Forekomst av ekstern otitt, i øret eller furuncle alltid forårsaket av inntrengning av hårsekken Staphylococcus aureus. Patologi er svært smertefull, og er også preget av feber og hørselstap.

Imidlertid, med riktig behandling, oppstår en obduksjon på absessen på 3-4 dagen, samtidig kommer lindring. Kompetent terapi vil unngå spredning av infeksjon - kulden i øret vil forbli en enkelt manifestasjon uten å forårsake furunkulose.

Utdanningskoker i øret er alltid forbundet med et brudd på hygiene, særlig ofte påvirker det barn i førskole- og grunnskolealderen. En av betingelsene for forekomst av ekstern otitis er en reduksjon i immunitet. Koker i øret lider av pasienter med ulike smittsomme og kroniske sykdommer (tuberkulose, diabetes, tonsillitt).

Patologi fremkommer som et resultat av infeksjon med Staphylococcus aureus. Det trenger bare inn i hårets bunn i nærvær av sår. Dette er vanligvis en allergisk utslett kam eller skade forårsaket av overdreven svette av huden, friksjon. En skade i øret blir alltid dannet nær inngangen til øregangen, i de stedene hvor det er hår.

Otolaryngologer kaller denne patologien ekstern otitis, og folk sier at det er en koke eller en abscess.

Oppsettet av kjelen.

Psykosomatikk av patologi er preget av flere stadier av sykdomsforløpet.

De første symptomene på ekstern otitis er ubehagelige følelser i øret, noe som forstyrrer pasienten i 2-3 dager. Deretter er det en kraftig alvorlig smerte, men når den presses på laken, øker den ikke. Ubehaget blir mer uttalt når du tygger, snakker, gir til templet. Ofte klager pasienten på hodepine fra det berørte øre, støy eller ringing.

Da dannelsen av en abscess kan redusere hørselen (hvis koker blokkerer ørekanalen). I løpet av denne perioden har pasienten feber (opptil +39 grader).

Fasen av infiltrering og pusformasjon varer opptil 4 dager, da åpnes en abscess. Etter det føler pasienten en betydelig lettelse. Temperaturen vender tilbake til normal, smerten forsvinner, hørselen gjenopprettes.

Lekkert pus er smittsom, det kan utløse utseendet til andre koker i ørekanalen.

Kompetent behandling vil forhindre re-infeksjon og dannelse av nye sår. Hvis de oppstår, må du diagnostisere en komplikasjon - furunkulose.

For diagnosen krever ingen ytterligere tester eller undersøkelser. Kok i øret kan ses med det blotte øye.

Ved påvisning av koker hos barn er det nødvendig å vise barnet ENT-spesialisten. Han vil anbefale salver og øredråper med antibiotika til behandling.

Det er viktig å konsultere en lege under graviditet, da det er forbudt for kvinner å bruke antibakterielle midler under graviditet.

I andre tilfeller er det mulig å behandle ekstern otitis hjemme, men helst under tilsyn av en lege. Prosedyrene på suppurasjonsstadiet og etter å ha åpnet kjelen, er forskjellige.

I den første fasen (hvis det bare er betennelse), må du bruke tørr varme, vodka komprimerer, folkemedisiner for rask modning av abscessen. Etter at det har brist, bruk salve (Triderm, Flutsinar) og dråper (Neomycin, Ofloxacin) med antibiotika. Dette er viktig for å hindre infeksjon av omgivende vev. De lager turund fra antibakterielle medisiner og legger dem i øret (i henhold til bruksanvisningen) eller begraver dem, vanligvis 2-3 ganger om dagen.

Ibuprofen eller Paracetamol brukes til å redusere kroppstemperatur, Analgin, Nurofen og andre brukes som smertestillende middel.

For rask aldring, bruk øre komprimerer. De kan være laget av vodka med vann (1: 1-forhold) eller fra en vassel av planter (kål med honning 1: 1, bakt løk med honning 1: 2).

Ta et stykke gasbind og kutt ut stoffet slik at øret kanalen er ledig, og kompressoren er plassert rundt den på huden. Fukt det i løsningen eller legg et tynt lag med kokt vann på den. Den resulterende komprimeringen plasseres på huden rundt øret, på toppen av samme kutte cellofan eller pergament, og på toppen - bomullsull. Forbindelsen er fast. De endres ikke mindre enn 8 timer senere (for barn etter 4-6).

Når du bruker en komprimering, må du nøye overvåke tilstanden til huden. Hvis det oppstår tegn på irritasjon, fjernes det og kun tørr varme påføres.

Oppskrifter for rask behandling av koker i øre folkemidlene:

 • Smør jodbump i aldringsperioden. Smerter og kløe blir stoppet.
 • Hell varmt vann i en varmepute og pakk et håndkle. Hold øre til temperaturen faller. Utfør prosedyren flere ganger om dagen. Dette er en rask måte å lindre smerte på.
 • Fukt turunda i borisk alkohol og legg i øret. Som tørkeendring.
 • Fjern noen av medianflakene fra pæren, på deres plass, hell linolje. Deretter bake grønnsaken i ovnen. Den resulterende juice begrave i øret 3 ganger om dagen. Om natten kan du legge turunds.

Legene anbefaler ikke å sove på et sårt øre til koker bryter. Så du kan unngå spredning av infeksjon.

Behandling av ekstern otitis hjemme er ikke vanskelig, men hvis den er for stor, kan kirurgisk åpning av abss etter aldring være nødvendig. I slike tilfeller er medisinsk tilsyn obligatorisk.

Koker i øret: årsaker, tegn, hvordan å behandle

En koker i øret er en akutt purulent betennelse. Det kan lokaliseres i hårposen området eller fange området av huden og subkutan retina. Placeringen av furuncle er ytre øret, dvs. soner av skallet og øregangen. Abcessen er ikke farlig i seg selv, men det er tegn på nedsatt immunstatus, hormonell ubalanse, og kan også være belagt med ubehagelige konsekvenser.

Furunculosis patogener

Den vanligste årsaken til sykdommen er de vanligste innbyggerne i huden - stafylokokker og streptokokker. De er representanter for den såkalte betinget patogene floraen. Dette betyr at bakterier kan eksistere fredelig sammen med bæreren sin, uten å forlate hudens grenser, til det er mulig å trenge inn i menneskekroppen.

Vanligvis oppstår denne situasjonen på grunn av en nedgang i lokal immunitet. Dette skjer når kroppen sliter med langvarig infeksjon (for eksempel med kronisk otitis) eller mangler vitaminer og næringsstoffer. Mikroskraper på overflaten av øret kan også provosere aggressive kokker. De oppstår ofte på grunn av ubehagelig hygiene av ørekanalen - bruken av bomullspinner, tannplukkere.

Staphylococci og streptokokker kan bli introdusert i hulrommet i ytre øret. Dette skjer som følge av kontakt med en annen transportør. De farligste stammene (varianter) som har vokst i en sykehusinnstilling. Slike bakterier er svært resistente mot antibiotika og antiseptika, det vil være svært vanskelig å kvitte seg med dem.

Patogenese av sykdommen og karakteristiske symptomer

Sykdommen begynner med innføring av bakterier i hårposen. Som et resultat av immunresponsen utvikler hevelse, rødhet. Økende regionale lymfeknuter. Hovedsymptomet av sykdommen er smerte, det øker med trykk på brystet eller den nedre veggen av auricleen, og følelsen av løkken øker.

Staphylococci og streptokokker skiller toksiner ut i blodet, noe som kan forårsake feber. Med omfattende furunkulose er det en økning i kroppstemperatur, generell svakhet, kulderystelser. Noen ganger er det mulig utvikling av sepsis (blodforgiftning). Dette indikeres ved skarpe temperatursvingninger i området 1-2 grader. Hvis kjelen brister seg, vil innholdet gradvis hende ut av øret. Smerten og hevelsen reduseres gradvis. Hele prosessen tar vanligvis omtrent en uke.

Det er viktig! Hvis kjelen ikke har blitt åpnet i løpet av denne perioden, bør du ikke prøve å fjerne den selv, bare en spesialist kan gjøre det på en kompetent måte. Ellers kan infeksjon spre seg. I tillegg er et arr ofte i stedet for kjelen. Hjemmebehandling er det første trinnet i utviklingen av komplikasjoner.

diagnostikk

ørediagnose med et otoskop

Den viktigste metoden er å inspisere auricle og kanalen. For en detaljert studie med otoskopet. Undersøkelsen kan være smertefull, så legen bruker det smaleste mulige instrumentet og handler med største forsiktighet. Koken er en konisk høyde, noen ganger kan du se stangen. Det skinner gjennom tynn hud. Etter disseksjon, kan en kraterlignende trakt finnes på stedet av chirya, hvorfra pus oser.

Ørefununkulose må skilles fra mastoiditt. Det er lik i symptomer. Hovedstempelet er hørselstap. Også smerte er vanligvis lokalisert ikke i auricleen, men i de dypere områdene.

Furunkulose kan være nært forbundet med inntak av sukker i kroppen. Noen ganger utvikles det med spiseforstyrrelser, metabolisme eller diabetes. Derfor, med tilbakevendende furunkulose, blir urin nødvendigvis undersøkt for tilstedeværelsen av glukose i den.

Nøyaktig identifisering av patogenet er også ønskelig. Etter isolering i laboratoriet kan du sjekke hvilket antibiotika som fungerer mest effektivt. Dette vil tillate deg å planlegge et behandlingsforløp på riktig måte.

Behandling av furunkulose

Sykdomsbehandling er bygget i flere retninger:

 • Tiltak mot mikroorganismer.
 • Restorativ behandling.
 • Kirurgisk autopsi av kjelen.

Det er ikke verdt å behandle furunkulose hjemme, bare en lege etter en rekke tester kan velge den beste terapeutiske metoden.

Antibakterielle og antiseptiske preparater

Avhengig av graden av skade de kan påføres:

 1. Lokalt i form av løsninger og emulsjoner;
 2. Som en del av generell terapi
 3. I form av injeksjoner i alvorlig.

Turunda, gjennomvåt i borsalkohol, settes inn i ørekanalen. Legemidlet ødelegger proteinene i bakteriecellen, forårsaker dets død. Også borsyre hemmer veksten og utviklingen av mikroorganismer. Etter åpning av kjelen, innsettes en emulsjon, streptomycin eller 1% kloramfenikol, inn i øret.

I form av tabletter ta antibiotika, aktive mot stafylokokker og streptokokker. Anbefalte regimer er svært avhengige av den spesielle legen og regionale studier angående coccal flora. Kan staves ut:

 • Semisyntetiske penicilliner som ikke er følsomme for enzymene til de forårsakende bakteriene. Disse inkluderer: dicloxacillin, cloxacillin, amoxiclav og deres analoger. Slike verktøy er de vanligste når smittet med stafylokokker.
 • Makrolider. Disse antibiotika er foreskrevet for pasienter med penicillinintoleranse. Eksempler er erytromycin, azitromycin.
 • Hvis den valgte mikroorganismen er resistent mot begge tidligere grupper, gå til antibiotika fra klassen av cephalosporiner og kinoler av den siste generasjonen (cefaclor, ciprofloxacin).
 • Ved flere og tilbakevendende furunkulose brukes midler fra rifamycin-gruppen (rifampin, rifabutin).

Autopsy koke

Hvis sykdommen ble oppdaget før spontan oppløsning av kjelen, er det bedre å gjøre det på sykehuset. Før kirurgi utføres lokalbedøvelse. Etter det, lage et kutt og fjern alt pus og kjernen i kjelen. Det resulterende hulrom er smurt med 5% jod.

I fravær av komplikasjoner utløses pasienten. Hjemme må han sette inn øredobber fuktet med alkohol eller saltoppløsning to ganger om dagen i øret. Dette vil tømme væskeinnholdet og forhindre infeksjon før såret healer.

Restorativ terapi

Disse tiltakene inkluderer:

 1. Autohemotherapy. For å stimulere lokal immunitet utføres injeksjoner av pasientens eget venøst ​​blod.
 2. Mottak av vitaminkomplekser.
 3. Mottak av immunstimulerende midler. Et slikt tiltak er egnet for kronisk furunkulose.
 4. Immunisering med stafylokoktoksoid. Ved introduksjon av dette stoffet i en pasient, produseres spesifikke antistoffer. Når bakterier blir smittet, gjenkjenner immuniteten dem allerede, noe som bidrar til å bekjempe infeksjonen, og ikke tillater betennelse å utvikle seg.

Mulige komplikasjoner

Den viktigste faren for øret koker er spredningen av suppuration. Jo høyere risiko for et slikt utfall i barndommen. På et barn, på grunn av nærhet til alle organer, spre smitte lett til tilstøtende vev. Betennelse kan gå til perichondrium, lymfeknuter, spyttkjertler. I noen tilfeller kan sepsis utvikle seg - blodinfeksjon.

I alle disse tilfellene er det mulig å få en rask konsultasjon med en spesialist, muligens innlagt på sykehus. Søk øyeblikkelig lege hvis:

 • Etter åpning kjelen ikke passerer smerte symptom, ødem.
 • Kroppstemperatur over 37 °.
 • Høringen har forverret seg.

Forebygging av sykdommer og forebygging av tilbakefall

Nøkkelen til et sunt øre er normal immunitet. Dette betyr at du trenger:

 1. Unngå kroniske sykdommer.
 2. Følg regimet av dagen og spis riktig.
 3. Ikke tillat stress og overarbeid.

Furunkulose kan ha en rekke alvorlige brudd. For å forhindre tilbakefall, er det tilrådelig å finne ut nøyaktig ditt hormonnivå, kontroller immunstatusen. Noen ganger kan årsaken være en orminfeksjon eller en unormal funksjon i skjoldbruskkjertelen.

Furunkulose av øret skjer som et resultat av ulike faktorer, alt fra dårlig hygiene og slutter med alvorlige problemer i kroppen. En sunn livsstil og rettidig besøk til medisinske spesialister vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle denne ubehagelige sykdommen.

Hvordan behandle en abscess på øret

Koker i øret: hjemmebehandling

Et slikt problem som et furuncle i øret kan forårsake mye uleilighet. Det er nødvendig å behandle en stor abscess umiddelbart. Hvis dette ikke er gjort, er det en sjanse for å utvikle betennelse i øret, fistelen eller annen komplikasjon. Så snart du merker de første symptomene, start prosedyren. De fleste av dem kan gjøres hjemme, men det er bedre å konsultere en lege.

Symptomer og årsaker

Koket i øret manifesterer seg i flere stadier. De primære symptomene kan gå ubemerket, spesielt hvis formasjonen er lokalisert i et område som praktisk talt ikke er irritert i daglige aktiviteter.

Furuncle, også en kjele, går gjennom tre hovedstadier av dannelse i øret:

 1. Dannelse av infiltrering. Denne prosessen tar bare noen få dager, men hvis du har tid til å starte behandlingen, kan den stoppes i budet. På overflaten av øret observeres kløe og rødhet i huden. Komprimeringen av vevet er følt, en lilla-blåaktig hevelse dannes på stedet for utviklingen av absessen. Lagt til ubehag og smerte når det trykkes.
 2. Purulent-nekrotisk stadium. Brystet danner en stang i øret med en boble på hodet. Under det går det, bløtvev som er egnet til nekrose. Hvis du ikke behandler det, vil suppurasjonen spre seg videre.
 3. Recovery. 3-4 dager etter begynnelsen av andre etappe strømmer furuncle burstene og dets purulente innhold inn i øret, symptomene begynner å avta. Sårheling tar omtrent 10 dager.

En person kan oppleve symptomer som:

 • ubehag når du beveger kjeften, slik som å tygge eller snakke;
 • hodepine;
 • forhøyet temperatur;
 • rus;
 • hørselstap.

I slike tilfeller må du konsultere lege og umiddelbart begynne behandling. Det er viktig å forhindre spredning av infeksjon og purulent prosess på viktige elementer i hørselsorganene.

Hvor lett det er å behandle kjele, avhenger av størrelsen og plasseringen. Det er tre hovedkategorier:

 • Furuncle av den eksterne auditive kanalen. Vanskelig og ganske farlig, da pus kan provosere betennelse i mellomøret eller trommehinnen.
 • Kok på overflaten av auricleen. Ligger foran eller på baksiden av øret. Svært smertefullt på grunn av nederlaget i bruskvevet.
 • Kok på mykt ørepinne. Det er på loben at sår oftest dannes. Det er lett å behandle dem, da det er lett å nå, og om nødvendig kan det tas kirurgisk bort uten noen konsekvenser.

Årsaken, som provoserte utviklingen av utdanning, påvirker i stor grad behandlingen. Følgende faktorer kan føre til kokepunkt:

 • Skade og skade. Utilsiktet mekanisk skade, blåmerker, brannsår, piercinger kan føre til innføring av patogene mikroorganismer (stafylokokker, streptokokker) under huden, som er en direkte årsak til suppurasjon og abscess.
 • Feil ørehygiene. Under rensing er det mulig å skade organets delikate hud eller å bære infeksjonen dypt inn i kanalen.
 • En konsekvens av en annen sykdom. Influensa eller forkjølelse kan provosere utseendet av utslett av forskjellige slag, som er forbundet med effekten av infeksjon og svekket immunitet.

Metoder for behandling og videre forebygging

For å fikse et problem som en koker i øret, må du vite hvordan du skal behandle det. Hjemmebruk utføres bare i tilfeller hvor kjelen har liten størrelse og har ennå ikke hatt tid til å gå inn i komplisert fase. Antibakterielle salver brukes til å desinfisere øret og lindre betennelse. Påfør salven med et bandasje i form av turund eller dressinger.

Hva kan du gjøre hvis en abscess vokser i øret ditt? Ta Vishnevsky salven og suge den med et bandasje. Fest til koker selv, hvis tilgjengelig, eller gjør turunda med samme salve. Det er bedre å sette slike komprimerer for natten. Fra de populære oppskriftene vil vedlegget av en ovn-stekt løk ha samme effekt. Ved hjelp av en av disse metodene, er det nødvendig å oppnå trekk av pus ut og et gjennombrudd av neoplasma.

Furuncle av den eksterne hørskanalen behandles best på sykehuset, spesielt hvis symptomer på rus og høy feber har oppstått. Store infiltrater krever kirurgisk disseksjon. Behandlingen er å åpne abscessen eller helt kutte den mens du er på lobe.

Etter at furuncle som var i øret er fjernet, er det nødvendig å skylle dette stedet og hele omliggende området, som ikke måtte håndtere en gjentatt episode av sykdommen. For desinfeksjon i ørene ved hjelp av hydrogenperoksid og spesielle antiseptiske midler. Hvis koker i øret er forbundet med alvorlige symptomer, er det nødvendig med et antibiotika.

Kok kan komme tilbake hvis betennelse utvikler seg igjen på stedet av den tidligere dannelsen. I tillegg er det risiko for infeksjon av de nye hårsekkene i aurikken etter at pus og bakterier har kommet inn der.

I fremtiden, for ikke å måtte behandle ørekoker igjen, må du ta vare på forebygging. Tidlig gjøre behandling av sykdommer som kan provosere utviklingen av infiltrasjon. For ørebetennelse, kontakt lege. Hvis det er en punktering i løkken under øredobber, bør den holdes ren og bruk bare egnede smykker på materialet.

Hjemme er det vanskelig å fullstendig kvitte seg med absessen, så ikke forsink et besøk til legen. Langvarig behandling kan provosere komplikasjoner. Blant dem er meningitt, mastoiditt, sepsis, otitis av varierende alvorlighetsgrad og hørselstap, noe som fører til et vedvarende hørselstap.

Symptomer, forebygging, behandling av koker i øret

En koker i øregangen av ytre øret skyldes betennelse i hårsekk eller sebaceous kjertel.

Noen ganger er det flere foci av suppuration. Behandling av koker i øret er komplisert ved lokaliseringen. Furuncle i øregangen er i et begrenset rom, hevelse av vev under betennelse fører til klemming av nerve reseptorene, forårsaker alvorlig smerte i øret.

Årsaker til kjelen

Årsaken til koker i hørselskanalen er ofte uforsiktig manipulering av skarpe gjenstander når du rengjør øre fra ørevoks.

De minste skader på huden i tilfelle penetrering av stafylokokker i dem kan provosere en inflammatorisk prosess med dannelsen av suppuration. Purulent betennelse i øret kan også forekomme med generell furunkulose.

symptomer

I første omgang føler pasienten alvorlig kløe, en skarp smerte forbinder ham veldig snart. Det tjener som en av de viktigste symptomene på å koke i øret. Det sprer seg i hodet fra pasientens øre, blir gitt til tennene, nakken.

Symptomer på koker er:

 • Økt smerte når du drar av øret, trykker på bøylen mens du snakker, tygger;
 • tap av appetitt hos pasienter, forverring av søvn på grunn av økt smerte om natten;
 • i lumen av ørekanalen er det et betent område av hud;
 • betennelse sprer seg til auricleen, vevet rundt den, til mastoid bak øret;
 • lymfeknuter lokalisert i nærheten, inflame, tykkere, økning i størrelse, pasienten føler smerte på palpasjon;
 • noen ganger er det en økning i temperatur, kulderystelser.

Symptomer avtar som følge av oppløsning av koker, puslekkasje. Dette oppstår vanligvis 5-7 dager etter begynnelsen av betennelse. På toppen av kjelen smelter pus huden og sammen med den nekrotiske kjernen kommer inn i ørekanalen.

Tilstanden til pasienten etter å ha åpnet seg selv, forbedrer seg. Furuncle kan passere uten spor, men tilbakefall er noen ganger notert.

Predisponerende faktorer

 • Metabolske sykdommer, gjentakelse av furuncle på auricle, blir ofte observert i diabetes;
 • suppuration fra mellomøret
 • tuberkulose;
 • hyppig forkjølelse, generell reduksjon i immunitet
 • beriberi.

diagnostikk

Inspeksjonen utføres ved hjelp av en smal trakt, men vanligvis er absessen tydelig synlig og uten verktøy. På den modne furuncle er kjernen tydelig synlig, og når pus er ødelagt, er det betente krateret tydelig synlig.

Ifølge symptomene har en furuncle i øret en likhet med mastoiditt. Differensierende diagnose gjør det mulig å angi nøyaktig hvilken type sykdom.

Sammenliknende symptomer på koker i øret og mastoiditt:

Koker i øret - årsaker og behandling


Utseendet til et furuncle i øret er kanskje en av de mest ubehagelige ENT-sykdommene. Det kan oppstå i alle aldre, ledsaget av smertefulle og ubehagelige opplevelser.

Sykdommen er spesielt vanskelig å overføres i barndommen, derfor, når det blir kokt i et barns øre, er det nødvendig å raskt ta tiltak for behandling og kontakte en spesialist. Vanligvis er slike formasjoner preget av små inflammatoriske prosesser på huden. Ligger på bakken hørbar kanal.

Funksjoner av en ubehagelig sykdom

I medisin er disse vekstene også kalt "begrenset otitt", fordi de ligner små små sekker, som inneholder akkumulerende purulente forekomster. Ofte er disse vekstene synlige for det blotte øye.

Det kliniske bildet av dannelsen av en koker i ytre øret (som vist på bildet) kan være enten en enkelt sak eller flere, i andre tilfelle vil det være et spørsmål om furunkulose (dette er en omfattende fordeling av koker i kroppen).

Ifølge statistikken forårsaker denne sykdommen ikke alvorlige komplikasjoner, men det er fortsatt nødvendig å vite om symptomene. Foreldre bør være spesielt oppmerksom på yngre barn, overvåke barnets generelle tilstand og helse.

Hvorfor oppstår betennelser?

Vanligvis, før du behandler en sykdom som en koker i øret, og å forstå hva du skal gjøre, er det nødvendig å forstå årsakene til sykdommen. Det er flere patogene faktorer.

 1. Metabolske sykdommer.
 2. Diabetes sykdom.
 3. Kontakt med sebaceous kjertler eller hårsekkene av pyogene mikroorganismer.
 4. Arvelig predisposisjon
 5. Langsiktig behandling av kronisk sykdom.

På grunn av disse årsakene er det klart at koker forekommer i øret på grunn av aktiviteten til gram-positive kokosstreptokokker, stafylokokker. De faller gjennom åpne sår, sprekker og dannelse av annen mekanisk skade på huden. Helseforholdet til personen forverres. Hvis du ikke starter behandling, kan bruskene i øyet bli betent.

Se også: Effektiv salve fra kokos med antibiotika

En annen bemerket slike årsaker til sykdommen:

 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • beriberi;
 • problemer med kroppsomsetningen;
 • fysisk anstrengelse, uten ordentlig hvile
 • problemer i nervesystemet;
 • plutselige endringer i kroppstemperaturen (kjøling, overoppheting);
 • ufullstendig behandling av noen sykdommer;
 • Tilstedeværelsen av kronisk betennelse i kroppen.

De viktigste symptomene på sykdommen

Når furuncle vises i øret, vises symptomer umiddelbart. En av de viktigste # 8212; denne forverringen, ubehag. Gradvis øker øre smerte. Noen har nedsatt hørsel, det er ofte forvekslet med otitis. Det kan virke, du kan høre støy og ringing, dette skyldes det faktum at øret svulmer.

Smerte kan være det eneste symptomet. Det kan ikke vare lenge, du kan føle tinte eller vondt smerte. Når det berørte området berøres, intensiveres det. Noen ganger går smerten i en koker fra betennelse i øret til kløften eller bak øret, noen ganger til hodet og til og med til fotene.

Det kan fortsatt være utslipp fra skallet. Dette skjer hvis sekken brister, og den purulent blødende utslippet utstikker. Væske vises fortsatt når den inflammatoriske prosessen sprer seg til midt- eller indreøret. Med rikelig sekret, må du kontakte ekspertene.

Ofte stiger temperaturen. Hvis sykdommen er mild, kan temperaturen være fraværende. Zoner hvor betennelse kan oppstå kan hovne.

Ulike typer puffiness

Kjelen kan ha forskjellige typer. Denne og enkle hudutbrudd er også omfattende, som sprer seg over hele kroppen eller i enkelte områder, de kalles carbuncles. I denne formen slår utslett sammen og pus kommer ut av hvert sår på forskjellige steder.

Det er også cystiske akneformer, med dette skjemaet blir et dypt lag av vev betent. Hvis det skjer i øret (som vist i fotokoker), må du umiddelbart utføre behandling. Det er tre stadier - utviklingsstadiet, stadium av suppuration, nekrose og stadiet av helbredelse.

Selv avhende vekst er forbudt. Hvis det ikke er riktig å åpne furuncle, kan infeksjonen spre seg, noe som vil føre til dannelse av nye betennelser. Blodforgiftning kan også forekomme.

Se også: Årsaker til koker på beinet

Flere Artikler Om Typer Acne