På overflaten av abscessen er spesielt farlig, fordi det ikke bare gir estetisk ubehag, men kan betydelig undergrave helsen.

Hvis infeksjonen fra brystet kommer inn i en av de mange blodkarene, kan det føre til betennelse i hjernens forside og forårsake meningitt, meningoencefalitt.

Hvis stafylokokker kommer inn i blodkarene, vil infeksjonen spres gjennom hele kroppen og forårsake lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter, eller sepsis - blodinfeksjon.

Hva er furunkulose?

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til vanlig kvise, er furuncle veldig smertefullt når det berøres fra de aller første dagene, et lite ødem dannes rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Årsaker til

For å kurere raskt og forhindre utseende av nye betennelser, er det nødvendig å finne årsaken til absessen:

 • Utilstrekkelig hygiene - med dårlig hudrensing, porene er tette, svette og talg skaper et gunstig miljø for utvikling av mikrober.
 • Forringet immunitet, forkjølelse og smittsomme sykdommer - dette er den vanligste årsaken til forekomsten av koiler. En sunn kropp kan takle bakterier og bakterier, men i en svekket en begynner de å ødelegge vev og danne suppurasjoner.
 • Hormonalfeil, svekket metabolske prosesser - På grunn av ubalanse reduseres kroppens beskyttende funksjoner, og bakterier trenger gjennom hårsekkene uten hindring.
 • Infeksjoner i kroppen - svært ofte med et avbrutt behandlingsrunde med antibiotika i kroppen, forblir noen mikroorganismer som fremkaller utseendet av koke.
 • Ingroet hår og mikrotraumas gjennom hvilke infeksjonen enkelt trenger inn. Kok kan også oppstå som et resultat av klemming kviser med infeksjon under huden.
 • Langvarig fysisk og nervøs overarbeid, stress.
 • Sykdommer i tarmkanalen, alkoholisme.

symptomer

Tetningen har en konisk form, litt løftet over huden. Med nederlaget i ansiktet og nakken rundt follikkelen dannes omfattende hevelse, som øker pulserende eller kvelende smerte.

Smerte oppstår ikke bare når man trykker eller beveger ansiktsmuskulaturen, men også som et uavhengig symptom. Når presset, føles den fjærende bevegelsen av pus inne i folliklen.

Infiltreringsstadiet

Rødhet i lesjonens område er uttalt, utryddelse og hevelse opptrer gradvis, noe som raskt øker på mykt vev i ansiktet.

Stage suppuration

Etter at huden på brystet er revet, begynner utslipp av pus og den nekrotiske stangen kommer frem. Såret ryddes og smerten er redusert.

Stage av helbredelse

Å fullstendig bli kvitt arr etter helbredelse er ganske problematisk.

Behandlingsmetoder

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Pasienten er vist hviler på senga, hvis kjelen befinner seg i ørene eller nakken, bør friksjon av abss om klær utelukkes. Det er nødvendig å nekte fett, stekt og krydret mat under behandling, for å utelukke alkohol.

Lokal antiseptisk behandling

For behandling, kan du bruke:

 • 70% alkohol;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid (3%);
 • furatsilina løsning.

Rubbing huden, ikke gni furuncle, desinfiser inflammasjon senter flere ganger om dagen, endre putevar ofte og ikke rør koker med hendene.

fysioterapi

Disse prosedyrene er smertefri, medisinsk praksis har vist at etter flere prosedyrer forsvinner smerten, og den inflammatoriske prosessen slutter å øke.

Fysioterapi kan foreskrives i alle stadier av furunkulose. For å øke kroppens motstand, foreskrives ozonbehandling - metning av vevet med oksygen for å stimulere immun- og barriereegenskaper i huden.

Antibiotika til koker på ansiktet

Antibiotika er også foreskrevet slik at furunkulose ikke blir til kronisk tilstand og ikke kommer igjen. Legemidlet er valgt individuelt avhengig av pasientens tilstand og det kliniske bildet av sykdommen.

Oftest er cephalexin, amoxiclav, fuzidin natrium foreskrevet. Hvis kjelen oppstår mot bakgrunnen av andre sykdommer, og den generelle tilstanden til kroppen er utarmet, foreskrives antibiotika som intramuskulære injeksjoner.

Lokalt overlappende komprimerer med antiinflammatoriske stoffer, salver med antibiotika komponenter som består av: Tetracyclin salve, erytromycin, Bactroban, Baneotsin.

Påfør et tynt lag av salve på en bomullspute og legg det til koking to ganger om dagen. Etter at du har åpnet absessen, kan du også bruke kompresser, men allerede på området rundt furuncle.

Kirurgisk behandling

Etter fjerning av de purulent-nekrotiske massene vaskes såret og en bandasje påføres med et antibiotikum.

Ofte trener legen bare på flere steder, så det er ingen ar etter en slik prosedyre.

Holder ansikt og ansikts muskler i ro

Det anbefales å snakke så lite som mulig, og spiser bare myk mat.

immunomodulators

For forebygging og behandling kan brukes Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

autohaemotherapy

Autohemoterapi er en vanlig metode for behandling av inflammatoriske prosesser, hvor pasienten er subkutant eller intramuskulært injisert med blod tatt fra sin egen vene.

Med reintroduksjonen av blod finner kilden til sykdommen og ødelegger den, som et resultat, stimulerer prosedyren immunsystemet og forbedrer metabolske prosesser.

Absorberbar salve

På apoteket er det mange merker av narkotika, basert på nesten alle absorberbare geler er heparin og silikon - midler som aktiverer blodstrømmen.

De mest populære rettsmidler for arr: Strataderm, Mederma, Contratubex, Heparinsalve, Bodyaga.

Hva ikke å gjøre

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

Her er de andre tingene som ikke kan gjøres med furunkulose:

 • Ikke børst og berør det berørte hudområdet så lite som mulig: Hvis en ekstra infeksjon kommer i kjelen, vil betennelsen øke, og jo større blir koker, jo mer sannsynlige komplikasjoner og vanskeligere å kvitte seg med det stygge arret i ansiktet.
 • Prøv å ikke våte det berørte området, og ikke bruk våte komprimerer slik at infeksjonen ikke kommer til nærmeste hudområder, og en koking forårsaker ikke furunkulose.
 • Du kan ikke varme opp kjelen og sette varmeren. Noen tror feilaktig at varmen bidrar til rask utbrudd av abscessen, men fordi kjelen dannes dypt i hudlaget, vil betennelsen bare øke, blodstrømmen øker, og sannsynligheten for at pus i blodet øker, som vil overføre det direkte til hjernen.

konklusjon

Selv en enkelt abscess kan etterlate en infeksjon i kroppen og undergrave immuniteten.

Hvis du opplever symptomer på koke, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege for å starte behandlingen så snart som mulig og unngå å komme tilbake av sykdommen.

Den vanlige behandlingstiden for ansikts furunkulose inkluderer:

 • Bruken av antebakterielle legemidler som reduserer betennelse (Levomekol, tetratsilin, hyoxyson); og fysioterapi (UHF, UV), reduserer tiden for modning av magesår.
 • Rensing av kroppen gjennom blodtransfusjon, et spesielt kosthold og å ta vitaminer for å styrke den uthulede immuniteten.

Hvordan kan jeg behandle kjelen på ansiktet på forskjellige måter?

Noen ganger blir en vanlig pimple en katastrofe, på grunn av hvilken du må avbryte viktige hendelser. Det er unødvendig å si om det er et betent furuncle på ansiktet i det hele tatt eller ikke en. Med dermatologiske ufullkommenheter som opptrer i åpne områder, begynner en person å føle seg begrenset, usikker, kommunikative problemer oppstår.

Koket er ganske farlig på grunn av komplikasjoner, siden infeksjonen kan spre seg fra det området der problemet ligger i hele kroppen når det trengs gjennom blodet. Akne blir konfrontert med nesten alt og hvordan man skal håndtere dem, hver av dem er litt. Men hvordan å behandle koker på ansiktet, få mennesker har en ide om de ikke har kommet over dem før. Hvis du ikke foretar handling i tide, eller tillater feil terapi, så kanskje den mest alvorlige komplikasjoner av denne sykdommen - infeksjon i hjernen.

Etiology of boils

Den viktigste og vanligste årsaken til sykdommens utvikling er Staphylococcus aureus, mindre ofte - en annen type mikroorganisme (epidermal Staphylococcus, Streptococcus, etc.).

Listen over andre grunner som skaper et gunstig miljø for stafylokokker, inkluderer:

 • Dårlig hygiene;
 • Tilstedeværelsen av sår eller skader på ansiktets dermis gjennom hvilken infeksjonen trengs;
 • Tynn dermis;
 • hypotermi;
 • Svekket immunitet;
 • Tilstedeværelsen av leverproblemer, nervesystem, nyrer, organer i fordøyelsessystemet, etc.;
 • Hudssykdommer (sopp, eksem, dermatitt);
 • Accept av antibiotika i lang tid.

Nøyaktig identifisering av den primære årsaken til sykdommen vil tillate deg å bedre bestemme hvordan og hvordan å kurere koker.

Det kliniske bildet av sykdommen

Purulent koking kan skille seg fra akne av de spesifikke symptomene på sykdommen. Videre varierer manifestasjonen av sykdommen avhengig av scenen:

 • Det første stadiet er preget av tilstedeværelsen av kløende følelser;
 • Den andre fasen er et indre furuncle, som fra utsiden ser ut som et rødt tuberkul, smertelig synlig når det berøres. På dette stadiet begynner opphopning av pus i den berørte follikelen;
 • I tredje fase vises en nekrotisk stang som består av dødt vev, omgitt av pus. På dette stadiet kan svakhet, hodepine og til og med feber oppstå;
 • Det fjerde stadiet - gjennombruddskoker og stramming av såret;
 • Den femte etappen er helbredelsesstadiet. Symptomer (hevelse, smerte, etc.) går vekk, et klart arr oppstår, som forsvinner med tiden.

For å avgjøre hvor raskt det er å behandle den resulterende koker i ansiktet, er det viktig å kontakte spesialistene som vil foreskrive riktig behandling.

Forskjeller koker fra vanlig akne

Selv om disse to problemene har en ekstern likhet (du kan se bilder på nettverket), men konsekvensene av dem er helt forskjellige. Derfor er det nødvendig å tydelig skille mellom dem for å forstå hvordan man skal behandle og hvordan å kurere dem:

 • På de første dagene kan du se et lys rødt sted med uklare grenser. Det kommer en liten komprimering til berøring;
 • Ved berøring kan du føle at huden på dette stedet har en litt høyere temperatur. Dette indikerer en inflammatorisk prosess inne
 • Under huden føler en person en liten prikken og svakt kløe;
 • Stedet for modning av kjelen er svært smertefullt fra de første dagene av dannelsen. Ofte sprer hevelse rundt formasjonen;
 • Ofte er dannelsen av koke ledsaget av feber, hodepine og økning i lymfeknuter, særlig ikke langt fra lokalisering av formasjonen;
 • Modning av akne tar liten tid. Men kjelen forfaller mye lenger. Dette skyldes det faktum at sistnevnte, i motsetning til akne, ligger mye dypere.

Hvis du ikke vet hva en koker ser ut og ikke selvstendig kan avgjøre hva som utgjør en utdannelse i ansiktet ditt, bør du kontakte en lege. Ellers kan et forsøk på å løse problemet alene hjemme, føre til enda større problemer.

En annen forskjell er at en pimple vanligvis går bort alene for et par dager, mens utviklingen av en kjele tar mye flere dager.

Behandlingsmetoder

Slik behandler du koking i ansiktet, hvor og hvordan, kun en spesialist kan bestemme den beste måten. Imidlertid er det måter å nivået kjele på egenhånd i husets vegger ved hjelp av ulike folkemidlene. Det beste resultatet i kampen mot boils gir en omfattende behandling, inkludert medisin og folkemetoder.

En hudlege om kokker:

Narkotika terapi

Først og fremst anbefaler spesialister i den første fasen av sykdommen at lokal behandling med et antiseptisk middel før kjelen er moden. I tillegg anbefales det å bytte sengetøy daglig.

Et ganske effektivt middel for koker er UV-terapi, som gjør det mulig å desinfisere såret og har en regenererende effekt. I tillegg til UV-terapi kan laserterapi foreskrives.

I kronisk form av sykdommen er antibiotika vanligvis foreskrevet med et bredt spekter av virkning. De er foreskrevet når det er en hypodermisk koke på ansiktet. Etter å ha undersøkt pus etter å ha åpnet kjelen, kan det gjøres en justering mot antibiotikabehandling, idet man tar hensyn til følsomheten til mikroorganismer som fremkaller sykdommen.

Det er ikke uvanlig å kirurgisk fjerne koker. I dette tilfellet skjer rensingen av fokuset mye raskere. Etter rengjøring av fokus foreskrives vanligvis forbindinger med salver (Levomekol, Sintomitsin, Erythromycin, etc.).

Hvis sykdommen er tilbakevendende, kan injeksjoner med antistapylokok immunoglobulin gis.

Hvordan fjerne spor etter akne? Les i denne artikkelen.

Eksperter, før du begynner å behandle en koking som vises i ansiktet, utfør en undersøkelse for å identifisere kilden til problemet og foreskrive en kompetent og effektiv behandling.

Mer om behandling

Jo raskere det starter, desto raskere blir kjelen, og jo raskere kan den fjernes.

Plasseringen av betennelsen i ansiktet er årsaken til pasientens sykehusinnleggelse. Her er mange interessert, og hvilken lege behandler koker? Følgende spesialister er involvert i behandling av koker: en hudlege, en terapeut og en kirurg. I alvorlige tilfeller kommer tannlegen også inn, da med uheldig behandling kan nerveendingene påvirkes.

Det anbefales på tidspunktet for behandlingen å forlate bruken av fete, stekte og krydrede matvarer. Det er nødvendig å utelukke fra diett og alkoholholdige drikkevarer, inkludert øl.

Så snart det viser seg at en koke er modning i ansiktet, er det nødvendig å starte behandlingen av det berørte området med antiseptiske midler. For denne bruken:

 • Alkohol medisinsk styrke på 70%;
 • Salisylalkohol;
 • Tre prosent hydrogenperoksid;
 • Furatsilina løsning.

Ikke bruk jod for hudbehandling. Faktum er at dette legemidlet er ment å virke i de indre lagene i huden, i vårt tilfelle vil det føre til at sykdommen vil gi impulser til ytterligere utvikling.

En sirkel med en radius på ca. 4-5 cm vil bli behandlet, dette vil forhindre spredning av betennelse ytterligere og vil forhindre at nye patogener kommer inn i såret.

fysioterapi

UV (ultrafiolett bestråling) og UHF (høyfrekvent elektrisk felt) gir fullstendig desinfeksjon av det berørte området og vevregenerering. I tillegg modvirker kjelen på en raskere tid.

Prosedyren er helt smertefri, det er kjent at smerten forsvinner i flere prosedyrer, samtidig som veksten av betennelse stopper.

Fysioterapi kan foreskrives når som helst i utviklingen av betennelse. Som en ekstra metode kan den behandlende legen foreskrive ozonbehandling - metning av kroppens vev med oksygen vil øke kroppens motstand mot patogenet. Dette er spørsmålet om hvordan å kvitte seg med koker raskere.

Video: Hvordan lage huden ren?

Utnevnelsen av antibiotika forekommer vanligvis på suppurasjonsstadiet. Dette vil forhindre mulige komplikasjoner og akselerere modningen av abscessen.

Også, utnevnelsen av antibiotika har et annet formål. Nemlig, forebygging av overgangen til en furunkulose til en kronisk tilstand og dens gjenkomst.

Utvalget av stoffet utføres kun av legen, dette skjer individuelt, avhengig av pasientens tilstand og det kliniske bildet av betennelse.

Av de mest brukte kan følgende bli notert: Cefalexin, Amoxiclav, Fuzidin-natrium. Hvis årsaken til kjelen er andre sykdommer, og pasientens tilstand er svak, blir antibiotika anvendt i / m.

I hovedsak brukes antibiotika som komprimerer. Følgende stoffer brukes - Tetracyklin salve fra kokker, erytromycin, Bactroban, Baneotsin.

Hvordan lage komprimerer - på en bomullsdragt må påføres med et tynt lag og gjelde på stedet for betennelse og gjøre det to ganger om dagen. Etter at kjelen er åpnet, kan kompresser også gjøres, men i dette tilfellet, ikke på kjelen selv, men rundt den.

Ganske ofte, med furunkler på ansiktet, er kirurgisk fjerning foreskrevet. Det utføres ved bruk av lokalbedøvelse, slik at pasienten ikke opplever smerte.

Så snart de nekrotiske massene med stammen fjernes fra såret etter åpning, er det nødvendig å vaske såret grundig og påføre et bandasje med et antibiotika.

Med en liten mengde betennelse, gjør legen ikke en obduksjon, men gjennomsyrer bare såret på flere steder. Dermed er det mulig å unngå arr på prosedyren, noe som er spesielt viktig for jenter.

For å akselerere helbredelse anbefales det også å bruke den såkalte absorberende salven. Som et resultat regenerere de berørte vevene raskere, og arret fra såret vil bli betydelig mindre.

Det finnes mange lignende salver på apotek, men en ting forener dem - de er basert på heparin og silikon, det vil si de legemidlene som øker blodstrømmen. De mest populære stoffene: Mederma, Contratubex, Bodyaga, Heparinsalve, Strataderm.

Etter å ha åpnet betennelsen, i ingen tilfelle før, bør legen foreskrive et bandasje med legemidler som trekker pus fra såret - dette er Vishnevsky salve, Ichthyol salve, Levosin, Levomekol. Disse stoffene er utviklet for å øke hastigheten til helbredelse.

Det er nødvendig å forstå hva slags salve i hvilke tilfeller du skal bruke. Det er ikke forbudt å bruke folkemedisiner i behandlingen av kokinger.

Folkemetoder

Det er mulig å behandle koker effektivt og hjemme, men det er tilrådelig å konsultere lege på forhånd.

Ichthyol salve eller Vishnevsky brukes oftest til selvbehandling av koker. Begge gjør at du raskt kan modne akne og gå ut med pus. Det bør brukes på det berørte området flere ganger om dagen, men ikke gnides. Du kan lage komprimerer med disse salver. Før de åpnes, kan de også behandles med calendula tinktur eller jod.

Når kjelen vil briste, er det ekstremt viktig å behandle det grundig med peroksid. Dekk det åpne såret med gasbind for å forhindre infeksjon.

Hvis en koke eller karbon ikke faller etter selvbehandling, bør du ikke utsette besøket til en spesialist, ellers vil det bli alvorlige konsekvenser.

Natur Oppskrifter fra Koker

Vel, når du arbeider med suppurations på ansiktet, klipper plantainen. Det lar deg trekke pus ut raskere enn vanlig. For å gjøre dette, må du legge ved et ark i senteret av sykdommen (bandasje eller gips), og erstatte hver 2 time.

Aloe vil også øke hastigheten på kjelebehandlingsprosessen. Det er også nødvendig å bruke det som en plantain, som gjelder for det betente stedet.

For å fjerne koker fra ansiktet, kan du bruke hjemmelagde salver, som er ganske enkle å forberede.

Oppskriftsalve for tidlig modning av kjelen:

Alle komponenter blandes. Den resulterende kaken endres to ganger om dagen. Bruk til pus kommer ut.

Hjem terapi av kokos kan gi gode resultater, men bare en spesialist kan vite hvordan å bli kvitt sykdom uten et raskt tilbakefall.

Her kan du ikke gjøre med kjelen:

 • Prøv å ikke koge kjelen, til tross for kløen. Generelt må du røre på ham så lite som mulig. Tross alt er det sannsynlig at en ekstra infeksjon kommer inn i såret, noe som betyr at betennelse vil bli bra. Dette betyr igjen at behandlingen vil bli vanskeligere, og sannsynligheten for komplikasjoner vil øke. I tillegg vil arret fra såret bli større;
 • Også det berørte området trenger ikke å våt og påføre våte komprimerer på den. Dette igjen kan tjene som en økning i betennelse og en koking kan forårsake omfattende kokepunkter;
 • Det er en feilaktig oppfatning at hvis kjelen blir oppvarmet, vil den modnes raskt. Og det betyr raskere utbrudd. Så å varme det i alle fall er ikke nødvendig. En abscess ligger ganske dypt i huden, spesielt den såkalte interne furuncle. Derfor, under påvirkning av varme, vil bare blodstrømmen til det øke. Dette kan føre til at pus kommer inn i blodet og videre inn i hjernen.

forebygging

Det består i å opprettholde generell hygiene, styrke immunforsvaret og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

Også bli kvitt en så dårlig vane, som å klemme ut betennelser i ansiktet. Dette er den vanligste årsaken til furunkulose. Rull på fritiden, hva en koker og hvordan å behandle koker.

Kok på ansikt og nakke: foto hvordan å kurere koker

Koking på ansiktet er et ubehagelig fenomen, ikke bare fra et estetisk synspunkt. Purulent koker forårsaker smerte, krever omhyggelig behandling, og noen ganger truer med farlige konsekvenser.

Koker - Resultatet av den skadelige virkningen av patogen mikroflora, hovedsakelig - Staphylococcus aureus. Bakterien påvirker hårsekken, tilstøtende sebaceous kjertler og tilstøtende vev.

Koket har vanligvis en kegleformet form, midt i denne formasjonen er det en purulent-nekrotisk kjerne.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer, er hudabsess, koker og karbonhinner i ansiktet merket med L02.0. Purulente lesjoner i nakken har sin kode for ICD-10 - L02.1.

En furuncle i hodebunnen (sammen med en abscess og et karbunkel) er angitt med koden L02.8.

Årsaker og risikofaktorer

En sunn kropp er i stand til å bekjempe patogen mikroflora, men en reduksjon i beskyttende funksjoner kan føre til utvikling av inflammatoriske prosesser.

En av hovedgrunnene til dannelsen av kokos er en svak immunitet i bakgrunnen:

 • kroniske sykdommer;
 • ikke helt kurert infeksjoner;
 • endokrine forstyrrelser;
 • bruk av antibiotika, hormonelle stoffer, stoffer som undertrykker immunforsvaret i lang tid.

Mindre vanlige er patogener andre patogener - Staphylococcus aureus, Streptococcus-grupper A og B.

Det er flere grunner for hvilke purulente abscesser dannes i den maksillofaciale regionen:

 • hudpatologier - akne, akne, soppinfeksjoner, eksem, atopisk dermatitt;
 • overdreven svette, økt sebumsekresjon;
 • dårlig hygiene - porene i utilstrekkelig renset hud er tilstoppet med fett og smuss;
 • skader på huden - kutt, slitasje, riper, brannskader, hos menn mikrotrauma forekommer ofte med uforsiktig barbering;
 • hudkontaminering på grunn av skadelige arbeidsforhold - støvdannelse, kontakt med kjemikalier;
 • klemme akne, noe som forårsaker infeksjon under huden;
 • hormonforstyrrelser - ofte under ungdomsårene, under graviditet og overgangsalder;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner, spesielt avhengighet av alkohol, usunt kosthold;
 • stress og overarbeid.

Hos barn er sykdommen mer vanlig enn hos voksne av flere grunner:

 • barna er ennå ikke vant til regler om personlig hygiene, de bringer infeksjonen med uvaskede hender;
 • barn med atopisk dermatitt eller andre manifestasjoner av allergi kan ikke tåle kløe og ripe på huden, skadet det; Les om egenskapene til atopisk dermatitt hos barn i dette materialet;
 • barnet har en spesiell struktur av huden - et nettverk av kapillærer er utviklet i tynn stratum corneum, bakterier sprer seg lett med blodet gjennom kroppen.

Symptomer på en abscess

Hvordan forstå at det ikke er en enkel pimple dukket opp på huden, men en purulent koke - koker?

Hvilke karakteristiske symptomer signaliserer dette problemet, spesielt ubehagelig når det er lokalisert på ansiktet og hodet i håret:

 • huden i fokus av betennelse blir rød og varm til berøring;
 • det berørte området er tett, hevelse oppstår rundt det;
 • det ømme punktet gjør det føles kløende, prikkende, bankende;
 • den kegleformede tetningen vokser raskt i størrelse og gir smertefulle opplevelser;
 • Utviklingen av koker er ledsaget av feber, hodepine, hovne lymfeknuter, svakhet og noen ganger feber.

Sørg for å besøke legen i tilfelle når ansiktet dannet flere koiler, tett avstand til hverandre.

Dette er et tegn på utviklingen av karbunkulen, som uten riktig behandling kan provosere at infeksjon kommer inn i blodet. Om hva et karbuncle er, hva er årsakene til og behandlingsmetoder finner du her.

Hovedårsakene, behandlingsmetoder og foto heylita på leppene presenteres i denne artikkelen.

Hvordan streptoderma begynner hos barn (med bilder) finnes i vår publikasjon.

Lokalisering av abscess på hodet

Koker blir ofte dannet på ansiktet og i hodebunnen, da disse områdene inneholder et stort antall sebaceous og svettekjertler og hårsekk. Patogene bakterier penetrerer der forårsaker utvikling av subkutane purulente prosesser.

Vurder de vanligste lokaliseringsstedene ved å koke. På symptomene og metodene for behandling av koker i øret, fortalte vi i denne artikkelen.

Kok i nakken er farlig fordi infeksjonen i blodkarene som ligger her kan føre til hjerneskade - purulent meningitt. Det er også mulig å utvikle en nakkebryst.

Utseendet på kokker i dette området er provosert av konstant forurensning (utskillelse av svette og fett, støvpartikler fra miljøet) og utilstrekkelig hygiene.

Nakken kan også lett bli skadet fra konstant kontakt med kragen på klærne. Dette gjør det mulig for bakterier å trenge inn microcracks.

Deres reproduksjon inne i hårsekkelen forårsaker dannelse av koke. Pustler hopper ofte opp på baksiden og sidene av nakken.

Chin opp

Med et slikt problem som koker på haken, står ansikt oftere. Under barberingen er det vanskelig å beskytte seg mot skader på huden gjennom bakterieinfeksjon.

Andre årsaker til kokeformasjon inkluderer overdreven svetting, brudd på hygienegler, hyppig heking med hendene, svekket immunitet.

Lokalisering av koker på ytre siden av leppen, vanligvis den øvre, anses farlig.

Denne delen av ansiktet er nært beslektet med dura materens cavernous sinus og den fremre ansiktsvenen.

Du kan enkelt sette infeksjonen der når du prøver å klemme deg selv.

Kanskje utviklingen av meningitt, og i noen tilfeller til og med dødelig. Noen ganger dannes en abss i hjørnet av munnen. Prosessen er ledsaget av sterk hevelse.

For å unngå komplikasjoner må du ikke berøre kjelen med hendene. Og behandlingen må overlates til en spesialist.

Kok på kinnet er ubehagelig ikke bare smertefulle opplevelser, men også estetisk unattractiveness.

I begynnelsen av utseendet kan det bli tatt for en vanlig kvise, men forsøk på å presse formasjonen kan slutt slutt - kinnet vil ganske enkelt "spre".

Den beste behandlingen for koker på kinnet er under oppsyn av en lege. Dette vil unngå risiko for ytterligere spredning av infeksjonen.

Pannen er en ekstremt ubehagelig estetisk og foruten farlig lokalisering av koker.

I mangel av smør, vil en furuncle ødelegge utseendet. Men dette er ikke en grunn til å kvitte seg med det ved å klemme.

En abscess på pannen gir ofte hevelse i øyet.

Det er en patologi på grunn av utilstrekkelig hygiene, mikrotraumas i huden, kroniske sykdommer og nedsatt immunitet.

Templet

Lokalisering av kjelen på templet er farlig på grunn av sin nærhet til øynene, og selvbehandling er full av penetrasjon av infeksjon i hjernen. Slik behandler du koker på øyet, les her.

Chiryak kan dannes som følge av dårlig ansiktshygiene, overdreven fet hud, skade, beriberi, hormonell ubalanse og forstyrrelser av metabolske prosesser.

Hodebunn

Koker i håret er farlig fordi det med uriktig behandling i det berørte området vil oppstå hårtap (alopecia). Vi må søke hjelp fra en tricholog.

En kjele på hodebunnen skjer av flere grunner:

 • bruk av utenlandske hygieneartikler (håndklær, hårbørster);
 • bruk av uegnet type hår og hodebunns sjampo;
 • overdreven aktivitet av sebaceous kjertler, seborrheic dermatitt;
 • for sjeldne shampooing;
 • hudskade under kaming.

Rygg på hodet

En kjele som hopper opp i hodebunnen, er ofte lokalisert på baksiden av hodet.

Behandle dem selv er ikke verdt det, ikke bare på grunn av den ubeleilige beliggenheten. Dette kan føre til tap av hår i det berørte området og utviklingen av furunkulose.

For å gi tilgang til kjelen, må du i enkelte tilfeller klippe håret på dette stedet (ikke barber!).

Det ser ut som en koker på ansiktet (bildet)

Utviklingsstadier

Utviklingen av koker på ansiktet går gjennom flere faser, som hver har sine egne karakteristiske manifestasjoner:

 1. Infiltrering - ved dette innledende stadium (de første 2 - 3 dagene) begynner dannelsen av kjelen. Bakterien som har invadert kroppen, multipliseres aktivt, forårsaker en betennelsesprosess. På skadestedet blir hudens rødme, tykkelse og hevelse observert. Pasienten føler seg kløende og prikker. Modningen av kjelen er ledsaget av håndgripelig smerte. Infiltrering øker raskt i størrelse. Alvorlig puffiness forårsaker koking på overleppen, kinnene og øyelokkene.
 2. Suppuration og nekrose - i gjennomsnitt 3 dager etter at en abscess begynner i den, danner en nekrotisk stang, som ligger i midten av infiltraten og rager ut over huden i form av et purulent deksel. I løpet av denne perioden kan pasienten ha feber, og det berørte området er spesielt smertefullt. Symptomer på rusmidler kan oppstå - utilpashed, hodepine, tap av matlyst. Deretter åpnes kjelen - purulent innhold med stangen kommer ut. Prosessen er ledsaget av lindring av pasientens generelle tilstand, smerten går nesten ned.
 3. Helbredelse - etter frigjøring av pus reduseres hevelsen av det syke området. I krateret, som forblir etter åpning av kjelen, dannes granulasjonsvev. I stedet for å koke er det dannet et arr med rødblå farge. Over tid, blir arret og blir usynlig.

Hvordan definere den

For å bekrefte eller avvise diagnosen "ansikts furuncle", må du kontakte en hudlege.

I de fleste tilfeller er det nok for spesialisten å undersøke pasienten og identifisere karakteristiske tegn på sykdommen.

I noen tilfeller vil laboratorietesting være påkrevd:

 • blod og urintester;
 • dermatoskopi av det berørte området;
 • bakposeva innholdet i absessen;
 • Ultralyd av nyrene og mageorganene.

For å klargjøre diagnosen kan legen henvise pasienten til en konsultasjon med en gastroenterolog, endokrinolog, kirurg, otolaryngologist.

Differensialdiagnostikk utføres med hydradenitt, atherom, follikulitt, akne, erysipelas, dyp trichofytose, miltbrann. Du kan finne ut hva det er og hvordan å behandle hydradenitt (suge yver) i neste innlegg.

Metoder for behandling av koker i ansiktet hjemme

Raskt og effektivt kur koker hjemme kan, etter anbefaling fra legen.

Derfor bør du ved første symptomer på patologi konsultere en hudlege, og hvis du ikke kan komme til denne spesialisten, kan terapeuten ordinere behandling.

I tilfelle når kirurgi er nødvendig, vil kirurgen hjelpe.

Lokal antiseptisk behandling

For å forhindre spredning av den inflammatoriske prosessen, ved det første tegn, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

 • hydrogenperoksid;
 • salicylalkohol;
 • Furacilin løsning;
 • tinktur av calendula;
 • alkohol 70%.

For å oppløse bare begynner å danne en koke, begynner behandling med antiseptika umiddelbart etter de første symptomene dukker opp.

Mogningen og åpningen av absessen kan akselereres ved hjelp av salicylsyre - den påføres på sårpunktet og festes med et bandasje.

For å raskt åpne kjelen og det purulente innholdet kommer ut, er det nødvendig å salve det med følgende salver som har en trekkende effekt: Vishnevsky, Ichthyol, Heparin. En fullstendig liste over kokesalver er gitt her.

Antiseptiske midler vil være nødvendige etter å ha åpnet kjelen. Kaviteten rengjort av pus behandles med natriumklorid, Sintomycin emulsjon, Miramistin, klorhexidin, huden rundt såret smøres med grønn maling.

antibiotika

Antibiotika for koker på ansiktet foreskrevet oftere enn når de er lokalisert til andre områder av kroppen.

Bredspektret medisiner bidrar til å bekjempe patologien, forhindre komplikasjoner og utvikling av kronisk furunkulose.

Antibiotika ordineres oralt eller ved injeksjon, bruk av slike legemidler er mulig:

 • Amoksiklava;
 • Cephalexin;
 • doksycyklin;
 • azitromycin;
 • Fuzidin natrium;
 • Lincomycin.

Varighet av antibiotikabehandling varierer fra 5 til 10 dager.

Det anbefales å komprimere med salver, som består av antibiotika komponenter:

 • erytromycin;
 • tetracyklin;
 • Baneotsinom;
 • Oflokainom;
 • levomekol;
 • Baktrobanom.

Anvendelse av antibakterielle salver fremmer raskere helbredelse av koke.

Om mottak av antibiotika for furunkulose har vi en egen artikkel.

Folkebehandling

Fra arsenalen av folkemessige rettsmidler, kan du velge mange oppskrifter som hjelper til med å behandle koker på ansiktet:

 1. 2 stk. Ovnbakt løk knuses, blandes med 1 del av gniddsåpe og påføres i kjele i form av en komprimering. Hver 6-7 timer blir blandingen erstattet med ferskt tilberedt.
 2. Et burdockblad kokt i noen minutter i melk påføres hele natten til sårpunktet og festes med en gips, varmes opp med et bandasje på toppen.
 3. Friske vasket plantainblader i flere lag lå på kjelen, festet med en gips. Komprimer hold ikke mer enn en og en halv time, og deretter bytt til en ny.
 4. For å øke modningen og åpningen av absessen, lag en blanding av honning og salt (1 spiseskje) og eggeplomme med ferske kyllingegg. En liten mengde medikamentet påføres, kokes med folie og festes i opptil 6 timer.
 5. Kok smør med aloe juice eller rødbeter flere ganger i løpet av dagen.

Hvordan kurere koker hjemme med folkemetoder, les den detaljerte artikkelen.

Fysioterapi og andre

Fjern den inflammatoriske prosessen, akselerere modningen av en abscess, hjelp vevregenerering er mulig ved hjelp av fysioterapi prosedyrer:

 • UV - ultrafiolett bestråling;
 • UHF - elektriske felt effekter;
 • laser terapi;
 • elektroforese ved bruk av sink- og kobbersalter;
 • arsonvalisasjon;
 • ozonterapi.

Fysioterapi prosedyrer er smertefri, de brukes på forskjellige stadier av utviklingen av kjelen.

Ofte koker den skjulte årsaken til dannelsen av ansiktet og hodet er svekkelsen av kroppens forsvar.

Immunostimulerende midler, immunoglobuliner, bruk av interferon vil bidra til å gjenopprette immunitet.

For å bekjempe furunkulose foreskrives en autohemoterapiprosedyre - pasienten administrerer sitt eget venøse blod (subkutant eller intramuskulært).

Slik at vevene som berøres av kjelen, gjenopprettes raskere, og arene forsvinner, påfør salver med absorberende virkning: Kontraktubeks, Bodyagu, Heparinsalve, Dermatiks.

kirurgi

Hvis konservativ behandling har sviktet, og den purulente prosessen sprer seg til det subkutane vevet, er kirurgisk inngrep angitt.

Abscessing furuncle fjernet på et sykehus:

 • purulent fokus åpent;
 • fjern nekrotisk vev;
 • utføre rehabilitering av hulrommet;
 • sett drenering for å tømme innholdet;
 • bandasje med antibakterielt stoff.

Hjelper å kvitte seg med chirya - oppdraget til legen. Forsøk på å fjerne det selv vil føre til at kjelen kan bli betent og den purulente prosessen vil påvirke tilstøtende sunt vev. Mer informasjon om prosessen med å åpne og fjerne koker kan leses i dette materialet.

Mulige komplikasjoner

Koket er ikke så ufarlig, selv en enkelt abscess med feil behandling kan forårsake farlige konsekvenser. Komplikasjoner er spesielt fulle av koker på nasolabial trekant. Hvordan å behandle en koker inne i nesen, skrev vi i denne artikkelen.

Uavhengige forsøk på å presse koker, hudtrauma under barbering og feil behandling kan føre til alvorlig sykdom.

Kjelen kan forårsake infeksjon i tilstøtende hudområder, forårsaker lokale typiske komplikasjoner i form av:

 • abscess;
 • carbuncle;
 • flater;
 • phlegmon mykt vev (mer her).

Utseendet til flere koker er allerede en mer kompleks form av sykdommen, kalt furunkulose.

Spredningen av infeksjon gjennom lymfekarene fører til utvikling av lymfadenitt, lymphangitt, flebitt.

Den vanlige purulente absessen med tidlig behandling truer med å bli alvorlige konsekvenser for kroppen:

 • abscess av indre vev;
 • sepsis;
 • meningitt;
 • meningoencefalitt;
 • arachnoiditis;
 • osteomyelitt;
 • pyoderma sår;
 • hjerne abscess;
 • hjertepatologier;
 • nyreskade (pyelonephritis), ledd (leddgikt).

Epstein-Barr virus - hva er det? Se etter svaret på spørsmålet i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva strep impetigo er, hva er årsakene til sykdommen og hvordan det ser ut, les denne artikkelen.

forebygging

Kok på hodet påvirker primært de med svakt immunsystem. Når beskyttelsesfunksjonene er svekket, kan kroppen ikke motstå patogene bakterier.

Derfor er det viktig for å forebygge utseendet av koke for å overvåke helsen sin:

 • spise rett, eliminere fra kosten fett, krydret, hermetisert mat, bidrar til utseendet på hudproblemer;
 • ta vitaminkomplekser;
 • behandle kroniske sykdommer;
 • unngå smittsomme sykdommer;
 • Flytt mer og besøk vakrere oftere;
 • å engasjere seg i fysisk trening og temperering prosedyrer.

Det er viktig å følge hygiene og pleie av hodebunnen og ansiktet, bruk egnede kosmetiske produkter, og behandle skader på huden omgående.

Kok på ansiktet og i hodebunnen er ikke bare stygg i utseende, men også farlig for helsen. Det er urimelig å betrakte det litt sårt.

Kontakt lege øyeblikkelig for å unngå uønskede komplikasjoner.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Kok på ansiktet

Kjelen kan ligge hvor som helst på huden, men utseendet på en koker på ansiktet er spesielt farlig. I dette tilfellet gir inflammasjon ikke bare estetisk ubehag, men forårsaker også farlige komplikasjoner som vil ende i døden.

Derfor, når en kjel vises i ansiktet ditt, bør du ikke utsette besøket til legen og selvmedisinere. Behandlingen av chirya hos voksne og barn bør foregå på et sykehus under tilsyn av en lege. I dette tilfellet kan risikoen for farlige komplikasjoner forårsaket av sykdommen reduseres.

Faktorer provokaturs patologi

Furuncle - Betennelse i hårsekkene, som oftest er forårsaket av Staphylococcus aureus, noen ganger årsaken til sykdommen kan være streptokokker, en sopp. Når patogen kommer inn i sebaceous kjertel og det subkutane fettlaget, begynner inflammatorisk prosess, vevsdød og utseendet av pus.

Ofte observeres kokker på steder hvor huden er mest forurenset eller det er konstant irriterende effekt (under barbering eller i kontakt med tette og tøffe klær).

Derfor oppstår betennelse vanligvis på ansikt, hodebunn, skuldre, bakder, lår og kjønnsorganer. Når det kokes på forskjellige steder og i lang tid snakker de om kronisk furunkulose.

Men en kontakt av patogenet med huden, slik at infeksjonen begynner, er liten, siden en sterk immunitet vil beskytte kroppen mot utseendet av sykdommen.

Årsaker til provoserende furunkulose kan være følgende:

 1. Ikke-overholdelse av personlig hygiene. På grunn av dårlig hudrensing blir porene blokkert, sebum og svette skaper gunstige forhold for vekst og reproduksjon av bakterier, utvikling av betennelser.
 2. Svakhet av immunitet, infeksjon. Dette er de vanligste årsakene til furunkulose. Hvis kroppen er sunn, kan den beseire patogene midler alene, men med en reduksjon i immuniteten (på grunn av administrasjon av immunosuppressiva, cytostatika, HIV, alvorlige kroniske infeksjoner), er det ikke lenger i stand til å takle betennelse. Ofte, på grunn av at antibiotikabehandling av infeksjonen ikke er fullt utført, forblir noen bakterier i kroppen, antimikrobielle resistente stammer oppstår, som blir årsaken til kjelen.
 3. Forstyrrelse av metabolisme og hormonelle nivåer. En av komplikasjonene av dekompensert diabetes er furunkulose. På grunn av sykdommen blir blodsirkulasjonen i små kar forstyrret, og huden får ikke nok næringsstoffer og oksygen. Alt dette forårsaker dystrofiske prosesser i den. Huden slutter å utføre en beskyttende funksjon, og det er lettere for bakterier å trenge inn i hårsekkene og en kjele utvikler seg. Oppstår, betennelse kan skyldes overdreven adrenal funksjon. I dette tilfellet begynner sykdommen i cortex å produsere et stort antall glukokortikoider, som undertrykker immunsystemet, senker beskyttelsesfunksjonen til huden. De starter prosessen med sebumproduksjon, det klumper seg i sebaceous kjertler og skaper gunstige forhold for utvikling av patogene bakterier. En annen årsak til furunkulose er et høyt nivå av mannlige kjønnshormoner. På grunn av den større mengden testosteron i kroppen, øker sebumsekresjonen.
 4. Ingroet hår og nedsatt hudintegritet. I sår og riper trenger smittene lett inn, noe som forårsaker betennelse.
 5. Sykdommer i fordøyelseskanalen, alkoholavhengighet, ubalansert kosthold. Alt dette forårsaker mangel på vitaminer og mineraler i kroppen, provoserer en reduksjon i immunitet, utvikling av furunkulose.
 6. Hypotermi, overoppheting av kroppen.
 7. Overdreven svette svekker hudens beskyttende funksjon, og som et resultat gjør furunkulosepatogener det lettere å trenge inn i de dypere lagene av vev og provosere en inflammatorisk prosess.
 8. Arbeid i farlig produksjon. På grunn av konstant kontakt med kjemikalier, konstruksjonsstøv, er funksjonen av huden forstyrret, og smitten trenger lett inn i kroppen.
 9. Leversykdommer der den ikke oppfyller sin funksjon og ikke fjerner giftstoffer fra kroppen.
 10. Langsiktig antibiotikabehandling bryter mot mikrofloraen og provoserer en svekkelse av immunsystemet.

Klinisk bilde

Når det oppstår betennelse i ansiktet, er det viktig å fastslå at dette er en vanlig pimple eller furuncle. Behandling for koker og akne varierer. Det er ikke lett å skille furunkulose på et tidlig stadium fra andre hudinfeksjoner, de har ofte lignende symptomer. Men det er flere tegn som bidrar til å gi en nøyaktig diagnose.

Når en koke oppstår, er det flere trinn:

 1. Faseinfiltrasjon. Det varer 2-3 dager og ledsages av alvorlig smerte og kløe. På stedet for betennelse, er rødmen merkbar, med tiden oppstår kondens, de myke vevene i ansiktet svulmer. Spesielt alvorlige smerter observeres dersom trykk påføres kjelen.
 2. Stage suppuration. I 3-4 dager etter utbruddet av betennelse, kan en kokestang ses, spissen stikker ut over huden i form av en abscess. På dette stadiet av furunkulosen avtar lokale smerter, men pasientens generelle trivsel kan lide. Kanskje en økning i kroppstemperatur, som er ledsaget av kulderystelser og maktløshet. Det kan være svimmelhet, hovne lymfeknuter. Ved koking på ansiktet, blir etterligning og tyggefunksjon forstyrret. Et sted på den sjette og åttende dagen etter begynnelsen av den inflammatoriske prosessen åpner absessen og innholdet kommer ut og såret vil etter hvert fylle opp med bindevev.
 3. Helbredelsesstadiet. Etter at kokerpause og kjernen kommer ut, vil smertefulle opplevelser passere, det resulterende hulrommet vil vokse, hevelse vil avta, pasientens generelle tilstand vil normalisere. Etter at den siste fasen er fullført, kan et rødbrunt arr bli lagt merke til ved inflammasjonsprosessen, som etter en stund blir lettere og mindre synlig.

komplikasjoner

Furunkulose er i seg selv en farlig sykdom at det er uønsket å behandle alene, men spesielt alvorlige komplikasjoner kan oppstå hvis betennelse har begynt i ansiktet. Dette skyldes strukturen av blodkarene i hodet.

På dette stedet er det mange store og små blodkar, hvorved patogenet med blodstrømmen sprer seg gjennom hele kroppen. Og forekomsten av ett chirya kan forårsake lokalisert (koker når flere vises på et sted ved siden av hverandre), og omfattende furunkulose (inflammatoriske lesjoner kan forekomme hvor som helst på kroppen).

I tillegg er furuncle på ansiktet nær hjernen, som raskt kan bli involvert i den inflammatoriske prosessen, begynner hjernehinnebetennelse og encefalopati. Disse patologiene kan forårsake uførhet og død av pasienten.

Furunkulose på ansiktet kan også utløse følgende komplikasjoner:

 • tromboflebitt;
 • blindhet;
 • pyelonefritis, glomerulonephritis;
 • trombose;
 • betennelse i lymfeknuter og blodkar;
 • generell hevelse i ansiktet;
 • felles betennelse;
 • sepsis.

Alle disse patologiene reduserer pasientens livskvalitet betydelig. Det er derfor i tilfelle en koker på ansiktet, bør man søke medisinsk hjelp så snart som mulig.

terapi

Hvis du opplever de første tegn på byller bør ikke utsette besøk til legen, fordi før behandlingen starter, er moden jo før jo koke. Med involvering av ansiktsvev i den patologiske prosessen, må pasienten bli innlagt på sykehus og foreskrevet antibiotika.

En dermatolog, en kirurg eller en terapeut kan være involvert i behandling av koke. I tilfelle av alvorlig patologi, må du kanskje konsultere en tannlege, fordi feil behandling kan provosere skader på ansiktsnervene.

Under modning av kjelen skal pasienten ligge i sengen. Det er nødvendig å følge en diett, for å utelukke alle fete, stekte krydrede alkoholholdige drikkevarer fra kostholdet. Mat bør være tørt.
Når furuncle er lokalisert på ansiktet, er det nødvendig å ekskludere sin kontakt med klær, ofte bytte sengetøy.

Det anbefales også å snakke mindre under sykdommen for å mindre traumatisere neoplasma.

Narkotika terapi

Hvis en koke oppstår, slik at patogenet ikke sprer seg videre, bør det berørte området behandles med et antiseptisk middel. Til dette formål, en løsning av klorhexidin og furatsilina, 3% hydrogenperoksid, salisylalkohol. De fukter bomullsull og tørker furuncle fra kantene til midten. Hvis du gjør dette i motsatt retning, vil sunn hud være involvert i den patologiske prosessen.

For å akselerere modningen av kjelen, samt å desinfisere området rundt det, kan fysioterapi foreskrives. Ultrafiolett bestråling og ultrahøyfrekvensbehandling lindrer smerte, stopper videre spredning av betennelse. For å forbedre immuniteten og beskyttelsesfunksjonen i huden, foreskrives ozonbehandling. Fysioterapi er foreskrevet uavhengig av stadium av furunkulose.

Når pus forekommer, foreskrives et bredspektret antimikrobielt middel. De reduserer risikoen for komplikasjoner og akselererer modningen av kjelen. Antibiotisk behandling utføres slik at patologien ikke blir kronisk. Legen velger medisinen individuelt, avhengig av patogenes følsomhet overfor medisinen, alvorlighetsgraden av infeksjonen. Penicillin og cephalosporin antibiotika er foreskrevet, for eksempel Amoxiclav, cephalexin. Legemidler kan være i tabletter og ampuller. Injiserbare former foreskrives når kjelen skyldes en annen patologi eller sykdommen er svært vanskelig.

Vanligvis kan du bruke antibakteriell salve (Baneotsin, Levomekol, Gentamicin, Tetracyclin og Erythromycin salve).

De må pålegge 2 ganger om dagen. For å gjøre dette, bruk salven på en bomullspute og fest den til koker.

Ciry forekommer ofte på bakgrunn av en svekket immunitet, derfor foreskrives immunmodulatorer og multivitaminer. Når koker oppstår, kan legen foreskrive Echinacea-baserte medisiner (Immunal).

En vanlig metode for å behandle en sykdom er autohemoterapi. Dens essens ligger i det faktum at pasienten er tatt blod i blodet og injisert det intramuskulært eller subkutant. Med innføringen av eget blod stimuleres immunsystemet og sannsynligheten for å koble tilbake er redusert.

Kirurgisk terapi

I de fleste tilfeller behandles kjelen på ansiktet kirurgisk. Operasjonen utføres ved bruk av lokalbedøvelse, slik at pasienten ikke føler smerte under det. Å åpne furuncle bør kirurgen, ikke en hudlege.

Etter at pus er fjernet, blir de resulterende båndene vasket med et antiseptisk middel, en steril dressing impregneres med en hypertonisk oppløsning eller en antibiotisk salve.

Så at etter furuncle er det ingen keloid igjen, og arret er bare gjennomboret på flere steder.

Etter koking blir fjernet fra purulent massen for å akselerere regenerering av vev, sårheling salver anvendes, for eksempel, Levomekol, Levosin.

For dette er arr etter furuncle blitt mindre brukt absorberbar salve. Så etter at såret har helbredet, kan du bruke Contractubex.

En av de moderne metoder for behandling av koke er å fjerne den med en laser. Dette er en smertefri og blodløs prosedyre. Etter denne behandlingsmetoden forblir kjelen ikke arr, så det er å foretrekke når kjelen ligger på ansiktet.

Hva ikke å gjøre

For å redusere risikoen for komplikasjoner må du følge en rekke regler:

 • ikke kan skade koke og prøver å presse det, i dette tilfellet det er mulig ytterligere spredning av puss i de dypere lag av vev, og øker risikoen for cerebral venøs trombose;
 • våte kompresser bør ikke påføres et sårt sted eller vått, da i dette tilfellet kan patogenet komme på sunn hud;
 • det er umulig å gre koke og røre hendene, ellers kan du legge til én infeksjon og abscess vil være mer på grunn av hva ansikts arr;
 • byll kan ikke være varm, som i dette tilfellet, vil bedre blodstrøm, betennelse og forbedret koke bryte ikke ut og pus kommer inn i blodbanen og derfra til de indre organer, inkludert hjernen.

forebygging

For å redusere sannsynligheten for å koke på ansiktet, må du følge en rekke regler:

 • Bruk en tilstrekkelig mengde frukt, grønnsaker, bær og urter, som inneholder mange vitaminer, etter samråd med en spesialist, kan du ta et multivitamin;
 • du må slippe av med vane med å presse akne, da det i dette tilfellet er lett å bringe patogene bakterier inn i såret som vil føre til koke;
 • Det er forbudt å bruke andres barbermaskiner eller badtilbehør;
 • Det er viktig å unngå stress, styrke immunforsvaret ved herding.

Vi må huske på at hvis det var en byll i ansiktet hans, må hans behandling avtale med legen, vil det redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner, og muligens redde pasientens liv.

Flere Artikler Om Typer Acne