Nesten hver person, selv de som ikke lider av hudproblemer, vet hvilke svarte prikker. Noen til og med lykkes ganske godt med dem: Komedoner av den åpne typen i form av en fettig mørk stang blir enkelt fjernet med mekaniske midler. Men hvordan å håndtere en annen slags comedos få vet. Hvis du prøver å klemme ut en lukket type komedoner, kommer de ikke til overflaten av huden, men vil bli betent, noen ganger danner store kviser av rød farge med et hvitt tips.

I folket kalles denne typen utslett prosyanki, fordi de visuelt ser ut som korn av hirse. Dermatologer kaller dem milia.

Hva forårsaker deres utseende på den tilsynelatende rene huden i ansiktet? Lukkede comedoner dannes på grunn av akkumulering av overskytende sekresjoner i talgkjertlene. Derfra kan de ikke trenge inn i porene, og det er derfor små knuter av hvitaktig farge dannes under et tynt lag av hud.

Det er ikke sikkert sikkert hva som forårsaker deres utseende, men en av de viktigste faktorene i utseendet er fet eller tørr hud og feil omsorg for det, samt kosmetikk, noe som fører til komedones utseende.

Så hva slags kosmetiske og terapeutiske produkter passer best for hud utsatt for utseendet til milium.

Hvordan eliminere prosyanka?

Den viktigste betingelsen for ren hud er riktig daglig rengjøring ved hjelp av spesialprodukter. Prosedyren kan utføres med skum to ganger om dagen. Produktet påføres med masserende bevegelser på våt hud til små bobler dannes, og deretter vaskes den av med en svamp. Skum fjerner godt døde celler, fett og smuss.

For å holde huden ren og sunn må du vaske av sminke hver kveld. Hvis du forlater det i ansiktet, vil porene bli tilstoppet, den naturlige utskillelsen av hudsekretjoner vil bli forstyrret, noe som til slutt vil føre til akne eller komedoner.

Til daglig bruk, anbefaler eksperter Diffren eller Skinoren, siden disse stoffene anses som de beste i sin klasse når de arbeider med lukkede komedoner. Hovedkjernen i behandlingen av frøplanter er tynning og oppløsning av huden, som forhindrer sekresjonen til å gå ut.

 • Skinoren inneholder azelainsyre, noe som senker veksten av epitelceller, deres nekrose og keratinisering.
 • Differin fungerer på en lignende måte, men i tillegg fjerner den forsiktig de øvre lagene i huden og fremmer lysis.

Forvent ikke øyeblikkelig effekt ved bruk av disse legemidlene. Først etter tre måneder med kontinuerlig bruk av disse midlene, begynner huden å tynne, porer åpne, og hvite stikkontakter går ut.

For å opprettholde huden på en vakker måte, bør du peeling med fruktsyrer (BHA og ANA) ukentlig og bruk en skrubbe. Det bør huskes at det ikke er strengt anbefalt å utføre peeling med skrubbe og peeling på samme dag. Dette kan forårsake hudirritasjon.

Masker med leire og badagay viste seg også å være gode i å kjempe milia. Disse kosmetikkene skal brukes en gang i uka, dersom ytterligere peeling eller skrubbe brukes sammen med dem, og fire ganger hvis det ikke utøves noen ytterligere effekter på huden.

En radikal måte å eliminere mødrene på

Ikke alle er i stand til å vente så lenge for å kvitte seg med disse ubehagelige utslettene fra ansiktet hans. Derfor er det mange som er interessert i spørsmålet: "Hvordan fjerne lukkede komedoner på kort tid?" Den sikreste måten er å besøke en skjønnhetspleie. Det vil fjerne plantene ved å punktere kutikula.

Men ikke alle liker turer til skjønnhetssalonger. Hvorfor bruke penger hvis du kan utføre enkle manipulasjoner og hjemme.

Mekanisk rensing av huden fra gresset

Ansiktsrensingsprosedyren er enkel, men du bør nøye observere instrumentets sterilitet og overvåke rensligheten av rommet og hendene.

Hudrensing innebærer følgende trinn:

 1. Rengjør ansiktet med en spesiell gel for vasking;
 2. Dampe huden over en varm avkok av plantain, calendula eller kamille urter. Disse plantene har anti-inflammatorisk effekt, noe som reduserer sannsynligheten for irritasjon og nye lesjoner på epitelet;
 3. Håndvask, behandling med alkohol;
 4. Desinfeksjon av en tynn nål. For å gjøre dette, er det nødvendig å tenne over ilden og tørke av med alkohol;
 5. Forsiktig pierce kutikula med en nål. Nålen skal holdes parallelt med huden;
 6. Det er nødvendig å klemme hirten forsiktig sammen med skallet til det ser ut til at det kommer blod i blodet;
 7. Brenn sår med alkohol;

Mekanisk rensing bidrar til å kvitte seg med enkelt hudutslett. Hvis det er et stort antall melgress på ansiktet, bør andre metoder brukes til å fjerne dem.

Det bør huskes at hvis en infeksjon oppstår i et av stadier av fjerning av gresset, vil den lille komedien bli betent og bli en koker eller purulent ål som vil etterlate et arr eller lapp på huden.

Hvis du ikke er trygg på dine evner, er det bedre å kontakte en spesialist som renser ansiktet raskt og nøyaktig.

Masker fra komedoner

Beauticians anbefaler å bruke hjemme masker av gulrøtter, courgetter og agurker. Grønnsaker skal hakkes på en fin rist, og i den resulterende slurryen legger du til sitronsaft eller vegetabilsk olje.

Påfør disse masker i fjorten minutter på den tidligere vasket huden, etter en gang vaske av med varmt vann.

Hudpleie bør være daglig. Hvis du hopper over prosedyren, oppnås ikke ønsket effekt.

Slik fjerner du store utslett

I en situasjon der ansiktet er rikt dekket med komedoner, er det best å bruke en prosedyre som langsom peeling. Det finnes en rekke måter: ved hjelp av salicylsyre eller kvikksølvsalve, så vel som bodyagi.

 • Det anbefales å stoppe valget ditt på badaga, siden det nesten ikke forårsaker allergiske reaksjoner.
 • Prosedyren med langsom peeling er ikke vanskelig å utføre hjemme. Dette vil kreve: to kopper, servietter, ikke-bomullspinner, en skuff.
 • Før prosedyren fjernes håret under et tøfler, og nakken er innpakket med gasbind, og skuldrene er dekket med en negligee.
 • Ansiktet er grundig dampet. Denne prosedyren vil hjelpe porene åpne opp.
 • Etter damping behandles ansiktet med såpevann.
 • Da må du lage en maske. Dette vil kreve 3% hydrogenperoksid, som helles i en beholder med badyagipulver. Resultatet skal være skumrende våt. Deretter helles i en annen beholder hydrogenperoksid i mengden av to skjeer.
 • Påfør på de berørte områdene av hudgruel.
 • La den være helt tørr til den blir gråaktig.
 • Da er masken fuktet med peroksid fra den andre tanken. Slike manipulasjoner bør gjentas flere ganger i nitten minutter. Huden vil føle seg brennende og prikkende. Ikke bekymre deg. Dette antyder at peeling prosessen foregår i ønsket modus.
 • Etter prosedyren blir ansiktet rødt. For å fjerne betennelsen må du pulverisere huden med talkumpulver. Det er forbudt å sole seg og bruke krem ​​til full gjenoppretting av hudfargen.

Hvorfor for mange cindol acne er en ekte frelse?

Hovedårsakene til utseendet og behandlingen av akne i ryggen er funnet i denne artikkelen.

Kontraindikasjoner for bruk av badyagi

Du kan ikke bruke denne prosedyren til kvinner som noen gang har hatt dermatitt, eksem eller herpes.

Hvis, etter peeling, bobler dannes på huden, behandle dem umiddelbart med hvitt streptocidpulver. I fremtiden kan ikke peelingprosedyren brukes.

I alle andre tilfeller er denne metoden det beste verktøyet i kampen mot frøplanter.

Hvordan glemmer jeg prosyanka en gang for alle?

Hovedbetingelsen er å unngå blokkering av talgkjertlene. Dette er bare mulig hvis en person begrenser forbruket av stekt, fet, søt og melaktig mat, vil spise mer svart brød, magert kjøtt, frukt, grønnsaker og meieriprodukter.

Utvilsomt kan enhver skjønnhetspleie lett fjerne acne, men er det verdt det å løpe ansiktet så mye? Det er lettere å gjøre forebygging. For eksempel kan en maske laget av hvit paraffin forbedre arbeidet med svette- og sebaceous kjertler, myke sebaceous plugger, fjerne små rynker og single acne, fjern puffiness.

Hvis huden din er utsatt for akne og akne, må du hele tiden ta vare på den: Rengjør, beskytt deg mot skadelige påvirkninger, desinfiser, fuktighetsbevis. Bare på denne måten kan du forhindre utseendet av utslett. Med riktig pleie vil huden glede deg med sin perfekte, jevne tone, fløyete og sunn utstråling.

Fjerning av komedoner

Hvorfor oppstår hudproblemer?

Face comedones er en blodpropp som har tilstoppet porene. Dette problemet er typisk ikke bare for tenåringer: folk i alle aldre med forskjellige hudtyper er utsatt for utslett.

Typer komedoner

Dermatologer skiller flere typer komedoner:

 • Åpne komedoner
  Denne typen utslett er bedre kjent som svarte flekker. Deres farge forklares ganske enkelt: Samspillet mellom luft og stoffer i porene, oksidasjonen av sistnevnte oppstår, noe som medfører en mørk farge.
 • Lukkede komedoner
  Utslett som består av cystiske lesjoner, sebum, bakterier og kåt vekter ser ut som lukkede hvite kviser. De øker som talgkjertler reproduserer talg.

årsaker

Du kan ikke nevne en ting som en årsak til utseendet av vorter i ansiktet - leger sier at for fremveksten av slike akne trenger du et trykk, en provokasjon. En slik provokasjon kan være flere faktorer:

 1. Genetisk funksjon. Leger og vanlige mennesker har lenge notert at tilstanden på huden i ansiktet er arvelig. Hvis mor eller pappa har kondylom, er sannsynligheten for å utvikle denne sykdommen hos barna 97%.
 2. Forstyrrelse i kroppens hormonbalanse. Det er derfor oftest åpne / lukkede komedoner på ansiktets hud i ungdomsårene, hos kvinner i overgangsalderen, før menstruasjon.
 3. medisiner. Det handler bare om langvarig bruk av medisiner - mot bakgrunnen av en så aggressiv effekt på kroppen utvikler brudd på kroppens sekretoriske funksjon.
 4. Feil hudpleie - For eksempel feil valg av kosmetikk, overdreven bruk av dekorative kosmetikk, mangel på ansiktshudrensingsprosedyrer.
 5. Diettforstyrrelser. Hvis en person har en stor mengde karbohydrater og fett i menyen, er det praktisk talt ingen grønnsaker og frukt, så er dette en direkte måte å danne en kombinasjon både lukket og åpen.
 6. Noen sykdommer i sentrale og / eller perifere nervesystemet, hyppig stress, tilbakefall depresjon.

I tillegg kan komedoner oppstå hvis en person bor i en region med ugunstig økologi - et høyt innhold av karbonoksider i luften, vil metallsalter nødvendigvis føre til utseendet til den beskrevne tilstanden.

Diameteren av formasjonen er liten - 1-2 mm, fargen er lys, den ses best når huden strekkes. I motsetning til den åpne komedonen er den svarte fargen på korken fraværende, siden innholdet i papulene ikke oksyderes her.

På bildet - en lukket komedie

For å komme i gang er å forstå hva comedones er. Disse er vanlige tilstoppede porene der skitt eller kosmetikk har falt.

I slike porer akkumulerer talg, danner trafikkork. Hvis porene lukker stratum corneum, blir lukkede komedoner dannet, som ser ut som små hvite kviser uten betennelse, men hvis porene forblir åpne, dannes svarte prikker på huden.

Årsakene til utseendet av komedoner på huden er faktisk ganske mye. Disse bør omfatte:

 • negativ miljøpåvirkning;
 • feil hudrensing;
 • bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet, som i prosessen med applikasjonen tetter porene;
 • overdreven produksjon av talg;
 • tørr hud

Også, årsakene til fremveksten av comedones anses å være et brudd på kroppens hormonelle bakgrunn, samt funksjonsfeil i mage-tarmkanalen. Det er bare en spesialist dermatolog som virkelig kan bestemme årsaken, og til og med forstår om det er en komedo eller en annen type utslett.

Det er han som du må søke for å finne riktig behandling for huden din.

klassifisering

I medisin er det flere typer comedo, de utvikler seg gradvis og tjener som en videreføring av hverandre. Generelt kaller legene komedoner cyster - de dannes etter samme prinsipp som vanlige cyster på indre organer. Mekanismen for utvikling av sykdommen under vurdering er alltid den samme: alt begynner med dannelsen av microcomedo, slutter med en åpen eller lukket form. Nærmere bestemt er typene og mekanismen for utvikling av komedo vist i figuren:

På hodet er komedoner vanligvis lokalisert på pannen, i ørene eller på nesen; klassifisert i åpen (svart) og lukket (hvit).

Komedoner kan være av to typer: lukket og åpent. Lukkede er interne komedoner, de kan kun legges merke til ved å strekke huden.

De har en hvitaktig farge. Dette er hemmeligheten til sebaceous kjertel, akkumulert under epidermis.

Med en stor del av denne hemmeligheten blir det omkringliggende vevet komprimert, slik at komedoner blir betent og blir til akne, noe som er ganske vanskelig å kvitte seg med.

Den inflammatoriske prosessen kan utvikle seg veldig raskt, særlig i de tilfeller når en person prøver å presse ut en utdannelse på egen hånd, smittes.

Åpne komedoner er velkjente sorte prikker, pore blokkering forekommer i de nedre lagene av epidermis. De kan lett fjernes hjemme eller i hytta, mens det ikke er betennelse.

For en nøyaktig diagnose er det tilrådelig å kontakte en hudlege eller en kosmetolog. Etter en ekstern undersøkelse foreskrives rensing av ansiktet og nødvendig behandling.

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner komedoner på ansiktets hud, er det nødvendig å finne ut årsaken til utseendet. Oftest lider folk med fet hud av dem, og siden hormonelle systemet regulerer prosessen med sebumsekresjon, kan eventuelle feil i arbeidet føre til forverring av epidermis.

Hormonforstyrrelser forekommer hos ungdom og hos kvinner under graviditet, fødsel og overgangsalder. Ofte er dette problemet arvet fra foreldre til barn.

Diagnose og behandling av komedoner

Diagnosen er laget på grunnlag av en visuell inspeksjon og intervju med pasienter. Nesten alltid er det forbundet sykdommer i mage-tarmkanalen og endokrine sykdommer. Derfor anbefales konsultasjon med en gastroenterolog og endokrinolog for pasienter med komedoner.

Behandling av komedoner bør være omfattende. Det er nødvendig å utføre terapi, og i tilfelle umulighet - korreksjon av den underliggende sykdommen. Kosmetiske prosedyrer for å normalisere produksjonen av fett og desquamation av døde celler bidrar til å helbrede huden og returnere den til en normal tilstand. Det er nødvendig å være mer oppmerksom på personlig hygiene, vask med vaskemidler ikke mer enn 2 ganger om dagen, for å berøre ansiktets hud med hendene så lite som mulig og ikke la håret falle på ansiktet ditt.

Peeling med fruktsyrer og microdermabrasion fjerner det øverste laget av døde celler. Etter det anbefales det å sette på ansiktet av kosmetiske legemidler som har anticomedogene egenskaper.

Inflamede områder gnides med salicyloppløsning og antibakterielle geler påføres. Mottak av vitaminkomplekser og overholdelse av hypoallergen diett med unntak av fettstoffer og søte matvarer.

Når man slutter seg til en sekundær infeksjon, er antibakterielle stoffer angitt.

Behandling på kontoret til en skjønnhetspleie

Hvordan bli kvitt komedoner på ansiktet med medisiner? Etter å ha oppdaget årsaken og avgjøre alvorlighetsgraden av defekten, vil legen foreskrive den nødvendige behandlingen. Hvis komedoner har dukket opp, er det bedre å betro behandlingen til en spesialist - en hudlege.

Det kommer ned til bruk av aktuelle medisiner. Ichthyol salve kan brukes til dette problemet, det smøres med problemhud før du går i seng.

Mangelen på dette middelet er en ubehagelig lukt. Vel hjelp til å kvitte seg med ubehagelige utslett Retinoic, Sulfuric and Zinc salve.

På apoteket kan du kjøpe et annet middel for comedones - bodyaga. Dette pulveret, tilberedt på basis av alger, fortynnes med kokt vann til tykk krem. Det ferdige middelet er prikket på hver utslett i ca. 15 minutter. Deretter må du vaske med varmt vann.

Salisylsyre og melkesyre er godt rengjort og har desinfiserende egenskaper. Verktøyet blandes med kokt vann i forholdet 1: 1. En bomullspinne er fuktet i den ferdige blandingen og påføres alternativt på pannen, nasolabiale folder og hake.

I særlig alvorlige tilfeller foreskriver legen behandling av komedoner med antibiotika, særlig under inflammatoriske prosesser. Tetracyklin tabletter eller tetracyklin salve til ekstern bruk kan anbefales.

Doseringen av legemidler og behandlingsforløpet er kun foreskrevet av en lege, og du bør ikke bruke dem selv. Å plukke opp feil stoffet, kan skade vevets tilstand betydelig.

I nærvær av komedoner er det svært viktig å velge kosmetikk for hudpleie, for eksempel, lotioner eller kremer. Eteriske oljer, som te-tre, har gode antiinflammatoriske egenskaper. Det "skyver" komedoner fra huden.

Vel hjelp til å behandle komedones masker, tilberedt hjemme. Denne metoden for å rense huden er ganske lang og ikke så effektiv som salongprosedyrer, men masker er laget av naturlige produkter og vil ikke skade huden.

Før du bruker en populær oppskrift, anbefales det å konsultere en lege for å unngå komplikasjoner.

For å forberede proteinmasken piskes egghvite med 15 g sukker, forkjøles til mel. Sitron maske består av pisket hvit og 20 ml aloe juice og sitronsaft.

For å lage en brusmask blander du natron og salt (5 g hver) med vann til en kremaktig tilstand. Blander 5 g soda med 15 g malt havregryn og 10 g vann, vi får en havremask.

En hvilken som helst masker påføres et forrenset ansikt i ca. 20 minutter. Deretter vaskes det av med varmt vann og smøres med fuktighetskrem. Prosedyren skal utføres ikke mer enn 1 gang i uken.

Slike masker, hvis de brukes i lang tid, vil gradvis oppløse komonesene og bringe dem utenfor. Samtidig vil det ikke vises nye utslett, t / k-masker vil tilpasse talgkjertlene og vil ikke tillate at sebaceous kanaler blir tilstoppet igjen.

Det er mange måter å behandle komedoner på, men den mest radikale og merkbare effekten tilhører med rette de kosmetologiske prosedyrene som de fleste skjønnhetssalonger og private kontorer tilbyr.

Spesialisten vil kunne tilby deg flere teknikker som vil lindre hudproblemer. Men det er viktig å forstå at det er nødvendig å kjempe ikke bare med synlige manifestasjoner, men også med årsaken til sykdommen.

Derfor er det mye bedre å starte behandling med et besøk hos en hudlege: Bare en lege kan ta de nødvendige testene og forklare hvordan du kan bli kvitt subkutane komoner spesielt i ditt tilfelle.

Typer av rengjøring i hytta

Mange jenter tar feilaktig ut at rengjøring av ansiktet ikke er en komplisert prosedyre, og derfor forsøker de å holde den hjemme. Men det er viktig å forstå at i dette tilfellet er det stor sannsynlighet for å forverre situasjonen. Salongrensninger er av flere typer:

 • mekanisk
  I dette tilfellet behandler kosmetologen alle problemområder og fjerner akne og svarte flekker.
 • utstyrsrom
  Ansiktsrensing utføres på en kosmetologs kontor ved hjelp av spesialutstyr. Det er flere alternativer for hvordan å bli kvitt subkutane komoneser i ansiktet ved å benytte denne teknikken.
 • Brashing
  Prosedyren er også kjent som "børste peeling". I dette tilfellet renser skjønnhetspleieren det øvre laget av epitelet ved hjelp av en anordning med børstedyser. Dette gjør at du kan kvitte seg med døde celler og forbedre blodsirkulasjonen. Denne rengjøringen er kun egnet i tilfeller der situasjonen er "ikke i drift".
 • Ultralyd rengjøring
  For å oppnå en positiv effekt bruker spesialisten de nyttige egenskapene til ultralyd. Denne prosedyren gir et mykere resultat enn mekanisk rengjøring, og er derfor egnet både som et forebyggende tiltak og for å håndtere svarte flekker. Men fjerningen av åpne komedoner, ultralyd er ikke på styrkene.
 • Støvsuging
  Denne teknikken er ideell for fadingeiere, samt fet hud med forskjellige utslett (svarte flekker, akne). I dette tilfellet bruker skjønnhetseksperten et vakuumrør for å rense preåpnede porer. Prosedyren er smertefri (som er typisk for manuell rengjøring) og etterlater ingen spor (rødhet som er karakteristisk for mekanisk rengjøring).
 • galvanization
  Denne teknikken er også kjent som disincrustation. Prosedyren fremmer dyp rensing av ansiktet. Ved hjelp av et spesielt apparat virker kosmetologen på huden gjennom en lavfrekvent strøm. Denne prosedyren bidrar til å bli kvitt komedoner både på pannen og på andre deler av ansiktet.

Frukt syre peeling

Mange besøkende til skjønnhetssalonger foretrekker å håndtere hudfeil ved hjelp av fruktskalering. Denne prosedyren lar deg fjerne keratiniserte hudlag.

For dette bruker eksperter melkesyre, vinsyre, glykolsyre, malinsyre eller sitronsyre (bruken av hver syre er en egen type peeling). En økt fruktskalering er ikke nok til å oppnå et merkbart resultat.

For å fjerne comedoner på pannen, nesen og haken, må du fullføre et kurs (fra 7 til 11 økter).

I tillegg har prosedyren flere kontraindikasjoner:

 • Fersk brunfarge.
 • Skade på hudintegumentet (på behandlingsstedene).
 • Allergi mot komponenter.
 • Den varme sesongen (eller fra å gå på solfylte dager må bli midlertidig forlatt).

Hvis metoden er kontraindisert for deg, vil skjønnhetspleiet tilby deg andre, men ikke mindre effektive, peelings-alternativer: mandel, salicylsyre, pyruvic, retinoic.

Kosmetikk er ganske dyrt, men fordi mange jenter prøver å lære å bli kvitt komedoner hjemme. Slike kosmetikk er ikke bare tilgjengelig, men også mer nyttig for huden generelt.

Hjemmelagde masker

For matlaging trenger du en rå protein spiseskje sukker. Komponentene må blandes slik at sukkeret er helt oppløst.

Halvparten av produktet påføres huden og venter på at den skal tørke helt. Videre, uten å vaske av strukturen, sett den andre delen av en maske.

Påfør det på en spesiell måte, patting med palmer og fingertupper. Denne applikasjonsmetoden er obligatorisk: mellom fingrene og huden vises klissete masse, som trekker sebum ut.

Når hendene slutter å stikke, skyll av med kaldt vann og legg krem ​​på ansiktet.

Skrubb av de "improviserte" produktene

Svarte prikker er enkle å skjule med kosmetikk, og derfor lukkes komedoner mye mer ubehag. Dermatologer vet hvordan å bli kvitt komedoner som regelmessig vises på ansiktet.

De anbefaler kombinere behandling foreskrevet av lege og butikk / hjemme scrubs. Home scrub kan utarbeides fra konvensjonelle improviserte midler, og ikke bruke penger på å kjøpe dyre kosmetikk.

Et godt resultat gir en blanding av kaffekake og rømme i forholdet 1: 1. Denne skrubbe forsiktig og forsiktig renser porene i huden og vaskes lett av.

Du kan utføre denne prosedyren flere ganger i uken: Det vil gjøre selv om huden din er øm og sensitiv.

Utmerket resultat gir skrubbemaske fra komedoner av havsalt (2 ss), olivenolje (1 ss) og flytende honning (1 ss). Blanding av alle ingrediensene, blandingen påføres huden i en sirkulær rubbing bevegelser. Etter 3-4 minutter vasker du ansiktet med varmt vann.

Til tross for utviklingen av kosmetologi, er darsonval for ansiktet fortsatt på bølgen av popularitet på grunn av dets kvaliteter. Hvilke slags ansiktsmasker kan bli laget hjemme? Vi revitaliserer huden og gjør den myk og silkeaktig. Oppskrifter her.

av narkotika

Løsning for komones bør være sammensatt av visse stoffer. De har en gunstig effekt på den berørte huden, rengjør porene og fjerner urenheter.

Blant disse komponentene er det:

 • sink;
 • salicylsyre;
 • Amonium Lactat;
 • retinol;
 • svovel;
 • essensielle oljer.

Sammensetninger med tilsetning av disse stoffene renser huden og eliminerer inflammatorisk prosess.

Du kan rense huden ved hjelp av lotion Sethil, som er laget for problemhud.

Beauticians anbefaler å rense huden med spesielle lotioner:

Spesielt for huden komplisert av komedoner, er midler opprettet for å fjerne utslett. Blant dem er:

 • Ren linje (Garnier);
 • Ren sone (L'Oreal);
 • Synlig Clear (Newtrojine);
 • Normaderm (Vichy).

Salisylsyre

Salisylsyre brukes i kampen mot komedoner. Den presenteres i form av løsninger av forskjellige konsentrasjoner. Maksimum (10%) for hudbehandling er ikke brukt.

Under vanlig bruk oppløses proppene og porene rengjøres. Betyr også:

 • tørker komedoner;
 • desinfiserer sår;
 • normaliserer fet hud.

Hvis utslett er spredt over hele ansiktet, brukes stoffet som en lotion. Enkle utbrudd behandles punktvis.

Når du bruker salicylsyre, er ikke den beste måten å forhindre peeling av huden på andre måter. Ellers kan det oppstå flere hudproblemer.

Salisylsyre tørker ikke bare komones, men desinfiserer også vev

Baziron

Blant medisinene antiseptisk virkning skille Baziron. Dens sammensetning inneholder benzoylperoksid.

Legemidlet normaliserer talgproduksjonen. Hans keratolytiske effekt er spesielt verdsatt.

Påfør sammensetningen to ganger om dagen på den berørte tørre og rensede huden. Når du først bruker det, er det bedre å prikkede hver komedie. Behandlingen utføres i minst 4 uker. Dermatologer anbefaler å bruke verktøyet i omtrent to måneder.

Baziron har en antiseptisk effekt og eliminerer utslett ved langvarig bruk.

Zinerit

Antibakteriell effekt er medisin Zener. Den inneholder antibiotika erytromycin og sinkacetat, som eliminerer inflammatorisk prosess.

Fra løsningsmidlet og pulveret som er tilgjengelig i settet, må du tilberede kremet. Ved bruk av applikatoren påføres den på den berørte huden.

Det er mulig å kurere komones i to uker. Legemidlet glatter huden og eliminerer inflammatorisk prosess. Hvis du fortsetter å bruke Zener, så bli kvitt utslett, kan du normalisere fet hud.

Ichthyol salve

I motsetning til andre måter oppløses ikke Ithiol salve opp komedoner. Handlingen er rettet mot å forlate innholdet i utdanningen utenfor.

Derfor brukes sammensetningen ved sengetid. Salve skal brukes på hvert utslett.

På toppen av de berørte områdene er tapet. Om morgenen blir bandasjen fjernet, og under den finner du purulent innhold og et sår fra en burst comedo.

Legemidlet har ikke bare "klemme", men også anti-inflammatorisk virkning. Derfor kan selv etter eliminering av pus fortsette å smøre utslettsmidlet.

Tar såpe

Naturlig såpe til vask er tjære såpe. Den er laget på basis av bjørk tjære.

Hvis du utfører hygieniske prosedyrer med hele tiden, kan du merke seg forbedringen av huden. Sebaceous plugger og kviser forsvinner, og porene er betydelig innsnevret.

Personer med tørr hud kan ikke bruke det mer enn to ganger i uken. Eiere av fettypen kan bruke såpe hver dag. For folk med normal hud er fire vasker per uke nok.

For vask kan du bruke tjære såpe med rensende egenskaper.

Badyaga

Legemidlet Badyaga består av tørkede alger. De gir også en bestemt lukt og en nyanse for å bety.

Det er nødvendig å bruke struktur som en maske med et tynt lag i 20 minutter. På slutten av prosedyren, er det nødvendig å ikke vaske umiddelbart, men å tørke ansiktet med en bomullspute.

Etter bruk av verktøyet må du eliminere solens nærvær. Det er også verdt å huske at økt peeling anses å være en variant av normen.

Eteriske oljer

Eteriske oljer er ofte foreskrevet mot komedoner. Avhengig av ønsket resultat velges en bestemt sammensetning.

Sitronolje har en antibakteriell effekt. Det kan påføres på tidligere dampet hud. Etter bruk er det mulig å merke seg en reduksjon i fettinnhold, pore rensing og eliminering av inflammatorisk prosess.

Tremmeolje er mye brukt til å behandle akne. Det lindrer huden. Lignende egenskaper har ekstraktet av lavendel. Du kan også bruke bergamot, grapefruktoljer.

Holy Land Lotion

Holi Land Lotion har ingen alkohol i sammensetningen. Det sikre produktet myker og oppløser komedoner. Som et resultat er prosedyren for rensing av huden mye lettere. Etter bruk er huden jevnet og glatt.

Sammensetningen av lotionen inkluderer:

Profesjonell behandling av komedoner i ansiktet kan fås ved å søke hjelp fra en hudlege. Først vil det bidra til å forstå årsakene til utdanningen sin. For det andre, bestemme alvorlighetsgraden av huddefekten. For det tredje vil han skrive ut et resept, ifølge hvilket komedoner allerede kan behandles fryktløst under streng tilsyn av en lege. Hvilke stoffer ordineres vanligvis i slike tilfeller?

 1. Ichthyol salve, som er nok til å smøre comedones før sengetid, regnes som den mest effektive. Den eneste ulempen er en ubehagelig lukt.
 2. I åpen tilgang til apoteket for salg badyaga - pulver laget av alger. Dette stoffet fortynnes med kokt vann i slike proporsjoner at det oppnås en kremaktig konsistens. Den må da påføres prikkede på komedoner i 10-15 minutter.
 3. Det hjelper godt fra comedones melkesyre, som er en fargeløs (noen ganger gulaktig) væske med svak lukt. Den skal blandes i like mengder med kokt vann, fuktet bomullsputer i den resulterende løsningen og påføres komedoner.
 4. Salisylsyre brukes også på samme måte, som fungerer som et utmerket rensings- og desinfiseringsmiddel.
 5. Retinoic salve hjelper mange i kampen mot hvite og svarte flekker på ansiktet.
 6. Effektiv behandling av lukkede komedoer på ansiktet er laget med svovel- og sinksalver.
 7. Sjelden, men fortsatt er antibiotika foreskrevet for komedoner hvis de er betent. Og det kan være narkotika til ekstern bruk (tetracyklin salve) og for intern bruk (tetracyklin tabletter). Slike behandlinger skal bare utelukkes av en lege.
 8. Du kan også anbefale slike stoffer til comedones som Skinoren, Differin og kinesiske patcher for nesen.

Eventuelle rusmidler for komedoner, til tross for universell tilgjengelighet, bør kun brukes som foreskrevet av lege etter passende undersøkelse. Ellers kan du bare skade din egen hud, plukke opp feil stoff eller feilaktig bestemme doseringen.

Ekspertrådgivning i dette tilfellet er bare nødvendig. Det bør ikke glemmes at det er mange aggressive stoffer i medisiner som kan forårsake bivirkninger (uttørking av epidermis, hyperemi, desquamation, etc.).

Men kosmetikk er mye mer forsiktig å behandle huden fra komedoner.

Utdanningsprogram. Grunnlaget for retinoisk salve, som ofte foreskrives ved behandling av komedoner, er retinoider. Dette er medisinske substanser hvis aktive ingredienser er vitamin A. De har en tørkeeffekt, forårsaker avskalling av huden og fører til en reduksjon i sebumsekresjon.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Folkemidlene

Bli kvitt comedones hjemme, kan du ved hjelp av folkemessige rettsmidler. Oppskrifter inkluderer bruk av naturlige ingredienser på hånden som forsiktig påvirker huden.

 • For å utføre en rismaske må du suge kornet (50 g) i et glass vann over natten. I morgen blir sammensetningen strukket med en gaffel. Masken skal påføres med et tykt lag på hele ansiktet.
 • Betraktet som nyttig er en maske med tomatsaft, en spiseskje havremel og eggeplomme, revet. Sammensetningen legges på problemområdet i en halv time.
 • Områder med komedoner kan smøres med kefir. Hold den i nød i 20 minutter.
 • Om morgenen kan du tørke huden med lotion sitronsaft (1 del) og vann (3 deler).
 • Effektiv er skrubbingen, som består av salt og brus. På en teskje av komponentene fortynnes med vann. Gni huden ikke trenger. Etter påføring av produktet blir det igjen i ansiktet i 10 minutter.
 • Masken på et egg slått med et glass sukker, to ts sitronjuice og aloe vera vil bidra til å takle utslett. Hold sammensetningen i 15 minutter.

Behandlingen av comedoner i første fase gir et positivt resultat. Jo mer forsømt tilstanden til huden, jo vanskeligere er det å takle utslett.

Nøye omsorg for syk hud, comedone kosmetikk er mer populært enn medisinske preparater for denne typen akne. Men selv i denne saken, til å begynne med, ville det være fint å konsultere en spesialist. Hvis dette ikke er mulig, kan du selvstendig vurdere vurderinger og omtaler på Internett for å velge deg selv det beste middelet for comedones i samsvar med dine behov og økonomiske muligheter. Hva kan det være?

 1. Lotion for oppløsning av lukkede komedoner fra Holy Land (Israel) koster fra 2000 rubler.
 2. En utmerket kosmetisk behandling for komedoner er dråper for mykning av planteekstrakter fra Tapuach (Israel), kostnaden er fra 1300 rubler.
 3. Aknemega - krem ​​for fet hud med ANA fra Exfoliac (Tyskland), utgangsprisen er 1200 rubler.
 4. Besitter uttalt desinfiserende og antiinflammatoriske egenskaper, den essensielle oljen av teet trekker helt ut eller skyver ut komedoner av noe slag. For 10 ml mirakelfond må betale fra 50 rubler.
 5. I lang tid har blå leire (den såkalte kilen) blitt brukt til å behandle komedoner i ansiktet. Det fortynnes med vann til en kremaktig konsistens og påføres prikket med problemområdene i ansiktet. 100 gram emballasje, du kan kjøpe rubler for 20.

I kampen mot komedoner, i tillegg til tea tree, bruk andre essensielle oljer:

 • bergamot, rosmarin, lavendel redusere aktiviteten til talgkjertlene;
 • eukalyptus, cedar, sitron lindre akne, akne;
 • grapefrukt, japansk mynte rens porene;
 • Ylang Ylang glatter lettelsen, forbedrer hudtonen.

De kan legges til å lagre kosmetikk samt hjemmelagde masker. Det vil være nok bare noen få dråper for å kvitte seg med dette irriterende problemet.

Hvis ingen av kosmetikkene eller legemidler passer til deg av noen personlige grunner, kan du alltid takle denne plassen etter populære oppskrifter.

Det er verdt å gjøre en reservasjon med en gang at det er mulig å bli kvitt komedoner hjemme, men prosedyren vil være lang og ikke så effektiv som for eksempel salongprosedyrer, kosmetikk eller medisinske preparater.

Men alle verktøyene som brukes vil være 100% naturlige - og dette er et stort pluss populære oppskrifter.

En av de mest effektive er proteinmasken fra komedoner, hvorpå de tørker raskt og lett fjernes fra under huden. Pre-slått egghvide blandes med sukker pulverisert i mel (15 g).

Blå på forhånd er hvit hvitt blandet med fersk, konsentrert sitronsaft (20 ml) og aloe juice (samme mengde).

Soda (5 g) blandes med vanlig salt (5 g), fortynnes med kaldt vann til en kremaktig tilstand.

Soda (5 g) blandet med havregryn malt i mel (15 g), fortynnet med vann (10 ml).

Lang, grundig og viktigst - vanlig hjemmebehandling vil definitivt gi resultatene. Under virkningen av naturlige masker vil allerede eksisterende komedoner gradvis oppløse seg og gå ut.

Mens nye ikke kommer til syne, fordi aktiviteten til sebaceous kjertlene vil bli regulert og sebaceous kanaler vil ikke være tilstoppet.

Utvidelsen av den nasjonale statskassen. Fra komedoner kan du også lage masker med kefir, risvann, urteinfusjoner, mosede bær og kaffe.

Hjemmelagde masker

Hjemme kan du bli kvitt komedoner gjennom masker. Den mest populære av disse er proteinbasert maske. For henne trenger du:

 • en egghvite;
 • to teskjeer aloe juice;
 • 2 ts sitronsaft.

Alle disse komponentene du trenger å blande godt i en blender, og deretter påføre et tynt lag på hele ansiktet. Deretter må du vente til masken tørker, og bruk den på forsiden av det andre laget.

Etter det må du vente 5 minutter for komedones å jobbe, og vaske det av med varmt vann.

Det finnes en alternativ oppskrift på denne masken som ødelegger interne komedoner. For å gjøre det trenger du:

 • egghvite;
 • spiseskje sukker.

Denne sammensetningen påføres også i to doser og vaskes av 15 minutter etter start av påføringen. Det lar deg trekke ut det akkumulerte smuss og støv fra porene.

Hvis du bare er bekymret for subkutane komedoner, og det er ingen betennelse i ansiktet, kan du prøve å behandle dem med en brusbasert maske. For forberedelsen trenger du:

 • 0,5 ts brus
 • 0,5 ts salt.

Komponenter du må blande, så ring en liten mengde av dem på en våt bomullspinne og bruk på de områdene i ansiktet der du har komedoner.

Etter dette ansiktet må du vaske med kaldt vann. Denne prosedyren bør gjentas ikke mer enn en gang i uken, da det også kan påvirke hudens tilstand negativt.

Dette verktøyet fjerner ikke bare lukket, men også åpne komedoner.

Tillater deg å takle et lignende kosmetisk problem og vanlig brun ris. Det er ekstremt enkelt å bruke det, det er nok å ta en halv kopp slik ris, legg den i en kasserolle eller dyp skål, og hell deretter kokende vann og la det stå over natten. Om morgenen trenger du å drenne vannet fra risen, og bruk gruelen selv som en myk skrubbe. Du kan også bruke denne våpen som en maske, sette den på huden og la den stå i 15 minutter.

Hvis du ikke har brun ris, kan du ta med hvite komedoner til vanlige. Det er nødvendig å jobbe med det i henhold til samme ordning: damp det opp med vann om natten, og om morgenen bruk det som et mykt rengjøringsmiddel. Vann fra under risen, du kan også drikke - det hjelper til med å rengjøre fordøyelseskanalen.

Kosmetiske prosedyrer

Fjern komedoner kan være i skjønnhetssalongen. Kosmetologer tilbyr ulike rengjøringsmuligheter som gir innholdet i åpne og lukkede formasjoner til utsiden. Alle prosedyrer utføres i samsvar med de grunnleggende sikkerhetsregler slik at det ikke er arr eller merker på huden etter rensing.

Mekanisk fjerning

Den vanligste metoden ved hvilken komonesene fjernes er mekanisk rengjøring. Hun bidro tradisjonelt til å takle hudutslett. Men i det siste har metoden vært betydelig dårligere enn andre, siden den er mer traumatisk.

Prosedyren, også kalt utvinning, utføres ved hjelp av en spesiell enhet. Med hjelp av ham og utført direkte fjerning av utslett. Metallpinne - ekstraktor - har en løkke i begge ender. Små brukes til å eliminere hvite komedoner, og stor - svart.

Det er forbudt å presse ut komedoner

Før du begynner ekstruderingen, må huden dampes ut. Videre trykker skjønnhetspleieren løkken på komedonområdet slik at hoveddelen er sentrert. Som et resultat av dette trykket, går innholdet lett ut og sprer seg ikke under huden.

Utgitt pus blir fjernet med en bomullspinne. Det er nødvendig å behandle slagområdet med en antiseptisk løsning.

Børsting anses veldig smertefullt. Derfor forsøker kosmetologer å takle formasjonen av andre, mer gunstige måter.

Andre typer rengjøring

Det finnes andre vanlige måter som du kan håndtere komedoner på ansiktet. De er valgt av kosmetologer avhengig av hudens type og tilstand.

 • Under ultralydrengjøring brukes en spesiell enhet. Ved hjelp av huden rengjort uten skade. I dette tilfellet er prosedyren nesten smertefri sammenlignet med mekanisk fjerning.
 • Støvsuging er mindre effektiv enn mekanisk rengjøring. Men samtidig føler en person ikke smerte når han gjennomfører det. Fjerning av komedoner utføres ved hjelp av et spesielt apparat som suger fettete plugger. Det gir deg mulighet til å nå til og med vanskelige å nå.
 • Laserrensing fremmer splitte komedoner. Prosedyren er den mest effektive av alle.
 • Under fordampning elimineres åpne komedoner ved hjelp av et apparat som avgir en vannstråle under trykk. Som et resultat, blir ikke bare porene rengjort, men også huden masseres.
 • Du kan fjerne utslett med en børste peeling - børsting. Han peels overcellene med spesielle dyser. I huden forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Behandlingen av komoneser utføres ved hjelp av galvanisering. Denne prosedyren gjør det mulig å dype vevet med lavfrekvente strømmer, som produseres av et spesielt apparat. Påfør det på utdanning på nesen, pannen, haken.
 • Populær er peeling med bruk av frukt syrer. De fjerner døde celler. Fremgangsmåten utføres med melkesyre, vinsyre, eplesyre, sitronsyre og glykolsyre. Det er nødvendig å behandle komedoner på denne måten i ikke mindre enn syv sesjoner.

Kosmetolog vil velge det beste alternativet for rensing av huden

Vi tenkte alvorlig på hvordan å bli kvitt komedoner, slik at huden ville se ren og velpleie igjen. Kanskje det er verdt å starte med skjønnhetssalonger, hvor mesterprofessorer allerede har fylt hendene sine med dette. Hva kan de tilby?

Mekanisk rengjøring av comedones er en effektiv, men allerede utdatert prosedyre på grunn av smerten. I dag tilbyr kosmetologer kun den som har kontraindikasjoner for andre, mer innovative metoder.

Først blir ansiktet dampet med et dampbad med beroligende antiinflammatoriske urter. Ved hjelp av en kosmetisk spatel klemmer spesialisten komedonene for hånd og renser nesten hver pore.

I salongen kan du bli tilbudt å fjerne komedoner ved hjelp av ultralyd. Dette er en lett peeling, exfoliating det øvre laget av epidermis og stimulerende celleregenerering. Ikke så smertefull en prosedyre som mekanisk rengjøring.

I hytta kan du fjerne komedoner med et vakuum. For dette er det et spesielt apparat, som er et rør, innenfor hvilket det er et område med redusert trykk.

Det er en slags utmattelse av sebaceous plugger fra porene som er pre-steamed. Vakuumrengjøring forårsaker ikke slike smerter som mekanisk, men det er ikke så effektivt som ultralyd.

Dens klare fordel ligger i evnen til å rense steder som er vanskelig for tilgang til en kosmetolog.

Støvsuging av ansiktet fra komedoner

Den mest populære prosedyren til dags dato, som tilbys av nesten alle skjønnhetssalonger, er fjerning av komedoner med en laser som raskt og smertefritt splitter fettplugger av noe opprinnelse. Prosedyren er ganske dyr, men effektiv.

Kjemisk peeling er en av de mest effektive måtene å kvitte seg med komedoner. Fruktsyrene som påføres huden, løser øyeblikkelig komedoner, mens de danner rent porer og fornyer cellene.

Å fjerne åpne komedoner i skjønnhetssalonger bruker ofte vaporizer. Dette er en enhet som kaster ut en strøm av vann (vanligvis kult), som under trykk sendes til ansiktet i form av et sett av de minste sprutene.

En slik form for vannmassasje er stor effekt på blodkarene, musklene. Huden er desinfisert, komedoner fjernes, behandlingsmasken påføres ansiktet.

Så, hvis du vil raskt og garantert fjerne comedones i ansiktet, er det ingen bedre måte enn salongprosedyrer. Imidlertid har de myntens bakside.

Først er de ganske dyre. For det andre krever alle typer rensing en rehabiliteringsperiode, siden det i lang tid (ca. en uke) kan ødem og hyperemi i huden vedvare.

Hvis kosmetisk feil har oppnådd globale forhold (akne er ikke eliminert, det er for mange av dem, de er forårsaket av interne sykdommer), er det på tide å henvende seg til en hudlege.

For informasjon. Fordampning brukes ganske ofte i estetisk medisin og kosmetologi. Noen ganger blir desinfeksjonsmidler og medisinske oppløsninger tilsatt strømmen av rent vann.

Interne og eksterne komedoner kan elimineres ved ulike kosmetiske prosedyrer. En av de mest effektive blant dem er rengjøring. Avhengig av type hud og tilstand, kan legen foreskrive en manuell, maskinvare eller kombinert prosedyre. Denne manipulasjonen vil tillate deg å fjerne huden av urenheter og fjerne små betennelser, det vil være mest effektivt i tilfeller der feil hudpleie eller bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet skjedde.

I tilfelle at denne typen utslett har en systematisk karakter, kan fjerning av komedoner utføres ved hjelp av kjemiske og mekaniske peeling.

De er også valgt avhengig av hudtype. De fleste peeling, i motsetning til konvensjonell rensing, anbefales kun å brukes i lavsesongen, når solaktiviteten er ganske lav.

Salicylisk peeling, frukt og noen andre anses å være effektive for å bekjempe denne kosmetiske feilen.

Forebygging av komedoner

De mennesker som har en predisposisjon til fremveksten av comedo, bør regelmessig utføre forebyggende tiltak. For eksempel vil det være nyttig for de som har foreldre som lider av komedie eller tidligere var utslett av den aktuelle typen og er nå i remisjon. Forebygging av komedo er som følger:

Komedoner kan forårsake mye trøbbel - noen mennesker blir vanligvis deprimerte, motet når et slikt problem oppstår. Men moderne medisin og den rike opplevelsen av forfedre bidrar virkelig til å kvitte seg med allerede eksisterende komedie og forhindre fremveksten av nye.

Yana Alexandrovna Tsygankova, medisinsk gransker, allmennlege av høyeste kvalifikasjonskategori.

 1. Vask ansiktet om morgenen og kvelden med varmt vann - men ikke varmt!
 2. I løpet av dagen, prøv å ikke røre ansiktet med hendene dine.
 3. Bruk en rengjøringsmiddel daglig for å fjerne smuss og støv.
 4. Det er strengt forbudt å gå i seng med sminke på ansiktet.
 5. En eller to ganger i uken, bruk en skrubbe-, pilling- eller rensemaske.

Husk at for å forhindre utseendet av komedoner er det alltid enklere enn å behandle dem. Så følg instruksjonene ovenfor og vær vakker!

I det overveldende flertallet av tilfeller blir analfabetisk ansiktsbehandling årsaken til alle slags utslett: for mange jenter er alle prosedyrer begrenset til vasking, noe som er fundamentalt galt.

Behandling av lukkede ansiktskomoser

Naturlig skjønnhet er ikke i det hele tatt det som er gitt til oss av naturen. En vakker kvinne jobber sannsynligvis utrettelig på seg selv, og å ta vare på tilstanden i ansiktet hennes er ikke mindre viktig for trening i treningsstudioet. Glade eiere av normal hudtype behøver bare å opprettholde den i en slik tilstand, men for jenter som av og til har stengt komedoner, må de finne ut hvordan man kan bli kvitt dette problemet i detalj. Informasjonsressurs "Ditt ansikt" plukket opp de mest effektive salongprosedyrene og hjemmemetoder for behandling av slike utslett.

bilde fra www.arfeg.com

Eliminer årsaken: Hvorfor vises lukkede komedoner?

Disse hudlesjonene kan plage både kvinner og menn fra ungdomsårene. Morfologisk er de lukkede kanaler av talgkjertlene, hvor hemmelige og døde celler i epitelet samler seg. Dette lukkede hulrommet har ingen kontakt med miljøet, og er derfor ikke utsatt for infeksjon og betennelse. Du kan skille comedones med et typisk utseende:

 • Visuelt ser de ut som små tuberkler, med en diameter på 1-2 mm, høyt over overflaten. Noen ganger kan størrelsen nå 5 mm, men fusjonen av elementene i utslett er ukarakteristisk.
 • Fargen på høyden er hvitaktig eller adskiller seg ikke fra de omkringliggende sunne områdene, utseendet av rødhet indikerer utbruddet av en inflammatorisk reaksjon, noe som vil resultere i suppurasjon og dannelse av pustler.
 • Formasjonen er representert av en homogen epidermis uten synlige porer. På denne måten adskiller det seg fra det åpne synet, i midten av hvilket en utvidet pore og en svart prikk av tilstoppet kork er synlige.
 • Lokale komedoner på pannen, nesen, kinnene, haken, overleppen, ryggen og brystet er lokalisert.

Bilde fra incolors.club

En slik utslett forårsaker ikke oftest angst, da kløe og smerte ikke er typiske. Men i tilfelle av en betydelig utbredelse, eller i tilfelle ujevne ekstrusjonsforsøk, kan comedoner bli betent. Faktorer som fører til utseendet av slike utslett er ganske forskjellige og kan ofte elimineres:

 • Endringer i hormonnivå. Svingninger i nivået av hormoner øker aktiviteten til talgkjertlene, derfor manifesterer de første manifestasjoner av komedoner i ungdomsårene. Under livet kan hormonelle stormer oppstå under uregelmessig seksuell aktivitet, tar orale prevensiver eller anabole steroider under graviditet og amming under overgangsalderen.
 • Feil hudpleie. Problem hud trenger regelmessig rensing og obligatorisk peeling av det døde laget. Hvis du er ute etter en måte å kvitte seg med lukkede komedoner, for det første, minimer bruken av tonale midler, fjern sminke umiddelbart etter at du kommer hjem, morgen og kveld, rengjør huden med antibakterielle midler, bruk en skrubbe hver uke.
 • Nervesykdommer. Depresjon, akutt eller kronisk stress påvirker tilstanden til huden negativt. Alle lokale rettsmidler vil gi en mild eller kortsiktig effekt til du setter din emosjonelle bakgrunn i orden.
 • Spiseforstyrrelser. Overfloden av søte og fete matvarer øker produksjonen av sekretet av talgkjertlene. Har ingen utgang, akkumuleres deres hemmelighet under huden, og danner lukkede komedoner på ansiktet. Glem problemet vil bare være mulig etter korreksjonen av dietten.

bilde fra www.vladtime.ru

 • Genetisk predisposisjon. Hvis du arvet tykk, fet hud, så gjør deg klar for en sta konstant kamp for renheten. Mens medisinske genetikere har mer alvorlige sykdommer i arbeidet, er det lite sannsynlig at de er interessert i behandlingen av lukkede komedoner i ansiktet.
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet. Hvis du er bekymret for smerte, tyngde i riktig hypokondrium, kvalme, abdominal distensjon, kronisk forstoppelse eller diaré, så begynn hudrensingen med et besøk hos en gastroenterolog. Legen vil foreskrive den nødvendige undersøkelsen, og om nødvendig medisinering.
 • Dårlige vaner. En av hovedfunksjonene i huden er utskillelse, og alle giftstoffer som kommer inn i kroppen, for eksempel nikotin og alkohol, passerer ikke uten spor for ansiktet ditt. Tenk på at røyking fører til kapillær konsentrasjon i huden, noe som forstyrrer strømmen av næringsstoffer til den. Derfor, i tilføyelsen til comedo får du usunn hud og tidlig aldring.

Hvis i en eldre alder, når ungdoms akne er lenge glemt, oppstod det kraftig utslett plutselig, kroppshårveksten økte og menstruasjonssyklusen ble forstyrret. Kontakt lege umiddelbart. Dermed kan en hormonproducerende tumor manifestere seg.

Medisinske rettsmidler for lukket ansiktskomoser

bilde fra www.vergerx.com

Prescribe behandling med legemidler bør være en hudlege etter utelukkelse av sykdommer som kan provosere utslett, og ekstern undersøkelse. Du bør ikke starte antibiotikabehandling på egen hånd, da det i vanlige kurs er komedoner cyster som ikke kommuniserer med det ytre miljøet, og bakterier kan ikke komme inn der. Et oral antibiotikum kan bare administreres hvis det ikke er første gang at en lukket komedie har blitt betent, og i andre tilfeller vil det være nok lokale rettsmidler:

 • Zener. Krem med antibakterielle og tørkekomponenter hjelper til med å takle akne. Med tanke på at erytromycin tjener som hovedaktivstoffet, anbefales det ikke å bruke denne kremet hele tiden for ikke å danne stabiliteten til mikrofloraen.
 • Skinoren. Azelaic acid gel er egnet for langvarig bruk, da dets antiseptiske egenskaper ikke fører til utvikling av resistens i bakterier. En svakt sur pH myker epidermis, gjør den tynnere og letter utløpet av kjertelsekretjoner. Regelmessig bruk av skinoren er en av de beste løsningene på problemet med å fjerne lukkede komedoner.
 • Retinsyrebaserte produkter. Preparater med denne aktive ingrediensen er produsert av mange produsenter, fra overkommelig innenlands retinoisk salve til utenlandsk gel Adapalen. Påfør disse stoffene kan være enten punkt, med en liten tetthet av utslett, og helt på ansiktet.
 • Ichthyol salve. Det fungerer bra, men lukten er ikke for tynn natur. Påfør ichthyol for natten å vaske den av om morgenen før du går ut. Med en gjennomsnittlig intensitet av utslett nok 3-4-dagers kurs.
 • Sink salve. Dette er et middel for billige og sint lukkede komedier. Påfør det bedre prikket på hvert element av utslett. Ikke bruk sink salve til forebyggende formål.
 • Salisylsalve. Det har også en sur reaksjon, så dens formål er tilrådelig for keratolytiske og antiseptiske formål.

bilde fra www.vergerx.com

I tillegg kan legen anbefale bruk av rusmidler som øker immuniteten, stimulerer tarmrensing, samt vitamin-mineralkomplekser. Immunostimulerende midler av vegetabilsk opprinnelse, som ginseng eller echinacea, tar uten frykt, men syntetiske potente stoffer - bare etter godkjenning av immunologen.

Lukkede komedoner: hvordan å behandle deg selv

Selv om hendene selv er trukket for å presse komedoner, ikke gi inn fristelsen. Huden over dem er ganske tett, og den mekaniske kraften skader det omkringliggende vevet. Din oppgave er å tynne og myke det øvre laget av epidermis, fjern døde celler fra det, for å sikre utstrømning av sekresjon fra kjertelen. For å gjøre dette må du hele tiden utføre rengjøring av hjemmet i ansiktet, ved hjelp av alle mulige metoder.

Ansiktstamp

Bilde fra medcryonika-nn.ru

Varm damp viser også små porer, og for å få maksimal fordel, bør fytopreparasjoner med desinfisering og tørking tilsettes til vannet. Enhver metode er egnet for damping:

 • Bath. Forbered en avkok av kamille blomster, calendula, eik bark eller havtorn bær. Lene over et bad av varmt, men ikke brennende væske og dekk hodet med et håndkle. Nok 5-10 minutter for et kvalitetsresultat.
 • Bath. I det minste tillate deg å ligge i et varmt bad med havsalt og eteriske oljer. Lukk døren tett og slå av tvungen ventilasjon for å maksimere dampkonsentrasjonen.
 • Bath. Varm damp som omslutter hele kroppen, åpner sebaceous glands munn og fjerner alt innholdet fra dem. Den finske saunaens tørre damp er noe verre, så legg en liten bolle med vann der den essensielle oljen blir tilsatt i dampbadet.
 • Komprimer. Dette alternativet er egnet for de som ikke kan tåle fuktig luft. I en varm bouillon av urter fuktes et lite håndkle foldet i flere lag og dekke det med ansiktet ditt.

Du vil gjøre fjerning av lukkede comedoner enda bedre hvis du etter å dampe, skreller, fjerner mykede døde hudpartikler.

exfoliate

Bilde fra durdom-dom2.ru

Hvis du står overfor problemet med å kurere lukkede komedoner, så er huden din tykk og tykk. Mekaniske og kjemiske peeling må passe inn i livet ditt, og utføres minst 1 gang per uke.

Oljeskinn gir mye problemer i omsorg, men det holder ungdommen lenger. På grunn av dens høye tetthet, er epidermis mindre utsatt for dannelse av rynker og sagging av ansikts konturer.

 • Kjemisk peeling. Naturlige fruktsyrer løser forsiktig opp organiske partikler av epidermis, renser ansiktet. Gjør masker med tilsetning av bær, sure frukter, eller kjøp ferdige kosmetikk.
 • Mekanisk peeling. Du trenger en kvalitetsskrubbe som du trenger å tørke rent og dampet ansikt. For selvkokende skrubbe blander honning med malt kaffe, grovt salt eller semolina.

Hudcellene myktet med fruktsyrer blir lett fjernet med skrubb, slik at disse typer peeling perfekt utfyller hverandre.

Mekanisk rengjøring

bilde fra www.buduar m.

Denne fasen er ikke nødvendig, men hvis det er festering subkutan akne (lukkede komedoner), tillater behandlingen å fjerne purulent innhold. Selv damping og peeling åpner ikke alltid dype hulrom, så bruk følgende fremgangsmåte:

 • Siden det er umulig å kvitte seg med lukkede komedoner i ansiktet uten å åpne hulrommet, desinfiserer hender og nødvendige verktøy. Behandle dem med klorhexedin eller spray med Bacilol spray.
 • Klargjør en tynn nål. Det er bedre om det er en nål fra en medisinsk sprøyte av en liten seksjon. Regelmessig syål blir kokt i 15 minutter før bruk.
 • Trekk forsiktig huden rundt komedonen og pierk midten av formasjonen med en nål. Ikke prøv å gjøre en dyp punktering, det er nok bare for å bryte integriteten til cysten.
 • Trykk huden rundt punkteringen med fingrene mens du strekker den til sidene. Dette er mer korrekt enn det tradisjonelle klemme, da det utelukker distribusjonen av innholdet i brystet dypere. Hvis du har en skje Uno, trykk deretter på huden med den, og plasser punkteringen foran hullet.

Dette er en ganske radikal metode, og den bør bare brukes hvis komedene på huden er hvite og lukkede. Hvis det ikke er noe hvitt senter, og bare et tuberkel er synlig, er det umulig å klemme formasjonen i alle fall.

Salon prosedyrer: tillit fagfolk

bilde fra www.primamedspa.com

I skjønnhetssalongen vil du bli tilbudt en rekke måter å fjerne lukkede komedoner fra forskjellige priskategorier. Prøv et par ganger i året for å tildele midler og tid til profesjonell rengjøring. Tro meg, det er veldig vanskelig å få de samme resultatene selv.

 • Støvsuging. Et spesielt apparat skaper negativt trykk, som bokstavelig talt trekker ut innholdet fra porene.
 • Electrocoagulation. Metoden er egnet for svært dype komedoner. Elektrisk strøm er punktert i epidermis, som gir tilgang til de dype kjertlene.
 • Laser rengjøring. Laserstrålen har en utmerket evne til å trenge inn i de dypere lagene i huden uten å bryte dens integritet. Laseren dreper bakterier, reduserer sekretjonen til talgkjertlene, og den eneste ulempen ved mirakelhjelpen er kostnaden for prosedyren.
 • Ultralyd rengjøring. Ultralydbølger trener inn i hudstrukturen, fjerner smuss og døde partikler.

Nå, når du vet hvordan du behandler lukkede komedoner i ansiktet ditt, må du ikke glemme de grunnleggende anbefalingene. De mest effektive lokale rettsmidler vil være maktesløse hvis du ikke gir opp dårlige vaner og ubalansert ernæring. Arbeid i et kompleks, og du vil lykkes!

Flere Artikler Om Typer Acne