Hvis du, etter at du eller barnet ditt er bitt av en bi, myte eller mygg, oppdager en kraftig forverring av det generelle velvære og en uttalt puffiness dukker opp på huden, trenger du akutt medisinsk inngrep. Først og fremst må du vite hvilken lege som ber om hjelp og hvordan effektene av insektbitt blir behandlet.

Hvilken lege skal jeg kontakte?

Hvis du ble bitt av en veps eller et bi, så er det stor risiko for en allergisk reaksjon. Spesielt forsiktig bør være de som har en tendens til å være allergiske mot planter, mat eller medisiner.

Rådfør deg med en lege når insektbitt skal være ved første mulige mulighet. Du kan besøke en terapeut eller allergiker på ditt bosted, i enkelte tilfeller, hvis du har blitt bitt av et tikk eller mygg, kan det hende du må konsultere en smittsom spesialist.

Først og fremst må du vise biteområdet til legen, og fortelle deg når og under hvilke omstendigheter du ble bitt. Svak hyperemi og kløe er en normal reaksjon på skade på huden.

Etter at en person er bitt av en mygg, bie, kryss eller annet insekt, kan følgende symptomer vises:

 • hevelse og rødhet;
 • følelse av kløe og brenning;
 • dannelsen av en bump (etter en bit av en hornet) eller en flekkete erytem (hvis du har blitt bitt av et kryss);
 • allergiske manifestasjoner: hudutslett kan forekomme utslett, kraftig hevelse.

Etter en insektbit kan du påføre et kaldt kompress til det skadede området. Det er uønsket å bruke metodene for tradisjonell medisin alene eller bruk medisiner uten resept.

Farlige virkninger for kroppen

Med bitt av en veps eller en bie, kan noen mennesker utvikle en slik farlig komplikasjon som anafylaktisk sjokk. I en slik patologisk tilstand faller en persons blodtrykk kraftig, hjertefrekvensen og respirasjonshastigheten øker. Plutselig mister offeret bevissthet, kramper og oppkast kan forekomme. I dette tilfellet må du umiddelbart ringe til en ambulanse, for å behandle effekten av anafylaktisk støt, bør leger på sykehuset.

Hvis en slik utbredt reaksjon ikke oppstod, foregår behandlingen hjemme. Når et insektbit utsettes, foreskriver legen antihistaminer for lokal og systemisk bruk (i tablettform), smertestillende midler og beroligende midler. Det er også tilrådelig å ta et insekt til laboratoriet for spesielle studier. For å unngå ubehagelige konsekvenser, bør du gå til legen umiddelbart etter påvisning av alarmerende symptomer.

Lagre koblingen, eller del nyttig informasjon i det sosiale. nettverk

Hvem skal kontakte osteokondrose

Denne typen patologiske forstyrrelser i muskuloskeletalsystemet, som osteokondrose, bekymrer nesten hver andre innbygger på planeten vår. Derfor, når utseendet av smerte i nakken, brystet eller baksiden, må du vite nøyaktig hvilken lege som behandler osteokondrose og når du må gå til resepsjonen.

Hvordan bestemme forekomsten av osteokondrose

Før du kontakter en spesialist, er det nødvendig å avgjøre om osteokondrose faktisk utvikler seg. En slik alvorlig patologisk prosess har flere varianter avhengig av stedet for lokalisering. Osteochondrosis kan være livmorhalskreft, lumbale eller rammet thoracic ryggraden.

Den største faren for menneskers helse er osteokondrose i livmoderhalsen, siden selv minimal fysisk anstrengelse fremkaller kompresjon av nerveender og vaskulære bunter.

Hvordan forstår at det er på tide å se en lege? De vanligste symptomene som indikerer at en spesialisthøring allerede er nødvendig, er følgende:

 • forekomsten av hodepine når du endrer posisjonen til nakken eller gjør noen bevegelse av det;
 • utbrudd av svimmelhet, som forekommer mot bakgrunnen av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen på grunn av kompresjon av arteriekarene;
 • utseendet av tinnitus;
 • Tilstedeværelsen av crunches i det berørte området når du gjør noen bevegelser, bøyer;
 • smerte i nakken eller i lumbalområdet, tvinge pasienten til å ta tvunget stillinger (med osteokondros i brystet, smerte oppstår under inspirasjon);
 • redusere eller forverre sensitiviteten til reseptorene lokalisert i armer og ben, smerte i dem;
 • redusert synsstyrke og forekomsten av andre relaterte problemer;
 • med nederlaget i ryggraden i nedre rygg kan det være patologiske endringer i kjønnsorganene.

Hvilken lege skal behandles for osteokondrose

Det faktum at osteokondrose manifesteres av abnormiteter i ryggraden, vet nesten alle. Men hvem behandler denne sykdommen er ikke kjent for alle.

Terapeuten er den første spesialisten som kontakter når de første symptomene på sykdommen oppstår. Det er han som, etter å ha gjennomført undersøkelsen, vil omdirigere pasienten til neste spesialist av en smalere profilkvalifisering - en nevrolog som er involvert i patologiske forstyrrelser angående nervesystemet.

Etter at en nøyaktig diagnose er gjort, sender nevrolog pasienten en komplett omfattende undersøkelse. Det vil ikke lenger trenge å tenke på hvor du skal dra og hva du skal gjøre. I utstedt retning er det tydelig indikert at det er nødvendig å gjennomgå røntgenstråler, CT og MR, samt konsultere noen spesialister.

Ifølge statistikken lider mer enn 25% av alle som søker hjelp fra en nevrolog ved cervikal osteokondrose. Blant pasientene er det ikke bare folk i alderen, men også unge, litt over 20 år.

Etter at resultatene av en omfattende undersøkelse er oppnådd, begynner en spesialist av en annen kvalifikasjon, kalt en vertebrolog, å utvikle et behandlingsregime. Han har alle nødvendige ferdigheter til å behandle nevrologiske lidelser hos både voksne og barn.

Det er denne legen som vil kunne svare på alle spørsmålene til pasientene, gjøre den nødvendige diagnosen for å bekrefte diagnosen og utvikle det mest effektive behandlingsregime.

Et vanlig problem er at vertebrologen er en lege med svært sjeldne kvalifikasjoner, derfor er en slik spesialist ikke i alle klinikker. Av denne grunn er mange interessert i hvem du kan vende deg til med cervikal, thorax eller lumbale osteochondrose.

Hvilke andre leger har å gjøre med pasienter med osteokondrose?

Hvis det ikke er anledning til å motta nødvendig assistanse fra en spesialist, hjelper en nevrolog med å velge den nødvendige behandlingsregime.

Videre vil den manuelle terapeut eller vertebral nevrolog, som forstår alle nyanser av muskel-skjelettsystemet og avslører ved palpasjon alle unormaliteter, gi nødvendig hjelp til å løse problemet med ryggraden. Behandling av denne spesialisten gjennom massasje teknikk er ganske smertefull, men gir raske resultater.

Med dannelsen av en intervertebral brokk eller forskyvning av de intervertebrale skivene, som ikke er uvanlig i utviklingen av den aktuelle sykdommen, vil en traume kirurg kunne omplassere vertebrae og andre medisinske prosedyrer.

Eliminere forflytning av ryggvirvlene ved bruk av bare hendene uten bruk av traumatiske behandlingsmetoder og plutselige bevegelser kan osteopat.

Behandlingsmetoden er basert på oppnåelse av det ønskede resultat ved glatt forskyvning av myk vev. Men før du kontakter en osteopat, er det nødvendig å gjennomgå en full diagnostisk undersøkelse for å identifisere tilgjengelige kontraindikasjoner til denne behandlingsmetoden.

Også når osteokondrose i livmoderhalsen, thorax eller lumbale ryggraden er utviklet, anbefales det å kontakte en fysioterapeut og en akupunkturspesialist. Behandling med disse spesialistene består i omfattende omsorg for de berørte muskelfibrene.

Gjennomføring av manuell terapi i kombinasjon med enkle manipulasjoner som styrker muskelfibrene og lindrer spenningen i dem, sikrer en positiv behandlingstemperatur og oppnår konkrete resultater.

Til hvilken lege å gå med forverring av sykdom

Smerte i nakken og andre relaterte symptomer på osteokondrose kan redusere livskvaliteten og bare holde en person og gjøre ham til å bli gissel.

For å unngå forekomsten av en slik situasjon er det nødvendig ved de første symptomatiske manifestasjoner som signaliserer begynnelsen av sykdomsforverring, å søke hjelp fra en nevrolog eller ryggrad.

Med den avanserte fasen av sykdommen, vil bare en spesialist som en traume kirurg hjelpe.

De vanligste måtene å eliminere patologien

Ifølge statistikken bruker legene i de fleste tilfeller følgende behandlingsmetoder for å eliminere osteokondrose:

 • administrering av antiinflammatoriske og smertestillende midler;
 • Øvinger fra den komplekse øvelsen terapi;
 • terapeutisk massasje;
 • utfører manuell terapi
 • elektroforese og laserterapi;
 • I de vanskeligste og forsømte situasjonene er kirurgisk inngrep foreskrevet.

Hva vil skje hvis du ignorerer patologien?

Umiddelbart etter å ha gjort en nøyaktig diagnose, er det nødvendig å begynne å gjennomføre alle terapeutiske behandlingsmetoder for behandling av legen, designet for å eliminere denne sykdommen. Ellers, hvis du bare gir opp og ikke gjør noe, kan sykdommen bli komplisert og føre til følgende konsekvenser:

 • utvikling av takykardi
 • dannelsen av vegetativ dystoni;
 • nervesystemet lidelse.

Videre påvirker utviklingen av cervical osteochondrosis ytelsen til blodforsyningssystemet i hjernen. Forverring av patologien kan provosere en underernæring i hjernen, noe som fører til nedsatt syn, en ustabil gang og bouts av bevissthetstap.

Derfor bør behandling av en slik sykdom som osteokondrose ikke forsinkes, du må ta alle nødvendige tiltak for å eliminere det.

Hvem skal kontakte hvis atopisk dermatitt er mistenkt

Atopisk dermatitt er en alvorlig kronisk sykdom, oftest forårsaket av allergier. Selvbehandling, særlig når det gjelder små barn, er uakseptabelt - remisjon kan kun oppnås ved hjelp av en lege.

Ved ukorrekt eller utilstrekkelig behandling kan hudtilstanden forverres, og andre farligere sykdommer av allergisk art, som kronisk rhinitt eller bronkial astma, vil bli tilsatt dermatitt. Hvis du merker utslett eller rødme av huden i deg selv eller et barn, og de blir ledsaget av en ubehagelig kløe, ikke forsink ditt besøk til en medisinsk institusjon.

La oss starte med en barnelege eller terapeut

Hvis atopisk dermatitt mistenkes hos et barn, kontakt en barneleger eller neonatolog hvis barnet fortsatt er lite. En voksen pasient må gå til en lege. Legen vil undersøke utslett og flekker på huden, lage en historie og foreskrive laboratorietester. Hvis en infeksjon er mistenkt, kan det være nødvendig med bakteriell såing. Ikke bekymre deg - undersøkelsen er nødvendig for å bestemme årsaken til betennelse i huden. Hvis bildet er klart og sykdommen er mild, vil barnelege eller terapeut foreskrive en kombinasjonsterapi og gi anbefalinger for hudpleie. På dette stadiet er det spesielt viktig å utelukke mer alvorlige patologier, for eksempel svampelesjoner og skjulte sykdommer.

Obligatorisk undersøkelse av en hudlege og allergiker

Terapeuten eller barnelege må sende deg til en allergiker eller dermatolog for konsultasjon. Hudbetennelse oppstår som en allergisk reaksjon på mat eller andre allergener. Derfor er det nødvendig med konsultasjon av en allergist immunolog når du må finne årsakene til eksacerbasjon. En allergist vil foreskrive spesielle tester: allergitester for å finne ut hva du er allergisk overfor, og et immunogram for å kontrollere immunforsvaret.

Konsultasjon med en hudlege vil være nødvendig, hovedsakelig fordi den kan skjule andre hudsykdommer under veiledning av "diates". Utenfor kan de være svært lik, men behandlingen er radikalt forskjellig. Bare en hudlege kan skille mellom "tvillinger" og gjøre en nøyaktig diagnose. Hva, som du forstår, bestemmer valget av behandling og suksess.

Andre spesialiserte spesialister kan bare være nødvendig hvis pasienten krever en helhetlig undersøkelse - for eksempel å identifisere skjulte sykdommer med dårlig uttrykte symptomer.

Hvilken lege å behandle for forstoppelse?

Ved forstoppelse opplever både barn og voksne ofte ikke bare ubehag, men også selvbeherskelse, som ikke bør forhindre besøk hos legen. Denne tilstanden er noen ganger ikke bare en midlertidig ulempe, det fører til alvorlige komplikasjoner. Tidlig henvisning til en spesialist vil bidra til å unngå problemer.

Hvor skal du gå til voksne som lider av forstoppelse?

De samme legene som spesialiserer seg på to felt, omhandler behandling av forstoppelse hos voksne og barn - gastroenterologi og proktologi. Hvem du skal kontakte, avhenger av den spesielle årsaken til patologien.

Når forstoppelse ofte bekymrer seg, er selvmedisinering utelukket. Kvitteringen til kvalifisert medisinsk behandling skal ivaretas i følgende tilfeller:

 • tre-dagers mangel på avføring;
 • tar avføringsmiddel gir ikke resultater, noe som indikerer en tarmobstruksjon;
 • Blod ble funnet i avføring, slim;
 • med forstoppelse ofte oppkast, malaise;
 • det er alvorlig smerte i magen;
 • kroppstemperaturen er forhøyet.

Hvis du ikke har noen ide om hvilken lege som skal gjøre en tid for forstoppelse, så kontakt lege. Han vil høre klager, tildele tester, på grunnlag av hvilken han skal komme til en konklusjon om valg av en egnet spesialist.

Hovedårsakene til forstoppelse er mangel på væske i kroppen. For å forbedre tarmens arbeid, er det nok å introdusere et enkelt middel i dietten...

Gastroenterolog vil lindre tarm forstoppelse

Ved hjelp av en gastroenterolog blir det brukt når forstoppelsen er en konsekvens av dysfunksjonen i organene i mage-tarmkanalen. Hvis det er en patologi av tykktarmen, tarmen, må du kontakte proktologen.

Hos voksne pasienter er en gastroenterolog interessert i dietten, intensiteten i fysisk anstrengelse, symptomene som følger med ubehagelig tilstand.

Ofte gir undersøkelsen svar på forekomsten av fecal stagnasjon, og årsakene til dette er vanligvis:

 • usunt kosthold;
 • stillesittende livsstil;
 • psykologiske og nevrologiske lidelser.

En person som lider av forstoppelse, i et intervju med en gastroenterolog, bør klart svare på spørsmålene uten å skjule noe.

Det som er sagt av legen, må tas med i betraktning. Legenes anbefalinger vil bidra til å unngå å forverre situasjonen. De som har følt en forbedring, men har forsømt rådene mottatt i en medisinsk institusjon, kan med tiden oppleve hemorroide blødninger, analfissurer, hemorroider.

Forstoppelsesbehandling er startet etter instrumental diagnostikk og laboratorietester. Behandlingsprosessen innebærer:

 • Overholdelse av drikkeregimet;
 • et spesielt formulert kosthold
 • tar medisiner.

Hvilken annen lege behandler forstoppelse?

Patologier i endetarm er også årsaker til forstoppelse. I dette tilfellet må du gå tilbake til prokologen.

Når trenger jeg å kontakte en prokolog?

 • Hvis en person som lider av kronisk forstoppelse er mer enn førti år gammel (risikoen for å utvikle tykktarmskreft øker);
 • Forstoppelse er ledsaget av smerter i magen;
 • I avføring oppdaget slim og blodutslipp;
 • Hårde avføring som ikke går utenfor;
 • Forstoppelse er ledsaget av oppkast, hodepine, kvalme;
 • Det er abdominal distention;
 • Hoste i magen;
 • Rektal blødning er åpnet;
 • Forstoppelse er ledsaget av vekttap.

Hva om et barn lider av forstoppelse?

Hvem skal kontakte hvis barnet hadde forstoppelse? Så snart foreldre tar hensyn til problemer med avføring i barnet, bør det vises til barnelege. I første fase er det disse spesialistene som blir bedt om å gjennomføre en omfattende undersøkelse, trekke en konklusjon og henvise dem til andre leger med en smal spesialisering.

Når sammen med stagnasjon er feber, tilstedeværelse av slim i avføring, magesmerter, kvalme, må barnet bli tatt til en gastroenterolog. Sannsynligvis begynte en av organene i mage-tarmkanalen å fungere feil. Dette forårsaket forstoppelse.

Hvis patologien er preget av standard symptomer, og det er blodutslipp i avføringen, så vil konsultasjonen med prokologen trolig være nødvendig. Som regel er det i denne situasjonen problemer med kolon eller tarmen.

Til hvilken lege å behandle for hemorroider?

En person som plutselig har opplevd en skarp smerte ved tømning av tarmene, som har oppdaget et fall av hemorroidea eller lider av blødning fra anusen, bør ikke gå seg vill for å søke hjelp. Alle disse, så vel som mange andre problemer, vil bli løst med proctology.

Proctology - feltet medisin for å løse vanskelige problemer

Ordet Proctos betyr "direkte", derfor er proctology området med medisin som omhandler sykdommer i endetarmen. Dermed er svaret på spørsmålet om hvilken lege som behandler hemorroider åpenbar. Dette er en prokolog.

Ved første mistanke om hemorroider bør analfissurer og lignende problemer adresseres til prokologen. Dette er akkurat legen som vil hjelpe til med å løse de mest delikate problemene.

Når er det nødvendig å besøke proktologen?

Du bør gå til proktologen ved de første følelsene av ubehag i rektalområdet, under tarmbevegelsen eller uavhengig av det. Årsaken til besøket kan være en følelse av ufullstendig tarmbevegelse, smerte under avføring, brenning og kløe rundt anus og selvfølgelig blødning fra anus, samt påvisning av hemorroider.

Hemorroider er en forrædersk sykdom, dets tidlige symptomer kan nesten ikke være merkbare for mennesker. Derfor er rettidig henvisning til en spesialist, når problemet fortsatt kan løses på en konservativ måte, ekstremt viktig. En kompetent prokolog vil gjøre den riktige diagnosen selv i begynnelsen av sykdommen.

Hvem skal kontakte hvis det ikke er noen prokolog på klinikken?

Konsulterende prokolog med hemorroider - den eneste riktige løsningen. Hvis det skjedde at det ikke er mulighet til å bruke en proktologs tjenester, kan du henvende deg til terapeuten med problemet med hemorroider.

Ved akutte hemorroider kan kirurgen gi førstehjelp og generelle anbefalinger.

Hvis du vil bli kvitt hemorroider helt, må du i alle fall konsultere en prokolog. Du må se etter muligheter for å besøke denne smale spesialisten. En pasient med hemorroider kan i tillegg tilskrives en konsultasjon med en phlebologist eller en angiolog, som vil bidra til å normalisere funksjonen av venøsystemet.

Trenger jeg foreløpig forberedelse før besøket til proktologen?

Etter å ha bestemt seg for hvilken lege som skal gå med hemorroider, justere nå psykologisk. Proktologen står overfor lignende problemer hver dag. Ikke nøl med og ikke skjul symptomene. Det er ingen skam i sykdommen din. Husk å huske navnene på medisiner, inkludert multivitaminer som du bruker.

Legen må vite din daglige rutine og arbeidsforhold. Ikke preoukrashivat og fortell hvordan du gjør morgenøvelser, hvis dette faktisk ikke skjer. For å mer nøyaktig diagnostisere sykdommen trenger legen ikke bare informasjon om helsetilstanden din, men også om arvelige sykdommer i familien din.

Hva å ta med på avtalen med prokologen?

Først av alt, ikke glem å ta dokumentene, uten som mottaket ikke kan få. Du trenger:

 • forsikring;
 • pass;
 • pensjonsbevis SNILS (plast);
 • krigs veteran sertifikat, hvis tilgjengelig.

Hvis du går til en offentlig medisinsk anlegg, ta en ren bleie og sko dekker. I private klinikker er de inkludert i kostnaden for opptak. Hvis du går til en lege med et akutt angrep av hemorroider, eller du ringer til et ambulanseteam, kan du bli anbefalt å bli innlagt på en pasient. Ta med omskiftelige klær og sko, personlige hygieneartikler.

Hvordan blir hemorroider inspisert?

Et besøk hos prokologen er best planlagt på tom mage, fordi jeg kan trenge laboratorietester av urin og blod. Tarmene før du går til prokologen må tømmes. Hvis det ikke trente på en naturlig måte, så kommer mikroclysm til redning.

Ekstern undersøkelse og palpasjon er påkrevd. En erfaren prokolog vil utføre denne prosedyren uten alvorlige konsekvenser. I noen tilfeller kan instrumentelt eksamen bli foreskrevet.

Når det er umulig å utsette å besøke prokologen?

Hemorroider i senere stadier er en ubehagelig, smertefull tilstand, ledsaget av blødning, akutt smerte og i akutt form og feber. For ikke å bringe deg selv i perioden med forverring av hemorroider, må du besøke prokologen ved de første tegn på sykdommen. Legen vil sikkert undersøke og skrive ut et kurs med effektiv terapi.

Situasjonen forverres av det faktum at på tidspunktet for forverring av hemorroider å undersøke pasienten på en instrumental måte, er det svært problematisk. På dette stadiet er doktorens oppgave å fjerne de smertefulle symptomene. Etter det haster noen pasienter ikke å besøke en lege igjen. Sykdommen forblir ubehandlet og gir nye tilbakefall.

Hemorroider i de tidlige stadier kan behandles forholdsvis effektivt konservativt. I forsømt tilstand er den eneste behandlingsmetoden kirurgi, som alltid er forbundet med en viss grad av risiko. Moderne medisiner har i sitt arsenal og effektive invasive metoder for kirurgisk inngrep.

Hver person som lider av et lignende problem, bør forstå at et tidlig besøk til en lege for hemorroider er en garanti for å bli kvitt sykdommen raskt og uten komplikasjoner.

Hvilken lege behandler hemorroider og hvorfor er det viktig å bli profesjonell?

Hvilken lege behandler hemorroider? Dette spørsmålet oppstår i enhver person som står overfor symptomene på en så delikat og ubehagelig sykdom.

Først er pasientene flau for å kontakte en spesialist, siden det ikke er akseptert å fortelle om innfødt hemorrhoid sykdom hos innfødte eller til profesjonelle leger.

I mellomtiden kan forsinkelse i behandlingen føre til forverring, økte symptomer og utvikling av komplikasjoner. Derfor må proktologipatientene vite hvilken lege som skal med hemorroider og hva som venter dem i behandlingsprosessen.

En person som har hatt symptomer på hemorroider, bør vite hvilken lege de trenger å konsultere.

Hvorfor trenger du å se en lege?

I de innledende stadier forstyrrer ikke de åreknuter som hemorroidea, praktisk talt pasientene, og av og til minner seg om bloddråper på toalettpapir, kløende følelser og ubehag i rektalkanalen.

Ofte kommer pasienter som kommer til sykehuset som har alvorlige symptomer på sykdommen, til resepsjonen:

Og før besøket på proctology-kontoret prøver pasientene seg selv å bli kvitt hemorroider, ved hjelp av suppositorier og salver. Men deres valg er ikke alltid bekreftet og tilsvarer de spesielle egenskapene til den patologiske prosessen.

Behandling av en pasient under en forverring gjør det mye vanskeligere å utføre diagnostiske prosedyrer, siden de fleste maskinvareundersøkelser er forbudt på grunn av:

 • leverer ubehagelige og til og med smertefulle opplevelser til pasienten;
 • høy risiko for forverring av den uregelmessige prosessen på grunn av mekaniske effekter på anus.

I en slik situasjon lindrer legen som behandler akutte hemorroider i utgangspunktet symptomene på eksacerbasjon, og foreskriver kun de nødvendige diagnostiske prosedyrer og terapeutiske eller kirurgiske tiltak.

Derfor er det nødvendig ved de første tegnene på åreknuter av hemorroide åreknuter, ikke å være selvmedisinerende, men å kontakte en spesialist, hvem bestemmer alle nyanser av videre behandling.

Til hvilken lege å behandle for hemorroider?

Så, for å behandle hemorrhoid sykdom er nødvendig for å forhindre mulig forverring av tilstanden og forekomsten av ulike negative effekter. Det gjenstår bare å forstå hvem du skal kontakte i tilfelle utvikling av ubehagelige symptomer.

En lege som behandler hemorroider profesjonelt, kalles en prokolog eller koloproktolog. Blant pasienter er det en oppfatning at sistnevnte gjør noe annet - for eksempel mer alvorlige forhold. Men dette synspunktet er i stor grad feil.

Prokolog og koloproktolog - navnene på det samme medisinske yrket. På slutten av 90-tallet tok det russiske helsedepartementet navnet på spesialiseringen "prokologi" i tråd med internasjonale standarder.

Siden den tiden er det akseptert å ringe vitenskapen og feltet medisin, som omhandler studier og behandling av sykdommer i tykktarmen, analkanalen og pararektalsonen, nemlig prokologi.

Følgelig kan en spesialist involvert i diagnose og terapi av disse patologiske forholdene, inkludert de som spesialiserer seg på hemorroider, bli kalt med samme sannsynlighet som en prokolog og en koloprokolog.

Proktologen utfører spesielle diagnostiske prosedyrer (manuell inspeksjon, bruk av verktøy).

Generelt er pliktene til en prokolog som kan jobbe både i klinikken og i en spesialisert medisinsk institusjon, det samme. I henhold til stillingsbeskrivelsene skal legen:

 • ta pasienter på kontoret og gjennomføre konsultasjoner;
 • utpeke og gjennomføre spesielle diagnostiske prosedyrer (manuell inspeksjon, bruk av verktøy), andre tilleggsundersøkelser;
 • etablere en nøyaktig diagnose etter diagnostiske tiltak og undersøkelse av anamnese data;
 • foreskrive til pasientens konservative behandling av hemorroider (og andre proktologiske sykdommer);
 • gjennomføre en rekke operative manipulasjoner, bestemme funksjonene i rehabiliteringsperioden;
 • kontrollere sykdomsforløpet, juster (om nødvendig) terapeutisk kurs.

I en hvilken som helst pasient kjennetegnes sykdomsforløpet av en provokerende faktor, alvorlighetsgrad av symptomer og tilstedeværelse / fravær av kontraindikasjoner. Derfor må du følge en individuell tilnærming.

Ansvar for kirurgen-koloproktologen

Noen ord skal sies om prokologen som utfører plikter til en kirurg. Dette er en mer subtil spesialisering som stiller alvorlige krav til legen.

Pasienter sendes vanligvis til kirurgisk avdeling bare når konservative behandlingsmetoder ikke har gitt de ønskede resultatene, og personens velvære begynner å forverres raskt.

På spørsmålet om hvilken doktor behandler kompliserte hemorroider i sluttfasen av den patologiske prosessen, er svaret en - proktolog kirurgen. Eksperten objektivt vurderer pasientens tilstand og velger den mest foretrukne operasjonsmetode for terapi.

En kirurgskoloproktolog utfører kirurgi i en poliklinikk.

Spesialist, med tanke på kompleksiteten i saken og stadium av hemorroide sykdom, kan utføre følgende aktiviteter:

 • kirurgiske inngrep under ambulante forhold. I dette tilfellet forlater pasienten det medisinske anlegget nesten umiddelbart etter prosedyren. Dette skjer vanligvis med minimalt invasive hemorroide terapi teknikker;
 • klassisk hemorrhoidektomi i stasjonære forhold, når pasienten trenger flere dager etter at operasjonen ligger i menigheten for at sårflatene skal helbrede litt;
 • utnevnelse av spesielle legemidler og ikke-tradisjonelle medisinske forskrifter som vil redusere varigheten av rehabiliteringsperioden og øke pasientens utvinning.

Hvilken annen lege kan kurere hemorroider hos kvinner og menn?

Mange pasienter som bor i utkanten, er det alarmerende at det ikke alltid er mulig å referere spesifikt til prokologen, siden slike smale spesialister ikke er tilgjengelige i alle klinikker.

Gynekologen møter regelmessig tegn på hemorroider, spesielt hos forventede mødre.

Hvis hemorroider utvikler seg, hvilken lege skal du kontakte? Dette vil avhenge av bemanning av den spesifikke medisinske institusjonen. Pasienten kan bruke tjenestene til følgende leger:

 • terapeut. Naturligvis er denne spesialisten rett og slett ikke i stand til å utføre en høyverdig medisinsk undersøkelse av rektalkanalen, men basert på symptomene, kan hun foreskrive medisiner som vil lindre eksacerbasjonen og lindre tilstanden. Deretter skal terapeuten skrive ut en henvisning til prokologen;
 • kirurg. Legen kan utføre visse diagnostiske aktiviteter (ikke-spesifikke), bestemme også den første behandlingsplanen og gi retning til et spesialisert prokologi-rom;
 • gynekolog. Den "kvinnelige" legen møter regelmessig tegn på hemorroider, spesielt hos forventede mødre. Det er derfor spørsmålet om hvilken lege som behandler hemorroider hos kvinner i situasjonen, kan besvares som følger: inkludert gynekolog.

Nødvendige diagnostiske prosedyrer

Mottak av pasienten skal begynne med innsamling og undersøkelse av anamnese data.

Hos menn kan alkoholmisbruk utløse hemorroider.

Coloproctologisten eller annen spesialist trenger å lytte til pasientens klager, forstår når de opprinnelige symptomene dukket opp og hvordan personen prøvde å eliminere sykdommen før du gikk til legen.

I tillegg må legen etablere faktorer som fremkaller hemorrhoid sykdom, så utelukke dem, hvis det er mulig, fra pasientens liv.

Hemorroider hos menn og kvinner går vanligvis på samme måte, men utløsermekanismer kan være forskjellige. Dermed er det mer vanlig for en mann å misbruke alkohol og løfte vekter, og en kvinne er truet av en sykdom når barn bærer og fødes.

Deretter utfører legen en visuell undersøkelse, som er spesielt informativ for den eksterne formen av hemorroider. Det er også mulig å finne ut interne huleutdannelser som har gått utenfor.

Men med indre hemorroider ligger knutene dypt i rektalkanalen, derfor er det umulig å oppdage dem i en standard undersøkelse, dersom de selvfølgelig ikke faller ut av endetarmen.

I en slik situasjon bruker legen metoden for palpasjon. Ved å bruke hansker, føles proktologen veggene i rektalkanalen. I alvorlige hemorroider blir knutene tette, forstørrede, slik at de er enkle å oppdage med en fingerskanning.

En koloskopi brukes til å undersøke endetarmen.

For å klargjøre diagnosen (og anal åreknuter er ikke den eneste sykdommen ledsaget av smerte og blødning fra endetarm), er det behov for en mer dyp, instrumentell studie.

Slike undersøkelsesmetoder inkluderer:

 • anaskopiyu. En prokolog, "bevæpnet" med et anoskop, studerer slimhinnen i rektalkanalen i dybden 10-12 cm fra analringen;
 • sigmoidoskopi. Denne metoden bidrar til å studere de fjernere områdene i tynntarmen (ca. 25 centimeter) ved hjelp av en enhet kalt et "rektoskop";
 • koloskopi for hemorroider. Denne metoden er en variant av endoskopi, hvor legen studerer egenskapene til den nedre delen av fordøyelseskanalen ved hjelp av en spesiell sonde;
 • barium klyster. I denne varianten av røntgen brukes en spesiell kontrastløsning som gjør det mulig å ta bilder av slimhinnen i rektalkanalen.

Hvordan forberede dere seg på mottaket?

Så nå er det klart hva slags lege behandler hemorroider. Det gjenstår å finne ut hva som skal bringes til proctology-rommet.

Ved resepsjonen til prokologen må du ta skodekslene.

Først må du fange:

 • standard sett med dokumenter (policy, medisinsk kort, sertifikat);
 • bleie (det må legges på stolen under inspeksjonen);
 • støveldeksler.

Når hemorroider blir mer akutte eller i siste stadium av sykdommen (når prosessen er startet), bør man forberede seg på sykehuset. Derfor skal pasienten ta med seg ting (klær, hygieneartikler) som måtte være nødvendig i menigheten.

Det er best å ikke spise noe før mottaket, fordi legen kan sende deg til å ta en blodprøve.

Bestemmelse av terapimetoden

Valget av det foretrukne behandlingsregime påvirkes av flere viktige forhold.

Så, legen vil bli styrt av visse faktorer, inkludert:

 • grad av den patologiske prosessen;
 • sykdomsform - akutt eller kronisk;
 • lokalisering av cavernøse formasjoner - ekstern eller intern;
 • Tilstedeværelsen av komplikasjoner og tilhørende sykdommer;
 • pasientens alder;
 • individuelle egenskaper i kroppen (allergier, svakhet, etc.).

I begynnelsen av sykdommen koster utelukkende konservativ terapi. Spesialisten foreskriver venotoniske midler som eliminerer svakheten i karene, lokale preparater - rektal suppositorier, salver og kremer.

En kvalifisert lege vil ikke basere et terapeutisk kurs på tvilsomme stoffer som ikke er lisensiert. I tillegg vil legen forsøke å unngå henvisninger til kirurgi.

Proktologen anbefaler også å ekskludere "provocateurs": Det er viktig å opprettholde optimal diett og hygieniske tiltak, øke fysisk anstrengelse (innenfor rimelige grenser), redusere kroppsvekt mv.

Ved alvorlige proktologiske sykdommer er hemorrhoidektomi foreskrevet.

Hvis medisinsk behandling ikke hjelper, foreskriver legen minimalt invasive kirurgiske teknikker, blant hvilke metoder som er spesielt populære:

Ved alvorlige former for proktologisk sykdom foreskrives komplikasjoner, alvorlige operasjoner - åpen eller lukket hemorrhoidektomi. Imidlertid blir de brukt mindre og mindre, da de er preget av høy invasivitet.

Hvorfor sykdommen ikke passerer?

Noen ganger må pasienter, selv om de refererer til prokologen, ikke merke noen synlige forbedringer. Spiralutvidelse fortsetter å være urolig, og tegn på komplikasjoner begynner også å manifestere seg.

Dette kan skje av grunner som:

 • Lav kvalifisering av spesialisten (terapi tar ikke hensyn til graden av sykdom, feilaktige medisiner);
 • pasientens manglende overholdelse av medisinske instruksjoner (for eksempel pasienten tør ikke å trene på noen måte, utfører ikke et obligatorisk behandlingsforløp);
 • egenskaper av kroppen (kronisk venøs insuffisiens kan ikke fullstendig kvitte seg med negative symptomer).

Spørsmålet, hva er navnet på en lege som hjelper med hemoroider er virkelig relevant. En erfaren proktolog vil bestemme graden og typen av sykdommen, oppdage komplikasjoner og velge riktige behandlingsmetoder.

Hvem skal jeg kontakte med neurose?

Det er ganske vanskelig å finne ut på egen hånd hvem som skal vende seg til i tilfelle av neurose, siden denne sykdommen har mange forskjellige symptomer som har både psykologisk og fysisk grunnlag. I mange år har det blant spesialister vært sterke tvister om årsakene til utviklingen, manifestasjoner og metoder for behandling av sykdommen.

Det er også meninger om at neurose ikke bør behandles, fordi dette ikke er en sykdom, men bare en ikke-standard reaksjon av menneskekroppen til visse stressende forhold. Men samtidig oppstod en rekke sykdommer - av yrke, for eksempel, pilotneusose, samt av alvorlighetsgraden av sykdommen. Inntil det foreligger en klar beskrivelse av symptomene, inntil en rekke årsaker til neurose er blitt identifisert, er det umulig å snakke om generelle behandlingsregler.

Skal jeg gå til terapeuten?

Hovedproblemet med å katalogisere neurose som en sykdom er den hyppige ikke-anerkjennelsen av leger av psykologiske årsaker til fysiske problemer. Terapeuter, til hvem pasienter med kløe eller smerte i ekstremiteter bestemmer seg for å ta opp, spør pasienten det siste spørsmålet om de stressende situasjonene vi har opplevd i det siste, fordi det ofte er i dem at hele problemet ligger. I offisiell medisin er det ingen diagnose "på nerver", spesielt når det gjelder hud kløe eller hypertensjon. Først av alt vurderer terapeuter årsakene som er relatert til menneskelig fysiologi: tester og diagnostiske prosedyrer utføres. Derfor behandler terapeuten konsekvensene av sykdommen, og årsakene forblir intakte. På grunn av dette kan effektiviteten av behandlingsforløpet være flere ganger lavere enn nødvendig. Som et resultat øker kursets varighet, der pasienten ikke ser forbedringer i helse, kan oppleve nye stress, og dermed forverre sin stilling og trivsel.

Og likevel gir en erfaren terapeut ganske ofte pasienten en henvisning til en tur til psykoterapeut. Men dette er bare mulig dersom legen mottar bekreftelse fra pasienten om en nylig sammenbrudd eller stressende situasjon. Av samme prinsipp kommer nevrologer, endokrinologer og leger fra andre områder til hvem folk setter om hjelp med et utprøvd fysisk problem forårsaket av en psykologisk faktor.

En psykoterapeut eller en nevrolog?

Manifestasjoner av neurose, som hodepine, svimmelhet, svakhet i kroppen, panikkanfall eller urimelig angst, er allerede vurdert i en mottakelse hos en nevrolog eller psykoterapeut. En nevrolog behandler utnevnelsen av et kurs av antidepressiva og ulike psykotrope stoffer. Noen ganger blir pasienten behandlet med medisiner for å bli kvitt neurose, men dette er bare mulig i en mild form av sykdommen. Imidlertid, i noen tilfeller, med nevose etter ferdigstillelse av behandlingsforløpet, kommer symptomene tilbake og kan øke. Akutt og kronisk form innebærer obligatorisk oppmøte i psykoterapi økter.

Årsaken til at antidepressiva foreskrevet for neurose ikke alltid har en positiv effekt på pasientens tilstand er at de bare påvirker den utadgående manifestasjonen av sykdommen, men bekjemper ikke symptomene. Likevel, de som søker hjelp av en psykoterapeut, har en dypere effekt på årsakene til sykdommen, henholdsvis, og resultatene av behandlingen er flere ganger bedre. Psykoterapi har en dyp effekt på den menneskelige psyken og lar deg trekke den fra nervesystemet, noe som førte til mentale og fysiske manifestasjoner av neurose. For det meste, alle som har gjennomgått en psykoterapi for neurose mens de tar medisiner, er kurert av sykdommen, og den resulterende effekten opprettholdes ofte for livet.

Er medisinen begrunnet?

Men hvis beroligende midler og forskjellige antidepressiva som nevrologer så ofte skriver ut, kan ikke kurere nevroser, hva er kjernen i bruken av dem? Er det ikke lettere å lede pasienten til psykoterapi og ikke kaste bort tid på farmakologi? Faktisk er det betydelige grunner for å foreskrive antidepressiva for neurose. Faktum er at i en forsømt, akutt eller kronisk form for nevrose, kan pasienten være i en slik tilstand at det er ekstremt vanskelig for ham å utføre de vanligste daglige oppgavene hjemme og på jobben. I slike tilfeller gir medisiner den nødvendige ambulansen til pasienten, og forbedrer tilstanden til det øyeblikket det er mulig å starte psykoterapi for gradvis eliminering fra nevroser.

Det er også viktig å huske om et av symptomene på neurose - alvorlig tretthet, som pasienten ikke kan kontrollere. En konstant mangel på energi, selv med vanlig søvn og moderat fysisk anstrengelse, forhindrer også pasienten i å leve et fullt liv. Psykoterapi på en person i denne tilstanden har ikke den ønskede effekten, og selve behandlingsprosessen kan trekke på i ubestemt tid.

Pasienten har rett og slett ikke de fysiske ressursene til å begynne å forandre livet og endelig komme seg ut av en stressende situasjon som forverrer sin helse.

Men det er en ulempe å ta beroligende midler og antidepressiva. I de tilfellene hvor symptomene på sykdommen ikke er så uttalt at det har en negativ innvirkning på den menneskelige tilstanden, vil det ta en gang for å ta medisiner ved å ta medisiner. Legen vil ikke kunne identifisere, på grunn av hva en positiv tendens har vist seg å forbedre pasientens velvære - på grunn av narkotika eller som resultat av effektiv psykoterapi. På denne måten kan terapi gå på feil måte, og pasienten kan derfor bare kvitte seg med symptomene i en stund, som etter avslutning av behandlingen kan komme tilbake med en ny styrke.

Til hvilken lege å ta opp for hemorroider: kvalifikasjonen til prokologen og diagnostiske metoder

Mange mennesker mistenker ikke engang hvor ubehagelig en sykdom som hemorroider er. Noen vet ikke engang hvilken lege som skal gå med dette problemet. Fordi selv med utseende av ubehagelige opplevelser i analområdet, bare nøl med å fortelle noen om nærværet av dette problemet. Og sykdommen utvikler seg på denne tiden og blir til en kronisk, som ofte fører til kirurgisk inngrep.

Hemorroider blir ofte sett hos kvinner (selv om menn også er utsatt for denne sykdommen). Spesielt oppstår problemet under graviditet eller etter fødsel. Nå blir sykdommen vanligere, siden mange mennesker ikke beveger seg mye, og arbeidet er ofte stillesittende. Likevel, la oss finne ut hvilken lege som behandler hemorroider hos kvinner og menn. Vi vil prøve å forklare i denne artikkelen hvordan å løse problemet med hemorroider.

Hva er årsaken til hemorroider?

Nesten enhver person er gjenstand for dannelsen av hemorroider (sykdommen kan manifestere seg selv i ungdomsårene). Årsaken til dette er noen omstendigheter. Disse inkluderer:

 • kronisk forstoppelse;
 • Den konstante bruken av rensende enema eller avføringsmiddel;
 • stillesittende livsstil;
 • løfte tunge gjenstander;
 • hyppig bruk av dietter, dessuten feil sammensatt;
 • tilstand av graviditet og spedbarnsfødsel;
 • trene noen idretter
 • genetisk predisposisjon;
 • overdreven forbruk av alkoholholdige drikker, samt krydret og fettstoffer;
 • svikt i funksjonen av hormonell bakgrunn;
 • Ofte under stress.

Risikogruppen omfatter personer i følgende yrker: sjåfør, byggmester, regnskapsfører, programmør, sjef, kontorist. Den mest utsatt for manifestasjon av hemorroider kvinnelige representanter - gravid eller fødsel.

Hvorfor bør du søke medisinsk hjelp?

Hemorroider er smertefulle forandringer i venene i endetarmen, og krever behandling uten å feile. Den første fasen av dannelsen av sykdommen er preget av noen ubehagelige tegn.

Disse inkluderer:

 • kløe og irritasjon i anus;
 • blødning etter avføring
 • smertefull avføring;
 • dannelsen av slitasje og sprekker i analområdet.

Når sykdommen utvikler seg, blir pasienten mer uttalt symptomer, nemlig: det er et sterkt smertesyndrom, blodpropper på hemorroider, i tillegg til at støvene forstørres, betennes og kan falle ut.

Sykdommen er vellykket kurert ved hjelp av narkotika. Men avanserte tilfeller behandles ofte bare med minimal invasiv eller radikal kirurgi. I tillegg kan tilstedeværelsen av rektal blødning være årsaken til andre forholdsvis komplekse sykdommer, for eksempel tumorer i rektumet: en polyp, divertikulum, etc. For å unngå komplikasjoner er det viktig å konsultere en klinikk for hjelp fra en spesialist som håndterer data problemer.

Så hvilken lege skal du bruke til hemorroider? Så snart ubehagelige symptomer vises i det analkanale området, er det nødvendig å konsultere en lege som behandler hemorroider. Dette kan være en prokolog eller en koloni proktolog. Disse smale spesialistene diagnostiserer, behandler sykdommer i endetarmen og kolon, anus og adrectalområdet.

Du kan lære mer om tegn på hemorroider hos kvinner og årsakene til utseendet til den patologiske prosessen i svakere kjønn ved å lese materialet fra vår forfatter.

Du kan også være interessert i detaljert og strukturert informasjon om tegn på hemorroider hos menn fra en kvalifisert spesialist.

Proctologistens krefter

Proktologen og koloproktologen er en og samme smal spesialisering av spesialister. Derfor kan du konsultere med noen av dem. Proctology (eller, som den ble omdøpt i 1997, Coloproctology) omhandler sykdommer i kolon.

Proktologen gjennomfører en primær undersøkelse av pasienter som klager over ubehag i analområdet. Nemlig: sprekker i anus, smerte, tarmbevegelser med blod, vanskeligheter under avføring osv.

Proktologen foretar om nødvendig undersøkelser ved hjelp av instrumenter (anoskopi, sigmoidoskopi, koloskopi, irrigoskopi), helbreder hemorroider ved hjelp av narkotika og minimalt invasive kirurgiske prosedyrer.

I tillegg observerer doktoren som behandler pasienten for hemorroider, i løpet av hele behandlingsperioden. Før du tar en behandlingsplan, identifiserer proktologen den faktoren som provoserte dannelsen av sykdommen. Dette gjør det mulig å bestemme legemiddelmetoden mer nøyaktig, samt forebyggende tiltak som vil lindre pasientens tilstand, gi ham tilbake til sin tidligere livsstil og forhindre sykdomsfall.

Hvordan er hemorroider diagnostisert?

Proktologen begynner å diagnostisere, samle og undersøke pasientens historie. Nemlig: Lytter til pasienten (det han klager om), fastslår tidspunktet for manifestasjonen av de opprinnelige symptomene og metodene som personen ble behandlet før han gikk på sykehuset. I tillegg må legen avgjøre hva som forårsaket sykdommen for å forebygge sykdomsfall. Selv om sykdommen hos både menn og kvinner har de samme symptomene, kan ulike faktorer være kilden. For eksempel er det ofte årsaken til manifestasjonen av sykdommen hos menn at alkoholmisbruk og vektløfting, mens kvinner er mer sannsynlig å lide av hemorroider under graviditet eller etter fødsel.

Etter at legen undersøker pasienten visuelt (en slik undersøkelse hjelper hvis hemorroider manifesteres i ekstern form). I tillegg, når visuell inspeksjon avslører kavernøse formasjoner som har kommet ut.

Hvis det er umulig å diagnostisere sykdommen visuelt, bruker legen palpasjonsmetoden. Prokologen har på seg hansker som sverger på endets vegger. Hvis hemorroider blir uttalt, er knastene på den tette, forstørrede og lett oppdaget ved palpasjon.

For bedre å diagnostisere hemorroider trenger du en grundigere undersøkelse ved hjelp av verktøy. Instrumentelle forskningsmetoder inkluderer:

 • proktoskop. Legen, ved hjelp av anoskop, undersøker slimhinnene i rektumet i en dybde på 10-12 cm fra anusens begynnelse;
 • sigmoidoskopi. Denne metoden gjør det mulig å undersøke de fjerne stedene i tarmens underdel (omtrent 25 cm fra analringen). I denne spesialisten hjelper apparatet, som kalles en rektoskop;
 • koloskopi. Metoden, som er en variasjon av endoskopi, som bidrar til å studere de nedre delene av fordøyelseskanalen ved hjelp av en spesialisert sonde;
 • barium klyster. Røntgenvariasjon, som er gjort ved hjelp av en spesiell kontrastmiddel, gjør det mulig å ta bilder av slimhinnene i rektalkanalen.

Hvordan forberede dere seg til undersøkelse av en lege med mistenkte hemorroider?

Siden vi har bestemt hvilken lege å gå til hvis han mistenker hemorroider, bør vi vite hva som må gjøres før du tar en prokolog og hva du skal ta med oss.

For å komme i gang, ta:

 • dokumenter som er nødvendige for enhver undersøkelse i klinikken (forsikring, medisinsk kort og identitetsdokument)
 • ble til inspeksjon på stolen;
 • flyttbare sko eller sko dekker.

I tilfelle av forverring av sykdommen eller forsømt sykdom, kan du være forberedt på opptak til sykehus. Og for dette bør du ta noen av de tingene du trenger for å være i avdelingen (bytte av klær og tilbehør for personlig hygiene). Gitt utførelsen av de ovennevnte undersøkelsene, før du går til prokologen, er det nødvendig å tømme. Dette kan gjøres naturlig ved bruk av enema, eller ved hjelp av avføringsmiddel. Denne prosedyren bør utføres to ganger: en gang om natten og en gang om morgenen. Hvis du ikke har mulighet til å tømme deg selv eller legge enema, kan du bruke mikroenema, som selges i et apotek.

Hvilken spesialist kan kontaktes, i tillegg til prokologen?

Hvis en person bor i en liten by og ikke har en prokolog i klinikken, så hvilken lege skal han gå med hemorroider? Det er en mulighet til å søke om hemorroider til slike smale spesialister som:

 • gynekolog. Konsultasjon med en slik spesialist er relevant for kvinner under graviditet og etter fødsel. Gynekologen hjelper til med å velge riktig medisin under graviditet og amming, hvis pasienten har hemorroider;
 • terapeut. Den har evne til å diagnostisere og foreskrive terapi og metoder for forebygging av sykdommer i indre organer. Han har rett til å diagnostisere hemorroider ved tilstedeværelsen av tegn på utnevnelse av medisiner som lindrer smerte og henvender pasienten til å klargjøre diagnosen til en smal spesialist. En fullstendig undersøkelse av en terapeut er imidlertid ikke mulig.
 • kirurg. Siden disse spesialistene studerer sykdommer i indre organer, så vel som områder i tykktarmen, kan han godt undersøke pasienten for tilstedeværelse av hemorroider og foreskrive medisiner som er nødvendige for behandling av sykdommen.

La oss oppsummere

Vi har bestemt hvilken lege som behandler hemorroider. Hvis du finner tegn på hemorroider, må du ikke selvgjøre. Det er bedre å kontakte klinikken for samråd med en prokolog i en nakk, en gynekolog, en terapeut eller en kirurg. For å unngå komplikasjoner bør du konsultere en lege som behandler hemorroider så snart som mulig. Spesialisten kan ikke bare gi medisinsk behandling av sykdommen, men også forebyggende tiltak for å forhindre tilbakefall.

Flere Artikler Om Typer Acne