Det mystiske ordet "postacne" kan enkelt dechifiseres hvis du vet hva akne er.

Denne sykdommen påvirker sebaceous kjertlene, og utad er det uttrykt i utseendet av akne, akne og akne. Du kan bli kvitt disse ubehagelige symptomene, men de kan ofte legge igjen ikke mindre ubehagelige spor.

Hvorfor vises post-acne?

Når den inflammatoriske prosessen kan styres, oppstår bindevev, kalt granulering, på lesjonsstedet. Den består av unge celler og mange fartøy. Etterfølgende modning av vevet og danner et arr eller arr. Postacne kan også uttrykkes som flekker med rød eller brun farge.

Årsaken til dette fenomenet kan være:

 • forsømmelse av den inflammatoriske prosessen;
 • selvklemt akne og henholdsvis -
 • infeksjon ved starten av akne;
 • mangel på passende behandling.

Hvilke typer er det?

For å lykkes med å håndtere dette ubehagelige fenomenet, er det nødvendig å forestille seg hva slags det er. Av dette avhenger stort sett av behandlingens taktikk.

 • Den vanligste typen kalles post-inflammatorisk erytem og er et rødt punkt. For det meste forekommer de i lyshudede mennesker, og de er både rosa og lyse røde, selv med en fiolett fargetone.
 • Den brune fargen på flekkene er preget av post-inflammatorisk hyperpigmentering. Dette skyldes overdreven akkumulering av melanin på stedet for betennelse - pigmentet som bestemmer hudfarge.
 • Sporene på hudflaten kalles atrofiske arr eller arr. Dette er en konsekvens av dyp betennelse i ansiktets dermis etter akne.

Hvordan bli kvitt

narkotika

For å vite hvordan man skal håndtere post-akne i ansiktet, må du vite at blant medisinske legemidler til dette formålet er de som forstyrrer syntesen av melanin. Dette kan spesielt si om azelainsyre, som er en del av Skinoren krem. Denne syren skal brukes i kombinasjon med andre: melkesyre, sitronsyre, glykolsyre, 2% salisyløsning og andre stoffer.

Farmasøytisk salve

Spor av akne og akne i ansiktet, du kan prøve å fjerne tilgjengelige farmasøytiske midler. Dette vil selvfølgelig kreve ganske mye tid og tålmodighet: det er nødvendig å bruke de valgte metodene i lang tid, om ikke konstant, og regelmessig. Ja, og permanent fjerne ar og blemishes med hjelpen deres er neppe mulig. Men du kan lette dem, noe som gjør det nesten umerkelig. I dette tilfellet anbefales salver og kremer med en lysende effekt.

Blant stoffene kan vi skille mellom følgende:

  "Dermatiks". Denne silikongelen kan eliminere eksisterende arr og arr, forhindre fremveksten av nye. Kurset varer i ca to måneder. Gel brukes to ganger om dagen.

Også to ganger om dagen, bruk kelofibrasekrem. Det bidrar til frigjøring ikke bare fra nye arr, men også fra det ganske "veletablerte". Saken er bare i bruksvarigheten: i det første tilfellet vil en og en halv til to måneder være tilstrekkelig, i det andre kan prosessen ta opptil et år. Behandlingsvarigheten påvirkes av alderen og dybden av post-akne. Produsenter garanterer ultimately elastisiteten og glattheten i huden.

 • "Kontraktubeks". Krem-gel med samme navn brukes til å behandle arr og arr. Det stimulerer epidermis, gjenoppretter det, fuktiggjør huden, gjør den smidig og elastisk. Cream-gel brukes også til forebyggende formål - for å unngå ny postacne.
 • Vi går til skjønnhetssalongen

  Du konkluderte med at ingen kremer og salver ikke gir den ønskede effekten? Da er det best å kontakte en spesialist - dermo-kosmetolog, som vil gi råd om hvordan du fjerner post-akne i ansiktet. Behandlingen foregår ikke samtidig og er et helt kompleks av prosedyrer som er utviklet for hver pasient individuelt. Dette tar hensyn til:

  • varigheten av akne
  • lesjon former;
  • alvorlighetsgraden;
  • hud egenskaper;
  • hvilken type vev hvor arren dannes;
  • og evnen til dermis å gjenopprette.

  peeling

  Ofte går kosmetologer til kjemisk peeling. Det er overfladisk, middels og dypt.

  Denne prosedyren består i å påføre huden på konsentrerte syrer som korroderer epidermis, noe som gjør det mulig å danne en ny, sunn hud med en jevnere tekstur.

  • Hvilken dybde peeling vil påvirke avhenger av typen og konsentrasjonen av syren. Forløpet for å håndtere effekten av akne begynner ofte med overfladisk peeling, som du kan eksfoliere de berørte cellene i det øverste laget av epidermis. Denne metoden er tydelig når spørsmålet oppstår hvordan man fjerner post-acne flekker på ansiktet.
  • Median og dype peeling påvirker de dypere lagene i huden. Det brukes til å glatte arr. Prosedyren kan være ganske smertefullt og tar litt tid å gjenopprette epidermis, men resultatet er vanligvis utmerket.
  • En svært effektiv prosedyre for dyp fenol peeling. Det er ganske smertefullt, men effekten av en gang er nok i mange år. En begrensning: etter det er soling kontraindisert.
  • Ved hjelp av et apparat som skaper høyfrekvente lydvibrasjoner, utføres ultralydsskalering. Virkemekanismen ligner andre arter: fjerning av det ytre keratiniserte laget av dermis pluss stimuleringen av produksjonen av nye celler.

  microdermabrasion

  Et slikt komplekst navn er manipulering, på handlingsprinsippet som ligner overfladisk kjemisk peeling. Men i dette tilfellet blir det døde hudlaget fjernet ved hjelp av sandblåsing.

  Et spesielt apparat for denne manipulasjonen "virker" med en intens luftstrøm blandet med slipende partikler, som ser ut til å kutte av den berørte overflaten av epidermis, og reduserer tykkelsen av stratum corneum. På grunn av dette, reduseres i dybden og arr.

  Denne metoden er ganske effektiv hvis atrofiske arr er grunne. I mer komplekse tilfeller, for at resultatet skal være permanent, er det nødvendig med vanlige prosedyrer.

  sliping

  mekanisk

  Denne metoden kalles også diamant dermabrasion. Påfør såkalt vakuumsugingsapparat, samt dyser med diamantsprøyting.

  Som følge av holdingen blir post-akne nesten umerkelig, og huden gjenoppretter seg ganske raskt.

  laser

  Hvordan bli kvitt post-akne i ansiktet med en laser? Sliping av denne typen virker også på prinsippet om å fjerne "gammel" hud. Laserstrålen brenner den røde epidermis, hvor et sunt lag fremstår. Fordelen med metoden er en lokal innvirkning på problemområder.

  I tilfelle av grunne arr, er en økt nok til å fjerne dem. Prosedyren er kort i tid og smertefri. Hele huden etter sliping vil være omtrent halvmåne.

  Ozonbehandling

  I skjønnhetssalongen kan du tilby ozonterapi. Prosedyren innebærer innføring under huden av en ozon-oksygenblanding som er i stand til å helbrede sår.

  Kollageninjeksjoner

  Synlig akne arr kan fjernes med kollageninjeksjoner. Den sistnevnte tar stedet for arret, noe som gjør det nesten umerkelig. Denne prosedyren må gjentas hvert halvår.

  styrking

  Hvis arr og arr er svært dype, dermatologer ty til økning. Essensen av denne metoden er at et fettlag tas fra pasienten og injiseres for justering under arret. Denne behandlingen kan vare opptil seks måneder, og effekten varer opp til et og et halvt år.

  Behandles hjemme

  Tradisjonell medisin, selvfølgelig, kunne ikke holde seg borte fra problemet, hvordan å håndtere post-akne i ansiktet, og tilbyr mange hjemlige måter.

  • Røde flekker etter akne er hvitt med en maske med enkel forberedelse. Den består av en blanding av egghvite og bokstavelig talt to skjeer sitronsaft og ligger over problemområder i en kvart time.
  • Behandle flekker med massen av fersk tomat, malt med en skje stor stivelse. Denne behandlingsmasken er plassert på ansiktet også i 15 minutter.
  • Honning-kanelmaske - en blanding av kanel og honning i like store mengder - legges over på "flekket" området i 20-25 minutter annenhver dag. Kanel kan blandes med kosmetisk leire (hvit eller grønn) med tilsetning av vann. I stedet for kanel i pulveret, kanel essensiell olje er egnet - 3-4 dråper er nok.

  VENNLIGST MERK
  En slik behandlingsmaske er kontraindisert hvis huden på ansiktet er utsatt for vaskulære sykdommer.

  • Masker for post-akne inneholder ofte forskjellige essensielle oljer. Grønn leire (en halv skje), vann blandet med rosmarinolje (3-4 dråper) til konsistensen av krem ​​- en slik maske strammer og glatter huden, hvis den påføres i en kvart time, til den tørker. Mask gjort to ganger i uken. Skyll med rikelig med varmt vann.

  De kan brukes fra en til tre ganger i uken.

  • Kefir og hakkede havremel. Etter å ha holdt denne blandingen i ansiktet i 20 minutter, masser huden forsiktig og skrub av.
  • Naturlig kaffe viste seg også å være en skrubbe. Det samme kan sies om vanlig salt.

  Tradisjonell medisin bruker i stor grad ulike torkninger, noe som gir en jevn og forbedret hudtone, har en anti-inflammatorisk effekt. Disse kan være daglig morgen og kveld gnister av de berørte områdene:

  • et stykke sitron;
  • fersk agurk juice;
  • en oppløsning av eplecidereddik i vann i forholdet 1: 3;
  • essensielle oljer, spesielt lavendel, allerede nevnt rosmarin, avokado;
  • fersk agave juice;
  • isbiter fra frosne infusjoner av medisinske planter (kamille, marigold, salvie).

  Det er mange måter å kvitte seg med de irriterende effektene av akne-akne. Og alle kan velge den mest egnede for seg selv - det er blant dem hvis ikke en, så en annen.

  Post-acne behandling - la oss snakke om hvordan du fjerner arr fra ansiktet

  Akne er en utbredt sykdom, som ifølge ulike forfattere lider av 35 til 95% av ungdommene og 15-17% av personer over 25 år. I voksen alder forekommer denne sykdommen hos 35% av befolkningen. Det ledsages av inflammatoriske prosesser som skader de epidermale og / eller dermale hudlagene, noe som resulterer i at estetiske endringer i huden (post-akne) dannes, noen ganger ganske grov og disfigurerende.

  Korreksjon av slike feil krever betydelige materialkostnader, er svært komplisert og ofte mislykket. Konsekvensene av kosmetiske lidelser forblir ofte for livet og fører til sosial disadaptasjon av pasienten. Hvordan bli kvitt post-akne og hvilke forebyggende tiltak eksisterer?

  Akne komplikasjoner

  Postacne er det generelle navnet på et kompleks av sekundære vedvarende hudendringer som følge av lang tid med akne og utilstrekkelig tilstrekkelig eller feil manipulasjon som brukes til å behandle den.

  Den raske oppløsningen av alvorlige former for akne som utviklet seg under puberteten bidrar til minimal hudendring. Samtidig, selv lys og moderat, men langvarig og med hyppige eksacerbasjoner, er prosessene resultatet av uttalte manifestasjoner av postacne. Dette er forbundet med en reduksjon av hudens evne til å gjenopprette som et resultat av den langsiktige kroniske sykdommen av sykdommen.

  Klinisk kan utseende og utvikling av lesjoner oppstå uten betennelse eller kan være komplisert ved betennelse med feil behandling eller fravær. Derfor er den eneste måten å forhindre sekundære endringer i huden, riktig og rettidig behandling av akne. Spesielt vanskelig er behandling av post-akne når den kombineres med inflammatoriske prosesser av akne.

  Så årsakene til dannelsen av symptomkomplekset omfatter hovedsakelig:

  • lang periode av sykdommen;
  • nodulære, sfæriske og andre typer dype hudbetennelser;
  • utilstrekkelig behandling eller sen oppstart;
  • skade på elementets hud eller overfladiske hudlag når et ufaglært forsøk på å fjerne eller ødelegge akne av pasienten.

  Det finnes følgende former for post-akne:

  1. Forstørrede hudporer.
  2. Arr, som dannes på grunn av skade på dermalaget ved den inflammatoriske prosessen, grove kosmetiske prosedyrer, for eksempel et forsøk på å åpne lukkede komedoner, elektrokoagulering av betente elementer, ukvalifisert mekanisk peeling. Typer av arr er avhengig av dybden av skade.
  3. Fargeendringer (dyschromia) av de berørte områdene.
  4. Vaskulære forandringer - dilaterte kapillærer, vedvarende rødhet (erytem), flekker forårsaket av stagnasjon på grunn av nedsatt blodmikrocirkulasjon.

  Pigmentering og erytem, ​​i motsetning til arrdannelse, skyldes skade på det epidermale laget. De vanligste komplikasjonene av akne er de første tre former for post-akne.

  Hvordan fjerne post-acne

  Forstørrede porer

  De er en vedvarende utvidelse av munnen og forsegler hårsekkens vegger. Ekspansjonen av porene skjer som et resultat av akkumulering i hårsekkene og kanalene i talgkirtlene i talg, blandet med ødelagte kåtevekter og ulike forurensninger fra det ytre miljø.

  Anleggsmidler fra post-akne av denne typen:

  1. Tidlig systemisk og lokal bruk av preparater som inneholder vitamin "A", inkludert mesoterapi med vitaminpreparater. De hemmer aktiviteten til talgkjertlene.
  2. Fjerning av komedoner. Til dette formål brukes ulike porerensningsteknikker - kjemisk, vakuum, ultralyd, laser, kombinert, manuell ansiktsrensing. De hjelper til med å rense og redusere porene, eliminere betennelse, gjenopprette beskyttende vann-lipidfilmen.
  3. Bruken av peeling med salicyl-, azela- og fruktsyrer, som har til formål å redusere overdreven utvikling av stratum corneum (hyperkeratose).

  arrdannelse

  Behandling av arr etter akne avhenger av deres type. Det er to typer arr som krever behandling: atrofisk og hypertrofisk eller keloid.

  Atrofiske arr blir dannet på ansikt og øvre del i 80-90%. De ligger under nivået av den omkringliggende huden og på grunn av det utilstrekkelige antall bindevevstrukturer. Kelloidnye arr - et overskudd av bindevev, tøff over huden.

  På stadiet av atrofisk arrdannelse blir behandling gitt en fordel i metoder som stimulerer funksjonen av fibroblaster og dannelsen av kollagenfibre. Til dette formål benyttes injeksjoner av hyaluronsyre, mikrostrøm og ultralydbehandling, mikronidling, hudmetning (ved bruk av masker) med mucopolysakkarider, biologisk aktive stoffer, preparater med kollageninnhold. Korrigering av allerede dannede atrofiske arr blir utført i ett av to alternativer:

  1. Ved å utjevne den omgivende hudavlastningen til nivået av arret ved å exfoliere den kåte epidermis.
  2. Øker bunnen av arr til høyden på det omkringliggende friske vevet.

  I det første tilfellet brukes mekaniske og radiokirurgiske slipeformer, sur syrene ved bruk av trikloreddiksyre, glykolsyre, salicylsyre, fruktsyrer med lav konsentrasjon.

  Dyp dermabrasjon eller kjemisk medium peeling i tilfelle post-acne brukes til store størrelser arr (mer enn 3 mm i diameter). Disse prosedyrene glatter ikke bare grensen av arr med sunt vev, men stimulerer også regenereringen av vevet fra bunnen av det atrofiske arret. Enkelt arr kan fjernes ved elektrokoagulering eller kryo-destruksjon. Utdaterte og dype feil korrigeres av fyllstoffer basert på hyaluronsyre og kollagen.

  Laser terapi

  Behandlingen av post-acne laser er svært populær, spesielt de cicatricial endringene som er vanskelig å korrigere på andre måter. Den mest anerkjente var den ablative (rive av et vevsnitt) laser resurfacing ved hjelp av en CO2 laser. Samtidig oppstår en signifikant (med 50-80%) klinisk forbedring i området for atrofisk arrdannelse etter en prosedyre. Effektiviteten av eksponering økes ved stimulering av kollagen syntese.

  Behandling med denne typen laser krever imidlertid stor erfaring, siden det er en ganske høy risiko for dannelsen av nye arr, pigmentering, langvarig erytem, ​​infeksjon og langvarig inflammatorisk reaksjon. Det er en mye lavere risiko for komplikasjoner ved bruk av en erbiumlaser, siden den trenger til en mindre dybde, men effektiviteten er også mindre.

  For å øke bunnen av den atrofiske cicatrixen, brukes vanlige kjemiske peeling-økter, preparater brukes, inkludert alfa- og beta-hydrosyrer, retinol og dets derivater, vitamin "C".

  dyschromia

  Pigmenteringsforstyrrelser kan være i to former:

  1. Overdreven pigmentering, eller hyperkromi, forekommer hovedsakelig hos personer med hudfototypene III eller IV.
  2. Mangel på pigmentering eller depigmenterte flekker som skyldes ødeleggelsen av melanin-syntetiserende celler.

  For å behandle slike manifestasjoner av postacne som hyperkromi, anbefales følgende:

  • middel for å hemme dannelsen av melanin - kojinsyre, arbutin, askorbinsyre (hemmer enzymtyrosinasen);
  • medisiner med sink, kobber, jern, azelainsyre, retinsyre (hemmer melaninsyntese).
  • Det anbefales å kombinere de nevnte legemidlene med agenter som fremmer penetrering i hudlagene - peelingprosedyrer ved bruk av glykolsyre, fruktsyrer (malinsyre, sitronsyre, vinsyre, melkesyre), forskjellige konsentrasjoner av salicylsyre, en kombinasjon av melkesyre og resorcinesyrer. Mild peeling effekt har midler med ekstrakter av noen planter (bodyaga).

  I nærvær av depigmenterte flekker blir de samme klareringsmidler brukt. De brukes til områder som støter på de berørte, for å jevne ut fargen.

  I de fleste tilfeller er differensiert (tatt hensyn til alvorlighetsgraden og kliniske manifestasjoner) etter aknebehandling utført ved hjelp av en kombinasjon av forskjellige metoder og medikamenter. På grunn av mangelen på spesifikke midler for å forhindre komplikasjoner, er den tidlige starten av behandlingen tilstrekkelig, en ganske lang behandling av aktive former for akne ved bruk av aktuelle retinoider i kombinasjon (hvis nødvendig) med antiseptiske midler, antibakterielle og epiteliske midler.

  Post-acne behandling hjemme: hvordan bli kvitt det raskt og for alltid

  Akne i seg selv er en ubehagelig ting. Men verste av alt, det faktum at etter utslett gjenstår spor som ødelegger ansiktet mer enn noen akne og komedoner. Bekjempelse av estetiske feil er ikke en lett oppgave, men gjennomførbar. Magasinet "Ditt ansikt" vil fortelle deg hvordan du blir kvitt post-akne hjemme, noe som gjør huden jevn og ren.

  Bilde fra hdimages.org

  Årsaker til dannelse og manifestasjoner av post-akne

  Teenage utslett gir ikke alltid irreversible effekter på huden. I noen tilfeller forsvinner akne uten spor og glemmes etter normalisering av hormonnivåer. Hvorfor forekommer dannelsen av vedvarende endringer i epidermis noen ganger? Det er mange grunner til dette, og det er i din makt å redusere påvirkning av noen av dem. Dermatologer skiller mellom følgende faktorer som bestemmer dannelsen av akne:

  • Høy tetthet av utslett. For å redusere utslettets intensitet, sørg for at huden er skikkelig forsiktig og rens, korrigere kostholdet, redusere mengden sukkerholdige matvarer og behandle de medfølgende sykdommene i fordøyelsessystemet.
  • Dyp forekomst av akne. Til elementene i utslettet avgjort overfladisk, vær oppmerksom på peeling. Bruk skrubbe to ganger i uken og gjennomgå en profesjonell mekanisk, kjemisk eller laser peeling prosedyre en gang hver 2. måned.
  • Grov ekstrudering av akne og komedoner. Feil ekstrudering forårsaker at det purulente innholdet sprer seg i de dype lagene i epidermis og dermis. Stol på ansiktet rensing til en god skjønnhetspleie, og for å klemme hjem, få Unos skje.
  • Kjemiske brannskader. Brennende akne med aggressive stoffer lindrer raskt suppuration, men etterlater seg cicatricial endringer. Bruk kun beviset myk handling.
  • Kosmetiske prosedyrer. Ofte brukt til behandling av lukket comedones elektrokoagulasjon, i strid med teknikken fører til dannelsen av atrofiske arr. Kjemisk peeling og mesoteropi, utført uten å ta hensyn til solaktivitet, kan etterlate pigmentflettene. En kompetent kosmetolog vil bidra til å unngå disse problemene.

  bilde fra www.la-woman.ru

  Hvis du følger alle anbefalingene, selv om du har post-akne, vil behandlingen hjemme raskere og lettere, siden endringsgraden blir mindre. Velg den optimale korrigeringsmåten skal gis de gjeldende manifestasjonene, som kan være av følgende karakter:

  • Ujevnt forstørrede porene - for behandling bør velge peeling og stramming porene komponenter.
  • Vedvarende rødhet, couperose - er vanskelig å selvbehandle, men manifestasjoner kan glattes ved å styrke veggene i blodårene.
  • Arr - blir redusert under påvirkning av bestemte stoffer, samt systematiske peeling.
  • Uregelmessighetene i lindringen er innrykk og støt som krever høy kvalitet polering av huden med kjemisk og mekanisk peeling.
  • Pigment flekker - rengjøres ved hjelp av syreholdige oppskrifter scrubs, masker og peeling, som reduserer aktiviteten til melanocytter og fremmer peeling av det øvre laget av epidermis.

  Som regel blir hudendringer kombinert, og krever en integrert tilnærming til å løse problemet. Still inn på langvarig behandling, ettersom du kan bli kvitt post-akne i ansiktet, ifølge dermatologer og kosmetologer, nesten helt, forutsatt at kampen begynner tidlig.

  Hvordan bli kvitt post-akne i ansiktet av apotek verktøy

  Bilder fra websiteleads.biz

  Moderne farmakologi tilbyr effektive stoffer som bidrar til mykning og resorpsjon av arr. De ødelegger bindevevsfibre, forbedrer blodtilførselen og ernæringen av dermis, stimulerer regenereringen av den normale strukturen av vev. Prøv disse lokale rettsmidler:

  • Kontraktubeks - gel på basis av løkekstrakt og heparin, registrert som honning. stoff for behandling av cicatricial endringer. For folk som er på utkikk etter en måte å kvitte seg med etter akne, er tilbakemeldingen på dette verktøyet ganske positivt, fordi det gir deg mulighet til nesten å bli kvitt frisk arr. Kontraktubeks løpet av 1 til 6 måneder, 3 ganger om dagen.
  • Heparin salve - forbedrer lokal blodstrøm, løser mikrotrombombene i skadeområdet og sikrer gjenoppretting av epidermis normale struktur. Mest effektive for spotapplikasjon på skjærebildet. Den skal brukes 2-3 ganger om dagen, hele kursets løpetid bør ikke overstige 2 uker, etterpå er det risiko for systemisk snarere enn lokale effekter på grunn av akkumulering av heparin.
  • Salisylsyre - har en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt, og på bekostning av pH gir oppløsningen av det øvre laget av arret, som aktiverer de regenerative prosessene i dermis. Det brukes i form av 1-3% løsning for å tørke ansiktet. Varigheten av behandlingsforløpet er ikke begrenset.
  • Solkoseryl - legemidlet er tilgjengelig i form av en salve eller gel, som kan påføres både på et punkt og på hele ansiktet, avhengig av endringstendensen. Det skal brukes 2-3 ganger om dagen, etter 30 minutters eksponering, bør applikasjonsområdet blottes med et serviett, fjerne overflødig medisin. Programmets varighet er ikke begrenset.
  • Lyoton eller troksevazin - brukes i nærvær av friske endringer, som stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper og underernæring av vev. Anbefalt spotapplikasjon 3 ganger om dagen.

  Bilde fra is-it-so.ru

  Fra den langvarige, langvarige postacen, for å bli kvitt hjemme, er det ifølge vurderinger ganske problematisk. I dette tilfellet er det fornuftig å henvende seg til en skjønnhetspleier for mer radikale prosedyrer, og bare deretter fjerne de resterende endringene alene.

  Slipe og polere: Hjem peeling i kampen mot post-acne

  Fjerning av de berørte lagene i epidermis er et av hovedtrinnene i å eliminere problemet. Gitt at post-acne arrene er små og ikke er forskjellige i farge fra sunt vev, er enkel justering av lettelsen nok til å gjøre endringene nesten umerkelige.

  Kjemisk peeling hjemme rettsmidler

  Bilde fra nsk.yapokupayu.ru

  Kjernen i teknikken er å anvende sure forbindelser som ødelegger de øvre, berørte lagene i huden. Dette gjør at både å kvitte seg med etter-akne flekker og glatt lettelse, mykende arrvæv. Du kan kjøpe ferdige kosmetikk, presentert og luksus merkevarer, og i massemarkedet. For de som bestemmer seg for å forberede sin egen sammensetning for peeling, kommer de følgende oppskriftene til nytte.

  Basert på borsyre

  bilde fra evagirl.ru

  Sammensetningen er ganske aggressiv, så det anbefales ikke å bruke det oftere enn 1 gang i måneden. En av de beste måtene å bli kvitt postacne raskt, men du må besøke et apotek for å kjøpe ingredienser. Du trenger:

  • borsyre - 5 g;
  • kamfer ånd - 2 ss l.;
  • ammoniakk 10% - 2 ts;
  • hydroponitt - 2 tabl.
  • glycerin - 2 ss;
  • baby såpe - 2 ss.;
  • kalsiumklorid 10% - 2 ampuller.

  Grate baby såpe, legg til alle ingrediensene unntatt kalsiumklorid. Rør til glatt og gjelde for problemområder. Etter tørking av sammensetningen, fjern den med en bomullspinne dyppet i kalsiumklorid. Vask ansiktet med rikelig med varmt vann. Ikke vær redd hvis neste dag det er rødhet, og deretter peeling, fordi det vil gi deg frelse fra post-acne.

  Basert på bodyagi

  Bilde fra feminas.ru

  For de som står overfor problemet med post-akne, vil algerpulver hjelpe med å bli kvitt det hjemme. Enkle masker fra bodyagi fortynnet med vann gir ikke en tilstrekkelig dyp peeling, så bruk følgende oppskrift:

  • Hell 2-3 ss til en liten bolle. bodyagi pulver. Tilsett gradvis 3% hydrogenperoksidoppløsning, til en kremaktig konsistens er oppnådd.
  • Rull små baller ut av bomull og lukk neseborene med dem for å beskytte slimhinner fra brannskader. Beskytt hendene med hansker eller bruk en børste.
  • Påfør massen på ansiktet, unngå den røde grensen til leppene og området rundt øynene. La peeling jobbe i 20 minutter, fjern deretter sammensetningen med en bomullspute og rikelig med varmt vann.

  Hvis neste dag var det intenst peeling, så en tilstrekkelig en økt. Ellers gjenta masken daglig til du får synlig peeling, da du kan kvitte seg med postacne bare med dyp peeling.

  Basert på fruktsyrer

  bilde fra www.dealsandyou.com

  Den mildeste måten å håndtere post-akne, hjelper ikke å bli kvitt arr helt, men det vil redusere pigmentering og uregelmessigheter i huden. En bonus for deg vil være en hyggelig aroma og naturlige ingredienser.

  • friske eller frosne bær - 1 kopp;
  • sitron eller oransje - ½ stk.
  • Kyllingeggprotein - 1 stk.

  Det er å foretrekke å bruke friske sesongbær bær: jordbær, bringebær, currants, lingonberries eller viburnum. Slå alle komponentene med en blender til glatt, bruk den resulterende massen på ansiktet og hold i 20 minutter. Vask av med rikelig med varmt vann. Til slutt skylle ansiktet ditt med kaldt vann for å lukke porene.

  Mekanisk Peeling Scrub Oppskrifter

  En enkel, rimelig og trygg måte å kvitte seg med etter akne i ansiktet ditt hjemme er å skrubbe huden din regelmessig. Naturlige ingredienser gir ekstra ernæring og toning, slik at denne prosedyren også gir ansiktspleie.

  Olive Salt Oppskrift

  Bilde fra uzi-trehgorka.ru

  Salt gir tørking av huden, og tilsetning av olje er utformet for å nøytralisere denne effekten. Hvis oppgaven er å kvitte seg med postacne, sier omtaler av kosmetologer om at det er hensiktsmessig å bruke skrubbe 2-3 ganger i uken. Forbered følgende ingredienser:

  • fint eller middels havsalt salt - 1 ss. l.;
  • olivenolje - ½ ts.
  • sitronsaft - ½ ss.

  Bland alle produkter, og søk umiddelbart på våt hud. Masser godt og ta hensyn til de berørte områdene. Vask av med rikelig med varmt vann.

  Nut oppskrift

  Bilde fra irecommend.ru

  I dette tilfellet kan nøtter av noe slag virke som en slipende komponent, så lenge de er godt tørket og jordet tilstrekkelig. Du trenger følgende komponenter:

  • nøtter - 2 ss.;
  • nøtterolje - 1 ss. l.;
  • sitronsaft - ½ ts

  Det vil være godt å bruke sedertre eller valnøttolje, men det er helt akseptabelt å erstatte dem med noen plantearter. Hak mutrene i en blender eller kaffekvern, bland med juice og olje. Påfør på et vått ansikt, massasje og skyll med varmt vann.

  Postacne: hvordan bli kvitt masker

  En hyggelig, om ikke den mest intense metoden for å håndtere et problem. Sett en maske på ansiktet ditt og slapp av, som om du er i et spa - hva kan være bedre? Rør opp ansiktet for å åpne porene og sørg for dyp penetrasjon av de aktive ingrediensene.

  Jordbærmaske

  Bilde fra mammypage.ru

  Den appetittvekkende navnet er helt i samsvar med essensen av oppskriften. For masken trenger du ikke annet enn friske bær. Puree jordbær tolkushkoy eller blender, gjelder for renset og dampet ansikt, og nyt de neste 25 minuttene (slikking er ikke forbudt). Vask masken med en bomullspute dyppet i kjølig vann.

  Leremaske

  Blå leire perfekt porrer, og er egnet i tilfeller der de er et ledende problem. Fortyn leirepulveret med varmt vann til en kremaktig tilstand. Påfør blandingen på ansiktet, spesielt oppmerksom på problemområdene. Den anbefalte eksponeringstiden er 25 minutter, deretter fjern masken med varmt vann og en bomullspinne.

  Tomatmaske

  Bilde fra medvoice.ru

  Hvis det er post-acne flekker på ansiktet, vil syrer som finnes i friske tomater bidra til å kvitte seg med dem. Rist tomaten på en fin rist eller puré med en dybblender. Mål ut 2 ss. puree, tilsett samme mengde stivelse, bland og straks søke på huden. Soak i 20 minutter, vask deretter tomatmasken med vann.

  Estetiske feil etter akne er svært vedvarende, så daglige prosedyrer og en systematisk tilnærming vil være nøkkelen til en vellykket kamp. Forvent ikke raske resultater, med en betydelig alvorlighetsgrad av post-akne, kan kampen med den bli forsinket i mange måneder. Men din innsats vil definitivt bli belønnet av skjønnheten og glattheten i huden!

  Behandling av post-akne i ansiktet ved hjelp av medisiner og salongprosedyrer

  Akne (akne), når utslett og betennelse er kronisk, går det ofte ikke bort uten spor. Mange, uvitende om at dette er en alvorlig sykdom som krever behandling, begynner å ta noen tvilsomme tiltak for å eliminere den (for eksempel ekstrudering). Noen salongprosedyrer kan også ende veldig dårlig.

  Alt dette fører til dannelsen av arr, arr, alder flekker, dilaterte porer og vaskulære endringer. Disse post-akne i ansiktet er mye vanskeligere å trekke seg ut, selv om du kan prøve.

  Hva er det

  Først må du forstå hva det er å korrekt avgjøre om du lider av denne sykdommen eller noe annet skjer med huden din. I dermatologi er post-akne vedvarende endringer i epidermis som har oppstått etter langvarig akne som følge av feil behandling eller mangel på det i det hele tatt.

  Den inflammatoriske prosessen, purulent innhold, aktiviteten til skadelige mikroorganismer, restvirkninger etter kvise har modnet - alt dette fører til at de skadede cellene selv reparerer. Bindevev kommer til redning, som vokser, og prøver å lukke såret i stedet for den ekstruderte ålen, som er hvordan keloid arr oppstår. Hvis de truede kantene av den dannede fossa strammer seg - dannes dimmer og arr. Hvis prosessen med melaninproduksjon i celler forstyrres - vil pigmentplettene bli resultatet. Hvis blodkar ble påvirket, vil kupperose snart manifestere seg i all sin herlighet.

  Merk. De mest ubehagelige og vanskelige å behandle konsekvenser er keloider, som kun er utsatt for kirurgisk excision.

  årsaker

  Klemmer akne er årsaken til post-akne i bare 50%. De resterende halvparten - andre faktorer som følger med i løpet av akne. Disse inkluderer:

  • langvarig (mer enn seks måneder) akne;
  • dyp betennelse som påvirker de lavere nivåene av dermis i ansiktet;
  • sent, feil eller selvbehandling;
  • mangel på medisinsk behandling;
  • feil hudpleie i sykdomsperioden;
  • unqualified acne fjerning av pasienten selv når pimple skallet og overflate lag av huden er skadet;
  • mislykket salongprosedyre.

  Hvis du vet om årsakene til post-akne i ansiktet, under akne, kan du ta en rekke tiltak som eliminerer alle disse ubehagelige konsekvensene. Gjenoppretting trenger ikke å være ledsaget av slike komplikasjoner.

  Husk. Før salongprosedyren, som du anbefales å behandle akne, finne ut hvilke bivirkninger som venter på deg etter det. Hvis dermabrasjon, koagulasjon eller laserkorreksjon utføres av en utilstrekkelig kvalifisert eller uerfaren mester, øker risikoen for dannelse etter akne.

  De viktigste former for post-acne

  Hvilke typer stagnasjon kan påvirke huden etter akne:

  • forstørrede porer;
  • arr og arr på grunn av skade på dermellaget;
  • dyschromia - dannelsen av pigmentflettene i forskjellige nyanser: blåaktig, lilla, rød, mørk brun, nesten svart;
  • vaskulære endringer: erytem (rødhet), dilaterte kapillærer på grunn av nedsatt blodsirkulasjon i skadet vev;
  • pits, humper, innrykk på ansiktets hud;

  Arr i sin tur kan også være helt annerledes:

  • fysiologisk (normotrofisk) - praktisk talt ikke merkbar, men fra tid til annen kan de bli betent og bli svært følsomme overfor eksterne faktorer;
  • atrofisk - kjøttfarget eller hvitaktig, litt trukket inn i huden;
  • hypertrofisk (patologisk, hypertrofisk arr) - grov, tett, tverrgående over epidermis, ofte scaly;
  • keloider - svulstliknende, lysrosa eller blå, kupert og tett til berøring;
  • isplukking - dype hull
  • boksartet - vinklet, ligner arr etter en vannkoppe;
  • rullende arr - gi ansiktets hud en grov, humpete, bølgende overflate.

  Avhengig av hvilken post-akne som slo ansiktet, vil metodene for eliminering bli valgt. Keloid arr blir for eksempel bedre skåret ut med en laser eller kirurgisk. De resterende arrene krever ikke slike drastiske tiltak. Uavhengig avgjør hvilken type konsekvenser det er vanskelig, og det vil ikke føre til noe godt. I dette tilfellet er konsultasjon av dermatologen obligatorisk.

  Tilleggsinformasjon. Arter indikerer skade på det øvre lag av huden, mens vaskulære forandringer forekommer i de dypere lagene av dermis, så det er vanskeligere å behandle.

  behandling

  Umiddelbart eliminere selvbehandling av post-akne, som ikke bare vil være ineffektivt, men også føre til forverring av huden. Registrer deg på en avtale med en hudlege, som bestemmer hvilken type lesjoner og foreskriver riktig terapeutisk kurs. Vanligvis er det komplekst og inkluderer bruk av medisiner og salongprosedyrer.

  medisinering

  Farmasøytiske produkter hjelper veldig godt fra post-akne hvis de blir foreskrevet av en lege etter en undersøkelse. Hvis du bruker dem selv, vil du ikke oppnå de ønskede resultatene, men bivirkningene kan manifestere seg i all sin herlighet. Ved behandling av ofte brukte legemidler til ekstern bruk.

  Heparin salve er ofte foreskrevet for behandling av post-akne, hvis hovedfunksjon er å gjenopprette blodsirkulasjonen i det berørte området. Det løser blodpropper og helbreder huden raskt. Spesielt effektiv for å eliminere vaskulære endringer i epidermis. Den brukes 2-3 ganger om dagen i løpet av uken. Påfør et tynt lag, krever ikke dyp rubbing. Det må tas i betraktning at det ofte forårsaker alvorlige allergiske reaksjoner.

  Hvis du trenger en billig løsning, er det sink salve, som kan brukes ikke bare for å tørke akne, men også for å lette arrene igjen etter dem. Rask sårhelende effekt eliminerer spor av akne. Påfør et tynt lag 5-6 ganger om dagen i 3-4 dager. Ideell for fet hudpleie.

  Ubehagelig luktende, men svært effektiv i bekjempelse av post-akne, har ticholsalve gode sårhelingegenskaper. Det hjelper huden å raskt komme seg fra den mest langvarige sykdommen. Det er nok å bruke det en gang om dagen, men samtidig bør det være i det berørte området i minst 2 timer. Behandlingsforløpet er fra 5 til 10 dager.

  • sintomitsinovaja

  Syntomycin salve, hvorav kloramfenikol er den aktive ingrediensen, kan eliminere overbelastning. Det ødelegger helt gjenstander av patogen mikroflora, metter den skadede huden med vitaminer og mineraler, har en liten lette effekt på arr og blemmer.

  Gelen inneholder allantoin, heparin, løkekstrakt. Alle disse komponentene har en anti-inflammatorisk effekt, stopper den videre veksten av arr, bidrar til utvikling av ekstra kollagen. Noen ganger Contractubex brukes i laser terapi: Når den blir utsatt for en stråle, trenger den inn i huden dypere. Perfekt utligner hudavlastning etter akne.

  Gel med azelainsyre. Smalere forstørrede porer, exfolierer døde hudpartikler, forbedrer cellens respirasjon. Det bør tas i betraktning at Skinoren ikke har en umiddelbar effekt. Kun vanlig bruk (innen 2-3 uker) kan være en garanti for utvinning.

  For ekstern behandling hjelper også slike salver og geler, for eksempel:

  • Avene Cleanance Diacneal;
  • Scar Fx (Scar Fix);
  • Baziron AU;
  • Bepanten;
  • calendula og arnica (i form av homøopatiske salver);
  • Kelofibraza;
  • levomekol;
  • Vishnevsky salve (vitenskapelig navn - balsamisk blonder);
  • Methyluracilum;
  • retinoisk salve, svovelsyre;
  • Sledotsid;
  • solkoseril;
  • Redningsmann.

  Noen ganger er salicylsyre foreskrevet for behandling av post-akne, som er i stand til å eliminere kongestiv hudfenomen. Men det skjer at det er ineffektivt i kampen mot arr og groper etter akne, da det hovedsakelig har antiinflammatoriske egenskaper, i stedet for sårheling.

  I noen tilfeller kan legen foreskrive medisiner for inntak og til og med injeksjoner:

  • Vitamin A (retinolacetat) i form av injeksjoner og tabletter - vel hjelper med dilaterte porer;
  • Arbutin, kojic og askorbinsyrer brukes til å behandle dyskromi;
  • hyaluronsyre injiseres til glatte arr.

  Dosering og dosering av legemidler til behandling bestemmes individuelt.

  salon

  Narkotika er ikke alltid vinnere i kampen mot post-akne, fordi de er stagnerende, det vil si, ingen prosess foregår i huden og under den. Arr, flekker - alt dette har allerede dannet seg. Derfor er salongprosedyrer mer effektive for eliminering.

  Deres hovedfunksjon er enten korrigering av arr og blemmer (deres reduksjon og lynnedslag), eller deres fullstendig fjerning (arrene blir skåret ut, flekkene løses). Samtidig smelter porene og flater hudavlastningen. Moderne skjønnhetssalonger tilbyr et bredt spekter av tjenester av denne typen.

  Oftere enn andre prosedyrer, er laser polering foreskrevet for postacne, spesielt hvis cicatricial endringer er diagnostisert som er vanskelig å korrigere med andre metoder. Den mest effektive anses å være ablativ når det berørte området er skåret ut av en CO2-laser. Det garanterer en forbedring innen atrofisk arrdannelse etter den første prosedyren med 50, og i noen tilfeller med 80%.

  Med denne behandlingen er det svært viktig å finne en virkelig profesjonell mester som har erfaring med en CO2-laser. I tilfelle av en mislykket utførelse, kan nye arr bli dannet, enda flere alder flekker vises. Komplikasjoner inkluderer vedvarende erytem, ​​infeksjon og en langvarig inflammatorisk respons.

  Hvis du ikke vil sette ansiktet ditt i en slik risiko, er du ikke sikker på kosmetologen - du kan registrere deg for en erbiumlaser som ikke trenger så dypt inn, men effektiviteten er mye lavere, og resultatene vil ikke manifestere seg så raskt.

  Effektiv mot post-akne mesoterapi, når terapeutiske cocktailer med vitamin A blir introdusert under huden (for å øke regenereringsprosessene, de er gode med utvidede porer) eller hyaluronsyre (for ekstra produksjon av kollagen og elastin, det hjelper i helbredelse arr).

  Darsonval hjelper i kampen mot post-acne - en kosmetologisk enhet som virker på huden med en elektrisk strøm med lav styrke og høy frekvens. Profesjonelle enheter brukes i salonger, og bærbare modeller er tilgjengelige for behandling av stagnasjon hjemme. Etter den første prosedyren, vil du nesten ikke merke åpenbare endringer, men etter 2-3 måneder (ansiktsbehandling blir gjort hver 7-10 dager), blir huden ren, glatt og godt preparert.

  Høyfrekvent strøm med lav styrke forbedrer metabolske prosesser og akselererer lokal blodsirkulasjon i vev, produserer lymfatisk drenering. Huden får mye mer oksygen enn før. Som et resultat er det aktivt restaurert. Dette lar deg fjerne post-acne etter akne.

  Det kan bidra til å eliminere overbelastning når kryoterapi brukes på huden. Det er et svar på hypotermi - cellene er oppdatert, arrene er ikke så merkbare, flekkene blir bleke. Ved bruk av spesialutstyr kan lave (-70 ° C) og ultra lave (-130 ° C) temperaturer opprettes uten risiko for frostbit. Denne metoden er imidlertid ikke egnet for behandling av vaskulær postacne.

  Salonrensing av post-acne utføres med salicyl-, glykol-, trikloreddiksyre-, asel-, fruktsyrer. Påfør ultralyd, vakuum, laser. Den beste peeling i dette tilfellet, ifølge mange eksperter, er med hyaluroniske preparater. Resultatet er trange porer, ren hud i ansiktet, jevn lettelse.

  På grunn av den lavere effektiviteten, blir salongprosedyrer som brukes mye sjeldnere ved behandling etter akne:

  • dermabrasjon (utpekt når størrelsen på arr er over 3 mm);
  • mekanisk eller radiosurgery sliping;
  • mikronidling;
  • ozon terapi;
  • plasma løfting;
  • Profesjonelle masker med kollagen eller mucopolysakkarider;
  • ultralyd;
  • photothermolysis;
  • elektrokoagulasjon (for fjerning av enkelt arr).

  Det viktigste i alt dette er at salongprosedyren ble utført av en profesjonell med medisinsk utdanning, og ikke bare en skjønnhetspleie med tvilsomme sertifikater.

  Folkemetoder

  Underveis, med behandling, som legen foreskriver, kan du bruke folkemedisiner for behandling etter akne hjemme (i rimelige mengder).

  • Grønn leire

  Det håndterer raskt og effektivt enhver overbelastning i huden etter akne. Bland 30 gram pulver med nok vann for å lage en kremaktig masse. Legg til 3 dråper rosmarin. Påfør med en bomullspinne til et punkt tre ganger om dagen i ikke mer enn 15 minutter.

  • Apple Cider eddik

  Du kan fortynne eplecidereddik (50 ml) med vann (150 ml). Tørk ansiktet som en tonic daglig, og deretter fukte huden med en regenererende krem.

  • Eteriske oljer

  Det er veldig nyttig å legge til essensielle oljer som virker lenge og dypt inn i ulike hjemmelagde masker og lotioner fra post-akne. Med regelmessig bruk lyser de arr og alder flekker. Aktivt bruk etere som te tre, rosmarin, appelsin, sitron, lavendel, nellik.

  • Blandingen av farmasøytiske salver

  I samme mengder blande syntomycin, ichthyol og sink salve. To ganger om dagen for å smøre de berørte områdene i 15 minutter.

  • Tea Tree Oil

  Tea tree olje har gode sårheling egenskaper, som kan blandes med noen av post acne apotek salver. For eksempel, 1 dråpe olje til en halv teskje sinkpasta. Påfør prikket to ganger om dagen.

  Fortynn 1 g mummy i 20 ml vann (kokt, men avkjølt). Legg til 100 gram vanlig baby krem. Påfør en gang om dagen, gni inn i de berørte områdene i ansiktet.

  For å akselerere regenereringsprosessene i vev, blir badyaga vellykket - farmasøytisk pulver, som i en mengde på 20 gram blandes med noen få dråper 3% hydrogenperoksid. Påfør prikket i 15 minutter. Det må tas i betraktning at dette verktøyet ofte fremkaller en sterk peeling av hud og ansiktsspyling. Derfor er det bedre å ikke planlegge etter det å gå hvor som helst og utføre prosedyren i helgen, en gang i uken.

  Kosmetiske produkter

  Hjemme kan du bruke postacne kosmetiske produkter - selv om de ikke har helbredende egenskaper, men symptomene vil bli litt svekket:

  1. TriAcneal Extreme Emulsion - en emulsjon som glatter huden. Line Cleanance fra Avene (Frankrike). $ 15.
  2. Anti Acne Lotion - Krem fra Beauty Hills (Tyskland). $ 22.
  3. Acno Lift Creme - Krem fra Biodroga (Tyskland). $ 31.
  4. Keracnyl - krem ​​fra Ducray (Frankrike). $ 13.
  5. Prebiotisk mousse fra Cora. $ 5.

  Kosmetikk brukt i post-akne

  Hva er det beste middelet av alt ovenfor (medisin, folk, kosmetisk), kan bare si en lege etter en passende undersøkelse. Self-cure postacne er nesten umulig.

  I statskassen av populære oppskrifter. Perfekt helbrede og lette arr etter akne, kremer og komprimerer av aloe, vitamin E og sandeltrepulver.

  anbefalinger

  For å permanent bli kvitt post-akne i ansiktet, for å opprettholde medisinering, må du følge en rekke medisinske anbefalinger for å ta vare på skadet hud etter en sykdom:

  1. Alle kosmetikk bør være myk, mild handling. Kremer med regenererende egenskaper og lett tekstur.
  2. Fjern all sminke fra ansiktet ditt før sengetid.
  3. Ikke gå ut uten en krem ​​med et SPF-filter på mindre enn 30. Hvis post-akne er dikromatisk, bør denne tallet være over 50.
  4. Peels hjemme kan forårsake en sterk rødhet av arr og arr, slik at du kan bruke din egen gommage når post-acne. Dypere eksfoliering er bedre å overdrage salongmestere.
  5. Bruk spesialisert kosmetikk - lettelse, sårheling, innsnevring av porer.

  Ønsker å fjerne post-acne - vær sikker på å lytte til disse tipsene og anbefalingene fra en hudlege.

  Nyttig råd. Post-akne i form av pigmentflekker er det enkleste å fjerne - det er nok å bruke lynstoffmidler regelmessig.

  forebygging

  Du må forstå at det er svært vanskelig å håndtere effekten av akne - det er mye lettere å forhindre utseende. Og for dette, under akne anbefales det ikke å gjøre typiske feil.

  • forsinkelse med behandling, nekter å bli undersøkt av en hudlege
  • velg og utfør behandlingen uavhengig, spesielt med medisinske preparater;
  • rikelig bruk av dekorative kosmetikk, maskering av utslett med et tykt lag av fundament;
  • fjern akne hjemme;
  • registrere deg for salongprosedyrer i tvilsomme klinikker og uprøvde mestere;
  • soling;
  • misbruke nikotin og alkohol.

  Bare en integrert tilnærming til å løse et problem med en postacne kan garantere fullstendig frigjøring fra denne ulykken i sine ulike manifestasjoner. Uten deltakelse av leger for å gjøre det nesten umulig. Eventuelle uavhengige forsøk kan ende veldig dårlig.

  Flere Artikler Om Typer Acne