Eksem på hendene er en alvorlig inflammatorisk sykdom i kronisk dermis.

Ofte påvirker sykdommen de midterste lagene i huden. Som regel er symptomene på eksem uttrykt i form av et ganske lite utslett. Samtidig på alle de berørte områdene i huden, kan du oppdage sprekker og bobler.

Behandling av eksem i hendene er basert på sykdommens patogenetiske egenskaper og symptomene på dets manifestasjoner. Utslett, kløe og hud slitasje krever bruk av salver, kremer og kompleks behandling foreskrevet av en spesialist.

årsaker til

Hvorfor vises eksem på hendene, og hva er det? Sykdommen oppstår av flere årsaker. Noen ganger er det flere irriterende faktorer.

Hovedårsakene til problemer med hendens hud:

 1. Avhengighet av mat som forårsaker allergiske reaksjoner: krydret, røkt, sukkerholdig. Forårsaker irritasjon: sjokolade, egg, honning, sitrusfrukter, jordbær. Allergi mot metaller hvor armbåndsur og armbånd er laget.
 2. Pollen, ull, muggsvamp, poppelvann, provoserende allergier.
 3. Farger av forskjellig opprinnelse i produkter, husholdnings kjemikalier, kosmetikk, klær.
 4. Kjemikalier som en person kommer i kontakt med etter aktivitetstype (i laboratoriet, på et kjemisk anlegg, under maling, etc.).
 5. Svak immunitet, kroniske sykdommer.

Hvordan behandle eksem på hendene vil avhenge av sin type, samt årsaken.

Typer eksem

Eksem oppstår på fingrene, ansiktet, føttene og andre områder av huden. Det forekommer i akutte og kroniske former. Det er klassifisert i flere typer avhengig av symptomene og patogenesen.

 1. Sann eksem, eller idiopatisk. Det er preget av et akutt utbrudd: huden er symmetrisk påvirket, oftest i hendene; begynner med reddening foci, så på bakgrunn av dette vises bobler og støt, som snart åpner opp med dannelse av sår og erosjoner. Overflaten av huden er rikelig gråtende, med frigjøring av serøs ekssudat.
 2. Disgidroticheskaya. En av varianter av den ovennevnte sykdommen. Det er preget av utslett på fingrene og siden av hendene. Det har også en kronisk form, som er preget av alvorlig kløe og brenning mellom fingrene.
 3. Profesjonell - forårsaket av konstant eksponering for huden av hendene på en skadelig faktor, for eksempel en viss irriterende substans (trykkblekk, klorholdige midler, stoffer, kjemikalier, lim, etc.).
 4. Mikrobiell. Den utvikler seg som en sekundær prosess på stedet av infisert, skadet hud, purulente sår, riper og slitasje.

Av type utslett er det to typer patologi på fingrene:

 1. Våt. Det er preget av sterkere rødhet og våte flekker eller et lite blærende utslett mellom fingrene på palmer. Det er preget av alvorlig kløe, brennende, og det er vanskeligere å kvitte seg med det.
 2. Tørr. Det er preget av unormal tørr hud, peeling, rødhet eller kløe i palmer.

Den primære oppgaven ved behandling av patologi er å eliminere hormonelle lidelser og nevrotiske lidelser.

symptomer

Hvis uventet begynte hendene å knuse kløe, og de ble røde, er dette den første manifestasjonen av den første fasen av eksem. Det neste symptomet er at bobler vises på stedet for de første lesjonene og vesiklene er fylt med en klar vandig væske. Temperaturen på huden på håndflaten og hendene stiger.

Kløe, brennende og rødhet opptar en stor plass og øker. Sår, sår, sprekker og gråtende soner begynner å danne på den berørte huden. Under disse symptomene kan du bli smittet gjennom sårets åpning.

I følge kliniske indikatorer er eksem delt i vått og tørt. I det første tilfellet er de klassiske symptomene på den sanne sykdomsformen tilstede, mens tørt eksem er ledsaget av xerose og dannelsen av smertefulle sprekker.

Eksem på hender: bildet er den første fasen

Hvordan ser eksem ut på fingrene, vi tilbyr å se detaljerte bilder i første fase og ikke bare.

Hvordan behandle eksem på hendene?

Når eksem på fingrene er diagnostisert, inkluderer behandling ofte ikke-spesifikk terapi med en desensibiliserende effekt: autohemoterapi, blodtransfusjon, hirudoterapi, laktoterapi. Ved alvorlig eksem utføres hemosorpsjon, enterosorption og plasmaferes.

Ved en korrekt foreskrevet behandling og pasienten som oppfyller alle anbefalingene, kan en tilstrekkelig lang remisjon av sykdommen oppnås, livets perioder kan utvides uten forverring av eksem.

Omfattende behandling av eksem på hendene inkluderer frigjøring av kroppen fra allergener og deres komplekser med antistoffer, avgiftning, bruk av antihistaminer, restaurering av helsen til mage-tarmkanalen, korrigering av immunreaksjoner, sedasjon. Et viktig punkt i behandlingen er bruk av kortikosteroider som kan hemme inflammatoriske prosesser i kroppen.

Aktuell behandling er rettet mot lindring av smerte, brennende, tørr hud, forebygging av infeksjon. Bruk hormonelle og antiseptiske salver, lotioner, bad, etc.

Berørt hud skal beskyttes mot eksponering for sollys, frost og vær. Personer som lider av eksem i huden kan foreskrives et kompleks av fysioterapeutiske prosedyrer (laserbehandling, magnetisk terapi, ozonbehandling, kryoterapi eller bestråling av sykdomsfokus med ultrafiolett stråling).

Helbredende bad og mudder viser også en god terapeutisk effekt. Pasienter anbefales å følge et hypoallergent diett, slutte å røyke og alkohol, og ta spesielt hensyn til hygieniske tiltak.

Kostholdsterapi

Det anbefales å forlate krydret og salt mat, sterk kjøttboks, egghvit, stekt kjøtt, vilt, røkt kjøtt, hermetikk, oster, pølser, krydder, kaffe, sjokolade, sprit.

Fremstillingen av proteinprodukter (kjøtt, fisk) skal gjøres på en diett måte. Generelt er det lette melke-vegetabilske dietten vist.

Hudpleie

Siden eksem på hendene er huden oftest tørr, er det nødvendig å bruke fuktighetskremer som er foreskrevet av en lege, som vil gjenopprette sin fettmetabolismen.

Bading i badekar eller dusj er begrenset til 10 minutter ved en vanntemperatur på ikke over 40 ° C. I dette tilfellet er vaskeklut bedre å ikke bruke for å unngå å gni og skrape huden. Såpe er ønskelig å erstatte rensende lotioner, skum eller dusjgeler, som skal være flytende, og heller uten farge og lukt.

Eksem salve på hender

Salver for behandling av eksem er en blanding av medisinske kosttilskudd og fettstoffer som senker fordampning og varmeoverføring.

Den hyppigst foreskrevne salven:

 • Lokoid;
 • Wilkinson salve;
 • triderm;
 • Elokim;
 • Advantan;
 • prednisolon;
 • takrolimus;
 • Salisylsalve;
 • tselestoderm;
 • Boris salve;
 • Skin Cap.

For kremer bruker en 3% løsning av borsyre, en 0,1% løsning av rivanol, med utmerkede sukkerunderlag (5% bornaphthalan, boretjære).

Før du behandler eksem på hendene, må du kontrollere at diagnosen er riktig. Illiterat bruk av medisinering kan betydelig forverre den allerede smertefulle tilstanden til huden din.

Folk eksem behandling på hendene

Når det er eksem på hendene på folkemusikk er rettsmidler veldig effektive og brukes som et tillegg til hovedbehandling eller handling som et alternativ til slike med ineffektivitet.

 1. Effektiv mot eksem rå poteter. Denne metoden brukes ved å tørke det ømme stedet med potet juice eller i form av en maske av revet grønnsak under en bomullsbandasje. Du kan også legge til den hakkede massen 1 skje fersk honning. Hold på huden en slik maske må være minst 2 timer.
 2. Tre eller fire friske vasket planter av en koltsfoot sendes gjennom en kjøttkvern og helles med fersk melk til en pasty konsistens er oppnådd. På de berørte områdene fordeles det resulterende produktet jevnt. Deretter pakkes den inn i cellofan eller klamfilm, og pakkes i bomullstøy. Prosedyren utføres om natten 2-3 ganger.
 3. Tørre hender eksem behandles godt med saltvann. Salt (helst hav) tilsettes til varmt vann, ca. 2 ss til 1 liter vann. Slike eksem bade på hendene er laget i et basseng med en løsning og er der til vannet kjøler seg ned. Du kan gjøre denne prosedyren hver dag til en merkbar forbedring oppstår.
 4. I solsikkeolje (200 g) tilsettes kolofonium, vaskesåpe, aloe juice, bivoks (50 g hver). Varm over lav varme til ingrediensene oppløses, lag en salve. En blanding av smøring av den berørte huden.

Folkemedisiner anses å være ikke-tradisjonelle, men er ikke moderne farmakologi basert på dem? Det er de naturlige komponentene av plante- og animalsk opprinnelse med sitt rike sett med vitaminer og sporstoffer som effektivt kan bidra til å kurere hudsykdommer, og spesielt - eksem på hendene.

Eksem på hender - hvordan å behandle og hvordan å kjempe?

Eksem er en vanlig dermatologisk sykdom med allergisk opprinnelse med kronisk kurs. Eksem utgjør 30-40% av alle dermatologiske sykdommer. Den kan ligge på forskjellige deler av kroppen, men oftest påvirker det hendene.

Du kan se på bildet, ser ut som eksem på hendene. På grunn av den uattraktive utseendet av sykdommen forårsaker ikke bare fysisk, men også psykologisk ubehag. En person gjemmer hendene sine fra andre, prøver å være mindre i samfunnet, lukker seg i seg selv, noe som kan føre til en nervøs sammenbrudd.

Årsaker til eksem på hendene

Ulike faktorer kan forårsake eksem på hendene:

 • genetisk predisposisjon;
 • svekkelse av immunitet;
 • funksjonsfeil i endokrine kjertler;
 • hormonelle endringer;
 • kroniske sykdommer;
 • infeksjon;
 • nervøs spenning;
 • hyppig stress;
 • konstant eksponering for kjemikalier (vaskemidler, maling, løsemidler) på huden;
 • ukontrollert medisinering (for eksempel antiinflammatoriske legemidler);
 • Klær laget av syntetiske stoffer;
 • noen legeringer ringer og armbånd;
 • billig, dårlig kvalitet kosmetikk;
 • pollen;
 • poppel-fluff;
 • dyrehår;
 • insekt biter;
 • formen;
 • husstøv;
 • helminthic invasjoner;
 • litt mat.

Under påvirkning av de ovennevnte faktorer, prostaglandiner - spesielle stoffer som er syntetisert av immunsystemet, utløse frigjøring av histamin, kalt inflammatorisk mediator, som bidrar til forekomsten av utslett og utvikling av inflammatoriske prosesser.

Bilder av hvordan du ser eksem på hender

Eksem. Utslett. Bilde 1.

Eksem. Rødhet. Foto 2.

Eksem. Kløe og brenning. Foto 3.

Eksem. Tørrhet. Foto 4.

Eksem på hendene. Foto 5.

Eksem på hendene. Foto 6.

Typer eksem på hendene

Det er flere former for eksem på hendene, bildet vil vise forskjellene sine:

 • Sant eller idiopatisk

Det er forårsaket av arvelig disposisjon, langvarig stress tilstand, kroniske sykdommer i fordøyelsessystemet eller endokrine systemet. Bobler fylt med væske og papiller danner på huden. Etter hvert smelter boblene og åpner seg, og i deres sted ser det ut som erosjoner og skorper, som huden er sterkt fortykket og hudmønsteret er forbedret. Dette skjemaet er preget av en rask start, akutt kurs og alvorlig kløe.

Vanligvis diagnostisert hos barn som er utsatt for allergiske reaksjoner hos spedbarn som spiser på spedbarnsformål, samt hos personer som lider av bronkial astma.

Oftest, eksem på hendene forårsaker vaskemidler. Men narkotika, bee stings, pollen, støv og ull kan også være årsaken til sykdommen.

Det oppstår når en komplikasjon av ekte eller atopisk eksem. Kausjonsmiddelet er en hudsvamp som trenger inn i sår og slitasje. Manifisert av purulent betennelse, rødhet og blå hud. Over tid krymper ekssudatet og danner skorpe, som hovedsakelig er lokalisert på fingrene.

Gul skorpe vises på huden som forårsaker alvorlig kløe.

Karakterisert av ansatte i kjemisk industri, gipsere, malere, skiver - personer som stadig er i kontakt med kjemikalier. Eksterne manifestasjoner ligner symptomene på den sanne formen av sykdommen. Første eksem på hendene, bildet vil vise sine manifestasjoner, det er godt behandles. Hvis du starter sykdommen, blir den kronisk.

Symptomer på eksem på hendene

De kliniske manifestasjonene av sykdommen er tydelig synlige på bildet av den første fasen av eksem på hendene:

 • utslett mellom fingre, på håndflater og hender;
 • hyperemi, tørrhet, tetthet og hevelse i huden;
 • kløe og brennende.

Sykdommen fortsetter i flere stadier. Først vises små skader av skade, men etter hvert vokser de, vokser i størrelse og dekker store områder av huden. Vanligvis er utslett representert av papiller og vesikler (bobler) fylt med flytende innhold. Etter 3-4 dager spretter boblene spontant eller som følge av kamskjær, som danner gråtende erosjon og sår, noe som forårsaker smerte og ikke heler i omtrent en måned. Krustene dannes gradvis i deres sted. I noen typer eksem er hudens hud tykkere, hudpigmentering på hendene er forstyrret, smertefulle blødende sprekker vises, peeling begynner.

Hvis en sekundær infeksjon slår sammen, dannes sår og purulente sår, noe som kan forårsake alvorlig ubehag. Risikoen for infeksjon øker under åpningen av boblene.

Eksem er preget av syklisk kurs, hvor stadiene av remisjon og forverring veksler.

Hvordan behandle eksem på hendene?

Først undersøker en dermatolog pasienten og sender ham til laboratorietester for å etablere en nøyaktig diagnose og skille eksem fra andre sykdommer. Du bør også bestemme den provokerende faktoren, fordi årsakene til og behandlingen av eksem på hendene er sammenkoblet.

Hvordan behandle eksem på hendene til legen bestemmer på grunnlag av undersøkelsens resultater. Han overvåker kontinuerlig pasientens tilstand og endrer om nødvendig medisiner eller justerer doseringen.

Vanligvis er eksem, for eksem, foreskrevet, inkludert:

 • antiinflammatoriske legemidler;
 • antihistaminer - eliminere kløe og betennelser på grunn av evnen til å blokkere frigjøring av histaminer;
 • antiseptiske midler - lage gadgets fra dem for å tørke kammer og forhindre infeksjon;
 • antibiotika er nødvendig hvis sykdommen er komplisert ved infeksjon;
 • beroligende midler - brukes hvis problemet utløses av stress;
 • legemidler som gjenoppretter skjoldbruskkjertelen - i strid med arbeidet sitt;
 • multivitaminkomplekser - styrke immunforsvaret.

Effektivt eliminere symptomene på eksem på hendene vil hjelpe lokale rettsmidler (salver og kremer). I alvorlige situasjoner, ty til hormonelle salver. Men de blir ikke brukt for lenge til å unngå avhengighet og komplikasjoner.

Etter eliminering av akutte manifestasjoner går det på ikke-hormonelle legemidler. Utmerkede resultater gir deg muligheten til å få en rekke midler Losterin. De inneholder naftalan, salicylsyre, ekstrakter av medisinske planter, naturlige oljer. Disse komponentene velges i optimal konsentrasjon, noe som sikrer maksimal terapeutisk effekt. Preparatene inneholder ingen hormoner, fargestoffer, dufter, som eliminerer avhengighet og minimerer mulige bivirkninger, gjør det mulig å bruke daglig i lang tid. Med regelmessig bruk fukter Losterin krem ​​huden, lindrer tørrhet, tetthet og peeling, lindrer betennelse, reduserer kløe.

Fysioterapeutiske prosedyrer (ozonbehandling, ultrafiolett bestråling, parafinbad) brukes i forbindelse med medisinske preparater. Du må også følge en diett. I forverringsperioden anbefales det å forlate krydret og røkt mat, syltetøy og hermetikk, egg, helmelk, sitrusfrukter, jordbær, sjokolade, honning, nøtter, sopp, belgfrukter, tomat, majones, kaffe, rødvin. Grunnlaget for maten bør være porridge, meieriprodukter, grønne grønnsaker og frukt.

Du bør ikke selvstendig søke etter svaret på hvordan du behandler eksem på hendene, og bildet viser hvordan selvbehandling kan føre til komplikasjoner. Det mest effektive resultatet kan kun oppnås med komplisert behandling.

Forebygging av eksem på hendene

For å forlænge ettergivelsesperioden og unngå eksacerbasjoner anbefales det:

 • følg en diett
 • eliminere stressende situasjoner;
 • slappe fullt ut;
 • sove minst 8 timer;
 • bruk hansker når det er i kontakt med vaskemidler;
 • Før du går utenfor, bruk kremer med UV-filtre;
 • Bruk klær laget av naturlige stoffer;
 • ikke bruk billig kosmetikk;
 • Ikke overdrykk huden;
 • daglig våtrengjøring;
 • ta vitaminer;
 • rettidig behandle smittsomme sykdommer;
 • Bruk regelmessig ikke-hormonelle salver og kremer.

Linje av midler Losterin

Designet for daglig hudpleie ved behandling av kroniske hudsykdommer - psoriasis, eksem, nevrodermatitt, atopisk dermatitt.

Preparatene inneholder i sin sammensetning en balansert kombinasjon av aktive aktive ingredienser (deninerte naftalan, urea, salicylsyre, urteekstrakter, naturlige oljer), valgt for den mest effektive terapeutiske effekten på huden i forskjellige hudsykdommer.

Eksem på hendene. Hvordan behandle en sykdom

Kjære lesere, alle hudsykdommer i kronisk form, reduserer sterkt kvaliteten på menneskelivet. Eksem henviser til slike sykdommer. Det gir mye problemer, spesielt for kvinner: Vi gjør alt husarbeidet med hendene, og utslett på dette stedet betyr at vi må gi opp de vanlige tingene og se etter effektive måter å løse problemet på.

Hvis du har eksem på hendene, viktigst - ikke fortvil. Den rette holdningen er alt vårt. Selv om det er vanskelig å fullstendig bekjempe denne sykdommen, er det ganske mulig å gjøre eksacerbasjoner sjeldne. Hva er årsakene til eksem på hendene, hvordan å behandle denne komplekse sykdommen - legen av den høyeste kategorien, Yevgeny Nabrodova, vil fortelle om dette profesjonelle, men tilgjengelige språket. Gi henne ordet.

Eksem på hendene refererer til kronisk hudsykdom. Det er basert på akutt betennelse i huden med utseendet på ulike elementer i utslett. Denne kroniske dermatosen fortsetter i mange år, og gir tilbakefall under påvirkning av uønskede faktorer.

Hvorfor forekommer eksem

Eksem på hendene kan oppstå på grunn av langvarig løpet av allergisk kontaktdermatitt og kan utløses av yrkesfare. Grunnlaget for sykdommen er sensibilisering av kroppen - en viss reaksjon av immunsystemet til langvarig kontakt med allergen eller irriterende faktorer.

Hovedårsakene til eksem på hendene:

 • immunforsvarets reaktivitet, tilstedeværelsen av visse immunkomplekser og autoantistoffer i blodet;
 • Konstant kontakt av huden på hendene med aggressive kjemikalier;
 • skader på huden;
 • kroniske allergiske sykdommer;
 • krenkelse av nerve innervering;
 • konstant psyko-emosjonell stress, forekomsten av stressende situasjoner;
 • endokrine patologier, inkludert diabetes mellitus og hypertyreose;
 • kroniske sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • vaskulær dystoni;
 • genetisk predisposisjon;
 • sykdommer i leveren, nyrene og andre indre organer.

Hos pasienter med eksem på hendene, blir antall T-lymfocytter og T-celler redusert, med mange B-lymfocytter. Antistoffer som opptrer under allergiske reaksjoner og hyperaktivitet i immunsystemet finnes også i blodet. Dette gjør at vi kan vurdere eksem som en immunopatologi.

Vi kan ikke vite nøyaktig hvordan immunforsvaret vil reagere på visse eksterne og interne stimuli. Fra eksem i hendene på ingen av folket er ikke forsikret. Det er tilfeller av medisin hvor kronisk dermatose oppstod hos personer som ikke hadde manuelt arbeid, og de som arbeidet med hendene, interfererte hver dag med hendene med ulike løsninger og kom i kontakt med kjemiske preparater. Denne sykdommen var ikke.

En stor rolle i utviklingen av eksem er tilstanden i nervesystemet. Du har sikkert hørt at "alle sykdommer er fra nerver." Manglende evne til å motstå de negative effektene av stress, konstante bekymringer og indre angst fører til det faktum at immunforsvaret er alvorlig sviktende. Og forbindelsen mellom nervesystemet og immunsystemet har lenge blitt bevist.

Typer eksem på hendene

Eksem på hendene er vanligst. Det kan påvirke både fingrene og interdigitalene separat, og huden opp til albuen og skuldrene.

Avhengig av sykdommens art, skilles følgende typer eksem på hendene:

 • sant (idiopatisk);
 • mikrobiell;
 • mycotic;
 • disgidroticheskaya;
 • profesjonell.

Alle typer eksem har vanlige symptomer: kronisk kurs, lignende elementer av utslett og områder av lokalisering. Er eksem eksemisk? Sykdommen er ikke smittsom og truer ikke andre.

La oss se hva eksem ser ut på bildet.

Eksem på hendene. Bilde 1

Eksem på hendene. Foto 2

Jeg vil gjerne snakke om hver bestemt type eksem separat.

Ekte eksem

Sann eksem på hendene regnes som en polyetiologisk sykdom. Eksperter identifiserer to hovedgrunner for sin utvikling - autoimmune prosesser og neurogene faktorer. Når kroppen blir utsatt for potensielt irriterende og farlige stoffer i lang tid, blir det sensibilisert. På grunn av dette begynner huden å reagere med en inflammatorisk reaksjon på alle påfølgende kontakter med provokerende faktorer.

Sann eksem på hendene er ledsaget av følgende symptomer:

 • Utseendet til små papiller eller vesikler som raskt åpner for å danne små erosjoner;
 • ekssudat begynner å skille seg ut, områder av permanent suge vises, som til slutt blir dekket med skorper;
 • ekte eksemutslett antas å være foci som har tynne kanter;
 • Foruten børster kan andre deler av kropp og ansikt påvirkes;
 • lommer av utslett er oftest symmetrisk;
 • tilbakefall av sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe og angst hos pasienten.

Et karakteristisk symptom på ekte eksem er samtidig tilstedeværelse på hendene på elementer av utslett av ulike utviklingsstadier. Under eksacerbasjon av dermatose på huden kan det være rødme, og vesikler og skorper med erosive områder.

Etter at betennelsen har gått ned, kan pigmenterte områder eller pigmentflater vises på hendens hud. Over tid blir de svake og kan forsvinne helt. Ofte gjentatt eksem på hendene ledsages av en generell forverring av huden, som blir for tørr, skiller seg konstant, er utsatt for sprekker og overdreven fortykkelse av det kåte laget (hyperkeratose).

Mikrobielt eksem

Mikrobielt eksem på hendene forekommer i hudskrekk og sår, trofasår og riper. Med forverring av sykdommen vises inflammerte lesjoner med klare kanter, dekket av papiller, vesikler, gråtende erosjoner, purulente skorper ligger over. Separat fra hovedstedet for betennelse er små pustler. Mikrobielt eksem vises ofte på tær og hender. Kan ha en sopp natur, spesielt hos personer med nedsatt immunforsvar.

Mykotisk eksem

Mykotisk eksem på hendene vises på bakgrunn av nederlaget for soppinfeksjonen og utviklingen av følsomhet overfor sopp. På huden er det begrenset røde områder, blærende utslett. Hvis kroniske soppinfeksjoner er funnet hos en pasient, er det nødvendig å nøye velge en behandling, med tanke på at sopp begynner å formere seg mer aktivt med lang bruk av hormonale salver.

Dyshidrotisk eksem

Dyshidrotisk eksem opptrer på palmer og såler, hvor stratum corneum uttrykkes. De oppførte boblene blir raskt til erosjon eller serøse og purulente skorper. Betennelsen kan spre seg til hender og underarmer. Dyshidrotisk eksem på hendene fører ofte til patologiske endringer i negleplatene.

Profesjonelt eksem

Yrkeseksem på hendene vises som svar på langvarig hudkontakt med irriterende stoffer. Sykdommen rammer mennesker som arbeider i farlige næringer, har kroniske sykdommer i leveren, mage-tarmkanalen, endokrine system og allergiske patologier (bronkial astma, vårrinitt, pollinose).

Symptomene på yrkeseksem på hendene ligner manifestasjonene av ekte eksem. Tilbakeslag av sykdommen begynner med en uttalt rødhet og hevelse i huden, og deretter vises vesikler og papiller på den. Denne patologiske prosessen er ledsaget av alvorlig kløe. Etter åpning oppstår boblene erosjon og lommer i bløt. Utslett forekommer overveiende i de deler av hendene som er i direkte kontakt med aggressive stoffer. Men over tid kan andre deler av lemene også være involvert i inflammatorisk prosess, inkludert fingre og interdigitalrom.

I denne videoen forteller fagfolk hva som skjer med eksem og andre dermatoser, hvordan man behandler sykdommen med tradisjonelle metoder og forebygger tilbakefall.

Prinsipper for eksembehandling

I motsetning til standard allergisk dermatose, fortsetter eksem ofte å oppstå selv etter eliminering av de viktigste provokasjonsfaktorene. Behandling krever en vurdering av pasientens livsstil, arten av hans diett og mentale egenskaper. Det er viktig å beskytte pasienten mot skadelige produksjonsfaktorer samtidig som det er nødvendig å gjenopprette den psyko-emosjonelle balansen, som ofte undergraves av vanskelige livssituasjoner og en lang eksemkurs som bryter utseendeevnen og ledsages av alvorlig ubehag.

Spesielt akutt er forekomsten av eksemhender oppfattet av kvinner. Under forverring av alvorlig kløe utfører ikke husholdnings- og profesjonelle plikter. Vi må gjemme hender fra andre. Sykdommen undertrykker personligheten sterkt, gjør at du tenker på livets urettferdighet og fortvilelse.

Faktisk er eksem en vanlig sykdom som kan forekomme hos oss alle. Ikke grav for deg selv, klandre deg selv for utviklingen av sykdommen. Jeg gjentar: Vedtaket av sin sykdom i kombinasjon med en rolig holdning til utvinning bidrar til å komme til en lang remisjon.

Husk at med eksem på hendene ikke bør tillate både overoppheting og hypothermia hud. På våren, unngå insektbiter. Gi opp alkohol helt - det øker immunforsvarets reaktivitet.

Narkotika terapi

Behandling av eksem på hendene utføres vanligvis av en hudlege. Medikamentsterapi omfatter bruk av følgende grupper av legemidler:

 • antihistaminer;
 • beroligende midler, beroligende midler;
 • B-vitaminer, retinol;
 • kortikosteroidmidler;
 • antibiotika;
 • antifungal medisiner;
 • immunoukreplyayuschie midler.

Narkotikabehandling av eksem på hendene inkluderer bruk av både generell og lokal medisin. Ulike salver, geler avlaster kløe og rødhet, gjør at du føler deg bedre, forhindrer tillegg av en sekundær infeksjon. Men salven for eksem på hendene, som alle andre midler for behandlingen, må utpeke en lege.

Det er viktig å lage en nøyaktig diagnose og identifisere predisponerende faktorer. I mikrobielt eksem er preferanse gitt til antimykotiske midler som hemmer veksten av soppflora. Det er nødvendig å nøye undersøke pasienten, spesielt tilstanden til tarmene hans. I nærvær av dysbiose tildelte probiotika og prebiotika.

I den akutte perioden er det nødvendig å smøre områder med betennelse med en væske av Burov, 0,1% med en løsning av kobber eller sinksulfat, 0,25% med en løsning av sølvnitrat. God beroligende effekt på hendene på huden har salveblandinger med tilsetning av difenhydramin.

Fysioterapi og ernæring

Fra fysioterapi for eksem på fingrene, bruk følgende:

 • electrosleep;
 • medisinske urte- og mudderbad;
 • ultralyd terapi;
 • phonophoresis;
 • laser terapi;
 • kryoterapi.

Sørg for å finne en kunnskapsrik spesialist som vil bidra til å bestemme de sanne årsakene til eksem på hendene og foreskrive behandling ved hjelp av de nyeste metodene og fysioterapeutiske enheter.

Ved kronisk eksem i hendene, inkluderer behandlingen nødvendigvis slanking. Meieriprodukter og vegetabilske produkter anbefales, uten å opprettholde en stor mengde fett. Unngå røkt mat, over saltet og stekt mat, krydder og overflødig salt. Kjøttet skal kokes eller stuves, uten hud. Sitrusfrukter, alkohol, hermetikk, pickles og krydret retter, samt søtsaker er forbudt.

Bruk av spesielle kosmetikk

Pasienter med eksem på hendene kan ikke bruke vanlig kosmetikk, noe som kan provosere eksacerbasjon. Bruk spesiell kosmetikk laget for hud utsatt for dermatose og tørrhet. I dag er slike kosmetikk allment tilgjengelig. Kanskje prisen er litt overpriced, men tro meg, slik hypoallergen betyr ikke kan gjøres.

For eksem på hendene kan ikke bruke vanlig såpe og forhindre overdrying av huden. Bruk fuktighetskrem. Dyre kosmetiske produkter kan erstatte vegetabilsk eller olivenolje (koker den før bruk og oppbevares på et mørkt sted). Pass på å bruke den på huden din flere ganger om dagen. Og gjør husarbeid i høykvalitets hansker. Og gi opp syntetiske og ulletøy.

Bekjemp mot psykose og stress

Siden gjenopprettelsen av psyko-emosjonell likevekt er en viktig del av behandlingen av eksem, vær sikker på å revurdere holdning til stress og situasjoner som du, alas, ikke kan endre. Stopp å forvirre deg selv for tidligere feil, slippe av frykten din og tidligere forbrytelser. Yoga, sport og svømming, samt moderne åndelige praksis bidrar til å oppnå harmoni med hverandre.

Høyeste kategori lege
Evgenia Nabrodova

Jeg takker Eugene for all informasjon. Og for sjelen, vil vi høre i dag til QUATRO-gruppen. Volare. Et kjent band utfører en fantastisk sang. Jeg håper du hviler og får positive følelser.

Eksem behandling på hender

Eksem er en estetisk ubehagelig dermatologisk sykdom med vedvarende kurs. Økematiske lesjoner står for, ifølge ulike estimater, fra 30 til 40% av alle hudsykdommer. Eksem kan lokaliseres i ulike områder av kroppen, men påvirker oftest hendene.

Til tross for at sykdommen ikke utgjør en alvorlig trussel, reduseres det markant av menneskelivets kvalitet. Det fysiske ubehag hos noen pasienter går sammen i en deprimert sinnstilstand og en nedgang i selvtillit. Spesielt smertefullt er den uoppdagelige utsikten over sine hender på en kvinne. I tillegg kan eksem på hendene være en hindring for å jobbe i noen spesialiteter, så vel som husholdningsarbeid.

Til tross for det faktum at leger ennå ikke har funnet en universell ordning for behandling av eksem, er det en ting sikkert - det kan bli kurert. Eller heller, som offisiell medisin sier, for å oppnå en stabil remisjon. På de sanne årsakene til fremveksten og effektive måter å kvitte seg med den listige sykdommen i vår artikkel.

Symptomer på eksem

Tegn på klassisk håndeksem er vanskelig å forveksle med andre hudsykdommer. Hennes navn "ekzeo" oversettes som "koke". Begrepet bringer det viktigste symptomet på eksem - dekker huden med små bobler som overflaten av kokende vann.

Nederlaget har flere stadier:

 • Følelse av kløende hud;
 • utseendet på bobler med gjennomsiktig innhold
 • etter å ha åpnet vesiklene, sår, suge;
 • Når huden tørker ut, blir den dekket av skorpe og skorpe.

Ulempen av sykdommen ligger i det faktum at dets ytre manifestasjoner er villedende. Vanligvis, når eksem oppstår, tror folk at problemet ligger i huden, og håper på behandling med ulike kremer og salver. Men moderne hormonelle stoffer bringer bare midlertidig lindring, og eliminerer ikke eksemmatiske manifestasjoner for alltid.

Det skal forstås at hudutslett ofte skyldes funksjonsfeil i organer som ved første øyekast ikke har noe å gjøre med hender. I de tre tre sannsynlige foci provocateurs: forstyrrelser i immunsystemet, nervesystemet og fordøyelsessystemet.

Leger etablerte en ting med en 100% garanti - eksem er ikke-smittsom, det vil si at det ikke overføres til andre personer under kontakter (håndtrykk, etc.). Dette er viktig å forstå, siden lignende symptomer har mange smittsomme hudsykdommer, som skabb. I tilfelle pruritus og utslett, må en hudlege se ut til å opprette den nøyaktige årsaken og rette behandlingen.

Hvorfor forekommer eksem mest på hendene?

Den overfladiske forklaringen av lesjonens "favoritt" plassering er forbundet med sårbarheten av hendene på klær og hyppig kontakt med irriterende medier, inkludert vann. Opplevde dermatologer påpeke imidlertid en dypere årsak. Faktum er at i de fleste pasienter, i tillegg til hender, eksem påvirker føttene og bena og bena.

Dette antyder at den patologiske prosessen oppstår oftest i deler av ekstremiteter med langsom blodsirkulasjon. Kanskje, i nærvær av noen ugunstige faktorer, kan huden uten normal blodstrøm ikke klare sine direkte beskyttende funksjoner.

Årsaker til eksem

Leger fremdeles argumenterer for årsakene til denne hudsykdommen. Som vanlig er sykdommer med uklar etiologi betegnet av det rungende uttrykket "idiopatisk". Sann eksem, det vil si årsaken som ikke ligger på overflaten, tilhører også dem. De mest progressive legene har en tendens til å se røttene av problemer i immunforstyrrelser som fører til allergiske inflammatoriske reaksjoner.

Før den endelige avklaringen av den sanne eksemutløsermekanismen førte det medisinske yrket inn i gruppen av polyetiologiske sykdommer. Dette betyr at årsaken til dette dermatologiske problemet er en kombinasjon av flere ugunstige faktorer.

Saker som provoserer hender eksem inkluderer:

 • immun-suppresjon;
 • mangel på vitaminer B6 og andre mineraler;
 • lesjoner i mage-tarmkanalen (erosjon, sår, tarmdysbiose, etc.);
 • stressende stater;
 • brudd på utskillelsesfunksjoner;
 • helminth infeksjon.

Tilfeller av manifestasjon av eksem etter bruk av visse stoffer, matallergene, iført armbånd og klokker, hvor belegget inneholder skadelige fargestoffer, er notert.

I tillegg til det sanne er det følgende typer eksememer på hendene:

 • Atopisk oppstår mot bakgrunn av alvorlige allergier (pollen, dyreblod, mat, etc.). Det finnes vanligvis hos personer med genetisk predisponering for sykdommer av allergisk art.
 • Profesjonell forårsaket av irriterende effekt av kjemikalier på arbeidsplassen.
 • Dyshidrotisk har en spesifikk årsak - overdreven svette.
 • Mikrobiell er forbundet med smittsom betennelse i området av skadet hud, spesielt etter skader.

Noen av disse skjemaene i fravær av effektiv behandling er fulle av tiltredelsen av en sekundær infeksjon. Tross alt, sprekker og sår ødelegger hudens integritet på hendene, noe som forårsaker penetrering av mikrober.

Eksemene er klassifisert som akutt (forekommer for første gang) og kronisk. Sistnevnte kan midlertidig trekke seg tilbake, spesielt etter et behandlingsforløp, uten å vise noe i perioder med fritak. Men når en skadelig årsak oppstår, forverres alle symptomene igjen.

Eksem behandling taktikk

Hvis vi snakker om tradisjonell medisin, så er den første legen du trenger, en hudlege. Dessverre tillater ikke treningsnivået til spesialister på distriktsklinikker og formatet gratis forsikring en grundig tilnærming til å løse denne vanskelige patologien.

Ofte forlater pasienten legen med resept for hormonelle salver, anbefalinger om sunn livsstil og troen på at eksem ikke behandles. I en slik situasjon bør du ikke "gi opp", prøv å finne en mer kompetent spesialist.

Få er klar over en slik medisinsk retning som gastrodermatologi, som studerer hudeffektene av gastrointestinale sykdommer. En kompetent lege i denne spesialiseringen vil i de fleste tilfeller kunne hjelpe deg.

Normalisering av fordøyelsesfunksjonen inkluderer diagnose og utelukkelse av sykdommer som gastrit, cholecystit, pankreatitt. I tillegg til gastroenterologisk behandling av pasienter med eksem er vist:

 • Detox terapi for å rense kroppen. Legen kan foreskrive enterosorbent medisiner som Polyphepan, Polysorb, Enterosgel, Atoxil.
 • Forberedelser for korreksjon av intestinal mikroflora. Når du velger disse stoffene, bør du være basert på resultatene av forskning på dysbakterier. Kompetente leger foretrekker den nyeste generasjonen av komplekse stoffer - synbiotika, som inneholder "prebiotisk + probiotisk", som de sier, i en flaske.

En kompetent gastroenterolog vil definitivt gjennomføre en omfattende undersøkelse. Ved å identifisere årsakene til en annen natur, vil nevrologiske, immun- eller allergiske lidelser for eksempel gi retning til den rette spesialisten som skal utføre spesifikk behandling.

Slike rusmidler som immunosuppressive midler, glukokortikoider, immunomodulatorer, cytotoksiske legemidler skal bare foreskrives av en spesialist.

Hvis eksem er alvorlig, tyger leger til radikale midler for å rense blodet, inkludert plasmautveksling, hemodialyse, blodtransfusjon.

Når du behandler eksem, er det viktig å forstå at mye avhenger av pasienten. Sykdommen har et vedvarende kurs. Perioder med ro kan erstattes av eksacerbasjoner, slik at den endelige seieren over det bare er mulig hvis du stadig gjør en innsats for utvinning. Hikkspesifikke årsaken til sykdommen, prøv nye stoffer, bytt lege, referer til folkemidlene og ukonvensjonelle behandlingsmetoder.

Før eller senere finner du en ekte "trigger", eliminering som sier farvel til eksem for alltid. Et annet positivt alternativ er også mulig - et legemiddel vil bli funnet at som en "gylden nøkkel" vil passe til kroppen din og bidra til å overvinne sykdommen.

Lokal behandling

Gitt sykdommens lange natur, uten narkotika som reduserer ubehagelige hud manifestasjoner, er det umulig. Best av alt, hormonelle salver avtale med smertefull kløe. Ved langvarig bruk forårsaker lokale kortikosteroider vevsatrofi, svekker immunitet, derfor er det bedre å smøre hender med slike kremer bare i akutte perioder og i kort tid.

Hormonale salver og kremer (strengt foreskrevet av lege):

Under forbedringsperioder for å stabilisere huden, kan en hudlege anbefale ikke-hormonelle kremer og aerosoler: Panthenol, Naftaderm, Bepanten, Skin-cap.

Folkemidlene for håndeksem

I motsetning til farmasøytiske preparater opererer tradisjonell medisin hovedsakelig med ufarlige komponenter: urtejuice, infusjoner, bær, oljer og bieprodukter. De kan brukes som grunnlag for salver, kremer, bad. På basis av urtete forberede buljonger og tinkturer til oral administrasjon.

Det er også radikale midler: salve på grunnlag av fett eller bjørk tjære. Valget av plantematerialer som kan tilberedes hjemme bør gjøres i henhold til kriterier som:

 • individuell toleranse,
 • sesongmessig tilgjengelighet
 • økologisk renhet;
 • beredskap for langvarig behandling.

Her er noen av de mest vellykkede folkemidlene som kan tilberedes hjemme:

Om sommeren kan du bruke fersk juice av celandine. Anlegget har antipruritiske og sårhelingseffekter. Fukt en steril bomullsull med saften av celandine og påfør den berørte huden opptil 3 ganger om dagen. Først kan behandlingen bli ledsaget av kløe, som vil forsvinne sammen med irritasjon.

 1. Snowberry hvit

På høsten anbefaler vi å være oppmerksom på de voksende hvite bærene.

De som i barndommen likte å klappe føttene dine effektivt. Hvit snowberry har lenge blitt brukt av folk til å behandle purulente sår og sprekker i huden. Det er nok å vaske, knuse noen snøbær og regelmessig sette vass på hendene. Du kan bruke bomullshansker ovenfra.

 1. Scarlet og Kalanchoe

Klipp bladet av planten, bruk massen til den berørte huden. Topp innpakket med et bandasje eller en ren klut. Du kan smøre juice-scarlet huden to ganger om dagen. Rødhet forsvinner umiddelbart, og etter en uke vil du se helbredelsen av erosjoner.

Når du behandler eksem, er det viktig å forstå at mye avhenger av pasienten. Sykdommen har et vedvarende kurs. Perioder med ro kan erstattes av eksacerbasjoner, slik at den endelige seieren over det bare er mulig hvis du stadig gjør en innsats for utvinning. Hikkspesifikke årsaken til sykdommen, prøv nye stoffer, bytt lege, referer til folkemidlene og ukonvensjonelle behandlingsmetoder.

Før eller senere finner du en ekte "trigger", eliminering som sier farvel til eksem for alltid. Et annet positivt alternativ er også mulig - et legemiddel vil bli funnet at som en "gylden nøkkel" vil passe til kroppen din og bidra til å overvinne sykdommen.

Eksem på hendene fører til

Eksem er en kronisk hudsykdom av allergisk natur. Dermatologer refererer til eksem blant de såkalte allergiske dermatosene i huden. De viktigste symptomene på eksem er forskjellige utslett på hendene i huden, samt alvorlig kløe.

Ordet "allergi" kan oversettes fra gresk som "handle annerledes, på en annen måte." Faktisk er en allergisk reaksjon ikke noe mer enn et modifisert patologisk arbeid av cellene i immunsystemet.

Normalt må immunceller ødelegge virus, bakterier, kreftceller. For å gjøre dette, er de utstyrt med evnen til å huske "fienden i ansiktet" ved hjelp av sine spesielle strukturer (antigener), og når de møtes med ham - for å angripe og ødelegge, lanserer i kroppen alle slags ødeleggende reaksjoner, inkludert bruk av antistoffer som produseres av spesielle celler.

Allergi utvikler seg når immunforsvaret av en eller annen grunn begynner å vurdere vanlig sjampo, pollen, husholdnings kjemikalier, etc., for å være dens "verste fiender". Som i tilfelle av vanlige virus eller bakterier, husker kroppen "fienden i ansiktet", slik at når han møtes med ham, gir han en god motstand og forårsaker ulike ødeleggende reaksjoner. I dette tilfellet kalles stoffet som forårsaker allergien et allergen.

I tilfelle av eksem antigener med antistoffer som oftest samvirke på overflaten av lymfocytter, som etter "angrep" begynner å skille ut i det omgivende rom serotonin, histamin, lymfokiner og visse andre mediatorer av inflammasjon. Disse stoffene utløser en kaskade av reaksjoner som forårsaker betennelse i huden.

Eksem utvikler som regel når overfølsomhet utvikler seg med en gang til flere allergener (sjeldnere til en). Intensiteten av den inflammatoriske prosess, på grunn av å utvikle allergi, avhenger av kontaktvarighet med allergenet, dets mengde, og også styrken av de allergiske reaksjoner.

Årsaker til eksem på hendene

Eksem kan utvikles som følge av både eksterne og interne faktorer. Eksterne faktorer inkluderer:

1. Kjemikalier:

 • Aromatiske tilsetningsstoffer i matvarer, husholdnings kjemikalier eller hygieneprodukter.
 • Løsemidler.
 • Farger av plante og kjemisk opprinnelse.
 • Tilsetningsstoffer til fremstilling av gummistøvler, belter eller hansker: merkaptobensatiazol, karbamater, tiuramer, etc.
 • Konserveringsmidler som er med til hygiene eller tilsetningsstoffer i kosmetikk, for eksempel: i vaskepulver, såpe, neglelakk, solkrem, tonic, lotion.
 • Elementer av spesielle materialer: briller, klokker, smykker, smykker, kjøkkenutstyr, klær.
 • Noen komponenter av hårfarge: parafenylendiamin
 • Narkotika: vaksiner, smertestillende midler, noen antiinflammatoriske stoffer, antibiotika, etc.
 • Ulike kremer og salver.

2. Ulike mikro- og makroskopiske organismer: sopphudslesjoner, streptokokker, stafylokokker, forskjellige helminter (for eksempel giardiasis, enterobiose).

3. Mat: Kullsyreholdige drikker, nøtter, egg, sjokolade, fisk, røkt kjøtt, sitrusfrukter, noen grønnsaker eller belgfrukter, korn.

4. Produksjonsfaktorer: metaller: krom, kobolt, nikkel, plantestøv, gjødsel, glassull, epoksyharpikser, formaldehyd, sement, tjære, diverse maling og lakk.

5. Husholdningsfaktorer: husstøv, mugg, dyrehår, pollen.

I noen tilfeller utvikler eksem etter hudkontakt med sollys eller dets første manifestasjoner observeres etter insektbitt.

Eksem kan også forverres som følge av interne (endogene) årsaker. For eksempel kan en carious tann, kronisk tonsillitt, otitis media, bihulebetennelse under visse forhold provosere eksem.

Andre interne faktorer som bidrar til utbruddet eller forverringen av eksem:

 • stress,
 • overdreven trening i kombinasjon med kronisk søvnmangel,
 • ulike sykdommer i leveren og tarmen,
 • endokrine lidelser
 • graviditet,
 • genetisk predisposisjon.

Klassifisering og symptomer på eksem på hendene

Vanligvis skiller dermatologene følgende typer eksem:

Ekte eksem

Sanne dermatologer kaller slik eksem, som utvikler seg som et resultat av overfølsomhet overfor allergener av ulike typer.

 1. De første tegn på sykdommen. I begynnelsen svulmer huden litt (puffiness vises), det blir rødt.
 2. Fase suge. Deretter er det små bobler som kan fusjonere med hverandre. Hvis en slik boble åpnes, dannes der en liten erosjon, hvor overflaten er dekket med væskedråper.
 3. Videre sykdomssyklus. Gradvis, i stedet for erosjon, skorper, skalaer og knuter dannes, huden tykkere og tykkere, hudmønsteret øker (mest karakteristisk med langvarig kurs - over 6 måneder).

Vanligvis, fra de første tegn på betennelse på huden, er eksem ledsaget av alvorlig kløe eller brennende. Noen ganger kløe blir så alvorlig og smertefull at en person mister søvn, mister sin appetitt, han har forskjellige nevrotiske lidelser, for eksempel: tårefølelse, irritabilitet, hyppige humørsvingninger. Sann eksem blir forverret om vinteren eller høsten, og om sommeren og våren blir det roligere.

Dyshidrotisk eksem er en rekke sanne og preges av det faktum at utslett og andre forandringer på huden i hovedsak blir observert på sidene på fingrene og håndflatene. Dens viktigste symptomer er små flerkammer- eller enkeltkammerblærer på bakgrunn av svakt flak og rødhet i huden, intens kløe, brennende og lang, vedvarende strømning.

For ekte eksem er preget av symmetri av utslett, for eksempel: på håndleddet i begge hender, etc.

mikrobiell

I motsetning til ekte, utslett eksem mikrobiell opprinnelse er plassert asymmetrisk og er forårsaket av en patogen: stafylokokker, streptokokker og andre mikroorganismer.

 • åreknuter (oppstår på bakgrunn av sirkulasjonsforstyrrelser i tilfelle av åreknuter)
 • mykotisk (soppinfeksjon),
 • posttraumatisk (utvikler seg på skadet hud).

Hovedsymptomer: I midten av de blåaktig-røde eller røde flekkene er det mange knuter, skorper, blemmer, bobler med purulent innhold. Etter fjerning av disse utslettelementene, dannes det utstrålende erosjon. Den betente huden er oppsvulmet, grensene for fokuset er klare, med synlige "screenings" av individuelle skorper eller blærer på periferien av stedet. Mikrobielt eksem er også ledsaget av alvorlig kløe med alle følgeskader.

seboreisk

Seborrheic eksem er vanligvis ikke plassert i hendene, men strekker seg til huden på pannen og hodebunnen. Ledsaget av en mindre kløe og har følgende hovedsymptomer:

 • gule, tette vekter eller skorper,
 • bli våt etter fjerning av elementene i utslett,
 • fjerne grenser for foci

profesjonell

Yrkeseksem utvikler seg når huden er i kontakt med ulike stoffer med irriterende egenskaper i lang tid. For eksempel forekommer det vanligste eksem i hendene i representanter for følgende yrker:

 • malere, plasterers,
 • sykepleiere,
 • kjemiske arbeidere,
 • frisører,
 • vevere.

Som regel oppstår de første symptomene på eksem i små områder av huden (håndleddet, fingrene), og spredes deretter til mer omfattende områder.

Hovedsymptomer: vesikler, gråtende erosjon, knuter som ligger på rødt hud med klare grenser for senter for betennelse. Gradvis mister grenser klarhet, betennelse strekker seg til de områder av huden som ikke er i direkte kontakt med allergener. Sykdommen forsvinner helt hvis du eliminerer produksjonen av allergener.

diagnostikk

For å kunne bestemme diagnosen nøyaktig, er det nødvendig å konsultere en hudlege. Spesialisten vil undersøke pasienten, undersøke elementer av utslett, og om nødvendig, oppnevne en allergolog konsultasjon og noen andre eksperter, samt blodprøver for å vanlig husholdning, profesjonell, mat og narkotika allergi.

Ved allergisk dermatose utføres ikke hudprøver på grunn av at de kan provosere en forverring av sykdommen.

Eksem behandling på hender

Ved kompetent reseptbehandling og pasienten som oppfyller alle anbefalingene, kan en tilstrekkelig lang remisjon av sykdommen oppnås, forlenger livsperioder uten forverring av eksem.

Generelle prinsipper for eksembehandling på hendene

 1. Streng overholdelse av regimet og alle anbefalinger i perioden for forverring av sykdommen og en gradvis tilbakegang til den vanlige livsstilen som den inflammatoriske prosessen reduseres.
 2. Normalisering av nervesystemet, nok søvn.
 3. Bekjempelse av overdreven svetting (for eksempel palmer), som svette med eksem, kan bidra til hudirritasjon.

Romkrav

 1. De optimale parametrene i rommet: relativ fuktighet er ikke mindre enn 60%, lufttemperaturen er opp til + 23 ° С.
 2. Gir god ventilasjon.
 3. Vanlig våtrengjøring.
 4. Fjern støvkilder: overdreven mengde polstrede møbler, myke leker, gardiner, gardiner, tepper. Du må regelmessig fjerne støv fra TV-skjermen eller skjermen.
 5. Ned- og fjærputer og tepper skal erstattes med syntetiske, som skal vaskes minst en gang i året.
 6. Rengjør de våte områdene grundig (bad, toalett) for å forhindre dannelse av mugg.
 7. Etter vask er vått vasker bedre å henge utenfor stuene, for ikke å skape forhold med høy luftfuktighet.
 8. Begrensning av bruk under rengjøring av lokaler til husholdnings kjemikalier, samt malinger: vaskemidler, vaskepulver, malinger, emaljer, lakk.
 9. Rengjøring må gjøres med gummihansker.

Livsstil

 1. Vask: Kun med spesielle allergivenlige produkter. Husk å skylle grundig.
 2. Røyking: Et strengt forbud mot røyking i leiligheten.
 3. Blomstrende hager, ambrosia, etc.: Hermetisk lukke vinduene, begrense turer i luften i blomstringsperioden.
 4. Dyr: Hvis eksem har blitt diagnostisert, anbefales det ikke å holde kjæledyr. De vanligste allergenene av dyr: ull, partikler av spytt, fjær, tørr mat til fisk, flass.
 5. Klær: unntatt produkter fra grov ull, helst med hygroskopiske og myke bomullsstoffer av lyse nyanser.
 6. Begrens psykologisk og fysisk aktivitet, da de bidrar til økt svette, noe som ikke er ønskelig for eksem.
 7. Eliminering av stressfaktorer.
 8. Normaliser søvn og hvile.
 9. Emosjonell ro.

Hudpleie

Siden eksem på hendene er huden oftest tørr, er det nødvendig å bruke fuktighetskremer som er foreskrevet av en lege, som vil gjenopprette sin fettmetabolismen.

Bading i badekar eller dusj er begrenset til 10 minutter ved en vanntemperatur på ikke over 40 ° C. I dette tilfellet er vaskeklut bedre å ikke bruke for å unngå å gni og skrape huden. Såpe er ønskelig å erstatte rensende lotioner, skum eller dusjgeler, som skal være flytende, og heller uten farge og lukt.

Ekstern behandling

 1. Akutt stadium: kremer, for å lindre betennelse i huden, kløe. Etter avslutning av suge, anbefaler du et utvalg av vann-alkohol, oljesprekere, pastaer.
 2. Innsynkning av inflammasjon: bløtgjørende midler, helbredende kremer og salver som har absorberbare og anti-inflammatoriske egenskaper - som inneholder Ichtyol, naftalen, sink, fettsyrer, hormoner, antibakterielle midler.

diett

Eventuelle matallergener kan provosere i noen tilfeller utviklingen av eksem, og det som er ekstremt uønsket for en, tolereres perfekt av en annen. Av denne grunn bør dietten velges strengt individuelt, unntatt de produktene som fremkaller eksem av eksem hos en bestemt pasient.

Den vanlige frekvensen med å spise med eksem er 4 til 6 ganger i små porsjoner.

For å identifisere produkter forårsaker forverring, ta litt tid til å holde en matdagbok, som registrerer ikke bare alt som er spist og drukket i løpet av dagen, men også reaksjonen av organismen i løpet av de neste 2 dagene. Etter å ha analysert de relevante oppføringene, utgjør "beregne" ikke det skyldige produkt av arbeidskraft. Slike produkter bør fjernes fra kostholdet og ikke fullt brukes selv i kombinasjon med andre, for eksempel salater, eller som en bakervarer en deig ingredienser. Varigheten av en slik streng diett er ca 1 år, etter som kroppen er vanligvis "glemmer" allergen og ikke svare på betennelse i hans nærvær i mat.

De vanligste allergenene av animalske produkter:

 • en fugl
 • sjømat
 • kaviar,
 • fisk
 • egg,
 • melk (inkludert geit).

Urteprodukter som inneholder allergener:

 1. Korn: korn, bygg, rug, hvete.
 2. Nøtter.
 3. Legumes: erter, soyabønner, bønner, linser.
 4. Grønnsaker, frukt, rød, gul eller oransje farge: sitrus, melon, persimmon, aprikos, fersken, vannmelon, gulrøtter, rødbeter, jordbær, jordbær, bringebær, rips, granatepler, druer, tomater.
 5. Sjokolade: søtsaker, kakao.
 6. Andre produkter: kiwi, hvitløk, avocado, reddiker, pepperrot, sopp, aubergine, reddik, kastanje, krydder, ketchup, majones, kjøtt, godteri, pickles, bakverk, honning, kaffe, sennep, eddik, ost, kvass, og så videre. n.

Når du lager et hypoallergent diett, er det nødvendig å huske at det er en såkalt kryssallergi, når konsumering av ett produkt forårsaker en allergisk reaksjon når du bruker andre:

 • melk - biff - fordøyelsesenzymer,
 • pollen - frukt - bær.
 • Mugg (for eksempel i ost) - kefir - forskjellige oster - produkter laget av gjærbaking - fjorårets frukt.

I dette tilfellet, hvis en allergi har blitt identifisert, for eksempel for pollen, er det nødvendig å utelukke eller skarpe begrense bær og frukt.

I er nødvendig Ved eksem for å overholde alle anbefalingene, som en episode av eksem kan være forbundet med en enkelt allergen, kan den påfølgende forverring av sykdommen, bli utløst av en helt annen allergener.

medisiner

Samtidig er ikke mer enn 5 medisiner foreskrevet for pasienter som lider av eksem på hendene. Følgende grupper er spesielt nøye utpekt:

 1. Immunstimulerende. Interferon, immunoglobuliner, adaptogener bør utnevnes utelukkende for strenge indikasjoner, og kun korte kurs.
 2. Vaksine. Utelukket i perioden med forverring, og under remisjon utføres bare under dekselet av antiallergiske stoffer og bør være godartet.

For behandling av eksem er vanligvis foreskrevet:

 1. Antimediatornye som i varierende grad er konkurrenter av histamin eller serotonin - Diazolinum, Kestin, erius, Suprastinum, Tavegilum, Peritol etc.).. De blokkerer histaminreseptorer på cellemembraner, reduserer vaskulær permeabilitet og har en god anti-inflammatorisk effekt. Noen av disse verktøyene har en god beroligende effekt, men med en lang mottak utvikler vanedannende, og allergisymptomer returnert. For å hindre en lignende effekt, er det nødvendig å endre de antiallergiske stoffene hver 10. dag. Erius, Telfast og noen andre lignende midler er imidlertid ikke vanedannende, så de kan brukes i lang tid.
 2. Kalsiumpreparater, magnesia, natriumtiosulfat. Disse stoffene hindrer inntrengning av allergener i blodet, reduserer kroppens generelle følsomhet overfor effektene av allergener.
 3. Sorbenter, diuretika og tung drikking. For bedre fjerning av allergener gitt chelatorer (aktivert karbon, enterosgel, uvisorb), diuretika, laksativer (furosemid, dufalak, magnesiumsulfat), overdreven vann drikking. Om nødvendig kan utpeke plasma-substituering løsninger (polidez, gemodez) eller hemosorption, plasmaferese.
 4. Hormonale legemidler. Tilordne i tilfelle av omfattende hudlidelser: prednisolon, hydrokortison, diprospan. Disse midlene kan administreres i form av tabletter, injeksjoner, så vel som topisk (kremer, salver, geler).
 5. Beroligende midler. Utnevnt for å lindre kløe, brennende følelse: valerian, morwort, amitriptylin, aminazin og andre legemidler.
 6. Bedre blodsirkulasjon. Til dette formål, utpekt trental, nikotinsyre.

I tillegg til disse aktiviteter som utføres sanitær karies tenner fore kronisk betennelse i mandlene, normalisere tarmfunksjonen og lever, og i tilfelle av helminth - antihelminthic eller antiparasittisk behandling.

En av de viktigste komponentene i behandlingen av eksem er normalisering av intestinal mikroflora og eliminering av dysbakterier. For å gjøre dette, bruk biologiske produkter: Linex, yoghurt, Lactobacterin, Bifidumbacterin. Normal tarmflora er en av de viktige beskyttelsesfaktorene, noe som bidrar til mindre penetrering av allergener i kroppen gjennom tarmene.

fysioterapi

Etter reduksjon av den akutte prosessen med fysioterapi prosedyrer foreskrive:

 • UFO,
 • laser terapi
 • elektroforese,
 • mudterapi
 • terapeutiske bad, etc.

Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, er det mulig å bruke små kurer av terapeutisk fasting med samtidig bruk av antiallergiske midler.

Spa behandling

Pasienter med eksem anbefales tørr sjøklima (for eksempel den sørlige kysten av Krim) på høsten eller våren.

Flere Artikler Om Typer Acne