Det er ingen hemmelighet at de svarte prikkene på nesen, kinnene, haken og pannen skiller ut vårt utseende. De vises når smuss og fettete hemmeligheter samler seg i porene. Noen ganger kommer comedoner dypt under huden. Og så oppstår spørsmålet: Hvordan utlede dype, svarte prikker på en enkel og sikker måte. Hvis du prøver å bare klemme dem ut, kan du alvorlig skade porene på veggene, arr og nye komedoner vises på huden, så det er bedre å bruke mer milde midler. Videre kan alt du trenger for å fjerne de dype, svarte punktene kjøpes hos nærmeste apotek.

Damp er en av de beste naturmedisinene som er tilgjengelige for å kvitte seg med svarte flekker. Han virkelig gjør underverk. Damp huden en eller to ganger i uken i ikke lenger enn 5-7 minutter. Dampbad vil hjelpe til med å rense huden og bli kvitt sorte prikker. Husk imidlertid at dampmisbruk kan gjøre huden løs og føre til utseendet på tidlige rynker.

Hvis du velger å bruke et oppvarmet håndkle i stedet for damp, må du gjøre det med forsiktighet, ellers kan du skade huden. Sett et håndkle på ansiktet slik at det absorberer talg og smuss. Deretter, for å fjerne komedoner fra nesen og brettene, blett huden flere ganger med et håndkle.

Fuller jord: Ta en spiseskje med yoghurt, fullere jord og mynte tannpulver. Legg pulveret og fyldig jord i yoghurt, la den stå i en halv time, og bland så godt. Påfør blandingen på ansiktet i 15 minutter. Når blandingen tørker, vask den først av med varmt og kaldt vann. Dette er den perfekte masken for fet hud.

Jod: Kombiner en kvart kopp varmt vann, en teskje magnesiumsulfat (epsomitt) og fire dråper jod. Varm opp blandingen til krystallene er fullstendig oppløst, bland godt og avkjøl til romtemperatur. Dyp en bomullspute eller vattpinne inn i denne blandingen og bruk den berørte huden. Når blandingen tørker, fjern den forsiktig med et håndkle. Det er uønsket å bruke for papirdukene, da papirbrikkene kan tettes i porene.

Kosmetisk leire fra komedoner: For å forberede denne masken trenger du protein av ett egg, en teskje kosmetisk leire, noen dråper pepperekstrakt og vann. Soak leire i vann i en halv time, bland protein og pepper ekstrakt, tilsett fuktig leire og bland. Påfør masken på ansiktet i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann. Denne masken er også bra for fet hud.

Soda: Bland opp natron og vann i like deler, bruk på huden og forsiktig massasje i 2 til 3 minutter. Langere peeling kan skade det nye laget av huden. Vask soda med varmt vann, berør huden lett med hendene. Gjenta denne prosedyren en eller to ganger i uken.

Fuktighetsgivende: Mange mennesker som lider av komedoner, tviler på om de skal bruke fuktighetskrem. Men de bidrar til å forhindre utseendet av rynker. Fuktighetskrem for fet hud bør være lett, ikke fettete.

Svarte flekker under øynene: Noen ganger kommer komones under øynene. Det er viktig å huske at dette er det mest følsomme området på ansiktet. Huden er mye tynnere, så alle pleieprodukter skal brukes med stor forsiktighet.

Noen hjemmemekanismer er for "tunge" for dette området og kan forårsake hevelse under øynene. Du kan prøve rosevann, lavendel og alkohol i like store mengder. Varm damp forblir den beste metoden. Men ikke klem ut komedoner her og ikke gni med et håndkle. Svarte prikker under øynene er svært vanskelig å fjerne, så vær tålmodig for behandlingstiden.

Honning: For normal hud utsatt for fett, følgende maskermaske for svarte flekker: Bland egghvite, en spiseskje yoghurt og en teskje fullere jord og honning. Påfør massen på ansiktet i 15 minutter, skyll med varmt vann.

For denne typen hud er en ansiktsrensende maske bestående av en spiseskje yoghurt, en spiseskje kosmetisk leire, en halv teskje honning og 1/8 teskje soda, perfekt. Alle komponenter blandes, på ansiktet i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.

Mintpulver: Denne fantastiske kosmetikken gjør underverk med huden. Hvis du har akne, porøs, ujevn hud, prøv denne masken: Ta en ryazhenka, hvit leire og en teskje myntepulver på en spiseskje. Først suge i ryazhenka hvit leire i en halv time, og tilsett deretter myntepulver. Påfør blandingen på ansiktet ditt, la det tørke og skyll med varmt vann, og skyll deretter ansiktet ditt med kaldt.

Sandeltre: Oppskriften på et meget effektivt middel for svarte flekker kommer fra øst: Kombiner i like store mengder grunnen til Fuller, kikært mel og sandeltrepulver. Denne blandingen kan lagres i en vakuumbeholder. Ta en teskje av denne blandingen, legg til litt vann for å lage en tykk vann, og bruk som skrubbe for å fjerne skitt og døde hudpartikler.

Havremel: Bland en kvart kopp fuller jord, en kvart kopp tørket appelsinskall og 2 spiseskjeer med haugemel. Bland alt grundig, tilsett litt vann for å gjøre en vassel, og bruk den på ansikt og nakke. Massasje i en sirkelbevegelse. Vær særlig oppmerksom på nesen og haken. Vask av med vann. Denne skrubbe renser dypt huden din og åpner porene.

Alminner: Bland fire spiseskjeer med mandelpulver, 50 gram glycerol såpe, spiseskje med havremel og litt vann. Gni denne skrubbe på de berørte hudkomedonene. Du kan også lage en skrubbe fra fyldigere jord, appelsinskall, sandeltre og tomatmasse. Påfør blandingen på ansiktet, massasje og skyll.

◦ Ristede poteter tjener som en fantastisk skrubbe;

◦ hjelper perfekt i kampen mot komedoner havregryn blandet med honning;

◦ Drikk rikelig med vann daglig;

◦ Som skrubbe, bruk grønn te for å myke comedones;

◦ Vask to ganger om dagen med varmt vann og sørg for å bruke en astringent;

Bland kosmetisk leire, havremel og mandelolje. Påfør på ansikt og skyll etter 10 minutter.

For å bli kvitt dype svarte prikker, bruk geitemelk effektivt. Et dampbad hjelper også, etterfulgt av å bruke olivenolje på huden.

Det finnes et annet middel mot komedoner: Applicer gulrotpuré på huden, og gjør deretter ansiktsmassasje med mandelolje.

Hvordan bli kvitt dype, svarte prikker?

1 / pimples dukket opp 12 år da voksen alder begynte og passerte ikke i mange år. Behandlet på alle mulige og umulige måter og folk og kremer, men ingenting hjalp. Akne begynte å bli til store sår. Alt dette varte til jeg dro til legen som skrev meg en baltushka for akne. I en uke forsvant min hundreårige akne uten spor. Baltu kan bestilles på et apotek i byen du lager medisiner til. Bare når du bestiller, dikter denne oppskriften og si det Baltushka. Her er oppskriften: Levomycetin 6,0; urotropin 6,0; Trichopol 6,0; svovel 6; sinkoksid 10,0; talkum 10,0; alkohol 70% -50 ml. ; ror-boric 3% -50 ml. Jeg har på hyllen og nå står dette baltushka miraklet, bare i tilfelle. Jeg ønsker deg en rask gjenoppretting! !

2 / han hjelper veldig bra, gresset er slik, for salg i apotek, 1 ss. skje for 1 kopp kokende vann, insisterer, kjøler, denne infusjonen tas muntlig for 1 ss. skje 3 ganger om dagen før måltider, og en gang om dagen med samme buljong utad, gjør du lotioner på problemområder, kremer må gjøres i 45-60 minutter, et behandlingsforløp er 7-10 dager, men jeg må advare deg om at huden skal skrelle, så en stund må sitte hjemme, men huden blir ny og myk, som en baby

Jeg dro til salongen der, de renset meg noe under damp og kjørte det over ansiktet med en slags nåværende eller xs enn

Jeg dro av et helt kurs, satt på meg alle slags masker etter prosedyrene

Bb-krem som trer inn i porene, når de løses og skylles med hydrofil olje, tar alle urenheter med den.
så jeg vasker ansiktet mitt med en gel for vasking - men jeg ble lei av gelen, jeg bestilte en Shiseido Perfect WHip ansiktsvask.
(bb-krem er det ønskelig å fjerne KUN med hydrofile oljer. ellers tvert imot - det vil bli enda flere svarte flekker. Selv vanlige oljeblandere vil ikke fungere)

Resultatet er at huden fortsatt er myk, fuktig og energisk med smørmelk, pluss - ren, uten akne og svarte flekker, med jevn tone, og viktigst av alt - ikke skadet, fra samme rensegipsstrimler av typen "Proplel". Nei, de er også gode, men for min tørre og forholdsvis følsomme allergiske hud for aggressiv, blir svarte flekker sammen med det øvre laget av epidermis fjernet, og så må du smøre nesen din med en fettete krem ​​eller salve. som er fulle av ny clogging

Du kan ta noen andre gode og ekte asiatiske BB-krem

pluss for hver dag forebyggende omsorg Jeg anbefaler Tony Moly Egg Pore ansiktspleie
det er tre midler:
Vedklamring for porene. påføres under kosmetikk, masker forstørrede porer, ekstra effekt - pore rengjøring
peeling peeling scrub
maske for dyp rensing og innsnevring av porene

Du kan også kjøpe en Daiso-filmmaske og en Shiseido Perfect Whip-vask.

Hvordan fjerne svarte prikker eller komedoner på nesen, kinnene, haken

Hei kjære lesere. Utseendet på forsiden av sorte prikker er et ubehag kjent for alle. Det er bare for noen, dette er bare en liten feil, observert en gang i ungdomsårene, men for noen - dette er et ekte angrep, som du må kjempe hele tiden. For å bli kvitt dette problemet en gang for alt, må du vite årsakene til forekomsten og bruke hele komplekset av medisinske og kosmetologiske tiltak og forebyggende tiltak. Alle vet at det er et mylder av talgkjertler i huden. Gjennom porene gir de ut en spesiell substans som kalles talg. Ja, navnet er ikke veldig elegant. Men denne forbindelsen gir oss en uvurderlig tjeneste som myker huden. I tillegg dannes den tynneste oljefilmen på overflaten av kroppen, og beskytter huden mot massen av negative faktorer. Og det beskytter huden mot å tørke ut, og forhindrer overdreven fordamping av fuktighet.

Svarte prikker i ansiktet - hva er det?

Men det skjer så at porene blir tilstoppet med gjørme og tilstoppet med en fettete stopper. I dette tilfellet er komedoner dannet.

De er av to typer: åpne (svarte prikker), og stengt (akne). Det er derfor stedene på kroppen med den høyeste aktiviteten til talgkjertlene er mest problematiske. Ofte vises en spredning av svarte flekker i pannen, nesen og haken.

Men komedoner kan ikke bare dannes i ansiktet, men også på nakke og rygg. Hvorfor er dette problemet så vanskelig å bli kvitt?

Faktum er at fremkomsten av komoneser er assosiert ikke bare med tilstopping av porene, men også med en rekke andre faktorer.

Årsaker til svarte flekker

Som allerede nevnt, kan porene være tilstoppet. Hva? En blanding av fett med støv, slampartikler, døde epidermisflak, rester av kosmetikk. Og de er ikke svarte i det hele tatt på grunn av smuss.

I utgangspunktet har en slik blokkering en lys farge, men over tid på grunn av oksidative prosesser mørkner. Men tross alt er alle utsatt for slik forurensning.

Hvorfor har noen mennesker problemer med huden deres mens andre klarer å holde det sunt og attraktivt? Dette skyldes ulike faktorer.

Hyperaktivitet av sebaceous kjertler

Ofte er problemet med forekomst av svarte flekker rimelig forbundet med tilbehøret av huden til fett typen.

Her må du jevnlig gjennomføre et sett med aktiviteter som er rettet mot å rense huden. Men komedoner kan dukke opp på vanlig eller tørr hud.

Da må du betale nok oppmerksomhet mot fuktigheten.

Endringer i hormonbalansen

Som du vet er hormonangrepene de fleste kvinner (under menstruasjon, under graviditet og overgangsalder), så vel som barn på modningstidspunktet (ungdomsår).

I dette tilfellet trenger du profesjonelt råd og eventuelt spesialisert behandling.

Feil omsorg

På slutten av arbeidsdagen skal huden rengjøres grundig, ikke bare fra mulige urenheter, men også fra sminkerester. Å provosere fremkomsten av komedoner kan også regelmessig brukes for fettete krem.

Uansett sminke du tar, uansett hvor dyrt og høyverdig verktøy du bruker til dette, på slutten av prosessen bør du vaske deg med vanlig vann. Men som du vet, bør alt være i moderasjon.

Overdreven hudrensing kan også komme tilbake. Unormalisert bruk av såpe, tonics, scrubs og desinfeksjonsmidler fører til ødeleggelse av det naturlige beskyttelseslaget som finnes på overflaten av sunn hud.

Hun blir forsvarsløs mot bakteriell forurensning og værforhold. En slik feilaktig tilnærming kan føre til tørrhet i huden, utseendet av betennelse og andre uønskede fenomener.

I tillegg vil kroppen forsøke å kompensere for mangel på talg, produsere den i en forbedret modus.

arvelighet

Det er tilfeller der problemhuden er arvet. Hun er svekket fra fødselen, utsatt for betennelse og utsatt for allergi.

I dette tilfellet trenger du en spesiell tilnærming og nøye utvalg av omsorgsverktøy. Ikke forsøm ekspertenes hjelp.

I motsetning til konvensjonell visdom påvirker ubalansert ernæring og dårlige vaner ikke direkte forekomsten av komedoner, da disse faktorene ikke påvirker aktiviteten til talgkjertlene.

Selvfølgelig påvirker bruken av kalorier og overforedlede matvarer generelt den generelle helsen (og skjønnheten i huden spesielt), men påvirker ikke tilstedeværelsen av svarte flekker på ansiktet eller deres nummer.

Hvordan bli kvitt svarte prikker på ansiktet - måter å kvitte seg med

Som alltid vil den mest effektive være en integrert tilnærming. Dessverre er det ikke noe universelt middel for å bekjempe denne plaget.

Derfor vil det være nødvendig å velge de mest effektive alternativene, basert på hudens egenskaper og allergiske tendenser som kan oppstå.

Noen prosedyrer er utelukkende salong, og noen kan utføres uavhengig hjemme.

Å bli kvitt komedoner kommer ned til å bruke verktøy og prosedyrer rettet mot:

✔ Inhibering av talgkjertelaktivitet (preparater basert på glykolsyre og salisylsyre);

✔ Tørking og peeling (peeling, bruk av forskjellige masker).

✔ Ekstrudering (absorbenter brukes - aktivert karbon, hvit ler) og mekanisk ekstrudering av formasjoner.

✔ Forklaring av punkter (bruk av syreholdige produkter, inkludert frukt og bær).

Mekanisk ansiktsrensing

Noen prosedyrer gir ikke umiddelbare resultater, men er mer milde i forhold til mer effektiv, men heller grov inngrep.

Den mest effektive og synlige vil være mekanisk rensing. Dette er imidlertid en ganske smertefull prosedyre, hvorpå rødheten forblir.

I tillegg er det her nødvendig å handle veldig nøye og ta hensyn til desinfeksjon. Ellers kan du forårsake betennelse i huden, skade på sebaceous kjertler, utseendet av arr.

Det anbefales å utføre slik rengjøring i en spesialisert salong med en erfaren mester. Men hvis du ønsker det, kan du utføre prosedyren hjemme. Bare bruk det hvis det ikke er medisinske kontraindikasjoner for å dampe huden (betennelse, utvidelse av blodårer, etc.).

Først bør huden være forberedt og åpne alle porene. Det bruker dampbad. Det er bedre å lage urtekok, slik som kamille.

Varighet av eksponering for damp - 5-15 min. Pass på å ikke brenne ansiktet ved å lente for mye over beholderen.

Du må også huske at etter en slik oppvarming ikke kan gå til balkongen eller utsatt for utkast, ellers kan du ta en forkjølelse.

I stedet for å bruke dampbad, kan du bare ta et varmt bad. Etter at huden i ansiktet har nok damp, må du vaske hendene og tørk dem forsiktig (inkludert negler), for eksempel med alkohol.

Nå kan du ekstrudere sorte prikker. Vi må handle nøye. Du kan ikke skyve neglene, bare fingertuppene dine. Akne bør ikke berøres.

På slutten av prosessen, skyll ansiktet med kaldt vann og bruk produkter som vil bidra til å begrense porene (egghvite, agurkkrem, kosmetisk is, etc.). En slik prosedyre er ofte umulig.

En gang i uken er nok. I skjønnhetssalongen utføres en dypere rensing. Derfor er det svært uønsket å utsette en person for en slik utførelse mer enn en gang i måneden.

For å bli kvitt problemet under behandling, kan du bruke kommersielle preparater, masker og striper fra svarte prikker. Men ikke alle stoler på slike produkter.

Derfor er spørsmålet om hvordan å bli kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme med bruk av naturlige produkter laget av deg selv, fortsatt ganske relevant. Her er noen oppskrifter.

Ansiktsrensing og bleking produkter

Svarte prikker på ansiktet, også kalt komedoner. Fjern sorte prikker på ansiktet kan være veldig raskt, ved hjelp av ulike midler.

Hvit leire

Leirpulver, kjøpt i nærmeste apotek, må du fortynne med kaldt vann for å få nok tykk vass.

Den påføres ansiktets hud, unngår de peri-baneområdene og området rundt munnen. 10-15 minutter - og tørket leire kan vaskes av.

En slik maske, takket være dens absorberende egenskaper, vil bidra til å kvitte seg med svarte flekker, så vel som smale porene og fjerne en fettete glød.

Men det skal huskes at hvit leire er kjent for dreneringseffekten, derfor er det umulig å utføre prosedyren for ofte.

Honey Mask

På grunn av antiseptiske egenskaper av honning, kan du raskt få den ønskede effekten.

Det er rett før du bruker dette verktøyet, bør du utføre en test for fravær av allergier. Ren honning kan påføres huden, samt blandingen med sitronsaft, aloe gruel, applesauce og havremel.

Kefir maske

En veldig enkel maske som fungerer som en mild peeling, forsiktig renser ansiktet, innsnevrer porene, oppløses og bleker komedoner. Kraftig kefir påføres på huden i 20 minutter, hvorefter den tørkede masken skal vaskes av.

Sitronsaft

Det skal huskes at dette verktøyet er ganske aktivt og kan forårsake en smertefull eller allergisk reaksjon.

Derfor, før du bruker en sitron, må du teste for følsomhet for denne ingrediensen. Det kan legges til forskjellige masker og tonics. Sitronsaft gir en bleking effekt og strammer porene.

Men etter å ha brukt slike verktøy, må du bruke en nærende krem ​​og gi huden din en pause.

Jordbærmaske

Vanligvis anbefales jordbær å knede med en gaffel eller tørke gjennom en sigte. Men det er ikke nødvendig å gjøre dette. Du kan bare ta bæren og spre den på ansiktet. Masken er klar. Du kan holde den på huden i en halv time.

Hva er exfoliating betyr for ansiktet

Til fremstilling av eksfolierende masker og skrubber som brukes:

Baking soda skal blandes med en liten mengde vann, deretter bruk massen som en maske (varighet - 15 minutter).

Og til fremstilling av skrubbe må det blandes med malt salt (for eksempel i kaffekvern) i forholdet 1: 1. Det gjenstår å skumme ansiktet og behandle problemområdene med den resulterende blandingen.

Bevegelsen skal være sirkulær, lys, uten trykk. Sammensetningen skal vaskes av med varmt vann og etterkjøles kjølig. Når du bruker sodoosoderzhaschih midler etter rensing, må huden smøre nærende krem.

Aktivert karbon

Kulltablettene skal forsiktig knyttes og tilsettes litt vann hvis huden er fet, eller surkrem, frisk eller sur melk, hvis huden tilhører fettfattige typer.

Gruelen påføres ansiktet, og etter 15 minutter utføres en lysmassasje. Du kan bruke samme sammensetning som en skrubbe.

Enkel slitasje og de absorberende egenskapene til kull bidrar til å rense huden fra svarte formasjoner ganske effektivt.

Kaffeområder

Som skrubb kan du bruke malt kaffe. Her kan du legge til et tynt saltpulver, havremel, rømme.

Bruk verktøyet på soapet hud selektivt, og påvirker bare de områdene der det er komedoner.

Svart pepper

En halv skje med pepper skal legges til to skjeer med hytteost og omhyggelig blandet. Bruk blandingen bør bare være på problemområder, hvorpå huden skal vaskes godt og behandles med en beroligende lotion.

kanel

Pulverisert krydder må kombineres med tykk honning (1: 3). Denne skrubbe har en spesielt delikat effekt på grunn av den fine malingen av kanel.

sukker

Sukker er kombinert med vegetabilsk olje (1-1,5: 2) og masset med denne forbindelsen stedet for fremkomst av komedoner. Denne skrubben passer for alle hudtyper.

Havremel Havregryn

Grundig hakket havregryn kan brukes som en delikat skrubbe. Etter å ha behandlet problemområdene, kan du forlate den resulterende vasselen på huden som en maske i 10 minutter.

Svarte masker og masker

For å bli kvitt sorte prikker hjemme, kan du bruke enkle verktøy.

Gelatinemaske med melk

Gelatin helles med varm melk (1: 1) og oppvarmes i mikrobølgeovn eller på vannbad til gelatinpartiklene er fullstendig oppløst.

Påfør et lag med maske på renset hud og vent til det tørker. Etter det kan du gjøre ytterligere 1-2 besøk (hvert lag skal tørke ut) slik at masken er tykkere og lettere å fjerne.

Fortsett å fjerne filmen skal være 20-25 minutter etter påføring av det siste laget. Hvis fjerningsprosessen er for sensitiv, må masken bare vaskes av med vann.

Proteinblanding

1). Kyllingeprotein blandes med en stor skje med fint sukker og knead til sistnevnte er helt oppløst. Halvparten av proteinblandingen påføres huden og venter til massen tørker. Deretter påføres et lag av proteinblanding over den forrige og tappes med fingertuppene på problemområder. På grunn av klebrigheten av proteinet, holder fingrene seg til huden. Slik tapping vil bidra til å trekke ut pluggene fra porene.

2). Et annet maskealternativ er å legge til 2 ts til protein. aloe og sitronsaft. Den påføres på samme måte.

3). Du kan bruke rent pisket protein. En del påføres tykt på huden på steder som dekkes komedoner, er plassert på toppen av et papirhåndkle impregnert og dets rester av proteinmassen. En halv time senere blir den tørkede masken fjernet fra ansiktet.

tonics

Etter renseprosedyrer, så vel som for forebyggende formål, kan du bruke hjemmelaget tonic som kan holdes kald i opptil 7 dager. eksempler:

- 1 spiseskje sitronsaft og 2 ss glycerin fortynnet med 4 ss vann. Denne tonic vil bidra til å lukke forstørrede porene og myke huden etter prosedyrene.

- Bland saften av en halv sitron og en liten agurk med en liten skje honning. Kan brukes daglig.

Forebyggende tiltak

For å hindre gjentakelse av komedoner, bør du følge disse reglene:

Hold huden ren. Vask både om morgenen og om kvelden. Eliminere vanen med å berøre ansiktet med hendene uten spesielle behov.

For rensing bruker huden ikke aggressive midler, de tørker den. Når du tørker huden, blir aktiviteten til talgkjertlene aktivert, noe som er hovedårsaken til utseendet på svarte flekker.

Fjern forsiktig forsiktig.

Ikke bruk for fettkrem og lavkvalitets fargekosmetikk.

Med tørr hud skal det tas hensyn til fuktighet, for ikke å provosere en økning i sebumsekresjonen.

Etter kosmetiske prosedyrer, skyll huden med kaldt vann eller bruk tonic. Dette vil bidra til å forhindre tilstoppede porene og forhindre sorte flekker.

Komedoner: hvordan bli kvitt svarte flekker på ansiktet

Hva er akne, alle vet det. Men det er en annen type utslett - comedo akne, når huden blir kupert eller dekket med såkalte svarte flekker. Dette dermatologiske problemet er utbredt hos ungdom, men voksne lider også ofte av det. Den gode nyheten er at det finnes effektive måter å behandle komedoner på.

Hva er comedo

Comedo er navnet på en "plugg" av talg og døde hudceller av epidermis i hårfollikel eller pore. Eksternt har utslett utseendet til mange kjente "svarte flekker" på huden eller støtene. Comedones er en type akne, men uten tegn på betennelse. På steder, i oppsamlingsområdet, kan det imidlertid observeres enkelt betente elementer (røde pimples). Dette er neste stadium av utvikling av comedone hvis en bakteriell infeksjon knyttes sammen.

Hyppigheten av diagnosen comedoner er omtrent det samme hos både menn og kvinner.

Spredningen av komediske utbrudd varierer fra milde tilfeller (med små lesjoner) til mer alvorlige, når store deler av kroppen er dekket. Et utslett kan utvikles på ansikt, rygg, nakke og bryst. Oftest kommer komedoner på pannen, haken eller nesen.

Svarte prikker, eller åpne komedoner, kan betraktes som den første fasen av kviseutvikling

Som de fleste typer akne er comedoner spesielt vanlige under ungdomsårene. Selv om voksne ikke er forsikret fra dem, spesielt med fet og kombinert hudtype. Ofte er det en familie tendens til slike utbrudd. For eksempel, hvis foreldrene hadde komedoner, så har barn økt risiko for dette dermatologiske problemet.

Årsaken til komedoner hos barn er ukjent. Vanligvis er forekomsten av akne ikke forbundet med overdrevne nivåer av testosteron eller andre androgene hormoner, og barn med slik utslett adskiller seg ikke fra utseende fra sine jevnaldrende.

Hos barn er fremkomsten av komedoner ikke forbundet med hormonelle ubalanser

Komedoner kan vises hos nyfødte på den andre eller tredje dagen i livet. Dette skyldes den "hormonelle krisen", som uttrykkes i akkumuleringen i barnets kropp av et stort antall mødre kjønnshormoner.

arter

Komedoner er åpne og lukkede, deres type bestemmer utslagets art. Åpne komedoner (svarte flekker) - dette er det vi ofte kaller akne. De oppstår når en sebumplugg blokkerer hårsekkenkanalen. Øvre del av forseglingsmassen er utsatt for luft (oksiderer), derfor blir den brun eller svart.

Åpne komedoner - svart eller mørkbrun ål - tydelig synlig på ansiktet

Lukkede comedoner (whiteheads) oppstår når kanalene til folliklene er helt blokkert, og korken fra en blanding av talg og desquamated epidermal celler er ikke utsatt for luft. Korken blir ikke svart, men i stedet er det visuelt merkbare støt eller støt i huden. De er ikke betent, men huden ser ikke helt jevn ut. I tillegg er det i fremtiden risiko for betennelse i elementene i utslett.

Lukkede komedoner - små kjøttfargede tuberkler

Etter størrelse er elementene i akne delt inn i:

 • microcomedoons - veldig små, kan ikke være synlige for det blotte øye;
 • Makrokomedoner - elementer med en diameter på mer enn 2-3 mm;
 • gigantiske komedoner er en type cyste som har et klart, akneaktig hull i huden.

Giant comedo - en type epidermal cyste

Det er en annen type komedoner - actinic eller sol. De utvikler seg som følge av fotodamasje og aldersrelaterte endringer i huden. Det er derfor denne variasjonen blir observert hos eldre mennesker, og lesjonene ligger hovedsakelig i ansiktet.

Ultrafiolett stråling - hovedårsaken til fotografering av huden og utseendet av actiniske forandringer på den

Grunner til utdanning

Gjennom prosessen med cellefornyelse, får huden vår muligheten til å gjenopprette seg fra de negative effektene av miljøet. Men på grunn av dette er akne og akne dannet på den. Hvis det oppstår akkumulering av peelingceller (for eksempel på grunn av tidlig hudrensing), holder de seg sammen med klumpete sekresjon av talgkjertelen og danner en plugg i kanalen på hårsekkelen. En annen faktor som forårsaker sebaceous kjertel obstruksjon er deres overdreven sekresjon.

Blant de viktigste årsakene til fremkomsten av komedoner er:

 1. Feil hudpleie. Dette inkluderer ikke bare utilstrekkelig (eller feil) rensing, men også bruk av kosmetikk og sminke basert på fett. Til de svært negative konsekvensene for ansiktets hud fører til vane å gå i seng uten å vaske. Dette provoserer akkumulering av partikler av døde celler, deres fusjon med sebum, støv og komprimering.
 2. Genetisk predisposisjon. Det bør være spesielt forsiktig å følge ansiktets hud, hvis slekten har en arvelig tendens til å danne akne.
 3. Hormonale lidelser i kroppen. Ofte bidrar utseendet til komedoner til et økt nivå av testosteron.
 4. Godkjennelse av visse medisiner (hovedsakelig hormonelle). Kan være ledsaget av komedones utseende. Men i de fleste tilfeller passerer de så snart en person slutter å ta disse legemidlene.
 5. Hyppig opphold i stressende situasjoner. Det har blitt observert at personer under stress endrer sammensetningen av talg. I en deprimert tilstand bruker en person mye mindre tid på hygiene og hudpleie, noe som fører til dannelsen av komedoner. Ofte etter å ha kommet ut av stressende situasjoner, kom komones som dukket opp i denne perioden, forbi selv.
 6. Bor i et fuktig klima og forurenset luft. Denne kombinasjonen er ekstremt negativ for huden, fordi den bidrar til dens aktive forurensning og derfor provoserer dannelsen av komedoner.

Et stort antall komedoner kan utløses av diettfeil. Det legges merke til at overdreven forbruk av meieriprodukter og matvarer med høy glykemisk indeks (sukker og fett) fører til økt akne.

Hvordan bli kvitt komedoner på ansikt og kropp

Det er mange måter å behandle komedoner på. De hjelper rydde porene, drepe bakterier, eller redusere mengden av sebum som utskilles.

Svake former for akne kan passere seg selv, for eksempel hos ungdom, når hormonell bakgrunn stabiliserer og sebumproduksjonen returnerer til normal. Alvorlige og avanserte stadier må behandles med assistanse fra en spesialist dermatolog.

ekstrudering

Klemme åpne komedoner for hånd kan være en god løsning hvis utslettene er lokale og små områder er dekket med piktor (nesevinger, midt panne, hake). Og selv om mekanisk rengjøring regnes som en midlertidig løsning på problemet (prosedyren bør utføres regelmessig ettersom porene er blokkert), kan det fortsatt være et viktig skritt mot hudens helse.

Riktig manuell rengjøring av åpne komedoner hjemme eller på kosmetologen innebærer følgende trinn:

 1. Det er nødvendig å rengjøre huden med et mildt rengjøringsmiddel (for aktivt rensing vil frata sitt beskyttende lag og gjøre det ekstremt følsomt for ekstrudering).
 2. Bruk damp. Det vil bidra til å åpne porene så mye som mulig og myke pluggen. For å gjøre dette må du holde ansiktet ditt over et vaskevann, ta en oppvarmet dusj eller i et par minutter ta et håndkle på ansiktet, tidligere gjennomvåt i oppvarmet vann og skru ut.

Før du begynner å rengjøre ansiktet, anbefales det å dampe problemområdet.

Manuell ansiktsrengjøring bør gjøres under sterile forhold.

Men ikke alltid mekanisk rengjøring er den beste måten å rense huden fra komedoner. Inne i follikulære kanaler lever bakterier. Under ekstrudering av akne er det fare for frigjøring i det omkringliggende vevet. Slik blir det dannet betennelser på huden. Klemming øker risikoen for arrdannelse (arrdannelse).

Andre prosedyrer for fjerning av komedoner

Lukk komedoner i en skjønnhetssalong. Bruk følgende metoder:

 1. Mekanisk ansiktsrengjøring. Denne fremgangsmåten for ekstrudering etter damping av huden, utført under sterile betingelser, krever periodisk repetisjon.
 2. Metode for atraumatisk rensing av ansiktet. Ved denne metoden blir ikke fettpropper presset ut, men oppløst, etter at porene er åpnet og masker med fruktsyrer på huden.
 3. Peeling. Midler for peeling kan ha forskjellig sammensetning av komponenter: antiinflammatorisk, keratolytisk, antiseborrheic. Peeling renser ikke bare overfladiske komedoner, men bidrar også til å øke dypene for muligheten for mekanisk rengjøring.
 4. Ultralyd rengjøring. Når dette skjer, blir huden rengjort med ultralydbølger som forårsaker at cellene skal svinge og skyve sebaceous pluggene ut. Dette er en moderne, ikke-traumatisk og svært effektiv metode for å kvitte seg med komedoner.
 5. Støvsuging. Utført med hjelp av enheten med effekten av "inntrenging" i en hudkontaminering. Under prosedyren aktiveres den lokale blodsirkulasjonen, som også har en positiv effekt på hudtilstanden. Dessverre er vakuumet kraftløst mot svært dype komedoner eller inflammet akne.

Mekanisk rengjøring i skjønnhetssalongen

En sikrere rengjøring gjøres ved hjelp av et spesielt verktøy for å fjerne komedoner, som er en liten sløyfe og en skje med et hull i midten i forskjellige ender av metallstangen. Verktøyet skyver forsiktig huden rundt ålen og bringer innholdet til overflaten. I motsetning til ekstrudering, komprimerer denne metoden ikke porene veggene, så risikoen for skade er lavere. Men vevskader kan fortsatt forekomme.

Verktøyet for å fjerne komedoner er en metallstang med en løkke og en skje i forskjellige ender.

Video: Ansiktsrengjøring av skjønnhetspleie

Kommer striper

Mens en skje eller løkke fjerner bare en ål om gangen, ødelegger spesielle striper for porrrensing flere samtidig. Stripene kommer i forskjellige størrelser for bruk på nesen, kinden, haken og pannen. Siden innholdet i sorte prikker er nærmere overflaten, holder de seg til limens innsiden av strimlen og kommer ut når en person fjerner den. Med denne prosedyren er sannsynligheten for skade på porene mindre, men noen mennesker kan oppleve en allergisk reaksjon.

Limbånd fjerner sparsomt mange komedoner samtidig, noe som sparer tid og krefter

narkotika

For narkotikabehandling ved hjelp av den såkalte komedolytiske (ødeleggende komedo) narkotika av lokal handling. De bør brukes en eller to ganger om dagen ved å bruke et tynt lag til hele det berørte området. Behandlingen av comedo acne er vanligvis langvarig og kan ta fra noen uker til flere måneder før en merkbar forbedring oppstår.

Egnede lokale rettsmidler:

 • benzoylperoksid;
 • azelainsyre;
 • salicylsyre;
 • glykolsyre;
 • retinoider eller strukturelle analoger av vitamin A (de krever legens resept).

Medisinske medisiner (tabletter) mot comedo akne inkluderer:

 • retinoider (isotretinoin);
 • antibiotika - de er vanligvis foreskrevet mot betent akne (tetracyklin-, doxycyklin-, minocyklin- og sulfa-legemidler).

Bruk av retinoider

Begrepet "retinoid" refererer til retinol (vitamin A) og dets derivater, naturlig eller syntetisk. Retinoider påvirker epitelceller ved binding til reseptorer i dem. Vanlige foreskrevet medisiner inkluderer tretinoin, isotretinoin, aknekutan og adapalen.

Tretinoin - en retinoid som akselererer cellemetabolisme i follicleet

Tretinoin akselererer cellemetabolisme på overflaten av hårsekkelen. Dette fører til ekstrudering (ekstrudering) av komedoner. Bivirkninger inkluderer lokal hudirritasjon og økt følsomhet overfor sola.

Nye stoffer Tretinoin, utviklet for langsom absorpsjon av stoffet av epitelceller, forårsaker mindre hudirritasjon enn den opprinnelig tilgjengelige form. Forbedring av akne kan ikke forekomme før to til tre uker etter start av behandlingen.

Isotretinoin gir ikke resultater når det brukes topisk. Det tas internt for behandling av alvorlige former for akne, som ikke er mottagelig for antibiotikabehandling. Isotretinoin kan forårsake alvorlige fødselsskader, inkludert fysiske anomalier og mental retardasjon. Under behandling med stoffet og i noen tid etter å ha tatt det, er kvinner forbudt å bli gravid.

Noen av retinoidene kan ha alvorlige bivirkninger. Blant dem er:

 • hudblærer;
 • hud følsomhet;
 • hårtap
 • hodepine;
 • kvalme og oppkast;
 • synshemming.

Retinoider må brukes til behandling strengt på legenes resept.

Antibakterielle midler brukes til å drepe bakterier. Den vanligste milde aktiv ingrediens med antimikrobiell effekt er benzoylperoksid. Det fremmer peeling av det øvre lag av huden og ødelegger bakterier på grunn av oksidasjonsegenskapene. Det er ofte inkludert i reseptbelagte legemidler. Benzoylperoksid er tilsatt til akneprodukter, for eksempel geler, kremer, lotioner og kosmetiske rensemidler.

Benzoylperoksid kan brukes alene eller i kompleks behandling.

Benzoylperoksid - stoffet av valg for behandling av akne

Andre reseptbelagte antimikrobielle stoffer omfatter aktuelle antibiotika som erytromycin, clindamycin og zerkalin.

Fotogalleri: medisiner for behandling av komedoner

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling anbefales noen ganger for å fjerne vedvarende comedo akne som ikke reagerer eller ikke reagerer godt på konvensjonell terapi. Disse inkluderer:

 • kryoterapi - kald behandling;
 • elektrokirurgi - cauterization og dyp oppvarming av vev av strømmer;
 • microdermabrasion - hudpolering med mikrokrystaller;

Ved dermabrasjon er det øvre lag av huden malt, noe som reduserer risikoen for pore blokkering og dannelse av komedoner.

Komedoner i ansiktet er noen ganger kombinert med rosacea - en vedvarende utvidelse av små kar i huden. Begge disse problemene kan løses samtidig med metoden for laserterapi.

Exfoliating rettsmidler

Verktøy som bidrar til å åpne porene inkluderer milde rensemidler, skrubber, eksfolierende preparater og masker. Alle er tilgjengelige uten resept. Exfoliators fjerner det ytre laget av huden, og åpner dermed porene. Spesielle masker bidrar til å bli kvitt overflødig sebum. En lignende effekt kan oppnås med hjemmelagde produkter.

Orange Peel Scrub

En appelsinskallskrubb gjør huden ren, glatt og fjerner komedoner. Du kan klargjøre det som følger:

 1. Tørk appelsinskallene, slip dem i en blender til et pulver.
 2. Legg til rosevann og melkrem til dette pulveret i like store mengder for å gjøre urolig.
 3. Påfør produktet til comedone akne området.
 4. Masser huden lett.
 5. Vask av i en sirkulær bevegelse når produktet er nesten tørt.

Tørket ristet appelsinskall er en flott base for en myk hjemmelaget skrubbe

I stedet for appelsinskall, kan du bruke tørrhakket sitronzest.

Almond Peeling Mask

Almond peeling mask har en mild handling mot comedones. Fremgangsmåte for fremstilling:

 1. Soak en håndfull mandler i vann over natten.
 2. Om morgenen slipe i en blender til en pasta.
 3. Legg til 1 teskje honning og legg til ansiktet.
 4. Masser i 1-2 minutter, og la den tørke i ytterligere 5-10 minutter.
 5. Vask av med varmt vann.

Med comedo acne anbefales det ikke å bruke harde slitemidler. De kan provosere mikroskader på huden og tilsetning av bakteriell infeksjon.

Valget av de riktige midler og regelmessigheten av bruken sørger for en vellykket behandling av komedoner.

Riktig ernæring

Å bli kvitt komedoner er umulig uten normalisering av ernæring. Legene anbefaler å følge en diett som er lav i sukker, fett og meieriprodukter, noe som fremkaller økt insulinproduksjon.

Insulin er et hormon som utskilles for å overføre glukose til cellen. Det frigjøres når en person er stresset eller spiser. En stor del av det blir utgitt når du bruker karbohydrater:

 • bakeri produkter;
 • baking;
 • søtsaker og andre søtsaker;
 • chips;
 • poteter,
 • frokostblandinger og helkornsprodukter;
 • belgfrukter;
 • søt frukt.

Insulinproduksjon gjennom en rekke reaksjoner starter også under absorpsjon av fettstoffer, spesielt hvis det kombineres med karbohydrater. Insulin øker betennelsen, bidrar til å øke testosteron, noe som fører til overdreven sebumproduksjon.

Å drikke rikelig med væsker er en god måte å avgifte huden. Fersk fruktjuice er nyttig om dagen og et glass varmt vann med sitronsaft om morgenen på tom mage.

Behandlingsprognose og mulige komplikasjoner

I mangel av nødvendig behandling, så vel som i tilfelle dens mangel, vil manifestasjonene av komedoner forverres med en økning i lesjonens område, penetrasjon av inflammatoriske prosesser inn i de dypere lag av huden. Komplikasjoner er:

 • forverring av det generelle utseendet på huden;
 • betydelig utvidelse av porene;

Vedvarende pore ekspansjon er en av komplikasjonene av comedo akne

Prognosen for behandling av comedoner kan anses gunstig når det er et lite lesjonsområde, når behandling foreskrives av en lege, og tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

forebygging

For å hindre dannelsen av komedoner anbefales det:

 • Følg reglene for personlig hygiene, bruk eksfolieringsmidler, utfør regelmessig hudrensing.
 • følg reglene for sunt å spise, fjern dårlige vaner og berik kroppen med essensielle vitaminer;
 • regelmessig undersøke tilstanden til huden fra en hudlege, dette vil gi tillit til bevaring av helsen.

Vi må huske at du ikke bør berøre ansiktet med hendene igjen. Dette forhindrer spredning av bakterier som forårsaker betennelse på huden.

anmeldelser

Nylig oppdaget jeg et nytt mirakelverktøy! Dette er en pinne for å rengjøre porene, klemme akne... som jeg dessverre har! Jeg bestilte denne staven rent ut av nysgjerrighet, lovet at det ikke ville være noe spor av ekstrudering, og prisen var latterlig! Så mer til det punktet... tappen av medisinsk stål, i den ene enden et øye, holder seg veldig tett, på den andre en nål som er skarp nok, griper et veldig lite press for å pierce... Som om resultatet, kan jeg si at det klare oppgaven ganske bra, MEN hvis problemet allerede er på overflaten. Hvis det er dypt, er det ubrukelig å prøve! Hvordan bruker du det? veldig enkelt! Det er nok å sette et øye rundt pimpleet og (hvis hele pimple er allerede på overflaten) for å trykke (lett), eller (hvis du ikke har fullstendig modnet) "skrape av" den, litt å trykke den slik at den går ut over alt. Det er naturlig og nødvendig å behandle både staven og huden selv før alle disse handlingene, og det skader ikke engang hendene, og så tørker du "slagmarken" med lotion eller til og med alkohol. Det jeg vil si er at det er vondt for henne å gjøre alt dette, men likevel tolerant, det viktigste er ikke å trykke hardt! Jeg forteller deg min hemmelighet, og kanskje for noen, og ikke en hemmelighet... for å minimere utseendet til et spor, etter klemming, legger jeg en maske av hvit leire til det berørte stedet, og konsekvensene i nær fremtid var borte!

PolinaLinaP

http://irecommend.ru/content/palochka-vyruchalochka-264

Denne tjenesten leveres i enhver skjønnhetsbehandlingsklinikk. Jeg anbefaler alle. Selv ikke lenge borte, og jeg vil dele mine inntrykk. Manuell rensing av ansiktet er rensing av huden fra svarte flekker. Det viktigste er å finne en god kosmetolog. Jeg søkte etter lang tid og fant den. Registrert og her er jeg på rengjøring. Prosedyren varet 1h20min. Først gnist skjønnhetspleiet hans ansikt. Deretter bruker han en oppvarming tonic, fuktighetskrem og deretter begynner å klemme ut svarte prikker (nese, panne, hake, kinn). Dette er det mest ubehagelige øyeblikket. Jeg må si at en spesialist jobber i engangshansker. Deretter igjen en tonic, en gris maske og en krem. Kosmetologen advarte om at rødhet i huden vil forsvinne om 2-3 dager, og etter 5 dager vil den avta.... Så det var, men da er huden bare super. Ikke angre på det som gikk.

IRASTA

http://otzovik.com/review_58498.html

Etter å ha prøvd mange kosmetiske produkter for hudpleie i ansiktet, er jeg igjen overbevist om at det ikke er noe bedre enn naturlige produkter. Før du lager fruktskall, må du finne ut hva huden din mangler for øyeblikket, for å bestemme riktig type. Tross alt kan fruktskalling ikke være egnet for alle! Å dømme fra min erfaring, kan jeg si at det ikke er nødvendig å utføre fruktskalling, hvis du har problemhud med utslett, kan fruktsyren bare forverre utslettene og tydelig understreke dem.

Jeg har en mer eller mindre vanlig hudtype, så fruktskallene som helhet står oppe bra, men noen ganger skjer det litt rødhet etter slike prosedyrer, men dette er normalt! For fet hud er denne typen peeling bare et godt alternativ! Hver gang prøver jeg å prøve noe nytt, blande forskjellige frukter, eksperimentere, og så har jeg for en tid hatt mine egne peelingoppskrifter, som jeg prøver å gjøre, tar hovedkomponenten til en banan, ettersom jeg anser det som mest gunstig hudeksponering:

1. Kiwi + banan = masserer huden i ikke mer enn 5 minutter

2. Også bruker jeg noen ganger druesaft i kombinasjon med et eple! Tørker huden perfekt i ansiktet og renser den! Forresten, slike peeling kan gjøres på nakken - det forynger godt, renser, strammer huden!

3. Apple! Bare apple peeling - forsiktig gni eplepulp - 5 minutter! Rødhet av huden ser ut - men det er ingenting galt med det, det burde være så! Rødhet i huden betyr at peeling har fungert!

4. Honning + sitron! Jeg anser dette peeling å være veldig bra! Perfekt renser, fukt og hvitner huden i ansiktet! Hvis rødhet i ansiktet forårsaker ubehag, kan du tørke av huden med avkok av kamille, god hjelp!

malinkarose

http://irecommend.ru/content/piling-iz-fruktov-ekonomno-i-rezultat-na-litso-izuchiv-vse-tonkosti-vozdeistviya-fruktovykh

Selv om comedo acne ikke er så merkbar eller problematisk som andre typer akne, forårsaker de fortsatt bekymring. Dette er ganske logisk, og derfor er det viktig å kontrollere utviklingen for ikke å forårsake mer alvorlige komplikasjoner. Tross alt, hvis komedoner ikke blir behandlet, kan de utvikle seg til betennelse i huden med tilsetning av infeksjon.

Ansiktspleie hjemme (kremer, masker, scrubs, peeling, etc.) - anmeldelse

Min måte å bli kvitt løpende, dype svarte prikker. Photoreceptions av de mest effektive, velprøvde kampmetodene, og selvfølgelig bildet før og etter å bli kvitt sorte prikker..

God dag til alle! I de siste 6 årene av livet levde jeg med forferdelige, svarte prikker over hele ansiktet mitt som ble dypere. Sannsynligvis hver gang i ansiktet mitt var tilstoppet. I tillegg var jeg fortsatt bekymret for teenage acne, så jeg kastet all min styrke til å bekjempe akne. I stedet for å rense huden med kvalitet tørket jeg den.

Så når akne endelig gikk, fikk jeg ikke den perfekte huden, som jeg ville, fordi de svarte prikkene, som ikke ville si noe, forkjøler fremdeles huden. Først gjemte jeg alltid denne feilen i huden min med tonalkremer, eksplosiver og ss kremer og selvfølgelig pulver. Alt dette klarte godt med forkledning av svarte prikker, men samtidig og forverret situasjonen og forårsaket hele tiden akne.

Da jeg kjempet til ingen nytte med svarte prikker:

Jeg har aldri kjøpt dyre kosmetikk fra svarte flekker på grunn av den økonomiske situasjonen, og i tillegg gikk ikke til kosmetologen for rengjøring. I utgangspunktet var alt budsjett og mer fra kategorien "hjemmelagde oppskrifter".

Da jeg var interessert i informasjon "hvordan å ta ut sorte prikker", så fikk jeg i utgangspunktet råd om at ansiktet må regelmessig og dypt rense ansiktets hud fra kosmetikk, sebum og andre urenheter.

Jeg kjøpte forskjellige geler, skum, kremer, masker for å rense huden fra svarte flekker, men dette ga meg ikke noe resultat. Og alt fordi høykvalitets hudrensing bare bidrar til å fjerne grunne, svarte prikker som er nesten utenfor, og det er mulig å forhindre videreutdanning. Og mine svarte prikker var veldig dårlige og dype.

Alle hjemmelagde masker for svarte flekker som er fulle av internett: en maske med brus fra svarte punkter, salt, havremel fungerer på samme måte - overfladisk rensing og forebygging.

Forresten, jeg har lenge brukt en slik oppskrift som "vaske havregryn fra svarte prikker". Etter det ble huden myk og øm, men det hadde ingen effekt på mine svarte prikker.

Den mest effektive middel til svarte prikker:

Umiddelbart merker jeg at jeg har en kombinasjonshud, T-sonen er fet og du gjettet det, forstørrede ansiktsporer. Tross alt er de forstørrede porene i ansiktet utsatt for tilstopping og dannelse av svarte flekker.

. Alle mine oppskrifter er ganske tøffe om eierne av tørr og sensitiv hud, du må nøye bruke dem. Men for meg er det viktigste at de handler.

La oss gå videre til de mest effektive oppskrifter som "ta ut" de svarte punktene:

======= 1. hjemmelaget maske med gelatin og aktivert karbon:

 • 1 ts gelatin;
 • 1 tablett aktivert karbon;
 • 1 ts vann.

Alt dette blandes og settes i mikrobølgeovnen i 10 sekunder ved full kapasitet. Den resulterende massen skal være av medium konsistens - ikke tykk og ikke væsken. Hvis det er flytende, vil det være vanskelig og smertefullt for deg å ta det av og masken kan ikke fungere.

Deretter legger vi en maske på ansiktssonene med svarte prikker. Når masken tørker ut med skarpe bevegelser, slipper vi den av ansiktet sammen med svarte prikker som holder seg til maskebitene. Maske med gelatin er ønskelig å fjerne bevegelsen fra bunnen opp.

Selvfølgelig vil det ikke etterlate alle de svarte punktene om gangen, så du må gjenta det jevnlig. Personlig, etter hver applikasjon av en gelatinemaske, hadde jeg fortsatt en stor mengde smuss, og bare hull fra svarte prikker ble igjen på ansiktet mitt.

Da jeg ble kvitt svarte prikker, laget jeg en maske 2 ganger i uken, nå er det nok 1 gang i 2 uker for forebygging.

En flott erstatning for en slik hjemmelaget maske kan være å rengjøre striper med svarte prikker, som jeg skrev en visuell anmeldelse med et bilde som ikke var for svakt av hjerte og raske.

======= 2. Beldi fra svarte punkter:

Beldi var min viktigste oppdagelse i kampen med svarte prikker. Sannsynligvis var det etter den første bruken at kampen min med dype svarte prikker flyttet fra sitt sted. Beldy Jeg legger en hard mitten kese for bedre effekt.

Generelt er beldy et naturlig urtemiddel som kan trenge inn i porene og rense sorte prikker.

Jeg skrev en hel gjennomgang om hvordan du bruker Beldi og kese mitten. For å ikke gjenta igjen, vil jeg skrive en lenke Tyk og Tyk.

===== 3. Vask med tjære såpe fra svarte flekker:

I begynnelsen begynte jeg å vaske med tjære såpe for å kurere akne som plutselig dukket opp. Og hva var min overraskelse da jeg la merke til at det tar tjære renser ansiktet fra de svarte prikkene.

Men jeg vasker dem på en uvanlig måte:

Jeg tar en svamp for å vaske, jeg vasker den med tjære såpe og drypper 3 dråper mineralolje med mynte på den eller 3 dråper te-essensolje på den. Da klemmer jeg svampen med hånden min slik at den skummer og jeg gni ansiktet mitt med det, og legger særlig vekt på T-sonen.

Eteriske oljer vil ikke bare drepe den ubehagelige lukten av tjære såpe, men også bidra til å rengjøre porene av smuss, og til og med begrense dem. Jeg vasker på denne måten hver kveld.

Flere Artikler Om Typer Acne