Hver person minst en gang i sitt liv møtt med akne, svarte prikker, forskjellige betennelser i ansiktet. Bare hvis noen lider av hudproblemer svært sjelden, fører andre stadig den utrettelige kampen mot ren epidermis. Svarte prikker (comedones) er åpne porer fylt med fettete fett, støv, epitelpartikler. Det er ikke lett å håndtere sorte prikker, men med riktig tilnærming kan du fortsatt slå dem. I denne artikkelen lærer du hvilke svarte prikker, hvordan de dannes, og hvordan du blir kvitt dem en gang for alle.

Årsaker til svarte flekker

Menneskeskinn utfører mange viktige funksjoner. Porer er nødvendig for å utstråle svette og sebum. Sebum er en svært nødvendig hemmelighet som blir utskilt for å beskytte huden mot å tørke ut. Det er bevist at folk med fet hud alder mye senere - konstant fuktighetsgivende tillater ikke rynker å virke til sist.

Men overdreven utsöndring av fettete fett fører til ubehagelige konsekvenser - huden blir skinnende, oljeaktig skinn vises, som ikke ser veldig pent ut. I tillegg er huden dekket med et tykt lag av sitt eget fett, ikke mottatt nok oksygen. Men det viktigste er tette porene. Sebum er produsert i så store mengder at det ganske enkelt ikke har tid til å bli distribuert over overflaten av huden. Hvis du ikke skreller, tillater ikke det øvre laget av epidermis at sebumet går ut, fettet samler seg i porene, strekker det. Hvis en mikrobe eller bakterie er inne, fører det til en inflammatorisk prosess, et stort antall hvite blodlegemer og en purulent akne. Hvis det ikke finnes patogener inne i porene, komonene eller svarte prikkene, vises. De blir svarte etter oksidasjon med oksygen. Det kan sies at fet hud og økt sekresjon av talg er hovedårsaken til utseendet på svarte flekker. Men hvorfor begynner huden å produsere fett aktivt? Her er noen faktorer som kan utløse det aktive arbeidet i sebaceous kjertlene og fremveksten av komedoner.

 1. Hormonale forstyrrelser i kroppen. Ofte observeres akne og svarte flekker hos ungdom. Dette er ikke overraskende, under pubertet begynner kroppen å produsere mange feromoner og talg, som i naturen er nødvendig for å tiltrekke seg en partner. Selv lukten av svette hos ungdom i puberteten blir spesielt skarp. Huden kan bli overdreven oljeaktig under graviditet, før menstruasjonssyklusen hos kvinner, mens du tar hormonelle legemidler. Enhver feil i det endokrine systemet, enhver hormonell ubalanse kan føre til lignende konsekvenser.
 2. Feil hudpleie. Dette kan inkludere både analfabeter og overdreven omsorg. Den første feilen er bruk av kosmetikk av lav kvalitet som tetter porene. Eiere av fet hud bør forlate grunnlaget, spesielt i den varme sesongen. Den andre feilen er fraværet av peeling. Oljete hud som ingen andre trenger å skrubbe. Hvis du ikke fjerner det øverste laget av døde hudskalaer, vil sebum samle seg inne i porene, noe som fører til utvidelse og komedoner. Den tredje feilen er bruken av alkoholbaserte produkter for fet hud. Slike produkter tørker det øverste laget av epidermis, uten å påvirke talgkjertlene. Dette fører til at huden tørker og begynner å produsere talg med enda større aktivitet. En slik ond sirkel er oppnådd. En annen feil i omsorg for fet hud er overdreven og permanent rensing. På huden er det et beskyttende lag av en viss surhet. Og ved konstant vannprosedyrer blir dette laget fjernet. Huden begynner å produsere fett aktivt, for i det minste å beskytte seg selv. Dette fører til økt aktivitet av talgkjertlene. Nå er du overbevist om at du må ta vare på fet hud veldig kompetent.
 3. Power. Renheten av huden vår avhenger av hva vi spiser. Hvis du spiser mye fet, søt og karbohydrat mat, kan du ikke engang drømme om en jevn hud uten akne og komedoner. Tross alt er ansiktet en indikator på tarmhelsen. Svært ofte er svarte flekker et resultat av langvarig forstoppelse, matforgiftning. Aktiviteten til sebaceous kjertlene kan også være forbundet med mangel på vitaminer og sporstoffer. Spis naturlig mat, spis mer grønnsaker og frukt i rå form, drikk multivitaminkomplekser i løpet av beriberiperioden, bli kvitt forstoppelse, og så vil tarmene være takknemlige for deg.
 4. Eksterne faktorer. Komedoner kan dannes på grunn av dårlig luftkvalitet. Hvis du lever i et fuktig klima, er dette fulle av aktiviteten til talgkjertlene. Svært ofte ser komedoner og ål fram når miljøet er skittent, dette kan skje i industriområder, når ulike gasser og støvpartikler slippes ut i luften.
 5. Genetikk. Hudtype, samt tendensen til akne og svarte flekker, er genetisk overført. Erftighet spiller en viktig rolle i dette problemet.

I tillegg kan aktiviteten til talgkjertlene øke i stressende situasjoner - adrenalin akselererer mange prosesser i kroppen. Et vanlig forbruk av nikotin og alkohol fører til en forandring i den kjemiske sammensetningen av fettete fett, noe som fører til tilstoppede porer. Det er veldig viktig å finne ut årsaken til de svarte prikkene, dette vil hjelpe deg med å forhindre at de kommer igjen. Hvis de sorte prikkene allerede pryder huden, må du bli kvitt dem. Dette vil hjelpe mekanisk rengjøring, utført av alle reglene.

Hvordan fjerne sorte prikker

For å kvitte seg med svarte prikker må du gjøre en mekanisk rengjøring. For dette er huden pre-dampet, lett peeling er ferdig, deretter rengjøring, behandling og innsnevring av porene. Vi beskriver prosessen mer detaljert.

 1. Til å begynne med trenger huden å bli dampet slik at den blir myk og smidig. Dette er et veldig viktig stadium, siden det vil være ganske vanskelig å ekstrudere sorte prikker uten damping. I mange skjønnhetssalonger er det en spesiell enhet - dampbåten. Hvis du gjør prosedyren hjemme, kan du bruke "tjenestene" til vanlig vask. Samle varmt vann inn i det, erstatt et varmt dampende ansikt, og dekk deg selv med et teppe eller et deksel slik at dampen er mer konsentrert. Hvis det er akne og andre betennelser, i stedet for vanlig vann, bruk calendula decoction - den har en bakteriedrepende egenskap.
 2. Etter damping må du lage en lett peeling. For å gjøre dette, bland i en liten bolle, sitronsaft, mandel eller ferskenolje og naturlig kaffe. Påfør blandingen på ansiktet, la i 5 minutter. Når sitronsaft myker og korroderer det øvre keratinøse lag av huden, må du forsiktig massere huden. Kaffekorn er de minste slipende partiklene som utfører mekanisk rengjøring. Olje nærer og fukter epidermis, reduserer friksjon. Slike skrubbing gjør at du kan fjerne det øvre laget av epidermis, som forhindrer fjerning av sebaceous plugger.
 3. Når huden er dampet og det øvre laget er trygt fjernet, kan du fortsette med å fjerne sebaceous plugger umiddelbart. Det er best å bruke et spesielt instrument for prosedyren, som bare klemmer comedones uten å skade huden. Hvis det ikke finnes et slikt verktøy, klem de svarte punktene med fingrene, men gjennom en ren klut, slik at neglen ikke skader den delikate epidermis. Etter damping er huden veldig myk og smidig - du trenger ikke å gjøre spesiell innsats. Mindre trykk vil være nok til at korken selv kommer til overflaten.
 4. Etter det er det nødvendig å desinfisere huden med en alkoholholdig lotion. Du kan vaske ansiktet med avkok av kalendula, som vi brukte til damping. På denne tiden er huden mest utsatt for ulike masker - porene åpnes og effekten av medisinske masker vil være maksimal. Du kan legge på huden kefir, agurkmasse, en komprimering av urte avkok, honning, egg. Dampede porer er en fruktbar jord, du kan ta et øyeblikk og bruke en fuktighetsgivende og nærende maske på huden din.
 5. Det siste stadiet gnider huden med isbiter. Dette må gjøres for å begrense de rensede porene. Ellers vil forstørrede porer igjen akkumulere talg.

Dette er en detaljert algoritme for å kvitte seg med svarte flekker og dyp rensing av huden. Det er imidlertid mange flere oppskrifter som kan hjelpe deg i kampen mot komedoner.

Masker mot svarte prikker

I kampen mot svarte prikker kan du bruke en rekke ferdige salver, kremer, kremer og masker. Imidlertid vet vi oppskriften på en effektiv gelatin og aktivert karbonrensende maske. Dette er den mest populære masken mot svarte prikker. Det eliminerer pålitelig fettpropper uten mekanisk innvirkning.

For å forberede det, løsne en spiseskje gelatin med en liten mengde vann og la det stå på et varmt sted. Når gelatinen svulmer litt, må du legge den knuste tablett med aktivt kull til det og blande grundig. Påfør preparert masse på ansiktet og la masken være helt tørr. Maskens struktur er slik at den etter tørking fjernes i ett stykke, og på innsiden kan du se små kolonner - disse er fettete plugger. Faktum er at gelatin penetrerer dypt inn i porene, griper sebum, aktivert karbon desinfiserer den indre overflaten. Når masken tørker, blir gelatin fjernet sammen med fettete trafikkorker - vi får høy kvalitet og dyp rensing av huden.

I tillegg til gelatine masken, er det også en salt-soda maske, som også effektivt bekjemper svarte prikker. Bland salt og brus, fortynn det resulterende pulveret med vann for å oppnå en slurry. Påfør den på den berørte huden. Soda forsiktig myker det fettete fettet i porene, og salt skyver det ut. Dette er et flott middel mot svarte prikker.

En annen effektiv oppskrift mot komedoner er kanel, honning og aloe juice. Bland alle ingrediensene i like store mengder og masser den resulterende massen av hudområdet med svarte prikker. La blandingen stå i en halv time og skyll deretter med varmt vann. Etter en uke med vanlig applikasjon, vil huden bli renere og jevnere, svarte flekker blir mye mindre.

Hvordan bryr seg huden for å unngå svarte flekker

Det er veldig bra å bruke spesielle striper mot svarte flekker, som kan kjøpes på apotek. De brukes på ren hud og fjern fettete plugger, som en gelatinøs maske. Vanligvis har disse stripene en viss form - for nesen, pannen, haken. Tross alt er disse sonene mest utsatt for dannelsen av sorte prikker.

Hvis alle disse metodene ikke hjelper deg å bli kvitt sorte prikker, og antallet deres øker stadig, er det bedre å se en lege. Kanskje er denne tilstanden et signal om alvorlige hormonforstyrrelser i kroppen. Hold huden frisk, og det vil reagere på deg med renslighet og glatthet!

Hvordan bli kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme

Rent, friskt ansikt - kort av en kvinne. Hud med svarte flekker indikerer utilstrekkelig omsorg eller forstyrrelse av kroppen (hvis det er mange). Alle som har opplevd effekten av økt talgproduksjon, bør vite hvordan å kvitte seg med svarte flekker i ansiktet hjemme. Og ikke bare bli kvitt, men ikke la dem skje i fremtiden.

Komedoner (svarte prikker i ansiktet og kroppen) vises som et resultat av akkumulering av døde celler, støv, sebum og porene clogging. Så bare en tanke bekymret: hvordan bli kvitt det raskt og helst en gang for alle.

Årsaker til komedoner

 • Utilstrekkelig hudrensing

Hvis du glemmer eller er lat for å vaske av sminke, støv og smuss akkumuleres i porene. Dette er resultatet av små svarte flekker og akne.

 • Overdreven rensing

For mye vask og desinfeksjon er skadelig for det beskyttende laget av epidermis. Hvorfor? For ren hud er forsvarsløs mot nye bakterier. Dette er et problem, et tegn på angst for huden. Sebaceous kjertlene utskiller talg med dobbel kraft. Resultatet - tette porene og svarte prikker.

 • Hormonal ubalanse

Månedlig, graviditet, endokrine systemproblemer fremkaller økt talgproduksjon, noe som fører til tilstoppede porer.

 • underernæring

Fettmat, overdreven forbruk av søtsaker, røkt kjøtt, alkohol påvirker de metabolske prosessene i huden negativt.

 • Dårlige vaner

Røyking reflekteres først og fremst på ansiktet. Huden reagerer raskest på å ta og kreftfremkallende stoffer i sigaretter. De kan forårsake betennelse.

 • Substandard kosmetikk

Vi vil ikke oppdage Amerika at kosmetikk skal være av høy kvalitet og dermatologisk testet. Tvilsomme rettsmidler har en tendens til å akkumulere i porene og ikke helt vasket av med tonics og lotions.

 • Fet sjampo eller balsam

Hvis du er bekymret for komedoner, vær oppmerksom på hva du vasker håret ditt med. Rester av fett sjampo eller balsam kan falle på huden (panne, nakke) og forårsake betennelse i epidermis.

 • Midler som ikke er egnet for hud

Og det skjer. Det er viktig å spore dette mønsteret og endre tonalbasis eller for fet eller ikke nok fuktighetskrem. Det anbefales å bruke spesielt utvalgte produkter som passer til din hudtype.

Hva bidrar til å fjerne svarte prikker: populære metoder

 1. Mekanisk fjerning Øvelse i salonger. Hvis du bestemmer deg for en slik prosedyre, stol på huden din til en bevist mester. Tross alt innebærer metoden manuell rengjøring.
 2. Profesjonell salongrengjøring. Vakuum, laserfjerning, syre peeling er effektiv mot svarte flekker. Det er imidlertid kontraindikasjoner.
 3. Masker og scrubs. Essensen av disse prosedyrene er å skrelle døde hudceller av epidermis, "trekke ut" og lette komedoner.
 4. Par. En rimelig og effektiv hjemme rengjøringsmetode, som er å åpne porene og fjerne smuss fra huden.

Hjemmetoder og oppskrifter fra sorte prikker

Før du bruker blandingen på ansiktet, kontroller om du er allergisk mot komponentene. Legg produktet på håndleddet. Hvis det ikke oppstår en allergisk reaksjon, gjelder det trygt på ansiktets hud.

dampende

 1. Vask hendene først og desinfiser dem med alkohol for å hindre at bakterier kommer inn i de åpne porene.
 2. Steam ansikt over avkok av urter eller vanlig kokende vann. Husk at vann skal være behagelig. Kjernen i prosedyren er at porene åpner og begynner å "puste".
 3. Det anbefales å utføre prosedyren i 20 minutter.
 4. Når du er ferdig, tørk huden med sitron - det vil bidra til å begrense porene.

ekstrudering

 1. Det raskeste rådet om hvordan du kvitte seg med sorte prikker er manuell fjerning. Husdamphud, gnidd med hydrogenperoksid eller et stykke sitron.
 2. Fingre (ikke negler, hvor utenlandske bakterier bosetter seg!) Klem forsiktig de svarte prikkene.
 3. Etter prosedyren behandles huden med peroksid, sitron.
 4. Dag gjelder ikke sminke.

Naturlige masker og skrubber

Gaver fra naturen renser huden fra komedoner, og tar vare på sin skjønnhet og elastisitet. Hvis du vil vite hvordan du kan kvitte seg med svarte flekker hjemme, kan du bruke naturlige produkter: brus, salt, kefir, egg, leire, sitron, havremel, honning, sukker, kanel, kakao, gelatin, grønn te, olivenolje, aktivert trekull. På grunnlag dannes mirakuløse masker og skrubber. Ingredienser kan brukes både individuelt og i kombinasjon med andre komponenter.

Soda og salt

For tørr hud, bruk forsiktig. Soda reduserer betennelse og salt fjerner giftstoffer.

 1. Rumble ansikt.
 2. Bland salt og brus i like deler.
 3. Gni blandingen inn i problemområdene ved hjelp av en bomullssvamp ved bruk av milde sirkulære bevegelser.
 4. Vask masken med kaldt vann.
 5. Påfør en lett beroligende krem.

Soda og vann

 1. Ta brus og salt, bland.
 2. Søk om en halv time på området med svarte prikker.
 3. Vask ansiktet med kaldt vann.

Soda og Havregryn

 1. Hold ansiktet ditt over dampen.
 2. Bland flakene med brus (1 ss. Skje med 1 ts.).
 3. Legg til kefir på skrubbe.
 4. Gni i en sirkelbevegelse i de sorte prikkene i 2 minutter, vask deretter.

Anti-inflammatorisk produkt med helbredende egenskaper. Naturlig antiseptisk.

 1. Varm en liten mengde honning i mikrobølgeovn.
 2. La honningsmasken stå i 15 minutter, skyll deretter.

Honning og sitron

 1. Finhakk et stykke sitron.
 2. Legg til 1 skje honning.
 3. La være å handle i 10-15 minutter.
 4. Skyll grundig.

Honning og kanel

 1. Ta 1 spiseskje kanelpulver og bland med 2 ss honning.
 2. For å utvide porene, hold ansiktet over dampen.
 3. Litt massasje huden i ansiktet, skyll.

Honning og grønn te

 1. 1 ss. l. honning og grønn te blandes med 1 ts. eple cider eddik og 2 liter. sukker.
 2. Påfør ansiktshuden i en halv time.
 3. Vask ansiktet ditt

Salt og sitron

Sitron er en naturlig blekemiddel.

 1. Kombiner salt og sitronsaft i samme mengder.
 2. Påfør produktet til problemområdet.
 3. Hold til helt tørr. Vask ansiktet med kaldt vann.

havreflak

Havregryn inneholder mange nyttige vitaminer og mineraler, en "børste" som feier dyp hud fra huden.

 1. Kryss et par skjeer med havremelflak og legg til vann.
 2. Spred blandingen i en sirkulær bevegelse i komedoner.
 3. Hold masken i en halv time. Vask av.

Egg, sukker og sitron

 1. Pisk protein av ett egg med sukker og 1 ss. l. sitronske.
 2. Påfør blandingen på ansiktet i 15 minutter.
 3. Vask ansiktet ditt

kefir

Melkesyre bekjemmer hudkontaminering ved dypt rensing av huden.

 1. Bruk kefir på det svarte punktområdet. La i 20 minutter.
 2. Skyll med kaldt vann.

Gelatin og melk

Aktivt karbon kan også legges til masken.

 1. Bland i like deler gelatin og melk. Varm i et vannbad til en slurry.
 2. Påfør ansiktet i to lag. Den andre - etter at den første tørker.
 3. Hold masken i 20 minutter. Vask av med vann ved romtemperatur.

Aktivert karbon

Kull - en naturlig absorberende, fjerner skadelige stoffer, giftstoffer og slagger som har akkumulert i lagene av epidermis. For tørr og kombinasjonshud blir et fermentert melkeprodukt tilsatt i stedet for vann.

 1. Fire tabletter av aktivert karbon knuses i pulver.
 2. Tilsett kokt vann ved romtemperatur, bland.
 3. Påfør til sone av komedoner. La blandingen tørke.
 4. Skyll av rester av kull grundig.

Leire og aktivert karbon

 1. Pulver flere tabletter av trekull.
 2. Ta blandingen til en slurry-tilstand ved å legge til en skje med leire med vann.
 3. Påfør problemområder i 20 minutter.
 4. Vask av med vann.

Kakao og Olivenolje

 1. Bland kakaopulver (2 ss) med brunt sukker.
 2. Legg til et par teskjeer olivenolje.
 3. Påfør blandingen til det dampede ansiktet. Gni lett inn i problemområder.
 4. Skyll med kaldt vann.

Tannkrem og salt

 1. Bland 4 deler tannkrem med 1 del salt.
 2. Påfør blandingen på et fuktig ansikt.
 3. Hold i 5 minutter. Vask av med vann.

Hvordan lage og bruke masker, se på videoen.

Forebygging og tips

 1. Fjern alltid sminke før sengetid.
 2. La huden din hvile - gå uten sminke.
 3. Bruk kosmetikk av høy kvalitet.
 4. Rengjør huden 2 ganger i uken.
 5. Tørk ansiktet og nakken med avkok av urter og isbiter.
 6. Lag en sitron-agurk tonic og tørk ansiktet med det etter vask.
 7. Ikke bruk såpe og lotioner som inneholder alkohol - de tørker ut huden og forårsaker økt talgkirtler.
 8. Om morgenen og kvelden vaske med kaldt vann.
 9. Ikke rør ansiktet med skitne hender.
 10. Drikk 2 liter vann per dag.
 11. Få nok søvn. Ansiktet sparer i seg selv tretthet.
 12. Spis en naturlig, rik på vitaminer mat.

Bare systematiske hudpleieprosedyrer, kombinert med et balansert kosthold, kan gi det ønskede resultatet på lang sikt. Øyeblikkelig folkemessige rettsmidler for å kvitte seg med sorte prikker er vanskelig. Men vurderinger sier at dette er ekte. Sjekk på deg selv?

Hvordan bli kvitt svarte flekker på ansiktet?

Mange mennesker står overfor et slikt problem som svarte flekker på ansiktet deres. Og dette gjelder ikke bare tenåringer. De fleste av oss bor i byen, og her støv, smuss, eksosgasser. Kvinner bruker kosmetikk, noe som betyr tette porene og det har en negativ effekt på ansiktet.

Hvor kan svarte flekker være? De kan være på pannen, nesen, haken, auriklene, og kan også være på baksiden. Kan jeg bli kvitt dem hjemme?

På vår hjemmeside kak-sdelat-vse.com vil vi fortelle deg hvordan du skal håndtere et slikt problem, hvordan bli kvitt svarte punkter i ansiktet.

Svarte prikker. Hvordan bli kvitt hjemme?

1. Vasking.
2. Lotion eller tonic.
3. Rengjøringsstrimler.
4. Maskefilm.
5. Skrubbe.
6. Kosmetisk verktøysløyfe (Uno skje).
7. Riktig sminke.
8. Kroppsvekt.

1. Vasking.

Den første regelen er å vaske to ganger om dagen. Morgen og kveld, før sengetid. Hva? Hvem er mer sånn. Til salgs mye kosmetikk: gel, skum, mousse. Påfør sminke på ansiktet eller først i håndflaten, og fordel deretter over hele overflaten av ansiktet. Du kan også vaske ørene dine. Skyll deretter av med vann. Denne hudpleie skal utføres regelmessig.

2. Lotion eller tonic.

For rensing kan ansiktet påføres lotion (tonic). Dette er en væske som påføres på en bomullspute, og deretter tørker du ansiktet, ørene. Problem hud trenger konstant omsorg og omsorg. Apoteket har en serie medisinsk kosmetikk basert på salicylsyre.

3. Rengjøringsstrimler.

Effektiv rensing med nesebåndene. Det er hvitt, det er svart, forskjellen er at det ikke er bedre bruk. Effekten er umiddelbart på ansiktet. De blir brukt enkelt. Vi vasker ansiktet, så fukker vi litt på stedet der vi vil bli kvitt svarte flekker, som for eksempel nesen. Vi fjerner beskyttelsesfilmen fra stripen og legger den på nesen. De har en viss form og passer perfekt på nesen. Vi husker tiden og gjør husarbeidene våre. Løft deretter spissen og fjern den skarpt. Hvis du ser nøye på stripen, kan du se de mørke "pinnsvinene". Rengjøringsstrimler fungerer bra.

Ikke overalt de selges, men du kan søke i nettbutikker og apotek. For noen kan det virke som at prisen er høy for noen få stykker. Hvis du fortsatt ikke har funnet, foreslår vi å lage rengjøringsstripene selv. Og her er maskeoppskriften. Ta et egg, bryte og skille den hvite fra eggeplommen. Vi trenger protein. Flytt den til en liten bolle. Ta deretter en pensel og søk på problemområder, som for eksempel nesen. Deretter setter vi et serviett på toppen, slår av overskudd og bruker på nytt protein. Omtrent 15-20 minutter holder alt. Deretter herdes det og ligner en skorpe. Fjern og se de svarte prikkene på servietten.

4. Maskefilm.

Ikke mindre effektiv - denne maskefilmen. Det er forskjellige produsenter, men alle har samme betydning. Påfør masken på ansiktet, unntatt huden rundt øynene. I begynnelsen har den en flytende tekstur. Så tørker den gradvis ut på ansiktet, og det er en følelse av tetthet i huden. Etter en stund skyter vi. Masken trekker ut alle de mørke porene.

Av ulempene med denne metoden for rensing er ansiktet lukten. Sammensetningen inneholder ofte alkohol, parfymer og fargestoffer. Men det er mulig å lide litt for skjønnens skyld.

5. Skrubbe.

Skrubbe - en annen assistent i kampen for et rent ansikt. Det er en skrubbe for kroppen, bena, og det er for ansiktet. Den inneholder små partikler som renser ansiktet. Rensing er ikke veldig effektiv, men i kombinasjon med andre midler, effektiv.

Det finnes mange typer skrubb tilgjengelig. Det er en oljeaktig basis, det er vanskeligere å vaske av dette. Det er de som ligner syltetøy eller dessert og virkelig vil spise dem. Selv deres utseende, de er oppløftende. Og alle har en vakker parfyme. Derfor er det en hyggelig aromaterapi.

6. Kosmetisk verktøysløyfe (Uno skje).

Profesjonelle beauticians bruker et verktøy for å rense porene for å lese ansiktet. Metallstang, tips er forskjellige, for eksempel en løkke. På den ene siden er det rett, på den annen side er det mindre i form og buet.

Ta en stor løkke til nesen og trykk litt, de svarte prikkene kryper straks til overflaten. I form, ligner de ormer. Vi tar dem ut av løkken og tørker dem på serviet.

Liten løkke. Bytt løkken slik at den sorte prikken er inne i løkken. Vi beveger oss fra topp til bunn og den svarte prikken kommer ut fra under huden. Det samme prinsippet fungerer Uno skje.

Vi anbefaler ikke å ta et kosmetisk verktøy med et tips i form av en nål. Noen pierce dem med en prikk for innholdet å gå ut. I utgangspunktet, når de presses, kommer de ut godt og nålen her trenger ikke brukes i det hele tatt. I tillegg skader det alvorlig huden. En slik sløyfe eller skje Uno perfekt hjelpe med å bli kvitt akne på ryggen.

Etter mekanisk rensing blir ansiktet rødt, fordi det er litt stress for ham. Derfor, vær sikker på å gjøre en massasje. Deretter skal du bruke en panthenolbasert beroligende krem. Du kan bruke et budsjett krem ​​kalt Clearwin, en krem ​​for flekker og arr, kostnaden er 80 rubler. Det lindrer rød akne og klipper raskt med flekker og arr. Hvis det er det, bruk deretter en krem ​​med kjøleeffekt.

7. Riktig sminke.

Mange jenter legger på huden en feit krem, så grunnlaget, etter pulveret og rødmen. Dette lagkake og fører til svarte prikker. Det er også verdt å studere kremets sammensetning for ansiktet bedre, bedre når det er skrevet på russisk og vannbasert. Se hvordan huden din reagerer på forskjellige måter, og hvis den ikke passer deg, så gi den bort for søtsaker på gratisannonser.

Kommer hjem, vask først kosmetikk. La huden din hvile. Ikke gå i seng med sminke på ansiktet ditt.

8. Kroppsvekt.

Du må se på vekten og ikke kjøre den. Overvekt er et problem for hele kroppen. Det fører til at huden i ansiktet er fet, de sebaceous kjertlene jobber hardt og svarte flekker vises på ansiktet. Hvis du ikke fjerner de sorte prikkene, kan det danne røde kviser, det ser enda verre ut, og det er vanskeligere å fjerne dem.

Svarte prikker er ofte hos ungdom, mange av dem er hos menn og litt hos kvinner. Riktig ernæring, sunn vekt, unngå skadelige vaner, rengjøring av ansiktet på ulike måter, bruk av kosmetikk med naturlig sammensetning - alt dette gir sammen en positiv effekt og myk og vakker hud. Det er bedre å ikke gjøre manuell rengjøring, fordi små arr kan forbli fra neglene, men de passerer raskt.

I vår artikkel på nettstedet kak-sdelat-vse.com fortalte vi hvordan å bli kvitt svarte punkter i ansiktet. God ansiktshud er din bekymring! Vi vil vise deg hvordan du gjør det bedre. Følg alle instruksjonene og hudpleie vil være din fornøyelse!

Med vennlig hilsen
kak-sdelat-vse.com

Video. Svarte prikker. Hvordan bli kvitt hjemme?

Under opptaksprosessen.

Hvordan bli kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme?

Svarte prikker er et vanlig problem som gir et ansikt et forsømt utseende.

Faktisk er disse porene som er tilstoppet med en blanding av fett og keratin. Når overflaten lokaliserer komedoner, begynner de å interagere med oksygen, noe som senere fører til oksidasjon.

Mange mennesker er interessert i hvordan du fjerner sorte prikker hjemme.

Hudpleie regler

For å redusere sværhetens sværhet og forhindre utseende, må du følge nøkkelreglene for hudpleie:

 1. For å normalisere metabolske prosesser, anbefales det å drikke minst 2 liter vann hver dag.
 2. Av stor betydning er en full søvn. Under resten av stoffet blir det effektivt rengjort av giftige stoffer. Brudd på søvnmodus provoserer opphopning av slagge under dermis, og fremkaller dannelsen av komedoner og akne.
 3. Du må spise fullt og balansert. I stedet for raffinerte produkter anbefales det å bruke frisk og naturlig.
 4. Hver kveld anbefales det å fjerne resterende kosmetikk og urenheter fra hudoverflaten. Spesiell oppmerksomhet bør tas opp til problemområder. Ikke forsøm myke scrubs.
 5. Minst en gang i uken skal huden dampes ut. For å gjøre dette kan du bruke spesielle kompresser, bad eller parafinbad. Takket være dette kan du kvitte deg med fete trafikkorker.
 6. Dermatologer anbefaler lokalt å bruke varme masker 1-2 ganger i uken. De vil gi huden effektiv rensing og fylle den med nyttige stoffer.

Systematisk bruk av gunstige renseprosedyrer vil raskt fjerne de svarte prikkene og redusere alvorlighetsgraden av betennelse. Dette vil forhindre dannelsen av sår og spredning av smitte i ansiktet.

For prosedyren kan du bruke hjemmelagde formuleringer eller bruke profesjonelle verktøy. Det er viktig å kontrollere deres sammensetning - oljer, konserveringsmidler og dufter fører til tilstopping av porene, noe som provoserer dannelsen av komedoner.

Hemmeligheter for å rense huden

Mange mennesker er interessert i hvordan å rengjøre ansiktet fra svarte flekker hjemme. Den viktigste måten å løse dette problemet på er å rense ansiktet.

Bare systematisk fjerning av komedoner vil bidra til å gjøre huden jevnere og mer attraktiv.

Den enkleste metoden som bidrar til å få ut de sorte prikkene, er å ekstrudere dem. Dette kan gjøres selvstendig, etter regler for desinfeksjon.

Imidlertid anbefales pre-face å forberede. For å utvide porene og fjerne fettplugger, må du dampe huden.

De viktigste dampprosedyrene omfatter følgende:

 1. Dampbad - i en liten beholder må du varme vannet og legge til en skje av vegetabilske ingredienser. For dette formålet, perfekt salvie, kamille, St. John's wort. Du må også legge til en dråpe essensiell olje av sitron, eucalyptus eller tea tree. Deretter kan du lene seg over pannen, dekke hodet med et håndkle og puste varm luft i 15 minutter.
 2. Hot masker - for dette formål må du bruke ferdige formuleringer som har en dampeffekt. Disse inkluderer en varm skrubbe, en maske med blå leire, spesielle dampstrimler.
 3. Et besøk på badet eller bruken av varme kompresser. Under slike prosedyrer åpnes porene under påvirkning av vann og damp. For å øke effektiviteten av økten, bør flere manipulasjoner kombineres samtidig. Kamilleavkok kan brukes som komprimering. For å gjøre dette, er det nødvendig å fukte gasbindet brettet i flere lag og legge det på ansiktet.

Etter å ha dampet huden, bør de sorte prikkene forsiktig presses ut. For å gjøre dette, vask hånden, pakk fingrene med en steril klut og fukt med hydrogenperoksid.

Det anbefales å fjerne bare de ålene som lett kan nås. For å gjøre dette, trykk bare på de svarte punktene på begge sider.

Hvis visse komedoner ikke kunne fjernes umiddelbart, anbefales det å forlate dem. Overdreven innsats kan forårsake betennelse.

Behandlet hud kan tørkes med salicylsyreoppløsning. Også et utmerket alternativ ville være en tonic for fet hud eller et ekstrakt som har strammende egenskaper.

Etter rengjøring bør du ikke bruke kosmetikk - huden skal hvile.

Svar på spørsmålet om hvordan du rengjør ansiktet av akne og svarte flekker i hjemmet, man kan ikke glemme lappen. Dette verktøyet er et utmerket alternativ til damping.

Det er limt på vingene og baksiden av nesen og forlatt for den tiden som er angitt i instruksjonene. Etter dette anbefales det at plasten raskt fjernes.

Slike striper kan gjøres med egne hender. For å gjøre dette, bland bare gelatin og melk og sett den resulterende blandingen i 10 minutter i mikrobølgeovnen. Det anbefales å bruke en varm masse på nesen, vent til den stivner og fjern filmen med sorte plugger.

Også hjemme, kan du bruke en spesiell enhet som virker som vakuum. Ved hjelp av en spesiell dyse opprettes et negativt trykk som sikrer at pluggen trekkes ut av porene.

Det er nødvendig å utføre rengjøring med ekstrudering en gang hver 1-2 uke. Ved hyppig avkobling er det risiko for porekspansjon, noe som bare vil forverre situasjonen. Damprensing er ganske akseptabelt å kombinere med andre metoder.

Effektive maskeoppskrifter

For å fjerne svarte prikker er det ganske mange effektive masker. De er veldig enkle å bruke og krever ikke en stor mengde kostnader. Det er nødvendig å velge midler med hensyn til personlige preferanser og individuelle reaksjoner i huden.

For å sjekke sammensetningen, må du ta en test for allergi - sett blandingen på håndleddet og la den gå i en halv time. Hvis rødhet eller brenning er fraværende, kan du velge denne oppskriften.

Soda maske med salt

Soda har sterke antiinflammatoriske egenskaper og behandler raskt irritasjon.

Salt er hovedbestanddelen i mange skrubber. Dette skyldes evnen til å fjerne toksiner og komoner fra de øvre lagene av dermis. Etter påføring blir ansiktets sammensetning lysere og mer ugjennomsiktig.

For å få masken til nytte må du utføre følgende handlinger:

 • rengjør og damp huden
 • bland i like deler salt og brus;
 • dypp en våt bomullsskive i blandingen;
 • å behandle de berørte områdene av dermis i sirkulære bevegelser, uten å gjøre sterkt press;
 • vaske av sammensetningen, utfør prosedyrer for innsnevring av porene og påfør en passende krem.

Mask med havregryn og kefir

Havregryn inneholder mange næringsstoffer som huden trenger. Disse inkluderer vitaminer, proteiner, sporstoffer. Et slikt verktøy kommer inn i porene og sikrer fjerning av smuss.

Kefir har en beroligende effekt på irritert hud.

Hvis du vil bruke masken, må du utføre følgende handlinger:

 • ta 1 ss hakket havregryn, 1 teskje fint salt og litt borsyre;
 • bland den resulterende sammensetningen med kefir for å oppnå en kremaktig konsistens;
 • fordeler blandingen jevnt over ansiktet og la det gå for en kvart time;
 • våte fingre med en fin massasje av tett hud og vask med kaldt vann.

Mask med aktivert karbon og leire

For å raskt og effektivt rengjøre ansiktets hud, kan du bruke aktivt kull. Dette verktøyet har uttalt absorberende egenskaper. På grunn av dette gjør masken deg i stand til å fjerne akkumulert smuss og fett fra forstørrede porer.

Så, hvordan bli kvitt svarte prikker på nesen hjemme? For å gjøre dette, anbefales det å gjøre følgende:

 • rengjør og damp huden
 • slip 2 tabletter av trekull til en fin smuling;
 • legg til en spiseskje kosmetisk leire;
 • Hell i kaldt vann for å få konsistensen av rømme
 • Påfør komposisjonen på huden med en bomullspute og la den stå i 20 minutter.


Peeling særegenheter

Peeling anses som en annen populær prosedyre som hjelper med å rense porene. Takket være implementeringen, kan du svare på spørsmålet om hvordan du blir kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme om 1 dag.

Prosedyren består i den mekaniske virkningen av slipende partikler på det øvre laget av epitelet.

Rengjøring med peeling er kontraindisert for personer som har irritasjon eller betennelse på huden. Også en begrensning er tilstedeværelsen av åpne sår.

Havre skrubbe

For å utføre denne prosedyren, trenger du:

 • rengjør og damp huden
 • ta en spiseskje frokostblanding og en teskje sodavann;
 • legg til kefir, slik at massen har fått gjennomsnittlig tetthet;
 • Påfør ansiktet og utfør massasjebevegelser i noen få minutter.

Kakao skrubbe

Dette verktøyet er svært effektivt. Hvordan hjemme for å fjerne de svarte prikkene på nesen med det?

For dette trenger du:

 • bland 2 ss kakao og brunt sukker;
 • Hell 2 ss olivenolje og bland;
 • damp dermis og lett massasje ansiktet i 2 minutter, spesielt oppmerksom på problemområder;
 • vask ansiktet med kaldt vann.

Påfør huden scrubs trenger to ganger i uken. På grunn av dette vil det være mulig å unngå opphopning av forurensning i cellene i dermis. Dette vil være en pålitelig forebygging av komedones utseende.

Det er ganske mulig å takle sorte prikker selv. Takket være bruken av dampbad, rensende masker og skrubbe, kan du fjerne komedoner og gjøre huden vakrere.

Det er svært viktig å strengt følge prosedyrens regler og ikke utføre det hvis det er kontraindikasjoner.

Hvordan fjerne svarte prikker eller komedoner på nesen, kinnene, haken

Hei kjære lesere. Utseendet på forsiden av sorte prikker er et ubehag kjent for alle. Det er bare for noen, dette er bare en liten feil, observert en gang i ungdomsårene, men for noen - dette er et ekte angrep, som du må kjempe hele tiden. For å bli kvitt dette problemet en gang for alt, må du vite årsakene til forekomsten og bruke hele komplekset av medisinske og kosmetologiske tiltak og forebyggende tiltak. Alle vet at det er et mylder av talgkjertler i huden. Gjennom porene gir de ut en spesiell substans som kalles talg. Ja, navnet er ikke veldig elegant. Men denne forbindelsen gir oss en uvurderlig tjeneste som myker huden. I tillegg dannes den tynneste oljefilmen på overflaten av kroppen, og beskytter huden mot massen av negative faktorer. Og det beskytter huden mot å tørke ut, og forhindrer overdreven fordamping av fuktighet.

Svarte prikker i ansiktet - hva er det?

Men det skjer så at porene blir tilstoppet med gjørme og tilstoppet med en fettete stopper. I dette tilfellet er komedoner dannet.

De er av to typer: åpne (svarte prikker), og stengt (akne). Det er derfor stedene på kroppen med den høyeste aktiviteten til talgkjertlene er mest problematiske. Ofte vises en spredning av svarte flekker i pannen, nesen og haken.

Men komedoner kan ikke bare dannes i ansiktet, men også på nakke og rygg. Hvorfor er dette problemet så vanskelig å bli kvitt?

Faktum er at fremkomsten av komoneser er assosiert ikke bare med tilstopping av porene, men også med en rekke andre faktorer.

Årsaker til svarte flekker

Som allerede nevnt, kan porene være tilstoppet. Hva? En blanding av fett med støv, slampartikler, døde epidermisflak, rester av kosmetikk. Og de er ikke svarte i det hele tatt på grunn av smuss.

I utgangspunktet har en slik blokkering en lys farge, men over tid på grunn av oksidative prosesser mørkner. Men tross alt er alle utsatt for slik forurensning.

Hvorfor har noen mennesker problemer med huden deres mens andre klarer å holde det sunt og attraktivt? Dette skyldes ulike faktorer.

Hyperaktivitet av sebaceous kjertler

Ofte er problemet med forekomst av svarte flekker rimelig forbundet med tilbehøret av huden til fett typen.

Her må du jevnlig gjennomføre et sett med aktiviteter som er rettet mot å rense huden. Men komedoner kan dukke opp på vanlig eller tørr hud.

Da må du betale nok oppmerksomhet mot fuktigheten.

Endringer i hormonbalansen

Som du vet er hormonangrepene de fleste kvinner (under menstruasjon, under graviditet og overgangsalder), så vel som barn på modningstidspunktet (ungdomsår).

I dette tilfellet trenger du profesjonelt råd og eventuelt spesialisert behandling.

Feil omsorg

På slutten av arbeidsdagen skal huden rengjøres grundig, ikke bare fra mulige urenheter, men også fra sminkerester. Å provosere fremkomsten av komedoner kan også regelmessig brukes for fettete krem.

Uansett sminke du tar, uansett hvor dyrt og høyverdig verktøy du bruker til dette, på slutten av prosessen bør du vaske deg med vanlig vann. Men som du vet, bør alt være i moderasjon.

Overdreven hudrensing kan også komme tilbake. Unormalisert bruk av såpe, tonics, scrubs og desinfeksjonsmidler fører til ødeleggelse av det naturlige beskyttelseslaget som finnes på overflaten av sunn hud.

Hun blir forsvarsløs mot bakteriell forurensning og værforhold. En slik feilaktig tilnærming kan føre til tørrhet i huden, utseendet av betennelse og andre uønskede fenomener.

I tillegg vil kroppen forsøke å kompensere for mangel på talg, produsere den i en forbedret modus.

arvelighet

Det er tilfeller der problemhuden er arvet. Hun er svekket fra fødselen, utsatt for betennelse og utsatt for allergi.

I dette tilfellet trenger du en spesiell tilnærming og nøye utvalg av omsorgsverktøy. Ikke forsøm ekspertenes hjelp.

I motsetning til konvensjonell visdom påvirker ubalansert ernæring og dårlige vaner ikke direkte forekomsten av komedoner, da disse faktorene ikke påvirker aktiviteten til talgkjertlene.

Selvfølgelig påvirker bruken av kalorier og overforedlede matvarer generelt den generelle helsen (og skjønnheten i huden spesielt), men påvirker ikke tilstedeværelsen av svarte flekker på ansiktet eller deres nummer.

Hvordan bli kvitt svarte prikker på ansiktet - måter å kvitte seg med

Som alltid vil den mest effektive være en integrert tilnærming. Dessverre er det ikke noe universelt middel for å bekjempe denne plaget.

Derfor vil det være nødvendig å velge de mest effektive alternativene, basert på hudens egenskaper og allergiske tendenser som kan oppstå.

Noen prosedyrer er utelukkende salong, og noen kan utføres uavhengig hjemme.

Å bli kvitt komedoner kommer ned til å bruke verktøy og prosedyrer rettet mot:

✔ Inhibering av talgkjertelaktivitet (preparater basert på glykolsyre og salisylsyre);

✔ Tørking og peeling (peeling, bruk av forskjellige masker).

✔ Ekstrudering (absorbenter brukes - aktivert karbon, hvit ler) og mekanisk ekstrudering av formasjoner.

✔ Forklaring av punkter (bruk av syreholdige produkter, inkludert frukt og bær).

Mekanisk ansiktsrensing

Noen prosedyrer gir ikke umiddelbare resultater, men er mer milde i forhold til mer effektiv, men heller grov inngrep.

Den mest effektive og synlige vil være mekanisk rensing. Dette er imidlertid en ganske smertefull prosedyre, hvorpå rødheten forblir.

I tillegg er det her nødvendig å handle veldig nøye og ta hensyn til desinfeksjon. Ellers kan du forårsake betennelse i huden, skade på sebaceous kjertler, utseendet av arr.

Det anbefales å utføre slik rengjøring i en spesialisert salong med en erfaren mester. Men hvis du ønsker det, kan du utføre prosedyren hjemme. Bare bruk det hvis det ikke er medisinske kontraindikasjoner for å dampe huden (betennelse, utvidelse av blodårer, etc.).

Først bør huden være forberedt og åpne alle porene. Det bruker dampbad. Det er bedre å lage urtekok, slik som kamille.

Varighet av eksponering for damp - 5-15 min. Pass på å ikke brenne ansiktet ved å lente for mye over beholderen.

Du må også huske at etter en slik oppvarming ikke kan gå til balkongen eller utsatt for utkast, ellers kan du ta en forkjølelse.

I stedet for å bruke dampbad, kan du bare ta et varmt bad. Etter at huden i ansiktet har nok damp, må du vaske hendene og tørk dem forsiktig (inkludert negler), for eksempel med alkohol.

Nå kan du ekstrudere sorte prikker. Vi må handle nøye. Du kan ikke skyve neglene, bare fingertuppene dine. Akne bør ikke berøres.

På slutten av prosessen, skyll ansiktet med kaldt vann og bruk produkter som vil bidra til å begrense porene (egghvite, agurkkrem, kosmetisk is, etc.). En slik prosedyre er ofte umulig.

En gang i uken er nok. I skjønnhetssalongen utføres en dypere rensing. Derfor er det svært uønsket å utsette en person for en slik utførelse mer enn en gang i måneden.

For å bli kvitt problemet under behandling, kan du bruke kommersielle preparater, masker og striper fra svarte prikker. Men ikke alle stoler på slike produkter.

Derfor er spørsmålet om hvordan å bli kvitt sorte prikker i ansiktet hjemme med bruk av naturlige produkter laget av deg selv, fortsatt ganske relevant. Her er noen oppskrifter.

Ansiktsrensing og bleking produkter

Svarte prikker på ansiktet, også kalt komedoner. Fjern sorte prikker på ansiktet kan være veldig raskt, ved hjelp av ulike midler.

Hvit leire

Leirpulver, kjøpt i nærmeste apotek, må du fortynne med kaldt vann for å få nok tykk vass.

Den påføres ansiktets hud, unngår de peri-baneområdene og området rundt munnen. 10-15 minutter - og tørket leire kan vaskes av.

En slik maske, takket være dens absorberende egenskaper, vil bidra til å kvitte seg med svarte flekker, så vel som smale porene og fjerne en fettete glød.

Men det skal huskes at hvit leire er kjent for dreneringseffekten, derfor er det umulig å utføre prosedyren for ofte.

Honey Mask

På grunn av antiseptiske egenskaper av honning, kan du raskt få den ønskede effekten.

Det er rett før du bruker dette verktøyet, bør du utføre en test for fravær av allergier. Ren honning kan påføres huden, samt blandingen med sitronsaft, aloe gruel, applesauce og havremel.

Kefir maske

En veldig enkel maske som fungerer som en mild peeling, forsiktig renser ansiktet, innsnevrer porene, oppløses og bleker komedoner. Kraftig kefir påføres på huden i 20 minutter, hvorefter den tørkede masken skal vaskes av.

Sitronsaft

Det skal huskes at dette verktøyet er ganske aktivt og kan forårsake en smertefull eller allergisk reaksjon.

Derfor, før du bruker en sitron, må du teste for følsomhet for denne ingrediensen. Det kan legges til forskjellige masker og tonics. Sitronsaft gir en bleking effekt og strammer porene.

Men etter å ha brukt slike verktøy, må du bruke en nærende krem ​​og gi huden din en pause.

Jordbærmaske

Vanligvis anbefales jordbær å knede med en gaffel eller tørke gjennom en sigte. Men det er ikke nødvendig å gjøre dette. Du kan bare ta bæren og spre den på ansiktet. Masken er klar. Du kan holde den på huden i en halv time.

Hva er exfoliating betyr for ansiktet

Til fremstilling av eksfolierende masker og skrubber som brukes:

Baking soda skal blandes med en liten mengde vann, deretter bruk massen som en maske (varighet - 15 minutter).

Og til fremstilling av skrubbe må det blandes med malt salt (for eksempel i kaffekvern) i forholdet 1: 1. Det gjenstår å skumme ansiktet og behandle problemområdene med den resulterende blandingen.

Bevegelsen skal være sirkulær, lys, uten trykk. Sammensetningen skal vaskes av med varmt vann og etterkjøles kjølig. Når du bruker sodoosoderzhaschih midler etter rensing, må huden smøre nærende krem.

Aktivert karbon

Kulltablettene skal forsiktig knyttes og tilsettes litt vann hvis huden er fet, eller surkrem, frisk eller sur melk, hvis huden tilhører fettfattige typer.

Gruelen påføres ansiktet, og etter 15 minutter utføres en lysmassasje. Du kan bruke samme sammensetning som en skrubbe.

Enkel slitasje og de absorberende egenskapene til kull bidrar til å rense huden fra svarte formasjoner ganske effektivt.

Kaffeområder

Som skrubb kan du bruke malt kaffe. Her kan du legge til et tynt saltpulver, havremel, rømme.

Bruk verktøyet på soapet hud selektivt, og påvirker bare de områdene der det er komedoner.

Svart pepper

En halv skje med pepper skal legges til to skjeer med hytteost og omhyggelig blandet. Bruk blandingen bør bare være på problemområder, hvorpå huden skal vaskes godt og behandles med en beroligende lotion.

kanel

Pulverisert krydder må kombineres med tykk honning (1: 3). Denne skrubbe har en spesielt delikat effekt på grunn av den fine malingen av kanel.

sukker

Sukker er kombinert med vegetabilsk olje (1-1,5: 2) og masset med denne forbindelsen stedet for fremkomst av komedoner. Denne skrubben passer for alle hudtyper.

Havremel Havregryn

Grundig hakket havregryn kan brukes som en delikat skrubbe. Etter å ha behandlet problemområdene, kan du forlate den resulterende vasselen på huden som en maske i 10 minutter.

Svarte masker og masker

For å bli kvitt sorte prikker hjemme, kan du bruke enkle verktøy.

Gelatinemaske med melk

Gelatin helles med varm melk (1: 1) og oppvarmes i mikrobølgeovn eller på vannbad til gelatinpartiklene er fullstendig oppløst.

Påfør et lag med maske på renset hud og vent til det tørker. Etter det kan du gjøre ytterligere 1-2 besøk (hvert lag skal tørke ut) slik at masken er tykkere og lettere å fjerne.

Fortsett å fjerne filmen skal være 20-25 minutter etter påføring av det siste laget. Hvis fjerningsprosessen er for sensitiv, må masken bare vaskes av med vann.

Proteinblanding

1). Kyllingeprotein blandes med en stor skje med fint sukker og knead til sistnevnte er helt oppløst. Halvparten av proteinblandingen påføres huden og venter til massen tørker. Deretter påføres et lag av proteinblanding over den forrige og tappes med fingertuppene på problemområder. På grunn av klebrigheten av proteinet, holder fingrene seg til huden. Slik tapping vil bidra til å trekke ut pluggene fra porene.

2). Et annet maskealternativ er å legge til 2 ts til protein. aloe og sitronsaft. Den påføres på samme måte.

3). Du kan bruke rent pisket protein. En del påføres tykt på huden på steder som dekkes komedoner, er plassert på toppen av et papirhåndkle impregnert og dets rester av proteinmassen. En halv time senere blir den tørkede masken fjernet fra ansiktet.

tonics

Etter renseprosedyrer, så vel som for forebyggende formål, kan du bruke hjemmelaget tonic som kan holdes kald i opptil 7 dager. eksempler:

- 1 spiseskje sitronsaft og 2 ss glycerin fortynnet med 4 ss vann. Denne tonic vil bidra til å lukke forstørrede porene og myke huden etter prosedyrene.

- Bland saften av en halv sitron og en liten agurk med en liten skje honning. Kan brukes daglig.

Forebyggende tiltak

For å hindre gjentakelse av komedoner, bør du følge disse reglene:

Hold huden ren. Vask både om morgenen og om kvelden. Eliminere vanen med å berøre ansiktet med hendene uten spesielle behov.

For rensing bruker huden ikke aggressive midler, de tørker den. Når du tørker huden, blir aktiviteten til talgkjertlene aktivert, noe som er hovedårsaken til utseendet på svarte flekker.

Fjern forsiktig forsiktig.

Ikke bruk for fettkrem og lavkvalitets fargekosmetikk.

Med tørr hud skal det tas hensyn til fuktighet, for ikke å provosere en økning i sebumsekresjonen.

Etter kosmetiske prosedyrer, skyll huden med kaldt vann eller bruk tonic. Dette vil bidra til å forhindre tilstoppede porene og forhindre sorte flekker.

Flere Artikler Om Typer Acne