Er din baby bare noen dager gammel, er han helt liten og hjelpeløs, og plutselig dukket det utslag eller små kviser på den lille kroppen? Foreldre, og noen ganger til og med barnelege, finner det vanskelig å avgjøre om dette er en allergi eller såkalt akne hos nyfødte. Derfor er det viktig å vite hva akne er, hvordan det ser ut, hvordan man skiller det fra allergier og hvordan man behandler det (og om det er nødvendig å behandle det i det hele tatt).

Hva er akne?

Akne av nyfødte er manifestert i form av kviser, rød, med en hvit purulent tips, som ligner ungdoms akne (se bildet ovenfor). De kan hoppe ut på kinnene, pannen, nesen, hodet, selv ørene, sjeldnere på nakken og ryggen. Utslippet klør ikke, gir ikke barnet ubehag. Vises hos 25-30% av barna. Det medisinske navnet er neonatal cephalic pustus.

Årsaker til

Noen foreldre tror at akne har oppstått på grunn av feil omsorg for barnet, og ikke-overholdelse av hygieniske regler. Det er det ikke. Årsaken til akne er et overskudd av morshormoner i blodet av krummene, så vel som det ufullkomne arbeidet til barnets talgkjertler, som ikke har tid til å takle den økte belastningen under hormonell forandring av kroppen.

Trenger jeg å behandle?

Akne av nyfødte er ikke en smittsom eller allergisk sykdom (det er et hormonelt utslett), det er ikke nødvendig å behandle det.

Akne er ikke smittsom.

Du trenger ikke å smitte utslett som har dukket opp med grønn maling, fucorcin, klorofyllipt, mangan og andre antiseptika. Det er bedre å forsiktig tørke de berørte områdene med avkok av toget eller kamille. Hold babyens hud ren og tørr. Du kan smitte pimples med en "bepanten" salve en gang hver 3-4 dager (salven tørker ut utslett).

Vær oppmerksom på: du kan ikke klemme purulente pimples. Gjenoppretting fra dette vil ikke gå raskere, men betennelsen vil intensivere, en infeksjon kan komme inn i såret. På stedet av presset akne etter helbredelse kan det forbli stygge arr.

Akne forsvinner i seg selv etter at morshormonene er helt fjernet fra barnets kropp, og arbeidet i dets hormonelle system vender tilbake til det normale. Helbredelsesprosessen kan ta fra to uker til en og en halv måned. Etter akne blir det ingen spor (selvfølgelig, hvis du ikke prøvde å klemme dem ut).

Rådgivning barnelege er i alle fall nødvendig. Han vil gjøre den riktige diagnosen, gi anbefalinger for omsorg og behandling. Tross alt er det veldig enkelt å forvirre akne med manifestasjoner av matallergier eller urticaria. Og allergier og urtikaria må behandles!

Ikke forveksle akne med allergi.

 • Utseendet av kviser med akne og allergi er betydelig forskjellig. Hvis det er allergi, vises store røde flekker eller et lite rødt utslett på babyens hud, er hvite purulente topper ikke fraværende. Akne er manifestert av akne, rød bunn, hvite purulente tips på toppen.
 • Allergi-betent hud klør, barnet er bekymret, kammer akne, frø. Et utslett med akne forstyrrer ikke barnet, han oppfører seg som vanlig, spiser godt og sover.
 • Akne vises oftest på kinnene, pannen eller babyens hode. Allergiske manifestasjoner kan ses på enkelte steder (på baken, ryggen, kinnene), og gjennom babyens kropp.
 • Ved allergi kan barnets avføring, kinns rødhet, grove flekker over hele kroppen, alvorlig gassdannelse, magesmerter og oppkast endres.

Det er viktig! Vi leser om matallergi (manifestasjoner, symptomer, behandling)

Slik forebygger du allergier:

Hvis barnet har en allergi, bør behandlingen utføres strengt under tilsyn av en lege.

Uansett bør utseendet på utslettene varsle foreldrene, så vis straks din babyspesialist. Følg hans anbefalinger, hold babyens hud tørr og ren, vis tålmodighet, og etter hvert vil de purulente hodene tørke ut, da vil rødheten forsvinne, og babyens ømme hud vil igjen bli ren og sunn.

Gjenta! Akne er ikke farlig og forårsaker ikke ubehag for barnet.

Husk: i tillegg til akne hos nyfødte (dvs. barn fra fødsel til første måned), er det akne, som forekommer hos barn etter tre måneder og eldre. Den har samme hormonelle grunnlag og kan ta svært lang tid - til og med opptil tre år.

Til obligatorisk studie:

Blomstring av nyfødte hud: 7 regler for omsorg for et barn med akne

Enhver sykdom eller forandring i tilstanden til krummer fører ofte til at foreldrene panikk. De første dagene til et barns liv kan bli overskygget av utseendet av utslett på ansiktet, populært kjent som blomstring av nyfødte.

Akne på ansiktet av et spedbarn vil indikere denne sykdommen. I utseende ser det ut som det nyfødte er "blomstrende".

De fleste barn har akne ikke bare i ansiktet, men noen ganger på hodet. De fleste utslett vil forsvinne spontant innen fire måneder. Derfor trenger de fleste nyfødte ikke behandling for å bli kvitt akne. I mange tilfeller forsvinner akne om noen få uker.

Hva ser akne ut? Blomstrende karakteristikk

 • Barnas akne ser ut som små, rødlige, purulente støt eller pustler på ansiktet til en nyfødt. Spesielt mange av dem på kinnene, pannen eller nesen;
 • et utslett på et barns ansikt opptrer vanligvis innen de første 2 til 4 uker etter fødselen;
 • barnas akne blir mer merkbar når barnet er ustabilt;
 • alle flekker på huden eller blærene som vises på ansiktet til et nyfødt er ikke alltid hormonelle blomstrer.

Et barn kan ha milia-cystiske formasjoner fra talgkjertlene. Og akne av nyfødte i dette tilfellet virker litt humpete og hovne.

Hvis hudfargene ser ut skjellere og tørre, kan dette tyde på en hudsykdom forårsaket av eksem eller seborrheisk dermatitt.

Årsaker til at huden blomstrer hos nyfødte

Eksperter påpeker ofte at blomstring av hud hos nyfødte er forårsaket av hormonene som babyer mottar fra sin mor i slutten av svangerskapet.

De stimulerer sebaceous kjertlene i barnet, forårsaker hormonell utslett hos nyfødte på haken, pannen, øyelokkene og kinnene, og noen ganger på hodet, nakke, rygg og øvre bryst.

Når nivået av moderns hormoner reduseres, blir barnet gjenopprettet etter barnas akne. Huden blir jevn.

Funksjonene til porene i spedbarns hud er ennå ikke fullt etablert, noe som gjør dem til et enkelt mål for penetrasjon av smuss. Dette bidrar til utseendet av akne hos nyfødte.

Det er kjent at ammende mødre må følge en diett. Hvis det ofte blir forstyrret, kan det også forårsake akne hos nyfødte.

Hvordan skille nyfødt akne fra allergi?

En allergist-immunolog beskriver i detalj hva en allergisk utslett ser ut til hos små barn og forteller hvilke medisiner en lege kan ordinere.

Mange foreldre tviler ofte på å se utslett på barnets ansikt. Hva er dette? Akne nyfødte eller allergier?

Akne hos babyer og allergiske utslett er to vanlige hudsykdommer, og begge kan oppstå når babyer er mellom en og seks måneder gammel.

 • begge fenomenene påvirker vanligvis ansiktet. Imidlertid er akne av et barn oftest plassert i sin sentrale del, og allergi manifesteres på kinnene og andre deler av kroppen;
 • Akne og allergiske utslett er røde. Men barnas akne er bulging og klør ikke. Pediatriske allergier manifesterer seg som hovne kløende flekker;
 • Infantil akne, som regel, går uten spesiell behandling. Allergi kan følge et barn gjennom livet. Og trenger alltid et spesielt kosthold, hudpleie og narkotikabehandling under eksacerbasjoner.

Behandling av blomstring hos spedbarn

I de fleste tilfeller går hormonell utslett hos nyfødte uten behandling. Noen barn kan ha akne som vedvarer i flere måneder. For behandling av akne hos nyfødte, denne stædige formen for barnas akne, kan legen foreskrive en helbredende krem ​​eller salve som vil bidra til å fjerne akne fra nyfødte.

 1. Ikke press den blomstrende ålen. Barnas akne er veldig forskjellig fra voksen eller ungdoms akne. For å behandle en sykdom, må du aldri klemme akne på barnets ansikt.
 2. Hold babyens ansikt rent. Bruk en mild såpe som ikke tørker, slik at babyens hud forblir ren og fri for forurensning. Tette porer forårsaker også akne hos spedbarn. Siden huden til en nyfødt er svært følsom - bruk en ren bomullsdoll dyppet i varmt vann. Rengjør forsiktig ansiktet med bomullsbolter. Dette er den foretrukne metoden for å vaske barnet i nærvær av akne på ansiktet.
 3. Unngå bruk av noen kremer eller oljer. Kremer, lotioner og oljer tetter porene på overflaten av huden på barnet, noe som bidrar til utseendet av akne. Unngå å bruke oljer og hudlotioner til akne forsvinner helt.
 4. Beskytt barnet mot riper. Pass på at spedbarnet ikke klorer hudblærer eller akne. Babys negler bør alltid være kortere. Skraping av hudutslett kan forverre tilstanden og føre til alvorlige hudinfeksjoner.
 5. Hold babyens hud tørr. Ikke la vann forbli på ansiktet av det nyfødte. Fukt irriterer kviser og gjør barnet mer masete og irritabel.
 6. Rengjør barnets klær regelmessig. Det er ekstremt viktig å rengjøre barnets klær riktig, for å hindre overdreven kolonisering av babyens hud av bakterier. Sørg alltid for at nye klær og håndklær vaskes og strykes før de brukes til nyfødte.
 7. Spis sunn mat mens du ammer. I løpet av laktasjonen, se på kostholdet ditt. Unngå å spise fete eller usunne matvarer, da dette kan forverre utslett av et nyfødt. Drikk rikelig med vann slik at kroppen din blir kvitt uønskede og skadelige produkter, og babyen får en ren flyt av brystmelk. Spis mye frisk frukt og grønnsaker, da de kan gjenopplive ikke bare moderens hud, men også babyen.
 8. Fortell legen din om medisinene dine. Under amming, tar visse medisiner utslag på kinnene til et spedbarn.

Hvis noen av stoffene forårsaker allergi, kan legen umiddelbart erstatte den med et alternativt legemiddel.

Et besøk til legen og en generell undersøkelse er en flott tid å stille spørsmål om barnets akne, samt eventuelle andre problemer du kan støte på.

Hvilke foreldre anser akne kan være en allergi hos spedbarn i ansiktet eller eksem. Hvis en allergisk reaksjon er mistenkt, vil legen vurdere metoder for å bestemme allergenet. Utslippet bør elimineres etter at allergenet er oppdaget og fjernet fra spedbarnets miljø. Eksem kan behandles med over-the-counter fuktere for barn.

Ukomplisert baby acne forsvinner vanligvis med 6 måneder, forlater vakker baby hud.

Vær oppmerksom på at barnas akne ikke etterlater permanente karakterer bak, i motsetning til teenage akne. De fremmer ikke fremtidige akneproblemer.

Akne på ansiktet av nyfødte: tegn på "blomst", behandling og regler for hudpleie av et spedbarn

Ofte oppdager mødre karakteristiske utslett på ansiktet av en baby - dette er akne hos nyfødte. Deres plassering: hode og ansikt. Eksternt, svulster ligner ungdommelig akne, også synlig vaskulært retikulum, som gir en karakteristisk farge. Folk kaller dette et fenomen av hudblomstring, og barnelegere advarer foreldre om at de har å gjøre med neonatal cephalic pustler eller akne hos nyfødte. Det er lett for en spesialist å skille dem fra manifestasjonen av en allergi: utslett har en rød farge i basen med overgang til hvit perle. Akne av nyfødte påvirker ikke kroppen, utslett påvirker pannen, kinnene, nesen, noen ganger ørene og nakken til et spedbarn.

I nyfødte tar blomstring på ansiktet en av formene:

 • papler;
 • komedoner - små hvite kviser (vi anbefaler å lese: kviser på ansiktet til en nyfødt);
 • magesår.

Pathogenese og hyppighet av hudutslett

Mekanismen for akne hos barn, som hos voksne, er den samme: oftest er det betennelse i kanalene i talgkjertlene. Blomstringen av nyfødte kan ses på 2-3 uker av livet, til slutt går hudutslett over tre måneder. Noen ganger utvikler en slik hormonell utslett selv i prenatalperioden, og babyen "blomstrer" til ca 6 måneder, og med alvorlige manifestasjoner - opp til et år.

Årsaker til blomst og usunn formasjoner:

 1. I historien til aknebarn - en endring i kvinnens hormonelle bakgrunn. I den siste trimesteren av graviditeten øker fremtidens mor østrogenivåer - dette hormonet er ansvarlig for produksjon av subkutant fett. Barnet i de første dagene av livet "arver" et høyt nivå av moderens hormon.
 2. Ved amming fortsetter prosessen med å overføre østrogen fra mor til baby. Mommier bør nøye velge bare sunn mat, unngå stress. Kortisol - hormonet kommer inn i kroppen kvinnelig sykepleier under uroen, opplever en negativ effekt på metabolismen, øker produksjonen av sebum.
 3. Manglende evne til det nyfødte til å regulere sebaceous kjertlene. Overflødig sebum fører til blokkering av kanaler, et bestemt utslett vises på et barns ansikt og nakke (les: et nyfødt har utslett på ansiktet). Ifølge dr. Komarovsky, går baby acne uten spor av 3-6 måneder av et barns liv. For første gang kan sykdommen bli lagt merke til, og senere diagnostisert av spesialister når barnet er 1 måned gammelt (vi anbefaler å lese: Barnutvikling i 1 måned). Bildet viser hva som er lokaliseringen av pustler, deres struktur, farge. Foreldre er også i stand til å skille akne fra nyfødte fra andre patologiske hud manifestasjoner i en baby.

Hvis hudutslett, som Komarovsky sier i sin video skole, vises i ett år gamle babyer og eldre, er de ikke relatert til diagnosen akne. Kontakt en pediatrisk dermatolog, allergiker, for å identifisere naturen, årsakene og få tilstrekkelig behandling av hudutslett.

Hvordan å selvstendig skille akne fra allergier?

De to problemene som starter med "A" er svært like. Hvis akne ikke krever akuttmedisinsk behandling, eller til og med helt går bort uten medisinsk behandling, krever allergi rask innblanding av kvalifiserte spesialister og nøyaktig diagnose.

Foreldre kan bare anta hvilken type utslett som finnes i deres krummer, analysere bildet av sykdommen fra bildene av andre spedbarn:

 • Hvis du ser et "rødhvitt isberg" som inkluderer perle nyanser (en nøyaktig kopi av ungdoms akne) - slapp av: dette er ikke en allergi. Det er nok å strømlinjeforme morens kosthold, følg spedbarnets kosthold - problemet vil forsvinne av seg selv, fordi vi snakker om akne.
 • Hudendringer forårsaker ikke kløe, babyens appetitt forverres ikke. Han sover godt, munter og lekfull - dette er også akne.
 • Med andre endringer i barnets hud rastløs, tårefull, prøver å kamme kviser. Mulig diagnose - allergi. Skynd deg til barnelege og stol på ham.
 • Røde flekker "sølte" barnets kropp: det var ikke bare ansikt og nakke som ble påvirket, men nasolabialene foldet. Akne "gjemte" på hofter, tilbake, babyens røv - uten behandling, vil de ikke forsvinne. Vær forberedt på langsiktige systemprosedyrer, definisjonen av et allergen, valg av kunstig ernæring.
 • Hvis du har notert ikke bare endringer i huden, men også grovhet, tørr hud, opprørt babyens avføring - kontakt din barnelege så snart som mulig.

Behandling og forebygging

Det er en stor "beroligende" for foreldre: hvis et barn har en diagnose av akne, vil det passere seg selv, det skal ikke behandles. Barnet vil "vokse opp problemet", moren vil justere kostholdet og livsstilen. Barnet vil glede deg over ren, delikat, jevn hud 3-4 uker etter å ha identifisert problemer med spedbarns akne.

Å unngå behandling vil vise seg ved overholdelse av visse regler:

 • Start med deg selv, mommies: Vi anbefaler riktig diett, sunn livsstil, optimistisk holdning;
 • ta vare på den nyfødte hudens følsomme hud - daglig bade i kokt eller rennende vann infundert med urter;
 • Herd nå babyen din med sol, luft, vann;
 • følg aktiv motor modus for spedbarn.
Luftbad er en forutsetning for å opprettholde en sunn hud og bli kvitt akne. De må utføres daglig

Hva er forbudt med hudutslett?

Det er en stor fristelse for foreldre å løse problemet med pustulære utbrudd eller lukkede komedoner på mekanisk måte - ta det og klem det ut. Absolutt NEI! Du vil øke området hudutslett, få en hel koloni av papiller på ansiktet av babyen. Derav den direkte vei til en barnedermatolog og langvarig behandling.

Når barnelege bekreftet diagnosen akne av en nyfødt, glem oljer, kremer for omsorg for barnets hud. I den forbudte kategorien faller også:

 • Zelenka;
 • manganoppløsning;
 • jod;
 • antibiotisk salve;
 • pulver;
 • hormonelle kremer.

Å observere enkle anbefalinger, etter sunn fornuft og vårt råd, vil du sikkert passere den farlige perioden "blomstrende" og forekomsten av akne i krummer.

Husk - bare de første seks månedene av et barns liv kan føre til akneproblemer. Sene manifestasjoner av hudutslett er symptomer på andre sykdommer hos spedbarn. En rettidig appell til ekspertene vil returnere helsen til barnet ditt!

Hva er akne (nyfødt pustus) hos nyfødte?

Hud, som en baby, er hva de sier fordi små barn har rosa, delikat og fløyelsaktig til berøringshuden, som lyser med helse.

Men noen ganger er denne idyllen ødelagt når foreldrene oppdager akne på huden av en nyfødt baby, og det skremmer dem.

Hva å gjøre i dette tilfellet og om det er nødvendig å gjøre noe med det i det hele tatt - dette vil bli diskutert videre.

årsaker

Neonatal pustulose nyfødte (neonatal hode pustulose, akne, milii, hormonell akne, neonatal blomstring) - er små kviser purulent karakter i ansiktet eller i håret nyfødte babyer.

De vises hos barn under 3 måneder av følgende årsaker:

 1. Moderens hormoner, som kom inn i barnets kropp under svangerskapet.
 2. Begynn å lage dine egne kjønnshormoner.
 3. Forsterket arbeid av sebaceous kjertler av et lite barn.
 4. Tilpasning av den lille organismen til livsbetingelsene utenfor moren, kolonisering av huden av sopp og mikroorganismer.

Hva er forskjellen fra allergi?

Neonatal cephalic pustulerer ofte for allergier. Du kan forstå hva barnet ditt har: akne av nyfødte eller allergier - basert på studiet av manifestasjoner av hver av dem.

Symptomer på akne er:

 1. Pimples er på ansiktet, hodet (mindre ofte - på nakken eller baksiden).
 2. Pimples av rød farge, noen ganger av hudfarge, på pus tips, ser ut som teenage akne.
 3. Pimples kan være tydelig synlig eller føltes bare ved berøring.
 4. Pimples bry ikke barnet, han prøver ikke å kamma dem, hans appetitt og søvn lider ikke.
 5. Babys hud er fet.
Allergisk utslett, i motsetning til hormonell akne, manifesteres av følgende symptomer:

 1. Kan være hvor som helst i kroppen.
 2. Pimples av rød farge uten hvitt purulent hode, grovt, plassert nær hverandre.
 3. Pimples er riper, babyen er stygg, spiser dårlig og sover.
 4. Kan bli ledsaget av røde flekker, kolikk, endringer i tarmbevegelser.

Trenger jeg å behandle?

Hormonal utslettbehandling krever ikke, etter omtrent 20-30 dager, går den av seg selv. Alt som må gjøres er å hjelpe den lille til ikke å skade seg selv:

 1. Bruk spesielle skrapelett på håndtakene slik at babyen ikke ved et uhell slår av kviser.
 2. Å kutte negler på hender.
 3. Tørk kviser med varmt kokt vann.
 4. Bathe barnet daglig.
 5. For å tørke kviser, kan du lett salve dem med Bepant salve eller sink salve.
Hvis kviser ikke passerer lenge, fester eller forstyrrer barnet, må du konsultere lege - det kan hende du trenger antifungal behandling.

Etter å ha oppdaget spedbarn acne i babyen din, gjør ikke følgende:

 1. Ikke smør hormonale salver.
 2. Ikke smør med baby eller annen olje.
 3. Ikke smør babykrem.
 4. Ikke smør med antiseptika - jod, briljantgrønn, alkohol, hydrogenperoksid, kaliumpermanganat etc.
 5. Ikke smør med antibiotika.
 6. Ikke mate barnet med antibiotika eller andre legemidler.
 7. Ikke dryss med pulver eller stivelse.
 8. Ikke endre sammensetningen av menyen din.

Forebyggende tiltak

For å forebygge ungdoms akne, er følgende mulige:

 1. For å overvåke renheten av barnets hud.
 2. Daglig bade ham. Ikke bruk såpe oftere 2 ganger i uken.
 3. For tørke bruk et eget håndkle av naturlig materiale, som skal vaskes med babysep eller spesiell babypulver.
 4. Ikke vikle, ikke bruk for mye klær.
 5. Klær, laken, tepper og bleier til en baby bør ikke være laget av syntetiske stoffer.
 6. La det nyfødte være litt naken.
 7. Luft rommet der barnet er.
 8. Ikke overopphet luften i rommet.
 9. Daglig spasertur.
 10. Hvis den nyfødte er ammet, må moren unngå stressende situasjoner - stresshormoner kan komme til barnet gjennom melk og provosere akne.
Siden ungdoms akne har en hormonell karakter, er det umulig å sikre sitt fravær selv om alle forebyggende tiltak observeres.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin kan tilby mange verktøy for behandling av hormonell akne, men ikke alt er egnet for nyfødte. Selv tilsynelatende ufarlige urter kan ikke brukes uten å konsultere lege, ellers kan du provosere allergi.

Etter å ha anstrengt, kan buljongen også helles om kvelden i vannet som er forberedt for bading. Hvis babyen er badet i et voksenbad, skal det tas 2 ss urter. Häll 1 liter kokende vann og la det stå i 1 time.

Så, hvis du finner utslett i din nyfødte baby, må du ikke røre ved det, ikke prøve å behandle det, og ikke utmatt deg med strenge dietter. Bare vis barnet til legen og gi barnet de riktige forholdene for å holde huden ren.

Nyfødt akne eller allergi?

Pimples hoppet ut av babyens kinn - de er røde på bunnen, spissen er hvit. Hoppet så hoppet ut... På den 14. livsdag, på 10. utløp fra barselshospitalet. Sykepleieren insisterer sterkt på allergier. (kanskje jeg har fått slike sjokoladesmør durekha - jeg har glemt meg selv - jeg stjal en flaske fra nesens nese... og da jeg slukket det, ropte jeg til og med). Men pimples bare på kinn og panne (litt på øyelokkene - veldig små). Vår "fantastiske" sykepleier anbefalte smearing Bepanten... Men det virker for meg at vi likevel ikke er allergiske.

Generelt er spørsmålet hvordan å skille akne nyfødte fra allergier. Sykepleieren sier at dette ikke er akne, som det vises umiddelbart på sykehuset.

Akne nyfødte. Hvordan skille mellom akne og allergi

Hvis du ikke har funnet svaret eller hjelp fra en lege, kan det være nyttig for deg - du kan kontakte våre spesialister og få svar innen en time.

Men noen ganger har et barn de mest utdannede og eksemplariske foreldrene fra de første ukene i livet på grunn av utslett. Og dette kan ikke annet enn forstyrre foreldrene, særlig svært ansvarlig knyttet til helsen til babyen. Og i beste fall vil foreldrene vise barnet til legen, i verste fall - de vil konsultere i absentia eller uavhengig av hverandre i ulike fora de vil foreslå årsaken til utslett, dessverre ofte - feilaktig.

I denne artikkelen vil vi se på akne hos nyfødte som en av årsakene til spedbarnsutslett. Dette utslettet blir ofte forvirret av foreldre og til og med barneleger med en allergisk, og de insisterer på at mamma må justere kostholdet, noe som er så begrenset til det umulige.

Hva er nyfødt akne?

Neonatal cephalic syndrom (neonatal akne, akne neonatorum) representerer forekomst av knuter og kviseaktige utslett i ansiktet, spesielt fokuserer på kinnene, øyelokk, panne, hake, i hvert fall - på hodebunnen, hode, nakke området bak ørene, kan det være en på øvre rygg og bryst. Utslett skjer 2-3 uker av barnets liv. Det forekommer hos 25-30% av babyer.

Nå definerer vi konseptene. Pustler er et lite pustulært utslett. Cephalic - det vil si plassert på hodet, fordi utslett er hovedsakelig lokalisert på hodet. Neonatal - betyr opprinnelse hos nyfødte.

Årsaker og mekanisme for neonatal akne

En viktig rolle i mekanismen for akne spiller et stort antall inntak av østrogen (kvinnelig kjønnshormon) i kroppen av en baby på slutten av sitt intrauterine liv, hyperaktivitet av talgkjertlene, som oppstår på grunn av androgener - hormoner fra binyrebarken. Sammen med dette er forekomsten av akutt akneform skyldes det høye nivået av dehydroepiandrosteron sulfat i blodserumet. Neonatal cephalic pustus oppstår på grunn av kolonisering av babyens ømme hud med Malassezia gjær. På grunn av at slike sopp anses å være de vanlige representanter for barns mikroflora, er involveringen av Malassezia ved oppstart av sykdommen ikke fullt ut begrunnet og ikke bevist. Studier har vist at i 52% tilfeller ble Malassezia-soppen oppdaget i smør, men i de resterende 38% ble det ikke påvist.

Så det er en rekke faktorer som utløser utseendet av akne hos nyfødte:

 1. endringer i hormonelle nivåer i et spedbarns kropp;
 2. overdreven sekresjon av babyens sebaceous kjertler;
 3. blokkering av follikler og hudporer;
 4. økt reproduksjon av lipofil gjær, som et resultat av hvilken en inflammatorisk prosess kan oppstå.

Hva ser nyfødt akne ut?

akne nyfødt bilde

Akne er en betennelse som oppstår i sebaceous kjertler eller deres kanaler. Utslett kan være i form av noen private komedoner (den typen cyste som dannes når kanalen er blokkert av talgkirtlen). Lukkede komedoner er gulaktige eller perlehvide papler 1-2 mm i størrelse. I enkelte tilfeller går individuelle utbrudd sammen i små flekker. Favorittsteder for lokalisering av akne av nyfødte: nese, hake, kinn, panne, nososchechnye og nasolabiale folder. Ikke sjelden forekommer utslett i hodebunnen i oksipitalt område, hos gutter - på penisens hud. Siden babyens akne ofte skyldes endring i hormonell bakgrunn, kan utseendet på utslett ledsages av følgende forhold: svak hevelse i kjønnsorganene; jenter har en liten engorgement av brystkjertlene; gutter har ødem av testikler.

Hvordan skille nyfødt akne fra allergi?

Allergier hos nyfødte kan være kontakt eller mat.

Med kontaktskjemaet av sykdommen, forekommer allergiske utslett vanligvis på steder av hudkontakt med irritasjon. For eksempel, hvis et allergen er en krem ​​bleie, vil utslett være på baken og beina til babyen. Hvis du er allergisk mot vaskemiddel eller tøymykner, vil det bli observert utslett over hele kroppen din, unntatt området under bleien, det vil si på alle hudområder som kommer i kontakt med vasken.

Matallergi er karakterisert ved utseendet av rosa, grove flekker på barnets kinn, noe som stiger litt over huden. Når matallergi utslag er ofte plassert i hele kroppen, inkludert under bleien.

Utseendet av kviser med akne og allergi er betydelig forskjellig. Hvis det er allergi, vises store røde flekker eller et lite rødt utslett på babyens hud, er hvite purulente topper ikke fraværende. Akne manifesteres av elementer av utslett, rødt under, hvite purulente tips fra oven.

Allergi-betent hud klør, barnet er bekymret, kammer akne, frø. Et utslett med akne forstyrrer ikke barnet, han oppfører seg som vanlig, spiser godt og sover. Akne oppstår oftest på kinnene, pannen eller hele hodet på babyen. Allergiske manifestasjoner kan ses på enkelte steder (på baken, ryggen, kinnene), og gjennom babyens kropp.

En annen forskjell mellom allergiske utslett og akne hos et nyfødt er tilstedeværelsen av ytterligere manifestasjoner. Disse inkluderer en forverring av babyens generelle tilstand, en forandring i avføring (ofte diaré, mindre ofte - forstoppelse), tarmkolikk, flatulens (sterk gassdannelse).

Hvordan gjør akne av nyfødte?

Pustler vises i gjennomsnitt i 2-3 uker, og forsvinner alene i gjennomsnitt opp til 6 uker. I sjeldne tilfeller er det en lengre varighet på maksimalt 3 måneder. På huden etter at de er forsvunnet, er det ikke spor.

Et karakteristisk trekk ved hormonell utslett er at det kan bevege seg - migrere fra ett sted til et annet.

Den naturlige reaksjonen til foreldrene til forekomsten av et slikt utslett på et barns ansikt er frykt. Men jeg ønsker å roe foreldrene mine med en gang - det er ikke noe forferdelig i nyfødte utslett!

Dette er en naturlig, det vil si fysiologisk reaksjon av babyens kropp til etableringen av kroppens hormonelle bakgrunn utenfor moren. Huden på barnets kropp i denne perioden er kolonisert av gjærsvepp, som utgjør normal mikroflora for spedbarn. Mens fosteret utviklet seg i utero, var huden steril og kolonisert med mikroflora fra fødselen. Før fødselen var babyens hud ikke i kontakt med disse soppene. Reproduksjon av gjær sopp er en utløser for produksjon av talg, blokkering av talgkjertler og porer på huden. Som et resultat vises akne på hodet og ansiktet til det nyfødte. Noen ganger er de så små at de ikke engang er synlige for øyet. Du kan finne dem bare ved berøring, strekker huden på et nyfødt med fingrene. Samtidig vil det være grovt å røre, men ikke glatt.

Mulige komplikasjoner av neonatal akne

I det overveldende flertallet av tilfeller forsvinner akne av nyfødte uavhengig og fullstendig etter 2-4 uker fra øyeblikk av forekomst. Men i noen tilfeller kan situasjonen bli komplisert. Dette er et resultat av smitte av den berørte barnets hud vanligvis resulterer ikke hygieniske anbefalinger, når du forsøker å ekstrudere akne, da ukontrollert bruk av narkotika (særlig salver som inneholder kortikosteroider). Samtidig utvikler en inflammatorisk prosess, som er preget av hevelse og rødme av huden langs periferien. Komedoner passerer inn i pustler som inneholder gul purulent utladning. Noen barn i denne situasjonen imogut utvikle svært komplekse sykdommer som furunkulose (nekrotisk sykdom i hårsekken, og bindevevet rundt det), strep impetigo (en smittsom hudsykdom av streptokokk natur) streptoderma (hudsykdom som er forårsaket av en streptokokkinfeksjon).

Hvordan behandles og er det nødvendig å behandle akne hos nyfødte?

Når utslag oppstår, bør en barnelege først undersøkes for å bestemme arten og årsaken til utslett. Konsultasjon med en pediatrisk eller dermatolog er også nødvendig i tilfelle av de ovenfor beskrevne komplikasjoner av akne.

I noen tilfeller kan det bli nødvendig med ytterligere studier for å klargjøre diagnosen:

 1. dermatoskopi av utslett;
 2. pH-metry hud;
 3. bakteriologiske såing elementer;
 4. diagnose av arvelige sykdommer;
 5. evaluering av binyrene
 6. bestemme nivået av testosteron i barnets kropp;
 7. fullfør visuell undersøkelse av pasienten for tilstedeværelse av endokrine patologier.

Ukomplisert akne neonatal behandling krever ikke. Barnet trenger bare den rette omsorg for å forhindre infeksjon i huden.

Hovedprinsippene for slike hudpleieprodukter blir lagt til:

 1. et nyfødt trenger å bli badet hver dag i rent kokt vann; en infusjon av et tog kan legges til vannet;
 2. Gi daglig luft og solbad. Derfor er det nødvendig å sørge for at barnet ikke er i direkte sollys, noe som kan føre til skade, og bør ikke være overdrevent kjæle ungen - du trenger å kle barnet optimalt, slik at den ikke fryser og ikke svette;
 3. det er mulig å smøre pimples med krem ​​eller sudokrem en gang i noen dager;
 4. Barnets klær og sengetøy må alltid holdes rene;
 5. bør opprettholdes i rommet hvor barnet befinner seg, det optimale klimastyret. Luften skal være frisk, ikke høyere enn 22 grader, og luftfuktigheten i rommet skal være 65-85%;
 6. Det er nødvendig å kle babyen i klær laget av naturlige stoffer og å forlate stramt swaddling. Undertøyene og rompertrakten bør ikke klemme barnets hud, men omfavne det fritt.

Hva er kategorisk ikke anbefalt å gjøre med akne hos nyfødte:

 1. smør hudutslett med hormonelle salver;
 2. smøre manifestasjonene av utslettene av alkoholløsninger - Zelenka, jod og andre;
 3. Ikke behand huden på steder med utslett med fete oljer, kremer og salver;
 4. tørk av sted for akne infusjoner av urter;
 5. pulver baby pustler med talkum pulver;
 6. behandle barnet med antibiotika;
 7. Påfør adsorbent medikamenter
 8. gi babyen antihistaminer;
 9. I intet tilfelle bør du prøve å presse ut akne fra et barn! Dette kan bidra til penetrasjon av infeksjon i sebaceous kjertel og utvikling av inflammatorisk prosess. Som selvfølgelig vil det føre til behovet for å behandle akne hos nyfødte.

I tilfelle av alvorlig akne, som vanligvis brukes kompleks terapi: hud behandlet med antiseptiske midler, antibiotika, antisoppmidler blir utpekt, holder vitamin terapi, immunocorrection. I noen tilfeller kompletteres behandling av akne hos nyfødte med lokal laserbehandling.

Hvordan skille allergier fra akne hos nyfødte?

Ofte oppdager mødre karakteristiske utslett på ansiktet av en baby - dette er akne hos nyfødte. Deres plassering: hode og ansikt. Eksternt, svulster ligner ungdommelig akne, også synlig vaskulært retikulum, som gir en karakteristisk farge. Folk kaller dette et fenomen av hudblomstring, og barnelegere advarer foreldre om at de har å gjøre med neonatal cephalic pustler eller akne hos nyfødte. Det er lett for en spesialist å skille dem fra manifestasjonen av en allergi: utslett har en rød farge i basen med overgang til hvit perle. Akne av nyfødte påvirker ikke kroppen, utslett påvirker pannen, kinnene, nesen, noen ganger ørene og nakken til et spedbarn.

Barnelege er lett nok til å diagnostisere barnas akne, fordi den har en karakteristisk lokalisering, farge, tetthet

I nyfødte tar blomstring på ansiktet en av formene:

Mekanismen for akne hos barn, som hos voksne, er den samme: oftest er det betennelse i kanalene i talgkjertlene. Blomstringen av nyfødte kan ses på 2-3 uker av livet, til slutt går hudutslett over tre måneder. Noen ganger utvikler en slik hormonell utslett selv i prenatalperioden, og babyen "blomstrer" til ca 6 måneder, og med alvorlige manifestasjoner - opp til et år.

Årsaker til blomst og usunn formasjoner:

 1. I historien til aknebarn - en endring i kvinnens hormonelle bakgrunn. I den siste trimesteren av graviditeten øker fremtidens mor østrogenivåer - dette hormonet er ansvarlig for produksjon av subkutant fett. Barnet i de første dagene av livet "arver" et høyt nivå av moderens hormon.
 2. Ved amming fortsetter prosessen med å overføre østrogen fra mor til baby. Mommier bør nøye velge bare sunn mat, unngå stress. Kortisol - hormonet kommer inn i kroppen kvinnelig sykepleier under uroen, opplever en negativ effekt på metabolismen, øker produksjonen av sebum.
 3. Manglende evne til det nyfødte til å regulere sebaceous kjertlene. Overdreven sebum fører til blokkering av kanaler, et spesifikt utslett vises på ansiktet og nakken på spedbarnet (utslett på nyfødtens ansikt). Ifølge dr. Komarovsky, går baby acne uten spor av 3-6 måneder av et barns liv. For første gang kan sykdommen bli lagt merke til, og senere diagnostisert av spesialister, når barnet er 1 måned gammel (barnutvikling i 1 måned). Bildet viser hva som er lokaliseringen av pustler, deres struktur, farge. Foreldre er også i stand til å skille akne fra nyfødte fra andre patologiske hud manifestasjoner i en baby.

Det er viktig! Blomstring i nyfødte er den fysiologiske normen, som er en tilpasning av barnets kropp til nye livsvilkår.

Hvis hudutslett, som Komarovsky sier i sin video skole, vises i ett år gamle babyer og eldre, er de ikke relatert til diagnosen akne. Kontakt en pediatrisk dermatolog, allergiker, for å identifisere naturen, årsakene og få tilstrekkelig behandling av hudutslett.

De to problemene som starter med "A" er svært like. Hvis akne ikke krever akuttmedisinsk behandling, eller til og med helt går bort uten medisinsk behandling, krever allergi rask innblanding av kvalifiserte spesialister og nøyaktig diagnose.

Allergier hos nyfødte i eksterne manifestasjoner er svært forskjellig fra akne. I tillegg er crumbling veldig kløende, prøver hele tiden å nå skorpe, han er rastløs og irritabel

Foreldre kan bare anta hvilken type utslett som finnes i deres krummer, analysere bildet av sykdommen fra bildene av andre spedbarn:

 • Hvis du ser et "rødhvitt isberg" som inkluderer perle nyanser (en nøyaktig kopi av ungdoms akne) - slapp av: dette er ikke en allergi. Det er nok å strømlinjeforme morens kosthold, følg spedbarnets kosthold - problemet vil forsvinne av seg selv, fordi vi snakker om akne.
 • Hudendringer forårsaker ikke kløe, babyens appetitt forverres ikke. Han sover godt, munter og lekfull - dette er også akne.
 • Med andre endringer i barnets hud rastløs, tårefull, prøver å kamme kviser. Mulig diagnose - allergi. Skynd deg til barnelege og stol på ham.
 • Røde flekker "sølte" barnets kropp: det var ikke bare ansikt og nakke som ble påvirket, men nasolabialene foldet. Akne "gjemte" på hofter, tilbake, babyens røv - uten behandling, vil de ikke forsvinne. Vær forberedt på langsiktige systemprosedyrer, definisjonen av et allergen, valg av kunstig ernæring.
 • Hvis du har notert ikke bare endringer i huden, men også grovhet, tørr hud, opprørt babyens avføring - kontakt din barnelege så snart som mulig.

Det er en stor "beroligende" for foreldre: hvis et barn har en diagnose av akne, vil det passere seg selv, det skal ikke behandles. Barnet vil "vokse opp problemet", moren vil justere kostholdet og livsstilen. Barnet vil glede deg over ren, delikat, jevn hud 3-4 uker etter å ha identifisert problemer med spedbarns akne.

Å unngå behandling vil vise seg ved overholdelse av visse regler:

Luftbad er en forutsetning for å opprettholde en sunn hud og bli kvitt akne. De må utføres daglig

Det er en stor fristelse for foreldre å løse problemet med pustulære utbrudd eller lukkede komedoner på mekanisk måte - ta det og klem det ut. Absolutt NEI! Du vil øke området hudutslett, få en hel koloni av papiller på ansiktet av babyen. Derav den direkte vei til en barnedermatolog og langvarig behandling.

Når barnelege bekreftet diagnosen akne av en nyfødt, glem oljer, kremer for omsorg for barnets hud. I den forbudte kategorien faller også:

Du trenger ikke å smøre barnet hjemmelaget eller apotek salver, prøv å klemme pimples, kjøp lotions for voksne. Barnets kropp vil uavhengig overvinne et ubehagelig symptom, og snart blir ansiktet ryddet.

Å observere enkle anbefalinger, etter sunn fornuft og vårt råd, vil du sikkert passere den farlige perioden "blomstrende" og forekomsten av akne i krummer.

Husk - bare de første seks månedene av et barns liv kan føre til akneproblemer. Sene manifestasjoner av hudutslett er symptomer på andre sykdommer hos spedbarn. En rettidig appell til ekspertene vil returnere helsen til barnet ditt!

Klinisk definisjon av leger - neonatal cephalic pustules.

Akne på ansiktet av et spedbarn vil indikere denne sykdommen. I utseende ser det ut som det nyfødte er "blomstrende".

De fleste barn har akne ikke bare i ansiktet, men noen ganger på hodet. De fleste utslett vil forsvinne spontant innen fire måneder. Derfor trenger de fleste nyfødte ikke behandling for å bli kvitt akne. I mange tilfeller forsvinner akne om noen få uker.

Et barn kan ha milia-cystiske formasjoner fra talgkjertlene. Og akne av nyfødte i dette tilfellet virker litt humpete og hovne.

Hvis hudfargene ser ut skjellere og tørre, kan dette tyde på en hudsykdom forårsaket av eksem eller seborrheisk dermatitt.

Foreldre bør ikke stille sin egen diagnose til barnet. Uansett må du umiddelbart vise barnet til legen. Om nødvendig vil han sende for undersøkelse, og deretter foreta en nøyaktig diagnose.

Eksperter påpeker ofte at blomstring av hud hos nyfødte er forårsaket av hormonene som babyer mottar fra sin mor i slutten av svangerskapet.

De stimulerer sebaceous kjertlene i barnet, forårsaker hormonell utslett hos nyfødte på haken, pannen, øyelokkene og kinnene, og noen ganger på hodet, nakke, rygg og øvre bryst.

Når nivået av moderns hormoner reduseres, blir barnet gjenopprettet etter barnas akne. Huden blir jevn.

Funksjonene til porene i spedbarns hud er ennå ikke fullt etablert, noe som gjør dem til et enkelt mål for penetrasjon av smuss. Dette bidrar til utseendet av akne hos nyfødte.

Det er kjent at ammende mødre må følge en diett. Hvis det ofte blir forstyrret, kan det også forårsake akne hos nyfødte.

Akne hos nyfødte er fortsatt svært lik hudssykdommer forårsaket av Staphylococcus aureus og sopp. Disse samme bakteriene kan forårsake omfalitt (navlebetennelse) hos nyfødte.

Mange foreldre tviler ofte på å se utslett på barnets ansikt. Hva er dette? Akne nyfødte eller allergier?

Akne hos babyer og allergiske utslett er to vanlige hudsykdommer, og begge kan oppstå når babyer er mellom en og seks måneder gammel.

 • begge fenomenene påvirker vanligvis ansiktet. Imidlertid er akne av et barn oftest plassert i sin sentrale del, og allergi manifesteres på kinnene og andre deler av kroppen;
 • Akne og allergiske utslett er røde. Men barnas akne er bulging og klør ikke. Pediatriske allergier manifesterer seg som hovne kløende flekker;
 • Infantil akne, som regel, går uten spesiell behandling. Allergi kan følge et barn gjennom livet. Og trenger alltid et spesielt kosthold, hudpleie og narkotikabehandling under eksacerbasjoner.

I de fleste tilfeller går hormonell utslett hos nyfødte uten behandling. Noen barn kan ha akne som vedvarer i flere måneder. For behandling av akne hos nyfødte, denne stædige formen for barnas akne, kan legen foreskrive en helbredende krem ​​eller salve som vil bidra til å fjerne akne fra nyfødte.

Motstå fristelsen til å prøve noen medisiner uten resept. Rådfør deg først med barnelege. Noen stoffer har en skadelig effekt på barnets helse.

 1. Ikke press den blomstrende ålen. Barnas akne er veldig forskjellig fra voksen eller ungdoms akne. For å behandle en sykdom, må du aldri klemme akne på barnets ansikt.
 2. Hold babyens ansikt rent. Bruk en mild såpe som ikke tørker, slik at babyens hud forblir ren og fri for forurensning. Tette porer forårsaker også akne hos spedbarn. Siden huden til en nyfødt er svært følsom - bruk en ren bomullsdoll dyppet i varmt vann. Rengjør forsiktig ansiktet med bomullsbolter. Dette er den foretrukne metoden for å vaske barnet i nærvær av akne på ansiktet.
 3. Unngå bruk av noen kremer eller oljer. Kremer, lotioner og oljer tetter porene på overflaten av huden på barnet, noe som bidrar til utseendet av akne. Unngå å bruke oljer og hudlotioner til akne forsvinner helt.
 4. Beskytt barnet mot riper. Pass på at spedbarnet ikke klorer hudblærer eller akne. Babys negler bør alltid være kortere. Skraping av hudutslett kan forverre tilstanden og føre til alvorlige hudinfeksjoner.
 5. Hold babyens hud tørr. Ikke la vann forbli på ansiktet av det nyfødte. Fukt irriterer kviser og gjør barnet mer masete og irritabel.
 6. Rengjør barnets klær regelmessig. Det er ekstremt viktig å rengjøre barnets klær riktig, for å hindre overdreven kolonisering av babyens hud av bakterier. Sørg alltid for at nye klær og håndklær vaskes og strykes før de brukes til nyfødte.
 7. Spis sunn mat mens du ammer. I løpet av laktasjonen, se på kostholdet ditt. Unngå å spise fete eller usunne matvarer, da dette kan forverre utslett av et nyfødt. Drikk rikelig med vann slik at kroppen din blir kvitt uønskede og skadelige produkter, og babyen får en ren flyt av brystmelk. Spis mye frisk frukt og grønnsaker, da de kan gjenopplive ikke bare moderens hud, men også babyen.
 8. Fortell legen din om medisinene dine. Under amming, tar visse medisiner utslag på kinnene til et spedbarn.

Informer legen din om hele listen over legemidler du tar under amming.

Hvis noen av stoffene forårsaker allergi, kan legen umiddelbart erstatte den med et alternativt legemiddel.

Behandlingen av barnas akne blir ikke utført, men foreldrene bør fortsatt kontakte en barnelege.

Et besøk til legen og en generell undersøkelse er en flott tid å stille spørsmål om barnets akne, samt eventuelle andre problemer du kan støte på.

Hvilke foreldre anser akne kan være en allergi hos spedbarn i ansiktet eller eksem. Hvis en allergisk reaksjon er mistenkt, vil legen vurdere metoder for å bestemme allergenet. Utslippet bør elimineres etter at allergenet er oppdaget og fjernet fra spedbarnets miljø. Eksem kan behandles med over-the-counter fuktere for barn.

Ukomplisert baby acne forsvinner vanligvis med 6 måneder, forlater vakker baby hud.

Vær oppmerksom på at barnas akne ikke etterlater permanente karakterer bak, i motsetning til teenage akne. De fremmer ikke fremtidige akneproblemer.

Er din baby bare noen dager gammel, er han helt liten og hjelpeløs, og plutselig dukket det utslag eller små kviser på den lille kroppen? Foreldre, og noen ganger til og med barnelege, finner det vanskelig å avgjøre om dette er en allergi eller såkalt akne hos nyfødte. Derfor er det viktig å vite hva akne er, hvordan det ser ut, hvordan man skiller det fra allergier og hvordan man behandler det (og om det er nødvendig å behandle det i det hele tatt).

Akne av nyfødte er manifestert i form av kviser, rød, med en hvit purulent tips, som ligner ungdoms akne (se bildet ovenfor). De kan hoppe ut på kinnene, pannen, nesen, hodet, selv ørene, sjeldnere på nakken og ryggen. Utslippet klør ikke, gir ikke barnet ubehag. Vises hos 25-30% av barna. Det medisinske navnet er neonatal cephalic pustus.

Noen foreldre tror at akne har oppstått på grunn av feil omsorg for barnet, og ikke-overholdelse av hygieniske regler. Det er det ikke. Årsaken til akne er et overskudd av morshormoner i blodet av krummene, så vel som det ufullkomne arbeidet til barnets talgkjertler, som ikke har tid til å takle den økte belastningen under hormonell forandring av kroppen.

Akne av nyfødte er ikke en smittsom eller allergisk sykdom (det er et hormonelt utslett), det er ikke nødvendig å behandle det.

Akne er ikke smittsom.

Du trenger ikke å smitte utslett som har dukket opp med grønn maling, fucorcin, klorofyllipt, mangan og andre antiseptika. Det er bedre å forsiktig tørke de berørte områdene med avkok av toget eller kamille. Hold babyens hud ren og tørr. Du kan smitte pimples med en "bepanten" salve en gang hver 3-4 dager (salven tørker ut utslett).

Vær oppmerksom på: du kan ikke klemme purulente pimples. Gjenoppretting fra dette vil ikke gå raskere, men betennelsen vil intensivere, en infeksjon kan komme inn i såret. På stedet av presset akne etter helbredelse kan det forbli stygge arr.

Akne forsvinner i seg selv etter at morshormonene er helt fjernet fra barnets kropp, og arbeidet i dets hormonelle system vender tilbake til det normale. Helbredelsesprosessen kan ta fra to uker til en og en halv måned. Etter akne blir det ingen spor (selvfølgelig, hvis du ikke prøvde å klemme dem ut).

Rådgivning barnelege er i alle fall nødvendig. Han vil gjøre den riktige diagnosen, gi anbefalinger for omsorg og behandling. Tross alt er det veldig enkelt å forvirre akne med manifestasjoner av matallergier eller urticaria. Og allergier og urtikaria må behandles!

Det er viktig! Vi leser om matallergi (manifestasjoner, symptomer, behandling)

Slik forebygger du allergier:

Hvis barnet har en allergi, bør behandlingen utføres strengt under tilsyn av en lege.

Uansett bør utseendet på utslettene varsle foreldrene, så vis straks din babyspesialist. Følg hans anbefalinger, hold babyens hud tørr og ren, vis tålmodighet, og etter hvert vil de purulente hodene tørke ut, da vil rødheten forsvinne, og babyens ømme hud vil igjen bli ren og sunn.

Gjenta! Akne er ikke farlig og forårsaker ikke ubehag for barnet.

Husk: i tillegg til akne hos nyfødte (dvs. barn fra fødsel til første måned), er det akne, som forekommer hos barn etter tre måneder og eldre. Den har samme hormonelle grunnlag og kan ta svært lang tid - til og med opptil tre år.

Til obligatorisk studie:

 • Hudpleie for en nyfødt baby;
 • Riktig hygiene av de minste (nyttig å vite);
 • Se hva vanlige hudproblemer er vanlige hos nyfødte;
 • Om kviser på ansiktet av spedbarn -

Et lite barn er en ekte lykke som trenger konstant omsorg og omsorg. Noen ganger skjer det at på krummens ansikt vises små kviser, utslett. Ikke helt erfarne foreldre tror at dette utslettet er forårsaket av allergi, men leger diagnostiserer akne hos nyfødte, i utseende som ligner på akne. Hva å gjøre i slike tilfeller, hvorfor sykdommen oppstår, hvordan å skille den fra en allergisk reaksjon og hvilken behandling er riktig? Svar på disse spørsmålene skal være kjent for alle foreldre som først opplevde dette problemet.

Akne av nyfødte er en vanlig sykdom som oppstår hos ca 30% av babyene. Det medisinske navnet på utslett er neonatal pustus. I utseendet er utslett en liten kvise, som minner om teenage akne. Det kan se ut som små pustler, gul eller rødaktig med hvit topp. Utslett er utplassert hovedsakelig på pannen, kinnene, haken, tuten av barnet. Med akne opplever ikke babyen ubehag - utslettene klør ikke, det gjør ikke vondt. Slike kviser vil ikke forstyrre barnet.

Mange foreldre, når et lignende problem oppstår (akne) hos et barn, tilskriver dette til mangelen på babyens hygiene, noe som ikke er sant. Neonatal cephalic pustus er en funksjonell tilstand til det nyfødte, det er knyttet til tilpasning til andre livsbetingelser, det er en slags reaksjon av kroppen til et nytt regime. Infant akne kan oppstå fra de første ukene av livet, i en alder av tre måneder og fortsette til barnets halvårsalder. Utseendet til akne er mer vanlig for gutter.

Det provoserer et utslag hormonell ubalanse, som består i binyrene i utviklingen av androgener. Hormonet østrogen, som er produsert i mors kropp i løpet av den siste trimesteren av graviditet og under arbeidskraft, aktiverer akkumulering av subkutant fett av barnet. Det forårsaker også akne. Det skal bemerkes at svettekjertlene begynner å fungere etter fødselen, men de vet ikke hvordan de skal fungere i den første livsstilen for en voksen.

Alt utslett i et barn går bort etter et par måneder, i sjeldne tilfeller kan det vare opptil et år. Tegn og symptomer er som følger:

 • lokalisert utslett på barnets ansikt (ofte pannen, kinnene, nesen, forekommer sjeldnere over hele kroppen eller går i nakken av babyen);
 • farge rød eller gul med en hvitaktig pustulær topp, ser ut som akne;
 • de ser ut som et lite utslett, ligger nær hverandre, men ikke smelter sammen i ett stort sted, intensiteten er moderat;
 • Naturen av utslett - papiller og purulente pustler, kan sjelden forekomme åpen eller lukket comedo.

Akneutslett hos nyfødte (noen ganger kalt blomstring) har forskjeller fra allergiske flekker, stikkende varme, dermatitt. De er som følger:

 1. Allergi ledsages av konstant kløe, barnet prøver å kamme en kvise. Barnet blir rastløs, kan være stygg, magen gjør vondt, noen ganger har han gass, noen ganger oppkast.
 2. På huden allergier manifestert som røde flekker eller lite rødt utslett uten hvite pustler, rødmen rødt på ansiktet.
 3. Barnets hud påvirkes på steder som ikke er karakteristiske for akne: på ryggen, armer, ben.

Hormonal akne hos nyfødte er ofte forvirret med stikkende varme, grunnen til å forsømme daglig bading, re-entangling spedbarn: barnet begynner å overopphetes, svette, og dette negativt påvirker tilstanden til huden hans. Det er mulig å skille keramikk bare ved utslett på steder der akne ikke skjer. Sykdommen i et barn sprer seg mye raskere enn spedbarns akne. Bare en lege kan skille mellom dermatitt og akne.

Kontakt legen din i alle fall. Selv om foreldrene har bestemt seg selvstendig at barnet ikke lider av dermatitt, er det noen grunn til å kontakte en spesialist, spesielt hvis det kommer etter et år. Allergi, dermatitt - disse er sykdommer som forårsaker mye ubehag for barnet. For å justere den hormonelle bakgrunnen, for å beskytte barnet mot utviklingen av individuell intoleranse mot visse matvarer i fremtiden, med de første symptomene, må du besøke ikke bare barnelege, men også allergiker, hudlege.

Akne hos barn i barndommen, etter at barnets hormonelle bakgrunn er justert, vil materielle hormoner helt komme ut av babyens kropp, forsvinne uten spor. Utslett er ikke en allergisk eller smittsom sykdom, så spesiell behandling er ikke nødvendig. Det er imidlertid måter å akselerere helingsprosessen på. Generelt tar gjenopprettingsperioden for barnet fra 2 uker til 1,5 måneder.

For at akne ikke forårsaker noen konsekvenser, bør du ikke bruke strålende grønn, tørk de skadede områdene av barnets hud med en løsning av kaliumpermanganat, klorofyllipt eller andre antiseptika. Ikke bruk oljeholdige salver, kremer. Den tette basen av disse produktene vil tette porene og kjertlene, noe som vil forverre situasjonen. Når det gjelder et slikt verktøy som bepanten, er det også forbudt å bruke det uten å konsultere en lege. Zinksalve eller Sudocrem er tillatt. Disse verktøyene tørker effektivt akne.

Tillatt bare behandling av baby hud kjøttkraft apotek kamille eller tog. Samtidig er det nødvendig å sikre at løsningen ikke var for sterk og varm. Tørk med en myk klut, bomullsstykke. Hygien er obligatorisk: i tillegg til å gni med urteinfusjoner, bør barnets ansikt etter en dag vaskes med babysåpe. Foreldrene skal imidlertid forstå at årsaken til akne i sebaceous kjertlene, deres aktive arbeid, for å oppnå fullstendig sterilitet, er derfor ikke verdt det. Pass på at barnets hud alltid forblir tørt og rent.

Hvis det ikke er noen forbedring i tilfelle av akne, er det umulig å gjennomføre restruktureringen av barnets hormonelle system, det er viktig å begynne å gjennomgå et spesielt behandlingsforløp i tide. For å etablere diagnosen er det gjort dermatoskopi, bakterioskopi og pH-metri. Etter undersøkelsen vil legen bestemme optimal behandling. Forbudt enhver form for selvmedisinering.

Den mest effektive betyr: legemidler som inneholder benzoylperoksid, erytromycin, trimethoprim eller triclosan. Doseringen må følges nøye, fordi medisiner ikke bare kan overdrive huden - sjokkdoser er en alvorlig fare. Hvis det oppstår koke eller barnet forverres, er antibakteriell behandling og behandling av huden med antiseptiske preparater nødvendig. I tillegg til hovedterapien vil legen foreskrive inntak av vitaminer og midler som bidrar til å opprettholde immunitet.

Hvis barnet har hudsykdommer (ikke bare akne), er det en rekke forbud. Unnlatelse av å følge disse reglene kan føre til alvorlige problemer. Det er forbudt å:

 1. Klem blackheads eller noen pimple. Gjenopprettingsprosessen fra dette vil ikke gå raskere, men den inflammatoriske reaksjonen kan ikke unngås: infeksjonen kan komme inn, etter helbredelse, på den ømme huden av spedbarnet, kan gale arr oppstå.
 2. Cauterize enhver form for alkoholholdige løsninger, jod.
 3. Gi medisiner etter eget skjønn.

Ofte bruker foreldre spesielle kosmetiske produkter for hudpleie av barnet, akseptabelt for bruk fra de første dagene i livet. Det er viktig at alle blir verifisert. Ikke bruk:

 1. Noen kremer.
 2. Powder. Ikke bare hjelper det ikke, men det kan også forårsake irritasjon på babyens hud.
 3. Påføring av baby krem ​​er begrenset på grunn av fettinnholdet.

En mor som spiser en baby bør også følge strenge regler. Den første tingen å ta for den ubestridelige sannheten - du kan ikke bekymre deg. Årsaken er at kortisol, et stresshormon som fremmer dannelsen av akne, kan absorberes i morsmelk. I ammingsperioden bør dietten til en kvinne være hensiktsmessig: Ingen produkter som forårsaker allergiske reaksjoner.

I den varme sesongen, bør du være oftere med barnet i frisk luft, fordi sola og luftbadene har en svært god effekt på barnets hudtilstand. Det er imidlertid nødvendig å beskytte barnets hud mot direkte sollys. I den kalde årstiden bør hypotermi ikke tillates mens du går nedover gaten (mange foreldre gjør den motsatte feilen - de kle seg for varmt, noe som fører til utseende av en tynning).

Flere Artikler Om Typer Acne