Akne i ansiktet er et stort problem for mange mennesker, ofte tenåringer. Men noen ganger varer akne opptil 25 år, og noen ganger enda lenger. Hvis du har akne, les denne artikkelen, og deretter gå til en avtale med en hudlege som vil fortelle deg hvordan du skal handle bedre. I min overgangsalder hadde jeg også akne og ganske mye. Og for å hjelpe deg med å unngå feilene som mange mennesker gjør når de står overfor dette, skrev jeg denne artikkelen: hvordan bli kvitt akne i ansiktet.

Jeg skrev hva som ikke kan gjøres med betent hud med utslett, hvordan du finner ut på hvilket stadium din akne og, viktigst, hvordan å kurere akne. I tillegg til offisielle rusmidler er det tradisjonelle kampmetoder, som også er ganske effektive, men de hjelper ikke alle. Resultatet vil avhenge av tilstanden til huden, på grunn av utslett. På Internett er det også ulike måter som nesten ikke kan takle problemet, men de kan gjøre skade.

Derfor må du lese nøye hvordan du bruker dette eller det aktuelle verktøyet for ikke å overdrive huden. Og vær sikker på å skrive kommentarer og stille spørsmål.

Hva forårsaker akne?

Årsakene til akne kan være flere. Jeg vil ikke skrive om det i for mye detalj, fordi hovedspørsmålet som interesserer deg, er hvordan du blir kvitt akne i ansiktet. Men å vite årsaken til utslett kan det hjelpe med behandling.

Alle metodene nedenfor er kun anbefalinger. Det er bedre å gå til en dermatolog, identifisere den virkelige årsaken til akne og bli behandlet i henhold til ordinasjonen foreskrevet av legen din. Verktøyene beskrevet nedenfor fungerer egentlig. MEN ikke glem funksjonene i huden og helsen til hver person. Og et verktøy som hjalp en, en annen kan skade. Derfor, igjen, oppfordrer jeg deg til å gå til legen for råd. Fordi du kan prøve et stort antall forskjellige verktøy, til du finner din egen, noe som vil hjelpe i et bestemt tilfelle.

Så, hovedårsakene til akne:

 • hormonelle endringer under pubertet, graviditet, menstruasjon
 • alvorlig stress
 • feil hudpleie, som tetter porene
 • usunt kosthold
 • smittsomme sykdommer
 • subkutan mite
 • røyke

Jeg vil utarbeide om ernæring, da dette er et veldig viktig poeng i kampen mot akne. Hvis kostholdet ditt er for mye søtt, blomstrende, fet, så er det svært sannsynlig at det kommer utslett på huden din. Og hva de ikke smør, nye vil stadig vises. Derfor, hvis du er en utrettelig søttand, er det på tide å knytte denne avhengigheten. Og det handler ikke bare om søt mat, men mer om søtsaker. Avvis fra brus og søt te. I mange tilfeller er sukker årsaken til akne, akne på ansikt og kropp. Det er heller ikke tilrådelig å misbruke mat der mange kjemiske tilsetningsstoffer. Dette er en favoritt av mange hurtigmat, chips, kjeks, etc.

Les artikkelen min om ernæring, som allerede har hjulpet tusenvis av mennesker å miste vekt, finere og bli sunn. Der er det skrevet mer detaljert hvordan man skal spise (lenken over er aktiv). Pluss, ernæring trenger å drikke rikelig med rent vann (minst 2 liter per dag).

Hva ikke å gjøre med akne?

1. Du kan ikke presse akne. Dette høres, tror jeg, alle. Men når en kvise vises i ansiktet, er det en veldig stor fristelse å presse den ut. Noen direkte glede av det. Akne kan ikke knuses, fordi neste dag blir de enda mer. Når klemme smittet sprer seg på huden og provoserer fremveksten av nye "innbyggere". Også bakterier går inn i blodet, noe som vil forverre situasjonen.

Ikke gjør noen mekanisk rensing av ansiktet. Dette kan føre til svært alvorlige helseproblemer. Det er nettopp fordi infeksjonen kommer inn i blodet at blodforurensning kan forekomme. Klemme kviser i ansiktet kan til og med forårsake meningitt!

Legene sier at det er mulig å klemme ut bare modnet acne, når du presser på hvilken og rundt dem ikke føler smerte. Men i dette tilfellet, før du klemmer ut, må du sanitere hendene og stedet rundt kvise. Klem forsiktig slik at ansiktet ikke etterlater spor og huler av negler, som så kan forlate arr og "bukser". Etter klemming trenger du å smøre med salve "redningsmann" - et veldig effektivt helbredende middel. Du kan kjøpe denne salven på apoteket. Men det er bedre å avstå fra å klemme.

Så la oss oppsummere: en ny kvise kan ikke klemmes ut, du må vente til den går for seg selv, eller klem den ut når den er moden.

2. Du kan ikke bruke skrubbe og peeling. Hvis huden er irritert, er det utslett og akne på den, så bruk ikke skrubbe. Scrubs skade det øvre laget av epidermis, infeksjonen sprer seg over hele huden. Og dette fører til en økning i utslett. Dette er en veldig stor feil for mange tenåringer som tror at en skrubbe kan gjøre huden ren. Jeg brukte også scrubs i overgangsalder, jeg trodde at akne ville være mindre. Og de ble mer og mer. Hvis hendene mine "klø" for å klemme en kvise, så plukket jeg det flere ganger. På grunn av dette ble flekker, depressioner, porer utvidet. Generelt kan konsekvensene av utslettshandlinger være trist.

3. For utslett, prøv å røre ansiktet ditt så lite som mulig. Våre hender er for det meste ikke veldig rene i løpet av dagen, så du bør ikke sette ekstra bakterier på din betente hud.

Stadier av akne og behandling.

Det er tre stadier av akne. Behandlingen bør utføres avhengig av scenen.

Den første fasen av akne.

I første fase på ansiktet er opptil 10 akne. Det er nødvendig å behandle første fase bare ved hjelp av eksterne midler, som fjerner overskytende talg, takler mikrobiel betennelse og blokkering av talgkirtlen. I henhold til anbefalingene fra "Live Healthy" -programmet, må du på dette stadiet bruke gel for vasking av problemhud, tonic fra svarte flekker og gel eller krem ​​Differin.

Tørk av med en engangsklut etter vask av ansiktet. Ikke bruk den igjen, fordi det er bakterier på den.

Differin er et stoff som fjerner stratum corneum. Differin reduserer sebum, og det er derfor ikke noe nytt akne. Designet for å behandle akne.

Differin bør brukes før du legger deg direkte på akne en gang om dagen. Ikke gni inn i huden. Det er viktig å merke seg at under behandlingen med Differin kan du ikke bruke folkemessige rettsmidler, som jeg vil skrive om nedenfor. Fordi de er for tørr hud. Også det er umulig å ha mye i solen og besøke solariumet.

Den andre fasen av akne.

På dette stadiet er ansiktet fra 10 til 40 akne. På dette stadiet forblir eksterne midler det samme som ved første. Men tabletter er allerede koblet til her. Dette er Doxycycline, et antibiotikum. Dette stoffet i vitnesbyrdet har bare et poeng - behandling av akne. Doxycyklinbehandlingskurs - 3 måneder. På 28 dager, er hudcellene helt fornyet hos en person. For å beseire akne må du oppdatere huden tre ganger. Disse pillene skal ikke tas av gravide eller ammende kvinner.

Den tredje fasen av akne.

Det er allerede over 40 akne på ansiktet. Følgelig vil behandlingen bli mer alvorlig. Løsningen på dette stadiet er Roaccutane eller andre retinoide legemidler. Dette er et veldig sterkt legemiddel som en lege må foreskrive. Det er tatt bare i tredje fase av akne, når nesten hele ansiktet er dekket med akne. Roaccutane tørker sterkt huden, det forårsaker en blokkad av fettutslipp fra sebaceous kjertlene. Som et resultat har mikrober ikke noe å spise (og de spiser talg).

Dosen av dette legemidlet må foreskrives av en lege, fordi det i forskjellige individuelle tilfeller kan være annerledes. Ikke selvmedisinere!

Før behandling utsettes, må legen utføre en undersøkelse, ta tester, inkludert en blodprøve for leverenzymer. Sørg for å bli undersøkt av en gynekolog (jenter) og utelukke graviditet. Selv etter behandlingens slutt er det umulig å bli gravid i et halvt år, fordi dette stoffet er veldig alvorlig.

Hvordan bli kvitt akne - effektive måter.

Måter å bekjempe akne i folket, det er så mange. Men dessverre hjelper ikke alle dem virkelig. Noen måter - dette er en ærlig kjetteri, som ikke skal brukes, for eksempel smøre akne med tannkrem, sitron, hvitløk. Men det er billige midler som du kan gjøre huden din i ansiktet rent. Så, møt de beste måtene å bli kvitt akne på ansiktet ditt.

For å bekjempe svarte flekker må du lage en svart maske med gelatin og trekull. Les mer om denne masken i artikkelen min på denne lenken.

1. Tar såpe og salicylsyre - super-combo.

Ikke rart det første elementet er disse produktene. Hvis du bruker dem regelmessig, kan du virkelig fjerne acne fra ansiktet. Som du kan se er midlene rimelige. Tar såpe koster i gjennomsnitt 50 rubler, salisylsyre - 20 rubler.

La oss se hvordan disse "produktene" kan hjelpe? Salisylsyre er et kjent antiseptisk middel. I kampen mot akne har den blitt brukt i mange år, fordi det slår av med bakterier på huden, renser porene, reduserer betennelse. Årsaken til mange akne, hudormer er nettopp i tilstoppede porer, så vel som infeksjon. Salisylsyre ødelegger det øvre keratinøse laget av huden.

Forresten, aspirin og acetylsalisylsyre produseres på grunnlag av denne syren. Disse pillene kan lage en utmerket maske som vil bidra til å rense huden og løse "akne" -problemet. Hvordan lage denne masken og hvordan du bruker den, les i artikkelen min "Ansiktsmasker".

Salisylsyre dreper tre fiender med klar hud: fett, bakterier og døde celler. Så vær sikker på å kjøpe en krukke med dette fantastiske verktøyet for å bli vakrere. Du kan også kjøpe tonic eller andre kosmetikk som inneholder dette stoffet, bare se at det ikke inneholder alkohol.

Tar såpe er også en kjent måte å bli kvitt akne på ansiktet. Det tørker, desinfiserer, reduserer betennelse. Han har en ulempe - ikke veldig hyggelig lukt, men han forsvinner raskt.

Og nå la oss finne ut hvordan du skal bruke disse verktøyene for å få resultater.

Med fet hud er den kombinerte handlingsplanen som følger: Tre ganger i uken må du vaske med tjære såpe. Skyll først ansiktet, vent to minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann. På de andre tre dagene (annenhver dag), tørk problemområder med en bomullspute dyppet i salicylsyre (en gang om dagen!). Og en dag i uken, la huden din hvile fra alle disse prosedyrene. Hva med dette vil skje:

Med tørr hud, følsom, irritabel måte å bruke disse midlene på, vil være litt annerledes. Såpe for å vaske hele ansiktet er ikke nødvendig. Ta en Q-tip, fukt den og såpe godt med tjære såpe. Stick med fettpunktsakne og la det stå i et par minutter, vask deretter med varmt vann. Salisylsyre er den samme historien. Det er ikke nødvendig å tørke ansiktet for ikke å overdrive huden. Fukt en bomullspinne og lokke smøre problemområder. Du trenger ikke å skylle.

For tørr hud, såpe og to ganger vil det være nok to ganger i uken.

Det er viktig! Ikke bruk begge disse produktene samme dag! Bare alternativt. Følg instruksjonene. Husk at uansett hvor fantastisk en salisylsyre er, er den fortsatt en syre. Ikke bruk det i høye konsentrasjoner og for ofte for å unngå brannskader.

2. Tinktur av calendula.

Dette er et annet verktøy du kan kjøpe på apoteket. Prisen på denne tinkturen er fra 20 rubler. I sin rene form anbefales det å tørke problemområder for de som har fet hud. Hvis huden er tørr og følsom, er det bedre å fortynne denne tinkturen med vann eller avkok av urter. Siden tinkturen er alkoholisk, kan hyppig bruk forårsake overdreven tørrhet i huden, ikke misbruke den. For gjenforsikring, fortynne med vann.

Calendula er en kjent medisinsk blomst, som har mange positive egenskaper. Dette er en rik vitaminsammensetning, flavonoider, essensielle oljer. Alt dette i kombinasjon bidrar til å lindre betennelse, drepe bakterier og berolige huden.

Også, calendula tincture er kjent for sin gode regenererende effekt. I denne forbindelse brukes den ikke bare for å fjerne akne, men også for å bekjempe flekker og arr etter akne. Bruk dette verktøyet, det vil trekke pusen fra kimen veldig raskt (men ikke på en dag) og huden vil forbli glatt.

Selv om kviser ser ut som et resultat av allergisk utslett, kan calendula tinktur hjelpe til med å takle dem.

Du kan ikke bruke dette verktøyet hvis huden har sår eller huden er veldig følsom og tørr!

Calendula kan også kombineres med salisylsyre. Calendula vil lindre betennelse og salicylsyre tørr pimple. Som et resultat fjernet huden raskt!

Jeg foreslår noen flere gode kombinasjoner som vil lindre akne i ansiktet.

 1. Hjemmelaget tonic med calendula for akne. For å forberede, ta ett glass (200 ml) kokt, avkjølt vann. Trenger fortsatt 2 ts honning og 2 ts tinktur av calendula. Rør alle disse ingrediensene til honningen er helt oppløst. Hold tonic uåpnet. Tørk pimples en gang om dagen til de forsvinner.
 2. Hjem Acne Lotion Forbereder denne lotionen så enkelt som mulig: bland 100 ml vann, 3 ss tinktur av kalendula og noen få dråper tea tree olje. Tørk også problemområder daglig.
 3. Midler til spotbehandling med tabletter. Dette verktøyet er veldig sterkt og effektivt. Men de kan ikke bli misbrukt, og kan ikke brukes på sunn hud. Bruk bare en prikk på akne selv og ikke ofte, fordi effekten vil redusere. Det er bedre å smøre akne med denne blandingen en gang i uken, ikke oftere. Hvis du bruker det for ofte, tørk ut huden din for mye. Hvordan lage mat dette mirakelmiddelet? Ta 40 ml calendula tinktur, 3 Aspirin tabletter og 3 Levomycetin tabletter. Krymp tabletter i pulver og bland med kalendeltinktur. Med en bomullspinne, gjelder lokalt for kviser.

3. Tsindol - billig og effektiv.

Tsindol er en suspensjon som kan kjøpes på ethvert apotek. Folk kalles også "talker", fordi det må ristes før bruk, slik at det blir homogent i konsistens. Den aktive ingrediensen i Zindol er sinkoksid, som tørker, desinfiserer, har en astringent og anti-inflammatorisk effekt på huden.

Da barna mine var syke med vannkopper, ble jeg rådet til å smøre utbruddene ikke med strålende grønt, noe som er vanskelig å vaske av senere, nemlig Tsindol. Kostnaden for det på apotek fra 52 rubler. Det er hvitt, ikke absorbert, og tørker på huden med et hvitt flekk. Lett å vaske av. Generelt kan noen akne smøre dem, de tørker raskt og passerer. Men på grunn av at Zindol kan ses på huden, bør den brukes om natten eller når du er hjemme.

Tsindol har ingen kontraindikasjoner, bortsett fra allergi mot sinkoksid. Derfor anbefaler jeg dette verktøyet, som har en positiv effekt på huden, og det er ikke dyrt.

4. Ichthyol salve for akne behandling.

Dette middelet er antiinflammatorisk og antiseptisk. Det akselererer mikrocirkulasjonen i huden, akselererer helbredelsen av sår. Iktyolsalve har en komplisert effekt, noe som gir et raskt resultat. Det dræper både patogenet, og lindrer betennelse, desinfiserer og lindrer smerter og helbreder sår og fornyer huden. Generelt, fordelene med masse. Salven påføres på de berørte områdene, forrenset (du kan vaske med tjære såpe). Påfør salven i 1-2 timer, skyll deretter med vann og smør pimpleet med et antiseptisk middel (for eksempel hydrogenperoksid).

Et stort pluss ichthyol salve som det kan takle selv med dyp subkutan akne som ikke kan presses ut. Hvis en slik flekk blir oppdaget med salve, vil den "modnes" raskt, et hvitt hode vil dukke opp på det, pus kommer raskt ut og huden fornyes. Hvis pus ikke kommer ut innen to timer, gjelder salve over natten. Bare i dette tilfellet, forsegle dette stedet med tape, du kan legge litt fleece.

Ichthyol salve kan kjempe med svarte prikker. I sin kjerne er svarte flekker porer tilstoppet med sebum. Påfør et tynt lag av plassen med disse porene i 2 timer. Fettet blir mer flytende og porene blir rengjort. Fjern salve med en plate og vask med gelen din for vasking.

Ichthyol salve til behandling av akne anbefales av mange dermatologer. Den eneste ulempen ved dette verktøyet er en ubehagelig lukt, som du imidlertid kan bli vant til. Men prisen på salven er ganske hyggelig: fra 65 rubler.

5. Blå leire fra akne.

Blå leire er et populært verktøy for alle typer masker. I samme Fixpris kan du kjøpe en krukke til 50 rubler. Eller spør på apotek, prisene er forskjellige overalt. Blå leire - tørker godt huden, renser, aktiverer blodsirkulasjonen i hudcellene. Og det er mange mikro- og makroelementer i den, som er nødvendig for huden for et sunt utseende.

Når det gjelder akne, reduserer den blå leiren betennelse, normaliserer talgkjertlene, renser porene (som er nyttige for svarte flekker). En annen leire vil være en god assistent i kampen mot flekker etter akne. Det har også en antiseptisk effekt på huden. Blå leire kan brukes ikke bare for akne og akne, men også for allergiske utslett.

Hvis huden din er tørr, er det bedre å ikke bruke masken av blå leire i ren form, men å fortynne den med fuktighetsgivende ingredienser. For eksempel, burdock eller olivenolje, eggeplomme. Kontraindikasjoner for bruk av leire kan bare være allergiske mot det.

Jeg vil skrive noen oppskrifter av masker med blå leire mot akne. Gjør masker 3-4 ganger i uken for å oppnå et godt resultat. Etter vask av masken, klapp ansiktet og påfør en fuktighetskrem. Det er godt å bruke geler med aloe vera, du kan også kjøpe Panthenol krem.

Mask med mineralvann.

 • blå leire - 2 ss.
 • mineralvann uten gass - 2 ss.
 • Rose olje - 2-3 dråper (rosmarin eller tea tree olje kan brukes)

Hvordan lage en maske for akne. Bare bland leirepulveret med vann til en homogen oppslemming, drypproseolje (kan erstattes med te-treolje). Påfør på renset hud (vask med gel eller ansiktsvask) med et tynt lag, unngå området rundt øynene. Hold 15-20 minutter. Siden leiret vil tørke opp, kan du ikke snakke og le i en maske. Det er bedre å bare ligge stille, lytte til hyggelig musikk.

Vask masken med varmt vann. Denne masken er egnet for fet hud, som har akne.

Mask med eple cider eddik.

 • blå leire - 1 ss.
 • eple eddik 6% - 2-3 dråper
 • vann - 2 ss.

Matlaging masker. Fortyn leire med vann og rør til en homogen oppslemming. Drypp litt eple cider eddik og bland. Påfør ansiktet med et tynt lag, unntatt området rundt øynene, i 10-15 minutter. Skyll deretter med kaldt vann. Etter masken, bruk fuktighetskrem, da huden blir tørr. Denne masken bidrar til å lindre betennelse, tørker, gjør huden mer elastisk.

Mask fra flekker etter akne.

 • blå leire - 2 ss.
 • badyagi pulver - 1 ts
 • mineralvann uten gass

Bland pudderbadyagi og leire. Fortynn med vann litt, rør, til en tykk, homogen masse oppnås. Påfør denne masken på ansiktet i 15-20 minutter, skyll deretter grundig med vann. Denne masken fjerner døde hudceller, renser, huden blir glatt, uten flekker etter akne. Noen ganger drikker 3 dråper hydrogenperoksid fortsatt i denne masken. Men hvis du gjør med hydrogen, så reduser tiden for eksponering for huden til 10 minutter eller enda mindre. Hvis du holder peroxide masken i lang tid, kan du bli brent.

Ålmaske med egghvite.

Denne masken er egnet for eiere av fet hud med store porer. Protein tørker veldig bra, som gjør sitronsaft. Men det kan være en individuell allergi mot sitron og egg. Derfor, før du påfører masken på ansiktet, smør på baksiden av hånden og hold den nede. Hvis det ikke er noen negative manifestasjoner, så bruk det på ansiktet ditt.

 • blå leire - 2 ss.
 • egg hvit - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ts
 • vann - 1 ss.

For å forberede masken, drypp sitronsaft i vannet, bland. Legg denne væsken i leiren og skru den i en mush. Smør proteinet separat med en gaffel og hell inn i totalmassen. Rør godt og påfør med et tynt lag på ansiktet. Når masken begynner å tørke, blir ansiktet stramt, vær forberedt på disse følelsene. Når masken er helt tørr, vask den først av med varmt vann, og vask det så kaldt.

Jeg tror disse måtene å håndtere akne i ansiktet ditt, vil hjelpe deg. Legg inn i kommentarene som du liker mest. Og del denne artikkelen i sosiale nettverk!

Hvordan effektivt bli kvitt akne i ansiktet

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet? Mange mennesker på jorden, både ungdom og voksne, i en eller annen grad lider av utseendet av akne i ansiktet. Men få vet hvordan du skal behandle akne riktig og hvordan du skal ordentlig ta vare på huden som er utsatt for dannelsen.

Årsaker til akne i ansiktet

Det er mange salver, geler, forberedelser for akne. Noen de hjelper, og noen, dessverre, nei. Hjemmelagde oppskrifter for å håndtere akne er mildere i deres virkninger enn for eksempel legemidler fra apotek. Derfor kan selv de som har svært sensitiv hud bruke naturlige midler for å kvitte seg med kviser.

Imidlertid bør det huskes at akne er bare et symptom. Og ofte bare salver og rensemidler, uten å endre livsstilen, bli kvitt akne hjemme raskt, mislykkes. Her er en liste over årsaker som kan forårsake akne:

 • uregelmessig matinntak, mat høyt i sukker og fett;
 • dårlige vaner: overdreven drikking og røyking;
 • medisiner;
 • mangel på vann i kroppen;
 • økt testosteron;
 • fanatisk fascinasjon med å rense ansiktets hud;
 • overdreven forbruk av pasteuriserte meieriprodukter, hormoner og kjemikalier som en del kan svekke immunforsvaret og dermed forverre hudtilstanden;
 • utilstrekkelig rensing av huden;
 • overskytende koffein, etc.

Hjem behandling for akne bør begynne med eliminering av årsakene som forårsaket det. Bare fordi akne ikke vises, er det alltid en grunn. Og før du igjen smør pimples med noe og håper at de vil passere seg selv, kan du prøve å endre livsstilen til det bedre. Og selvfølgelig, sjekk midler for allergi, best på skurken av albuen.

Akne diett

Hvordan kurere akne raskt, uten å ty til kosmetikk? Hvis du vil helt fjerne huden i orden, er det nødvendig å rense kroppen. Men først og fremst må du endre kostholdet ditt, bare spise naturlige og sunne produkter for kroppen.

Etter normalisering av tarmarbeidet, vil du begynne å legge merke til at akne på pannen, haken, hodet, nesen og hele kroppen forsvant. For å rense tarmene om morgenen, fortynn med 0,5 l vann 1 ts. salt og drikke, drikk et glass ryazhenka eller kefir etter en halv time. Ved hjelp av saltvann vil du fjerne skadelige stoffer som har akkumulert i tarm og mage, og takket være gjærte melkeprodukter, vil du introdusere gunstige bakterier i tarmen og nøytralisere saltrester. Denne prosedyren må utføres innen 2 uker, hvorpå du vil se et positivt resultat.

Akne på ansiktet - hvordan bli kvitt? I dietten må du være til stede:

 1. Grønnsaker, grønnsaker og frukt - disse produktene inneholder store mengder fiber og bidrar til normalisering av avføring. For forstoppelse, spis mer svisker, epler og surkål.
 2. En gang i måneden i 3-4 dager, sitte på en fruktdiet.
 3. En rekke kornblandinger må alltid være tilstede i kostholdet ditt.
 4. Spis fullkornsbrød.
 5. Meieriprodukter må være til stede på bordet hver dag.
 6. Fra kjøttprodukter, velg magert kjøtt av kalkun, kanin, kylling. Soyabaserte produkter vil bli sunnere enn et feit stykke kjøtt.
 7. Drikk oftere naturlig ferskpresset juice fra grønnsaker og frukt, renset mineralvann, grønn te.

Hvis du vil ha et ansikt uten akne, bruk det regelmessig:

Produkter som skal utelukkes:

 • fet kjøtt og fisk, bør redusere bruken av egg;
 • limonade og andre søte drinker, svart te og kaffe;
 • søtsaker, kaker og andre søtsaker;
 • hurtigmat, chips, kjeks, etc.

Drikk opptil 2,5 liter vann per dag. Snart vil du legge merke til at akne selv har begynt å forsvinne. Vann renser kroppen og bidrar til å eliminere giftstoffer.

Ansiktspleie

Hvordan helbrede huden? Det første trinnet er å eliminere årsakene til denne kosmetiske feilen. Hvis du ikke gjør det selv, vil en dermatolog hjelpe med å bestemme årsakene og behandlingen. Det ville være bedre hvis aknebehandlingen utføres under kontrollen. På ansiktet bør aknebehandling utføres spesielt nøye.

Hovedregelen når du behandler et ansikt med akne, er aldri å prøve å presse akne på egen hånd, dette fører til enda mer akne! Denne prosedyren kan kun utføres av en skjønnhetsekspert. Ellers kan huden din danne arr som vil vare i livet.

Alle manipulasjoner med ansiktet bør utføres, etter at de har blitt grundig vasket. Hudpleieprodukter som foreskrives av lege og folkemidlene bør brukes hver dag, og ikke bare når du bestemmer deg for å ta deg tid til hudpleie. Ansiktshuden skal rengjøres regelmessig fra støv, kosmetikk og talgkirtler. Akne og akne bør behandles ved de første tegnene. En forsømt sykdom kan forsinkes i mange år.

Hva kan kurere akne? Bruk kosmetikk, folkemessige oppskrifter, masker.

Hvis du ikke har merket resultat etter at du har brukt de valgte rettsmidler i 2-3 uker, bør du erstatte dem med andre som passer deg.

Hjem Acne Behandlinger

Behandling av akne i ansiktet hjemme vil være ganske effektiv hvis du utfører regelmessig hudpleie - bruk masker, essensielle oljer og bruk andre folkemidlene.

Akne Masker

Hvordan behandle akne og akne? En av de effektive måtene å bekjempe akne er en maske. Mask, tilberedt hjemme, krever ikke mye tid og penger. For å bekrefte dette, gjennomgå følgende oppskrifter og ta dem i bruk.

 1. Mask med aspirin vil bidra til å kurere akne hjemme - en av de mest kjente og effektive rettsmidler. Ta bare 4-5 tabletter av vanlig aspirin uten skall, tolk og tilsett varmt vann til pulveret for å lage en kremaktig masse. Påfør det på ansiktet ditt i 10 minutter. Denne masken tørker, reduserer rødhet og hevelse, har antiinflammatorisk og anti-bakteriell virkning. I denne masken kan du legge til leire, honning, sitron og andre produkter for større effekt. Det kan imidlertid ikke brukes på skadet hud. Denne masken må testes for fravær av allergier.
 2. Mask havregryn: Bland den samme mengden hvit leire og malt havremel på en kaffekvern. Hvordan behandle akne i ansiktet med havremel? Fortynn den tørre blandingen med krem ​​eller melk (avhengig av hudtype). La masken stå på ansiktet fra 15 til 25 minutter. Hvit leire renser, havremel forsiktig scrubs og nærer med nyttige elementer, melk fuktighet og mykner.
 3. Masken med honning hjelper deg med å rense ansiktet ditt med akne. Honning er et veldig nyttig produkt, med mindre du selvfølgelig er allergisk overfor det. Og i kampen mot akne bør du definitivt bruke den. Tross alt renser det ikke bare huden perfekt, men har også antibakterielle egenskaper. I tillegg regulerer honning aktiviteten til sebaceous kjertler i huden. Det er veldig enkelt å lage en maske med akne honning. Du kan bare spre ansiktet med honning og holde i 15 minutter, eller du kan legge til sitronsaft, appelsin, eplepuré, leire, aktivert trekull, aspirin til det. Prøv det, og effekten blir åpenbar!
 4. Eliminer små kviser raskt, hjelp salt maling. Salt renser huden helt fra akne. Men folk som har tørr eller skadet hud, bør være mer forsiktige med salt. For å forberede masken trenger du fint malt sjøsalt og rent vann. I stedet for vann kan du bruke infusjoner av urter, som kamille eller kalendula. Du kan bruke vanlig grønn te i stedet for vann. Gradvis tilsett vann til saltet, bland grundig til du får en pastamasse. Påfør blandingen på huden med akne, hold i 10-15 minutter og skyll med varmt vann.
 5. Masken med akne soda er en annen enkel forberedelse, men veldig effektiv. Hvordan kurere akne i ansiktet med brus? For å forberede masken trenger du bare to ingredienser: brus og vann (te eller urteinfusjon). Fremgangsmåte for tilberedning, som i forrige oppskrift. Påfør ansiktet i 10-20 minutter. Vask av med varmt vann. Med regelmessig bruk av dette verktøyet får du et veldig godt resultat.

Bruk av calendula for behandling

Hvorfor er calendula ofte brukt til å behandle akne? Faktum er at calendula er en medisinsk plante som har bakteriedrepende, anti-inflammatoriske og sårheling egenskaper.

Videre har disse egenskapene en uttalt karakter, calendula har egenskaper ikke bare for å behandle akne og akne, men også for å eliminere spor etter dem. Til behandling benyttes både tinktur og kalendula-avkok. Du må vite at alkoholholdige tinktur av calendula veldig tørr hud. Derfor, å bestemme seg for å bruke tinkturen for å bekjempe akne, må du opptre nøye - å tørke det er ikke hele ansiktet, og gjelder kun for individuell akne.

Men infusjon og avkok av kalendula kan påføres hele ansiktet, lage isterninger og lotioner ut av det.

Calendula oppskrifter kan bidra til å kurere akne hjemme:

 1. I calendula tinktur (50 ml) drypper essensiell olje, hjelper det godt i kampen mot akne, som te-treolje eller lavendel. Påfør denne blandingen med en bomullspinne forsiktig på hver kvise, uten å smøre hele overflaten av huden.
 2. I vanlige naturlige honning drypper litt tinktur av calendula. Legg tinkturen gradvis slik at blandingen ikke viser seg å være for væsken. Påfør ansiktet i 10-15 minutter og skyll med varmt vann.
 3. Et utmerket verktøy, ikke bare for behandling av akne, men også for toning, fuktighetsgivende og helbredende huden, kan fremstilles som følger: 2 ss. l. tørre blomster av marigold hell 500 ml kokende vann og koke i 2-3 minutter. Vask med dette avkok, gjør lotioner, bruk i masker eller bare skylle huden.
 4. En blanding av calendula, aspirin og chloramphenicol garanterer å bli kvitt akne i ansiktet på kort tid. Calendula - anti-inflammatorisk og helbredende komponent, aspirin - antiinflammatorisk, kloramfenikol - antibiotika. Denne blandingen (1 flaske calendula tinktur, samme mengde vann, 3 tabletter av acetylsalisylsyre og 3 tabletter av kloramfenikol) må påføres punktvis for ikke å overdrive huden.

Akne Behandling

Som ofte skjer, etter å ha prøvd mye penger og ikke funnet den rette, vender du deg til bestemorens oppskrifter for håpløshet. Det virker som et banalt verktøy som hele tiden lå tomgang i skapet, hjelper. Så du bør ikke nedlatende behandle urter og røtter. Kanskje de kan hjelpe deg også. Hvordan behandle akne i ansiktet ved hjelp av folkemidlene?

En liste over de 10 mest effektive folkemidlene:

 1. Havregryn. Det skal bli malt og legge til noe for å legge til litt honning. Påfør akneområdet i 10-15 minutter. Havregryn og honning er godt rengjort, skrelt og har en antibakteriell effekt.
 2. Mint. Kjent medisinsk plante. Den har antiinflammatorisk effekt. Friske blader kan smøre akne-berørt hud eller lage lotioner fra infusjonen av tørr mynte.
 3. Stikkende nettle. Før bruk, skal den være gjennomvåt i varmt vann for å kvitte seg med stinginess. Så, som mynte, med blader for å smøre akne, lage lotioner eller til og med drikke som te, som også hjelper med akne.
 4. Aloe vera. Veldig helbredende plante med anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper, i tillegg til perfekt avkjøler, beroliger og myker huden.
 5. Hvitløk. På grunn av dets antibakterielle egenskaper kan de kurere akne på kort tid. Juice hvitløk må kun smøre problemområder. Men på grunn av en ikke veldig hyggelig lukt, kan mange kanskje ikke like denne metoden. Derfor kan denne metoden brukes om kvelden eller i helgen.
 6. Sitron. Ikke for sensitiv hud. Syrer huden, har en antibakteriell effekt. Smør akneflett eller gjør lotion med mineralvann og sitronsaft.
 7. Soda. Utmerket renser og bekjemper akne. Maskens brus er ganske aggressiv, så prøv å bruke en lim på en egen akne på et eget hudområde og observere effekten.
 8. Aspirin. Inkludert i de fleste apotekverktøy som er utformet for å bekjempe akne. Svært raskt lindrer betennelse og rødhet.
 9. Tomater. Det er veldig godt å lage tomatmasker fra tomatmasse. Disse masker renser huden og forhindrer utseendet på ny akne.
 10. Rå poteter Det renser huden perfekt. For å bruke, må du ta skrellede poteter og gni problemområdene på ansiktet med et saftigt stykke.

Hjemmebehandling kan suppleres med bruk av essensielle oljer som løser problemet med akne - lavendel, te tre, gran, rosmarin og andre. Disse oljene enten legge til noen dråper til kosmetikk, eller forsiktig bruke en prikk på selve akne.


Husk at behandling av akne hjemme ikke alltid kan kvitte seg med problemet, så hvis folkemidlene ikke gir den ønskede effekten, søk kvalifisert hjelp.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet

Generell informasjon

Akne (akne, akne), eller akne i vanlige folk er et alvorlig problem som en person kan møte i alle aldre. Oftest påvirker denne sykdommen ungdom, uavhengig av kjønn, og er forbundet med

hormonelle transformasjoner av hele vekstkroppen, men det observeres ofte hos personer i mer moden alder.

Den viktigste lokaliseringen av akne i ansiktet er merket på pannen på kinnene og på nesen, og hvis den på nesen ofte er identisk og manifesterer som svarte pimples (comedones), kan det på andre steder ta form av purulente pustler, hvorfra akne i ansiktet noen ganger når betydelig størrelser. Dannelsen av akne er også mulig på andre områder av hudens kropp og særlig de som er utsatt for ekstern (støv, smuss) og interne (økte svette) faktorer.

I tillegg til den negative fysiologiske faktoren av denne "sår" (blødning, ømhet, purulent utladninger), er det kosmetiske aspekter (betennelse i blodkar, hårsekk, sebaceous kjertler), post-acne forhold (utslett effekter, manifestert av pigmentering og arr på huden) og jevn psykisk ubehag tap av selvtillit, kommunikasjonsvansker, utvikling av komplekser).

Mange mennesker har akneproblemer hele livet, og å bli kvitt dem og finne en effektiv kur for akne tar mye av fritiden sin. Spørsmålet om hvordan å bli kvitt akne og hva er det mest effektive middelet for akne i mange år, bekymret mer enn en generasjon, og selv med utviklingen av moderne medisin har ikke mistet sin relevans. Saken er at et klart svar på hvordan å bli kvitt akne og hudormer ikke eksisterer i prinsippet, fordi deres årsaker er de mest varierte, og farmasøytiske rettsmidler for akne, som folkemessige oppskrifter laget med egne hender, er ikke i stand til å dekke dem alt og gi et permanent bærekraftig resultat av behandlingen.

Strukturen av kvise på huden

I artikkelen nedenfor vil vi undersøke årsakene til og konsekvensene av hudutslett hos ungdom, menn, kvinner og metoder for deres offisielle og folketerapi. Vi vil prøve å gi svar på de oftest stilte spørsmålene til folk om hvordan å bli kvitt akne i ansiktet, hvordan bli kvitt akne på kroppen, hva slags akneutslett i ansiktet og andre hud vil være effektive i dette eller det tilfellet, samt analysere de viktigste medisiner og deres instruksjoner.

Årsaker til akne

Som nevnt tidligere er årsakene til dannelsen av akne mange. Under vår tid er blant de viktigste risikofaktorene for utviklingen av denne sykdommen:

 • hormonelle endringer som forekommer i kroppen (pubertet, hormonbehandling, inkludert prevensjonsmidler), uregelmessigheter i menstruasjonssyklusen, hormonproduserende kjertelfunksjon, ubalansert kosthold, etc.);
 • forsømmelse eller overdreven bruk av personlig pleieprodukter og kosmetikk;
 • tarmdysbiose (krever ytterligere konsultasjon av en gastroenterolog, som kan foreskrive passende probiotika);
 • legemiddelbehandling, patologiske prosesser i gastrointestinale og reproduktive systemer, streptokokker eller stafylokokker infeksjoner og andre sykdommer;
 • utilstrekkelig matinntak med bruk av lavkvalitetsprodukter (næringsmiddel, hurtigmat, etc.);
 • usunt kosthold (flytende måltidsplan, overeating, fasting);
 • tilstander av stress og / eller depresjon
 • allergiske reaksjoner;
 • dårlige vaner og avhengighet (alkoholisme, røyking, narkotikamisbruk);
 • eksponering for ytre stimuli (smuss, støv, kjemikalier, ultrafiolett, inkludert sollys og solsenger).

Kosthold for hudutslett

Som det fremgår av ovenstående, har kostholdet med mat og riktig ernæring en viktig rolle i bekjempelsen av forekomsten av akne og akne. Tross alt, mage-tarmkanalen, som prøver å bringe skadelige stoffer ut av kroppen ut av kroppen med den aksepterte maten, bruker ikke bare nyrene og tarmene, men også huden som reagerer på dette med betennelse og suppurasjon i form av utslett.

Selvfølgelig er det ganske vanskelig å kvitte seg med favorittmatene dine og deres ingredienser for alltid, men for å begrense bruken av dem under en forverring av sykdommen eller til å kjøpe matanaloger, hvor kostnadene ofte er enda billigere, uomtvistelig mulig og til og med nødvendig. Også elskere av mat, i den akutte perioden av kronisk sykdom, for å redusere skadelige effekter av lavkvalitetsprodukter, kan anbefales å ta enterosorbenter, som aktivert karbon, Filtrum-STI osv. Slike legemidler vil bidra til å fjerne skadelige stoffer fra mage-tarmkanalen og forhindre dem utslipp gjennom huden porene.

Tabellen nedenfor er delt inn i to grupper av matvarer som kan bidra til å forhindre eller forverre utbruddet av akne.

Naturligvis følger det samme kostholdet, umiddelbart takle problemhuden, ikke lykkes, men med riktig ernæring, som har blitt en permanent livsstil, blir risikoen for akne og hudormer redusert med to til tre ganger.

Hudpleie

En av svarene på spørsmålet om hvordan du raskt kan bli kvitt akne kan være populær visdom - "Det er rent, ikke hvor det er rengjort, men hvor det ikke er fettet!" Som i dette tilfellet kommer ned til konstant pleie av huden (spesielt ansiktet) fra tidlig barndom.

Det er velkjent at ansiktets hud i både menn og kvinner er forskjellig fra resten av huden i menneskekroppen og derfor krever mer forsiktig og forsiktig omsorg. I tillegg er disse hudområdene i konstant kontakt med miljøet, og derfor er virkningen på dem av støv, smuss, ulike allergener, kjemikalier, bakterier og virus mye sterkere. I tilfelle av regelmessig og skikkelig hudpleie, er muligheten for akne av denne grunn redusert betydelig, og med et utslett som allerede har oppstått, kan forsiktig omsorg for disse hudområdene forhindre ny utslett.

Grunnleggende regler for ansikts hudpleie

 • I intet tilfelle bør ikke selvstendig presse den allerede dannede akne. I beste fall vil dette føre til spredning og forekomst av små hematomer, og i verste fall kan de true for å forverre den inflammatoriske prosessen på grunn av infeksjon som inntas, samt den etterfølgende dannelsen av unestetiske arr. Et unntak kan være prosedyren for å kvitte seg med akne, utført av spesialtrenet personell på kosmetologikontoret ved hjelp av spesifikke teknikker og verktøy.
 • Vaskeprosessen skal utføres to ganger om dagen, og det skal brukes spesielle lysgeler, lotioner eller skum beregnet på problemhud. Det anbefales ikke å bruke svamper til vask, da dette bidrar til å myke opp betent hud. Den optimale temperaturen på vannet som skal brukes, skal ligge i området 18-20 ° C. Vask bør være enkle bevegelser av hendene uten bruk av ytterligere innsats. Etter vaskeprosessen bør du litt vaske den vaskede huden med et mykt og rent håndkle eller la det tørke i seg selv.
 • Hvis huden får ekstra fett i løpet av dagen, er det nødvendig å bli kvitt den ved hjelp av nøytrale rengjøringsservietter eller servietter fuktet med naturlige urte kosttilskudd (tog, tea tree, kamille).
 • Det bør vurderes å bytte til kosmetiske produkter som ikke tetter huden porene (vanligvis inneholder slike kosmetikk en påskrift på pakken - "ikke-medisinske").
 • Det er nødvendig å unngå langvarig eksponering for ubeskyttet hud i ansiktet ved ultrafiolett stråling, det være seg solstråler eller kunstig stråling (for eksempel en solseng).
 • I den akutte perioden av sykdommen, når flere lokale dannelser av et stort antall akne og komoneser blir observert i ansiktet, bør man avstå fra invasive metoder for å rense huden selv i spesialiserte kosmetologerom. For å rense problemhuden anbefales det å bruke geler og skrubber med mild virkning (for eksempel inneholdende hercules).
 • Ved bruk av et eksternt middel for akne, bør de vanlige hygieniske prosedyrer og hudrengjøring utføres før påføring av preparatet som brukes.

Akne medisiner

La oss nå ta en nærmere titt på spørsmål om hvordan å bli kvitt akne i ansiktet ved hjelp av medisinske preparater, hva er det mest effektive middelet for akne i ansiktet, kan kjøpes på apotek, hvordan du bruker disse eller andre legemidler riktig og hvilke bivirkninger deres bruk kan forårsake.

Naturligvis er den primære interessen til alle mennesker som lider av akne, redusert til å finne svar på spørsmålet om hvordan å bli kvitt akne i ansiktet raskt og permanent. Slike mennesker studerer hele tiden vurderinger om dette problemet på Internett, leter etter det beste middelet for akne i ansiktet på apoteket eller snu til ulike tradisjonelle healere i håp om at hjemmehjelp for ansiktsakne for tenåringer og voksne vil være mer effektivt enn medisiner av offisiell medisin. I noen tilfeller slutter slike søk å velge ett eller et sett medisinske / folkemessige rettsmidler som passer helt til en bestemt pasient og hjelper ham med å løse sine hudproblemer. I andre tilfeller kan søket etter et slikt "super kraftig" verktøy som påvirker hele hudstrukturen, lindre pasienten ikke bare av akne, men også av sunn hud i ansiktet, hvoretter hun også må behandles. Av denne grunn bør valget av et legemiddel eller en behandlingsmetode forbli dermatologens privilegium som er forpliktet til å utføre alle relevante tester på forhånd for å kunne grundig vurdere årsakene til det observerte utslettet og anbefale passende behandling. Også slike pasienter kan oppfordres til å kjøpe de anbefalte medisinene utelukkende på apoteket, der legemidler for akne for tenåringer og voksne er utstyrt med detaljerte instruksjoner for deres bruk og en beskrivelse av alle mulige bivirkninger.

Legemidler med offisiell medisin, utformet for å kvitte seg med akne, kan deles inn på første nivå midler, inkludert eksterne legemidler (salver, kremer, masker, geler, lotioner, etc.) og andre nivåer av legemidler, som er systemiske legemidler (kapsler, tabletter, injeksjonsløsninger og etc.).

Akne geler

Akne geler på ansiktet er laget på grunnlag av vann med tillegg av noen medisinsk ingrediens, handlingen som er rettet mot bekjempelse av akne. Denne doseringsformen er mer egnet for pasienter med fet hud eller fuktig utbrudd, for samtidig tørking av huden og tilførsel av fuktighet til den. Gels fra akne er preget av rask fordeling og tilstrekkelig penetrasjon i huden, mens de ikke tetter huden porene, tørker raskt og praktisk talt ikke flekker klær.

Acne Salve

Salver fra akne oppretter, basert på noe fett (vegetabilsk, dyr, naturlig), der det medisinske stoffet kan løses i et ufullstendig volum, noe som krever en forsiktig tilnærming til fremstillingsprosessen. En god acne salve med et antibiotika, antiseptisk eller annen aktiv ingrediens bør være ensartet, viskøs, fet og myk til berøring. For øyeblikket er listen over salver for akne på ansiktet som oppfyller disse kravene ganske bredt, det kan være både en billig salve for akne og kviser i ansiktet, og det er dyrere motparten. Alle disse salver er hovedsakelig beregnet for pasienter med tørr og flakket hud og er preget av langsom og dyp absorpsjon av deres aktive ingrediens.

Akne kremer

Kremer for akne og hudormer for ungdom og voksne er et "universelt" verktøy som passer nesten hver pasient uansett hudtype, som bekreftes av de mange vurderingene av akne kremer igjen i ulike fora relatert til hudutslett problemer. Faktum er at i et apotek, er kremer for akne på ansiktet vanligvis forberedt på grunnlag av vann og olje, og legger til dem en aktiv anti-akne ingrediens. Dermed grunnlaget for akne krem ​​fuktighet huden og blir raskt absorbert i den, og den aktive ingrediensen i krem ​​lindrer akne fra det.

Per i dag kan du kjøpe en ferdig (fabrikk) gel, salve eller krem ​​for akne og hudormer i apotek, tidligere kjent for å etablere årsaken til de eksisterende lesjoner, for ikke å kjøpe stoffet er lik i navn, men det er en annen handling, for eksempel kremen av demodectic ansiktet (narkotika fra mite - acne zheleznitsy).

Akne kapsler og tabletter

Kapsler og piller for akne i ansiktet for ungdom og voksne er en slags "backup" doseringsform for anti-akne-terapi, som bare brukes til svært alvorlig sykdom. I dette tilfellet bør dermatologen sannsynligvis bestemme om pasienten trenger aknebehandling på ansiktet fra innsiden, og hvilke tabletter eller kapsler som skal gjøres, bør foreskrives.

I dag er antibiotika og retinoider de vanligste orale medisinene for akne, i de fleste tilfeller som viser et veldig raskt og varig resultat av terapi, men med betydelige bivirkninger.

I denne forbindelse bør bruken av disse legemidlene være klart begrunnet og utføres med forsiktighet og under tilsyn av en lege.

Virkningsmekanismer av narkotika

De viktigste virkningsmekanismene for terapeutiske midler (ekstern og systemisk), designet for å kvitte seg med akne, er rettet mot:

 • reduksjon av den inflammatoriske prosessen som oppstår i hårsekkelen, så vel som rundt den;
 • reduksjon i antall dårlige bakterier i hårsekkene;
 • reduksjon av sebum sekresjon;
 • forebygging av blokkering av ekskretjonskanaler, karakteristisk for talgkjertlene.

Tabellen viser den mest brukte gruppen medikamenter som anbefales for behandling av akne, avhengig av alvorlighetsgraden av manifestasjonen.

preparater retinoider

Retinoidbehandling (kjemiske analoger av vitamin A) er en relativt ny trend i tradisjonell medisin og brukes både til behandling av akne og for kvalitativ forbedring av huden selv. Mekanismen for deres innvirkning er rettet mot å senke veksten og modningen av hudceller og talgkjertler, noe som fører til en reduksjon av talgproduksjonen og forebygging av blokkering av hårsekkene ved det døende kåtlag.

Anmeldelser av retinoider er ganske kontroversielle, og sammen med høy effektivitet og vedvarende terapeutisk effekt i behandlingen av akne, snakk om de mange bivirkningene som er forbundet med disse stoffene.

De viktigste negative virkningene av retinoider, spesielt når det tas oralt, vurdere: alopesi, pankreatitt, dermatitt, depresjon, keilitt, hyperlipidemi, spontan abort, leukopeni, xerosis, osteoporose, lever / nyresvikt, teratogene, opphør av vekst eller formering av ben. I denne forbindelse kan bare en profesjonell lege foreskrive retinoider, mens du er forsiktig og ivaretar pasienten i løpet av behandlingen. Det bør også tas i betraktning at retinoider er langt fra de billigste apoteksmedisinene for akne og svarte flekker, og prisen for mange pasienter kan betydelig påvirke familiebudsjettet.

Differin gel / krem, Klenzit gel, Adaklin krem

Differin, Klenzit og Adaklin preparater inkluderer den aktive ingrediensen, adapalen, som er en retinoidmetabolitt og er preget av antiinflammatorisk og comedonolytisk effekt, som er rettet mot å normalisere prosessene epidermal differensiering og keratinisering. Virkningsmekanismen for den aktive ingrediens av legemidler er basert på adapalens interaksjon med spesifikke y-reseptorer i hudens epidermale celler.

Antiinflammatoriske effekter er forbundet med effekten av adapalen på inflammatoriske faktorer, ved å hemme leukocytmigrasjon i fokus for betennelse og metabolske transformasjoner av arakidonsyre. Komedolytisk virkning oppstår på grunn av en reduksjon i "adhesjonen" av epitelceller i hårfollikelens munn, noe som fører til reduksjon i risikofaktorene for dannelsen av mikrokomedo.

Påfør alle doseringsformer, inkludert adapalen, bør være eksternt, jevnt påføres hudområder 1 gang i 24 timer før sengetid, omgå inngrep av medisinske stoffer på slimhinner i lepper og øyne. Den terapeutiske effekten av Adapalena er observert etter 4-8 uker etter bruk, en stabil forbedring er observert etter 3 måneders behandling.

Retinoisk salve, Retasol ekstern løsning

Retasol og Retinoic salve er det aktive stoffet i eksterne legemidler er en retinoid isotretinoin, som har sebostatisk, antiseborrheic, antiinflammatorisk, keratomodulerende, regenerativ og immunmodulerende virkning.

Virkningen av isotretinoin er basert på prosessene for normalisering av terminalcelledifferensiering, inhibering av hyperproliferasjonen av ekskretjonskanalene i epitelial sebaceous kjertlene, inhibering av dannelsen av detritus og lette evakueringen. På grunn av dette blir sammensetningen av talg normalisert, produksjonen avtar og frigjøringen forenkles, noe som fører til en reduksjon av inflammatorisk reaksjon observert rundt kjertlene.

Isotretinoin i form av en løsning og salve skal påføres eksternt, og påføres et tynt lag av stoffet til de berørte hudområdene to ganger om dagen. For å oppnå en terapeutisk effekt bør varigheten av slik behandling være minst 4-6 uker.

Aknekutan kapsler, roaccutane kapsler

Legemidler kapsler Aknekutan og Roaccutane inneholder samme retinoid isotretinoin, beregnet til intern bruk. Virkningen av oralt administrert isotretinoin ligner på ekstern bruk, men er mer uttalt på grunn av systemiske effekter. Dosering beregnes individuelt. Ved alvorlige utslett er det vanligvis observert fullstendig remisjon etter 16-24 uker.

Azelainsyre

Behandling av akne med rusmidler, inkludert azelainsyre, har blitt mulig på grunn av antimikrobielle, antiinflammatoriske og keratolytiske egenskaper.

Virkningen av disse stoffene er ganske rask, på den ene side tas det sikte på å redusere keratinocytt divisjon og vekst (kjerne epidermale celler), bidrar til å redusere overdreven keratinisering (horndannelse) av epitelceller og derved forhindre tilstopping av talgkjertlene og hårsekker, som fører til dannelsen av akne.

Den andre virkemekanismen for terapeutiske midler i denne gruppen er deres antimikrobielle effekt på grunn av den aktive penetrering av syre molekyler i bakterielle celler, som hemmer reproduksjon og vekst. En av fordelene ved azelainsyre er også fraværet av resistens mot det, som er karakteristisk for legemidler av antibiotikagruppen.

De fleste som bruker azelainsyre eksternt, legger ikke merke til noen negative aspekter ved slik behandling. I sjeldne tilfeller kan irritasjon, følelsesløshet, kløe eller brenning av huden forekomme.

Legemidler, inkludert azelainsyre og brukt til behandling av akne, er representert av terapeutiske midler: Azelik, Skinoklir, Aziks-Derm (Aziks), Skinoren, Azogel (ekstern).

Azelik gel, Skinliner krem ​​/ gel, Aziks-Derm (Aziks) krem, Skinoren krem ​​/ gel, Azogel gel

Disse eksterne preparater som inneholder azelainsyre, bortsett fra anti-inflammatorisk (reduserende metabolisme av nøytrofiler og reduserer produksjonen av oksygen fri-radikal-form) og keratolytiske (normal prosesser keratinisering som forekommer i folliklene, talgkjertler, og å redusere nivået av frie fettsyrer i huden lipider) effekter vis mer og antimikrobiell virkning mot Staphylococcus epidermidis og Propionibacterium acnes mikroorganismer.

Forberedelser fra denne gruppen skal brukes utelukkende eksternt, og påfør en tilstrekkelig mengde av dem to ganger om dagen til de berørte områdene av huden. Effekten av eksternt anvendt azelainsyre er notert etter 2-3 måneders behandling.

antibiotika

Antibiotika for akne i ansiktet, både eksternt og systemisk, er sterkt og har mange bivirkninger og må bare brukes som en siste utvei og i henhold til strenge indikasjoner, nemlig når 100% diagnostisert bakteriell natur av hudutslett og ingen andre terapeutiske legemidler.

Ved bruk av antibiotika mot akne-forårsakende mikroorganismer som er følsomme overfor effektene av denne gruppen medikamenter, er det trygt å forutsi en rask og betydelig lettelse i løpet av sykdommen og forbedring av utseendet av huden. Også et positivt punkt i oppførelsen av antibiotikabehandling er et bredt utvalg av medisiner, deres former og doser, som garanterer valg av nødvendig legemiddel.

Blant de negative aspektene ved slik behandling kan identifiseres: redusert immunitet, knusende effekt på leveren, ulike allergiske reaksjoner, negativ innvirkning på gastrointestinal mikroflora og mye mer. I tillegg utvikler bakterier som er utsatt for antibiotika ofte motstand mot deres handling, noe som i tilfelle av utslett av utslett fører til en økning i alvorlighetsgraden av sykdommen.

I sin tur er det kombinerte terapeutiske middel Zener, inkludert erytromycin og sink, meget populært.

Erytromycin Salve

Den aktive ingrediensen i denne salven - erytromycin er et antibiotikum fra gruppen av makrolider, som utviser bakteriostatisk effekt i små doser og bakteriedrepende virkninger i høyere doser.

Effektene av erytromycin er gjort mulig ved sin evne til å binde til bakterielle ribosomer, der det hemmer syntesen av deres protein.

Erytromycin salve skal påføres problemområdet med et jevnt, ikke-fettete lag med en frekvens på 2-3 ganger per dag. Varigheten av slik behandling bør være 1,5-2 måneder.

Dalatsin gel / krem, Zerkalin løsning, Clindovit gel, Indoxyl gel

Grunnlaget for disse eksterne legemidlene er clindamycin, som er et antibiotikum fra gruppen av lincosamider.

Clindamycinaktivitet manifesteres i forhold til alle stammer av bakterien Propionibacterium acnes (akne propionibakterier). Effektiviteten av clindamycin uttrykkes i sin inhibitoriske effekt på proteinsyntese i den mikrobielle cellen, på grunn av effekten av medikamentet på den ribosomale 50S-underenheten. Når clindamycin påføres eksternt til huden, reduseres konsentrasjonen av frie fettsyrer på overflaten fra ca. 14% til 2%.

Eksterne terapeutiske midler med clindamycin 2-3 ganger i 24 timer, gniet inn i den tidligere rensede huden, utsatt for akne. Det maksimale terapeutiske kurset av deres bruk er 6 måneder.

Zinerit

Det komplekse preparatet Zenerit inkluderer erytromycin og sinkacetat, på grunn av hvilket dets høye antimikrobielle, antiinflammatoriske og comedonolytiske effekt er notert. Den bakteriostatiske effekten av topisk påført erytromycin er direkte rettet mot mikroorganismer som provoserer akne: Streptococcus epidermidis og Propionibacterium acnes. Effektene av sink har i tillegg en astringerende effekt og reduserer produksjonen av sekret fra sebaceous kjertel.

Ved å blande disse to preparatene, fremstilles en løsning som skal påføres ren hud to ganger daglig i 10-12 uker, i en omtrentlig dose på 0,5 ml. Klinisk forbedring i løpet av sykdommen kan observeres allerede etter 2 uker.

Sinkpreparater

I kur av akne i lang tid og vellykket praktisert behandling med salter av sporelementet sink, som er preget av antibakteriell, rask healing, antiinflammatorisk og regenerativ effekt. Disse egenskapene av sink i sum med bruken av bruken er brukt selv i barns ytre preparater som foreskrives nesten fra fødselsmålet. Det er et billig og ganske effektivt middel, spesielt effektivt når det gjelder felles oral og aktuell applikasjon, så vel som parallelt med inntaket av vitamin A.

Bivirkninger av sinkmedikamenter blir praktisk talt ikke observert. I noen sjeldne tilfeller ble kvalme observert hos pasienter som tok dem internt.

Zinksalve, Zindol suspensjon, Desitin salve

Det aktive stoffet i disse legemidlene - sinkoksid har bindemiddel, tørke, desinfiserende og adsorberende effekt. Sinkoksid er preget av en reduksjon i eksploderingsprosessen i formasjoner med gråt, på grunn av hvilken irritasjon og betennelse i huden forsvinner.

Dosering og frekvens av ekstern bruk Sinkoksid bestemmes individuelt (oftest 2-4 ganger daglig) og avhenger av doseringsform og indikasjoner.

Curiosin Gel, Regecin Gel

Sinkhyaluronat, som virker som en aktiv ingrediens i slike preparater, er en stimulator for vevsreparasjon og preges av dets bakteriostatiske virkning. Når det samvirker med vannmolekyler, dannes en dispersjonsmatrise som kompenserer for det manglende vev av cellene som er involvert i sårhelingsprosessen, og danner et støttende rammeverk for dem. Slike effekter fører til økt aktivitet av makrofager og granulocytter, økt proliferasjon av fibroblaster og økt angiogenese.

Sinkhyaluronat i form av en lokal gel bør påføres i et tynt lag på tidligere rengjort problemhud to ganger om dagen. Absorbsjon av stoffet skjer over flere minutter. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt i henhold til sykdommens form og alvorlighetsgrad.

Calamine lotion

Denne lotionen inneholder et kompleks av sinkoksid med kalamin, hvor kjennetegnet er en utpreget beroligende effekt av huden, reduserer kløe, irritasjon og hevelse. Calamine desinfiserer og kjøler huden, og skaper også en effektiv beskyttende barriere på overflaten som forhindrer spredning av infeksjon.

Bruken av lotion er å smøre hudutslett. Calamin absorberes raskt i huden og tørker. Hyppigheten av bruk av lotionen bør svare til alvorlighetsgraden av utslett (vanligvis 2-4 ganger daglig).

Zincteral tabletter, Zincit tabletter

Sinkpreparater, som er nødvendige for stabilisering og metabolisme av cellemembraner. Ved behandling av akne kan delta som en ekstra kilde til mikroorganismen i menneskekroppen i kombinasjon med andre anti-akne medisiner.

Moden for oral administrering av tabletter av denne typen beregnes individuelt. Tabletter bør kun tas hvis det er nødvendig, inntak av et menneskelig sporelement.

Antiseptika og antimikrobielle midler

Antiseptiske og antimikrobielle midler i kampen mot akne er vant til å desinfisere ansiktshuden, redusere betennelse, tørre eksisterende akne, fjerne overflødig sebum og forhindre spredning av bakteriell infeksjon. Disse stoffene fungerer som en slags barriere som forhindrer fremveksten av nye lesjoner og forhindrer utvidelse av gamle. Ofte er grunnlaget for antiseptiske midler aggressive stoffer, spesielt medisinsk alkohol, så det viktigste med bruk er ikke å overdrive det og ikke å overdrive ansiktets hud.

De negative konsekvensene av bruk av antiseptika er forbundet med overdreven bruk og manifesterer seg i form av brennende, tørrhet, kløe og flaking av huden. Antimikrobielle stoffer kan påvirke nyrefunksjonen negativt, forårsake allergiske reaksjoner og forårsake en rekke andre bivirkninger.

Salisylsalve / syre

En av de eldste, men likevel effektive midler for å kvitte seg med akne. Den brukes kun eksternt, preget av effekten av å undertrykke sekresjonen av hudsvette og talgkirtler. Den keratoplastiske effekten av medikamentet manifesteres i lave konsentrasjoner, og i høye doser er dets keratolytiske effekt, svak antimikrobiell aktivitet, også bemerket.

Ekstern bruk av disse stoffene krever deres 2-3 ganger søknad per dag mot akne-utsatt hud.

Baziron AS gel

Gel Baziron AS inneholder antiseptisk benzoylperoksid, som har antimikrobiell aktivitet mot stammer av mikroorganismer som fremkaller hudutslett (Staphylococcus epidermidis og Propionibacterium acnes). Den keratolytiske effekten av benzoylperoksid er rettet mot å forbedre oksygenering av vev og undertrykker produksjonen av sebaceous kjertler av talg.

Gelen kan brukes til pasienter fra 12 år, ved lette berøringer, påføres det 2-3 ganger om dagen med et jevnt lag på de berørte hudområdene, tidligere vasket og tørket. Den terapeutiske effekten av benzoylperoksid er notert etter 4 ukers behandling, og stabil forbedring registreres etter 3 måneders behandling.

Streptocid salve

Streptocid er en av de første sulfonamidene (en gruppe medikamenter som antibiotika) med uttalt bakteriostatisk effekt. Virkningsmekanismen bestemmes av konkurransemotstanden av streptocid med PABA, samt ved konkurransedyktig undertrykkelse av enzymet dihydropteroatesyntetase. Som et resultat av disse prosessene er det en forstyrrelse i produksjonen av dihydrofolic, og etter tetrahydrofolsyre, som fører til en sammenbrudd av syntesen av nukleinsyrer. Streptocidaktivitet manifesteres i mange gram-negative samt gram-positive kokker, som kan forårsake akne.

Et tynt lag av Streptocid salve må påføres på hudområdet, til utslett forsvinner. Den nøyaktige varigheten av slik behandling bestemmes av en hudlege.

Metrogil gel

Den aktive ingrediensen Metrogyla-metronidazol, er et syntetisk antiprotozoalt og antimikrobielt middel fra gruppen imidazoler, som har et ganske bredt spekter av virkning.

Når det brukes lokalt, er metronidazol kjennetegnet av dets anti-akneeffekter, med en grundig ukjent virkningsmekanisme. Metronidazol eksternt brukt kan ha antioksidant aktivitet. Det er godt etablert at dette stoffet reduserer produksjonen av neutrofiler betydelig ved hjelp av hydroksylradikaler, aktivt oksygen og hydrogenperoksid, som er potensielle oksidanter, som i området betennelse kan føre til vevskader.

Metrogyl gel bør påføres den berørte, renset hud to ganger daglig i et tynt lag i 3-9 uker. Gjennomsnittlig varighet av slik behandling er 3-4 måneder. Begynnelsen av effektiviteten av behandlingen faller på 3. uke med gelapplikasjon.

Ugrin tinktur

Legemiddelinfusjonen Uhryn representerer fra forskjellige planter (celandine, ryllik, kamille, lavendel, ringblomst, tansy, mint) i 40% etanol. Denne tinkturen kjennetegnes av uttalt sårheling, antibakteriell og antiinflammatorisk effekt, som fokuserer på akneinfiserte hudflater. I dette tilfellet har stoffet ikke negativ innvirkning på sunn hud, fører ikke til hyperemi, brennende / kløe og tørrhet i det epidermale integumentet.

Tinktur brukes utelukkende eksternt, fuktet en bomullspinne med en liten mengde medikamentet, som brukes til å tørke problemområder av huden. Tinktur skal forbli på huden i 1,5-2 timer. Pasienter eldre enn 12 år er vanligvis foreskrevet 3-5 slike gnister i løpet av dagen. Varigheten av behandlingen varierer innen 3-15 dager.

Dimexidoppløsning / gel

Eksternt antiinflammatorisk terapeutisk middel, inkludert den aktive ingrediensen - dimetylsulfoksid, som er preget av smertestillende, antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning. Påvirker huden, dimetylsulfoksyd inaktiverer hydroksylradikaler og forbedrer metabolske prosesser som foregår i fokus av betennelse.

Pasienter fra 12 år trenger 1-2 ganger om 24 timer for å bruke en forfortynnet løsning eller gel på huden som har fått betennelse. Varighet av slik behandling er som regel 10-14 dager.

Ichthyol salve

Ichthyol eller Ichtammol er også et antiinflammatorisk legemiddel som akselererer modningen av koker og har lokalbedøvelse, irriterende og keratoplastisk effekt.

Denne salven skal brukes 1-2 ganger om dagen på den tidligere desinfiserte problemhuden. Varigheten av behandlingen er individuell.

Andre midler

Andre anti-støvmidler inkluderer mono- eller kombinasjonsmedikamenter som inkluderer aktive ingredienser fra ulike medisinske eller andre grupper. Deres bruk er tilrådelig når det gjelder påvirkning av det aktive stoffet i produktet som brukes på grunn av akne.

Som regel er bivirkninger av slike midler begrenset til sjeldne allergiske reaksjoner fra pasientens hud og forsvinner alene.

Disse verktøyene er typisk eksterne og representeres ofte av kosttilskudd (Badyag, Kosmetisk leire), preparater med antiallergiske komponenter (Fenistil, Psilo-Balsam), kosmetikk (Sledocide, Innoskin) eller "talkers" foreskrevet av en lege-dermatolog, basert på etiologi av observerte utslett.

Badyaga

En av de billigste midlene som brukes mot akne, som ekstraheres fra en ferskvannssvamp som består av kolonier av tarmhulrom (Ephydatia fliviatilis, Spongilla lacustris fragilis) fra Badyagov-familien.

Det er et tørtbrunt pulver som er ment å bli blandet med vann for å danne en slags "gruel". Badyagi-effekten manifesteres på grunn av silisiumnåler i sammensetningen av svampen, som mekanisk irriterer huden.

Tilberedt "grus" bør brukes på intakte, betent hudområder, tåle i ca. 10 minutter, og skyll deretter fullstendig med vann. Slike prosedyrer bør utføres til forsvunnet akne.

Kosmetisk leire

Kosmetiske leirepulvermasker, som kan være av forskjellige farger (hvit, grønn, svart, rød, gul, blå), har vist seg å være et utmerket hjelpemiddel i kampen mot akne. Hva er den mest effektive leire vil avhenge av hudtype til pasienten og observert hans utslett, og derfor før du påfører det er nødvendig å oppsøke en hudlege eller kosmetolog. Som regel har alle typer leire en tørking, rensing, desinfeksjon og helbredende effekt.

For å lage en maske, fortynn leirepulveret med vann til en homogen blanding er dannet, og bruk den på de nødvendige hudområdene. Etter tørking av masken, hold den på huden i ytterligere 10-20 minutter, og fjern den deretter med en våt eller cellulosetørke. Slike prosedyrer kan gjentas 2-3 ganger i uken.

Sledocidmaske / gelkrem

Sammensetningen av disse midlene inkluderer: hyaluronsyre, ekstrakter av arnica, heksehasel, grønn te, polysakkarid, som er et produkt av bakt gjær. Deres bruk hindrer dannelsen av en frisk utbrudd, samt å akselerere forsvinningen av hyperpigmentering observert etter fjerning hudormer, og rask gjenoppretting av huden.

Disse kosmetikkene kan brukes 2-3 ganger om dagen, og bruker dem til områder av huden som allerede er fri for akne, til de er fullstendig absorbert.

Innoskin gel / tonic / lotion

Kosmetisk Innoskin, spesielt laget for bruk i komplekset. Rengjøringsgelen fjerner overskudd av sebum, patogene mikroorganismer og andre urenheter fra huden, har antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter. Beroligende tonic regulerer produksjonen av talg, hjelper til med å gjenopprette den naturlige pH-balansen i huden, har en kraftig immunmodulerende og antimikrobiell effekt. Organisk Lotion for lang fukter huden og beskytter den mot aggressive miljøfaktorer, er en kraftig antioksidant, stimulerer kollagen-syntese, forhindrer for tidlig aldring av huden, fremmer regenerasjon.

Etter vask med kaldt vann må du først påføre en rengjøringsgel, bruke 1-2 dråper på ansiktets hud og forsiktig gni den med masserende bevegelser. Etter 30 sekunder vasker du gelen med kaldt vann og tørker huden. Deretter fortsett å påføre en beroligende tonic, som tørker ansiktet (spesielt problemområder) med en bomullspute, til den er helt absorbert. Fullfører prosedyren organisk lotion påført med et tynt lag (1-2 dråper) på hele overflaten av huden.

Prater

De såkalte "talkers", avhengig av de individuelle egenskapene til pasientens hud og årsaken til akne, inkluderer forskjellige medisinske ingredienser i deres sammensetning og må utarbeides av apotek på apotek i henhold til en dermatologs resept.

De mest populære oppskriftene er:

 • 50 ml etanol (medisinsk alkohol), 5 gram levomycetin (tabletter), 5 ml 2% salicylsyre, 50 ml 2% borsyre;
 • 4 gram sinkoksid, 50 ml 2% salisylsyre, 4 gram erytromycin, 50 ml 2% borsyre;
 • 80 ml kamferalkohol, 30 ml 2% salisylsyre, 4 tabletter Levomycetin, 10 tabletter Streptotsid.

Alle ingrediensene i "talkers" bør blandes grundig. Det er bedre å bruke disse blandingene om kvelden for å unngå overdreven tørrhet i ansiktets hud. Påfør "talkers" bør være på den berørte huden, og på tilstøtende hudområder for å forhindre modning av ny akne.

Folk rettsmidler for akne

Blant de ulike oppskriftene for å bli kvitt hudutslett, er folkemidlene for akne i ansiktet og hudormer, som går ned fra generasjon til generasjon, ikke det siste. De utvilsomt fordelene ved slik behandling er fraværet av signifikante bivirkninger og menneskets motstand mot de brukte legemidlene, men det er ikke mulig å garantere effektiviteten av slik terapi på grunn av individets reaksjon på folkemidlene.

absorbenter

I tillegg til oral administrasjon av legemidler i denne gruppen (Activated carbon, Filtrum-STI, Enterosgel, etc.), utført for å rense tarmene, for å redusere utslipp gjennom hudporer av skadelige stoffer som kommer inn i mage-tarmkanalen med mat, praktiseres også ekstern bruk av aktivert karbon.

I dette tilfellet fremstilles rensemasker fra tabletter av aktivert karbon ved blanding med varmt vann og aloe juice og bringe en slik blanding til en tykkelse. En maske som er tilberedt på denne måten, påføres hver tredje dag i 10-15 minutter på det akne-berørte området av huden eller på hele ansiktet.

Urte infusjoner

Ulike urte infusjoner i dette tilfellet fungere som adjuvanser i behandling av akne. Det anbefales å bruke planteekstrakter med passende næringsstoffer som tonics, masker, lotions, etc., fryser dem i fryseren og gnider problemskinn om morgenen.

Betydningen av slike prosedyrer er naturlig desinfeksjon av huden, rensing dem fra ulike typer forurensning og rask helbredelse av noen betent hudelementer. Slike infusjoner kan brukes uten restriksjoner, den eneste kontraindikasjonen til bruk kan være en allergi mot ingrediensene.

Listen over anbefalte planter som har en gunstig effekt på huden og er skadelig for akne og akne inkluderer: plantain, kamille, medisin, eikeblader / bark, calendula, burdock, celandine, bjørkblader, streng, nese, bringebær, St. John's wort, eldre.

Forberedelse av løsninger består i å tilsette 2 ss tørr råstoff i 1 liter kokende vann i 10 minutter. Det er bedre å bruke nøyaktig tørkede planter, siden konsentrasjonen av næringsstoffer i dem er dobbelt så høy.

Bay leaf

Bay leaf lotion desinfiserer huden og strammer porene, forbedrer intracellulær metabolisme og har en høy tonic effekt. Regelmessig bruk av dette verktøyet fører til synlige resultater etter 2 uker.

Lotionen er tilberedt ved å dampe et glass tørre bladblad i varmt vann (ca. 80 ° C). I flere timer. Etter denne tiden filtreres løsningen og legges i kjøleskapet for avkjøling. Påfør kjølt lotion bør være tre ganger om dagen.

I tilfelle av omfattende purulent utslett, kan det være tilrådelig å bruke løvbladetinktur på 40% etanol (vodka). Denne løsningen fremstilles i forholdet 1: 3 (laurel / vodka) i en glassbeholder, som er tett lukket og forlatt i et mørkt rom i 14 dager. Etter det bør lotionen påføres prikkede på de betente hudområdene.

persille

Selv om denne planten oftest brukes som krydder for mat, er den helbredende effekten på menneskets hud ganske sterk. Persille lotion er laget av sliping og deretter klemme juice. For å tørke huden skal man således oppnå ufortynnet lotion i minst en måned. På slutten av denne perioden bør svarte flekker og akne forsvinne, og ansiktets hud vil forbedre helsen og bli matt.

Tar såpe

Ganske gammelt middel basert på naturlig bjørktjære. Virkningen av tjære såpe dekontaminerer, tørr hud og lindrer også betennelse.

Vaskeprosedyrer skal utføres om morgenen og om kvelden. Behandle huden forsiktig med såpe sår (det er lov å forlate skummet på huden i noen minutter), skyll deretter med kaldt vann. Et positivt resultat bør manifestere seg i den andre uken av slike prosedyrer. Langsiktig bruk av tjære såpe kan forårsake ødeleggelse av det naturlige lipidlaget av huden og dets tørrhet.

Denne planten er preget av en uttalt helbredende og bakteriedrepende virkning. Den brukes i ren form, for hvilken aloebladet er kuttet i to og kuttpunktet påføres til de betente hudområdene (Aloe Leaf Juice kan brukes). Den første bruken av aloe er vanligvis ledsaget av en liten brennende følelse og ubehag som du trenger å tåle.

Grønn te

Effekten av grønn te er rettet mot desinfisering og helbredelse av problemområder i huden. Det har også en antioksidant effekt. Pre-brygget og avkjølt teblad legges på den berørte huden i ansiktet og dekkes med gasbind, også dyppet i grønn te (uten sukker). Denne spesielle masken holdes på ansiktet i 15 minutter, prosedyren gjentas to ganger i uken.

havreflak

I så fall tilbereder du en blanding av havremel i pulverform og en like mengde melkepulver som brukes i vaskeprosessen som en myk skrubbe. Ved daglig bruk av en slik blanding kan et positivt resultat forventes snart nok. For å øke effekten, kan du legge til tea tree olje til skrubbe (noen få dråper).

Ernæringsmessig gjær

Masken er laget av spiselig gjær og hydrogenperoksid ved å blande dem til en halvflytende konsistens. Den forberedte masken skal påføres forsiktig på ansiktets hud og legges på den i 10 minutter. Hyppigheten av søknad - 2 ganger i uken.

tannkrem

Mange mennesker trener akne akne tannkrem, som viser gode resultater. Tannkrem tørker betent steder godt nok, og i tilfelle inkludere planteekstrakter i sammensetningen, fremmer det raskere healing av huden.

Hvordan bli kvitt akne ved hjelp av tradisjonelle medisinmetoder?

Det er mange måter og metoder for å kvitte seg med akne og hudormer, slik at vi hindrer oss i å leve. I jakten på perfekt hud er vi klare til å gå i det hele tatt, for å kjøpe noen midler som er aktivt annonsert i media, som mirakuløse forberedelser, i et øyeblikk eliminere hatfull akne. Men, dessverre, ikke alltid disse verktøyene er veldig effektive. I mellomtiden er metodene for tradisjonell medisin mye brukt i kosmetologi for å kvitte seg med denne sykdommen. Her er de vanligste.

1 vei

Vi tar 3-4 spiseskjeer av tørkede, knuste blomster og blader av Hypericum, hell 200 ml oliven eller vegetabilsk olje, og la i 2-3 uker på et mørkt sted. Eller bland blandingen i et dampbad i 20 minutter. Den forberedte masken påføres ansiktet (i 2 uker). Advarsel! På solfylte dager, når du bruker denne masken, må du bruke solkrem, fordi Hypericum øker hudfølsomheten!

2 vei

Ta 3-4 skjeer med finhakkede agurker og hell dem 1 kopp kokende vann, i 2-3 timer å insistere. For å unngå sediment, filtrer gjennom gasbind. I den rensede væsken legges 1 teskje honning, og rør til det er oppløst. Tørk ansiktet ditt med denne sammensetningen etter hver vasking.

3 vei

Å rense huden av akne kan tilberedes hjemme krem. For å gjøre dette, ta 1 del av saften av ferske bringebærblader i 4 deler vaseline, bland godt og bruk på ansikt 1 time per dag i 5 minutter.

4 vei

Friske kronblad av en hvit lilje å plassere i en flaske, for å fylle dem med 1: 1 vodka eller fortynnet med alkohol, for å insistere innen to uker. Tørk ansiktet daglig, før sengetid!

5 vei

Grate moden kvede og legges i form av en maske på ansiktet i 15-20 minutter. Denne masken er veldig effektiv i akne.

6 vei

I 200 ml kokt vann, tilsett 1 teskje calendula tinktur og samme mengde honning. Alt dette blandes grundig til honningen er fullstendig oppløst. I denne løsningen må du fukte en bomullspute og legge den på den berørte huden i en halv time.

7 vei

Også for kremer og rubbing kan du bruke følgende avkok. Kok et glass vann og hell 1 skje av tørket Hypericum blader i kokende vann. Kok over lav varme i 20 minutter, deretter strain straks. Tørk ansiktet før sengetid daglig.

8 vei

Også for å bli kvitt akne er det nødvendig å følge noen dietter. For eksempel, kosthold diett, som må følges i tre dager, med pauser i dietter på 1 måned. Under kostholdet blir ikke røkt kjøtt, fett kjøtt og fisk, sukker, kaffe og sterk te, egg og konservering utelatt fra dietten.

Det er nødvendig å spise mat beriket med fiber, noe som bidrar til å forhindre tilstopping av porene. Hovedmenyen bør inkludere meieriprodukter, grønnsaker og frukt. I dietten skal det være nok vitaminer, spesielt vitamin A. På tom mage er det veldig nyttig å drikke gulrotjuice. Det anbefales å bruke fullmelte rugbrød.

En populær metode for å bli kvitt akne

Akne begynner ikke nødvendigvis hos ungdom, eller som de sier i overgangsalder, kan de være et resultat av opphopning av giftstoffer i kroppen, i indre organer (og huden er vårt største organ). Huden har rett og slett ikke tid til å bli kvitt toksiner, som har en tendens til å akkumulere, svekkes og som et resultat det manifesterer seg, noen ganger, med en hel spredning av hatede abscesser, som forårsaker mange problemer med deres tilstedeværelse.

Alle vet at det er mange sebaceous kjertler på ansiktets hud, de er alltid åpne og bakterier som er skadelige for oss, trenger lett gjennom det. For eksempel når vi klemmer en kvise, springer de minste kapillærene i epidermis ut av trykket, og blodet sprer ut pimplens flora innenfor en radius på 1-2 cm. Derfor, etter klemming av kvise, ser et par nye ut som sopp etter et regn neste dag. Konklusjon - det er umulig å klemme akne!

Hvordan bli kvitt akne? Både menn og kvinner spør dette spørsmålet. Her er vårt svar - vi presenterer for deg den mest populære og velprøvde metoden. For å lykkes bli kvitt akne trenger tålmodighet og fokus på resultater. For å bli kvitt akne trenger du 2 måneders pasientbehandling, Vishnevsky salve, erytromycin salve, tjære såpe, Metrogil gel og druefrøolje. Effekten vil bli merkbar etter 2 uker, de vil helt forsvinne i en måned, den andre måneden vil være nødvendig, som de sier, for å konsolidere effekten. Derfor, i en måned, nyter vi resultatet, men i en annen måned må fikse resultatet.

På morgenen vaskes med varmt vann med tjære såpe, og på tørr hud, unntatt området rundt øynene, påfør et tynt lag med metrogelgel, selv der det ikke er akne. Uten å vaske, tørk forsiktig huden med et tørt håndkle, og smør det med et tynt lag med druefrøolje, inkludert huden rundt øynene. Etter 3-5 minutter tørker du ansiktet med en myk klut for å fjerne uønsket glans fra oljen. Og pulver, rødme og skjult faller perfekt på hele greia.

På kvelden vasker vi ansiktet vårt med varmt vann og tjære såpe, og påfør Vishnevsky salve til huden i 15-20 minutter. Å ja! Hun lukter veldig ille. Men skjønnhet krever ofre. Og dette er bare to måneder. Familien vil tolerere. Det er veldig vanskelig å vaske av denne salven, derfor lager opp på billig toalettpapir. Etter å ha renset Vishnevsky-ansiktet, vasker vi med varmt vann og tjære såpe, og påfør et tynt lag av erytromycin salve i 30 minutter. Hun lukter heller ikke mye, men er tålelig. Deretter vasker vi med tjære såpe og påfører tynne lag på druefrøolje på huden. Soak det ikke lenger nødvendig. Det etterlater ikke fettete flekker på putevar og er lett å vaske.

Om morgenen gjentar vi alt igjen, og så hver dag, akkurat 2 måneder. Du vil glemme hva akne er i ganske lang tid. Lykke til!

konklusjon

På dette tidspunktet er det fortsatt mange måter og metoder for tradisjonell og offisiell medisin på en eller annen måte forbundet med behandling av akne og akne. Noen av dem hjelper virkelig en person å kvitte seg med denne plaget, andre er opprettet for å heve karakteren til en produsent og har en veldig middelmådig holdning til behandling av hudutslett. I denne forbindelse kan folk som virkelig lider av akne, rådes til å legge mindre oppmerksomhet på ulike videoer eller andre materialer av klart reklamegenskap, siden slik reklame ofte tjener formålet med bare å tjene penger og ikke har pålitelig informasjon.

Problemet med akne og akne bør behandles utelukkende av en kvalifisert hudlege, og bare i dette tilfellet er det mulig med høy grad av sannsynlighet for å forutsi ikke bare deres forsvinning, men også bevaring av helsen til hudintegritene.

Flere Artikler Om Typer Acne