En slik plante som en celandine har lange interesserte forskere fra forskjellige land. Etter en lang studie viste det sig at denne planten er utstyrt med mange helbredende egenskaper. Sammensetningen av celandine inneholder forskjellige nyttige komponenter. Det brukes til å lage salver, tinkturer, kremer og mange andre legemidler som brukes i tradisjonell og tradisjonell medisin.

Vitaminer som finnes i anlegget er lite, er det bare A og C, men større enn 20. Celandine alkaloider består av essensielle oljer, sitronsyre, askorbinsyre, organiske syrer innbefatter også sanguinarin, tanniner, coumariner, saponiner, bioflavonoider.

Hver del av anlegget kan være involvert i behandlingen, men det viktigste i celandine er melk. Det meste av det er funnet i roten av planten, den har en lys oransje farge. Selvfølgelig er det melk i bladene, men ikke i en slik mengde. Derfor er rotsystemet brukt til å forberede stoffet.

Celandine har en bakteriedrepende, vanndrivende og smertestillende effekt på menneskekroppen. Det er også antikonvulsiv, sårheling, koleretisk, antitumor og beroligende middel. Det er viktig at den riktige dosen av legemidlet blir observert, og det er ingen kontraindikasjoner for pasienten.

Hva er de helbredende egenskapene til celandine?

Helbredere og healere av celandine brukes ofte, denne planten kjemper godt med mange plager. På grunn av innholdet i det av naturlige stoffer, betraktes han som helsepersonell.

 • Behandler hudsykdommer, vorter, papillomer, psoriasis, eksem, versicolor, herpes.
 • Normaliserer fordøyelsessystemet.
 • Det brukes i sykdommer i nyrene og leveren, men ikke alle.
 • Brukes til å behandle arytmier, hypertensjon, aterosklerose.
 • Eliminerer virusinfeksjoner og bakterier.
 • Behandler hoste, bronkitt, astma.
 • Behandler gikt, noen sykdommer i skjoldbruskkjertelen, diabetes.
 • Det brukes til behandling av kreft, bare i de tidlige stadier.
 • Behandler spiker sopp.
 • Gumbetennelse, stomatitt og andre orale sykdommer.
 • Kvinnersykdommer - uterus erosjon, ovariecyst, kolpitt, brystmastitt.
 • Behandling og forebygging av revmatisme.
 • Brukes til å rense kroppen etter forgiftning.

Den har en beroligende effekt, og sammen med andre urter avlaster den av nerver, søvnløse netter og stress.

Fordeler for kvinner

For representanter for den kvinnelige halvdel av menneskeheten, kan denne planten sies å være bare en gudstjeneste. Dens helbredende egenskaper påvirker ansiktets hud positivt. Renser, forhindrer utslett og betennelse og, viktigere, eliminerer de første tegn på aldring. Organiske syrer aktiverer effekten av epidermis, på grunn av hvilket dette resultatet oppnås. Ren plantejuice kan brukes sjelden, da den er giftig. Bruk masker med innhold, lotioner, kremer og andre kosmetikk.

Slik at håret begynte å vokse bedre, ble silkeaktig og glatt, sluttet å falle ut, vil bidra til infusjon av urter. Etter shampooing, må du skylle håret med kokt vann, som legger til noen dråper av denne infusjonen. Hvis hodebunnen raskt blir fett, må du legge til kamille, nettle, salvie til celandine og lage en infusjon for skylling av hår. For å unngå baldhet og håravfall, lage en maske basert på gressjuice, og legg til det i burdockolje.

Kvinner bruker celandine, ikke bare for kosmetiske formål, omsorg for hud og hår, behandler hudsykdommer og kvinners sykdommer i reproduktive området.

Å kurere sykdommer innen gynekologi gjelder olje. Jeg lager olje tamponger og behandler trøst, myoma, økt utslipp av hvitere, bakteriell vaginose. Denne prosedyren utføres i en time ikke mer enn to uker.

Hvis vaginalfloraen forstyrres, blir menstruasjonssyklusen, erosjonen, infusjonen påført.

Hjelp med hudsykdommer

For å eliminere korn og vorter vil salve hjelpe. Det brukes også til kosmetiske prosedyrer. Pigment flekker, fregner kan fjernes hjemme uten hjelp av en spesialist og rengjør huden selv. Salve med celandine vil hjelpe med psoriasis, diatese og eksem - dette har lenge blitt bevist av eksperter. For å forberede salven trenger du juice av celandine og petroleumjell. Forbereder i proporsjoner på en til fire. Komponenter blandes og plasseres i kulde. Melk celandine kan erstattes med tørket celandine.

For personer med hudsykdommer, vil det være nyttig å ta bad med avkok av celandine. Gresset helles med varmt vann og får lov til å infusjonere. Etter å ha tatt et bad, trenger du ikke å gni kroppen med et håndkle, la alt tørke i seg selv.

Oppskrifter med celandine

 1. For å gjenopprette styrke, styrke immunforsvaret, for å støtte nervesystemet du trenger et effektivt middel. I folkemedisin for lang tid å eliminere slike problemer, bruk infusjon av celandine. Det vil være bra hvis du gjør en infusjon fra en frisk plante, så vil alle dets helbredende egenskaper bli brukt. Men tørr celandine vil være nyttig, ikke mindre. For forberedelse av vanninfusjon graver du en frisk plante. Det må være en rot, så det er nøye vasket og fint kuttet. Brett inn en 500 gram kapasitet. Fullhet bør være i halvparten. Resten av tanken helles kokende vann. Krukken er pakket med et håndkle og fikk avkjøles. Oppbevares infusjon kan ikke være mer enn tre dager. Hvis infusjonen er laget av tørket gress, må du fylle beholderen med kvart.
 2. Ved infusjonen tar en voksen et halvt glass vann og 1 ss. skje infusjon, fortynnet og drakk 15 minutter før måltidstart. Hvor mange ganger å ta en slik infusjon avhenger av kompleksiteten av sykdommen. Dette er vanligvis tre ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er 14 dager, så en pause i samme tid, hvis nødvendig, kan infusjonen gjentas. Hvis barnet drikker denne infusjonen, bør doseringen være slik: en teskje infusjonen til et tredje glass vann. Drikker i 10 minutter før du begynner å spise tre ganger.
 3. For psoriasis og eksem, bruk gressjuice. Det berørte området behandles flere ganger om dagen. Det kan ikke være en sterk brennende følelse. Slike prosedyrer gjøres i tre uker.
 4. Behandling av papillomer og vorter er også juice av planten. Oversvømmelse må dampes og, om mulig, fjerne det herdede laget. Da blir de behandlet med juice tre ganger om dagen. Etter en stund vil det berørte området begynne å mørke, og veksten vil forsvinne. Det er viktig at celandine juice ikke kommer på huden, hvis dette skjer, skyll umiddelbart dette stedet med vann.
 5. For behandling av forkjølelse, hjelper juicen av celandine godt. Drikk 20 dråper juice. Fortynn i vann til 1:10.
 6. Alkoholisk infusjon eller avkok av planten kan bidra til å kvitte seg med kreft på et tidlig stadium. Inntaket av tinktur bør være som følger: 50 dråper av infusjonen fortynnes i samme mengde vann og tas oralt. Behandling av ytre svulster utføres med salven eller plantens sap.
 7. Så snart du ser at begynner å dukke herpes, det er rødhet, svie og kribling - smøre sted celandine salve, og hvis det er bobler - cauterizing juice.
 8. Sykdommer i det genitourinære systemet behandles med vodka-tinktur. I proporsjoner av en til en, ta et hundre gram plantrøtter og hell 100 ml vodka. En uke må hun insistere. Ta før måltidene 20 dråper.
 9. Enemer fra infusjon av celandine gjør i tilfelle når polypper ble dannet i endetarmen. For en liter kokende vann tar 50 gram. gress. Insistere to timer. Den første enema er normal, og etterfølgende enemas er allerede fra infusjonen av celandine. Slike prosedyrer utføres 6 til 8 ganger.
 10. For å behandle sykdommer i magen blir plantesaft fortynnet i vodka og forlatt i 24 timer. Andelen skal være 1: 2. Godtatt av 1 ss. skje før et måltid.
 11. For å eliminere tannpine gjør infusjon av røtter av celandine. En skje per kopp kokende vann. Etter at væsken har kjølt seg litt, blir munnhulen renset. Skyllingsprosessen skal ta minst 15 minutter.
 12. Hvis du er bekymret for periodontitt, bør du blande i like deler tinktur av celandine og olivenolje. Dette væsket utmerker gummier. La i 10 minutter. etter munnen må du skylle.
 13. Med aterosklerose brytes en skje med urter. Drikk på tom mage i 50 ml, morgen og kveld.
 14. For kosmetikk kan du lage lotion. Ta blader av celandine og fersk agurk, finhakk og hell 200 ml vodka. La det brygge i 14 dager. Dette betyr å tørke ansiktet. Hvis huden er svært følsom, må du etter fem minutter påføring skylle av og salve ansiktet med krem.
 15. Mask for foryngelse. Du trenger egg hvit, 1 ss. celandine, 15 gr. stivelse og 10 gr. honning. Alle ingrediensene er blandet og påført ansiktet. De holdes i 20 minutter, resterne av masken fjernes med en serviett. Huden blir frisk, frisk og fine rynker blir jevnet.

Hvordan lage mat og tilberede saften av celandine

Celandine juice er mest anvendelig om sommeren, men du kan bli syk om vinteren, våren og høsten. Derfor anbefaler tradisjonelle healere å forberede saften av celandine slik at den beholder sin helbredende egenskaper og kan hjelpe når som helst.

Et interessant faktum! Stedene hvor dette gresset vokser, dyr omkjører, og uansett hvor attraktive celandine blader er, spiser de ikke dem.

Celandine juice kan erstatte jod, det er også en god antiseptisk, og noen mennesker kan være allergiske mot jod. Han cauterizes sår og klemmer ikke. Men bruk av juice er bare mulig hvis det ikke er kontraindikasjoner.

For å forberede saften må du grave en ung plante med en rot. Vask det grundig. Skjær i små stykker og slip i en blender eller hakk. Massa, som viste seg, klemme gjennom gasbind stoff og hell i en beholder med lokket. Væske satt på et kjølig sted i 5 dager. Siden verktøyet starter fermenteringsprosessen, trenger du noen ganger å åpne lokket, slippe ut gasser. Når gjæringsprosessen er fullført, er verktøyet klar til bruk. En slik medisin kan lagres i mer enn tre år, i løpet av denne tiden vil de gunstige egenskapene bli bevart.

Kontraindikasjoner og anbefalinger for bruk

Påfør celandine som et stoff må være nøye og ganske nøye. Ikke alle vet at saften av planten inneholder gift, noe som betyr at det er farlig. Det må brukes riktig.

Det er viktig å vite at selv den minste dråpen celandinejuice etterlater en brenning på huden og kan forårsake betennelse. Før du begynner å ta medisiner med celandine, er det viktig å undersøke kontraindikasjonene.

Celandine bør ikke tas av personer som lider av hjertesvikt, angina, forstoppelse, epilepsi, har nervøse lidelser. Anlegget er kontraindisert hos kvinner som ammer og hos barn under 12 år.

Medisinpreparater på basis av celandine får ikke ta mer enn to uker, etter at du må sette på pause. Siden anlegget er giftig, er det bedre å ta det sammen med andre urter som vil nøytralisere toksiske effekter (effekten av behandlingen vil ikke bli verre).

 • plutselig sterk tørst;
 • økende hodepine;
 • kraftig nedgang i trykket;
 • hjerterytmeendringer;
 • tyngde i magen, spasme;
 • plutselig oppkast, forstoppelse.

Hvis tilfelle av overdose er alvorlig, kan hallusinasjoner begynne, personen kan miste bevisstheten. Slike bivirkninger kan oppstå hvis du tar celandine feil. Et brudd på tarmmikrofloraen kan også være et resultat av forsømmelse av ens helse. Hvis dette skjer, bør du definitivt ringe til en lege, for i en slik situasjon kan du ikke uten hjelp fra en medisinsk spesialist.

Celandine. Egenskaper. Søknad. Behandling. Kontra

I dag, kjære lesere, jeg vil snakke om celandine som, tror jeg, mange av dere er kjent, spesielt de som har forstadsområder. Urtenlandet vokser overalt som en ugress, som vi selvfølgelig ødelegger, men denne ugress har en virkelig unik helbredende egenskap, som brukes i offisiell og i tradisjonell medisin.

Celandine. Les nøye navnet på denne urt - en ren kropp. Jeg er kjent med denne urten siden barndommen, jeg husker hvordan den ble brent med mais og vorter med sin juice, og nylig fant jeg ut at min venn hadde tatt en celandine-tinktur i flere år og bekjempet myoma. I løpet av behandlingen forsvant alle papillomaene, hvorav det var mye på nakken og brystet, de falt bare og forlot ikke spor.

Jeg vil bare advare deg om at juven av celandine er giftig, men du trenger ikke å være redd for denne planten, noe gift i små doser kan være en kraftig medisin. Bare for å behandle denne urten skal være veldig ansvarlig, det er nødvendig å utføre foreløpige hudprøver for toleranse og under ingen omstendigheter overstige anbefalt dose.

Nyttige og helbredende egenskaper av celandine

De gunstige egenskapene til celandine brukes oftest til hudsykdommer, selv navnet på planten snakker om det, men tradisjonell medisin bruker det bredere og hjelper mennesker med de alvorligste sykdommene.

I sin kjemiske sammensetning inneholder celandine mange alkaloider, og i røttene er det to ganger mer enn i bladene. Den inneholder også ravsyre-, appelsin- og sitronsyrer.

Innholdet av karoten og vitamin C er høyt i celandine.

I tillegg inneholder celandine alkoholer, essensielle oljer og tanniner.

Den inneholder også mange sporstoffer som kalsium, magnesium, sink, selen, mye jod, kalium, brom.

De medisinske egenskapene til denne urten er konsentrert i saften av celandine, som har en ganske kompleks sammensetning. Det har smertestillende, anti-inflammatoriske og sårheling egenskaper, det brukes som en antispasmodic, koleretic, vanndrivende og antikonvulsiv.

Celandine, som mange andre giftige planter, er i stand til å begrense utviklingen av tumorprosessen i kroppen, noe som gjør at den kan brukes til behandling av godartede og ondartede svulster.

Celandine. bilde

Herb celandine i folkemedisin. Søknad. Behandling celandine. oppskrifter

For behandling av celandine brukes overjordisk del av det, som høstes under blomstring. Celandine brukes i form av avkok, tinkturer, oljer, alkohol eller vodka-tinkturer.

Broth celandine. oppskrift

Avkoket brukes vanligvis til ekstern bruk for hudsykdommer som eksem, psoriasis, dermatitt. Den er tilberedt av en spiseskje fersk eller tørket urter og et glass okser. Hell hakket gress med kaldt vann, kom med koking og kok i et minutt, eller hold i 15 minutter i et vannbad. Kjøttkraft, du kan tørke de berørte områdene, lage lokale bad av det, brukes til skylling med stomatitt og oral candidiasis.

Infusjon av celandine

For intern bruk oftest brukt infusjon av friske eller tørkede urter celandine. For å forberede den, hell en teskje hakkede urter med et glass kokende vann, la i 20 minutter og ta 1 teskje - 1 spiseskje 20 minutter før måltider tre ganger om dagen. Det er nødvendig å starte behandlingen med de minste dosene, lytt nøye på kroppen din for å unngå bivirkninger, og øk dosen gradvis til en spiseskje.

Du kan møte anbefalinger i ulike kilder for å ta celandine i høye doser, men jeg vil minne deg om at celandine har en veldig sterk effekt, og høyere doser kan kun tas under veiledning av en spesialist.

Infusjon av celandine aksepterer:

 • med hepatitt
 • med betennelse i galleblæren
 • med cholecystitis
 • bukspyttkjertel sykdommer
 • med polypper av indre organer
 • med tuberkulose
 • med gastritt
 • med kolitt
 • som koleretisk og vanndrivende
 • for gynekologiske sykdommer
 • for kreft
 • med svampelesjoner av indre organer
 • med epilepsi
 • med lammelse
 • med neurose

Celandine juice

I sin rene form brukes celandine juice til å behandle papillomer, vorter, tørre korn, herpes sår, soppinfeksjoner i huden og psoriasis. Celandine fra papillomer og vorter er et veldig effektivt middel, men jeg anbefaler aldri selvmedisinering. For eventuelle problemer med huden er det først og fremst nødvendig å konsultere en dermatolog, og først etter diagnose kan du begynne behandling med celandine juice.

Jeg tillater meg selv en del undertrykkelse fra artikkelen. Jeg husker hvordan datteren min behandlet vorter. Så mange var i barndommen. Og på en eller annen måte oppsto de plutselig. Og så begynte jeg å lese mye. Og fremfor alt tok jeg opp styrken av immunitet i datteren min. Og parallelt kjørte vi vorter, inkludert celandine. Og hva synes du? Så snart vi styrket immuniteten, passerte vorterne alle. Likevel er dette et problem med immunsystemet.

Celandine fra vorter og papillomer

Hvordan bruke celandine juice å fjerne vorter? Celandine juice er brukt prikkete og forsiktig, gjelder bare for vorte, papilloma, plakk psoriasis eller en flaske herpes, unngår kontakt med ren hud. Du kan bruke denne teknikken - i et stykke gips kuttet et lite hull som passer til størrelsen på problemområdet på huden, lim det slik at papilloma for eksempel faller inn i dette hullet, og først etter det bruker saften til behandling.

Det anbefales vanligvis å smøre det berørte området 2 til 3 ganger om dagen, det er nok i flere dager for å fjerne huden. Ikke glem å teste før behandling, børst huden på innsiden av håndleddet med en liten mengde juice.

Tinktur celandine. søknad

Tinktur celandine vodka. Hvordan lage mat? For å bevare de gode egenskapene til celandine i lang tid, forberede vodka-tinktur. Forberedelse av tinkturen er ikke vanskelig, for den bruker den antenne delen av planten, som høstes under blomstring. Gresset er vasket, tørket, kuttet i små stykker, så er det fylt med en glassburk, men ikke tampet. Deretter helles krukken til toppen med vodka, insisterte i to uker på et mørkt sted og ble deretter filtrert. Den resulterende tinkturen fortynnes med vodka for å redusere konsentrasjonen, for hvilken en del av den resulterende tinkturen blir tatt to deler vodka og ristet.

Viktig: alt arbeid med celandine må utføres i gummihansker

Inne i tinkturen brukes, og starter med 2-3 dråper, og øker gradvis til 15 dråper. Mer enn 15 dråper tatt på en gang anbefales ikke.

Utover er tinkturen brukt på samme måte som juice, bare i dette tilfellet er effekten lengre og mykere, som etter min mening er mye å foretrekke.

Celandine olje

Nyttige egenskaper av celandine er fullt manifestert i oljen fremstilt fra denne urt. Utvalget av bruk av celandineolje er ganske omfattende, det er vellykket brukt for ulike hud- og systemiske sykdommer, som eksem, diatese, psoriasis, furunkulose, seborrhea, hudt tuberkulose, lupus erythematosus. Oljen blir også brukt som et antifungalt og antiviralt middel, og smører dem vorter. Prøv å bruke denne oljen i stedet for å kjøpe psoriasisprodukter.

Celandine olje lindrer hevelse, reduserer kløe, beroliger irritert hud, renser bort akne, og virker forsiktig og trygt.

Du kan kjøpe olje på apoteket, og du kan tilberede det hjemme fra friske eller tørkede urter. Gresset plasseres i en glassburk og helles med vegetabilsk olje, slik at gresset er helt dekket med olje. Olje kan tas solsikke eller oliven, men fersken eller mandelolje er best, disse oljene har seg selv utmerket rensende og nærende egenskaper, derfor forbedrer de virkningen av celandine.

Insister på at oljen skal være minst en uke i et mørkt, kjølig sted, deretter press, press ut råmaterialene og legg til baseoljen, ta så mye som det viste seg fra celandine.

Kjære lesere, jeg foreslår at du også ser på en video om fordelaktige egenskaper og behandling av celandine.

Celandine. Kontra

Som jeg allerede har sagt, er juicen av celandine giftig, så først og fremst er forsiktighet og nøye overholdelse av anbefalte doser nødvendig. Den absolutte kontraindikasjonen er individuell intoleranse mot saften av denne planten, barnets alder, graviditet og amming.

Det anbefales ikke å bruke narkotika på grunnlag av celandine for personer med psykiske lidelser og epilepsi, med alvorlige hjertesykdommer og bronkial astma.

Ved overdosering eller intoleranse, kvalme eller oppkast, kan pusteproblemer oppstå, kan blodtrykket falle dramatisk, til og med med bevissthetstap. Disse tegnene må være sikker på å vite, men de viktigste sikkerhetsbetingelsene er å starte med små doser og ikke overdrive det, og da vil celandine bare gi nytte.

Kjære lesere, for dagens sjel, vil jeg invitere deg til en ny side i musikkrommet med Ernesto Cortazars musikk. Det er mange spor. Og alt for sjelen. Gå til siden her. Ta en pause fra kjas og mas, la deg drømme litt, reflektere, fylle med de fantastiske lydene av denne fantastiske komponisten.

Superpistotel og celandine med vorter og papillomer

Celandine er en urt med medisinske egenskaper.

Super Cleaner er et verktøy som består av en blanding av sterke alkalier som ikke har noe å gjøre med gresset "celandine".

Uavhengig bruk av Super Cleaner kan forårsake kjemiske forbrenninger i huden eller slimhinnene.

Innhold:

Den eneste årsaken til vorter og papillomer er den humane papillomavirusen (detaljert artikkel om HPV). Parasitter i tarmene er ikke årsaken til vorter. (se eksponering fra Elena Malysheva).

Hvilke typer papillomer finnes hos mennesker? Les her.

Hvilke typer vorter er - les her.

Og nå mer om alle "celandine", som nå finnes i apotek, i førstehjelpsutstyret og i nasjonal apotek.

Super Cleaner

Det er også et preparat for industriproduksjon.
Ikke et stoff!
Det er kosmetisk.
Pris 35-40 rubler.

struktur

Alkalis - kalium og natriumalkali.

Super rene egenskaper

Blandingen av alkalier under behandlingen av huden forårsaker nekrose i den. Cellene dør av virkningen av kjemikalier. Dermed er mekanismen for stoffets virkning på huden en kjemisk brenning med alkali.

Finnes i flasker, som ligner parfymprober. På innsiden, som i parfymen, er det en applikator som du vil bruke tilberedningen på.

Instruksjoner for bruk

Forsiktig: Påkrevd: før du drypper, sprer huden rundt veksten med krem ​​eller sinkpasta med tykt lag. Dette vil skape en film på huden og vil ikke føre til at den brenner.

Fra papillomer: Vi bruker en applikator 1 (bare en!) En dråpe superrensemiddel på papilloma. En gang om dagen. Behandlingsvarighet: 1-2-3 dager, avhengig av papillomens størrelse. Deretter slutte behandlingen og la huden helbrede. Hvis blodet fra såret har gått og / eller det har blitt syk, må du slutte behandlingen og la såret helbrede.

Etter 7-10 dager kontrollerer vi - hvis papillomene forblir, behandler vi igjen.

Fra vorter: Den nøyaktig samme ordningen.

Fra molluscum contagiosum: bare en enkelt applikasjon (les om molluskum contagiosum i detalj).

Fra tørre korn: Ordningen er omtrent den samme, kun behandlingstiden kan økes noe til 10 dager. Og også overflaten av behandlingen kan være mer som krever ikke en, men to dråper av et preparat.

Oppmerksomhet: Hovedprinsippet i behandlingen med superrengjøringsmidler er at jo mindre er bedre!

Kontra

Barns alder opptil 5 år, graviditet. Det kan ikke behandles i ansiktet, på slimhinnene og i kjønnsområdet.

Superclean komplikasjoner

1) kjemisk brenning av den omkringliggende huden. I dette tilfellet bør du umiddelbart legge hånden din under en strøm med varmt vann i 15 minutter. Se til kirurgen.

Oppmerksomhet: Det er umulig å behandle med syrer (eddik, etc.). Du mister bare tid, brenningen vil få tid til å bli dypere, og du vil forverre den kjemiske effekten på den berørte huden med syre.

2) arr på huden (bildet nedenfor). Dette er en konsekvens av en kjemisk forbrenning av huden. Her kan ingenting gjøres unntatt for å utføre plastikkirurgi.
Forebygging av komplikasjoner: nøyaktig utførelse av instruksjoner for bruk av stoffet.

Anmeldelser fra bruk av super clean er forskjellige - fra entusiastiske (alt gikk raskt ned) til ekstremt negativt (dype arr holdt seg i ansiktet).

Les instruksjonene nøye og følg dem tydelig, og da blir det ingen komplikasjoner.

analoger

- solkoderm
- verrukatsid (feresol) - virker mykere, kan brukes på ansiktet
- Solkovagin - kan brukes på kjønnsorganene
- Condilin - kan brukes på kjønnsorganene
- Lapis penner - myk handling, ingen brannsår, langvarig bruk
- duofilm - mykere effekt enn super renslighet
- Collomac har også en mykere effekt på huden.

Mountain celandine

Dette er et farmasøytisk produkt.
Pris 40-50 rubler.

egenskaper

Fjelllandskap er et ekstrakt av urter: celandine, gentian, tog, golden rhododendron, kakospyd (gåsfot).

Det brukes til å smøre vorter og papillomer. Fjelllandskapet har en skarp lukt og kan forårsake forbrenning i slimhinnene på grunn av alkoholinnholdet, slik at den kun kan brukes til hudpåføring.

Instruksjoner for bruk

Mountain celandine er en viskøs væske. Påfør applikatoren på vorten eller papilloma 1 dråp per dag. Behandle den omkringliggende huden med en krem ​​for å beskytte den. Varigheten av behandlingen er 5-7 dager.

Kontra

Graviditet, barns alder opptil 5 år. Du kan ikke håndtere slimhinner og på ansiktet.

celandine

På bildet kan du se alt. Det er et gress som vokser som en luke langs gjerder, langs hus i byer. Den har grønne brede blader og gule blomster. På bruddet på planten er det synlig gul-appelsinjuice, som har medisinske egenskaper mot papillomer og vorter.

Folkets navn på denne planten:

1) "warthog" (forstå hvorfor?),

2) "prytynnik" (fordi den vokser under et gjerde, det vil si under et gjerde),

3) "rømme" - i Ukraina har denne planten behandlet krukker for å lagre melk og rømme slik at produktene blir lagret lenger og ikke bortskjemt.

Celandine egenskaper

Fra papillomer, vorter og molluscum contagiosum, har denne planten vært brukt i folkemedisin i svært lang tid siden tiden i det gamle Roma.

I folkemedisin brukes også celandine til behandling av psoriasis (mer detaljert om psoriasis)

Sammensetningen av saften av celandine inkluderer forskjellige alkaloider som har en toksisk effekt på celleutvikling. Derfor, i store doser når det tas inn, er denne planten giftig og kan drepe en person. Og i små doser er en kur.

Forresten, fra den vegetabilske råvaren til celandine, produserte den ukrainske farmasøytiske industrien tidligere det cytostatiske stoffet "Ukraina", som ble brukt i medisin for behandling av kreft. For tiden utføres ikke produksjonen av dette stoffet.

I tilfelle av vorter og papillomer, har juicen av celandine også en toksisk effekt på hudvækstcellene, noe som forårsaker deres død. I motsetning til aggressive kjemikalier, som forårsaker en kjemisk forbrenning i huden, virker juicen av urteklanden mer forsiktig uten å forårsake arrdannelse.

Men tidspunktet for informasjon vorter når behandlingen av celandinejuice øker til flere uker.

Instruksjoner for bruk

Riv et blad av gress, med en frisk juice behandle vorten. Gjenta prosedyren 3 ganger om dagen. Varighet - ikke mindre enn 2 uker. Vanligvis i løpet av denne perioden, bør vorten begynne å minke i størrelse.

Videre behandling kan utføres 1 gang per dag til vorten er fullstendig herdet.
Tilbakemelding fra søknaden - positiv eller nøytral (hjalp ikke).

Det er ingen smerte når du behandler juice av celandine papillomer eller til og med sunn hud. Saften av denne planten på den menneskelige huden forlater ingen brannsår eller arr.

Du kan håndtere: papillomer på ansiktet, på slimhinner, på huden hos barn, hos gravide.

Kontraindikasjoner til celandine

Med lokal (hud) bruk NO.

Jeg anbefaler også å lese disse materialene her:

Oppmerksomhet: Hvis legen ikke besvarte spørsmålet ditt, er svaret allerede på sidene på nettstedet. Bruk søket på nettstedet.

Bruken av celandine i folkemedisin for behandling av hudsykdommer i gynekologi

Celandine stor

En flerårig plante med giftig melkesaft rik på alkaloider. Brukes til å behandle sykdommer i huden, polypper, lever og galleblæren. Folkeslag for forebygging og behandling av kreft.

Medisinske egenskaper og kontraindikasjoner av celandine har blitt mye undersøkt av medisin. Det medisinske anlegget har vært kjent siden antikken, men for tiden er bruken begrenset. Årsaken er den høye toksisiteten som kulturjuice har. Den inneholder dødelige stoffer, derfor anbefales det ikke i tradisjonell terapi. Men med en rekke sykdommer analoger av celandine på effektiviteten eksisterer ikke.

Funksjoner celandine stor

I kulturens folk har mange navn. Generisk Chelidónium er et derivat av det greske ordet celadon, som betyr "svelge". Ifølge en versjon ble planten oppkalt etter blomstringsperioden, da den blomstret da svalget ankom. Ifølge en annen, bekreftet av skriftlige kilder, brukte gamle greske leger celandine til behandling av øyesykdommer, som ifølge legenden helbredet den svelge fuglen sine blinde kyllinger med sin juice.

Begrepet "celandine" er basert på bruk av kultur for behandling av hudsykdommer. Det kalles også "warthog" for evnen til å cauterize warts. Siden kulturen alltid har vært utbredt, har den møtt som en ugress, den har vært mye og ofte vokser i hager og under gjerder (tynyam), kalles folk det som en "imitator".

beskrivelse

Som celandine ser, er det godt kjent for eiere av landområder. Hvert år må de forholde seg til en obsessiv ugress, en flerårig urt, hvis stamme noen ganger når en meter i høyden, men oftere vokser til femti centimeter.

Celandine stor. Botanisk illustrasjon fra boken "Köhler's Medizinal-Pflanzen", 1887.

Stammen er oppreist, vanligvis naken i underdelen, men pubescent med mange hår. I den øvre delen begynner å grenen, dekket med blader av uregelmessig form. De er store, med en mønstret kant dannet av avrundede segmenter. Hvis bladene begynner å vokse fra roten, sitter de på lange stiklinger, mens de øvre er stramme til stammen.

Celandine - ekstremt robust kultur på grunn av det utviklede rhizomet. Den er kort, vertikal, men går dypt inn i bakken, det blir en forgrenet lang rot. Jo eldre planten, jo flere røtter den anskaffer. Derfor er gressgress ekstremt vanskelig å kjempe.

Blomstringsperioden er mai-juli. Jo varmere den voksende regionen, desto tidligere blomstrer kulturen. I de varme, kan sørlige områder allerede blomstre fra midten av april. Og hvis gresset på dette tidspunktet blir klippet, vil det sikkert blomstre igjen, men nærmere august. Blomstene er lyse, med gyldengul kronblader av riktig form, av samme størrelse.

Siden juni er solfylte blomster forvandlet til frøkasser, som, som gjenstår på stammen, raser raskt og åpner seg. De spilder ut små runde frø av sort eller mørk brun farge. Hvert frø har en kamskjell, en appendage som maur elsker å feire på. Det er disse insektene som er aktive distributører av celandine, siden de ved å spise kamskjell fra frø bidrar til separasjon av kultur over lange avstander.

Geografi og distribusjon

Den enkleste måten å finne en plante i nærheten av antiller, hvor insekter regelmessig drar frø. Men på andre områder er kultur vanlig. Det er så upretensiøs at det vokser overalt. Den eneste klimasonen der celandine ikke er funnet, er langt nord.

For å samle anlegget, kan du gå til skogen, hvor det foretrekker de skyggelagte kantene og glidene. Du kan spasere gjennom feltet eller gå langs gjerdene i forstadsområder. Men vanligvis er celandine mye nærmere: i forhagen til en høyhus, på en plen, i en bypark og en offentlig hage.

Herbalists som vet fordelene med celandine foretrekker å avle det selv. For å gjøre dette, samle frø som er sådd i februar-mars i drivhuset. Ved begynnelsen av sommeren overføres spirene til åpen bakke, på godt fuktet jord på en tomt som er litt skygget av kronen til et tre eller en busk. Celandine er godt etablert, men det er viktig å kontrollere distribusjonen, da den aggressivt kan angripe andre dyrkede planter.

Innsamling og høsting

De gunstige egenskapene til celandine er vanligvis bare knyttet til den øvre gressparten, men det har vist seg at nivået av aktive stoffer er høyere i roten. Derfor er det mulig å høste både gresset og den underjordiske delen av planten.

 • Gress. Høsting utføres når planten blomstrer en masse, vanligvis i mai-juni. Klipp stammen i en høyde på fem - ti centimeter fra bakken, ta tak i bladene. For tørking bruk lofter med mulighet for fri tilgang til luft eller canopies, der råstoffene er lagt ut i et tynt lag og ofte tedied. Du kan bruke og elektriske tørketrommel, som setter temperaturen fra femti til seksti grader.
 • Rhizome. Høstet samtidig med gresset for enkelhets skyld. Grav ut den tilgjengelige delen av roten, vasket raskt i rennende vann fra bakken. Roten tørkes ikke, men brukes frisk til å klemme saften fra celandine. Det er mer juice i roten enn i stammen, og innholdet av verdifulle stoffer i det er høyere.

Det er viktig å ta vare på høsting av planter. Det anbefales at du ikke berører stengene og røttene med dine bare hender. Juice er farlig for sunn hud, da det forårsaker irritasjon og kløe. Briller og en beskyttende maske skal brukes: Fordampning av saften irriterer slimhinnen i luftveiene, og forårsaker ofte en kjemisk forbrenning av strupehodet og luftrøret.

Sammensetning og egenskaper

Bruken av celandine er begrenset av dets toksisitet. Kultur inneholder mer enn tjue alkaloider, hvis nivå er høyere i rotsystemet. Deres egenskaper og effekter ble studert av sovjetiske farmakologer.

Ifølge den russiske forskeren S. O. Chirvinsky har kombinasjonen av alkidoider chelidonin, chelleritrin og en rekke andre antitumoraktivitet. Ved påføring av ekstrakt av celandine på hudoverflaten forårsaker lokal irritasjon og reduksjon av smerte.

Et komplett bilde av sammensetningen lar deg avklare hva som hjelper celandine.

 • Chelidonine. Bitter substans, alkaloid, ren toksin. Parallelt har den en beroligende effekt.
 • Homochelidonine. Alkaloid, som har en utpreget lokalbedøvende effekt. Men i moderne medisin er ikke brukt, da det er en gift av kramper.
 • Helleritrin. Virkningen av alkaloid ble studert av farmakologene D. Muravyova og V. Chelobitko. Stoffet er av interesse som en aktiv smertestillende middel. Gjennomført eksperimenter på felles bruk av ekstraktet med morfin og andre narkotiske rusmidler med beroligende virkning. I denne kombinasjonen økte chelleritrin de beroligende og smertestillende effekter av hovedstoffet.
 • Sanguinarin. Alkaloid med lokal irritasjon og påfølgende smertestillende effekt. Dens aktivitet på slimhinnene er spesielt høy. Å komme inn i fordøyelseskanalen, produserer produksjon av galle og spytt.
 • Protopine. Glatt muskelstimulator. Forårsaker uterus tone, så den viktigste kontraindikasjonen av celandine er graviditet.

I herbaceous delen er innholdet av alkaloider lavere, men de samme stoffene er tilstede som i røttene. Også inneholder flavanoider, tanniner, en rekke organiske syrer. I ren juice av celandine gresskledde deler spesielt mye vitamin C.

Bruk av medisinske planter

Når du blir spurt hva krydderjordene behandler, kan du finne dusinvis av svar i forskjellige kilder. Denne planten anses som et middel til nesten alle sykdommer. Og bruken av bruk i tradisjonell medisin er ikke begrenset til dets høye toksisitet, eller advarslene fra leger.

Men glem at planten er giftig, det er umulig. Og i de tilfellene der du kan velge et sikrere alternativ, er det nødvendig å gjøre det. Men det er sykdommer der de medisinske egenskapene til urtlandene er mer foretrukket enn andre planter.

 • Sykdommer i leveren, galleblæren. Inkludert med sammensetningen av det komplekse stoffet "Cholelitin" brukt i gallesteinsykdom. Produserer produksjon av galle, reduserer viskositeten.
 • Polypper. I tradisjonell medisin brukes vanninfusjon til å behandle tarmpolypper, nesehulrom med tilhørende kronisk bihulebetennelse. Fra polypper gjelder celandine i gynekologi. Effektiviteten er basert på den cauterizing effekten av forbindelsen på polypropylen, noe som resulterer i at vekstene dør og faller sammen.
 • Hudssykdommer. I sin rene form brukes sap av planten til cauterization av vorter, behandling av lange ikke-helbredende sår, omfattende korn, i begynnelsen av lupus. Til tross for at denne metoden er anbefalt av tradisjonell medisin, er det ingen restriksjoner på den delen av offisiell medisin. Med en ekstern søknadsmetode er behandling med celandine trygg.

Bruk av legemidler på grunnlag av medisinplanten inne under graviditet, epilepsi og bronkial astma er ikke tillatt. Ren juice eller råvarer forbrukes ikke. Brukes kun som basis for oppskrifter av doseringsformer.

Fersk juice til ekstern bruk

Brukes til behandling av korn, da den har en uttalt irriterende, keratolytisk effekt. Fjerner effektivt vorter, fremmer eliminering av papillomer og vorter. I folkemedisin behandles de kokos, eksem.

Hvordan lage juice fra celandine? Hvis overflaten som krever behandling er liten, er det nok å bryte av stammen og feste en skive med utstikkende juice til det berørte området. Hvis mer omfattende behandlinger kreves, blir den friske urteaktige delen og roten malt i en blender, innpakket i klut og presset ut.

Kreftjuice

"Juice planter brukes til å behandle kreft. Det er vanskelig å gjøre noen anbefalinger her, siden dette verktøyet blir det siste håp, sier herbalisten Andrei Varennikov. "Men fra min egen erfaring vet jeg at man bør ta juice ikke i frisk, men i hermetisk form." Det vil ikke fungere hvis det er en hormonavhengig svulst i bryst, eggstokk eller livmor. "

Hvordan lagre celandine juice å bli tatt under kreft terapi? Herbalist Tatiana Kamyshan anbefaler canning det med alkohol.

 1. Pass råvaren gjennom en kjøttkvern med blader, røtter.
 2. Klem juicen.
 3. Tilsett alkohol eller vodka med en hastighet på 250 ml alkohol med en styrke på 96 ° eller 500 ml vodka per liter juice.
 4. Hell inn i en glassbeholder, lukk lokket tett.
 5. Oppbevares utilgjengelig, da sammensetningen er giftig.

Behandling av celandine juice bør begynne med et minimum antall dråper - fra en til fem dråper, oppløst i vann eller melk. Ta om morgenen på tom mage. Gradvis ta doseringen til tretti dråper, daglig tilsette en dråpe. Deretter reduseres doseringen, og reduserer den også daglig med en dråpe.

For behandling av onkologiske sykdommer er det viktig å bruke alkoholinfusjonen.
Travnik Andrey Varennikov spesifiserer at alkaloider som finnes i planteråvarer, som er destruktive for onkologiske celler, utvinnes kun med alkohol. En liten del kan ekstraheres ved å bryte kokende vann i form av salter, slik at du kan få hele komplekset av alkaloider ved å dryppe saften konsentrert med alkohol i vannkstraktet fra planten.

Infusjon for kreftforebygging

Herbalists anbefaler også hvordan man drikker celandine for å forebygge kreft. I så fall bruk infusjonen på vannet.

 1. Kryss tørt gress.
 2. Hell en spiseskje av råvarer i en termos.
 3. Fyll med kokende vann på 250 ml.
 4. La opp i 15 minutter, forsegle det tett.

Ta infusjonen er nødvendig en gang om dagen om morgenen, på tom mage. Dosering - to spiseskjeer. Forebyggende mottak utføres med et kurs på femten dager. Gjenta kurset tillatt opptil tre ganger i året.

Kjøttkraft for eksterne behandlinger

Broth celandine behandler den berørte huden med scrufulosis, psoriasis, atopisk dermatitt (allergier). Verktøyet har en lokal antiseptisk effekt, reduserer betennelse, reduserer vevsvev og smerte i det berørte området.

 1. Kryss tørt gress.
 2. Hell 4 ss råvarer i beholderen.
 3. Fyll med vann og en halv liter.
 4. Kok, rør over lav varme i 5 minutter.
 5. Wrap, la brygge i åtte timer.

Legg det resulterende avkoket til badet for bading eller bruk for vasking av de berørte områdene, lotioner. Kan brukes til behandling av hemorroider, som en antiinflammatorisk lokalbedøvelse. I dette tilfellet bruker mikroclysters med celandine. Buljongen injiseres i endetarm, forsinket i flere minutter.

Infusjon for oral administrasjon

Kan jeg drikke celandine for å behandle sykdommer i mage-tarmkanalen, hjertet og blodårene? Herbalists anbefaler at du bruker dette verktøyet med stor forsiktighet. Men i tilfelle av leversykdommer, galdeblære, tarmkatarre, diaré betyr svært effektiv. Det har en koleretisk, anti-inflammatorisk effekt, slapper av muskelspasmer, senker blodtrykket.

 1. Hell en teskje tørt gress med kokende vann på 200 ml.
 2. Kok.
 3. La det stå i en time.
 4. Strain.

Ta løsningen en spiseskje tre ganger om dagen på en tom mage.

Salve for eksterne behandlinger

Ferdige produkter basert på celandine juice er til salgs. De har antibakterielle, antiinflammatoriske effekter. Ifølge vurderinger bidrar "Bee celandine" til å redusere alvorlighetsgraden av utslett, redusere intensiteten av rødhet og betennelse i akne.

Hjemmelaget krem ​​celandine brukes til å behandle alvorlige patologier i hud og ledd. Den inneholder mye mer aktive ingredienser, så det bør ikke brukes som et kosmetisk verktøy. Hvordan lage en salve av celandine? Vi tilbyr en enkel oppskrift.

 1. Kryss friske blader og plantestenger.
 2. Tilsett vaselin eller lanolin i et ett-til-ett-forhold.
 3. Bland, overfør til glassbeholder.

Påfør hudområder som er påvirket av atopisk dermatitt, psoriasis. Verktøyet kan brukes til å redusere betennelse og redusere smerte under tuberkulose i huden, onkologiske sykdommer i huden. Reduserer hevelse og betennelse i leddene med revmatisme, polyarthritis, osteokondrose.

Når du bruker produkter basert på celandine, er det viktig å overvåke tilstanden til pasienten. Tegn på beruselse vil være hodepine, svimmelhet, intens tørst, bevissthetstap. Hvis du opplever noen farlige symptomer, bør du øyeblikkelig søke lege.

Celandine - en vanlig og rimelig plante. Dens juice er rik på alkaloider - naturlige giftstoffer, skadelige for celler som er berørt av onkologiske sykdommer. Stoffer har antiinflammatorisk effekt, reduserer puffiness, som tillater bruk av midler til behandling av hudsykdommer. Svelging krever forsiktighet på grunn av kulturs toksisitet. Det er fornuftig å bruke celandine til behandling av gastrointestinale sykdommer av en inflammatorisk, spasmodisk natur.

Celandine: 101 metoder for bruk i tradisjonell medisin

Den fantastiske evne til celandine til å rense huden ble lagt merke til av gamle mennesker, som ga det dette navnet.

Hvis du hører noen anbefaler å lage lotioner med en warthog-infusjon, drikker gulsott eller legger avkjøling av gyldne urter til badekaret, ikke haster for å kjøpe tre pakker med medisinske urter på apoteket.

Tross alt snakker vi bare om en plante, en purger, som folket sjenerøst belønnet med forskjellige navn.

Sannsynligvis er det ingen annen plante i vårt land hvis navn ville snakke så velsmakende om dets helbredende egenskaper. Den fantastiske evne til celandine til å rense huden ble lagt merke til av gamle mennesker, som ga ham dette navnet. Ved hjelp av celandine har de behandlet blærer, akne, hudutslett, sopp og til og med herpes på leppene, men mest av alt celandine var kjent for sin evne til raskt og enkelt å fjerne vorter, for hvilke folk kaller det en vorte eller vorteurt.

Og for den lyse gule saften kalles denne planten gressgress. Men på lik linje med slike smigrende navn er celandine kjent som grusom melk og heksens gress, og med god grunn. Har sterke kreft- og rensegenskaper, saften av denne planten kan forårsake alvorlig forgiftning, fordi den inneholder en giftig komponent. Derfor krever celandine veldig forsiktig håndtering, fordi en effektiv medisin kan bli farlig dersom den brukes i urimelige mengder. Det samme gjelder alle medisinske urter, og spesielt til de som har en utpreget terapeutisk effekt.

Alle som ikke vet hvordan celandine virker på menneskekroppen og dyrene, er det bedre å ikke røre den.
Celandine er svært utbredt over hele verden og kjent for mange nasjoner.

De gamle grekerne la merke til at celandine blomstret under ankomsten av svaler, og ender opp med å blomstre når disse fuglene forlater de varme kanter, så de kalte det å svelge gress. Greske leger har vellykket brukt denne planten, ikke bare for behandling av hudsykdommer, men også som et bedøvelsesmiddel og antiinflammatorisk middel for mage- og tarmforstyrrelser, øyne, nese og ører. Den første omtalen av celandine refererer til III århundre f.Kr. Den greske legen Teofrast behandlet dem med gulsott, foreskrevet infusjoner og avkok av celandine for å behandle visse sykdommer i leveren og magen: fjerne stein fra galleblæren og som avføringsmiddel for forstoppelse. Avicenna anbefalte melkejuice av celandine med øye og trakom, samt et middel til beroligende tannpine. Healers i middelalderen brukte denne planten til å kvitte seg med tuberkulose og lupus.

I Russland brukte celandine aktivt til behandling av gulsott, som han fikk et annet navn for - gulsott. Og badebarn i buljongens buljong ble populært betraktet som den beste måten å bli kvitt scabies og scrofula. Jentene lagde friske frynser juice av celandine. I landsbyene ble hver sommer høstet og ble brukt til bruk av alkohol eller vann i celandine og brukt i løpet av året som et desinfeksjonsmiddel og bakteriedrepende middel i stedet for jod, vasker dem med sår og sår. Celandine ble behandlet ikke bare seg selv, men reddet også husdyr fra dødsfall under massepidemier, fumigerende dyr med dette gresset. Celandine ble samlet overalt, fordelene med husdyr omgått det på grunn av den skarpe ubehagelige smaken og giftige juice. Oftest måtte dette gresset ikke gå langt: det vokste i hver hage i nærheten av gjerdet, eller som det pleide å være, var det et gjerde. For dette kalles celandine noen ganger piercer.

Folket stod ikke opp med navn på celandine, og dets vitenskapelige navn på latin generaliserte alle de fantastiske egenskapene til planten. Celandine oversatt fra latin lyder som en "himmelens gave" (Chelidonium). Den århundredgamle erfaringen med å bruke denne urten i tradisjonell medisin har vist at det kan rense en person, ikke bare ute, men også i det, herding en rekke plager. Derfor har forskere lenge vært interessert i celandine, som undersøkte sammensetningen av fantastiske urter og brukte den til fremstilling av medisiner. I dag er ekstrakter og juice av denne planten en del av salver, tinkturer og andre stoffer som brukes mye i medisin.

Særlig aktivt brukt celandine i homøopati. Utdrag fra planter er en del av homøopatiske preparater for behandling av lever, tarm og regulering av metabolisme. Medisinske egenskaper av celandine bevist av moderne vitenskap. Således ble celandins evne til å hemme veksten av patogene sopp og maligne svulster avslørt.

Medisin for alle nasjoner

Apotekere fra forskjellige land gjør celandine forberedelser for behandling av mange sykdommer. Men overalt brukes det under streng tilsyn av en lege, da det er veldig giftig.
I mange land hvor denne planten vokser, har dens tradisjonelle syn på behandling av celandine utviklet seg.

For eksempel, i Bulgaria, er celandine juice brukt som smertestillende og antispasmodisk for lever og galleblæren sykdommer, gallestein (sand), gulsott, gastritt og kolitt.

I Polen er celandine kjent som antiinflammatorisk, smertestillende og antihelminthic. Legene foreskriver narkotika fra celandine og plantesaft for sykdommer i mage-tarmkanalen, hepatisk kolikk, hemorroider, samt smertefull menstruasjon.

Men østrigske forskere hevder at ekstraktet fra celandine forbedrer funksjonen av galleblæren og gallekanalene, og har også sterke antikonvulsive og beroligende egenskaper.

I Frankrike brukes celandine som et effektivt vanndrivende og avføringsmiddel, og sap av unge planter brukes som et stimulerende middel.


I innenlandsk medisin salve fra celandine urter pulver er mye brukt for behandling av lupus, lupus og til og med hudkreft, og infusjon av sine røtter blir brukt i gallestein, dysbiosis og forstoppelse. Når intravenøs formulering av celandine senker blodtrykket og hjertehastigheten senkes, og når den anvendes topisk helbredelse arr og sår hud, helbredelse eksem og psoriasis.

I en av de russiske klinikkene ble det utført kliniske forsøk på behandling av tarm og blærepolypper ved hjelp av celandine juice, og gode resultater ble oppnådd, mange pasienter ble kvitt behovet for kirurgisk inngrep. I vårt land kalles celandine russisk ginseng for hva den leverte og fortsetter å behandle mennesker for enhver lidelse.

Appelsinjuice, som er mettet med alle deler av planten, gjør det til den mest verdifulle naturmedisin, derfor brukes i folkemedisin, roten, stilkene og blomstene av celandine. De er vant til å lage avkok, tinkturer og tinkturer, som, som juice fra celandine, kan tilberedes for fremtidig bruk eller tilberedt fra en tørket plante. Juice planter lindre irritert hud og nerver, behandle brannsår og sår, er infusjons brukes til behandling av indre organer - lever, mage, tarmer, nyrer, reproduktive organer, blodkar og ledd.

Celandine hjelper med hypertensjon, regulere hjertet, vinner bronkitt og lindre angrep av astma, med den kan du selv bli kvitt aterosklerose, kortpustethet, øke immunforsvaret og gjenopprette styrke.

Tilstedeværelsen av biologisk aktive stoffer i et bredt virkningsspektrum som gjør dette anlegget uunnværlig for å forhindre mange sykdommer, spesielt effektiv kurativ og velværebad med celandine ekstrakt som har et høyt slukkeeffekt og stimulerer metabolismen. Faktisk er det vanskelig å finne sykdommen, som ikke kunne ha gjort celandine, som sin viktigste funksjon - å gjenopprette helsen til hele kroppen, som opptrer på årsaken, ikke konsekvensen og manifestasjon av sykdommen. Du vil se dette mer enn en gang ved å lese denne boken.

I antikken ble celandine brukt til husholdning: med sap av en plante forgiftet de og svarte metall, og også fargede ullstoffer i lyse farger med røde og gule fargetoner. Slike maling for ull er lett å komme fra friskt eller tørket gress av celandine. For å gjøre dette må du gjøre en sterk infusjon av urter og holde stoffet i det fra 3 til 12 timer. Avhengig av metning av oppløsning og eksponeringstid, vil det oppnås en viss frakkfarge: 3 timer - gul, 5 timer - oransje, 10-12 timer - rød.

Hvordan finne frem til celandine

Og nå kommer vi til det viktigste, fordi du må kjenne det "ved syn" for å kunne fylle på dette naturlige legemidlet. Å finne celandine blant en rekke urter er ikke vanskelig, fordi den har mange særegne egenskaper. Hva er de?

Celandine tilhører valmuefamilien. Dette er en flerårig plante opptil 1 m.
Stammen er rett og forgrenet, mørk rød i farge, hul innvendig. Den har en ribbet overflate dekket med korte hår. Hvis stammen eller reversere kuttet, så dette stedet vil begynne å skille seg ut juice lys gul farge - dette er den viktigste funksjonen av celandine, takket være som det vil aldri forveksles med de andre felt eller skog blomster. Bladerne av celandine er også svært karakteristiske: lysegrønne over, og gråhalsede, petiolate, dypt hjerte-splittet ovenfra, med runde eller ovate lobes. De nedre bladene ligger på lange petioles, de øvre sitter direkte på stammen. Planten blomstrer med gylden-gule knopper som består av flere blomster: fra fire til åtte stykker. Blomstringene danner en enkel paraply, de hviler på lange stengler.
Celandine blomstrer fra mai til juli, og hvis blomstene er kuttet, begynner den andre bølgen av blomstring, som varer til slutten av august. Når blomstene tørker opp, kommer en frukt fram - en pod-like single-nesting boks. Frukt vises i juli, august og til og med september.

Celandine har en veldig skarp, repulsiv lukt og en like ubehagelig, bitter smak. Chistotel distribueres gjennom hele den europeiske delen av Russland, i nord i landet, i Øst-Sibirien og Kaukasus. Denne planten er skygge tolerant og svært ufattelig til jord og værforhold. Hans favorittsteder for å dyrke celandine er grønnsakshager og sommerhytter, hvor han liker å bosette seg nær vegger og gjerder. Men celandine finnes overalt - i skogene, i kløftene, i sumpene, på slettene og til og med i fjellene. Ville dyr og kjæledyr unngår å spise denne planten fordi det er smakløst og giftig i store mengder. Men for en mann celandine er en ekte skatt, fordi den inneholder naturlige medisiner for nesten alle sykdommer.

Hva er kraften til celandine

Et bredt spekter av terapeutiske effekter av planten skyldes tilstedeværelsen i sammensetningen av alkaloider - kjemikalier som har forskjellige effekter på kroppen. Det er omtrent 20 av dem i celandine. De fleste av de biologisk aktive stoffene i roten er fra 2% til 4%, i gresset mindre - fra 1% til 2%. I en ung plante er alkaloiderne mindre enn i det gamle, så de unge bladene og røttene, så vel som saften hentet fra dem, har en mildere effekt på kroppen.
Den sterkeste av alkaloider - chelidonine, Homochelidonine, metoksihelidonin, chelerytrin, oksizelidonin, sanguinarin, oksisangvinarin, protopine, allokriptonin, skaretin, berberin, spartein, coptisine, helidamin, defillin, helirubin, helilyutin, helilotin.

Chelidonine fungerer på samme måte papaverin, senker blodtrykket, så vel som morfin, bremser puls, og nedtrykking av sentralnervesystemet, men ved høyere doser eller når overdreven bruk av preparater av Chelidonium alkaloid som kan føre til lammelse av nervesystemet.

Den sterkeste bedøvelsen er homohelidonin, takket være hvilke narkotika som er basert på celandine, har en bedøvelsesvirkning. Men overdose er farlig, fordi denne alkaloid er en sterk krampergift.

Urten av celandine brukes i hagearbeid som en phytoncidal agent mot bladlus, suckers, scutes og andre skadedyr i hager og hager. For å gjøre dette tilberedes en infusjon fra fersk eller tørr urtekultur: 12 kg vann helles over 1 kg knust gress og infunderes i to dager.

Som strychnia virker alkaloid sanguinarine. Det forbedrer intestinal motilitet og utskillelse av spytt, stimulerer fordøyelsessystemet, samtidig som det gir en kortvarig analgetisk effekt. Imidlertid er denne alkaloid i store doser farlig - det provoserer anfall.

Chelerythrine har en irriterende egenskap, og protopin reduserer excitability av det autonome nervesystemet, toner de glatte musklene i de indre organene.
På grunn av denne kvaliteten gir celandine en god terapeutisk effekt i sykdommer i mage-tarmkanalen, som er ledsaget av muskelspasmer.
I tillegg til alkaloider inneholder celandine mange andre gunstige stoffer som har en helbredende og helbredende effekt på mennesker. Dette er en kjent karoten til alle - en kilde til vitamin A og ikke mindre kjent ascorbinsyre - vitamin C.

I tillegg til disse stoffer i sammensetningen av celandine inneholder flavonoider, saponiner, bitterhet, harpiksholdige stoffer, organiske syres - eplesyre, sitronsyre, ravsyre, noe som gjør anlegget meget nyttig i metabolske forstyrrelser og sykdommer i ledd.

Russiske bønder brukte buljong av celandine og i husholdningen - de var skeldende leiregods i hvilke de strømmet melk. Melken var lenge bevart og ikke sur.

Hvordan samle og høste celandine

For terapeutisk og rekreasjonsformål, kan og kan brukes celandine hele året. Selv praktisk talt sunne mennesker, kan denne planten være nyttig for behandling av riper og slitasje, lindre nervøsitet og øke immuniteten i offseasonen.

For å søke etter det nødvendige stoffet, er det ikke nødvendig å løpe til apoteket, hvis urtekolleksjonen, juice eller infusjon av celandine vil bli forberedt for fremtidig bruk. For å gjøre hjemmehjelpen så effektiv som mulig, må den samles riktig og tørkes.

I fremtiden kan du tilberede urtenklandinen, hvorav i vinter vil du forberede infusjoner og avkok. På sommeren presses juice ut av planten rot, som er bevart og lagret i kjøleskapet.

Så, for å høste gresskultur, velg tørre solfylte dager under blomstringen, det vil si fra mai til juli - august. Bevæpnet med en segl, finner vi plantens habitat. Se nøye på om det er syke og syke planter blant buskene til celandine, med treg, blek farget blader. En slik plante er ikke egnet for tørking, den har allerede mistet noen av sine nyttige egenskaper.

Du må bare samle de plantene hvis blader har en rik grønn farge uten tegn på soppsykdommer og andre lesjoner. Husk at om vinteren må du bli behandlet med denne urten, så plantene må være helt sunne.

Nå kutter vi plantene, men ikke på roten, men i en avstand på ca 10 cm fra bakken. Du kan ganske enkelt slå av stilkene med hendene, men sørg for at juice ikke kommer på huden din og klærne - det vil raskt fargestoffet gult og etterlate små, men ubehagelige forbrenninger på hendene. Enda mer farlig hvis dråper juice fra celandine faller i øynene, forårsaker brannskader i slimhinnen og rives. Derfor er det bedre å plukke gress når du bruker hansker, og å bruke vernebriller.

Så snart celandine er kuttet, sender vi det umiddelbart til tørke på loftet, i skuret eller i et godt ventilert, tørt og varmt rom. Legg ut gresset i et tynt lag og ikke glem å periodisk agitere, slik at det ikke råtner. Hvis planten blir brun, er det bedre å kaste den bort, ellers vil rotet trenge videre og ødelegge andre planter. Det er mye mer effektivt å tørke gresset i limbo. Du kan gjøre dette og utendørs, men alltid under en baldakin til en plante falt ikke den lyse sol, som ødelegger klorofyll, endre fargen på bladene og stammen, og en negativ innvirkning på sammensetningen av anlegget, noe som resulterer i tap av sine verdifulle egenskaper. Planten tørkes i en spesiell tørketrommel eller i en ovn ved en temperatur på 50-60 ° C. Med en hvilken som helst metode for tørking bestemmes råmaterialets egnethet som følger: Når de bøyde, bør de tørkede stengene bryte, ikke bøye seg.

Tørket gress bør plasseres i lerret eller papirposer og lagres suspendert i mørket eller i svakt lys. Dette er den beste måten å bevare celandine, takket være at anlegget er ventilert fra forskjellige sider. Men hvis det ikke er en slik mulighet, vil vanlige trebokser, bokser og poser, hvor de tørkede råmaterialene legges fritt, uten komprimering og lagres i tørre rom uten tilgang av lys, gjøre. Hvis alle disse betingelsene er oppfylt, vil det tørkede gresset ikke miste sine egenskaper innen tre år.

Noen ganger høstet celandine sammen med roten, hvorfra de forbereder infusjoner og alkoholtinkturer. I dette tilfellet griner buskene av celandine helt, og rens forsiktig røttene fra bakken. Så blir røttene vasket godt i vann og plantene legges ut for å tørke. Så snart vannet fordamper, blir buskene på plantene bundet opp flere stykker sammen og tørket, henger dem på loftet eller i andre tørre og godt ventilerte rom. Når plantene er helt tørre, blir deres røtter pakket inn i tykt papir eller sengetøy og hengt ut på et tørt sted for oppbevaring. I dette skjemaet kan celandine lagres i omtrent fem år uten å miste sine verdifulle egenskaper.

Forberedelse av narkotika fra celandine

Det er mulig å høste ikke bare gress og celandine røtter, men også ferdige preparater fra planten - juice, infusjoner til ekstern og intern bruk, salver og urtepreparater for medisinske og helbredende bad. Det er mye mer praktisk når du har et klart verktøy som du umiddelbart kan bruke umiddelbart. Derfor tilbyr vi flere slike oppskrifter.

Cooking juice fra celandine

Celandine juice er grunnlaget for preparering av medisiner for mange sykdommer, så vel som i seg selv er en utmerket medisin som brukes til ulike sykdommer i varierende proporsjoner. Hermetisert juice kan brukes som en antiseptisk i stedet for jod, så det er uunnværlig i tilfeller av en allergisk reaksjon på jod. De som minst en gang brukte saften av celandine som antiseptisk, kjenner til sine gode egenskaper: Det desinfiserer sår perfekt og knytter ikke huden, derfor er den perfekt for barn.

Fersk juice av celandine kan brukes hele sommeren, og om vinteren må du forberede deg til fremtidig bruk. For å gjøre dette, velg sunne unge planter, grave dem ut av bakken sammen med røttene, som vi grundig rengjør og vasker. Kutt røttene, stilkene, bladene og blomstene i små stykker og passere gjennom en kjøttkvern. Deretter presses den resulterende massen av mørkegrønn farge gjennom ostekloth og helles den resulterende væsken i flasker eller bokser med skruetak. Banker setter på et kaldt sted, men ikke i kjøleskapet. Etter 4-5 dager begynner juicen å fermentere, så du må åpne lokkene og slippe av gassen, og lukk deretter krukkene tett igjen. Etter et par dager frigjør vi gassen igjen (ikke glem å lukke dekslene tett). Så vi gjentar flere ganger til gjæringen stopper.

Klar juice skal oppbevares på et kjølig sted i tett lukkede flasker. Han vil ikke miste sin healing kvaliteter innen 2-3 år.

Salve for vorter og korn

Denne salven skal være i alle hjem, fordi ingen er immun mot korn og vorter. En god service vil ha dette verktøyet i tilfelle mer alvorlige hudsykdommer - eksem, diatese eller psoriasis. Salven er imidlertid ikke bare egnet for medisinske formål, men også for kosmetiske formål. Med hjelpen kan du enkelt kvitte seg med fregner og eliminere flekker av pigmentering på huden.

Så, for forberedelse av salven trenger du fersk juice av celandine og petroleumjell.

Juice av celandine og petroleumsglass blandet i forholdet 1: 4. I stedet for juice, kan du ta tørt gress og knuse det i pulver, bland med petroleumjell (eller lanolin) i samme forhold.
Salve lagret i kjøleskapet i ikke mer enn to år.

Forebyggende og terapeutisk infusjon av celandine

Denne infusjonen kan fremstilles både fra en frisk plante og et tørket gress og røtter. Den brukes til profylaktiske og terapeutiske formål: For å øke immuniteten, gjenopprette, og etter stress, for å opprettholde nervesystemet.
Om sommeren er det bedre å forberede en infusjon av fersk celandine. Den inneholder mer verdifulle stoffer.
Vi graver opp en busk av celandine sammen med roten, rengjør den fra bakken, vask godt.
Deretter kutter vi hele planten i små stykker på ca 1 cm. Fyll en halv liters krukke med halv volum og fyll råmaterialet med kokende vann (har tidligere skyllet glasset med det). Dekk glasset med et lokk og dekk med et håndkle. La på bordet til det er kaldt. Hvis gresset er tørket, slip det og fyll 1/4 av volumet på krukken. Infusjonen er utarbeidet på samme måte.
Oppbevar den resulterende infusjonen skal være i kjøleskapet, men ikke lenger enn tre dager.

Og ta det slik:
voksne - 1 ss. en skje av infusjon fortynnes i 1/2 glass vann og tas 20 minutter før måltider, 2-3 ganger om dagen;
barn fra 7 år - 1 teskje infusjon fortynnes i 1/3 glass vann og tas 15 minutter før måltid, 2-3 ganger om dagen.

Hvis infusjonen brukes til profylakse og generell gjenoppretting av kroppen, blir den tatt innen en uke, deretter en pause i 4-5 dager og igjen tatt en uke. Med slike pauser kan infusjonen tas opptil fire uker, og deretter ta en pause i to måneder.

For terapeutiske formål bør tidspunktet for infusjonen diskuteres med legen. Vanligvis er han foreskrevet for å drikke i to uker, da er det nødvendig med en to-ukers pause, hvis nødvendig, gjenopptas behandlingsforløpet.

Urtepreparasjon med celandine for terapeutiske bad

Forebyggende og helsebad med tilsetning av celandine - den mest uskadelige og samtidig effektive metode for å forbedre trivsel og helse. Videre er vannbehandlinger selv beroligende og avslappende, og med tillegg av tonic og antiinflammatoriske urter er dobbelt fordelaktig.
For bad er det bedre å bruke samlingen av urter. Har forskjellige egenskaper, de vil forbedre og utfylle den terapeutiske effekten. Slike avgifter er best høstet på forhånd og lagret på et eget sted. For dem samles celandine og tørkes separat, siden i dette tilfellet bare benyttes den overjordiske delen av planten. Samtidig må du forberede andre urter som brukes i samlingen for badet - en serie, Johannesjurt, salvie, kamille, valerian. Når plantene er tørre, blir de knust og blandet og tar urter, inkludert celandine, i like deler. Deretter helles 2 kopper av blandingen i separate poser. Om vinteren forblir det bare å få posene, brygge blandingen og lag aromatiske og medisinske bad.
Hell 2 kopper (200 g) tørr urteblanding med 4 liter kokende vann, deksel og la den stå i 40 minutter, deretter press og tilsett badet med vann, temperaturen er 37-38 ° C. Badetid er ikke mer enn 20 minutter. Badekar anbefales å bli tatt 1 eller 2 ganger i uka.

Advarsel!

Behandling med celandine og preparater fra denne planten utføres strengt i henhold til oppskriften og bare etter konsultasjon med legen, da stoffene tatt i høye doser kan forårsake forgiftning. De viktigste symptomene på forgiftning er: alvorlig tørst, tyngde i hode og mage, svimmelhet, besvimelse, hallusinasjoner, kramper.
Førstehjelp til forgiftning med celandine er magesvikt og innføring i kroppen av så mye væske som mulig.

Celandine behandling

Celandine har et bredt spekter av handlinger og er nyttig for et stort antall sykdommer. Men panacea for alle sykdommer kan ikke engang bli kalt hans. Siden det ikke er identiske mennesker, er de plager som vi lider på, like de samme. Hver av oss har vårt eget nervesystem, vårt eget immunnivå og våre oppkjøpte sår. Og effekten av behandling med noen medisin er i stor grad avhengig av alle disse faktorene. I noen tilfeller vil narkotika eller infusjoner av celandine være en god hjelp til å behandle sykdommen med grunnleggende medisiner, i andre tilfeller vil celandine få tonic, helseforbedrende effekt på kroppen, og i tredje tilfelle vil det bli hovedmedisinen. Den behandlende legen vil fortelle alt dette, men du kan gjøre noe selv. Selvfølgelig, jeg oppfordrer deg ikke til å gjøre en diagnose for deg selv, men det er ganske realistisk å anta at du har denne eller den sykdommen. Videre er det nødvendig hvis du skal bli behandlet med folkemidlene.
.
Behandling av celandine må starte med små doser, og kontrollerer kroppens individuelle respons til denne planten. Hvis kroppen tåler det bra, kan du fortsette behandlingen i henhold til dosene som er angitt i oppskriftene.


Hovedforskjellen mellom urtemedisin, det vil si urtebehandling og medisinske metoder, er å påvirke primært årsaken til sykdommen, og ikke bare dens manifestasjoner. Eksem er eksem ikke bare en hudpatologi, men også en metabolsk patologi. Celandine vil raskt og effektivt eliminere de stygge flekkene og flakene, samtidig som man normaliserer karbohydratmetabolismen, som et resultat av hvilken huden brøt og ga et slikt svar. Følgelig er det ikke nok bare å smøre de ømme stedene med saften av celandine eller dens infusjon;

Det samme gjelder for sykdommer i mage, tarm, ledd osv. Derfor må du gå gjennom et lite utdanningsprogram - du vil lære litt mer om sykdommen din, og hvis du ikke vet din diagnose i det hele tatt, men bare opplever visse ubehag, kan du Gjett hva som skjer med deg.

Forsiktig bør utøves, selv når utendørs bruk av celandine.
Den melkholdige sap av denne planten er giftig, så hvis den tas inn gjennom skadet hud, kan det forårsake betennelse.


Godkjenning av celandine krever en svært forsiktig tilnærming til helse og behandling.
Når anlegget inneholder giftige stoffer, er det spesielt viktig å bestemme nøyaktig dosering av infusjoner eller dekk som kreves for behandling av en bestemt sykdom. Derfor er det første trinnet å bestemme tilstanden til helsen din riktig.


Den andre er å konsultere legen din om å ta celandine for sykdommen din i dosene du finner på sidene i denne boken. Gå til legen du stoler på. Etter å ha mottatt sin "gode" handling! Da vil celandine oppfylle dine forventninger. Dette vil være det tredje trinnet - å starte behandling med tillit til suksess, noe som er svært viktig, fordi tro på behandling og en positiv emosjonell holdning er allerede 50% av vellykket helbredelse fra en hvilken som helst sykdom. Og hvis du fortsatt har en celandine, så er flaks garantert.


Kontra. Celandine medisiner er kontraindisert i graviditet, epilepsi, angina, samt barn opptil tre år.
.
Celandine kan tas oralt i ikke mer enn to uker på rad, hvorpå du må ta en pause i to uker. Siden planten er giftig, er det bedre å bruke den i en blanding med andre urter, noe som vil forbedre sin terapeutiske effekt og nøytralisere den giftige effekten.

Behandling av hudsykdommer


Celandine brukes til å behandle de fleste hudsykdommer, ikke bare i form av tinkturer og avkok, men også helbredende bad. Vi stoler på opplevelsen av tradisjonell medisin og moderne forskning innen urtemedisin, som bekreftet de gamle, velprøvde egenskapene, oppdaget nye muligheter for denne planten og utviklet moderne oppskrifter for bruk. Med deres hjelp ble tusenvis av mennesker kvitt seboré, dermatitt, psoriasis - sykdommer som er vanskelig å kurere selv ved hjelp av sterke kjemikalier av kjemisk natur.

Celandine har bevist sin rett til å eksistere, ikke bare som hjelpemiddel, men også som den viktigste og mest effektive medisinen. Derfor anbefaler mange dermatologer sine pasienter i dag å bruke denne planten uten å ty til dyre og ofte ineffektive stoffer, som i tillegg er langt fra trygge for kroppen. Tross alt, noe kjemisk medisin i tillegg til fordelene med ødeleggelse. Denne mangelen på naturlige urte rettsmidler, selv om de ikke bør behandles ikke mindre alvorlig, i alle fall ikke bruker etter eget skjønn og "for øye".


Dette gjelder spesielt for celandine, som har giftige komponenter i sammensetningen.
Men vær ikke skremt av ordet "giftig". Husk at det er gift i minimale og strengt definerte mengder, er den beste motgift: Det er viktig å observere nøyaktigheten av doseringen og kjenne oppskrifter for bruk. Naturligvis har celandine ikke så ødeleggende kraft, men tilstedeværelsen av enda en giftig komponent gjør det til en kraftig medisin som må behandles med respekt og forsiktighet. Følg derfor oppskriften og behandles for helse. Dette er den første betingelsen som er nødvendig for å oppnå ønsket resultat.

Før du begynner behandling, kontroller at diagnosen din er nøyaktig. Seboré, dermatitt, psoriasis - det er vanskelig for en uinformert person å forstå disse navnene, spesielt hvis sykdommen har tatt overraskelse, og noe som må gjøres raskt. Selvfølgelig er det best å konsultere en lege som vil forstå arten av hudutslett eller akne. Men denne muligheten er ikke alltid, dessuten gir behandlingen den beste effekten når den startes umiddelbart, i de første minuttene av sykdommen. Faktisk skynder du til et ansvarlig forretningsmøte og finner røde flekker på pannen eller templene, som også er uutholdelig kløende, vil du ønske å treffe akutte tiltak for å lindre din fysiske og moralske plage. Ikke å vite hva som skjer med deg og hvordan du skal håndtere det, du må fly til klinikken der det er mulig, det er en linje av slike sufferers, eller den nødvendige spesialisten vil ikke være. Deretter fortsetter prøvelsene dine, og du vil være på jakt etter en lege, men på den tiden kan du begynne å behandle og forhindre utviklingen av sykdommen.
Derfor er det bedre å få en ide om hvilken sykdom som skjedde med deg.
Ved å tilby velprøvde oppskrifter for bruk av celandine, gir vi en kort beskrivelse av sykdommen, i behandlingen som de er effektive. Etter å ha forstått din diagnose, kan du fortsette med behandling med tillit.

Behandling av vorter

Mange vet om hvordan vorter ser ut, og de som er kjent med dem bare ved hearsay, er sikre på at de vil kunne "gjenkjenne" dem ved første øyekast. Vorten er imidlertid lett forvirret med andre formasjoner på huden, som for eksempel papillomer. For å unngå at dette skjer, er det viktig å vite hvorfor vorter vises, hva det er og hvordan de ser ut.

Så vorter er spesielle svulster som forekommer på huden under påvirkning av virus. Virus kan overføres via et håndtrykk, klær eller annen direkte kontakt. Varen kan være veldig liten, størrelsen på et pinhode, og kanskje en stor - opptil 2 cm i diameter. Også vorter er forskjellige i form. De er vanlige og flate. Vanlige, eller vulgære, vorter å lære ganske enkelt. De ligner tette knuter av grått eller brunt, grovt og helt smertefritt. Vanlige vorter vokser på huden i hele "familier", som ofte smelter sammen til ett sted. Men blant dem er hovedmorsken alltid merkbar - den er den største. Flatvorter samsvarer med navnet deres: De har en jevn overflate og en fuzzy uregelmessig kontur. De kalles også ungdommelig, som de vanligvis vises i barndommen eller ungdomsårene. Flat vorter oppstår oftest på baksiden av huden på hendene og på ansiktet og vises på flere stykker på ett sted. De holder seg veldig lenge, svarte å reagere på rusmiddelbehandling, og kommer ofte tilbake etter klekking.

Det er også smertefulle vorter. Vanligvis ligger de på fotsålene og ligner korn. Dette er de såkalte plantarvorter.
Av alle muligheter for å fjerne vorter fra antikken til denne dagen, anses celandine som det beste. Etter bruken, vises ofte ofte gjentatte flate vorter.

Varsaft En fersk melkesaft av celandine brukes. Ufortynnet juice smør vorter 3-4 ganger om dagen.

Vorte salve

Rør 1 ss. skje fersk eller hermetisk (høstet om sommeren) juice av celandine med 4 ss. skjeer av vaselin. Tilsett 1/4 ts karbonsyre slik at salven ikke støper. I stedet for juice kan du ta knust tørt gress hakket til pulver.
Salve er effektiv ikke bare for fjerning av vorter, men også for behandling av korn, fregner og pigment flekker.

Avkok for drikking

Bland 1 ss. en skje med krydderurt, 1 ss. skje av plantain leaf stor, 2 ss. skjeer med sitronbalsamblad, 2 ss. skjeer med neseblader, 2 ss. skjeer av gress horsetail, 1 ss. skje løvetann rot medisinske. Bland godt, hell 2 ss. skje i en emalje gryte, hell 3 kopper kaldt vann og kom med å koke. Fjern fra varme og la avkjøles ved romtemperatur. Når kjøttkraft har avkjølt, spenne og lagre i kjøleskapet i ikke mer enn to dager.
Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider.

Scabies behandling

Scabies er en smittsom sykdom som forårsaker en scabies myte. Det gjengir seg veldig raskt på den menneskelige huden, og gnager i sine øvre lag de passasjer hvor kvinnen legger egg. På en måned vises opptil 5 millioner individer av parasitter på menneskekroppen. Ticks mat på hudceller. Deres biter og forårsaker kløe. På biteområdet vises rød boble, som klør uutholdelig.
Til tross for at myten er svært liten, kan den ses under huden som en liten, hvit prikk inne i boblen. Kløften beveger seg som flåttene gjør, er også merkbare. De er konvekse striper som punkterte de stedene hvor parasittene slo seg. Palmer og sideflater av fingrene, huden bretter seg nær skuldrene, huden i nærheten av brystvorten, på baken og lårene, under knærne, hos menn - penisens hud, og hos barn tar fekket seg på fotsål, ansikt og hodebunn.
Det er mulig å infisere scabies med et håndtrykk og annen nær kontakt med en syke person, samt gjennom vanlige personlige hygieneartikler - håndklær, sengetøy, hansker. Sykdommen manifesterer seg 10 dager etter infeksjon, og fortsetter i måneder og til og med år hvis den ikke behandles.
Scabies er farlig for komplikasjoner - pustulær betennelse i huden, og blir til eksem.
Den eneste måten å håndtere sykdommen - ødeleggelsen av scabiesmite, som er mulig ved hjelp av celandine.

Bad med celandine

Plasser 50 g knust celandine (3 ss) i en emaljepanne og hell 1/2 liter kokende vann (2,5 kopper). Dekk og sett i et vannbad i 30 minutter. Deretter kjøles buljongen ved romtemperatur i 15 minutter, stamme, klemme råmaterialet. Hell kjøttkraft i badet med varmt vann.
Ta et bad med celandine om kvelden før sengetid hver dag i en uke.
Kjøttkraft kan tilberedes umiddelbart for to eller tre bad, men ikke mer, siden det kan oppbevares i kjøleskapet i ikke mer enn to dager.

Eksembehandling

Eksem er en kronisk allergisk hudsykdom. Dens viktigste symptomer er rødmet hud som klør og flager og deretter skorpe. Dette skyldes betennelse i de dype og overfladiske hudlagene. Ofte forekommer lesjoner på hendene og albuene, den indre overflaten av knær og albuebøyer, og hos barn eksem påvirker også ansiktet, hodebunnen og nakken.


Årsaken til eksem er en feil i immunforsvaret, som et resultat av hvilken kroppen reagerer med hudpatologi til bestemte matvarer eller eventuelle ytre påvirkninger. Eksem blir ofte overført genetisk - fra foreldre til barn.


Eksem kan oppstå i alle aldre - både hos spedbarn og hos en moden person.
Sykdommen som oppstod tidlig i barndommen, avtar ofte lenge eller forsvinner helt når barnet vokser opp.


Hudeksempler av eksem indikerer tilstedeværelse av dysbakterier og vises på bakgrunnen, så det er svært viktig å behandle ikke bare huden, men også å gjenopprette tarmfloraen, inkludert preparater av celandine. Patogene bakterier som multipliserer på mage og tarms slimhinne må fjernes fra kroppen. For dette må du ta flere og enterosorbenter, for eksempel aktivert
kull.
Under behandling anbefales det også å ta beroligende midler, da eksem er provosert av mental overstyring og stress. I tillegg må vi ikke glemme kostholdet: matvarer som egg, kaffe, sjokolade, sitrus, pickles og pickles er bedre å ikke bruke.

Celandine juice behandling

Fritt smøre saften av celandine (frisk eller høstet) av lesjonen. Under påføring av juice kan det medføre kløe å tåle. Så snart kløen senker, setter du på juice på det berørte stedet. Gjør dette 3 ganger. Hver gang kløen vil senke og snart vil passere helt, og betennelsen vil forsvinne.
Denne behandlingen er også egnet for sopp og lav.

Infusjoner til ekstern bruk

Oppskrift nummer 1

Sovner 2 ss. skje hakkede urter og røtter av celandine i en emalje bolle, hell 1 kopp kokende vann og varme i et vannbad i 15 minutter. Deretter kjøles buljongen ved romtemperatur i 45 minutter, stamme, hell i en glassfat med kork. Ikke lagre mer enn to dager.
Den resulterende infusjonen smører den berørte huden 3-4 ganger om dagen.

Oppskrift nummer 2

Hell 1 ss. skje knust urter og røtter av celandine og 1 ss. skje en løvetannrot i en emaljepanne. Hell råmaterialet med 2 kopper kokende vann, lukk lokket og varme på vannbadet i 30 minutter. Deretter kjøles buljongen ved romtemperatur i 15 minutter, stamme og hell i en glassburk eller en flaske med en tett stopper. Oppbevares på et mørkt, kjølig sted i maksimalt to dager.
Lag lotioner på den berørte huden 3-4 ganger om dagen.

Salve av celandine

Friske eller tørkede blader av celandine er finhakket og blandet med lanolin og petroleumsglass i en andel på 2: 1: 1. Oppbevar salven ved romtemperatur.
Påfør salve på de berørte områdene 3-4 ganger om dagen.

Infusjoner til intern bruk Sammen med ekstern bruk av juice og infusjoner av celandine, bør urteinfusjoner og te tas oralt.

Oppskrift nummer 1


Bland 1 ss. skje celandine urter, 2 ss. skjeer med neseblader, 1 ss.
en skje med gresarrangement trippel, 1 ss. skje av valerianrot. Bland alt grundig, ta 2 ss. skje blandingen og hell den 2,5 kopper kokende vann. Sett i et vannbad i 30 minutter. Avkjøl ved romtemperatur i 20 minutter og belastning.
Ta 1/2 kopp 2 ganger daglig 30 minutter før måltider.

Oppskrift nummer 2

(betyr å bruke når det er sterkt eller kjører eksem) Infusjonskok som i forrige oppskrift. Men urtete vil være annerledes. Bland 5 ss. skje celandine urter, 1 ss. en skje med blomster av skum, 2 ss. skjeer av violette blomster tricolor, 2 ss. skjeer av løvetannrot, 2 ss. skjeer av mais silke og 1 ss. skje av cikoria rot. Du kan lage mat samling uten cikorie.
Bland alt grundig, ta en infusjon og ta det 1/2 kopp 3 ganger om dagen.

Profylaktisk te

Denne drikken er svært effektiv for å forebygge eksem med en knapt merkbar rødme av huden og faktorer som fremkaller dets utbrudd (stress, et brudd på dietten).
Bland 2 ss. skjeer av gress og rot celandine, 4 ss. skjeer av en serie på tre, 1 ss.
skje tricolor fiolett, 1 ss. skje av svart elderbær blomster, 3 ss. skjeer av urt St. John's wort og 4 ss. skjeer av hvite blader. Alt blandes grundig og helles i en glassburk med et tett skruet lokk eller lerretpose.
Å lage te. For denne 2 ss. skjeer samling bryg 2 kopper kokende vann, la for å infuse i 10-15 minutter, avløp. Tilsett sukker etter smak.
Drikk 1/2 kopp 3 ganger daglig etter måltider.

Dermatittbehandling

Dermatitt er en betennelse i huden forårsaket av mekanisk eller kjemisk eksponering. Separat de akutte og kroniske former for sykdommen.


For akutt dermatitt er preget av rødhet i huden, utseendet av ødem og blærer på det, som brister med dannelsen av slitasje og til og med sår. Kløe og brennende følelse og prikking, selv smerte. I noen tilfeller opptrer nekrose av huden.


Kronisk dermatitt utvikler seg med langvarig eksponering av huden for eventuelle irritasjoner. Ofte fremkaller utseendet ved friksjon av huden på grove klær eller tette sko, langsiktige ikke-helbredende forbrenninger eller frostbit, eksponering for røntgen og radioaktiv stråling. Sykdommen manifesteres ved en fortykkelse av stratum corneum i huden, hvor hudlinjene er tydelig synlige. Ofte blir huden blåaktig.


Vanligvis påvirkes dermatitt av arbeidstakere i industrielle bedrifter som er i konstant kontakt med kjemiske og fysiske irriterende stoffer.


For å forhindre utvikling av dermatitt eller å kurere en allerede startet sykdom, er det nødvendig å lage lotioner og vaske de berørte delene med celandine flere ganger om dagen. Om sommeren må knuste friske blader av celandine påføres huden, noe som raskt vil lindre betennelse.


I tilfelle av dermatitt, er det ikke nødvendig å bruke infusjoner innvendig, fordi det er en ren hudsykdom, selv om forebyggende infusjoner vil være svært nyttige for å øke kroppens motstand.

Kjøttkraft fra celandine

Hell 4 ss. skje tørt urt celandine i en emaljepanne, hell 1 l kaldt vann, lukk pannen med et lokk. Kok og kok i 10 minutter. Fjern avkoket fra varmen og la det gå i 8 timer. Stam og kjøle i 3 dager.
Kjøttkraft vasker den berørte huden, gjør lotioner og legger til badet.


Lotioner for behandling av akutt gråtende dermatitt

I den akutte form for dermatitt med alvorlig kløe og gråtende hud, brukes en sterkere bouillon av celandine.
Legg 2 kopper finhakkede urter sammen med røttene i en emaljepanne, hell 1 l kaldt vann og kok opp. Lukk lokket og hold på lav varme i 30 minutter. Infusere ved romtemperatur i 3 timer, deretter belastning og bruk for lotioner og varme lokale bad, som må gjøres 5-6 ganger om dagen.
Dette middelet reduserer betennelse og tørker huden.
Badekar og lotioner kan brukes til barn etter 12 år.

Seborrhea behandling

Seboré er en hudsykdom forbundet med en forstyrrelse av sebaceous kjertlene. Dette fremgår av navnet på sykdommen - i oversettelse fra det latinske talg betyr "fett", og rheo er oversatt som "nåværende". Sebaceous kjertlene produserer for mye sebaceous sekresjon, som også er overmettet med fettsyrer. Seboré kan oppstå på alle områder av huden hvor det er talgkjertler, men påvirker ofte hodebunnen, ansiktshuden (nasolabial trekant), bryst og rygg. I disse områdene er sebaceous kjertlene mest.
Blant årsakene til seboré, er hormonelle lidelser i første omgang, hvor nivået av androgener (mannlige kjønnshormoner) øker og nivået av østrogener (kvinnelige kjønnshormoner) reduseres. Andre årsaker er mangel på B-vitaminer, matallergier, forstyrrelser i nervesystemet og gastrointestinale sykdommer. En viktig rolle i utviklingen av sykdommen er spilt av genetisk predisposisjon.

Seborrhea er en svært vanlig hudsykdom som ofte oppstår under ungdomsårene - i løpet av hormonell justering av kroppen, det vil si i alderen 13-15 år. Ca 25 år med seboréforverring passerer, men for noen mennesker forblir det for livet og er allerede tydelig i modne og eldre alderen. Menn lider av denne sykdommen oftere enn kvinner.

Det er to former for sykdommen: fett og tørt.

Når oljeholdige seboréporer blir sterkt forstørret og tilstoppet med mørkfarget plugger.
Hvis sykdommen ikke blir behandlet, blir huden sterkt betent, deretter grov og blir som en appelsinskall, og håret faller på det berørte området og balding former.
Tørr seborrhea forårsaker peeling og flass, det er preget av ikke-inflammatorisk, men ved soppinfeksjon i huden.


Seborrhea terapi er veldig lang, men det vil lykkes hvis du er tålmodig og ikke gir opp behandling selv under midlertidig lindring. Samtidig er det nødvendig å utelukke faktorene som provoserer sykdommen - å følge dietten, tarmene og tilstanden i nervesystemet.


Bruken av infusjoner av celandine innsiden vil bidra til å gjenopprette tarmmikroflora og hormonbalanse, samt støtte din styrke i perioder med emosjonell overstyring.

Seborrhea olje

Legg 2 kopper tørkehakkede urter eller 4 kopper ferskt hakket celandine i en emaljepanne. Hell råstoff 0,5 liter uraffinerte vegetabilsk olje, bedre lin. Rør og la det simre i et vannbad over svært lav varme i 3 timer. Sørg for at vannet i den større tanken (vannbad) ikke koke bort. Fjern deretter gryten og legg den på bordet i ytterligere 3-4 timer. Deretter spenne væsken og hell den i en glassburk innpakket med en mørk klut eller et papir (du kan ta en flaske mørkt glass).


Kapasitet til å lukke tett og lagre på et mørkt, kjølig sted. Ved riktig oppbevaring beholder oljen sin helbredende egenskaper i opptil fem år.


Påfør oljen på de berørte stedene med et tynt lag i flere trinn: Påfør en gang, vent deretter noen sekunder til produktet er absorbert, bruk oljen igjen og vent igjen, og så 3-4 ganger. Prosedyrer for å gjøre om morgenen og kvelden før sengetid. Med sterk seboré kan du gjøre prosedyren 3 ganger om dagen.


Den andre søknaden: Påfør olje 3-4 ganger med et intervall på 15-20 minutter, 2-3 ganger om dagen.


Denne oljen er effektiv ikke bare for seboré, men også for psoriasis, allergisk dermatitt, samt ungdoms akne.

Dekoksjon for behandling av seboré i hodebunnen

Hell 1 ss. skje celandine urter i en porselen oppvask med et glass kaldt vann og varme i et vannbad under et lokk i 30 minutter. Deretter avkjøles ved romtemperatur i 40 minutter, stamme og hell buljongen i en annen beholder.
Gni verktøyet i hårrøttene 4-5 ganger om dagen. Effekten er merkbar etter 2-3 dager.
Infusjon for behandling av seboré i hodebunnen. For behandling, er en sterk infusjon av urter som forbedrer de anti-inflammatoriske og antifungal effektene av celandine kreves.
Bland 2 ss. skje celandine urter, 4 ss. skjeer av serien av trippel og 1 ss. skje med horsetail, bland godt. Samle opp lagret på et tørt sted ved romtemperatur. 2 ss. skje blandingen hell 1 kopp kokende vann og la i 1 time under et lokk, deretter belastning.
Infusjon gniddes over natten i hodebunnen etter vasking. Prosedyren gjentas annenhver dag, og deretter etter ytterligere to dager.

Behandling av akne vulgaris

Akne oppstår som følge av overdreven sekresjon av talgkjertlene og betennelse i hårsekkene, som ofte finnes på bakgrunn av ubalanse mellom kjønnshormoner - androgener og østrogener. Nivået av androgener med akne er dobbelt så høyt som normalt, og derfor opptrer akne for det meste under ungdomsårene under puberteten. I varierende grad lider de fleste ungdommer av dem, noe som avhenger av følsomheten til talgkjertlene til hormoner. Dette er i stor grad bestemt av genetisk predisposisjon. Mer vanlig akne er gutter enn jenter.


Inflammasjon av follicles - hårsekkene - forårsaker en blokkering i porene der bakterier begynner å formere seg. Bevist at dette bidrar til en mangel på sink i kroppen. Utseendet av akne samt seborrhea, provoserende stramme klær, varmt og fuktig klima, samt bruk av steroider av tenåringer anaboliticheskih (for muskelutvikling) og noen p-piller og fet kosmetiske rensemidler og kremer.

Akne behandling

Med fersk eller forhøstet juice av celandine fuktighet gaze, brettet i 3 lag, og smøre huden der det er akne. Vent noen minutter til juice er absorbert i huden, og bruk deretter gasbind fuktet med juice igjen. Etter 10 minutter vasker du ansiktet med kokt vann. Utfør prosedyren 3-4 ganger om dagen. Kanskje den første behandlingsdagen er det ingen merkbare resultater, men etter noen dager vil effekten bli merkbar, og etter 1-2 uker vil akne forsvinne helt.
Når du løper akne, vil det kreve hyppigere smøring av de berørte områdene av juice. Om nødvendig, etter en to-dagers pause, kan behandlingsforløpet gjentas.

Infusjoner til intern bruk

Praktisk for enhver hud sykdom, er eksterne agenter alene uunnværlige. Tross alt er huden en indikator på generell human helse, av prosessene som skjer i kroppen. Derfor er det nødvendig å behandle sykdommen fra innsiden, ta medisinske urteinfusjoner, blant hvilke celandine tar førsteplassen. Disse infusjonene bidrar til å normalisere nedsatt metabolisme, gjenopprette tarmmikrofloraen og forbedre immuniteten, og dermed bidra til herding av hudpatologi. De er egnet for alle som lider av furunkulose, juvenil akne, eksem, diatese og andre smittsomme og allergiske hudsykdommer.

Oppskrift nummer 1

Bland 2 ss. skje celandine urter, 4 ss. skjeer av burdock rot, 4 ss. Fytosteroler av urt St. John's wort, 2 ss. skjeer med peppermynteblader, 2 ss. skjeer av calendula blomster, 3 ss. skjeer av bjørkblader, 3 ss. plantain leaf skjeer; 3 ss. Skjeer av blandingen plasseres i en emalje gryte og hell 2,5 kopper kokende vann. Varm i et vannbad under et lokk i 30 minutter. Avkjøl til romtemperatur i 30 minutter. Strain.
Ta 1/2 kopp 3 ganger om dagen i 20 minutter før måltider. Behandlingsforløpet er to uker, ta deretter en pause i to uker, om nødvendig, gjenta behandlingen.

Oppskrift nummer 2

Denne infusjonen er utarbeidet på samme måte som den forrige, men samlingen av samlingen vil være forskjellig.
Bland 3 ss. skje celandine urter, 2 ss. skjeer av knotweed urt, 3 ss. skjeer av blader av en klar hvit og 4 ss. skjeer av violet blomster tricolor. Samling lagret i en glassburk. For å forberede infusjonen ta 2 ss. skje blandingen og hell den med 1/2 liter kokende vann. Smør i 30 minutter, avkjøles ved romtemperatur og belastning.
Ta 1/3 kopp 30 minutter før måltider 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er to uker, ta deretter en pause i 2 uker, om nødvendig, gjenta behandlingen.

Neurodermatitt behandling

Atopisk dermatitt - en kronisk sykdom som fører til en rekke årsaker: genetisk predisposisjon, immunologiske lidelser, lidelser i nervesystemet, allergi, patologi av det endokrine system og intestinal dysbiosis.


Neurodermatitt kan ikke forveksles med andre hudsykdommer, fordi den alltid begynner med sterk kløe som stadig forfølger pasienten. I begynnelsen er det ingen tegn på betennelse på huden, bare etter at kammen begynner å rødme, vises små flate knuter på den, som senere blir dekket med en skorpe og avskalles. Lesjonene har en ikke-jevn struktur: i midten er huden tykkere og rød, lateralt dekket med hvite eller rosa knuter, og i midten - pigmenterte flekker.


Avhengig av formen av nevrodermatitt, påvirkes forskjellige hudområder. Med begrenset form av sykdomsprosessen som er involvert i baksiden av halsen, bak knærne og steder albuen, innsiden av lårene og overarmene, perineum. Diffus nevrodermatitt sprer seg til alle deler av kroppen, huden på dem flager og tørker sterkt, skalaer, skorper og jevn sprekker dukker opp.


Neurodermatitt med alder fortsetter mer og mer aktivt, sykdommen forverrer ikke, men gjenopptrer, fordi dens årsaker ikke utryddes. De tilsatt alle de nye faktorer som utløser sykdommen, så som forgiftning, metabolske forstyrrelser og andre. Dette bidrar til utviklingen av sykdommen og feilernæring, antibiotika, kroniske infeksjoner.


Behandling av nevrodermatitt består ikke bare av eksterne effekter på huden, men viktigst av alt ved å eliminere den underliggende årsaken til sykdommen. Derfor, sammen med hudsalver og lotioner, er det nødvendig å bruke urteinfusjoner inni.

Neurodermatitt salve

Ta 50 g tørr urt Chelidonium 500g pattedyr olje, 250 g av usaltet smør, 100 g av strimlede bjørk knopper, 100 g av pulver av furubark, 100 g bivoks, 30 g pulverisert kritt og 50 g pulver av tørre bjerkeblader.
Legg smør og bivoks i en emaljepanne og sett på brann. Fortsett å røre, kok opp. Deretter legges furu bark til denne massen og holder over lav varme i ytterligere 10 minutter, omrør hele tiden.


Tilsett celandine og bjørkblader, kok blandingen i 5 minutter, hell deretter i smør, rør og legg kritt. Deretter setter du kasserullen i ovnen på lav varme i 2,5 timer, med jevne mellomrom fjerne og blande innholdet. Deretter legger du bjørkeknopper i den resulterende massen og legger pannen på ovnen på lav varme i 10 minutter igjen. Kjøle blandingen ved romtemperatur. Etter 6 timer, når salven har avkjølt helt, legg potten tilbake på brannen, kom med koking, deretter spenne den varm og hell den i glassglass, lukk dem tett. Hold salven på et mørkt, kjølig sted i ikke mer enn ett år.


Påfør salven på et rent bomull eller linnet stoff og påfør den berørte huden 3-4 ganger om dagen. Etter den andre prosedyren vil effekten bli merkbar. Dette verktøyet lindrer perfekt kløe og betennelse, myker huden.

Behandlingsbad for dermatitt

For å gjøre badet virkelig effektivt, lag en infusjon av blandingen av urter som er oppført i oppskriften. Du trenger ganske mange planter, så ikke alle av dem kan være til stede. Å vite om sykdommen din, er det bedre å samle inn eller kjøpe alle nødvendige ingredienser på forhånd og forberede en samling. Men hvis du fortsatt ikke finner noen urter, kan du begrense deg til de syv plantene som er oppført først.


Bland 2 ss. skje celandine urter, 4 ss. skjeer av gress horsetail, 4 ss. skjeer med neseblader, 6 ss. spiseskjeer av birkeblader, 4 ss. skjeer rhizomes av wheatgrass, 4 ss. skjeer med burdock blader, 4 ss. skjeer av gress av fjellklatret fuglen (disse urter kreves!), 2 ss. Fytosteroler oregano urt, 5 ss. skje gress nivyanka vanlig. Plasser tre glass av blandingen i en stor emaljepanne og hell 5 liter vann ved romtemperatur. Dekk potten med et lokk og legg på brannen. Når vannet koke, slår du av gassen og la det komme i infusjon i 1 time. Deretter belastes infusjonen og legges til badet med vann, temperaturen er 37-38 ° C.


Terapeutisk bad med denne infusjonen av urter for å ta 2 ganger i uken i 20 minutter i 3 uker. I løpet av denne tiden forsvinner hudlesjoner vanligvis.
Badet har en tonic effekt og stimulerer stoffskiftet ikke bare i dermatitt, men også i seboré, nevrodermatitt og andre hudsykdommer.

allergi

Hudutslett, urticaria, dermatitt - alt dette er manifestasjoner av allergi, som manifesterer seg i forskjellige mennesker på forskjellige måter. Allergien selv er en økt sensitivitet i kroppen til et bestemt stoff eller næringsmiddel - et allergen. De vanligste allergenene er støv, dyrehår, fisk, sitrus, sjokolade.
Siden manifestasjonene av allergi er svært individuelle, da folk utsatt for det, vet de selv hva og i hvilken grad kroppen reagerer. Men det er en allergi av en annen natur - smittsom. Det utvikler seg mot bakgrunnen av virussykdommer og forårsaker ofte en hoste eller rennende nese av allergisk og ikke-viral natur.


Allergiske manifestasjoner forekommer på huden. Derfor, hvis kulde har helbredet, bør antihistaminer tas sammen med antiinflammatoriske legemidler.
Det er celandine som er et sterkt anti-allergisk og hudrensende middel.
Den brukes i form av infusjoner som en drink, til smøring og gnidning av den berørte huden, og tilsettes også til terapeutiske bad.

Infusjoner til intern bruk

Oppskrift nummer 1

Hell 1 ss. skje celandine og 1 ss. skje kokende vann og hold i et vannbad under et lokk i 40 minutter. Deretter avkjøles i 30-40 minutter og belastning.
Ta 1 ss. skje i 20 minutter før måltider 3 ganger om dagen i to uker. Ta en pause i to uker og gjenta behandlingen.

Oppskrift nummer 2

Bland 1 ss. skje celandine urter, hop kjegler, hakket valerian rot, motherwort og calendula; 1 ss. en skje av blandingen helle 2 kopper kokende vann.
Infuse under lokket eller i en termos i 2 timer. Strain.
Ta 1 ss. skje 20 minutter før måltider 3 ganger om dagen i en måned. Ta en pause i to uker og gjenta behandlingen.
Legemidlet virker gradvis, sakte, men gir en veldig god, varig effekt.

Oppskrift nummer 3

Legg 1 ss. skje hakket gress celandine i en termos og hell 0,5 liter kokende vann, la i 4 timer. Strain.
Ta 1/4 kopp 2 ganger om dagen - om morgenen og om kvelden, uavhengig av måltidet.
Infusjoner for lotioner og vasker med hudutslett

Oppskrift nummer 1

Legg 4 ss. skje celandine i en emaljepanne og hell 1/2 liter kaldt vann. Kok, hold på brannen i ytterligere 5 minutter. Deretter insisterer du på 6 timer under lokket. Strain.
Fukte en sengetøy i infusjonen og søk på de berørte stedene. Legg verktøyet i et bad med en vanntemperatur på 36-338 ° C.

Oppskrift nummer 2

Hell 1 ss. skje celandine urter og 1 ss. skje av røde kløverblomster i en termos med 2 kopper kokende vann. Insister 8-9 timer, det er bedre å gå over natten. Deretter belastning.

Påfør på huden vev fuktet med infusjonen, eller vask infusjonen av den berørte huden 3 ganger daglig i en måned.

Oppskrift nummer 3

Bland 1 ss. skjeen hakkede urter celandine, calendula, hummer og eik bark. Deretter 2 ss. skje blanding å plassere i en glassfat og hell 1/2 liter kokende vann. Lukk lokket og fyll det i 1 time. Deretter belastning.
Påfør lotioner med infusjon på de berørte områdene i 10 minutter, vent deretter til huden tørker, ikke skyll. Prosedyrer gjør 3 ganger om dagen til huden er renset.

Hudsalve

Bland 2 ss. skjeer av celandine gress, hop kjegler, løvetann rot, tricolor violet gress, bjørk knopper. Til den resulterende oppsamlingen tilsett 200 g petroleumsglass og bland den forsiktig massen forsiktig. I en keramikk eller metallgryte setter du blandingen i ovnen på middels varme i 30 minutter. Kult til romtemperatur. Når massen har avkjølt, overfør den til en glassburk med et tett skrudd lokk.
Et tynt lag med salve for å smøre den berørte huden 3 ganger om dagen, vask ikke av.
Behandling utføres til fullstendig gjenoppretting.

Behandling av psoriasis (scaly depriving)

Psoriasis er en annen kronisk sykdom som er nært knyttet til tilstanden i nervesystemet. Den er basert på genetiske faktorer, og utgangspunktet er stress, nervesmerter, smittsomme sykdommer, endokrine sykdommer og narkotikaallergier.

Sykdommen kan begynne i alle aldre - både i barndommen og i alderen.
Tegn på psoriasis er svært karakteristiske: hovedsakelig på templene, pannen, nakken og hodebunnen, vises uutholdelig, skumle rosa flekker med klare konturer, dekket med hvite vekter. Noen ganger vises plakkene først i foldene - albuer og knær. Gradvis spredte de seg over hele overflaten av huden.
Psoriasis i sin avanserte form kan betydelig påvirke tilstanden i nervesystemet, forstyrrelser som igjen vil føre til videre progresjon av sykdommen. Derfor bør selv de knapt merkbare første tegn på psoriasis umiddelbart behandles i kombinasjon, og påvirker ikke bare huden, men eliminerer også de dypere årsakene til sykdommen.

Infusjoner til intern bruk

Oppskrift nummer 1

Bland 1 ss. en skje med gress og roten av celandine, 1 ss. en skje med gresarrangement trippel, 1 ss. skjejurt St. John's wort, 1 teskje black elderberry flowers, 1 ss. skje av kalamusrot, 1 ss. en skje med gresshestesko, 1 ss. Seske med mais silke, 2 ss. skjeer av lingonberry løv og 1 ts av roten av elecampane. En spiseskje av blandingen helle 2 kopper kokende vann. Infusér i termos eller under lokk i 4 timer. Strain. Ta en infusjon på 1/3 kopp etter frokost og før sengetid.

Oppskrift nummer 2

Denne infusjonen er svært effektiv i det avanserte stadium av psoriasis. Det må tilberedes i en dag umiddelbart før bruk. Du kan insistere på urter i en termos, slik at du brygger for hele natten.
Bland 1 ss. skje celandine urter, 3 ss. Skjeer av grønt lin, 4 ss.
skjeer av urt St. John's wort, 3 ss. skjeer av gressfioler tricolor, 3 ss.
Fytosteroler calamus root marsh, 3 ss. skjeer av gresshestesko og 2 ss. skjeer av calendula blomster. Hell 1 ss. skje en blanding av urter 1,5 kopper kokende vann, insistere under lokket eller i en termos i 4-8 timer. Strain.
Infusjon deles likt i to doser - om morgenen og kvelden en time etter måltidene.
Ta medhjelpen ikke mer enn en uke, ta en pause i 3 dager, og avhengig av ditt velvære, fortsett å ta en annen uke. Hvis utslett fortsatt er, kan du gå til en mer forsiktig infusjon med følgende oppskrift.

Oppskrift nummer 3

Infusjonen er spesielt effektiv i begynnelsen av psoriasis eller etter behandling med infusjon, laget i henhold til forrige oppskrift.

Bland 1 ss. skje celandine urter og 1 ss. skje med fiolett tricolor gress. Hell opp samlingen av 2 glass kokende vann og fyll det i 2 timer. Deretter belastning.

Ta 1 ss. skje 4 ganger om dagen en time etter måltider.

Medisinering til behandling av avansert psoriasis

Hvis sykdommen utvikler seg, til tross for behandlingen, eller tiden er gått glipp av, og sykdommen har oppnådd en alvorlig form med stor skade på hudoverflaten, vil denne infusjonen av urter hjelpe. Urter insisterer umiddelbart før bruk.

Bland 1 ss. skje celandine urter, 1 ss. skjejurt St. John's wort, 1 ss. skje altea medisinske, 1 ss. skje av valerianrot og 3 ss. skjeer av gress alternativ trefoldig. I en kasserolle hell 2 ss. samling skjeer og hell 1/2 liter kokende vann.

Infuse under lokket i 6 timer.

Ta infusjonen 2 ganger om dagen for 1/2 kopp nødvendigvis i form av varme og strengt 40-50 minutter etter et måltid.

Infusjon for behandling av psoriasis med samtidig allergiske reaksjoner på medisiner og mat

Bland 1 ss. skje celandine urter, 2 ss. skjeer av lakrisrot, 3 ss. skjeer av serien av trippel og 1 ss. en skje med oregano urt. Ta 2 ss. skjeer av denne blandingen, hell den med 2 kopper kokende vann og la det stå under lokket i 4 timer. Deretter belastning.

Ta 1/2 kopp 2 ganger om dagen 40 minutter etter måltider.

Tinktur for ekstern bruk

Infusjonen er gjort på 70% alkohol.

Hell 1 ss. en skje av hakkede celandine gress 150 g alkohol i en glassbeholder, lukk lokket tett og stå i 10 timer på et mørkt sted. Stamme og bruk for kremer.

Tørk det berørte området om morgenen med en trag eller gasbind dyppet i tinktur. I løpet av dagen smør huden med olivenolje slik at den ikke tørker ut, og om natten fester du gasstur dyppet i vannkamille til dette stedet om natten. Prosedyrer å gjøre i løpet av uken. Denne kombinasjonsbehandlingen gir gode resultater.

Helbredende bad

Terapeutiske bad bør bare utføres i kombinasjon med to andre typer behandling - gadgets og drikker urteinfusjoner, ellers vil effekten være svak. Temperaturen på vannet i badekaret skal være varmt nok, men ikke høyere enn 45 ° C. Slike bad kalles varmt. De tas kun om natten, etter dem, uten å skylle, suge kroppen med et håndkle og ligge i sengen. Bad kan tas daglig, og med milde allergiske manifestasjoner - annenhver dag. Behandlingsforløpet er 5-7 bad, ta deretter en pause i 2 uker. Gjenta om nødvendig behandlingen, men i de fleste tilfeller er dette ikke nødvendig, ettersom sykdommen går.

Varmt bad kan også tas av barn, men vannet på vannet bør være mindre enn 38-40 ° C.
Om dagen kan du ta et varmt bad fra celandine. Det tolereres lettere, men det gir en svakere, men likevel langvarig effekt. Slike prosedyrer vises til personer som ikke tåler varmt vann, samt til pasienter med milde manifestasjoner av psoriasis i den første fasen av sykdommen. Disse badene har en svært gunstig effekt på hele kroppen, beroliger nervesystemet og øker immunforsvaret. De blir vist for barn fra en alder av syv år.
Men mens du tar noen bad, må du overvåke ditt eget trivsel.

Varmt bad

Plasser 1 kopp hakket celandine gress i en stor emalje panne, hell 4 liter kaldt vann. Slå på brannen og kom med koking. Deretter fjernes fra varme og insisterer under lokket i 1 time. Stamme og legg til badekaret med et vannvolum på 20-30 liter.
Varigheten av badet bør ikke overstige 10 minutter. Du må fokusere på trivsel, fordi urter for hver har en individuell effekt.

Varmt bad

Bland 1 ss. skje celandine urter, 2 ss. skje rhizomes valerian, 3 ss. Fytosteroler av urt St. John's wort, 2 ss. skjeer av gress suksess tripartite, 4 ss. skjeer av eng kløver blomster, 2 ss. skjeer av calendula blomster og 2 ss. skjeer av timian gress krypende. I en emaljepanne legger du 1,5 kopper av blandingen og heller kaldt vann over det. Sett gryten på brannen, ta væsken i kok og hold den over lav varme i ytterligere 5 minutter. Deretter avkjøles ved romtemperatur i 1 time. Stamme og legg til badet med en vanntemperatur på 33-35 ° C.
Varigheten av prosedyren er 15-20 minutter. Bath bør tas annenhver dag.
Behandlingsforløpet er 10 bad. I løpet av denne tiden er huden fullstendig restaurert.

Behandling av hud tuberkulose

Tuberkulose er en rekke lesjoner forårsaket av tuberkulose mikrobakterier (Koch-bakterier).

Eksterne symptomer avhenger av sykdommens form - brennvidde eller formidling.

Fokalformen inkluderer lupus vulgaris, sclophoderma, våt og ulcerativ tuberkulose. Og for å spre - papulonekrotisk tuberkulose og induktiv erytem. Det vil si hudskader kan være svært varierte, i noen tilfeller lik dermatose.

Årsaken til sykdommen er oftest den allerede eksisterende tuberkulose i indre organer. Fra dette tuberkuløse fokuset kommer sykdomspatogen inn i huden og subkutant vev gjennom blodet eller lymfene, hjulpet av hormonelle lidelser, nervøs overbelastning og andre smittsomme sykdommer. Mye sjeldnere forekommer tuberkulose i huden når den er skadet og direkte infisert.

Hvis du mistenker tuberkulose, må du bestå en blodprøve. Men å behandle de eksterne manifestasjonene av tuberkulose må begynne med det samme.

Celandine til ekstern bruk

Fersk eller hermetisert celandine juice 3-4 ganger om dagen for å smøre den berørte huden.


Salve av celandine

Bland i et vannbad til en homogen masse på 1 ss. skje tørr pulverisert urt celandine og 10 ss. skjeer Smaltsa. Kul salve ved romtemperatur. Oppbevares i kjøleskapet i mer enn seks måneder.
Salve for å smøre den berørte huden 2 ganger om dagen.
Infusjon for komprimerer
Det er alltid bedre å få denne infusjonen til hånden, fordi det er umulig å lage mat raskt - det vil ta minst en uke. Infusjon hjelper med skader på huden, slik at det kan gjøres på forhånd, selv om sommeren, ved hjelp av en frisk plante. Men tørt gress vil gjøre. Ved kutan tuberkulose har komprimering ved bruk av infusjon en uttalt positiv effekt.
Hell 3 kopper knust fersk eller tørt urt celandine 1/2 l vodka, lukk lokket og sett på et mørkt sted. Insister 7 dager. Deretter ristes godt og strekker, forsiktig trykker på råmaterialet. Infusjonen helles i en flaske, fortrinnsvis fra mørkt glass, og tett lukket. Oppbevar tinktur på et mørkt sted.
Med tinktur, gjør komprimerer på den berørte huden: fuktighetstanker brettet i flere lag i verktøyet, legg det på huden, dekk bandasjen med et stykke polyetylen, og varm det med en ullduk over det. Fest opp slik at kompressen ikke avtar, og hold den i to timer. Det er best å sette komprimerer om natten. Prosedyrer gjør daglig i løpet av uken. Som regel er dette nok til å lindre tilstanden. En uke senere kan behandlingen gjentas.

Behandling av furunkulose

Denne hudsykdommen er preget av en akutt purulent-nekrotisk betennelse i follikkelen (hårfollikel) og det omkringliggende vevet. På stedet for betennelse oppstår en tett, veldig smertefull nodul med rød farge, som raskt vokser i størrelse og ofte forårsaker ødem i nærliggende vev. Etter noen dager bløter knuten og åpner, frigjør pus og nekrotisk stamme. Etter dette passerer den inflammatoriske prosessen, den resulterende såroverväxten, men etter at den forblir knapt merkbar arr.

Koket kan være enkelt, i så fall er det trygt åpnet og ikke lenger vises, men lokalisert furunkulose utvikler seg noen ganger, der det er flere purulente betennelser plassert ved siden av hverandre.
Dette skjer når den underbehandlede først koker eller vasker stedet der den er plassert. Det er en annen type sykdom - flere furunkulose. Dette er en kronisk prosess der kokter vises på kroppen på forskjellige steder. Det er forårsaket av en generell svekket tilstand i kroppen, mangel på B-vitaminer, og til og med diabetes.

Olje til behandling av koke
Bland 1 kopp hakket grøntgress med 1 liter havtorn eller linolje (hvis ikke, kan du ta solsikker, men effekten blir verre), sett den i en glassburk med et tett deksel.

Flere Artikler Om Typer Acne