Akne i ansiktet er et stort problem for mange mennesker, ofte tenåringer. Men noen ganger varer akne opptil 25 år, og noen ganger enda lenger. Hvis du har akne, les denne artikkelen, og deretter gå til en avtale med en hudlege som vil fortelle deg hvordan du skal handle bedre. I min overgangsalder hadde jeg også akne og ganske mye. Og for å hjelpe deg med å unngå feilene som mange mennesker gjør når de står overfor dette, skrev jeg denne artikkelen: hvordan bli kvitt akne i ansiktet.

Jeg skrev hva som ikke kan gjøres med betent hud med utslett, hvordan du finner ut på hvilket stadium din akne og, viktigst, hvordan å kurere akne. I tillegg til offisielle rusmidler er det tradisjonelle kampmetoder, som også er ganske effektive, men de hjelper ikke alle. Resultatet vil avhenge av tilstanden til huden, på grunn av utslett. På Internett er det også ulike måter som nesten ikke kan takle problemet, men de kan gjøre skade.

Derfor må du lese nøye hvordan du bruker dette eller det aktuelle verktøyet for ikke å overdrive huden. Og vær sikker på å skrive kommentarer og stille spørsmål.

Hva forårsaker akne?

Årsakene til akne kan være flere. Jeg vil ikke skrive om det i for mye detalj, fordi hovedspørsmålet som interesserer deg, er hvordan du blir kvitt akne i ansiktet. Men å vite årsaken til utslett kan det hjelpe med behandling.

Alle metodene nedenfor er kun anbefalinger. Det er bedre å gå til en dermatolog, identifisere den virkelige årsaken til akne og bli behandlet i henhold til ordinasjonen foreskrevet av legen din. Verktøyene beskrevet nedenfor fungerer egentlig. MEN ikke glem funksjonene i huden og helsen til hver person. Og et verktøy som hjalp en, en annen kan skade. Derfor, igjen, oppfordrer jeg deg til å gå til legen for råd. Fordi du kan prøve et stort antall forskjellige verktøy, til du finner din egen, noe som vil hjelpe i et bestemt tilfelle.

Så, hovedårsakene til akne:

 • hormonelle endringer under pubertet, graviditet, menstruasjon
 • alvorlig stress
 • feil hudpleie, som tetter porene
 • usunt kosthold
 • smittsomme sykdommer
 • subkutan mite
 • røyke

Jeg vil utarbeide om ernæring, da dette er et veldig viktig poeng i kampen mot akne. Hvis kostholdet ditt er for mye søtt, blomstrende, fet, så er det svært sannsynlig at det kommer utslett på huden din. Og hva de ikke smør, nye vil stadig vises. Derfor, hvis du er en utrettelig søttand, er det på tide å knytte denne avhengigheten. Og det handler ikke bare om søt mat, men mer om søtsaker. Avvis fra brus og søt te. I mange tilfeller er sukker årsaken til akne, akne på ansikt og kropp. Det er heller ikke tilrådelig å misbruke mat der mange kjemiske tilsetningsstoffer. Dette er en favoritt av mange hurtigmat, chips, kjeks, etc.

Les artikkelen min om ernæring, som allerede har hjulpet tusenvis av mennesker å miste vekt, finere og bli sunn. Der er det skrevet mer detaljert hvordan man skal spise (lenken over er aktiv). Pluss, ernæring trenger å drikke rikelig med rent vann (minst 2 liter per dag).

Hva ikke å gjøre med akne?

1. Du kan ikke presse akne. Dette høres, tror jeg, alle. Men når en kvise vises i ansiktet, er det en veldig stor fristelse å presse den ut. Noen direkte glede av det. Akne kan ikke knuses, fordi neste dag blir de enda mer. Når klemme smittet sprer seg på huden og provoserer fremveksten av nye "innbyggere". Også bakterier går inn i blodet, noe som vil forverre situasjonen.

Ikke gjør noen mekanisk rensing av ansiktet. Dette kan føre til svært alvorlige helseproblemer. Det er nettopp fordi infeksjonen kommer inn i blodet at blodforurensning kan forekomme. Klemme kviser i ansiktet kan til og med forårsake meningitt!

Legene sier at det er mulig å klemme ut bare modnet acne, når du presser på hvilken og rundt dem ikke føler smerte. Men i dette tilfellet, før du klemmer ut, må du sanitere hendene og stedet rundt kvise. Klem forsiktig slik at ansiktet ikke etterlater spor og huler av negler, som så kan forlate arr og "bukser". Etter klemming trenger du å smøre med salve "redningsmann" - et veldig effektivt helbredende middel. Du kan kjøpe denne salven på apoteket. Men det er bedre å avstå fra å klemme.

Så la oss oppsummere: en ny kvise kan ikke klemmes ut, du må vente til den går for seg selv, eller klem den ut når den er moden.

2. Du kan ikke bruke skrubbe og peeling. Hvis huden er irritert, er det utslett og akne på den, så bruk ikke skrubbe. Scrubs skade det øvre laget av epidermis, infeksjonen sprer seg over hele huden. Og dette fører til en økning i utslett. Dette er en veldig stor feil for mange tenåringer som tror at en skrubbe kan gjøre huden ren. Jeg brukte også scrubs i overgangsalder, jeg trodde at akne ville være mindre. Og de ble mer og mer. Hvis hendene mine "klø" for å klemme en kvise, så plukket jeg det flere ganger. På grunn av dette ble flekker, depressioner, porer utvidet. Generelt kan konsekvensene av utslettshandlinger være trist.

3. For utslett, prøv å røre ansiktet ditt så lite som mulig. Våre hender er for det meste ikke veldig rene i løpet av dagen, så du bør ikke sette ekstra bakterier på din betente hud.

Stadier av akne og behandling.

Det er tre stadier av akne. Behandlingen bør utføres avhengig av scenen.

Den første fasen av akne.

I første fase på ansiktet er opptil 10 akne. Det er nødvendig å behandle første fase bare ved hjelp av eksterne midler, som fjerner overskytende talg, takler mikrobiel betennelse og blokkering av talgkirtlen. I henhold til anbefalingene fra "Live Healthy" -programmet, må du på dette stadiet bruke gel for vasking av problemhud, tonic fra svarte flekker og gel eller krem ​​Differin.

Tørk av med en engangsklut etter vask av ansiktet. Ikke bruk den igjen, fordi det er bakterier på den.

Differin er et stoff som fjerner stratum corneum. Differin reduserer sebum, og det er derfor ikke noe nytt akne. Designet for å behandle akne.

Differin bør brukes før du legger deg direkte på akne en gang om dagen. Ikke gni inn i huden. Det er viktig å merke seg at under behandlingen med Differin kan du ikke bruke folkemessige rettsmidler, som jeg vil skrive om nedenfor. Fordi de er for tørr hud. Også det er umulig å ha mye i solen og besøke solariumet.

Den andre fasen av akne.

På dette stadiet er ansiktet fra 10 til 40 akne. På dette stadiet forblir eksterne midler det samme som ved første. Men tabletter er allerede koblet til her. Dette er Doxycycline, et antibiotikum. Dette stoffet i vitnesbyrdet har bare et poeng - behandling av akne. Doxycyklinbehandlingskurs - 3 måneder. På 28 dager, er hudcellene helt fornyet hos en person. For å beseire akne må du oppdatere huden tre ganger. Disse pillene skal ikke tas av gravide eller ammende kvinner.

Den tredje fasen av akne.

Det er allerede over 40 akne på ansiktet. Følgelig vil behandlingen bli mer alvorlig. Løsningen på dette stadiet er Roaccutane eller andre retinoide legemidler. Dette er et veldig sterkt legemiddel som en lege må foreskrive. Det er tatt bare i tredje fase av akne, når nesten hele ansiktet er dekket med akne. Roaccutane tørker sterkt huden, det forårsaker en blokkad av fettutslipp fra sebaceous kjertlene. Som et resultat har mikrober ikke noe å spise (og de spiser talg).

Dosen av dette legemidlet må foreskrives av en lege, fordi det i forskjellige individuelle tilfeller kan være annerledes. Ikke selvmedisinere!

Før behandling utsettes, må legen utføre en undersøkelse, ta tester, inkludert en blodprøve for leverenzymer. Sørg for å bli undersøkt av en gynekolog (jenter) og utelukke graviditet. Selv etter behandlingens slutt er det umulig å bli gravid i et halvt år, fordi dette stoffet er veldig alvorlig.

Hvordan bli kvitt akne - effektive måter.

Måter å bekjempe akne i folket, det er så mange. Men dessverre hjelper ikke alle dem virkelig. Noen måter - dette er en ærlig kjetteri, som ikke skal brukes, for eksempel smøre akne med tannkrem, sitron, hvitløk. Men det er billige midler som du kan gjøre huden din i ansiktet rent. Så, møt de beste måtene å bli kvitt akne på ansiktet ditt.

For å bekjempe svarte flekker må du lage en svart maske med gelatin og trekull. Les mer om denne masken i artikkelen min på denne lenken.

1. Tar såpe og salicylsyre - super-combo.

Ikke rart det første elementet er disse produktene. Hvis du bruker dem regelmessig, kan du virkelig fjerne acne fra ansiktet. Som du kan se er midlene rimelige. Tar såpe koster i gjennomsnitt 50 rubler, salisylsyre - 20 rubler.

La oss se hvordan disse "produktene" kan hjelpe? Salisylsyre er et kjent antiseptisk middel. I kampen mot akne har den blitt brukt i mange år, fordi det slår av med bakterier på huden, renser porene, reduserer betennelse. Årsaken til mange akne, hudormer er nettopp i tilstoppede porer, så vel som infeksjon. Salisylsyre ødelegger det øvre keratinøse laget av huden.

Forresten, aspirin og acetylsalisylsyre produseres på grunnlag av denne syren. Disse pillene kan lage en utmerket maske som vil bidra til å rense huden og løse "akne" -problemet. Hvordan lage denne masken og hvordan du bruker den, les i artikkelen min "Ansiktsmasker".

Salisylsyre dreper tre fiender med klar hud: fett, bakterier og døde celler. Så vær sikker på å kjøpe en krukke med dette fantastiske verktøyet for å bli vakrere. Du kan også kjøpe tonic eller andre kosmetikk som inneholder dette stoffet, bare se at det ikke inneholder alkohol.

Tar såpe er også en kjent måte å bli kvitt akne på ansiktet. Det tørker, desinfiserer, reduserer betennelse. Han har en ulempe - ikke veldig hyggelig lukt, men han forsvinner raskt.

Og nå la oss finne ut hvordan du skal bruke disse verktøyene for å få resultater.

Med fet hud er den kombinerte handlingsplanen som følger: Tre ganger i uken må du vaske med tjære såpe. Skyll først ansiktet, vent to minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann. På de andre tre dagene (annenhver dag), tørk problemområder med en bomullspute dyppet i salicylsyre (en gang om dagen!). Og en dag i uken, la huden din hvile fra alle disse prosedyrene. Hva med dette vil skje:

Med tørr hud, følsom, irritabel måte å bruke disse midlene på, vil være litt annerledes. Såpe for å vaske hele ansiktet er ikke nødvendig. Ta en Q-tip, fukt den og såpe godt med tjære såpe. Stick med fettpunktsakne og la det stå i et par minutter, vask deretter med varmt vann. Salisylsyre er den samme historien. Det er ikke nødvendig å tørke ansiktet for ikke å overdrive huden. Fukt en bomullspinne og lokke smøre problemområder. Du trenger ikke å skylle.

For tørr hud, såpe og to ganger vil det være nok to ganger i uken.

Det er viktig! Ikke bruk begge disse produktene samme dag! Bare alternativt. Følg instruksjonene. Husk at uansett hvor fantastisk en salisylsyre er, er den fortsatt en syre. Ikke bruk det i høye konsentrasjoner og for ofte for å unngå brannskader.

2. Tinktur av calendula.

Dette er et annet verktøy du kan kjøpe på apoteket. Prisen på denne tinkturen er fra 20 rubler. I sin rene form anbefales det å tørke problemområder for de som har fet hud. Hvis huden er tørr og følsom, er det bedre å fortynne denne tinkturen med vann eller avkok av urter. Siden tinkturen er alkoholisk, kan hyppig bruk forårsake overdreven tørrhet i huden, ikke misbruke den. For gjenforsikring, fortynne med vann.

Calendula er en kjent medisinsk blomst, som har mange positive egenskaper. Dette er en rik vitaminsammensetning, flavonoider, essensielle oljer. Alt dette i kombinasjon bidrar til å lindre betennelse, drepe bakterier og berolige huden.

Også, calendula tincture er kjent for sin gode regenererende effekt. I denne forbindelse brukes den ikke bare for å fjerne akne, men også for å bekjempe flekker og arr etter akne. Bruk dette verktøyet, det vil trekke pusen fra kimen veldig raskt (men ikke på en dag) og huden vil forbli glatt.

Selv om kviser ser ut som et resultat av allergisk utslett, kan calendula tinktur hjelpe til med å takle dem.

Du kan ikke bruke dette verktøyet hvis huden har sår eller huden er veldig følsom og tørr!

Calendula kan også kombineres med salisylsyre. Calendula vil lindre betennelse og salicylsyre tørr pimple. Som et resultat fjernet huden raskt!

Jeg foreslår noen flere gode kombinasjoner som vil lindre akne i ansiktet.

 1. Hjemmelaget tonic med calendula for akne. For å forberede, ta ett glass (200 ml) kokt, avkjølt vann. Trenger fortsatt 2 ts honning og 2 ts tinktur av calendula. Rør alle disse ingrediensene til honningen er helt oppløst. Hold tonic uåpnet. Tørk pimples en gang om dagen til de forsvinner.
 2. Hjem Acne Lotion Forbereder denne lotionen så enkelt som mulig: bland 100 ml vann, 3 ss tinktur av kalendula og noen få dråper tea tree olje. Tørk også problemområder daglig.
 3. Midler til spotbehandling med tabletter. Dette verktøyet er veldig sterkt og effektivt. Men de kan ikke bli misbrukt, og kan ikke brukes på sunn hud. Bruk bare en prikk på akne selv og ikke ofte, fordi effekten vil redusere. Det er bedre å smøre akne med denne blandingen en gang i uken, ikke oftere. Hvis du bruker det for ofte, tørk ut huden din for mye. Hvordan lage mat dette mirakelmiddelet? Ta 40 ml calendula tinktur, 3 Aspirin tabletter og 3 Levomycetin tabletter. Krymp tabletter i pulver og bland med kalendeltinktur. Med en bomullspinne, gjelder lokalt for kviser.

3. Tsindol - billig og effektiv.

Tsindol er en suspensjon som kan kjøpes på ethvert apotek. Folk kalles også "talker", fordi det må ristes før bruk, slik at det blir homogent i konsistens. Den aktive ingrediensen i Zindol er sinkoksid, som tørker, desinfiserer, har en astringent og anti-inflammatorisk effekt på huden.

Da barna mine var syke med vannkopper, ble jeg rådet til å smøre utbruddene ikke med strålende grønt, noe som er vanskelig å vaske av senere, nemlig Tsindol. Kostnaden for det på apotek fra 52 rubler. Det er hvitt, ikke absorbert, og tørker på huden med et hvitt flekk. Lett å vaske av. Generelt kan noen akne smøre dem, de tørker raskt og passerer. Men på grunn av at Zindol kan ses på huden, bør den brukes om natten eller når du er hjemme.

Tsindol har ingen kontraindikasjoner, bortsett fra allergi mot sinkoksid. Derfor anbefaler jeg dette verktøyet, som har en positiv effekt på huden, og det er ikke dyrt.

4. Ichthyol salve for akne behandling.

Dette middelet er antiinflammatorisk og antiseptisk. Det akselererer mikrocirkulasjonen i huden, akselererer helbredelsen av sår. Iktyolsalve har en komplisert effekt, noe som gir et raskt resultat. Det dræper både patogenet, og lindrer betennelse, desinfiserer og lindrer smerter og helbreder sår og fornyer huden. Generelt, fordelene med masse. Salven påføres på de berørte områdene, forrenset (du kan vaske med tjære såpe). Påfør salven i 1-2 timer, skyll deretter med vann og smør pimpleet med et antiseptisk middel (for eksempel hydrogenperoksid).

Et stort pluss ichthyol salve som det kan takle selv med dyp subkutan akne som ikke kan presses ut. Hvis en slik flekk blir oppdaget med salve, vil den "modnes" raskt, et hvitt hode vil dukke opp på det, pus kommer raskt ut og huden fornyes. Hvis pus ikke kommer ut innen to timer, gjelder salve over natten. Bare i dette tilfellet, forsegle dette stedet med tape, du kan legge litt fleece.

Ichthyol salve kan kjempe med svarte prikker. I sin kjerne er svarte flekker porer tilstoppet med sebum. Påfør et tynt lag av plassen med disse porene i 2 timer. Fettet blir mer flytende og porene blir rengjort. Fjern salve med en plate og vask med gelen din for vasking.

Ichthyol salve til behandling av akne anbefales av mange dermatologer. Den eneste ulempen ved dette verktøyet er en ubehagelig lukt, som du imidlertid kan bli vant til. Men prisen på salven er ganske hyggelig: fra 65 rubler.

5. Blå leire fra akne.

Blå leire er et populært verktøy for alle typer masker. I samme Fixpris kan du kjøpe en krukke til 50 rubler. Eller spør på apotek, prisene er forskjellige overalt. Blå leire - tørker godt huden, renser, aktiverer blodsirkulasjonen i hudcellene. Og det er mange mikro- og makroelementer i den, som er nødvendig for huden for et sunt utseende.

Når det gjelder akne, reduserer den blå leiren betennelse, normaliserer talgkjertlene, renser porene (som er nyttige for svarte flekker). En annen leire vil være en god assistent i kampen mot flekker etter akne. Det har også en antiseptisk effekt på huden. Blå leire kan brukes ikke bare for akne og akne, men også for allergiske utslett.

Hvis huden din er tørr, er det bedre å ikke bruke masken av blå leire i ren form, men å fortynne den med fuktighetsgivende ingredienser. For eksempel, burdock eller olivenolje, eggeplomme. Kontraindikasjoner for bruk av leire kan bare være allergiske mot det.

Jeg vil skrive noen oppskrifter av masker med blå leire mot akne. Gjør masker 3-4 ganger i uken for å oppnå et godt resultat. Etter vask av masken, klapp ansiktet og påfør en fuktighetskrem. Det er godt å bruke geler med aloe vera, du kan også kjøpe Panthenol krem.

Mask med mineralvann.

 • blå leire - 2 ss.
 • mineralvann uten gass - 2 ss.
 • Rose olje - 2-3 dråper (rosmarin eller tea tree olje kan brukes)

Hvordan lage en maske for akne. Bare bland leirepulveret med vann til en homogen oppslemming, drypproseolje (kan erstattes med te-treolje). Påfør på renset hud (vask med gel eller ansiktsvask) med et tynt lag, unngå området rundt øynene. Hold 15-20 minutter. Siden leiret vil tørke opp, kan du ikke snakke og le i en maske. Det er bedre å bare ligge stille, lytte til hyggelig musikk.

Vask masken med varmt vann. Denne masken er egnet for fet hud, som har akne.

Mask med eple cider eddik.

 • blå leire - 1 ss.
 • eple eddik 6% - 2-3 dråper
 • vann - 2 ss.

Matlaging masker. Fortyn leire med vann og rør til en homogen oppslemming. Drypp litt eple cider eddik og bland. Påfør ansiktet med et tynt lag, unntatt området rundt øynene, i 10-15 minutter. Skyll deretter med kaldt vann. Etter masken, bruk fuktighetskrem, da huden blir tørr. Denne masken bidrar til å lindre betennelse, tørker, gjør huden mer elastisk.

Mask fra flekker etter akne.

 • blå leire - 2 ss.
 • badyagi pulver - 1 ts
 • mineralvann uten gass

Bland pudderbadyagi og leire. Fortynn med vann litt, rør, til en tykk, homogen masse oppnås. Påfør denne masken på ansiktet i 15-20 minutter, skyll deretter grundig med vann. Denne masken fjerner døde hudceller, renser, huden blir glatt, uten flekker etter akne. Noen ganger drikker 3 dråper hydrogenperoksid fortsatt i denne masken. Men hvis du gjør med hydrogen, så reduser tiden for eksponering for huden til 10 minutter eller enda mindre. Hvis du holder peroxide masken i lang tid, kan du bli brent.

Ålmaske med egghvite.

Denne masken er egnet for eiere av fet hud med store porer. Protein tørker veldig bra, som gjør sitronsaft. Men det kan være en individuell allergi mot sitron og egg. Derfor, før du påfører masken på ansiktet, smør på baksiden av hånden og hold den nede. Hvis det ikke er noen negative manifestasjoner, så bruk det på ansiktet ditt.

 • blå leire - 2 ss.
 • egg hvit - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ts
 • vann - 1 ss.

For å forberede masken, drypp sitronsaft i vannet, bland. Legg denne væsken i leiren og skru den i en mush. Smør proteinet separat med en gaffel og hell inn i totalmassen. Rør godt og påfør med et tynt lag på ansiktet. Når masken begynner å tørke, blir ansiktet stramt, vær forberedt på disse følelsene. Når masken er helt tørr, vask den først av med varmt vann, og vask det så kaldt.

Jeg tror disse måtene å håndtere akne i ansiktet ditt, vil hjelpe deg. Legg inn i kommentarene som du liker mest. Og del denne artikkelen i sosiale nettverk!

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet

Eiere av alle hudtyper står overfor akneproblemer.

Hormonalfeil, dårlig kosthold, sykdom, dårlig hygiene - faktorer som provoserer forekomsten og progresjonen av akne.

Årsaker til utslett

Utseendet til akne hos ungdom er en variant av normen og skyldes hormonelle forandringer i kroppen.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

I mer moden alder kan utbruddet av akne utløses av følgende faktorer:

 1. hormonell svikt, ledsaget av økte androgensnivåer;
 2. usunn livsstil: dårlige vaner (alkohol, røyking), ubalansert kosthold, overflødig fast food og junk food;
 3. infeksjon med streptokokker eller stafylokokker;
 4. kronisk søvnmangel;
 5. funksjonsfeil i immunsystemet;
 6. hyppig forstoppelse forårsaker forgiftning av kroppen;
 7. langvarig stress, overbelastning av nervesystemet;
 8. funksjonsfeil i leveren og tarmen;
 9. genetisk predisposisjon;
 10. allergiske reaksjoner.

For å bli kvitt akneutslett effektivt og på kort tid er det nødvendig å fastslå den eksakte årsaken til forekomsten.

Lokalisering og indre organer

I noen tilfeller er utslett forårsaket av feil hudpleie, men oftere er det et signal om funksjonsfeil i kroppen.

Hvis akneutslett vedvarer på et bestemt sted, så er det nesten sikkert grunnen ligger i kroppen.

Forholdet mellom acne og patologier av indre organer:

 • akne på pannen (midtparten) indikerer tarmproblemer;
 • kviser på øyelokkene og rundt øynene snakker om leversvikt;
 • betennelser i kinnbenet og i midten av ansiktet indikerer en utilstrekkelig fungerende mage;
 • akne på undersiden av kinnene og underkjeven indikerer en funksjonsfeil i lungene;
 • vedvarende akne på templene er et indirekte symptom på galleblærerproblemer;
 • Akne på haken er oftest sett hos personer med sykdommer i bekkenorganene.

Foto: Tilknytningen av plasseringen av akne med patologi av indre organer

Pimples på paven vises på grunn av tørr hud, begrenset tilgang til oksygen og forstyrrelse av keratiniseringsprosessen.

Du kan kvitte deg med dem ved å begynne å bevege deg mer ved å bytte diett og garderobe (du bør bruke undertøy laget av naturlige stoffer).

Video: "Hvordan bli kvitt akne"

Hvordan behandle akne hjemme

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet hjemme?

Spesielle masker, tinkturer, salver og geler vil bidra til å løse problemet.

Deres effekt på huden har en tørking, rensing, antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt.

masker

Fra subkutan akne vil bli kvitt masken av gjær eller poteter.

 • Kok vekk fra vann og 1 ss. skje tørr gjær, påfør ansiktet i 20 minutter, skyll. Masken gir næring til huden, da den inneholder vitaminer fra gruppe B, renser porene.
 • Grate rå poteter, legg til 1 egg pre-slått protein, bland og applicer på huden. Vask av etter 20 minutter.

tinkturer

Tinkturer for akne er laget på grunnlag av alkohol og urter.

De bør brukes lokalt på akne for å unngå brannskader.

Slike verktøy kan gjøres for hånd.

Foto: Aloe juice har en trekk- og anti-inflammatorisk effekt.

 • Klipp av bladene av aloe voksende på bunnen av planten. Legg i papir og kjøl i 14 dager. Deretter får du hakk og tilsett alkohol (5 deler alkohol for 1 del av bladene). Insister 10 dager. Bruk for å cauterizing akne. Verktøyet har antiinflammatorisk, sårheling og antibakteriell virkning.
 • En fjerdedel av krukkene med babymat fylt med tørre løvblader (vanlig krydder i kjøkkenet). Hell alkohol på toppen og lukk tett. Insister i mørket i 21 dager. Verktøyet toner huden, strammer porene, stimulerer intracellulær metabolisme, dreper bakterier.

Foto: Fra buenbladet kan du lage din egen lotion

Apoteket selger ferdige stoffer:

 • Calendula lar deg fjerne acne uten post-acne. Den har antiseptisk, sårheling og antiinflammatoriske egenskaper.
 • Eukalyptustinktur er et antibakterielt middel. Det normaliserer aktiviteten til talgkjertlene, har en gunstig effekt på intracellulær metabolisme. Hvis den er fortynnet med vann, kan den brukes som en lotion for daglig rubbing av huden. Etter påføring smøres huden med fuktighetskrem.

Salver og geler

Hvis du ikke har tid eller lyst til å gjøre akne rettsmidler selv, vil de klare gjøre det.

De er i et apotek, men du bør være spesielt oppmerksom på sammensetningen og kontraindikasjoner.

Foto: På apoteket kan du kjøpe ferdige salver og geler mot akne

De mest populære er:

 • Skinoren normaliserer funksjonen av talgkjertlene, beskytter huden mot infeksjoner. Bruk 4 uker.
 • Baziron AS er effektiv mot selv alvorlige former for akne. Dræper bakterier, nærer huden med oksygen. Behandlingsforløpet er 2 måneder.

Hvordan raskt bli kvitt akne

På kort tid og permanent nederlag akne vil hjelpe hudpleie, normalisering av ernæring, avvisning av dårlige vaner.

Hvor skal du begynne?

Først av alt, er typen av akne bestemt.

På huden kan det være sår og hypodermiske kviser.

Foto: subkutan

 • Subkutan akne har ikke et purulent hode på toppen. De ser ut som en tuberkel (nodule) under huden. For å fjerne en slik kvise, er det nødvendig å kvitte seg med den inflammatoriske prosessen på huden og fjerne rødhet. Den tidligere behandlingen er startet, jo raskere vil den ende.

Foto: moden pimple med purulent hode

 • Purulent er tuberkul på huden med pus inni. Den umodne ålen har et rødt skinnende hode. Ripe - hvit purulent. Bli kvitt denne acne kan akselerere sin modning, fjerne pus og rødhet. Klemming vil hemme helbredelse, ettersom vevene blir skadet og muligens smittet.

Hva kan brukes

 • Den essensielle oljen av teetre, salicylsyre vil bidra til å kvitte seg med subkutan pimple.
 • Purulent akne er godt behandlet ved lokal anvendelse av Vishnevsky salve (trekke pus) og Itiolova.

Foto: Vishnevsky salve vil fjerne betennelse og trekke ut pus.

Narkotika dreper bakterier, reduserer betennelse, effekten er merkbar 5 timer etter påføring.

apotek agenter

På apoteket kan du kjøpe mange billige, men svært effektive midler for å fjerne akneutslett raskt og uten konsekvenser i form av post-akne.

Salisylsyre

Ødelegger bakteriene som forårsaker akne.

Påfør en liten salicylsyre på en bomullspinne, smør pimple og rødhet rundt. Dette verktøyet er perfekt for å behandle betennelser i ryggen.

Tea Tree Oil

Perfekt fjerner akne, hvis du starter behandling i tide, i de tidlige stadier av inflammatorisk prosess.

Foto: Ved påføring av olje, unngå hudkontakt.

Det er viktig å bruke olje bare lokalt på kvise, ellers kan det hende at huden brenner.

Bruken av verktøyet gir en hurtig tørking av det betente området, fjerning av rødhet.

Tea tree olje - dette er det som satt en kvise for å gå raskt.

Improvisert betyr

Hjemme vil alle alltid ha tannkrem, brus, is i fryseren, sitron eller agurker.

Disse er enkle, men samtidig er det svært effektivt i kampen mot betennelser på huden.

Den systematiske bruk av isbiter forbedrer blodsirkulasjonen, noe som fører til å bli kvitt akne.

Ifølge deres effektivitet i behandling av akne, kan det bli sammenlignet med cryo-massasje som er gjort av fagfolk i skjønnhetssalonger.

Det er nødvendig å fryse i isen på forhånd forberedt avkok av kamille, calendula eller grønn te og tørk ansiktet daglig om morgenen.

Hvordan behandle subkutan akne i ansiktet? Finn ut her.

Cooking kjøttkraft:

 • 1 ss. en skje med urter fyll 200 ml kokende vann;
 • la i 30 minutter, belastning.
tannkrem

Dette verktøyet er det mest populære fordi det lar deg bli kvitt betennelser på bare 1 dag.

 • Du må ta hvitt pasta og bruke en prikk på akne om kvelden.
 • Vask av om morgenen - betennelsen vil forsvinne.

Den mest effektive har en tannkrem basert på medisinske urter: kamille, mynte, salvie.

Utmerket resultat i 100% av sakene er ikke garantert, men effektiviteten av de testte midlene.

Foto: tannkrem tørr hud

Det har en tørkende effekt på huden, så etter påføring er det nødvendig å vaske og påføre en fuktighetskrem.

Utmerket middel for rødhet.

Bland 2 ss. skjeer av brus med en liten mengde vann, gjelder for en bomullspinne og gjelder for akne i ikke lenger enn 1 minutt.

agurk

Gurkemasker fukter og hviter huden, lindrer akne.

Foto: maske med agurk fuktighet og blek hud

 • Det er nødvendig å gratulere 1 fersk agurk på en fin rist, hell kokende vann til konsistensen av vassdrag. La det stå i 20 minutter og påfør ansiktet i 15 minutter, skyll.
 • En frisk mellomstor gurka, fin rist, hell kokende vann til en grøtaktig tilstand. La blandingen stå i 3 timer. Stamme og tilsett 1 ss. en skje med honning. Blandingen er rikelig smurt på inflammet hud. Skyll med vann etter en halv time.
Sitronsaft

Har evnen til å stramme huden og ødelegge bakterier.

Foto: sitronsaft vil ødelegge bakterier og smale porer.

Et stykke sitron må festes til kvise i 15 sekunder. Du kan klemme litt sitronsaft, vaske dem med en tampong og søke på det betente området.

Hva å tørke av etter fjerning

Selv om kviser forsvant fra huden, forlater de fortsatt røde flekker.

Fjern dem vil hjelpe:

Foto: Dekoksjoner av urter vil tørke og roe huden

 1. Dekoksjoner av urter: Kamille, serie eller calendula (hvordan å lage mat er vanligvis angitt på pakken). Tørk ansiktet etter vask. De har en decongestant, beroligende og regenererende effekt på huden;
 2. oljer: hvetekim, mandel, sesam eller oliven. I tillegg til oljeløsninger av vitamin A, E. Påfør olje på platen og tørk huden. I tillegg til å bli kvitt det røde sporet av akne, blir huden næret og regenerert, det forhindrer overdreven tørking.
 3. leire masker. Sort, hvit og blå - har en desinfiserende, bleking, rensing, regenerering og anti-inflammatorisk effekt. Du kan kjøpe en ferdig maske og bare legge vann til det før du får en slurry. Eller gjør det selv, legg til vann til leire, 3-4 dråper essensiell te-olje og 1 teskje sitronsaft. Påfør om 20 minutter, skyll. Gjør 2-3 ganger i uken.

Foto: Hvit leiremaske vil smale porer og redusere betennelse.

Folk oppskrifter

Det er ikke en populær måte å bekjempe akne på.

Den enkleste og mest effektive:

 • Kefir-masken håndterer inflammet akne. Grind i en blender eller kaffekvern havremel. Tilsett kefir og en dråpe sitronsaft. Påfør ansiktet, skyll av etter 20 minutter;
 • Bruk til å vaske kokt vann med eple cider eddik. En liters krukke - en spiseskje eddik. Verktøyet lindrer huden, virker som et antiseptisk middel.

Spørsmål og svar

Ofte bekymret for hvordan å bli kvitt akne raskt. Det blir spesielt relevant hvis det er et viktig møte.

Er det mulig å fjerne rødhet og hevelse på 1 time?

Bli kvitt manifestasjoner av betennelse på huden vil hjelpe:

Foto: gni is på de betente områdene vil fjerne rødhet

 • is. Kald hemmer blodstrømmen til det betente området, noe som reduserer puffiness. Isbit bør brukes på akne i 20-40 sekunder. Frosset kamille avkok vil gi det beste resultatet;
 • salicylsyre (1%) - dette er det som smør kviser for raskt å bli kvitt det. Verktøyet kan kjøpes på apoteket. Det bør brukes på en bomullspinne og festes til stedet for betennelse;
 • øyedråper. Enhver egnet for fjerning av røde øyne, som Vizin, vil gjøre. Slike rusmidler har en vasokonstrictor effekt. Det er nødvendig å slippe litt penger på en bomullspinne, legg den i fryseren i 1 minutt. Fest deretter til kvise.

Hvordan fjerne betennelse i en natt

For natten å bli kvitt rødhet og betennelse må du bruke velprøvde verktøy:

 • Grønn te har en gunstig effekt på selv den mest følsomme huden. Det er nødvendig å suge en bomullspinne eller en disk med te uten sukker og tørk ansiktet. Skyll ikke i flere timer. Grønn te inneholder antioksidanter og astringenter;
 • olj te-treet for å salve blackheads for natten. Produktet har en beroligende effekt på huden. For å forhindre akne, kan du legge 3-4 dråper olje i en vanlig ansiktskrem;

Foto: Salisylsalve kan brukes for å fjerne betennelse.

 • salisylsalve exfolierer, desinfiserer og tørker huden. Stikket på akne over natten. Hvis det brukes på hele ansiktet, vil huden bli tørket ut.

Hvordan fjerne post-acne

Raskt bli kvitt akne merker vil hjelpe:

Foto: persille kosmetisk is vil lette flekker

 1. avkok av persille. Hell hakket persille med et glass kokende vann, avkjøl i 30 minutter. Hell i mugg og fryse. Tørk ansiktet med isbiter hver dag i 2-3 måneder. Persille whitens huden, hjelper med å fjerne blemishes og arr;
 2. sitronsaft må gni inn i arrene. Verktøyet er ikke egnet for svært sensitiv tynn hud, da det er ganske aggressiv. Perfekt renser og whitens.

Du kan raskt bli kvitt akne flekker i skjønnhetssalongen.

Foto: Ved hjelp av mesoterapi i hytta kan du fjerne postacne

Profesjonelle bruker mikrostrøm og ozonterapi, sur peeling, mesoterapi til disse formålene.

forebygging

Metoder for forebygging av akne:

 1. Korrekt og rettidig omsorg for ansikt og kropp;
 2. utelukkelse av alkohol og sigaretter;
 3. et balansert kosthold rik på fiber, vitaminer og mineraler;
 4. spiller sport;
 5. komfortable klær laget av naturlige stoffer.

Fyren bør være oppmerksom på de midler han bruker til barbering.

Skum eller gel må være antibakteriell.

Problem hudpleie

Dessverre kan akne ikke bare vises på fet, men også på tørr og normal hud.

For å bli kvitt dem, trenger du forsiktig omsorg, valgt av hudtype.

Over fett

Huden må rengjøres minst to ganger om dagen (morgen og kveld).

 • Du bør vaske med salvebuljong, St. John's wort, eller tørk ansiktet ditt frosset i isbiter med kamilleavkok. Dette vil lindre betennelse og forhindre inntak av patogene bakterier i skadet hud.

Foto: gel eller skum kan brukes til å rense problemhuden.

 • Du kan rense ansiktet med en gel eller skum for fet og problem hud.

Etter vask må du tørke ansiktet med en antibakteriell tonic og bruke en fuktighetsgivende eller nærende krem.

tørr

Tørr hud trenger også daglig og grundig rengjøring.

I stedet for å vaske, kan du bruke spesiell rensekrem eller melk. Etter det må du tørke huden med tonic og påfør en fuktighetskrem for tørr hud.

normal

Det anbefales å vaske med en spesiell gel, hvorpå du skal tørke huden med isbiter fra infusjonen av kamille og påfør kremet.

tips

  • Velge et kosmetisk hudpleieprodukt du må ta hensyn til sammensetningen. Svovel og lanolin, som blir tilsatt til kremer, geler og lotioner, bidrar til tilstopping av porene, som forårsaker utseendet av akne.
  • Ikke vask med klorert vann fra springen med vanlig såpe, da dette øker produksjonen av talg.
  • Ikke klem på akne! Det skader huden og fremmer infeksjon.

Hvordan bli kvitt akne på ansiktet av en tenåring hjemme? Finn ut her.

Hva forårsaker akne i ansiktet? Les videre.

Hvordan bli kvitt akne i 1 dag hjemme


Alle, uansett kjønn, burde vite hemmeligheten om hvordan å bli kvitt akne i en dag hjemme. Tross alt virker det ofte at på nesen - en viktig begivenhet, og på nesen - er det slik en tautologi - ål vises. Eller på noe annet sted, men alltid merkbar for andre. Loven om tannhet, sier du. Og nei. Forskere har vist at før viktige hendelser er en person nervøs, får sterke følelser, hormoner slippes ut - og dette er en direkte måte å begynne med akne.

Problemområder i ansiktet utvikler en følelse av usikkerhet, gjør deg flau når du snakker, eller til og med nekter å møte venner. Men hva skal jeg gjøre hvis det er en dato, som du har ventet på hele livet ditt? Nekter eller prøv å raskt fjerne acne fra ansiktet? Det ser ut til at svaret er åpenbart. Men for å bekjempe akne, må du vite hvorfor de ser ut.

Hvorfor ser de ut?

Det er mange faktorer som påvirker det hyppige utseendet på akne. Dette stresset, hormonelle endringer i kroppen og dårlig kosthold. Selv arvelighet kan være en årsak. Disse faktorene fører til overdreven produksjon av talg, det produseres så mye at det klumper seg i ekskresjonskanalene og de blir betent. Så det er betennelser. Ofte kjøper jenter og unge menn aggressive omsorgsprodukter, vasker seg, og starter dermed en ond sirkel - produksjonen av talg begynner igjen på grunn av vaskingen. Og betennelse oppstår igjen. Denne uunngåelige konsekvensen kan godt forekomme blant de som tilsynelatende overvåker huden deres. Forresten, merket du ikke at det er vanskeligere å bli kvitt akne, som også dukket opp plutselig? For eksempel, etter en tung drink? Derfor, hvis du snart vil ha et viktig møte, prøv å ta vare på deg selv, slik at en morgen ikke opprørt ved synet av sin prakt ål og spørre deg selv: "Hvor kom han fra"

Teenage ål forsvinner av seg selv når de når 20-22 år, men du har ikke tid til å vente, gjør du? Du må lære å bli kvitt akne på en dag eller en natt. Derfor, om morgenen så du en pimple på ansiktet ditt, prøv først å roe ned. Ta et dypt pust og smil til deg selv i speilet, selv om ansiktet ditt er skremmende. Ikke kast tårer og tenk at livet er over. Smile. Tro meg, dette rådet er ikke trivielt - denne prosedyren aktiverer frigivelsen av bestemte hormoner som hemmer betennelse og forhindrer fremveksten av nye foci. Generelt, prøv å skape et godt humør for deg selv hver morgen - utmerket akne forebygging!

Den første bevegelsen av hendene dine vil naturligvis bli kvitt den hatet akne, klemme den ut. Stopp! Berøring av ansiktet ditt, ikke forberedt, du sprer bare infeksjonen. I tillegg anbefaler leger ikke å klemme akne på grunn av sannsynligheten for infeksjon i huden. Men tingen er i riktig tilnærming til ekstrudering og etterfølgende behandling. Det er de rette handlingene som kan gi deg mer eller mindre klar hud veldig raskt.

En rask måte å bli kvitt akne er en rekke handlinger:

 1. For å fjerne en kvise, dvs. klemme den ut, er det nødvendig å avgjøre hvilken type det er. Du kan klemme bare modne åler. Du kan forstå det på denne måten: trykk lett rundt området betennelse - hvis du føler smerte, er det ikke tid ennå. Vent fremdeles. Ellers vil du i stedet for en liten modning, få en stor hevelse og i verste fall spredning av infeksjon. Da må du bare avbryte datoen.
 2. Hvis kvise er moden, ta en fleece, forstørrelsespeil, alkohol for desinfisering og gi god belysning. Tørk det betente området med alkohol slik at muligheten for infeksjon minimeres. Også håndtere hendene.
 3. Trykk forsiktig på pimple kjerne, men i ingen tilfelle ikke ta den omgivende huden. Pus-pushing krefter må komme fra bunnen av sebaceous kanal. Så i bunnen av porene forblir ikke purulent rester.
 4. Prøv å klemme ut alle pusene om gangen, for ikke å skade sårpunktet ved gjentatte manipulasjoner.
 5. Behandle såret med alkohol.
 6. En time senere gjelder verktøyet "Baziron" eller "Levomekol." Hvis det ikke er noen, kan du bruke salisylalkohol. Ta stoffet "Enterosgel" inni - det fjerner perfekt toksiner fra kroppen, som når huden, forårsaker betennelse.
 7. På denne dagen kan du ikke bruke kosmetikk, slik at hevelse senker raskere.
 8. Om natten for å fjerne rødhet, gjør følgende lotion. Brygg kamille og celandine i like store mengder, søk om i 10 minutter. Deretter gjelder det samme "Baziron" på det betente området. Forbered isbiter fra resten av avkoket for natten. Ikke spis under dette og neste dag "farlig" når det gjelder forekomst av betennelsesprodukter. Disse er søtsaker, røkt kjøtt, søte kulsyreholdige drikker, pølser og annen "kjemi".
 9. Om morgenen etter vask med vanlige midler, tørk ansiktet med ferdige isterninger - de siste tegn på ødem vil gå bort. Nå kan du prøve å maskere de resterende sporene - påfør en helende krem ​​eller gel, avhengig av dine preferanser og hudtype, og pulver det lett. Hvis rødheten er bevart, kan du bruke den grønne concealeren, det maskerer betennelsesbrønnen.

Selvfølgelig er denne rekkefølgen av handlinger ment for nødstilfeller. Aknehelse er helt mulig bare ved å følge anbefalingene:

 • på organisering av søvn og hvile
 • normalisering av ernæring;
 • gi opp dårlige vaner.

En slik integrert tilnærming vil være mer korrekt. Ikke glem om vitaminer, fysisk aktivitet, økologi. Imidlertid velger ikke akne et sted og tid, og derfor må du kunne finne en vei ut. Men fortsatt, nå vet du hva du skal gjøre hvis du raskt fjerner akne fra ansiktet ditt hjemme - bare vær ekstremt forsiktig og forsiktig når du utfører de ovennevnte prosedyrene. Da vil du være forberedt på enhver situasjon - og vil dukke opp seirende fordi akne ikke hindrer deg.

Slik fjerner du en kvise raskt?

Hvis på tvers av en viktig begivenhet må du se perfekt ut, og du står overfor problemet med utseendet på en kvise, og ved å velge en av de mest effektive måtene å kjempe, kan du kvitte seg med det på en dag. Selvfølgelig, i løpet av denne tiden vil det være mulig å overvinne bare konsekvensene av en ubalanse som har oppstått i kroppen, siden det kan være flere grunner for utseendet av akne.

Utdannelse på hudrødepunktene i forbindelse med blokkering av kanalene i talgkjertlene.

Som et resultat er et gunstig avlsmiljø opprettet for bakterier. Områdene som aktivt produserer fettsekresjon inkluderer:

I seg selv er en pimple en rødt hevelse, fylt med pus som følge av hudbetennelse. Den overskytende mengden fett som utskilles av kjertlene, er hovedårsaken til problemområdet.

Imidlertid kan dannelsen av inflammatoriske punkter på ansikt og kropp være begrunnet av andre faktorer:

 1. Lidelser i det endokrine systemet.
 2. Sykdommer i indre organer.
 3. Reaksjonen på kosmetikk.
 4. Som et resultat av dårlige vaner og stress.
 5. Feil hudpleie.

Hva om du raskt trenger å bli kvitt akne?

Den raskeste måten å bekjempe akne er å klemme.

Prosessen i seg selv bør utføres etter strenge regler. Men dette garanterer ikke et positivt utfall. Åpningen blir en åpen vei for bakterier, som dersom de trengs dyp, kan forårsake betennelsesprosesser eller til og med blodforurensning. Å unngå negative konsekvenser vil hjelpe til med å korrigere behandlingen av stedet for fjerning av akne.

Fra populære metoder er den raske fjerningen av det betente punktet ved hjelp av tannkrem skilt ut. For å gjøre dette, bare sett tannkrem på det berørte stedet og la det stå i 5-7 minutter. Etter at tiden er gått, trykk en svamp dyppet i varmt vann til en kvise. Etter 2 minutter kan du vaske av restene av pastaen. I de fleste tilfeller forsvinner pimpleen.

Hvordan får du nydelig hår fra en vaskeklut på hodet?
- Hårvekst over hele overflaten av hodet på bare 1 måned;
- Den organiske sammensetningen er helt hypoallergenisk;
- Påfør 1 gang per dag;
- Mer enn 1 MILLION fornøyde kjøpere av menn og kvinner over hele verden!
Les hele historien.

Hvordan klemme seg?

Først må du avgjøre om du kan trykke på en kvise. Hvis du føler smerte når du presser, kan du ikke knuse, ellers vil betennelsen dekke et stort område, og hevelse og rødhet vil ikke tillate lang tid å vises i det offentlige.

Bare ekstrudering av modnet pimple er tillatt, som med lite trykk flyver bokstavelig talt ut av "reiret".

Prosedyren utføres i følgende rekkefølge:

 1. Behandle det betente området med alkohol eller antiseptisk. Desinfiser med samme håndløsning.
 2. Trykk tommelen på pimpleen slik at den ligger midt mellom nagelplatene. Klem innholdet i hevelsen, prøv i ett trinn for å løsne alle pusene. Det anbefales ikke å berøre sunn hud rundt akne.
 3. Behandle berørt område med salisylalkohol. Top kan forbedre den anti-inflammatoriske effekten av salve "Levomekol." Det har også helbredende egenskaper. Dette vil bidra til å raskt stramme såret.
 4. 2 timer etter prosedyren er det nødvendig å sette en gresskrem laget av kamilleavkok på en bomullspute. Du kan også bruke celandine.
 5. Neste morgen, gjør urte-lotion igjen. Og resterne av rødhet kan maskeres med en konkiller og tonal basis.

Det anbefales ikke å bruke kosmetikk umiddelbart etter prosedyren. Friskt sårvev kan bli enda mer betent på grunn av en allergisk reaksjon på komponentene av de anvendte midlene. Herbal komprimerer anbefales å gjøres regelmessig til rødheten passerer. Styrking av effekten vil bidra til å gni salicylalkohol.

Folkemetoder

Fjern en kvise hjemme ved hjelp av verktøyene som er tilgjengelige i ethvert hjemmemedisinskiste. Prosessen med å bekjempe stimulansen er betinget oppdelt i to faser.

Det første som innsatsen er rettet mot er fjerning av betennelse. Den andre fasen kjennetegnes ved å behandle stedet for tørking og helbredelse:

 1. Aspirin er et populært antiinflammatorisk middel. For prosedyren må 2 tabletter knuses grundig og oppnå en cashew konsistens ved å legge til noen dråper vann. Påfør det berørte området 3-4 ganger om dagen.
 2. Tea Tree Oil lindrer perfekt betennelse. Påfør den i ufortynnet form med en bomullspinne 3 ganger om dagen.
 3. Aloe juice brukes i form av kompresser. For prosedyren er det nok å kutte et lite segment av kvistene i lengderetningen i halv og fest den til problemområdet med innsiden. Det er mer effektivt å sette en komprimering for natten, etter å ha festet en plante ved hjelp av en gips.
 4. En avkok av kamille, calendula eller salvie er et verdig alternativ til aspirin. Lotionen lindrer betennelse, fjerner rødhet, tørker huden. Kokekjøtt: 2 ss tørre planter helles en kvart kopp kokende vann. Infused gress i 40 minutter. Lotioner utføres ved bruk av en bomullspute.
 5. Tar såpe brukes aktivt i kampen mot akne. For å gjøre dette, må du såpe ansiktet ditt med varmt vann med hendene og varmt vann. I løpet av dagen må du gjenta prosedyren to ganger. Du kan også bruke såpepunkt, direkte på lesionsstedet. Et annet alternativ brukes ofte til å rense ansiktet. En skum brukes på ansiktet og forblir i 15 minutter. Deretter vaskes det av med varmt vann.
 6. Gurkemasker tørker effektivt de betente områdene og fremmer rask healing. Det er nok å utføre daglige prosedyrer til fullstendig forsvinning av lesjoner.
 7. Alkohol tinkturer av calendula, salvie og sink salve raskt helbrede sår, og fjerne rødhet. Tinkturer trenger 3-4 ganger om dagen for å tørke acne. En sink salve gnides for dyp penetrasjon to ganger om dagen.
 8. Havremel, bedre knust og vegetabilsk olje, tatt i forholdet 1: 1, påføres problemområdet. Etter 40 minutter fjernes blandingen med en fuktig bomullspute. Prosedyren må gjentas etter 1,5 timer.

Farmasøytiske ekspressmidler

Farmakologiske midler fortjener absolutt oppmerksomhet, men det anbefales ikke å bruke dem ved prøving og feiling. Bare en lege kan bestemme årsaken til akne og deretter gjennom en omfattende undersøkelse.

Det er ikke lett å kjempe med betente lesjoner som ligger i de nedre lagene i epidermisene. Blokkering av ekskretjonskanaler er fylt med produktene fra utskillelse og desintegrasjon.

Den store strukturen med å skyve ut av kanalen er ikke så lett. I noen tilfeller ty til prosedyrer fra injeksjoner av ozon. De trenger minst 5.

Akne fra overflatelaget fjernes med ulike legemidler som påvirker bestemte områder, eliminerer årsaken til problemet.

Azelainsyre

Tilgjengelig i form av salver, geler med ekstra komponenter.

handling:

 1. Dræper skadelige mikrober.
 2. Fremmer peeling av døde celler.
 3. Senker prosessen med keratinisering av huden.
 4. Strammer porene.

Azelaic-syrebasert produkt gis to ganger om dagen inn i det berørte området. Vanligvis utnevnt av kurset i 3 måneder.

Zinerit

Det er et pulver som må oppløses med en spesiell væske før bruk. Inneholder erytromycin og sinkacetat.

handling:

 1. Dræper skadelige mikroorganismer.
 2. Regulerer sebaceous kjertlene.
 3. Renser huden fra komedoner og sår.

Behandlingsforløpet er 2,5 måneder. Den fortynnede blandingen påføres problemområdet 2 ganger om dagen. Kan brukes i kombinasjon med andre legemidler for å forhindre avhengighet.

adapalene

Det er en gel avledet fra naftosyre.

handling:

 1. Regulerer sebaceous kjertlene.
 2. Bekjemper mot skadelige mikrober.
 3. Renser huden fra komedoner.

Behandlingsforløpet er 3 måneder. Etter en måned er en positiv trend merkbar. Legemidlet brukes til det betente området en gang om dagen, helst om natten.

Salisylsyre 2%

Det er en vandig løsning.

handling:

 1. Dræper skadelige mikrober.
 2. Fjerner rødhet på huden.
 3. Fjerner betennelse.

Påfør med en bomullspinne til problemområder 3-5 ganger om dagen.

Salve "Levomekol"

Et veldig populært middel i kampen mot akne.

handling:

 1. Lindrer betennelse.
 2. Dræper skadelige mikrober.
 3. Stimulerer regenereringsprosesser.
 4. Fremmer rask helbredelse.

Påfør problemområdet 3 ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.

Hvite leire masker

Aktivt brukt til å fjerne akne. Leire virker hudfarge, lindrer betennelse, tørker huden. Det påvirker også sebaceous kjertlene. Daglig bruk av masken vil fjerne inflammatorisk prosess om noen dager.

Flere Artikler Om Typer Acne