Subkutan akne - spesialundervisning, som ligger i form av tett til berøringsknuter under epidermis, fylt med purulent innhold. Slike akne kalles også internt, og det kan ikke presses ut på vanlig måte. Steder for brennende akne er en sone i pannen, templer, nese og hake. Men det er ikke utelukket deres utseende på kinnene.

Hovedårsaker

Problem hud er et svært vanlig fenomen blant mennesker i ulike aldersgrupper. Akne og akne kan forekomme hos både menn og kvinner. Akne i ansiktet varierer i utseende, opprinnelse og andre faktorer.

Dannelsen av en patologisk segl skjer gradvis, og lengden av modning av stamme kan vare i flere uker. Og i løpet av sin dannelse blir det vanligvis en infeksjon som bidrar til betennelse. Hele denne prosessen forårsaker alvorlig ubehag, da subkutan akne er svært smertefullt.

For å eliminere sykdommen i spørsmålet er det nødvendig å etablere de mest nøyaktige årsakene som bidrar til utseendet på disse inflammatoriske elementene.

Hovedproblemet her er for mye aktivitet av sebaceous kjertlene, som et resultat av hvilke porene og sebaceous kanaler er blokkert. Slike forhold er meget gunstige for reproduksjon av patogene mikroorganismer, som fremkaller forekomsten av den inflammatoriske prosessen.

Intern akne kan ikke bare oppstå på grunn av noen eksterne faktorer (feil eller utilstrekkelig ansiktspleie), men også på grunn av ulike sykdommer i organer og systemer i menneskekroppen.

Derfor bør hensynet til denne patologien næres på en omfattende måte. Her er det behov for å finne ut hvorfor sebaceous kjertlene virker feil, noe som bidrar til utviklingen av den inflammatoriske prosessen. Og av hvilken grunn som helst, har epidermis ikke tak i patogene mikrober, og immuniteten på huden svekkes.

Hovedårsakene til dannelsen av subkutan akne:

 • økt sekresjon av talgkjertlene;
 • utilstrekkelig eller feil ansiktspleie, som et resultat av hvilken porene og kanalene i epidermis ekspanderer og tetter opp;
 • bruk av kosmetikk som ikke samsvarer med hudtype
 • alvorlige endringer i kroppens hormonelle system, som vanligvis observeres hos ungdom, hos gravide, før menstruasjon begynner i overgangsalderen;
 • demodikose eller subkutan myt er en alvorlig dermatologisk sykdom, karakterisert ved flere dannelser av sår og indre inflammatoriske elementer;
 • bruk av kosmetikk av lav kvalitet, som inneholder komponenter som har en negativ effekt på epidermis, bidrar til utviklingen av betennelser i ansiktet av ulike typer;
 • mangel på hygiene, uforsiktig holdning til rensing av ansiktet;
 • overdreven rensing av ansiktet, ved bruk av denne såpen eller andre midler som tørker huden, som et resultat blir det beskyttende lag på overflaten av epidermis ødelagt, noe som beskytter mot penetrering av patogene mikroorganismer;
 • vanen med å berøre ansiktet med hendene dine;
 • selvklemmende akne og hudormer utfordrer ofte en forverring av situasjonen.

Alle disse faktorene er eksterne, men årsakene til dannelsen av subkutane sår bør søkes inne i kroppen, siden en integrert tilnærming til å løse dette problemet vil øke tilbakegangen betydelig. Acne pushes kan indikere tilstedeværelsen av alvorlige patologier av en persons indre organer.

 • ubalanse av hormoner i kroppen;
 • noen sykdommer forbundet med fordøyelsesorganer i de fleste tilfeller provosere utviklingen av akne og utseendet av store kviser på ansiktet;
 • Tilstedeværelsen i kroppen av et stort antall toksiner og giftige stoffer påvirker tilstanden til epidermis;
 • uriktig næring, overdreven forbruk av søtsaker og bakverk, fett og salt mat, ulike røkt kjøtt og syltetøy, krydret og stekt retter med krydder og krydder;
 • en betydelig svekkelse av kroppens immunsystem, som forekommer av flere grunner;
 • genetisk predisposisjon;
 • inflammatoriske prosesser i kroppen forårsaket av forverring av kroniske sykdommer;
 • beriberi;
 • alkoholmisbruk, røyking;
 • stillesittende livsstil, som fører til at mange prosesser i kroppen senkes, tarmen fungerer ikke bra, skadelige stoffer og toksiner elimineres ikke riktig og i riktig mengde, og huden, sammen med andre viktige organer, lider av dette;
 • katarralsykdommer, hypotermi;
 • allergiske reaksjoner i kroppen;
 • hyppige stressende situasjoner;
 • ukontrollert inntak av visse legemidler, antimikrobielle, hormonelle.

På bildet ovenfor kan du se hvordan en person som har gjennomgått betennelse i talgkjertlene, ser ut som, noe som førte til dannelsen av mange elementer av betennelse.

Med utviklingen av noen patologier i indre organer, er sebaceous kjertlene ofte betent og stor subkutan akne dannes. Derfor krever forekomsten av slike sår i store mengder over hele ansiktet en obligatorisk full medisinsk undersøkelse.

Subkutan akne i ansiktet kan ikke bare være stor, men også liten. Årsakene til dannelsen av begge er de samme, men forskjellen er at det er mye vanskeligere å kvitte seg med store elementer av betennelse. Tross alt er purulent sac plassert dypt under huden, og tilgangen til den er lukket. Og små "hypoderms" er lettere å behandle og gir nesten ingen merker bak.

Rød akne og hudormer

I tillegg til subkutan kan ansiktet forekomme andre akne, for eksempel rødt. De gir ikke mindre ubehag, fordi de ødelegger utseendet til en person veldig mye, og noen ganger forårsaker avsky.

Rød akne har en tendens til å spre seg over hele ansiktet, dekker kinnene og haken, nesen og pannen. Samtidig er det nesten umulig å skjule slike betennelseselementer ved hjelp av fundamentet. Tvert imot vil tilstanden til dermis kun forverres. Det er viktig å finne årsaken som kan føre til et slikt problem, og eliminere hvilken, du kan nyte renheten og helsen til ansiktets hud.

Årsakene til rød akne og akne er hormonforstyrrelser, usunt kosthold, parasittisme, dysbakterier, feil ansiktshudpleie, subkutane kvaler etc.

Denne patologien påvirker ofte ungdom på grunn av hormonelle forandringer i kroppen. Men hvis du ikke utfører riktig behandling og ikke utfører riktig omhu i ansiktet, blir huden tykkere, cyster og overbelastning dannet på den. Som et resultat blir hudfarge blått og usunt. Det kreves å gjennomgå et kompleks av undersøkelser av en hudlege for å utelukke tilstedeværelse av kroniske sykdommer og å gjennomgå et behandlingsforløp.

Bump på ansiktet som ikke er relatert til akne

Akne sykdom er et ganske vanlig og studert fenomen som står overfor et stort antall mennesker i forskjellige aldre. Men i noen tilfeller på ansiktet vises visse formasjoner som ikke er som vanlig kviser eller akne. Slike tubercles eller cyster kalles wen, og vanligvis er de ikke sår og ikke forårsaker ubehag.

Det anbefales ikke å ta bort wen fra huden, da dette er fulle av forverring av epidermis og dannelse av andre, mer alvorlige hudvekst.

Hovedårsaken til utseendet til slike tuberkler er forstørrelsen av talgkjertlene selv. Hustruer er forskjellige fra kviser i farge (de fusjonerer med hudfarge eller hvitt), samt fravær av betennelse og rødhet.

Du kan bli kvitt Wen ved å bruke noen profesjonelle kosmetologiprosedyrer:

Behandlingsmetoder

Ofte er kampen med stor intern akne lang og ineffektiv. Derfor er det svært viktig å finne en høyt kvalifisert dermatolog, som vil finne en individuell løsning for hver enkelt pasient. Korrekt valgt behandling vil bidra til å kvitte seg med dette alvorlige problemet på kortest mulig tid.

Det første du må vite er at forsøk på å presse pus ikke vil føre til positive resultater, siden akne fra dette bare vil bli tettere og eliminere det vil være svært vanskelig. Tvert imot vil tilstanden til epidermis forverres, og antallet betennelser vil øke.

Hvis akne er en konsekvens av en smittsom eller kronisk sykdom, da er det først og fremst nødvendig å helbrede, så kan sår gå av seg selv.

Parallelt med behandlingen av den underliggende sykdommen anbefales bruk av eksterne midler som hjelper lindring av betennelse.

Behandling av subkutan akne involverer bruk av flere metoder, både individuelt og i kombinasjon med hverandre:

 1. Drogbehandling, som inkluderer bruk av terapeutiske salver og kremer, apotekspratere og blandinger, og i mer alvorlige tilfeller inntak av antimikrobielle legemidler.
 2. Metoder for tradisjonell medisin.
 3. Kosmetiske prosedyrer.
 4. Fysioterapi.

Eliminering av betennelser med medisiner

Bruken av noen stoffer gjør det ikke bare mulig å effektivt eliminere akne, men også å behandle talgkjertlene, for å normalisere deres aktiviteter.

Anbefalt bruk av spesielle medisinske kremer, geler og lotioner laget for å bekjempe akne. De mest effektive komponentene inkluderer slike komponenter som salisylsyre, ekstrakter av medisinske planter, benzoylperoksid, etc.

Vanlige apotek rettsmidler for akne behandling:

For å eliminere store betennelser, er det først nødvendig å ta ut det purulente innholdet. Ichthyol salve eller Vishnevsky salve er godt egnet for slike formål. Det er nok å sette den på en kvise med et tykt lag, helst om natten. Om morgenen åpner pimpleet seg selv, eller det vil være moden til å klemme ut pusen forsiktig.

Det er svært viktig å desinfisere hender og hud på ansiktet for å forhindre gjeninfeksjon av såret. Med riktig manipulering etter subkutan pimple, er det ingen synlige arr eller pigmentering av epidermis. I tilfelle at det er et stort antall interne betennelseselementer i ansiktet, foreskriver dermatologer antibiotika, for eksempel Doxycycline, Unidox Soluteb, etc.

Siden aldring av akne er sakte, så ved de første tegn på betennelse er det nødvendig å ta tiltak for å stoppe denne prosessen. Du kan behandle de berørte områdene på følgende måte:

 • vanlig jod;
 • salicylalkohol;
 • tinktur av calendula;
 • taler med svovel;
 • tea tree essensielle olje.

For å raskt kvitte seg med kvise, kan du bruke aspirintabletter. Det er nødvendig å male dem til en pulverformig tilstand, tilsett noe varmt vann og påfør sammensetningen til det betente området. Vask av om en halv time.

En rask effekt gir også tea tree air.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Folkemetoder er gode for å løse en rekke helseproblemer. Et unntak er ikke det aktuelle problemet, som kan håndteres ved hjelp av følgende oppskrifter:

 1. Lotioner av havsalt, fortynnet i et glass kokt vann, trekk godt av pus fra akne.
 2. Å lindre ødem og betennelse egnet vanlig tannkrem.
 3. Bland honning, leire, gjær og en liten mengde melk eller kokt vann. Påfør på områder med betennelse i tretti minutter.
 4. Smør subkutan pimple vass av hakket hvitløk.
 5. Fest et stykke aloe over natten.
 6. Sitronsaft virker effektivt mot indre kviser, for å normalisere funksjonen av sebaceous kjertlene.
 7. Du kan lage lotioner fra infusjoner av medisinske planter - kamille, streng, mynte, calendula, salvie, celandine, etc.
 8. Grind noen streptocid tabletter, legg til aloe juice og litt jod. Bland og bruk som ansiktsmaske før sengetid.
 9. Grind havregryn, bland med protein av ett egg og påfør ansiktet.
 10. Fortynn havsalt med kokt vann, bland deretter blandingen med blå leire, bruk som maske for å ta vare på problemhud.
 11. Påfør de purulente elementene isbiter av avkok av persille, en blanding av vann og sitronsaft, kamilleinfusjon, etc.

I behandlingsprosessen må du følge et spesielt diett, lage en meny for deg selv, som ikke skal inneholde alt skadelig mat og retter, søtsaker, røkt kjøtt, sitrusfrukter, hurtigmat, karbonatiserte drikker etc.

Når det gjelder kosmetologiprosedyrer, med et stort antall betennelser, bør deres ledning koordineres med hudlege. Vanligvis brukt mekanisk eller maskinvare rengjøring, kjemiske peeling, ozon terapi, mesotherapy, etc. Personer med problemhud anbefales darsonvaliseringsprosedyrer som hjelper til med å rense og dekontaminere epidermis, spesielt hvis det er store foci av betennelse plassert under dermis.

For å stimulere immunitet og fjerne slagger og giftige stoffer fra kroppen, anbefales en blodtransfusjonsprosedyre eller autohemoterapi, som brukes til å behandle mange dermatologiske sykdommer. Forebygging er svært viktig, som innebærer implementering av riktig ansiktspleie og hygiene. Man bør ikke overse selv mindre rødhet i ansiktet, behandle antiseptika i tide, og også spise rasjonelt og riktig.

Hva å gjøre hvis det er intern akne på ansiktet

Utseendet til subkutan akne i ansiktet gir mye flere opplevelser enn vanlig akne.

Slike formasjoner er ikke bare smertefulle, men det er mye vanskeligere å takle dem.

Tross alt går betennelsen selv dypt under huden, og perioden med full modning av dette elementet kan nå tre uker.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Men å vente til den interne akne på ansiktet vil passere uavhengig, er det ikke nødvendig i det hele tatt.

Det finnes flere effektive måter å håndtere slike formasjoner.

Hva er det

Intern akne på språket til leger kalles koker.

Selv en enkeltkoker anses potensielt farlig for helsen.

Tross alt ligger pusen dypt under huden og kan komme inn i blodet eller lymfestrømmen, og med dem vil infeksjonen spre seg gjennom hele kroppen, noe som kan forårsake en rekke sykdommer.

Og hvis det er flere subkutane akne eller de forekommer ofte, så er det allerede vurdert som en sykdom (furunkulose) og krever obligatorisk systemisk behandling.

Hvordan blir det dannet

Hva forårsaker indre akne?

Mekanismen for deres utseende er ikke forskjellig fra vanlige ål. Den eneste forskjellen er i infeksjonskilden i hemmeligheten som er blokkert i fettkanalen.

Hvis ved akne vulgaris i sin kvalitet propionobacterium acne vanligvis virker, i tilfelle av interne formasjoner er det mest sannsynlig et tilfelle av stafylokokker.

Videre dekker inflammasjonen ikke bare kanalen i talgkjertelen, men også hårsekkelen som helhet.

Foto: dannelse av en abscess

Som et resultat av den inflammatoriske prosessen oppstår vevsoppvelling, som helt lukker kanalen i sebaceous kjertelen. Dypt under huden danner en purulent pose, noe som ikke har det til å nå de øvre lagene, og i alvorlige tilfeller bryter det seg gjennom, smittes vev og blod.

Hva steget kan komme inn hvis de kommer inn i kroppen, er et emne for en annen samtale, men konsekvensene er alltid ganske alvorlige.

Typer av subkutane lesjoner

Subkutane formasjoner er av to typer:

 • hvit (purulent) - er pustler med purulent innhold, plassert dypt under huden. Disse er koker;
 • rødt er en betennelse i dermisvævet på et bestemt sted. Her ser det ut rødhet og komprimering, på grunn av ødem, står vevet ut over overflaten av huden i form av en lav halvkule. Slike formasjoner vi kaller forkjølelse akne. Pus er ikke dannet i dem, de passerer også i lang tid, men bærer ikke en ekstra helsefare.

Hvis vi snakker om furunkulose, så er det ulike grader av denne sykdommen:

 • enkelt - det er få subkutane formasjoner, de er gruppert i ett område av kroppen og manifesterer en liten betennelse;
 • medium - det er ingen store elementer, men det er mange små indre akne, og de ligger på flere områder av kroppen (på ansikt, bak og bunn);
 • alvorlig - det er store, betente elementer som noen ganger fusjonerer med hverandre, danner cyster, flere foci av slike formasjoner finnes på kroppen.

Ansikts Akne Ansikts Akne: Årsaker og Behandling

Interne pimples på ansiktet er et resultat av akkumulering i porene av overflødig sebum og partikler av død epidermis. Tette porer er et ideelt habitat for bakterier som forårsaker inflammatorisk prosess, både i overflaten og dype lag av epidermis. Intern eller subkutan akne er vanligvis karakteristisk for alvorlig akne.

Klassifisering av akne etter alvorlighetsgrad

Avhengig av alvorlighetsgraden av akne, er det fire grader:

 • først;
 • den andre;
 • den tredje;
 • den fjerde.

Når den første graden av akne oppstår i mild form. Akne og betennelser er vanligvis lokalisert i overflaten av epidermis. De er noen komedoner.

Den andre graden refererer til den moderate løpet av en dermatologisk sykdom. Dens forskjell fra lysformen ligger i en mer omfattende lesjon av hudområdene i ansiktet, så vel som kroppen. I tillegg til komedoner, observeres enkeltpapler og pustler.

I nærvær av den tredje fasen, som er en alvorlig form for akne, oppstår et papulopustulært utslett som påvirker de dypere lagene av epidermis. Slike indre akne har en karakteristisk, omfattende rødhet rundt det betente området og forårsaker kløe. Ofte etter at oppløsningen forblir arr.

For fjerde grad av utslett sfærisk form. Dette er en av de vanskeligste stadiene av akne, noe som påvirker de dype lagene. Globale utbrudd har en rødblåaktig tint og svært smertefullt. Etter frigjøring av purulent infiltrering forblir arr og arr igjen.

Klassifisering av indre akne

For intern akne er preget av den tredje og fjerde grad av forekomst av akne. Følgende varianter av subkutan akne i alvorlige former utmerker seg:

 • papulopustuleznye;
 • cystisk;
 • konglobatnye.

Papulopustulær akne er dannelsen av knuder (papules) og pustler (pustler). Disse er hvite indre kviser i ansiktet, noe som kan skade dermis dype lag, og etterlate spor i form av mørke flekker.

Cystisk akne er en alvorlig form for akne som påvirker de dype lagene i epidermis, forårsaker hyperemi og ømhet i lokaliseringen av lesjoner. Interne smertefulle akne er noder av en blåaktig tint, som, som de modnes, forvandles til cyster fylt med pus. Etter deres oppløsning forblir dype arr og arr på huden.

Konglobat eller sfæriske ål har en humpete overflate med en tett struktur. Slike store indre kviser i ansiktet er svært smertefulle og forårsaker tetthet i huden. De er preget av en lilla-blåaktig fargetone. Resultatet av slike lesjoner er dype arr.

Årsaker til indre akne

Interne ansikts acne årsaker som kan avhenge av flere faktorer, krever rettidig diagnose og behandling. Hovedårsakene til utviklingen av alvorlige former for akne er:

 • hormonelle endringer;
 • usunt kosthold og dårlige vaner;
 • svekket immunforsvar;
 • interne patologier;
 • bruk av hormonelle stoffer.

Hormonale hopp i kroppen blir observert hos ungdom, i tillegg til under graviditet, menstruasjonssyklusen og overgangsalderen hos kvinner. Aktiviteten av hormoner på denne tiden har en direkte innvirkning på sebaceous kjertler, som begynner å produsere hudsekresjon aktivt. Overflødig sebum og døde celler i epidermis tetter sebaceous kanaler, noe som fører til aktiv reproduksjon av bakterier og forekomsten av den inflammatoriske prosessen.

Etter utjevning av hormonnivåer normaliserer sebaceous kjertlene og den inflammatoriske prosessen reduseres.

Hyppig misbruk av fastfood, stekt, fettstoffer, alkohol og andre skadelige produkter fører uunngåelig til metabolske forstyrrelser og det aktive arbeidet i sebaceous kjertlene, noe som resulterer i utseendet av intern akne i ansiktet.

Smittsomme sykdommer som fører til nedsatt immunitet, forårsaker at hudens manglende evne til å motstå utviklingen av patogen mikroflora. Resultatet er en inflammatorisk prosess med skade på dermis dype lag.

Interne patologier som diabetes og sykdommer i mage-tarmkanalen er ofte ansvarlige for utviklingen av alvorlig akne. I diabetes mellitus er det en endring i hormonell bakgrunn, noe som fører til en intens frigjøring av hudsekresjon. Gastrointestinale patologier fører til svekkelse av immunsystemet, akkumulering av toksiner og toksiner i kroppen og andre lidelser, som uunngåelig over tid påvirker tilstanden til huden.

Godkjennelse av hormonelle stoffer er en annen grunn til at det er indre akne i ansiktet. Denne kategorien medisiner inkluderer hemmere, orale prevensiver og insulin.

Differensial diagnostikk

Intern akne i ansiktet av årsakene og behandlingen som skal opprettes utelukkende av en spesialist, krever først en differensialdiagnose. Basert på resultatene, bestemmer legen hvordan å behandle indre akne i ansiktet.

Ved subkutane lesjoner, bør pasienten først og fremst konsultere en hudlege. Allerede ved visuell inspeksjon kan en spesialist bestemme alvorlighetsgraden av akne. Etter undersøkelsen er tester tildelt for å identifisere årsaken til akne og bestemme skjemaet for hudsykdom. Til dette formål, følgende typer undersøkelser:

 • biokjemisk blodprøve;
 • pH-meter;
 • dermoscopy;
 • bakposev.

Prosedyren pH-metry lar deg skille mellom en eller annen form for akne.

Dermatoskopi er utformet for å gjennomføre en visuell vurdering av de inflammatoriske prosessene som oppstår i dermis.

Bakposev utføres for å bestemme type bakterier og deres motstand mot ett eller annet antibiotika.

I tillegg må du kanskje konsultere en endokrinolog, en gastroenterolog og en gynekolog.

terapi Fremgangsmåter

I dag er det mange måter å kvitte seg med intern akne. Som regel krever alvorlig akne en integrert tilnærming til behandling og kan inkludere flere metoder samtidig, de viktigste er:

 • tar retinoider;
 • antibiotikabehandling;
 • lokale anti-akne medisiner;
 • fysioterapi.

Behandling av intern akne i ansiktet kan også i tillegg utføres ved hjelp av diettterapi og folkemidlene.

Retinoid behandling for alvorlig akne

Når mange interne utslett er lokalisert på ansikt og kropp, som ikke går og ikke kan behandles med lokal terapi, foreskrives preparater av retinoidgruppen. Disse inkluderer:

 • Roaccutane;
 • Sortret;
 • Aknekutan.

Retinoda - den mest effektive måten å bli kvitt indre akne på ansikt og kropp. De hemmer aktiviteten til sebaceous kjertlene, forårsaker den inflammatoriske prosessen å avta.

Varigheten av behandlingen med rusmidler i denne kategorien avhenger av alvorlighetsgraden av akne. Retinoid bidrar til å bli kvitt intern akne i 4-6 måneder. I mer alvorlige tilfeller, et annet behandlingsforløp.

Legemidler fra gruppen av retinoider bør administreres utelukkende av en spesialist etter å ha mottatt tester og identifiserer årsaken til hva som forårsaker akne i ansiktet. Å ta slike legemidler uten å konsultere en lege er farlig, da de har mange kontraindikasjoner og ofte fører til alvorlige bivirkninger.

Antibiotika for subkutan akne

Subkutan akne, dårlig behandlingsbar, i noen tilfeller krever antibiotikabehandling. De vanligste foreskrevne antibiotika er:

 • doksycyklin;
 • Unidox Solutab;
 • Minoleksin;
 • Minocycline.

Advarsel! Valget av antibiotika er avhengig av resultatene av bakposev, hvor resistens av patogene mikroorganismer til et bestemt legemiddel oppdages.

Doseringen og behandlingsforløpet bestemmes av legen etter å ha bestått alle testene og identifiserer årsaken til utviklingen av akne. Behandlingsregime er også justert avhengig av alder og individuelle egenskaper ved sykdomsforløpet.

Antibiotika kan raskt eliminere rødhet, kløe og smerte. Varigheten av behandlingen varierer fra 6 til 8 uker, hvorefter full gjenoppretting kommer.

Etter behandling med antibiotika, vises løpet av probiotika for å gjenopprette gunstig mikroflora og styrke immuniteten.

Lokale rettsmidler for intern akne

Bruk av lokale preparater er en av metodene for å kvitte seg med indre akne i ansiktet hjemme. Du kan kjempe med subkutan utslett ved å bruke følgende verktøy:

 • azelainsyre;
 • benzoylperoksid;
 • retinol.

Azeløsyre inneholder preparater Skinoklir, Skinoren, Aziks-Derm. Disse virkemidlene lindrer effektivt betennelse, normaliserer funksjonen til talgkjertlene og har en antibakteriell effekt.

Benzoylperoksid inneholder Baziron AU, som er mye brukt i behandling av akne. Løsningen for indre akne i ansiktet eliminerer ikke bare den inflammatoriske prosessen effektivt, men reduserer også risikoen for arr og arr.

På grunnlag av retinol fremstilles slike preparater som Adapalen og Klenzit. De forhindrer dannelsen av cyster og reduserer produksjonen av hudutspresjon, og forhindrer dermed arrdannelse etter oppløsning av subkutan akne.

Salver for rask eliminering av indre akne

Bruke å trekke salve er en effektiv måte å kvitte seg med intern akne på ansiktet hjemme raskt. Lokale midler i denne kategorien akselererer prosessen med utgivelse av pus innhold ut. Ved å trekke salver inkluderer Levomekol, Ihtiolovaya salve, Liniment balsamico. De er ment for punktapplikasjon.

Ichthyol salve fra indre akne på ansiktet er veldig populært. Det hjelper ikke bare å utvise pus, men har også anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Også stoffet til lokal handling kan oppløse innholdet i abscessen, de blir ofte behandlet og katarrhal akne. Etter abscessens oppløsning anbefales ikke bruk av salven lenger. For raskere helbredelse av det dannede såret etter frigjøring av infiltrering, brukes Liniment balsamisk.

Bruk av Levomekol er en annen effektiv måte å fjerne den indre kvise på ansiktet raskt. Verktøyet har et lignende handlingsprinsipp som Ichthyol salve.

Fysioterapi behandlinger

Effektivt bli kvitt dyp akne hjelp fysioterapi metoder, som inkluderer følgende prosedyrer:

 • laserstrålebehandling;
 • urtemedisin;
 • arsonvalisasjon.

Behandling av ovennevnte metoder bidrar til å bli kvitt lesjoner ved å forbedre blodsirkulasjonen i dermis, redusere inflammatorisk prosess og styrke kroppens lokale beskyttelsesfunksjoner. Fysioterapi reduserer også risikoen for arr og arr etter oppløsning av purulent akne.

Ytterligere behandlingsmetoder

Folk rettsmidler - en av måtene å fjerne den indre kvise på ansiktet. Behandling ved hjelp av alternative medisinmetoder kan bare brukes som en ekstra, men ikke grunnleggende terapi. For å redusere betennelse og raskere modning av abscessen, brukes følgende midler:

 • aloe;
 • tea tree olje;
 • honning.

Aloe er en av de mest effektive folkemetoder for å kurere en indre pimple i ansiktet. Vegetabilsk komponent lindrer betennelse, reduserer smerte og bidrar til en raskere modning av absessen. Aloe-bladet er forhåndskutt i lengderetningen og massen påføres på det ømme stedet over natten, og festes med en gips.

Tea Tree Oil har antiseptiske, anti-inflammatoriske og smertestillende effekter. Det påføres flere ganger om dagen til områdene som er berørt av den inflammatoriske prosessen til fullstendig kur.

Honning er et kraftig naturlig antibiotikum som brukes til behandling av ikke bare intern akne, men også koker. Det lindrer effektivt betennelse og har en bakteriedrepende effekt. I folkemedisin brukes den i kombinasjon med rugmel. Bee produkt flytende konsistens blandet med rugmel i forholdet mellom en og to. Den resulterende blanding påføres dekket på de betente områder og lukkes med en gauze bandasje, festes med en lapp. Prosedyren utføres daglig til fullstendig nedsettelse av den inflammatoriske prosessen i huden.

I folkemedisin er det mange måter, hvis det er en indre kvise på ansiktet hvordan bli kvitt den. Imidlertid er de ikke i stand til å erstatte de viktigste behandlingsmetoder for alvorlige former for akne.

Som en ekstra metode, er dietterapi brukt for raskere kur. Medisinsk ernæring utelukker bruk av fete, stekte, søte og røyke produkter. Også forbudt er halvfabrikata, fastfood, karbonholdige drikkevarer og alkohol. Ovennevnte produktkategori fremkaller det aktive arbeidet i sebaceous kjertlene og forsinker helbredelsesprosessen.

Ved behandling av intern akne bør dietten omfatte så mye som mulig av friske grønnsaker, frukt, nøtter, bær, meieriprodukter og fersk juice. Kvalitetsprotein spiller også en like viktig rolle: menyen bør omfatte sjøfisk, magert kjøtt og egg.

Varigheten av kostholdet avhenger av alvorlighetsgraden av akne og er minst en måned.

Er det mulig å klemme ut indre akne

Eksperter kategorisk anbefaler ikke å klemme ut indre akne ikke bare i ansiktet, men også på kroppen. Hvis du klemmer ut subkutan akne, er det stor risiko for infeksjon, som truer med sepsis (blodforgiftning) og nekrose (vevdød). I tillegg, hvis du prøver å fjerne den indre kvise med mekaniske midler, vil det danne et dypt arr på stedet. Av disse grunner anbefaler dermatologer og kosmetologer ikke ekstrudering hjemme.

Akne forebygging

En sunn livsstil, skikkelig ernæring, ansikts hudpleie, tidlig gjenkjenning og behandling av interne patologier, reduserer risikoen for gjentakelse av intern akne betydelig.

Hvordan kan jeg fjerne den indre kviseen

Den mest ubehagelige typen utslett betraktes som subkutan eller intern akne, noe som kan oppstå av ulike årsaker. Plasseringen av slike komoneser kan være forskjellige deler av kroppen, men ofte ser de ut på ansiktet.

Akne behandling utføres på ulike måter, inkludert folkemessige rettsmidler og spesielle kosmetiske prosedyrer. Subkutane utslett kan være farlig for en person, så det er best å finne ut hvordan du fjerner en intern pimple fra en spesialist.

Årsaker til akne

Akne er en polyetiologisk sykdom og genetisk predisponering er en ledende faktor. I tillegg bidrar fremkomsten av komedoner til visse eksogene og endogene årsaker.

Noen eksterne faktorer kan provosere hudutslett:

 1. Misbruk av kosmetiske produkter som inneholder fett. De lukker porene og forbedrer dannelsen av komones, noe som forverrer sykdommen ytterligere.
 2. Varmt og fuktig klima. I dette klimaet øker funksjonen av talgkjertlene, noe som forårsaker utseendet av et stort antall lesjoner på huden.
 3. Solens strålende stråler og ultrafiolett stråling. Lys sollys har en negativ effekt på huden og provoserer utseendet på ny akne på huden.
 4. Arbeid under farlige forhold, med samspill med giftige og forurensende stoffer. Overveiende forekommer akne gjennom utvikling av hyperkeratose av hud og hårsekk.
 5. Klemme akne. Mekanisk skade, utløst av ekstern innflytelse, slutter med spredningen av den inflammatoriske prosessen til de tilstøtende vevene. I fravær av sterilitet trengs infeksjon i sår, noe som ytterligere forverrer sykdommen.
 6. Overdreven renslighet. For å forverre tilstanden til huden kan være for forsiktig hygiene og misbruk av antiseptika.

Interne årsaker til akne inkluderer følgende faktorer:

 • endringer i kroppens hormonelle bakgrunn
 • funksjonsfeil i organene i det endokrine systemet;
 • patologi i mage-tarmkanalen;
 • brudd på mikrofloraen i huden;
 • hyppige stressende situasjoner;
 • funksjonsfeil i immunsystemet.

lokalisering

Intern akne kan danne seg helt overalt på kroppen. I henhold til stedet for lokalisering av comedo, er det i enkelte tilfeller mulig å bestemme hvilken årsak som provoserte det.

Ofte ser de ut i ansiktet, men kan lokaliseres på andre deler av kroppen:

 • utslett på pannen og haken oppstår som et resultat av endringer i nivået av hormoner i kroppen og problemer med funksjonen av endokrine kjertler;
 • nær nesen, kan en subkutan pimple oppstå med dårlig hudrensing eller som følge av forkjølelse;
 • komedoner på nesen kan være en konsekvens av forkjølelse, for å indikere brudd på leveren eller karsystemet;
 • utslett i øret vises under den patologiske prosessen i nasopharynx, som er bakteriologisk i naturen

Intern pimple på kinnet kan oppstå med feil hudpleie eller i nærvær av patologier som forsterker sebaceous kjertler. I tillegg kan årsaken være sykdommer i luftveiene.

Komedoner under øynene kan danne når det oppstår feil i binyrene og nyrene. Kanskje utseendet på subkutane formasjoner av store størrelser i de deler av kroppen der store svettekjertler er plassert.

Slik fjerner du internt kvise raskt

I så fall, hvis vi forsømmer behandlingen og starter den inflammatoriske prosessen, sannsynligheten for spredning av infeksjon.

Dette kan føre til økt antall lesjoner og etter at de har helbredet, er det ofte hulrom på dermis, hvor arr oppstår. Av denne grunn bør du ikke sitte i tomgang og vente på utslett for å desinfisere hele ansiktet.

subkutan

Av spesiell fare er de typer subkutan utslett som dukket opp under armhulen og på ansiktet ved siden av store lymfeknuter.

Hjemme

Det er mulig å prøve å takle subkutan akne hjemme ved hjelp av tilgjengelige midler. Men før du utfører prosedyrene, anbefales det å forsikre deg til legen om at utslett ikke er farlig.

Trekke purulent innhold fra dybden av sebaceous kanalen kan gjøres ved hjelp av følgende midler:

 • Levomekol.
 • Vishnevsky salve.
 • Ichthyol salve.

Det er nødvendig å bruke verktøyet på en bomullsstykke, legge på komedo og fikse det med en gips. Slike kompresser må gjøres i tre dager, og etter at absessen går gjennom, er det mulig å fortsette å åpne ålen og rense kanalene. Det er best å overlate en slik prosedyre til en spesialist for å unngå infeksjon.

Du kan vente til purulent innhold kommer ut på egen hånd. For å gjøre dette, anbefales det å bruke verktøy som hydrogenperoksid, syntomycin salve og jod.

For å akselerere helbredelse, er det nødvendig å forlate bruken av de produktene som stimulerer talgkjertlene. I tillegg bør du ta et kompleks av vitaminer og mineraler.

Video: Hvordan behandle interne utslett

Folkemidlene

Tradisjonell medisin tilbyr et stort antall oppskrifter for å bekjempe subkutan akne.

Følgende rettsmidler anses som de mest effektive:

 1. En avkok av nettle må tas oralt, og med hjelp er det mulig å normalisere metabolske prosesser i kroppen og fjerne toksiner.
 2. Søknader fra aloe-blader har en utbredt anti-inflammatorisk effekt og trekker purulent exudat ut. Det er nødvendig å feste et ark til akne med en lapp og la den gå til morgenen.
 3. Komprimerer på comedo-området med havsalt bidrar til å øke kroppens metabolisme og dets modning.
 4. Tea tree olje får lov til å bruke på utslett flere ganger om dagen på 3-4 timer.

En god effekt i kampen mot subkutan akne gir et slikt verktøy som en kake laget av løk, honning og smør.

For forberedelsen skal du kombinere knust løk, honning og smør i like forhold og bring den resulterende massen til å koke.

Etter det må blandingen avkjøles og helle mel for å lage en kake av plastikkonsistens. Folkemedisin bør settes på en kvise og fjernes etter noen timer.

Hvordan bli kvitt akne arr? Svaret er i denne artikkelen.

Krem og salve

Fremskynde prosessen med modning av subkutan akne og bli kvitt dem på et tidlig stadium kan oppnås ved å bruke følgende midler:

 • Dalatsin.
 • Levomekol.
 • Skinoren.
 • Aknebay.
Vishnevsky salve er et antiseptisk middel som raskt stopper den patologiske prosessen i begynnelsen og bidrar til å raskt slippe av med absessen. En slik hormonal salve, som Kuriozin, må bare brukes som foreskrevet av lege.

Salon prosedyrer

Det er mulig å forbedre tilstanden til epidermis ved hjelp av kosmetologiske prosedyrer, men det er lov til å gjøre dem bare etter at den interne komedien er borte fra ansiktet.

Deres bruk anses å være mer effektiv i å gjenopprette huden og for å forhindre deres forekomst i fremtiden.

Det er mulig å forbedre utseendet til huden ved hjelp av følgende prosedyrer:

 • ulike typer ansiktsrensing, på grunn av hvilken det er mulig å nøytralisere faktorene som forårsaker hudutslett;
 • galvanisering er effekten på epidermis av svake elektriske utladninger;
 • Åpningen av en purulent pimple utføres i medisinske sentre med en skalpell og er indikert i tilfeller der knuten eller cysten truer helsen.

Eksperter identifiserer flere prosedyrer som fortsatt kan utføres med utseendet av akne under huden.

Ozonbehandling er en injeksjon under huden i form av en injeksjon av en ozon-oksygenblanding, noe som gjør det mulig å akselerere modningen av akne og normalisere funksjonen i talgkirtlen.

Mesoterapi innebærer introduksjon under huden i form av injeksjoner av narkotika, og det er mest effektivt hvis behandling med antibiotika er nødvendig.

Besøk til legen

Hvis du har subkutan akne på huden, anbefales det å konsultere en spesialist. Legen vil ikke bare kunne identifisere årsaken til den resulterende absessen, men velger også de mest effektive midler og prosedyrer.

Forebyggende tiltak

For å unngå dannelsen av subkutane lesjoner kan det være gjennom forebyggende tiltak:

 • ikke glem å hygiene og daglig pleie for ansiktets hud;
 • problem hud må smøres hver dag med salicylic lotion;
 • det er nødvendig å forlate sengetøy laget av syntetiske materialer;
 • ta hensyn til valg av kosmetikk;
 • følg dietten din.

Riktig hudpleie

For å unngå utseendet på intern akne på huden, bør du ta en dusj hver dag, og vaske ansiktet om morgenen og kvelden.

For rensing kan du bruke alkoholfri tonics. For å opprettholde attraktiviteten til huden er mulig ved hjelp av maskinvare eller mekanisk rensing av ansiktet, samt gode effekter gir peeling og masker.

diett

Med hudens tendens til forskjellige utslett bør ikke spise store mengder stekt, fet, salt og røkt mat.

Det anbefales å fylle dietten med grønnsaker, frukt, bær og greener, samt drikke naturlig juice og mineralvann.

I dietten må være til stede sjøfisk, meieriprodukter og magert kjøtt. I tillegg må du gi opp dårlige vaner.

Subkutane indre ansiktspistuler: årsaker og behandling

Subkutane ansikts pimples forårsaker en person mye ubehag og ulempe i estetisk forstand. Men bekymring for dette bør ikke bare være ubehag, da slike formasjoner på huden anses å være en konsekvens av den eksisterende inflammatoriske prosessen i sebaceous kjertler mot bakgrunnen av purulente konsentrasjoner i det subkutane vev. Og slike forhold er gunstige for reproduksjon av bakterier.

Hovedårsakene og mekanismen til utdanning

Ikke bare hos unge mennesker er det et problem med subkutan akne i ansiktet, årsaken som ligger i den inflammatoriske prosessen. Nesten halvparten av hele voksenbefolkningen på planeten har en lignende lidelse. Den inflammatoriske prosessen skjer i sebaceous kanaler, som ligger i tykkelsen av huden. Det samme er forårsaket av en økning i nivået av mannlige kjønnshormoner i kroppen, og derfor er det en stor mengde sebumproduksjon, som i sin tur akkumulerer i utgangen av sebaceous kanaler, tiltrekker seg ulike bakterier som fôrer på dette fettet og forminerer intensivt.

Mot denne bakgrunnen begynner betennelse å utvikle seg. Hornete epitelskikt eller døde celler på overflaten av huden begynner å tette utgangen av talgkjertlene, og den flytende betennelsen i infeksjonen i de berørte områdene begynner å føre til dannelsen av rødlige, hardt berørte sel, som kalles subkutan akne.

I tillegg kan det være andre årsaker til dannelsen av smertefull akne i ansiktet:

 • Brudd på sebaceous kjertler.
 • Hormonal ubalanse som oppstår på grunn av overgangsalder, pubertet, laktasjon og graviditet, tar hormonelle prevensjonsmidler og medikamenter, forekomst av nevendokrine og karsykdommer.
 • Dermatologiske sykdommer.
 • Feil eller utilstrekkelig hudpleie.
 • Misbruk av peeling.
 • Forringet celleimmunitet.
 • Usunn mat med en stor mengde fettete, søte.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Tilstedeværelsen av subkutan tick.

Tegn og symptomer på utseende

Dannelsen av subkutane purulente pustler manifesteres i form av små, hvite eller rødlige faste vekst som stiger over overflaten av huden. Når de er modne, ser disse selene ut som et lyst rødt tuberkul, og klikker der det er sterk smerte. Størrelsen på slik rød subkutan akne kan være i diameter fra 1 millimeter til 1 centimeter eller mer.

Ganske ofte, med store purulente akkumuleringer begynner veksten av akne å øke. I det forsømte tilfellet gjør de store knutene huden bakket med en usunn rødaktig tinge. Disse svulmene er lokalisert oftest i områder som er mest utsatt for utvikling av inflammatoriske prosesser:

Subkutan rød akne kan i lang tid ikke danne purulente pustler, som ledsages av ubehagelig kløe og smerte under pressing.

Hvis hovedårsaken til dannelsen av subkutan pimple er en subkutan myte, vil lyse rød subkutan komprimering bli preget av flere spredning og ledsaget av alvorlig peeling av huden og kløe.

Suksessen med behandling av subkutan akne vil avhenge av riktig identifisering og eliminering av den underliggende årsaken til dannelsen av dem.

Hudvirkninger

Akne påvirker negativt hudens ytre tilstand, og legger til eiers mange komplekser i dette problemet. I tillegg kan feilaktig behandling forbli arr og blemmer.

Aldri må klemme akne! Dette kan føre til spredning av patogene bakterier og aknebeskadigelse av nye områder på kroppen, og noen ganger fører det til blodinfeksjon, som når du klemmer ut det purulente innholdet, går det direkte inn i blodkarene og sprer det gjennom hele kroppen.

Det er også verdt å merke seg at noen typer kosmetisk rensing av huden også er forbudt, siden prosedyren i seg selv er ekstrudering av akne.

Behandling av kviser på ansiktet

Måter å kvitte seg med indre akne på ansiktet, vil avhenge av omfanget av skade på huden. Hvis det er opptil 10 slike elementer på ansiktet, bør terapien være eksklusivt ekstern. I dette tilfellet er det nødvendig å bruke kosmetikk, hvis handlinger er rettet mot å redusere talg, slåss mikrober, samt eliminere hyperkeratose. Til slike kosmetiske produkter inkluderer matting og rensing tonics og geler.

Hvis du har akne, kan du bruke den eksterne gelen Differin. Eventuelle kosmetikk og medisiner bør velges av en kosmetolog og en hudlege.

For den gjennomsnittlige graden av hudlidelser med akne sykdom er preget av tilstedeværelsen av fra 10 til 40 elementer. Med denne utviklingsgraden av sykdommen er ekstern og intern behandling indikert. Ekstern behandling i dette tilfellet er å bruke de samme eksterne stoffene som i mild grad av sykdommen. Og for intern behandling, bør spesialisten velge individuelt hormonelle prevensjonsmidler, hvis handlinger er rettet mot å bekjempe akne i moderat eller moderat form. Det er verdt å merke seg at prevensjonsmiddelet kan redusere nivået av mannlige kjønnshormoner.

Inne i tillegg foreskrevet antibiotika, for eksempel doxycyklin, som må tas i tre måneder. Dette skyldes det faktum at prosessen med fornyelse av hudceller skjer en gang hver fjerde uke. Det bør være tre slike oppdateringer for at ansiktets hud skal bli glatt og rent.

I tredje fase av hudlesjoner i ansiktet er det mer enn 40 neoplasmer, mens nesten hele ansiktet er dusjet med hvit eller rød akne. I en slik situasjon bør behandlingen være mer alvorlig. Prescribed drug retinoic acid for oral administrering. Den eneste løsningen er Roaccutane. Med denne graden av hudskader er det ingen ekstern behandling. Legemidlet er i stand til å blokkere utgivelsen av fett- og sebaceous kjertler, mens du frarøver bakteriene av "mat" og forårsaker tørking av huden. Bruk av dette legemidlet bør foreskrives utelukkende av en kvalifisert tekniker. Bare i dette tilfellet kan du stole på et effektivt resultat.

Metoder for behandling og eliminering av konsekvenser

Det er også andre metoder for behandling og eliminering av kviser i ansiktet. Slike behandlingsmetoder inkluderer følgende:

 • Microdermabrasion. Denne metoden fjerner godt døde lag av epitelet, forbedrer blodsirkulasjonen, samt forbedrer prosessene for regenerering og gjenoppretting.
 • Syr peeling. Metoden renser huden fra døde hudceller, øker integritets elastisitet, beskylder vevregenerering.
 • Laser polering. Ved hjelp av en laserstråle blir huden renset av døde celler, og prosedyren forbedrer metabolismen og øker celleutvinningen.
 • Apparater fysioterapi metoder for behandling av subkutan akne.
 • Lysbehandling. Vel akselererer celleregenerasjonsprosesser.
 • Ozonbehandling. Eliminerer betennelse og hevelse, eliminerer patogener, reduserer smerte, stimulerer produksjonen av elastin og kollagenfibrer med oksygen.
 • Elos terapi. Denne metoden påvirker de betent områder i huden med pulser av blått lys.
 • Mesotherapy. Eliminerer betennelse og regenererer huden.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Hjemmet metoder for behandling av subkutan akne på ansiktet er relevante for milde lesjoner.

Under rensingsprosedyren kan dampbad gjøres på grunnlag av avkok eller infusjon av celandine, kamille, mynte, calendula, salvie. Det er også nyttig å bruke slike decoctions av urter til daglig vask eller å bruke som lotioner, tørke ansiktet flere ganger om dagen.

For å forberede infusjonen, må du ta en spiseskje råvarer, hell 200 ml kokende vann over gresset, la det brygge i en halv time, avløp.

For å fremstille et avkok, er alle de samme som for infusjon, bare brygget urt i tillegg koke over lav varme i 5 minutter, deretter avkjølt og filtrert.

Tea tree olje anses å være ganske sterkt naturlig antibiotika. Det er oppdaget på den dannede akne flere ganger om dagen.

Jod kan brukes til individuelle enkelte akne flekker. Dette gjøres pent og raskt. For bruk er det best å bruke en bomullspinne. Det må tas forsiktighet her, ellers kan det oppstå en brenning.

Ichthyol salve er i stand til å trekke ut purulent ekssudat til utsiden, for hvilke pimples smøres punktvis.

Syntomycin emulsjon sammen med varmt kokt vann i like store mengder vil tjene som en god tonic som øker helingsprosessen. Det er nødvendig å tørke ansiktet med en slik tonic 2 ganger om dagen.

Tar såpe har en utmerket antibakteriell effekt, det bør brukes i stedet for kosmetiske rensemidler.

For å akselerere frigjøring av pus fra akne, anbefales det å bruke aloe. For å gjøre dette, er et nytt blad av planten kuttet i halv og påført svulsten om natten. Etter 2 dager kommer all pus ut.

Med mild hudlindring anbefales akne til å smøre tinkturen på calendula på alkohol, som selges i apotek.

Det lindrer betennelse i aspirin ganske bra, og det forbedrer også hudtilstanden. For å gjøre dette, er det nødvendig å smøre punktet neoplasmer med en blanding av aspirin og vann to ganger i uken. Etter det er blandingen ikke nødvendig å skylle.

Hjelper med å redusere smerte og betennelse avkok av birke knopper. For å forberede buljongen må du ta 10 g birkeknopper, bryg dem i 250 ml kokt vann, legg på brannen, og etter 5 minutter, fjern og pakk godt inn. La stå i 3 timer, deretter belastning. Denne avkok brukes hver dag. Du kan også lage lotioner på de betente områdene 3 ganger om dagen.

Forebyggende tiltak

For å fremskynde prosessen med terapi, samt hindre dannelsen av akne, må vi nødvendigvis vedta en sunn livsstil, spise en balansert og riktig eliminere alle dårlige vaner, mosjon og turer i frisk luft.

For rengjøring periodisk anbefales det å bruke urte infusjoner basert på calendula, kamille, celandine. Slike infusjoner taler også opp huden.

Ved å følge disse enkle regler for forebygging, er det mulig å forhindre dannelse av akne i ansiktet og andre deler av kroppen.

I intet tilfelle er det umulig hjemme å kjempe uavhengig og prøve å fjerne små eller dype aknepasienter. Alle medisiner og medisiner bør utpeke og plukke opp kun en kvalifisert tekniker. Ved bruk av folkebehandlingsmetoder er det også obligatorisk å konsultere en hudlege.

Flere Artikler Om Typer Acne