Eksem er en av de vanligste inflammatoriske hudsykdommene der ikke bare overfladisk, men også dypere lag av huden er skadet. Dette er en ikke-kommunikasjonssykdom, eksememnet er ikke fullt ut forstått, så spørsmålet om hvorfor eksem oppstår, er vanskelig å pålidelig svare på, men det har blitt funnet en rekke årsaker og sykdommer som kan provosere eksem. Det antas at eksem er en mulig manifestasjon av allergier og problemer i nervesystemet.

Og også eksemens utseende er ofte assosiert med nedsatt immunforsvar, fordøyelsesproblemer eller dysbiose - spesielt hos barn. Det må sies at enhver hudsykdom er direkte relatert til tarmens arbeid.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. Skremmende figur - i 96% av de populære merkene av sjampo er komponenter som forgifter kroppen vår. Hovedstoffene, på grunn av hvilke alle problemer, er merket på etikettene som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Disse kjemiske komponentene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler at du ikke bruker produktene der denne kjemi er plassert. Nylig har eksperter fra vårt redaksjonelle personale gjennomført en analyse av sulfatfrie sjampoer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler at du besøker den offisielle nettbutikken mulsan.ru Hvis du tviler på kosmetikkens naturlige egenskaper, må du sjekke utløpsdatoen, den bør ikke overskride ett års lagringsplass.

Derfor, med eksem, er det første som renser tarmene.

For å gjøre dette, ta kli eller aktivert karbon. Disse enterosokrenty fjerner giftstoffer fra kroppen, og tillater ikke rusmidler - det vil si forgiftning. Svært ofte forekommer eksem, som de sier "på nerver" - som et resultat av stress. Eksem på beina forårsaker ofte åreknuter, nærmere bestemt er det ikke han som er "skyldig", men det faktum at åreknutene i blodårene forstyrrer blodtilførselen til huden, er årsaken til betennelse.

Eksem har fått sitt navn fra det greske ordet, som betyr "koke". Faktum er at utslett, som vises i begynnelsen av sykdommen, har utseendet på små bobler, som veldig raskt åpner, frigjør væsken. Deres utseende ligner kokende vann.

Deretter tørker huden ut, skorpen oppstår, sprekker blir strammet, og etter en stund vises blærene av utslett igjen. Tegn på eksem - utslett, ledsaget av kløe, og noen ganger - brennende. Eksem hudflak og sprekker. Det største problemet ved behandling av eksem er dets intractability og en større tendens til tilbakefall. Eksem blir som regel kronisk kronisk og kan ikke herdes i flere måneder. Sykdommen er absolutt ikke smittsom.

Årsaker til eksem og typer

Det er flere former eller typer eksem:

 1. atopisk
 2. profesjonell
 3. mikrobiell
 4. seboreisk
 5. Den sanne
 6. barnehage

En av de vanligste årsakene til eksem, særlig hos små barn, er en genetisk predisponering for allergiske sykdommer.

 • Denne typen eksem kalles atopisk eksem (atopi er en allergisk reaksjon). Arvelighet spiller en stor rolle - barn hvis foreldre har allergiske sykdommer, utvikler atopisk eksem oftere enn andre babyer.
 • Profesjonelt eksem - dets utseende oppfordrer kontakt med noen irriterende - husholdnings kjemikalier, kjemikalier, fargestoffer. Slike eksem forekommer hovedsakelig i armene, men kan senere spre seg til hele kroppen - først og fremst til ansikt, nakke eller skuldre. For denne typen eksem er denne funksjonen karakteristisk: så snart det ikke er noen kontakt med irriterende, er det en forbedring. Og følgelig blir profesjonelt eksem forverret av hyppigere kontakt med allergenet.
 • Mikrobielt eksem oppstår når det er noen soppsykdommer i kroppen. Betennelsen i huden som mikrober forårsaker, kan utløse starten av denne sykdommen. Ofte vises mikrobial eksem på beina eller på baksiden av hendene, mye mindre ofte i hodebunnen.
 • Men det er Malassezia furfur som forårsaker eksem av seboré. Det vises vanligvis på hodebunnen. Selv om det i enkelte tilfeller kan eksem av eksem være lokalisert på ansiktet, på brystet eller mellom skulderbladene.
 • Idiopatisk eller ekte eksem - det blir ofte provosert av stress og ulike nervesykdommer, samt tretthet og noen kroniske sykdommer. Oftest forekommer dette eksem på ansiktet og baksiden av hendene.
 • Barnas eksem er oftest diagnostisert i det første året av et barns liv. Små barn har ofte flere typer eksem samtidig - mikrobiell, idiopatisk og seborrheisk, for eksempel. I de fleste tilfeller er barns eksem relativt lett å behandle.

Eksem på fingrene

Tørre eksem på fingrene er en av de vanligste former for eksem. Samtidig kan en eller flere fingre påvirkes, og noen ganger, hvis prosessen startet på en finger, hvis situasjonen forverres, kan eksem spre seg videre - til andre fingre og til og med i håndflaten. Sykdommen varer flere måneder, oppstår oftest om vinteren.

De viktigste symptomene på tørt eksem på fingrene - flakete hud, tørrhet og sprekker, utslett. Huden taper sin elastisitet og forverrer utseendet. Andre tegn på eksem er rødhet, noen ganger fortykning av huden, muligens brennende og litt ømhet i huden. Kløe, som regel med tørt eksem, er ikke i det hele tatt, eller det er ubetydelig, men det er unntak. I sjeldne tilfeller kan det til og med øke kroppstemperaturen. Imidlertid er symptomene på denne sykdommen direkte avhengig av typen av hudskader på fingrene.

I de fleste tilfeller lider voksne av eksem på fingrene, som regel de som, etter aktivitetens art, ofte blir tvunget til å håndtere ulike kjemiske midler (blomsteravlere, frisører, kjemikere). Det er sannsynligvis, hvis vi snakker om tørt eksem på fingrene, har vi å gjøre med profesjonelt eksem. Denne sykdommen kan provoseres av ulike stimuli: lim, harpiks, kjemikalier, vaskemidler, jevn langvarig kontakt med papir kan forårsake eksem. Men det kan være en annen type eksem på fingrene, for eksempel mikrobiell, idiopatisk eller dishydrotisk.

Noen ganger kan flere typer eksem forekomme samtidig. For å lykkes med å bekjempe denne sykdommen er det viktig å diagnostisere og ekskludere andre sykdommer som har et lignende bilde (psoriasis eller dermatitt). Tør eksem kan også være av nervøs karakter og kan forekomme mot bakgrunnen av kroniske sykdommer i endokrine, fordøyelsessystemet eller immunsystemet. Behandling av eksem reduseres til eliminering av irriterende stoffer (hvis det er kontaktallergi), bekjempelse av tilknyttede kroniske sykdommer som kan forårsake tørt eksem og hudpleie: Det er viktig ikke å la det tørke ut og suge.

I alle fall er bløtgjøringsmidler nyttige - for eksempel vaselin. Pensle fingrene godt over natten og bruk bomullshansker. Det er viktig å beskytte hender mot kontakt med husholdnings kjemikalier under husholdningsarbeid.

Det skal bemerkes at eksem på fingrene er en svært vanlig sykdom, men de rettsmidler som herder eksem uten unntak, er en gang for alle ikke oppfunnet. Behandlingen av eksem er alltid kompleks og veldig individuell. Det er imidlertid nødvendig å starte behandlingen straks etter at de første symptomene oppstår.

Behandling av tørre eksememuskler

Kartoffelbehandling

God hjelp med tørre eksembader fra potetbøtta: Rengjør knollene 3-4, koke, lage varme bad for hender, eller vask kun den skadede huden med avkjølt kjøttkraft. Du kan gjøre denne prosedyren flere ganger om dagen. Hjelper med eksem og rå poteter: dens tynne plater eller mashgrøt bundet til et sårt sted i en time. Potetskiver erstatter kålblad, så vel som de må mykes med en trehammer, som for kål.

Vegetabilske oljer i kampen mot eksem

Vegetabilske oljer bidrar til å takle tørt eksem med hell. De myker huden, helbreder små sprekker og eliminerer flak. Basert på vegetabilske oljer forberede ulike kremer og salver. Du kan kjøpe dem på apoteket (for eksempel havtorn olje eller kamille kremer) eller gjør det selv. Olje basert på urteblomsten eller løvetannblomstene gjøres slik. Det er nødvendig å fylle, uten tamping, en glassburk med friske blader av celandine, eller løvetann blomster, hell råvarer med vegetabilsk (helst oliven) olje, la om dagen på et varmt, mørkt sted. Steriliser deretter i et vannbad i ca 40 minutter (begynn å telle tid fra øyeblikket med kokende vann), la igjen for en annen dag. Deretter spenne og klemme smøret. Lavendelolje er laget på samme måte, bare for et glass olivenolje må du ta 2 ss. tørr lavendel gress. Tørre eksem på fingrene blir behandlet med oljebad: La fingerspissene i oppvarmet olje i noen minutter. Du kan bare smøre huden på hendene flere ganger om dagen med havtorn olje, løvetann, kamille, celandine eller lavendel. I tillegg til eksem, håndterer olje basert på løvetann blomster med brannsår, biter, rennende nese, dermatitt, scabies og herpes.

Urter mot eksem

Mange urter brukes i folkemedisin for behandling av eksem. Fra deres infusjon eller avkok gjør bad og kremer for hender eller bare smøre ømme flekker. Her er bare noen av disse plantene: burdock, eldre, løvetann, elecampane, valerian, buckthorn, peppermynte, persille, strømpe, malurt, plantain, motherwort, lakris, tricolor fiolett, streng, celandine, blåbær, viburnum, bjørkeknopper, kamille. En avkok av valnøtt skall er også brukt. Du kan forberede et legemiddel fra en enkelt plante, eller du kan kombinere dem og skape urtepreparater. For eksempel kan du kombinere urter på denne måten:

 • Ta i like store mengder Altea rot, mullein og kamille blomster, plantain blader, mint gress, St. John's wort, tog, oregano timian, bær eller enebønner nåler.
 • Et annet alternativ samling: bjørkeblader, gress, brennesle, mynte, malurt, linfrø, eik bark, koriander frukt og skyter blåbær - også ta like.
 • En slik kombinasjon av urter: geranium, meadowsweet, malurt, lakrisrot, karasjevann, celandine og alderkegler er godt egnet til behandling av tørt eksem - ta samme mengde av hver ingrediens.
 • Bland like andeler av roten av Polygonum slange, centaury urt, lavendel, blader av Fireweed og mansjetter, furu knopper, løvetann rot og urte fioler.

Fra de ovennevnte medisinske urter kan du lage en infusjon eller avkok for bad eller kremer for hender. Disse stoffene fremstilles som følger (urter kan være forskjellige, hvis ønskelig).

 1. Gress (for eksempel, røttene av Chelidonium -. 50 g), finhakket, helle rent, kaldt vann, la stå i 2 timer for infusjon, og deretter kokt i 20 minutter, avkjøl og filtrer..
 2. En avkok av burdockrøtter. 50 g knuste røtter, hell en liter kaldt vann, legg på ilden, etter koking, hold på lav varme i 30 minutter, avkjøl buljongen, deretter belastning.
 3. Nettle infusjon. Grind 50 g blader og nettle røtter, hell en liter kokende vann, la det stå i omtrent en halv time, avløp.
 4. En annen måte å forberede infusjonen på for vask eller kremer: 2 ss. l. samle urter satt i en termos, hell 0,5 liter. kokende vann, insisterer natt. Før du bruker infusjonen, må du spenne den.

Medisin fra en blanding av planter

For tørt eksem er det nyttig å ta medisinske infusjoner. Til infusjoner passer det med urter med antiinflammatoriske, antimikrobielle, helbredende, immunmodulerende effekter. Planter for behandling må velges svært nøye og individuelt - for å unngå individuell intoleranse for en eller annen komponent i samlingen. Og selvfølgelig er det nødvendig å klargjøre kontraindikasjonene til hver plante. Vel hjelper med eksem og praktisk talt har ingen kontraindikasjoner en slik samling: hakkede løvetannrøtter og bordeblanding, ta 1 ts. Bland, hell et glass kaldt vann og la det stå over natten. Kok deretter og la stå i minst en time. Stamme, drikk 1/3 kopp 3 ganger om dagen

Salve fra terpentin gran

Ta tjære (harpiks), gran, lard og bivoks (i like deler), smelter i et vannbad og bland alle ingrediensene grundig. Smør eksem med denne salven flere ganger om dagen.

Viburnum medisin

Spred den skadede huden med kjøttet av friske viburnumbær. Eller gjør dressinger for natten, i stedet for bær, kan du ta den knuste barken av viburnum, helst fra unge kvistar.

Bad med gulrotjuice

Nyttig med tørt eksembad med infusjon av salvie og gulrotjuice. Det tar 50g. juice og en halv liter infusjon av salvie. For å forberede infusjonen må du ta 50 gram. hakkede urter salvie medisinske, hell 500 ml. kokende vann, la det brygge i minst en time. Deretter legger du gulrot juice. Hold fingrene i dette badet i 15-20 minutter. Etter prosedyren smøres fingrene med vegetabilsk olje eller fettkrem. Gjør bad en gang om dagen i to uker, ta deretter en uke pause og om nødvendig gjenta behandlingen.

Eggsalve

Ta i like store mengder rå egg, eple cider eddik (i dette tilfellet er det mulig og vanlig bord) og vann. Forholdet i denne oppskriften er ekstremt viktig. Alt bland og slå, bør få en kremaktig masse. På kvelden smør fingrene med denne salven, ikke skyll før tørking.

Bokhvete mel medisin

Grind bokhvete på en kaffekvern eller kjøp bokhvete mel i butikken. Fortynn med vann for å danne en halvflytende oppslemming. Gni i ømme punkter 1-2 ganger om dagen. Fortsett til et positivt resultat oppnås.

Clay Eksem Behandling

Veldig bra i kampen mot eksem hjelper leire. Fortynn blå eller hvit leire med vann til konsistensen av rømme. Den resulterende vasselen for å smøre den berørte huden, la den tørke helt. I leiren kan du legge til noen dråper bjørk tjære eller noen naturlige eple cider eddik. Separat, eple cider eddik og bjørk tjære også hjelp med denne sykdommen. Apple cider eddik under behandling for eksem er nyttig å ta oralt. På et glass kaldt kokt vann ta 1-3 ts. eple cider eddik (selvfølgelig dette, ikke butikk!) og 1 ts. honning. Drikk om morgenen på tom mage og / eller før sengetid. I sistnevnte tilfelle vil en slik drink gi en sterk og sunn søvn.

Mat for tørt eksem

 1. Med noen eksem, spiller en viktig rolle i å kvitte seg med denne sykdommen av riktig ernæring. Det er bedre å begrense eller helt fjerne følgende produkter fra kostholdet ditt: alle typer hermetikk, krydret, røkt, fett og stekt mat, søtsaker, tomater, jordbær, halvfabrikata, svinekjøtt og lam, melprodukter, egg, sjokolade, sitrus, alkohol.
 2. Nyttig mat og vegetabilsk kosthold - grønnsaksupper, frokostblandinger, meieriprodukter, diettkjøtt. Inkludert minst en gang i uken i kosthold hirsegrøten, kan du bli kvitt eksem.
 3. Uten begrensning kan du spise surkål, drikkekompot av tørkede frukter, som krydder til retter og i form av salat, det er nyttig å bruke løvetanngrønt - før bruk, slik at løvetann ikke smaker bitt, skal bladene dyppes i saltet vann i 20 minutter. Eksem kan provosere kalsium i kroppen - dette er spesielt viktig for barn - for å kompensere for mangelen, er det nyttig å ta eggeskallpulver, slukket med eplecidereddik.
 4. Med eksem, må du drikke så mye væske som mulig og spise bakt epler - dette vil mest sannsynlig fjerne giftstoffer fra kroppen og forbedre tarmene. Som regel, med denne sykdommen, mangler kroppen karoten og B-vitaminer, så gulrot salater vil være overflødig.
 5. Når eksem er også nyttige slike grønnsaker: rødbeter, friske agurker, bønner, salat. Hvis pasienten ikke har noen allergier, kan oppvaskmaskinen krydres med dill, persille, selleri.
 6. Det er en veldig merkelig metode for å behandle eksem blant folket. Den går fra hånd til hånd i mange år og, som de sier, gir gode resultater. Spesifikk behandling: Smør den berørte huden med vanlig fett, deksel med polyetylen og hold i ca. 10 timer. Noen mangler en prosedyre. Apoteket selger fettbasert salve, de hjelper også i denne sykdommen.

Og det er også en slik populær åm forbundet med eksem: Du bør aldri riste hendene etter vask, men bare tørk med et håndkle.

Eksem på fingrene

Innholdet i artikkelen

Eksem på fingrene oppstår på grunn av effekten av ulike stimuli. Sykdommen manifesterer seg som en betennelse i overflatelaget av huden. Eksem på fingrene anses å være en nevro-allergisk sykdom som oppstår i lang tid i form av vekslinger av forverring og remisjon. Med eksacerbasjoner vises et kløende utslett på huden.

Eksem på fingrene: symptomer

Ofte forekommer sykdommen på hendene. Det kan påvirke alle områder av fingre og hender. Fokalet av sykdommen ser ut som en rosa, flakket og tørr hud. De kløe og forårsaker fysiske problemer for den syke personen og forårsaker psykiske problemer. Selv etter å ha behandlet eksem, kan synlige tegn forbli på fingrene. Derfor er det ønskelig å overholde forebyggende tiltak og starte behandlingen så snart som mulig for å forhindre spredning av lesjonen på huden.

Eksem på fingrene: de viktigste symptomene

I de fleste tilfeller forekommer eksem mellom fingrene og på deres tips. Hos noen pasienter vises eksem på tommelen, men slike tilfeller er mye mindre vanlige. Sykdommen begynner som dette: en skalering, utslett, tørre sår og sprekker vises på pasientens hud. Langs kantene av sårene kan hudpartikler flak av. Hendene ser repulsiv og ubehagelig ut, så mange pasienter lider på grunn av sin sykdom og er flau for det.

Ved første fase manifesterer tørre eksem i fingrene i form av rødhet av enkelte hudområder. Disse områdene blir smertefulle, personen føler en brennende følelse, og noen ganger kløe. I begynnelsen oppstår patologien på en finger, men med utviklingen av sykdommen kan den fortsette til andre, omfavne håndflatene og hendene.

Etter en stund forårsaker eksem ved fingertuppene tørr utslett. Gradvis tørker utslett ut og blir til tørr skorpe. Under påvirkning av sykdommen, endrer huden sitt utseende. Det skal bemerkes at den patologiske prosessen forårsaker kløe bare i noen former for sykdommen.

En av de mest alvorlige symptomene på sykdommen er når fingrene blir sprakk med eksem. Sprekker dannes under helbredelse av tørr hud. Tilstedeværelsen av slike sprekker i hendene reduserer kvaliteten på menneskelivet betydelig.

Eksem på fingrene: de viktigste symptomene

Typer og former av eksem på fingrene til barn og voksne

Ifølge symptomene er det to hovedformer av eksem på fingrene: fuktig og tørr. Når det gråter på huden, vises bobler med væske. Når den tørker, tørker huden og sprekker. Det er også flere typer sykdommer.

Idiopatisk (sann) form

Forløpet av denne typen sykdom kan være svært forskjellig. I akutt form øker symptomene ganske raskt. Hudutbrudd alvorlig kløe, brenne og til og med skadet. Røde flekker og øyne vises på hendene, hvor små knuter dannes, og går inn i grupper av bobler. I neste fase brøt boblene, og i deres sted oppstår erosjoner, hvorfra små dråper med væske stikker ut.

Hvis du ikke identifiserer årsakene i tide og ikke begynner å behandle eksem på fingrene, kan en farlig, purulent infeksjon bli med. Med en gunstig løpet av hudbetennelse, reduseres rødhet og hevelse sakte, og en skorpe kommer til syne på stedet. Da blir huden gradvis restaurert. Inntil full gjenoppretting av betennelse kan gjentatte ganger returnere. Vanligvis varer behandlingen av eksem på fingertuppene 1,5-2 måneder.

Noen ganger kan sykdommen utvikles gradvis, uten forverring. I dette tilfellet sier legene om det kroniske kurset. I dette skjemaet får den berørte huden en blå-rød farge, komprimeres, dekket med skalaer og begynner å klø. Noen pasienter opplever eksacerbasjoner med de samme symptomene som akutt form. For kronisk tørt eksem på fingrene kan behandlingen ta opptil 6 måneder.

Dyshidrotisk eksem på fingrene

Dyshidrotisk eksem forekommer på siden av fingrene og tærne. Med denne typen sykdom dannes utslett veldig raskt som en gruppe små bobler fylt med væske. Fokus på blæring ligger i de dypere lagene i huden. I noen tilfeller kombineres de til store bobler, tørkes ut og dekkes av skorpe, eller åpnes og blir uthulet.

Dyshidrotisk form av sykdommen er preget av akutt kløe, så behandlingen må starte umiddelbart. Hos enkelte pasienter blir det idiopatisk og forårsaker endringer i negleplatene.

Mikrobiell form

Denne sykdomsformen er forårsaket av purulente mikrober. De oppstår i nærheten av purulente sår eller riper. Samtidig er betennelser karakterisert ved klare kanter. Lag av skorpe, erosjon eller blærer kan vises på dem. Nærliggende foci av betennelse kan oppstå små flakete områder og små blærer.

Profesjonell form

Dette er en vanlig form for sykdommen, siden det er hendene som ofte berører forskjellige objekter når de arbeider. I motsetning til de ovennevnte skjemaene stopper sykdommen raskt etter fjerning av allergener. Hvis vi snakker om hva som ser ut som eksem på fingrene i dette tilfellet, så kan det manifestere seg både som tørt og som en gråtende form av sykdommen.

Som regel, i begynnelsen, blir enkelte områder av huden tørr og hudmønster tydelig synlig på dem. Deretter dannes et rødt punkt på fingeren. Det klør og øker, og tar opp et større hudområde. Senere vises smertefulle sprekker på huden, noen ganger bobler.

Rengjøringsmidler: potensielle kilder til eksem

Årsaker til eksem på fingrene

Nesten alle pasienter er interessert i hva som forårsaker eksem på fingrene og hvordan man kan kurere det. For øyeblikket er den eksakte årsaken til opprinnelsen til denne sykdommen ukjent. Hun er fortsatt gjenstand for forskning. Men det er flere faktorer som provoserer patologi. Vi viser de viktigste:

 • kontakt med produkter som inneholder kjemikalier (kosmetikk, maling, narkotika, etc.);
 • bruk av rengjøringsmidler og vaskepulvere uten gummihansker;
 • vedvarende stress og andre nevrologiske lidelser
 • funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen;
 • gastritt og andre sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • funksjonsfeil i immunsystemet;
 • parasitter;
 • brå klimaendringer (varmt klima i et annet land eller arbeid i et luftkondisjonert rom);
 • allergisk mot syntetiske materialer eller smykker legeringer;
 • mangel på vitaminer og mikroelementer i kosten.

Alle disse faktorene øker sannsynligheten for å utvikle sykdommen. Hovedårsaken til eksem av hudens fingre er mottakelsen av organismen til sykdommen og følsomheten til en person til bestemte allergener.

Eksem på fingrene: hvordan å behandle

Behandling av eksem mellom fingrene vil være så effektiv som mulig bare ved rettidig eliminering av årsaken til problemet. I mange tilfeller vet pasientene ikke hvordan man kan bli kvitt eksem, eller ikke gå til legen, og prøver å takle sykdommen alene. Ofte gir terapi midlertidig lindring, og sykdommen blir kronisk.

Hvis sykdommen fortsetter med eksacerbasjoner, krever pasienten en omfattende behandling av eksem av tå eller hånd. I dette tilfellet er terapien rettet mot generell styrking og restaurering av kroppen, og etterpå - ved å eliminere manifestasjonene av sykdommen.

I behandlingen brukes hovedsakelig antiallergiske og beroligende stoffer. Legen kan også foreskrive vitaminer og immunmodulerende midler basert på pasientens blodprøver. For å lindre symptomene, kan du bruke en spesiell eksem salve på fingrene. Slike salver lindrer betennelse, beroliger huden. I tilfelle av mikrobiell sykdom og utseendet av pus, er antibakterielle legemidler også foreskrevet. Hvis sykdommen ofte forverres, er det tilrådelig å gjennomføre en kortvarig avgiftning ved hjelp av sorbenter.

Hvis områdene som er berørt av sykdommen er svært små og ikke utgjør et alvorlig problem for pasienten, kan behandlingen reduseres til bruk av salve med sinkoksid, komprimerer med furacilin og medisinske planter.

Folkemidlene for eksem på fingrene

Behandling av eksem på fingrene i hendene ved folkemessige rettsmidler er utbredt. Blant de vanligste oppskrifter - helbredende salve laget av naturlige ingredienser. Det kan brukes til å behandle eksem på tær og hender. For å forberede dette verktøyet trenger du raffinert solsikkeolje (200 ml), bivoks (20 g), halvkokt eggeplomme. Varm oljen i et vannbad, hell voks inn i det og legg til ølblokkene. Stamme og kjøle salven. Det er tilrådelig å bruke denne salven til den skadede huden tre ganger om dagen til symptomene er helt borte.

Også i hjemmebehandlingen bruk kål. Hennes ark trenger en halv time til å smelte i melk på en liten brann. Deretter påføres kål på denne måten på den berørte huden, dekket med et stykke polyetylen på toppen og festet med et bandasje. Komprimering kan stå over hele natten. Det anbefales å gjøre det 7 dager på rad.

Et annet vanlig middel for eksem på fingrene er en avkok med en streng. For å gjøre det, må du hente en streng (10 gram) med et glass kokende vann (200 ml). Insister kjøttkraft trenger for en time. Deretter dyppes en bomullspinne eller stoff inn i den og påføres den syke huden - til symptomene forsvinner.

Også for forebygging og helbredelse av hudsprekk ved bruk av furuolje. Det antas at det kan redusere utslett, peeling og kløe. Det er laget uavhengig av furu nåler, som høstes i mars. For matlaging må du samle halvparten av en tre-liters kan på nålene (du kan knuse dem for å forbedre effekten), og deretter helle solsikkeolje. Innen 2-3 uker trenger nåler å insistere på oljen på et kjølig sted. Deretter kan det resulterende verktøyet smøre utslaget. Pineolje kan lagres opptil et år.

Forebygging av eksem på fingrene

For å unngå eksacerbasjoner og redusere sannsynligheten for at sykdommen oppstår, bør du gjøre leksene dine med stor forsiktighet og unngå kontakt med aggressive kjemikalier. Følg følgende forebyggende tiltak:

 • Rengjør kun med hansker: Det er ønskelig å bære stoffer under gummihansker, fordi latex kan forårsake allergi.
 • Beskytt huden din mot kjemikalier og andre stoffer som kan forårsake irritasjon.
 • vask kun oppvaskene med en børste og hansker: det skal ikke være fett, vaskemiddel og varmt vann på hendene;
 • se på hendene: bruk helbredende salver og kremer på steder der eksem oppstår (fingre, hånd, palme, pads, etc.);
 • ikke la overoppheting og overkjøling av huden, unngå frost og brenning av huden under solen;
 • føre en sunn livsstil og styrke immunforsvaret: spis godt, se på diett, få nok søvn, gå og lek på sport;
 • unngå stress og nervøse følelser, slapp av mer, bruk beroligende praksis;
 • Bruk nøytrale kosmetikk for alle hygieneprosedyrer. Egnede midler uten fargestoffer, parfymer og kjemiske tilsetningsstoffer.

La Cree Kosmetikk for eksem

En av de viktigste virkemidlene for å forhindre eksem er bruk av hypoallergen hudpleie kosmetikk. La Cree kremer, emulsjoner og rensegeler anbefales for å ta vare på tørr og sensitiv hud utsatt for betennelse. Alle disse verktøyene er basert på naturlige ingredienser. Hovedstoffene i blandingen er ekstrakter av medisinske planter, oljer som er nyttige for huden og helbredende panthenol.

La Cree-produkter holder ikke bare huden i en sunn tilstand, men har også en terapeutisk effekt. De fukter tørr hud, stopper fuktighetstapet, beskytter huden mot miljøets negative virkninger, eliminerer tørrhet og flak.

Det finnes ingen parabener, fargestoffer, hormoner og dufter i La Cree-produkter, så de kan brukes av gravide og barn fra fødselen.

Forebygging er svært viktig for alle typer eksem, da denne sykdommen i de fleste tilfeller er kronisk. Det er nødvendig å ta vare på huden selv i perioder med remisjon for å forhindre den påfølgende forekomsten av betennelse, siden det er mye lettere å forebygge sykdommen enn å behandle det.

Følg forholdsvis enkle forholdsregler i hverdagen. Dette vil hjelpe deg med å unngå tilbakefall og føre et fullt liv uten komplekser og helseproblemer.

Alt om eksem på fingrene

Eksem er en sykdom som oppstår som respons på ytre og indre stimuli og er preget av betennelse i overflatelagene i huden.

Sykdom neuro-allergisk natur, et langt kurs med perioder med eksacerbasjon og remisjon ledsaget av kløe og ulike utslett.

Svært ofte er lokaliseringsstedet til sykdommen fingrene, mens eksem kan påvirke noen av dem.

årsaker

Årsakene til sykdommen forblir ofte ukjente, men dens allergiske natur kan spores.

oppstår:

 • som følge av endringer i kroppens normale reaktivitet;
 • Som et resultat øker følsomheten til hele organismen, inkludert huden, til forskjellige stimuli, som kan være både indre og eksterne, øker.

faktorer

Eksterne faktorer som kan utløse sykdommen inkluderer:

 • Termisk. Disse inkluderer kald, varme, tørr luft;
 • kjemisk. Hudkontakt med kjemikalier: vaskemidler eller kosmetikk, lakk, maling.
 • mekanisk. Fingerkontakt med ulike smykker laget av dyrebare og halvverdige materialer eller smykker, gummihansker, dyrehår, planter.
 • matvarer. I dette tilfellet kan matallergi forårsake eksem.

Til intern kan tilskrives:

 • genetisk faktor. Sykdommen er ofte arvet;
 • psykogen faktor: nervesjokk, depresjon, stress, langvarig stress;
 • soppsykdommer;
 • helminthic invasjoner;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • endokrine system sykdommer;
 • mangel på vitaminer;
 • immunsvikt;
 • dysbiosis.

Funksjoner av manifestasjonen av ulike typer og former

Det er flere former for eksem som kan lokaliseres på fingrene. I dette tilfellet kan symptomene på sykdommen variere.

Avhengig av det kliniske bildet, kan det deles:

 • gråtende eksem, som er preget av tilstedeværelsen av bobler med væske;
 • tørt eksem, hvor huden blir veldig tørr og sprukket.

Video: Funksjoner

True (idiopatisk)

Denne typen sykdom kan forekomme på forskjellige måter.

Den akutte form manifesterer seg i form av følgende, progressivt økende symptomer:

 • sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe, brennende følelse og enda ømhet;
 • På huden på fingrene vises rødhet og hevelse;
 • så på dette stedet vises små knuter som gradvis vender seg til blærer (vesikler), fylt med serøst innhold og ordnet i grupper;
 • så går sykdommen inn i et bløt stadium, hvor boblene åpnes og danner erosjon "pinholes" fra hvilken væske suger i form av små dråper som ligner dugg. Dette kan vare i lang tid, og uten tilstrekkelig behandling er det mulig å inngå en sekundær infeksjon, og utseendet på suppurerende steder;
 • Etter hvert faller betennelsen ned: rødmen og hevelsen forsvinner, og den eksemetiske nidusen blir forvirret;
 • deretter utvikler peeling og normal hud gjenopprettes;
 • Av ulike grunner kan sykdommen komme seg flere ganger før utvinning oppstår. Sykdomsvarighet fra en og en halv til to måneder.

Eksem kan i utgangspunktet fortsette uten forverring, i form av en kronisk form.

I dette tilfellet:

 • Hudstagnerende blåaktig rød farge, med stresset hudmønster;
 • På det berørte området blir huden hovent, tett og fortykket;
 • disse områdene er dekket av skalaer og svært kløende;
 • i sjeldne tilfeller kan sykdommen forverres og manifestere de samme symptomene som akutt form.

I subakutisk form er alle fenomenene mindre uttalt, og sykdommen kan vare opptil seks måneder.

Disgidroticheskaya

Ofte påvirkes sidene på fingrene av det såkalte dyshidrotiske eksemet, som tilhører det sanne eksem.

Det manifesterer seg i form av symptomer som:

 • på sideflatene av fingrene plutselig dukker opp utslett, i form av vesikler, som er plassert i de dypeste lag av epidermis;
 • bobler opp til 5 mm i størrelse, fylt med væske og arrangert i grupper;
 • Noen ganger smelter de sammen og blir til store multikammerbobler. De kan også tørke opp, dekket med sero-purulent skorpe eller åpne opp, forvandle seg til erosjon;
 • sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe;
 • noen ganger kan det forvandles til en sann (idiopatisk) form med manifestasjonen av "punktbrønner";
 • dishydrotisk form kan være ledsaget av trofiske endringer i neglene.

mikrobiell

I sin forekomst spiller pyogene mikrober en rolle.

For denne arten er følgende symptomer karakteristiske:

 • det vises på stedet for kronisk infeksjonsfokus, rundt purulente sår, riper eller slitasje;
 • inflammerte lesjoner vises på huden med skarpt begrensede kanter og et kåt lag langs periferien;
 • et overlegg av skorper oppstår på overflaten av skorpeene, i tillegg kan det oppstå økende erosjon og papiller;
 • rundt den tilsynelatende frisk hud screenings kan observeres i form av tørre, skjellaktige lesjoner eller små pustler.

profesjonell

Siden fingrene ofte er i kontakt med forskjellige overflater, er profesjonelt eksem en ganske vanlig sykdom.

Det adskiller seg fra andre arter ved at det raskt går inn i remisjonstrinn, etter at kontakt med allergener er avsluttet.

Det kan manifestere symptomer på den sanne eller tørre formen av sykdommen.

I dette tilfellet blir følgende symptomer observert:

 • i første fase blir huden tørr, hudmønsteret er tydelig skilt;
 • en rød kløende flekk vises på en finger, som vil vokse, gradvis dekker et økende område;
 • overflaten av den berørte huden er dekket med ganske dype og smertefulle sprekker;
 • Når den utvikler seg, kan den tørre formen suppleres med suge.

Hva forårsaker diatese? Svaret er i artikkelen.

diagnostikk

For å diagnostisere en sykdom, må du kontakte en hudlege.

I de fleste tilfeller er diagnosen etablert ved resultatene av visuell inspeksjon.

I sjeldne tilfeller kan en hudbiopsi eller en allergen test være nødvendig.

Behandling av eksem på fingrene

Behandling av eksem på fingrene bør være omfattende. For at det skal lykkes, må du holde fast på en diett.

Fra menyen må du utelukke:

 • stekt og fet mat;
 • saltet mat;
 • røkt kjøtt;
 • sterk kaffe;
 • alkoholholdige og karbonerte drikker;
 • krydder;
 • eggene.

Kostholdet bør omfatte:

 • grønnsaker;
 • frukter;
 • gjærte melkprodukter;
 • diett kokt kjøtt.

Det er også nødvendig å følge reglene for personlig hygiene og begrense kontakten med allergener.

Hvis nødvendig, kontakt lege for å begynne behandling av kroniske sykdommer som forårsaket eksemutvikling på fingrene.

generelle

For behandling av følgende legemidler:

 • Enterosorbents: Polysorb, Polyphepan, Enterosgel, Multisorb. Disse stoffene avlaster forgiftning. De må tas innen ti dager.
 • spesifikke motgift: natriumtiosulfat 10 ml, intravenøst, i 10 dager;
 • Kalsiumpreparater: Kalsiumglukonat intramuskulært fra 10 til 20 injeksjoner;
 • kortikosteroider: Prednisolon eller Dexamethason. Dosering av legemidler, kurs og behandling med hormonbehandling bør foreskrives av en lege.
 • vitaminer: A, E, C, folsyre og nikotinsyre, gruppe B;
 • antihistaminer: Zyrtec, Loratadine, Cetrin, Suprastin;
 • Enzymer: Mezim, Creon, Panzinorm, Pankreatin;
 • Midler til gjenvinning av mikrofloraen i tarmen: Hilak forte, Bifiform, utnevnt i tilfelle at årsaken til sykdommen er struma.
 • antibiotika: penicillin eller cephalosporin grupper. Tilordne med mikrobial eksem, avhengig av patogenet.

utendørs

Fra ekstern bruk:

 • hormonell salve. Advantan, Sinaflan, Flutsinar, Celestoderm, Hydrocortison, Lorinden, Elokom. Når mikrobiell form eller ved å feste en sekundær infeksjon ved anvendelse av midler kombinert i blandingen som, i tillegg hormoner tilsatt antibiotika eller antisopp komponenter: Tselederm, Triderm, Kanderm, Kremgen.
 • fargestoffer. Strålende grønn, Methylenblå, Fukortsin. De blir brukt direkte på de berørte områdene.
 • tørkeinnretninger. Sink salve, Sudocrem, Desitin, pasta Lassara.
 • antipruritiske midler: mentoloppløsning, difenhydraminpasta.

Folkemidlene

 • for å fremstille hjem salve fra eksem på fingrene trenger: 200 ml raffinert vegetabilsk olje, 20 g bivoks, halv tilberedt eggeplomme. Oljen oppvarmes i et vannbad, det tilsettes voks, og et lite stykke eggeplomme. Deretter filtrer og la avkjøles. Påfør de berørte områdene tre ganger om dagen, til fullstendig gjenoppretting;
 • Kålblad, häll melk og plaget i en halv time på lav varme. Deretter blir de påført fingrene, dekket med plastfolie, bandasje og forlatt natten over. Behandlingen varer en uke;
 • 10 g av sekvensen, hell 200 ml kokende vann og la det komme i en time. Vevet er infundert med infusjon og påført det berørte området. Også verktøyet brukes til å vaske hender;
 • Til fremstilling av saltbad blir 25 g sjøsalt tilsatt til 500 ml kokende vann. Etter at verktøyet har avkjølt litt, senker du fingrene inn i 20 minutter.

Hvordan lindre kløen

For å raskt avlaste kløe bruk:

 • saltbad;
 • Folkemidlene for eksem på fingrene: En infusjon av kamille med en streng (10 g per 200 ml vann);
 • Kortikosteroid salver: Hyoxyson, Sinaflan.
 • Antihistaminer: Phenystyle, Suprastin.

forebygging

For å unngå sykdommen er det nødvendig:

 • følg reglene for personlig hygiene, vask vaskene regelmessig med såpe og vann;
 • Bruk beskyttende kosmetikk som forhindrer tørrhet og sprekker i huden.
 • å spise riktig slik at nok vitaminer inntas
 • bruk hansker ved håndtering av kontakt med aggressive kjemikalier;
 • tid til å konsultere en lege for behandling av sykdommer i fordøyelseskanalen.

Hva er behandlinger for eksem på ansiktet? Detaljer nedenfor.

Kan varicose eksem bli kurert? Se her.

Det er forbudt å gjøre

For å forhindre tiltrekning av en sekundær infeksjon, og spredning av sykdommen er strengt forbudt:

 • kam huden;
 • klem ut selvbobler;
 • skrell av peeling;
 • maske ved hjelp av kosmetikk;
 • gjør husarbeid uten segl;
 • få hendene skitne
 • til selvmedisinering.

outlook

I de fleste tilfeller er prognosen gunstig.

Med riktig tilnærming og rettidig behandling kan sykdommen elimineres innen få dager.

I kronisk form kan langvarig remisjon oppnås.

Ved de første tegn på sykdommen, bør du konsultere en lege.

Eksem på fingrene

Eksem på fingrene er en hyppig type eksemematøs dermatitt, siden denne delen av kroppen hele tiden er i kontakt med husholdningskjemikalier, kosmetikk, klær, smykker laget av ulike metaller etc. Alle disse faktorene kan spille rollen som irriterende og forårsake en atypisk immunsystemreaksjon pruritisk gråtende utslett (eksem).

Årsaker til eksem på hendene

Årsaken til utslett i eksem ligger i den atypiske reaksjonen av immunsystemet til stimuli. Hvorfor immunitet begynner å manifestere seg på denne måten er ikke kjent sikkert. Men det antas at skylden for alt:

 • systematisk stress;
 • endokrine sykdommer;
 • autoimmune sykdommer;
 • kroniske patologier av indre organer;
 • tilbøyelighet til atopiske reaksjoner;
 • mangel på vitaminer;
 • helminthic invasjoner;
 • hyppige forkjølelser og smittsomme sykdommer etc.

Den umiddelbare årsaken til eksem er kontakt med irriterende faktorer:

 • kaustiske stoffer;
 • husholdnings kjemikalier;
 • kosmetikk av lav kvalitet;
 • syntetiske klær;
 • dekorasjoner;
 • plutselige temperaturendringer, etc.

Interne problemer forårsaker en predisponering for forekomsten av eksem på grunn av effekten på immunitet. Og eksternt fører direkte til utseende av utslett.

Hvordan ser eksem ut på hendene

Eksem mellom fingrene manifesteres av vått kløende utslett med blærer og sprekker. Prosessen begynner med rødhet av huden i det berørte området. På denne bakgrunnen vises små bobler fylt med væske. De briste, utsette en kløende og gråtende overflate. Dype smertefulle sprekker kan dannes mellom fingrene. Kløe og riper forverrer ytterligere prosessen.

Sykdommen avtar ikke lenge, da nye bobler blir gradvis tilsatt, og alt begynner igjen. Dette kliniske bildet - ulike elementer av utslett i forskjellige stadier av oppløsning - kalles falsk polymorfisme og er et preg av eksem. Over tid blir alle sprekker crusted, prosessen blir tørr. Og etter rensing fra alle skorper og skalaer blir frisk, helbredet hud utsatt. Arret forblir vanligvis ikke, men kan være med dype lesjoner.

På hendene oppstår oftest dyshidrotisk eksem. Det manifesteres av mindre vesikler og blir raskt til et tørt stadium. Men på grunn av riper og dype sprekker fylt med væske, kan gråtprosessen bli forsinket.

Klassisk eksem - sant - på hendene er sjelden. Den er preget av et typisk klinisk bilde og gjenstår med en ukjent etiologi. I sin tilfelle er en stor rolle tilordnet interne årsaker og atopiske reaksjoner.

Mikrobiell og soppeksem på fingrene er ganske vanlig, da det er veldig lett å bære infeksjonen med en slik lokalisering. Serøst innhold i dette tilfellet blir overskyet, kan bli purulent. Samtidig har de dannede skorpe en skitten gul farge, under dem er det en purulent utslipp. Sykdommen er ofte ledsaget av høy feber, det generelle trivselet hos pasienten lider.

Seborrheic eksem forekommer ikke i dette området, siden huden på hendene er praktisk talt blottet for talgkirtler.

Allergisk interdigital eksem på hendene kan vel være. En slik hudreaksjon kan observeres på kjemiske, matallergener, pollen, kosmetikk, kjæledyrhår.

Hvis profesjonelt eksem utvikler seg, bør man søke irriterende kontakter på jobb. Dette er vanligvis kaustisk eller allergifremkallende stoffer (lakk, maling, tekstiler, etc.). Ved avslutning av interaksjon med dem, blir sykdommen oftest løst uavhengig.

Eksem behandling på hender

Det er flere måter å behandle eksem på hendene. Fordel ekstern og systemisk terapi, samt behandling av fysioterapi og tradisjonelle metoder.

Eksememidlene

Siden eksem er en hudsykdom, kommer lokale stoffer fram i behandlingen. For det første blir de berørte områdene behandlet med antiseptiske midler for å rense og forebygge infeksjon, og deretter brukes medisinske kremer og salver.

For å forhindre at bakteriell eller soppinfeksjon oppstår, er det forbudt å klemme boblene, skille av skorpeene, kamme den berørte huden.

For formålet med ekstern behandling av eksem av hender foreskrevet:

 • antiseptika (Resorcin, Furacillin, Octenisept, etc.);
 • hormonelle eksterne midler (Advantan, Elokom, Celestoderm, Lorinden, Akriderm, etc.);
 • tørking og keratolytiske stoffer (med sink, tjære, salicylsyre, etc.);
 • antipruritiske stoffer (med mentol, dimedrol, etc.);
 • antibakterielle midler i nærvær av en bakteriell infeksjon (Baneotsin, Oksikort, Betadin);
 • antifungale legemidler, hvis soppsporer ble funnet (Lamisil, Orungal, Nystatin, Ketoconazol) etc.

I halvparten av tilfellene av denne patologien er ekstern behandling nok til å kvitte seg med eksem. Men ofte krever det bruk av systemisk terapi.

Generell eksembehandling

Systemisk behandling av eksem på fingrene inkluderer forskrivning av rusmidler fra følgende grupper:

 • antihistaminer for å redusere immunresponsene (Zyrtec, Suprastin, Claritin, Zodak, etc.);
 • desensibiliserende midler i form av intravenøse eller intramuskulære injeksjoner (natrium eller kalsiumtiosulfat, kalsiumklorid, etc);
 • immunmodulatorer;
 • vitaminer (A, E, C, gruppe B);
 • med hyppige eksacerbasjoner, løpet av sorbenter (Polysorb, Enterosgel, aktivert karbon, etc.);
 • systemiske hormonelle midler med svært uttalt eller resistent mot lokale behandlingsprosesser;
 • antibiotika i piller eller soppdrepende midler, avhengig av arten av lesjonen.

Med hyppige belastninger eller alvorlig nervøsitet hos pasienter på grunn av kløe, foreskrives beroligende midler og konsulterer en psykolog eller en nevrolog, og om nødvendig tar antidepressiva og beroligende midler. Følelsesmessige opplevelser - en av utløserne for eksem, så i alle situasjoner bør du forsøke å holde roen og lindre psykenes overdreven labilitet med beroligende prosedyrer og rusmidler.

Fysioterapi for eksem

Fysioterapi metoder for eksem av hender brukes mye og vellykket. Den vanligste og bruken mottatt:

 • elektroforese med rusmidler (antihistaminer, hormoner, etc.);
 • elektrisk (for å berolige nervesystemet);
 • induktotermi og magnetoterapi (for å normalisere de endokrine prosesser);
 • ultrafiolett bestråling;
 • ultralyd behandling;
 • paraffin applikasjoner på de berørte områdene;
 • Spa behandling.

Effektiviteten av fysioterapi i eksem i hendene forklares av dens beroligende effekt på nervesystemet, evnen til å normalisere endokrine og immunforløp, redusere kløe og har antiinflammatoriske effekter.

Eksembehandling

Selvfølgelig er selvmedisinering for denne sykdommen ikke verdt det. Men med tillatelse fra legen i tillegg til den viktigste behandlingen kan brukes folkemidlene for eksem på fingrene.

Hvordan helbrede ekmatiske prosesser ved hjelp av tradisjonell medisin:

 • For tørkeprosessen anbefales juice av poteter eller masker fra sin vassel;
 • avkok egenskaper av medisinske urter (karasj, kamille, arv, kalendula, etc.) har sårheling egenskaper;
 • Havtornolje brukes til å myke og regenerere huden;
 • anti-inflammatoriske effekter er tilskrevet kålblad og juice fra dem. Du kan strekke arket med hendene og feste det på sårpunktet eller klemme juice fra det og lage en lotion;
 • godt lindre kløe salt bad for hender.

Forebygging av komplikasjoner og nye eksacerbasjoner av eksem

Hvis eksem oppstår for å hindre komplikasjoner, må du:

 • holder seg til et allergivennlig kosthold, og utelukker også fett, stekt, røkt, kaffe, alkohol, karbonatiserte drikker, krydder og salt, egg fra kostholdet. Spis mer frisk frukt og grønnsaker, drikk vann minst to liter per dag;
 • å gjøre alt husholdningsarbeid relatert til kontakt med husholdnings kjemikalier i hansker;
 • følg reglene for personlig hygiene (bruk mild allergivennlige produkter for å vaske hender, vask ikke hendene med såpe i noe tilfelle);
 • Du kan ikke klemme boblene og avkjøle de berørte områdene, samt maske dem med kosmetikk.

Forebygging av nye eksacerbasjoner inkluderer de samme aktivitetene. I tillegg til dem må du:

 • bruk bare hypoallergen håndkremer;
 • Ikke bruk dekorative kosmetikk med fingrene, bør du bruke spesielle børster for dette;
 • overvåke kostholdet ditt og drikk vitaminer regelmessig
 • tid til å behandle kroniske sykdommer;
 • Hold hendene i perioder med fritak fra kontakt med kjemikalier;
 • forsøk å unngå følelsesmessig uro;
 • å justere modusen for arbeid og hvile
 • gå mer og spill sport for å styrke kroppen.

Eksem er en kronisk sykdom med hyppige tilbakefall. Og dette gjelder spesielt når man lokaliserer lesjoner på hender og fingre, siden disse sonene alltid er i kontakt med ulike stimuli. Derfor er overholdelse av forebyggende tiltak i dette tilfellet spesielt viktig.

Prognosen for denne sykdommen er gunstig, i den forstand at eksem på fingrene ikke truer generell helse og ikke fører til døden. Men hyppige tilbakemeldinger, stygge symptomer og alvorlig kløe kan betydelig redusere livskvaliteten. Derfor er det viktig å finne en kompetent lege som ikke bare vil hjelpe til med å håndtere forverringer, men også å oppnå en lang remisjon ved hjelp av forebyggende tiltak.

Beskrivelse: Eksem på fingrene - hva er denne sykdommen. Årsaker og kliniske varianter. Hvordan behandles: lokale rettsmidler, generell behandling, fysioterapi og tradisjonelle metoder. Forebygging av eksemhender.

Flere Artikler Om Typer Acne