I de fleste tilfeller forekommer sykdommen hos mennesker med metabolske sykdommer eller hos sviktede pasienter.

Hvordan gjenkjenne du patologi?

Sykdommen fremkaller penetrasjon i hårfollikelen av en streptokokk- eller stafylokokkinfeksjon. Årsaken til betennelse er mikrotrauma på grunn av konstant friksjon. Imidlertid kan sykdommen noen ganger ikke være forbundet med noen predisponerende faktor.

Før du kontakter legen med koker, bør du utføre en uavhengig diagnose.

Under patologien er det flere stadier:

 • infiltrasjon. Utseendet på en lys rødt tuberkul, smertefull på palpasjon. Huden over den er spent, hovent. Karakteristisk spredning av elementet på periferien.
 • pussdannelse. Utvikler noen dager etter utbruddet av patologi. I midten av koker formet purulent stang karakter. På dette tidspunktet kan generell ubehag forekomme med feber.
 • obduksjon. Øverst på dannede pustler åpnes. Dette kan skje spontant eller ved hjelp av medikere. Det er en utløp av pus, noen ganger blandet med blod. Den nekrotiske stangen ser frem til sist.
 • healing. Den siste fasen er preget av redusert hevelse, rødhet og smerte. Såroverflaten er dekket med granuleringer og heler gradvis.

Mange mennesker selvmedisinerer denne patologien. Men med koker er det verdt å gå til legen alltid. Det kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Men formasjonen i ansiktet, spesielt i leppene, regnes som den farligste på grunn av nærheten til hjernen.

Hvordan skille mellom patologi?

Det er mange sykdommer som ligner furuncle eller furunculosis. Pasientene forveksler ofte dem med hverandre, slik at de ikke lykkes i å forsøke å kurere seg selv. Når en lege behandler koker, er han sikker på diagnosen.

Patologi skal skille seg fra:

 • anthrax. For det første har patologien utseendet til et knutepunkt eller en vesikkel, som til slutt blir dekket med en svart scab. Huden sveller opp og gjør vondt. Den generelle tilstanden er betydelig svekket.
 • gidradenity. Den inflammatoriske prosessen er lokalisert i svettekjertlene. I lesjonens område er det ingen nekrotisk stang og det er ingen stagingprosess.
 • Deep trichophytosis. Den hyppigste lokaliseringen er håret på hodet og skjegget. I dette tilfellet har hudelementene ikke en stang og gjør ikke vondt. For å bekrefte diagnosen foreskriver legen mikroskopi, hvor sopppatogener oppdages i materialet som tas.

Hvis en spesialist behandler furunkulose, tar han hensyn til pasientens generelle tilstand og relaterte patologier. For eksempel, hvis en pasient har diabetes, er det ingen tvil om diagnosen. Hvis legen finner det vanskelig å foreta en diagnose, bør en histopatologisk undersøkelse gjøres.

Hvilken lege skal jeg gå til?

En enkelt furuncle bærer sjelden en klar fare for livet. Det kan imidlertid være komplisert ved generalisering av prosessen eller sepsis. Også, med langvarig behandling med folkemidlene, kan patologien overføres til kronisk, tilbakevendende. Derfor, når det oppstår betennelse, må du raskt gå til legen.

Ikke alle vet hvilken lege som skal vende seg til, så de går først til terapeuten. Legen som behandler kjelen er imidlertid en kirurg. Han vil nøyaktig diagnostisere, vurdere stedet for den inflammatoriske prosessen og ta vare på behandlingen.

Terapi inkluderer følgende trinn:

 • åpning av kjelen;
 • rensing såret fra pus;
 • eksisjon av berørt vev;
 • avløp.

Også for forebygging av sekundær infeksjon og re-infeksjon er foreskrevet antibakterielle legemidler. Hvis det inflammatoriske elementet har blitt fjernet fra ansiktsområdet, må pasienten overvåkes nøye. Legen registrerer endringer i tilstanden. Spesielt viktige symptomer: feber, oppkast og alvorlig hodepine.

Hvis prosessen er kronisk, kan en lang løpet av antibiotika administreres i forbindelse med immunmodulatorer. Bruk også noen fysioterapeutiske prosedyrer. Pasientene blir fortalt om egenskapene til ernæring og livsstil. Behandling bør sikte på å redusere risikoen for tilbakefall.

Tilknyttede spesialister er:

 • endokrinologer (i diabetes og andre metabolske sykdommer);
 • smittsomme spesialister;
 • immunologer (generalisering av prosessen skjer vanligvis hos pasienter med mangler);
 • hudleger.
Søker lege bør være rask. For å lykkes med å bli kvitt patologien er pasienten forpliktet til å følge alle legenes instruksjoner. Eventuelle salver, komprimerer eller lotioner uten tillatelse fra legen er forbudt.

Lagre koblingen, eller del nyttig informasjon i det sosiale. nettverk

Hvor å gå og hvilken lege å gå for behandling av kokos?

Et stort antall mennesker er utsatt for purulent betennelse i huden. Og mange anser ikke engang dette problemet seriøst. Kok - purulent betennelse i hårsekkelen med involvering av de omkringliggende vevene, ubevisst kalt akne eller koker, behandlet med folkemidlene, eller bare åpnet. Få mennesker vet at denne patologien i avanserte tilfeller kan føre til blodinfeksjon. Derfor, i denne artikkelen vil vi snakke om hva slags koker er, og hvilken type lege du trenger for å håndtere et slikt problem.

Hvor skal du hen?

Først, selvfølgelig, til legen. Men hvilken spesialist å gå til og hvilken lege behandler den?

For å løse dette problemet kan du trenge tjenester fra følgende spesialister:

 1. Hudlege. Denne legen kan diagnostisere furunkulose og etablere sin scene under en visuell undersøkelse. I de fleste tilfeller er det dermatologen som er i stand til å kurere et hvilket som helst stadium av sykdommen. Han foreskriver medisiner og fysioterapi prosedyrer, og i noen tilfeller foreskriver opptak med andre spesialister.
 2. Kirurg. Hvis kjelen er veldig stor, men ikke bryter, så er det kirurgen som vil fjerne den. Det er adressert i tilfelle fare for en abscess. Vanligvis enten en terapeut eller en dermatolog refererer til en kirurg.
 3. Immunolog. Furunkulose, spesielt gammel med konstante tilbakefall, er oftest et resultat av forstyrrelser i immunsystemet. Derfor, i tilfelle mislykket behandling med en hudlege, er det fornuftig å besøke en immunolog for å håndtere årsaken, ikke effekten.
 4. Endokrinolog. Han må kanskje vende seg på jakt etter årsakene til kronisk furunkulose, et stort antall sår, til ingen nytte. Kroppen undersøkes for hormonelle lidelser.
 5. Hematologist. En lege som behandler blodsykdommer kan også være nødvendig for å finne skyldige for gjentakelse av furunkulose.
 6. Onkolog. I tilfeller der dermatologen er i tvil om arten av hudformasjonene, kan pasienten bli sendt til en onkologisk undersøkelse.
 7. Kosmetolog. Denne spesialisten vil bidra til å kvitte seg med arr etter koker, samt lære riktig hudpleie.

Stadier av furunkulose og deres behandlingsmetoder

Koken går gjennom 4 etapper i perioden av eksistensen. På hvert stadium, deres metoder for kamp.

infiltrasjon

Dannelsen av chirya. Partikler av epitelet, blodet, lymfene begynner å samle seg i follikkelen. Dette området er tykkere, huden får en rød fargetone, ubehag fremstår: kløe, smerte, prikking. På dette stadiet var det bare de som allerede hadde en furunkel, som tok seg til sykepleie.

En furuncle behandles på infiltrasjonstrinnet av hudlege og gjøres på følgende måter:

 • behandling av det berørte området med jodoppløsning;
 • eksponering for laser, infrarød og ultra-høyfrekvent terapi;
 • bandasje med antiseptisk;
 • Ved ugunstige prognoser blir kokingområdet skåret av med novokain med et antibiotikum.

pussdannelse

Når den patologiske prosessen får styrke, dør området av den berørte follikkelen. Inne i kjelen akkumulerer pus med en kjerne av dødt vev i midten. En slik stang kalles nekrotisk, det er et karakteristisk trekk ved furunkulose fra andre hudsykdommer.

Buksepulver, purulent innhold er synlige under tynn hud, først den er hvit og deretter grå eller grågrønn. På denne tiden forverres pasientens tilstand: kroppstemperaturen stiger, stedet som er rammet av inflammatorisk prosess, det gjør vondt, symptomer på forgiftning av kroppen vises.

I denne perioden har dermatologen følgende aktiviteter:

 • bandasje for å oppløse "dekselet" av kjelen med salisylsyre;
 • mekanisk kjernefjerning ved hjelp av spesialverktøy;
 • lokal antibakteriell terapi med Vishnevsky, Ichthyol, tetracyklin, gentamicin, Levomekol og andre salver.

I tilfeller hvor den purulente prosessen dekker et stort område, strekker seg dypt inn i vevet og ikke går gjennom, legger de til kirurgisk behandling:

 1. Pasienten er foreskrevet antibiotika som er effektive i kampen mot stafylokokker.
 2. Innfør lokalbedøvelse.
 3. Kok åpen.
 4. Rengjør innholdet.
 5. Behandle med antiseptiske midler.
 6. Legg drenering.
 7. Fortsett sårbehandling og antibiotikabehandling.

Operasjonen gjøres raskt og smertefritt.

obduksjon

Hvis det ikke er noen alvorlige komplikasjoner, så etter 8-10 dager er det en naturlig åpning av kjelen. Skallet er revet og pus kommer ut. Deretter forsvinner alle ubehagelige symptomer.

Det er best å umiddelbart konsultere en hudlege eller kirurg for riktig behandling av såret:

 1. Skyll hulrommet med hydrogenperoksid.
 2. Fjern all pus og nekrotisk kjernen.
 3. Hvis det er foreskrevet av lege, ta antibiotika om nødvendig.
 4. Behandle såret og området rundt i flere dager etter åpningen.

healing

Under helbredelsesperioden flere dager etter åpningen blir såret behandlet med antibakterielle salver, med påføring av påføring. Etter at hullet er gradvis overgrodd. Hva bestemmer hastigheten og kvaliteten på sårheling etter en kokepunkt:

 • Fjerning av kokekilden av en kirurg eller dermatolog vil gi et raskere og vakrere resultat. Resterende infeksjon kan føre til dannelse av et tett og fremtredende arr.
 • Behandling etter oppstart av kjelen er også av stor betydning, så du må følge alle anbefalinger fra legen, og det er bedre å besøke behandlingsrommet for disse formålene.

For å bli kvitt et arr etter behandling kan du hjelpe kroppen din:

 1. Bruk spesielle salver, for eksempel Kontraktubeks.
 2. Å ty til kirurgisk fjerning av arret.
 3. Grind herdet vev med en laser.
 4. Fjern det fremspringende arret mekanisk (dermabrasion).
 5. Å ty til kjemisk peeling.
 6. Nidling - flere punkteringer i arret.
 7. Innfør spesielle injeksjoner for å utjevne hulrommene.

Alle metoder, unntatt de to første punktene, kan gjøres på kosmetologikontoret under veiledning av en kosmetolog, og først etter at kjelen er fullstendig helbredet.

Se videoen på emnet:

Behandlingspriser

 • Å åpne kjelen kirurgisk, samt å bruke en laser i Moskva koster i gjennomsnitt rundt 3.200 rubler.
 • Behandling av furunkulose med laser koster ca 2000-3000 rubler per 1 cm.
 • Laser arr fjerning varierer fra 3000 til 5.500 rubler per kvadratcentimeter.
 • Mekanisk dermobraziya vil være billigere fra 1500 til 1 cm.
 • Legg til dette kostnaden for rådgivning, testing og anestesi.
 • Prisene er svært forskjellige i ulike klinikker, for eksempel kirurgisk fjerningskostnader fra 410 til 38.000 rubler.

konklusjon

Vi har undersøkt i detalj det eneste utseendet på kjelen. Men i tilfelle av et kronisk problem er det nødvendig ikke bare å ødelegge såret selv, men også å søke etter årsaken til forekomsten. Derfor koker utseendet - en grunn til å kontrollere helsetilstanden generelt. Dette kan kreve råd fra ulike spesialister, ulike analyser og andre forskningsmetoder.

Kok? Hvilken lege å kontakte

Enig at når et pimple kommer frem, tenker vi ikke engang på et besøk til legen. I beste fall vil vi ta vare på et spesielt kosmetisk produkt for å maskere det, hvis det er på ansikt eller nakke. Tilsvarende, når du føler smerte i et bestemt område av huden og ser rødmen, er det sjelden for noen å tro at dette er den første fasen av dannelsen av en abscess. Vi bryr oss mest om hvordan du gjemmer og bedømmer den. Denne posisjonen er imidlertid fundamentalt feil. Noen ganger er det bedre å virke som en panikkangriper, men for å forhindre muligheten for problemer med abscessen i begynnelsen, fordi terapien som foreskrives av en lege, kan hjelpe ikke bare med å lindre smerte, øke prosessen med modning, men også bidra til raskere sårheling. Men når kokker begynner å dukke opp på kroppen en etter en, oppstår spørsmålet om behandling nødvendigvis, og problemet oppstår umiddelbart: Hvilken lege skal jeg gå med med? For å vite nøyaktig hvilken lege som skal ta kontakt med forekomsten av sår på kroppen eller på ansiktet, må du vite hvordan og hvordan de kan skille seg.

Kok furunculo strid

Utseendet til en abscess på kroppen indikerer ikke alltid forekomsten av en bestemt sykdom. Eksistensen av mange grunner som kan provosere utviklingen av purulente infeksjoner i kroppen, fører til at en person kan oppleve en rekke forskjellige manifestasjoner. De vanligste sårene på kroppen ser ut som:

Furuncle er en smertefull, betent, pus fylt hulrom i huden som oppstår på grunn av problemer med ledning av talg og hårsekk. Hvis det så ut av seg selv og etter helbredelsen, blir det ikke observert andre sår, det betyr at det bare er et signal fra kroppen for å svekke immunforsvaret.

Et karbunkul er en kompleks dannelse av sår, med flere stenger. I dette tilfellet er det ikke bare et signal, men en organismers påstand om hjelp.

Fremkaller sykdomspenetrering i hårfollikkelen streptokokk eller stafylokokkinfeksjon

Hvis utseendet på sår på kroppen kan kalles nesten vanlig - dette er furunkulose - en sykdom som har kronisk natur.

Avhengig av hvilken type abscess du har dannet, og i hvilket stadium sykdommen forblir, bør valget av en spesialist også avhenge av.

Hvordan velge en spesialist

Hvis du har hatt en purulent pimple for første gang, og før det ble det ikke observert noen problemer med utslett, bør du gå til terapeuten for å få råd:

 • først vil han kunne utføre en primær diagnose av helsen din;
 • For det andre vil han gi råd ved hvilke metoder, metoder eller medisiner en purulent formasjon bør helbredes;
 • For det tredje vil det referere til de spesialister hvis konsultasjon vil være nødvendig spesielt i ditt tilfelle.

Hvis du ikke har tillit til din terapeut, eller hvis du ikke har ledig tid til kø på klinikken, kan du besøke en hudlege. I dette tilfellet vil du kunne få ikke bare anbefalinger for riktig behandling, men også henvisning til visse fysiske prosedyrer som kan lette prosessen med modning av purulent formasjon.

Hvis en spesialist behandler furunkulose, legger han vekt på den generelle tilstanden til pasienten og tilhørende patologier.

Hvis du fortsatt er engasjert i selvbetjening av abscessen og ikke søker medisinsk hjelp, kan det hende at den vil modnes for lenge - i flere uker, og deretter øse pus enda lenger. I slike situasjoner er det best å kontakte kirurgen umiddelbart.

Ordet "kirurg" er selvsagt ofte forbundet med en skalpell og kirurgisk inngrep, men noen ganger er det bedre å lider litt og bli kvitt problemet enn å frykte behandling og lider for lenge. For ikke å nevne at feilaktig eller sen behandling av purulente formasjoner kan føre til blodinfeksjon. Derfor, hvis du har noe galt med kjelen, er det alvorlig smerte i et mye større område enn lesjonområdet (for eksempel når abscess på armen er svært smertefull eller nesten umulig å jobbe med), blir aldringsprosessen for lang, stammen strømmer ut i løpet av uken og mer, kontakt straks kirurgen.

Du bør ikke anta at kirurgen umiddelbart kutter deg og åpner absessen. I de fleste tilfeller vil han bare ordinere en effektiv terapi, etter at han har skrevet ut reseptbelysningen som er nøyaktig for deg, og vil kontrollere prosessen med frigjøring av purulente masser for å forhindre gjenoppretting av dette området av hud eller abscess.

Det er også viktig å ta hensyn til hvor absessen er lokalisert. Så hvis du har en purulent formasjon i nesen eller øret - bør du først og fremst besøke en otorhinolaryngolog eller bare LOR, siden han bare har de nødvendige verktøyene for å åpne en purulent pimple, og bare han kan ordinere medisiner for å sikre den tidligste modningen av abscessen.

Når spørsmålet oppstår: "hvilken lege skal jeg kontakte med å koke på ansiktet mitt?", Det er ikke noe bestemt svar. Med akkurat samme suksess kan du gå til både terapeuten og hudlege. Det viktigste er ikke å konsultere en kosmetolog, siden dette problemet er absolutt ikke kosmetisk.

Til hvem skal du med furunkulose?

Så, på spørsmålet: "Hvilken lege behandler koker?", Vi har allerede svart på det. Det er imidlertid vanskeligere å finne ut hvilken lege som skal med furunkulose. Siden furunkulose, som har kronisk natur, ikke bare er en manifestasjon av svak immunitet, men også et sammenhengende fenomen med mange kroniske sykdommer, er det vanskelig å velge en spesialist. Men det er mulig å anbefale de som det er nødvendig å kontakte:

Et av områdene for immunologers arbeid er behandling av tilbakevendende purulente infeksjoner, som inkluderer furunkulose. Derfor vil en mottak fra en immunolog hjelpe deg med å tydeliggjle problemet som har oppstått, for å gjennomgå den nødvendige undersøkelsen, som vil fastslå tilstedeværelsen av funksjonsfeil i immunforsvaret og hjelpe deg med å velge en effektiv terapeutisk taktikk.

I tillegg vil immunologen kunne anbefale nøyaktig hvilke endringer som skal gjøres i din livsstil for å forbedre immuniteten. Overholdelse av disse anbefalingene vil bidra til å kvitte seg med andre helseproblemer, da furunkulose nesten alltid er tilstede i kroppen sammen med andre sykdommer.

Hvis du ikke har en immunolog ved klinikken på ditt bosted, som er svært sannsynlig for relativt små bosetninger, bør du kontakte en endokrinolog. Hans hovedspesialitet er sykdommer i det endokrine systemet, og derfor er det i sin kompetanse å håndtere problemet med talgkjertlene, identifisere årsakene til forekomsten, og bestemme også midler og metoder for å håndtere denne sykdommen.

Så, å ha funnet deg selv å koke på paven, eller på noen annen del av kroppen, må du konsultere en lege. Hvis du ikke er sikker på at dette er nettopp furunkulose, og du ikke vet hvilken lege som skal vende seg til - gå til terapeuten. Han vil sikkert kunne diagnostisere problemet og lede deg til riktig spesialist.

Kok: Hvilken lege å kontakte?

Koker er en ganske vanlig hudsykdom. Det kan oppstå på nesten hvilken som helst del av kroppen der det er hårfollikler, noe som forårsaker mye problemer. Men ikke alle vet hvilken lege som skal gå med koker, så dette spørsmålet må løses.

Generell informasjon

Før du analyserer prosedyren for å yte medisinsk behandling, er det nødvendig å fastslå de grunnleggende konseptene. Furuncle er en purulent inflammatorisk lesjon av hårpæren, kjertlene og omkringliggende bindevev. Med andre ord, det er en koke eller en abscess på huden forårsaket av patogene bakterier.

Prosessen foregår i flere faser: infiltrering, purulent fusjon, gjennombrudd og helbredelse. I hver av dem er symptomene like (rødhet, hevelse, smerte), men terapeutiske tiltak av annen art er nødvendig, og noen ganger ganske spesifikke. Ikke hver lege vil kunne bruke noen av dem.

Lokalisering av koker er den mest varierte. Dette avgjør ofte graden av abscess og behovet for konsultasjon av beslektede fagpersoner. For eksempel er en koking på ansiktet, på grunnlag av vanlig blodgass, alltid forbundet med risikoen for at infeksjonen sprer seg inn i kranialhulen, noe som krever passende årvåkenhet.

Første anke

Uten å vite hvilken lege som skal gå til med koker, bør du alltid begynne med primærpleieleverandøren. Det er alltid en allmennlege, barneleger eller allmennlege i en klinikk eller dispensar som har en generell spesialisering. De mottar i henhold til de vedlagte områdene, og de vil bli fortalt i resepsjonen hvilken en skal gå til.

Allmennlege vil samle klager og anamnese, gjennomføre en primær undersøkelse og foreta en foreløpig diagnose. Hvis det kreves ytterligere undersøkelse for å avklare arten av patologien, vil han utnevne den. Utvalget av aktiviteter for koker kan omfatte:

 • Generelle og biokjemiske blodprøver.
 • Immunogram.
 • Smøre eller såing.
 • Ultralyd av myke vev.

I milde tilfeller, for eksempel med en liten liten abscess i et tidlig utviklingsstadium, kan familielegen behandle uavhengig behandling. Han vil foreskrive lokale stoffer og, om nødvendig, systemisk terapi. Men når visse bekymringer oppstår, vil primærhelsetjenesten alltid henvise pasienten til andre spesialister.

En primærhelselege organiserer generell medisinsk behandling, men i tvilsomme eller vanskelige tilfeller tiltrekker det seg andre spesialister.

hudlege

Eventuelle sykdommer som involverer huden krever samråd med en hudlege. Med denne legen gjør det ikke vondt å se i de tidlige stadiene av utviklingen av kokos. Det vil utfylle utnevnelsen av en terapeut og gi mer spesialiserte anbefalinger for lokal behandling og hudpleie. Imidlertid, i suppurasjonsfasen, med uvanlig eller farlig lokalisering av chirie, er det nødvendig med hjelp fra andre leger.

kirurg

Tatt i betraktning situasjonen med moden eller stor kjele, som svar på spørsmålet om hvilken lege behandler det, er det umulig å gjøre det uten kirurg. Han venter på en trygg åpning, vasking og drenering av absessen. Deretter må du påføre et bandasje med antibakteriell salve, som forandres daglig.

Det skal forstås at uten å fjerne pus, er det umulig å kurere kulden effektivt, og en forsinkelse med en slik operasjon kan føre til farlige komplikasjoner. I alvorlige situasjoner kan det være nødvendig med sykehusinnleggelse med intensivbehandling og konstant tilsyn av behandlende lege.

Andre spesialister

I situasjonen som legen behandler furunkulose, er det nødvendig å være oppmerksom på årsaken til hva som skjer. Vanligvis oppstår flere sår på huden når kroppens totale reaktivitet avtar, slik at pasienten vil trenge hjelp av en immunolog. Først vil han foreskrive en spesifikk undersøkelse for å avklare aktiviteten til cellulære og humorale forsvarsforbindelser, og da vil han utføre passende terapi. Det kan omfatte:

 • Immunomodulators.
 • Biostimulatorer.
 • Antistapylokokker-vaksine.
 • Gamma Globulin.

Hvis du identifiserer problemer med hormonell bakgrunn, sendes pasienten til en endokrinolog, hvis det er kokt i nesen eller ørekanalen, må du besøke en ENT-spesialist. I hver av situasjonene vender de til en spesialist som har relevant erfaring i behandling.

Behovet for konsultasjon av beslektede fagfolk bestemmes av pasientens kliniske situasjon og den generelle tilstanden.

Det er ikke alltid lett å forstå hvilken lege å henvise til under koking. For å gjøre dette, er det bare generelle spesialister som alltid vil be om en rekke handlinger. Selvfølgelig kan man ikke uten hjelp av leger med et smalere fokus, men i hver situasjon blir alt avgjort individuelt.

Hva slags lege å håndtere en kjele

Har du rødhet på huden din, og tenker at dette er en pimple, var det ikke umiddelbart oppmerksom på det? eller kanskje de selv prøvde å presse den ut, men du lyktes ikke? Og neste dag var det allerede en smertefull herding på samme sted? Dette er en kjele, hvor vitsene er dårlige. For å unngå feil i behandlingen, er det best å konsultere en spesialist. Men til hvilken lege å gå med koker? Hvem kan akkurat hjelpe deg?

Furuncle, karbunkul, furunkulose

Det ser ut til at alle tre ordene betyr det samme. Faktisk er det, hvis jeg kan si det, de tre stadiene av sykdommen, som avviger fra hverandre i kompleksiteten av symptomene. Valget av hvilken lege å behandle med furunkulose vil avhenge av hvordan sykdommen utvikler seg.

Furuncle er en purulent betennelse i hårsekkene. Det begynner på grunn av inntak av patogen mikroflora. En enkelt kjele er et ubehagelig fenomen, som indikerer at immuniteten din ikke er i den beste tilstanden, men betyr vanligvis ikke noe forferdelig. Bare koker som vises i ørene, øynene, nesen, nakken er farlig, da de ligger i nærheten av hjernen, og hvis de ikke behandles riktig, kan en infeksjon av dem spres videre med blod.

Et karbunkel er allerede flere koker sammen. Hvis dette skjedde, snakker det om åpenbare helseproblemer. Behandling av karbuncler krever i de fleste tilfeller kirurgisk inngrep.

Furunkulose er et kronisk forløb av sykdommen der kokene dukker opp hverandre, dekker en bestemt del eller sprer seg over hele kroppen, smelter sammen i karbunkler, etc. Uten riktig behandling kan sykdommen vare i mange år.

Årsaker til koker

For å forstå hvilken lege som behandler koker, må du forstå årsakene til utseendet deres. Alle disse grunnene kan deles inn i to brede kategorier: svekkelse av lokal immunitet og reduksjon av generelle beskyttende funksjoner i kroppen. Det er, på en eller annen måte, sykdommen er forbundet med immunforstyrrelser.

Når går immuniteten ned? Her er noen høydepunkter:

  Kroppen er i sykdomstilstand. Du er utsatt for stress og overarbeid. Med kroppslig kontakt med en syke person, kan du bli smittet hvis du har åpne sår på kroppen din. Feil diett, stillesittende livsstil og dårlige vaner. Ikke-overholdelse av personlig hygiene. Husk å ikke røre sår med skitne hender.

For å redusere lokal immunitet fører til økt svette, overdreven tørr peeling hud, brudd på integriteten av huden på grunn av sår eller sykdommer. Eksem, eksem eller allergisk dermatitt er for eksempel en åpen dør for eventuelle infeksjoner.

En effektiv oppskrift. Påminnelse!

Hvem skal kontakte

Her kommer vi til hovedspørsmålet - hvilken lege som skal kontakte chirien. Hvis dette er et isolert tilfelle, kan du gå til en vanlig terapeut som vil fortelle deg hva du skal gjøre neste gang. Når det gjelder koke, anbefales det ikke å bruke noen salver eller andre behandlingsmetoder alene, da dette kan forverre situasjonen.

Du kan også kontakte en hudlege. Ingen spesielle tester for å bestemme kjele eller ikke, trenger ikke å ta. En lege trenger bare en visuell undersøkelse for å gjøre en diagnose og foreskrive behandling. Avhengig av hvordan absessen modner, kan dermatologen foreskrive hjelpeprosedyrer i det fysiske rommet som vil øke hastigheten og forenkle prosessen.

Hvis du er interessert i hva slags lege behandler koker, som ikke tar lang tid og ikke bryter, gå til kirurgen. Han er engasjert i carbuncles. En hudlege kan gi kirurgisk retning om nødvendig. Men hvis du ser at kjelen din bryter i lang tid og øker, går du straks til kirurgen. Hvis strammet, dannes en abscess. Ikke vær redd for at du trenger en obduksjon av obduksjon. Dette vil øyeblikkelig lette din tilstand.

Men hvilken lege skal behandles med furunkulose? Hva å gjøre hvis du har blitt plaget i lang tid uten å passere abscesser? I dette tilfellet er det nødvendig med et besøk til immunologen. Han vil foreskrive de nødvendige tester som vil tillate en undersøkelse av kroppen for å identifisere grunnårsakene. Noen ganger, på grunn av en undersøkelse, kan det være nødvendig å konsultere andre spesialister, for eksempel en endokrinolog, en hematolog, en onkolog og andre. Ikke la problemet løpe, for når prosessen kjører, vil den ikke stoppe alene.

Noen ganger er verdien stedet for kjelen. Så, hvis det dukket opp i øret eller i nesen, er det bedre å først vende til ENT. Når en abscess hos kvinner på brystet ikke vil forstyrre konsultasjonen av en brystkompetent eller en gynekolog.

Eksklusiv video. Hvordan bli behandlet hjemme

Så hvilken lege behandler furunkulose? I meget avanserte tilfeller må du kanskje undersøges av mange spesialister, men hvis du tar vare på helse og styrker det i tide, trenger du ikke å gå til legen. En sterk kropp kan raskt håndtere enhver infeksjon. Hvis dette ikke skjer, er det nødvendig å hjelpe ham.

Koker - hvilken lege å kontakte

Dedikert til de som elsker å presse akne.

En liten abscess, i tilfelle av skitten fjerning, kan bli en furuncle. Også en kjele kan dannes uten inngrep av våre hender, hvis hygieneregler ikke følges, eller huden er for fet og utsatt for dannelsen av akne. Vi forbyr strengt forbud mot selvåpning av koker - det er farlig for livet!

Hvis legen åpner kjelen, er det en garanti for at denne kjelen ikke vil forstyrre deg lenger. Hvis du selv bestemte deg for å lage en "ekstrudering", vær forberedt på at du fortsatt må gå til kirurgen! Ofte er kjelen for stor, og å røre den er veldig smertefull, det gjør det vanskelig å selvstendig manipulere det.

Kirurg - en lege som behandler koker (eller rettere, fjerner dem, avslører). Oftere vises furuncle i ansiktet, noen ganger under øyet, på ryggen og bakbenet, på øyelokket, armen.

Større bjørner i seg selv kokker, plassert på ansiktet på grunn av deres nærhet til hjernen. Hvis det oppstår infeksjon, er det høyst sannsynlig at meningene vil bli påvirket. Dette er faren for å klemme vanlig akne på ansiktet.

Ta kontakt med din hudlege, hvem som bestemmer hudtype og gi råd om aknehjelp før disse acneene omdannes til koker med hjelpen din.

Hvis kjelen tok deg av vakt - gå til kirurgen! Ikke vær redd - fjerning skjer raskt og ikke så smertefullt som du tror. Du må kanskje komme til dressing 1-2 ganger.

Du vil også være interessert i:

Kok hva legen skal spørre

Faren for å koke er åpenbar. Sykdommen forårsaker alvorlig smerte og kan forårsake komplikasjoner. Derfor, hvis du har en furuncle, hvilken lege du bør kontakte, må du vite så snart som mulig. Vi vil forstå hva du skal gjøre i dette tilfellet, og hvilke skritt å ta i utgangspunktet.

Hvilken lege koker

I en hvilken som helst del av kroppen kan en furuncle forårsake en sterk suppuration av vevet. Sykdommen kan spredes langs sener, muskler og blodårer, og forårsaker massive fokus på betennelse. Og verst av alt, kan en infeksjon komme inn i blodet og forårsake blodforgiftning.

Derfor, uansett plasseringen av kjelen, bør dens størrelse og symptomer på manifestasjon kontakte din lokale lege. Og så, mest sannsynlig, må du gå til kirurgen.

Etter å ha undersøkt kjelen og omkringliggende vev, bestemmer legen den sannsynlige trusselen mot infeksjon og foreskriver optimal behandling.

Det spiller ingen rolle hvor du har en koke:

 • på ansiktet;
 • på nesen;
 • på labia.

Eliminer selv tanken på selvbehandling. Ikke åpne neoplasmaen, og prøv spesielt ikke å klemme den ut. Dette er den enkleste måten å spre infeksjonen i kroppen. Det maksimale som kan gjøres før en lege kontaktes, er å bruke en bakteriedrepende bandasje. Og hvis kjelen er laget rundt munnen, er det bedre å midlertidig eliminere fast mat fra kostholdet.

Hvilke leger behandler furunkulose

I tillegg til kirurgen, bør den primære legen, som bør konsulteres når en koke oppstår, også andre medisinske spesialister være involvert i behandlingen av sykdommen. Kirurgen fjerner bare kjelen, men bestemmelsen av årsakene til forekomsten deres og måter å unngå tilbakefall er prerogativet til følgende spesialiseringer:

 1. Hudlege.
 2. Endokrinolog.
 3. Immunolog.
 4. Smittsom sykdom.

Det er umiddelbart klart hvilken lege som skal vende seg til ved enkeltkoker - dette er en hudlege. Hvis du går til legen i tide, før dannelsen av purulente abscesser, kan du uten kirurgisk inngrep. For å gjøre dette må du gjennomgå fysioterapi, behandle det berørte området med antiseptiske og salver. Du må også ta vitaminer og antibiotika.

Slik behandler du koker hos barn

Metoder for behandling av koke hos barn er delt inn i tre kategorier:

 • general;
 • lokale;
 • kirurgi.

Generell behandling foreskrives når furunkulosen blir kronisk eller chiri er i faresonen. Dette er en medisinsk behandling; vitaminer, antibiotika og immunostimulerende midler er foreskrevet for barnet. Komplekset av terapi inkluderer behandling av tilknyttede sykdommer.
Aktuell behandling av koker i et barn innebærer bruk av antibakterielle salver som:

 1. "Azelik".
 2. "Fucidinum".
 3. "Levomekol".

For å øke gjennombrudd av chirya bruk Vishnevsky salve.
Kirurgisk behandling krever medisinsk inngrep. Ved fjerning av furuncle i et barn, brukes lokalbedøvelse. Ved slutten av prosedyren blir såret behandlet med en desinfiserende løsning og en steriliserende dressing påføres den.

Hvis kirurgen ikke i løpet av operasjonen helt kan fjerne den nekrotiske stammen, er dreneringen igjen i såret. Ved kirurgisk behandling av kjelen bør barnet kle seg daglig.

Pluss koker fjerning - en rask forbedring i tilstanden. Men vi må huske på at barnet kan få psykisk traumer på grunn av tvungen bekjennelse med skalpellen.

Hvilken lege behandler koker: hvem du skal kontakte hvis en koker vises

Koker (kokker, sår) - et vanlig problem som hver person står overfor minst én gang i livet. Naturen til dette patologiske fenomenet og det faktum som en lege skal snu med, er imidlertid ikke kjent for alle.

Boils kalles purulent-inflammatoriske strukturer, hvor utviklingen er hårfollikler. I motsetning til follikulitt er kokene lokalisert ikke bare i pærene selv, men spredes også til det nærliggende myke vevet, og forårsaker utryddelse av slike vev (nekrose). Det faktum at huden plutselig oppstår koker, "klandre" Staphylococcus en representant for patogen mikroflora, som er årsaksmessig for mange sykdommer (inkludert hud).

I tillegg bidrar utseendet til sår til slike faktorer:

 • immunfeil;
 • hormonell ubalanse (restrukturering) i kroppen;
 • dermatologiske problemer;
 • hudskader (riper, kutt, riper - "innløp" for infeksjoner);
 • hyppig hypotermi eller overoppheting;
 • Tilstedeværelsen i kroppen av kronisk ubehandlet fokus av infeksjoner;
 • diabetes mellitus;
 • vektig;
 • metabolske forstyrrelser;
 • vanlig stress;
 • Langsiktig bruk av narkotika som undertrykker kroppens beskyttende funksjoner (immunosuppressive midler, cytotoksiske stoffer, antibiotika);
 • genetisk predisposisjon til utseendet av pustulære utbrudd på huden.

Klinisk bilde

For å avgjøre hvilken lege som er kokt, er det nødvendig å gjøre seg kjent med de viktigste symptomene på denne sykdommen. Så, sår som kan lokaliseres på en hvilken som helst del av kroppen, i sin utvikling passerer tre påfølgende stadier:

 • Først vises et lite rosa rødt sted på huden, i midten av hvilken en liten komprimering er følt. Det er ikke noe lokalt ubehag på dette stadiet.
 • Etter noen dager begynner lesjonen raskt å vokse i størrelse, huden som omgir follikkelen, blir betent, edematøs, hyperemisk, smertefull på palpasjon. I midten av utdanningen - en abscess eller fistel modner - er det rykk, klemme, brenne og smerte. På toppen av overflaten er spissen av furuncle synlig - en liten hvit, dekket med en tynn gjennomsiktig film.
 • Når kjelen åpnes (som et resultat av behandlingen eller uavhengig av hverandre), vises et lite blødende dyp sår på plass (noen av myk vev rotner, dør av), som helbringer over tid. Hvis terapeutiske tiltak for å bekjempe abscessen ble tatt av legen i tide, så er det ikke spor på huden etter behandling merkbar. Stor "kjører" koker etterlater arr og arr.

Viktig: så snart de første symptomene på koker begynner å vises, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra en spesialist.

Det er bemerkelsesverdig at pasienter kan oppleve ikke bare enkeltkoker, men også flere sår spredt over hele kroppen. I dette tilfellet snakker om en slik sykdom som furunkulose. Han kan i sin tur være akutt (flere koiler oppstår samtidig) eller kronisk (noen formasjoner helbrede, andre vises).

Problemløsing

Legen som koker vil ha en bestemt pasient vil avhenge av en rekke faktorer:

 • lokalisering av abscessen;
 • stadier av utvikling og størrelsen på utdanningen;
 • individuelle helsemessige egenskaper hos pasienten.

Så, hvis en kjele har nettopp dukket opp, behandler en hudlege furunkulose. I de tidlige stadiene hjelper kampen mot pyo-inflammatoriske strukturer:

 • lokale desinfeksjonsmidler (antiseptika) - salicylalkohol, borsyre, hydrogenperoksid, antibakterielle farmasøytiske salver (Levomekol);
 • 5% jodoppløsning;
 • komprimerer med salisylsyre krystaller;
 • UHF og laserterapi.

På avanserte stadier av sykdommen er det angitt et kirurgisk inngrep for pasienter, derfor er det verdt å kontakte en kirurg for å få hjelp.

For å håndtere såroperative metoder, er det tilrådelig i slike situasjoner:

 • når utdanningen ikke åpner lenger enn 7 dager;
 • med "farlig" lokalisering av koker nær lymfeknuter og store fartøyer;
 • i tilfelle av rask vekst og stor størrelse kokes;
 • i immunodefekter
 • hvis pasienten lider av alvorlige forstyrrelser i fordøyelseskanalen, ekskretor og endokrine systemer;
 • Indikasjonen for kirurgi for furunkulose er høy risiko for komplikasjoner som sepsis (blodforgiftning), purulent meningitt (betennelse i hjerneforingen), lymfadenitt og tromboflebitt.

Hjemme terapi

Ved ukomplisert furunkulose kan den behandlende legen anbefale til pasientens selvbehandling ved hjelp av velprøvde folkemetoder. Her er oppskrifter som kan komme til nytte for pasienter som kommer over koker:

 • Persille rot er knust, 2 ss. l. Den resulterende slurryen er kombinert med samme mengde innvendig fett. Den ferdige salven pålegger abscessen, dekker med et bandasje og vokspapir, festet med tape. Et hjelpemiddel er inntak av persille kjøttkraft inne (2 ss tørr grønnsaksmateriale helles med 1 kopp kokende vann, infundert, filtrert, full i to løp - om morgenen og kvelden i 100 ml).
 • 150 g renset propolis blandes med forsmelt smør for å oppnå en homogen masse med tykk surkrem konsistens. Salven sendes til en langsom brann, kokt i 2 timer, omrøring av og til. Det ferdige legemidlet behandles med en furunkel, en fikseringsbandasje påføres (det anbefales å endre kompresjonen en gang om dagen).
 • 1 ts. natron oppløst i et glass kokende vann. I den resulterende væsken fuktes en bomullspinne, påfør den til absessen, fest tape. For å oppnå en rask effekt anbefales det å gjenta slike manipulasjoner 2-3 ganger om dagen.
 • Bland 1 ss. l. revet rødbeter og flytende rømme, legg mye på kjelen for natten - i løpet av denne tiden skal den naturlige salven "trekke ut" den purulente kjernen ut.

Forebyggende tiltak

For ikke å måtte gå til dermatologen eller kirurgen for behandling av furunkulose, er det nødvendig i hverdagen å følge noen få enkle regler:

 • overvåke renheten av din egen kropp (spesiell oppmerksomhet bør utbetales til deler av kroppen der det er et stort antall talgkirtler - lyske, armhule, nakke, rygg);
 • Skikkelig omsorg for huden (kosmetikk av dårlig kvalitet kan forårsake utseende av allergisk utslett, og misbruk av antiseptiske midler - alkoholløsninger - "drepe" lokal immunitet);
 • styrke kroppens forsvar;
 • følg dietten og daglig rutine.

I intet tilfelle kan det uavhengig presse kokene. Ved de første tegn på et problem er det nødvendig å cauterize toppen av absessen med jod (for å hindre ytterligere spredning av den purulent-inflammatoriske prosessen og drepe stafylokokker) og søk medisinsk hjelp.

Tidlig diagnose og riktig behandling av furunkulose vil bidra til å unngå konsekvensene, hvorav den alvorligste er sepsis (blodinfeksjon).

Hva slags lege behandler en koke

Kok - purulent inflammatorisk formasjon som påvirker hårsekkene. Abscesser utvikler både single og multiple, som fører til forekomst av furunkulose. Patologi snakker om infeksjonen i kroppen, så du må vite hvilken lege som ber om hjelp i dette tilfellet.

Tegn og komplikasjoner

Sykdommen er forårsaket av coccal mikroflora som penetrerer hårsekkelen. Betennelse utvikler seg på grunn av mikrotraumas på grunn av vanlig friksjon, temperatur ekstremer eller vitaminmangel. Før du besøker en spesialist, er det viktig å gjennomføre en uavhengig studie av en abscess. Det er tre stadier av den patologiske prosessen:

 • Utdannelse med infiltrering av rød høyde, forårsaker smerte ved berøring. I tillegg er det hevelse i huden, det er en perifer økning i tuberkulvet.
 • Dannelsen av purulent innhold i koker flere dager etter første trinn. Stablens dannelse er ledsaget av svakhet, feber.
 • Åpner absessen med frigjøring av pus, blod og nekrotisk stang. Etter det blir puffiness, hyperemi eliminert, granuleringer vises på det skadede epitelet, som fører til helbredelse.

Ikke vær frivoløs om kjelen. Spesielt hvis en koke har dukket opp i ansiktet, siden hvis ubehandlet er det fare for infeksjon som trer inn i hjernen. Fortsatt forsømte patologiske former groper, tuberkler på huden, couperose mesh.

Eldre mennesker og gravide bør alltid konsultere en spesialist med noe kjele. I nærvær av rask tretthet, feber, alvorlig smerte under palpasjon, kvalme med oppkast, hodepine, bør legen utføre en ytterligere diagnose.

I seg selv er en individuel kjele praktisk talt ikke farlig for en person, men mangel på terapi er fulle av utviklingen av furunkulose, sepsis. Hvis du bruker folkemidlene i lang tid, blir sykdommen kronisk med hyppige tilbakefall.

Hvem skal kontakte

Kirurgen diagnostiserer og behandler koker. Denne spesialisten avslører kjelen, renser purulent innhold, fjerner nekrotisk vev og gjennomfører drenering. I kronisk patologi foreskriver kirurger antibiotika, immunmodulatorer, fysioterapi.

En annen pasient er forpliktet til å endre livsstil og kosthold. Anestesi, vitaminkomplekser brukes også. Antibakterielle legemidler brukes til å beskytte mot sekundær infeksjon.

Hvis du har diabetes, må du kontakte en endokrinolog. Tilleggsdiagnostikk hjelper dermatologer, immunologer og smittsomme sykdommer.

Noen ganger sender kirurger pasienter til spesielle kosmetologisentre, hvor maskinvarefjerning av kokes utføres. Det viktigste er ikke å forsinke et besøk til en spesialist, ikke å bruke salver, varmekompresser, folkemidlene.

Spesialisering av legen som behandler furunkulose

Hvis det oppstår en uforståelig rødhet på huden, og du ikke kan kvitte seg med det selv, trenger du ikke å løse problemet selv, siden du må håndtere det. Bare en lege kan behandle den.

Smertefulle indurasjon kan danne seg over flere dager. Akne tar form av røde flekker, når berørt som en person føler utrolig smerte.

For å unngå feil i behandlingen, vil ekspertråd være nyttig. Behandlingsforløpet er ikke så komplisert, pasienten kan utføre alle handlingene selvstendig, men for ikke å kaste bort tiden, kan legen distribuere pasientens innsats på riktig måte, slik at alle hans handlinger er fordelaktige. Men før du jobber med en slik sykdom, må du radikalt finne ut hva det er og hvordan du skal håndtere det, og viktigst - hvilken lege vil vende seg til.

Hva er furunculosis, furuncle og carbuncle

Alle disse tre ordene er stadier av sykdommen, der du må følge det foreskrevne behandlingsforløpet. Hver av dem har sine egne symptomer, så det er ikke vanskelig å skille dem ut. For å forstå hvilken lege som skal vende seg til, må du først forstå symptomene på sykdommen.

Kok - purulent betennelse i hodebunnen. Etter å ha kommet under huden av patogen mikroflora kan det oppstå furuncle. Hvis kjelen presenteres i en enkelt mengde, er det ikke forferdelig, siden det er et ganske vanlig fenomen, som er merkelig for alle og ikke utgjør noen fare. Men hvis det kommer til ørene, øynene, nesen og nakken, når merkelige utslipp ser ut der, da må dette behandles med spesiell oppmerksomhet, siden disse stedene er forbundet med hjernen. Og siden vi må håndtere infeksjonen, må det under ingen omstendigheter komme inn i hjernen.

Et karbunkel er en serie kokter som er sammenføyet. Hvis det er karbonhinner på kroppen, betyr det at pasienten har alvorlige helseproblemer. Slike behandling krever en appell til kirurgen, siden i de fleste tilfeller kan problemet løses ved å gjennomføre en operasjon.

Hvis chirias vises regelmessig og ikke kan bekjempe dem, blir kroppen påvirket av furunkulose, som kan spre seg over hele kroppen på kort tid. I dette tilfellet må du konsultere en lege så snart som mulig, ellers kan problemet vare og forverres i årevis.

Hvilken lege å gå til

Hvis pasienten er nøyaktig sikker på at han ble rammet av koker, må du vende deg til en av legene:

Alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis en person ble rammet av en så alvorlig sykdom i de tidlige stadiene, ville det være nok å besøke en terapeut. Hvis han skjønner at problemet kan gå mye lenger, kan han videre sende det til en hudlege eller kirurg.

Hvis pasienten i utgangspunktet ikke vet hvilken lege som behandler koker, er det bedre å anbefale at han blir til en enkel terapeut. Legen vil analysere scenen av sykdommen og om nødvendig foreskrive et behandlingsforløp eller sende det til en kompetent spesialist.

Det er viktig ikke å prøve å bruke noen salve selv, bare som instruert av den behandlende legen. Med hjelp av medisinsk inngrep kan det oppstå forverring.

Appellerer til en hudlege ved behandling av sykdom

Dermatologen er også kompetent i denne saken. Men han kan bare stoppe spredningen av sykdommen. Du kan bare søke i de tidlige stadiene, når kjelen vises i en enkelt kopi på huden.

Som regel foreskriver han et kurs av ulike salver og en streng tid og anvendelsesperiode. Ofte fjerner kurset helt sykdommen fra pasientens hud.

Mange anbefaler å bruke folkemidlene når kjelen er fullt moden, men dermatologer sier det motsatte, siden kjelen i første fase ikke utgjør en fare, og det vil bli mye lettere å stoppe utviklingen.

Appell til kirurgen

Hvilken lege behandler koker i andre og tredje trinn, sa pasientene selv. Selvfølgelig kan bare en kirurg hjelpe i så alvorlig sak.

Kirurgen kan foreskrive følgende behandlingsteknikker:

 • bredspektret antibiotika brukes;
 • utnevnelse av korrigerende tiltak
 • foreskrive autohemoterapi;
 • Aloe Vera Injection;
 • gamma globulin er brukt;
 • immunterapi med stafylokokker-vaksine;
 • ta frisk brygger gjær og svovel i pulver.

Antibiotika har et bredt spekter av handling, og siden de brukes til betennelse, er det også et problem med det purulente problemet. Men i dette tilfellet trenger du sterke antibiotika, som kun utstedes etter resept av en kirurg.

Korrigerende tiltak og autohemoterapi brukes hvis carbuncles fortsatt kan elimineres uten bruk av antibiotika. Men dette er ekstremt sjeldent, da pasienter vanligvis søker hjelp når lidelsen har spredt seg betydelig over huden.

Tradisjonell medisin og immunterapi

Selv om mange leger ikke tar folketerapi, kan aloe vera-ekstrakt ideelt passe på å bekjempe. Det har en sterk effekt på kilden, og dermed stopper reproduksjonen. I andre etappe vil aloe vera gradvis bli kvitt problemet. Til slutten av behandlingen med dette naturlige stoffet vil ikke fungere, som det ikke kurere, men stopper utseendet på ny akne. Gamma-globulin, som aloe, øker motstanden mot sykdommen.

Hvis saken er for alvorlig, utføres immunisering med stafylokokker-vaksine. Denne prosedyren gjør at du kan øke immunforsvarets motstand betydelig, men det er forbudt å misbruke vaksinen, da den direkte påvirker nervesystemet, noe som kan forårsake en rekke andre problemer. Kirurgen bestemmer seg for å gi pasienten en vaksine bare i de mest akutte manifestasjoner.

Brewer's gjær er en kjent løsning på problemet, som fortsatt brukes av private utøvere. Metoden virker virkelig og har ingen bivirkninger. Men bryggers gjær kan ikke helt fjerne en person fra sykdommen, og de er ikke inkludert i løpet av behandlingen. Med hjelpen kan du bare styrke immunforsvaret litt og øke kroppens motstand mot sykdom, men det er umulig å kurere dem.

Hvem skal kontakte hvis det ikke er kirurg i nærheten

Som et alternativ, vanligvis til hjelp av private utøvere som har en smal spesialisering og hjelp bare i visse problemer. Slike spesialister kan utføre hurtig behandling, noe som er svært usikkert for helse og kan forårsake uutholdelig smerte. For eksempel, terapi ved bruk av ren ichthyol før du åpner kjelen, deretter suges pus på toppen av det og påfører flere lag av gasbind, pre-fuktet med en hypertonisk løsning.

Hvis dette er tilfellet med et karbunkel, er det ikke vanskelig å suge ut en slik pus, men hvis du må håndtere furunkulose, vil pasienten bare forestille seg hvor mye smerte hver kvise vil fjerne. Derfor bør en slik spesialist bare tas opp i tilfelle av akutt behov eller en håpløs situasjon.

Avhengig av antall kirker, som det allerede har blitt kjent, er det klart hvilken lege som skal konsultere. Men før du tar noen beslutninger, er det bedre å først konsultere en terapeut, han vil fortelle deg hvilken lege som vil kunne gi kvalifisert hjelp i sitt problem. Ved første tegn på fare er det ikke verdt å forsinke, siden jo tidligere pasienten starter behandlingsforløpet, desto lettere vil kroppen gjennomgå behandling.

Flere Artikler Om Typer Acne