En koker eller furuncle er en akutt inflammatorisk prosess i hårfollikel og omgivende vev. Sykdomsforbindelsen til sykdommen er Staphylococcus aureus og andre pyogene bakterier. Kok oppstår i områder med kroppshårvekst, når en hårsekk blir betent og en infeksjon kommer inn i huden gjennom den fettete kanalen. Den vanligste lokaliseringen av koker er ansiktet, baken, armene, bena, baksiden av hodet og nakken, lysken og armhulen. Kok på føttene kan dukke opp på noe annet sted enn føttene, oftere på steder hvor nærmeste hudkontakt med klær blir observert (for høy friksjon, trykk osv.).

Årsaker til chiria på beinet

Forekomsten av koke eller koke på beina bidrar til det patologiske miljøet som bidrar til utviklingen av patogener. Som regel kan Staphylococcus aureus være på huden i ganske lang tid og ikke forårsake pyogene prosesser før et gunstig miljø er opprettet for det. Predisponerende risikofaktorer for koker eller kokker inkluderer:

 • manglende overholdelse av hygieneregler, som følge av at huden blir forurenset
 • brudd på integriteten til huden (sår, sprekker, slitasje, riper, kutt, etc.);
 • svekkelse av immunforsvaret forårsaket av kroniske sykdommer, underernæring (f.eks. diett), stress, vitaminmangel;
 • brudd på metabolske prosesser;
 • utvikling av diabetes;
 • hypotermi, utkast og så videre.

Symptomer på koiler

Forekomsten av koker på beinet skjer i etapper. I begynnelsen vises kløe på stedet for lokalisering av abscessen, hevelse i hårfollikel og rødhet i huden. Etter en stund begynner det å bli en tett knute, smertefull til palpasjon på stedet av rødhet. Det oppstår en kløe på stedet for hudstramming, rødheten øker og blir gradvis lilla.

Etter 3-5 dager begynner en nekrotisk (purulent) stamme av grønn-gul farge å danne seg i midten av kjelen, noe mykgjøring av vevene inne i kjelen oppstår. Denne perioden av inflammatorisk prosess er ledsaget av økt smerte, økning i kroppstemperaturen (generelt eller lokalt i stedet for å koke), det er en sykdom hos pasienten, generell svakhet.

Med en gunstig sykdomskurs bryter den nekrotiske kjerne seg gjennom og separerer uavhengig, danner et dypt sår. Rødhet og hevelse reduseres med tiden, et arr blir dannet på furuncleens sted. Ofte utløser purulent utslipp langt utover hårsekkene, og forårsaker ulike komplikasjoner.

Behandling av koker på beinet

Ofte spør pasienten hvordan man skal behandle kjelen for å bli kvitt den så snart som mulig og for å unngå komplikasjoner. Det første du må vite når du behandler koke og koke, er at du ikke kan prøve å klemme den. Massere det betente området, klemme og trykke det kan ødelegge den purulente kapselen inne i huden og føre til massiv infeksjon av vev, noe som resulterer i furunkulose. Behandling av koker kan være hjemme med medisiner og folkemidlene i tilfeller der kjelen fortsetter uten komplikasjoner. Hvis det er komplikasjoner, kreves kirurgisk hjelp for å fjerne koker.

Med den medisinske metoden for behandling av koke på foten, anbefales det å behandle det betente området med en løsning av borax (borsyre), salisylalkohol, cauterize med grønn maling eller jod. Effektiv for tidlig modning av chirya salve (for eksempel Vishnevsky salve, ichthyol salve, Konkov salve) - de lindrer betennelse og bidrar til å akselerere dannelsen av hodet i en furuncle. Det skal bemerkes at en slik behandling bare foregår i den første fase av den inflammatoriske prosessen. Etter å ha åpnet kjelen, er antibakterielle lotioner og kompresser nødvendige for å forhindre gjeninfeksjon av det åpne såret.

Folkebehandling av chirya på beinet er også rettet mot å redusere fokuset på betennelse og tidlig utbrudd av chirya. Til dette formål, gjelder komprimerer og infusjoner av medisinske urter og andre folkemidlene.

Disse midlene kan redusere betennelse og trekke ut pus.

forebygging

For å forhindre utseendet av koker på kroppen, må du overholde noen krav:

 • følg regler for personlig hygiene;
 • unngå fysisk skade på huden;
 • i tide for å behandle sår og slitasje på huden;
 • rettidig behandle kroniske sykdommer;
 • følg dietten, lei en sunn livsstil.

Koker til fots: årsaker, behandling av chirik hos et barn

Huden beskytter en person mot mange negative effekter av det ytre miljøet. Men i visse perioder slutter den å utføre sin beskyttende funksjon. På slike øyeblikk på huden kan du legge merke til en rekke sår, utslett og akne. Noen ganger kan det oppstå en koke eller en kjele på huden, noe som er en svært ubehagelig og smertefull hudlesjon.

Hva koker

Tumor kalles inflammatorisk prosess som oppstår i hårfollikel og bindevev, som er ledsaget av svært smertefulle opplevelser. Det tar svært lite tid å utvikle en purulent-nekrotisk prosess - ca 2-4 dager, hvorpå den bytter til sebaceous kjertel. Selv en ikke-spesialist kan gjenkjenne en chiryak på et ben. Det ser ut som en pimple størrelsen på en dukke egg, som til slutt blir til en pus formasjon.

årsaker til

Koket er farlig fordi det kan slå til og med en relativt sunn person med sterk immunitet.

Ofte er denne formasjonen lokalisert i områder av huden som er mest utsatt for friksjon og mekanisk stress. Først av alt, inkluderer slike områder nakke, midje, knærbuer, armhuler, nese og øre, samt ben.

Ifølge statistikk dannes manlige kokere oftere enn kvinner. Chirp vises på føttene. Dette skyldes at menn er flere kvinner er tilbøyelige til dårlige vaner som alvorlig svekker immunforsvaret. Samtidig står kvinner ofte overfor dette problemet, spesielt overvektige.

Boiler kan variere i størrelse. I noen mennesker ser de ut som en vanlig pimple, mens andre kan vokse til en tennisball. Hvis de aktuelle tiltakene ikke er tatt i tide, kan den inflammatoriske prosessen raskt spre seg til andre områder av huden og utvikle seg til furunkulose.

De viktigste synderne av utseendet på abscess på benet av ekspertene kalt representanter for gruppen coccal mikroorganismer. Ofte viser det seg å være gylden, oftere - hvit stafylokokker. Smertefulle bakterier kan leve lenge på huden, men bare til det øyeblikk når kroppens immunforsvar svekkes i en slik grad at mikroorganismen kan manifestere seg. Og når man skaper ugunstige forhold, kan stafylokokker med sin aktivitet ødelegge beskyttelsesfunksjonen til huden.

Følgende faktorer kan bidra til penetrering av patogener i huden:

 • ubalansert ernæring;
 • svak immunitet
 • hypotermi;
 • kroniske sykdommer;
 • beriberi;
 • skader på huden og skade;
 • økt svette;
 • forsømmelse av hygienevilkårene, samt langvarig bruk av skitne klær.

Hvis du ikke vil kjempe, så må du gjøre alt for å forhindre utseendet på alle de ovennevnte faktorene.

Første tegn

I begynnelsen vises en ubetydelig, liten størrelse segl på foten, som ligner en knute i utseende. Men neste dag begynner en akutt inflammatorisk prosess å utvikle seg i det, som bare blir verre med tiden. Hårfollikel begynner å fylle med pus bestående av vann og dødt vev.

Hver slik formasjon, der en inflammatorisk prosess allerede utvikler seg, har en pustule - en hvit eller gul rot. Gradvis blir smertene sterkere, over tid oppstår nye ubehagelige symptomer - kløe, hevelse, feber, kuldegysninger, tretthet.

Etter en tid, koker utbrudd, som et resultat, pus akkumulert i det kommer ut, og en hard skorpe vises i sin plass. Etter dette begynner smerten å virke. I stedet for den tidligere furuncle er det et sår, som strammer og danner et arr. Med rettidig hjelp kan du unngå dannelsen av en slik ubehagelig kosmetisk defekt. Men i enkelte tilfeller kan du trenge hjelp av en kirurg eller en kosmetolog for å eliminere effekten av kjelen.

Behandlingsmetoder

Hver person bør være oppmerksom på tilstanden til føttene, spesielt hvis han allerede hadde å behandle koker på beinet hans. Behandling av en smittsom hudsykdom bør ikke bare være rettidig. Med feil valg av metode er det fare for å infisere hele kroppen.

Narkotika terapi

Behandlingsprosessen av kokere kan representeres i form av tre stadier, som avhenger av sykdomsstadiet. Det skal forstås at jo raskere du begynner å bekjempe et problem, jo ​​mer vellykket vil det være.

Ved de første symptomene kan du gjøre det selv og med de enkleste måtene. I første fase er hårlinjen (hvis noen) rundt infeksjonskilden forsiktig avskåret, stedene med ødem blir behandlet med jod og strålende grønn minst to ganger om dagen.

Hvis infeksjonen har fått større skala, smøres området med to prosent salisylalkohol. I tillegg utføres behandling med ichthyol, Konkov salve eller Vishnevsky salve. Forberedelsen ved hånden påføres med et tykt lag til infeksjonsområdet, og deretter festes med en steril gazeforbinding.

Hvis den generelle tilstanden forverres, bør selvbehandling stoppes og en lege skal vises så snart som mulig. Pasienten vil bli tildelt behandling av de berørte områdene med novokainbaserte antibakterielle legemidler. Valget av det mest effektive antibiotika bør være basert på typen av patogen:

 • Penicillin gruppe antibiotika. Blant dem er de mest kjente Ampicillin, Amoxiclav, Amoxicillin. Nylig er de brukt ganske sjelden på grunn av den lave effektiviteten av behandlingen av representanter for kokokmikroorganismer.
 • Antibiotika cephalosporin gruppe. Disse inkluderer Cefotaxime og Cefazolin. Mer effektivt enn penicilliner, lett å bruke (tilgjengelig i form av pulver og injeksjonsvæsker), og har også en lav pris.
 • Legemidlet Gentamicin har bevist seg i behandlingen av koker på beinet. Det må imidlertid brukes med forsiktighet på grunn av tilstedeværelse av visse kontraindikasjoner - det skal ikke foreskrives under graviditet, barn, samt personer med lever-, nyre- og gastrointestinale sykdommer.
 • Et populært middel er Levomitsetin salve, som også er veldig brukervennlig.

Gjennombruddsbryst kan skje naturlig, men dette kan bidra til en kirurg. Dette må i hvert fall skje, slik at roten kan komme ut, ellers vil smerten fra kokene ikke opphøre. Etter fjerning av det purulente innholdet, bør såret behandles med en antiseptisk sammensetning, for eksempel hydrogenperoksid, og en steril dressing bør påføres.

For å fremskynde helbredelsen av abscessen, bruker leger Levosin salve. Pasienter må også sørge for at absessen så sjelden som mulig er i kontakt med klær, gjenstander og sengetøy. På behandlingstidspunktet anbefales det å begrense den fysiske belastningen på kroppen til et minimum.

Folkemidlene

Selv om eksperter ikke anser folkemidlene som den viktigste metoden for behandling av koke, er deres bruk tillatt, fordi med hjelpen deres kan du redusere smerte og øke hastigheten på utvinning. Dette er hva våre bestemødre brukte:

 • For rask heling av skadet hud kan du lage en medisinsk kake, for hvilket kyllingeg, en teskje honning og samme mengde mel tas. Det påføres det berørte området av huden minst tre eller fire ganger om dagen.
 • Om natten er det nyttig å bruke en salve laget av en ovnbakt blanding av honning, løk og mel til stedet for betennelse på huden.
 • For å trekke pus fra såret, kan du lage en pølse av pepper, løk, honning, hvitløk og salt. Hver ingrediens er tatt i like forhold, hvorpå de alle blandes og sendes til ovnen i 20 minutter. Før bruk må oppslemmingen avkjøles, deretter påkjøles den, og påføres den som en salve.
 • Kompresset tilberedt fra friske blad av en alder og pepperrot kan akselerere helbredelse av en koke.

Under bruk av folkemedisiner for behandling av koke på egget, bør ikke glemme å opprettholde immunitet. Dette kan hjelpe følgende medisinske dekoder:

 • Du kan lage en infusjon som du trenger 100 g aromavle, samme mengde cikoria rot, 75 g celandine. Forberedte planter skal plasseres i en termo, helles tre glass kokende vann og la stå over natten. Kjølt infusjon drikker et halvt glass fire ganger om dagen.
 • Et bevist folkemidlet er en infusjon av 75 g vinge og 100 g sandbunn. For utarbeidelse av verktøy trenger 3 spiseskjeer av samlingen, som brygges i en termo med tre glass kokende vann. Etter infusjon i 24 timer drikkes drukket ett glass 3 ganger om dagen.

Husk at effekten av folkemidlene vil bare bli gjenstand for konstant og langvarig bruk.

Behandlingsrestriksjoner

Etter å ha funnet en tweet på beinet, bør pasienten nærme seg behandlingen veldig seriøst. Hvis du gjør en feil ved å velge en metode, kan det forårsake infeksjon av hele organismen.

For fullstendig eliminering av utdanning, er det nødvendig å fullstendig forlate eller minimere vannbehandlinger.

Det er forbudt å klemme mekanisk klemme fra en tilsynelatende moden koke. Du bør ikke bruke noe for hånden, for eksempel en nål, til dette formål, selv om såret regelmessig behandles med antiseptika. Lignende handlinger kan åpne vei for å komme inn i infeksjonens kjele og dets påfølgende spredning gjennom venøsystemet gjennom hele kroppen.

Etter at kjelen går gjennom, er det kun tillatt sterile dressinger på såret. Kontroller regelmessig fiksering av bandasjen på beinet ditt. Det er uønsket for bandasjen å bevege seg ut eller det berørte hudområdet er i kontakt med klær eller sengetøy.

Bruk av antibiotika er kun mulig med tillatelse fra den behandlende legen. Selvmedisinering kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

Den komplekse form av kjele er et karbunkel, som er en samling av flere koiler i ett område av huden. Ikke mindre farlig for kroppen og furunkulosen, hvor kroppen oppstår flere koiler. Raskt og garantert å hjelpe slike pasienter i en tilstand, bare en kvalifisert lege.

Hvis du er i gjeld for arbeidet ditt, kommuniserer ofte med folk, deltar i matlagingsprosessen, så bør du umiddelbart ta en sykefravær etter å ha oppdaget en abscess. Forsinkelse av denne enkle anbefalingen kan føre til det faktum at du kan pålegge en administrativ og jevn straffbar straff.

Forebyggende tiltak

For å beskytte deg mot at du kommer tilbake på foten, må du strengt følge regler for personlig hygiene. Undersøk huden på føttene dine med spesiell forsiktighet, og vær oppmerksom på hver eneste mindre mikrotrauma. Husk at en ripe du får etterpå kan føre til en smertefull kjele.

Oppretthold immuniteten din. Hold kroppen varm, ikke tillat hypotermi, gjennomføre regelmessig kurs av vitaminterapi.

Vær særlig oppmerksom på maten din. Noen ganger vises furunkulose på bakgrunn av intestinal dysbiose. For å normalisere mikrofloraen, er det nyttig å i tillegg bruke preparater fra gruppen eubiotika - Bifiform, Linex.

Mange av oss er vant til å legge merke til mikrotrauma på beina, vurderer dem en liten, uverdig oppmerksomhet. Det er imidlertid på grunn av dem som senere oppstår, som ikke bare ødelegger utseendet, men også blir en kilde til ganske ubehagelige smerter. Alt dette kan unngås hvis du vil være mer oppmerksom på kroppen din.

Men hvis det plutselig skjedde at kjelen allerede hadde dukket opp, anbefaler vi deg umiddelbart å søke hjelp fra en spesialist. De som først møttes koker på føttene hvordan de skal behandle denne veksten, har ingen anelse om. Derfor må du ikke forsøke å håndtere dette problemet selv. Det er best å la en spesialist behandle problemet ditt enn en uke senere for å håndtere alvorlige komplikasjoner. Husk at når kjelen er på beinet, bør behandlingen være rettidig.

Vi behandler kjelen riktig

Huden på menneskekroppen virker som en beskyttende barriere mot penetrering av patogen mikroflora. Ved brudd på integriteten, svikter systemet, bakteriene trer inn i dermis og dannelsen av inflammatoriske prosesser begynner. Kok på foten - et vanlig fenomen, spesielt i det mannlige kjønn.

Furuncle er en inflammatorisk prosess i lagene i huden, en spennende hårfollikkel og tilstøtende vev. Utad, det ligner en liten pimple, noen ganger når volumet nivået av en duke egg. Årsakene til koker - penetrasjon gjennom de skadede lagene i huden av Staphylococcus aureus.

Rød årsaker til utdanning og symptomer

Vanlige årsaker til chiria er:

 • brudd på hygienevilkårene - vask mindre enn en gang om dagen;
 • lang bruk av forurenset klær;
 • økt svette;
 • mindre kutt, skader på hudflater;
 • mangel på vitaminer i kroppen;
 • kroniske former av sykdommen;
 • konstant superkjøling, overoppheting;
 • redusert funksjonsnivå for det autoimmune systemet;
 • forstyrrelser i kosten.

Den kvinnelige delen av befolkningen lider av koker på beinet på grunn av overvekt, hanen - på grunn av den store mengden hår.

Steder med dislokasjon av kokere er forskjellige:

 • på skinnen;
 • på kneet;
 • til fots;
 • på tåen;
 • under kneet.

Koker på beina begynner med utseendet på en liten tetning. Neste dag øker den inflammatoriske prosessen, hårfollikel begynner å fylle med pus, etter hvert dannes en nekrotisk stang. Hele perioden med chiry er svært smertefull på grunn av skade på bindevevene rundt abscessen. Parallelt med smertesyndromet føles pasienten:

 • økt tretthet;
 • feberiske forhold
 • høy kroppstemperatur;
 • hevelse i området for penetrasjon av bakterier;
 • obsessiv kløe.

Etter en tid bryter kullene, purulent innhold kommer ut og såroverflaten blir gradvis ryddet. Det kommer et stadium av helbredelse, hvoretter et arr gjenstår på hudoverflaten.

Hvordan behandle

Å kurere koker på foten hjemme på flere måter. Alle av dem krever behandling til en hudlege for utnevnelse av passende behandling.

Den primære behandlingen for kokter er å behandle inflammert område av huden med antiseptiske midler. Bruk av slike stoffer som hydrogenperoksid, briljantgrønn, salicylalkohol, metylenblå osv. Det skadede området må først tilberedes - langt hår (for menn) er forkortet med saks (barbering er forbudt - ytterligere infeksjon i kroppen vil bli resultatet) og smøre med antiseptiske midler minst 2 en gang om dagen.

Sekundær behandling hjemme er pålegg av bomullsgassdressinger med salver på de berørte områdene. Smøring direkte til huden er ikke nødvendig - verktøyet påføres et bandasje. Vishnevsky's liniment, ichthyol salve og Levomekol er mer vanlig brukt. Koksalven er rettet mot å akselerere modningen av abscessen og dens selvåpning. Bandasjer med medisiner endres minst en gang i døgnet.

Slik behandler du kjele på beinet etter åpning hjemme

Etter at absessen har åpnet og ekssudat har begynt å skille seg ut, blir såret vasket med hydrogenperoksid. Hudoverflaten rundt sårområdet behandles i tillegg med en løsning av jod eller briljantgrønne, antiseptiske midler (det er nødvendig å sikre at de ikke faller inn i såret selv og ikke forårsaker brenning av myke vev).

Det er forbudt å brenne såret med jod. Etter behandling, huden rundt de smurt "Zink" eller "Sintomitsinovoy" salver - for å forhindre videre utvikling av sykdommen. Overflatebehandling utføres til slutthelbredelsen.

Hva å gjøre når videregående opplæring sår

Med flere furunkler på beinet, er hjemmebehandling antiseptisk. Etter å ha søkt hjelp, blir pasienten undersøkt for typen patogen som forårsaket furunkulose og symptomatisk behandling er foreskrevet.

I tillegg til standardprosedyrer vil pasienten bli tilbudt å gjennomgå en autohemoterapi - for å øke personlig immunitet, vil de foreskrive et kurs av vitaminterapi og immunostimulerende midler. Parallelt med de generelle avtalene, vil de skrive ut et stoffskifte av antibiotikagruppen.

For furunkulose er legemidlene i cephalosporins undergruppe - Cefixin, Cephalosporin, etc., foreskrevet hyppigere. Ved behandling av denne type sykdom er det nødvendig med overvåking og sykehusbehandling.

Operasjonelle teknikker

I noen tilfeller er alle typer hjemmebehandling ubrukelig, og kirurgisk hjelp er nødvendig. Årsaken til dette behovet er ikke å åpne suppurasjonen i lang tid.

I denne utførelsen gjøres et snitt eller punktering av absessen (forbehandlet og bedøvet), etterfulgt av rensing av såroverflaten fra pus og dødt vev. Deretter vaskes såret med hydrogenperoksid og forbindes med antibakteriell salve. I tillegg kan de levere drenering - for utstrømning av akkumulert pus. Etter fem dager blir dreneringen fjernet og såret helbreder til slutt. Hele perioden av dressings endres minst 2 ganger om dagen.

Forebyggende tiltak

For ikke å lure på hvordan man kan kurere effekten av koke, er det nødvendig å forhindre sykdommen:

 • overvåke hygiene slik at føttene alltid er rene;
 • vask godt tærne samt de interdigitale romene;
 • med slitasje på kneet, på fingrene, på føttene, behandle dem med antiseptiske løsninger;
 • hvis en liten pimple har dukket opp, bør den umiddelbart bli kauterisert med et antiseptisk middel - for å hindre utviklingen av en ytterligere inflammatorisk prosess;
 • etter å ha blitt tørket av føttens hud (fot) som skal smøres med mykende kremer - fra forekomsten av sprekker (og penetrering av bakterier i huden);
 • nekte å bruke kremer og salver av tvilsom opprinnelse, bruk bevist verktøy;
 • se på føttene dine - ikke bruk tette sko eller uegnet for værforhold;
 • nekter å stadig bruke kvinners sko på hælen - mellom konstant knyttede fingre er det svette, noe som er et gunstig medium for bakterier.

Den ikke-spesifikke forebyggingen av furunkulose inkluderer sesongbasert inntak av vitaminer og mineralkomplekser, normalisering av det daglige kostholdet, hyppige endringer av klær og sengetøy, avslag på bruk av vanlige hygieneartikler - vaskekluter, håndklær, barbermaskiner.

I tillegg til ovennevnte forebyggende midler, anbefaler medisinsk personell at spesiell oppmerksomhet skal vektlegges - ikke å bringe din egen kropp til fedme, noe som forårsaker mange forskjellige sykdommer.

Hårfjerning fra overflaten av beina skal foregå under sterile forhold, med minimal traume på hudoverflaten. Ved utilsiktede kutt eller skader, bør sårene umiddelbart behandles med antiseptiske midler, i mangel av det, cauterized med en alkoholoppløsning.

Alle sko, med tilstedeværelse av koker på underkanten av bena, bør behandles med antiseptika - for å utelukke sekundære subdefeksjoner. Utveksling av personlige sko med venner og bekjente er forbudt - konsekvensen kan være ikke bare furunkulose, men også svampesykdommer i hud og negler.

De fleste hudsykdommer er resultatet av "vanlige" klær og sko.

Generelle konklusjoner

De fleste problemer med koker og deres konsekvenser oppstår mot bakgrunn av manglende overholdelse av hygienevilkårene. Når det er kurert, garanterer sykdommen ikke kjøp av immunitet - du kan koka flere ganger på rad. Operasjonen som utføres for å fjerne absessen betyr ikke at beinet ikke blir hovent med fordøyelseshygiene.

Salve foreskrevet av lege, påvirker lokalt, uten å påvirke kroppen syk generelt. Det er umulig å begrense behandlingen til en salve som folkemedisiner - den må være omfattende og dekke hele pasientens kropp. Med infeksjonsspredningen er sykdommen ikke begrenset til ett ben - spredningen vil gå til alle deler av huden, inkludert ansiktet. En abscess kan hoppe ut foran både øyne og kjønnsorganer.

Ved nektelse fra spesifikk behandling med en koke, vil saken ikke slutte - furunkulose vil utvikle seg med konstant utseende av nye kolonier av sår.

Viktig å vite!

Baba Nina om Russland: "Thunder vil briste i oktober 2018 og penger vil falle fra himmelen.

Behandling av koke hjemme

Kok eller koke er en av de vanligste inflammatoriske hudsykdommene.

Til tross for deres tilsynelatende harmløshet, kan de være en kilde til store helseproblemer hvis deres behandling blir forsømt.

Derfor, ved de første symptomene må du begynne å ta tiltak.

Hva koker?

Et furuncle kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Men oftest dannes de der det er mange talgkjertler, eller hvor huden ofte blir utsatt for friksjon. Som et resultat vises mikrokaster på den, hvor infeksjon kan trenge inn.

Svette øker risikoen for sår. Oftest opptrer kokos på baken, i lysken og armhulen, på hodet.

Hovedårsaken til dannelsen av koke betraktes som svekkelsen av kroppens beskyttelsesmidler.

Koker kan være:

I det første tilfellet ligger en abscess på hudoverflaten. I det andre modnes det i tykkelsen av vevet.

Tegn på

 • rødhet;
 • skarp smerte;
 • purulent innhold.

Etter at hodet blir synlig, øker smerten. På grunn av akkumulerende pus innhold, ser abscesshodet hvitaktig ut.

Som kjelen forfaller, kan det virke:

 • økt kroppstemperatur;
 • forstørrede lymfeknuter;
 • lokal endring i blodsirkulasjon.

Etter gjennombrudd av kjelen, strømmer pus ut og gjenopprettingsstadiet begynner. Etter helbredelse kan et arr ligge på plass.

Hva er farlig koking?

Den største faren er indre stormer.

Når de bryter gjennom, er det purulente innholdet i tykkelsen av vevet og kan føre til blodinfeksjon, utvikling av sepsis og til og med død i fravær av rettidig behandling.

Fra eksterne furunkler er de som befinner seg i ansiktet og først og fremst i nesen av stor fare. Her er huden riddled med et stort antall blodårer, noe som øker risikoen for å spre infeksjonen. I tillegg bidrar nærhet til hjernen til utvikling av mer formidable komplikasjoner.

Flaring i nesen kan føre til utvikling av meningitt - betennelse i meningene.

Særegenheter ved hjemmebehandling

Essensen av behandlingen kommer i første fase i akselerasjonen av disse prosessene, og deretter i akselerasjonen av vevregenerering og eliminering av sårinfeksjon.

Til dette formål gjelder:

 • Antibiotika.
 • Lokal salve.
 • Folkemidlene.

Den første fasen - et sår blir bare dannet.

På dette stadiet kan du synge for å lindre betennelse og forhindre dets utvikling. Med denne takten oppvarming. Til dette formål kan du søke:

 • Oppvarming med en blå lampe;
 • Bad og bad;
 • kirurgi alkohol

Den andre fasen - furuncle har allerede utviklet seg

På dette stadiet vil oppvarming ikke hjelpe og kan til og med være farlig. Det er nødvendig å akselerere modningen av hodet og oppnå gjennombrudd. Til dette formål, anvendt behandling med lokale salver. I alvorlige tilfeller kan du trenge et antibiotika som vil bli foreskrevet i form av salve eller injeksjoner.

Den tredje fasen - åpner absessen

Såret ryddes av purulent innhold og ble behandlet med antiseptiske midler. Deretter påføres en tørr dressing på den for å forhindre re-infeksjon.

I ekstremt sjeldne tilfeller fjernes kjelen.

levomekol

Medikamentet hjelper ikke bare kjelen til å modnes raskere, men bidrar også til helbredelsen.

Ichthyol salve

I tillegg har den antibakterielle egenskaper.

Hennes negative egenskaper er ubehagelig lukt.

Vishnevsky salve

antibiotika

Erytromycin og Cefalexin brukes som antibiotika.

Her er selvbehandling uakseptabel - legen foreskriver stoffer.

Probiotika og vitaminer er festet til antibiotika for å forhindre tarmdysfunksjon.

Folkemidlene

Koker blir ofte behandlet med folkemidlene. Og de gir en ganske god effekt, spesielt hvis de begynner å behandle den inflammatoriske prosessen i begynnelsen.

Medikert deig

For å akselerere modningen av kjelen kan gjøres ved hjelp av en medisinsk test. En tortilla er støpt av mel og honning og påføres såret. Pelleten må festes. Gjør det bedre om natten. Neste dag forandres bandasjen. Hver gang du trenger å lage en ny kake.

Du kan lage en kake fra honning, mel og tynt skrubbet vaskevann. Det er mye mer effektivt. Det vil ta flere prosedyrer.

Les mer om effektiviteten av såpe i bekjempelse av hudproblemer.

Brewer's Yeast

I flytende form blir de tatt 2 ganger om dagen i en spiseskje en halv time før måltider.

Brygger gjær bidrar til å styrke kroppens forsvar.

Hvitløk og løk komprimerer

For dette formålet blir hvitløk gnidd og påført såret i et par timer. Hvis hvitløk kommer i kontakt med huden i lang tid, er det fare for forbrenning, så det blir blandet med potetmos.

For løkkompress, blir løkene bakt i ovnen og påført absessen i form av varme. Forkleet er over natten. For å øke effekten, kan løk blandes med såpe. I dette tilfellet ta 2 stykker løk og ett stykke såpe.

Varm komprimerer akselererer modningen av absessen.

Som et middel kan du bruke honningkaker, bakt løk, oppvarmet saltløsning, noe som akselererer modningen av abscessen og forhindrer infeksjonen i å spre seg. Varme komprimerer gjør flere ganger om dagen, og pålegger dem i 2-3 timer. Det er viktig at de er varme.

Etter å ha fjernet komprimeringen på et sårt sted, påkaller et tørt bandasje.

gurkemeie

Legemidlet er full, to ganger om dagen i tre dager.

Samtidig påføres en varm komprimering på lesjonsstedet: bomullsull er gjennomvåt med salt bouillon av gurkemeie, ingefær og honning, og festet til en abscess for natten.

Beet juice

Rødjuice har gode trekk- og antiseptiske egenskaper. Det kan påføres abscess flere ganger om dagen.

Pine bad

Løsningen legges til badet. Dens varighet bør være 20 minutter.

Etter prosedyren påføres et tørt bandasje på sårpunktet.

Metoden er god i utgangspunktet.

Infusjon Dymyanki

Det bidrar til å styrke kroppens forsvar, blodrensing.

En spiseskje med røykflaske helles med et glass kokende vann og infunderes i 30 minutter. Deretter blir infusjonen full på en tredjedel av et glass daglig til kokene forsvinner.

Etter at furuncle har åpnet, kan et ark med aloe eller bomull fuktet med sin juice påføres såret for raskest mulig helbredelse.

Behandling av koke hos barn

Prinsippene for å behandle koker hos barn er de samme som hos voksne.

Du kan bruke ichthyol salve og folk oppskrifter. Behandle sår bedre med alkohol, hydrogenperoksid. Det viktigste er å binde stedet for betennelse godt for å forhindre infeksjon.

resultater

 • Kok kan ikke fuktes og klemmes.
 • For å øke modningen bør du bruke salver og folkemidlene ved hjelp av såpe, honningkaker, varme komprimerer.
 • Det er mulig å akselerere helbredelse ved hjelp av antibakterielle midler og aloe juice.
 • For å forebygge furunkulose kan du drikke et kurs av bryggergær.

Bli kvitt boils kan være ganske raskt. Det viktigste er å være tålmodig og nøye følge regler for behandling.

Behandling av koker på beinet, foto

Furuncle på beinet ser ut som en purulent betennelse lokalisert rundt hårfollikel. Lesjonen dekker vevet rundt håret, sebaceous kjertler, hud.

Staphylococcus aureus blir den hyppigste årsaksmessige agenten av furunkulose. Bakterien lever nesten alltid på menneskekroppen, og å finne gunstige betingelser for reproduksjon forårsaker pyodermiske prosesser på huden. Om hva pyoderma er, hvilke symptomer og behandlingsmetoder som finnes, leses i denne artikkelen.

Årsaker til å koke

Koket på benet er dannet på øyeblikkene av den største svakheten i kroppen.

De viktigste faktorene som forårsaker forekomsten av en abscess på beinet er:

 1. Økt friksjon, skade. Ofte oppstår en koker på beinet i friksjonsstedet til beinet mot beinet. Problemet oppstår hovedsakelig hos personer med overvekt. Hele bein gni hardt mot hverandre når de går, og danner et betent område mellom beina, som blir terskelen for infeksjon. Microcracks og kutt - et punkt for infeksjon.
 2. Svekket immunitet Etter sykdom (viral, bakteriell) blir kroppens motstand mot eksterne bakterielle angrep redusert. Som et resultat får staphylococcus et "komfortabelt" avlsmiljø. Lokal eller generell hypotermi blir en hyppig provokatør av furunkulose.
 3. Lene mat. For normal kroppsresistens må du få god ernæring, friske grønnsaker og frukt. Overflod av junk food flere ganger øker risikoen for infeksjon.
 4. Tilstedeværelsen av endokrine sykdommer. Hormonforstyrrelser, diabetes av ulike genese blir grunnlaget for forekomsten av koke. Problemet forverres av utviklingen av diabetisk nevropati. Pasienter med diabetes kan bare ikke merke til forekomst av et sår, korn, koker på bena på grunn av redusert følsomhet for smerte, noe som ofte medfører langvarige, purulente prosesser. Den diabetiske foten blir en av årsakene til å koke på foten. Dårlig sirkulasjon og nervekommunikasjon forårsaker oftest skade på tommelen, lillfingeren, som det minst tilførte området.
 5. Ikke-overholdelse av personlig hygiene. Bena, innsiden av låret, området i nærheten av lysken er et område som krever spesiell hygiene. Overdreven svette, sjeldne sanitære forhold i dette området skaper forhold for veksten av bakterier, og et stort antall hårsekkene øker risikoen for furunkulose. Ofte blokkerer et lag av smuss og døde celler bare hårfollikelet, noe som medfører opphopning av bakterier i hårposen. Tette mikroorganismer får en ideell avlsmulighet.
 6. Alkoholisme. Alkoholmisbruk fører til vedvarende toksisitet i kroppen, som hindrer kampen mot bakterier.

Karakteristiske symptomer

Kok på foten kan oppstå hvor som helst. Oftest er det funnet i nærheten av lysken, på låret ("lår"), på kalven under kneet.

Det skjer at koker er plassert på baksiden av foten, kneet, på hælen.

De første tegn på en abscessdannelse er kløe og rødhet på huden. Over tid kan du finne en liten segl, som i flere dager øker i størrelse og overgrows med smerte.

En nekrotisk stang dannes i kjelen. Et hvitt hodefistel dannes på overflaten.

Etter 5-6 dager modnes kyllingen og fylles med pus. Når du klikker på kjelen, er det en bevegelse av purulente masser.

Så fortsett de to første utviklingsstadiene av kjelen:

 • dannelse av infiltrasjon;
 • fester.

De første stadiene er ledsaget av smerte, som når toppen når koken er moden.

Etter utbruddet av den tredje fasen av sykdomsutviklingen - oppløsningen av koker - sår smerten, og pus med blod kommer til overflaten.

Den nekrotiske kjerne kan bevege seg straks, og kan komme ut med en liten blanding av pus og blod om noen dager.

Samtidig kan pasientene ikke bare føle smerte, men også prikking, feber, generell ubehag. Den sistnevnte er forbundet med forgiftning av kroppen og den massive døden av immunceller, som forvandles til pus.

Spesielt sterkt manifesterer klinikken seg i nærvær av nærliggende koker på kroppen. Stort koker forlater for å løse dype sår.

Liten chiryak, som regel, går uten spor eller forlater en liten midlertidig pigmentering på huden.

Kok ofte igjen. Hvis dannelsen av nye sår blir en vanlig forekomst, så er dette grunnen til å gå til legen.

Foto koker på beina

Slik behandler du en koker på beinet (finger, kne, hofte)

Koking på foten forårsaker et spesielt ubehag. Uansett hvor den ligger på en lem, hindrer den fri bevegelse.

Spesielt irriterende pus på neglen, på hælen, på foten, på kneet, mellom beina. Årsaken til dette - friksjonen av føttene, klærne, trykkskoene.

Det er nødvendig å starte behandlingen på huden av rødhet. Blant de viktigste metodene for behandling koker - medisinsk og kirurgisk.

Jo tidligere kjelebehandlingen startet, desto raskere vil modningen og disseksjonen oppstå.

Behandling på infiltreringsstadiet

På kildepunktet skal de første terapeutiske tiltakene tas:

 • sørg for resten av det berørte området;
 • behandle kjeleområdet med et antiseptisk middel (oftest bruk en alkoholløsning);
 • du kan cauterize området av kjele med jod;
 • Det anbefales å bruke tørr varme (populært kalt "koke" av kjele).

Bare en lege kan vurdere tilstanden av koke, mulige farer, foreskrive behandling. Selvintervensjon kan føre til alvorlige helseproblemer.

Den første fasen av kjelebehandling er ikke fullstendig uten bruk av salver. Ofte blir de ikke gnidd inn i huden, men påføres med et tykt lag i form av et bandasje.

Den mest effektive på infiltreringsstadiet er salver som bidrar til modning av kokninger.

Ichthyol salve basert på svovelsyre påføres i flere timer, hvorpå kompresjonen med salve erstattes med en ny med kort intervall.

Verktøyet har en kraftig antiseptisk effekt. I tillegg er prisen på medisin svært lav.

Ved hjelp av heparin salve vil det hjelpe til med å fordøye hevelsen av vevene rundt kjelen, samt delvis avlaste ømhet.

Den mest mottatte Vishnevsky salve. Balsamisk liniment påføres med et tykt lag på koker opp til 3-4 ganger om dagen og festes med et bandasje.

Salve perfekt håndterer fjerning av pus ut, har en antibakteriell effekt, og akselererer også helbredelsesprosessen.

Som foreskrevet av legen kan man bruke salve med antibiotika. Oftest brukes de i tilbakevendende furunkulose, svekket immunitet, store farlige koker. Tilordne dressinger med Levomekol, tetracyklin salve, oflokainom.

Når smerte forårsaker alvorlig ubehag, anbefales det at anestesisalve brukes. Egnet "Lidokain", salve med novokainovoy basis. Det er nødvendig å smøre ikke bare en koke, men også området rundt det.

På kokepunktet gir sink salve en synlig effekt. Det tørker såret, fremmer rask vevsgenerering.

En komplett liste over kokesalver finner du her.

Folk spør ofte: er det mulig å svømme med kyllingpokke? Du spurte - vi svarer!

Diettmenyen for seborrheisk dermatitt er diskutert i detalj i denne artikkelen.

antibiotika

Legen kan foreskrive antibiotika for å bekjempe kjelen. Formålet med denne metoden for å forhindre reproduksjon av infeksjon i kroppen.

Antibiotika vil kjempe Staphylococcus aureus direkte i blodet og vil øke hastigheten på utvinningen.

For komplekse og farlige sår kan en koking av et antibiotika og novokain brukes.

Legen bryter av absessen og forhindrer dermed infeksjon av de omkringliggende vevene.

Når furunkulose foreskriver stoffer tetracyklin, cephalosporin grupper.

Antibiotika og et bredere handlingsspekter kan brukes. Forløpet av narkotikabehandling fra en til to uker.

Om bruken av antibiotika for å koke (furuncles), les denne artikkelen.

Fysioterapi og laser

Furuncle kan helbredes ved å bli populær i fysisk og laser terapi. Tørrvarme, infrarød bestråling, elektroforese med antimikrobielle preparater brukes. I dette tilfellet går de tradisjonelle metodene til UHF-laser sammen.

Spesielt viktig er at laserterapi unngår arrdannelse på huden. Påfør laserbehandling kan være i et hvilket som helst stadium av furunkulose.

Operativ inngrep

Hvis kjelen ikke åpner seg selv eller opptar et stort område, vil en kirurg trenge en obduksjon. Prosedyren foregår som regel under lokalbedøvelse.

Legen krysser kuttet, slik at pus kan forlate kroppen trygt. Etter operasjonen pålegges sårforband.

Legenes råd: Det er strengt forbudt å klemme på kjelen.

Å gjøre dette er spesielt farlig for å koke med et uformet hode. Pus kan komme inn i blodårene og forårsake blodforgiftning.

Vi anbefaler å gjøre kjent med publikasjonen om åpning og fjerning av kjelen.

Folkemidlene

I utgangspunktet kan terapi utføres hjemme. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å forlate lejonens andel av budsjettet på apoteket.

Blant de mest kjente folkemidlene behandling - salt.

Bruk den i form av en løsning, bandasje med en bratt saltoppløsning pålegge på det berørte stedet for den raske trekkpussen.

Aloe leaf er kjent for sine antiseptiske og sårheling egenskaper. Massaplantene påkoker i 3-4 timer. Det er også kjent å bruke gruel fra aloe og honning.

Fjern pus, i henhold til populære praksis, kan også rå eller bakt løk. En halv løk påføres i flere timer 3-4 ganger om dagen.

Ikke glem at folkemedisiner ikke fullt ut kan erstatte narkotikabehandling. Ved bruk av folkemetoder er det viktig å opprettholde renslighet, spesielt hvis kjelen ikke lenger er integrert.

Les mer om folkebehandlingen av koker hjemme, les her.

Hvis du lurer på hvor kokter kommer fra og hvordan å behandle koker på paven, les publikasjonen vår.

Listen over narkotika-emollients med atopisk dermatitt hos barn er presentert i denne artikkelen.

Mulige komplikasjoner

Den farligste konsekvensen av selvbehandling av koker er feil diagnose.

Ofte under forkjølelse av å koker skjuler svulsten, som ikke alltid er godartet. I dette tilfellet vil alle metoder som er rettet mot behandling av koke, forårsake dyp skade på kroppen.

Sammenslåingen av to koker utvikler seg til en farlig, purulent betennelse - karbunkul. Les mer om hva carbuncle vi skrev her.

Kok på benet i nærheten av lysken bør holdes under spesiell kontroll på grunn av plasseringen av en rekke lymfeknuter.

Hvis infeksjonen sprer seg til det venøse og lymfatiske vevet, er dette fulle av utviklingen av lymfadenitt, tromboflebitt.

Knæret, ankelen og andre periartikulære områder er et farlig sted for koker.

Angst er nærheten til ledd og dens mulige betennelse. Dette skjer spesielt hos pasienter med revmatoid artritt.

Alvorlige forhold er forårsaket av spredning av infeksjon gjennom blodet. Sepsis, betennelse i hjernen er farlig dødelig utfall.

Chiraka forebygging

En tilstrekkelig og regelmessig hygiene, kontroll og vedlikehold av immunitet, et balansert kosthold med en overflod av vitaminer, vil bidra til å unngå utseendet av en koke.

Det er viktig å unngå hypotermi samt overoppheting av lemmer. Ikke ignorere gjenopprettingsstadiet etter noen sykdom, ofte underbehandlet, svekket kropp som er mest utsatt for stafylokokker.

Med tilbakevendende furunkulose er det nødvendig med profylaktisk behandling hver annen måned.

Pasienter med diabetes under dannelse av koke anbefales å kontrollere sukkernivåene tettere.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Slik behandler du kjele til fots

Enhver abscess på kroppen er ubehagelig, noen ganger farlig. Dannelsen forårsaket av å trykke en Staphylococcus aureus i et sår eller en sprekk kalles en koke eller en koke. Til fots er kjelen i stand til å "hoppe ut", en dag vokse til størrelsen på en dues egg eller en tennisball.

Hva å gjøre med utviklingen av sykdommen

Ofte har folk ikke tid til å forstå årsaken til angst, kjelen går alene og raskt. Oftere koker "motner" en uke eller mer, noe som forårsaker problemer på grunn av kløe, brenning, rødhet og smertefulle opplevelser. En person føler:

 • tretthet,
 • kuldegysninger begynner, ledsaget av feber;
 • sløret syn oppstår, stedet med brystet klør og sveller.

Behandling av denne typen akne på beinet er ikke forbundet med øyeblikkelig kirurgisk inngrep eller spesielle tiltak. Behandle modenkoker bør være behandlingsmetode. Hovedregelen i prosessen er grundig vasking av hendene før og etter kontakt med det berørte stedet. Rundt det betente området vises barberingshår. Ytterligere teknikker:

 1. Vask med hydrogenperoksid eller desinfiserer med cologne.
 2. Overlegger en koker desinfiserende salve. Vishnevsky salve, fukorcin løsning, ichthyol salve, Konkov salve brukes.
 3. Påføring av et tett gazebandasje.

Resultatet av prosedyrene blir tydelig innen 4 dager.

Behandlingen av en modnet abscess begynner etter fjerning av stangen ved å desinfisere sårpunktet med hydrogenperoksid, når det blir et sår i såret, anspore til jod, smøre konturene. Det er tillatt å bruke Zelenin-dråper.

Hvis koker på beinet ikke modner, kan det smertefullt gis i kroppen i lang tid. Vi må gå til legen. Kirurgen vil ta en rekke smerte-lindrende handlinger: han vil dusje koke med novokain, bruke antibiotika, deretter incise. Når stangen klemmes ut, må du fjerne pus. Etter at det er på tide å desinfisere såret, så påføres en dressing med salisylkrystallnatrium, blir en steril bandasje tatt.

Behandlingen er ubehagelig. Pasienten fortsetter å oppleve smerte. Etter samråd med lege er det mulig å ta smertestillende midler: "Nise", "No-shpa", bruk Levosin salve. Det er kontraindisert i en lignende situasjon å engasjere seg i fysisk arbeid eller fysisk anstrengelse for å unngå overdreven svetting. Sjeldne er situasjoner når blodtransfusjoner kreves for en pasient.

Antibiotika mot koker på beinet

Hvis den vanlige måten å bli kvitt ikke hjelper, foreskriver legen en alternativ behandling forbundet med antibiotika, som avviker i virkeligheten på kjelen.

Legemidler har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. For behandling av svulster på benet foreskriver middel for inntak, injeksjonsvæske, injeksjonspulver, salve for direkte effekt på kjelen. Avhengig av pasientens tilstand, er individuell behandling foreskrevet.

Hvis pasienten klager over høy feber, utføres injeksjoner. Når en persons tilstand stabiliserer, består behandlingen av å bruke salver og tabletter. Betennelse forårsaket av gram-positive bakterier, er det tilrådelig å behandle med penicillin-retningen. Dessverre tilpasser mikroorganismer seg raskt til rusmidler.

Behandling med antibiotika enkeltvis. Legen tar analysen, etter å ha fastslått sykdommens art, foreskriver passende medisiner. Ikke selvmedisinere!

 1. Effektiv behandling er oppnådd ved bruk av lincomycin, hvis vi snakker om en voksen pasient. Legen foreskriver dosen av legemidlet, bivirkningene av legemidlet er funnet. Vanligvis tar pasienten 500 mg av legemidlet per dag før måltidet eller etter å ha spist 2 timer senere.
 2. Når en rekke koke oppstår samtidig på benet, er kefaleksin foreskrevet. Godta angitt innen 14 dager. Cefalexin er tilgjengelig i kapsler, i pulverform.
 3. Amoxiclav - et kombinert middel, inkludert amoksicillin og klavulansyre. I løpet av dagen skal den ta 1 tablett i et intervall etter 8 timer. Oppløs i vann eller tygge før svelging.
 4. Fuzidin natrium behandler effektivt en pann på beinet. Medikamentfrigivelsesform - tabletter på 0, 25 g og 0,25 g.

Antibiotisk salve

Etter rengjøring av svulsten fra pus bandasje med salve, inkludert et antibiotika.

 • Levomekol inneholder en immunostimulerende metyluracil og kloramfenikol. Salve brønn bidrar til å bekjempe gram-positive og gram-negative bakterier, det har healing egenskaper.
 • Mupirocin. Sammensetningen inneholder narkotikamulighetene. Påfør salven kreves i løpet av dagen 2 ganger. Behandlingen fortsatte i 7 dager.
 • Gel 2% Fuzidin-natrium. Effektivt antibiotika, sterkt virkende på bakterier, tilpasse seg andre stoffer.

Selvløsning fra absessen

Selvbetjening av kvise på beinet gir et positivt resultat, en lignende mening er uttalt av tradisjonelle healere og tilhenger av alternativ medisin. Vi anbefaler at du konsulterer legen din på forhånd! Begynn å behandle kjelen på beinet bør gjøres ved behandling av sårpunktet, det er forbudt å trekke ut eller klemme stangen uavhengig. Selvmedisinering er indikert når det ikke er symptomer på kald og høy feber.

  Det berørte området behandles med en 5% jodløsning eller en 2% salicylsyreoppløsning tas.

Avkok behandling

Behandle furunkulose tillatt kjøttkraft:

 • Celandine, yarrow, cikoriarød helles 400 g kokende vann over natten. Strained i morgendrinken tatt 4 ganger om dagen for en halv kopp.
 • Gryn og sug sand i like deler blandet, 3 ss brøt 600 mm kokende vann over natten i en termos. Deretter drikker du et glass dagen 3 ganger en halv time før måltider.
 • I yarrow, vil wild rosmarin, centaury (i tre deler), 4 deler kamille blomster, timian gress, mint gress, 2 deler eucalyptus blader og elecampus rot legges. En blanding av 2 ss helles i en termos 500 g kokende vann. Om morgenen er det allerede lov til å bruke medisinen før måltider for dagen tre ganger en tredjedel av et glass. Hovget gress er brukt i tilfelle, pålegg på sårpunktet som en komprimering.

Et herdet sted på benet, andre deler av kroppen, bør ikke komme i kontakt med klær, sko og andre ting før det er helt sikkert at det ikke vil bli skadet området og forekomsten av komplikasjoner.

Hyggelig med hjelpsomhet i å behandle koker til fots

Aromaterapi - en måte å håndtere akne på beinet:

 • En oppløsning av lavendelolje (2%) tilsettes til varmt og kokt vann, og en inflammet ben blir gnidd med en løsning.
 • For å avlaste en pimple fra pus, den varme kompressen fra en blanding av oljer: lavendel, bergamot og kamille er i stand til å stramme såret.
 • Mammens sammensetning, oppløst i en liten mengde vann, påføres det berørte området 2 ganger om dagen. Etter påføring er det ingen arr eller arr.

Laser terapi i behandling av abscess på beinet

Fysioterapi eller laserterapi er anerkjent som en praktisk og god måte å kurere på kjolen på beinet. En spesiell enhet genererer stråling med en lengde på 0,63 μm eller 0,9 μm av det optiske spektrum.

Bestråling utføres ved kantene av det betente objektet, og tar 1 cm av sunt vev. Strålene berører ikke direkte huden og det syke området, et gasbind serviet påføres på benet i flere lag. Hvis en abscess med en skorpe, er infrarød stråling vist.

Advaret - ikke beseiret

Etter å ha fått informasjon om furunkulose, å vite hvordan å behandle en smertefull beinformasjon, må du lære et enkelt konsept: det er bedre å hindre sykdommen enn å behandle det lenge. En sunn livsstil er det beste beviset på dette.

Flere Artikler Om Typer Acne