Prøv å ikke røre ansiktet ditt.

Hender er et avlsmiljø for bakterier. Jo færre bakterier på ansiktet, jo mindre sjanse for akne på den. Ikke klem på akne, ellers vil du bære enda flere bakterier og forverre situasjonen.

Vask ansiktet to ganger om dagen: om morgenen og om kvelden med varmt vann.
Pass på at rengjøringsmiddelet passer til huden din. Velg et hypoallergent antibakterielt middel.

Treningsutgivelser endorfiner, som igjen reduserer stress og dermed reduserer talgproduksjonen. Daglig tretti minutter trening vil hjelpe deg å redusere antall akne, ikke bare på ansiktet, men også på bryst, skuldre og rygg.

En dusj bidrar til å redusere talgproduksjonen, dreper bakterier og vasker bort døde hudceller. Bruk myke geler og sjampo. Spesielt dusjen er effektiv etter fysisk trening.

Produkter med høy grad av behandling, samt produkter som inneholder mange fettstoffer og sukker, øker mengden av akne på huden din. Spis frukt og grønnsaker, matvarer høyt i protein, noe som vil øke hudregenerasjonen og bidra til å bli kvitt akne.

Sov minst åtte timer om dagen. Hvis du ikke sover nok, har ikke huden din tid til å skape nye celler. Prøv også å gå til sengs samtidig.

Drikk mer vann

Vann hjelper med å avgifte hele kroppen, og renser også hudceller.
Det er ikke noe bedre og sunnere enn rent drikkevann.

Gi kroppen din og huden vanlig tid til hvile. Ta et avslappende bad, les bøker, meditere, trene yoga.

Hold klesvasken ren

Vask håndklær, putevar og laken regelmessig - minst en gang i uken for å fjerne fett og bakterier som akkumuleres på dem.

Bruk oljefrie sminkeprodukter.

Hvis du bruker sminke, bruk mineral sminke. Og når det er en mulighet, så prøv å ikke bruke sminke i det hele tatt, da det tetter porene i løpet av dagen. Også børste makeup børster regelmessig for å hindre veksten av bakterier.

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet hjemme.

Akne i ansiktet er et stort problem for mange mennesker, ofte tenåringer. Men noen ganger varer akne opptil 25 år, og noen ganger enda lenger. Hvis du har akne, les denne artikkelen, og deretter gå til en avtale med en hudlege som vil fortelle deg hvordan du skal handle bedre. I min overgangsalder hadde jeg også akne og ganske mye. Og for å hjelpe deg med å unngå feilene som mange mennesker gjør når de står overfor dette, skrev jeg denne artikkelen: hvordan bli kvitt akne i ansiktet.

Jeg skrev hva som ikke kan gjøres med betent hud med utslett, hvordan du finner ut på hvilket stadium din akne og, viktigst, hvordan å kurere akne. I tillegg til offisielle rusmidler er det tradisjonelle kampmetoder, som også er ganske effektive, men de hjelper ikke alle. Resultatet vil avhenge av tilstanden til huden, på grunn av utslett. På Internett er det også ulike måter som nesten ikke kan takle problemet, men de kan gjøre skade.

Derfor må du lese nøye hvordan du bruker dette eller det aktuelle verktøyet for ikke å overdrive huden. Og vær sikker på å skrive kommentarer og stille spørsmål.

Hva forårsaker akne?

Årsakene til akne kan være flere. Jeg vil ikke skrive om det i for mye detalj, fordi hovedspørsmålet som interesserer deg, er hvordan du blir kvitt akne i ansiktet. Men å vite årsaken til utslett kan det hjelpe med behandling.

Alle metodene nedenfor er kun anbefalinger. Det er bedre å gå til en dermatolog, identifisere den virkelige årsaken til akne og bli behandlet i henhold til ordinasjonen foreskrevet av legen din. Verktøyene beskrevet nedenfor fungerer egentlig. MEN ikke glem funksjonene i huden og helsen til hver person. Og et verktøy som hjalp en, en annen kan skade. Derfor, igjen, oppfordrer jeg deg til å gå til legen for råd. Fordi du kan prøve et stort antall forskjellige verktøy, til du finner din egen, noe som vil hjelpe i et bestemt tilfelle.

Så, hovedårsakene til akne:

 • hormonelle endringer under pubertet, graviditet, menstruasjon
 • alvorlig stress
 • feil hudpleie, som tetter porene
 • usunt kosthold
 • smittsomme sykdommer
 • subkutan mite
 • røyke

Jeg vil utarbeide om ernæring, da dette er et veldig viktig poeng i kampen mot akne. Hvis kostholdet ditt er for mye søtt, blomstrende, fet, så er det svært sannsynlig at det kommer utslett på huden din. Og hva de ikke smør, nye vil stadig vises. Derfor, hvis du er en utrettelig søttand, er det på tide å knytte denne avhengigheten. Og det handler ikke bare om søt mat, men mer om søtsaker. Avvis fra brus og søt te. I mange tilfeller er sukker årsaken til akne, akne på ansikt og kropp. Det er heller ikke tilrådelig å misbruke mat der mange kjemiske tilsetningsstoffer. Dette er en favoritt av mange hurtigmat, chips, kjeks, etc.

Les artikkelen min om ernæring, som allerede har hjulpet tusenvis av mennesker å miste vekt, finere og bli sunn. Der er det skrevet mer detaljert hvordan man skal spise (lenken over er aktiv). Pluss, ernæring trenger å drikke rikelig med rent vann (minst 2 liter per dag).

Hva ikke å gjøre med akne?

1. Du kan ikke presse akne. Dette høres, tror jeg, alle. Men når en kvise vises i ansiktet, er det en veldig stor fristelse å presse den ut. Noen direkte glede av det. Akne kan ikke knuses, fordi neste dag blir de enda mer. Når klemme smittet sprer seg på huden og provoserer fremveksten av nye "innbyggere". Også bakterier går inn i blodet, noe som vil forverre situasjonen.

Ikke gjør noen mekanisk rensing av ansiktet. Dette kan føre til svært alvorlige helseproblemer. Det er nettopp fordi infeksjonen kommer inn i blodet at blodforurensning kan forekomme. Klemme kviser i ansiktet kan til og med forårsake meningitt!

Legene sier at det er mulig å klemme ut bare modnet acne, når du presser på hvilken og rundt dem ikke føler smerte. Men i dette tilfellet, før du klemmer ut, må du sanitere hendene og stedet rundt kvise. Klem forsiktig slik at ansiktet ikke etterlater spor og huler av negler, som så kan forlate arr og "bukser". Etter klemming trenger du å smøre med salve "redningsmann" - et veldig effektivt helbredende middel. Du kan kjøpe denne salven på apoteket. Men det er bedre å avstå fra å klemme.

Så la oss oppsummere: en ny kvise kan ikke klemmes ut, du må vente til den går for seg selv, eller klem den ut når den er moden.

2. Du kan ikke bruke skrubbe og peeling. Hvis huden er irritert, er det utslett og akne på den, så bruk ikke skrubbe. Scrubs skade det øvre laget av epidermis, infeksjonen sprer seg over hele huden. Og dette fører til en økning i utslett. Dette er en veldig stor feil for mange tenåringer som tror at en skrubbe kan gjøre huden ren. Jeg brukte også scrubs i overgangsalder, jeg trodde at akne ville være mindre. Og de ble mer og mer. Hvis hendene mine "klø" for å klemme en kvise, så plukket jeg det flere ganger. På grunn av dette ble flekker, depressioner, porer utvidet. Generelt kan konsekvensene av utslettshandlinger være trist.

3. For utslett, prøv å røre ansiktet ditt så lite som mulig. Våre hender er for det meste ikke veldig rene i løpet av dagen, så du bør ikke sette ekstra bakterier på din betente hud.

Stadier av akne og behandling.

Det er tre stadier av akne. Behandlingen bør utføres avhengig av scenen.

Den første fasen av akne.

I første fase på ansiktet er opptil 10 akne. Det er nødvendig å behandle første fase bare ved hjelp av eksterne midler, som fjerner overskytende talg, takler mikrobiel betennelse og blokkering av talgkirtlen. I henhold til anbefalingene fra "Live Healthy" -programmet, må du på dette stadiet bruke gel for vasking av problemhud, tonic fra svarte flekker og gel eller krem ​​Differin.

Tørk av med en engangsklut etter vask av ansiktet. Ikke bruk den igjen, fordi det er bakterier på den.

Differin er et stoff som fjerner stratum corneum. Differin reduserer sebum, og det er derfor ikke noe nytt akne. Designet for å behandle akne.

Differin bør brukes før du legger deg direkte på akne en gang om dagen. Ikke gni inn i huden. Det er viktig å merke seg at under behandlingen med Differin kan du ikke bruke folkemessige rettsmidler, som jeg vil skrive om nedenfor. Fordi de er for tørr hud. Også det er umulig å ha mye i solen og besøke solariumet.

Den andre fasen av akne.

På dette stadiet er ansiktet fra 10 til 40 akne. På dette stadiet forblir eksterne midler det samme som ved første. Men tabletter er allerede koblet til her. Dette er Doxycycline, et antibiotikum. Dette stoffet i vitnesbyrdet har bare et poeng - behandling av akne. Doxycyklinbehandlingskurs - 3 måneder. På 28 dager, er hudcellene helt fornyet hos en person. For å beseire akne må du oppdatere huden tre ganger. Disse pillene skal ikke tas av gravide eller ammende kvinner.

Den tredje fasen av akne.

Det er allerede over 40 akne på ansiktet. Følgelig vil behandlingen bli mer alvorlig. Løsningen på dette stadiet er Roaccutane eller andre retinoide legemidler. Dette er et veldig sterkt legemiddel som en lege må foreskrive. Det er tatt bare i tredje fase av akne, når nesten hele ansiktet er dekket med akne. Roaccutane tørker sterkt huden, det forårsaker en blokkad av fettutslipp fra sebaceous kjertlene. Som et resultat har mikrober ikke noe å spise (og de spiser talg).

Dosen av dette legemidlet må foreskrives av en lege, fordi det i forskjellige individuelle tilfeller kan være annerledes. Ikke selvmedisinere!

Før behandling utsettes, må legen utføre en undersøkelse, ta tester, inkludert en blodprøve for leverenzymer. Sørg for å bli undersøkt av en gynekolog (jenter) og utelukke graviditet. Selv etter behandlingens slutt er det umulig å bli gravid i et halvt år, fordi dette stoffet er veldig alvorlig.

Hvordan bli kvitt akne - effektive måter.

Måter å bekjempe akne i folket, det er så mange. Men dessverre hjelper ikke alle dem virkelig. Noen måter - dette er en ærlig kjetteri, som ikke skal brukes, for eksempel smøre akne med tannkrem, sitron, hvitløk. Men det er billige midler som du kan gjøre huden din i ansiktet rent. Så, møt de beste måtene å bli kvitt akne på ansiktet ditt.

For å bekjempe svarte flekker må du lage en svart maske med gelatin og trekull. Les mer om denne masken i artikkelen min på denne lenken.

1. Tar såpe og salicylsyre - super-combo.

Ikke rart det første elementet er disse produktene. Hvis du bruker dem regelmessig, kan du virkelig fjerne acne fra ansiktet. Som du kan se er midlene rimelige. Tar såpe koster i gjennomsnitt 50 rubler, salisylsyre - 20 rubler.

La oss se hvordan disse "produktene" kan hjelpe? Salisylsyre er et kjent antiseptisk middel. I kampen mot akne har den blitt brukt i mange år, fordi det slår av med bakterier på huden, renser porene, reduserer betennelse. Årsaken til mange akne, hudormer er nettopp i tilstoppede porer, så vel som infeksjon. Salisylsyre ødelegger det øvre keratinøse laget av huden.

Forresten, aspirin og acetylsalisylsyre produseres på grunnlag av denne syren. Disse pillene kan lage en utmerket maske som vil bidra til å rense huden og løse "akne" -problemet. Hvordan lage denne masken og hvordan du bruker den, les i artikkelen min "Ansiktsmasker".

Salisylsyre dreper tre fiender med klar hud: fett, bakterier og døde celler. Så vær sikker på å kjøpe en krukke med dette fantastiske verktøyet for å bli vakrere. Du kan også kjøpe tonic eller andre kosmetikk som inneholder dette stoffet, bare se at det ikke inneholder alkohol.

Tar såpe er også en kjent måte å bli kvitt akne på ansiktet. Det tørker, desinfiserer, reduserer betennelse. Han har en ulempe - ikke veldig hyggelig lukt, men han forsvinner raskt.

Og nå la oss finne ut hvordan du skal bruke disse verktøyene for å få resultater.

Med fet hud er den kombinerte handlingsplanen som følger: Tre ganger i uken må du vaske med tjære såpe. Skyll først ansiktet, vent to minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann. På de andre tre dagene (annenhver dag), tørk problemområder med en bomullspute dyppet i salicylsyre (en gang om dagen!). Og en dag i uken, la huden din hvile fra alle disse prosedyrene. Hva med dette vil skje:

Med tørr hud, følsom, irritabel måte å bruke disse midlene på, vil være litt annerledes. Såpe for å vaske hele ansiktet er ikke nødvendig. Ta en Q-tip, fukt den og såpe godt med tjære såpe. Stick med fettpunktsakne og la det stå i et par minutter, vask deretter med varmt vann. Salisylsyre er den samme historien. Det er ikke nødvendig å tørke ansiktet for ikke å overdrive huden. Fukt en bomullspinne og lokke smøre problemområder. Du trenger ikke å skylle.

For tørr hud, såpe og to ganger vil det være nok to ganger i uken.

Det er viktig! Ikke bruk begge disse produktene samme dag! Bare alternativt. Følg instruksjonene. Husk at uansett hvor fantastisk en salisylsyre er, er den fortsatt en syre. Ikke bruk det i høye konsentrasjoner og for ofte for å unngå brannskader.

2. Tinktur av calendula.

Dette er et annet verktøy du kan kjøpe på apoteket. Prisen på denne tinkturen er fra 20 rubler. I sin rene form anbefales det å tørke problemområder for de som har fet hud. Hvis huden er tørr og følsom, er det bedre å fortynne denne tinkturen med vann eller avkok av urter. Siden tinkturen er alkoholisk, kan hyppig bruk forårsake overdreven tørrhet i huden, ikke misbruke den. For gjenforsikring, fortynne med vann.

Calendula er en kjent medisinsk blomst, som har mange positive egenskaper. Dette er en rik vitaminsammensetning, flavonoider, essensielle oljer. Alt dette i kombinasjon bidrar til å lindre betennelse, drepe bakterier og berolige huden.

Også, calendula tincture er kjent for sin gode regenererende effekt. I denne forbindelse brukes den ikke bare for å fjerne akne, men også for å bekjempe flekker og arr etter akne. Bruk dette verktøyet, det vil trekke pusen fra kimen veldig raskt (men ikke på en dag) og huden vil forbli glatt.

Selv om kviser ser ut som et resultat av allergisk utslett, kan calendula tinktur hjelpe til med å takle dem.

Du kan ikke bruke dette verktøyet hvis huden har sår eller huden er veldig følsom og tørr!

Calendula kan også kombineres med salisylsyre. Calendula vil lindre betennelse og salicylsyre tørr pimple. Som et resultat fjernet huden raskt!

Jeg foreslår noen flere gode kombinasjoner som vil lindre akne i ansiktet.

 1. Hjemmelaget tonic med calendula for akne. For å forberede, ta ett glass (200 ml) kokt, avkjølt vann. Trenger fortsatt 2 ts honning og 2 ts tinktur av calendula. Rør alle disse ingrediensene til honningen er helt oppløst. Hold tonic uåpnet. Tørk pimples en gang om dagen til de forsvinner.
 2. Hjem Acne Lotion Forbereder denne lotionen så enkelt som mulig: bland 100 ml vann, 3 ss tinktur av kalendula og noen få dråper tea tree olje. Tørk også problemområder daglig.
 3. Midler til spotbehandling med tabletter. Dette verktøyet er veldig sterkt og effektivt. Men de kan ikke bli misbrukt, og kan ikke brukes på sunn hud. Bruk bare en prikk på akne selv og ikke ofte, fordi effekten vil redusere. Det er bedre å smøre akne med denne blandingen en gang i uken, ikke oftere. Hvis du bruker det for ofte, tørk ut huden din for mye. Hvordan lage mat dette mirakelmiddelet? Ta 40 ml calendula tinktur, 3 Aspirin tabletter og 3 Levomycetin tabletter. Krymp tabletter i pulver og bland med kalendeltinktur. Med en bomullspinne, gjelder lokalt for kviser.

3. Tsindol - billig og effektiv.

Tsindol er en suspensjon som kan kjøpes på ethvert apotek. Folk kalles også "talker", fordi det må ristes før bruk, slik at det blir homogent i konsistens. Den aktive ingrediensen i Zindol er sinkoksid, som tørker, desinfiserer, har en astringent og anti-inflammatorisk effekt på huden.

Da barna mine var syke med vannkopper, ble jeg rådet til å smøre utbruddene ikke med strålende grønt, noe som er vanskelig å vaske av senere, nemlig Tsindol. Kostnaden for det på apotek fra 52 rubler. Det er hvitt, ikke absorbert, og tørker på huden med et hvitt flekk. Lett å vaske av. Generelt kan noen akne smøre dem, de tørker raskt og passerer. Men på grunn av at Zindol kan ses på huden, bør den brukes om natten eller når du er hjemme.

Tsindol har ingen kontraindikasjoner, bortsett fra allergi mot sinkoksid. Derfor anbefaler jeg dette verktøyet, som har en positiv effekt på huden, og det er ikke dyrt.

4. Ichthyol salve for akne behandling.

Dette middelet er antiinflammatorisk og antiseptisk. Det akselererer mikrocirkulasjonen i huden, akselererer helbredelsen av sår. Iktyolsalve har en komplisert effekt, noe som gir et raskt resultat. Det dræper både patogenet, og lindrer betennelse, desinfiserer og lindrer smerter og helbreder sår og fornyer huden. Generelt, fordelene med masse. Salven påføres på de berørte områdene, forrenset (du kan vaske med tjære såpe). Påfør salven i 1-2 timer, skyll deretter med vann og smør pimpleet med et antiseptisk middel (for eksempel hydrogenperoksid).

Et stort pluss ichthyol salve som det kan takle selv med dyp subkutan akne som ikke kan presses ut. Hvis en slik flekk blir oppdaget med salve, vil den "modnes" raskt, et hvitt hode vil dukke opp på det, pus kommer raskt ut og huden fornyes. Hvis pus ikke kommer ut innen to timer, gjelder salve over natten. Bare i dette tilfellet, forsegle dette stedet med tape, du kan legge litt fleece.

Ichthyol salve kan kjempe med svarte prikker. I sin kjerne er svarte flekker porer tilstoppet med sebum. Påfør et tynt lag av plassen med disse porene i 2 timer. Fettet blir mer flytende og porene blir rengjort. Fjern salve med en plate og vask med gelen din for vasking.

Ichthyol salve til behandling av akne anbefales av mange dermatologer. Den eneste ulempen ved dette verktøyet er en ubehagelig lukt, som du imidlertid kan bli vant til. Men prisen på salven er ganske hyggelig: fra 65 rubler.

5. Blå leire fra akne.

Blå leire er et populært verktøy for alle typer masker. I samme Fixpris kan du kjøpe en krukke til 50 rubler. Eller spør på apotek, prisene er forskjellige overalt. Blå leire - tørker godt huden, renser, aktiverer blodsirkulasjonen i hudcellene. Og det er mange mikro- og makroelementer i den, som er nødvendig for huden for et sunt utseende.

Når det gjelder akne, reduserer den blå leiren betennelse, normaliserer talgkjertlene, renser porene (som er nyttige for svarte flekker). En annen leire vil være en god assistent i kampen mot flekker etter akne. Det har også en antiseptisk effekt på huden. Blå leire kan brukes ikke bare for akne og akne, men også for allergiske utslett.

Hvis huden din er tørr, er det bedre å ikke bruke masken av blå leire i ren form, men å fortynne den med fuktighetsgivende ingredienser. For eksempel, burdock eller olivenolje, eggeplomme. Kontraindikasjoner for bruk av leire kan bare være allergiske mot det.

Jeg vil skrive noen oppskrifter av masker med blå leire mot akne. Gjør masker 3-4 ganger i uken for å oppnå et godt resultat. Etter vask av masken, klapp ansiktet og påfør en fuktighetskrem. Det er godt å bruke geler med aloe vera, du kan også kjøpe Panthenol krem.

Mask med mineralvann.

 • blå leire - 2 ss.
 • mineralvann uten gass - 2 ss.
 • Rose olje - 2-3 dråper (rosmarin eller tea tree olje kan brukes)

Hvordan lage en maske for akne. Bare bland leirepulveret med vann til en homogen oppslemming, drypproseolje (kan erstattes med te-treolje). Påfør på renset hud (vask med gel eller ansiktsvask) med et tynt lag, unngå området rundt øynene. Hold 15-20 minutter. Siden leiret vil tørke opp, kan du ikke snakke og le i en maske. Det er bedre å bare ligge stille, lytte til hyggelig musikk.

Vask masken med varmt vann. Denne masken er egnet for fet hud, som har akne.

Mask med eple cider eddik.

 • blå leire - 1 ss.
 • eple eddik 6% - 2-3 dråper
 • vann - 2 ss.

Matlaging masker. Fortyn leire med vann og rør til en homogen oppslemming. Drypp litt eple cider eddik og bland. Påfør ansiktet med et tynt lag, unntatt området rundt øynene, i 10-15 minutter. Skyll deretter med kaldt vann. Etter masken, bruk fuktighetskrem, da huden blir tørr. Denne masken bidrar til å lindre betennelse, tørker, gjør huden mer elastisk.

Mask fra flekker etter akne.

 • blå leire - 2 ss.
 • badyagi pulver - 1 ts
 • mineralvann uten gass

Bland pudderbadyagi og leire. Fortynn med vann litt, rør, til en tykk, homogen masse oppnås. Påfør denne masken på ansiktet i 15-20 minutter, skyll deretter grundig med vann. Denne masken fjerner døde hudceller, renser, huden blir glatt, uten flekker etter akne. Noen ganger drikker 3 dråper hydrogenperoksid fortsatt i denne masken. Men hvis du gjør med hydrogen, så reduser tiden for eksponering for huden til 10 minutter eller enda mindre. Hvis du holder peroxide masken i lang tid, kan du bli brent.

Ålmaske med egghvite.

Denne masken er egnet for eiere av fet hud med store porer. Protein tørker veldig bra, som gjør sitronsaft. Men det kan være en individuell allergi mot sitron og egg. Derfor, før du påfører masken på ansiktet, smør på baksiden av hånden og hold den nede. Hvis det ikke er noen negative manifestasjoner, så bruk det på ansiktet ditt.

 • blå leire - 2 ss.
 • egg hvit - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ts
 • vann - 1 ss.

For å forberede masken, drypp sitronsaft i vannet, bland. Legg denne væsken i leiren og skru den i en mush. Smør proteinet separat med en gaffel og hell inn i totalmassen. Rør godt og påfør med et tynt lag på ansiktet. Når masken begynner å tørke, blir ansiktet stramt, vær forberedt på disse følelsene. Når masken er helt tørr, vask den først av med varmt vann, og vask det så kaldt.

Jeg tror disse måtene å håndtere akne i ansiktet ditt, vil hjelpe deg. Legg inn i kommentarene som du liker mest. Og del denne artikkelen i sosiale nettverk!

Hvordan raskt og effektivt bli kvitt akne i ansiktet

Neste artikkel: Aknefotografier

Akne i ansiktet bringer ikke så mye fysisk som psykisk ubehag.

Folk begynner å oppleve selvtillit, kommunikasjonsproblemer.

Alt dette fører til en hudfarge som kan ha stor innflytelse på hverdagen.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Derfor var alle som måtte håndtere utslett på ansiktet først og fremst bekymret for hvordan man effektivt kunne bli kvitt akne.

Hvorfor vises

For å svært raskt bli kvitt akne, må du forstå hvorfor de dukket opp.

Tross alt kan en viss faktor ha innflytelse, men oftere enn ikke, er flere overlagret samtidig:

 • hormonforstyrrelser eller justering. Dette kan oppstå under ungdomsårene, med utbrudd av graviditet, eller på grunn av visse sykdommer;
 • feil hudpleie. Både sjeldne og hyppige vasker kan også forårsake akne. Kosmetiske midler som ikke er egnet for hudtype, er provokerende faktorer;
 • feil diett eller sykdommer i fordøyelsessystemet. Hvis maten ikke er fullstendig behandlet eller i utgangspunktet inneholder stoffer som er skadelige for kroppen (konserveringsmidler og fargestoffer), blir giftstoffer frigjort som forstyrrer hudens funksjon.
 • stress. Noen nervøse opplevelser ledsages av frigjøring av hormoner i blodet;
 • mangel på vitamin A og E;
 • microdamage til huden.

Video: "Forbereder det mest effektive middelet for akne"

Hvordan effektivt bli kvitt akne

Hva er den beste måten å velge akne for raskt å forsvinne fra huden?

Det er mange metoder for å håndtere dem.

Du kan bruke narkotika, bruke hjemmemedisiner eller populære oppskrifter, ta kontakt med din kosmetolog. Men det er veldig viktig å nærme seg problemet helt.

Det er ikke bare å kvitte seg med symptomene som vi ser på huden, men også å påvirke årsaken, samt følge en diett, ta vare på huden og leve en sunn livsstil.

medisiner

Svært ofte, medisiner brukes til å behandle akne.

Foto: Moderne medisiner for behandling av akne

Noen av dem er dyre, vi hører ofte deres annonser.

Men ikke umiddelbart haste etter dem til apoteket.

Først er medisineringstroppene valgt individuelt, og for det andre er det andre, billigere, men like effektive midler som vil hjelpe deg med å redde utslaget.

For behandling av akne i ansiktet eller andre områder av kroppen, brukes stoffer av forskjellige grupper:

Vanligvis brukte stoffer fra gruppen av tetracykliner, erytromyciner. Men den nyeste generasjonen av rusmidler inneholder clindamycin, som bakteriene er mer følsomme for.

Egnet for behandling av betent, penetrert akne, ungdomsutslett. Bruk forsiktig for å unngå brannskader.

Godt tolerert av huden, hjelp fra røde flekker etter akne og for å lette pigmenteringen.

 • senk delingen av celler som strekker seg over bukspyttkjertlene.
 • redusere aktiviteten til talgkjertlene;
 • løse de opplyste trafikkorkene;
 • hjelp fra sorte prikker.

Påfør strenge på legeens resept.

 • Eksternt foreskrevet, hvis den inflammatoriske prosessen er veldig sterk og du må raskt ta huden i orden.
 • Innvendig brukes til hormonell ubalanse.

Bruk strengt på anbefaling av en spesialist.

Hjelp fra utslett på alle deler av kroppen (ansikt, bryst, rygg, på bunnen).

Hjemme

Hovedspørsmålet om bekymring for alle som står overfor utslett, er hvordan du raskt og effektivt kan bli kvitt akne hjemme.

Den største byrden for å bli kvitt akne faller på personen selv.

Det avhenger av hans daglige handlinger veldig mye: Hvor nøyaktig vil han følge anbefalingene fra legen, hvordan å ta vare på huden, hvordan å spise.

Alt dette påvirker hastigheten på å rense huden fra akne.

tinkturer

Tinkturer for akne har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper.

De kan kjøpes på apoteket eller gjøre deg selv.

Foto: Produktet har en antiseptisk og antiinflammatorisk effekt.

Det bør tas i betraktning at alle disse verktøyene inneholder alkohol i sammensetningen.

Derfor kan de ikke bli misbrukt, selv eierne av fet hud.

Den mest effektive har tinktur av calendula, celandine, propolis.

 • De påføres to ganger om dagen for kviser med en bomullspinne.
 • Deres brukervennlighet er at på denne måten kan akne behandles på hvilken som helst del av kroppen: på ansiktet, brystet og på paven.
 • Midler krever ikke en lege resept, de kan legges til lotions og masker (vurderer, igjen, deres tørke effekt).

Salver, geler

Mange salver og geler er egnet for selvadministrasjon.

For eksempel, hvis du har en enkelt betent element eller du prøver å bli kvitt spor av akne.

Foto: antibakteriell salve til behandling av akne

Uten resept kan du bruke:

 • Baziron AS - har bakteriedrepende og antiinflammatoriske egenskaper, reduserer talgproduksjonen og forhindrer tilstoppede porer;
 • Iktyolsalve - egnet for behandling av dype finnketer i pannen, nesen, haken eller andre deler av kroppen, har en bakteriedrepende, antiinflammatorisk, smertestillende effekt, akselererer modning av akne;
 • Sledotsid - fremmer rask healing av akne og lindrer alderspott etter dem;
 • Curiosin - gjenoppretter raskt huden etter utslett, normaliserer aktiviteten til talgkjertlene;
 • Zinksalve - hjelper akneheling, forhindrer synlige merker på huden etter dem;
 • Skinoren - virker hudtone og lindrer betennelse.

Hvordan fjerne såret fra akne? Finn ut her.

masker

Masker kan kjøpes off-the-shelf på kosmetikk butikken eller laget av deg selv.

Den eneste forskjellen mellom dem er at du kjøper et ferdigprodukt og overbetaler mange ganger bare for å spare 10-15 minutter for å forberede riktig sammensetning hjemme.

På samme tid kan du ikke være helt sikker på kjøpsmaskenes naturlighet, bare stol på produsenten med ordet (som dessverre ikke alltid rettferdiggjør denne tilliten).

Så hvorfor overpay?

Her er effektive oppskrifter der du kan velge det som passer best for deg:

Foto: Mask med havregryn renser huden og reduserer betennelse

 • havregryn hjelper med alvorlig betennelse og er i stand til å forsiktig rense huden på døde celler. For å gjøre dette helles en håndfull flak med varmt vann og får stå. I ferd med å vaske med mykede havregryn må du forsiktig massere huden, etterpå kan flakene stå igjen i ansiktet i ytterligere 5 minutter, og bare deretter skylles av. Du kan forfylle flakene med varm melk, og deretter legge eggeplomme eller honning. Masken holder 15-20 minutter;
 • borsyre. Å fjerne sterk betennelse vil hjelpe maske med borsalkohol. For henne, i 1 ts. løsning legg til 2 knuste tabletter av kloramfenikol og et par dråper tea tree olje;
 • honning og calendula. Løs opp 2 spiseskjeer av honning og 2 av samme spiseskjeer med kalendula i et glass lunkent vann. Dampen bomullsputer i en løsning og påfør dem til steder med alvorlig betennelse i en kvart time;
 • En populær og effektiv oppskrift er med kosmetisk leire. Den kan brukes alene eller kombinert med andre komponenter (sitronsaft, aloe, honning, egghvite og eggeplomme, krydderdekok).

diett

Med tendensen til huden til akne å holde seg til en bestemt diett er hele tiden.

Du bør vite at noen matvarer øker sannsynligheten for tilstoppede porer på grunn av aktiviteten til talgkjertlene og, hvis det er mulig, utelukke dem fra kostholdet:

Foto: produkter som forårsaker tilstoppede porer

 • fett kjøtt;
 • røkt produkter;
 • krydret krydder
 • "Rask" karbohydrater (makaroni, polert ris, hvitt brød, bakverk, søtsaker);
 • kaffe, svart te, butikkjuice, brus;
 • halvfabrikata med konserveringsmidler, fargestoffer, smaker.

Samtidig er det produkter som forbedrer fordøyelsen og beriker kroppen med gunstige stoffer:

 • matvarer rik på vitaminer A, E, C, sink (frukt, grønnsaker, vegetabilsk olje, nøtter, egg, belgfrukter, kjøtt);
 • fettfattige meieriprodukter;
 • grønn te;

Foto: Grønnsaker og frukt beriker kroppen med vitaminer

 • grønnsaker og frukt;
 • magert kjøtt

Riktig ernæring vil gi resultatene ikke om et par dager, men i minst 2-3 uker.

Derfor er det bedre å ikke innføre midlertidige restriksjoner, men prøv alltid å følge et sunt kosthold.

Ethvert "skadelig" produkt kan finne et nyttig alternativ.

Problem hudpleie

Hvis huden er problematisk, er den rette omtanke for det enda mer nødvendig.

Den skal beskytte den så mye som mulig fra skade og lette raskere gjenoppretting:

Foto: Applicer hudpleieprodukter i ansiktet.

 • To ganger om dagen de vasker ansiktet ved hjelp av spesielle midler (skum og geler). Med tørr hud er det bedre å velge lettere produkter, med fet hud kan du forlate gelen om kvelden og bruke skum om morgenen;
 • Vann til vask bør ikke være varmt, for ikke å utvide porene og ikke stimulere talgkjertlene;
 • bruk av dekorative kosmetikk bør holdes til et minimum;
 • alle kosmetikk bør velges med notatet "non-comemed";
 • Ikke bli involvert i solbrenthet. 10 minutter i perioden med lav aktivitet av solen er ganske nok;
 • Under utbruddet må du ikke bruke invasive metoder for å rense huden (skrubb, rengjøring).

Riktig hudpleie vil redusere intensiteten av betennelse og bidra til å bli kvitt akne raskere.

Folkemidlene

Folk rettsmidler kan også bekjempe akne.

Bare hver oppskrift skal brukes, basert på følsomheten i huden og korrelere aggressiviteten av effekten med sin type.

Her er noen populære metoder:

Foto: Brennende med jod vil lindre betennelse og tørke elementene.

 • Smør den betente pimple 2 ganger om dagen med jod. Hvis en kvise er i et åpent område av kroppen, kan du cauterize det bare for natten;
 • Tannkrem med urteekstrakter kan påføres inflammerte elementer. Etter 15-20 minutter er pastaen bedre å vaske av;
 • gni pimple med såpe. Den har en tørking og antibakteriell egenskap. La i en halv time, vask såpen av huden;

Foto: Ved problem hud vil vask med kamille avkok hjelpe

 • Forbered en avkok av kamille, suksess, salvie, løvblad. Vask dem daglig eller gjør lotioner på områder med alvorlig betennelse;
 • bruk aloe vera juice for akne. Det vil akselerere modningen av elementene og vil fremme rask healing. Og på de indre finnene festes aloe-masse til natten. Pus raskt ut av dem.

Foto: Aloe akselererer modning og trekker pus

Nyttige tips

Kosmetologer gir noen nyttige tips om hvordan du holder huden ren:

 • Prøv å ikke berøre ansiktets hud med hendene dine i løpet av dagen. Dette vil redusere risikoen for bakteriell forurensning. Du bør også unngå konstant kontakt av huden med hår. Legg dem i håret og hold dem rene.
 • Bytt ansiktshåndklær daglig eller bruk engangspapirhåndklær.
 • Ikke glem å drikke rikelig med vann. Dette forhindrer for tidlig aldring av huden og forbedrer utseendet.
 • ikke bli båret med grunn og pulver. Nå vil de forklare problemet, og i morgen vil det øke i skala på grunn av tilstoppede porene.

Spørsmål og svar

Hvordan fjerne post-acne

Etter akne kan det forbli merker: arr og blemmer.

Hvis saken er alvorlig, er det bedre å kontakte en skjønnhetspleie. Peeling, dermabrasion, laserbehandling vil hjelpe.

Foto: Du kan bli kvitt post-akne med laser

I enklere tilfeller kan du prøve å bli kvitt arrene selv:

 • Påfør hydrogenperoksid to ganger om dagen til arrvev, det fremmer peeling og aktiv fornyelse av hudceller;
 • bruk kjemikere preparater fra cicatrices (Kontraktubeks, Kelofibrase, Imoferase, etc.);
 • To ganger i uken, utfør en maske med honning blandet med kanel i like deler.

Hvilke rettsmidler vil hjelpe fra røde flekker

Fra stillestående steder etter akne kan man kjempes med:

 • gel hudorer;
 • masker fra badyagi;
 • sitronsaft eller agurk;
 • avkok av persille (du kan fryse den i terninger og tørke huden etter vask).

Er det mulig å klemme

Enhver lege og kosmetolog vil forby denne prosedyren. Men i de fleste tilfeller bruker folk det.

Foto: Legene anbefaler ikke å klemme på akne

Deretter er det nødvendig å observere sterilitet og vente på full modning av akne.

Men det er bedre å kontakte skjønnhetssalongen hvor de vil gjøre det profesjonelt, uten risiko for spredning av infeksjon og dannelse av et arr.

Kostnad for

Prisen på farmasøytiske medisiner for akne er annerledes, noe som avhenger ikke bare og ikke så mye på effektiviteten, men på fondene som investeres i reklame.

I flertallet er kostnaden for medisiner for akne i mellompris kategorien.

Derfor er det bedre å bli guidet av legeens forskrifter, som vil spare penger:

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet - effektive metoder

En stor andel av mennesker har problemhud. De leter etter hvordan å bli kvitt akne i ansiktet deres. For dette er det mange forskjellige metoder.

Årsaker til akne

En pimple er lokalisert betennelse i huden eller en reaksjon på en irriterende. Det kan oppstå på hvilken som helst del av kroppen.

Utslett forekommer av ulike grunner:

 1. Microtrauma infeksjon.
 2. Lukking av porer med sebum og støv.
 3. Utilstrekkelig hudrensing.
 4. Allergiske reaksjoner.
 5. Sykdommer forbundet med hudlesjoner.
 6. Individuell reaksjon på kulde.
 7. Utslett på grunn av smittsomme og andre lesjoner av indre organer.
 8. Hormonale lidelser.
 9. Reaksjonen på endringen i menstruasjonsfasen hos kvinner.
 10. Irritasjon fra barbering.
 11. Feilaktig ernæring og patologi i fordøyelseskanalen.

Avhengig av årsakene til utslett, er ulike behandlinger foreskrevet. Derfor er det svært viktig å fastslå hva som forårsaket akne.

Hvilke organer er ansvarlig for akne i ansiktet?

Årsaken til utslett på kroppen kan være lesjoner av forskjellige organer av noe slag. Men i ansiktet forekommer de bare i noen få tilfeller. I nærvær av en allergisk komponent er akne liten, rød og ordnet i grupper. De forårsaker kløe og angst. I dette tilfellet må du fjerne de ubehagelige symptomene på antihistaminer og se etter årsaken til allergi.

Med patologier i fordøyelseskanalen vises organer på ansiktet utslett inflammatorisk natur. De er store, ofte smertefulle, lysrosa. I nærvær av sykdommer i fordøyelsessystemet trenger å være oppmerksom på kostholdet ditt. Når du spiser store mengder fett og stekt mat, øker risikoen for utslett flere ganger. Derfor er det verdt å justere kostholdet ditt for å bli kvitt akne.

Ansiktsmasker hjemme

Mange nyttige stoffer som bidrar til å takle betennelse, finnes i matvarer og planter. De fleste er i alle hjem, og det er ikke vanskelig å finne dem i butikken. Hva er komponentene til en utmerket ansiktsmaske?

Kefir maske

For forberedelsen må du lage tørt gjær, kefir og mynteolje. Bland bedre i åpen beholder. Du må ta 20 ml kefir og oppvarme i et vannbad. Deretter tilsettes 7 g gjær og omrøres i ca. 3 minutter. Deretter tilsettes 1 dråpe mineralolje med mynte til blandingen. Masken påføres på et renset, tørt ansikt i 25 minutter. Etter denne tiden vaskes blandingen av med vann, til hvilken en dråpe bergamot essensiell olje kan tilsettes.

Teen akne maske

Dette verktøyet bidrar til å overleve i løpet av puberteten, hvor det er størst antall utslett på grunn av hormonelle forandringer i kroppen. Med vanlig bruk en gang i uken ser huden ut mye bedre.

For å forberede masken må du ta en rå potet og hogge den i en blender. Ta deretter den røde egghviten og pisk opp den til en skumtilstand. Legg hakkede aspirin til potetmos og bland godt. Deretter tilsettes protein og 6 ml mangoolje til blandingen. Den resulterende masken påføres ansiktet, fra senteret, og strekker seg gradvis til periferien.

Du må vente til blandingen er helt tørr, og vask deretter med en oppvarmet plantainbuljong. Prosedyren er best gjort om natten for å la huden roe seg og komme seg.

Mask mot svarte prikker

Utseendet til svarte flekker på ansiktet på grunn av blokkering av porer og støvakkumulering på talg. For deres misfarging vil hjelpe masken av eksotiske frukter, da de inneholder syrer. På grunn av dette fornyes huden, og tette porene rengjøres.

For å forberede masken må du ta en veldig moden kiwi og blande den i mush. Det tilsettes 17 g mel (det er bedre å ta rug), 6 ml olje fra granateplefrø og en dråpe eter, oppnådd av kryddernøkler. Påfør masken fra midten av pannen, strekker seg til kantene. Hold blandingen på ansiktet i ca. 30 minutter, skyll deretter med varmt rennende vann.

Salver og geler - en liste over effektive

Det er mulig å kvitte seg med utslett ikke bare naturlige masker, men også kosmetiske produkter.

Rettsmidler for akne bør inneholde stoffer som har en anti-inflammatorisk og beroligende effekt.

Blant de beste gelene og salver er det flere:

 • 99% aloe fra Holika Holika - koreansk botemiddel basert på naturlig ekstrakt;
 • gel "Propeller" - inneholder salisylsyre, som bidrar til å redusere betennelse og ødelegge bakteriene som forårsaker akne;
 • salve Levomekol - hjelper med tilstedeværelsen av purulent innhold inne i utslett;
 • streptocid liniment - fungerer som et antimikrobielt middel;
 • sink salve - bidrar til å bekjempe rødhet og betennelser;
 • Dimexid Gel - fjerner effektivt akne og merker fra dem;
 • Zener Gel - hjelper godt mot akne hos ungdom, da det inneholder hormoner i sammensetningen, som fungerer nøyaktig og ikke påvirker kroppens funksjon.

De fleste produkter finnes i apotek eller butikker med hudpleie kosmetikk. Deres pris ligger i området fra 50 til 500 rubler. Det er bedre å velge det nødvendige middelet sammen med hudlege, avhengig av eksisterende problemer og årsaker.

Akne tinkturer

For å bli kvitt utslett kan du tørke ansiktet med infusjoner av urter. De selges på apotek, men du kan lage dem selv.

Av de mest effektive er flere tinkturer verdt å fremheve:

 1. Calendula blomster - laget på basis av alkohol, fungerer som et antiseptisk, antiinflammatorisk og sårhelende middel. Påfør det stedet på akne, for ikke å overdrive sunn hud.
 2. Propolis - anbefales ikke for personer med allergi mot bi-produkter, inkludert honning. Det virker som et bakteriedrepende, antiinflammatorisk, antifungal og sårhelende middel. Det er laget på grunnlag av alkohol, så du bør bare håndtere den betente huden.
 3. Celandine - bidrar til å takle betennelse raskere og mer effektivt hvis det brukes infusjon direkte på akne. Det desinfiserer og tørker, og eliminerer også utseendet av spor etter akne.

Bruken av tinkturer kan kombineres med andre måter å bekjempe betennelser på. Dette vil forbedre resultatet av hudbehandling og bidra til å unngå problemer i fremtiden.

Effektive akne kremer

Effektive akne kremer selges kun i apotek. Disse stoffene velges av en hudlege individuelt avhengig av problemet.

Det er flere hovedbehandlinger for akne:

 • Baziron - en krem ​​med hormonlignende stoffer som en aktiv ingrediens, som er perfekt for tenåringsproblemer og kvinner på bestemte dager i syklusen;
 • Zener - inneholder også hormoner, er indisert for personer med hormonelle lidelser;
 • Tretinoin krem ​​- inneholder retinol og transretinsyre, som bidrar til å fjerne betennelse og gjenopprette normal funksjon av hudkjertlene;
 • Differin - hjelper med å bli kvitt akne og redusere spor av dem, egnet for ung hud.

Hvis det er små problemer, vil kremer fra kosmetikkbutikker fra selskapet Propeller, som inneholder salisylsyre og bidrar til å redusere antall utslett, samt forhindre nye, være egnet.

Midler til inntak

Hvis problemet med utslett ikke går lang tid, kan antibiotika foreskrives av en lege. De bidrar til å ødelegge mikroorganismer som forårsaker betennelse. Disse legemidlene er tilgjengelige på resept.

Også systemiske retinoider regnes som et effektivt middel for utslett. De er tilgjengelige i pilleform og er inntatt. Disse stoffene inkluderer Roaccutane. Med riktig mottak stopper utseendet på akne, og de eksisterende forsvinner. Individuell behandlingsregime med systemiske retinoider velges av lege. Dette vil bidra til å unngå bivirkninger og komplikasjoner ved å ta stoffet.

For å forbedre tilstanden til huden på grunn av problemer med fordøyelseskanalens organer, bør du være oppmerksom på sorbentene. Disse inkluderer Enterosgel og aktivert karbon. De hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen, slik at de ikke kan påvirke ansiktets hud. Dette reduserer mengden utslett flere ganger.

Akne Ernæring Regler

Siden tilstanden i ansiktets hud er forbundet med funksjonen av mage-tarmkanalen, i nærvær av lesjoner, er det nødvendig å justere dietten.

I løpet av perioden med akne, bør noen produkter bli forlatt:

 • alkohol;
 • Smør kaker;
 • krydret og salt mat;
 • stekt og fet mat;
 • røkt kjøtt;
 • sukker og søtsaker;
 • melkbaserte fettstoffer;
 • Sauser av industriell produksjon (ketchup, majones);
 • kaffe;
 • kullsyreholdige drikkevarer og pakket juice.

I stedet for de listede produktene bør du være oppmerksom på frukt og grønnsaker, samt magert kjøtt, fjærfe og fisk. Kjøpte drikkevarer bør erstattes med kompott og fersk juice.

Vitaminer og mineraler for å eliminere

For å forbedre tilstanden til huden, er det nødvendig å være oppmerksom ikke bare på ernæring, men også å fylle opp mangelen på vitaminer og sporstoffer. Den viktigste av disse er sink. På grunnlag danner de salver til ekstern bruk, men for å fullstendig kvitte seg med akne, bør du ta det inne. Den har en anti-inflammatorisk effekt, og akselererer også cellulær regenerering. Med en tilstrekkelig mengde akne i blodet, passere fort og ikke gi karakterer.

Vitamin A anses å være like viktig. Det er også inkludert i salver og til og med akne tabletter. Vitamin A øker vevregenerering, forbedrer hudtilstanden og dets beskyttende egenskaper. Du bør også være oppmerksom på vitamin C, som øker kroppens motstand mot bakterier. Og i de fleste tilfeller provoserer de akne.

Du bør også overvåke innholdet av vitaminer B, E og PP. De bidrar til å holde huden frisk. Og deres mangel provoserer sprekker og mikrotraumer gjennom hvilke bakterier og støv trenger igjennom og forårsaker akne.

Hvordan bli kvitt subkutan akne?

Subkutane ansikts pimples er oftest forårsaket av Demodex-myter. Han bor på mange menneskers hud. Men det forårsaker kun betennelse når immuniteten faller eller det er en samtidig patologi i huden. Demodecosis behandles vel av dermatologer. Legen foreskriver piller som bidrar til å kvitte seg med krysset. Men sykdommen forverres igjen, hvis du ikke støtter immunforsvaret på riktig nivå.

Derfor må du ikke glemme sesongens bruk av vitaminkomplekser, samt styrke den totale immuniteten. For å gjøre dette, er det vanskelig å herding, hælde kaldt vann, hyppige turer i frisk luft og sport. For personer med sterk immunitet er Demodex trygg og forårsaker ikke subkutan akne.

Effektive rettsmidler for merker og røde flekker
Den mest effektive måten å bli kvitt akne markerer er laser polering. Men denne metoden er bare egnet for personer med dype hudlidelser. Kjemisk peeling er bra for små problemer. De er utført av kosmetologer i skjønnhetsklinikker. Men noen peeling med fruktsyrer selges i apotek og kosmetikkbutikker og er tilgjengelig for absolutt alle. De forårsaker ikke en sterk fornyelseseffekt på huden, men de kan betydelig senke spor av akne.

Fra farmasøytiske salver for arr etter utslett hjelper Kontraktubeks mye. Det bør brukes fra 3 til 6 ganger om dagen. Det lyser arrene, gjør dem mindre merkbare og reduserer rødheten betydelig. Dette verktøyet fungerer best med friske spor, så du bør begynne å bruke den så snart betennelsen har gått.

Kan jeg kvitte seg med problemet om 1 dag?

Det er mulig å kvitte seg med betennelse i løpet av en dag, hvis den er forårsaket av mikrobiell flora og har gått inn i pustelstadiet. For å gjøre dette, er pimple cauterized med jod på vann eller alkohol basis. Prosedyren bør utføres om natten. Om morgenen vil bare et lite rødt merke forbli fra betennelsen.

Men å bringe huden i god stand for 1 dag er umulig. I stedet for en kvise vokser noen flere. Derfor bør du daglig overvåke tilstanden til huden, rense den ordentlig og følge forebyggende tiltak for forekomst av akne.

Hvordan unngå utseendet i fremtiden?

Folk som var i stand til å kvitte seg med utslett, er alltid bekymret for at de ikke vises igjen.

For å gjøre dette, følg noen regler:

 1. Jenter bør alltid forsiktig fjerne sminke fra ansiktet og aldri la det være over natten.
 2. Huden renses daglig med skum eller geler for vask om morgenen og kvelden.
 3. Overholde riktig ernæring for ikke å provosere gastrointestinale sykdommer.
 4. Oppretthold immunitet på riktig nivå.
 5. På vår og høst å bruke vitaminkomplekser.
 6. Alle smittsomme sykdommer behandles i tide og helt, for ikke å bevare fokuset på betennelse i kroppen.
 7. Kontroller regelmessig nivået av kjønnshormoner og kontakt en spesialist i god tid for brudd.

Hvis du følger disse reglene, vil akne ikke forekomme, og ødelegge det generelle utseendet i svært lang tid. Men når de ser ut, bør du igjen konsultere en lege for å finne ut årsaken. Siden dette ikke alltid betyr problemer med huden.

Flere Artikler Om Typer Acne