Salisylsyre er en kjemisk forbindelse av naturlig opprinnelse med en uttalt antiinflammatorisk effekt. Den ble først oppnådd fra pilbark av den italienske Rafael Piria.

Siden oppdagelsen av denne forbindelsen i 1800-tallet, har den blitt mye brukt i fremstilling av legemidler på grunn av dets helbredende egenskaper. En av formene av salicylholdige stoffer er en salve basert på den.
Sammensetningen inkluderer:

 • salicylsyre (fra 10 mg stoff per 1 g salve - 1% salve);
 • hjelpestoffer.

Når anbefales det å bruke

Verktøyet på basis av salicylsyre har uttalt antiinflammatoriske, antiseptiske og tørkeeffekter. Brukes til lokal behandling av huden med:

 • dermatologiske sykdommer forårsaket av hormonelle lidelser (uttalt acne under puberteten);
 • smittsomme og inflammatoriske sykdommer på grunn av infeksjon av hudssår;
 • forbrenninger av varierende alvorlighetsgrad;
 • lav mykotisk natur, samt eksem eller psoriasis av ulike former;
 • calluses, corns;
 • vorter;
 • hyperhidrose av ekstremitetene (overdreven svette av hender og føtter);
 • fett seboré.

Kontra

Før du lærer hvordan du bruker salicylic acne salve, bør du først gjøre deg kjent med kontraindikasjoner og forholdsregler.

Forsiktig bør brukes:

 • gravide kvinner, spesielt de som har svangerskapstid innenfor de første 12 ukene;
 • i store mengder salisylsyre, som er i salven, kan ha en teratogen effekt, samt forårsake det såkalte Rey-syndromet. Det er nødvendig å studere bruksanvisningen for dosering;
 • Av samme grunn anbefales det ikke å bruke agenten til behandling av sykdommer hos spedbarn og småbarn, inkludert for akne i ansiktet;
 • Det er kategorisk umulig å bruke stoffet med individuell intoleranse mot dets komponenter, så vel som med nyresvikt;
 • Ikke bruk i behandling av ansikts-, kjønnsvorter eller formasjoner som er nær eller på moles og fødselsmerker.

Instruksjoner for bruk

Før du bruker salisylsalve, må du lese instruksjonene for bruk, noe som gjør at du effektivt kan bli kvitt akne og andre hudsykdommer:

 1. Det bør brukes topisk med rene hender i form av applikasjoner eller dressinger, eller i et tynt lag, uten å gni inn i huden.
 2. Før det påføres, er det nødvendig å behandle såroverflaten ved å fjerne døde vev, akkumulert ekssudat, purulente formasjoner og blodpropper.
 3. Hvis sårflaten er fraværende, bør du avfette og rengjør det behandlede hudområdet med delikat såpe eller vanlig vann.
 4. Det brukes vanligvis om natten før sengetid, hvis det er et bandasje, blir det forandret daglig til en ny.

Behandlingsforløpet med salicylsalve for akne avhenger av sykdommens type og kan variere fra flere dager til 20 dager.

Hvor kan man kjøpe verktøyet

Salisylsyre og sink salve (inkludert akne) kan og bør påføres over natten. En hvilemodus i en drøm gir minimal kroppsbevegelser, en statisk posisjon av problemflaten, noe som sikrer bedre absorpsjon av legemidlet, og dermed større penetrasjon av legemidlet inn i kroppen.

Akne og akne behandlinger

En av de vanligste aktuelle preparatene som brukes til behandling av akne, er et salicylbasert produkt, inkludert salicylisk anti-akne salve.

 1. Du kan også bruke alkoholløsninger eller lotioner basert på den. På grunn av sin anti-inflammatoriske og antiseptiske egenskaper er salicylsalve for akne utmerket for å bli kvitt inflammet akne, hvite og hudormer, komedoner, flekker, etc. Positive vurderinger, samt bilder før og etter søknad, vil bidra til å sikre dette.
 2. Etter påføring forsvinner inflammatoriske prosesser, porer renses, og purulent innhold kommer ut. Det anbefales, om mulig, å slutte å bruke sminke samt hudpleieprodukter på tidspunktet for behandlingen. Kanskje kompleks behandling med andre legemidler som hjelper til med behandling av akne av ulike former.
 3. Behandlingsforløpet kan vare opptil fire uker, og om nødvendig kan det gjentas etter en pause. Det skal imidlertid bemerkes at verktøyet er effektivt for åpne eksterne utslett. Absolutt ikke effektiv for subkutan betent akne eller okkludert akne.

En god og effektiv kombinasjon av salisylsalve og sink akne salve kan øke hastigheten på behandlingen.

Blant analogene kan man skille andre salicylholdige stoffer:

 • Salisylalkohol;
 • Salicylo-sinkpasta (Lassar pasta);
 • Call picker.

Produktanmeldelser

Salisylbaserte medisiner, inkludert salisylsalve, er mye brukt for akne-utsatt hud. Anmeldelser av bruken av dette middelet er ofte positive og vil hjelpe deg med å finne ut om salicylisk salve hjelper med akne.

Periodisk kommer jeg over et akneproblem, og det ser alt ut som stor, betent akne med et purulent hode i ansiktet, og noen ganger i brystområdet. Problemet er fortsatt det samme. I begynnelsen gnidd jeg alkohol, pimples passerer sakte, men huden blir veldig tørr. Du begynner å smøre med fett krem ​​- akne blir mer. En ond sirkel av noe slag. Så kjøpte hun salisylsalve. Det er salisylsalve mot akne, og ikke en alkoholløsning av åpenbare årsaker. Jeg likte resultatet: akne forsvinner raskere, huden tørker ikke i det hele tatt. Brukt verktøyet i henhold til instruksjonene i 10 dager. Allerede etter den tredje søknaden begynte jeg å legge merke til en positiv trend, og ved slutten av aknebehandlingskurset, som det hadde skjedd.

Jeg vil snakke om den fantastiske bruken av salicylisk salve på akne på ansiktet i hans tilbakekalling. Jeg har tilpasset meg til å lage en krem ​​med salicylic. Jeg legger bare til salicylsalve til min vanlige ansiktscreme (sommeren er ikke så fet og tett), og i perioder med "kvinnedager" søker jeg på ansikt og problemområder, fordi det er i slike perioder at min akne trives. Salicylic acne salve på ansiktet håndterer sin oppgave, selv som en del av et hudpleieprodukt. Separat, jeg prøvde aldri å bruke dette middelet, jeg var redd for å få forbrenninger eller en negativ reaksjon fra huden, og som en del av kremet reduseres konsentrasjonen av legemidlet, derfor reduseres sannsynligheten for en negativ effekt.

Datteren min (14 år) begynte å ha rikelig betent utslett på ansiktet hennes, tilbake og til og med hennes bryster. Var hos legen, refererte han til den raske puberteten, foreskrev et par narkotika og denne salicyliske salven for akne i ansiktet. Kanskje bruken øker effekten av essensielle medikamenter, men det var ikke lenge i kommer. På ansiktet har utslettene nesten forsvunnet, men de har ligget på baksiden, men ikke så betent og skummelt, de blir gradvis avtagende. På råd fra en lege, vil vi gjenta kurset om en måned. Salisylsalve på ansiktet begynte å påføre akne seg selv, bestemte seg selv for å legge igjen en anmeldelse. For nå vil jeg ikke si noe om meg selv, da jeg nettopp har startet kurset, men jeg føler allerede at huden er jevnet og nye kviser ikke synlige.

Acne Salicylic Salve - Slik bruker du for hud fordeler

Få stoffer viser samtidig antiseptiske, seborrhea og keratolytiske egenskaper, mens de fortsatt er trygge for helse. Salicylic acne salve er bare et slikt stoff. Verktøyet normaliserer arbeidet i sebaceous kjertlene i huden, løser overflødig hornhinne, reduserer bakteriens aktivitet. Konsentrasjonen av salicylsyre i salvenes sammensetning for behandling av akne bør være fra 2 til 5%. Hvis det aktive stoffet inneholder 10%, brukes legemidlet til å kvitte seg med papillomer, korn, fettutslett med psoriasis.

Hvorfor salicylic salve hjelper mot akne

I mild til moderat akne behandles salicylsyre 2% og en salve med samme navn med samme konsentrasjon av den aktive ingrediensen med utslett. Alvorlige former for akne behandles med preparater som inneholder minst 5% av den aktive ingrediensen. Hvorfor er de kvantitative indikatorene så viktige?

Ved høye konsentrasjoner av den aktive komponenten er det en økning i flak, rødhet og tørrhet i huden.

Hjelper salisylsalve for akne? Legemidlet tilhører gruppen farmakologiske keratolytiske legemidler. Salisylsyre i salvens sammensetning lindrer huden fra årsakene til akne og kviser. Verktøyet løser overflødig hornhinne, normaliserer prosessen med peeling. Salven myker sebaceous keratinplugger i porene, og sebum frigjøres fritt på overflaten. Dette eliminerer komedoner, som vanligvis begynner å danne akne.

Med hvilke problemer hjelper behandlingen:

inflammatoriske og smittsomme hudsykdommer (fet seboré, ichthyosis, dyskeratose, psoriasis, kronisk eksem, pyoderma);

brudd på huden med brannsår, kutt og andre sår;

akneutslett av forskjellig opprinnelse;

Salisylsalve har en antiseptisk effekt, renser huden av bakterier, desinfiserer. Anti-inflammatorisk effekt er ledsaget av akselerert helbredelse av skadet hud. Når det gjelder fjerning av korn og behandling av vorter: 10% salve myker dem etter flere bruksområder. Et verktøy med lavere konsentrasjon av salicylsyre har ingen merkbar effekt på disse hudvekstene.

Hvordan behandle akne med salisylsalve

Før du bruker stoffet, blir ansiktet grundig rengjort av sminke, støv, smuss. Du bør vaske eller tørke huden med en lotion, en fuktig antibakteriell tørk. Alkoholinnholdet i tonicet bør ikke være høyere enn 10%.

Dette er viktig! Fra bruk av dekorative kosmetikk er det bedre å nekte (omtrent en måned). Vi må gi huden en pause fra sminke, slik at den tilstrekkelig reagerer på behandlingen.

Salicylisk aknesalve: når og hvordan man skal søke

Første metode:

  Påfør huden en gassduk fuktet i produktet.

Fest denne komprimeringen med en gips, gå på hele natten.

Hvis det er nødvendig, behandler for eksempel hele pannen eller kinnene at petroleumsglassbasen skaper en fettfilm og er dårlig vasket av.

Hvis denne muligheten oppstår, fortsetter behandlingen med 2% salisylsalve i løpet av dagen.

Andre vei:

Produktet brukes bare til akne 2-5 ganger om dagen, uten å påvirke sunne hudområder.

Huden under prosedyren er ikke massert, ikke presset.

Behandlingsforløpet er fra en til tre uker.

Før du bruker salven til å rense ansiktet, kan du bruke infusjoner av urter: kamille, nesle, johannesurt, salvie. Klargjør på 1 del tørket gress til 10 deler vann. Komponentene blandes i en emaljepanne, plassert i 10-15 minutter i et vannbad. Deretter fjernes og avkjøles ved romtemperatur i 30-45 minutter. Filter infusjon, legg til vann i samme volum, som brukes til vask 2 ganger om dagen.

Kontraindikasjoner og andre funksjoner ved bruk av midler

Salisylsalve for akne i ansiktet og kroppen brukes kun eksternt og lokalt. Kontraindikasjoner er overfølsomhet overfor legemiddelkomponentene - syre og petroleumsgelé. Det aktive stoffet kommer fra huden inn i blodet og passerer deretter gjennom nyrene. Denne funksjonen tillater ikke å anvende salisylsalve til personer med nedsatt nyrefunksjon.

Det anbefales ikke å behandle rusmiddelutslett hos barn under tre år. Det er umulig å bruke salve for å trekke på en åpen såroverflate, mol. Når graviditet får lov til å bruke verktøyet, men bare på små områder av huden.

Instruksjoner for bruk salicylisk salve for akne på huden

Salisylsalve er laget på basis av salicylsyre, som først ble oppnådd fra pilbark.

Legemidlet har antiinflammatoriske egenskaper, og brukes i mange dermatologiske sykdommer.

Den mest populære i kosmetikk i behandling av akne og akne.

Kan det brukes til ansiktet?

Legemidlet brukes eksternt for ulike hudbetennelser.

Det er i stand til å redusere sekresjonen av svette og talgkirtler.

En skadelig effekt på de fleste bakterier og bakterier som forårsaker hudsykdommer. Det er et ikke-steroide antiinflammatorisk middel.

Salisylsalve har følgende egenskaper:

 • anti-inflammatorisk;
 • antimikrobielle;
 • sårheling;
 • antiseptisk.

De viktigste indikasjonene på bruk av salver er sår og brannsår. I tillegg brukes den til:

 • inflammatoriske hudsykdommer;
 • vorter;
 • sløvt;
 • hårtap
 • akne og kviser;
 • seborrhea;
 • iktyose.

Salisylsalve er inkludert i behandlingsregimen for mange hudinfeksjoner. Det brukes ofte til behandling av akne og akne.

Hvilke stoffer inneholder den?

Den aktive ingrediensen er salisylsyre, et hjelpestoff er petrolatum.

Salisylsyre er grunnlaget for mange stoffer.

På grunn av sin antiseptiske og anti-inflammatoriske egenskaper, brukes den i dermatologi som en salve- og alkoholløsning.

Vaselin bidrar til å myke og forbedre penetrasjonen av syre, men det kan også føre til tilstoppede porer i fet hud.

Du kan lære om hvordan du bruker Vishnevsky salve for å bekjempe akne fra vår artikkel.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Instruksjoner for bruk

Hvordan bruke salicylic acne salve? Før du bruker salven, må du rengjøre huden. Bruk stoffet bør være forsiktig, unngå kontakt med slimhinner.

Det kan ikke brukes på fødselsmerker, hårete vorter og moles. Etter bruk av stoffet, må du bekymre deg for ytterligere fuktighetsgivende huden. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 20 dager.

Det er en 60% salve, men den brukes til å behandle vorter og korn. En høy prosentandel av salve gir ikke alltid et mer uttalt resultat, og kan føre til tørking av huden.

ansiktsmaske

Bland 2 ss leire med en teskje salve.

Bland godt og påfør ansiktet, unngå kontakt med områdene rundt øynene.

Skyll etter 15 minutter med vann og myk huden med krem.

Passer til kombinasjonshud utsatt for svarte flekker og akne. For fet hud anbefales det å bruke rosa leire.

Komprimerer og applikasjoner

Forrens huden og bruk salve på betennelse. Huden området med stoffet dekket med gasbind eller klut, som er festet med en gips.

Andre metoder

Bland i like mengder salicylsyre og sink salve, og bland blandingen til problemområder for natten i 7 dager.

Zinksalve har lenge vært brukt til å behandle akne, og i kombinasjon med salisylsyre gir gode resultater, spesielt for fet hud.

Bruk av post acne

Hvordan bruke salisylsalve fra akne flekker?

Salven er påført flekk på flekkene etter akne.

Stå i flere timer og skyll med vann.

Med en utprøvd post-akne brukes applikasjoner. For å gjøre dette pålegger du på toppen av salven et gazebånd som er festet med en gips.

Kontraindikasjoner og hyppighet av bruk

Legemidlet er uønsket å bruke under graviditet og amming. Absolutt kontraindisert ved nyresvikt.

Før bruk, er det nødvendig å teste for følsomhet over for ovnens komponenter - midlet påføres på den indre bøyningen av albuen over natten. Kun i fravær av irritasjon kan legemidlet brukes.

Hyppig bruk kan forårsake kløe og brennende følelse. Allergiske reaksjoner i form av hudutslett og irritasjoner kan oppstå, noe som er årsaken til nektet videre bruk.

En dag kan du bruke salisylsalve ikke mer enn 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet bør ikke overstige 20 dager. Hvis det ikke er noe positivt resultat etter en ukes bruk, anbefales det å nekte produktet og velge en mer effektiv.

Hjelper det?

Salisylsalve er ikke et universelt middel for akne.

Det er i stand til å eliminere spredningen av bakterier og bakterier som fører til betennelse.

Med det kan du blanke flekker etter akne og smale forstørrede porer.

Det reduserer talgproduksjonen og eliminerer fet glans. Alt dette gjør det mulig å oppnå et godt resultat i en kort periode, men salven garanterer ikke en varig effekt.

Hyppig bruk av salve påvirker huden negativt. Huden blir tørr, utsatt for irritasjon, og petroleumsglass tresker porene. Alt dette fører til mer akne og hudormer, som vil være svært vanskelig å kvitte seg med.

For å kurere akne og hudormer, er det nødvendig å eliminere årsaken som forårsaket dem. Hvis det er mangel på hygieniske prosedyrer som har forårsaket spredning av bakterier, vil salven få en positiv effekt og bidra til å løse problemet med akne.

Men oftest årsaken til akne er en funksjonsfeil i indre organer og systemer, som påvirker huden. I dette tilfellet kan salven bare for en tid eliminere utslett.

Om fordelene og ulempene ved bruk av salisylsalve i denne videoen:

Vilkår for bruk av salicylisk salve mot akne og hudormer

Den farmasøytiske industrien tilbyr et stort antall medikamenter som bidrar til å bekjempe akne. Imidlertid er bare noen få av dem utstyrt med en utpreget antiseptisk, seborrheating og keratolytisk effekt uten toksiske effekter på menneskekroppen. Salicylic acne salve er bare et slikt stoff. Det regulerer arbeidet til sebaceous kjertler i huden, eliminerer overskudd av stratum corneum og hemmer aktiviteten av patogener. Vi vil nå vurdere en mer detaljert beskrivelse av stoffet og dets bruk.

Sammensetning og utgivelsesform

Tilgjengelig medisinering i form av salve, har en hvit eller lys gul farge.

Den viktigste aktive ingrediensen i legemidlet er salisylsyre, i 1 g av salven kan inneholde 20, 50 eller 100 mg. For å bekjempe akne bruker nøyaktig 2% eller 5% salve. Hjelpestoff - parafin hvit myk.

Farmakologiske egenskaper

Når det brukes topisk, har salisylsyre en antiseptisk, irriterende og distraherende effekt. Det påvirker funksjonen av svette og sebaceous kjertler, hemmer deres sekretoriske evne. I en liten konsentrasjon har en keratoplastisk effekt, en høyere - keratolytisk.

Når det brukes topisk, kommer salisylsalven nesten ikke inn i den systemiske sirkulasjonen.

Virkningsmekanismen for salicylsyre på akne

Metoder for å håndtere akne er interessert i nesten alle kvinner i den svakere halvdel av menneskeheten. Et ganske vanlig verktøy som til og med kosmetologer bruker i sin praksis er salisylsalve. Legemidlet har et høyt effektivitetsnivå, bidrar til å bekjempe akne, inflammatorisk og katarrhal akne, så vel som andre hudsykdommer. Salisylsalve har evnen til å:

 • har tørkeeffekt på huden, spesielt oljeaktig;
 • eliminere skinne;
 • har en regenererende effekt på huden;
 • gjenopprette normal funksjonell evne til talgkjertlene;
 • eliminere spyling og hevelse i ansiktet;
 • myke plugger myke
 • stimulere lokal blodsirkulasjon;
 • blek huden, bidrar til å eliminere flekker og pigmentering som forblir etter akne.

På grunn av ødeleggelsen av patogene mikroorganismer elimineres manifestasjonene av prosessen med inflammatorisk natur, ål og pustler forsvinner. I tillegg reduseres risikoen for å danne nye elementer i utslett.

Parallelt reduserer salven mengden sebum, og dette reduserer risikoen for re-dannelse av akne.

Instruksjoner for bruk

Metoden for anvendelse av salicylsalve vil avhenge av typen akne og hudtype. For eksempel, med fet hud, kan stoffet påføres hver dag, og med tørre og normale sjeldnere, men bruken kan sikkert kombineres med andre medisiner og brukes som masker. I nærmere detalj med stoffets regler, vil vi nå prøve å finne ut det.

Bruk salve til fet hud

For å oppnå best mulig effekt må du følge alle instruksjonene. Først av alt, må huden rengjøres av kosmetikk og smuss, i dette formålet kan du bruke ansiktsrens, skrubbe og til og med vanlig såpe.

Legemidlet er plukket opp med en spesiell spatel og brukes på problemområdene i huden med et tynt lag. Hvis salven blir brukt for hånd, må de være rene og behandles med alkohol. Det anbefales å gjennomføre prosedyren om kvelden, det vil tillate midler å bli absorbert bedre. For ikke å plette puten, kan du sette en komprimering om natten. For å gjøre dette, er det oljede lesjonområdet dekket med en steril klut og festet med tape. Om morgenen fjernet alle pent.

Du kan bruke en prikk applikasjon, salve pålegger samtidig bare på akne selv.

For å raskt bli kvitt akne, i den første uka av behandlingen, anbefales det å søke på legemidlet to ganger om dagen, i løpet av den andre uken - en gang om dagen. På den tredje og fjerde uken blir stoffet bare brukt 2 ganger på syv dager.

Det må huskes at salisylsalven ikke er i stand til å overvinne subkutan akne.

Påføring av salve for tørr og kombinasjonshud

Bruk av salicylsyre ved behandling av akne med tørr hud er kun tillatt i kombinasjon med andre stoffer. For at den skal kunne gi best mulig effekt, er det nødvendig å nøye overvåke mengden aktive stoffer og ikke øke dem. La oss ta som et eksempel noen få varianter av oppskriften for å bruke salven:

 1. 2 ss. l. Leire (det er bedre å ta grønt) må tilsettes til 50 ml kokt vann og omrøres, deretter kombinert med 1 ts. salve og noen dråper olivenolje. Alle komponentene blandes og påføres ansiktets hud, legges i en kvart time og skylles med vann. Etter prosedyren anbefales det å bruke fuktighetskrem til huden.
 2. Bland i like store mengder svart og rosa leire med vann, konsistensen av blandingen skal ligne tykk rømme. Legg til 1 ts. Salisylsalve, noen dråper olivenolje, blande. Deretter er verktøyet klar til bruk, legg det på problemområder i huden i 20 minutter og vask av med vann. Etter det anbefales det å fukte huden.

anbefalinger

For rask fjerning av akne med salisylsyre anbefales det å spise rasjonelt under bruk, og eliminere søtsaker, fettstoffer og krydret mat.

Det er forbudt å bruke salve til de områdene hvis hud er skadet eller inneholder mol. Det anbefales ikke å bruke salicylsalve samtidig med andre aktuelle preparater for å bekjempe akne.

Under behandling er terapi nyttig for å delta i sportsøvelser. Det anbefales å slutte å røyke og drikke alkohol.

Hvis påføringen av salven har ført til kløe, brennende og rødhet, er det nødvendig å stoppe bruken og konsultere lege.

Behandling kan føre til tørrhet og peeling av huden i applikasjonsområdet, det regnes som en variant av normen, og bør derfor ikke forårsake bekymring.

Ved utilsiktet inntak av salve i munnhulen, må den skylles grundig med rikelig med rennende vann.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Som med alle legemidler har salisylsalven kontraindikasjoner. Bruk av akne er ikke tillatt når:

 • en historie med nyresykdom;
 • individuell intoleranse mot komponentene av stoffet;
 • Tilstedeværelse av mol eller vorter i det berørte området;
 • lokalisering av den patologiske prosessen i lyskeområdet.

Ikke bruk stoffet i pediatrisk praksis.

Ved første bruk av salven anbefales det å bruke en som inneholder den laveste konsentrasjonen av den aktive substansen.

Når det gjelder bivirkninger, er det oftest diagnostisert:

 • hyperemi av huden i applikasjonsområdet;
 • irritasjon;
 • utseende av kløe;
 • utseende av brennende følelse.

I de fleste tilfeller forsvinner disse symptomene uavhengig. Hvis de vedvarer lenger enn en dag, er det bedre å nekte bruk av salve. I dette tilfellet er preferanse gitt til andre legemidler, som handler om å bekjempe akne.

Bruk under graviditet

Bruk av salisylsalve i barneperioden er tillatt, men bare hvis dosen av det aktive stoffet ikke overstiger 5 milligram.

Lignende anbefalinger bør følges når du behandler akne, akne og effekten av akne under amming. Salven trenger ikke inn i den systemiske sirkulasjonen, derfor har den ikke en uttalt effekt på hele kroppen. Bruk stoffet kan ikke være mer enn to uker.

Imidlertid er det nødvendig å fokusere på det faktum at det store flertallet av dermatologer og obstetrikere og gynekologer er tilbøyelig til ideen om at det ikke er ønskelig å bruke dette legemidlet for å bekjempe akne under graviditet. Derfor er det beste alternativet å konsultere legen din.

Interaksjon med andre legemidler

Før du bruker salisylsalve, må du vite informasjon om mulig interaksjon med andre stoffer. Dette vil unngå utvikling av bivirkninger og komplikasjoner.

 1. Lokal bruk av salicylsyre salve anbefales ikke for å bli kombinert med bruk av medisiner laget på basis av salicylsyre, så vel som med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 2. Samtidig bruk av salve med benzoylperoksid og lokale retinoider er forbudt.
 3. Samtidig bruk av salicylsyre med hypoglykemiske stoffer, laget på grunnlag av sulfonylurea og metotreksat, kan øke sin negative påvirkning på kroppen.
 4. Salisylsyre øker nivået av permeabilitet i huden, slik at samtidig bruk med andre legemidler for lokal bruk kan øke konsentrasjonen i kroppen.

Uansett må du informere legen din om å ta medisin.

Oppsummering, jeg vil fokusere på det du trenger så nært som mulig å behandle kroppen din. Utseendet til noen patologiske symptomer burde tvinge deg til å se en lege, fordi bare han vil kunne gjøre den riktige diagnosen og finne et tilstrekkelig behandlingsregime.

Hjelper salisylsalve for akne?

Salisylsalve er et stoff basert på salicylsyre, som brukes til ulike inflammatoriske sykdommer i huden.

Dette rimelige verktøyet er ikke så populært, men forgjeves.

Salicylsalve for akne, svarte flekker og andre kosmetiske problemer hjelper veldig effektivt.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Og den største fordelen over andre lignende stoffer er overkommelig pris og det nesten fullstendige fraværet av kontraindikasjoner.

struktur

Den viktigste aktive ingrediensen i salven er salisylsyre. Dette stoffet ble oppnådd fra pilbark.

Salisylsyrekonsentrasjon i salven kan være fra 1 til 5%.

Men grunnlaget er renset medisinsk petrolatum.

Det er takket være ham at det aktive stoffet kan fordeles jevnt i hele det berørte hudområdet og bedre trenger inn i fokuset på betennelse.

Farmasøytiske selskaper produserer denne salven med forskjellige tilsetningsstoffer som forbedrer effektiviteten.

Foto: Lim som inneholder sink som tilsetningsstoff.

 • For eksempel har sink-salicylpasta ikke bare evne til å redusere betennelse og helbrede sår. Det forhindrer utviklingen av infeksjon og spredning av akne.
 • I tillegg kan salisylsalve produseres ved tilsetning av svovel.

Foto: produkt med tilsatt svovel

Hvordan gjør det

På grunn av den viktigste aktive ingrediensen - salicylsyre, har dette stoffet en utprøvd anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt.

Ved vanlig bruk har den følgende effekt:

 • ødelegger patogener;
 • stopper den inflammatoriske prosessen;
 • normaliserer blodsirkulasjonen;
 • hindrer akne
 • bidrar til å redusere purulent og subkutan akne;
 • smelter fettpropper i porene, renser dem
 • peeling av det øverste lag av huden;
 • stimulerer regenereringsprosesser;
 • gjør huden mer elastisk;
 • reduserer talgproduksjonen.

vitnesbyrd

 • Salisylsalve er ofte foreskrevet av dermatologer med alvorlige inflammatoriske hudsykdommer, som psoriasis, eksem, nevrodermatitt, dermatitt, ichthyosis og andre.
 • Det hjelper i å helbrede sår, riper og brannsår.
 • Men du kan med hell bruke salisylsalve og kosmetiske problemer.
 • Det er spesielt nyttig mot akne.

Foto: Bruk av middel er indikert for akne.

Også salisylsalve er effektiv i slike tilfeller:

 • med fet seboré
 • hyperkeratose;
 • mot vanlig akne;
 • for behandling av vorter, korn, korn;
 • fjerner overdreven svette;
 • hjelper med insektbitt;
 • fra flekker etter akne.

Video: "Salisylsalve: effektivitet, ulemper, varighet og konsekvenser av søknad"

Instruksjoner for bruk

Salisylsalve er lett å bruke, men noen regler må følges.

Det viktigste er å velge riktig konsentrasjon av hovedaktiv ingrediens.

 • Med en utbredt inflammatorisk prosess eller når du bruker stoffet på en stor overflate av huden, må du velge 1 eller 2% salve.
 • For behandling av single acne eller å bli kvitt spor etter dem, kan du ta et mer konsentrert preparat.

Ikke overgå doseringen av salve, da salisylsyre kan absorberes i blodet og forårsake allergiske reaksjoner.

Foto: Påfør preparatet i et tynt lag lokalt.

Derfor bør behandlingen utføres i henhold til instruksjonene.

 • For å bli kvitt akne bør salve være et tynt lag et par ganger om dagen. Best av alt - bare på betent hud. Du må prøve å holde salven fra å komme inn i øynene og munnen.
 • Etter påføring kan du dekke det berørte området med en serviett. Det viser seg en komprimering, som over natten kan redusere betennelser betydelig og gjøre akne mindre synlig.

Foto: verktøyet kan legges til masken med hvit leire

I tillegg kan denne salven brukes i maskenes sammensetning på grunnlag av hvit eller grønn leire, fortynnet med vann.

Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av problemet, men det anbefales vanligvis å bruke det i ikke lenger enn 3-4 uker.

For å forebygge akne, bruk dette stoffet et par ganger i uken.

Interaksjon med andre legemidler

 • Salisylsalve anbefales ikke til bruk sammen med andre eksterne preparater, da det øker absorpsjonshastigheten til noen stoffer i blodet.
 • Spesielt farlig er bruk av legemidler som inneholder resorcinol eller glukokortikosteroidhormoner.

Foto: Medikamentbehandling kan kombineres med bruk av sinkpasta

Zinksalve har lignende egenskaper, så det anbefales noen ganger å blande og bruke dem som nattkrem.

Spørsmål og svar

Hittil er det ingen mening blant leger om salicylsyre er nyttig for akne, vil bruk av medisiner basert på det ikke skade huden?

Tallrike studier har vist at riktig bruk av salisylsalve er svært effektiv for ulike dermatologiske problemer og forårsaker sjelden bivirkninger.

Hva hjelper bedre for akne: salicylsalve eller syre

 • Salve regnes som et mykere stoff og tørker ikke huden så mye.
 • Salisylsyre kan forårsake alvorlig irritasjon, spesielt hvis den brukes til å behandle store overflater på ansiktet. Derfor anbefales det å bruke det til punktet for behandling av enkelte kviser.

Og med tørr hud, alvorlig akne, er det bedre å ta en salve enn en alkoholløsning.

Kan barn bruke

Salisylsalve brukes til å behandle barnas hud.

Foto: Verktøyet kan brukes til barn, men bare etter å ha konsultert en lege

 • Spesielt ofte er det vant til å bli kvitt bleieutslett og dermatitt på paven.
 • Men opptil 12 år kan du kun bruke 1 eller 2% konsentrasjon av salve. Og det anbefales ikke å bruke det i mer enn 3 uker.

Er foreskrevet under graviditet

For behandling av lesjoner av store hudområder hos gravide kvinner, anbefales salisylsalve ikke.

 • Men når du behandler enkelkviser på ansiktet eller kroppen, så vel som å bringe kornene fra sålene, kan du bruke 1 eller 2% av stoffet. Salisylsyre er i lav konsentrasjon, og med et lite anvendelsesområde kan det ikke skade barnet.
 • Men bruk ikke salisylsalve under graviditet i tilfeller der det er nødvendig å påføres huden på grunn av alvorlig betennelse eller i nærvær av sår og sprekker.

Foto: Gravid kvinner anbefales ikke å bruke stoffet.

Trenger jeg en oppskrift

Salisylsalve blir vanligvis solgt i disken i alle apotek.

Men noen ganger dermatologer foreskrive den for behandling i en bestemt konsentrasjon, og kan kreve preparering av legemidlet i reseptbelegget. I dette tilfellet er reseptskrift skrevet.

Hjelper psoriasis?

Det faktum at salisylsalven er effektiv for psoriasis, fremgår av mange vurderinger, bilder før og etter behandling.

Bare i sjeldne tilfeller kan det føre til økt inflammatorisk prosess eller en allergisk reaksjon.

Men vanligvis hjelper behandlingen ikke bare med å lindre betennelse, men også å myke huden, og gjenopprette dens vann-fettbalanse.

Med calluses

Mange mennesker er interessert i hvordan man bruker salisylsalve for å redusere kornene.

Hvordan bruke tea tree olje for akne i ansiktet? Finn ut her.

Legemidlet er effektivt for fjerning av ferske korn og for mykning av gamle.

 • Friske kornblandinger behandles med 2% salicylsalve over natten til fullstendig helbredelse.
 • Påfør 5% salve til tungkornet hud 2-3 ganger om dagen og dekk med bandasje. Etter 3-4 dager kan maisen fjernes.

Fra sopp

Verktøyet kan brukes i kompleks behandling av soppsykdommer.

Foto: 5% salve brukes til å behandle soppinfeksjoner.

Når dette påføres 5% salve.

 • Det påføres to ganger om dagen på dampet hud og deksel med bandasje.
 • Hvert få dager etter behandlingen, bør myk hud og negler fjernes.

Med subkutane utslett

Salisylsalve er også effektiv mot subkutan akne.

Når betennelse utvikler seg i de dype lagene i epidermis, er det ikke lett å takle det. Men takket være vaselin penetrerer salisylsyre raskt det subkutane laget. Der ødelegger det bakterier og reduserer betennelse.

Er det noen bivirkninger

Hvis du bruker en salve til å behandle enkelte kviser på ryggen eller ansiktet, forårsaker det sjelden bivirkninger.

Foto: Produktet kan forårsake peeling av huden.

 • Bare når doseringen overskrides eller ved behandling av store områder av kroppen, absorberes salisylsyre i blodet og kan forårsake allergiske reaksjoner.
 • Men i de fleste tilfeller er bruken av den trygge. Noen ganger er det bare en liten brennende, kløe eller rødhet i huden.
 • I tillegg bør man huske på at salisylsalven tørker huden sterkt, så for de som har slike problemer, er det bedre å bruke det i lavere konsentrasjon og bruke fuktighetskrem og masker i behandlingsprosessen.

Kostnad for

Salisylsalve er populær på grunn av den lave prisen. Ofte blir stoffet solgt i glassperler og koster rundt 20 rubler.

Men generelt kan prisen på stoffet i apotek i Moskva variere fra 19 til 60 rubler, avhengig av konsentrasjonen og produsentens selskap.

Salicylic Acne Salve

Salicylic acne salve - en enkel og tilgjengelig for alle midler som bidrar til å raskt takle akne. I tillegg er denne salven så populær, og det er så mange anmeldelser om bruken av dette at spørsmålet om dette middelet bidrar til behandling av akne, er rett og slett ikke verdt det.

Salicylic Acne Salve

Hovedvirkningen av dette legemidlet er evnen til å myke det øvre laget av epidermis og bekjempe trafikkorkene som tetter sebaceous kjertlene. Det bidrar til å kurere eksisterende akne, men er en av de beste metodene for forebygging.

I apoteket finner du i dag forskjellige doseringsalternativer. Disse er 2%, 3%, 5% og 10% salve, hvis sammensetning er minimal enkelt - petrolatum og salisylsyre.

Salicylisk acne salve har en rekke positive effekter på området der du vil bruke dette stoffet. Først og fremst reduserer den inflammatorisk prosessen og tørker pimples.

For det andre har det en unik mulighet for regenerering, det vil si etter et fullt behandlingsløp, vil ingen spor, arr eller flekker forbli på huden, noe som er typisk for de som stadig presser akne med hendene.

Tredje, når det brukes riktig, vil effekten være synlig fra nesten neste dag, og den totale varigheten av behandling av akne vil være bare noen få dager.

Og til slutt, er dette legemidlet solgt i alle apoteker, og viktigst av alt - prisen er tilgjengelig for alle.

Få mennesker vet, men salisylsyre er en del av slike legemidler som:

 • Camphorocin (for leddgikt).
 • Viprosal (smertestillende og antiinflammatorisk)
 • Zincundan (hudsvamp)
 • Lorinden A (hudlesjoner av forskjellig opprinnelse, kontraindisert i akne).
 • Lassara pasta (brukes til å behandle akne).
 • Teymurov lim (brukes til behandling av akne).

Noen har sikkert hørt at akne botemidler lorinden C er utmerket for å takle betennelse. Men det er det ikke. Dette legemidlet gjelder ikke for behandling av akne.

Men før du begynner å bruke dette eller det aktuelle stoffet, bør du definitivt konsultere en lege, da de har noen kontraindikasjoner som bør huskes.

Salicylic Zinc Acne Salve

Salisyl-sink salve er en av bruken av salicylsyre i behandling av akne. Det regnes spesielt effektivt fordi det lindrer den inflammatoriske prosessen og tørker pimples. Det anbefales å bruke til behandling av akne på ryggen, baken, halsen, brystet og skuldrene, det vil si hvor de ser oftest ut og kan være store i størrelse og ganske smertefullt.

Salicyl-sink salve for akne har noen særegenheter i sin anvendelse. I den første uka av behandlingen anbefales det at stoffet brukes hver dag, helst om kvelden før sengetid. Så bare to eller tre ganger i uka.

Det bør huskes at stoffet er kjedelig å bruke et punkt, det vil si bare på akne selv og i alle fall ikke å påvirke sunn hud. Hvis det er tørrhet eller tetthet, er det nødvendig å fukte huden med de kosmetiske preparatene du vanligvis bruker etter at du har brukt salven.

En av komplikasjonene ved bruk er en allergisk reaksjon. Hvis du bruker dette legemidlet feil og bruker det for ofte, kan du oppleve symptomer på overdosering. De inkluderer:

 • Svimmelhet.
 • Redusert hørsel.
 • Tinnitus.
 • Økt svette.

I alvorlige tilfeller av overdose, anfall, hemorragisk diatese, samt signifikante forstyrrelser i lungens funksjon, kan nyrer og lever oppstå. For barn under 12 år er slik behandling strengt kontraindisert.

Svovelsalisyl-akne-salve

I tillegg til vaselin og salisylsyre inneholder denne salven også svovel. Legemidlet er ganske populært i behandlingen av en rekke hudsykdommer, inkludert akne. Solgt i to versjoner - 2% og 5% salve.

Bruk bare dette legemidlet til stedet for betennelse selv en eller to ganger om dagen. Varigheten av behandlingen avhenger av graden av betennelse, så det settes individuelt i hvert tilfelle for hver pasient.

I svangerskapet, kan salven anses betinget trygt stoff, men tildele den til å behandle kviser på kroppen skal bli lege.

Hvordan virker salicylsyrebaserte stoffer?

Salisylsalve hjelper akne av flere grunner. For eksempel er svovel under påvirkning med organiske urenheter som finnes i porene i huden delt inn i sulfider og pantotensyre, som aktivt ødelegger alle mikrober og bakterier.

Sulfider har i sin tur en keratoplastisk effekt, det vil si at de gjenoppretter det ytre laget av huden. som er tilskrevet disse keratolytisk virkning, dvs. mykning og oppløsning av det øverste laget av hudceller. En handling vil være direkte relatert til konsentrasjonen av det aktive stoffet i salven.

Salisylsyre bidrar til å bekjempe betennelse, hindrer blodårer, reduserer kløe og betennelse.

Sink er nødvendig for en tørkeeffekt.

Bruke Salicylic Acne Salve Under Graviditet

Salve med salisylsyreacne kan brukes under graviditet, men den daglige dosen av dette stoffet bør ikke være høyere enn 5 milligram.

De samme forholdene bør følges i behandling av akne, akne og effekten av akne under amming. Salve i dette tilfellet virker bare et sted, det vil si at det nesten ikke trenger inn i blodet, og har derfor ikke en uttalt effekt på hele kroppen.

Imidlertid anbefaler de fleste dermatologer og obstetrikere og gynekologer ikke kvinner å ta disse legemidlene for aknebehandling under graviditet. Derfor, sørg for å konsultere legen din.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Salisylaktig acne salve er kontraindisert i nyresykdom, med økt følsomhet overfor dette legemidlet.

Bruk salve til behandling av barn anbefales ikke. Hvis dette er nødvendig, er det nødvendig med en pediatrisk konsultasjon.

Hvis du bruker dette legemidlet for første gang, bør du begynne med en minimumskonsentrasjon - det vil si med en variant på 2%. Det er bedre å nekte resten av de for konsentrerte alternativene.

De viktigste bivirkningene av den lokale typen vil være:

Oftest går dette bort alene, men hvis kløe eller brennende vedvarer hele dagen, bør du slutte å bruke salicylsyre ved behandling av akne og erstatte medisinen med en annen, ikke så konsentrert og ikke så aggressiv.

Selv en eneste bruk av salisylsalve i behandlingen av akne kan føre til alvorlig tørking av huden. Derfor, ikke glem å bruke vanlige fuktighetskrem hver dag.

Salicylisk acne salve. Instruksjoner for bruk

Hvordan du bruker salicylic acne salve vil avhenge av din hudtype. For eksempel, med tørr og normal salve skal brukes hver dag. Når oljeaktig kan kombineres med andre stoffer i form av masker.

Det bør huskes at petrolatum, som brukes i grunnlaget for disse salver, kan provosere nye inflammatoriske prosesser.

For at salicylsyremasker skal få riktig effekt, må de være ordentlig forberedt. Og i hvert fall ikke å øke antall aktive stoffer.

Mask for kombinasjonshud

Leire, helst grønn, i en mengde 2 spiseskjeer blandet med vann. Og bringe til tykkelsen av rømme. I det legger til en liten skjeve salve, bland. Påfør ansikt og skyll med vann etter 15 minutter. Sørg for å fukte kremen.

Mask for fet hud

Salicylsalve fra akneflekker kan brukes i denne kombinasjonen - en stor skje av svart leire, en stor skje av rosa leire blandet, fortynnet til en tykkelse av rømme. Tillegg med en liten skje salve, på ansiktet, suge i 20 minutter, vask og fukt ansiktet.

Hvis du bruker et punktapplikasjon, er det kjedelig å gjøre det nøye og bare på akne selv. Det er best å gjennomføre prosedyren om natten, lukke stedet for påføring av et bandasje.

overdose

Den daglige dosen for behandling av akne bør være minimal og bør ikke overstige 10 mg. Ved overdosering kan det forekomme en rekke ubehagelige konsekvenser, hvor behandling kan ta lang tid.

Bare med full overholdelse av alle anbefalinger fra instruksjonene, vil behandling av akne være effektiv og rask.

Bruk med andre legemidler

Påfør salicylisk salve for akne i ansiktet og andre deler av kroppen uten å bruke andre stoffer. Dette skyldes at salicylsyre øker permeabiliteten til huden til andre legemidler. Og dette kan føre til overdosering. I dette tilfellet kan bivirkningene av begge legemidlene bli forbedret.

Advarsel! For å lette forståelsen av teksten av våre lesere, ble instruksjonene om preparatet "Salisylsyre" presentert i en enkel og tilgjengelig form. Før du begynner behandlingen anbefaler vi fortsatt at du gjør deg kjent med de originale instruksjonene, som er festet til salven.

Forfatteren er Anna Mikhailova, en dermatolog-kosmetolog av den første kategorien, en spesialist i Vitenskapsakademiet. Spesielt for nettstedet "Behandle akne."

Video: Hjelper Salicylic Acne Cream?

Salicylisk acne salve. anmeldelser

Lena: "Jeg vil si at salicylsyre ikke hjalp meg.... Pimple gikk ingen steder, jeg var skuffet. "

Oksana: "Om kvelden oppstod en kvise på haken min. Jeg smurt det med denne salven og du vet - om morgenen var han ikke så syk lenger, og viktigst - han kom ikke ut av huden. Jeg smurt det igjen om kvelden - og om morgenen hadde alt løst seg. "

Hvordan bruke salicylic acne salve?

Salisylsalve er det mest populære og effektive medisinske verktøyet for behandling av akne og andre forskjellige hudsykdommer. Basis for dette legemidlet er salisylsyre, det er inkludert i moderne, nybegynnede, men dyre stoffer.

Årsaker til akne

 1. Den vanligste årsaken er konstant berøring av skitne hender på huden.
 2. Utseendet til seboré kan skyldes genetisk predisponering.
 3. Manglende evne til å ta vare på deg selv: Ta tid og skikkelig bort kosmetikk, rengjør ansiktet ditt daglig med egnet kosmetikk til huden din, ikke tette porene, men følg bare huden din.
 4. I store byer, selv luften kan forårsake akne, spesifikkene i arbeidet, kan narkotika være en patogen faktor for akne.
 5. Hormonal ubalanse - en økning av hormoner hos svært unge mennesker. Med puberteten ungdom, begynner å rulle av androgensnivået. Og selv om huden var så problemfri, så i løpet av puberteten, er det umulig å gjøre uten akne.
 6. Nivået på steroidhormoner øker hos jenter, før menstruasjonssyklusen, er resultatet akne.
 7. Ulike lipidmetabolismeforstyrrelser.
 8. Eventuelle sykdommer i mage-tarmkanalen.
 9. Stressfulle situasjoner, overdreven uro, uvanlige situasjoner.
 10. Substandard kosmetikk og uregelmessigheter i bruk.
 11. Ny akne kan oppstå fordi du ikke kan bli kvitt vana med å klemme dem ut. Infeksjonen overføres lett til andre steder.
 12. Uegnet klima: For fuktig eller veldig varm, tørr.
 13. Hvis du har ømt akne på huden din, og du bruker skrubbe og gjør annen ansiktsrensing, kan det oppstå akne senere.
 14. Skaper ofte et problem - skjoldbruskkjertelen.
 15. Med dårlig ernæring: mye fett, søtt, utilstrekkelig forbruk av kaffe, transfett, karbohydratmat etc.

Salisylsalve - beskrivelse, utgivelsesform

Salisylsalve er et ikke-steroid legemiddel som har:

 • anti-seborrheic effekt;
 • antiseptisk, anti-inflammatorisk effekt;
 • reduserer overdreven svette
 • keratolytisk effekt.

Antiseptisk effekt - bidrar til rask destruksjon av skadelige patogener. Som et resultat er det lindring av inflammatoriske prosesser: i svette og sebaceous kjertler, på huden.

Alvorlig dannet akne minker og forsvinner. Nye utslett vil ikke lenger være. Selv behandling av slike alvorlige sykdommer: psoriasis, neurodermatitt og eksem, vil bli betydelig forenklet.

Anti-seborrheic - redusert produksjon av overskytende sebum, fett seborré, og til og med akne vil forsvinne. Reduserer svette - fremmer behandling under dannelse av: brannsår, korn, eksem, etc.

Anti-inflammatorisk - undertrykker inflammatorisk prosess, reduserer alvorlighetsgraden. Uunnværlig for forebygging - Betennelse spres ikke til nærliggende områder.

Keratolytisk effekt - vil bidra til å takle hvite og sorte prikker.

Salisylsyre kan bokstavelig talt smelte fettproppene i porene, de hopper ut. Parallelt vil graden av dannelse av et nytt lag av epidermis sakte, det kan tette porene og forhindre at sebum lekker ut. Det brukes også: å fjerne korn, vorter, hyperkeratose.

100 gr. salve inneholder:

 • - 2,3,5 gr. salicylsyre;
 • - hjelpestoff - petroleumjell.

Salve 2% 3% 5% 10% 60% på petrolatum, pakket i mørke glassburker og plastbeholdere med forskjellig kapasitet.

Farmakologiske egenskaper

Hovedkomponenten er salisylsyre. Denne aktive ingrediensen har antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter.

Ved høye konsentrasjoner utviser den keratolytisk effekt, dvs. ødeleggelsen av det overskytende kornede lag.

For små er det - keratoplastisk, det vil si en økning i eliminering av det øvre normale lag av huden. Undertrykker sekretjonen av sebaceous og svettekjertlene.

Indikasjoner for bruk

Det er vist for bruk som en hjelpestoff, og til og med det viktigste stoffet, for helbredelse fra følgende sykdommer:

 • vorter;
 • psoriasis, akne;
 • calluses, svettefødder;
 • fet seborrhea;
 • eksem;
 • rødt hår lav
 • dyskeratose (endringer i epidermis);
 • hyperkeratose (fremspringende mol, brun farge);
 • sterk bleieutslett; brannsår;
 • i smittsomme og inflammatoriske sykdommer i huden: kutt, dype riper osv.
 • ichthyosis (huden ligner litt, fiskeskalaer).

fordeler

 • lav pris, solgt uten resept på apotek;
 • brukervennlighet;
 • gode resultater på kort tid;
 • fjerner betennelser;
 • tørker raskt akne
 • lyser opp gamle akne flekker, de blir nesten umerkelig eller forsvinner helt;
 • ødelegger patogene bakterier som bidrar til akne;
 • svarte prikker misfarges og oppløses;
 • fremmer den raskeste hudregenerasjonen.

mangler

 • tørker huden sterkt;
 • forårsaker desquamation og til og med alvorlig kløe;
 • veldig fettete, vanskelig å vaske av.

Hvis du overdriver det med konsentrasjon og tørker huden, får du motsatt effekt. For å fukte huden, trenger du mer sebum og kroppen vil begynne å produsere den med overskudd, for å kompensere for mangelen.

Hvis du bruker salven til et større område enn det som er sagt i instruksjonene, kan det begynne: hodepine, feber, pust vil bli vanskelig. For tørr og sensitiv hudtype er salve ikke egnet.

Kontraindikasjoner, bivirkninger

Bivirkninger

Hvis du bruker feil dosering, eller høye konsentrasjoner, er hudirritasjon mulig, resultatet vil være: rødhet, kløe, utslett, liten eller sterk brennende følelse. For lang bruk kan forårsake nyreskade og alvorlige brudd på blodpropp.

Kontra

 • idiosyncrasy av stoffet, eller en av dets komponenter;
 • nyresvikt
 • store fødselsmerker, noen hudskader;
 • anemi,
 • magesår
 • graviditet.

Det er umulig å bruke med et tykt lag på omfattende hudområder. Bruk uten legenes råd, sammen med andre stoffer, fordi hvis forbindelsen ikke er riktig kombinert, kan det føre til en farlig blanding.

Instruksjoner for bruk

Valget av den ønskede prosentvise sammensetning vil avhenge av årsaken og alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen, årsaken:

 • For problemhud kan du forberede følgende sammensetning: 2% salisylsalve; sink salve; krem "Bepanten plus". Les om bruk av sink salve her.

Vi blander alle komponenter, i identiske proporsjoner. Den første uken skal brukes hver dag, helst om kvelden. Etter forbedring, for å forhindre, kan du nå søke 1-2 ganger i uken.

 • For behandling: psoriasis, eksem, ichthyosis, bleieutslett, seborrhea brukes - 2% salve, det er bedre å blande det med ren petroleumjell.
 • Med brannskader - 5% salve.
 • For å bli kvitt vorter - 60%.
 • Fjerning av korn, hudorientasjon - 10%

Det er nødvendig å søke 1-2 ganger, ikke mer. Først må du behandle det berørte området.

Fjern om nødvendig tørr skorpe, nekrotisk vev, allerede døde hudpartikler. Hvis en blister ble dannet med en blister, bør den åpnes, behandles med en antiseptisk og først smøres.

Påfør et veldig tynt lag (0,1 g per 1 cm2), lett, ikke gni. Toppdeksel med steril bandasje og bandasje, eller fest med tape. Du må bytte daglig.

Hvis såret er åpent og svært smertefullt, suge et bandasje med salve, bare sterilt og påfør. Behandlingstid: 6-21 dager. For 1 behandling trenger du - 2 gr. salver, en større mengde kan godt provosere en allergisk reaksjon.

Et lignende spørsmål ble vurdert i artikkelen om milia i ansiktet, hvordan bli kvitt dem.

Anbefalinger for å bekjempe akne

Dette bør gjøres riktig, fordi den mest minimale irritasjonen av akne kan føre til deres akselererte utvikling og rask vekst. Ekstrudering er kategorisk uakseptabel fordi det vil føre til nye formasjoner og til og med ikke-estetiske atrofiske arr, som ikke går uten konsekvenser.

Anbefalinger fra spesialister:

 1. Gjenta mat: uten hurtigmat, for fettstoffer, stekt, overflødig karbohydrater, søt brus osv.
 2. Ansikts- og håndhygiene bør alltid være feilfri. Dette bidrar selvsagt ikke til fullstendig forsvinning, men spredningen vil bli minimert.
 3. Det er umulig å rengjøre huden med alkoholbaserte preparater før du bruker salven.
 4. Å følge regelen - regelmessig bruk av antiseptiske kremer og masker. De beskytter porene fra bakterier, smuss, støv, og de er kjent for å utløse inflammatoriske prosesser.
 5. Hvis huden er for følsom, bland salven med den rene 1: 2 apoteket vaselin.
 6. Hvis du begynner å skrelle av huden, bør du slutte å bruke salven.
 7. Bruk salve for å eliminere eller fullføre healing av akne. Varigheten av behandlingen er 5-20 dager, 2 ganger.
 8. Det er bedre å bruke salve prikk på hver kvise. Bruk først en liten konsentrasjon på 2%.
 9. Det er alltid nødvendig å bruke nye produkter nøye, med uunnværlig testing på et lite hudområde.

Bare ikke bli båret med alle slags ukjente salver, suspensjoner, etc. De kan tørke huden, kløe, peeling vil begynne, og dette vil tjene som en ekstra irriterende faktor, og som følge derav - infeksjon. Med hyppig desinfeksjon er det mulig å drepe ikke bare patogen mikroflora, men til og med din egen beskyttende.

Vurder dette før du begynner behandlingen. Med forsiktighet og etter råd fra en lege må du bruke hormoner. Dette må føres av testing. Den beste måten å bli kvitt akne kan bare være under oppsyn av en hudlege.

Hvis sykdommen passerer i en lett form, varer svært lang tid, betyr det at det oppstod en slags funksjonsfeil i kroppen:

 • hormonplan;
 • arbeidet med de indre organene.

Derfor er en mangfoldig konsultasjon nødvendig: en kosmetolog, en endokrinolog.

Bare han kan:

 • velg riktig diett
 • tilordne nødvendige tester;
 • bestemme den beste behandlingsstrategien og planen.

Pris, analoger

Gjennomsnittlig pris i Russland er fra 20-50 rubler:

 • 2% 25-40 gr. - 27-35 s.
 • 5% 25 gr. - 29 s.
 • 10% 30 gram. - 32 s.

Den nærmeste analogen er Kollomak.

Andre analoger:

 • "Salicylsyre-sink"
 • "Svovel-salisylsyre"
 • "Nemozol"
 • "Ekziter"
 • "Tsinkundan"
 • "Batrafen"

anmeldelser

I bokstavelig forstand bidrar jeg nesten til henne, det er bare synd at jeg ikke har nok hjerner til å kjøpe den litt tidligere. Før det prøvde jeg en haug med dyre importerte salver for vanlig akne. De ble mindre en stund, men de ville ikke si farvel til meg. Den mest effektive i mitt tilfelle var denne krone salven.

 • Valentine, 31 år gammel

Jeg har lenge brukt denne salven på råd fra min mor. Det passer meg helt, en bumpe dukket opp, jeg smør det umiddelbart. De modnes og passerer raskere. Og det som er mest interessant, la jeg merke til at svarte flekker forsvant på nesen min.

 • Marina, 38 år gammel

Det hjelper perfekt å sette beina i orden, spesielt om sommeren uten innsats og ekstra penger. Jeg smør føttene mine for natten, legg posene på toppen og fest alt med sokker. Det er bare om morgenen å vaske føttene med en hard vaskeklut og det er det.

Flere Artikler Om Typer Acne