom nervesystemet og immunsystemet har lenge blitt bevist.

Typer eksem på hendene

Eksem på hendene er vanligst. Det kan påvirke både fingrene og interdigitalene separat, og huden opp til albuen og skuldrene.

Avhengig av sykdommens art, skilles følgende typer eksem på hendene:

 • sant (idiopatisk);
 • mikrobiell;
 • mycotic;
 • disgidroticheskaya;
 • profesjonell.

Alle typer eksem har vanlige symptomer: kronisk kurs, lignende elementer av utslett og områder av lokalisering. Er eksem eksemisk? Sykdommen er ikke smittsom og truer ikke andre.

La oss se hva eksem ser ut på bildet.

Eksem på hendene. Bilde 1

Eksem på hendene. Foto 2

Jeg vil gjerne snakke om hver bestemt type eksem separat.

Ekte eksem

Sann eksem på hendene regnes som en polyetiologisk sykdom. Eksperter identifiserer to hovedgrunner for sin utvikling - autoimmune prosesser og neurogene faktorer. Når kroppen blir utsatt for potensielt irriterende og farlige stoffer i lang tid, blir det sensibilisert. På grunn av dette begynner huden å reagere med en inflammatorisk reaksjon på alle påfølgende kontakter med provokerende faktorer.

Sann eksem på hendene er ledsaget av følgende symptomer:

 • Utseendet til små papiller eller vesikler som raskt åpner for å danne små erosjoner;
 • ekssudat begynner å skille seg ut, områder av permanent suge vises, som til slutt blir dekket med skorper;
 • ekte eksemutslett antas å være foci som har tynne kanter;
 • Foruten børster kan andre deler av kropp og ansikt påvirkes;
 • lommer av utslett er oftest symmetrisk;
 • tilbakefall av sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe og angst hos pasienten.

Et karakteristisk symptom på ekte eksem er samtidig tilstedeværelse på hendene på elementer av utslett av ulike utviklingsstadier. Under eksacerbasjon av dermatose på huden kan det være rødme, og vesikler og skorper med erosive områder.

Etter at betennelsen har gått ned, kan pigmenterte områder eller pigmentflater vises på hendens hud. Over tid blir de svake og kan forsvinne helt. Ofte gjentatt eksem på hendene ledsages av en generell forverring av huden, som blir for tørr, skiller seg konstant, er utsatt for sprekker og overdreven fortykkelse av det kåte laget (hyperkeratose).

Mikrobielt eksem

Mikrobielt eksem på hendene forekommer i hudskrekk og sår, trofasår og riper. Med forverring av sykdommen vises inflammerte lesjoner med klare kanter, dekket av papiller, vesikler, gråtende erosjoner, purulente skorper ligger over. Separat fra hovedstedet for betennelse er små pustler. Mikrobielt eksem vises ofte på tær og hender. Kan ha en sopp natur, spesielt hos personer med nedsatt immunforsvar.

Mykotisk eksem

Mykotisk eksem på hendene vises på bakgrunn av nederlaget for soppinfeksjonen og utviklingen av følsomhet overfor sopp. På huden er det begrenset røde områder, blærende utslett. Hvis kroniske soppinfeksjoner er funnet hos en pasient, er det nødvendig å nøye velge en behandling, med tanke på at sopp begynner å formere seg mer aktivt med lang bruk av hormonale salver.

Dyshidrotisk eksem

Dyshidrotisk eksem opptrer på palmer og såler, hvor stratum corneum uttrykkes. De oppførte boblene blir raskt til erosjon eller serøse og purulente skorper. Betennelsen kan spre seg til hender og underarmer. Dyshidrotisk eksem på hendene fører ofte til patologiske endringer i negleplatene.

Profesjonelt eksem

Yrkeseksem på hendene vises som svar på langvarig hudkontakt med irriterende stoffer. Sykdommen rammer mennesker som arbeider i farlige næringer, har kroniske sykdommer i leveren, mage-tarmkanalen, endokrine system og allergiske patologier (bronkial astma, vårrinitt, pollinose).

Symptomene på yrkeseksem på hendene ligner manifestasjonene av ekte eksem. Tilbakeslag av sykdommen begynner med en uttalt rødhet og hevelse i huden, og deretter vises vesikler og papiller på den. Denne patologiske prosessen er ledsaget av alvorlig kløe. Etter åpning oppstår boblene erosjon og lommer i bløt. Utslett forekommer overveiende i de deler av hendene som er i direkte kontakt med aggressive stoffer. Men over tid kan andre deler av lemene også være involvert i inflammatorisk prosess, inkludert fingre og interdigitalrom.

I denne videoen forteller fagfolk hva som skjer med eksem og andre dermatoser, hvordan man behandler sykdommen med tradisjonelle metoder og forebygger tilbakefall.

Prinsipper for eksembehandling

I motsetning til standard allergisk dermatose, fortsetter eksem ofte å oppstå selv etter eliminering av de viktigste provokasjonsfaktorene. Behandling krever en vurdering av pasientens livsstil, arten av hans diett og mentale egenskaper. Det er viktig å beskytte pasienten mot skadelige produksjonsfaktorer samtidig som det er nødvendig å gjenopprette den psyko-emosjonelle balansen, som ofte undergraves av vanskelige livssituasjoner og en lang eksemkurs som bryter utseendeevnen og ledsages av alvorlig ubehag.

Spesielt akutt er forekomsten av eksemhender oppfattet av kvinner. Under forverring av alvorlig kløe utfører ikke husholdnings- og profesjonelle plikter. Vi må gjemme hender fra andre. Sykdommen undertrykker personligheten sterkt, gjør at du tenker på livets urettferdighet og fortvilelse.

Faktisk er eksem en vanlig sykdom som kan forekomme hos oss alle. Ikke grav for deg selv, klandre deg selv for utviklingen av sykdommen. Jeg gjentar: Vedtaket av sin sykdom i kombinasjon med en rolig holdning til utvinning bidrar til å komme til en lang remisjon.

Husk at med eksem på hendene ikke bør tillate både overoppheting og hypothermia hud. På våren, unngå insektbiter. Gi opp alkohol helt - det øker immunforsvarets reaktivitet.

Narkotika terapi

Behandling av eksem på hendene utføres vanligvis av en hudlege. Medikamentsterapi omfatter bruk av følgende grupper av legemidler:

 • antihistaminer;
 • beroligende midler, beroligende midler;
 • B-vitaminer, retinol;
 • kortikosteroidmidler;
 • antibiotika;
 • antifungal medisiner;
 • immunoukreplyayuschie midler.

Narkotikabehandling av eksem på hendene inkluderer bruk av både generell og lokal medisin. Ulike salver, geler avlaster kløe og rødhet, gjør at du føler deg bedre, forhindrer tillegg av en sekundær infeksjon. Men salven for eksem på hendene, som alle andre midler for behandlingen, må utpeke en lege.

Det er viktig å lage en nøyaktig diagnose og identifisere predisponerende faktorer. I mikrobielt eksem er preferanse gitt til antimykotiske midler som hemmer veksten av soppflora. Det er nødvendig å nøye undersøke pasienten, spesielt tilstanden til tarmene hans. I nærvær av dysbiose tildelte probiotika og prebiotika.

I den akutte perioden er det nødvendig å smøre områder med betennelse med en væske av Burov, 0,1% med en løsning av kobber eller sinksulfat, 0,25% med en løsning av sølvnitrat. God beroligende effekt på hendene på huden har salveblandinger med tilsetning av difenhydramin.

Fysioterapi og ernæring

Fra fysioterapi for eksem på fingrene, bruk følgende:

 • electrosleep;
 • medisinske urte- og mudderbad;
 • ultralyd terapi;
 • phonophoresis;
 • laser terapi;
 • kryoterapi.

Sørg for å finne en kunnskapsrik spesialist som vil bidra til å bestemme de sanne årsakene til eksem på hendene og foreskrive behandling ved hjelp av de nyeste metodene og fysioterapeutiske enheter.

Ved kronisk eksem i hendene, inkluderer behandlingen nødvendigvis slanking. Meieriprodukter og vegetabilske produkter anbefales, uten å opprettholde en stor mengde fett. Unngå røkt mat, over saltet og stekt mat, krydder og overflødig salt. Kjøttet skal kokes eller stuves, uten hud. Sitrusfrukter, alkohol, hermetikk, pickles og krydret retter, samt søtsaker er forbudt.

Bruk av spesielle kosmetikk

Pasienter med eksem på hendene kan ikke bruke vanlig kosmetikk, noe som kan provosere eksacerbasjon. Bruk spesiell kosmetikk laget for hud utsatt for dermatose og tørrhet. I dag er slike kosmetikk allment tilgjengelig. Kanskje prisen er litt overpriced, men tro meg, slik hypoallergen betyr ikke kan gjøres.

For eksem på hendene kan ikke bruke vanlig såpe og forhindre overdrying av huden. Bruk fuktighetskrem. Dyre kosmetiske produkter kan erstatte vegetabilsk eller olivenolje (koker den før bruk og oppbevares på et mørkt sted). Pass på å bruke den på huden din flere ganger om dagen. Og gjør husarbeid i høykvalitets hansker. Og gi opp syntetiske og ulletøy.

Bekjemp mot psykose og stress

Siden gjenopprettelsen av psyko-emosjonell likevekt er en viktig del av behandlingen av eksem, vær sikker på å revurdere holdning til stress og situasjoner som du, alas, ikke kan endre. Stopp å forvirre deg selv for tidligere feil, slippe av frykten din og tidligere forbrytelser. Yoga, sport og svømming, samt moderne åndelige praksis bidrar til å oppnå harmoni med hverandre.

Høyeste kategori lege
Evgenia Nabrodova

Jeg takker Eugene for all informasjon. Og for sjelen, vil vi høre i dag til QUATRO-gruppen. Volare. Et kjent band utfører en fantastisk sang. Jeg håper du hviler og får positive følelser.

Eksem på håndflatene: årsaker og behandling

Hva er håndeksem?

Dette er en gruppe sykdommer som forekommer kronisk og kombineres med tilstedeværelsen av et betennelsesfokus i huden på håndflatene, hender, fingre, underarmene. Grunnlaget for dannelsen er sensibilisering (spesifikk immunfølsomhet), som er ansvarlig for umiddelbar og forsinket typeallergi.

Eksem er en sykdom for utviklingen av hvilken genetisk predisponering er signifikant.

Eksem på scenepalmer

Legene har identifisert flere stadier av eksem:

 1. Erytematøst. Det er preget av flekker der en inflammatorisk prosess oppstår. Over tid kan de koble til hverandre.
 2. Papular. Når det danner knuter, opp til fem millimeter i størrelse og har en lys farge.
 3. Vesikulært. På dette stadiet popper bobler på omtrent tre millimeter opp på knutene. De inneholder grå væske.
 4. Suge. Her er det en "eksplosjon" av bobler, i stedet for hvilken lokal erosjon, som ligner brønner, dannes. Gjennom dem begynner å flyte.
 5. Kortikal. Stoffet som har gått, er omgjort til grått hjørnet områder. De ser ut til å være et forsvar når de danner et nytt sunt lag.
 6. Peeling. Det er enkelt. Huden er dekket av vekter, som selv faller bort.

Disse stadiene varierer i varigheten av dannelsen og har forskjellige utviklingshastigheter. Noen ganger i den sentrale delen av såret, kan du se en reduksjon i utslett, og ved kantene øker antall nye elementer.

Under kronisk eksem opptrer knuter, skorper og vesikler enten individuelt eller i grupper. Soak scenen er mild. En slik stabil tilstand avbrytes i løpet av amplifikasjonsperioden med akutt eksem.

1 Utvikling av betennelse i armene

Eksem er en overfladisk inflammatorisk hudsykdom som manifesterer seg med ulike symptomer (eksanthem, kløe, brennende, rødhet). Oftest forekommer sykdommen i kronisk form.

Slike pasienter utgjør 25% av alle pasientene som refererer til en hudlege. I motsetning til mange andre hudsykdommer, blir eksem ikke overført fra en person til en annen.

Dette er en ikke-smittsom sykdom.

Følgende typer håndeksem utmerker seg:

 • idiopatisk;
 • atopisk;
 • profesjonell;
 • mikrobiell;
 • barnas;
 • mozolevidnuyu;
 • seboreisk.

Av naturen av sykdomsforløpet er akutt og kronisk. Palm kan påvirkes helt eller bare fingre. Noen ganger er interdigital intervaller involvert i prosessen. Eksem er oftest tørr, men noen ganger gråter det.

Symptomer og tegn på eksem på håndflatene

Det er hoved tegn og symptomer på eksem eksem på håndflatene:

 • På huden er det betennelse, rødhet (noen ganger blå), området blir cornified;
 • utslett vises i det berørte området;
 • huden begynner å klø, muligens kontinuerlig, er oppfatningen av verden forstyrret i løpet av dagen, og søvn blir rastløs;
 • etter at boblene er åpnet, dannes mange sår som begynner å skade vondt;
 • ofte i perioden med forverring øker kroppstemperaturen;
 • Når betennelsen minker, blir huden tørr, blir uelastisk og stadig sprekker.

symptomatologi

Alle fire typer vesikulært eksem har histologiske symptomer på dermatitt - spongiose (væskeakkumulering) og eksocytose. Alvorlighetsgraden av symptomene varierer fra mild ubehag til akutte alvorlige angrep når sykehusinnleggelse er nødvendig.

Kløe, brennende og prikkende i håndflatene forutsetter utseendet av utslett, små vesikler dannes på fingersidene.

Med dyshidrose er det sentrale området av håndflaten ikke alltid påvirket. Store vesikler utvikler seg og smelter sammen til okser.

Utsløpet vedvarer i 2-3 uker, hvoretter det forsvinner spontant. Noen ganger blir store blister ødelagt, innholdet kommer ut, hvorpå peelingfasen begynner.

Kronisk eksem oppstår oftest om vår og sommer.

Utviklingen av sykdommen utløses av flere grunner:

 1. Genetiske og idiopatiske faktorer (konstitusjonell dermatitt).
 2. Skader (kontakt irriterende type sykdom).
 3. Immunreaksjoner (kontakt allergisk dermatitt).

Sykdommen forverres hvis den forårsakes av faglige faktorer. Hudirriterende er vann fra springen, vaskemidler, løsemidler, oksidanter, alkalier, temperaturdråper og friksjon.

Skader på stratum corneum, stress fra overflaten av lipider fører til brudd på barrierefunksjonen i huden.

Forsvinnelsen av symptomer, eller remisjon, har vanligvis en begrenset tidsramme, siden etter kontakt med reaksjonen provokatøren, fortsetter sykdommen.

Patologi kan forekomme:

 • akutt (første stadium eller tilbakefall);
 • kronisk (moderat lysstyrke av symptomer).

Remisjon varer fra flere uker til flere tiår - alt avhenger av sykdommens form, suksessen til terapien og pasientens individuelle egenskaper.

Ekte eksem

Før du finner ut hvordan du behandler eksem på hendene og effektivt håndterer dens manifestasjoner, må du vite hva dette problemet er og hvor det kommer fra. Tross alt er det riktig diagnose og identifikasjon av årsakene til sykdommen er nøkkelen til en rask gjenoppretting.

Eksem på hender - et bilde

Eksem er en kronisk inflammatorisk hudsykdom forårsaket av ulike årsaker: dvs. eksem er ikke smittsomt. Opprinnelsen til sykdommens navn er forklart av egenartets egenart: ordet ekzeo, som betyr "koke" - med eksem, er huden dekket av bobler som ligner vannkokende.

Men det første symptomet på sykdommen er ikke dette i det hele tatt, men noen andre tegn:

 • Inflammasjon av huden begynner med en følelse av økende kløe og rødhet.
 • Hevelse av den berørte huden blir merkbar.
 • Det er purulente vesikler fylt med gjennomsiktig gulaktig innhold, som brister og blir til sår.
 • Huden i de berørte områdene blir våt, og når såret av eksem heler, skiller det seg ut, stadig sprekker, veldig smertefullt.


Det er viktig å ikke forsinke og konsultere en lege så snart som mulig. Han vil fortelle deg hvordan du skal behandle eksem i begynnelsen. Faktisk, på dette stadium, i fravær av riktig behandling, kan en infeksjon komme inn i de ikke-helbredende sårene - som et resultat vil betennelsen starte på nytt.

Barns eksem på hånden: hva skal jeg gjøre?

Hver type eksem har individuelle egenskaper ved utvikling, men det finnes en rekke vanlige tegn som du kan gjenkjenne begynnelsen av sykdommen:

 • håndflatenes hud blir tykkere, betent, uutholdelig kløe, hevelse, rødhet vises;
 • utslett ser ut som ligner små blærer, ofte med purulent innhold;
 • i den akutte fasen av sykdommen kan kroppstemperaturen stige;
 • i det neste trinnet brister boblene, danner sår som tørker opp over tid, og sprekker dukker opp, blir huden på lesionsstedet veldig tørr og skiller seg kontinuerlig.

Det bør forstås at eksem på håndflatene i fravær av riktig behandling og manglende overholdelse av anbefalingene fra legen, vil stadig gjenta. Det er umulig å fullstendig kvitte seg med sykdommen, men det er ganske mulig å oppnå stabil langsiktig remisjon.

diagnostikk

Basert på data fra undersøkelsen og undersøkelse av pasienten. Ytterligere metoder er også påkrevet:

 • generell blod- og urinanalyse
 • Bestemmelse av biokjemiske parametere;
 • bakteriologisk diagnose ved bruk av materiale fra kronisk infeksjonsfokus
 • enzymimmunoassay for å bekrefte allergi
 • hudbiopsi med retningen av prøven i histologisk laboratorium.

Bruk av hudprøver med potensielle irriterende stoffer er utbredt. Den mistenkte utløseren brukes til det valgte området (underarm, tilbake), lage notater og se reaksjonen. Rødhet, hevelse, kløe og utslett er indikativ for følsomhet.

3 dager før hudprøver, kan antihistaminer og trisykliske antidepressiva ikke tas.

Disse medisinene kan vesentlig forvride resultatene av studien.

Behandlingsmetoder

Hvis du har allergier på dine håndflater, må du utføre flere handlinger:

 • begrense kontakt med irriterende stoffer, selv med vann;
 • bruk ikke såpe, men hypoallergen produkter, vask dem grundig, helt tørre hender;
 • unngå kontakt med allergener;
 • Påfør et tykt lag av emollients før arbeid eller studere opptil 10 ganger om dagen.

Det skjer lokalt (eksternt, aktuelt, lokalt) og systemisk (generelt), inkluderer ikke-medisinske metoder, bruk av farmakologiske legemidler og fysioterapi. Det kreves en kombinasjon av forskjellige tilnærminger, siden ingen enkelt behandling kan gi langsiktig remisjon.

Eliminering av stimulus

Dette fjerner en provokerende faktor fra kontaktområdet til pasienten. Det kan inkludere rutinemessig (støv, erstatning av hanskemateriale fra latex til hypoallergen versjon) og radikal (jobbendring, endring av vilkårene for å utføre profesjonelle oppgaver).

Hvis eksem blir behandlet på hendene, hva skal du vite om eliminering? Det er flere viktige poeng:

 1. Begrensende tiltak bør være permanent. De fortsetter selv etter utvinning.
 2. Elimineringsprogrammet er individualisert. Det er hundrevis av tusenvis av potensielle irriterende, men du må velge de som er farlige eller kan utgjøre en trussel mot en bestemt pasient. For eksempel hvis eksem på palmer blir forverret, kan du ikke vaske oppvasken, du må ta hensyn til sammensetningen av håndkrem, etc.
 3. Metoden kan ikke ignoreres, den har nøyaktig den samme betydningen som farmakologiske stoffer - og kanskje enda mer. Tross alt er allergi faktisk en forvrengt defensiv reaksjon. Hvis behovet for å starte immunforsvaret forsvinner (det er ingen kontakt med avtrekkeren), så blir det ingen symptomer.

Selvfølgelig kan spørsmålet om hvordan å kurere eksem på hender for alltid ikke besvares utvetydig. Mye avhenger av pasientens kropp, form av patologi, kursets stadium, svaret på den valgte terapien.

Noen typer sykdommer er dårlig påvirket, andre regres raskt, slik at du oppnår langsiktig remisjon (selv i flere tiår, noen ganger for livet).

Men uansett er prosessen kronisk, noe som betyr en konstant risiko for forverring.

Dietten blir observert hele tiden, men strenge restriksjoner bør være i den akutte perioden av sykdommen. Etter å ha forbedret trivselet, kan dietten utvides - introdusere tidligere ekskluderte produkter (unntatt svært allergifremkallende) og monitorportabilitet.

Medisinering bruk

Hvordan behandle eksem på hendene? Behandlingsregimet bruker midler som påvirker inflammatorisk prosess og feil som fører til dens utvikling. Systemiske medisiner er:

 • antihistaminer (mebhydrolin, tsetrin);
 • vitaminer (grupper B, C, A, E);
 • glukokortikosteroider ("hydrokortison", "prednisolon");
 • gamma globulin;
 • kalsiumtilskudd;
 • antibiotika ("amoxicillin");
 • antifungal (flukonazol).

Hvordan bli kvitt eksem ved eksterne midler? I terapi er:

 1. Anilinfarger ("Methylene Blue", "Brilliant Green").
 2. Antiseptika ("Sølvnitrat", "Klorhexidin").
 3. Lim inn med tjære.
 4. Kombinasjoner av glukokortikosteroider, antisvamp og antibiotika ("Triderm").

Valget av narkotika utføres avhengig av scenen i sykdomsforløpet, og det er viktig å huske at det ikke er noe stoff som gir eksem raskt og permanent - nøye overholdelse av anbefalingene og bruk av kombinasjoner av medisiner er nødvendig.

I den akutte perioden av sykdommen er det nødvendig å utelukke traumatiske faktorer for å unngå kontakt med pasienter med herpesinfeksjon.

Dessverre er det umulig å helbrede eksem helt, men det er ganske mulig å takle manifestasjoner. Behandling begynner med eliminering av årsaken til sykdomsforverring. Det krever en integrert tilnærming.

Eksem på håndflatene, foto

Normalisering av livsstil - det er nødvendig å følge regimet, for å unngå stress, søvnmangel, for å begrense dårlige vaner. Alt dette reduserer immunforsvaret, fører til ulike hudsykdommer, som i sin tur kan provosere eksem.

Riktig ernæring - med eksemhänder krever et spesielt diett. En hudlege vil fortelle deg hvilke næringsstoffer som skal være i dietten for at helbredelse av skadet hud skal skje raskere.

Sitrus, søt, alkohol, krydret og salt mat, røkt kjøtt, sauser er utelukket fra menyen.
.

Beskyttelse av skadet hud i hendene - En viktig faktor som påvirker hastigheten på hudgjenoppretting er beskyttelse av skadede områder fra miljøets skadelige virkninger (sollys, kjemikalier, tørr luft i rommet, frost).

For å unngå infeksjon i sårene, er det nødvendig å ha sterile dressinger. Hendene skal vaskes i kjølig vann uten å bruke såpe.

For akutt betennelse, trenger du en medisinsk behandling, som foreskrives av en lege. Bare han kan fortelle pasienten hvordan og hvordan han skal behandle eksem på hendene.


Skal forberede seg på terapi. En hudlege foreskriver ulike medisiner og legemidler som er rettet mot å eliminere betennelse, skille ut giftstoffer fra kroppen, opprettholde immunitet, redusere nervesituasjonen.

Eksem på hender: hvordan å behandle?

For å forbedre effektiviteten av stoffet eksponering som et supplement til den viktigste behandlingen av eksem, brukes tradisjonelle metoder.

 • Bad med salt - 2 ss. spiseskjeer av sjøsalt i 1 liter vann: effektivt for tørt eksem. Hold hendene i et basseng med en løsning til vannet kjøler ned.
 • Emulsjon av egg og eddik - 1 egg, 50 ml eddik, 50 ml vann. Veldig bra for fuktig eksem - blandingen påføres over natten på de berørte områdene og dekkes med en klut på toppen. Om morgenen blir ikke filmen vasket av - stoffet er bare forsiktig fjernet, og om kvelden blir prosedyren gjentatt.
 • Lotioner med Kalanchoe juice (tilgjengelig på apoteket) - En vikle laget av gasbind såpe i juice påføres lesjonene. Etter første gang forbedrer hudtilstanden.
 • Behandling av saur gulrøtter, kål, poteter - å velge mellom. Grønnsaker gnides på en rive og klemmes gjennom gasbind, hvorpå lesionsstedene tørkes med en bomullspute fuktet med juice.

Hvordan behandle eksem på hendene, bortsett fra de ovennevnte folkemidlene? På grunn av økt tørrhet i huden og dannelse av sprekker på den, er det viktig å gi de berørte områdene ytterligere mykning og næring.

Vegetabilsk fett er flott for dette formålet - for eksempel oliven- og havtornsoljer. Det anbefales å bruke uraffinerte oljer, påfør den med en bomullspute på eksem skadede steder.

Eksem på hendene: folkemessige rettsmidler

En annen olje som har bevist seg som et middel for tradisjonell medisin er eggeplomme. For å gjøre det, må du koke et dusin hardkokte egg, deretter skille eggene og streng dem på spyd eller strikkepinner.

Gulvene blir brakt til lysets flamme og holdt der til de begynner å smelte. De smeltete områdene av eggeplommer fjernes forsiktig fra spydet, påføres et rent stykke gassbind eller bandasje og påføres de skadede områdene.

Hvordan behandle eksem på hendene, bortsett fra stoffer?

Perfekt bevist i behandlingen av eksem ikke-hormonelle midler fra serien "La Cree" på grunnlag av naturlige ingredienser.

 • Gelen renser huden perfekt og forhindrer utseendet av infeksjon.
 • Regenererende krem ​​fremmer rask healing av huden, lindrer det og lindrer smerte. Intensiv krem ​​er velegnet til behandling av eksem i begynnelsen av sykdommen: Det effektivt fukter huden, noe som bidrar til å takle tørrhet, kløe og flak forårsaket av sykdommen.
 • La-Cree lysemulsjon er egnet for daglig bruk som eksem-utsatt hudpleie. For eksempel kan dette verktøyet brukes i perioder med remisjon av symptomer på kronisk tørt eksem på hendene.

Det finnes ingen parfymer, parabener og fargestoffer i La Cree-produkter. Men de inneholder ekstrakter av avokado, valnøtt, lakris, fioler og suksess, bisabolol og panthenol. Produkter "La Cree" kan brukes i lang tid, det passer også for små barn og for gravide.


Husk: Ved riktig behandling, skikkelig hudpleie og velvalgt behandling, kan du glemme eksem på hendene.

Eksem på palmer har forskjellige symptomer, og de ligner tegn på allergiske reaksjoner. Derfor er bare en lege i stand til å bestemme sykdommen.

Ofte er det nødvendig med en ekstern undersøkelse eller de vanligste testene for å bekrefte diagnosen. Men med implisitte symptomer er undersøkelse og bestemmelse av immunsystemets tilstand nødvendig.

Eksem fjerning er et sett med tiltak rettet mot å korrigere kroppens beskyttende funksjoner og stabilisere den psykologiske komponenten.

Etiotrop terapi inkluderer eliminering av årsaken til sykdommen og er og gir en positiv effekt. For å gjøre dette må pasienten slutte å interagere med irriterende og ta kroppsstøttende legemidler.

For dette formål er antihistaminer og kortikosteroider foreskrevet. Den første typen medisinering blokkerer ekssudasjon ved bruk av vaskulærvegg permeabilitet, har antipruritisk virkning, fjerner tegn på allergi.

Steroid medisiner har en kraftig anti-inflammatorisk effekt. Deres aktivitet skyldes undertrykkelse av immunresponsen, og den slår opp hoveddelen av prosessen med betennelse i eksem.

Under en forverring er pasienten foreskrevet et middel for å stabilisere funksjonen i det autonome nervesystemet. Strengt nødvendig for å overholde et hypoallergent diett.

Strengt forbudt søtsaker, sitrusfrukter, bær. Hvis sykdommen har forverret, må du spise meieriprodukter høyt i protein og rik på vitaminer B.

Den lokale eksembehandlingen omfatter anvendelse av midler på ytre omslag, redusering av betennelse og kløe. I det akutte stadiet setter lotioner med vasokonstriktormidler.

Nylig rådgiver legene ikke-hormonelle legemidler som har antipruritisk virkning.

For å fjerne eksem på palmer, er hjemmemedisiner en effektiv erstatning for medisiner. De kan også kombineres med tradisjonell behandling.

Brett med salt

Eksem av den tørre typen vises perfekt ved hjelp av denne prosedyren. To store skjeer salt er omrørt i en liter varmt vann. Hold hendene i badekaret til løsningen blir varm. Daglig bruk av denne metoden er tillatt.

Dette verktøyet er egnet for fuktig eksem. I en liten krukke brøt ett egg, tilsett eddik og vann i et volum på 50 ml av hver ingrediens.

Så blandet det seg. Blandingen påføres over natten på de infiserte områdene og dekkes med en ren klut.

Om morgenen kan du ikke fjerne tørrfilmen, men nærmere natten til neste dag må du gjennomføre prosedyren igjen. Resultatet vil bli synlig i en uke.

Bladene på planten er presset og den resulterende juice blir regelmessig behandlet med skadet hud.

Å fjerne symptomene og behandle eksem vil hjelpe denne planten. Det rulles gjennom en kjøttkvern og melk helles i den resulterende blandingen. Den resulterende løsningen påføres de infiserte områdene og går over natten, dekket av polyetylen. Relief vil føle seg gjennom fire prosedyrer.

Det er mulig å behandle pasienter i fravær av komplikasjoner på ambulant basis.

Omfattende behandling av eksem inkluderer utelukkelse av kontakt med kjemikalier, diett, bruk av antihistaminer, vitaminer, beroligende stoffer og glukokortikoider (i alvorlig sykdom).

For alle typer eksem er antiallergiske stoffer angitt (Diazolin, Claritin, Fencarol, Loratadine). De reduserer kløen.

I følge indikasjonene foreskrives vitaminer (askorbinsyre, tiamin, pyridoksin). For søvnforstyrrelser og oppblåsthet, brukes følgende medisiner:

I alvorlige tilfeller, ta til behandling med glukokortikosteroider (Prednisolon, Dexamethason). I mikrobial eksem inngår enterosorbenter og antibiotika i behandlingsregimet (i tilfelle av purulente komplikasjoner).

Eksem fører ofte til aktivering av sopp, så antifungale midler kan brukes. Systemisk terapi må kombineres med lokal.

I sistnevnte tilfelle blir forskjellige salver, geler, kremer, lotioner og løsninger påført huden. Følgende grupper av legemidler brukes:

 • fargestoffer;
 • glukokortikoider;
 • komplekse stoffer;
 • antiseptiske midler;
 • agenter som normaliserer trofismen av vev og regenerering.

De mest brukte lokale legemidler som Dexpanthenol, Akriderm, Triderm, Ihtiolovaya salve, Prednisolon, Hydrocortison, Advantan. Antipruritiske og astringente midler (sitronsyre, resorcinoloppløsning, Burov væske), hvit leire, hvetestivelse gir en god effekt.

Zinkpasta brukes i løpet av perioden med akutte symptomer.

Behandlingsregime for pasienter med eksem av palmer inkluderer fysioterapeutiske metoder (PUVA-terapi, laserbestråling, elektroslipbehandling, galvanisering, UVR).

I diett av pasienter bør dominere melkplantemat. Bør avstå fra alkohol.

Behandling av yrkeseksem omfatter fysioterapi, bruk av flytende Burov, sølvnitrat, mentol, sitronsyre, glukokortikoider. Eksem i hendene representerer således ikke en stor fare for pasienten og andre.

Behandling utføres først etter å ha besøkt en hudlege.

Behandling av eksem hender folkeslag

Peeling, kløe og sprekker i håndflatene observeres uten å identifisere dermatitt, psoriasis eller allergier. Menopausale kvinner opplever akutte tilbakefall av kåt eksem på håndflatene, ytterligere behandling vil være nødvendig for å gjenopprette skjoldbruskkjertelen.

Det er nødvendig å skape forhold for å forbedre vannbalansen ved å drikke 6-8 glass vann per dag. Bruk alltid hansker når du rengjør eller jobber. Det er nyttig å påføre olivenolje eller jojoba for å fukte huden. For å lindre betennelse og kløe er det nyttig å lage brus.

Forebygging av eksem på håndflatene

Pasienter som lider av eksem i hånden bør:

 • unngå å bære latexhansker - spesielt pulveriserte;
 • begrense tiden for vannprosedyrer, det være seg en hygienisk dusj eller vask;
 • eliminere hyppig smøring av håndflatene, hender og fingre med alkoholholdige midler;
 • Unngå hudkontakt med aggressive faktorer: kjemikalier, kulde, varme eller friksjon;
 • Ikke bruk ull eller syntetiske hansker.
 • nøye velge kosmetikk (fuktighetskrem, neglelakk), gi preferanse til hypoallergeniske formuleringer uten dufter og fargestoffer.

Hvordan og hvordan å behandle eksem palmer?

Menneskelige hender er et slags visittkort. Hendene er stadig i sikte og kan ikke skjule dem, de gir ut sosial status, yrke og alder.

Eksem på palmer gir mange opplevelser til pasienten, både estetisk og moralsk, fordi det er svært vanskelig å behandle det. Konstant kontakt av huden på hendene med vann, kjemikalier er uunngåelig, derfor har palme lokalisering en ledende posisjon i listen over objekter som påvirkes av eksem.

Eksem på håndflatene

Typer av håndeksem:

 • sant (dishydrotic);
 • profesjonell;
 • mikrobiell (nummular);
 • barn.

Hvorfor vises eksem på hender?
Patogenesen av slik betennelse i huden på hendene er mangesidig og inneholder flere hovedfaktorer:

Atopisk utviklingsmekanisme

Av årsakssammenheng er alle typer eksem delt inn i to typer:

 1. Eksogene årsaker som ikke har en allergisk komponent i opprinnelsen til sykdommen.
 2. Endogene årsaker, med atopisk eller allergisk hudbetennelse.

Eksem på palmer i mer enn 70% av tilfellene har endogen atopisk opprinnelse. Hos slike pasienter økes innholdet av serum IgE i blodet, noe som direkte indikerer en allergisk prosess. Derfor, hvis pasienten har et IgE-assosiert eksem på palmer, bør behandlingen rettes mot å stoppe atopi og ha en immunotrop orientering.

Eksem på palmer er ofte forbundet med bronkial astma, allergisk rhinitt og konjunktivitt, atopisk dermatitt.

Dysregulering av det autonome nervesystemet

I patogenesen av eksem på palmer spiller forstyrrelsen av nervesystemet i det autonome nervesystemet en ledende rolle. I følge de psykologiske testene i dermatologi er depressive, neurastheniske og engstelige depressive syndromer hos pasienter.

Eksemplet på håndflatene er preget av en økning i det sympatiske nervesystemets tone. Dette manifesteres av følgende symptomer:

 • takykardi;
 • svette;
 • kald og våt palmer;
 • tørr munn;
 • følelse av en klump i halsen;
 • meteorologisk avhengighet;
 • nervøsitet;
 • bekymring.

Redusert antimikrobiell immunmotstand

Denne håndsykdommen er preget av ubalanse i immunsystemet: aggresjon fra immunsystemets cellulære nivå (det er en signifikant økning i type 2 cytokiner - IL-4, 5, 10, 13) og mangel på humoral respons, dvs. antistoffproduksjon utføres ikke på riktig nivå.

Reduksjonen i immunresponsen og dens mangel sikrer at infeksjonen blir hyppig overholdt til eksisterende utslett. I tillegg er eksem på palmer preget av uttørket dehydrering av huden. Tørrhet forårsaker intens kløe, og som et resultat, riper og mikrotrauma.
Også den økte affiniteten til atopisk hud av hender for stafylokokker har en betydelig rolle i smittsomme lesjoner.

Når eksem på palmerets egen hudmikroflora på bakgrunn av redusert immunitet kan fungere som et patogen. Dens rolle i sykdommen er todelt: På den ene side gir tilstedeværelsen av bakterier en høy risiko for sekundær pyoderma. På den annen side virker bakteriene selv som antigener for hvilke antistoffer produseres, og dermed initierer en autoimmun hudlesjon. Derfor, med tegn på infeksjon, bør eksem undersøkes på bakterieområdet på palmer for å lede behandlingen mot antibakteriell beskyttelse og løftende immunitet.

genetisk

Utviklingen av denne sykdommen er forbundet med en mutasjon av et kompleks av gener som er ansvarlig for dannelsen av filagrinprotein, som sørger for dannelsen av stratum corneum eller den normale hudbarrieren.
Som med andre typer av denne sykdommen er realiseringen av sykdommen i nærvær av arvelig predisposisjon karakteristisk for håndeksem.

Over halvparten av eksemene på deres palmer er kvinner i alderen 20 til 35 år. 70% av befolkningen har en familiehistorie av denne sykdommen.
Listen over risikofaktorer eller utløsermekanismer for forekomst av hudsykdommer i hendene:

allergisk eksem

 • overdreven trening;
 • stress,
 • røyking,
 • vektig;
 • alkoholmisbruk;
 • yrkesfare.

Ofte utvikler betennelse i hendens hud i medisinske søstre og leger, hos personer som blir tvunget til å vaske hendene ofte (5-14 ganger om dagen) ved yrke. Kontakt med aggressive syrer og alkalier, stoffer på arbeidsplassen er vanlige årsaker til forverring.
mat allergener (proteiner, sitrusfrukter, kakao produkter, fisk, kunstige farger, konserveringsmidler, røkt mat, røde bær, grønnsaker og frukt, honning, nøtter).
symptomer:
Symptomer på den første planen for eksem av palmer er alvorlig kløe, alvorlig tørrhet i huden, rødhet og peeling. Forløpet av sykdommen er hovedsakelig subakutt og kronisk.
Eksem på håndflatene er ledsaget av skader på neglene. Årsaker til spiker sykdom er forbundet med autoimmune atopiske hudlidelser. Typer onihopathies:

 • koilonychia (tallerkenformet inntrykk på nagelplaten);
 • trachyonium ("sandspiker");
 • onykolyse (frigjøring av negleplaten fra sengen fra frikanten);
 • onychomadesis (negleløsning fra vekstpunktet);
 • punctate og båndformet leukonychia (hvite flekker);
 • onihorexis (langsgående spalting av neglen);
 • Bo linjer (tverrgående spor, ruller og spor);
 • et symptom på en timble (mange punkttrykk);
 • blødninger i form av splinter;
 • symptom på oljete flekker.

Sann dyshidrotisk eksem på håndflatene

Denne typen er preget av et alvorlig tilbakevendende kurs, ledsaget av neurose.
Utslett er alltid symmetrisk og påvirker begge hender. Symptomer på dishydrotisk form:

 1. Det er merket kløe mellom fingrene.
 2. Deretter er det grupper av små bobler, som sammenlignes med kokt ris: boblene er nedsenket i tykkelsen på huden, og rundt felgen kommer fram.
 3. Vesikler kan ikke åpnes, og danner straks en skorpe. Ved åpning blir hudoverflaten våt.
 4. Ytterligere grupper av bobler er avgrenset fra sunn hud ved uttalt hyperemi.
 5. Etter at skorpeene faller av, blir huden rødt i lang tid, flak og sprekker.
 6. Huden på hendene er veldig tørr, pasientene er bekymret for den svekkende kløen. På hårområdet blir det lett en infeksjon.

Mikrobielt eksem på håndflatene

Hovedårsakene er tilstedeværelsen av kroniske smittsomme sykdommer. Ofte på hendene oppstår nummulær form av mikrobial eksem.
symptomer:

 • sirupen er ikke symmetrisk;
 • ser ut som en mynt: avrundede lommer av lesjoner som strekker seg i størrelse fra 1 til flere centimeter;
 • oftest under eksacerbasjoner, er utslett lokalisert i de samme områdene.
 1. På huden på hendene vises avrundet erytem.
 2. Vesikler vises på overflaten av erytemet.
 3. Boblene åpnes og danner en uttalt drypp.
 4. Exudate tørker for å danne en gul skorpe.
 5. Etter at skorpen faller av, skylles den berørte overflaten i lang tid.

Profesjonelt eksem på håndflatene

I nærvær av yrkesfarefaktorer (kontakt med syrer, alkalier, medisinske råvarer, kuttefluider, etc.) opplever predisponerte individer betennelse i hendens hud.
symptomer:

 1. Huden av hender er hyperemisk, edematøs og kløende;
 2. lommer av rødhet er dekket med små bobler;
 3. overflaten av vesiklene blir raskt ødelagt med dannelsen av en våt overflate;
 4. da danner en skorpe, deretter - peeling og sprekker;
 5. huden er tørr og kløende.

Når kontakt med et kjemikalie stoppes, svinder sykdommen. Men siden denne sykdommen er preget av polyvalent sensibilisering (allergenimmunitet for flere utløsere), kan sykdommen komme tilbake.

Eksem på håndflatene hos barn

Hos barn er det både dyshidrotiske og nummulære typer av sykdommen. Dyshidrotisk form forekommer ofte etter 3 år. Kliniske manifestasjoner av barns eksem på hendene er ikke forskjellig fra hos voksne. Sykdommen har genetiske røtter.
Hos barn er håndeksem forbundet med patologi i mage-tarmkanalen, leveren og galleblæren:

 • biliær dyskinesi;
 • tarmdysbiose;
 • cøliaki
 • fermentopathy;
 • nedsatt intestinal absorpsjon i malabsorpsjonssyndrom.

Med slike risikofaktorer øker sannsynligheten for eksacerbasjoner og torpid sykdom. Hvis eksem oppdages på barnets palmer, bør behandling rettes ikke bare på hudfeltene, men også i korrigering av patogen i mage-tarmkanalen.
Også de provokerende faktorene for gjentakelse av betennelse er:

 • brudd på et hypoallergent diett
 • overkjøling eller overoppheting;
 • smittsomme sykdommer.

Hos eldre barn forekommer sykdommen ofte sammen med bronkial astma.

Behandlingsmetoder

Behandling av eksem i huden på hendene er lang, vanskelig.

Generell behandling

 1. antiallergiske stoffer (Loratadine, Cetrin, Ketotifen);
 2. immunokoraktive stoffer (histoglobulin, lycopid, polyoksidonium, timalin);
 3. beroligende midler (urtepreparater, beroligende midler, antidepressiva);
 4. systemisk bruk av glukokortikoider for alvorlig betennelse og kløe (Prednison, Dexamethason);
 5. bruk av cytostatika i alvorlig sykdom (metotrexat);
 6. for mikrobial eksem, og for å forhindre tillegg av en stafylokokk infeksjon for ekte eksem, er antibiotika foreskrevet: Flemoxin, Clarithromycin, Ofloxacin.
 7. normalisering av antioksidantsystemet (Emoxipin, Mexidol, vitamin A, E, C);
 8. Parallell behandling av gastrointestinal patologi (enzymer - Panzinorm, Creon, prebiotika - Laktulose, probiotika - Bifidumbacterin, Enterohermin).
 9. vitaminer i gruppe B, vitamin K, folsyre, jern. Prefekt er gitt til monodrugs.

Lokal behandling

Folkemidlene

 1. For å øke hastigheten på helbredelse, brukes flytende bjørktjære, som påføres en gang daglig med et tynt lag til de berørte lesjonene og får tørke. Fjern deretter tar-lotion;
 2. Lokale bad av eikebark avkok har soling og antipruritiske egenskaper. 2 ss. sett knust bark i 1 liter vann, kok i 15 minutter. Cool, belastning og bruk som et lokalt bad en gang om dagen.

Behandling av folkemidlene må avtales av legen. Bruk urtepreparater for subakutt og kronisk kurs.

Håndpleie


Det er nødvendig å utelukke bruk av klær fra stoffet, som inkluderer ull.
Fingernails bør kuttes kort (forebygging av infeksjon under kaming).

Anbefalt UFO hud sol.

Tørr hud er svært sårbar for eksterne patogene faktorer. Tynnet og dehydrert - det er i høy risiko for eksacerbasjon og infeksjon. Derfor bør hender i henvendelsesperioden være nøye ivaretatt:

 • kosmetikk til omsorg må velges uten dufter og konserveringsmidler (med minimum holdbarhet);
 • Ikke bruk såpe til å vaske hendene.
 • fuktighetsgivende omsorg, samt rensing og desinfisering av mikroskraper og hårbørster kan utføres ved hjelp av medisinsk kosmetikk Populære produkter selskap Uriage serien Cu-Zn: rensing gel, desinfiserende spray, fuktighetskrem. Disse verktøyene kan brukes til barn.
 • For å myke, mette med fett og skape en hudbarriere, bør du bruke bløtgjøringsmidler, som er mettede og umettede kjeder av hydrokarboner, og er representert av kolesterol, stearin, fettsyrer. Slike midler er utbredt: Emolium, Mustela Stelatopia, Aven Trixer, La Cree, La Rosh Pose.

Midler til omsorg for den berørte huden kan forårsake allergier, så de må være foreskrevet av en lege.

Flere Artikler Om Typer Acne