Carbuncle - purulent betennelse i huden. Infeksjonen er smittsom, er oftest overført gjennom hverdagen gjennom personlig hygiene elementer, undertøy, etc. For å behandle carbuncles er forskjellige måter:.. Konservativ (behandling med salver, antiseptiske midler, antibiotika), kirurgi (kirurgisk åpning av carbuncle, og fjerning av puss), også gjelder fysioterapi, tradisjonell medisin.

Innholdet

Carbuncle er en akutt betennelse i huden, sebaceous kjertler, hårsekk og subkutant vev med purulent innhold. Eksternt ser carbunklet ut som flere formasjoner smeltet sammen. Ulike bakterier kan forårsake hudinfeksjon, men oftest er de forårsakende midlene epidermal og Staphylococcus aureus.

Uten rettidig behandling kan hudsykdom utvikle seg til sepsis, lymfadenitt, abscess eller meningitt.

Interessant! I medisin ble karbunken tidligere kalt Ognevik.

Det har vist seg at menn blir sykere med karbunkulose oftere.

Hvordan behandles?

For få år siden ble carbuncles kun behandlet kirurgisk. Ofte og nå blir pasienter med sykdommen sendt til sykehuset. Men når et karbunkul vises i et enkeltprøve, er kirurgisk behandling svært sjelden foreskrevet.

Det er viktig! Når karbunkulet modnes, er det i de fleste tilfeller nødvendig med medisinsk hjelp, siden smerten kan følge pasienten i mer enn to uker, og i fravær av riktig behandling kan betennelsen spre seg til andre deler av kroppen.

Carbuncles kan dukke opp på alle deler av kroppen, i sjeldne tilfeller er senteret for betennelse på ansiktet.

Konservativ behandling

Når et purulent karbuncle dukker opp, kan legen foreskrive et behandlingsprogram for antibiotika (sulfonamider, streptomycin, penicillin, etc.). Pasienter får intramuskulære bredspektret medisiner (Cefazolin, Gentamicin, etc.).

Forbindelsesmaterialet påføres en oppløsning av strålende grønn eller spesiell salve ("Levomekol") for kjemisk rehabilitering av karbunkulen. Ved forandring av dressingen vaskes såret med et antiseptisk middel (klorhexidin, hydrogenperoksid) og det døde vevet fjernes fra det betente området av huden. Hvis pasienten har forgiftning, blir en ekstra isotonisk oppløsning av natriumklorid og 5% glukoseoppløsning administrert intravenøst.

For å gjøre skadet hud helbredet raskere, bruk Actovegin, Solcoseryl sårhelende salver, etc. I kombinasjon med medisiner foreskrives pasienter vitaminer, smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler.

Faktum! Tidligere ble karbunken behandlet med salisylsyre. I moderne medisin er dette stoffet ikke brukt.

Ved diagnostisering av en sykdom, bør legen utelukke muligheten for utseendet av parasittisk sycosis, scrofuloderma, miltbrennkarbunkel

Kirurgisk behandling

Åpning av karbunklet kirurgisk i noen tilfeller er bare nødvendig. Under kirurgisk behandling:

 1. Et åpent sår er sanitert.
 2. Utskåret dødt vev.
 3. Behandle fokuset på betennelse med et antiseptisk middel.
 4. Smertestillende.
 5. Åpne karbunken med et tverrsnitt.
 6. Avløp settes inn i sårhulen.
 7. Fjern purulent, nekrotisk masse og kjerneformasjon.
 8. Anti-inflammatoriske salver påføres på dressingmaterialet.

Ifølge medisinsk statistikk er de fleste ofte utsatt for utseende av karbunkler, som må fjernes omgående, personer med sykdommer i det endokrine systemet

fysioterapi

Fysioterapi prosedyrer er foreskrevet i forbindelse med hovedbehandlingen. Denne hjelpemetoden for terapi er meget effektiv - vevsmikrocirkulasjon forbedrer, ødem, betennelse forsvinner, smertestillende syndrom stoppes. For behandling av karbunkulose foreskrevet laserterapi, magnetisk terapi, UHF.

Behandling av carbuncle hjemme

Self-cure carbuncle kan bare være tilfelle hvis den inflammatoriske prosessen ikke har ført til utseende av komplikasjoner. Men selv med en liten hudinfeksjon, anbefaler leger at de søker medisinsk hjelp, da det er en sannsynlighet for at inflammasjon sprer seg til andre deler av kroppen og vevet.

Tips! Det er bedre å behandle carbuncles hjemme med alternative medisinmetoder etter samråd med en spesialist.

Laser terapi er en effektiv metode for å bekjempe karbunn. Prosedyrene utføres i kosmetikkkontorer, klinikker, medisinske sentre.

 1. Hvis karbunkulet forfaller, gjelder komprimerer fra urter og planter til det berørte området. Effektivt bekjemper hvitløkbetennelse, plantainblader. De gjør gruel ut av planter og fikse det til å måle gjennom infeksjon med gasbind. Det er nødvendig å endre komprimeringen flere ganger om dagen.
 2. På et hvilket som helst stadium av utviklingen av karbunken påføres et bandasje av gasbind som er gjennomvåt i saltvann. Ta en spiseskje salt på en liter kokt vann.
 3. Effektivt bekjemper sykdommen, lindrer betennelse og smerte salve fra calendula. Det kan kjøpes på apoteket, og kan gjøres hjemme. Blomstene i planten er blandet med Smaltz (en del av Smaltz tar fire deler av råmaterialet).
 4. Tidligere ble karbunken behandlet med tygget rugbrød med salt. Ifølge populære oppskrifter bidrar bruken av en brødkrumm til den raske åpningen av formasjonen, frigjøringen av pus og sårheling.
 5. Infusjon av kløver for intern bruk. To spiseskjeer av medisinske råvarer helles 0,5 liter kokende vann. Medisin insisterer 30 minutter under et lukket lokk. Ta infusjonen to ganger om dagen for et glass.

Åpen carbuncle selv er strengt forbudt.

Forhindre utseende av karbunkul

Du kan redusere sjansen for infeksjon ved å følge enkle regler:

 • bruk engangs barbermaskiner;
 • ta et bad med såpe, medisinske urter;
 • unngå kontakt med andres vaskeri-, håndkle- og personlig hygieneprodukter;
 • Bruk klær fra naturlige stoffer med fritt kutt osv.

Med riktig behandling av karbunkul er prognosen gunstig. Men med forsinket eller ineffektiv behandling kan en hudinfeksjon forårsake alvorlige komplikasjoner.

Årsaker og metoder for behandling av karbunkul

Plutselig og akutt i løpet av kurset er betennelse i visse deler av huden - hårfollikler og sebaceous kjertler - kalt karbunkulen. Dette er en slags abscess, som preges av dyp penetrasjon av den nekrotiske, purulente prosessen. Kjernen er karbunken en patologi som involverer subkutant vev, talgkjertler i nærheten, og hårsekk.

Medisinsk statistikk sier at karbunken er en og en halv ganger mer sannsynlig å forekomme hos den mannlige befolkningen enn i det rettferdige kjønn. En karakteristisk patologisk prosess oppstår på de stedene der det er økt arbeid av svettekjertlene. Det er disse delene av huden som er i fare på grunn av innføring av patogen mikroflora gjennom mikroskopisk skade på epidermis. I de fleste tilfeller kan carbuncles påvirke områder av ansikt, rygg, nakke og nedre del. Utseendet til en purulent-nekrotisk prosess på ansiktet er en komplikasjon av ekstruderte komedoner (akne).

Årsaker til

Den grunnleggende årsak til dannelsen karbunkel, pyo-nekrotisk prosess, - inntrengning av patologiske mikroorganismer i huden (streptokokker, Escherichia, Staphylococci, enterokokker, og protozoer). Faktorer som bidrar til denne prosessen:

 • små sprekker og andre skader på huden, som er vanskelig å se med det blotte øye;
 • brudd på personlig hygiene;
 • økt svettekjertel ytelse;
 • anemi (anemi);
 • overflødig vekt;
 • diabetes mellitus;
 • har tidligere hatt alvorlige smittsomme sykdommer;
 • operative inngrep;
 • høye temperaturindikatorer for det ytre miljøet;
 • langvarige stressfaktorer;
 • psykiske lidelser.

Forekomsten av karbunkul er en alvorlig patologisk prosess som kan forårsake en abscess eller cellulitt. For å unngå mulige komplikasjoner er det nødvendig å spørre en spesialist omgående for råd.

Hovedtrekk

Sykdommen manifesterer seg i form av en karakteristisk tetning på huden, som gradvis fusjonerer, påvirker nærliggende vev, og oppnår også en sfærisk form. De viktigste symptomene på karbunkul er:

 • cyanose av huden på stedet av den patologiske prosessen;
 • ubehag;
 • smerte i den sentrale delen av hudområdet påvirket av betennelse;
 • økning i kroppstemperatur indikatorer;
 • forekomsten av generell ulempe mot bakgrunnen av patologi;
 • symptomer på rusmidler - kvalme, utbrudd av mageinnhold;
 • dyspeptiske symptomer.

Det kliniske bildet av en purulent-nekrotisk prosess varer fra 7 til 10 dager. Deretter danner karakteristiske pustler i midten av betennelsessentralen, selvåpning etter flere dager. Gjennom hullene begynner å skille ut innholdet (noen ganger med strekker av blod).

Det neste trinn i utviklingen er karakterisert ved nummenhet og karbunkel avvisning av huden ved inflammasjonsstedet. Som et resultat dannes et dypt sår. Etter noen uker i sitt sted, vokser granulert vev og et groft arr oppstår.

Under utviklingen av en smittsom prosess, som er forbundet med betennelse i hårsekkene eller svettekjertelen, kan tilstøtende vev og strukturelle elementer i menneskekroppen påvirkes. Mulig skade på beinformasjoner, lymfeknuter, samt vener og arterier.

Det er verdt å huske at patogene mikroorganismer kan trenge inn i blodet, dannes vevabscesser, erysipelas, spildte purulent-nekrotiske prosesser. I noen av de mest avanserte tilfellene kan osteomyelitt og purulent meningitt utvikle seg.

Et bilde av carbuncle er presentert nedenfor.

behandling

Tegn på betennelse er så åpenbart at det å gjøre riktig diagnose ikke er vanskelig for en hudlege. I noen tilfeller kan du tildele ytterligere laboratorieprøver for påvisning av patogene mikroorganismer, som forårsaket purulent prosessen. Det bidrar til å velge riktig stoff og foreskrive tilstrekkelig behandling. I tillegg er det vanlige karbuncle veldig likt i sine manifestasjoner med de som dannes under miltbrand. Derfor er det også nødvendig å utføre en differensialdiagnose.

Narkotika terapi

Behandling av et karbunkel innebærer utnevnelse av antimikrobielle stoffer - antibiotika til intern bruk eller i form av injeksjoner på stedet av en purulent-nekrotisk prosess.

De mest utnevnte er:

Pasienter kan bli vist spesielle bedøvelsesmidler. Ved høye kroppstemperaturer brukes antipyretiske legemidler.

Lesjonens overflate bør regelmessig behandles med alkohol, noe som gjør det mulig å desinfisere området med betennelse, og forhindre spredning av infeksjon. På den konvekse delen av karbunken påføres påføring med salver - "Sintomycin" og "Vishnevsky". Dette bidrar til å redusere pus gjennombruddsprosessen og raskt rense såret.

Etter at karbunkulens åpning oppstår og det purulente innholdet går tomt, anbefales det å vaske jevnlig med antiseptiske løsninger. Det anbefales også å dekke det resulterende såret med en steril dressing. Dette bidrar til å unngå infeksjon og tillegg av sekundær infeksjon.

Kirurgisk fjerning

I utviklingen av karbuncle er det et nekrotisk stadium. Så snart betennelsen passerer inn i det, anbefaler eksperter å utføre en lokal kirurgisk utjevning av det berørte området og fjerne midten av purulent betennelse.

En obduksjon oppstår under lokalbedøvelse. Prosedyren innebærer flere trinn:

 1. Legen fjerner stedet der karbunken har dannet, ved bruk av bedøvelsesmidler og desinfiserer overflaten.
 2. I fremtiden er det gjort et bredt snitt i området for purulent-nekrotisk formasjon. Kirurgen fjerner pus og vev med merket nekrose.
 3. Etter fullstendig rensing av såroverflaten, plasseres spesielle tamponger fuktet i natriumkloridoppløsning i den.
 4. Den endelige fasen innebærer konstant vasking av såret og den daglige forandringen av dressingen.

Under gjenopprettingsperioden etter kirurgisk ekskisjon ordinerer spesialister vanligvis fysioterapeutiske prosedyrer for en rask gjenoppretting.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Det skal bemerkes at behandling av et karbunkul hjemme kan bare utføres som en del av kompleks terapi, og ikke som en selvstendig. I tillegg kan infusjoner og lotioner fra medisinske planter bare brukes dersom pasienten ikke har alvorlige symptomer på forgiftning av kroppen.

Honningkaker

Ved de første tegn på utseende av et karbunkul er det viktig å ikke la den patologiske prosessen spres. I folkemedisin, mye brukt spesielle honningkaker, som har en utbredt anti-inflammatorisk effekt og antiseptisk effekt. For 1 ss honning ta samme mengde mel og knead deigen. Den resulterende kaken er påført på det berørte området, festet til betennelsen med en gips.

Vask med sjøvann

Saline løsning er lett å gjøre hjemme. For dette må du ta havsalt og vann. Verktøyet er tilberedt med en hastighet på 1,5 teskjeer per glass vann. Skyll den resulterende saltoppløsningen kan karbunkul, allerede avslørt seg. Antall behandlinger bør variere fra 2 til 4 ganger per dag. Dette bidrar til å eliminere betennelse og forhindre spredning av bakteriell mikroflora.

I videoen kjenner folkemessige metoder for behandling:

Calendula Salve

Forbereder en spesiell salve fra en medisinsk plante hjemme, tar ikke lang tid. Bland de knuste blomstene av en kalendula og svettefett i den ferdige beholderen, og observere forholdet 1: 4. Den resulterende blanding blir satt i et vannbad, smelter fettet helt. Den avkjølte salven påføres et ikke-spaltet karbon.

Carbuncle er en alvorlig inflammatorisk prosess. Med riktig og rettidig behandling har sykdommen bare en gunstig prognose. Manglende overholdelse av behandlingsmetodene kan føre til utvikling av alvorlige komplikasjoner, som for eksempel karbunkulose (betennelse i flere follikler), opptil blodinfeksjon og skade på meningene.

Hvordan kurere carbuncle, hvilke verktøy vil hjelpe?

Hvordan kurere carbuncle, hvilke verktøy vil hjelpe?

Carbuncle er et sår av imponerende størrelse. Som regel er det preget av et fokus på betennelse. Inflammasjon av karbunklen strekker seg til fiberen under huden og de tilstøtende overflatene av huden. Karbunkens folk kalles ognevik, og dette navnet har mottatt dette fortjente, fordi sykdommen er ledsaget av sterke smerteopplevelser, som ligner på sensasjonene under en brenning. Og til og med ordet "carbuncle" på latin betyr "ember".

Forverringen av situasjonen med denne sykdommen er vanligvis forårsaket av det faktum at folk ikke legger stor vekt på karbunklet. Og han igjen, i nær kontakt med klær, stadig gnidd og betent mer og mer, og til slutt når størrelsen på absessen noen ganger 10 cm i diameter. Dødt vev og pus begynner gradvis å avvise. Absen ser ikke veldig estetisk tiltalende ut, og utstråler dessuten en forferdelig lukt som ikke kan skjules under klær.

Årsakene til sykdommen

Carbuncle er oftest forårsaket av Staphylococcus aureus eller Streptococcus flora. Utviklingen av denne sykdommen kan også skyldes:

 • microtrauma
 • metabolsk lidelse
 • andre alvorligere sykdommer
 • utmattelse
 • hypovitaminosis
 • avitaminosis
 • grunnleggende urenheter av hudoverflaten

Symptomer på karbunkul

I utviklingen av karbunkulet oppstår en abscess som svulmer med tiden, og deretter frigjøres pus. Karbunkel fortsetter til alvorlig smerte, og i det siste stadium av sykdommen, noe som vanligvis skjer i løpet av 3-5 dager, da avvisning oppstår puss og nekrotisk vev, en ubehagelig lukt fra ekskreter av sår. Karbunken forsvinner ikke uten spor - i stedet for abscessen er det en tilbaketrukket arr.

I tillegg til forekomsten av en nidus av sykdommen i form av en abscess, opptrer slike symptomer som:

 • feber
 • lav kroppstemperatur
 • hodepine
 • appetittforstyrrelser
 • oppkast
 • søvnløshet
 • hjertebanken som føler seg syk

Noen ganger, parallelt med karbunken, er det betennelse i lymfeknuter, og dette fører til komplikasjoner i løpet og behandling av sykdommen. Slike komplikasjoner som sepsis, basal purulent meningitt, tromboflebitt og arachnoiditt er også mulige.

Karbunken vises oftest på baken, mellom skulderbladene, på baksiden av nakken. Litt mindre sykdom oppstår på øvre og nedre ekstremiteter, på ansiktet.

Carbuncle behandling

Hvis du blir rammet av denne sykdommen, da først og fremst:

 • Du bør være i ro, ideelt sett må du holde deg til pastellmodus.
 • Hvis byllen er truffet ansiktet ditt, så du må spise bare flytende mat, til bevegelser i ansiktet i ferd med tilbudet er ikke forstyrret carbuncle, også den beste tiden å slutte å snakke.
  Et melke-vegetabilsk diett vil være gunstig for karbunklet. Din diett bør inneholde matvarer rik på vitaminer som A, C, E. Drikk mer væsker. Kompositter fra både frisk frukt og tørket frukt er spesielt nyttige, samt urtete, naturlig juice, fruktdrikker fra tranebær eller lingonberries.
 • Lag et hjemmelaget middel til smøring av carbuncle hjemme: pund en spiseskje av fargen på den gule medisinske tributar med en spiseskje med smør.
 • Antiseptiske og anti-inflammatoriske effekter har honning eller bjørk kaker. De må brukes på problemområdet i huden. En slik enkel prosedyre vil bidra til å sikre at alle skadelige mikroorganismer er konsentrert i sentrum av brystet, og infeksjonen vil ikke spre seg lenger.
 • Skyll karbonet og omgivende hud med varmt sjøvann. Hvis det ikke finnes noe slikt vann, vil det også være en løsning av fersk kokt vann og havsalt, som selges overalt. For egenproduksjon av løsningen er det nødvendig å oppløse 1,5 ts saltvann per 250 gram ferskvann.
 • Du kan også bruke brus-saltoppløsning. Kok det hjemme alene - oppløs i 250 gram varmt kokt vann en teskje med natron og salt. I dette tilfellet er iodisert salt bedre egnet. Spyl problemområdet bør være 2-3 tilnærminger per dag.
 • For å takle en slik sykdom som karbunkul, vil du hjelpe aloe plante. Du må klemme saften fra de friske bladene på denne planten, og deretter fukte steril gaze i denne saften. En slik komprimering bør påføres i 15-20 minutter til sykdomsstedet, 2-3 tilnærminger per dag.
 • Bruk til behandling av karbunkulplanter forlater stor. Friske blader for å påføre sine medisinske egenskaper vaskes grundig med kaldt vann. Så skal de være litt grind for å lage juice. Etter det blir bladene straks påført problemområdet, de må festes med bandasje.
 • Du kan også vaske området av karbuncle med et varmt ekstrakt av farmasøytiske kamilleblomster.

Flere Artikler Om Typer Acne