Jod ål visuelt ser ut som vanlig rød akne, de er vanskelig å skille fra akne og enda vanskeligere å kvitte seg med dem uten å vite årsaken. Ofte når skjoldbruskkjertelen svikter, foreskriver legene medisiner som inneholder store mengder jod. Noen ganger blir de tatt for å forbedre amming. Vanligvis oppfattes stoffet godt, men dessverre, noen bokstavelig talt om noen dager etter starten av behandlingsforløpet, vises store, harde, skinnende røde støt i ansiktet, kroppen og til og med i munnen. I vitenskap kalles dette iododerm eller galloderm.

Hva forårsaker dannelsen av jod akne

Utseendet til jod akne er en ganske sjelden patologi provosert ved å ta et slikt stoff som "iodomarin 200" eller andre jodholdige stoffer. Ikke bevist, men det er en oppfatning at oftest jod akne oppstår hos mennesker med den andre blodgruppen. På den annen side, hvis akne har eksistert før dette, så tar riktig medisinering kan intensivere dette irriterende fenomenet.

Hvordan bli kvitt jod akne

Uten ekspertråd er ikke nok. Du vil bli tilbudt å ta tester, inkludert for å kontrollere hormonnivå. Deretter vil du sammen med legen din analysere situasjonen i detalj, med tanke på alle punkter. Noen ganger er det nok å endre stoffet som inneholder jod til en mer gunstig. Det kan være tørt kelp. Eller, for å gi opp fullstendig narkotika og fylle kroppens jodmangel ved å justere dietten - det vil si, havkål, fisk og annen sjømat. Utad, kan du smøre jod acne salve "tsindol." Prisen er latterlig, men effekten er veldig rask og god.

En lege kan foreskrive et slikt legemiddel som Roaccutane. Det er en retinoid som brukes til å eliminere selv svært alvorlige former for akne. Du kan kjøpe den på apotek og uten resept. Men det er veldig viktig å følge doseringen. Derfor må mønsteret av legemiddelinntaket bestemmes av en spesialist. Og selvfølgelig må vi ikke glemme personlig hygiene, bytt regelmessig klær, bruk en dusj, bruk kremer, salver og pulver.

Jod i kampen mot akne: regler for bruk

Mange foretrekker fortsatt aknebehandling med et enkelt apotek antiseptisk - jod. Men før du bruker det, må du gjøre deg kjent med handlingen på huden og kontraindikasjoner. Som alle andre legemidler kan jod forårsake bivirkninger.

Frigi form og sammensetning

Verktøyet er tilgjengelig i 3 utgivelsesskjemaer som kan kjøpes på nærmeste apotek:

 • vann-alkohol løsning (5% og 10% konsentrasjon);
 • filtpenn;
 • bomullsrulle gjennomvåt i jod i en forseglet pakke.

For akne behandling, er det første alternativet ansett som den mest praktiske form. 100 g oppløsning inneholder:

 • 5 g jod;
 • 2 g kaliumjodid;
 • 95% alkohol, fortynnet i like deler med vann.

Kostnaden for produktet varierer mellom 15-70 rubler, avhengig av produsenten, konsentrasjonen og mengden av løsningen (10, 25, 50 ml).

Effektiviteten av legemidlet i kampen mot akne

Den økte aktiviteten til sebaceous kjertlene forårsaker bakterier å multiplisere på huden, forårsaker akne å danne. Når det brukes topisk, penetrerer den aktive substansen jod dypt inn i cellene, har en desinfiserende og bakteriedrepende effekt. Pus løses, og alkoholens egenskaper bidrar til å tørke betennelsen.

Effekten av cauterization forekommer ikke umiddelbart. Helbredelsesprosessen tar tid - omtrent 5-7 dager med vanlig bruk av legemidlet. Imidlertid er denne metoden for behandling bare effektiv i et tidlig stadium av utvikling av akne og med en viss natur av akne.

Papiller og pustler (akne med rød farge med eller uten purulent pose) - med sporadisk utslett, reagerer godt på punkt som brenner med jod. Tallrike papiller og pustler er ubeleilig å bli behandlet på denne måten, siden den har egenskapen til å fargelegge huden gul. I dette tilfellet er det bedre å ikke bruke den medisinske løsningen i ren form, men å blande den med en knust analgin-tablett som vil "misfarge" hovedkomponenten. Eller bruk lotion.

Comedones (svarte prikker og hvite støt uten mulighet for utgivelse av innhold) - ikke eliminere cauterization med jod. Men kremer og kremer med tilsetning vil bidra til å stoppe sannsynligheten for betennelse av slike akne og deres reproduksjon.

Prosyanki (små formasjoner på huden av hvit farge, uten tegn på betennelse) er de vanskeligste å behandle, for mangel på utgang av innholdet til overflaten. Regelmessig bruk av hjemmet antiseptisk vil bidra til å tørke innholdet i hvite ål. Verktøyet anbefales å skifte med anvendelse av salicylsyre.

Bruken av jod mot akne

Behandlingsprosedyren skal begynne med å rense huden med et mildt antibakterielt rengjøringsmiddel. Bare etter det kan du gå videre til behandling av akne eller bruke en maske.

Prikk søknad

Når du bruker jod til inflammerte områder, unngå kontakt med sunn hud. Til dette formål er det praktisk å bruke hygieniske bomullsknopper. Fuktet i løsningen må du berøre den til det berørte området og holde i 1-2 sekunder, ikke lenger. Det er nok bare å male en kvise i brun.

Lotion mot komedoner

I et halvt glass kokt vann må du oppløse en spiseskje salt og tilsett 3 dråper jod. Når løsningen er avkjølt til en temperatur på 38 grader, suge en bomullspute i den og behandle de berørte områdene.

Masker med jod

 • bland en spiseskje honning og rømme
 • tilsett 2 dråper jod;
 • Påfør produktet til ansiktet;
 • Skyll med varmt vann etter 20 minutter.

Slike komponenter vil lindre betennelse, mette cellene med næringsstoffer og desinfisere de purulente sacs.

 • bland en skje full av aloe juice, flytende honning;
 • 2 dråper hydrogenperoksid og jod;
 • legg en maske på ansiktet ditt og la det stå i 15 minutter.

Dette verktøyet fremmer vevregenerering, lindrer betennelse og nærer huden med vitaminer, og løser innholdet i akne.

 • 2 tabletter av acetylsalisylsyre;
 • fortynn med en spiseskje kokt vann;
 • tilsett en dråpe jod;
 • Påfør bare blandingen på problemområder og gå over natten.

Verktøyet påvirker aktivt akne av forskjellige typer, og gir en beroligende og bakteriedrepende egenskap.

Bruk av medisinske antiseptika med andre komponenter vil redusere sannsynligheten for en allergisk reaksjon og vil ha ekstra helbredende egenskaper.

En ekstra oppskrift for å lage en aknemaske med egne hender kan ses i dette klippet, som bruker enkle ingredienser på hånden:

Behandling av whiteheads (hirse)

Jod bør blandes med vodka i like deler. Dette vil fortynne konsentrasjonen av den aktive ingrediensen og redusere risikoen for forbrenning. Den resulterende løsningen er nødvendig for å behandle akne daglig for natten. Etter det er det nyttig å tørke huden av hele ansiktet med en farmasøytisk tinktur av calendula, som har en beroligende og anti-inflammatorisk effekt.

Fordeler og ulemper

Fordelene med behandling med vanlige antiseptiske midler er åpenbare - dette er dets effektivitet og lave kostnader. I tillegg er stoffet tilgjengelig i ferdig form, noe som letter bruk.

Mangelen på jod er at det kan forårsake en allergisk reaksjon. Det er også fare for å bli brent hvis det brukes feil og forårsake overdosering av legemidlet.

Kontra

Bruken av jod er strengt kontraindisert under følgende forhold:

 • noen sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
 • tuberkulose;
 • diatese;
 • Det er ikke tilrådelig å bruke verktøyet for barn og gravide, uavhengig av lokalisering av dannelse av kviser.

Det bør også tas i betraktning at stoffet kan være individuell intoleranse. Derfor, før du søker på inflammerte lesjoner, bør huden testes for allergier. Påfør en liten løsning på albuebøyningsområdet. Hvis etter dette er det en brennende følelse, rødhet - fjern resteret fra huden.

Akne Yodomarin

Iodomarin er et stoff i tablettform utformet for å kompensere for mangel på jod i kroppen. Et slikt brudd er ledsaget av hudproblemer, det er akne. I dette tilfellet vil inntaket av stoffet bidra til å takle akne.

Yodomarin er kun foreskrevet av en lege med jodmangel i kroppen. Et overskudd av dette stoffet kan også forårsake hudproblemer. Denne patologien er preget av forgiftning av kroppen, noe som resulterer i akne i ansiktet.

Til tross for at iodomarin inneholder den viktigste aktive ingrediensen jod (kaliumjodid), brukes den ikke som en analog for lokal behandling av akne.

Overdosering og bivirkninger

Du kan bruke denne metoden for behandling i 1-2 måneder. Langere sikt kan forårsake bivirkninger:

 • peeling av huden, kløe;
 • akne (på denne måten kroppen blir kvitt overflødig medisinering);
 • jodisme (overflødig stoff i kroppen).

Symptomer på jodisme (mulig ved inntak av iodomarin) er fet pust og endret farge på munnen. Akutt forgiftning manifesterer seg:

 • kvalme, oppkast;
 • sår hals;
 • svimmelhet;
 • diaré.

Hvis du opplever disse symptomene, bør du konsultere en lege.

anmeldelser

Svetlana, 20 år gammel. Prøvde mye penger, ingenting reddet fra akne. De var dekket med alle penner og kinn. Hun lærte å brenne med akne med jod, men hun våget ikke lenge, hun var redd for å brenne hennes hud og at sporene ville forbli. Men bestemte meg, og jeg angrer ikke. Hun brente for natten, om morgenen var det et knapt merkbart gult spor, men etter vask med en skrubb ble han ikke igjen. Etter den første søknaden la jeg merke til at kinnene var mye bedre. Men jeg har ikke tenkt å bruke metoden ofte, for ikke å overdrive huden.

Camilla, 24 år gammel. Jeg gjorde en pinpoint akne brenning. Jod søkt om natten, om morgenen var akne allerede tørt. Jeg behandlet dem med sink salve. Med denne metoden avtar de døde cellene aktivt og heler raskere. Akne går ikke bort så fort som vi ønsker, så jeg vil fortsette behandlingen.

Jod ål: foto, akne fra yodomarina

Å unngå jodinntak har vært et viktig tips for akne- og aknepasienter de siste tiårene. Mange medisinske eksperter sier at jod forårsaker akne. Men er det? Gir jod akne? Vi vil prøve å svare på dette spørsmålet i neste innlegg.

Med tanke på at stort sett alle vet at jod forverrer akne, ble jeg overrasket over å finne svært lite bevis for å støtte teorien om virkningene av jod på utseendet av jod ål.

Tilsynelatende, på 1960-tallet, ble det funnet at jod (og relaterte kjemikalier) i narkotika, preparater for behandling av skjoldbruskkjertelen kan føre til akneutslett. Akneformet betennelse i huden, som akne og akne, og i tillegg til vanlig akne omfatter også bivirkninger, slik som psoriasis og eksem gjennombrudd.

Jod akne årsaker og fakta

Å bli kvitt akne i 3 dager er mulig! Etter det vil de forsvinne for alltid! Les mer >>>

Jeg fant flere rapporter om iodisert bordsalt og kelp (med høyt jodinnhold) som forårsaker jodacne. Gjennombrudd ble etterfulgt av fjerning av overflødig kostjod fra pasientens diett.

Jeg har også funnet et kort internasjonalt papir om kjemisk vurdering av jod og dens effekter på jodacne. Det er utgitt av Verdens helseorganisasjon og synes å være en ganske omfattende oversikt over emnet. Dette er hva det sa om effektene av jod og akne på huden.

Oral eksponering for markant overdreven jodid kan resultere i hudlidelser kalt jod, som antas å være en form for overfølsomhet forbundet med hudceller og vev.

De karakteristiske symptomene er aknepustler, som kan holde seg sammen med dannelsen av planten (ekspanderende) nodulære lesjoner i ansiktet, lemmer, torso og slimhinner. Lesjonene regresser og helbringer når overskudd av jodidforbruket opphører. Jod tilfeller samt jodacne som vises på huden etter mottak av den orale dosen av jodid på 300 - 1000 mg / dag.

Merk at den normale jodinntakshastigheten er 150 mikrogram (μg) for voksne. Ovennevnte rapport sier 300 til 1000 milligram (mg), som er om lag 2000 til 7000 ganger høyere enn FDA-medisinstandarden, analyserte også jod- og toksisitetsrapporter. den konkluderte med at jod inntak av 1 mg per dag er nok trygt for folk flest, men kan føre til symptomer på jod akne i noen mennesker utsatt for akne.

Således kan vi konkludere med at høyt inntak av jod kan forårsake akne hos noen følsomme mennesker. Men dette forbruket krever sannsynligvis enten høyt inntak av iodisert salt, brune alger eller andre produkter med høyt jodinnhold, eller medisiner eller kosttilskudd med høye nivåer av jod, spesielt som er jodomarin.

Aknejod er en effektiv medisin eller farlig fiende

Jod kan forårsake akne og bekjempe dem effektivt! Dette stoffet er kjent som et utmerket desinfeksjonsmiddel. Det bidrar til å gjøre akne på ansiktet mindre merkbart, men kjør ikke umiddelbart til førstehjelpsutstyret, i noen tilfeller er jod mot akne ikke bare impotent. Det kan forårsake enda mer akutt forverring av hudfeil. Dette stoffet er ganske giftig, og før du bestemmer deg for å smøre akne med jod, er det nødvendig å avklare alle nyanser av den kommende hendelsen.

effekt

Noen ganger er ansikts acne en indikator på at kroppen din er mettet med jod. Siden det elimineres gjennom huden og kan irritere porene, dannes ny akne som et resultat av dette fenomenet. Akutt beruselse av kroppen er preget av svakhet, svimmelhet, kvalme og oppkast. Dette er et ganske sjeldent fenomen som oftest finnes blant innbyggerne i badebyer og elskere av sjømat.

De fleste innbyggerne i midtsonen mangler dette stoffet, noe som bidrar til vekttap, forbedret hjernefunksjon, økt effektivitet og forbedrede hudegenskaper. Hvis du tilhører kategorien mennesker som mangler jod i kroppen og bestemmer deg for å sette akne på dem, vil du ikke bare kurere huddefekter, men også hjelpe kroppen til å fylle opp forsyningen av dette stoffet.

Svar på spørsmålet om jod hjelper akne, i de fleste tilfeller kan du svare trygt - ja! Dens mangel i kroppen er vanligvis ledsaget av en utvidelse av skjoldbruskkjertelen, kjedelig hud, samt sprø hår og negler. Over 20 millioner mennesker på jorden lider av mangel på jod i kroppen, noe som ofte er en av de grunnleggende årsakene til økt irritabilitet og stress.

Jod desinfiserer huden, reduserer rødhet, absorberes i blodet og forbedrer hudens egenskaper, noe som gjør den vakker og elastisk.

Søknadsmetoder

Med forbruk av jodholdige legemidler anbefales det heller ikke å bruke jod på huden.

For å bli kvitt hudfeil er det nødvendig å nøyaktig bestemme at de ikke er forårsaket av overskudd av jod. For å gjøre dette anbefales det å ta en blodprøve i klinikken.

 • Akne forårsaket av et overskudd av jod i kroppen

De er vanligvis lysere, mye større enn vanlige. Ofte oppstår hos personer med syke skjoldbruskkjertel etter at en lege foreskriver et behandlingsforløp. I ditt tilfelle er det strengt forbudt å smøre huden med jod. Hvis du drikker jodholdige stoffer, for eksempel "Iodomarin", så er det ganske mulig at utseendet på akne er forbundet med dette. I dette tilfellet er bruken av jod akne ikke verdt det. I ditt tilfelle er det nødvendig å rengjøre kroppen av giftstoffer og skadelige stoffer. Denne behandlingen vil bli mer effektiv.

 • Svarte prikker

Hvis du er plaget av sorte prikker, må du behandle ansiktet ditt med jodoppløsning. Du trenger et glass kokt vann, en spiseskje salt og tre dråper jod. Bland disse tre ingrediensene og vask opp løsningen. Hvorfor suge en bomullspinne i iodisert saltoppløsning og fest til punkter med opphopning av svarte flekker. Påføring av en våt vattpinne på huden kan ikke være mer enn fem ganger. Du kan erstatte vanlig salt med jod. I dette tilfellet er det ikke nødvendig med tillegg av stoffet til løsningen.

Hvis du har hvite betennelser uten hull i ansiktet ditt, bør du brenne dem før sengetid. Bruk en bomullspinne. Huden som dekker purulent betennelse vil tynne og snart briste. Brenn det med salisylalkohol om morgenen for å kvitte seg med det raskere. Denne metoden er egnet hvis du har litt betennelse, ellers vil du skade huden. Det blir tørt og begynner å skrelle av.

Betennelser med et hull som du kan klemme ut pus kan bli brent. Påfør stoffet på en bomullspinne og søk om fem til ti sekunder. Hvis du legger tre tabletter av dipyron i hetteglasset med jod, vil dette eliminere den uønskede fargevirkningen. Din løsning vil bli fargeløs. Du kan spre det uten frykt for at noen vil finne ut om dine metoder for å bekjempe akne. Hvis du bruker en fargeløs løsning, betyr det ikke at det er mindre effektivt, og du vil trenge en lengre behandling.

Hvis mye pus har akkumulert i ål, fest en aloe leaf til det for natten, hjelper det å trekke ut alle pus. Brenn pimpleet med jevne mellomrom til det forsvinner. Behandlingen foregår omtrent 5 ganger om dagen.

 • Vishnevsky salve, som du kan lese om i denne artikkelen, har også blitt kjent for sine anti-akne egenskaper.
 • Og hvis du plutselig legger merke til røde mol på kroppen, må du finne ut hvorfor de ser ut og hvordan bli kvitt dem.
 • Og dette materialet fra vår ekspert vil fortelle deg om årsakene til riper og kløende mol, informasjonen vil være nyttig for alle.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

En gang i uken kan du bruke en spesiell maske. Du trenger:

 • 100 gram vodka;
 • 5 dråper jod;
 • 1 egg hvit.

Rør alle ingrediensene og søk på problemområder. For en rask effekt kan du bruke avkok av kamille for å kvitte seg med masken etter at prosedyren er fullført.

Konklusjoner og ekspertuttalelse

Jod hjelper absolutt å takle hudfeil! Den absorberer og helbreder selv den sterkeste rødheten på huden din. Men smøring eller brennende akne med dette stoffet er ikke en gyldig løsning for alle. Dette må forstås. Det er best å bestå test før behandlingen påbegynnes. Hvis du ikke har kontraindikasjoner, kan vi med høy sannsynlighet si at jod vil hjelpe ikke bare å takle huddefekter, men også forbedre kroppens generelle tilstand.

Midler til behandling av skjoldbruskkjertelen BERLIN-CHEMIE Iodomarin - gjennomgang

Et godt middel foreskrevet av en endokrinolog for nodular goiter. Men jeg opplevde bivirkningene, eller.

Iodomarin ble utnevnt den 08/31/2017, etter et planlagt besøk til en endokrinolog, og testing. Analysene var normale, og ultralyd viste en økning i stedet. Og etter undersøkelsen sa legen: "Drikk jodomarin, alltid, selv når du blir gravid!"

Tok i betraktning og gikk til apoteket for piller.

En apotek tilbød en motpart til "Kalia Iodide", men jeg nektet å citerte uprøvde midler og en lege resept. Jeg har aldri tatt narkotika med jod.

Begynte å ta på samme dag, 1 tablett om natten, etter måltider.

Den første måneden, og mine endringer i kroppen:

 1. Nervesystemet Jeg er veldig nervøs i seg selv, og arbeidet er nervøst. Og i forbindelse med dette snakker jeg stadig og sverger med mine kolleger, jeg kan ikke stå i kø eller tolerere uhøflighet av kasserere i supermarkeder. Tårer på kjære, og lenge etter at jeg har båret, kan jeg ikke roe meg ned og klandre meg selv. Jeg bekjenner at jeg har feil og at jeg er aggressiv, men jeg kan ikke gjøre noe. Og det jeg la merke til etter noen uker fra begynnelsen: Jeg ble rolig, balansert, med et godt, oppstemt humør. Vanligvis begynte å kommunisere med mennesker, med kolleger, mer og mer! Nervøshet er borte, aggresjonen er redusert, tilstanden har forbedret seg. Jeg kjente meg ikke igjen og var glad for at jeg endelig var i hjertet og sjelen - harmoni! For meg er dette det viktigste!
 2. Søvn. Yodomarin jeg så før sengetid, og kanskje det påvirket søvnkvaliteten. Ble sterkere og roligere. Men om morgenen ble det vanskeligere å våkne opp, falle eller handle. Jeg vet ikke.
 3. Skjoldbruskkjertel. Jeg elsker turtlenecks med høy, tett nakke. Men de siste årene var det vanskelig å bære dem, halsen min klemte, pusten min ble tyngre, det var en klump i halsen min. Alt dette pekte på potologien og økningen. Etter begynnelsen av resepsjonen, med begynnelsen av høsten, byttet jeg til min favoritt turtlenecks og la ikke merke til ubehag! Absolutt ingen press ble følt!

Andre måned:

 1. Nervesystemet Alt har forblitt uendret, jeg er i godt humør, og jeg behandler alle sjekker på jobben rolig. Ingenting irriterer, fjerner ingenting fra seg selv.
 2. Søvn. Krenkelser, begynte nattvåkning. Men det var ikke nødvendigvis fra jodomarina, tilbrakte en uke kalium / magnesium, og alt trente ut.
 3. Skjoldbruskkjertel. Alt føles bra, ultralyd gjorde det ikke. Hormoner er normale.
 4. Ansikt og hår. Startet sterke problemer med hodebunnen og haken. Dette er flass, det er kløende, det er vilt peeling, sterk utslett på haken, og det er subkutant og kløende. Et besøk hos en hudlege ga ikke resultater, diagnosen og behandlingen foreskrev ikke lette situasjonen.
 5. PMS. Brystet hennes begynte å plage noen dager senere, etter hennes menstruasjon i september. Ja, så syk at det var smertefullt å sove, ha på seg undertøy og bare gå. Brystet mitt er 1 størrelse, og jeg følte at det var veldig oppsvulmet, brystvortene mine ble lilla, og til berøring følte vi selene. Når jeg selv hadde drukket smertestillende midler !! Andre gang i mitt liv har jeg bare opplevd så alvorlige brystsmerter! Og dette er 3 uker før menstruasjon! Etter å ha lest en rekke vurderinger på Internett om effekten av stoffet, og så at det påvirker hormonbalansen, er dette kanskje et tegn på handling?
 6. Akne på ryggen. Det var en periode da ryggen min var som en slagmark, men etter å ha gjort salicylisk peeling og ozonterapi, kom alt tilbake til det normale, og i 5 år kjente jeg ikke bryet med huden på ryggen min. Og her, bare i syklus 9 (september), kunne jeg ikke rolig se på meg selv i speilet. Ryggen min var dekket med liten rød akne, og noen helles med pus og vondt, ikke rørt! Det samme bildet skjedde med halsen. Uzhs. Akne har ikke gått helt i dag, jeg vil se resultatet av narkotikauttaket.
 7. Konjunktivitt. I barndommen led jeg ofte av denne sykdommen, og nå blir et lite utvalg i øynene oppsamlet. Men i løpet av 2 måneder av kurset begynte jeg å våkne som en vampyr. Øynene var røde, briste kapillærer. Og om ettermiddagen var det mye utslipp i øynene. Selv om jeg ikke fikk kaldt, og jeg så ikke engang bra ut i disse dager. Da jeg gikk ut i gata om morgenen, innså jeg for første gang hva dårlig visjon er, med min 100%. På en avstand på 5 meter kunne jeg bare ikke skille ansiktsfunksjonene, alt fusjonerte til et gjørmete bilde. Jeg observerte denne prosessen i løpet av 3 uker, sannsynligvis, og uten å se noen forbedringer, dro jeg til en optiker. Det var til lunsj, og når du sjekket synet, var det uendret 100%! Hvordan så? Men egentlig så jeg bra til lunsj, og bare hver morgen opplevde jeg ubehag i visjonen til omverdenen. Han kom til den konklusjon at saken i håndrose. Ja, jeg har det, men jeg drakk iodomarin for natten, og bare effekten av stoffet går til timer 9-10. Så kanskje det hele i medisin? For aldri før den gang har jeg ikke lidd slik.

Tredje måned:

 1. Nervesystemet Begynte å mislykkes, og jeg tror det er knyttet til hormoner og utseende. Beklager, å gå med en pimply, vondt ansikt, alvorlig flass og brystsmerter er et så-så bilde. Hva slags nervesystem vil flette som en sommerfugl?!
 2. Skjoldbruskkjertel. Får ikke seg selv, pah-pah-pah. Håper alt er bra.
 3. Akne og flass. Styrket hver dag, ble det lettere med akne bare på menstruasjonstidspunktet. Dette er horror, jenter. Disse tørrhetene, flakket på kanten av håret og kløe kjørte meg gal, spesielt om kvelden, etter jobb. Jeg kunne ikke finne årsaken, og det kjørte meg til ingenting.

Jeg sluttet å drikke piller 11/22/2017.

En uke gikk etter at stoffet ble tatt ut:

 1. Huden slutte å flak og kløe forsvant. Huden blir forvandlet og roet ned. Ble myk og fuktig.
 2. Flass er borte! Håret ble mindre fett! Ble myk og glatt.
 3. Kløen i huden i skuldre og rygg har forsvunnet.
 4. Akne er blitt mye mindre, haken er ikke annerledes i fargen med resten av ansiktets hud, kløe og scaly ingenting.
 5. Skjoldbruskkjertel. Når jeg hadde på seg en turtleneck, følte jeg kvelning og mangel på luft. Jeg var redd og begynte å drikke Iodomarin igjen, og forklarte at helsen til skjoldbruskkjertelen er viktigere for meg enn akne.

Og igjen gjenopptatt mottaket, og hva synes du?

Etter 2-3 dager begynte huden min å klø igjen, rødme og pelle av! Det var utslett på haken hans, skinken dukket opp igjen! Brystet begynte å vondt og hovne, det var seler! Jeg returnerte igjen til det jeg løp av 5 dager siden! For mine øyne viste kroppen min tegn på nød! Og selv min mann la merke til forholdet!

Signert opp til legen i resepsjonen, avgjørelsen for ham.

05.12.2017.

Endokrinologens dom: intoleranse, avbrutt Yodomarin. Har utnevnt Endocrinol.

Hjelper jod akne? Cauterization på ansiktet, samt en reaksjon på iodomarin under graviditet

Mange populære og rimelige legemidler kan bidra til å bekjempe hudfeil. Men ikke alltid populære oppskrifter er veldig trygge. Vil jod hjelpe akne?

Er det mulig å smøre på ansiktet?

Medisinsk jod, som selges i apotek, er ikke noe mer enn en alkoholløsning av sporelementet "jod". Vanligvis har stoffet en konsentrasjon på 5%. Dette verktøyet er ofte anbefalt å bruke i kampen mot utslett, inkludert på ansiktets hud. Jod varmer godt og brenner selv akne, og bidrar til å nøytralisere den inflammatoriske prosessen. Men applikasjonen i sin rene form er fulle av noen problemer:

 • Utseendet til brenningen. Alkoholløsning når den brukes på betent og sensitiv hud kan forårsake skade på lagene i epidermis. Hvis fokuset på betennelse er lokalisert dypt i dermis, vil jod ikke påvirke det på noen måte. En brent hud vil helbrede lenge og vil være en god fôr for patogene mikroorganismer.
 • Utseendet på flekker på huden. Jod fordampes i ganske lang tid, så etter påføring er det fare for å støte på brune flekker på huden. Selvfølgelig vil de forsvinne over tid, men på ansiktet av slike merker ser ikke ut estetisk tiltalende. Hvis huden er skadet, vil jod trenge inn i epidermis, noe som vil gjøre prosessen med å forsvinne enda lenger.

Utseendet til de beskrevne problemene kan unngås hvis medisinen påføres med noen enkle forholdsregler.

Jod kan virkelig bekjempe akne. Men du må bruke den riktig, for ikke å forverre situasjonen.

Hva utslett hjelper?

Jod kan hjelpe til med å bli kvitt ikke alle typer hudproblemer. Spesielt behandler et slikt alkoholholdig middel:

 • Hvite ål eller prosyanka. Slike utslett har et utseende av mellomstore hypodermiske cyster av hvit farge. De er sjelden ledsaget av betennelse, men ser ikke så bra ut på huden. Jod fremmer åpningen av slike tilstoppede porene og utgangen av innholdet til utsiden. Vanligvis anbefaler alternative medisineksperter å bruke medisinen svært nøye - bare på akne i seg, unngår flekker av den sunne epidermis. Om morgenen, etter en slik prosedyre, kan du behandle huden med salisylsyre.
 • Subkutan akne. Begrensede og små betennelser reagerer godt på jodbehandling, men du må bruke medisinen riktig.
 • Små pustler. Jod brenner ned slike lesjoner på huden og bidrar til å forhindre spredning av inflammatorisk prosess inn og ut.

I intet tilfelle kan ikke smøres med jod, dyp akne og koiler. Slike behandlinger bidrar ikke til å kurere, og selv kan i stor grad forverre situasjonen.

Hvordan cauterize?

Slik at jod effektivt kan brenne betennelse og ikke etterlater gule flekker, anbefales det:

 • Ikke vask, damp eller rengjør huden minst et par timer før manipulering. Et tynt lag av naturlig talg vil beskytte mot brannskader.
 • Fjern kosmetikk og urenheter fra huden på forhånd.
 • Bruk legemidlet om natten. Under en avslappende søvn vil jod ha nok tid til å suge.
 • Før du brenner akne med jod, må du smøre huden med vanlig fuktighetskrem og hold i en halv time.
 • Dip en bomullspinne i tinkturen og sirkel pimpleet med en tynn og smal sirkel med forsiktighet. Prosyanka (whiteheads) bør brennes til et punkt, så vel som små pustler.

Den forsiktige anvendelsen av jod vil bidra til å lokalisere kvise (for å forhindre spredning), å tørke det berørte området og å nøytralisere den inflammatoriske prosessen. Men de fleste kosmetologer anser fortsatt denne metoden for behandling ikke hundre prosent effektiv, og anbefaler at man foretrekker sikrere og mer effektive behandlingsmetoder.

Kontraindikasjoner til cauterization

Brennende akne med jod kan noen ganger gjøre mer skade enn godt. Spesielt er denne prosedyren ikke anbefalt for:

 • Dype inflammatoriske prosesser.
 • Skader på huden.
 • Individuell overfølsomhet overfor jod (helst på tvers av testen - legg en dråpe jod på den indre viken av albuen og vent en dag, evaluer kroppens respons på legemidlet og hvor fort stedet forsvinner).
 • Ungdom, som jod kan påvirke tilstanden til ung hud negativt.
 • Forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen.
 • Pyoderma.
 • Tuberkulose.

Jod akne under graviditet fra Yodomarina

Iodomarin er en av de mest populære medisinene som brukes til å forhindre jodmangel hos gravide kvinner. Noen ganger er det anbefalt å ta det allerede i de første dagene med å bære en baby (eller på scenen for å forberede seg på unnfangelse), men oftest insisterer leger på å ta Jodomarina fra 15 ukers svangerskap. Vanligvis tolereres dette legemidlet av forventede mødre, men noen ganger gir forbruket uønskede reaksjoner.

Spesielt kan for mye forbruk av jod føre til dannelse av aknepustler på huden, som kan fusjonere med hverandre. Lignende lesjoner er lokalisert på ansiktet, kan finnes på stammen, så vel som på ekstremiteter. Risikoen for jod akne øker med en kvinnes tendens til akne.

For å forhindre utseendet på hudfeil fra iodomarin anbefales det forventede mødre å ta test før forbruket av et slikt legemiddel, noe som gjør det mulig å bestemme nivået av jod i kroppen. Basert på resultatene av slike studier kan det trekkes konklusjoner om ønsket om ekstra jodinntak.

Hvis du fortsatt har jod akne, må du slutte å bruke medisinen og konsultere en lege. Vanligvis forsvinner hudfeilene seg selv i løpet av noen uker.

Akne Yodomarin

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 765
Registrering: 26. desember 07
Bruker ID: 11824
Omdømme: 11

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 3399
Registrering: 26. februar 08
Bruker ID: 13895
Omdømme: 152

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 765
Registrering: 26. desember 07
Bruker ID: 11824
Omdømme: 11

Gruppe: Honorary Specialist
Meldinger: 3204
Registrering: 13. januar 08
Bruker ID: 12348
Omdømme: 271

T4cv studie er nødvendig. Du gjør?

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 765
Registrering: 26. desember 07
Bruker ID: 11824
Omdømme: 11

Gruppe: Honorary Specialist
Meldinger: 3204
Registrering: 13. januar 08
Bruker ID: 12348
Omdømme: 271

dimensjonen er helt ulastelig. Tyroksin måles ng / dl (ng / dl) eller pmol / l (pmol / l).

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 765
Registrering: 26. desember 07
Bruker ID: 11824
Omdømme: 11

Gruppe: Honorary Specialist
Meldinger: 3204
Registrering: 13. januar 08
Bruker ID: 12348
Omdømme: 271

Kort sagt, du forstår ikke)))

TTG - 5,18
T4sv - 16 pmol / l
AT-TPO - 164

Dermed er det subklinisk hypothyroidisme, som et resultat, mest sannsynlig, autoimmun tyroiditt.

Men generelt er kontroll av TSH påkrevd etter 6 måneder.

Gruppe: Veteraner
Meldinger: 765
Registrering: 26. desember 07
Bruker ID: 11824
Omdømme: 11

Uzi gjorde det. det er noe borohlit også. det er ingen noder.. en shifter som noe mer norm. Endokrinologen sa: lite jod i vårt område drikker yodomarin. To måneder senere, passere testene igjen.
Drikk jodomarin kastet.

Innlegget har blitt redigert - 1 Apr 2009, 20:46

Yodomarin - bivirkninger

Girls! Mer enn en måned kunne ikke takle en rennende nese, men også flekker dukket opp på magen og hendene. Mens legen ikke sa at han skulle avbryte alt.. og til slutt viste sig skyldige seg som iodomarin, som ble tatt i en dose på 200 i 3 måneder. Instruksjonene sier:

Allergiske reaksjoner: sjelden - jodisme, manifestert av en metallisk smak i munnen, hevelse og betennelse i slimhinnene (jod rhinitt, konjunktivitt, bronkitt), jod feber, jod akne; i noen tilfeller - angioødem, eksfoliativ dermatitt.

Her gikk jeg og hevelse i slimhinnen - en rennende nese, pluss dermatitt. På den andre dagen av kanselleringen har flekkene allerede blitt blek, jeg venter på en endelig utvinning :)

Yododerma

Iododerma er en av formene av stoffet toxicoderma forårsaket av økt inntak av jod eller dets forbindelser, eller tilstedeværelsen av idiosyncrasi i dem til pasienten. Symptomer på denne tilstanden er utviklingen på ansiktets, stammen, ekstremiteter av utslett av forskjellige typer, avhengig av sykdomsformen. Diagnose av iododerma inkluderer identifisering av kilden til jod i kroppen (undersøkelse av pasientens historie og pasienthistorie), histologisk undersøkelse av vev fra patologiske foci. Behandlingen er redusert til avskaffelse av bruken av jodpreparater, akselerasjonen av dens fjerning fra kroppen, forebygging av sekundære infeksjoner i huden.

Yododerma

Iododerma er en dermatologisk tilstand forårsaket av ukontrollert overdreven bruk av jodpreparater eller ved tilstedeværelse av overfølsomhet overfor forbindelsene. Denne tilstanden har lenge vært kjent i medisin, men bare ved slutten av 1800-tallet var det mulig å reliabelt forene karakteristiske hudlesjoner ved bruk av jodpreparater. Dette kjemiske element-halogenet brukes i medisin i sin rene form (alkohol-antiseptisk løsning) og i form av forbindelser for behandling av skjoldbruskkjertelsykdom, atherosklerose. I tillegg er det en del av mange radiopaque stoffer. Det bemerkes at utviklingen av iododerm ofte observeres etter bruk av kaliumjodid. Sykdommen er mer vanlig hos menn. Predisponerende faktorer for utseendet er lesjoner av hjertet, nyrene, noen endokrine sykdommer og immunologiske lidelser.

Årsaker til Iododerma

Ved bruk av høyere doser av jodforbindelser forekommer akkumuleringen (kumulasjon) i forskjellige vev, inkludert hud. Iododerma utvikler seg når det er en mer eller mindre uttalt sensitivitet for dette elementet - histologiske studier bekrefter utviklingen av leukocyttinfiltrasjon av huden i en gitt tilstand. Som et resultat utvikler immunologisk aseptisk betennelse, som er en viktig faktor i vevskader. Den eksakte mekanismen for patogenesen av iododerma er for tiden ukjent, det er flere grunnleggende teorier om dette emnet, men ingen av dem gir en omfattende forklaring på alle manifestasjoner og former for denne sykdommen. Derfor foreslår noen dermatologer tilstedeværelsen av flere alternativer for utviklingen av slike sykdommer.

De fleste tilfeller av iododerma forekommer på bakgrunn av langvarig administrasjon av jodpreparater, hyppig bruk av jodholdige kontraster under radiologiske undersøkelser. I denne situasjonen skjer tilsynelatende prosessene med kumulering av dette elementet i hudvevet med den påfølgende utvikling av betennelse faktisk. Med andre, mer sjeldne varianter av iododerm, kan utviklingen av symptomer oppstå etter en enkelt bruk av kontrast eller å ta iodpreparater, og til og med på grunn av dets påføring på hudoverflaten med antiseptisk behandling. I dette tilfellet er det sannsynligvis en sterk overfølsomhet for jod, og mekanismen for utvikling av lidelser bør være helt forskjellig.

Symptomer på Iododerma

I manifestasjoner ligner iododerma mange andre medikamentinducerte toksikodermer, spesielt bromoderma. På bakgrunn av jodpreparater utvikler pasienten utslett av forskjellige strukturer med foretrukket lokalisering på ansiktets, auriklene, nakke, øvre ekstremiteter. Avhengig av den kliniske formen av iododerma, kan utslett representeres av erytem, ​​papiller, vesikler, pustler, erosjoner og sår. Noen ganger kan huden manifestasjoner av sykdommen ta naturen til urticaria og bli ledsaget av alvorlig hud kløe. I noen tilfeller kan iododerma utslett på ulike deler av kroppen ha en ulik karakter. I dermatologi er det fire typer kliniske manifestasjoner av denne sykdommen: enkel, bullous, tuberøs iododerma og jodacne.

Enkel iododerma er preget av utvikling av utslett på ansikt, nakke og ekstremiteter av forskjellige slag - erytematøs, papulær, i form av urticaria. Oftest forekommer denne sykdomsformen etter bruk av jodholdige radiopaque medisiner eller en enkeltdose av en betydelig dose kaliumjodid og andre forbindelser av dette elementet. Utslett ledsaget av alvorlig kløe, men etter noen timer eller dager i fravær av gjentatt mottak av provokerende stoffer løses spontant uten spor.

Aknejodid, eller aknejodid - en mer uttalt form for iododerm, årsaken til dette er langsiktig terapi med legemidler basert på dette elementet. Karakterisert av utseendet på ansikt og nakke av knuter og pustler med en diameter på opptil 5 millimeter, omgitt av en uttalt betennelsesrulle. Ved fortsatt administrasjon av jodpreparater kan utviklingen av nye lesjoner eller fremveksten av mer alvorlige former for iododerm forekomme. Etter at pustlene har helbredet, kan røde arr forbli på plass.

Bullous iododerma er en ganske alvorlig form for sykdommen, som er preget av utvikling av spente blærer med en diameter på 4-12 millimeter på ansiktet eller halsen, fylt med serøst eller hemorragisk innhold. De kan vokse sammen og danne uregelmessige nodulære foci. Med videre utvikling av bullous iododerm, oppstår blæring, i stedet for som et dypt sår, begynner et tett knutepunkt å formes i midten, noe som myker og antar med tiden. Helbredelsen av slike hudskader tar svært lang tid og etterlater merkbare arr.

Tuberous iododerma er den mest alvorlige, men sjeldne sykdomsformen hvor en liten vesikkel først dannes på overflaten av huden, og blir raskt en pustule. Det holder heller ikke lenge, og forvandler seg til en svulst eller en skarpt betent plakk med en diameter på opptil 5 centimeter. Tallrike vesikler med hemorragisk eller purulent innhold er observert rundt dette sentrum av tuberøs iododerm. Konsistensen av svulsten eller plakkene er myk, i fremtiden kan de bli sårende, og helbredelse tar svært lang tid. I stedet for det patologiske fokuset av iododerma, dannes en merkbar arr.

I noen tilfeller kan utviklingen av hudsymptomer på iododerm være preget av feber, oppkast, en ødelagt og trøtt tilstand. Ved utvikling av slike ikke-spesifikke manifestasjoner hos pasienter som får iodpreparater, bør deres bruk straks avbrytes for å forhindre skader på huden. En hyppig komplikasjon av iododerma er en sekundær bakteriell infeksjon i huden.

Diagnose Iododerma

Iododerma diagnostiseres ved å identifisere kilden til jodforbindelser i kroppen (undersøkelse av pasientens polikliniske kort, spørsmålstegn), undersøkelse av hudemner, i noen tilfeller hudbiopsi og histologisk undersøkelse av de berørte vevene. Som regel bestemmer pasientens historie de sykdommer som jodidforbindelser brukes til (f.eks. Skjoldbruskkjertelen), radiopaque undersøkelser, tilfeller av tidligere uvanlige reaksjoner på jod. Alt dette vitner om pasientens overfølsomhet overfor dette elementet, og utviklingen av dermatologiske symptomer etter administrering av produkter basert på den indikerer iododerma.

Histologisk bilde av huden med en enkel iododerm kan reduseres til utvidelse av blodårer og mindre nøytrofilvevevinfiltrasjon. Når det gjelder bullous og tuberform, er det i begynnelsen et markert leukocyttinfiltrasjon (representert hovedsakelig av nøytrofiler), områder av nekrose av dermis og noen ganger intraepidermale abscesser. Deretter vises lymfocytter og histiocytter i midten av iododerm, og hyperplasi av hudvevet er mulig, utad som et bilde av karsinom. Differensiell diagnose av sykdommen skal utføres med allergisk urticaria (enkel iododerm), bromoderma, tuberkulose og syfilitiske hudlidelser og ondartede svulster.

Iododerma behandling

All behandling av iododerma er rettet mot å redusere kroppens følsomhet overfor jodforbindelser, akselerere eliminering og forebygge komplikasjoner. En obligatorisk tilstand for å starte behandling er fullstendig opphør av jodtilskudd og et forbud mot radiopaque studier ved bruk av dem. Desensibiliserende terapi innebærer bruk av antihistaminer (for eksempel kloropyramin) og kalsiumklorid, men det er ikke effektivt i alle tilfeller av iododerma. Best av alle antihistaminer manifesterer seg i å eliminere symptomene på en enkel form for denne sykdommen.

For å øke utskillelsen av jod fra kroppen, er det foreskrevet dråpeblandinger av saltoppløsning, økte mengder vanlig salt (opptil 10-20 gram per dag) blir introdusert i dietten, noen ganger brukes vanndrivende midler. For å forebygge smittsomme komplikasjoner av iododerma fra huden, bruk lokalt antiseptiske salver og løsninger, bruk sterile dressinger. I alvorlige tilfeller er det nødvendig å bruke kortikosteroider, og for symptomer på bakteriell infeksjon, antibiotika og antimikrobielle stoffer. Ultrafiolett bestråling av den berørte huden har også en gunstig effekt på iododerm.

Prognose og forebygging av iododerma

I de fleste tilfeller er prognosen for iododerma med hensyn til utvinning gunstig, uttaket av jodpreparater, desensibiliseringsbehandling og eliminering av dette elementet fra kroppen bidrar til rask forsvinning av symptomer. Imidlertid kan det i alvorlige tilfeller, spesielt i tilfelle av bullous og tuberøse former av sykdommen, være synlige arr igjen på huden. Med tanke på at favorittlokalisering av slike utbrudd er ansiktet, kan arr bli en betydelig kosmetisk defekt. For å forebygge iododerma, bør jodpreparater ikke brukes uten anbefaling fra en lege, og om nødvendig for langvarig bruk, gi avbestillingsperioder for avgiftning av legemet.

jodomarin

Beskrivelse:

Iodomarin - et stoff som er en kilde til jod, som er nødvendig for normal funksjon av skjoldbruskkjertelen og mangelen av disse kan føre til endokrine sykdommer av varierende alvorlighetsgrad. Iodomarin støtter hormonbalanse (spesielt nivået av skjoldbruskstimulerende hormon), bidrar til å forbedre fysisk og mental ytelse, sikrer bevaring av immunitet, forhindrer patologiske forandringer i skjoldbruskkjertelens struktur.

indikasjoner:

Mottakssystem:

For å eliminere jodmangelstater og for å forhindre goiter anbefales følgende daglige doser av iodomarin: barn 50-100 mcg, ungdommer og voksne 100-200 mcg, gravide og ammende kvinner 200 mcg, for å forhindre gjentakelse av goiter 100-200 mg Det forebyggende kurset kan være kontinuerlig eller periodisk og vare fra flere måneder til flere år.

Behandlingen av stoffet i behandling av goiter foreskrevet av legen, basert på det kliniske bildet av sykdommen. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt.

Kontra:

Bivirkninger:

ingredienser:

Aktiv ingrediens: kaliumjodid.

Hjelpekomponenter: laktosemonohydrat, stearat og magnesiumkarbonat, gelatin, natriumkarboksymetylstivelse, aerosil.

Flere Artikler Om Typer Acne