Husdyr gir oss glede når de arbeider med dem, men i perioder med forekomst av noen sykdommer, er de ikke i stand til å konfrontere dem alene. I slike tilfeller bør folk komme til redning. Eiere av katter står ofte overfor et slikt problem som utslett av akne på kroppen av et dyr. De første symptomene på sykdommen er svarte flekker, eller akne, som i fravær eller utilstrekkelig behandling kan forårsake farligere komplikasjoner. Akne hos katter må behandles, det kan herdes selv hjemme.

Hva er akne hos katter og katter

Inflammatoriske prosesser i sebaceous kjertlene, som forekommer ved eventuelle brudd på deres funksjoner, eller utilstrekkelig dannelse av sekresjonskjertler av kjertlene, fører til blokkering av utgangskanaler, på steder hvor mørke (svarte) flekker dannes - dette er akne.

Sebaceous kjertlene produserer et stoff som går til overflaten av huden gjennom kanalene, sikrer normal fet hår. Dette stoffet inneholder fordelaktige mikroorganismer og enzymer, samt en liten dose kolesterol som omdannes under påvirkning av sollys til vitamin D. Ved å slikke hår får katter en ekstra tilførsel av dette vitaminet, som er nødvendig for kroppen, og håret blir skinnende, silkeaktig og bryter ikke.

Sebaceous kjertlene er plassert gjennom hele kroppen av dyret, slik at akne kan forekomme hvor som helst, men i følge praktiske observasjoner skjer dette ofte:

 • På nesen (i haken og bartzonen);
 • På ørene
 • På magen;
 • Under halen;
 • På magen;
 • I kjønnsområdet.

På de første stadiene av sykdommen akne er det svært vanskelig å oppdage og diagnostisere katteeiere bør være sikker på diagnosen, for å starte riktig behandling av akne hos katter i hjemmet.

Hvordan bestemme sykdommen

Det er to måter å bestemme sykdommen på: visuell inspeksjon og laboratorieanalyse.

Visuell inspeksjon av dyret hjemme

I slike tilfeller oppdager eieren av katten, som merker de karakteristiske utslettene på dyret på huden, og observerer sin oppførsel, at han har akne. Dette kan gjøres hvis eieren hadde tidligere erfaring og vet hvilke tegn som skiller denne sykdommen. Det vil være vanskelig for nykommere å avgjøre hva de svarte punktene til katten er, hvordan man skal behandle dem og om noen tiltak må tas for å eliminere dem.

Utslett vises i ulike hudsykdommer og ofte er utslettene svært like i utseende. Årsakene til hver art er forskjellige, og derfor må behandlingen være hensiktsmessig, og ødelegge dette patogenet. Hvis du først møter en slik sykdom, vil det beste alternativet være å kontakte en veterinær.

Laboratorieforskning på veterinærklinikken

I veterinær klinikk leger ikke er begrenset til en enkel inspeksjon av kjæledyret ditt, de vet at uten en laboratorieanalyse er vanskelig å fastslå hva som kjennetegner den utløsende agent og riktig behandling.

Laboratoriene tar skraping av epidermispartikler fra det stedet hvor utslett er tilstede i dyret, og utfører en undersøkelse av materialet under et mikroskop. Å kjenne patogenet tillater spesielle informasjonskilder med bildet av en skadelig mikrobe som rammer katten eller hunden. Etter laboratoriebestemmelse av infeksjonskilden foreskriver legen medisiner for å eliminere den.

Det er dødelige grunner når det er umulig å gå til klinikken, det er svært få veterinære sykehus i disse dager, spesielt i landsbyer og landsbyer, og det er vanskelig for kjæledyrseiere å reise med dyr til by eller regionale sykehus.

Selv under slike forhold, vil sykdommen ikke vente, men vil utvikle seg og kan føre til katastrofale konsekvenser, det må behandles. Vi vil prøve å hjelpe deg i denne situasjonen. Først av alt må du avgjøre hva katten din er syk.

De viktigste tegn på akne hos katter

Årsakene til betennelse av talgkjertlene i katter er ikke fullt ut forstått, kan det være genetiske sykdommer, midlertidige hormonelle forandringer i kroppen til et dyr eller utilstrekkelig hygienisk pleie av et kjæledyr. De viktigste symptomene på akne kan identifiseres ved følgende tegn:

 1. I områder med risiko (de er oppført i begynnelsen av artikkelen), oppstår hevelse i form av små tuberkler med svarte prikker i midten;
 2. Huden rødmer seg rundt tuberkulene, det er merkbar gjennom ullen;
 3. Kat kammer stadig de berørte stedene;
 4. Med palpasjon, trykk på pimple reagerer dyret på smerte;
 5. På steder kammer intensivt fallull;
 6. Etter 1-2 uker er det en økning i de berørte områdene, og akne blir til pustler.

Etter å ha notert alle disse endringene, bør eieren fortsette med behandlingen.

Akne hos katter: hjemmebehandling

Det bør bemerkes at en slik sykdom ikke overføres til mennesker, så du kan trygt kontakte dyret, for i slike perioder trenger det virkelig menneskelig hjelp. For behandling av katter med akne brukes ulike metoder og metoder: legemiddelbehandling (tabletter, salver), hygienisk omsorg (spesielle sjampo), folkemidlene (avkok, tinkturer). La oss se nærmere på hver av disse metodene.

Hygiene og omsorg

Det anbefales å vaske og kam kattene ikke mer enn det som er nødvendig for strukturen av håret. Langt hår krever hyppigere vask og gre en gang i uken, korthårede katter gjøre det bra med denne prosedyren selv, trenger de ikke å vaske mer enn en gang i måneden eller to. Shampooing anbefales for hårløs (Sphinx rase) for å fjerne overflødig sebaceous sekresjoner.

Sjampo, som inneholder antiseptiske og antiinflammatoriske stoffer, brukes til hudsykdommer og til profylakse. hygieniske rensemidler er egnet for behandling av akne, omfattende: salicylsyre, svovel, benzen peroksyd og etyllaktat, kan også brukes til tjæresåpe geler og kviser.

Fôrretter må holdes rene, etter hvert måltid bør du tørke dyrets ansikt med en fuktig klut. Haken er det mest risikable området for skade på sykdommen, og det er også vanskelig for katten å rense og slikke denne delen av kroppen.

Narkotikabehandling

Når du vasker kjæledyret ditt, fortsett til neste trinn, bør du:

 • De berørte områdene må dampes med varme kluter og tørkes med en antiseptisk, acetylsalisylsyreoppløsning eller hydrogenperoksid, disse stoffene desinfiseres og lindrer betennelse, tørr akne;
 • For ikke å forårsake tørr hud, bruk fuktighetsgivende akne salve: svovel, sink, tetracyklin eller erytromycin;
 • Ikke la dyret være ute av syne i 30-40 minutter for å absorbere salven, og katten kunne ikke slikke det for tidlig. Rester av salven kan deretter fjernes med en serviett.

Salve påføres med et tynt lag til de steder som påvirkes av akne 1-2 ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.

Advarsel! Alle prosedyrer bør utføres punktvis, ikke påvirke sunn hud, forhindrer kjemiske forbrenninger.

Tradisjonelle metoder og rettsmidler for akne hos katter

Tradisjonell medisin tilbyr en rekke metoder for herding av akne, men bør advare deg, mange av dem uprøvde og tvilsomme, bør være forsiktige med slike verktøy. Vi anbefaler noen metoder, de kan ikke kurere, men de vil ikke ha en skadelig effekt på kjæledyrets helse. Hvis du ikke har medisinske produkter på plass, kan du prøve å søke:

 • gresskar. Et stykke frisk gresskar, umiddelbart etter desinfeksjon, fester massen til skadestedet, suge i 3-4 minutter;
 • celandine. I buljong av celandine fukte en bomull pom-pom, 2-3 ganger om dagen, på steder med utslett i 1-2 minutter;
 • gress. I infusjonen av gnage sug et stykke bomull eller serviett, tørk det berørte området 2 ganger om dagen, som en vanlig lotion;
 • Calendula og kamille. Avkok av calendula og kamille tilsett 2 tabletter furatsilina, mos, oppnå grøt, gjelder som en maske en gang annenhver dag.

Folkemidlene har en annen innvirkning på helbredelsesprosessen, og helbredelsesperioden tar mye lengre tid enn å bruke bevistne stoffer. Hvilket valg å gjøre - beslutningen er din.

Vi vil være veldig glade hvis vårt råd vil bidra til å returnere til kjæledyret ditt et lykkelig og muntert utseende. Vi ønsker deg og alle dine kjæledyr helse.

Hvordan behandle akne hos katter hjemme

Svarte prikker forekommer hos katter på grunn av blokkering av talgkjertlene. Kork bestående av smuss, bakterier og fettstopp porene. Betennelse begynner, pustler form. Første akne dekker bare haken og nesen til dyret. Hvis akne ikke blir behandlet, sprer seg utslett til mage og hale. Inflammet porene er fylt med pus, øker i størrelse og bringer ubehag til kjæledyret.

Symptomer og årsaker

For det første merker eieren at haken av dyret er dekket med små, svarte prikker. Noen ganger ligner de skitt, men forsvinner ikke etter svømming. Dette er den første fasen av akne. Hvis du ikke raskt går til veterinæren, forverres kattens tilstand:

 1. En infeksjon penetrerer de blokkerte porene, på grunn av hvilket kjæledyrets hud blir rød og betent.
 2. Follicles vil fylle med pus, snu til koniske eller sfæriske seler størrelsen på en hirsefrø eller ert.
 3. Ufødte sår er tette og varme til berøring. De sår, så katten blir nervøs og rastløs.
 4. I modne formasjoner vises et svart eller hvitt hode. Innholdet kommer ut av absessen under mildt trykk.
 5. Etter å ha brutt gjennom den betent ål, dannes sår. I unge og sterke dyr strammer de raskt og dekker med en skorpe. I gamle og svake katter kan sårene bløde for en stund eller utstråle ichor med pus.

Den nest siste fasen av akne er den farligste. En infeksjon eller bakterier som forårsaker komplikasjoner kan komme inn i åpne sår. Nekrose av sebaceous kjertel utvikler seg, et stort tuberkel dannes, fylt med pus. Hvis katten "åpner" den med sine klør, vil infeksjonen spre seg til sunne hudområder, flere kuller vil dukke opp.

Etter å ha sprungt purulente formasjoner forblir arr og skallete flekker som er vanskelig å kvitte seg med.

Eieren, som la merke til de svarte prikkene, blir til veterinæren. Bare en lege er i stand til å skille mellom akne og frata parasitter. En katt er foreskrevet en skraping, det kan bli anbefalt å donere blod for hormoner, kontroller arbeidet i fordøyelseskanaler.

Akne oppstår hos dyr på grunn av dårlig metabolisme og leverproblemer. Porene blir tilstoppet hvis smuss eller partikler hele tiden samler seg på huden rundt munnen. Sårdannelse dannes i katter som regelmessig kammeres med stive børster. De skader det øvre laget av epidermis, forårsaker betennelse.

Akne forekommer hos unge og voksne dyr. Sykdommen overføres ikke til en person, så eieren kan trygt slå og bade på kjæledyret.

Aknepleie

Huden dekket med utslett eller pustler, daglig vask, ved hjelp av spesielle sjampo. Egnede geler til behandling av teenage akne, tjære såpe eller sjampo. Som en del av det rette kosmetiske produktet som fjerner sorte prikker, bør det være:

 • svovel;
 • salicylsyre;
 • etyl laktat;
 • benzoylperoksid.

Egnet sjampo Laktaderm og Doctor. De normaliserer talgkjertlene og tørker kjæledyrets hud.

Kosmetikk brukes bare til områder som er rammet av akne. Sjampo gnidd med bomullspinne på haken eller bart, slik at de myker ålene. Resterne av skummet rengjøres med vått gasbind, tørkes med et vått håndkle, og deretter påføres en tørr klut, slik at den absorberer gjenværende væske.

Etter hygieneprosedyrer blir den inflammerte epidermis tørket med en bomullspinne fuktet med et antiseptisk middel. Et billig alternativ er peroksid. Du kan bruke klorhexidin eller Miramistin, behandle huden din med lotioner fra teenage akne eller farmasøytisk tinktur av calendula.

Alkoholbaserte produkter påføres nøye. Det er umulig for et antiseptisk å komme på sunn hud eller slimhinner. Stoffer forårsaker irritasjon og brannskader. Koker etter bading og behandling med antiseptiske midler kan dampes ut. En ren bomullsklut fuktet i varmt vann eller kamille kjøttkraft er påført akne fylt med pus. Dampet utslett gniddes med salisylsyre. Legemidlet fjerner betennelse og tørker acne, trekker pus og desinfiserer epidermis.

Antiseptika kombinert med fuktighetsgivende salver. Alkoholbaserte produkter tørker ut huden. Sebaceous kjertlene begynner å jobbe hardere, slippe mer fett som tette porene. De blir betent og magesår. For å forhindre at dette skjer, blir næringsfull aknesalve hos katter gnidd inn i desinfisert hud.

 • salicylsyre eller svovelsalve;
 • flutsinar;
 • Linemet syntomycin;
 • sink salve;
 • perkutan;
 • tetracyklin eller erytromycin salve;
 • levomekol;
 • Yam salve.

Narkotika tørker ut utslett, rydder opp sår. Hjelper krem ​​Belosalik, som brukes til punktet. Fukt en bomullspinne i verktøyet og smør hudområdene dekket med akne.

Du må vente 30-40 minutter til stoffet er absorbert. Resterne fjernes med en bomullspinne. Det er umulig for katten å slikke medisinen, ellers kan dyret bli forgiftet. Den valgte salven er påført med et tynt lag. Hvis det er for mye penger, vil det tette porene og forverre hudtilstanden.

Akneforverring

Svarte og hvite, betent ål som brister og blir sår, smøres med antibiotika geler. Veterinærer ordinerer vanligvis Bactroban eller Mupirocin. Preparatene påføres en gang daglig med et tynt lag og sørg for at katten ikke slikker rester.

Hvis kjæledyret hele tiden kammerer akne, blir såret vasket med et antiseptisk middel, fortynnet med vann og deretter behandlet med jod eller briljantgrønt. I de tørkede skorpene gned sink salve. Legemidlet akselererer helbredelse og lindrer kløe.

Et dyr hvis svarte flekker har blitt betent sår, er kuttet sine klør. Katten vil ikke kunne bekjempe utslett og bringe en sekundær infeksjon inn i sprengkjelen. Husdyr kan ikke slippes ut på gaten eller balkongen, solen er kontraindisert til den.

I alvorlige tilfeller tilbyr veterinæren kastrering. Etter operasjonen normaliserer hormonene i kattene, og utslettet forsvinner gradvis.

Folkemidlene

Akne i kjæledyr er behandlet med buljonger og lotioner:

 1. Ål tørke med et stykke frisk gresskar. Huden er desinfisert med et antiseptisk middel, og deretter påfør massen i 3-4 minutter.
 2. Betennelse fjernet lotion fra celandine. Kok en teskje urter i et glass vann i et vannbad. Kok i 5 minutter, etter avkjøling, spenne og fukte bomullspinne i kjøttkraft. Påfør på acne to ganger om dagen, oppvarming betyr til 37-40 grader.
 3. Bland et glass vann med 20 g tørket eller friskt karrow. Blomster helle kokende vann, insisterer time under lokket. Påfør i stedet for lotion, gni acne to ganger om dagen.
 4. Hell i en krukke med 15 g calendula og kamille. Tilsett en kopp varmt vann, kom med koking i et vannbad eller langsom brann. Varmbuljong filtreres, blandes med furatsilinom. Krymp 2 tabletter av legemidlet, hell 10-15 ml væske for å danne en tykk gruel. Påfør masken på akne hver dag, la i 15 minutter. Ryd opp rester av et vått håndkle.

Folkemedisiner er kombinert med narkotikabehandling for å øke hastigheten på utvinningen av kjæledyret.

Katter akne diett

Feil i sebaceous kjertler er forårsaket av en sakte metabolisme. Metabolske prosesser vil akselerere frokostblandinger som inneholder langsomme karbohydrater og fibre. Katter trenger å lage grønnsaker eller fruktgryter, hvor mye grov diettfibre.

Hermetisert mat og tørr mat er kontraindisert. Du kan ikke behandle kjæledyrpølse, stekte kjøttboller eller svinekjøtt. Fettmat forverrer leverenes arbeid, øker produksjonen av talg. Betennelsen begynner, ålene blir til sår.

Akne oppstår på grunn av redusert immunitet, slik at katter foreskrives vitaminkomplekser. De hjelper dyrets kropp til å bekjempe infeksjon og gjenopprette epitel etter gjennombrudd av koker. Katter bør spise mat rik på vitamin A, tokoferol og askorbinsyre.

Ytterligere anbefalinger

Husdyrgjenoppretting er avhengig av hygiene. I katter som holdes rene, vises ål mindre sjeldnere og går raskere.

Eieren må følge noen enkle retningslinjer:

 1. I noen dyr oppstår akne på grunn av plastallergi. Det anbefales at du legger jern- eller keramikkskåler til mat og vann.
 2. Etter hvert måltid gis kattens hake med en våt klut for å fjerne fett og kornblanding. Pet vanskelig å ta vare på huden rundt munnen. På dette området samler mikrober seg, noe som forårsaker betennelse.
 3. Skåler renses daglig slik at bakterier ikke forblir på veggene. Vannet byttes to ganger om dagen, og mat hver 4-5 timer.
 4. Katten er badet regelmessig, kammet med myke børster, ikke tillatt å gå utendørs hvis det regner eller smuss.
 5. Kvinner utsatt for akne bør ikke gis medisiner for estrus. De forårsaker en hormonell ubalanse som forårsaker inflammatorisk akne.

Boils bør ikke presses ut for ikke å forårsake sekundær infeksjon. Du kan fjerne restene av pus fra ål som har brist på egen hånd. Men før prosedyren, må du desinfisere fingrene og behandle modne kviser med et antiseptisk middel.

Du kan ikke skrelle eller kamme skorpeene, som ble dannet i stedet for akne. Under dem dannes en ny epidermis. Når hudlaget blir tykk nok, vil skorpene forsvinne alene. Hvis de blir revet av, vil et arr eller skallet lapp forbli.

Akne er en sykdom som oppstår hos mennesker og katter. Det er nødvendig å behandle akne i et kompleks, bruke salver og spesielle sjampo. Medisinsk metode supplement folkemessige løsninger. Revidere dietten av dyret og injiser mat som er rik på vitaminer for å få raskere utvinning og forhindre forekomsten av akne.

Katt akne

Lær symptomene på akne hos katter (akne) på haken, diagnose, behandling og forebygging av denne sykdommen hos katter.

Akne hos katter er en hudforstyrrelse hvor sebaceous kjertlene blir betent. I katter, akne vises som svarte flekker (blackheads). Til tross for at sebaceous kjertlene er tett plassert i hele kroppen av dyret, vises akne hos katter ofte på haken og i nærheten av leppene.

Årsaker til akne hos katter

Det er ikke noe konkret svar på spørsmålet om hva som egentlig forårsaker utseendet til akne hos katter, men her er en liste over faktorer som bidrar til sykdommen:

 • Stress fører til forstyrrelse av talgkjertlene, som følgelig produserer mer sebum;
 • utilstrekkelig hygienisk omsorg, spesielt på et så vanskelig sted når du slikker, som en hake;
 • hudsykdommer;
 • abnormaliteter av talgkjertlene;
 • utviklingsmessige abnormiteter i hårsekkene;
 • redusert immunforsvar
 • bruk av plastskåler til å mate katten (plast har porer hvor bakterier samles inn, spesielt det er farlig hvis slike skåler, selv fra under vann, sjelden vaskes).

Akne eller svarte flekker på haken er en ganske vanlig sykdom hos våre mindre brødre, og utviklingen er mulig hos katter av forskjellige raser, uavhengig av kjønn og alder.

Det skal også bemerkes at det er katter der det er en klynge av sorte prikker på haken en gang, går alene og gir ikke noe ubehag for dyret, og for eieren går helt ubemerket. Men det er kjæledyr som regelmessig lider av forekomsten av akne, noe som fører til tillegg av en sekundær infeksjon.

Symptomer på akne hos katter

1. rødhet i huden;

2. Utseendet til små kviser kjegleformet med hvite eller svarte topper, som over tid øker i antall og størrelse. Svarte akkumuleringer av komedoner kan se ut som forurensing av dyrehår;

4. Når sykdommen går inn i det avanserte stadium, vises noder på huden, sår, grupper av hårsekkene øker;

5. kløe og smerte som plager dyret - katten kammer sårene, purulent og blodige skorper vises;

Diagnose av akne hos katter

Jeg ønsker å henlede eiers oppmerksomhet på det faktum at bare en veterinær etter en undersøkelse kan foreta en nøyaktig diagnose av forekomsten av akne i en katt.

Av stor betydning er ytterligere diagnostiske studier, som for eksempel skraping av et dyrs hud, analyse for forekomst av sopp- og parasittiske sykdommer, i sjeldne tilfeller - en hudbiopsi. Alt dette er nødvendig for å utelukke sykdommer som ligner på symptomer - demodikose, dermatofytose, allergier, eosinofil granulom, scabies.

Katt akne behandling

Avhengig av hyppigheten av akne i katten og graden av forsømmelse av sykdommen, er lokal eller kompleks behandling foreskrevet.

Det viktigste er ikke på noen måte å selvmedisere og ikke presse modne komedoner.

Behandling av huden med antiseptisk, antiseborrheic sjampo og såper:

 • Tar tjære,
 • medisinert sjampo mot seborrhea av firmaer Bifar, Harz, 8в1,
 • Tar sjampo.

Anvendelse av antiseptiske løsninger, som klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salicylalkohol og jod (brukt med stor forsiktighet).

Det er mulig å feste bomullsgass tamponger fuktet med calendula tinktur.

Legemidlet Perkutan - brukes opptil to ganger om dagen, til utfallet av utslett. Legemidlet inneholder furatsilin, som maler dyrets pelsgult. Du bør også unngå å få stoffet i munnhulen til en katt.

Hvis purulente og blodige skorper opptrer, er det en sekundær infeksjon, det er mulig å behandle de berørte områdene med et eksternt antibiotikum Mupirocin (Bactroban).

Bruken av vitamin A (retinol) lokalt i form av salver (Differin, Adaklin, Klenzit) eller en oljeoppløsning er farlig, da det kan forårsake hudirritasjon.

Ved alvorlig betennelse kan bare en lege foreskrive et behandlingsforløp med kortikosteroider, for eksempel prednison.

Pass på å følge en diett - utelukkelse fra diett av fettstoffer.

Det er nødvendig å gi katten vitamintilskudd, omega-3 og omega-6 syrer.

Folk rettsmidler for katt akne

1. En avkok av kamille og calendula blomster blandet med pulver av 2 tabletter furatsilina. Den resulterende løsningen for å smøre de berørte områdene to ganger om dagen.

2. Frisk kuttet et stykke gresskar er lett å holde i stedet for utslett. Gjør denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Hver gang du skal kutte av et nytt stykke gresskar, og bruk det i 5 minutter, siden de fleste av de nyttige stoffene, på grunn av reaksjonen med oksygen, raskt ødelegges.

3. Brygg gresset av celandine - 4 ss urte for 6 glass vannkoker i 5 minutter, deretter avkjøl og filtrer. Den resulterende kjøttkraft smøre områder med akne og lage lotioner 2-3 ganger om dagen.

4. Bønnebombe hjelper også, som hevdet fra akne. Friske eller tørkede blomster av planten er tatt med 1 teskje per kopp vann og brygget. Den resulterende avkoket gniddet sted med utslett.

Hjemme, i behandling av akne i en katt, kan du også bruke klorofilipt eller clotrimazol 1% løsning. Disse stoffene skal påføres prikkede, utelukkende på kviser. Etter påføring av løsningen påføres, prikket og ikke gni, svovelsalve i et veldig tynt lag.

forebygging

1. Plastskål for mat og vann bør byttes ut med glass, keramikk eller jern. Vaskeskåler trenger minst 1 gang om dagen og ikke hell fersk mat i en bolle med gammel mat.

2. Pass på å bytte drikkevann 1 gang per dag.

3. Hvis kjæledyret ditt har en tendens til utseendet på akne - fjern fettstoffer fra kjæledyrets diett.

4. Etter å ha spist, gni kattens hake, om nødvendig, behandle med antiseptiske løsninger.

5. Styr kattenes immunitet, og gi henne en full diett, rik på vitaminer, mikroelementer, spesielt omega-3 og omega-6 fettsyrer.

Akne hos katter: symptomer og behandling

Akne er en ubehagelig hudsykdom som dessverre påvirker epidermis ikke bare av en person, men også av andre levende vesener. Så, akne hos katter er en ganske vanlig sykdom som forårsaker mye trøbbel, ikke bare for selve dyret, men også for eieren. Det skal bemerkes at disse problemene kan uttrykkes ikke bare i forverringen av dyrets utseende, men også en negativ forandring i helsen. I mer detalj vil vi analysere alle spørsmålene vi er interessert i angående denne sykdommen i følgende materiale.

Årsaker til akne hos katter

Det første, og kanskje det viktigste spørsmålet som oppstår i eierens hode, hvis katt har en hudsykdom, er: "Hva fører til utviklingen av sykdommen?". En slik sekvens av spørsmål og veterinærers synspunkt vil være sant, etter å ha forstått årsakene til sykdommen, er det mulig å utvikle en tilstrekkelig behandling for hvert tilfelle.

Kjører akne hos katter

Tabell. Årsaker til akne hos katter

Prosessen med keratinisering av epidermis, både hos mennesker og hos katter, innebærer deponering av følgende to stoffer i det kåte laget av huden:

 • keratin;
 • fett.

  Faktum er at den nevnte prosessen er nødvendig for fornyelse av huden, noe som gir sin elastisitet og styrke, takket være det det kan beskytte vårt muskelvev.

  Forutsatt at prosessen forstyrres, begynner akkumulering av epidermale flak på overflaten av huden. Lim sammen med overdrevet produsert subkutant fett, danner skalaene store lag, lukker porene og ekspanderer, og senere forårsaker sykdommen av interesse for oss.

  Overdreven produksjon av talg er en annen grunn for dannelsen av akne hos katter. Det er dette fettet som fungerer som et lim for å koble hudskalaene. Jo mer av det, desto raskere utvikler katten din sykdommen.

  Det skal bemerkes at produksjon av subkutant fett i katter er intens selv i normal tilstand av ting, siden denne hemmeligheten er ment å beskytte mot vann:

 • dyrehår;
 • dyr hud.

  De fleste kjertlene som skjuler fettete sekresjoner er plassert der håret dekker et dyr er minst intens, nemlig:

 • i området mellom ørene;
 • nær øyebolene;
 • i stedet for feste av halen til dyrets kropp;
 • på haken;
 • på en kattes lepper, etc.

  Kanskje i seg selv kan overdreven produksjon av fett bare føre til utseende av svarte flekker i dyret, men akne vil utvikle seg bare dersom keratiniseringsprosessen avbrytes.

  Samtidig er fettete fett også et ekstremt gunstig miljø for ulike skadelige mikroorganismer, hvorved vedlegget blir en slags startknapp for utviklingen av sykdommen under vurdering.

  Dessverre kan feilaktig omsorg for en katt føre til akne.

  Nå som vi forstår hva som egentlig forårsaker utvikling av akne hos katter, bør vi gjøre oss kjent med listen over forutsetninger som kan underbygge de angitte årsakene, og bli den første grunnen til sykdomsutviklingen. Så, kjæledyret ditt kunne ha akne:

  • langvarig stress;
  • oppfyller ikke grunnleggende krav eller mangel på omsorg for ulldeksel;
  • uegnet filler;
  • sjeldne vask av kattretter og vaskeseng (hvor bakterier samler seg);
  • ulike hormonelle forstyrrelser;
  • metning av kostholdet til dyret uegnet mat;
  • forstyrrelse av sentralnervesystemet;
  • patologi i mage-tarmkanalen;
  • genetisk predisposisjon;
  • allergisk reaksjon på sjampo eller andre produkter;
  • ulike hudsykdommer, etc.

  I nesten alle ovennevnte situasjoner er det et øyeblikkelig brudd på forekomster i huden:

  Dette fører igjen til akne.

  Interessant, men oftest vises akne hvor katter har minst ull. Dette skyldes følgende faktor: jo mer på huden på et bestemt punkt i frakken, jo mindre er det talgkjertler, eller de er mindre utviklet til ønsket punkt.

  Akne hos katter synes oftest på stedet der kappen er kort og sparsom.

  For eksempel er akne hos katter vanligvis basert direkte på haken, siden kattens frakk er der:

  Blant annet når en katt spiser, er dette området av nesen forurenset av ulike matvarer. Dyret kan ikke slikke seg godt i hagesonen, og derfor er det på dette tidspunktet opphopning av skadelige masser.

  Imidlertid kan dannelsen av svarte flekker, som for eksempel forekommer før akne, til tross for alt, forhindres av eieren, ganske enkelt ved å regelmessig rydde huden som er utsatt for forurensning med for mye sebum. Dessuten må noen kjæledyr rengjøre ørene, hakene og andre deler av kroppen på grunn av overdreven produksjon av svovel- og sebumsekresjon.

  Hvordan rengjør ørene til en katt?

  Denne muligheten til aktivt å produsere en hemmelighet er ikke noen avvik i noen tilfeller. Dette er en enkel funksjon av kattlegemet, spesielt karakteristisk for rasen som har følgende nyanser av utsiden:

  • mangel på ull;
  • krøllete strøk;
  • store og åpne ører, etc.

  Forresten, noen ganger overdreven omsorg i kjæledyromsorg kan også forårsake akne. Hvis du for eksempel fjerner hele beskyttelseslaget av fett fra kjæledyrets hud, starter huden umiddelbart sin aktive produksjon for ikke å forbli lenge uten beskyttelse.

  Symptomer på akne hos katter

  Denne sykdommen er først og fremst preget av ytre symptomer, nemlig manifestasjon av akkumulering av data på hudskader og et stort antall komedoner på ett sted.

  På den ene siden er det ikke engang merket om akne, fordi det ikke bringer kattens ubehag, men denne sykdommen er fulle av fare, for på et tidspunkt kan hud uregelmessigheter bli til purulent foci, overgrodd med scabies.

  Kam - et sikkert tegn på forestående akne

  Forutsatt at en infeksjon med noen infeksjon legges til en enkel betennelse, kan følgende kliniske manifestasjoner også forekomme:

  • alvorlig kløe i det berørte området
  • lokal skallethet;
  • smertsyndrom;
  • hevelse.

  Dyrets reaksjon på alle ovennevnte symptomer vil være hensiktsmessig: dyret vil begynne å bite seg, gni mot ulike overflater, bevege seg nervøst rundt rommene. Slike generelle endringer i sin tilstand er også mulige, for eksempel:

  • uventet manifestasjon av aggresjon mot familiemedlemmer;
  • avføring på feil steder, for eksempel på polstrede møbler;
  • klør av møbler;
  • tung pusting;
  • lav aktivitet.

  Før suppuration oppstår, vises et stort antall fettete plugg på kjæledyrets hud.

  Uansett hva manifestasjonene ikke ville være karakteristiske for dyret ditt, vil den oppmerksomme eieren ikke kunne gå glipp av det. Du vil også bli hjulpet av ulike endringer i kattens utseende, for eksempel:

  • overbelastning av komedoner i haken og leppene til dyret;
  • tørrhet og flaking av kattens hake;
  • små sår;
  • briste akne;
  • skur på enkelte områder av huden;
  • lokal hårtap
  • klør på steder katten når;
  • rødhet på ansiktet i hudfeller, etc.

  Noen dyr med akne forsøker å tiltrekke seg eierens oppmerksomhet på noen måte, for uten ham, dessverre, vil de ikke kunne klare sykdommen.

  Diagnose av akne hos katter

  I denne seksjonen vil vi først og fremst oppmuntre alle berørte kattinnehavere til å besøke dyrene. Self-diagnostisering av sykdommer hos dyr, samt diagnostisering av sykdommer hos mennesker, kan være svært farlig, fordi uten minst grunnleggende veterinær kunnskap, kan forvirre acne med en annen sykdom og forverre det i prosessen med behandling av andre plager narkotika.

  Stol på akne diagnosen til veterinæren

  Veterinæren, i sin tur, diagnostiserer ikke bare utviklingen av akne i en katt, men vil også kunne bestemme:

  • etiologi av sykdommen;
  • Tilstedeværelsen av parasitter i det berørte området;
  • dyre følsomhetsnivå etc.

  Ved å bestemme sykdommen av interesse for oss er det svært viktig å utelukke hudlesjoner som har lignende symptomer. For eksempel kan det samme kliniske bildet oppstå når:

  • hudmitt;
  • soppinfeksjon i huden;
  • katt lepra;
  • tumorer av talgkjertler;
  • allergisk reaksjon på fyllstoffet, mat, pleieprodukter;
  • epidermale svulster;
  • follikulære lidelser, etc.

  Akne kan forveksles med hudmider.

  Som du kan se, er listen ganske imponerende, men dette er ikke alle hudsykdommer som har akne-lignende manifestasjoner. Ved å forvirre hverandre med en uavhengig diagnose og undersøkelse av et kjæledyr, kan du til og med provosere et dødelig utfall.

  Risikofaktorer

  Akne er en svært ubehagelig sykdom som forårsaker ulempe ikke bare til kjæledyret, men også til eieren. I de tidlige stadiene kan det være nesten umerkelig, men når det utvikler seg, begynner katten å føle seg sterkere og sterkere. Følgende følelser blir trofaste følgesvenner av det syke dyret:

  • irritasjon;
  • alvorlig kløe;
  • smerte;
  • ubehag av en annen type.

  Katter er syk med akne oftere enn katter

  Mange eiere vil være våken og vet på forhånd om deres dyr er i fare for sykdommen, og hvilke faktorer som kan påvirke utviklingen. Vurder en liste over de viktigste viktige punktene som kan være en "krok" for utvikling av akne i et kjæledyr.

  Tilhører kattfamilien

  Plutselig, men det er: bare at en katt er en katt, og ikke et dyr fra en annen familie, øker sjansen for å utvikle akne i den. Sammenlignet med, for eksempel, med hunder, lider dyr som kjører med denne sykdommen mye oftere. Men dette er ikke en grunn til å gi preferanse til et annet dyr, hvis du virkelig elsker katter. Denne sykdommen er ikke så forferdelig for å ta slike radikale beslutninger.

  Hunder er mindre utsatt for akne enn katter

  Ulldeksel

  Dermed har ulike egenskaper av ull en alvorlig innflytelse på det problem vi er interessert i. Den vanligste akne oppstår når:

  • fraværet av dyrepels, eller det er nesten fullstendig fravær;
  • krøllete og krøllete hår.

  På samme tid, slike parametre som:

  • frakkfarge;
  • hårstivhet etc.

  En liten innflytelse vil også ha:

  • frakklengde;
  • hårplantingsfrekvens

  Imidlertid vil de sistnevnte parametrene være mer sannsynlig å ha betydning med hensyn til bestemte områder av dyret, i stedet for katter som helhet.

  På en måte kan avl også forårsake akne. For eksempel lider sfinxer ofte av denne sykdommen.

  For eksempel kjenner hver av oss bald katter - sfinxer. De kan være helt blottet for hår (barefødt), og kan dekkes med sparsomme hår (velour, suede, etc.). I dette tilfellet vil de presenterte kattene i hvert tilfelle lider av forskjellige hudsykdommer forbundet med mange faktorer, og fremfor alt med overdreven sekresjon av fett og brudd på prosessene som forekommer inne i epidermisene.

  Castrering / sterilisering

  Som du vet, er kastrering og sterilisering av dyr ikke bare designet for å beskytte kjæledyret mot utseendet av uønskede avkom, men har også noen terapeutisk effekt. En av dens manifestasjoner vil være normalisering av aktivitet av sebumsekresjon og forbedring av prosessene som foregår i epidermis som helhet. Til tross for at prosedyren for fjerning av kjønnsorganer ikke med absolutt garanti kan beskytte et dyr fra interessen for oss, er sannsynligheten for utviklingen fortsatt redusert mange ganger.

  Kastrering og sterilisering har en åpenbar terapeutisk effekt.

  Feil omsorg

  Pleie - nøkkelen til dyrets helse. Dette generelle konseptet inneholder mange aspekter. Korrekt omsorg for en katt i dette tilfellet betyr:

  • plukke opp for henne og kjøpe mat av høy kvalitet;
  • overvåke dyrets hygiene;
  • tid til å vise til veterinæren;
  • skaffe høykvalitets rengjøringsprodukter;
  • velg et egnet fyllstoff til skuffen.

  Faktum er at, som hos mennesker, kan kattens hud irritere fra utsiden. Resultatet av denne irritasjonen er ulike hudsykdommer, hvorav en vil være akne. Derfor må du kjøpe høykvalitets verktøy for å rense katten og ordne toalettet, ellers vil dyret bli syk og skit forbi skuffen.

  Feil fyllstoff kan føre til akne.

  Det samme gjelder for fôr. Selv den dyreste (eller billigste) strømmen kan ikke være egnet for dyret ditt. For eksempel kan det være for fett, tørt, etc. Disse forholdene vil også ha en direkte innvirkning på tilstanden til huden og prosessene som finner sted i den.

  Genetisk predisposisjon

  Hvis katten din er allergisk og ofte lider av hudsykdommer, så er det sannsynlig at det er arvelig. Før du tar en kattunge fra oppdretteren, må du spesifisere hva slags plager hans foreldre var syke. Oppdretteren må gi deg den forespurte informasjonen slik at du kan gjøre et tilstrekkelig valg når du kjøper et kjæledyr.

  Men hvis du er blant de enestående mennesker som har bestemt deg for å plukke opp et dyr fra gata, etter å ha gjort en utrolig god gjerning, er det lite sannsynlig å diskutere den genetiske følsomheten til kjæledyret ditt for denne sykdommen.

  En veterinær vil kunne foreskrive tilstrekkelig akne forebygging for katten din.

  I denne situasjonen er det best å være i kontinuerlig kontakt med veterinærlegen du søker behandling slik at over tid:

  • studere de vanlige reaksjonene til dyret til en bestemt irritasjon;
  • lage en liste over medisiner og andre midler som er nødvendige for å eliminere sykdommer
  • identifisere regelmessig utførte prosedyrer, hvis formål er å forebygge utvikling av akne.

  En slik faktor som arvelighet spiller selvsagt en stor rolle. Graden av innflytelse av ytterligere risikofaktorer vil avhenge av om det er en opprinnelig disposisjon for akne.

  Stage av sykdommen

  La oss se på stadiene av utviklingen av akne på huden og kattene.

  1. I første fase er det en merkbar lokal rødhet i huden.
  2. Det andre trinnet er preget av dannelse av kutan infiltrering og sårfoci som er kuleformet eller kegleformet.
  3. I tredje fase skjer en endring i follikkens farge på grunn av dens modning. Forutsatt at du trykker ned på det betente området på kattens hud, blir pus frigjort fra den.
  4. I fjerde etappe skjer suppurasjonen, spor av kjegler forsvinner. Den nødvendige fasen for denne sykdommen er endelig, forutsatt at betennelsen ikke var alvorlig, eller i tilfelle da du begynte å behandle den i tide.

  Suppuration kan bli til en annen, mer alvorlig, sykdom.

  Hvordan behandle akne hos katter på ikke-medisinske måter?

  Før du går videre til beskrivelsen av narkotika som bidrar til å bekjempe akne hos katter, la oss snakke om måter å kvitte seg med sykdommen, ikke kreve bruk av. Selvfølgelig bør anvendelsen av disse tipsene være basert på din grundige kunnskap om årsaken til sykdommen.

  Før du får dyret med piller, må du prøve å kurere det uten å bruke legemidler.

  Bruk bifasiske lotioner

  Disse verktøyene er laget for å fjerne sminke hver dag hjemme. Som regel har hver kvinne og jente dette. Verdien av de ønskede væskene er at den har følgende egenskaper:

  • eliminerer overskytende sebum;
  • desinfiserer;
  • fukter.

  Således er en tofase-lotion en ideell væske for å tørke prikker på kattens kropper, som begynner å rødme eller bli betent.

  Omsorg for en katt er veldig viktig

  Feed endring

  Som vi har sagt, er mat en av de viktigste komponentene i et dyrs helse, noe som har alvorlig innvirkning på utseendet sitt. Det er ikke nødvendig å ta opp utviklingen av akne for å avgjøre om en bestemt mat oppfyller dyrets behov. Det er nok bare å se på det med et oppmerksomt blikk og forstå hvor akseptabelt en bestemt mat er for kjæledyret ditt.

  Så et tegn på upassende feed vil være:

  • kjedelig og fallende hår, noen ganger sammenblandet;
  • fet hud;
  • intenst plakett;
  • ubehagelig lukt fra dyrets munn;
  • overskudd eller omvendt, dyrets utilstrekkelige vekt;
  • diaré eller forstoppelse;
  • hyppig oppkast, etc.

  Kjedelig, matt ull er et signal om at kjæledyret ditt ikke har kommet for å mate.

  Velg feed i linjene:

  Disse to kategoriene er representert av høyeste kvalitetsmat for dyr. Men hvis du spiser kjæledyret ditt med naturlig mat, må du sørge for at:

  • protein mat i kostholdet prevailed;
  • meieriprodukter ble erstattet av sur melk;
  • i kostholdet var det en minimums mengde karbohydrater i form av kokte grønnsaker, urter, etc.;
  • forutsatt at du har oppdaget et allergenprodukt, ikke faller for kjæledyrets angrer og ekskluder produktet fra menyen.

  Bytte fyllstoff i skuffer

  Alle dyr er forskjellige selv blant en bestemt art. Denne uttalelsen gjelder også for katter hvis reaksjon på det samme stoffet kan være helt annerledes. Så, noen av dem er egnede klumper for toalettet, andre kan bare avdekke i silikagel, og det er fortsatt andre som føler seg fint i sagflaten. Under alle omstendigheter vil katten vise sin holdning til dette eller som fyller ikke bare av hudreaksjonen, men også av ekskrementet på de stedene som ikke er ment for det.

  Hvilken fyllstoff å velge, bestem katten din Viktigst, vær oppmerksom på hennes reaksjon

  Bytte ut og vask opp og skuff

  Noen katter har en ganske uttalt allergi mot plast. De kan ikke mates fra retter laget av spesifisert materiale, og det er også uønsket å gjøre dem til toalett ut av dem.

  Keramisk bolle er perfekt for allergikatter

  Det er imidlertid ganske enkelt å erstatte både bollen og skuffen. Så, i stedet for det andre, er en emaljert sovjetisk firkantbakke perfekt. Billig og sint.

  I tillegg er det et presserende behov for hyppig vasking av emballasjen for å unngå utvikling av forskjellige patogene bakterier i den.

  Hvordan vaske kattbrettet? I en spesiell artikkel vil vi se på de mest populære måtene for effektivt å fjerne lukten i kattbrettet og vaske av forurensningen.

  Hvordan raskt og effektivt behandle akne i en katt?

  Dessverre, ikke alltid for å eliminere akne vil det være nok til å forandre fôret eller fyllingen i brettet. For de fleste katter er denne sykdommen tilstede i flere år, og det gjenstår stadig, derfor må det behandles nonstop. For å gjøre dette må du vite hvilke stoffer som kan gjøre livet enklere for kjæledyret og dets eier.

  I noen tilfeller kan antibiotika ikke gjøre.

  Som regel er varigheten av en enkelt medisinsk kurs omtrent 2-3 uker. Denne perioden er vanligvis nok til å kurere selv en forsømt sykdom. Imidlertid vil behandlingsordningen i hvert tilfelle velges individuelt. Forutsatt at komedoner vil fortsette å danne seg kontinuerlig, vil behandlingen trolig bli gitt livslang behandling, mens medisiner må gis omtrent en gang hver tredje dag.

  La oss gå til listen over legemidler som brukes i behandlingen av denne sykdommen.

  Tabletter og injeksjoner

  Tenk på listen over legemidler som brukes i form av injeksjoner eller tabletter til syke dyr.

   Først av alt brukes amoksicillin-antibiotika. Så, du kan bruke det samme stoffet, supplert med clavulansyre. I dette tilfellet vil hyppigheten av opptak være lik to ganger om dagen, mens behandlingsperioden er valgt i henhold til veterinærens anbefalinger. Doseringen av legemidlet er 12,5 milligram per kilo dyrevekt.

  Amoksicillin med klavulansyre

  Enrofloxacin - et veterinærmedisin som effektivt bekjemper akne

  sjampo

  Sørg for å behandle akne bør brukes shampoos, som vil være rettet mot å redusere aktiviteten til talgkjertlene. Som en del av disse sjampoene finnes det vanligvis:

  • salicylsyre;
  • etyl laktat;
  • svovel, etc.

  Disse midlene i et bredt spekter selges i veterinærapotek.

  Veterinærapotek tilbyr et bredt spekter av egnede sjampoer.

  Lokale rensemidler

  Flere ganger om dagen er det nødvendig å rengjøre skadet hud med spesielle farmasøytiske løsninger eller salver. Perfekt for eksempel:

  • salicylsyre;
  • hydrogenperoksid;
  • klorhexidin, etc.

  Hydrogenperoksid er egnet for daglig behandling.

  Veterinær krage

  Det må huskes at du ikke kan gi dyret kam og slikke det skadede området. Den beste løsningen ville være å ha en spesiell veterinærkrage.

  Veterinær krage er nødvendig for å forhindre slikking

  Spesielle salver

  Salven påført på det berørte området bør:

  • tjene som et antiseptisk middel;
  • fukte;
  • å mate;
  • ideelt også bekjempe infeksjon.

  Blant de som passer for å søke etter akne hos katter, passer:

  Hvordan rengjøre kjæledyrets hud med akne

  Før du går videre til prosedyrene, er det nødvendig å forstå sekvensen der de utføres. For å klare å takle suksess, la oss vurdere følgende trinnvise instruksjoner.

  Trinn nummer 1. Hudvask

  Husdyr skal rengjøres med spesialisert sjampo, som vi allerede har nevnt tidligere. Vann skal ikke være varmt eller kaldt, for ikke å provosere termisk skade på det berørte hudområdet. Gjør det varmt og behagelig for dyret. Påfør forsiktig forsiktig, skum den forsiktig og vask dyret, fjern overflødig fett og smuss fra huden.

  Min kjæledyr spesielle sjampo

  Trinn nummer 2. Desinfiser skadede områder

  Etter at du har vasket katten, tørk de berørte områdene med hydrogenperoksid, klorhexidin eller en annen lignende effekt. Men alkohol er best å ikke bruke den, effekten er for aggressiv.

  Dyrhud bør tørkes forsiktig ut.

  Trinn nummer 3. Røk kokes

  Kokene kokes ut ved bruk av kokt og avkjølt til en akseptabel temperatur på vann og et bomullsserviett. Damp en klut med vann og bruk for å koke, myke dem.

  Det er forbudt å knuse koker på katten, det bør bare håndtere en veterinær

  Trinn nummer 4. Bruk av salve

  Det fjerde trinnet er påført salver som er utviklet for å gi næring, fuktighet og desinfisering av dyret på huden. De brukes rikelig, men ikke for mye, for ikke å tette porene, og dermed fremkalle fremveksten av nye medier.

  Påfør salven forsiktig.

  Vær oppmerksom på: søknad bør gjøres forsiktig. Ellers vil bruken av stoffet ha motsatt effekt, da du skader huden og gni infeksjonen inn i den.

  La oss oppsummere

  Dessverre er akne en sykdom som ofte forekommer hos katter. Jeg vil si at tjenestene til en veterinær i dag er billige, så alle bosatt i vårt land har råd til å vise sitt kjæledyr til en lege.

  Ta vare på ditt kjæledyrs helse, og det vil glede deg over sin ufattelige moro hver dag.

  Selv en mindre sykdom som katt akne kan føre til ulike negative konsekvenser. Det er derfor det er nødvendig å eliminere det så snart du merker det.

  Hvordan behandle akne hos katter på haken hjemme

  Akne er en ganske vanlig sykdom, ikke bare blant mennesker, men også blant mange representanter for dyreverdenen. Hovedårsaken til utseendet til små kviser er betennelse i sebaceous kjertlene. Utviklingen av inflammatoriske prosesser fører til deformering av hårsekk og blokkering av sebaceous kanaler. Denne faktoren medfører utseendet på svarte flekker og akne. La oss finne ut hva akne er i katter og hvordan å håndtere dette problemet.

  Akne er utseendet på akne eller svarte flekker på huden.

  Sykdommens art

  Strukturen av huden til kattfamilien er svært lik strukturen av menneskelig hud. Denne likheten antyder at mange katter står overfor de samme dermatologiske sykdommene som mennesker. Den vanligste hudsykdommen er akne.

  Plasseringen av utslett av hudutslett på overflaten av huden, avhenger av lokalisering av talgkjertlene. De vanligste symptomene i akne er observert hos katter i ørene, magen og ribbenene. Utseendet til en liten klynge av kviser i haken er den vanligste forekomsten. Dette problemet utgjør ingen fare for kjæledyrets helse. I de fleste tilfeller er disse symptomene bare midlertidige og påvirker ikke funksjonene til de indre organene.

  Blant de negative effektene av akne, er det nødvendig å fremheve tapet av estetisk appell på grunn av uregelmessigheter i prosessen med å produsere sebaceous sekresjoner. Hovedfaren ved dette problemet ligger i den høye risikoen for utvikling av dermatitt. I denne sykdommen dannes små sår på overflaten av huden. Hvis katten begynner å kamme lesjonene, kan situasjonen bli komplisert ved tillegg av en sekundær infeksjon.

  Ekstern manifestasjon av sykdommen

  Utseendet på utslett og arten av lesjonen er avhengig av formen og plasseringen av betennelsen. Bubler av utslett kan ha en rødaktig base og en hvit topp. På bestemte stadier av sykdomsutviklingen inne i boblene kan det danne purulent ekssudat.

  Det anbefales ikke å prøve å presse ut slike utbrudd. Du må vente på selvåpning av akne. For å øke hastigheten på denne prosessen, kan du bruke spesielle salver med tørkeeffekt.

  Akne sykdom oppstår på grunn av betennelse i sebaceous kjertler på huden.

  Betydningen av diagnose

  I intet tilfelle bør en diagnostisk undersøkelse av et kjæledyr gjøres uavhengig. Det er best å betro dette til veterinærer. Det kliniske bildet er karakteristisk for akne, har likheter med sykdommer som ringorm, scabiesmites og allergiske reaksjoner.

  Pimples i haken området med forsiktig undersøkelse kan sitte fast i smuss eller insekt biter. For å etablere årsakene til akne er det nødvendig å skrape fra lesjonene. Mikroskopisk undersøkelse av materialet, gjør at du nøyaktig kan bestemme årsakene til sykdommens utvikling og foreskrive riktig behandling.

  Hva kan du gjøre hjemme

  Det finnes en rekke spesifikke regler for selvbehandling av hudsykdommer hos husdyr. Når de første symptomene på akne, bør økt oppmerksomhet bli betalt til kjæledyret ditt. For å redusere alvorlighetsgraden av kløe, er det nødvendig å bruke spesielle sjampoer under bading. For å tørke boblene utslett, kan du bruke tjære såpe eller en tre prosent løsning av hydrogenperoksid.

  For å lette bruken av narkotika til foci av betennelse, må du forsiktig barbere håret på de berørte områdene av kroppen. I nærvær av keratiniserte vev brukes spesielle keratolytiske forbindelser. Salisylsyre kan brukes til dette formålet. I kombinasjon med dette legemidlet anbefaler eksperter bruken av ulike lokale legemidler, som handler om regenerering av skadede vev og normalisering av intercellulær metabolisme.

  Når du snakker om hvordan du behandler akne på kattens hake hjemme, er det viktig å nevne at humane skrubber og lotioner til behandling av svarte flekker ikke skal brukes. Det er også forbudt å behandle akne hos kjæledyr med antibakterielle stoffer. Antibiotika brukes bare i tilfelle av alvorlige sykdomsformer, når utslett sprer seg over hele kroppen av kjæledyret. Prescribing medisiner, opprette en diett og sette en diagnose bør bare gjøres av en spesialist. Uavhengig bruk av potente stoffer kan forårsake ulike komplikasjoner i løpet av sykdommen.

  Selv om man tar hensyn til det faktum at diagnosen utføres selvstendig, vil det være riktig at bruken av mange stoffer kan påvirke dyrets velvære negativt. I tillegg, i mangel av nødvendig kunnskap, er det svært vanskelig å velge riktig dosering.

  Årsaker til akne

  Den viktigste årsaken til akne er betennelse i hårsekkene som følge av nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene. Men selve årsaken til slike brudd har ennå ikke blitt identifisert. Eksperter fra veterinærmedisinområdet sier at det er mer enn to dusin forskjellige grunner for utviklingen av denne patologien. La oss se på de vanligste årsakene til akne hos katter:

  1. Fysiologisk predisposisjon Ifølge statistikken er visse raser av katter mer utsatt for sykdommer som akne. Kale kattraser lider av akne lesjoner oftere enn andre medlemmer av kattfamilien.
  2. Feil omsorg. Hyppig bading, liten oppmerksomhet på hygiene, bruk av hygieneprodukter som ikke er beregnet for katter, virker ofte som årsakene til dannelsen av akne.
  3. Feil kompilert kosthold. Mangelen på vitaminer og fordelaktige sporstoffer forårsaker ikke bare forekomsten av akne på overflaten av husdyrets hud, men også andre mer komplekse sykdommer.
  Alle katter påvirkes av kviser, uavhengig av rase, alder eller kjønn av dyret.

  Forekomsten av akne kan være forårsaket av dermatitt, hormonelle lidelser, metabolske forstyrrelser, samt patologier assosiert med hastigheten på intercellulær næringsmiddel metabolisme. Akne kan være forårsaket av abnormiteter i drift av indre organer og systemer. I tillegg kan problemer med funksjonaliteten til sebaceous kjertlene skyldes langvarig stress på grunn av flytting, klimaendringer og andre ulike faktorer.

  Det er viktig! Akne på overflaten av kattens hud kan være forårsaket av medfødte anomalier i strukturen i talgkjertlene, ofte dette symptomet blir observert i nærvær av skader som bryter med integriteten til huden, samt på bakgrunn av aktiviteten til patogene mikroorganismer.

  Kliniske symptomer

  Symptomer som utseendet på svarte flekker og røde bobler, utslett rundt haken, ørene, halen og ryggen er karakteristisk for akne hos katter. I de første stadier av sykdomsutviklingen observeres symptomer som rødhet, hevelse og hevelse ved lesjonene. Den kroniske formen av sykdommen er preget av utseendet av kokter og mellomstore pustler. Dannelse av utslett kan ledsages av kløe og smerte, noe som forårsaker alvorlig ubehag i kjæledyret ditt.

  Mangel på tidsriktige tiltak kan føre til hårtap. På grunn av den alvorlige alvorlighetsgraden av kløe, kan kjæledyret irritere og vise aggresjon. Det er imidlertid ingen sterk forandring i kattens oppførsel. Den aktuelle sykdommen påvirker ikke de prosessene som spiller en viktig rolle i den livlige aktiviteten til husdyr.

  Betyr akne en trussel mot en person?

  Når akne oppstår hos husdyr, er mange eiere interessert i spørsmålet, er sykdommen smittsom mot mennesker? Akne på kattens kropp utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. Dette faktum er basert på det faktum at ikke-virus og bakterier forårsaker forstyrrelser i talgkjertlene. Det er derfor slike patologiske prosesser ikke utgjør noen trussel, selv for personer med lav immunitet.

  Det er viktig! Feline akne utgjør ikke en trussel for små barn, medlemmer av den eldre aldersgruppen, gravide kvinner og kvinner under amming.

  Vanlig akne kan føre til alvorlige infeksjoner.

  Narkotikabehandling

  La oss ta en titt på hvordan å behandle akne hos katter på haken og andre deler av kroppen. En av de vanligste måtene å eliminere akne er klorhexidin løsning. Bruken av dette verktøyet kan imidlertid ikke gi det ønskede resultatet, hvis ikke eliminere grunnårsaken til brudd i talgkjertlene. I de fleste tilfeller er slike forstyrrelser forårsaket av patologiske prosesser i organene i mage-tarmkanalen eller ved endringer i hormonnivå. Ofte er kviser på haken en slags indikator på at katten spiser fra skitne retter.

  I kombinasjon med klorhexidin kan jod brukes. På grunn av tørkeffekten akselererer jod selv eksponering for akne. Før du bruker jod, behandle berørte vev med klorhexidin grundig. For å behandle akne hos husdyr, brukes bare en svakt konsentrert jodløsning.

  Sammen med de ovennevnte legemidlene kan du bruke hydrogenperoksid og kalendulertinktur. Bruk av disse legemidlene vil redusere alvorlighetsgraden av symptomer som er karakteristiske for akne. Men for å oppnå en garantert og holdbar effekt er det svært viktig å gjennomføre en omfattende diagnose av kroppen til det firbenede kjæledyret. Ved brudd i de indre organene, bør terapi rettes mot å adressere grunnårsakene til sykdommens utseende. I dette tilfellet anbefales det å bruke en integrert tilnærming til behandling, noe som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat på kort tid.

  For å redusere styrken av betennelsen, bør tetracyklin eller salisylsalve brukes. Det er nok å behandle de berørte områdene av kroppen med disse legemidlene en gang om dagen. Ved hjelp av midler for ekstern applikasjon, bør du passe på at katten ikke kunne vaske sammensetningen fra huden. I sjeldne tilfeller, med akne, er systemiske antibakterielle legemidler foreskrevet. Blant mangfoldet av slike legemidler som brukes til behandling av husdyr, bør tildeles "Enrofloxacin" og "Amoxicillin", på grunn av effektive virkninger. Sammen med dem, er syntomycin og tetracyklin salver brukt til å behandle de berørte områdene i kroppen. Dosen og diett er foreskrevet på grunnlag av dyrets individuelle egenskaper.

  Et av symptomene på akne er haken kløe.

  diett

  Riktig formulert diett kan ikke bare styrke kattens immunsystem, men også for å forhindre utseendet av akne. Daglig mat bør inneholde en stor mengde vitaminer og mikronæringsstoffer. I kostholdet til katter bør være matvarer som er rike på tokoferol, askorbinsyre og vitamin A. Disse elementene bidrar til å beskytte kjæledyr fra ulike smittsomme og dermatologiske sykdommer.

  For å normalisere metabolismen og talgkjertlene, er det nødvendig å mate kattens poretter. Sakte karbohydrater inneholdt i kornblandinger, akselerere metabolismen og forbedre lokal immunitet. Det anbefales ikke å mate dyr med fettstoffer, hermetikk og pølse. Disse produktene påvirker levertilstanden og produksjonen av subkutant fett negativt.

  Forebyggende tiltak

  En forsømt form av sykdommen kan føre til alvorlige komplikasjoner. Basert på dette er det svært viktig å fortsette behandlingen av sykdommen. For å redusere risikoen for akne bør du nøye utføre forebyggende tiltak.

  For å hindre gjentakelse av akne, bør du vaske de servantene som dyret mater så ofte som mulig. Vannet i bollen skal endres minst to ganger i løpet av dagen. Etter at kjæledyret spiser, må du tørke haken med et serviett dyppet i varmt vann. For å normalisere sebaceous kjertlene, bør du fjerne alle fettstoffer fra kostholdet. For å styrke kjæledyrets immunsystem, bør du mate det med sunne matvarer rik på vitaminer.

 • Flere Artikler Om Typer Acne