Definisjonen av "furuncle" refererer til purulent betennelse, som ikke bare påvirker hårsekken, men også bindevevene som omgir den. Furunculosis, eller single furuncles, er vanligvis forårsaket av Staphylococcus aureus.

Koker eller, som de kalles i vanlige mennesker, kokes, kan helles ut nesten overalt - på baksiden av hender, rygg, underarm, hofter, nakke, bakder, ben, ansikt og mage. Unntakene er fingre, palmer og føtter.

Sykdommen kan utvikle seg som følge av hudforurensning (ikke å følge de enkleste hygienevilkårene), samt på grunn av metabolske forstyrrelser, høy svette, svake immunsystemer, kroniske sykdommer, ugunstige levekår, samt mikrotraumas.

Videre vil vi fortelle hvordan å bli kvitt en furuncle.

Medisinsk behandling

Når de første kokene ser ut, anbefales det ikke å risikere, og ikke å behandle seg selv hjemme. Og spesielt ikke å åpne kokene på egen hånd. Behandling omfatter som regel antiseptisk behandling, og i særlig ugunstige tilfeller (når en person lider av furunkulose), bruk av antibiotika (intramuskulært eller oralt).

Ved første utseende av furunkler er det nødvendig å behandle huden så mye som mulig med 70% alkohol rundt kjelen. For å bli kvitt kyllingen, må du begynne å behandle så snart det dukket opp, i fremtiden vil det være mye vanskeligere å håndtere det. Dessuten vil det ikke være overdreven behandling med 3% borsyre eller 2% salisylalkohol, samt jod. Feltet for hvordan furuncle ble åpnet, og alle akkumulerte pus kom ut av det, kan du begynne å bruke salver, som inkluderer antiseptika (for eksempel den samme Vishnevsky salve). Vel, etter at kjelen har helbredet, er det nødvendig å behandle dette stedet for litt mer tid, slik at det ikke kommer noen gjentagelse på grunn av pus som ikke er helt utgitt.

Folkebehandling

Utmerkede resultater som antiseptisk gir sitron, som eksternt middel. Og som et immuniserende middel, kan det tas oralt som infusjoner og avkok. For eksempel kan du bruke følgende oppskrifter:

 • Med en sitron skal du kutte av zest, deretter hogge grundig, bland den resulterende vasselen med 20 g krydderurt, også hakket. Bland alt, hell et glass ikke kokende vann og varmt vann, og insister i et par timer. Trinn infusjonen fra deg, og deretter insistere på et varmt sted i en annen time. Ta innsiden, 1 ts. før du spiser 3 s. i d. innen 7 dager.
 • Legg alle samme sitronblanding med 1 ts. oregano og 3 ts. Hypericum (gress, selvfølgelig, trengte i knust form), og hell deretter 2 ss. kokende vann. Insistere ikke mindre enn 2 timer, og ta innen 14 dager til 3 ts. per dag.

Husk at selv behandling med folkemidlene krever koordinering med en lege.

Hvordan å bli kvitt kylling permanent

For å bli kvitt koker for alltid, er det nok å følge følgende forebyggende tiltak:

 • Tidlig prosess og forhindre mikrotraumas;
 • Følg personlig hygiene.

Men det viktigste - det er å heve immunsystemet gjennom mosjon og vitaminer. Da blir det ikke skummelt for deg.

Hvordan bli kvitt kyllingen raskt og permanent

Kok - en smertefull formasjon på huden, som er en halvkule med pus inni. Ofte oppstår kjelen plutselig - på bare noen få timer, så det kan føre til store problemer for folk som er involvert i PR og er stadig "i vanlig syn". For vanlige mennesker forårsaker utseendet av et sår også ganske mange problemer - det purulente området blir betent, sår og forstyrret med nesten hver bevegelse. Hvorfor koker det? Hvordan kan de fjernes fra kroppen? Disse og andre spørsmål vil bidra til å svare på denne artikkelen.

Hva er en koke

I folket har furuncle et annet, mer utbredt navn - chiry. Det andre begrepet i medisin er ikke brukt, derfor er det offisielle navnet på sykdommen, der en abscess opptrer på huden, furunkulose. Kjelen kalles en purulent kjerne, som ligger under huden, og på toppen, i form av en halvkule, er det bare en liten del av de døde hudceller. Ofte er kokinger forvirret med akne - de har samme størrelse, ca 2-3 mm, purulent fargetone, men koker er mer smertefullt og en rødaktig ring kommer rundt abscessen.

Chiry kan vises på hvilken som helst del av huden, men oftest forekommer det i armhulene, baken, halsen, lysken eller i områder hvor håret er dominerende. Koker oppstår ofte i høst eller vinter, når det er lite sollys.

Hvorfor vises chiri på huden

Hovedårsaken til utseendet av kokos - en overdreven mengde stafylokokker-bakterier og streptokokker. Stengene til disse farlige mikroorganismer penetrerer hårsekkelen, forårsaker betennelse, noe som forårsaker pus. I en sunn kropp er det kvantitative innholdet av denne type bakterier normalt. Bare under sykdommen fortplantes de raskt og lokaliseres til et mer sårbart hudområde.

Hvorfor kan det være en intensiv reproduksjon av stafylokokker og streptokokker?

 1. Brudd på personlig hygiene. På grunn av det faktum at en person uforsiktig behandler sin renhet, kan det oppstå ubalanse av gunstige og skadelige bakterier. Sjeldne vask av kropp og hender, utilstrekkelig hudpleie - dette er en av hovedårsakene til koke.
 2. Immun svekkelse. Svært ofte, på grunn av periodiske sykdommer, blir immuniteten svekket, og evnen til å bekjempe skadedyr reduseres. Furunkulose kan begynne hos personer med diabetes som har gjennomgått kjemoterapi eller stråling, samt hos pasienter med aids og hiv-infeksjoner.
 3. Purulente formasjoner på huden kan oppstå på grunn av gastrointestinale sykdommer, hormonelle lidelser eller sykdommer i det endokrine systemet.
 4. Kokene vises ofte på steder der det er konstant våt og våt. De kan også oppstå når hypotermi eller overoppheting av kroppen.

Siden den viktigste årsaken til furuncle er en bakteriell infeksjon, kan den enten utvikle seg intensivt eller opprettholde den samme balansen. Alt avhenger av hvor sterkt det menneskelige immunforsvaret er.

Advarsel! Dette er viktig for selvhelbredende!

Hvis du mistenker at den resulterende absessen ikke er en pimple, men en koker, kontakt lege umiddelbart. Han vil foreskrive medisiner som raskt vil håndtere en slik ubehagelig sykdom. Men hvis du ikke har tid og stole bare på din egen styrke, må du være oppmerksom på at kjelen aldri skal plukkes, punkteres og klemmes ut! Husk at furunkulose er en bakteriell infeksjon! Med bare en abscess kan den spre seg gjennom hele kroppen, hvis du forsømmer forsiktighet og prøver å presse den ut selv.

Det beste du kan gjøre er å smøre det forurensede området med grønn maling eller jod, i ekstreme tilfeller, for å behandle det med hydrogenperoksid. Igjen er det verdt å minne om: det er umulig å klemme og gjennomborre deg selv!

Hvordan bli kvitt koker

Det er to metoder for å bli kvitt chiry på kroppen:

 • Konservativ behandling
 • Kirurgisk behandling

Den konservative er at pasienten må periodisk smøre det skadede området av kroppen med salisylsyre eller borsalkohol, for å overvåke hygiene. Hvis en høy kroppstemperatur oppstår, foreskrives et antibiotikabehandling. For å fremskynde prosessen med naturlig åpning av kjelen, kan du bruke en varm tørr dressing.

Kirurgisk behandling, det vil si åpning av kjelen, utføres kun av lege. Etter den viktigste skyldige i den purulente prosessen, forlater stangen såret, såret vaskes og en tynn bandasje påføres den med Vishnevsky salve. For å forhindre at infeksjonen sprer seg til nærmeste sted, blir såret periodisk smurt med Levomekol eller Ezithromycin salve. De må brukes til det skadede området av huden er helt strammet. Hvis kjelen var for bred og fjerningen var ganske vanskelig, kan det være nødvendig med et besøk på omkledningsrommet.

I spesielt forsømte situasjoner og når kroppen er for svak til å bekjempe en bakteriell infeksjon på egen hånd, kan det gis en kur for immunterapi. For at kroppen skal utvikle sin egen immunitet mot stafylokokker og streptokokker, kan spesielle vaksiner foreskrives. I de mest ekstreme tilfeller, når koker har flyttet fra en enkelt form til en flertall, kan det være nødvendig med et fullstendig antibiotika eller en blodtransfusjon.

Hvis du ikke vil bringe ditt ømme til et så ekstremt utfall, umiddelbart etter utseendet av et merkelig tuberkel, begynner å utføre forebyggende tiltak. Husk at noen sykdom er lettere å kurere på et tidlig stadium!

Folk rettsmidler å fjerne koke hjemme

Det bør umiddelbart bemerkes at ikke alle koker kan behandles uavhengig. Om de negative resultatene etter en forsømt sykdom ble skrevet over, så ikke stole på skjebnen, men besøk en lege. Hvis du bestemmer deg for å takle såret selv, så ta hensyn til at tradisjonelle metoder bare vil være effektive hvis:

 • Kok ikke mer enn 3 mm
 • Det er ensomt, og det er ikke så mye abscess på kroppen.
 • For første gang i mitt liv ser du en nåværende sår
 • Din generelle tilstand er normal, du har alltid ansett deg en sunn person.
 • Det er ingen økt kroppstemperatur og symptomene på komplikasjoner er helt fraværende.

Hvis alle forholdene faller sammen med tilstanden din, er det noen populære oppskrifter som er rettet mot å eliminere koke.

  En flat kake laget av honning. Bunnlinjen er dette: For å chiry å raskt åpne seg selv, på en naturlig måte, kan du lage en honningkake. Bland honningen med mel, til en tett deig er dannet, danner en flat kake og fest på sårpunktet. Sikre med et bandasje, tungt gjennomvåt i vodka eller alkohol. Pak alt sammen med klamfilm. Dette er en veldig effektiv metode! Noen ganger er det nok bare en prosedyre og chiry passerer av seg selv!

Hvis du har lagt merke til en koker i dere, husk, dette er en smittsom sykdom, så du bør være veldig forsiktig når du behandler deg selv. Det beste alternativet er å se en lege! Vær alltid frisk!

Vi forteller hvordan å kvitte seg raskt, smertefritt og for alltid

Dannelsen av koker bidrar til noen sykdommer, vitaminmangel, svak immunitet, dårlig ernæring, brudd på hygienestandarder.

Kok oppstår når bakterier (stafylokokker og streptokokker) kommer inn i hårsekkene.

Bakterier multipliseres, og et rødt tuberkel vises over huden.

Etter noen dager vises suppuration inne i den.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du fjerner dem en gang for alle ved hjelp av kirurgiske metoder og hva folkemidlene vil hjelpe hvis en kjele kommer ut.

Hvordan rengjør?

Metoder for å bli kvitt koker avhenger av storheten og alvorlighetsgraden av den smittsomme prosessen. I de fleste tilfeller kan kokes helbredes av seg selv (med eller uten en obduksjon). Selvhelbredende tid tar fra 8-10 til 14-15 dager.

For å lindre tilstanden, bruker pasientene ofte folkemidlene. Hvis de ikke hjelper, bør du kontakte klinikken. Legen kan foreskrive medisinering ved hjelp av eksterne midler, piller eller injeksjoner eller kirurgisk behandling. Også pasienter prøver å presse veksten, men dette er ikke verdt det.

Kirurgisk inngrep

Kirurgen behandler behandling av store purulente koker. Det er umulig å utsette besøket til legen dersom kjelen hopper opp og komplikasjoner oppstår i sykdomsprosessen:

 • absessen reduseres ikke (eller øker) innen 2 uker;
 • vevene rundt furuncle var hovne og rødt, varmt til berøring;
 • pasienten hadde feber;
 • Pasienten opplever alvorlig smerte i stedet for dannelse av abscess og i det omkringliggende vevet.

Klassisk fjerningsmetode

Kirurgisk inngrep er mulig etter dannelsen av en nekrotisk stang inne i purulentposen. Nekrotisk kjerne - tett purulent klump av gulgrønn farge. Stammen består av døde celler av hårsekk og inflammet vev. Etter fjerning av dette substratet dannes en åpning i abscesskanalen, gjennom hvilken gjenværende pus flyter fritt, hvoretter kanalen er arret. Operasjonen utføres i følgende rekkefølge:

 1. Pasienten får lokalbedøvelse;
 2. kirurgen inkiserer et vev med en skalpell over den sentrale abscesskanalen;
 3. Legen utvider såret, fjerner gjenværende pus og nekrotisk stang;
 4. kokerhulen vaskes (med peroksid, kaliumpermanganatoppløsning eller annet preparat);
 5. et antibakterielt legemiddel blir introdusert i det rensede hulrom (som et pulver, suspensjon, gel);
 6. Et gummirør settes inn i hulrommet for å tillate utstrømning av pus (drenering);
 7. en tørr dressing påføres såret og festes med en gips.

Dressing gjøres daglig. Såret behandles med et antiseptisk stoff under dressingen, et antibiotikum blir introdusert i hulrommet. Prosessen med sårheling tar fra en uke til en måned.

Bruker laser

Metoden brukes hvis en liten abscess eller furuncle hoppet, så vel som i behandling av akne. Koken påvirkes av den rettede laserstrålingen, som fordamper det berørte vev og blod sammen med innholdet i purulent sac. Et lite arr gjenstår på behandlingsstedet og forsvinner over tid. Laser kirurgi har flere fordeler:

 • under behandlingen bløder såret nesten ikke ut;
 • ikke behov for lokalbedøvelse;
 • tilbakevending av såret er utelukket;
 • såroverflaten helbreder raskt;
 • Omliggende vev er knapt skadet;
 • i den postoperative perioden har pasienten ingen smerte.

Narkotikabehandling av koker

Hvis en liten kjele hoppet ut og betennelsen ikke passerte til vevene som omgir den, kan du bekjempe den ved hjelp av eksterne preparater.

De vanligste og mest effektive eksterne rettsmidler for chiryas er ichthyol salve, Vishnevsky salve, Levomekol, Levomycetin, Tetracycline, Gentamicin salve.

Den viktigste ingrediensen av Ichthyol salve er ammoniumsaltet av sulfonsyrer av skiferolje. Dette er et produkt av oljeraffinering som inneholder svovel.

Ichthyol salve reduserer smerte og bidrar til rask åpning av abscessen.

Det legger på furuncle, endrer bandasjen en eller to ganger om dagen.

Vishnevsky salve er en av de mest effektive friluftsmidler for koker.

Som en del av stoffet - bjørk tjære, xeroform og ricinusolje.

Salve pålegger abscess gjennom hele behandlingsperioden.

Et godt middel for abscesser er Levomekol salve.

De terapeutiske komponentene av Levomekol er antibiotika levomycetin og metyluracil.

Salve på et gasbind servietter er påført på en abscess, er dressingen endret en gang om dagen.

Behandlingsregimer som bruker tabletter og injeksjoner, utvikles for hver enkelt pasient. Antibiotisk terapi er indikert dersom pasienten tidligere har blitt diagnostisert:

 • diabetes mellitus;
 • Aids og hiv
 • andre alvorlige infeksjoner.

Med den raske utviklingen av en purulent prosess er det alvorlige konsekvenser. Antibiotisk terapi foreskrives også dersom komplikasjoner oppstår på grunn av kokepunktet:

 • lymfadenitt (smittsom betennelse i lymfeknuter);
 • tromboflebitt (dannelsen av blodpropp med betennelse i venenees vegger);
 • lymphangitt (infeksjon av lymfatiske kar).

Listen over antibiotika som vises ved behandling av purulente infeksjoner, blir kontinuerlig oppdatert med nye stoffer. Antibiotika i cefalosporiner gruppen har en god terapeutisk effekt:

 • cefazolin;
 • ciprofloxacin;
 • cefotaksim;
 • ceftriaxone;
 • tsiprolet;
 • Cefuroksim.

Fra antibiotika av penicillin gruppen for å bringe kokene kan være følgende stoffer:

 • amoxiclav;
 • penicillin;
 • ampicillin;
 • Amoxicillin og andre.

Av antibiotika av den gamle generasjonen, er tetracyklin og gentamicin effektive for å fjerne koker. Gentamicin tabletter er ikke foreskrevet for barn og gravide, for disse pasientene velger legen andre legemidler.

Folkeslag

Det er mange folkemidler og oppskrifter for å bekjempe koker. For behandling med medisinske planter og mat. For at en annen koker skal redusere, eller for å åpne raskere, pålegges den:

 • kaker fra hvetedeig;
 • bakt løk;
 • aloe leaves;
 • kaker av bokhvete varmt mel med brus;
 • rå poteter, revet på et grovt rifler;
 • revet gulrøtter, rødbeter;
 • en blanding av knust såpe og bakt løk;
 • lotion fra moset tranebær og tranebærjuice;
 • flate kaker av hele kokt bokhvete groats;
 • lilla blad;
 • kaker av rugkrem og hvetebrød;
 • pudder og ertemel med natron.

Folk healere i behandlingen av kokos anbefaler å drikke fortressende avkok og infusjoner av medisinske planter, avgifter for blodrensing. Et godt middel er en avkok av nettleblomster, vitamin urtepreparater solgt i apotek.

Lilac leaves

Bladene av lilla kuttes og slipes i en støpejernsmørtel til tilstanden av grus. En slurry legges i et tykt lag på en bomullsgasspute og festes med en gips til en abscess.

Dette verktøyet drar godt pus, har smertestillende, anti-inflammatorisk og antipyretisk effekt. Forklæringen endres tre ganger om dagen. Behandlingen fortsetter til gruel trekker det meste av pus ut av kjelen.

En blanding av bokhvete mel og brus

Bokhvete er kalsinert i en stekepanne til den tørker. Deretter blir gristene malt i et støpejernsmørtel. Tilsett en halv teskje med natron og litt vann til produktet for å lage en tykk blanding.

Fra blandingen lage kaker. Midler pålegg, kokes med gasbind, som er festet med gips. Flapjacks byttes to ganger om dagen til absessen åpner.

Tykt ark med aloe er kuttet på den ene siden og forsiktig utfolde seg. Den saftige siden av bladet påføres på kjelen. Arket er festet med tape eller gasbind.

Pad endres to ganger om dagen. Dette er et veldig godt middel for koker, som i lang tid ikke kan "modne" og åpne opp. Platen brukes også når absessen ble åpnet, men utslipp av pus forekommer sakte.

For å unngå koke bør du alltid desinfisere uhell skadet hud. Når som helst på året, bør du regelmessig ta en dusj og vaske med såpe. Ikke bruk gniddt klær. Skittent hver dag og arbeidstøy skal vaskes i tide. Hvis kyllingene vises regelmessig, har de torturert deg og du kan ikke få dem ut, du bør redusere forbruket av proteinfôr og sukker. Det er umulig å medisinere, bare en lege kan ordinere riktig behandling.

Nyttig video

Mer informasjon om behandlingen av boils finnes i videoen:

Rask behandling av kjele hjemme

Furuncle kalt betennelse i hårsekkene med dannelse av pus inni, som følge av en reduksjon i beskyttelsesfunksjonene til immunitet, samt at de ikke overholder regelverket for personlig hygiene. Sykdommen er ubehagelig, da det gir en viss ubehag og smerte, og når den plasseres på ansiktet eller synlige områder av kroppen - et estetisk ubehagelig utseende. Men sykdommen kan herdes hjemme, ved hjelp av tradisjonelle metoder for behandling av furunkulose.

Abscess Furuncle - Hva er det?

For å bestemme at furuncle som er dannet på kroppen, er det nødvendig å foreta en visuell inspeksjon av det berørte området. Inflammasjon har utseendet på en kegleformet forsegling, rød i fargen, med en gul stang innsiden. Det er på disse grunnene at man lett kan skille en furuncle fra andre hudformasjoner. Ved stangens størrelse kan det nå 7 eller 10 centimeter, mens det på grunn av abscessens spesielle plassering i hårsekkelen, i midten av papulen, kan det oppdages hår.

Når det kommer inn i infeksjonsområdet av infeksjonen, dannes i de fleste tilfeller en abscess furuncle, noe som provoserer en stor opphopning av pus i papulen.

Denne prosessen er ledsaget av ubehagelige symptomer:

 • alvorlig smerte;
 • dannelsen av en solid knute;
 • rødhet og betennelse i det berørte området
 • økning i kroppstemperatur opp til 40 grader;
 • svakhet.

Samtidig brister denne kilden ikke alene, men fortsetter å samle pus i det subkutane området, og danner en sterk segl. Når et segl er dannet i en abscesskoker, er det nødvendig å konsultere en spesialist, siden denne komplikasjonen krever kirurgisk inngrep og ikke overfører seg selv.

Årsaker til furunkulose

Koker er betent og smertefulle hulrom i huden, fylt med purulente masser. Når flere slike formasjoner dannes på huden, begynner sykdommen kalt furunkulose. Slike subkutane koker kan ha forskjellige størrelser, med en ert eller til og med være en valnøtts størrelse. Slike formasjoner krever obligatorisk behandling, som med hell kan utføres hjemme.

Lokalisering av furunkulose er mangfoldig og kan påvirke enhver del av menneskekroppen, men de mest berørte områdene er:

 • hals;
 • aksillære huler;
 • baken;
 • lyskeområde;
 • ansiktet;
 • brystkasse.

Samtidig er dannelsen av dype kuller - karbuncyler, som raskt kan utvikle seg, spredt over overflaten av kroppen og trenge inn i blodet, og forverrer pasientens allerede farlige tilstand, veldig farlig. For å bestemme graden av furunkulose nøyaktig, er det nødvendig å kontakte en spesialist som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive riktig behandling, med evnen til å utføre det hjemme.

Den mest effektive og raske måten å fjerne koker er bruken av bakte løk mens denne metoden ikke utelukker bruk av narkotika.

Årsaker til dannelsen av furunkulose eller enkelt chiryakov anses å være nederlaget for hudinfeksjonen av Staphylococcus aureus, med mulige skader og streptokokker type A og B, epidermale streptokokker og andre patogener.

Furunkulose kan danne når det er noen sykdommer i kroppen:

 • patologiske tilstander i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • nyresykdom;
 • reduksjon av beskyttelsesfunksjonene til epidermis;
 • redusert immunitet;
 • kroniske smittsomme sykdommer i historien.

Infeksjonssykdommer som forekommer i kronisk form inkluderer faryngitt, bihulebetennelse, tonsillitt og tarmdysbiose. Dessuten kan patogener som utfordrer utviklingen av koke, trenge inn i kroppen gjennom huden mikrotraumas, på det sted der koktene dannes. Derfor er en viktig faktor som påvirker forekomsten av koker immunitet, og med en reduksjon i sine beskyttende funksjoner, oppstår en høy sannsynlighet for å utvikle sykdommen.

Hvis immuniteten er på riktig nivå og beskytter kroppen mot infeksjoner, kommer utviklingen av furunkulose til ingenting, siden de penetrerte bakteriene ikke har noen sjanse for utvikling og reproduksjon. Samtidig øker ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene sjansen for overlevelse av patogen mikroflora under uhelsemessige forhold.

En koking oppstod på menneskekroppen indikerer en nedgang i de beskyttende funksjonene i kroppen, og en alvorlig svikt i immunsystemet. Dette kan oppstå ved utvikling av enkelte avvik:

 • nedsatt blodgass;
 • stressende situasjoner;
 • psykologisk, fysisk og følelsesmessig overbelastning.

I tillegg kan en reduksjon i immunitet utløses av forstyrrelser i metabolske prosesser som påvirker arbeidet til hele organismen.

For å bli kvitt ubehagelig koking må du først kontakte en spesialist som vil anbefale effektive metoder for fjerning av kjelen. Samtidig anbefales det ikke å fjerne, klemme eller kutte abscessen hjemme, da du bare kan forverre tilstanden. Legen under undersøkelsen vil avsløre graden av kompleksitet av sykdommen og anbefale medisinbehandling, der du også kan bruke de populære metoder for behandling av koke hjemme.

Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, eller å utelukkende utelukke behandling med folkemidlene, uten bruk av farmasøytiske preparater. Bare i den komplekse behandlingen kan du oppnå varige resultater og fullstendig fjerning av koke.

Behandling av koke hjemme

Koket, og når flere fokser av betennelse akkumuleres - furunkulose, ledsages av suppuration, feber og kan føre til alvorlige konsekvenser, og noen ganger kirurgisk inngrep.

Hjemme kan du kvitte deg med stor suksess, hvis du bruker velprøvde metoder og overholder spesielle anbefalinger.

Først bør du vaske hendene med såpe og vann før du berører kjelen, samt etter kontakt med hodet og stammen. For det andre, antibakterielle midler, hvis foreskrevet av en lege, blir brukt forsiktig, uten å påvirke det berørte området, 3 eller 4 ganger om dagen.

Også en fin måte å varme og provosere på et naturlig gjennombrudd av kjelen er å bruke kompresser som legges over på det berørte området i 10-15 minutter, flere ganger om dagen, for eksempel med bakt løk eller honningkaker. Dermed er det mulig å redusere smerten i furuncle, og for å akselerere perioden etter modning. Etter det anbefales det å dekke det betente området med en ren gauzeforbinding og vente på at den skal bryte. Samtidig er det umulig å stikke, ripe og klemme seg selv, da dette kan forverre tilstanden og forårsake infeksjon.

Etter at kjelen har åpnet seg, bør du forsiktig fjerne alle akkumulerte pus, behandle det åpne såret med hydrogenperoksid og påfør et tørt og tett bandasje. Slike ordninger for behandling av åpnet kjele bør utføres daglig til det er fullstendig helbredet.

Som en folkebehandling av koker, bruk en rekke infusjoner, salver og komprimer, preparert uavhengig. For å gjøre dette kan du bruke velprøvde verktøy:

 • Yolk-honning masse vil bidra til å bli kvitt i kort tid. For forberedelsen er det nødvendig å kombinere 2 råblommer, 1 ss honning, 0,5 teskje brus og litt hvetemel. Alle ingrediensene blandes og den resulterende massen påføres på absessen før åpningen;
 • Aloe brukes ofte til å behandle kokos, for å gjøre dette, er det nødvendig å vaske, hogge og klemme saften ut av et nyskåret blad av en plante. En bandasje dyppet i aloe juice er festet til området som er berørt av furuncle og forlatt i 4 timer, hvorpå det erstattes. Hvis det ikke oppstår kokende kjele, forsvinner betennelsen.

I tillegg kan du i hjemmet bruke legemidler til behandling av koker. For eksempel på et apotek kan du kjøpe en rekke eksterne og lokale antibakterielle stoffer:

 • Ved oppmaling av kjelen kan det berørte området behandles med en løsning av borsyre eller salisylalkohol ved å påføre varmt vev fra oven for å varme og akselerere dens modning;
 • i den systematiske dannelsen av koker på kroppen, er det nødvendig å bruke vitaminkomplekser, kosttilskudd og medisinske preparater som øker kroppens naturlige motstand;
 • når du åpner kjelen, er det nødvendig å fjerne stangen med pus og en del av det infiserte blodet, deretter behandle såret med hydrogenperoksid, og påfør en steril dressing med Vishnevsky salve.

I dette tilfellet anbefales bruk av denne typen salve ikke med uåpnet furuncle, ellers kan cellulitt utvikles.

Det er viktig å huske at hvis en stang ikke oppstår i koker, i 4-5 dager, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist. Dette kan tyde på utvikling av komplikasjoner i løpet av sykdommen, siden normal maksimumstid for fullkoking er 7 dager. Den dannede klumpen brister ikke, men begynner å vokse, og den eneste måten å kvitte seg med er kirurgi.

Koker av øregangen

En furuncle i den hørbare kanalen kan oppstå som følge av infeksjon av hårsekkene, svovel- eller svettekjertlene av stafylokokker. Det er slike lesjoner med skade på ørevæv med:

 • rensende hulrom fra akkumulert svovel;
 • klør når kløende dermatoser;
 • beriberi;
 • purulent utstrømning fra mellomøret
 • redusert immunsystemresistens;
 • diabetisk sykdom;
 • tretthet i kronisk stadium;
 • tuberkulose;
 • allergiske manifestasjoner.

De viktigste symptomene på en koke i den eksterne hørskanalen er:

 • irritasjon og kløe inne i øret;
 • smerte av skarp natur;
 • smerte med rebound i kjeveområdet, øyne, hode, forverret under tygging og gjentakelse;
 • feber og feber;
 • mangel på appetitt;
 • økte ubehagelige symptomer under søvn;
 • søvnløshet og søvnforstyrrelser;
 • dårlig lydflyt til auditoriene;
 • dannelsen av et gul hode over hevelsen;
 • delvis hørselstap i det berørte øre;
 • Hvis økets vekst er skadet, kan det være rikelig og pus kan lekke.

For å få koke i øret kan du søke hjelp fra en lege, og du kan ty til populære metoder for behandling av koke hjemme. En av de raskeste og sikreste måtene å kurere på er å bruke bakt løk i en ovn eller mikrobølgeovn. For å gjøre dette, lage en trakt i løk, hell linolje inn i den, lukk den formede bolle med et stykke brød og bake i flere minutter. Etter det blir den klemt juice innpodet i den syke øregangen.

Også, du kan bruke tinkturen av jod, med utseendet av de første symptomene på å koke i øret, smøre det berørte området til fullstendig kur. Hvis du tar en linduk og suge den i vegetabilsk olje, gni hvitløk, rull den opp og legg den i øregangen, kan du raskt behandle kjelen. For å gjøre dette, anbefales det å bruke denne metoden to ganger om dagen, hjemme.

Kok på halebenet

Kokdannelsen oppstår etter smitte i hårsekkelen. Gitt at i dette området et stort antall hårfollikler må du nøye følge regler for personlig hygiene eller forsiktig fjerne overflødig vegetasjon, gjennomføre desinfeksjon etter slike prosedyrer. Utviklingen av kjelen på halebenet skjer når patogene mikroorganismer injiseres i hudporene.

Hovedårsaken til kokingen på kokesen, som i andre soner, er en reduksjon i immunitet, fordi i dette tilfellet kan kroppen ikke bekjempe infeksjoner. Derfor er det nødvendig å gjøre alt for å eliminere negative faktorer som utfordrer en slik stat:

 • mangel på hvile;
 • mangel på hygiene prosedyrer;
 • stressende stater;
 • autoimmune og kroniske sykdommer;
 • dårlige vaner.

Behandlingen av koker avhenger direkte av modningstrinnet. Først av alt, hvis du mistenker å koke, bør du umiddelbart konsultere en lege for en nøyaktig diagnose, og vellykket behandling kan utføres hjemme.

Som en integrert behandling kan du bruke antiseptiske salver foreskrevet av lege og folkemidlene. Samtidig er det umulig å klemme, trekke ut eller på noen måte prøve å fjerne furuncleen selv, ellers kan du oppnå komplikasjoner av sykdommen og tiltredelsen av en sekundær infeksjon.

De beste kokekurene er følgende oppskrifter:

 • honningkake - laget av mel og honning, som er kombinert i proporsjoner for å danne en stiv deig. Den støpte kaken påføres på kjelen, dekket med gasbind såpe i alkohol eller vodka og festet med en gips. Denne metoden gjør at du raskt kan trekke ut av kokerrotten, vanligvis i 1-5 økter;
 • En av de effektive måtene å behandle koke hjemme er å bruke bakt løk. For å forberede tilberedningen er det nødvendig å bake 1 stor løk i ovnen, kutte den i to deler og påfør et varmt kutt i kjelen, fikse det med en tett bandasje og la den stå i 20-30 minutter. Det er et annet alternativ når en oppslemming av bakt løk og et par dråper kamferolje påføres. Denne oppskriften tillater deg å trekke de akkumulerte purulente massene fra svulsten;
 • En rask metode for å øke kjelen er bruken av svartbrød. For å gjøre dette, er brødssnittet myket, en klype salt er tilsatt den og påført til formasjonen, dekket med et serviett og fikset.

Tradisjonelle behandlingsmetoder tillater kjelen å passere så raskt som mulig, spesielt siden de anbefales å brukes sammen med medisiner.

Ansiktsskjel

Et furuncle på ansiktet er ikke bare et estetisk problem, men også en farlig sykdom, da den har nær lokalisering fra hjernen. Samtidig oppstår koger i regionen av nasolabial trekant av særlig fare. Denne sonen er mest intensivt forsynt med blod, og det er stor sannsynlighet for infeksjon i blodet, noe som forårsaker skade på hele kroppen.

For å diagnostisere koking i ansiktet, er det nok å sammenligne bildene og bildene av pasientene med den nøyaktige diagnosen, og også å sammenligne symptomene:

 • en støt dypt i huden, med en gul stamme i midten;
 • smerte og betennelse i det berørte området;
 • Den gradvise utvidelsen av sonen av betennelse;
 • dannelse av purulent hode (etter 2-3 dager).

Det er mulig å behandle en furuncle hjemme bare under veiledning av en spesialist og etter å ha konsultert ham. Det er forbudt å klemme, trekke og knuse koker, det er heller ikke anbefalt å smøre en lukket koker med Vishnevsky salve, til dens gjennombrudd.

I begynnelsen av abscessdannelsen kan det betente området behandles med jod. En slik begivenhet reduserer smerte og reduserer betennelse. Samtidig er det mest effektive stoffet som brukes hjemme, stoffet Dimexidum, i form av væske.

Behandling med dette legemidlet bør utføres daglig, da stoffet trer inn i de dype lagene i epidermis og har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. Hvis det oppstår koker på nakken, ansiktet eller baksiden din, kan du bruke ichthyol klistremerker, men du bør ikke hygiene det berørte området, da det er en mulighet for at problemet sprer seg over ikke-infiserte områder.

Som en kombinasjonsterapi med folkemidlene kan du bruke følgende oppskrifter:

 • En av de effektive metoder for behandling av kokere er løkkaker med såpe. For utarbeidelsen av dette verktøyet er det nødvendig å kombinere den bakte løk med sjetonger av vaskesåpe og fest den resulterende kaken til formasjonen i forholdet 2: 1 og fikse det med et gips i et par timer;
 • også raskt kurere kjelen vil hjelpe propolis, som er nødvendig for å insistere på alkohol, og smøre den med purulent betennelse;
 • Infusjonen av calendula blomster har den sterkeste antimikrobielle effekten, derfor anbefales det å vaske kjelen.

I tillegg bekjempes i kampen mot koker på ansiktet vitaminer, særlig brygger gjær, de renser ansiktets hud, hindrer penetrasjon av infeksjoner i vev og øker kroppens generelle tilstand.

Under graviditet

Kok som har oppstått på kroppen, er et ubehagelig fenomen, spesielt under graviditeten. Kurset og dannelsen av koker under graviditeten fortsetter i henhold til standardordningen, uten unntak. Det skal huskes at kvinnekroppen i en slik delikat tilstand gjenoppbygges på hormonnivå, noe som kan skape noen komplikasjoner, pluss det meste av bruk av de fleste medisiner, og til og med nesten alt, anbefales ikke. I denne situasjonen vil nasjonale metoder for behandling av furunkulose hjemme komme til redning.

Først og fremst bør du søke hjelp fra en spesialist, fordi bare legen vil identifisere årsaken til kjelen, og dette kalles en infeksjon som kan skade ikke bare kvinnen, men også fremtidens baby.

For behandling av årsaken til sykdommen, kan legen foreskrive sikre antibakterielle midler, i kombinasjon med naturlige preparater tilberedt hjemme.

Virkningen av populære metoder er rettet mot å redusere betennelse og rask gjennombruddskoking:

 • bakt eller kokt løk knust inn i en slurry, tilsett hakket hvitløk og påført det berørte området;
 • komprimerer av tomatsaft vil bidra til å raskt bringe kjelen til modenhet. For å gjøre dette, tilsett 250 ml tomatjuice, tilsett 2 spiseskjeer glyserin og rør. Blandingen påføres på gasbind til koking 3 ganger om dagen, til kjelen er fullt åpnet;
 • urte komprimerer vil lindre betennelse og smerte. Forbered dem fra kamille og salvie, som blandes i like mengder, brygges og påføres furuncle i 30 minutter.

Samtidig er det nødvendig å gjennomføre immunforsterkende tiltak - ta vitaminer, mineraler og spis et balansert kosthold.

Hos barn

Behandling for furunkulose bringer noen ganger foreldre til ekstreme tiltak. Noen til og med ty til konspirasjon, men det kan bare ikke gjøre for å kurere deres barn. I dette tilfellet vil det mest korrekte være å gå til en lege og observere hygienestandarder.

Behandling av furunkulose hos barn kan vellykkes utføres hjemme, under medisinsk tilsyn. Koker i barn med stafylokokkinfeksjoner i huden dannes, og behandlingen bør være spesifikk - rask, effektiv og sikker. Det er derfor mange eksperter anbefaler, sammen med medisiner, tillatt for bruk av barn å ty til tradisjonelle behandlingsmetoder.

For sikker behandling av babyen, bør du ikke prøve å fjerne koker, klemme den ut eller følge anbefalingene fra provoserende videoen. Først av alt er det nødvendig å forstå graden av modning av kjelen, om det er en tett støt under huden eller en kjele går gjennom første utviklingsstadium, og snart vil det bli et pustulært hode.

For behandling av koke med lokalisering på hvilken som helst del av kroppen, det være seg baksiden, ansiktet eller barnets rumpe, kan du bruke en burdock-avkok. Det renser barnets kropp fra giftstoffer, toksiner og infeksjoner. Det anbefales å ta barnet tre ganger om dagen, i 5 dager. Echinacea er også et effektivt middel til å forbedre immuniteten hjemme. I tillegg til å øke beskyttelsesfunksjonene, har den en antiviral effekt, og eliminerer årsaken til kjelen.

Eksterne og interne midler for samtidig behandling av kjele, med høy effektivitet, er gulrot. Det er nødvendig å brygge i en andel av 2 ss tørt pulver per 250 ml kokende vann, insister i 30 minutter og ta oralt 2 ts per dag, eller smør med koker. Det må huskes at selvekstrudering, kutting av fjernelse av koke, kan føre til reinfeksjon og videre spredning av suppuration på huden.

Hvordan bli kvitt koker for alltid hjemme

1 Symptomer og manifestasjoner av sykdommen

I medisin har koker navnet "furuncle" og er en stang dannet fra pus, som ligger i huden. Lengden på stangen kan være flere centimeter. Et kjennetegn ved kjelen er tilstedeværelsen av et konveks hode i hvitt med en uttalt purulent akkumulering. Noen ganger kan hodene være flere stykker. Oftest forekommer det i bena, armene, magen, baken, i lysken og armhulen. I ansiktet, kokker vises i auricle, i øyelokkene på øynene, på nesen.

Et kjennetegn ved kjelen er dannelsen av et rødt punkt, ledsaget av smerte. Diameteren av omkretsen av såret kan nå opptil 15 cm med et purulent fokus midt på den røde formasjonen.

Pyogene bakterier (stafylokokker) er en av hovedfaktorene for forekomsten av koke. Prosessen med forekomst består av følgende trinn:

 • forekomsten av signifikant kløe, med tanke på ytterligere rødhet og utseendet av smerte på kløeområdet;
 • Utseendet av ødem i hårsekkene;
 • utseendet på et tett inflammatorisk knutepunkt.

Disse symptomene blir ofte ledsaget av ubehag, feber og hodepine.

Det er nødvendig å vite at:

 • i tilfelle sen handling kan hudvevdød forekomme;
 • Uautorisert ekstrudering eller massering av koker er forbudt.

2 årsaker til sykdommen

Utviklingen av koker er provosert av følgende faktorer:

 • betydelig svekkelse av menneskelig immunitet;
 • hypotermi;
 • økt svette;
 • skader på forurenset hudområder;
 • mangel på vitaminer og mineraler;
 • med diabetes.

Og som regel er brudd på menneskelig hygiene også kilden til sykdommen.

Gitt den utbredte forekomsten av furunkulose, er det mange anbefalinger og metoder for å forebygge og bli kvitt den en gang for alle. Gjennom bruk av medisinske, folkemetoder, med hjelp, blir behandlingen av chiria hjemme ganske real.

3 Metoder for behandling

Hvordan bli kvitt chiria hjemme? I tilfelle av furunkulose må du først og fremst kontakte en spesialist og bli undersøkt. Bare en lege vil fortelle deg hvordan du skal kvitte deg med koker og forhindre spredning av chiriev gjennom kroppen. Det er viktig å forhindre blodforurensning i tilfelle av koke.

Ved høye temperaturer anbefales det å observere sengestøtte, en streng diett, og ta hensyn til inntaket av vitaminer som er rike på jern.

Hjemme kan du bli kvitt koker ved bruk av slike salver som ichthyol, Vishnevsky salve. For dette:

 • du må brette bandasjen i flere lag;
 • Påfør salven på det vedlagte bindingsstykket;
 • Legg et bandasje på furunkulose
 • Sikre med et lag med bandasje.

Denne forbindelsen må oppdateres daglig til gjenoppretting.

Det finnes en rekke medikamenter som har en positiv effekt, det er:

Påføringen av dressinger fuktet i alkoholholdige væsker har også en effektiv effekt.

4 medisinsk inngrep

Furunkulose kan herdes med antibiotika. Følgende legemidler brukes:

Men det er verdt å huske at antibiotika kun kan brukes av legeens resept.

Det finnes metoder for fjerning av furunkulose ved bruk av ultrafiolett lys. I dette tilfellet brukes prosedyren først etter modning av kjelen. Lokalbedøvelse av betennelsesområdet, åpning av purulent hode, rengjøring av innsiden av kjelen utføres.

Etter at såret er åpnet og rengjort, behandles hydrogenperoksid eller natriumklorid. For å forhindre dannelse av arr, anbefales bruk av komprimerer med vaselin.

5 Bruk av folkemidlene

Ved behandling av koker, er folkelig tilgjengelige folkemidlene trygt brukt.

I oppskriftene for behandling av kokter utbredt bruk mottatt løk i bakt:

 • trenger å kutte løk og bake og sette på en furuncle;
 • Deksel med plastmateriale og fikse.

Denne bandasjen bør stå over natten.

 • du må ta flytende honning og fortynne med en viss mengde mel;
 • knead sammensetningen for å oppnå en homogen viskøs masse;
 • lage mye masse i form av kaker og fest til chirias sted;
 • Fest blandingen til såret, dekk med cellofan, fest og slips.

Komprimer beholde 10-12 timer.

Burdock blader er også svært effektive i helbredelse. Kok bladene i melk. Etter avkjøling påføres bladene på såret og festes med tape. Det er nødvendig å legge et bandasje for natten. Denne metoden er en av de mest effektive i tilfelle koker i bekkenet eller lysken.

Kokt såpe er også veldig godt å behandle. Til å begynne med, rist en vaskesåpe, legg den i en gryte og hell 300 ml vann inn i den, hell 300 ml vann inn i den, lag den over lav varme. Etter at blandingen er avkjølt, legg den i koker og fest den med en bandasje. Ved hjelp av denne metoden må du gjøre dressingen minst 5 ganger om dagen.

Råløk har en god effekt. For å gjøre dette, rist det fint i grunne form og hell melk. Midler blandes opp til homogen masse. Formet blanding må påføres stedet for betennelse, dekke med cellofan, fikse og bandasje over natten.

Følgende metode for folkebehandling er ikke bare nyttig, men også hyggelig. Vanlig inntak av 1 ts. naturlig honning på tom mage forbedrer den generelle tilstanden til huden, noe som forhindrer dannelsen av koke

Alle slags kokere gir en betydelig helsefare. Den farligste er sår på hodet.

Utseendet til en furuncle i auricle, som regel, er ledsaget av en betydelig hørselshemmede, i noen tilfeller er det komplette midlertidige tapet mulig. Snakk eller tygge blir vanskelig og smertefullt. Løsningen er å appellere til kirurgen. Selvmedisin er kontraindisert.

Forekomsten av sår i armhulen er ledsaget av fargeendringer i huden, dannelsen av hevelse, stivhet og ømhet. Årsaken til koker i armhulene kan være langvarig eksponering for solen, overdreven svette og selvfølgelig ikke-overholdelse av personlig renslighet.

Og i dette tilfellet bør den første handlingen være et øyeblikkelig besøk til legen.

6 Anbefalinger fra utseendet til Chiriyev

Hvordan å kurere, må du alltid vite. Det er anbefalinger for forebygging av chiri:

 • opprettholde kroppsvarme og ikke superkjøl;
 • oppfyller alle standarder for personlig hygiene
 • spis riktig;
 • i tilfelle sykdom er det verdt å avstå fra mat med høy konsentrasjon av karbohydrater, for eksempel pasta, poteter, frokostblandinger;
 • Ikke ta karbonatiske drikker, gi opp søte kaker og bakverk.

Ved å følge anbefalingene og reglene kan du beskytte deg selv og andre mot utseendet til Chiri.

Vi behandler koker hjemme

Hvordan bli kvitt en gang for alle? Dette sannsynligvis bekymrer mange som, minst en gang i livet, fikk utseendet av en liten (eller ikke så), svimlende, smertefull, motbydelig chiria på noen deler av kroppen. Og når en slik skam avgjort på fysiognomien og på det mest fremtredende sted - er det motstand mot ham kort: klem ut og samtalen er forbi!

Hei venner! Med deg Svetlana Morozova. Ikke haste for å klemme, da fartøyene knust sammen med pus kan enkelt overføre infeksjonen til den generelle sirkulasjonen, og deretter - utviklingen av sepsis. Og siden hjernen er nærmest vår knuste pimple, er det der infeksjonen rushes.

Venner! Jeg, Svetlana Eroshkina (Morozova) og min mann, Andrei Eroshkin, holder mega interessante webinarer for deg!

Emner for kommende webinarer:

 • Vi avslører de fem årsakene til alle kroniske lidelser i kroppen.
 • Hvordan fjerne brudd i fordøyelseskanalen?
 • Hvordan bli kvitt gallesteinsykdom og er det mulig å gjøre uten kirurgi?
 • Hvorfor trekker jeg sterkt på det søte?
 • Kreft tumorer: hvordan ikke å falle under kniv kirurg.
 • Fettfri dietter er en snarvei til gjenopplivning.
 • Impotens og prostatitt: bryte stereotyper og eliminere problemet
 • Hvordan begynne å gjenopprette helse i dag?

Leger er uendelige å fortelle oss: ingenting kan bli knust på seg selv! Men vi ignorerer det. Siden de ikke kan klemmes ut, må du forhindre deres forekomst.

Hva er å behandle hvis du ikke kan klemme?

Dette spørsmålet ble sannsynligvis bedt av alle. Hvordan kan du hjelpe deg selv hjemme.

I første fase av modning:

 1. Cauterize abscess med en løsning av jod eller briljant grønn.
 2. Alkoholbandasje på absessen. Men bandasjen må være fri, det er umulig å klemme!
 3. Tørrvarme, oppvarming UHF.

I andre etappe, da et abscesshodet ble dannet:

 1. Bandasje med salisylsyre.
 2. Ichthyol salve og Vishnevsky - et gammelt bevist og effektivt middel.

Når absessen åpnet:

 1. Skyll med hydrogenperoksid eller furatsilina.
 2. Hvis såret fra den utsatte chirien er stor, kan du påføre en bandasje med syntomycinemulsjon.

Fra tradisjonell medisin kan du tilby denne oppskriften:

Aloe planteblad kutt i lengderetningen og feste massen til koking. Aloe dressing må endres hver dag.
For å forstå hvilket stadium din abscess er på, vil jeg fortelle deg hvorfor de ser ut og hvordan de utvikler seg.

Hva de kommer fra

En koking eller som de sier hos folk, er "chiry" en betennelse i en hårpære. Og fordi i de stedene hvor det ikke er noe hår i det hele tatt (føttene på føttene eller håndflatene), er de ikke der. Chirias oppstår ofte der det er mange sebaceous og svettekjertler: i ansiktet, på nakken, i lysken, nær anus, selv i ørene og nesen. Oftere - på hender og føtter.

Hvert hår på kroppen vår har roten i tykkelsen av huden, sebaceous og svettekjertlene, samt nerve og liten muskel som noen ganger hår står på slutten.

Når patogenet (oftest Staphylococcus aureus) kommer inn i hårsekkelen, smitter sebaceous kjertelen, begynner en ekte purulent abscess å danne seg.

Staphylococcus aureus finnes overalt rundt oss. Han kan leve på huden i mange år uten å forårsake noen sykdom. Imidlertid er et lite sår eller slitasje, som barbering, nok for at patogenet skal våkne opp og raskt danne en abscess.

Hovedårsakene til koker:

 1. Ubehandlede sår, kutt, slitasje på huden.
 2. Redusert motstand i kroppen på grunn av dårlig og utilstrekkelig ernæring, hypotermi, dårlige vaner.
 3. Metabolske sykdommer. Bidra til dette: diabetes, tarmforstyrrelser.
 4. Andre hudsykdommer: akne, akne, eksem.

Hvordan utvikle seg

 • Modning, eller som de sier i medisin, er et stadium av infiltrering. Rødhet, komprimering og smerte med trykk.
 • Utseendet til et "hode" av chiriya eller en stang som består av pus og døde vev. I midten av absessen vises en hvit eller gul høyde, dekket med en tynn film. Til slutt går det gjennom, smerten og hevelsen minker umiddelbart.
 • Healing. Etter at pus har flommet ut, er det et rundt rødt sår, som helbringer uten spor, selv om små arr kan forbli etter spesielt store kokinger.
 • Fra den første fasen (rødpunkt) til siste (gjennombrudd) tar det vanligvis ti dager

Når skal du se lege

Alle pasienter med diabetes med utseendet av en koke bør definitivt kontakte klinikken.
Du bør også komme til kirurgen, hvis kjelen er veldig stor eller noen få små har slått sammen - dette fenomenet kalles et "carbuncle" og behandles sikkert av en spesialist.

Hvis ti dager har gått, og chiry ikke kommer til å bryte gjennom - du må også kontakte klinikken. Kan kreve kirurgi.

Hvis dette ikke er gjort, er komplikasjoner sannsynlig: i tillegg til sepsis nevnt av oss, kan koker spre seg til andre deler av kroppen, abscesser og cellulitt.

Jeg gjentar: Ikke klem ut på noen måte, spesielt på den nasolabiale trekant!

I gamle dager kalte legene ham "trigonum mortis" - døden av trekanten, fordi det er en direkte vei til hjernen fra den. Eventuelle abscesser i dette området bør bare behandles av en lege.

Så i begynnelsen av XIX-tallet døde datteren til Paul I, Catherine of Württemberg: tretti år gammel, mor til fire barn. Hun klemte en pimple på overkanten, og fire dager senere døde hun av sepsis. Den store russiske komponisten Scriabin døde på nøyaktig samme måte: Han åpnet en pimple med en nål og klemte den ut, noe som førte først til phlegmon, og deretter til sepsis. Scriabin var 43 år gammel.

Kanskje, vil leseren til denne meldingen utrope: "Så, jeg presset ut akne og ingenting for meg selv tyve ganger!" Ingen argumenterer, men kanskje det vil være dødelig for den første gangen og bringe deg nærmere Ekaterina Pavlovna og Scriabin.

Bedre enn å forhindre sykdommen!

Det viktigste er igjen å lede en sunn livsstil. Bli kvitt dårlige vaner, normaliser vekten (som forårsaker overdreven svette, noe som også provoserer utseendet på chirie).

Ta vare på økende motstand, ikke glem om vitaminer og mikroelementer. Mat bør være balansert, inneholder den nødvendige mengden fiber for å forhindre forstoppelse, fordi gastrointestinale sykdommer også fører til furunkulose. Gode ​​vurderinger bruker "detox" -metoden.

Det er nødvendig å overvåke kroppsrengjøring: Ta en dusj minst en gang om dagen. Umiddelbart behandle eventuell slitasje eller mindre riper med antiseptiske midler.

Det er på tide å gjøre det riktige valget for helsen din. Det er ikke for sent - handle! Nå er 1000 år gamle oppskrifter tilgjengelig for deg. 100% naturlige komplekser Trado er den beste gave til kroppen din. Begynn å gjenopprette helsen din i dag!

Unngå å kaste kløende steder. Hvis det er kroniske sykdommer - i tide for å behandle dem. Hvis det er andre hudsykdommer - kontakt en hudlege.

På dette er temaet chiryakov.

Abonner på nye artikler, del i venner.
Vi ses snart!

Flere Artikler Om Typer Acne