Finn ut hvorfor kulene på kroppen vises, og av hvilke årsaker og behandling av denne sykdommen. Furuncle er en ganske vanlig sykdom som oftest vises i ansiktet, men kan forekomme hvor som helst. Det flyter i det hele tatt annerledes.

Koker på kroppen - årsaker og behandling

Hva forårsaker koker på kroppen?

Svært ofte bidrar dannelsen av koke til et svekket immunforsvar. I tillegg er det fortsatt mange, både interne og eksterne faktorer som forårsaker furunkulose.

 • ulike kroniske sykdommer med en historie med betennelse;
 • metabolske problemer;
 • mat med lavt innhold av frukt, grønnsaker, vitaminmangel;
 • overvekt, diabetes;
 • forstyrrelser i fordøyelseskanalen, nervøse og endokrine systemer;
 • stress, depresjon;
 • fysisk, nervøs utmattelse;
 • anemi,
 • røyking, alkohol;
 • tar visse medisiner.
 • hypotermi, akkurat som overoppheting av kroppen;
 • skadede områder av huden - slitasje, sprekker, riper;
 • hudsykdommer - dermatitt, eksem, scabies;
 • personlig hygiene;
 • bruk av visse husholdningsprodukter kan forårsake betennelse i huden, inkludert utseendet av kokeapparater;
 • høyt svette
 • tette klær, gnidning på forskjellige steder, bidrar til penetrering i områder med patogen mikroflora.

Ovennevnte poeng fører til økt reproduksjon av farlige mikroorganismer, stafylokokker. Med en svak immunitet kan kroppen ikke kjempe på den riktige måten, og kokker vises.

Behandling av koker vil avhenge av graden av utslett, lokalisering.

Hovedoppgaven med behandling med medisiner er å akselerere prosessen med modning av kjel, dekontaminering etter gjennombrudd, slik at det ikke er noen supplering og infeksjon av tilstøtende vev.

For denne brukte brukssalven, antiseptiske midler, i noen alvorlige tilfeller foreskrev antibiotika.

I absorpsjonsstadiet er det nødvendig å utføre sin kontinuerlige behandling med antiseptika og gjøre dette til kjelen er moden. Fremskynde modningen av salven ved å trekke. I sjeldne tilfeller foreskrive en kirurgisk åpning av absessen.

Se på videoen

Kliniske tegn og symptomer

I begynnelsen av dannelsen av en furuncle, oppstår en liten betennelse (infiltrering) rundt hårfollikelen, hvor hele sekken gradvis er involvert. Deretter dannes en kegleformet, konveks dannelse.

Symptomatologi vokser, det er sterk smerte, hevelse. Smerten blir periodisk pulserende, jerking.

Spesielt høy hevelse med kokker på nakken og ansiktet. Etter tre eller fire dager akkumuleres purulente masser i den sentrale delen av infiltraten. Utad, dette manifesteres ved utseendet av et hvitt flekk. Hvis du trykker på fingeren ved siden av den, er det en bevegelse av purulente masser inni.

Stangen begynner å rive bort. Med ham går og restene av pus. Etter dette begynner helingsprosessen, smerten senker, rødheten reduseres.

Såret kan forbli i noen tid til de nekrotiske og purulente massene er helt utkastet. Deretter oppstår enten fullstendig helbredelse, eller nærliggende follikler blir smittet. Sykdommen kan bli kronisk.

Det er ingen bestemte, favorittsteder for lokalisering av koker. Men likevel, de vises oftest på underarmene, ansiktet, på baksiden av nakke, lår og balder.

Det kan sies at koker elsker stedene der det er størst opphopning av talgkirtler. I milde former, når utslett ikke er så mye, lider den generelle tilstanden til personen ikke.

Den største faren er kullene i området av den nasolabiale trekanten, i øregangen. Her kan betennelse gå dypere og forårsake generell forgiftning. I dette tilfellet er temperaturen, hodepine. Derfor bør kokes behandles i utgangspunktet og ikke starte prosessen videre.

Den mest effektive behandlingen for

De mest effektive antibakterielle salver i kampen mot koker er: Vishnevsky salve og ichthyol salve.

Vishnevsky salve er tilberedt på basis av urte ingredienser. Ved påføring dannes en motstandsfilm på det berørte området. Trekkegenskaper er forårsaket av vevirritasjon på applikasjonsstedet.

Som et resultat springer blodet til det betente området og begynner den forbedrede metabolske prosessen. Salven akselererer modningen av absessen, åpningen, og bidrar videre til helbredelsen av arret. Det finnes ingen antibiotika i dette verktøyet, så bruken er tillatt allerede i begynnelsen av sykdommen.

Iktyolsalve har også etablert seg som det sterkeste bakteriedrepende, anti-edematøse og antiinflammatoriske middel, med bedøvelseseffekt. Denne salven skal brukes når et purulent hode allerede har dukket opp. Ichthyol salve vil på en pålitelig måte beskytte mot ytterligere spredning av infeksjon.

Disse stoffene er i et apotek, prisen er liten. Det eneste som kan forårsake en negativ i applikasjonen er en sterk, avstøtende lukt. Siden de har flere fordeler enn ulemper, må de legge opp lukten.

Heparin salve hjelper anesthetize det berørte området, dekontaminere, lindre betennelse.

Bactroban er også en antibiotisk salve. Dens handling er rettet mot stafylokokker, så det er veldig effektivt mot pustulær furunkulose.

Antibakteriell terapi av koker

For behandling av flere koker kan en spesialist foreskrive antibiotika. Antibiotika kan være en del av salven, og påføres eksternt. Foreskrevet også antibiotika for intern bruk for å unngå sepsis og andre alvorlige sykdommer.

Etter å ha åpnet absessen, anbefales en antibiotisk salve - Levomekol. Den består av to antibiotika - kloramfenikol og metylarucil. I tillegg til antiinflammatorisk virkning har salven også en immunostimulerende effekt.

God salve med antibakteriell virkning - Mupirocin, Baktroban, undertrykker de mest forskjellige typene stafylokokker.

Hvis du har utviklet motstand mot noen stoffer, vil Fuzidin sodium gel hjelpe.

Salver brukes ikke mer enn to ganger om dagen, og dekker det berørte området med en steril dressing.

Når koker er lokalisert på ansiktet, halsen, i andre deler ved siden av hodet, foreskrives antibiotika som brukes inni. Disse midlene er foreskrevet og med hyppig re-forekomst av koker, abscesser.

Den spesifikke typen antibiotika er valgt av en spesialist etter å ha gjennomført en rekke studier for å identifisere typen av infeksjon, typen av mikroorganismer. Du kan ikke foreskrive deg selv en behandling, du kan starte prosessen, skade kroppen.

Antibiotika som brukes til behandling av furunkulose:

 • amoxiclav;
 • lincomycin;
 • fuzidin natrium;
 • cefalexin og noen andre.

Legemidler har bivirkninger. Noen kan ikke være gravid og barn, andre er intolerante mot visse komponenter, så bare legen vil gjøre det riktige valget av antibiotika. Legen vil ta hensyn til hele klinikken av sykdommen, comorbidities, og bidra til å kvitte seg med koker på kortest mulig tid.

Nyttig video om emnet

Slik behandler du hjemme

Hvordan behandler du kjeller på kroppen hjemme?

Når det gjelder bruk av folkemidlene i behandling av koker, er det bedre å konsultere en lege, og hvis han ikke avviser dette alternativet, kan du allerede bli behandlet på en av følgende måter:

 1. Bad, komprimerer med urter, planter og andre naturlige produkter tilgjengelig for alle. Kanskje du ikke engang trenger å lete etter noe, kjøpe noe, alt er i kjøleskapet, på vinduskarmen, på bordet.
 2. Den mest favoritt av alle, den mest effektive er bad med bruk av furu nåler. Barsk olje vil gjøre, noen få dråper blandes med vann og nedsenkes i det i 15 minutter, ikke mer. Prosedyren gjentas daglig. Resultatet er ikke lenge i kommer.
 3. Når koker modnes, er aloe flott for å øke prosessen. Ta et stykke aloe leaf som passer i størrelse, skrell på den ene siden og gjelde det betente området. Fest et bandasje eller tape. Endre et par ganger om dagen, kan du ofte.
 4. Grind hvitløksklæren og fest den til koker. Sett rent gasbind på toppen og fest med tape.
 5. Utmerket pus trekker ut av kokte bakt løk. Det blir kokt for natten, og om morgenen vil det allerede være en klar forbedring.
 6. Et ristet blad av frisk plantain, som påføres over natten, hjelper til med å trekke stangen.
 7. 100 gram husholdnings såpe, gni, kombinere med 100 gram honning og hold for et par (vannbad), legg til 100 gram mel, knead og danner en kake. Hun dekker furuncle.
 8. Å overvinne dette angrepet vil hjelpe den vanlige hjemmeficusen. Ett stykke er omgjort til en kake. Den andre blir holdt i kokende vann til det er mykt. Deretter suges en slurry, kokes med et varmt ark, fast om natten.

Kirurgisk fjerning

Kirurgisk inngrep er nødvendig når komplikasjoner oppstår under dannelsen av karbuncler, flegmon, abscessing furunculosis. Og også i de tilfellene når kjernen i kjelen ikke avvises. Kirurger som spesialiserer seg på åpning av abscesser, vet nøyaktig hvordan man fjerner en abscess, alt pus, for å hindre inngrep av patogene bakterier i blodet.

Etter kirurgisk fjerning av kjelen kan pasienten forbli på sykehuset i flere dager. Legen vil vise deg hvordan du skal håndtere såret og kle på såret. Spesialisten, som observerer pasienten, vil fortelle hvor lenge behandlingen vil fortsette når såret er helt forsinket. Full kur avhenger av det spesifikke tilfellet, så alt er rent individuelt.

Prosedyren i seg selv innebærer åpning av en abscess med et skarpt verktøy. Furuncle er punktert, så blir pus fjernet. I noen tilfeller er drenering av det skadede området påkrevd.

Hva gjør disse sårene stadig

Årsaken til hyppige koker er ofte feil behandling av tidligere koker. Eller de ble ikke fullstendig reparert. I disse tilfellene trer infeksjonen inn i blodet og sprer seg over hele kroppen, og kokker vises igjen og igjen.

Dette fører ofte til selvmedisinering. Mange liker å klemme ut sår, pierce dem, prøver å oppnå utgivelsen av en purulent stang. Derved kjører pusen dypere, noe som letter deres inntreden i blodet.

Kompliserende situasjonen kan være dårlig immunitet, mangel på vitaminer, dårlige vaner, ulike eksterne faktorer, kroniske sykdommer. For å bli kvitt denne ulykken en gang for alle, må du kontakte en spesialist. Som vil velge det nødvendige antibiotika og bidra til å fjerne årsaken til sykdommen.

For å akselerere modningen av sår, bør hver behandles med ichthyol eller Vishnevsky salve. Og gjør det hver 4. time.

En lege som ikke har modnet seg lenge, kan åpnes kirurgisk ved å fjerne abscesskjernen. Såret behandles med hydrogenperoksid eller et annet antiseptisk middel, og forhindrer dannelsen av en ny abscess på dette stedet.

Det er alltid lettere å forebygge sykdom enn å kurere det. Det vil være nok å observere hygiene, spise vitaminer i form av grønnsaker, frukt, vedlikeholde kroppen med et balansert kosthold og fysisk anstrengelse.

Disse aktivitetene vil styrke kroppens forsvar og forhindre forekomst av koke. Du bør også unngå sterk hypotermi, så vel som overoppheting. For å unngå utseendet av hyppige koke, bør man ikke sterkt overbelaste kroppen, utmattende seg med stress.

Vi eliminerer flekker fra koker

Etter helbredelse av koker, blir styggeblå flekker, arr og arr meget ofte dannet. Det er vanskelig å bli kvitt disse konsekvensene av sår. Det skjer at over tid forsvinner hudfeil, men oftere forblir spor.

Spesielle salver, foreskrevet av lege, bidrar til å myke huden, til og med ut fargen, utjevne uregelmessigheter:

 1. Dermatiks gel hjelper effektivt korrigerte hudfeil. Den danner en usynlig film som mykner huden på arret. Gelen beroliger huden godt, lindrer kløe, jevner pigmenteringen på det berørte området.
 2. Kontraktubeks - salve bidrar også til å fjerne de synlige effektene av koker. Det fjerner gjenværende inflammatoriske prosesser, glatter huden, strammer den.

Behandlingen blir lang. Det er nødvendig å smøre to ganger om dagen, ikke mindre enn en måned. I løpet av denne tiden, myker huden, glatter, fargen er lik de tilstøtende områdene.

Fra flekkene på karamellens kylling vil det være med å kvitte seg med saften av fersk sitron.

Det er også gode folkemessige rettsmidler som har en uttalt bleking effekt:

 • revet friskt agurk;
 • fettfargede områder med kefir eller yoghurt;
 • havregryn, hvit leire;
 • hydrogenperoksid;
 • grønnsaks- og fruktjuicer (apple, sitrus, tomat);
 • avkok av persille, bodyagi med tilsetning av aloe.

I skjønnhetssalongen eller salongen kan du tilby et bredt spekter av tiltak for å fjerne blemmer og arr. Dette kan være en maskinvare kosmetologi, laser sliping av hud uregelmessigheter, peeling. Før du kontakter din skjønnhetspleie, anbefales det å besøke en hudlege og konsultere.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Det er umulig å behandle furuncles lett, ganske enkelt, som om det er lite koker. Noen ganger står han overfor alvorlige konsekvenser.

Komplikasjoner fører:

 • forsinket inntak av behandling;
 • feil behandling;
 • forsøker å selvkure koker med uakseptable metoder (punktering, ekstrudering, snitt);
 • svak immunitet
 • bruk av separate medisiner
 • kroniske sykdommer.

Komplikasjoner kan deles inn i flere grupper ved lokalisering. Disse er lokale - karbunkul, abscess, phlegmon, erysipelas. Fjern - flebitt, tromboflebitt, betennelse i tilstøtende lymfeknuter. Vanlige komplikasjoner er furunkulose, sepsis.

Livstruende betennelse i nyrene, urinveiene, purulent meningitt kan utvikle seg. Infeksjon kan påvirke ledd og bein, forårsaker leddgikt, osteomyelitt. Med nederlaget i hjertemuskulaturens vegger utvikles septisk endorokarditt.

Av spesiell fare er sår eller koker på ansiktet, spesielt på overleppen. Nærhet til hjernen gjør at infeksjonen raskt kan bevege seg inn i hjernevevet med utviklingen av purulent meningitt, sepsis utvikler seg. Koking kan forårsake bihulebetennelse.

Hvordan behandler du kjeller på kroppen hjemme?

Hovedårsaken til koker på kroppen er døden av vevet rundt hårsekkene i huden som følge av infeksjon med Staphylococcus aureus. Det er mange predisponerende faktorer for forekomsten av koke, fra manglende overholdelse av personlig hygiene til arvelige sykdommer. Behandling av koker i alle tilfeller er rettet mot disseksjonen (uavhengig eller kirurgisk) og antiseptisk behandling av det berørte området. Behandling av kronisk furunkulose krever bruk av systemiske antibiotika.

Kyllinger på kroppen er en av de kliniske typer pustulære hudsykdommer. Den kausative agensen av chirya er Staphylococcus aureus (mindre ofte hvite eller streptokokker). Denne patogene organismen produserer et stort antall aggresjonsfaktorer - hyaluronidase, koagulase, fibrinolysin, deoksyribonuklease, som fører til nekrotisering (død) av vev. Dannelsen av en kjele begynner med akutt suppurativ betennelse i den øvre delen av hårsekken - en rødaktig knute kommer opp i munnen, og under gunstige forhold sprer infeksjonen seg raskt til de dypere lagene. Ikke bare hårfollikkene er involvert i den inflammatoriske prosessen, men også det omkringliggende bindevevet, så vel som sebaceous kjertelen.

Huden over formasjonen har i utgangspunktet en normal farge, deretter - lilla rød, med en blåaktig tinge. I området av absessen er det en sterk hevelse i vevet. En dyp follikulitt innen 1-2 dager blir svært smertefullt (spesielt i de stedene på kroppen hvor det er nesten ikke myke vev), og størrelsen kan nå størrelsen på en valnøtt eller mer. Store koker blir dannet på steder med godt utviklet subkutant vev (hofter, skuldre, rygg, skinker). Spesielt store kokinger med omfattende vevsnekrose observeres i diabetes mellitus.

Etter noen dager blir huden over koker tynnere og selvoppløsningen oppstår - den åpnes. Samtidig blir pus løslatt og døde vev av grønn farge ("nekrotisk kjerne") blir synlige. Denne kjerne, sammen med de purulent-nekrotiske massene, avvises av kroppen, hvoretter et dyp sår dannes, noe som er ytterligere ardannende. Etter å ha åpnet en purulent abscess, reduseres smerten og virkningen av akutt betennelse. Sporet av dype koker i form av flekker kan forbli for livet. Varigheten av sykdommen fra utseendet til oppløsningen av kjelen er 10-14 dager. I den akutte sykdommen oppstår et stort antall kokinger samtidig, sykdommen varer fra flere uker til 2 måneder. I kronisk form er det et lite antall kokinger som er tilstede på huden samtidig, som forekommer med korte tidsintervaller.

Oftest forekommer det hos barn og i ungdomsår. Blant menn er denne sykdommen vanligere enn blant kvinner. Chirya kan danne seg på alle deler av kroppen hvor håret vokser; På håndflatene og sålene, vises de ikke. Vanligvis er det en enkelt hudlesjon, minst - flere. De "favoritt" stedene for koker er:

 • rene;
 • baken;
 • lår;
 • legemet;
 • baksiden av nakken;
 • aksillære huler;
 • nasolabial trekant område;
 • hake;
 • baksiden av hodet.

Furunkulose forårsaker alvorlige komplikasjoner:

 • dannelsen av akutt diffus purulent betennelse;
 • purulent-nekrotisk prosess i bein og benmarg;
 • ulcerative prosesser på huden;
 • bakteriell skade på den indre foringen av hjertet og nyrene;
 • dannelsen av flere abscesser i andre organer og vev;
 • trombus okklusjon av den cavernous sinus som befinner seg i bunnen av skallen, så vel som andre vener
 • purulent meningitt.

Når kjelepatogen kommer inn i blodet, oppstår sepsis og infeksjonen metastasererer i forskjellige vev. Koker på hodet og i regionen av den nasolabiale trianglen (som kalles "døden av treet") er spesielt farlig, siden denne sonen har de anatomiske egenskapene til venetennettet. Følgende symptomer indikerer et ondartet sykdomsforløp:

 • økt hevelse;
 • økende smerte;
 • temperaturøkning opp til 40 grader;
 • hovne lymfeknuter som følge av deres betennelse;
 • tegn på beruselse - generell svakhet, feber, hodepine, døsighet.

Denne utviklingen av patologi oppstår når du prøver å klemme på seg selv eller med feil behandling. I disse tilfellene, så vel som i nærvær av koker på hodet, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp for å unngå komplikasjoner.

Koker på kroppen: årsaker og behandling

✓ Artikkel verifisert av lege

Kok (koker) - En akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkelen, sebaceous kjertel og omkringliggende bindevev forårsaket av pyogene bakterier, hovedsakelig Staphylococcus aureus. Når furuncle påvirker det omkringliggende vevet, som forårsaker alvorlig smerte, kløe, brennende og ubehag. En kokt kosthold ser slik ut: en stor rød hevelse, i midten av hvilken det er en pusformasjon.

Årsaker til koker

Kok oppstår bare ved hårrot og avviker fra vanlig akne i størrelse, utseende og smertefulle opplevelser. Den vanligste årsaken til denne betennelsen på huden blir banal hypotermi eller svak immunitet. En enkelt betennelse er ganske rask, men en hel haug med kokos indikerer alvorlige helseproblemer og krever behandling.

Årsaker til koker:

 • hudskader;
 • lav hygiene;
 • økt talgproduksjon;
 • økt svette;
 • metabolske forstyrrelser;
 • trykk og klemme klær;
 • alkoholmisbruk;
 • forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen;
 • beriberi;
 • blodsykdommer.

Hos små barn kan det oppstå koker på grunn av fysiologiske abnormiteter.

Viktig informasjon! Hvis huden har flere fokus på koke, må du konsultere en lege. Hvis ubehandlet, kan det primære stadium av betennelse bli furunkulose, en sykdom der nye forekommer i stedet for gamle betennelser.

Typer av koker og deres hyppige lokalisering

Ansiktsskjel

Smertefulle berøringsskader kan dukke opp på hvilken som helst del av huden, men oftest er betennelse lokalisert i enkelte områder av kroppen: baksiden av hodet, skinker, hender, ansikt, lår og nedre del.

bord

Cystisk akne i ansiktet

Lokalisering av disse betennelsene - lyske og armhuler. Mange koiler uten nekrotiske stenger dannes på stedet av svettekjertlene dypt i huden. Sykdommen er ledsaget av en sterk abscess, smerte, feber, kulderystelser, svakhet.

Hydradenitt kan ikke helbredes uten kirurgisk inngrep, og den avanserte formen av sykdommen kan provosere sepsis.

Viktig informasjon! Boils bør ikke presses ut, oftest er en nekrotisk stang som har rammet en stang etter å bli aldret frigjort av seg selv. Ethvert tiltak ikke under tilsyn av en lege kan føre til blodforurensning eller alvorlig furunkulose.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

Chirii og koker er kjennetegnene til

For å skille furuncle fra vanlig akne, må du vite symptomene og løpet av den inflammatoriske prosessen. Det første og sikreste symptomet er forekomsten av en smertefull hevelse, i midten av som er et hår. Betennelse er ledsaget av kløe, smertefulle opplevelser. Etter en tid øker kjelen i størrelse, som påvirker nærliggende vev, nekrotisk, purulent formasjon blir mer uttalt, pulsasjon blir følt på den berørte huden. Full modning av purulent stang oppstår i 3-4 dager. I spesielt vanskelige tilfeller kan stangens diameter med pus overstige noen få centimeter.

Kok under armen

Patologi, som er preget av utseende av flere furunger i begrensede områder og kan ha en spredt karakter, kalles furunkulose.

Dette er en mer alvorlig skade, som kan være komplisert av feber, svakhet, smerte i musklene. I noen tilfeller diagnostiseres en forstørret lymfeknude, spesielt hvis fokalet for betennelse er i nærheten.

Baksiden er stedet der furuncles er sannsynlig å vises.

Viktig informasjon! Hvis fokuset på betennelse er for stort eller det er mange koker på huden, bør du umiddelbart konsultere en lege. I tillegg til behandling av purulente stenger, bør antibiotika inkluderes i behandlingskomplekset.

Slik behandler du koker på kroppen

Det er ubehagelig å være oppmerksom på dette, men ganske ofte (spesielt når det gjelder barn) på kroppen av en tilsynelatende perfekt sunn person kjenner av forskjellige størrelser og smerter oppstår. Og først og fremst kan flertallet av eiere av en slik ujevn skjønnhet begynne å presse en slik kjele, noe som er helt uakseptabelt.

Legene er overbevist om at alle pasienter skal være forsiktige. For å forhindre utvikling og fremveksten av mer komplekse helseproblemer, sier utviklingen av lymphangitt eller muligens lymfadenitt, er det absolutt uakseptabelt å gni, klemme, massere eller knuse kjelene på annen måte. Videre er det i dag mange andre og mer effektive og mye sikrere og i alle henseender de beste metodene for å fjerne slike uønskede smertefulle tumorer.

Husk at furuncle kalles akutt, vanligvis purulent-nekrotisk art av betennelsen i den såkalte hårfollikelen, eksisterende sebaceous kjertel med skade på det omkringliggende bindevevet. Slike betennelser er oftest forårsaket av en eller annen pyogen bakterie, selv om det antas at hovedsakelig dannelsen av koke avhenger av aktiviteten til Staphylococcus aureus.

Ofte bidrar forekomsten av enkle koker til forurensning eller bare mikrotrauma av huden. Men hos menn er den vanligste (nesten viktigste) årsaken til utviklingen av koker på ansiktet rett og slett ikke veldig forsiktig eller forsiktig barbering av ansiktet.

Også årsakene til utviklingen av slike problemer inkluderer økt svette eller økt fett. De indirekte årsakene til utviklingen av koker kan vurderes: bruk av usunn mat, visse metabolske forstyrrelser, en kraftig reduksjon i immunsystemets aktivitet, etc.

Vanligvis koker det mest karakteristisk at en svært smertefull rødt follikulær pustule dukker opp direkte på huden, noe som skjer mot bakgrunnen av lyse erytem med såkalte nekrotiske endringer i selve senteret (dette er en merkelig kjernekilde).

Som regel, etter avvisning av nekrotisk vev, oppstår en fullstendig helbredelse av problemet, men dessverre gjennom arrdannelse. Det antas at de vanligste enkeltkullene forekommer på nakkenes hud, sjeldnere på baksiden av hodet, direkte på ansiktet, ofte på ryggen eller lårene. Men utseendet på flere furuncles samtidig, som er i de mest forskjellige stadier av utviklingen, kalles furunkulose av leger.

Dessverre er det umulig å behandle slike problemer uforsiktig. Og dette skyldes hovedsakelig det faktum at ved lokaliseringen, selv om en liten og enkel koker direkte på ansiktet, blir alvorlige komplikasjoner mulig (for eksempel av den purulente naturen til meningitt, eller til og med sepsis).

Også koker er også farlig ved en slik komplikasjon som phlebitis, si, vinkel-, ansikts- eller orbitale årer. Furuncle er farlig med mulig utvikling av trombose av de cavernøse langsgående bihulene i den såkalte dura materen, nevnt sepsis, meningitt, samt abscesser, øvre lip phlegmon, etc.

Så la oss ta et maksimalt blikk på når, som det viktigste, det som kan brukes til å kurere koker som periodisk vises på menneskekroppen. Men før det husker vi nok en gang - etter å ha sett en tett, purulent, veldig smertefull pimple på kroppen din (som kan vise seg å være en kjele), tar ikke friheter i form av ekstrudering! Purulent akne kan godt vise seg å være kokt og klemme kan bare føre til mer og raskere spredning av infeksjon gjennom sunt vev!

Videre, hvis du ikke lytter til dette enkle rådet, kan du aktivt spre den akkumulerte pus bokstavelig talt gjennom hele kroppen, noe som til slutt kan føre til ekstremt negative konsekvenser.

I prinsippet, hvis du har en furuncle på kroppen din, er det beste å ikke nøle med å konsultere en kvalifisert lege i lang tid for konsultasjon og medisinsk behandling. Tross alt er bare en erfaren spesialist i stand til å forklare om en bestemt purulent neoplasm er koker eller ikke.

Hvordan koker det på kroppen?

Først av alt, i nærvær av koker, er kraftig antiseptisk behandling av all nærliggende hud rundt betennelse av stor betydning. Også, en allerede dannet purulent furuncle blir behandlet ved hjelp av de såkalte oppløsningsmidler (salver og lotioner som fremkaller kollens gjennombrudd), kraftige antiinflammatoriske stoffer eller metoder. Dette kan være bruk av ren ichthyol, hvilken som helst type tørr varme, slik behandling som UHF, etc.

Men allerede på den åpnede furuncle kan man vanligvis bruke forskjellige våttørkingskompresser eller bandasjer, for eksempel med en hypertonisk løsning (som muliggjør bedre fjerning av pus). Det antas at etter fullstendig utslipp av pus etter avvisning av nekrotisk vev, kan det direkte påføre dressinger med forskjellige antibakterielle salver til de resterende små sår.

Dessverre, med lokalisering av disse purulente utslettene (spesielt hvis de ikke er isolert) på ansiktet (si i nesen til overleppen, kinnene), samt utviklingen av kjelekomplikasjoner, kan leger snakke om behovet for å foreskrive antibiotika som er mest aktive mot en stiftinfeksjon. I tillegg er det i noen tilfeller (vi snakker om altfor ofte koker som forstyrrer et normalt liv) i kampen mot global furunkulose, kan bruke den såkalte autohemoterapien.

Behandling av koker på kroppen hjemme

I prinsippet kan en enkelt furuncle i sin første fase, manifestert av ømhet i rød farge og en tett topp, fortsatt behandles hjemme uten en tett purulent stang. Selv om en medisinsk konsultasjon i alle fall vil være nyttig for deg.

Så noen tips om rask behandling av koker som oppstår på beina, kalvene, baken på armene eller underarmen:

 • Den første er at før du begynner å gå videre til selve prosedyren for å behandle en smertefull koking, bør du prøve å være så forsiktig som mulig uten å berøre de omkringliggende vevene, kutte av det eksisterende håret rundt fokuset på betennelse. Og her skynder vi oss med å advare de mest ressursrike pasientene - i hvert fall kan en barbere håret rundt en slik purulent betennelse!
 • Den andre er å umiddelbart behandle huden av kloramfenikol, salicylsyre eller borsalkohol, jod eller enkel briljantgrønn. Husk at rengjøring av huden er veldig viktig, starter fra periferien og beveger seg til midten av furuncle.
 • For det tredje er det viktig å hjelpe kjelen formet til å modnes så raskt som mulig. Og det som ville ha koke, fikk raskere å modne, burde bli satt på betennelsebåndet med løse midler. Dette kan vel være en dressing med Ichthyol salve, med Vishnevsky salve, etc. Dessuten må slike prosedyrer utføres til selve inflammet furuncle (vi legger vekt på uten pasientdeltakelse) avsløres.
 • Fjerde - og bare når kjelen åpner seg, bør den slutte å bruke den såkalte pulling pus eller tillate lotioner og salver. På dette stadiet anbefales det å fullstendig behandle det resulterende såret med kluter, som skal fuktes i fysiologisk / hypertonisk løsning. Merk at denne løsningen er ganske tillatt å forberede hjemme. Til dette formål legges ikke mer enn en spiseskje salt til ett fullt glass kokt vann. Denne typen våte dressinger må påføres det berørte området minst tre ganger om dagen.
 • Det er viktig å merke seg at så snart de ubehagelige purulentmassene er helt fjernet fra kapselen fra kjelen, vil det være viktig å starte sårbehandlingen med denne eller den antibakterielle salven. For eksempel kan det være slike salver som levomekol, som baneotsin eller som erytromycin salve.
 • Videre, for å øke immuniteten til en viss grad, anbefaler leger ofte deres pasienter å drikke spesielt utvalgte vitaminkomplekser, noe som kan forbedre resistente egenskaper til en bestemt menneskelig organisme.
 • Og så snart det tidligere såret begynner å tørke ut, slik at det kan helbrede så raskt som mulig, anbefales det å bruke en slik salve som solkoseryl og minst tre ganger om dagen.

Og det siste - hvis det for eksempel er smertefullt koker på kroppen din utrolig ofte og viktigst i et ganske stort antall, kan dette bety at du har en slik sykdom som furunkulose. Naturligvis, for å komme seg fra et mer alvorlig problem, er det viktig å konsultere en lege.

Det er lesbart at pasienten, for å bli kvitt furunkulose, i tillegg til alle de ovenfor beskrevne tiltakene, må begynne å styrke immunforsvaret, og muligens ved hjelp av helt spesielle medisinske preparater. Definitivt vil det ikke skade å kontrollere blodsukkernivået til en slik pasient i tilfelle av furunkuloseproblemer, da purulent akne og koker ofte kan forstyrre personer som lider av diabetes.

Her, faktisk, kan vi nå si at du vet helt godt, når, så vel som selvfølgelig, hva som kan kurere smertefulle koker som skjer på en menneskekropp. Viktigst, i dette tilfellet, misbruk ikke sin egen uavhengighet, utnevnelsen av visse stoffer selv og selvfølgelig kun veiledning av anbefalingene fra de mest erfarne og kompetente medisinske fagfolk.

Årsaker til koker på kroppen, behandling og forebygging

En koking (eller koker) på kroppen dannes på grunn av penetrasjonen av infeksjonen gjennom hårkanalen. I hårsekken på grunn av tilstoppet kanal, multipliserer bakterier raskt - slik utvikler suppuration.

Menneskekroppen er dekket av hår nesten overalt, unntatt såler og palmer. Med utilstrekkelig effektiv eller feil behandling kan en abscess hele tiden danne seg på hvilken som helst del av kroppen, eller til og med helles ut mange kokker samtidig.

Foto 2 - Med feil behandling kan en abscess konstant dannes.

Chirya er purulent, når en uttalt pustule i midten whitens, eller intern, som den modnes. De ligger dypt i hudlagene, og vokser innover. På grunn av dette økte betennelser, hevelse, risiko for infeksjon i blodet. Når det blir kokt på kroppen, kan det ikke svømme, slik at infeksjonen ikke sprer seg.

Foto 3 - Purulent boil Photo 4 - Under ingen omstendigheter kan du ikke bade i nærvær av koker på kroppen

Det er vanskeligere å utvikle en kjele på et barns kropp, spesielt yngre barn. Barn synes det er vanskelig å fortelle i detalj og klart hva og hvordan det gjør vondt, derfor forveksler foreldre ofte furunkulose med akne eller allergi. Alert bør smerte i akne.

Bilde 5 - Baby koker

Mange babyer kammer en kløende smertefull pimple på kroppen, noe som bidrar til sårforurensning, spredning av patogener til andre deler av kroppen og komplikasjon av betennelse.

Foto 6 - Ikke la barnet ditt kamme furuncle.

Derfor er det bedre å konsultere et barn med en lege, som vil forklare hvordan man kan bli kvitt koker i dette spesielle tilfellet. Behandlingen er valgt av grunnen.

Foto 7 - Hvis det kommer et segl på barnets hud, konsulter lege

Hudkoker

Huden er et beskyttende lag av kroppen. Hun svetter, er utsatt for mikrotraumas eller skader som følge av hverdagen. På huden til en person lever hele tiden mange bakterier.

Flere koker provokerer stafylokokker eller streptokokker bakterier. Med disse bakteriene kjemper en sunn kropp med suksess, og i en svekket beskyttende hudbarriere brytes, og bakteriene utvikler seg mer fritt, stimulerer utviklingen av inflammatoriske prosesser.

Foto 9 - Koker bak øret

Et slikt fokus på betennelse i hårsekkene og forårsake koking på huden.

Hvorfor koker vises på huden - fra inntak av infeksjon:

 • på grunn av friksjon fra klær, klemme;
 • riper, sår;
 • kammet insektbit.

VIKTIG: Flere koker viser tilstedeværelsen av alvorlige forstyrrelser i kroppen. Deres behandling krever en integrert, kvalifisert tilnærming. Ikke utsett besøket til legen!

Koker på kroppen - årsaker og behandling

Årsaker til at kyllinger på kroppen - streptokokk- eller stafylokokkinfeksjon - kan være i menneskekroppen i mange år. Deres utvikling er undertrykt av sunn immunitet.

Foto 11 - Streptokokker-bakterier er stadig i menneskekroppen

Men med traumer av huden, sykdommer, overdreven svette, irritasjon, bakterier aktiveres, forårsaker foci av betennelse. Hårposen er fysiologisk mer "åpen" for smuss, svette og fett, og derfor kommer det ut på steder dekket av hår.

Foto 12 - Koker klatrer på håret uchvstkah huden

Klimaendringer, hypotermi, stress eller kronisk tretthet svekker kroppen ikke mindre sykdom. Det er derfor kullene hopper ut på ferie, etter svømming i sjøen, etter et nervøst sjokk eller bestått vanskelige eksamener.

Tips om hvordan man skal behandle koker, er basert på fjerning av det umiddelbare fokuset på betennelse og påfølgende desinfeksjon av sårhullet. Den neste behandlingsfasen er kampen mot årsaken til en abscess.

Tradisjonell medisin tilbyr mange måter å håndtere kokter, hvordan å behandle en abscess i begynnelsen - komprimerer av bakt løk, rugbrød, rå poteter, jod, surkåljuice med rømme og andre. Alle disse tiltakene er utformet for å akselerere modningen av en abscess og utgangen av innholdet i pustlene.

Foto 15 - Ved første fase kan kjelen behandles med folkemidlene.

En av de påviste måtene å kvitte seg med furunkulose og gjenopprette kroppen, er å ta bryggergærkurs i minst 2-3 måneder. Gjær kan tabletteres eller fortynnes i vann.

Foto 16 - Brewer's gjær - folkemedisin for behandling av furunkulose

Aloe er et bevist middel for behandling av purulente slynger eller koker. Den påføres om natten til koker, og festes på en bandasje. Disse tiltakene er ganske effektive med en liten løsrevet kjele.

Foto 17 - Aloe vera juice kan hjelpe i første fase av furunkulose

.
Advarsel! Hvis kulden forårsaker feber, feber, betennelse er for sterk, eller flere utslett - det er bedre å ikke prøve selvbehandling, men konsulter en spesialist dermatolog.

Foto 18 - Legen vil foreskrive en omfattende behandling for å kvitte seg med koker

Ved å ta blodet og / eller koke innholdet til analyse, vil legen avgjøre infeksjonskilden, noe som vil bidra til å gjøre en korrekt diagnose av den underliggende årsaken til abscessene. Basert på diagnosen av den underliggende sykdommen vil medisiner bli foreskrevet, og parallelle abscesser vil bli behandlet parallelt. Mest sannsynlig vil antibiotika eller sulfa-stoffer bli foreskrevet.

Foto 19 - En blodprøve vil bestemme infeksjonskilden.

VIKTIG: En enkel furuncle trenger ikke kirurgi, komprimerer og antiseptiske dressinger vil være tilstrekkelig etter at pustelen er brutt. Hvis absessen er komplisert - det er mulig at kirurgen åpner chirya og sykehusbehandling.

Kok på baksiden

Vesentlig ulempe gir ren, stor furuncle eller indre abscess i ryggen. Behandlingen kompliserer begrenset tilgang til selvkontroll og prosedyrer, en abscess gjør vondt med hver bevegelse: snu eller vippe. Generelt forekommer utslett i dette området i den mannlige kjønn.

Årsakene til mannlige koker er følgende:

 • Tilstedeværelsen av økt hår på skuldrene, ryggen, lumbal; Foto 21 - Hår kan forårsake koke
 • Oftere er det fysisk aktivitet, ledsaget av økt svette; Foto 22 - Øvelse kan utløse koker.
 • økt risiko for hudskade; Foto 23 - Sår, hudlesjoner bidrar til utseendet av koke
 • forurensningsrelatert arbeid. Foto 24 - Dårlig hygiene kan forårsake koke

Slik behandler du koker på baksiden i de tidlige stadiene, ber om tradisjonell medisin:

 • tørk det betente området med alkohol eller vodka;
 • Påfør bakt løk, du kan med såpe (økonomisk);
 • en blanding av mel, honning, smør og eggeplomme (rå);
 • bandasje med lard, vridd med et blad av plantain og rugbrød.

Komprimerer vil lindre betennelse, redusere smerte og fremme modning av kjelen. Hvordan kurere en liten koke med ferdige produkter - ichthyol eller Vishnevsky salve - salver kjent for deres effektivitet, testet tid, vil eliminere symptomer på utviklingsstadiet.

Foto 25 - Ichthyol kan hjelpe i de tidlige stadier Foto 26 - Hvis en kjele bare har dukket opp, kan du salve den med Vishnevsky salve

Prosessene ledsaget av feber, omfattende betennelser, suppuration av flere abscesser er farlige. Serien av kokene på baksiden er også i mengden suppuration - i dette området er de større. Diameter av senteret kan nå 7 centimeter!

Foto 27 - Kok på baksiden kan nå 7 cm

I dette tilfellet vil bare en kvalifisert ekspert finne ut grunnene, og behandlingen vil velge riktig. Etter en rekke tester vil dermatologen bestemme hva han skal gjøre neste gang. Hvis de foreskrevne lotionene og antibiotikaforløpet ikke forbedrer tilstanden, må du fjerne den enorme kjelen som bryter opp - kirurgen vil bestemme seg.

Årsakene til furuncles på nedre rygg, på scapula, på skuldrene er identiske: penetrasjonen av infeksjonen gjennom beskyttelsesbarrieren dypt inn i hårsekken.

Foto 29 - En furunkel på undersiden Foto 31 - En furunkel på skuldrene Foto 30 - En furunkel på skulderbladet

Etter å ha diagnostisert kjelen, må du bestemme hvordan du skal behandle betennelsen. Faren for plassering av koker på baksiden - nedre rygg eller skulderblad - i nærheten av infeksjonskilden til vitale organer, blodkar og nerveender.

Foto 33 - Hjemmebehandling er bare mulig i utgangspunktet.

Risikoen for blod- og beinmarvsinfeksjon i tilfelle komplikasjoner øker. Hjemmebehandling utføres kun med små eller mindre koker. Påfør aloe med honning, bakt løk, Vishnevsky salve, smurt med Levomikol eller Baneocin.

Det er godt etablert i behandlingen av chiryas på nedre bakken tichol. Mognende koker bestråles med ultrafiolett lys. I avanserte tilfeller blir sykehusabsessområdet avskåret med antibiotika og Novocain.

Kok på nakken

En smertefull, rødmet, tett støt under huden på nakken, og forhindrer hodet i å snu eller bøye, dette er symptomer på en koke, hvor behandlingen er bedre å starte umiddelbart. Ofte er betennelsen plassert på baksiden av nakken, under håret.

Foto 35 - Koker på nakken

Årsakene til at koklene på nakken er forskjellige: utkast, hypotermi, tette klær, svette, noen sykdommer som reduserer immunitet eller kronisk.

En rekke spørsmål som oppstår umiddelbart:

 1. Hvordan behandle halsen koker? Avhengig av alvorlighetsgraden av suppurative prosessen. For små ukompliserte betennelser kan du gjøre med hjemmemetoder, kombinere ichthyol-kompresser, alkoholtørking, vitaminer, hygiene og hvile. Foto 36 - Forårsaker utseendet av en koke på halsmassen
 2. Hva å gjøre hvis smerten ikke går bort, koker ikke modner, hodet begynner å vondt, har feber? Heldigvis til legen. Mest sannsynlig vil du trenge et kurs av antibiotika, UHF eller ultrafiolett stråling, immunmodulerende og vitaminpreparater (med vekt på B-gruppen). Foto 37 - Det er mulig å tørke kjelen som nettopp har oppstått med alkohol Foto 38 - Ultrafiolett eller antibiotika vil hjelpe i avansert tilfelle
 3. Hvordan behandles? Ukompliserte prosesser behandles hjemme - med komprimerer av honning, aloe, løk, rå poteter og andre. Et effektivt middel for koker - Ichthyol påført abscess, Vishnevsky salve, inne - et kurs av brygger gjær. En stor abscess eller subkutan furuncle krever behandling under oppsyn av en hudlege. Foto 39 - Dermatologen vil foreskrive og analysere

Magekoker

Hvis kjelen har hoppet ut på magen eller på siden, er det umulig å klemme det ut! Mens modningsprosessen er i gang, er det bedre å smøre området rundt det med alkohol eller vodka. Gi ro, søk, hjelp raskere å modne med koker komprimerer.

Foto 40 - Magekoker bør ikke klemmes ut

Utseendet til chirya på barnets mage krever spesiell oppmerksomhet: barn kan kaste en abscess, spre infeksjonen. Det er bedre å overlate behandlingen av barn til en lege. Han vil bestemme årsakene til utslett, foreskrive komprimerer, ultrafiolett lys, vitaminer.

Foto 41 - En furuncle på babyens mage er best sett av en lege.

Årsaker til å koke på magen assosiert med en nedgang i kroppens beskyttende egenskaper, hypotermi, funksjonsfeil i mage-tarmkanalen, dysbiose og andre. Hvis kjelen ikke modnes, utvikler den seg til en subkutan betent knute - konsulter en hudlege.

Foto 42 - En koker kan ikke modnes og bli en subkutan knutepunkt.

På grunnlag av tester og undersøkelser vil legen bestemme hvordan man skal behandle kjelen på en komplisert måte: med antibiotikabehandling, påføring av komprimerer med ichthyol, UHF, eller det vil være nødvendig å åpne den indre suppurasjonen kirurgisk.

Foto 43 - Legen vil velge metode for behandling av kjele på magen

Hvorfor koker vises på kroppen og hvordan bli kvitt dem

Koke (fra latin furunculus), populært kalt chirem - er ganske vanlig akutt inflammasjon av epidermis eller hår pære. Kok på menneskekroppen ser ut som en stor, betent, lystgull, omgitt av et rødt sted av berørt hud. Den inflammatoriske prosessen påvirker hårsekkene og omkringliggende hud og bindevev. På grunn av det store området betennelse, blir kokene alltid ledsaget av alvorlig smerte og noen ganger feber.

Det er koker på grunn av kontakt med det mikroskadede området av huden av patogene bakterier. Oftest er disse bakterier av hvitt eller Staphylococcus aureus. Hårsekkene gir et nærende og støttende miljø for utviklingen av disse bakteriene. Staphylococcus bakterier er pyogene, og med utvikling av en koke, dannes en stor mengde nekrotiske masser inne.

Koket er en ganske alvorlig hudsykdom som ikke bør ignoreres i håp om at kroppen vil takle det på egen hånd. Hvis du kjører kokene, må du kontakte kirurger og utføre en liten operasjon på sykehuset. Artikkelen inneholder informasjon om årsakene til koker, metoder for behandling og forebygging.

Årsaker til koker på kroppen

Oftest forekommer purulente sår på forurenset eller skadet hud, da det er lettere for bakterier å overvinne kroppens naturlige forsvar på slike steder. Følgende faktorer bidrar også til spredning av stafylokokker bakterier og videre spredning av purulent betennelse:

 • svekket immunitet;
 • ernæringsmessige og metabolske forstyrrelser;
 • overvekt og fedme;
 • fysisk eller nervøs utmattelse av kroppen
 • langvarig stress eller depresjon
 • diabetes mellitus;
 • overdreven svette
 • alkoholisme.

I tillegg til kroppens indre tilstand, kan utseendet av koker bidra til ytre årsaker:

 • skade eller skade på hudområder på grunn av mekaniske årsaker;
 • forsømmelse av personlig hygiene;
 • kamme hud på grunn av insektbitt eller dermatologiske sykdommer;
 • gnidning av tynn hud med klær (nedre rygg, armhule og nakke er spesielt sårbare);
 • skarp overoppheting eller overkjøling av kroppen;
 • Økologisk eller industrielt miljø skadelig for huden.

Purulent betennelse og furunkulose kan forekomme hos noen, men det er noen sykdommer hvor risikoen for slike betennelser øker betydelig. En av de vanligste slik sykdom er stafilodermiya der huden er allerede rammet av stafylokokker og de blir kastet på hårsekkene.

Metoder for behandling av koke

Purulent betennelse bør behandles så snart som mulig, ellers må det eliminere konsekvensene ved kirurgisk inngrep. Byller Behandling medikamenter hjelper fremskynde aldrings nagende fjernes akkumulert purulent nekrotiske massene og stoppe spredningen av betennelse.

På stadium av dannelse av en purulent abscess bør antiseptiske midler påføres eksternt i form av løsninger (hydrogenperoksid og borsyre passer best). For å forbedre terapeutisk effekt anbefales det å bruke trekk og helbredende salver.

Narkotikabehandling av koker

Vishnevsky salve

En av de mest effektive midler i behandling av sår og betent abscesser er Vishnevsky salve. Dette verktøyet irriterer området av huden som det ble påført, og dermed akselerere hudens metabolisme og reparasjon av epidermale celler. Under påvirkning av Vishnevsky salve modner furuncleet og åpner raskere. Medisinen bør brukes i noen tid for å tegne gjenværende pus og nekrose fra det skadede området.

Den beste måten å bruke Vishnevsky salve er å bruke en dressing gjennomvåt i medisin til et sted som er berørt av purulent betennelse. Et slikt bandasje er gjort som følger: En bomullspinne eller plate er fuktet med salve og påført furuncle. For å fikse salve dressing, kan du bruke en bandasje eller lapp. Det er verdt å bruke slike kompresser før du åpner en abscess og fjerner pus. Forbindelsen påføres ca. 8 timer i løpet av dagen eller om natten før sengetid, og endres deretter.

Ichthyol salve

I kontrast til Vishnevsky-salven bidrar ichthyolsammensetningen ikke til den raske modningen av sår, men det er godt manifestert som et antiseptisk og smertestillende middel. Hvis byllen er moden og det akkumulert pus ihtiolovaya salve brukes på samme måte som Vishnevsky salve. Medikamentet lar deg lindre betennelse etter å ha åpnet abscessene, samt å rense gjenværende sår og øke hastigheten på restaureringen av skadet hud.

I tillegg til salver finnes det medisiner for intern bruk, oftest i form av tabletter. Det er verdt å huske at de fleste av disse stoffene er antibiotika, så de bør brukes med ekstrem forsiktighet. Hvis de brukes alene og uten å vite dosen, kan slike legemidler forårsake alvorlig helsefare. Antibiotika har mange kontraindikasjoner og bivirkninger, så før du bruker dem, bør du definitivt konsultere legen din og lese nøye instruksjonene. Nedenfor er en liste over narkotika for intern bruk, beregnet til behandling av koke.

Cephalexin

Dette legemidlet brukes til å behandle sykdommer i huden forårsaket av stafylokokker og streptokokker. Legemidlet har antiinflammatorisk og antiseptisk effekt. Doseringen av legemidlet må foreskrives av en kvalifisert lege i henhold til de enkelte data og de utviklede symptomene.

levofloxacin

Levofloxacin er et kraftig antibiotikum som ødelegger de fleste mikroorganismer som forårsaker den inflammatoriske prosessen. På grunn av den sterke antibakterielle effekten, hemmer stoffet suksessivt aktiviteten til skadelige bakterier og stopper utviklingen av koke. Dette antibiotika er ganske kraftig, så det frigjøres fra apotek bare etter resept og har strenge kontraindikasjoner. Levofloxacin er kun godkjent fra 18 år.

vancomycin

Dette legemidlet brukes i alvorlige tilfeller av furuncle betennelse. Antistoffet har en ødeleggende effekt på patogener, og styrer effekten på lesjonene av purulent betennelse. Solgt på resept, påført etter test for følsomhet overfor komponenter.

Folkemidlene for behandling av koke

I tillegg til behandling med ulike salver og piller som selges i apotek, finnes det tradisjonelle måter å kvitte seg med og kaste ut betennelse. Slike midler hjelper selvsagt til å lindre smerte og tidlig modning av abscessen, men for maksimal effekt bør du søke kvalifisert hjelp.

Når du bestemmer deg for selvbehandling av koker, er det verdt å huske at hvis du velger feil metoder eller medikamenter, kan purulent betennelse føre til ulike komplikasjoner til utseendet på nye koker og blodforgiftning.

Behandling av koker bør begynne med økt oppmerksomhet til standarder for personlig hygiene. Pass på å vaske hendene med en spesiell såpe med antibakterielle egenskaper etter å ha berørt områdene som er smittet med kjelen. For hjemmebehandling av sår, bør det berørte hudområdet behandles med antiseptiske løsninger, for eksempel med hydrogenperoksid minst tre ganger om dagen.

Det er veldig viktig å ikke prøve å åpne kjelen selv, da dette vil føre til komplikasjoner og spredning av purulent infeksjon. Når kjelen er tilstrekkelig moden og åpner seg, må du umiddelbart og veldig forsiktig fjerne alle pus for å unngå at det kommer inn i blodet og dets infeksjon. Etter åpning og behandling av abscessen, bør tørre dressinger påføres daglig til gjenværende sår til det er fullstendig helbredet.

Nedenfor er noen av måtene du kan fremskynde helingen av purulent koke hjemme, samt lindre smerten forårsaket av dem.

Bakt løkkompress

Løken skal skales, kuttes i to halvdeler, innpakket i folie og bakt i ovnen. Etter baking avkjøles halvdelene av løk litt og påføres den berørte koker. For å sikre komprimert, brukt stramt bandasje. Komprimeres i ca. 8-10 timer.

Hjemmelaget salve fra ricinusolje og propolis

Salven som er laget ved hjelp av propolis, er spesielt effektiv i tilfelle av purulent koker på ansiktet. For preparatet krever propolis, kolofonium, ricinusolje og bivoks i proporsjoner 1-2-1-4. Preparatet blandes til homogen, oppvarmet ved metoden i et vannbad i ca. 10 minutter. Deretter tilsettes en spiseskje terpentin, og den resulterende sammensetningen kokes i 40 minutter.

Deretter avkjøles salven til romtemperatur og påføres en ren dressing. Kjelen blir behandlet med salve i 20 minutter, men hvis en brennende følelse begynner, bør bandasjen fjernes umiddelbart. Salven brukes til absessen er fullstendig modnet og den purulente massen kommer ut.

En av de mest populære folkemidlene for å bekjempe purulent betennelse og koke er aloe vera planten. På grunn av sin antiseptiske og helbredende egenskaper bidrar aloe til å redusere betennelse og trekke pus ut av kjelen. For produksjon av aloe komprimerer trenger du et nytt ark av denne planten. Den er kuttet i lengderetningen og påføres med en nyskåret del til stedet for betennelse og festet med bandasje eller gips.

Det er best å bruke en komprimering fra aloe om natten før sengetid - i løpet av resten blir kjelen åpnet og det oppstår rensende utstrømninger. Når dette skjer, blir komprimeringen fjernet, og kokingstedet behandles med desinfeksjonsløsninger og sammensetninger som akselererer reparasjon av vev.

Kok på menneskekroppen er en hudinfeksjon forårsaket av patogener stafylokokker. Ofte blir disse utslettene ikke tatt alvorlig, men uten riktig behandling kan kjelen bli en alvorlig helsefare og må fjernes kirurgisk med etterfølgende behandling på sykehuset. Det er best å behandle purulente abscesser og betennelser i huden etter å ha konsultert med dermatologer og endokrinologer og vitenskapstestede stoffer som er foreskrevet av dem, men med mangel på tid eller penger kan populær behandling komme. Det viktigste er ikke å starte kjelen, å ta vare på din egen helse i tide og for å forhindre videre utvikling av sykdommen.

Flere Artikler Om Typer Acne