Kom til speilet bare for å kamme håret ditt og... Åh, horror! Igjen, en pimple, en og en og en, mer... "Så, du må presse dem ut raskt, ellers vil de aldri passere," tror du. Og klem. Og neste dag, gå til speilet, og akne er blitt ikke mindre, og omvendt, enda mer. Du tar igjen opp "årsaken" og så videre i en sirkel, som om hendene selv ble trukket til ansiktet. Og du vet at du ikke kan knuse dem, og at infeksjonen vil falle, og i stedet for en enkelt pimple, kan en hel "hotbed" vise seg, men du kan fortsatt ikke slutte å gjøre det. Hvordan slutte å presse disse akne? Hvis du er interessert i å vite svaret på dette spørsmålet, så er denne artikkelen for deg.


9 dokumenterte måter

1. Ta et bilde av ansiktet ditt i nærbilde like etter det, som du undertrykte puber. Jo verre bildet blir - jo bedre. Skriv ut dette bildet og heng det direkte på speilet. Før en mann kommer fra jobb, kan bildet fjernes for ikke å skade sin skjøre mannlige psyke. Nå, når du kommer til speilet og plutselig bestemmer deg for å undertrykke pimples, ta en nærmere titt på bildet. Sikkert vil du ødelegge ansiktet ditt igjen.

2. Les ulike horrorhistorier om hvordan en liten, presset pimple førte til en stor betennelse. Jo mer skremmende historiene, jo bedre. Bare åpne Internett og skriv inn ønsket forespørsel. Ikke glem å se bilder av folk som allerede har tatt ansiktet i en forferdelig tilstand. Overvei all denne "skjønnheten" litt lenger, og så forestill deg at enhver kvise som du prøver å presse ut er potensielt farlig og lett kan føre til slike horror. Ble redd? Flott! Så du er på vei for å slutte med vanen din.

3. Klipp alle neglene på hendene så kort som mulig. Nouveau, nå har du ingenting å klemme på akne. Mens du er unlearning fra disse skadelige vaner, kutte neglene dine hele tiden, slik at de er svært korte. Skjul også alle slags spikerfiler og andre elementer som du kan bruke i stedet for negler for å klemme ut en hatet pimple. Bedre avgjøre skjønnheten i manikyret for å bli kvitt aknepimples.

4. Hold unna alle små lommespeilene, og prøv å ikke passe veggspeglene i det hele tatt. Jo mindre du ser nå i speilet - jo bedre, fordi etter å ha sett på det, kan du igjen finne det du trenger for å "presse på presse". Det er bedre å ikke se på unødvendig ved speilene i det hele tatt, og ikke frist selv.

5. Gjør det slik at du ikke har noe å presse. Som om det hørtes banalt, men for å slutte å presse akne, trenger du bare å kvitte seg med dem. Når du ikke har noen hudproblemer, vil behovet for å lete etter noe feil og forsøke å fikse det, automatisk forsvinne. Begynn å legge stor vekt på å rense ansiktet, kjøp nødvendige kosmetikk. Fra hjemmet rettsmidler, er havregryn svært effektiv. Prosedyren er enkel: En spiseskje med havregryn flager helles med en liten mengde vann for å myke flakene og bruke denne blandingen i stedet for skrubbe. Men vær oppmerksom på at i den første uken med å bruke denne akne kan være enda mer, da havregryn trekker alt smuss fra porene. Men hvis du utholder denne perioden, vil du bli belønnet med vakker, ren og matt hud.

6. Vær oppmerksom på nervesystemet. Som det er nistranno, men vannet med å knuse akne, forekommer vanligvis hos de som har problemer med nervesystemet. Du har sikkert lagt merke til at når du er veldig nervøs, noen ganger et uutholdelig ønske om å presse noe ut. Hvis du har lagt merke til en slik ting for deg selv, så vær forsiktig, siden du er på vei til den virkelige kvalme. Prøv å unngå stress og bli mer avslappet. Du kan drikke en mamma eller en valerian mat i 10 dager. Og når du føler at du blir nervøs, ta noe med hendene. For eksempel kan du kjøpe en spesiell manuell trener for å lindre stress i form av en liten gummiboll, som du må konstant komprimere.

7. Har noen følg deg. Hvis du ikke kan kontrollere deg selv, så spør noen om å følge deg. Så snart hendene dine kommer til ansiktet etter en annen hoppende pimple, la en nær person trekke deg opp.

8. Organiser et straffesystem for ikke å stoppe og begynne å presse akne. Og det er ikke nødvendig at disse var monetære straffer, mer nøyaktig, selv helt uønsket. Faktum er at du lett kan bli vant til det faktum at de igjen er "skyldige" og må betale en liten sum i "penning" spargrisen. Snart vil du slutte å være redd for disse bøter, fordi du faktisk har penger, du finer deg selv. De nøt å klemme pinnene, kastet en bøi i spargrisen, "betalte seg" fra seg selv og glemte neste gang. Det er en veldig enkel og effektiv måte ut av denne situasjonen: Som en fin, utfør noen form for handling eller trening. For eksempel, gjør det til en regel at for hver ekstrudert pimple må du bli revet ut fra bakken 10 ganger. Når neste morgen dine muskler fra treningen skader deg, vil du sannsynligvis ikke gjenta denne erfaringen igjen. Det viktigste her - ikke gi deg innrømmelser.

9. Foto av det ideelle. Finn og skriv ut et bilde av en vakker jente med perfekt hud, det er bare veldig viktig at bildet ikke er behandlet i Photoshop, og jenta har ikke grunnlag i flere lag. Huden bør være perfekt i seg selv. Ellers, hvis modellen er sterkt "plastered", sier du bare: "Bare tenk, det kan jeg også gjøre! Nå skal jeg bare bli en troll og jeg blir enda bedre! " Men når du ser på den naturlige, sunne, glatte huden, vil du allerede være i overensstemmelse med dette idealet, og for dette må du slutte å knuse dine kviser og begynne å ta vare på ansiktet ditt.

Stopp å presse akne kan, hvis du vil. Faktisk er det ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. Du må bare samle all viljestyrke i en knyttneve og lover deg selv for enhver pris for å kvitte deg med denne dårlige vanen, noe som er veldig dårlig for huden din og ødelegger din skjønnhet.

Ansiktspluksvaner

Psykolog, Gestaltterapeut

Psykolog, Gestaltterapeut

Et annet aspekt er angst, spenning, noe annet som gjør at du velger dem. Se på deg selv: I hvilke situasjoner begynner du å plukke dem?
Jeg har en antagelse at når du ikke elsker deg selv for noe, når du plager.
Hva er det du egner deg for?

Og en annen ting: denne bevegelsen med hendene, prøv å forvandle den til noe: du liker beadwork, broderi, manikyr, etc. Drøm opp

[Lukket] hvordan å unlearn vane med å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Fragrantica Parfymer → Skjønnhet og Helse → Hvordan unlearn vanen med å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Sider 1

Du må logge inn eller registrer deg for å poste et svar.

Meldinger 18

1 Tema fra Jem4ujinka 2012-08-31 14:41:54

Emne: Hvordan unlearn vane med å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

I de siste 12 årene (jeg er 25 år) siden begynnelsen av ungdomsårene har jeg en forferdelig vane å plukke ansiktet mitt, knusende porer, deretter rive av et sår på forhånd, så behandle alt, brenne det med peroksid. Alt ansikt i traumatiske flekker, spesielt nese og panne. (Nå 10 mørkebrune flekker), huden er tynn og aggressiv betyr bare forverre situasjonen.

Rådgive et godt blekemiddel, klar.

Og fra pimples noe virkelig effektivt. Zener og skinoren hjalp ikke. Skinoren hjalp meg om fem år, min fettdannelse ble redusert betydelig og som student gikk jeg med perfekt hud. Men nå blir vant til det. HJELP.

Problemet er mer psykologisk, med dette prøver jeg å takle, men hva skal jeg gjøre med tilstoppede porer på pannen og nesen?

2 Svar fra Marina1 2012-08-31 18:22:50

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Stol på ansiktet bare en god skjønnhetspleie. Da jeg var din alder, presset jeg min nese så hardt (klemme sorte prikker til meg selv) at nesen min var veldig blåaktig og stadig peeling av fra uendelig traumer til det øvre laget av epidermis. I svært lang tid kom fargen på huden på nesen tilbake til normal. Når du virkelig ønsker å plukke noe opp i ansiktet ditt, finn en annen jobb. Og prøv også Clinique Clarifying Lotion. På en gang hjalp denne serien meg mye. Ansiktet har blitt en ren og jevn farge.

3 Svar fra Xa Xiksyulets 2012-08-31 20:15:12 (redigert av Xa Xiksyule, 2012-08-31 20:31:00)

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Alt skrevet under utelukkende IMHO, ikke en panacea, det er kontraindikasjoner, det er bedre å konsultere en lege og alt det.

Dette er en dårlig vane, fra samme opera som vane med å røyke eller spiker. Unlearning er ikke lett. Ofte ledsaget av økt nervøs excitability, dermed bevisst eller uvitende, prøver en person å roe seg ned.

For å stoppe, er en integrert tilnærming ønskelig:

1. For å forbedre tilstanden til huden, slik at det er færre grunner til å gå i speilet (for å ha oppdaget en pimple tilstedeværelse og å gå i speilet med den hensikt å fjerne det "en og en gang" for meg selv, bare en time senere kryper du bort med ansiktet helt "takket" fra kant til kant).

1a. Følg maten (ikke noe nytt), mindre fet, søt, drikk mer rent vann, spis grøt på vannet. Innen en uke eller to (ikke bli båret bort!) Om morgenen (på tom mage, en time eller to før måltider) kan du drikke adsorbenten (aktivert karbon, enterosgel, etc.).

1b. Velg en passende kosmetisk behandling som gjør det mulig å rengjøre huden grundig uten å overdrive den. Hittil har jeg ikke klart å finne en virkelig "min" skjønnhetspleie, men jeg fant passende pleie kosmetikk, de har et forum og personlig konsultasjon (magiray.ru) og dekorative kosmetikk (mineralmakeup.narod.ru), som lar deg maskere feil uten å forverre hudtilstand.

2. Berolig nervesystemet. Her til hver sin egen, nå tilgjengelig en rekke meditasjonssystemer, kan du velge å smake. Mindre bruk av stimulanter: kaffe, te, alkohol, energi, mer naturlige avslappende midler: mynte, valerian, etc.

3. og kanskje viktigst, å engasjere seg i favoritt og hyggelige ting, slik at det ikke er rett tid å se på ansiktet ditt i et forstørrelsespeil.

Hvis saken er svært vanskelig, kan du helt eliminere behagelige plukkforhold i hjemmet ditt: Praktisk tilgang til et stort speil i sterkt lys.

Når det gjelder de eksisterende stedene. For å fjerne dem, må du aktivere metabolske prosesser i disse områdene i huden. Hvis betennelse ennå ikke har gått under disse punktene, liker jeg personlig effekten Avene Diacneal-krem til flekkbruk, og hvis det allerede er stagnerende pigmentflekker etter en helbredet kvise, kan du prøve Badyagu (til salgs i form av en gel, selges på apotek).

4 Svar fra Marina1 2012-08-31 21:35:20

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

3. og kanskje viktigst, å engasjere seg i favoritt og hyggelige ting, slik at det ikke er rett tid å se på ansiktet ditt i et forstørrelsespeil.

Hvis saken er svært vanskelig, kan du helt eliminere behagelige plukkforhold i hjemmet ditt: Praktisk tilgang til et stort speil i sterkt lys.

Jeg ble kvitt forstørrelsespeglet og bordlampen, og det var over! ))) Det er morsomt, men det fungerer!)

5 Svar fra Marina1 2012-08-31 21:36:33

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Dette er til støtte for innlegget Xa Xiksyulets)

6 Svar fra Life Magnetic 2012-08-31 21:44:16

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Speilene trenger ikke å nøle. Om morgenen var det ingen tid å plukke, og om kvelden kom de hjem, vasket, satte på en helende krem ​​og det er alt, ikke nærmer seg speilet lenger.

Fra tette porer - regelmessig skrubbe, gjør rensende masker, når du vasker, bruk spesielle børster eller svamper. Bruk bare produkter for problemhud, ikke misbruk alle slags nærende kremer, tonic, pulver, slik at porene ikke er tilstoppet mer. Acne behandling - https://www.fragrantica.ru/board/viewtopic.php?id=21991

Om kosmetologen og beroligende midler (fordi stress er årsaken til alt), er alt sagt allerede. Behandle, ikke knuse. Elsk deg selv og ta vare på deg selv (ehh.. lett å si, vanskelig å gjøre - jeg vet).

7 Svar fra YevgenyP 2012-09-01 00:07:38

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

3. og kanskje viktigst, å engasjere seg i favoritt og hyggelige ting, slik at det ikke er rett tid å se på ansiktet ditt i et forstørrelsespeil.

Hvis saken er svært vanskelig, kan du helt eliminere behagelige plukkforhold i hjemmet ditt: Praktisk tilgang til et stort speil i sterkt lys.

Jeg ble kvitt forstørrelsespeglet og bordlampen, og det var over! ))) Det er morsomt, men det fungerer!)

8 Svar fra Life Magnetic 2012-09-01 10:51:49

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Og Roaccutane, forresten, er foreskrevet for alvorlig akne, og hvis ingenting annet hjelper. Dette er et veldig alvorlig middel med en rekke mulige bivirkninger. Jeg tror at Jem4ujinka ikke er tilfelle, dømme etter beskrivelsen.

9 Svar fra Erin 2012-09-01 17:31:28

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Jeg behandlet alt i den kvinnelige delen. Nå i begynnelsen av tarmen. Effekten er bare ingen ord. Jeg har ikke et ansikt, men en rygg (var)). Beautician rev alt. Videre synes stoffet Miromestim (det virker så) å være et antiseptisk peroksid. Og kjøpte bonyatsin i apoteket. Boniacin er et pulver for å tørke sår og slik at det ikke er noe søppel i porene etter rengjøring. + Badyaga i form av en komprimert og likevel (ingen slags avhengighet) Baseron høyttalere. Og fra flekker av blått smeder jeg med serum Doctor Zhart fra stillestående flekker fra akneutslett. Tidligere, også behandlet (men bare akne) var effekten = 0. Behandling for kvinner og tarmer. Og så for ikke å kovyryat regregre alle neglene til null

10 Svar fra Jem4ujinka 2012-09-03 11:32:58

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Takk for rådene. Jeg trenger ikke å behandle meg som en kvinne, men jeg må starte et seksuelt liv, jeg behandler tarmene med probiotisk.
Økende nagler går nå som Edward saks hender, ikke bare at det er på tide å plukke, selv i nesen virker ikke. :-) Flekker forsvinner takket være bleking serum med fruktsyrer og urteekstrakter. Med negler er en superide. Takk.
Peelings gjør en gang i uken.

11 Svar fra mangust62 2012-09-11 10:01:47

Re: Hvordan unlearn vane å plukke ansiktet ditt? hva skal du bruke?

Det var det samme problemet, men nå ble nesten kvitt det. Jeg begynte å komme seg fra denne dårlige vanen da jeg lærte at dette er et psykologisk problem (i ekstreme tilfeller, psykisk). Noen ganger tar folk sterke beroligende midler, og det hjelper. I mitt tilfelle var det nok å innse at i mitt liv var jeg ikke fornøyd med hvilken misnøye (med meg selv / omgivelser / situasjon) forårsaker ønsket om å grave dypere. Hvis du ikke lykkes, kontakt da en psykolog.

For eksempel, når du er forelsket, når alt er normalt med ditt personlige liv (det stiger), er det ingen alvorlige problemer på jobben, du har ikke tid til å tenke på å plukke og omvendt, hvis uberørt kjærlighet, familieproblemer, blir hendene dine trukket å møte. Denne prosessen er beroligende.

Vel, å se på videoer på Youtube om Photoshop hjalp (fordi blanke blader og annonser pålegger ideell hud på oss), og når du ser kjendiser som de er i livet, roer du deg og innser at bildet deres er en illusjon.

En person er en lat skapning, ofte gjør vi ikke noe, fordi vi ikke er fysisk komfortable gjør det, selv om vi kanskje ikke er klar over det. Noen ganger for at ting skal gå, er det nok å sette objekter på bordet på en annen måte, omorganisere møbler forskjellig, plassere ekstra lys, sette ting på andre hyller og så videre. Følgelig, hvis du lager deg selv kunstig ikke praktisk, så vil saken stoppe. Pass på at det ikke er praktisk å trykke på ansiktet ditt, for eksempel, slå på en svakt lyspære på badet, eller fjern et speil fra badet og så videre. Fortell dine kjære at dette er et midlertidig mål, når vanen går forbi.

Av hjelpemetodene for kamp for meg var følgende effektive:

1. Bli kvitt et forstørrelsespeil.

2. Jeg prøver ikke å se i speilet i minutter: Jeg vasket, gned ansiktet mitt med lotion, påført krem ​​og. flyttet bort. I begynnelsen var det vanskelig å kontrollere meg selv, nå på maskinen.

3. En veldig veldig veldig god løsning som en venn en gang rådet min mor (forresten, hun var 55 år gammel, og huden i ansiktet hennes var glatt, rosa, med nesten ingen rynker) - hver dag å drikke et glass varmt vann med en skje på tom mage honning og sitron kiler

Gjør det normen for livet, som morgen tannbørsting. For det første berører honning (.) For det andre inneholder den mange nyttige mikroelementer.

Jeg vet ikke hvordan å bli kvitt den vanlige vana med å røre og plukke huden din.

Hallo Fra barndommen har jeg en vane å røre på huden, leter etter uregelmessigheter på det og rive alt, om det er akne eller noe annet. Hodet mitt forstår at jeg gjør noe dumt, men jeg kan ikke slutte å gjøre det. Jeg var på besøk til legene, jeg snakket med psykologer, og prøvde selv i nesten en uke å ikke røre ansiktets hud (selv om hendene mine fortsatt gikk der), men til slutt brøt jeg av. Du spør når dette skjer, i hvilken tid? Jeg vil svare: uansett når, hva og hvordan, for selv når jeg jobber, gjør jeg noe fysisk i hagen og hendene mine er opptatt, for eksempel min gulv eller ser på TV, går med noen i frisk luft, min hånd er alltid på ansiktet mitt eller tilbake, men uansett hvor uregelmessigheter er, og selv om de ikke er til stede, går vanen ikke bort. Jeg drakk beroligende piller (jeg husker ikke nøyaktig navnet, de var syntetiske og en annen lege rådet meg til ikke å drikke dem), og jeg begynte å drikke urter, beroligende, men ingenting hjalp år etter år, og dette er mer enn 10 år. Jeg har ingen anelse om jeg noen gang kan stoppe. Først begynte alt med negler, jeg nibbled dem som barn, da begynte jeg å rive fingrene mine, nå har jeg lange negler og bare berører en, men jeg tror at når han vokser opp, vil jeg forlate ham alene, men jeg merker fortsatt at hendene mine og streber etter å rive opp alt. Å si at det er noen fornærmelser smerter siden barndommen? Ja, det er mangel på kjærlighet fra faderns side (eller rettere enn hans fornøyelse, at det ikke var tid for oppdragelse), vred på skolen av klassekamerater, lærere, også online med online venner, også i leiren på tid og på sykehuset, hvor Jeg lå med magen og overalt jeg gikk ikke, jeg tar hele tiden alt til hjerte. Jeg kan ikke klandre alt på mine studier og arbeid som jeg ikke hadde, men jeg prøvde å studere etter skolen og to måneder senere gikk bort derfra, og det var også stress i familien, og slektninger hånte dem stadig, men problemet mitt begynte tidlig i barndommen, Jeg husker ikke om jeg gikk i skole eller ikke, jeg husker jeg elsket å rive av wawks, da jeg kladde, plukket opp riper, og det fortsetter til i dag. Jeg er 23 år gammel, jeg er ikke gift og ikke i et forhold, det er ingen barn. Jeg la merke til at noen ganger, når det er alvorlige smerter i beina, begynner jeg å røre, som om jeg vil roe meg på en slik måte, det er noen frykt for at hvis jeg ikke gjør det, vil jeg bare miste bevisstheten, og beina mine blir skadet som om Til denne handlingen er det som om man prøver å roe seg, men jeg spør deg, fortell meg hvordan du stopper det? Jeg ringte alle grunnene, alt som bekymret meg var personlig holdning til folk mot meg, depresjon etter det, spurte folket mange ganger for å hjelpe med dette, men ingen ga noe fornuftig. Hjernen min virker ikke akkurat det øyeblikket jeg gjør det. Jeg prøver ikke å røre huden med hendene i det hele tatt, men etter 2-3 minutter starter jeg igjen. Jeg var i stand til å vare i maksimalt 1-2 dager, men da falt jeg gjennom. Jeg håper virkelig at du kan fortelle meg om jeg kan ha noen treningsøkter eller drikkepiller. Selv nå gjør jeg dette, selv når jeg ber om hjelp, tenk meg. Det gjør meg veldig nervøs, på grunn av dette har jeg ødelagt ansiktet mitt i akne og i arr, og selv etter å ha konsultert med legen, som sa kategorisk å ikke røre ansiktet, gjør jeg det likevel fortsatt. Jeg holder tilbake hele dagen, og så igjen og igjen røyker jeg alt av. Jeg vil være hjertelig takknemlig for deg.

Spørsmål forfatter: Diana Alder: 23

Psykolog Unterova Victoria Vladimirovna svarer på spørsmålet.

Hei, Diana! Det faktum at du berører huden, "tåler" uregelmessighetene på den, og ikke forstår hva som skjer, ligner veldig på obsessiv-tvangssykdom (OCD). Kanskje du tar en nærmere titt på alt som skjer. Prøv å innse hvilke følelser du opplever før du begynner å røre huden, hva synes du?

Denne bevisstheten vil gjøre deg i stand til å forstå nøyaktig hvilke interne tilstander du må jobbe gjennom. Tross alt, berører huden, riper pimples - dette er en konsekvens av akkurat det du opplever.

Uavhengig beseirelse av OCD er ganske vanskelig. Det finnes ulike metoder for å overvinne lidelsen ved hjelp av spesialister, det er viktig å prøve hva som passer deg best. Piller er foreskrevet av psykiatere eller psykoterapeuter, men etter min mening er dette ikke den beste måten å bli kvitt OCD. Mange rusmidler er vanedannende, det er ingen måte å komme seg unna bivirkninger, og å være avhengig av å ta medisiner hele livet.

Derfor er jeg av den oppfatning at en selv selv med hjelp av en spesialist må gjøre en innsats for å overvinne obsessive stater.

Bekjemp OCD hjelpemetoder for kortsiktig strategisk og kognitiv atferdsterapi. Derfor anbefaler jeg at du ser etter en spesialist som arbeider i et av disse områdene.

På egen hånd foreslår jeg at du leser artikkelen av Jeffrey Schwartz (den kan bli funnet gjennom en søkemotor ved navn) "Four Steps of Dr. Schwartz. Den beskriver i detalj stadiene for å overvinne obsessive tilstander, gir øvelser. I tillegg kan du lese og prøve å anvende teknikkene beskrevet i boken av Giorgio Nardone og Paula Vaclavík "The Art of Rapid Change."

Nervøs ansikts hudplukking

Spørsmål til psykologen

Spør: Vika

Kategori av problem: Avhengigheter

Beslektede problemer

Psykologi svar

Matashkova Oksana Valerievna

Psykolog Almaty Sist sett: 2 dager siden

Svar på nettstedet: 528 Utfører opplæring: 2 Publikasjoner: 1

Tilstanden som beskrives av deg, minner veldig om påtrengende handlinger. Vanligvis er slike tiltak nødvendig for å takle en følelse av sterk spenning eller angst på grunn av en alvorlig indre konflikt i menneskets sjel.

I ditt tilfelle, mekanismen for å redusere angst gjennom en obsessiv handling, klemme akne, fungerer. Faktisk følger angst hele livet vårt. Og personen lærer å overvinne den, selv i barndommen. Det er konstruktive måter å overvinne dette på. Og det er mindre vellykket. Noen røyker, noen drikker alkohol. Et barn kan suge på en finger, redusere angst gjennom nytelse og en symbolsk retur til trygg barndom. Noen biter på neglene eller trekker håret ut. Dette overvinne angst gjennom auto-aggresjon.

Klemmerkulen tilhører denne kategorien obsessive handlinger og med regissert ikke på utsiden, men i aggresjonen selv. Det er vanskelig å takle tvangstanker alene, da årsakene ligger dypt i det ubevisste.

Dine ansiktspluksvaner har en viss funksjon: det reduserer nivået av negative følelser gjennom auto-aggressive handlinger. Å forsøke å bekjempe denne vanen, øker du angstnivået i deg selv, og følgelig, siden vanen selv oppsto nettopp for å redusere denne angsten, øker behovet for tvangssaker. Den onde sirkelen.

Hvordan å være? Du må forstå de ubevisste motivene til atferden din for å løse konflikten og finne en annen, mer sunn måte å lindre angst på. Dette kan oppnås ved hjelp av psykoanalytisk psykoterapi.

Med vennlig hilsen Oksana.

Oksana Matashkova, psykolog Almaty

Godt svar 4 Dårlig svar 3

Karataev Vladimir Ivanovich

Svar på stedet: 18203 Utfører opplæring: 0 Publikasjoner: 6

Hvordan bli kvitt dermatillomania

Mental lidelse, som er definert som vane med å plukke huden, skrape akne på ansiktet eller trekke ut hår på ulike deler av kroppen, har det vitenskapelige uttrykket dermatillomania.

årsaker til

Grunnlaget for dermatillomani er psykologiske problemer, så hovedårsaken til sykdommen er en unormal mental tilstand til pasienten. Han har et utilstrekkelig, obsessivt ønske om å skade seg selv.

Andre psykologiske årsaker til denne oppførselen:

 • skyld;
 • undertrykkelse av sinne og frustrasjon;
 • følelse av selvfornedring og skam;
 • langvarig kronisk stress;
 • langvarig depresjon
 • tilstedeværelsen av fobiske lidelser.

Hudsykdommer eller andre kosmetiske problemer kan være forløperne til dermatillomani. Personer som lider av sykdommer karakterisert ved alvorlig kløe er også i fare.

Psykologisk lidelse forårsaket av negative følelser fører til problemer i sosial sfære og forstyrrer det normale hverdagen. Snart blir pasienten sosialt passiv, og noen ganger sosialt farlig.

Ofte har folk som lider av en diagnose av dermatillomani en historie med obsessiv-tvangssykdom, men de vet ikke selv om sykdommen eller foretrekker å ikke legge merke til det.

Ønsket om å kamme huden er forårsaket av følelser, ofte negative. Startverktøyet serverer frykt, kjedsomhet eller erfaring.

En annen årsak kan være visuelle kosmetiske problemer, å bli kvitt den personen enda mer kamme sårene. Ofte blir begynnelsen på trang den ikke-aksept av en person av andre.

symptomatologi

Behovet for å skade huden i alle mulige berørte områder skjer spontant, uavhengig av sted og tid. Deres resultat er dermatillomani. Ubevisst begynner en person å rive av en kvise på ansiktet eller bare ripe på hodet før en viktig begivenhet. Systematisk repetisjon av riper etter ulike stressende situasjoner skjer:

 • misforståelse av andre;
 • fysisk aktivitet;
 • moralsk rist opp.

Hver gang, får en følelse av lettelse, øker avhengigheten og blir en vane. På tidspunktet for nederlaget i neglene i huden får pasienten en kort følelse av lettelse eller delvis tilfredsstillelse. Noen ganger føler pasienter eufori, noe som styrker den psykologiske vanen med å plukke huden med fingrene.

Manifestasjon av dermatillomania i form av å skrape huden på åpne områder, som hender og ansikt, eller under håret på huden. Over tid sprer arr over hele kroppen, og folk lider på grunn av umuligheten av å stoppe obsessiv hudplukking. Noen ganger lider av denne sykdommen kan begynne å presse selv levende mol.

Konstant mekanisk irritasjon av huden fører noen ganger til infeksjon og dehydrering av huden. Som et resultat spiser en person ikke bare utseendet hans, men også selv provoserer inntrengningen av bakterier inn i kroppen.

I tillegg til hudklemming, dermatillomani er også preget av repeterende obsessiv oppførsel. Dette manifesterer seg i vaner med å peeling huden på fingrene, gnave ved neglene, biter leppene og innsiden av kinnet, som ønsker å velge ufullstendig sårede sår og rive ut kroppshår.

Å trekke ut håret er isolert i en separat subtype - trichotillomania.

Symptomer på trichotillomania manifesterer seg i et uimotståelig ønske om å rive av håret, og realisere skadene som er gjort. Øyenbryn, øyevipper, hår på hodet og hode lider. Jentens ønske om å bli vakre ender med revet hår. Selv blødning og arr, stopp ikke de syke.

Det er verdt å merke seg at kvinner og jenter i alderen 15 til 45 år vanligvis lider av dermatillomani og dets varianter.

Blant menn er denne oppførselsforstyrrelsen praktisk talt ikke registrert.

Behandlingsmetoder

Dermatillomania bør behandles grundig. Det er veldig vanskelig å kvitte seg med en sykdom som hele tiden utvikler seg selv.

Blant de viktigste behandlingsmetodene er følgende:

 • bruk av dermatologiske midler for å lindre symptomene på kløe;
 • søker hjelp fra en hudlege, kosmetolog, trichologist;
 • gjennomgår en behandling av en psykolog.

Hovedfokuset i kampen mot denne forstyrrelsen er gjort på den psyko-emosjonelle siden.

De mest populære kampsättene er psykoterapi og hypnose.

Narkotika beroligende midler er kun foreskrevet når den underliggende årsaken er langvarig depresjon. I andre tilfeller er det ikke nødvendig å bruke dem.

Kognitiv atferdsmessig psykoterapi

For personer med dermatillomani, utføres behandlingen med ulike metoder for kognitiv atferds psykologisk behandling. Til behandling brukes flere teknikere, hvorav den viktigste er vanen omskolingstrening.

Ifølge ham er skader på huden en betinget reaksjon på visse hendelser i livene til mennesker som lider av dermatillomani. En syk person kan være uvitende om utløserne som er innblandet i hans sinn.

Vanen omskoling trening fungerer i følgende retninger:

 • Lær oppmerksomhet i situasjoner som foregår manifestasjoner av mani;
 • Søk etter en erstatning for atferd når en stressende situasjon oppstår;
 • lære selvtilfreds teknikker.

Den andre metoden er utløserkontroll. Reguleringen av insentiver innebærer bruk av spesielle "blokadevaner". Dette er en slags begrensning av muligheten for å skade huden.

Kognitiv restrukturering er en teknikk som hjelper en person med dermatologi å lære å meditere riktig med obsessive ønsker å skade huden. Fremmer utviklingen av positiv tenkning og rask eliminering av negative tanker.

Hovedmålet med kognitiv atferdsmessig psykoterapi er å trene en person til å oppfatte tilstrekkelig de psykologiske situasjonene som forårsaker ubehag. Denne typen behandling bidrar til å utvikle evnen til å være oppmerksom på problemene i tanker og følelser, uten å skrape sår.

Behandlingsforløpet basert på kognitiv atferdsterapi bør bestå av minst 3 økter. Gjennomsnittlig behandlingsvarighet er 2-3 måneder.

hypnose

En av de effektive metodene for å bli kvitt dermatillomani kalles hypnosuggestiv psykoterapi. Denne typen behandling består i å nedsenke en person i trance tilstand når oppmerksomhet og konsentrasjon er dempet.

Den hypnotiserte pasienten får visse reaksjoner på situasjoner og hendelser som kalles triggere. Nye tanker og oppførsel er forankret i det underbevisste, noe som gir en lang periode å forbedre menneskers helse med dermatillomani.

Ved hjelp av ulike teknikker for forslag (tre "ja", blabbing, psykoanalytisk, kroppsrettet, etc.), er det en fullstendig omstilling av reaksjonen til stimuli. Etter 5-6 økter av hypnose, vil de viktigste symptomene på sykdommen slutte å vises. Og hvis hypnosepresent psykoterapi utføres grundig med NLP (nevro-lingvistisk programmering), vil effekten vare 3-5 år.

Individuell og gruppeterapi

Hvis saken ikke kjører, ta til individuelle eller gruppemetoder. Den første innebærer å snakke med en psykolog ansikt til ansikt. I løpet av samtaler blir årsakene til utviklingen av sykdommen klarlagt, noe som gjør at legen kan utarbeide en behandlingsplan. Pasienten tilbys å tenke på følgende problemer:

 • hvor ofte riper han på hodet;
 • som provoserte slike handlinger;
 • hva det føles mens det skraper huden;
 • bringer han håret til å trekke håret;
 • blir det lettere etter det;
 • Er hans lidelse synlig for andre, etc.?

Dette gjør at pasienten selvstendig kan vurdere situasjonen og utføre selvanalyse. Psykologen under øktene vil hjelpe ham med å rekonfigurere og bli kvitt det obsessive ønske om å kamme huden til blodet.

Parallelt med de enkelte klassene er gruppen. I utgangspunktet møtes alle pasientene, deler sine problemer og forteller hvordan de prøvde å takle dem. Hovedtrekk ved gruppeterapi er en rekke rollespill, noe som gjør det mulig å mestre ny oppførsel. Pasienter bruker også tid interessant og aktivt sammen. Dette kan være felles yoga, meditasjon eller en slags sport. Det skjer at en gruppe pasienter går på kulturarrangementer eller under en økt diskuterer en bok som er lest, etc.

Psykologer forklarer at en interessant hobby vil bidra til å distrahere fra obsessive ideer og løfte dine ånder. Pasienter som var deprimert og ikke kommuniserte med noen har en sjanse til å bli sosialt aktiv igjen.

Det optimale antallet individuelle behandlingsøkter er 10, gruppe - 5-7. Varigheten avhenger av pasientens opprinnelige tilstand, suksessen til behandlingen og psykologens arbeid. I gjennomsnitt tar behandling fra 1 til 6 måneder.

I tilfelle individuell terapi, bør man ikke glemme å hele tiden utføre ansiktspleie prosedyrer. Du bør også regelmessig besøke en hudlege eller annen lege.

konklusjon

Dermatillomania er en sykdom der pasienten kammer huden, tårer håret, biter leppene, blødninger og sår. Hyppige årsaker er langvarig eksponering for stressende situasjoner, tilstedeværelse av fobiske eller psykiske lidelser, skyldfølelse for slektninger, etc. Behandling involverer besøk til en hudlege, tricholog eller kosmetolog, og også en psykoterapeut.

Hvordan slutte å klemme akne: 6 effektive måter

Hvorfor trenger du å slutte å klemme

Og som de sier, ville alt være morsomt hvis det ikke var så trist. Klemme ut utslettene bringer oss ikke bare moralsk glede, men også mange kosmetiske problemer.

La oss vurdere hva som er fulle av slike "onani." Vi vil ikke analysere i detalj hvorfor virkningen av mekanisk eliminering fører til utseendet på hele akneplantasjer. Godta dette som et faktum.

Ekstrudering fører til vevspauser, og hvis vi også trykker på ufruktbar akne, og med all kraft som kan forestilles, skader vi også huden med negler (eiere av en kort manikyr skal ikke bli lurt - noe som helst skade). Etter helbredelse av all denne glede, får vi arr. Å, og for å være ærlig, truer huden din til å forvandle seg til jordens jord.

Den mekaniske virkningen forårsaker skade på kapillærene, som følge av hvilke røde og blå flekker forblir på ansiktet. I tillegg faller innholdet i pimple ikke bare på huden, men også i skadede blodkar. Hva har vi? Selvfølgelig, infeksjon og betennelse.

Og til slutt, etter fullstendig helbredelse, er det et pigmentspot. Åh ja, veldig fint syn. Forresten er det også ganske vanskelig å trekke det tilbake. Bruk av noen blekekrem i lang tid kan gi alvorlig skade på helsen.

Hvis du naivt tror at alle disse konsekvensene kan elimineres hjemme, ved hjelp av spesielle kremer eller lotioner, er vi klare til å behage deg uten (ja det er ingen feil her) konservative tiltak vil ikke hjelpe deg. De kan forbedre tilstanden til huden betydelig, men mot postacne er det maktesløs.

Løftet om å redde fra konsekvensene - bare et kommersielt trekk. Du har allerede merkbare blemmer og arr - ikke haste for å bli lei deg, dette er ikke en setning. Alt kan fjernes (hvis ikke helt, så gjør det nesten umerkelig) i skjønnhetssalonger med spesielle prosedyrer, for eksempel kjemisk peeling. Sannt, prosedyren vil ta mye tid og betydelig treffe lommeboken.
Som alt, oppsummerer du vår informasjon.

Effektene av klemme akne:

• arr;
• pigment flekker;
• blåmerker;
• inflammatorisk prosess.
Listen viste seg å være liten, men du får ikke problemer med å eliminere disse stillingene fra ansiktet ditt.

Handlingsalgoritme

Overbevist om at din favoritt vane gjør mye skade? Nå utvikler vi en algoritme for å utrydde den.

Jeg bestemte meg for ikke å klemme ut akne lenger - og ikke presse den ut. Det ville vært utmerket. Men for flertallet er dette scenariet utopi. Hvis alt var så enkelt, ville du ikke lese denne artikkelen nå. Vel, det er nødvendig å gjenkjenne at utryddelsen, som enhver annen dårlig vane, for å stoppe å klemme akne, er vanskelig.

"Hender seg og nå ut" og "Jeg merket ikke hvordan jeg begynte å knuse igjen" - disse setningene kan ofte høres fra munnen til elskere av slike "rukludludstvo".

Tips 1. Besøk en hudlege og en kosmetolog

Den mest korrekte løsningen på problemet vil være fravær av akne. Det er riktig, ingen akne - ingenting å presse. Derfor er det nødvendig å nært engasjere seg i aktiviteter for å eliminere akne. Det beste alternativet er å besøke en hudlege. Hvorfor er nektet å finne ut årsaken til utslett hjemme? Det er veldig enkelt - eksperter vil gjennomføre en omfattende studie av årsakene, vil være i stand til å bestemme faktorene som provoserer utseendet av utslett.

Ikke glem å ha fullstendig hudpleie etter et behandlingsforløp - ellers vil alt tilbake til normal.

Hva skal gjøres neste tiltak? Tenk sannelig På en gang vil du ikke bli kvitt akne, dette er et ubestridelig faktum. Selv med alle anbefalinger og behandlingsforløp vil hele prosessen ta en betydelig tidsperiode. Derfor er det på tide å finne motivasjonen til å slutte å klemme. Dette vil akselerere effektiviteten av behandlingen og vil lette utseendet på nye arr og sår.

Tips 2. Tenk på deg selv straffe og oppmuntring.

Dette er en av de mest vellykkede metodene. Så snart du har "ødelagt", må du "betale" en bot. Det må være en slags handling eller deprivasjon, i det minste en begrensning av noe. Squats, pushups, tørke støv, reglene for å se på TV, sitter på Internett - denne listen er uendelig. Tenk på bøter for forskjellige situasjoner. Enig at det er lite sannsynlig på jobb ville være hensiktsmessig å push-ups eller, for eksempel, squat.

Ikke glem å komme med en belønning selv. Ikke en eneste pimple ble presset ut for en dag - en fantastisk grunn til å hengi deg til noe (bare ikke klemme pimple). Hvis du har et utslett fra søtt, vil kaker og søtsaker som en belønning heller ikke fungere, så belønningssystemet må også tenkes ut.

Tips 3. Få en kontroller

Funny? Og her er niskolechko. Velg for denne rollen en ektemann eller kjæreste, en kollega med hvem du jobber på samme kontor. Kort sagt, det burde være en person som ser deg lang tid hver dag. Kontrolleren og kontrolleren for å observere og forhindre eventuelle forsøk på å klemme pimpleen. Men ikke gå for langt, forklar på forhånd hva og hvordan denne personen vil gjøre (kanskje det beste alternativet ville være uttrykket: "du lovte ikke å klemme ut lenger" eller lignende). Ellers, i stedet for et positivt resultat, får du et søppel på grunn av en bagatell.

Tips 4. Skriv ut bilder

Tips 5. Enkel matte: 5 minutter + 5 minutter

Hvis du ikke klarer å motstå fristelsen i det hele tatt, la du bare være en om dagen og bare 5 minutter etter fremveksten av uimotståelig ønske. Hver dag, utsette denne handlingen til en senere dato - i dag presset de ut etter 10 minutter, men i morgen etter 15.

Tips 6. Mindre se på deg selv i speilet

Det er et enkelt prinsipp her - jo mindre vi vet om nye, har nettopp dukket bumser med et velsmakende hvitt hode, eller til og med uten det - desto mindre er det et ønske om å fortsette med eliminering. Gå bare til speilet når det er nødvendig.

Ja, fortell meg mer om den nasolabiale triangelen

Og dette kan være?

Hvis du noen gang har besøkt en kosmetolog, vet du sikkert at ekspertene selv også ty til den mekaniske metoden for å bli kvitt akne. Vi vil ikke analysere alle grunnene. Den eneste hensiktsmessige faktoren for å klemme ut akne hjemme er beliggenheten på steder hvor riper vil skje under påvirkning av klær. For eksempel, på skulderen, i passasjen til brystremmen. Før eller senere vil sømmen, stroppen, beltet rive av formasjonen, slik at den ikke forsvinner naturlig, derfor er det i dette tilfellet mer nyttig å klemme ut enn å forlate.

Prosedyren må utføres, etter desinfeksjonsmetodene og bare når akne er moden. Det ville være fint å manipulere kosmetikksløyfen, i verste fall, brett fingrene med gasbindeskiver.

Husk! Det finnes ingen sikre steder. Det er farlig, veldig farlig og sinnsykt farlig. Unngå å klemme om formasjonen er i nese, øre, øye eller tannkjøtt. I slike tilfeller bør du kontakte en spesialist som vil vedta en sikker metode for eliminering (mest sannsynlig at det vil komprimeres, oppvarmes og smøres på spesielle måter).

Vanen med å ødelegge malignt utslag kan føre til en rekke kosmetiske problemer som forårsaker andre sykdommer. Utrydde det kan ta lang tid - det avhenger av din viljestyrke. Men selv om en slik handling er gitt med vanskeligheter, betyr det ikke at en slik ting er umulig. Juster deg selv til et positivt resultat, og du vil lykkes!

Hvorfor freaker jeg meg selv, velg huden min og gjør den til en "mos"?

Spørsmål til psykologen:

Velkommen! Jeg prøvde å formulere spørsmålet ditt til deg, jeg kom til følgende formulering: Jeg vil lære å leve i harmoni med meg selv. Spesielt skader jeg meg selv. Allerede fra barnehage, plukker jeg huden min... Nå kan jeg ikke engang leve i uker uten å gjøre huden min til et "rot", og deretter unngår samfunnet, helbredende sår og gråt.
Kort om meg: 20 år gammel studerte jeg godt og ikke fordi jeg trengte det, men fordi jeg elsker å studere. Mamma hevet meg alene, jeg elsker henne veldig mye, selv om vi er ganske forskjellige mennesker. På skolen lærte jeg mer om min far, det viste seg at han ikke ville ha noe til felles med meg, og at ingen fra familien var helt interessert i meg. Jeg husker at etter denne informasjonen hadde jeg den første bevisste hysterikken. Jeg tror jeg var omtrent 12. Jeg følte meg veldig lei meg for meg selv.
Jeg tror jeg ikke liker meg selv. Jeg føler meg ikke vakker, jeg kan se min optiske skjønnhet i speilet, men jeg føler meg ikke vakker. I tillegg ser jeg for meg selv kjærligheten til min åndelige plage. Noen ganger virker det for meg at jeg lever i henhold til prinsippet: "Lider forverrer sjelen." Jeg elsker triste filmer, nei, ikke engang trist, men heller hjertebrudd. Jeg elsker Dostojevskij veldig mye.
Jeg har studert i utlandet i 2 år, 4 år forelsket i en mann. Når han er nær, snakker jeg rolig mot huden min. Men han skjer ofte på forretningsreiser, noen ganger i mer enn en måned. For denne måneden forblir det sunne stedet ikke på meg. I morgen kommer han. Og før du skriver, snudde jeg meg til et rot. Han vet om min "strangeness" og prøver å støtte meg.
For meg er "plukking" et veldig stort problem. Jeg forstår at dette er, heller, bare et deksel, et annet problem... Men jeg vet ikke hvilken! Fortell meg, vær så snill, hva tror du, hvorfor er jeg stygg? Og et annet spørsmål, kan jobbe med en psykoterapeut hjelpe meg? "

TheSolution psykologens svar:

Maskert (larvirovannye) humørsykdom

Det anbefales at du kontrollerer nivået ditt av depresjon og angst ved hjelp av screeningtester av henholdsvis Zung og Sheehan. Kanskje du har en stemningsforstyrrelse, men ikke åpenbar, men heller lurvet (det er skjult eller, som de kaller det, maskert).

Larvs subdepresjon og depresjon blir behandlet med medisinering

Kronisk larvirovannye depresjon og undertrykkelse varer i 8-10 år og mer. Nøyaktig form av depresjon eller subdepresjon kan bestemmes av en psykoterapeut ved en personlig konsultasjon.

Faktum er at subdepressjoner og depressioner er mer enn et dusin typer, og hver type har sin egen pille. Så det er apatisk depresjon og undertrykkelse, engstelig depresjon med panikkanfall og engstelig undertrykk uten PA. En beskrivelse av alle typer depresjon og subdepresjon og deres behandlingsmetoder vil ta opp sytti sammenhengende tekstsider. Hvis undertrykkelse og depresjon kombineres med symptomer og syndromer i andre nivåer av pyramiden av psykopatologiske symptomer og syndrom, øker antall kombinasjoner av behandlingsregimer flere ganger.

Bestem hva nøyaktig av stoffene du trenger for å foreskrive, i hvilken kombinasjon og rekkefølge, kan en psykoterapeut. Hvis du ikke finner en mulighet til å konsultere en psykoterapeut (det finnes ingen slik spesialist i ditt område), kan du søke resept fra en psykiater. Problemet i dette tilfellet vil være at psykiaten ikke vil kunne foreskrive deg en type psykoterapi. Psykiatere lærer ikke psykoterapi. Men med hensyn til riktig valg av legemiddelregimer for behandling av depresjon, i tilfelle en psykiater, bør det ikke oppstå problemer. Det kan sies, for psykiater, dette er et enkelt tilfelle. Psykopatologien de vanligvis trener er veldig alvorlig.

Hudplukking er et psykopatologisk tegn på depresjon eller undertrykkelse som begynte i barndommen

La oss nå snakke om hvorfor du velger huden din. Det er fem tegn på barnebåren depresjon: plukke og skrape huden, spise hår (trichotillomania), spise neglene, obsessiv onani, appetittproblemer. I tilfelle problemer med appetitt, forresten, skal differensialdiagnose gjøres - for mange andre årsaker til anoreksi.

Hvis du velger huden, er det et tegn på larver av barns undertrykkelse eller depresjon, som siden har gått inn i kronisk form (mer enn 8-10 år). Hos voksne opptrer larvirovanny (synonymmaskert) depresjon og undertrykkelse forskjellig, nemlig: kronisk smerte i ulike deler av kroppen. Videre faller sone av smerte ikke sammen med sonen av innervering av følsomme nerver. Det er for dette symptomet at innerveringssonen ikke sammenfaller med det klageområdet at psykoterapeut skiller smerte, årsaken er psykologisk fra smerte som er av biologisk natur. Hvis en person biter neglene sine, knuser akne og plukker opp huden, tygger han håret og klager på at han siden barndommen ikke kan sovne uten onani, det er nødvendig å eliminere humørsykdommer som begynte i barndommen.

Behandling av depresjon håndteres av en psykiater, og behandling av undertrykkelse utføres av en psykoterapeut sammen med en klinisk psykolog.

Hvis hypotesen om Larva kronisk undertrykkelse eller depresjon, og noen form for bekreftelse, vil det være nødvendig i tillegg til psykoterapi (snakk) å ta piller, for eksempel antidepressiva.

Subdepresjon er forskjellig fra depresjon av mange symptomer, men den viktigste er evnen til å jobbe fullt ut på jobben uten å redusere produktiviteten. Med subdepresjon, en person fungerer normalt, bare livet virker til ham grå og dyster. I depressioner kan en person ikke fungere i det hele tatt. Med alvorlig depresjon er det en generell følelse av motvilje mot å leve, selvmordstanker, intensjoner og planer. Depresjon blir behandlet permanent og av en psykiater, de er godt behandlet, for eksempel på NCHP av det russiske medisinske akademiet. Subpresjoner behandles på poliklinisk basis i en institusjon som er godkjent for psykoterapi. En klinisk psykolog utfører et kurs av psykoterapi (snakk) foreskrevet av en psykoterapeut. En psykolog kan ikke ordinere medisiner for undertrykkelse fordi han ikke har en medisinsk utdanning og derfor ikke har en lege segl og ingen rett til å skrive resept. Fordi pillen er foreskrevet av en psykoterapeut.

Ikke selvmedisinere!

Prescribing medisiner for å normalisere psyken er en svært komplisert prosess. Hvis du begynner å drikke stoffet, er det ikke fra undertrykksformen, det er ingen terapeutisk effekt. Hvis det månedlige kurset ikke kan opprettholdes, og behandlingen avbrytes i tredje eller fjerde uke, vil følgende skje. Ubehandlet depresjon eller subdepresjon kommer tilbake med samme kraft noen uker etter pausen, men stoffet vil ikke være veldig effektivt. Den vanligste feilen er reseptbelagte antidepressiva med en stimulerende effekt i angstdepresjon, og derfor er angsten enda mer akutt. En annen blunder er ikke å foreskrive et stoff som selektivt påvirker tvanget.

Narkotikastøtte er nødvendig ikke bare for behandling av humørsykdommer, men også hovedsakelig for midlertidig å forstyrre den cykliske gjenopptakelsen av den patologisk betingede refleksen.

Vennligst gjør ikke selvmedisinering på noen måte. Kontakt personlig på medisinske senter med lisens for psykoterapi for samråd med en psykoterapeut. I ekstreme tilfeller, gå til resept for en psykiater, men ikke prøv å bli behandlet "tilfeldig" av deg selv.

Mood lidelser maskerer ofte neuroser

Subdepresjon og depresjon tilhører det andre nivået av systemet med psykopatologiske symptomer og syndromer. I de fleste tilfeller er asteno vegetativt syndrom, subdepresjon og neurose (1,2, 3 nivå) henholdsvis individets respons på langvarig stress, som overstiger individets adaptive kapasitet og er av naturen til en patologisk betinget refleks. Det er selvsagt unntak, biologisk natur, men dette er en veldig stor sjeldenhet. En kompetent psykoterapeut kan se forskjellen i årsakene til problemet, dvs. å skille mellom en neurose fra en neurose-lignende tilstand og å omdirigere, i tvilstilfeller, en person til en ytterligere diagnostisk konsultasjon til en psykiater.

I ditt tilfelle kan slike kjære manns forretningsreiser være så sterkt stress. Hvis nivået på personlig modenhet ikke overstiger 30%, har du sannsynligvis en neurose. Dette betyr frykt og frykt, for eksempel frykt for å være alene. I dette øyeblikket kan du føle et forsvarsløst barn, med hjelpeløshet og fortvilelse. Du kan glemme at du er en voksen som kan ta vare på deg selv. Du kan øke nivået av angst til et uutholdelig nivå. På dette tidspunktet kan du gjøre de såkalte tvangsaksjonene (obsessivt skrape huden din).

De fleste tvangsmessige (dvs. obsessive) handlinger tjener som et neurotisk forsvar mot angst. Tvangstanker reduserer angst bevissthet.

I tillegg plukker huden huden fysisk smerte. Fysisk smerte distraherer fra psykisk smerte når du, i en tilstand av ensomhet, bytter oppmerksomhet fra et forhold til en elsket mann til deg selv. Når du blir alene, begynner du å gråte. Gråt og tårefullhet er et tegn på ubehandlede subdepressjoner eller depressioner.

Tilpasning og rasjonalisering kan bidra til å utholde psykotraumien til avvisning

Symptomer 1,2,3 nivåer av en pyramide av psykopatologiske syndrom kan vises i en person som en reaksjon på en langvarig traumatisk situasjon med moderat alvorlighetsgrad. I ditt tilfelle kan dette være en reaksjon på farens avslag.

Du som et barn kan forklare den dårlige holdningen mot deg, ikke av uansvarlighet og infantilisme fra innfødte, men av din egen "dårlighet og skyld". Det er ikke noe uvanlig i dette fordi alle barn er egocentriske og anser seg for å være årsaken til dårlige hendelser som skjedde med dem. Dette er den kognitive feilen, det vil si feilen i tankegangen, kalt Personalisering.

I tillegg til ovennevnte personalisering som er typisk for neurose, brukte du en nevrotisk defensiv mekanisme som rasjonalisering. Rationalisering bidrar til å finne en "tilsynelatende logisk" forklaring på ulogiske ting. For eksempel tror barn i barndommen vanligvis at de ikke er elskede fordi de er stygg. Årsaken til "ugliness" er valgt annerledes hver gang. Dette kan være en imaginær påstand om ørens form, nesenes størrelse, høyde, vekt, øyenfarge, hårbølge eller hudtilstand, som i ditt tilfelle.

Rationalisering bidrar til å utholde avvisning. Men problemet er at årsaken til problemet er satt feil (kognitiv forvrengning).

I stedet for å analysere farenes identitet (kanskje det er personlighetsforstyrrelser eller en psykiatrisk sykdom), begynner det avviste barnet å lete etter problemet med avvisning i seg selv. Slik begynner en nevrotisk personlighet å danne seg. Alt sammen - "dårlig", "skyld", "feil ører", etc. etc., er grunnlaget for utseendet på lav selvtillit. Når en person setter pris på seg selv, skjelner seg selv og stadig føler seg dårlig og skyldig, straffer han seg selv også. Selvstraff skjer ved å skape rare scenarier og situasjoner i ens liv, hvis logikk er vanskelig for en fremmed å forstå uten det grunnleggende om psykoterapi.

Scenario for det avviste offeret og stillingen "Jeg er ikke OK"

I ditt tilfelle kan du velge og umerkelig for deg selv (dvs. ubevisst) negative scenarier, basert på spill som du føler deg avvist og ingen trenger. Lider i disse situasjonene er den såkalte racketfølelsen.

Hudplukking er ikke bare en nevrotisk måte å avlaste angst og redusere psykisk smerte. Det er også en måte å straffe seg for imaginær "dårlighet". Det er også en måte å bekrefte barndommen din tro på din egen ugyldighet, som rettferdiggjør faren din i dine øyne. "En vakker jente er ikke forlatt" - mener at din del av personligheten heter et negativt adaptivt barn (et begrep fra en transaksjonsanalyse).

Det samme problemet du gjenspeiler i et forhold med din kjære mann. Du velger huden til tilstanden til mos, og, klar til å bli avvist, vent på det fra en forretningsreise. På dette punktet kan hendelser utvikles i tre scenarier, men med å spille de samme racketfølelsene av lidelse. Hvis en mann forblir hos deg og ikke forlater deg, får du muligheten til å tilfredsstille ditt behov for aksept og kjærlighet fra et lidelses offer. Hvis han kommer fra en forretningsreise, ser på deg og er forferdet, så vil du kunne spille av den traumatiske situasjonen for avvisning og lide under ordningen. Hvis en mann foretrekker å dele med deg, kan du også bruke rasjonalisering og skrive ut alle problemene ut av vane til utseendet ditt. Deretter føler du deg "dårlig, skyldig" og rettferdiggjør deres barnslige stilling, "Jeg er ikke OK" (alt er dårlig for meg, og for andre er alt bra). Og igjen, å miste hele ordningen til det lidende offeret, å gråte og straffe deg selv ved å plukke huden, men med en annen begrunnelse - fordi du ble forlatt.

Psykoterapi kan hjelpe deg i kombinasjon med medisiner.

Heldigvis kan du få psykoterapi og helbrede et avslagstrauma. Da kan du slutte å reprodusere de tragiske nevrotiske mønstrene i et forhold med din kjære mann. Din hovedoppgave er å håndtere dine tidlige negative barnslige beslutninger (ikke å elske deg selv, ikke la deg være vakker og elsket, ikke å føle deg bra, etc.). Du vil kunne forstå elementene i dine negative foreldre-barn-programmer og vil kunne bestemme seg for å tenke, reagere og handle på andre, mer sunne modeller. Hvis du gjør alt riktig (du drikker et flerårig kurs foreskrevet av en psykoterapeut, antidepressiva og håndterer en ugunstig psykologisk arv), vil du slutte å plukke huden din i stressforhold. Du vil lære å takle stress på vanlige psykologiske, ikke-neurotiske måter. Når du bruker psykoterapi for å tillate deg selv lykke, innse at du også er verdig kjærlighet, vil du begynne å leve annerledes. Din livskvalitet vil forandres til det bedre.

Oppsummering av alt ovenfor, det er tilrådelig for deg å helbrede et avslagstrauma, tilgi din far og ta en beslutning om å leve et fredelig, lykkelig liv. Øk stressnivået på personligheten din, ta vare på neurose og humørsykdom, og etter en stund vil alt bli bra. Lykke til deg!

Flere Artikler Om Typer Acne