Det er praktisk talt ingen mennesker på jorden som ikke en gang var berørt av akneproblemet. I ungdomsårene gikk bokstavelig talt alle gjennom det. Ikke rart at folk flest er interessert i hvordan å bli kvitt akne raskt og effektivt.


Disse listige ålene.

Umiddelbart bør det bemerkes at den raske eliminering av akne er usannsynlig å forekomme, men bare under forutsetning av at den sanne årsaken til utseendet deres ikke er etablert. Derfor, før du utfører noen handlinger med svarte prikker, er det nødvendig å finne ut hvorfor de dukket opp. Til dette formål må du kontakte en kvalifisert fagperson som vil gi svar på alle spørsmålene.


Undersøkelse av en hudlege

Leter etter grunner

 • hos ungdom, vises akne på hormonell jord under puberteten;
 • manglende overholdelse av grunnleggende hygieniske regler
 • nervøsitet, stress;
 • endokrine forstyrrelser;
 • dårlige miljøforhold i boligområdet;
 • tar medisiner som kan forårsake en allergisk reaksjon;
 • skjulte infeksjoner i kroppen;
 • dårlig ernæring, etc.

Teenage akne

Så snart den sanne årsaken er opprettet, vil legen foreskrive et behandlingsforløp til pasienten. Du bør også tenke på folkemidlene for behandling av akne, som ikke har kontraindikasjoner og ikke forårsaker bivirkninger, og krever derfor ikke godkjenning av en spesialist for deres bruk.


Akne ansiktsbehandling

Nyttige tips

Ingen ekstrudering

Det første tipset - å klemme på de svarte punktene, spesielt i nesen, gjør bare vondt. Med skitne, dårlig desinfiserte hender kan du bære infeksjonen. Videre kan negler tjene et arr som varer i livet.


Klem acne er ikke nødvendig

hygiene

To ganger om dagen, skal huden vaskes grundig med varmt vann. For rensing kan ansiktet ikke bruke for aggressive produkter som kan skrape huden. Det er bedre å gi preferanse til spesielle skinn, geler for sensitiv hud.

Av deres natur er akne en slags kork som blokkerer utgangen fra sebaceous kjertel. For at den skal fungere normalt, trenger kroppen å være forsynt med nok sink. Dette elementet finnes i sjømat, soya. Men ved hjelp av løk og hvitløk vil det være mulig å oppnå antiinflammatorisk og antimikrobiell effekt.

vitaminer

For å bekjempe akne trenger kroppen vitaminer fra grupper "B" og "D". Det er mange av dem i gjærretter, hvetekim.

Folkemidlene

Klesvask såpe

Samtidig et enkelt og effektivt verktøy for akne på ansiktet. Ta et stykke såpe, grill en liten del av den på en rist, tilsett varmt vann og bland alt til et tykt skum dannes. Etter det, fortynn komposisjonen med bordsalt, bør den være omtrent tre ganger mindre, igjen bland til homogen. Legemidlet er klart, det skal brukes på ren hud annenhver dag 3-4 ganger i uken, til akne forsvinner.


Klesvask såpe brukes overalt

kamille

Kamilleblomster kan enkelt kjøpes på apoteket. Ta fire spiseskjeer knuste blomster, fyll dem med en halv liter kokende vann og stå i en time i en lukket beholder. Deretter separerer infusjonen fra blomstene med ren gasbind og bruk den til daglig vasking.


Kamilleflaske

Passer perfekt med akne. Riv av et medium ark med aloe, hugg det med en kniv og dekk det med rent vann (1: 5-forhold). Bland til glatt og la stå i en time. Det er det, den helbredende lotionen står til din disposisjon. Tørk huden med det 2-3 ganger om dagen.

calendula

Også solgt i et apotek for bare pennies, i en form klar til bruk. Pass på at du glemmer akne. Bomullspinne fuktet i infusjonen og tørk huden som en lotion.

Calendula (forbedret effekt)

Oljekode trenger en dypere rensing av ansiktet, det vil gi samme tinktur av calendula, men med ekstra komponenter. De vil lage 10 knuste tabletter "Trikhopol." Pulveret fortynnes i 50 ml. tinkturer, omrørt og inkubert for en dag, er legemidlet klart.

Vi behandler blackheads med hjemmelagde masker

Babypudder

Ta litt babypulver og bland det med hydrogenperoksid. Resultatet er en tykk kremaktig konsistens, som påføres ansiktet. Masken holdes i en time, bruk ikke mer enn en gang om dagen.

Fra leire

De mirakuløse egenskapene til leire har vist seg i århundrer. Det vil ikke bare bidra til å kurere akne, men også lindre arrene etter ekstrudering. Løs opp en spiseskje leire (hvit eller grønn) med vann, tilsett 5 dråper rosmarinolje, bland igjen. Påfør tykk masse på ansiktet ditt daglig i 20 minutter.

Fra egghvite

Slå ett protein grundig i en beholder, tilsett kamferisk alkohol (1 hl) der, bland igjen. Den resulterende blanding i flere lag påføres huden. Som den forrige tørker, kan du søke på neste ball. 2-3 lag vil være ganske nok, de holder masken i ikke mer enn en halv time. Det renser porene og helbreder huden.


Akne maske på nesen og ansiktet hjemme med honning og aspirin

Fra agurk

Kanskje den enkleste måten å forberede denne masken på. Rist friskt agurk, bruk den resulterende massen på ansiktet, bløt i 20 minutter og skyll deretter alt. Alternativt kan du lage alkoholbasert agurk-lotion. For å gjøre dette, gni to mellomstore agurker på en rist, hell i vanlig vodka og bland godt. Sammensetningen kan umiddelbart påføres som beregnet. Tørk det problemområder om morgenen og kvelden.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet?

Akne er en av de humørene i moderne menneskehet. Problemet oppstår på grunn av dårlig økologi, dårlig livsstil og selvomsorg. Mange jenter, fra 13 år, er interessert i spørsmålet om hvordan å bli kvitt akne i ansiktet på kort tid hjemme, og gjør et minimum av innsats og sparer hardt opptjente penger.

Førstehjelpssett

Det er en svært vanlig og ekstremt effektiv løsning - salicylsyre. Det brukes ofte i kremer og masker for problemhud, og på grunn av egenskapene er det utmerket mot akne og akne. Den eneste ulempen: Det anbefales ikke for sensitiv hud. For å oppnå ønsket resultat, bare to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden, tørk ansiktet med en bomullspinne litt fuktet med syre.

Kamille te anses å være like nyttig. Som du vet, har denne anlegget kraftige antiseptiske egenskaper, og viktigst er det egnet for enhver hudtype. Vi må enten kjøpe det fra et apotek eller tilberedt hjemme (i et glass vann og en spiseskje kamille to spiseskjeer med alkohol, kamille koke, kjølig og hell i et glass med alkohol, satt i et mørkt sted for en dag), og tørk ansiktet to ganger om dagen. Det er en mer mild måte. Bare bryg kamille te og vask dem minst 5 ganger om dagen.

Calendula er kjent for mange siden barndommen, det behandler vorter, pleide å bli kvitt akne merker på ansikt og rygg, og stramme huden. Det anbefales å fortynne den alkoholiske tinkturen i kalendula 1: 1 med vann, fordi det er en veldig aggressiv måte. Det anbefales å bruke regelmessig en gang om dagen i flere uker.

Vær oppmerksom på om det er noen tegn på allergi på huden:

 1. Peeling av epidermis;
 2. Overdreven tørrhet;
 3. kløe;
 4. Utseendet på røde blærer.

Dette signaliserer at det er nødvendig å stoppe behandlingen, i dette tilfellet er det bedre å bruke folkemidlene som er basert på urte ingredienser, eller kjøpe profesjonelle omsorgsfremmende kremer og lotioner.

Hvordan behandle akne ved folkemessige rettsmidler

Det er en svært effektiv måte å raskt bli kvitt akne og kviser i ansiktet og kroppen hjemme - hvitløk, olivenolje (du kan ta solsikke eller vaselin), hud fuktighetskrem. Skiver av hvitløk tre på en fin riper og legg et jevnt lag på ansiktet. Huden må smøres med olje eller petroleumsgel, slik at vi sparer det fra brannskader. Vask av etter 10 minutter, etter fuktighetsgivende ansikt med krem.

Wrapping blå leire bidrar til å bli kvitt hudormer på nesen og pannen, akne og andre problemer. Det er flere oppskrifter, det enkleste er å bare blande mineralet med mineralvann 1: 1 og påfør denne massen på ansiktet. Kambolsk leire fungerer også godt med frukttilskudd; For eksempel kan du bruke et eple, druer, jordbær, for problemhud.

For å blande fruktpuré inn i leiregrøt, må vi høste frukten grundig, og tilsett omtrent samme mengde leire til den fremtidige masken av denne puréen. Det anbefales å fortsette å tørke etter vask med varmt vann. For sensitiv hud, må du bruke olje, petroleumjell eller krem ​​før denne masken.

Leir med melk bidrar til å kvitte seg med svarte flekker og hudormer på ansiktet. I dette tilfellet er det nødvendig å lage en mer kjølig blanding, med proporsjoner på 1: 2 (leire og melk). Påfør ansiktet med et tynt lag, hold i 20 minutter.

Du kan bli kvitt de betente hvite ålene i ansiktet ved hjelp av et bodyagi pulver. Dette verktøyet er veldig rimelig, verdt en krone. For masken trenger vi en pose med bodyagi og vann, selv om en avkok av kamille eller salvie er bedre. Bland til en konsistens av tykk vass og spre på ansiktet i ti minutter. Denne masken vil bemerkelsesverdig glatte ut rynker og grunne ujevnheter i ansiktet.

Oftest forekommer akne på ansiktet av en tenåring under pubertet, men i senere liv kan de bli faste følgesvenner. For å kurere dem en gang for alle, må du smøre ansiktet med scarlet juice fra akne to ganger om dagen.

Du kan bli kvitt rosacea på ansiktet med en honningmaske. Det vil lette huden og gjøre ufullkommenhetene mindre merkbare, lindre pigmentflettene, og også forbedre funksjonen av talgkjertlene. Vi trenger:

 • 3 ss olivenolje;
 • 3 skjeer med blomster honning;
 • pisket eggeplomme.

Alt dette er grundig blandet og brukt på ansiktet. Hvis du trenger å bli kvitt akne for alltid på ryggen og brystet, anbefales denne masken å brukes på problemområder hver dag. Allerede etter fem dager vil resultatet bli merkbart.

Problemet med mennesker med kombinasjonshud ligger også i effekten av akne: arr, pits, etc. Faktisk kan ikke mange motstå fristelsen til å klemme akne. For å bli kvitt blåmerker og merker i ansiktet etter akne, må du lage en maske av mumien. Dette anlegget er kjent for sine egenskaper til å hjelpe strekkmerker, er ansikts oppskriften veldig enkel: 50 gram betyr blandet med tre spiseskjeer med nærende krem ​​for ansiktet, legg en skje med tea tree olje, bland godt til en jevn og påfør på huden i 20 minutter. Bruk hver annen dag. Før bruk, sjekk huden din for en allergisk reaksjon, og se en video av preparatet av blandingen.

For å bli kvitt akne i ansikt og rygg, må du lage ikke bare masker, men også peeling. Du kan rense ansiktet og kroppen hjemme med en enkel druesaft. Det anbefales også å tørke ryggen med en blanding av olivenolje og sukker. For ansiktet, denne teknikken er for vanskelig, det er bedre å bruke alternative metoder: mandel peeling, massasje, profesjonelle verktøy.

Likevel ville det være fint å bli undersøkt av en hudlege, fordi hudormer og kviser - det er ikke alltid et tegn på dårlig ernæring, en viss prosentandel av folk med hudproblemer skylder kutan midd, som trenger inn i porene i ansiktet, og deretter hele menneskeliv provoserer utseendet på akne, betennelser og andre.

Profesjonelle verktøy

Selvfølgelig kan folkemidlene kurere nesten alle plager, men ofte er jenter bare ikke klare til å bruke hjemmelagde stoffer. For slike tilfeller, moderne medisin og produserer tusenvis av rettsmidler for problem hud.

Den mest populære akne narkotika på hjemmemarkedet er Zenerit, de sier at det kan brukes til å bli kvitt akne i ansiktet i en uke. Det faktum at det er ganske enkelt å bruke, forfører også: om kvelden og om morgenen bruker vi salve på ren hud, bruk den hver annen dag. Generelt, eventuelle midler som er forbundet med å rense huden, bør du prøve å ikke bruke daglig.

Problemhuden kan også herdes veldig raskt med Amway-produkter. Dømmer av reklameprogrammene, er alle deres kosmetikk utelukkende fra naturlige ingredienser, noe som betyr at de er hypoallergene og har praktisk talt ingen kontraindikasjoner.

Kontraindikasjoner bruk av profesjonell kosmetikk:

 1. Hudssår;
 2. Forverring av dermatologiske sykdommer;
 3. Personlig intoleranse;

Også gode anmeldelser kan leses om kosmetikk Nivea, som er ryktet for å bli opprettet spesielt for å vise jentene hvordan å bli kvitt akne i ansiktet, uten å utøve mye innsats og penger. Spesielt forummet roser den nye oppfinnelsen av selskapet - BB-krem, det er ikke bare et fargetone, men også en helbredende, men disse egenskapene er svært vanskelig å kombinere i en flaske.

Corrector av Avon unnsetning hvis det er nødvendig for å kurere kviser og akne på en dag, kan vi ikke si at det er et universalmiddel, men før et viktig møte, vil han være svært nyttig, spesielt hvis det var en uønsket utslett.

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet hjemme.

Akne i ansiktet er et stort problem for mange mennesker, ofte tenåringer. Men noen ganger varer akne opptil 25 år, og noen ganger enda lenger. Hvis du har akne, les denne artikkelen, og deretter gå til en avtale med en hudlege som vil fortelle deg hvordan du skal handle bedre. I min overgangsalder hadde jeg også akne og ganske mye. Og for å hjelpe deg med å unngå feilene som mange mennesker gjør når de står overfor dette, skrev jeg denne artikkelen: hvordan bli kvitt akne i ansiktet.

Jeg skrev hva som ikke kan gjøres med betent hud med utslett, hvordan du finner ut på hvilket stadium din akne og, viktigst, hvordan å kurere akne. I tillegg til offisielle rusmidler er det tradisjonelle kampmetoder, som også er ganske effektive, men de hjelper ikke alle. Resultatet vil avhenge av tilstanden til huden, på grunn av utslett. På Internett er det også ulike måter som nesten ikke kan takle problemet, men de kan gjøre skade.

Derfor må du lese nøye hvordan du bruker dette eller det aktuelle verktøyet for ikke å overdrive huden. Og vær sikker på å skrive kommentarer og stille spørsmål.

Hva forårsaker akne?

Årsakene til akne kan være flere. Jeg vil ikke skrive om det i for mye detalj, fordi hovedspørsmålet som interesserer deg, er hvordan du blir kvitt akne i ansiktet. Men å vite årsaken til utslett kan det hjelpe med behandling.

Alle metodene nedenfor er kun anbefalinger. Det er bedre å gå til en dermatolog, identifisere den virkelige årsaken til akne og bli behandlet i henhold til ordinasjonen foreskrevet av legen din. Verktøyene beskrevet nedenfor fungerer egentlig. MEN ikke glem funksjonene i huden og helsen til hver person. Og et verktøy som hjalp en, en annen kan skade. Derfor, igjen, oppfordrer jeg deg til å gå til legen for råd. Fordi du kan prøve et stort antall forskjellige verktøy, til du finner din egen, noe som vil hjelpe i et bestemt tilfelle.

Så, hovedårsakene til akne:

 • hormonelle endringer under pubertet, graviditet, menstruasjon
 • alvorlig stress
 • feil hudpleie, som tetter porene
 • usunt kosthold
 • smittsomme sykdommer
 • subkutan mite
 • røyke

Jeg vil utarbeide om ernæring, da dette er et veldig viktig poeng i kampen mot akne. Hvis kostholdet ditt er for mye søtt, blomstrende, fet, så er det svært sannsynlig at det kommer utslett på huden din. Og hva de ikke smør, nye vil stadig vises. Derfor, hvis du er en utrettelig søttand, er det på tide å knytte denne avhengigheten. Og det handler ikke bare om søt mat, men mer om søtsaker. Avvis fra brus og søt te. I mange tilfeller er sukker årsaken til akne, akne på ansikt og kropp. Det er heller ikke tilrådelig å misbruke mat der mange kjemiske tilsetningsstoffer. Dette er en favoritt av mange hurtigmat, chips, kjeks, etc.

Les artikkelen min om ernæring, som allerede har hjulpet tusenvis av mennesker å miste vekt, finere og bli sunn. Der er det skrevet mer detaljert hvordan man skal spise (lenken over er aktiv). Pluss, ernæring trenger å drikke rikelig med rent vann (minst 2 liter per dag).

Hva ikke å gjøre med akne?

1. Du kan ikke presse akne. Dette høres, tror jeg, alle. Men når en kvise vises i ansiktet, er det en veldig stor fristelse å presse den ut. Noen direkte glede av det. Akne kan ikke knuses, fordi neste dag blir de enda mer. Når klemme smittet sprer seg på huden og provoserer fremveksten av nye "innbyggere". Også bakterier går inn i blodet, noe som vil forverre situasjonen.

Ikke gjør noen mekanisk rensing av ansiktet. Dette kan føre til svært alvorlige helseproblemer. Det er nettopp fordi infeksjonen kommer inn i blodet at blodforurensning kan forekomme. Klemme kviser i ansiktet kan til og med forårsake meningitt!

Legene sier at det er mulig å klemme ut bare modnet acne, når du presser på hvilken og rundt dem ikke føler smerte. Men i dette tilfellet, før du klemmer ut, må du sanitere hendene og stedet rundt kvise. Klem forsiktig slik at ansiktet ikke etterlater spor og huler av negler, som så kan forlate arr og "bukser". Etter klemming trenger du å smøre med salve "redningsmann" - et veldig effektivt helbredende middel. Du kan kjøpe denne salven på apoteket. Men det er bedre å avstå fra å klemme.

Så la oss oppsummere: en ny kvise kan ikke klemmes ut, du må vente til den går for seg selv, eller klem den ut når den er moden.

2. Du kan ikke bruke skrubbe og peeling. Hvis huden er irritert, er det utslett og akne på den, så bruk ikke skrubbe. Scrubs skade det øvre laget av epidermis, infeksjonen sprer seg over hele huden. Og dette fører til en økning i utslett. Dette er en veldig stor feil for mange tenåringer som tror at en skrubbe kan gjøre huden ren. Jeg brukte også scrubs i overgangsalder, jeg trodde at akne ville være mindre. Og de ble mer og mer. Hvis hendene mine "klø" for å klemme en kvise, så plukket jeg det flere ganger. På grunn av dette ble flekker, depressioner, porer utvidet. Generelt kan konsekvensene av utslettshandlinger være trist.

3. For utslett, prøv å røre ansiktet ditt så lite som mulig. Våre hender er for det meste ikke veldig rene i løpet av dagen, så du bør ikke sette ekstra bakterier på din betente hud.

Stadier av akne og behandling.

Det er tre stadier av akne. Behandlingen bør utføres avhengig av scenen.

Den første fasen av akne.

I første fase på ansiktet er opptil 10 akne. Det er nødvendig å behandle første fase bare ved hjelp av eksterne midler, som fjerner overskytende talg, takler mikrobiel betennelse og blokkering av talgkirtlen. I henhold til anbefalingene fra "Live Healthy" -programmet, må du på dette stadiet bruke gel for vasking av problemhud, tonic fra svarte flekker og gel eller krem ​​Differin.

Tørk av med en engangsklut etter vask av ansiktet. Ikke bruk den igjen, fordi det er bakterier på den.

Differin er et stoff som fjerner stratum corneum. Differin reduserer sebum, og det er derfor ikke noe nytt akne. Designet for å behandle akne.

Differin bør brukes før du legger deg direkte på akne en gang om dagen. Ikke gni inn i huden. Det er viktig å merke seg at under behandlingen med Differin kan du ikke bruke folkemessige rettsmidler, som jeg vil skrive om nedenfor. Fordi de er for tørr hud. Også det er umulig å ha mye i solen og besøke solariumet.

Den andre fasen av akne.

På dette stadiet er ansiktet fra 10 til 40 akne. På dette stadiet forblir eksterne midler det samme som ved første. Men tabletter er allerede koblet til her. Dette er Doxycycline, et antibiotikum. Dette stoffet i vitnesbyrdet har bare et poeng - behandling av akne. Doxycyklinbehandlingskurs - 3 måneder. På 28 dager, er hudcellene helt fornyet hos en person. For å beseire akne må du oppdatere huden tre ganger. Disse pillene skal ikke tas av gravide eller ammende kvinner.

Den tredje fasen av akne.

Det er allerede over 40 akne på ansiktet. Følgelig vil behandlingen bli mer alvorlig. Løsningen på dette stadiet er Roaccutane eller andre retinoide legemidler. Dette er et veldig sterkt legemiddel som en lege må foreskrive. Det er tatt bare i tredje fase av akne, når nesten hele ansiktet er dekket med akne. Roaccutane tørker sterkt huden, det forårsaker en blokkad av fettutslipp fra sebaceous kjertlene. Som et resultat har mikrober ikke noe å spise (og de spiser talg).

Dosen av dette legemidlet må foreskrives av en lege, fordi det i forskjellige individuelle tilfeller kan være annerledes. Ikke selvmedisinere!

Før behandling utsettes, må legen utføre en undersøkelse, ta tester, inkludert en blodprøve for leverenzymer. Sørg for å bli undersøkt av en gynekolog (jenter) og utelukke graviditet. Selv etter behandlingens slutt er det umulig å bli gravid i et halvt år, fordi dette stoffet er veldig alvorlig.

Hvordan bli kvitt akne - effektive måter.

Måter å bekjempe akne i folket, det er så mange. Men dessverre hjelper ikke alle dem virkelig. Noen måter - dette er en ærlig kjetteri, som ikke skal brukes, for eksempel smøre akne med tannkrem, sitron, hvitløk. Men det er billige midler som du kan gjøre huden din i ansiktet rent. Så, møt de beste måtene å bli kvitt akne på ansiktet ditt.

For å bekjempe svarte flekker må du lage en svart maske med gelatin og trekull. Les mer om denne masken i artikkelen min på denne lenken.

1. Tar såpe og salicylsyre - super-combo.

Ikke rart det første elementet er disse produktene. Hvis du bruker dem regelmessig, kan du virkelig fjerne acne fra ansiktet. Som du kan se er midlene rimelige. Tar såpe koster i gjennomsnitt 50 rubler, salisylsyre - 20 rubler.

La oss se hvordan disse "produktene" kan hjelpe? Salisylsyre er et kjent antiseptisk middel. I kampen mot akne har den blitt brukt i mange år, fordi det slår av med bakterier på huden, renser porene, reduserer betennelse. Årsaken til mange akne, hudormer er nettopp i tilstoppede porer, så vel som infeksjon. Salisylsyre ødelegger det øvre keratinøse laget av huden.

Forresten, aspirin og acetylsalisylsyre produseres på grunnlag av denne syren. Disse pillene kan lage en utmerket maske som vil bidra til å rense huden og løse "akne" -problemet. Hvordan lage denne masken og hvordan du bruker den, les i artikkelen min "Ansiktsmasker".

Salisylsyre dreper tre fiender med klar hud: fett, bakterier og døde celler. Så vær sikker på å kjøpe en krukke med dette fantastiske verktøyet for å bli vakrere. Du kan også kjøpe tonic eller andre kosmetikk som inneholder dette stoffet, bare se at det ikke inneholder alkohol.

Tar såpe er også en kjent måte å bli kvitt akne på ansiktet. Det tørker, desinfiserer, reduserer betennelse. Han har en ulempe - ikke veldig hyggelig lukt, men han forsvinner raskt.

Og nå la oss finne ut hvordan du skal bruke disse verktøyene for å få resultater.

Med fet hud er den kombinerte handlingsplanen som følger: Tre ganger i uken må du vaske med tjære såpe. Skyll først ansiktet, vent to minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann. På de andre tre dagene (annenhver dag), tørk problemområder med en bomullspute dyppet i salicylsyre (en gang om dagen!). Og en dag i uken, la huden din hvile fra alle disse prosedyrene. Hva med dette vil skje:

Med tørr hud, følsom, irritabel måte å bruke disse midlene på, vil være litt annerledes. Såpe for å vaske hele ansiktet er ikke nødvendig. Ta en Q-tip, fukt den og såpe godt med tjære såpe. Stick med fettpunktsakne og la det stå i et par minutter, vask deretter med varmt vann. Salisylsyre er den samme historien. Det er ikke nødvendig å tørke ansiktet for ikke å overdrive huden. Fukt en bomullspinne og lokke smøre problemområder. Du trenger ikke å skylle.

For tørr hud, såpe og to ganger vil det være nok to ganger i uken.

Det er viktig! Ikke bruk begge disse produktene samme dag! Bare alternativt. Følg instruksjonene. Husk at uansett hvor fantastisk en salisylsyre er, er den fortsatt en syre. Ikke bruk det i høye konsentrasjoner og for ofte for å unngå brannskader.

2. Tinktur av calendula.

Dette er et annet verktøy du kan kjøpe på apoteket. Prisen på denne tinkturen er fra 20 rubler. I sin rene form anbefales det å tørke problemområder for de som har fet hud. Hvis huden er tørr og følsom, er det bedre å fortynne denne tinkturen med vann eller avkok av urter. Siden tinkturen er alkoholisk, kan hyppig bruk forårsake overdreven tørrhet i huden, ikke misbruke den. For gjenforsikring, fortynne med vann.

Calendula er en kjent medisinsk blomst, som har mange positive egenskaper. Dette er en rik vitaminsammensetning, flavonoider, essensielle oljer. Alt dette i kombinasjon bidrar til å lindre betennelse, drepe bakterier og berolige huden.

Også, calendula tincture er kjent for sin gode regenererende effekt. I denne forbindelse brukes den ikke bare for å fjerne akne, men også for å bekjempe flekker og arr etter akne. Bruk dette verktøyet, det vil trekke pusen fra kimen veldig raskt (men ikke på en dag) og huden vil forbli glatt.

Selv om kviser ser ut som et resultat av allergisk utslett, kan calendula tinktur hjelpe til med å takle dem.

Du kan ikke bruke dette verktøyet hvis huden har sår eller huden er veldig følsom og tørr!

Calendula kan også kombineres med salisylsyre. Calendula vil lindre betennelse og salicylsyre tørr pimple. Som et resultat fjernet huden raskt!

Jeg foreslår noen flere gode kombinasjoner som vil lindre akne i ansiktet.

 1. Hjemmelaget tonic med calendula for akne. For å forberede, ta ett glass (200 ml) kokt, avkjølt vann. Trenger fortsatt 2 ts honning og 2 ts tinktur av calendula. Rør alle disse ingrediensene til honningen er helt oppløst. Hold tonic uåpnet. Tørk pimples en gang om dagen til de forsvinner.
 2. Hjem Acne Lotion Forbereder denne lotionen så enkelt som mulig: bland 100 ml vann, 3 ss tinktur av kalendula og noen få dråper tea tree olje. Tørk også problemområder daglig.
 3. Midler til spotbehandling med tabletter. Dette verktøyet er veldig sterkt og effektivt. Men de kan ikke bli misbrukt, og kan ikke brukes på sunn hud. Bruk bare en prikk på akne selv og ikke ofte, fordi effekten vil redusere. Det er bedre å smøre akne med denne blandingen en gang i uken, ikke oftere. Hvis du bruker det for ofte, tørk ut huden din for mye. Hvordan lage mat dette mirakelmiddelet? Ta 40 ml calendula tinktur, 3 Aspirin tabletter og 3 Levomycetin tabletter. Krymp tabletter i pulver og bland med kalendeltinktur. Med en bomullspinne, gjelder lokalt for kviser.

3. Tsindol - billig og effektiv.

Tsindol er en suspensjon som kan kjøpes på ethvert apotek. Folk kalles også "talker", fordi det må ristes før bruk, slik at det blir homogent i konsistens. Den aktive ingrediensen i Zindol er sinkoksid, som tørker, desinfiserer, har en astringent og anti-inflammatorisk effekt på huden.

Da barna mine var syke med vannkopper, ble jeg rådet til å smøre utbruddene ikke med strålende grønt, noe som er vanskelig å vaske av senere, nemlig Tsindol. Kostnaden for det på apotek fra 52 rubler. Det er hvitt, ikke absorbert, og tørker på huden med et hvitt flekk. Lett å vaske av. Generelt kan noen akne smøre dem, de tørker raskt og passerer. Men på grunn av at Zindol kan ses på huden, bør den brukes om natten eller når du er hjemme.

Tsindol har ingen kontraindikasjoner, bortsett fra allergi mot sinkoksid. Derfor anbefaler jeg dette verktøyet, som har en positiv effekt på huden, og det er ikke dyrt.

4. Ichthyol salve for akne behandling.

Dette middelet er antiinflammatorisk og antiseptisk. Det akselererer mikrocirkulasjonen i huden, akselererer helbredelsen av sår. Iktyolsalve har en komplisert effekt, noe som gir et raskt resultat. Det dræper både patogenet, og lindrer betennelse, desinfiserer og lindrer smerter og helbreder sår og fornyer huden. Generelt, fordelene med masse. Salven påføres på de berørte områdene, forrenset (du kan vaske med tjære såpe). Påfør salven i 1-2 timer, skyll deretter med vann og smør pimpleet med et antiseptisk middel (for eksempel hydrogenperoksid).

Et stort pluss ichthyol salve som det kan takle selv med dyp subkutan akne som ikke kan presses ut. Hvis en slik flekk blir oppdaget med salve, vil den "modnes" raskt, et hvitt hode vil dukke opp på det, pus kommer raskt ut og huden fornyes. Hvis pus ikke kommer ut innen to timer, gjelder salve over natten. Bare i dette tilfellet, forsegle dette stedet med tape, du kan legge litt fleece.

Ichthyol salve kan kjempe med svarte prikker. I sin kjerne er svarte flekker porer tilstoppet med sebum. Påfør et tynt lag av plassen med disse porene i 2 timer. Fettet blir mer flytende og porene blir rengjort. Fjern salve med en plate og vask med gelen din for vasking.

Ichthyol salve til behandling av akne anbefales av mange dermatologer. Den eneste ulempen ved dette verktøyet er en ubehagelig lukt, som du imidlertid kan bli vant til. Men prisen på salven er ganske hyggelig: fra 65 rubler.

5. Blå leire fra akne.

Blå leire er et populært verktøy for alle typer masker. I samme Fixpris kan du kjøpe en krukke til 50 rubler. Eller spør på apotek, prisene er forskjellige overalt. Blå leire - tørker godt huden, renser, aktiverer blodsirkulasjonen i hudcellene. Og det er mange mikro- og makroelementer i den, som er nødvendig for huden for et sunt utseende.

Når det gjelder akne, reduserer den blå leiren betennelse, normaliserer talgkjertlene, renser porene (som er nyttige for svarte flekker). En annen leire vil være en god assistent i kampen mot flekker etter akne. Det har også en antiseptisk effekt på huden. Blå leire kan brukes ikke bare for akne og akne, men også for allergiske utslett.

Hvis huden din er tørr, er det bedre å ikke bruke masken av blå leire i ren form, men å fortynne den med fuktighetsgivende ingredienser. For eksempel, burdock eller olivenolje, eggeplomme. Kontraindikasjoner for bruk av leire kan bare være allergiske mot det.

Jeg vil skrive noen oppskrifter av masker med blå leire mot akne. Gjør masker 3-4 ganger i uken for å oppnå et godt resultat. Etter vask av masken, klapp ansiktet og påfør en fuktighetskrem. Det er godt å bruke geler med aloe vera, du kan også kjøpe Panthenol krem.

Mask med mineralvann.

 • blå leire - 2 ss.
 • mineralvann uten gass - 2 ss.
 • Rose olje - 2-3 dråper (rosmarin eller tea tree olje kan brukes)

Hvordan lage en maske for akne. Bare bland leirepulveret med vann til en homogen oppslemming, drypproseolje (kan erstattes med te-treolje). Påfør på renset hud (vask med gel eller ansiktsvask) med et tynt lag, unngå området rundt øynene. Hold 15-20 minutter. Siden leiret vil tørke opp, kan du ikke snakke og le i en maske. Det er bedre å bare ligge stille, lytte til hyggelig musikk.

Vask masken med varmt vann. Denne masken er egnet for fet hud, som har akne.

Mask med eple cider eddik.

 • blå leire - 1 ss.
 • eple eddik 6% - 2-3 dråper
 • vann - 2 ss.

Matlaging masker. Fortyn leire med vann og rør til en homogen oppslemming. Drypp litt eple cider eddik og bland. Påfør ansiktet med et tynt lag, unntatt området rundt øynene, i 10-15 minutter. Skyll deretter med kaldt vann. Etter masken, bruk fuktighetskrem, da huden blir tørr. Denne masken bidrar til å lindre betennelse, tørker, gjør huden mer elastisk.

Mask fra flekker etter akne.

 • blå leire - 2 ss.
 • badyagi pulver - 1 ts
 • mineralvann uten gass

Bland pudderbadyagi og leire. Fortynn med vann litt, rør, til en tykk, homogen masse oppnås. Påfør denne masken på ansiktet i 15-20 minutter, skyll deretter grundig med vann. Denne masken fjerner døde hudceller, renser, huden blir glatt, uten flekker etter akne. Noen ganger drikker 3 dråper hydrogenperoksid fortsatt i denne masken. Men hvis du gjør med hydrogen, så reduser tiden for eksponering for huden til 10 minutter eller enda mindre. Hvis du holder peroxide masken i lang tid, kan du bli brent.

Ålmaske med egghvite.

Denne masken er egnet for eiere av fet hud med store porer. Protein tørker veldig bra, som gjør sitronsaft. Men det kan være en individuell allergi mot sitron og egg. Derfor, før du påfører masken på ansiktet, smør på baksiden av hånden og hold den nede. Hvis det ikke er noen negative manifestasjoner, så bruk det på ansiktet ditt.

 • blå leire - 2 ss.
 • egg hvit - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ts
 • vann - 1 ss.

For å forberede masken, drypp sitronsaft i vannet, bland. Legg denne væsken i leiren og skru den i en mush. Smør proteinet separat med en gaffel og hell inn i totalmassen. Rør godt og påfør med et tynt lag på ansiktet. Når masken begynner å tørke, blir ansiktet stramt, vær forberedt på disse følelsene. Når masken er helt tørr, vask den først av med varmt vann, og vask det så kaldt.

Jeg tror disse måtene å håndtere akne i ansiktet ditt, vil hjelpe deg. Legg inn i kommentarene som du liker mest. Og del denne artikkelen i sosiale nettverk!

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet hjemme og i salongen: en gjennomgang av metoder, betyr, narkotika

Hudsykdommer forårsaker mye trøbbel i alle aldre. De danner interne komplekser, gjør deg sjenert til å reflektere din egen refleksjon i speilet og bruke tonnevis av kosmetikk for maskering. Akne er spesielt ubehagelig i ansiktet: nesten alle disse små akne, som vises i hele familier, har flere stykker på en gang kommet over.

Det hele begynner i ungdomsårene og... fortsetter så nesten hele livet mitt. Fødsel, stress, menstruasjon - alt dette provoserer rikelig utslett. Vel, som det er: 35 år, to barn, en ansvarlig stilling - og plutselig en slags ungdommelig akneutslett. Faktisk er problemet fullstendig løst, og det er mange måter. Du trenger bare å identifisere årsakene riktig, eliminere dem og finne riktig behandling for deg selv.

årsaker

Oftest kan årsakene til akne på ansiktet bestemmes uavhengig, uten involvering av en spesialist, som de ligger på overflaten. Konstant bruk av fastfood, øl, sjetonger, fedme, stillesittende livsstil, stillesittende arbeid, konstant stress - alt dette bidrar til fremveksten av et utilsiktet utslett på huden.

Men noen ganger er det ganske vanskelig å forstå arten av opprinnelsen. Og uten dette er det umulig å bli kvitt henne for alltid. Så prøv å objektivt og grundig analysere livsstil og helse. Dette vil gi deg mulighet til å forstå hva som er galt med kroppen din og ta passende tiltak. Så, hvilke problemer kan forårsake dette angrepet - vi forstår mer detaljert.

sykdom

I dermatologi er det et spesielt "aknekort" som gjør det enkelt å avgjøre hvilke organer som er ansvarlige for betennelsen i ansiktet. Undersøk det, se etter utslett på huden din, fastslå hvor de vanligvis er plassert.

Hvis du mistenker at sykdommen må gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Hvis diagnosen er bekreftet, vil bare et fullstendig behandlingsarbeid bidra til å fjerne akne for alltid.

Her er kartet:

 • på nesen, på kinnene - et signal om funksjonsfeil i magen, bukspyttkjertelen, lungene;
 • på nesespissen - den mest alvorlige akne, som advarer om hjertets patologier - det må raskt kontrolleres;
 • stor akne på pannen - et tegn på dysbiose, slagg av tarmen;
 • små - et symptom på blærebetennelse eller andre sykdommer forbundet med genitourinary systemet;
 • langs håret, på kanten av pannen - bukspyttkjertelen eller galleblæren virker ikke riktig;
 • på haken - alvorlige problemer i det endokrine systemet (det inkluderer skjoldbruskkjertelen, binyrene, hypofysen, epifysen);
 • i nasolabialt trekant - bevis på hormonelle sykdommer: vanligvis forekommer akne her hos kvinner etter 30 år;
 • øyenbryn - kardiovaskulær system;
 • på templene - galleblæren virker ikke riktig;
 • på nesen - leverproblemer;
 • små røde ål på kinnene er ofte et symptom på allergi.

For å bli kvitt akne var effektiv, må du raskt avgjøre om deres utseende er forbundet med noen sykdom. Bare et fullstendig behandlingsprogram vil tillate deg å ikke maskere utslett i ansiktet, men å rense huden fra den for alltid.

Akne kart: Hva indikerer mikroinflammasjonen i ansiktet?

hormoner

Hvis hormonsystemet gjennomgår noen endringer (og i løpet av livet forekommer slike perioder ganske ofte hos kvinner), dette provoserer utseendet av akne. Huden reagerer når følgende øyeblikk oppstår:

 • ungdom (12-17 år gammel);
 • menstruasjon: noen dager før ansiktet hennes blir dekket med et styggt lite utslett som kan vare til slutten av syklusen eller i 2-3 dager;
 • graviditet: huden i løpet av denne perioden gir fosteret næringsstoffer som det tidligere ville ha tatt for seg selv, og den hormonelle bølge forlater akne i ansiktet;
 • laktasjon: og igjen går alle vitaminer for å mate det nyfødte - ikke å kvitte seg med utslett til hormonene gjenoppretter helt, og dette kan ta opptil seks måneder, og noen ganger mer;
 • menopause;
 • stressende situasjoner er den kraftigste provokatøren for utseendet av akne i ansiktet, da de tvinger binyrene til å arbeide i en intensiv modus som må kaste ut en økt andel hormoner i kroppen.

I dette tilfellet vil kampen mot ål på ansiktet gå i to retninger. Du kan bruke folkemedisiner for å maskere akne (alle slags antiinflammatoriske masker) og medisiner (for eksempel salver). Vel, ingenting vil bli igjen, hvordan vente til opprøret av hormoner er over.

Livsstil

Sjelden klarer den moderne kvinne å lede en sunn livsstil. Mange ting blir så kjent at vi ikke lenger forstår at de er skadelige, og at det er takket være dem at ansiktet vårt alltid er dekket med akne. Ofte årsakene til utseendet på ansiktet er:

 • Feil, ubalansert kosthold: Hurtigmat, overeating, sultestreker, matvaner, raske snacks, et sjø av kaffe og energidrikker er de viktigste fiender av sunn hud;
 • mangel på oksygen, frisk luft;
 • stillesittende livsstil, som kan knyttes til stillesittende arbeid, avhengighet til datamaskiner;
 • beriberi;
 • fedme;
 • alkoholmisbruk;
 • røyking,
 • medikamenter.

Noen ganger er disse faktorene så tett og organisk vevd inn i livet til en kvinne at hun ikke engang mistenker at hver av dem kan forårsake permanent akne i ansiktet.

Prøv å endre noe, uansett hvor vanskelig det er, men de gradvise trinnene til en sunn livsstil vil ha en positiv effekt, ikke bare på betingelse av huden din, men på hele organismen.

Hudpleie

Svar deg selv ærlig, hvor fullt og riktig passer du på huden din. Spesielt hvis det er fett.

 1. Gjør du regelmessig dampbad med antiinflammatoriske urter?
 2. Bruker du tonics, scrubs og lotions for omsorg av betent hud, som er inkludert i den spesielle linjen med kosmetikk mot akne?
 3. Klemmer du noen gang med skitne hender, i forhold til fullstendig mangel på sanitets acne?
 4. Nekter du grunnlag og pulver for å gi problemhuden puste fritt?

Få kvinner vil svare positivt på alle disse spørsmålene. Tross alt, for en full hudpleie trenger tid, tålmodighet, nøyaktighet, økonomi.

Det er mye lettere å bruke et lag av "gips" på ansiktet, forkledd akne. Selv da (og alle vet det) vil betennelsene bli større og mer rikelig. Er det ikke på tide å tenke på hvordan å systematisk og daglig ødelegge helsen til din egen epidermis?

Individuelle funksjoner

Det skjer også at selv en medisinsk undersøkelse ikke avslører de sanne årsakene til akne, da de dikteres av rent individuelle trekk ved kvinnekroppen. Disse kan være:

 • arvelighet: hvis foreldre (minst en av dem) stadig har akne på ansiktet, hos barn er deres utseende senere genetisk bestemt;
 • fet hudtype, som i seg selv er utsatt for betennelse på grunn av sebaceous plugger;
 • forstørrede porer, ständig tilstoppet med hudrester, sebaceous sekresjoner, atmosfæriske partikler og dermed betent.

Nå vet du hvorfor ålene vises i ansiktet - prøv å finne ut av alt dette de faktorene som foregår i livet ditt. Ikke fjern årsaken - aldri bli kvitt denne plassen, og selv de mest effektive metodene vil ikke kunne hjelpe deg, fordi deres viktigste oppgave er å skjule og eliminere de eksterne symptomene på akne, men ikke behandling.

Hvis du ikke tar vare på deg selv og din helse, kommer utslett tilbake igjen og igjen. Så pengene brukt på dyre salongprosedyrer, merkede stoffer og god kosmetikk, vil bli brukt helt forgjeves.

Effektiviteten av behandlingen vil i stor grad avhenge av hvilken type akne huden din lider av. Tross alt, må hver av dem elimineres med forskjellige metoder.

Etymologi. Ordet "ål" er gammelt slavisk, i likhet med ordene "orm" og "larv", som det representerer en svulst på huden med en knute på enden og en lang hale som en orm.

Dermatologi kjent ulike typer akne, som hver har sine egne egenskaper, krever en egen tilnærming. Ved deres eksterne tegn kan du selv bestemme hvilket utslag din epidermis lider av.

Nevospalonnye

Med denne kategorien av utslett, er mange forsonet og lever, ikke bryr seg om deres eliminering. Vanligvis er de få, de er lokalisert på vingene i nesen, nesen, templene, lett maskerte. Kjernen er disse interne ål som bare bringer en liten lue til overflaten.

 1. Komedoner - svarte åler opptrer på huden på grunn av at overdelen er tilstoppet med smuss og ser ut som svarte ubehagelige punkter.
 2. Hvit akne dannes nøyaktig motsatt: de nedre, dype delene blir forurenset - selve munnen av folliklen. Å nå det hjemme er svært vanskelig, fordi du kan ta en infeksjon og provosere betennelse. Derfor, hvis du vil fjerne hvit akne i ansiktet, er det bedre å be om hjelp fra en profesjonell skjønnhetspleie i en skjønnhetssalong eller direkte på kontoret til en hudlege.

Til tross for fravær av betennelse, må disse ålene fjernes fra ansiktet, fordi infeksjon kan oppstå når som helst. Og mangel på oksygen, som er blokkert av sine hvite og svarte caps, påvirker den generelle tilstanden til huden: det blir kjedelig, ser veldig usunt ut.

betent

Men alle ønsker å kvitte seg med betent akne i ansiktet, fordi det vanligvis er mange av dem, og de tiltrekker seg oppmerksomhet med sine purulente tips. Ofte må de ty til medisinering for deres behandling, og saken er ofte ikke fullstendig uten antibiotika - den eneste frelse fra den videre spredning av infeksjonen.

 1. Liten nodulær rosacea ødelegger ansiktet på grunn av ulike sykdommer.
 2. Pus dannes som et resultat av infeksjon, noe som kan oppstå på grunn av utilstrekkelig omsorg for fet, problemhud eller på grunn av aktiviteten til et virus.
 3. Smertefull, subkutan akne er det første tegn på dermatose. En annen grunn til deres utseende er overflødig vekt og overflod av stekt, fettstoffer i kosten. Åpen dem hjemme er strengt forbudt.
 4. I store mengder vises harde åler ofte på pannen - blokkering av sebaceouskanalen skjer under huden og kan ikke finne en vei ut gjennom porene. Klemming av dem anbefales ikke: vanligvis er det nok salong ansiktsrengjøring eller panne behandling med salicylsyre.

For å fjerne blackheads fra ansiktet, prøv å finne ut hvilken type de er. Dette vil fortelle deg årsakene til utseende, utseende, innhold, distribusjonsgrad, antall og mange andre egenskaper, synlige for det blotte øye.

Denne informasjonen brukes vanligvis av dermatologer for å klargjøre diagnosen og valget av behandling. Men før du forgifter din egen kropp med medisiner, bør du begynne med riktig omsorg for din betente, problemhud.

Medisinsk terminologi. Akne, akne, komedoner, pustler, milia, og mange andre vitenskapelige termer kan kalles akne i dermatologi.

Hudpleie

I 50% av tilfellene bidrar elementær hudpleie til å håndtere akne i ansiktet, som de fleste kvinner ganske enkelt ikke har nok tid til. Derfor, for å starte, ta vare på dette bestemte problemet. Vær oppmerksom på de grunnleggende reglene som vil bidra til å løse epidermis av betennelse.

 1. Obligatorisk rensing av ansiktet fra akne hjemme med involvering av dampbad på urter (helst anti-inflammatorisk: med kamille, calendula, celandine eller jeger). Deretter bruker scrubs myk handling. Denne prosedyren bør være vanlig: ta det til det minst en gang i uka, og med sterk betennelse, selv to ganger.
 2. For å ta vare på problem hud og fjerne akne, må du bruke en linje med kosmetikk: krem, maske, skrubbe, lotion, serum, tonic - alt du bruker bør utvikles av ett firma spesielt for å bekjempe utslett.
 3. Mange spør om det er mulig å presse akne i ansiktet hjemme: dermatologer forbyder unanimalt å gjøre dette, fordi de fleste ganger i slike tilfeller forårsaker infeksjon på grunn av manglende overholdelse av grunnleggende hygieneregler. Hvis fristelsen er for stor og du ikke kan nekte denne tvilsomme og farlige prosedyren, ta vare på sterilitet: behandle akne og hender med medisinsk alkohol før og etter.
 4. Og fortsatt må finne ut hva som er en diett for akne i ansiktet. Det innebærer avvisning av fett, saltet, syltet, røkt, krydret, stekt, karbonert, alkoholholdig. Det vil ta litt tid å spise rikelig med frukt, urter, grønnsaker, bær og nøtter. Kjøtt og fisk skal dampes, kokes eller bakt i ovnen.

Så snart du finner styrken til å begynne å ta vare på ansiktet ditt, anbefales det også å utføre behandling. Det beste middelet for akne i ansiktet kan kun gi råd til en hudlege.

Det anbefales ikke å gjøre uavhengige søk på apotek, fordi det er vanskelig å finne et veldig godt stoff som ikke fører til bivirkninger og komplikasjoner.

Nysgjerrige fakta. Daniel Radcliffe - den berømte skuespilleren som spilte den kjente Harry Potter. Han måtte opptre i ungdomsårene, og han ble bare torturert med ungdoms akne. For å skjule dem måtte sminkeartister sette et tykt lag av sminke på huden.

Behandling med rusmidler

Eventuelle medisiner for akne i ansiktet bør ha antiinflammatoriske og desinfiserende egenskaper. Hovedoppgaven til slike legemidler er å stoppe infeksjonens videre spredning og forhindre dannelsen av pus.

For dette formål foreskriver dermatologer som et middel for ekstern bruk (alle slags salver og geler) og tabletter for inntak.

Geler / salver

 • Sink salve
 • salicylic
 • ihtiolovaya
 • svovelsyre
 • streptocidal
 • retinoic
 • tetracyklin
 • heparin
 • sintomitsinovaja
 • eritromitsinovaya
 • Levomekol - en av de beste salver for akne og kviser på ansiktet
 • Baneotsin
 • metrogil
 • Klindovit
 • Kuriozin
 • Klenzit
 • Vishnevsky salve
 • Zinerit
 • Differin

Antibakterielle og antiinflammatoriske legemidler for akne i form av salver og geler påføres punktvis. De blir brukt utelukkende på utslett, men ikke på hele ansiktet. Etter 10 minutter må resterende midler fjernes.

Healing kompresser av denne typen er laget flere ganger (2-3) per dag i en uke eller 10 dager. Hvis du fortsetter denne behandlingen ytterligere, vil epidermis slutte å svare på den.

En av de mest populære behandlinger for akne i ansiktet er "Salicylsyre"

tabletter

Enda mer forsiktighet krever piller for akne, som får drikke bare etter resept. Selvbehandling er strengt forbudt. Behandlingsforløpet er fra 5 til 10 dager.

 1. Ingen medisin kan takle aknebetennelse bedre enn et antibiotika: erytromycin, oksytetracyklin, minocyklin, limocyklin, doxycyklin, trimethoprim er foreskrevet for å bekjempe akne.
 2. Hormoner: progestogen, cyproteron, spironolacton, østrogen, kortison.
 3. Retinoider.

I tillegg til salver (geler) og tabletter, kan legen gi råd om andre farmasøytiske preparater for akne og akne i ansiktet, valgt individuelt.

Andre legemidler

Følgende medisiner kan kjøpes på apoteket:

 • hydrogenperoksid kan tilsettes til hjemmelagde masker eller det kan behandles med utslett en gang om dagen for desinfeksjon;
 • vitaminer for akne (hele gruppen B, retinol og tokoferol) kan være full (i form av kapsler), prikk (i form av injeksjoner), inkludert i hjemmemasker (innhold av kapsler og ampuller);
 • badyaga, i henhold til oppskriften, er fortynnet med vann, hvorpå det i form av en applikasjon er lagt på akne;
 • jod brukes veldig nøye for ikke å brenne huden;
 • du vet ikke hvordan du skal tørke ansiktet med acne - salicylsyre er et ideelt middel for dette;
 • en bomullsskive er impregnert med klorhexidin, hvoretter problemområdet av ansiktet er cauterized;
 • Aspirin blir malt i pulver og fortynnet med vann til en kremaktig konsistens: En maske med aspirin er oppdaget på akne.

Bare en lege kan gi råd om hvordan å kurere akne i ansiktet hjemme ved hjelp av narkotika. Å bruke dem uten å utnevne en spesialist er ekstremt farlig.

Hvis du ikke har lyst til å ta til hjelp av apotek, er det en mer mild måte å løse problemet på - spesiell kosmetikk.

For referanse. Husk at selv de mest effektive antiinflammatoriske stoffene ikke alltid kan bidra til å bli kvitt akne. Hvis årsaken til deres utseende er i kroppens hormonelle svikt, må du først pacify de opprørske hormonene og bare da behandle betennelsene.

kosmetikk

Leter du etter en måte å rengjøre ansiktet av akne på den sikreste og mest milde måten? Moderne skjønnhetsindustrien tilbyr rensende kosmetikk for å eliminere denne typen betennelse. En liten vurdering vil hjelpe navigere priser, produserende land og merker.

 1. Day Cream - kanskje det mest effektive middel for akne, som er verdt pengene brukt på det. Hellige Land (Israel). $ 79
 2. Crema 24 ore pelli uren. Ardes (Italia). $ 63.
 3. Oljeskinn Clarifying Cream Gel. Janssen (Tyskland). $ 47.
 4. Aqua Clear Skin Magnolia Extract. Sans Soucis (Tyskland). $ 24.
 5. Scin Pore ​​Zero - en utmerket maske for akne. Holika Holika (Sør-Korea). $ 18.
 6. Sebium Hydra. Bioderma (Frankrike). $ 16.
 7. Keracnyl. Ducray (Frankrike). $ 13.
 8. Hele serien fra Clearasil (Frankrike). $ 4-10.
 9. Krem med naturlige salicylater. Cleon (Russland). $ 3.
 10. Beroligende krem ​​24 timer. Belita (Hviterussland). $ 1.

For raskt å fjerne akne fra ansiktet, plukk opp hele serien: sammen med kremer, skal en skrubbe, maske og lotion gå. Noen ganger - tonisk eller serum.

Moderne kosmetologi gjør stor bruk av funn i bioteknologi og legemidler, og derfor, for å bekjempe akne, tilbyr den noen ganger slike midler som ikke er dårligere i deres effektivitet til farmasøytiske preparater. Men hvis du fortsatt er forvirret av den kjemiske sammensetningen av slike kosmetikk, gjør du oppmerksom på populære oppskrifter.

Nyttig informasjon. I sammensetningen av kosmetikk fra akne, kan du ofte finne en retinoid. Det er en type vitamin A kjent for sin anti-inflammatoriske virkning.

Folkemidlene

Se etter måter å bli kvitt akne i ansiktet hjemme, for ikke å forgifte kjemien til moderne legemidler og kosmetologi og ikke bruke alle dine besparelser på dem?

Selvtillit masker, applikasjoner og komprimerer vil være 100% naturlige, men du bør ikke forvente en fantastisk effekt fra dem som fra farmasøytiske stoffer og underverk i den moderne skjønnhetsindustrien.

masker

Masker fra vanlige matvarer - den mest effektive og effektive behandlingen av akne i ansiktet hjemme, som bør utføres to ganger i uken etter rensing av ansiktet med skrubbe.

Inkluder ingredienser som har en tørking, anti-inflammatorisk og desinfiserende virkning. Disse inkluderer:

 • aktivert karbon (en utmerket svart maske for akne er oppnådd);
 • leire (ta hvit og blå);
 • essensielle oljer: sitron, timian, bergamot, fennikel, melissa, mandarin, marjoram, mynte, sitrongrønn, koriander, enebær, furu, lavendel, geranium, ceder, eukalyptus, basilikum, kryddernøtt, kamille, røkelse;
 • gulrot, agurk;
 • gjær;
 • sitron;
 • natroner;
 • honning;
 • Bunting.

Du kan forberede rene monomasker fra et enkelt produkt: gulrot eller agurk, for eksempel. Men enda bedre å få komplekse hjemmemedisiner, fra flere aktive ingredienser, utfyller perfekt hverandre.

urter

Du kan legge merke til folkemessige rettsmidler for akne i ansiktet på grunnlag av medisinske planter. Av disse blir dekokinger (infusjoner) først forberedt, som kan vaskes eller brukes som hovedkomponent i de samme hjemmelagde masker. I kampen mot utslett er gode:

Ved hjelp av hjemmelagde masker og urter kan du ganske vel behandle akne i ansiktet hjemme, uten frykt for bivirkninger.

Men det er en annen måte å kvitte seg med dem, som man finner i de mest forsømte tilfellene. Ja, det vil kreve finansielle investeringer, men resultatet vil overgå alle forventninger: det kommer ikke noe spor av utslett. Tale - om salongprosedyrer.

Husk. Du kan ikke kvitte deg med stadig popping små ål? Tro meg: Hvis ingenting hjelper, vil det være mye lettere å vende seg til salongen, hvor du raskt og effektivt kan rense ansiktet ditt med en laser uten ar og blemishes.

Salon prosedyrer

Profesjonelt ansikt rensing av akne fra en skjønnhetspleie vil koste gode penger. For en prosedyre kan det hende du trenger omtrent $ 13, og vanligvis trenger du minst 5-7 økter for å oppnå fullstendig forsvunnelse av utslett. Imidlertid fungerer bare salongprosedyrer på mobilnivå og har en kompleks terapeutisk og kosmetisk effekt på sykt hud.

Du kan tilby flere teknikker samtidig, hver av dem er primært en dyp rensing av ansiktet og en delvis fornyelse av epidermis.

 1. Ozonbehandling.
 2. Laser fjerning av akne på ansiktet er mest etterspurt.
 3. Kryoterapi.
 4. Ultralyd.
 5. Kjemisk peeling.
 6. Lysbehandling.

Hvis du vil rengjøre ansiktet ditt med ål fra høy kvalitet, raskt og permanent, for å aldri møte disse ubehagelige utslettene, må du jobbe hardt og gå hele veien fra begynnelse til slutt.

Finn ut årsaken, avgjør typen av svulster, gå til en konsultasjon med en hudlege eller registrer deg i salongen for riktig prosedyre. Parallelt med dette lærer du å ta vare på problemhuden og velg de nødvendige kosmetikkene for det.

Bare en integrert tilnærming til å løse dette problemet vil tillate deg å bli kvitt akne for alltid.

Flere Artikler Om Typer Acne