På grunn av de forstørrede porene i ansiktet ser huden ut grov og grov, men det er umulig å fullstendig kvitte seg med dette problemet. La oss snakke om hvordan du visuelt gjemmer porene og hvilke verktøy som vil hjelpe med dette.

 • Årsakene til utvidelsen av porene
 • Er det mulig å begrense porene
 • Hvordan å begrense porene ved hjelp av kosmetikk
 • Hvordan begrense porene ved hjelp av salongprosedyrer
 • Forebygging av forstørrede porer i ansiktet
 • Oversikt over midler

Årsakene til utvidelsen av porene

Noen ganger er porene på ansiktet knapt merkbare, og noen ganger ligner de månekratere. Dette skjer på grunn av opphopning av fett og smuss i kanalene i talgkjertlene, fordi porene ikke er noe mer enn poengene med utgangen til overflaten av huden. Giftstoffer og salter fjernes gjennom porene sammen med svette, derfor kan de ikke "lukkes". Men du kan holde rent og så langt som mulig for å håndtere de faktorene som provoserer ekspansjonen.

Hormonal ubalanse. Ved ungdom og under graviditet kan endringer i det endokrine systemet forårsake overdreven sekresjon av fett og ekspansjon av porene.

Akne sykdom. På grunn av et overskudd av androgener er keratiniseringen forstyrret, og døde hudflakene tetter porene.

Fet hudtype. Akk, økt talgproduksjon er ofte programmert genetisk.

Feil omsorg. For sebum ikke tilstoppede porer, må huden være ordentlig og regelmessig rengjort.

Power. Kjærligheten til krydret og fet, fascineringen med søte kulsyreholdige drikker og bakverk påvirker tilstanden til huden ikke på den beste måten.

Passion for solen. Under påvirkning av ultrafiolett stråling tykker stratum corneum som et naturlig beskyttelsesmål, og det blir vanskeligere for porene å bli kvitt urenheter.

Age. På grunn av ødeleggelsen av kollagen og elastin, mister huden sin elastisitet, blir løs og porene forblir forstørrede.

Er det mulig å begrense porene

De dårlige nyhetene: en gang for alle - nei. Gode ​​nyheter: midlertidig og visuelt - helt. Men dette problemet krever konstant oppmerksomhet, visse anstrengelser og konsekvente handlinger.

Rengjør huden din riktig. Og ikke forsømme å vaske ved hjelp av en pore-smalende gel, skum eller krem.

Hvis problemet er internt, kontakt lege og følg hans anbefalinger. Når du behandler akne, kan du trenge spesielle medisiner, et bestemt kosthold, etc.

Påfør pleieprodukter med effekten av å begrense porene.

Beskytt deg mot solen. Hvis problemet er sterkt forverret i løpet av ferien, gjør en avtale med en skjønnhetspleier for konsultasjoner og prosedyrer.

Hvordan å begrense porene ved hjelp av kosmetikk

For å gjøre porene mindre synlige, trenger du et helt skjønnhetsarsenal.

Scrubs. Slipende partikler som kommer inn i dem, fjerner helt akkumulasjoner av fett, forurensning og de kåte cellene. Huden blir jevnere, porer - mindre synlig.

Krem med hydroksysyrer (salisylsyre, melkesyre, glykolsyre).

Strammende masker.

Pleieprodukter med virkning av smale porer.

Sistnevnte inneholder som regel:

fruktsyrer (glykolsyre, melkesyre, salisylsyre);

solbær olje, borage, kvelden primrose (kvelden primrose) med gamma-linolsyre;

astringent komponenter (calamus, hvite pil, bjørk, bøk, heksehassel, laurbær, myrtle, salvie, eukalyptus, svineblader).

Hvordan begrense porene ved hjelp av salongprosedyrer

Det finnes flere egnede prosedyrer, en kosmetolog vil spørre deg.

Peeling. En spesiell kjemisk sammensetning er påført huden, eksfolierende døde celler og innsnevring av porene. Det kreves et kurs på 6-8 ukentlige prosedyrer.

Kryoterapi. "Fryse" med flytende nitrogen er det du trenger for å øyeblikkelig begrense de forstørrede porene. For en varig effekt er det nødvendig med 15-20 økter.

Desincrustation. Effekten av elektrisk strøm frigjør huden fra produktene av metabolske prosesser. Prosedyren utføres hver 15. dag.

Microdermabrasion. Overflaten av huden fjernes med en spesiell mikrokrystallinsk dyse. Som regel krever opptil 10 prosedyrer, en per uke.

Arsonvalisasjon. Denne typen elektroterapi akselererer eliminering av toksiner og normaliserer aktiviteten til talgkjertlene.

Forebygging av ansiktsporeforstørrelse

Den eneste pålitelige måten å forebygge er å bestemme mulig årsak og handle på situasjonen. Og for dette må du konsultere en lege og finne kompetent omsorg.

20 måter å kvitte seg med forstørrede porer på ansiktet

Nå er det mange profesjonelle verktøy på hvordan å kvitte seg med forstørrede porer i fet og kombinasjonshud. Men du kan søke og folkemessige rettsmidler. Et effektivt alternativ til tonic kan tjene som en infusjon av calendula eller kamille. Kvelden rensing av huden krever mest oppmerksomhet. Det er nødvendig å fjerne støv og kosmetikk grundig fra ansiktet - det er i porene som de bosetter seg oftest. Du må ha et eget håndkle for ansiktet. Etter rengjøringsprosedyrene skal ikke ansiktet gnides med et håndkle og forsiktig blutte dem.

En gang i uken er en ansiktsskrubbe nyttig. Peeling effektiv mot forstørrede porer og sorte prikker, hjelper de til å fjerne døde celler og rensing av porer som finner sted forsiktig sirkulær bevegelse eksklusiv hudskade. Du kan velge en skrubbe for en spesielt sensitiv type. Skrubbing med små partikler av slipemiddel eliminerer skade.

Generelle hudpleie anbefalinger

Du bør velge en krem ​​som passer til egenskapene til hudtype. Oljer kan brukes. For oljeholdige og kombinert hudtyper, er mandelolje, jojobaolje og druefrøolje egnet. Generelt er det mye lettere å forhindre utvidelse av porene enn å behandle dette problemet når det allerede har skjedd. For å gjøre dette er det nok å rense og fukte huden på en riktig måte, ved hjelp av milde skrubber og kosmetikk som regulerer sebumsekresjon.

Ikke vask med varmt vann og bruk aggressive rensemidler. Det er nødvendig å beskytte huden mot direkte sollys, bruk høy kvalitet dekorative kosmetikk, samt spise riktig. Det anbefales å bruke mange salater, friske grønnsaker, frisk frukt, sunne væsker - fersk juice, te, mineralvann.

Hvordan bli kvitt forstørrede pore folkemidlene

Vi valgte alle tilgjengelige teknikker for å forstå hvordan å bli kvitt dem:

Herbal tonic

250 ml kokende vann krever 1 ss. en skje av urter - kamille, calendula, horsetail, tog; Det må insisteres i en lukket beholder i en halv time, deretter belastning og hell i en krukke. Bomullsputer bør fuktes med tonic og tørke i problemområder. Dette må gjøres flere ganger daglig.

Sitron Hvit Mask

Denne masken påføres det rensede ansiktet og effektivt strammer porene. For hver egghvide skal ta 1,5 ss. skjeer med sitronsaft. Masken påføres et forrenset ansikt, holdt i 10 minutter. Til det kan du legge til 2 ss. skje infusjon av kamille eller calendula blomster. Det er mest praktisk å bruke masken med en pensel.

Gelatinemaske

Dette alternativet er et effektivt alternativ til strips for rensing. Denne masken brukes på problemområdene i det rensede ansiktet, i de fleste tilfeller er dette T-sonen. For forberedelsen er det nødvendig å blande 1 ss. en skje med te og gelatin (te kan være både svart og grønt). Denne blandingen blandes grundig og oppvarmes i mikrobølgeovnen i bare 10 sekunder. Masken påføres med en pensel. Etter tørking må masken fjernes forsiktig.

Dyp rensing

Rensing av huden er det viktigste tiltaket som må gjøres to ganger om dagen. Det bør være minst en gang i måneden å utføre dyp rensing av ansiktet. Prosedyren kan utføres hjemme.

Hjemmekrem og tonics

Du må regelmessig bruke spesielle lotioner og tonics for ansiktet. Mange av dem kan gjøres hjemme alene:

 1. Apple cider eddik lotion. 250 ml kokt, kaldt vann blandet med 1 ss. en skje full av epleeddike;
 2. Rosa tonic. Kapasiteten er tatt med et tettsittende deksel. 125 gram friske rosenblad bør helles i den og 125 ml eplecidereddik skal helles over dem. Deretter må du lukke lokket og insistere 2 uker etter at lotionen skal dreneres og fortynnes med 250 ml vanlig kokt eller mineralvann.

Tonics og lotions bør brukes to ganger daglig, og i tillegg etter hver renseprosedyre med skrubber, masker eller peeling.

Bruk av leire

Ganske nyttig er masker laget av kosmetisk leire, som har evne til å absorbere overflødig talg, rense porene og trekke ut smuss. Du kan fortynne det med vann og lage masker. Leire kan være grunnlaget for masker, kombinert med andre komponenter.

La oss gi et eksempel på en svært effektiv maske av grønn leire, noe som eliminerer ekspansjonen av porene. For forberedelsen krever 1 egghvite, 1 ss. en skje med leirgrønn og kokt vann, 1 ts sitronsaft og 2 dråper tea tree olje.

Protein pisket i skum, deretter kort igjen. Grønn leire helles i en annen beholder, te-treolje slippes, vann og sitronsaft helles i. Alt dette er omrørt, uten å etterlate klumper. I den resulterende homogene massen er nødvendig for å helle det piskede proteinet og blande alt igjen, og deretter blande i kjøleskapet i en halv time. Etter å ha oppnådd blandingen derfra, må den slås igjen grundig til luftmassen er nådd. Etterpå påføres masken på ansiktet, unntatt området rundt øynene, og forblir i 20 minutter og skylles deretter med kaldt vann. Etter det blir ansiktet smurt med tonic og fuktet med en krem.

Eteriske oljer

Mange essensielle oljer har en uttalt rensende effekt på huden, noe som begrenser porene. Disse oljene inkluderer ceder, gran, furu, dill, karve, fennikel, lavendel og sitron.

Eteriske oljer er svært effektive i tilfelle deres bruk for ansiktsmassasje, noe som forbedrer metabolismen i cellene, forbedrer strømmen av næringsstoffer og oksygen inn i disse cellene. Noen ganger, etter den første økten til å bruke eteriske oljer i den hensikt å innsnevring observert nøyaktig det motsatte resultatet: sebum begynner å skille seg ut mer, modne pustler. Imidlertid er denne reaksjonen normal og går raskt, og huden blir til slutt ren og vakker.

Badyaga

Badyag - ferskvanns svamp, som kan tjene som et effektivt middel for å begrense porene. Selges i ordinære apotek i form av geler og pulver. Det anbefales å gå før sengetid eller når det ikke er nødvendig å forlate hjemmet lenge, siden irritasjon som resulterer i svak rødhet, blir en bivirkning ved bruk.

Riktig kosthold

Det er viktig å observere drikkeregimet, og drikker minst 1,5 liter rent vanlig vann daglig. Du må spise mye frukt, gi opp for fet mat, noe som øker sekresjonen av subkutan fett. Begrens forbruket av søte, krydrede og røkte retter.

Kosmetisk is

Konstant rubbing av huden med et isstykke fører til en effekt. På grunn av den enkle prosedyren, blir porene smalere, tonen øker og hudfarge forbedres. For å oppnå best mulig effekt kan du lage sitron is. Til dette formål må du blande like rent vann med fersk sitronsaft. Denne blandingen helles i isform, og den tørker ansiktet to ganger daglig.

Naturlige masker mot ekspansjonen av porene i huden

Det bør brukes 1-2 ganger i uken maske, innsnevring av porene i huden. De eliminerer ekspansjonen av porene og gjør den mer vakker og glatt. Her er 3 alternativer for slike enkle masker.

 1. En liten rå potet gnides på et grovt gryn, en liten mengde mel og egghvit legges til den, som er pre-pisket. Masken påføres ansiktet i 10 minutter;
 2. 1 rå tomat blir revet på en fin rist, 2 dråper vegetabilsk olje og 1 ts potetstivelse tilsatt den. Dette er alt sammenblandet og påført ansiktet i 15 minutter;
 3. Én hvite er pisket inn i skummet, til det legges 1 ss. skje med tørr hvitvin. Masken påføres i flere lag. Det bør påføres ansiktet med et tynt lag, får lov til å tørke, og deretter påføre et andre lag. Det tredje laget påføres på samme måte. Etter å ha brukt det siste laget, må du holde masken i 5 minutter.

Forstørrede porer i hytta

microdermabrasion

En svært effektiv prosedyre som strammer porene, glatter huden, renser huden på døde hudceller og eliminerer fine rynker. Prosedyren innebærer bruk av skrubbeholdige faste stoffer de minste partiklene. Resultatet gir oftest 2-3 prosedyrer.

Kjemisk peeling

Det utføres ved bruk av 3-kloreddiksyre. Et annet navn for denne prosedyren er TCA. Nå er det utført på en slik måte at selv folk med svært sensitiv hud lett kan bære den. Stoffer som penetrerer huden dypt, eliminerer døde celler, i stedet for hvilke nye som vises.

Glykolisk peeling

Det er også ofte foreslått av kosmetologer mot forstørrede porer og er en overflateprosedyre utført ved hjelp av en løsning av glykolsyre som strammer porene ved å peeling av topplaget.

Enzym peeling

Skifter mykhet. Det er også en overfladisk prosedyre som likevel effektivt renser porene og strammer dem. Som en del av peeling - trypsin, bromelain og papain. Disse stoffene løser innholdet i porene, utglatter huden turgor.

kryoterapi

Prosedyren aktiverer stoffskiftet betydelig, forbedrer helse og utseende. Tilstanden til porene forbedres også ved å lette huden, redusere talgproduksjonen og forsvinner av akne. Den mest nyttige cryomassage - apparat massasje med bruk av flytende nitrogen.

arsonvalization

Dette er en ultralydsbehandling som løser mange hudproblemer. Det eliminerer hudormer og komedoner, forbedrer strukturen og fargen. Det innebærer stimulering av huden ved høyfrekvente strømmer. Nylig har små enheter blitt opprettet som gjør at denne prosedyren kan utføres hjemme.

Laser rengjøring

Sessioner i denne prosedyren lindrer pigmentflettene, arr etter akne og rynker, toning, strammer huden, bidrar til produksjon av elastin og kollagen. Kosmetologer anbefaler vanligvis bruk av et helt kompleks av prosedyrer når du utvider porene.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet

Det er fire typer hud: tørr, kombinasjon, normal og fet. Eierne av fet hud er litt heldige - de trenger ikke å bekymre seg for ytterligere fuktighet i ansiktet. Denne typen er mindre utsatt for aldring, rynker vises mye senere enn blant eiere av tørr eller normal hud. Om vinteren beskytter sebum ansiktet mot uønskede effekter av lave temperaturer, kald vind.

Imidlertid fremkaller overdreven sekresjon av fett spredning av bakterier. Konsekvensen av dette er svarte flekker, akne, betennelse. For fet hud preget av forstørrede porer og uttalt glans. Hvordan kan du eliminere de negative egenskapene til fet hud og smale porer i ansiktet? La oss svare på disse spørsmålene i detalj.

Først av alt bør du håndtere årsaken til dette problemet. Overdreven mengde sebum utvider porene, smuss og støv kommer inn i dem. Over tid forurenser forurensningen, sorte prikker danner på huden, kalt komedoner. Dette miljøet er gunstig for reproduksjon av bakterier som forårsaker akne. For å forhindre utseendet på sorte prikker, er det nødvendig så snart som mulig å begynne å utføre et sett med kosmetiske prosedyrer for å begrense porene og redusere sebaceous utskillelser.

Det er veldig viktig å utføre prosedyrene ikke bare regelmessig, men også moderat. Det er ikke nødvendig å hele tiden rense huden med aggressiv kosmetikk, for å overdrive den med alkoholholdige lotioner. Slike handlinger vil medføre dårligere konsekvenser over tid.

Årsaker til forstørrede porer i ansiktet

- Arvelig predisposisjon Alle kosmetiske prosedyrer kan bare begrense slike porene i kort tid, og riktig daglig behandling vil bidra til ikke å forverre situasjonen.

- Hormonale lidelser. For det første bør årsaken elimineres, og konsultasjon av endokrinologen er nødvendig.

- Seksuell identitet. Hos menn er porene på ansiktet bredere enn hos kvinner.

- Pubertal alder, fet problem hud.

- Virkningen av uønskede miljøfaktorer, feil kosthold og dårlige vaner.

- Feil hudpleie og bruk av lav kvalitet eller ikke egnet for hud sminke.

Behandling av forstørrede porer i ansiktet

For å lykkes med å håndtere utvidede porer, må du følge følgende regler:

1. Du må prøve å spise riktig, begrense forbruket av søte og fede matvarer, næringsmiddel.

2. Det vil være nyttig å holde seg til daglig behandling, gå til sengs samtidig, unngå stress og overarbeid.

3. Besøk regelmessig kosmetologen, gjør en dyp rensing av ansiktet med profesjonelle metoder.

4. Utfør regelmessig kosmetiske prosedyrer for å begrense porene hjemme.

Sunn livsstil og ernæring

Mange vet om fordelene med riktig ernæring for helse, men svært få mennesker holder seg til et slikt regime. Behandling av problemhud bør begynne med en gjennomgang av dietten. Det er nødvendig å eliminere eller i det minste begrense forbruket av fete, stekte matvarer, søtsaker, næringsmidler, matvarer som inneholder store mengder tilsetningsstoffer.

Preferanse i mat bør gis til frokostblandinger, grønnsaker, meieriprodukter, magert kjøtt, frukt. Spis regelmessig, ikke overspising og ikke tillater faste. Mange jenter hud blir fet når de spiser mye søt (kaker, kaker).

Forbedre generelle helse og bli kvitt hudproblemer kan, hvis du ikke tillater stress og overarbeid. Det er nødvendig å hvile mer, å gå inn for sport, å gå i frisk luft, for å lede en aktiv livsstil. Styrker nervesystemet kan, har mestret noen åndelige praksis, for eksempel yoga, meditasjon. Det er nyttig å gjøre pusteøvelser og lett gymnastikk.

Profesjonell kosmetologi prosedyrer for å begrense porene

Hjem hudpleie for effektivere tiltak bør suppleres med regelmessige besøk til skjønnhetsekspert. Bare en profesjonell kan gjøre et dypt ansikt som renser riktig, det bør inkludere manuell ansiktsrensing og ultralydsskalering. Deretter må skjønnhetssektoren pålegge porosuzhivayuschuyu maske og krem.

I tillegg er det fysioterapiprosedyrer som bidrar til å forbedre tilstanden og utseendet til fet hud, gjenopprette normal syrebasebalanse. Disse inkluderer: kryoterapi, elektroforese, darsonvalisering, galvanisering, ultralydsbehandling og noen andre kosmetologiske tiltak.

Darsonvaliseringsprosedyre tørker huden og smalker forstørrede porer. På grunn av sin helbredende effekt, bidrar det til å behandle akne. Det utføres på en tørr maske. Metoden er basert på effekten av høyfrekvent vekselstrøm. Ved langvarig bruk kan det forårsake forbrenning i huden.

Bruken av galvanisering forbedrer renseprosessen på grunn av lokal stimulering av blodsirkulasjon. Metoden er basert på virkningen av likestrøm. Det kan ikke brukes hvis huden har sår og skade.

Det påskynder helingsprosessen, dreper bakterier og strammer porene ved mikrobølge terapi. Den er basert på virkningen av et elektromagnetisk felt.

Kryoterapi tørker og helbreder huden. Prosedyren innebærer behandling av hudområder med flytende nitrogen. Den har en behagelig kjøling og beroligende hudeffekt.

Kjemisk peeling - fornyer huden, strammer porene og fjerner oljeaktig glans. Utført i kosmetologikontoret, en kvalifisert kosmetolog.

Microdermabrasion (mekanisk peeling) - strammer porene, renser og glatter huden, fjerner fine rynker.

Smale porer hjemme

Du kan bli kvitt utvidede porer hjemme, uten hjelp av eksperter. Den største effekten kan oppnås hvis du gjennomfører kosmetiske prosedyrer regelmessig. Uten grunnleggende daglig pleie vil innsnevring av porene ikke fungere selv i de dyreste skjønnhetssalongene.

For å kvitte seg med forstørrede porer i ansiktet, må du rengjøre ansiktet to ganger om dagen med en spesiell gel for vasking, helst med fruktsyrer. Etter det skal huden behandles med tonic for fet hud. Sammensetninger basert på salicylsyre, agurk eller sitronsaft har en utmerket effekt av å redusere porene. Du kan kjøpe dette kosmetikk i en hvilken som helst butikk eller apotek, helst etter rådgivning med en skjønnhetspleie.

Fet hud trenger ikke ekstra intens fuktighet, men ernæring er også nødvendig. Dagkremet bør derfor ha en lett tekstur, en matt effekt og være passende for kvinnens alder. Nattkrem skal være næringsrik, men designet spesielt for fet hud. Bør være mer forsiktig når det gjelder valg av tonale midler og BB-kremer, da dette kosmetikket kløver de forstørrede porene og provoserer dannelsen av enda flere huddefekter. Maskeringsmiddelet må være ikke-gummiaktig og fri for silikoner. Om nødvendig kan du bruke lokale korrigerende midler.

Kursene bør bruke serum med en porosuzhivayuschim effekt en gang daglig i 1-2 uker.

En eller to ganger i uken er det nødvendig å bruke husholdnings kjemikalier peeling eller skrubber og masker for å begrense porene. Skrubbe er bedre å bruke med syntetiske ingredienser, de skader ikke huden. Skrubbeelementer av naturlig opprinnelse er knuste fruktben. De kan skade huden, provosere betennelse. Masker du kan kjøpe ferdige eller lage dem selv.

Fordelen med selvfremstillede kosmetikk er garantert produkt friskhet og naturlig sammensetning. Konsistensen av hele blandingen skal være tykk nok slik at den ikke sprer seg i ansiktet og ikke tørker. Sammensetningen bør fremstilles i glass eller keramisk tallerken. Masker brukes til rent ansikt, la i 15-20 minutter. Deretter vaskes de av med varmt vann og en piggerkrem påføres. Bruk av masker gjør at du raskt kan kvitte seg med forstørrede porer og forhindre utseendet av utslett. De er mest effektive etter dyp rensing av huden med skrubb, syre eller enzymer.

Oppskrifter masker for å begrense porene hjemme

Leirebaserte poremasker

1. Masker på grunnlag av kosmetisk leire

For forberedelse bruk blå, hvit, svart, grønn leire. Du kan kjøpe den på apoteket. Dette verktøyet renser, strammer huden, strammer porene. Masker påføres i et tett lag på renset hud. Det er noen enkle oppskrifter:

- Leir skal helles med varmt vann, blandes grundig til en tykk konsistens, jevnt spredt over ansiktet og la det stå i 15-20 minutter til det er helt tørt. Skyll deretter av den.

- bland leire likt med vann og solsikkeolje, legg til litt honning. Du kan berike sammensetningen med noen få dråper av en hvilken som helst naturlig essensiell olje.

- kombinere leire med aloe juice, grønn te og vann. Denne sammensetningen rydder rent porene, trekker ut smuss fra dem. Det reduserer også fettutslipp, fjerner glans, oppfrisker huden, reduserer betennelse og rødhet.

2. Porosuzhivayuschie masker på grunnlag av havremel

Disse rettsmidler bidrar til å kurere akne og utslett, eliminere rødhet og blemmer av problematisk hud og smale porer. Masker basert på havregryn er veldig myke og opptrer ikke aggressivt på huden, så du kan bruke dem uten skade 2 ganger i uken. Å gjøre en slik kosmetikk er enkelt:

- Bland 1 ss pre-steamed flak med samme mengde rømme. Legg til en liten mengde sitronsaft. Denne sammensetningen renser ansiktet godt, strammer porene.

- Kombiner de bankede egghvittene med to teskjeer havregryn. Legg til agurk-pickle. Større effekt kan oppnås ved å tilsette en skje av brus eller en aspirintablett til blandingen.

3. Masker for å begrense porene på grunnlag av egg

Dette er et svært effektivt verktøy tilgjengelig for alle kvinner. Grunnlaget for slike midler - hvite hvitt pisket opp til en tett masse, derfor kalles slike masker også skumrende. Disse forbindelsene bør ikke brukes for ofte, optimal bruk av dem 2-3 ganger i måneden. Det er mange muligheter for å lage en skummaske:

- Bland de piskede hvittene med bakken på plantainet. Den resulterende grønne massen smaler porene godt.

- I hvit hvit, legg til sitronsaft. Også i masken kan du inkludere en liten mengde alun, du kan kjøpe disse salter på apoteket. Dette verktøyet fungerer bra selv på veldig fet hud.

- havremel og pisket proteinblanding for å oppnå en tykk gruel.

- Kombiner et slått egg med aloe juice og en liten mengde dampet havremel. Denne masken vil bidra til å fjerne overflødig sebum, krympe porene og fjerne urenheter.

- bland frisk frukt eller bær juice med protein. Det er best å bruke naturlig juice av currants, sitron, viburnum, kirsebær. Frukt- og bærsyre renser rent porene av urenheter, og protein smaler dem, og forhindrer forekomsten av akne.

- Kombiner egghvide, pisket med tilsetning av et klype salt og finmalt rå potet.

4. Tomatbaserte masker

Tomater er veldig gode for helse, de er rike på vitaminer og næringsstoffer. Masker fra tomater bidrar til å normalisere fet hud, fjerne rødhet, betennelse. Også dette verktøyet stimulerer helingsprosessen av små sår. Påfør masker fra tomat i 15-20 minutter, rengjør med varmt vann. Bruk de fordelaktige egenskapene til tomater som følger:

- kutt rene tomater i sirkler, spred over ansiktet, unntatt området rundt øynene. Toppmaske kan dekkes med gasbind. Et slikt verktøy er det enkleste og samtidig veldig effektivt.

- Skal tomater, hogg med en rive eller passere en sikt. Inkluder i sammensetningen av en liten stivelse eller finhakket potet, litt olivenolje. Rør ingrediensene til en homogen tykk vell.

5. Honning masker for å begrense porene

Vel hjelp til å begrense porer og redusere oiliness av hudmaskene basert på naturlig honning. Du kan forberede dem på følgende måter:

- kombinere to dessertskjeer med gjær med flytende honning, legg til grønn te, aloe juice eller et vanlig ansikt tonic.

- 4 ss honning fortynnet i samme mengde rømme eller yoghurt. For å øke effekten er det nyttig å legge til litt sitronsyre.

- slip 1 spiseskje mandler i en kaffekvern, legg til varm urteavkok, som inkluderer 2 ss lindblomster, furuskudd, elderbær og kamilleblomster. Deretter legger du til 1 teskje honning og mel. Påfør masken i ansiktet ditt og la det stå i 30 minutter.

For å forbedre tilstanden og utseendet til fet hud, smale porer, bli kvitt akne og redusere glans, må du regelmessig overvåke tilstanden til ansiktets hud. Det er nødvendig å kombinere profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling. Det er viktig å følge et sunt kosthold, opprettholde en aktiv livsstil. Alle disse anbefalingene vil bidra til å kvitte seg med forstørrede porer og redusere fet hud.

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

På jakt etter måter å eliminere forstørrede porer i ansiktet, bærer dette fenomenet seg til salong og hjemme teknikker, men først må de finne ut årsaken til feilen.

Faktum er at hudens porer, som er små hull, har en direkte rolle i pusten hennes (i dermatologi er det ikke for ingenting at de kalles lungene i huden).

Takket være dem, sebum percolates og er involvert i fuktighetsgivende og beskytter huden.

For det meste er brede porer på ansiktet spesielt tydelig på nesen, pannen, haken, de er sjeldnere på kinnene. Dessverre legger de ikke til seg attraktivitet i det hele tatt.

# 10 årsaker til problemet

På overflaten av fet hud i de naturlige hullene akkumuleres en overdreven mengde sebaceøse sekresjoner. Dette skjer hvis kjertlene fungerer i tvungen modus. Det er da de ekstremt tilstoppede porene utvides.

Dette vises ganske ofte med utbruddet av seksuell utvikling og forverres deretter bare. De skjulte årsakene til forstørrede porer i ansiktet inkluderer hormonelle lidelser, kroppssykdommer og kroppens fysiologiske egenskaper.

Blant faktorene skiller seg ut:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt - det er typisk for gravide kvinner, kvinner i ammende barns tilstand, under bruk av prevensjonsmidler, utbruddet av overgangsalderen;
 • perioden for ungdomsutvikling;
 • miljømessig negativ;
 • ubalanse av matinntak, karakteristisk for dietten med overflødig karbohydrater, krydder, animalsk fett;
 • avhengighet;
 • analfabeter og ufullstendig ansiktspleie er utilfredsstillende rengjøring, bruk av uegnet / billig kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • opprørt metabolisme, problemer med fordøyelsessystemet, hyppige nervesituasjoner;
 • svekket immunitet;
 • For mye UV-stråler.

Det er verdt å vite at:

 1. Identifisere og eliminere årsaken til problemet vil hjelpe leger.
 2. Hormonet skylden vil avsløre endokrinologen.
 3. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet vil bli etablert av en terapeut, en gastroenterolog eller en nevrolog.
 4. Kosmetologen velger de nødvendige pleieprodukter, og ernæringsfysiologen forteller deg hvordan du skal normalisere dietten.

Forstørrede porer på ansiktet: prosedyrer i salongen

Hva om ansiktet er forstørret porene? Først bør du henvise til salongprosedyrene, som oppnås maksimalt tillatt effekt.

Etter å ha undersøkt pasienten i resepsjonen, vil spesialisten foreskrive en fremgangsmåte, men kosmetologiske tiltak kan forbedre tilstanden til huden betydelig. Dra nytte av service med kosmetologer / dermatologer - de mange forslagene fra skjønnhetsindustrien.

For å gjøre dette kan du bruke maskinvarekosmetologi. Ulike prosedyrer vil ikke bare smale og rense de forstørrede porene, de vil gi andre fordeler. I tillegg til maskinvareteknikker kan du bruke andre tjenester:

 1. Darsonvalisering er en prosedyre der effekten på huden oppstår ved pulserte, modulerte høyspenningsstrømmer. Dette fører til normalisering av sebaceous / svette kjertlene og innsnevring av porene til akseptable verdier.
 2. Disincrustation er en fysioterapeutisk metode for dyp rensing med kosmetiske preparater som inneholder alkaliske produkter.
 3. Mesoterapi gir gode fordeler for dilaterte porer. Det består i introduksjon av spesielle preparater under huden, inkludert hyaluron, vitaminer, homøopatiske komponenter, fosfatidylkolin (det brenner fett), aminosyrer.
 4. Kryoterapi har en tendens til å utvide porene i huden med kulde og smale dem.
 5. Laser terapi er en effektiv metode for å fjerne forstørrede porer i ansiktet. Fungerer som et punkt, traumatiserer strålen huden til et minimum.
 6. Microdermabrasion renser hudflaten med en diamantdyse. Prosedyren kan sammenlignes med peeling.
 7. Frukt syre peeling er svært effektiv i kampen mot dette problemet. Dette innebærer bruk av spesielle syreblandinger som eliminerer det keratinske lag og mange feil.
  8. Plasmolifting er en manipulering der plasma produsert fra pasientens eget blod injiseres under huden.

Blant de profesjonelle verktøyene - masker med inkludering av alger, polymerer og andre avanserte og naturlige komponenter. Dra nytte av leiremasker.

Personer som går til skjønnhetspleie etter det foreskrevne behandlingsforløpet vil være fornøyd med resultatet, siden ikke bare porestørrelsene vil bli mindre, men brettene vil bli glatt og ansiktstonen vil bli bedre.

Hjemmekamp (10 anbefalinger)

Hvis det ikke er anledning til å kontakte salongen for en løsning, vil anbefalinger til huset komme til din hjelp.

 • For å utføre hjemme kryoterapi bør utarbeide isterninger. For dette er det verdt å fryse stykker frukt, urter, planterblad. Og hver morgen, tørk ansiktet ditt med et isete verktøy.
 • Peeling hjemme er gjort to ganger i uken. For å gjøre dette blir huden varm ved hjelp av dampbad med inkludering av medisinske urter. Deretter rengjøres huden med skrubbe.
 • Masker hjemme bør brukes etter peeling prosedyren. Sammensetningene av masker inkluderer kosmetisk leire, egghvite, frukt / bær. Slike aktiviteter begrenser de forstørrede porene på huden.
 • Vanen med å vaske med urter, rosa eller micellar vann vil bidra til å unngå forurensning og for å oppnå smale porer.
 • I kampen mot gissel skal utføres kontrasterende vask med varmt og kaldt vann.
 • Normalisering av ernæring vil nødvendigvis påvirke tilstanden til problemhuden. På hverdagsmenyen er det ikke noe sted for fettete, søte, salte, syltet, røkt, melmat. I tillegg til å drikke med gass, alkohol.
 • En uunnværlig tilstand - bruk sminkesvamp. Kosmetisk svamp vil absorbere overflødig fett.
 • Tonale kremer og pulver som er laget spesielt for hud med store porer, blir foretrukket.
 • Ikke bryter regimet med vanlig fuktighet og ventilasjon av boligene.
 • Daglige turer i friluft, immunforsterkning er også inkludert i komplekset av tiltak for å bekjempe mangelen på

Husk at varmt er forbudt.

Hvis du utfører enkle anbefalinger, på kort tid vil problemhuden reagere med innsnevring av porene og ansiktsrengjøringen.

TOP-5 populære kosmetikk

Å rengjøre huden i ansiktet hjemme er tillatt ved bruk av merkede produkter. Kjøpt på apotek eller i handelsspesifikke punkter, kan de brukes til å oppnå en fantastisk effekt.

Forresten er lederen anerkjent sørkoreanske kosmetikk. Her er et dusin TOP-verktøy som er populære:

 1. Skin House - serum til trange porer.
 2. Stramming Toner - dette navnet ble gitt til tonic for å redusere størrelsen på porene i ansiktet. Produsenten er den samme.
 3. Normaderm - krem ​​som påføres om natten, hjelper til med å takle dette problemet. (Vichy, Frankrike).
 4. "Luksusmat" - en oljeaktig blanding. (L'Oreal Paris, Frankrike).
 5. Tea Tree. Spesiell heliumkrem. Det kan til og med påføres under bunnen før du bruker kosmetikk.

Listen vil hjelpe eierne av fet hudtype å skape en kosmetisk pose på riktig måte.

Spørsmål - svar

Er det noen restriksjoner for forstørrede porer?

Med dette problemet bør du ikke bruke produkter som inneholder alkohol, da du kan tørke ut huden. Dette vil føre til økt talgkirtler. Du bør ikke gjøre prosedyrer som utvider porene, det er bedre å ikke gå på solarium, hold huden din fra solen og ikke røyk.

Er det sant at å spise fet mat påvirker huden din?

Hvilken metode er den mest effektive?

Folkemidlene (5 oppskrifter)

Å ha forberedt masker hjemme, er det ikke vanskelig å effektivt kvitte seg med store porer i ansiktet og fjerne kosmetisk feil.

For å takle problemet kan du for eksempel bruke slike effektive oppskrifter:

 • Leire vil kreve 15 g hvit ler (kaolin), 10 milliliter glyserin, 2 dråper fennikel essensiell olje, 30 ml oppvarmet mineralvann uten gass. Sammensetning til konsistensen av krem, legg huden på overflaten av overflaten, la den stå i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • Essential inneholder 1 dråpe essensielle oljer av mynte og sitron, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer. Tåle masken i en time, skyll først med varmt og deretter kaldt vann.
 • Linden inneholder 15 g knuste lindeblomster, fylt med 100 ml varmt vann. Sammensetningen, plassert i en beholder, settes på en liten brann i 15 minutter og, når den blir oppvarmet, påføres ansiktet. Etter 15-20 minutter fjernes masken med en tørr bomullspinne, og ansiktet skylles med kaldt vann.
 • Oransje er laget av finhakkede fruktmasse og egghvite. Midler smurt på problemhud, alderen i 15 minutter, vasket med kokt vann.
 • Berry blandes 30 g av jordbær / tranebær pure, eggeprotein og stivelse med vegetabilsk olje, tatt g. Maske 10 Etter 10 minutter ble brukt ansikt eliminert fuktet bomullsdott.

Etter masker blir huden mer elastisk på grunn av at porene blir ryddet av akkumulert talg og strammer bedre.

Hva om brede porer på nesen?

Tette sebumporer på nesen renses ved å inkorporere gelatin i masken.

 1. Det vil ta 1 ss. l. gelatin og melk. Etter at gelatinet sveller, oppvarmes blandingen i en mikrobølgeovn eller i et vannbad. Den forberedte massen påføres nesen med en sminkebørste, bomullspute eller fingre og forblir tørket (15-20 minutter). Frosset til en tilstand av filmgruel fjernes i en jevn, jevn bevegelse. Det behandlede området tørkes av med lotion.
 2. Du vil trenge en blanding av gelatin og melk med tilsetning av egghvite. Videre handlinger er de samme som i den første oppskriften.

I tillegg er brusemasker gunstige. De er valgt av mange, da det er et budsjettalternativ for rensing av porene i nesen:

 • det er nok å kombinere 1 ss. brus med gel, som du vasker, og bordssalt. Sammensetningen brukes ikke bare på nesen, men også til andre områder, og holdes strengt i 5-10 minutter. Vask av med vann;
 • 5 gram brus er satt til en spiseskje havregryn i en blender, 10 gram sitron og melkesaft hver. Masken forblir på det behandlede området i 5-10 minutter, elimineres ved vasking.

For ikke å møte utseendet på forstørrede porer på nesen og andre deler av ansiktet, er det nødvendig å eliminere sminke og fukte epidermis i tide, bruk myke skrubber og midler til å normalisere sebumsekretjonen.

anmeldelser

For å finne en passende metode i kampen mot dette problemet, bør du gå til forumene og lese anmeldelser. For eksempel, her er noen av dem:

ANASTASIA, 21 ÅR:

"I min kamp med forstørrede porer - ansikt dampende med mandel peeling (men bare hvis det ikke er utslett på huden)." Også colostrotherapy med bruk av colost betyr kommer til redning.

Måten er trygg, den tilbys i salonger. Prosedyren er veldig effektiv, etter at porene forsvinner et sted, er huden jevn, frisk, uten oljeskinn. "

ALENA, 25 ÅR:

Og en hvit leremaske hjelper meg. Du kan bruke rosa, blå, grønn. Flott verktøy takle, og gjør huden fortsatt frisk. Protein med sitron i masken fungerer også feilfritt. "

OLGA, 48 ÅR:

"Jeg har en gang lest om en slik sykdom som keratose i ansiktets hud, om behandling. Jeg trodde selv at kanskje denne sykdommen utvikler seg i meg.

Jeg dro til skjønnhetspleieren. Som det viste seg, har jeg et problem på grunn av arvelighet. Begynte å ta vare på hudoverflaten.

Etter at noen maske må tørke ansiktet mitt med is. Hjemmekryterapi lindrer rødhet, smaler porene på ansiktet.

Jeg liker virkelig tranebærmasken med egghvite. Sannt, effekten er ikke veldig lang, men passer for publisering. "

Ekspertuttalelse

Elsa Borodina

plastikkirurg

Dessverre, i virkeligheten, kan den langsiktige ideelle effekten ikke oppnås ved en hvilken som helst kjent metode. En rekke metoder er i stand til å begrense porene, men de er ikke i stand til å fjerne dem helt. Jeg vil anbefale å bruke et spesielt verktøy - et fyllstoff for korrigering av porene.

Irina Dorofeeva

praktiserende skjønnhetspleie

Problemet med utvidede porer står overfor mange kvinner. Den eneste løsningen i denne situasjonen er systematisk omsorg. Ikke glem å vaske, fjern kosmetikk, bruk egnet kosmetikk. Og jeg vil råde deg til å besøke en skjønnhetspleie og en rekke kosmetiske prosedyrer. De har virkelig en positiv effekt på huden. Velprøvde maskinvare teknikker.


Tette porer i ansiktet som skal rengjøres, hvis du kombinerer profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling.

Bli kvitt problemet vil hjelpe planen. Det forklarer årsakene, utfører et kurs av salongprosedyrer, sikrer riktig hudpleie, velger merkede produkter og hjemmelagde masker.

Hvordan fjerne forstørrede porer i ansiktet hjemme

Sunn hud uten kosmetiske feil - drømmen til hver kvinne. Huden har mange funksjoner, bidrar til å bevare kroppens helse. Dessverre bidrar miljømessige forhold til organsvikt, og problemer i form av forstørrede porer, rynker, akne og akne innrømmer selv sunne mennesker. For å takle dem, er det viktig å vite hvordan å bli kvitt forstørrede porer i ansiktet. Du kan gjøre dette hjemme eller ta til hjelp av spesialister-kosmetologer. Denne artikkelen inneholder nyttige tips, en beskrivelse av merkede produkter og kosmetiske prosedyrer, folkemessige oppskrifter som kan eliminere den kosmetiske feilen.

Årsaker til forstørrede porer i ansiktet

Huden til en person er en av de viktigste organene, som okkuperer det største området i kroppen. Han er ansvarlig for å puste, metning av små kapillærer med oksygen. Termoregulering, beskyttelse mot skade, ultrafiolett stråling, mikrober, akkumulering av hormoner, deltakelse i vann-salt metabolisme, utskillelse er de viktigste funksjonene i menneskelig hud. Vår deksel har også reseptorfunksjon, fordi konsentrasjonen av nerveender på den er den største i kroppen.

Vær oppmerksom! Dermatologer sier at porene er lungene i dekselet.

Den minste skade eller feil bruk av denne kroppen kan forårsake ikke bare estetisk ulempe, men også bli en inngangsport for infeksjon.

Sebaceous kjertlene fylle porene med en spesiell hemmelig sebum. Det beskytter mot de negative effektene av det ytre miljøet, myker og fukter. Under ugunstige miljøforhold slutter sebum å være et forsvar. På grunn av dette øker stomata og døde celler akkumuleres i dem, forurensning, overflødig fett. Dette fører til blokkering av follikler, fører til utvikling av akne, inflammatoriske prosesser. Innvendige bakterier aktiveres, dette næringsstoffet bidrar til sin aktive vekst. Som et resultat dannes akne, pustler og akne på overflaten av problemområdet.

Den primære kosmetiske feilen oppstår i ungdomsårene. Økningen i produksjonen av kjønnshormoner fører til mange feil i alle kroppssystemer. Økt sekresjon av talg utvider munn av ekskretjonskanalen. Når hormonene "avtar", lukker munnene seg ikke, er det viktig å hjelpe dem.

Advarsel! Hvis forsiktighetsforanstaltninger ikke tas i tide, vil munnene forbli utvidet, og med alderen blir overflaten av ansiktet ujevnt. Gjennom dem trenger toksiner, frie radikaler og andre skadelige stoffer lett inn i kroppen.

Hva er årsaken til økt sekresjon av talg, som forårsaker stomi ekspansjon? Følgende faktorer favoriserer henne:

 1. Overdreven sebumsekresjon er vanlig hos personer med fet hud. Her spiller arvelighet en stor rolle.
 2. Hormonale feil på grunn av funksjonsfeil i endokrine kjertler. De er forårsaket av hormonelle overfall under pubertet, graviditet og overgangsalder, så vel som sykdommer i det endokrine systemet.
 3. Metabolske sykdommer.
 4. Usunn livsstil, inkludert røyking og alkoholforbruk, usunt kosthold.
 5. Forstyrrelse av mage-tarmkanalen, immun- og nervesystemet.
 6. Overdreven påvirkning av ultrafiolett stråling, forårsaker dehydreringsprosessen den akselererte døden av epitelceller, reduserer produksjonen av kollagen.
 7. Bruk av kosmetikk av lav kvalitet, spesielt den daglige applikasjonen av pulver og fundament. Disse kosmetiske produktene bidrar til blokkering.

Det er viktig! Les omhyggelig de omtalte faktorene. Deres fullstendige eller delvise eliminering vil hjelpe til i kampen mot problemet.

Sunn livsstil og ernæring

En annen stor Hippokrates sa uttrykket som alle leger tar som utgangspunkt - "du er det du spiser". Denne uttalelsen gjenspeiler virkningen av forbrukte produkter på menneskers helse. De gjelder for det beskrevne problemet.

Overdreven fascinasjon med fete, stekte, salte og krydrede mat får kroppen til å oppleve stress. Mage-tarmkanalen bruker mye ressurser på fordøyelsen, og ekskresjonssystemet prøver å aktivt fjerne rester av skadelig mat. I dette tilfellet er det ikke bare nyrene og leveren som påvirkes, huden er også negativt påvirket av feil diett. Gjennom cellemembranene i dette organet slippes skadelige stoffer inn i miljøet. For å fremme overflødig salt og frie radikaler til "utgangen", øker membranen sekresjonen av talg.

Samme regel gjelder bruk av alkoholholdige drikkevarer og røyking. For å bli kvitt nedbrytingsprodukter av skadelige stoffer, blir stomata tvunget til å utvides. Kreftfremkallende stoffer i tobakkrøyk bidrar til ødeleggelse av kollagen. Kullmonoksyd reduserer ledningsevnen til karene. Inntaket av skadelige stoffer fra en røykt sigarett fra utsiden forårsaker tørrhet og irritasjon i ansiktet.

Vær oppmerksom! Hver røkt sigarett reduserer kapillær ledningsevne med 1,5 timer. På grunn av dette, blir respirasjon av huden forstyrret, bløhet og for tidlig aldring vises.

Vil du bli kvitt utvidede porer? Vi må revurdere livsstilen. Eliminer søppelmat fra kostholdet, ikke bruk alkoholholdige drikker og slutte å røyke.

Spis mer frisk frukt og grønnsaker. Vitaminer og antioksidanter inneholdt i dem bidrar til restaurering av elastisitet, styrke veggene i blodårene, forbedre cellulær immunitet. Bytt kaffe med grønn te, grønnsaksjuice, smoothies. Drikk mer ren filtrert og mineralvann. Disse drikkene bidrar til foryngelse og hydrering av huden, eliminering av toksiner.

Det er viktig å overvåke riktig drift av mage-tarmkanalen. Effekten av tarmmikrofloraen på hudhelsen har vært vitenskapelig bevist. Drikk meieriprodukter for å kolonisere tarmens nyttige flora.

Profesjonell kosmetologi prosedyrer for å begrense porene

Et kosmetisk besøk vil bidra til å overvinne en kosmetisk defekt. En kompetent spesialist vil diagnostisere og anbefale en egnet behandlingsmetode, basert på kroppens egenskaper.

Moderne kosmetologi teknologier representerer et bredt spekter av prosedyrer. Følgende metoder er mest effektive i bekjempelse av kosmetiske defekter av epidermis:

 • plasma løfting;
 • mesotherapy;
 • mekanisk peeling;
 • kjemisk peeling;
 • microdermabrasion;
 • bildeforyngelse;
 • kryoterapi massasje;
 • Desincrustation.

Husk! Salonprosedyrer har kontraindikasjoner. Hvis du er i tvil om effektiviteten av teknikken eller muligheten for bivirkninger, er det bedre å nekte behandling.

Og nå la oss ta en nærmere titt på hva de oppførte metodene er.

Plasmolifting er den nyeste prosedyren basert på innføring av en persons eget plasma. Metoden refererer til invasiv, siden det er en injeksjon laget på grunnlag av blodplasma, kollagen og elastin. Plasmolifting er basert på aktivering av dermas egne ressurser, økning av cellulær immunitet, regenerativ kapasitet og forbedring av metabolske prosesser. Samtidig blir resultatet merkbart ikke umiddelbart etter prosedyren, men etter 2 uker. Mikroinjeksjoner vises ikke bare for å bekjempe det beskrevne problemet. De vil lett gjenopprette elastisitet, eliminere pigmentering, til og med lettelse av ansiktet. Allergiske reaksjoner, samt risikoen for avvisning, er helt utelukket.

Etter plasma-løft etableres syntesen av hyaluronsyre og kollagen. På grunn av gjenopptakelse av metabolisme oppstår hydrering naturlig. Blant minusene av plasmaløfting er det høy kostnad og smerte ved injeksjoner.

Mesoterapi er delt inn injiserbar og ikke-invasiv. Den første metoden er basert på innføring av mikrodoser av legemidler som forbedrer tilstanden til huden. Slike rusmidler kalles "cocktails", består av ett eller flere biologisk aktive stoffer.

Vær oppmerksom! Kosmetologen velger typen stoff, avhengig av tilstanden til dermis. Den hyppigst brukte hyaluronsyre, antioksidanter, aminosyrer, vitaminer og planteekstrakter.

Mesoterapi gir et raskt resultat, men krever et behandlingsforløp. Det har en rekke kontraindikasjoner, smertefulle og dyre. Men effekten fortsetter i lang tid.

Ikke-invasiv mesoterapi er basert på bruk av legemidler direkte til problemområdet, etterfulgt av virkningen av enheter som øker permeabiliteten av cellemembraner. Disse kan være ultralyd, mikrostrøm og iontophorese enheter. Den ikke-invasive metoden er dårligere enn dens andre effektivitet, siden enheten ikke tillater stoffet å trenge inn i de dype lagene i epidermisene. Kurset består av 5 prosedyrer som varer 20-30 minutter.

Mekanisk peeling er basert på å påføre peeling preparater med en spesiell enhet. En del leverer stoffet under trykk, og den andre straks "kutter av" døde celler. En mer forsiktig metode er basert på enheten med en poleringsbørste som behandles med overflaten av ansiktet. Det fjerner døde celler, stimulerer utviklingen av nye, forbedrer mikrosirkulasjonen av blodkar.

I hovedsak er en polering av overflaten av ansiktet. Det holdes i flere økter og krever korreksjon bare etter et år.

Advarsel! Mekanisk peeling er en svært smertefull prosess. Hvis du har lav smertegrense, bruk mer godartede metoder eller ta til lokalbedøvelse.

Kjemisk peeling utføres ved å bruke forskjellige stoffer til problemområdet. Avhengig av intensiteten av virkningen er delt inn i tre grader av rensing. Frukt syrer brukes til mild peeling, trikloreddiksyre for medium peels, og fenolderivater for dype peeling. Disse stoffene oppløser keratiniserte celler og fører til desquamation.

For å overvinne mangelen under vurdering, brukes en mild rengjøring. Bare noen få kurs med intervaller på 1 uke gir deg et friskt utseende. Dybere penetrasjon kan avlaste seg fra sterk pigmentering, men forårsaker faktisk en kjemisk brenning, i helbredelsesprosessen hvor det øvre laget av epidermis skreller av. Arrangementet utføres raskt, men krever helbredelse innen 4-15 dager.

Microdermabrasion er også en type peeling. Til produksjon brukes en slipende diamanthode som renser døde hudceller. Spesialisten velger graden av slitasje av hodet, avhengig av ønsket resultat. Microdermabrasion forårsaker ikke ubehag, forårsaker ikke allergiske reaksjoner.

Vær oppmerksom! Microdermabrasion anses som en mild måte, siden rødheten forsvinner om få timer. Men resultatet varer fra 8 måneder til ett år, hvoretter en korreksjon kreves.

Photorejuvenation er en type laser korreksjon. Virkningen av en lysstråle av en viss lengde utløser produksjonen av kollagen og elastin i dermis dype lag. Effekten er merkbar etter en økt, hele kurset vil kreve 3-7 økter med en to-ukers pause. Under økten føles pasienten en svak prikkende følelse; umiddelbart etter avslutning kan du bruke kjent kosmetikk.

Kryomassasje består i å anvende flytende nitrogen ved å bruke en pinne med en bomullsapplikator til overflaten av ansiktet. Tegning utføres på massasjelinjer. Det gir en rask effekt, da stomata under påvirkning av kald refleks er innsnevret. Praktisk smertefri teknikk krever 12-15 økter hver tredje dag.

Disincrustation er basert på forsåpning av fett under påvirkning av en elektrisk strøm med lav styrke. Et serviett fuktet med en spesiell alkalisk løsning er plassert på pasientens ansikt. Etter det blir overflaten i løpet av få minutter behandlet av katoden til fettoppløsningsapparatet. Deretter reverseres elektrodene, og en anode påføres som lukker stomata. Helt smertefri metode.

Advarsel! Det er en streng kontraindikasjon for deincrustation - tilstedeværelsen av en pacemaker. Også, metoden gjelder ikke i nærvær av tannkroner laget av gull eller platina.

Uansett salongteknikk du velger, bør du vite at den beste tiden å tilbringe det er vinter. Virkningen av ultrafiolett fører til rask tap av resultater.

Utvidet pore hudpleie

For at huden skal skinne, er det viktig å organisere riktig omsorg for det. Den er basert på 3 faser:

 • rensing;
 • innsnevring;
 • fuktighetsgivende.

Det er nødvendig å se en ujevn overflate som er spottet med porøse kratere under et mikroskop en gang, og du vil umiddelbart forstå at rensing er grunnlaget for omsorg. Inne i et slikt krater er et viskøst stoff av en mørk nyanse, bestående av talg, skitt og partikler av dekorative kosmetikk.

Det er nødvendig å treffe tiltak for å rydde opp så grimme produkter. Til dette formål benyttes geler, masker, peeling og scrubs. De kan kjøpes på kosmetikkbutikker eller lage deg selv. Disse produktene exfolierer forsiktig stratum corneum og fjern overskytende talg. Vasking med såpe for sensitiv hud er bedre å erstatte med en spesiell tonic eller melk. Skrubbe fjerner forsiktig laget av døde celler, men du bør ikke bli båret med dette produktet. Det påføres på massasjelinjer i 1 minutt, og deretter skylles av med varmt vann. nok til å skrubbe 1-2 ganger i uken.

Vær oppmerksom! Hyppigere bruk av rensemidler vil ha motsatt effekt - sebumsekretjonen vil øke.

Den andre fasen av omsorg - innsnevring av porene. Etter rengjøring er det viktig å "lukke" tilgangen til skadelige stoffer i tide. Til disse formål, brukte tonics. Det er bedre hvis de består av naturlige ingredienser. Tonic basert på rosevann eller planteekstrakter (maisblomst, aloe, tea tree, calendula, linden) fremmer lukking av stomata, øker mykhet og silke.
Et alternativ til å kjøpe tonic vil være vegetabilske avkok eller agurkjuice. Velge avkok, sørg for at du ikke har en allergisk reaksjon.

Den siste fasen - fuktighetsgivende. Fuktighetskrem og geler vil bidra til å balansere fuktighetsbalansen. Det er viktig å spore fraværet av for mye fettinnhold i kremet. Det beste alternativet hvis sammensetningen inneholder antioksidanter, vitaminer, planteekstrakter. Tilstedeværelsen av solbeskyttelsesfaktor beskytter ansiktet mot uttørking av solen.

Innsnevring av porene i ansiktet hjemme

Hvis en eller annen grunn utsetter turen til skjønnhetsseksjonen hele tiden, bør du ikke nøle med å løse problemet. Hjemme er det ganske mulig å bruke analoger av kosmetiske prosedyrer eller spesialverktøy. Vegetative kompresser vil hjelpe, vask med avkok av urter. I denne delen av artikkelen vil vi se på populære merkevarer for å eliminere en feil, samt prøvde og sanne populære metoder for å håndtere et problem.

Husk! Det er nødvendig å starte påføringsinnretningen først etter rengjøring av huden. På den endelige fasen av omsorg, vær sikker på å bruke en fuktighetskrem.

Brand fond for å bekjempe utvidede porer

Produsenter av kosmetikk produserer en rekke smalt målrettede stoffer som raskt kan eliminere hudens porøsitet. Vi foreslår at du skal utforske flere populære merker for å håndtere problemet hjemme.

Den POREfessional maskeringsbalsammen fra Benefit. Det lille røret er fylt med en lett strukturert balsam. Passer til applikasjon på ren hud eller på toppen av dekorative kosmetikk. Balsammen har en beige fargetone, men når den påføres blir gjennomsiktig, er tekstur gel. Absorbsjon raskt, oljeskinn og effekten av filmen er fraværende. Den tjener utelukkende til rask maskering av problemet, det har ingen helbredende egenskaper. Hvis du er nødt til å komme til en viktig begivenhet, vil den bringe en "ordre" på ansiktet ditt perfekt, selv ut tonen, gi en jevn og sunn glød.

Porene ikke mer gel for å smale porene fra dr.brandt. Blant hovedingrediensene i sammensetningen av denne fantastiske middel inkluderer te-treolje og lin ekstrakt. Gelen har en lett tekstur, er malt i en lys beige fargetone. Det tjener til å eliminere skinne, matting, regulering av talgproduksjon, stomata-lukking og tonejustering.

Kvinnene bemerket at gelen har en behagelig aroma, absorberer øyeblikkelig og fullstendig takler de lovede funksjonene. Matteffekten varer til kveldstid. Praktisk format på et lite rør gjør at du kan passe den inn i en reise kosmetisk veske.

Tips! Dr.brandt-linjen inneholder også en rensemaske og gel, anti-aging matting lotion. Effekten er helt i samsvar med beskrivelsen av produsenten.

Masken i den aktive renhetsmasken fra Comfort-sone består av grønn leire, grønnsakskomponenter og propolis. Bidrar til fjerning av giftstoffer, rengjøring og normalisering av talgkjertlene. Kundene noterer seg en god tørkingseffekt, fjerning av oljeaktig glans, en hyggelig menthol-aroma. Det forbrukes veldig økonomisk, det kan bare brukes på problemområder.

Eisenberg Masque-purifiseringsmasken er laget på grunn av leire, har en bleking effekt, renser og myker huden, gir tone, lukker stomata. Enkel applikasjon, ingen tetthet, fløyelsaktig, ingen kosmetiske feil - de viktigste fordelene ved Masque-rensemiddelet.

Anti-inflammatorisk tonic refining Spesielt fra Vyon er designet spesielt for fet hud utsatt for betennelse. Ved vanlig bruk gjør antibakterielle komponenter en utmerket jobb. Renser og gir tone, har en behagelig aroma.

Intensiv rensing konsentrere Reducteur porer fra Biotherme. Konsentratet er egnet for kombinasjon og fet hud. Soothes, løser problemet, mattes. Den har en klebrig tekstur, men etter noen minutter blir den helt absorbert, noe som gjør overflaten tørr. Selv med nøye vurdering, er porøsiteten betydelig redusert. Fordelene med forbrukere bragte en interessant fruktsmak og en svært økonomisk utgift.

Instant Instant Mattifying Correction Corrector, Pore raffinering løsninger fra Clinique tjener bare til å maskere problemet. Men klarer oppdraget med 100%. Utjevning av tone, det totale fraværet av porøsitet, oppnås den matte effekten på grunn av de optiske diffusorer som utgjør korrektoren.

Vær oppmerksom! Som angitt av produsenten, varer effekten bare 4 timer. Etter denne tiden trenger du en ny del av korrektoren, men en liten kostnad vil tillate lenge å nyte et luksuriøst utseende.

Garniers "Clean Skin" Exfoliating Scrub with Coal inneholder en av de mest effektive komponentene for å bekjempe inflammatoriske prosesser - salicylsyre. Små kullkuler fjerner stratum corneum forsiktig. Skrubbe vil ikke tillate overdreven sekresjon av talg, reduserer porøsiteten betydelig. Forbrukerne sier at stykker kull er egnet i størrelse for myk peeling. Skrubb når du bruker to ganger i uken, vil raskt få ansiktet tilbake til normalt. For midler kjennetegnet av en følelse av tetthet. Duften av mynte og urter fornøyelig oppdateres, beroliger irritasjon.

Fra farmasøytiske preparater gode anmeldelser samlet salisylsyre (løsning), Apilak, hydrogenperoksid, Differin krem, Baziron salve. Utrolig populær og svart maske-skrubbe basert på kollagen, til og med verdsatt stjernene i show-virksomheten sin effektivitet.

Vi kjemper med forstørrede porer med isbiter

Du kan erstatte den moderne kryomassasjen ved hjelp av isbiter. Til disse formål, bruk mineralvann uten gass, avkok av helbredende urter, frossen frukt eller grønnsaksjuice.

Kontakt med overflaten av ansiktet er minimal. Hvis iskuben blir utført langs massasjelinjer, lukkes stomata raskt, og deretter vil innholdet åpne og skille ut, og øke strømmen av blod og oksygen til epidermis.

Tips! Hvis du bruker frosset juice eller avkok av urter, tørk ikke ansiktet, la væsken suge.

Komprimerer og urte avkok for å beskytte helsen til epidermis

Komprimerer basert på urte dekokser, grønn te, rosehip infusjon er i stand til å lukke stomata raskt, men for dette må du bruke dem riktig. Forbered noen avkok, for eksempel kamille. Dip et stykke rent bomullstoff i en varm løsning, gjelde ansiktet. Bare ikke brenne deg selv! Hold i 3 minutter og fukt i kald oppløsning. Gjenta 2 ganger, ikke tørk ansiktet ditt. Denne metoden vil dampe ut og åpne munnen, og deretter lukke dem raskt.

Det er nyttig etter vask å vaske med mineralvann eller infusjon av bjørkeknopper. De brygges i henhold til instruksjonene som er angitt på pakken. Som råmateriale kan du bruke avkok av burdock, lavendel, kamille, calendula, timian, mynte. Velg en komponent som du ikke har en allergisk reaksjon på.

Hvordan bli kvitt utvidede porer på en dag, for alltid

Så du vil dele med feilen for alltid, eller i det minste glemme det for en dag. Annonsører bør imidlertid ikke falle for agn, et universelt middel eller prosedyren er ennå ikke oppfunnet. Selv de mest populære kosmetiske prosedyrene og profesjonelle kosmetikk kan ikke så raskt løse problemet. Du kan bare gjøre en innsats for å eliminere den og følge en rekke forebyggende tiltak.

Vær oppmerksom! Ikke alle tilfeller av økt porøsitet kan fullstendig herdes. Tilstedeværelsen av spesifikke sykdommer (autoimmun) vil ikke eliminere problemet helt.

Forhindre utseendet av forstørrede porer

For å forhindre utseendet på en feil, er det noen nyttige tips:

 • Ansiktet skrubbe regelmessig;
 • Pass på å bruke fuktighetskrem;
 • vask kun med kaldt vann;
 • plukk opp myke rengjøringsmidler;
 • sunn mat og unngår dårlige vaner vil vende tilbake til ditt lille ansikt et sunt, strålende utseende;
 • Unngå turer til solarium, spesielt etter kosmetiske prosedyrer;
 • pass opp for langvarig eksponering for sollys;
 • overvåke helsen til hele kroppen;
 • Bruk kun høy kvalitet dekorative kosmetikk.

Hjemmelagde masker fra forstørrede porer, oppskrifter

Masker gir hurtige resultater i stomata-innsnevring. De brukes 1-2 ganger i uken, forårsaker 15-20 minutter. Skyll forsiktig med rent vann etter bruk. Det er ikke nødvendig å bruke de kjøpte masker, de folkeoppskrifter som følger med nedenfor, håndterer problemet effektivt.

Frukt og grønnsaker masker

Nesten enhver frukt og grønnsaker er egnet for å begrense stomata, men det er å foretrekke å velge produkter med høyt innhold av tanniner. De eliminerer ikke bare gradvis problemet, men lindrer også irritert hud, nærer, kompenserer for mangel på vitaminer.

Myke frukter, grønnsaker og bær anbefales å bli knust til en tilstand av potetmos, forsiktig på ansiktet og dekselet med gasbind. Faste produkter ruller i kjøttkvern eller gni. Som råvarer vil nærme seg:

 • tomater, agurk, poteter;
 • appelsinmasse, eple, banan;
 • jordbær, kiwi, fersken;
 • granateple, kirsebær plomme, kvede.

Advarsel! Hvis du føler deg ubehag eller brennende følelse, må du straks vaske det med vann. Ikke ta komponenter som du er allergisk overfor.

Til de beskrevne komponentene er det akseptert å legge til hvithvite, havremel. Disse ingrediensene bidrar til å stramme huden og holde stomata lukket i lang tid.

For å lage en oransje maske trenger du 1 frukt og 1 egghvite. Kryss av pulpen i oransje ved hjelp av en tolkushka eller kjøttkvern. Til oppslemmingen legg til egg pisket i skum. Legg forsiktigt på ansiktet, og dekk med gasbind. Etter 15 minutter, fjern rester og skyll med varmt vann. Ingenting komplisert! Andre masker basert på frukt, grønnsaker og bær er tilberedt på samme måte.

Leirebaserte masker bidrar til å rense, matte og redusere porøsiteten raskt. Strukturen av leire lar deg absorbere avfallsprodukter fra celler.

Leire blandes med mineralvann, forsyner forsiktig væske. Du bør få en konsistens med tykk krem. Leireblandingen påføres i 15 minutter og vaskes deretter av.

Det er flere tillegg til denne grunnleggende oppskriften:

 • en teskje glycerin, fennikel olje eller peppermynte (bare et par dråper);
 • en teskje sitronsaft, 2 dråper tea tree olje (lavendel, oransje, bergamot, grapefrukt);
 • eggeplomme;
 • melk, whey;
 • protein.

Tips! I stedet for mineralvann, kan du ta en urteinfusjon eller brygget grønn te uten dufter.

Gelatin er rik på naturlig kollagen. Det trenger dypt inn i lagene av epidermis, trekker ut det akkumulerte smusset, kompenserer for kollagenmangel, strammer ansiktskonturen, fjerner sorte prikker.

Det er viktig ikke bare å ordne gelatinebasen riktig, men også å bruke den. Det brukes langs massasjelinjene. Legg ned og la det tørke. Fjern behovet etter å ha returnert gelatin til sin opprinnelige tilstand. For å gjøre dette, hold ansiktet over en beholder med varmt vann eller deksel med et varmt håndkle. Deretter vaskes med varmt vann og påfør en fuktighetskrem.

Sett et spiseskje gelatin i et glass vann. Vent på opptaket av væsken. Oppløs geléet i et vannbad eller i en mikrobølgeovn. Etter avkjøling til en behagelig temperatur, fortsett til applikasjonen. Til dette grunnlaget kan du legge til sitron, appelsin, agurkjuice eller bruke melk i stedet for vann. Innføringen av pisket protein, smeltet honning, to tabletter av knust aktivert karbon, en spiseskje glyserin, forbedrer effektiviteten av produktet.

Havregrynsmaske

For å rengjøre, stram konturen og mettet dermis med næringsstoffer kan havremelmaske. Å forberede grunnleggende vil trenge havremel. De er grundig malt i en kjøkkenprosessor til en tilstand av mel. Fortynn med vann eller melk til en tykk slurry.

Tips! Det er mulig å berike et grunnlag med sitronsaft, brus, kefir, vitaminer, introduksjon av fruktpuré.

Etter grundig blanding, bruk med en vattpinne. Det bør vente på tørking og skyll deretter med varmt vann.

Forbered en avkok fra samlingen av urte råvarer - lind, kamille, elderbær, furuskudd. To spiseskjeer av råvarer, hell et glass kokende vann, la i 15 minutter, belastning. Kryss mandelene, du trenger en spiseskje av ingrediensen. Løs opp mandelmel med varm urtekok, legg til en teskje havregryn og 5 g honning. Sug verktøyet på ansiktet i en halv time, vask med kaldt vann.

 • kalkblomst - 1 spiseskje;
 • et halvt glass kokende vann.

Brew råvarer og sett på en liten brann. Fordamp til tilstanden "kondensert melk". Hold den varme basen i 15 minutter, fjern den med en bomullspute og vask.

Egnet for fading derma. Utarbeidet på grunnlag av oppvarmet melk, havsalt, potetstivelse og honning. Alle komponenter er tatt i like store mengder, blandet til en pasty-tilstand. Legg ut massen i lag, suge i 25 minutter.

Svartbrødsmaske

Ta 100 gram svartbrød av høy kvalitet. Fjern skorpen, hell et glass kokende vann over det. Etter avkjøling til en behagelig temperatur, mash og sett krummen i 15 minutter.

Vær oppmerksom! En slik komponent som egghvite kan trygt legges til enhver oppskrift eller brukes uavhengig av hverandre. Skum tåler tørking.

anmeldelser

Flere vurderinger av personer som har prøvd ulike måter å eliminere porøsitet.

Natalia oppdaget gelen Pores No More fra dr.brandt. Kvinnen har en liten grad av porøsitet og bruker stadig gelen til å lukke stomata. Hun bemerket den lette tekstur og gode resultater.

Victoria lærte sin bestemor å bruke pisket protein med en dråpe sitronsaft for å rengjøre dermis. Selv som en tenåring opplevde jenta konstant ulempen med en overflod av akne og akne. Stabil bruk av egghvide førte raskt dermis tilbake til normal.

Catherine prøvde mange muligheter til å skjule en meget stor porøsitet i nesområdet. Kvinnen bestemte seg for å bli hos konsultatøren. Spesialisten anbefalte henne å bruke den nyeste teknikken - plasmalifting. Nå anbefaler Natalia alle vennene sine til å bruke denne metoden for behandling.

Forstørrede porer på ansiktet kan forvride bildet ditt, men nå vet du hvordan du kan bli kvitt dem. Det gjenstår bare å velge et verktøy for sjelen og lommeboken og gjenvinne tilliten. Ikke glem å opprettholde en sunn livsstil og skinn med skjønnhet!

Flere Artikler Om Typer Acne