En hudabscess av en purulent natur, som ligger i hårfollikelområdet, kalles koker eller koke. Hva ser denne hudsykdommen ut? Furuncle har et stort rødt tuberkels utseende, i midten av hvilket du kan se en abscess. Alderskategorien som er mest utsatt for dannelse av kokos er folk 12-40 år gammel. Svært oppstår sår i slike kroppsdeler som ansiktet (65% av alle tilfeller), bryst, armer, rygg, skinker, lysken, hodebunnen, underarmene.

Hva skal du vurdere når modning koker?

Følgende faktorer kan være årsaken til kokene:

 • utilstrekkelig personlig hygiene;
 • utilstrekkelig inntak av vitaminer og mikroelementer;
 • utslett;
 • overflødig vekt;
 • svekket immunforsvar;
 • hudskader;
 • dårlig ernæring;
 • stressende situasjoner;
 • smittsomme sykdommer;
 • inngrodde hår;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • hyppig handling av lave temperaturer;
 • hyppig forandring av værforhold, for varmt eller kaldt klima;
 • Tilstedeværelsen av sykdommer som diabetes, kreft, revmatoid artritt, psoriasis, eksem, hudakne.

For å avgjøre hvor mange koker mature, er det nødvendig å kjenne sine hovedstadier av utvikling.

 1. I utgangspunktet dannes en liten støt på huden, noe som forårsaker en kløende følelse. Denne fasen varer 3-4 dager.
 2. Etter hvor mange dager begynner kjelen å rive? Dannelsen av purulent stav oppstår innen 3 dager.
 3. Den neste fasen er ledsaget av abscessens gjennombrudd. I de fleste tilfeller, etter at kjelen er åpnet, går den innen 3 dager.

Således tar prosessen med modning av en abscess fra 1 til 1,5 uker. Det er flere anbefalinger som bør følges når en abscess. Dette vil bidra til å unngå forekomsten av komplikasjoner og spredning av infeksjon.

 1. Forfallen abscess kan ikke berøres. Hvis dette skjer, må du vaske hendene med varmt vann med antibakteriell såpe.
 2. I tilfelle av lokalisering av abscess på et sted som han alltid klamrer seg til klær eller på et sted som er lett forurenset, må det være fri til å dekke gasbind bandasje.
 3. Det er forbudt å bruke andres håndklær og sengetøy. Etter at pasienten har gjenopprettet, må han strekke sine personlige hygieneprodukter i veldig varmt vann ved hjelp av desinfeksjonsmidler.
 4. På en tid når en abscess er modning, bør det være, det er nødvendig å utføre daglig våtrengjøring ved hjelp av desinfeksjonsmidler.

Hvorfor bør du ikke behandle kjelen hjemme? Behandling av hudsykdom er tillatt hjemme dersom størrelsen på en abss ikke overstiger 5 mm, og det er ingen tegn på feber og rus. I andre tilfeller er det bedre å besøke en spesialist.

Sørg for å søke medisinsk hjelp i følgende tilfeller:

 • pasienten har høy feber;
 • pasienten føler en sterk smerte i abscessens område
 • en abscess dannet i et lite barn;
 • hvis kjelen ikke modnes mer enn 7 dager;
 • i tilfelle hvor lokaliseringen av kjelen er overlipen, nesen, nasolabial folder, øre;
 • Det er tegn på infeksjon omkringliggende vev (rødhet rundt sår er betydelig øket i størrelse, fravær av stangen etter 2 uker fra utbruddet av sykdommen, dannelse av en annen furunkel nærheten);
 • Tilstedeværelsen av tilknyttede sykdommer (diabetes, kreft, reumatoid artritt).

Hjelp tradisjonell medisin

For å akselerere modningen av koker med tradisjonell medisin, tas følgende tiltak:

Påføring av varmepakker. Hva er fordelen ved å bruke metoden? Sårbryter brytes raskere om varme komprimerer brukes. De påføres såret tre ganger eller fire ganger om dagen. Varigheten av prosedyren er ikke mer enn 20 minutter. På grunn av bruk av økt temperatur akselereres blodsirkulasjonen i sårområdet, noe som gjør at kjelen kan modnes raskere.

Det er viktig! Ikke hold terapeutiske inngrep ved hjelp av varme kompresser, hvis kokkens størrelse overstiger 5 mm, så vel som i nærvær av feber. I dette tilfellet, et presserende behov for å kontakte en kirurg.

En alternativ kompresjonsmetode kan være dressinger med Vishnevsky salve. Dette legemidlet gjelder imidlertid ikke hvis abscessen er lokalisert i ansiktsområdet. Det bør også tas i betraktning at denne salven ikke kan brukes i den første fasen av dannelsen av kjelen.

Før du bruker varme komprimerer eller Vishnevsky salve, må du være sikker på diagnosen av en hudsykdom. Disse virkemidlene kan være svært skadelige dersom en pasient forvirrer en kjele med karbuncle, hydradenitt, lymfadenitt, purulent atherom eller et lipom.

Autopsy og drenering koke. Selv om absessen er moden, men ikke ennå brutt, er det nødvendig å ha tålmodighet. Det kan bare rengjøres på egen hånd. Også prosedyren for åpning og drenering av abscessen kan utføres av kirurgen. Uavhengige forsøk på å kutte, stikke, klemme på kjele kan føre til dannelse av arr, arrdannelse, infeksjon i nærliggende vev, og det kan også utløse en abscess.

Dette gjelder spesielt for store kokinger, som ikke kan fullstendig herdes med termiske komprimerer alene, men de kan også påføres etter at kokerbrytene er blitt påført. Dette vil bidra til en bedre utstrømning av pus og rensing såret. Etter at såret har åpnet, kan du også bruke Levomekol salve.

Bruk av antibiotika. Hvordan akselerere modningen av kjelen på en medisinsk måte, og når vises det? Å ty til bruk av antibiotika til behandling av kokos er ikke nødvendig i alle situasjoner. Hvis abscessens størrelse overstiger 5 mm, men det er ingen feber, utføres terapien ved bruk av trimethoprim, sulfametoksazol, clindamycin, kleocin, doxycyklin, vibromycin, minocyclin.

Varigheten av behandlingen er 5-10 dager. Hvis absessen er lokalisert på et følsomt sted (inguinal region, bryst, axilla, øre, nesebor), det er symptomer på rus og høy temperatur, så vel som i nærvær av ledsagende lidelser, er antibiotikabehandling i minst 10 dager. Behandlingen utføres ved bruk av Rifampicin, Rifadin, Rimactan.

 • UV-bestråling.
 • For å øke modningen av en abscess, kan du gjennomgå bestråling med ultrafiolette stråler. Dosen er foreskrevet av den behandlende legen, og må følges nøye.

  Folk oppskrifter

  Hva å gjøre for å koke begynte å bryte raskere? Du kan ty til behandling av folkemidlene. Ganske ofte er århundrer gamle oppskrifter for bruk av helbredende egenskaper av planter svært effektive i behandlingen av kokinger:

  1. For at kjelen kan modnes raskere, kan du bruke de fordelaktige egenskapene til aloe, kalanchoe og til og med kål. Fest blader av disse plantene før sengetid. Dette vil bidra til å kvitte seg med hudsykdommen.
  2. Hvordan behandle en abscess med en bue? For å gjøre dette, bake en grønnsak med skall i ovnen, skrell. Del løkene i skiver og legg kokene varmt og hold så mye du kan stå.
  3. For å gjøre koker gå raskere, kan du bruke urte komprimerer. Til dette formål brukes celandine, coltsfoot, bird cherry, vervain. Det er nødvendig å blande disse plantene og hell kokende vann. Kjøl litt, belastning. Deretter må du dyppe i et stykke gasbind laget av infusjonen og påkjøles.
  4. Hva å gjøre for abscessen brister raskere med såpe og løk? For dette må du lage mat av disse komponentene. Pre-stekt løk skal rulles gjennom en kjøttkvern. Legg til den resulterende vasselen litt gniddt såpe. Hver dag må du komprimere fra det oppnådde stoffet.
  5. For å raskt åpne kjelen, kan du bruke rødbeter. For å gjøre dette må du vaske grønnsaket, kutte halvveis og rist. Derefter brettes i 2 lag av gasbind, legg moset og binde til koker. Bruk en komprimering bedre før sengetid. Det er nødvendig å gjøre en lignende prosedyre inntil absessen åpnes.
  6. Ved sår er linden også brukt, nærmere bestemt blader og knopper. Å binde en ny plante til brystet er nødvendig for hele natten.
  7. For å gjøre koken raskere, kan du bruke plantain. For å gjøre dette, hell de ferske bladene av planten med kokende vann. Grind til juice ser ut og fest til såret. Over brystet er lukket med et annet friskt blad av planten og festet med et bandasje. Forbandet må endres hver dag.
  8. Hvis kjelen ikke går i stykker, kan du koka rå poteter. Det bør endres hver 3-4 timer.

  For alle problemer med sykdommen, er det verdt å huske at behandlingen av kokos kan være nesten smertefri og rask. For å gjøre dette, bør du følge anbefalingene fra legen, informere ham om tid om forverring av velvære og ikke bruke uoppdagede legemidler til behandling.

  Kok: er det mulig å fremskynde prosessen med sin modning?

  Kok, eller koke, er en purulent-inflammatorisk sykdom som utvikler seg i hårsekkelen. Purulente mikroorganismer provoserer sykdommen (Staphylococcus aureus-bakterier). Som koker modner, behandler patologien sebaceous kjertler og omkringliggende vev, mens personen føler seg smertefullt, estetisk ubehag.

  Perioden til Chirya-utviklingen varer mer enn en dag, men folk ønsker å bli kvitt problemet raskere, og derfor er spørsmålet om hvordan man skal akselerere kjøringen, ganske relevant. Men en abscess skal gå gjennom alle stadier av utviklingen, før du ikke trenger å åpne den og prøve å klemme, ellers vil utvinningen bli forsinket på ubestemt tid, og det vil være fare for alvorlige komplikasjoner.

  Å koke raskere modnet og purulent masse kom ut, du kan bruke narkotika, tørr varme eller folkemidlene. Men før du går i gang med behandlingen, er det bedre å konsultere legen din og finne årsakene som forårsaket dannelsen av en abscess.

  Årsaker til

  Staphylococcus, som mange andre bakterier, er en del av mikrofloraen i huden og gjør ingen skade i det vanlige liv. Med etableringen av gunstige forhold aktiveres disse mikroorganismer, deres antall øker, og resultatet av vital aktivitet er en purulent-inflammatorisk prosess.

  En koker, som enhver annen kjele, kan skyldes:

  • redusert immunitet;
  • skade på huden (bakterier trenger gjennom mikrotrauma);
  • overdreven svette kombinert med mangel eller fullstendig mangel på personlig hygiene;
  • metabolsk eller hormonell ubalanse;
  • endokrine forstyrrelser;
  • kroniske smittsomme sykdommer;
  • hypotermi.

  Dannelsen av pustler føres av en kombinasjon av ugunstige faktorer som utvikler seg mot bakgrunnen av redusert immunitet.

  Vanlige symptomer

  Koket kan dukke opp hvor som helst, hovedkriteriet er tilstedeværelse av hår. Den farligste er pustler lokalisert på hode, nakke eller ansikt - fulle av spredning av infeksjon gjennom blodet til hjernen. Slik at kjelen ikke provoserer komplikasjoner, kontakt lege i tide og start behandling.

  Det faktum at modning koker, indikerer rødhet. Symptomer på en umoden koke:

  • hevelse på stedet for skade, kløe;
  • dannelsen av en tett smertefull knute;
  • spre puffiness til nærliggende vev.

  Varigheten av denne prosessen er ikke lenger enn 4 dager, etterfulgt av dannelsen av purulente masser og en nekrotisk indre kjerne. Hvis kjelen ikke modnes i lang tid, og du ikke kan vente på å bli kvitt det, kan du kontakte en lege, han vil fortelle deg hva du skal gjøre og hvilke legemidler du skal bruke.

  I intet tilfelle ikke prøv å presse en abscess, vil det ikke føre til noe godt - av komplikasjonene, er det store spredningen av infeksjon (furunculosis, carbuncle), blodforgiftning (sepsis) mulig.

  Utviklingsstadier

  Hvor lenge kjelen er moden, er i stor grad avhengig av deg, men uunngåelig skal kjelen gå gjennom tre stadier av utvikling - det infiltrerende, purulent-nekrotiske og helbredende stadium.

  Vanligvis fra begynnelsen av dannelsen av pustler til fullstendig kur, går ikke mer enn 10 dager. Men hvis kjelen ikke modnes i lang tid, så kontakt en lege, det kan hende du trenger kirurgisk behandling, fordi den purulent-inflammatoriske prosessen kan gå inn i de dypere lagene i huden og bryte gjennom det allerede, og dette er full av komplikasjoner.

  Stadier av modning koking:

  1. Infiltreringsdannelse. En rød, smertefull tetning vises på huden. I løpet av de neste 2-3 dagene brenner den inflammatoriske prosessen til det omkringliggende vevet. En merkbar infiltrering blir gradvis dannet, som stiger over nivået av huden - pustlene er modne.
  2. Purulent-nekrotisk stadium. Omtrent på dag 4 er noden litt myknet - purulente masser, en indre nekrotisk kjerne dannes, og fistulous passasjer dannes. Vanligvis 5-6 dager etter at de første symptomene dukker opp, øker det patogene innholdet i chirya til det maksimale og er synlig for det blotte øye - kjelen har modnet.
  3. Den helbredende periode. På den syvende og tiende dagen skjer en obduksjon av absessen - pus kommer ut, den indre grønn-gule staven blir utsatt (det skal ikke presses ut, sunt vev vil uavhengig avvise det etter 24-48 timer). Deretter prosessen med arrdannende vev.

  Nå er det klart hvor mange dager en ubebygget kjele modnes. Men hvis du venter, opplever ubehag og ubehag, har du ikke styrken, prøv å hjelpe deg selv (selvsagt vil en lege ikke ha overflødig konsultasjon).

  Fremskynde prosessen med rusmidler

  Før obduksjon og fullstendig selvrensing av en abscess vil ta minst en uke. For å redusere tidspunktet for modning av kjelen, etter medisinsk konsultasjon, kan du bruke følgende stoffer:

  1. Vishnevsky salve - gjør en komprimering (suge en gasbind), fest på det berørte stedet, fest med et bandasje. Bytt hver 12. time. Legemidlet forbedrer blodsirkulasjonen, noe som bidrar til rask utløsning av pus ut.
  2. Ichthyol salve - narkotika-fuktet bomullsull blir påkjølt, dekket med pergament og festet på toppen. Byttes hver 8. time. Søknaden som gjøres på denne måten vil akselerere modningsprosessen til pustlene. Når dette verktøyet har en bakteriedrepende og smertestillende effekt.
  3. Salve Levomekol er en kombinert forberedelse av antibakteriell og immunmodulerende virkning. Legemidlet er impregnert med en klut, påkjølt og festet.

  Hvis kjelen ikke modnes, utføres fysioterapi, for eksempel UFO. Det er mulig å oppvarme lesjonsstedet uavhengig av hverandre. Tørrvarme vil akselerere prosessen med dannelse av purulent-nekrotiske masser og dermed forkorte gjenopprettingstiden.

  Folkemidlene

  Medisiner av alternativ medisin har de samme egenskapene som rusmidler, kontakt legen din før du bruker dem.

  1. Spred langs bladaloen fest massen direkte til koker, fest kompressen med en bandasje. Bytt hver 8. time.
  2. En løk vil hjelpe purulent exsudat til utsiden, koke det i melk til det er mykt, slip inn i mush og kok på under et bandasje.
  3. Prosessen med modning og helbredelse vil gå raskere hvis du bruker dette verktøyet - bland råmelken med salt og honning (5 gram), legg til mel i massen og knead den myke deigen. Lag en kake og legg den på toppen av koker daglig.
  4. Litt brutte kålblader kan påføres sted for fremtidig koking, Kalanchoe over fikse med bandasje og gå over natten.
  5. Lag komprimerer - løs en teskje salt i et glass varmt vann, suge et serviette i det og påfør det til det berørte området.

  Forfylling infiltrat kan behandles med antiseptiske løsninger (fukortsin, jod, kamferalkohol).

  Ikke prøv å åpne eller klemme kjelen - en abscess skal gå gjennom alle stadier av utviklingen, og deretter rydde opp på egen hånd. Også, ikke medisinske med flere hudskader (furunkulose) - denne patologien krever riktig antibakteriell behandling.

  Hvis kjelen ikke kan bryte i lang tid, og feber blir lagt til de smertefulle symptomene, sørg for å gå til legen, sannsynligvis vil du trenge operasjon med etterfølgende antibiotikabehandling.

  Tradisjonell behandling

  Enkle ukompliserte kuller krever ingen spesiell terapi - det er nok å vente på spontan åpning av abscessen og behandle det åpne såret med et antiseptisk middel.

  Når en stor modenkoker ikke kan brytes gjennom, bruk medisinsk hjelp. Legen vil utføre følgende manipulasjoner:

  • over koker det gjelder en dressing med salicylsyre - denne prosedyren vil myke det øvre lag av kjelen og la det åpne
  • Videre fjerner legen den nekrotiske kjernen (ved hjelp av en tynn klemme);
  • i åpnet sår plasserer lateksdrenering, noe som forbedrer utløpet av purulente masser;
  • setter på en steril dressing.

  Etter ca 2-3 dager blir dreneringen fjernet og desinfisert stedet for støt. Om nødvendig foreskriver legen antibiotika.

  Ved behandling av furunkulose effektive stoffer i følgende grupper;

  • penicillin antibiotika - Amoxiclav, Ampioks;
  • cefalosporiner - ceftriaxon, cefotaxim;
  • Makrolider - Azitromycin, Sumamed.

  Også brukt er tetracykliner, kloramfenikol, gentamicin - alle disse stoffene er aktive mot Staphylococcus aureus-bakterier.

  Kirurgisk inngrep

  Hvis en kvinne (mann) har innsett at en abscess ikke vil åpne alene, er det et krevende behov for å konsultere en lege. En dyp, subkutan abscess krever kirurgisk inngrep. Ellers kan furuncle bryte seg inn i de anatomiske hulrom, og dette er full av komplikasjoner opptil sepsis.

  Kirurgisk behandling foregår under anestesi, oftest brukes lokalbedøvelse. Koken åpnes og dreneres, og fjerner helt det purulente innholdet. Deretter desinfiserer såret, om nødvendig, masker. Noen dager etter intervensjonen skal pasienten være på sykehuset under tilsyn av en lege.

  I den postoperative perioden gjennomgår pasienten antibakteriell terapi med lokale eller systemiske legemidler. For bedre healing og for å forhindre ytterligere gjentakelser, anbefales det å gjennomgå et kurs av fysioterapi.

  Det bør forstås at selvmedisinering kan være farlig, så før du gjør noe, må du først konsultere en lege.

  Tips for å gjøre i en situasjon der kjelen ikke modnes i lang tid

  Kok - en purulent svulst på huden, som kan oppstå hvor som helst på kroppen.

  Et lite rødt tuberkul med en purulent kjerne i midten ligner en vanlig pimple, men det er farligere.

  Kokinfeksjonen sprer seg raskt og smitter nærliggende vev.

  Koken gir sårhet og krever spesiell behandling. Hvor mye koster en abscess og kan denne prosessen akselereres?

  Maturering Generell informasjon

  Prosessen med modning av abscessen er ganske smertefull og lang. Den endelige perioden avhenger av størrelsen på kjelen, dens plassering og individuelle egenskaper av organismen. Gjennomsnittlig tid er 7-10 dager. Når den er moden, føles personen smerte av et blinkende tegn på den berørte huden. I denne perioden er det viktig å følge en rekke regler:

  • Ikke rør kjelen med hendene dine (hvis dette skjedde - vask hendene med antibakteriell såpe);
  • Hvis en abscess klemmer seg til klær - dekk den med gasbind eller et bandasje, fest bandasjen med tape.
  • Andres personlige hygieneprodukter, sengetøy og håndklær er forbudt.

  Prosess trinn

  Modningsprosessen består av flere stadier. Den første kalles infiltrering. Det starter fra det øyeblikket infeksjonen trer inn i lagene av epidermis. Symptomer - sløret hevelse på huden, kløe og smerte når det trykkes, lokal bankende. Varighet - opptil 4 dager.

  Neste trinn er sekundær eller umiddelbar modning. På dette tidspunktet danner en purulent stang, kanten på kjelen er tydelig merket, og stangens hode er synlig. Denne fasen tar opptil 5 dager. Resultatet er en moden koke. Den endelige fasen er et gjennombrudd eller en selvstendig obduksjon av neoplasma, fjerning av pus og gradvis selvrensende av såret.

  Så hvor lenge koker det vanligvis? Med et normalt kurs tar hele syklusen (med tanke på gjennombruddet) fra 9 til 15 dager. Hvis en person bruker støttende tiltak, blir prosessen enda kortere (uke). Kvaliteten på modning avhenger også av immunsystemets generelle tilstand.

  Nedenfor kan du se et bilde av en umodig og moden koke.

  Hva om i løpet av den angitte perioden koker ikke modnes?

  Hvis kjelen ikke er moden, og stangens hode er i første trinn i mer enn 6 dager og ikke går på noen måte, er det nødvendig med medisinsk hjelp. Manglende konsultasjon med legen vil føre til en rekke komplikasjoner:

  • høy feber;
  • utviklingen av prosessen med betennelse;
  • abscess dannelse;
  • vaskulær trombose;
  • provoserende farlige patologier (meningitt, sepsis).

  Hva å gjøre med den lukkede absessen kommer endelig ut?

  Første obligatoriske tiltak - justering av den vanlige livsstilen.

  Det er viktig å normalisere balansen mellom væskeinntaket - drikk minst 2 liter per dag. Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til kroppshygiene (vaskehender, behandle hud med antibakterielle midler). Hvis etter å ha utført alle handlingene, kommer kjelen ikke ut og forblir den samme, mer radikale metoder kreves.

  Medisinske metoder

  På medisinske kontorer skjer akselerasjonen av chirya modning vanligvis ved hjelp av følgende metoder.

  1. Eksponering for ultrafiolett stråling. Formålet med prosedyren er ødeleggelse av patogene mikroorganismer, regenerering av skadede vev, forbedring av oksygenforsyning.
  2. Termisk effekt. Indikasjon - hurtig fjerning av pus fra såroverflaten.
  3. Behandling av huden med antiseptiske midler. Til dette formål benyttes hydrogenperoksid, jod, boralkohol eller salisylsyre.
  4. Søknader med medisinske salver (Ithtiol, Vishnevsky salve, Tetracyklin).

  Etter at absessen har brutt seg gjennom, vises påføring av forbindinger med antibiotika. Prosedyren er nødvendig for å stoppe prosessen med betennelse og desinfeksjon av nekrotisk vev.

  Ekstremt alternativ - operasjonen. I fravær av effekten av konservativ behandling, ty til kirurgisk pleie. Legen gjør pasienten lokalbedøvelse og åpner kaviteten i kjelen med en skalpell.

  Kirurgen renser såret fra pus, fjerner stangen og nekrotisk vev. Pass på at du setter inn en drenering i det behandlede såret i 5-6 dager. Deretter påføres en dressing med en desinfiserende løsning på såroverflaten. Pasienten foreskriver samtidig et kurs for å ta antibiotika og vitaminer.

  Folk oppskrifter

  For å koke raskt åpnet, har den berørte huden lov til å håndtere noen folkemidlene. Behandling hjemme er tilrådelig å starte med den første fasen av dannelsen av en koker - når kløe og rødhet opptrer på huden. Hvis absessen allerede er åpnet, er folkemetoder forbudt.

  Et utvalg av effektive oppskrifter:

   Forbered en blanding av salt, honning, bakken ingefær og gurkemeie (1 ts hver). Ingredienser blander.

  For bedre oppløsning, varme dampbadet, bland godt. Bruk den resulterende løsningen til å koke i form av en komprimering. Gruel fra såpe og løk. Løk må stekes i ovnen, så slip gjennom en kjøttkvern. Legg til henne revet vaskesåpe.

  Plasser forsiktig, varmt på dampbadet til alle såpestykkene er helt oppløst. Bruk blandingen som komprimering. Hjelp aloe. Aloe blad skal vaskes, kuttes i halve og feste i koker i 1-2 timer. Aloe kan festes med gips.

  Anlegget aktiverer frigjøring av intern pus - modningen av kjelen vil akselerere. I stedet for aloe, kan du bruke Kalanchoe eller et kålblad etter en identisk oppskrift.

  Det er forbudt å åpne innholdet i kjelen. Det purulente innholdet vil falle på tilstøtende vev og inn i blodstrømmen. Dette kan føre til farlige komplikasjoner - fra sepsis til døden.

  Så avkjølingsperioden for koker avhenger av dens størrelse og tilstand av immunitet. Normal tidsindikator - fra 7 til 15 dager. Hvis etter denne perioden absessen ikke har bristet, er det første å gjøre med å søke medisinsk hjelp. Fremskynde modningstiden, i tillegg til medisinske prosedyrer, folkeoppskrifter. Hvis det ikke er noen terapeutisk effekt, indikeres kirurgi eller laserfjerning av kjelen.

  Hvorfor kjelen ikke modner og hva å gjøre med det

  Hva å gjøre hvis kjelen ikke modnes i en uke, hvordan å øke hastigheten på prosessen med å bryte gjennom absessen? Hva kan konsekvensene dersom kjelen ikke modnes i mer enn en måned og hva slags behandling er nødvendig?

  Hvis furuncle ikke modnes i ganske lang tid, bør du umiddelbart gå til legen. Legen vil fortelle deg hvilke metoder du kan bruke deg selv hjemme for å øke abscessens gjennombrudd. Som regel anbefales det å bruke spesielle medisinske salver, termiske prosedyrer, kremer og tradisjonell medisin. Men i noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi.

  Koken modner ikke: hva skal jeg gjøre?

  Hvorfor furuncle ikke modnes i lang tid, bare en lege kan si. I hvert tilfelle går betennelsen på individuell basis, derfor bør behandlingen velges under hensyntagen til alvorlighetsgraden av patologien.

  Hvis kjelen ikke er moden, kan legen foreskrive flere behandlingsmetoder:

  • kirurgisk inngrep;
  • bruk av medisinering;
  • bruk av tradisjonell medisin.

  Kirurgisk inngrep

  Hva å gjøre hvis koken ikke modnes i lang tid, hvilken behandling å velge? I de fleste tilfeller er en operasjon tilordnet. Kirurgen, under lokalbedøvelse, utfører en fullstendig fjerning av abscess og tilstøtende vev, og minimerer dermed sannsynligheten for reinflammasjon.

  Før selve eksisjonsprosessen behandler legen lesjonsstedet med en spesiell antiseptisk løsning. Deretter introduseres lokalbedøvelse. Noen få minutter senere bryter legen ved hjelp av et spesielt verktøy gjennom formasjonen og fjerner den akkumulerte pus. Det resulterende såret desinfiseres og en steril dressing påføres.

  Narkotika terapi

  Hvordan behandle betennelse når en koke ikke modnes i lang tid? Uavhengig hjemme, kan du bruke narkotika, som bare skal foreskrives av en lege. I de fleste tilfeller, utnevnt ved bruk av følgende verktøy:

  1. Hvis kjelen ikke modnes i lang tid, anbefales det å bruke Vishnevsky eller Levomekol salve hver dag for å øke hastigheten på abscessprosessen. Disse stoffene akselererer åpningen av abscesser og purulent innhold fra såret. Også salver har en antibakteriell effekt, og betennelse er mye raskere.
  2. Fordel bringer en komprimering fra en hypertonisk løsning av natriumklorid. Det kan kjøpes på apotek eller selvstendig hjemme. For å gjøre dette, ta et glass varmt vann, som oppløses 1 ss. l. mat eller havsalt, alt er grundig blandet.

  Tradisjonell medisin for å modne koker raskere

  Hvis kjelen ikke modnes en uke etter utseendet av en abscess, kan du bruke tradisjonelle medisinmetoder som akselererer åpningen av en abscess:

  1. Gruel av løk og såper. Løken er middels stor, skrelles, bakt i ovnen. Et lite stykke såpe gnides på et grovt rifler. Så snart løkene blir myke, blir det også knust på et riper. Du kan bruke en blender. Alle komponenter blandes, og sammensetningen påføres i form av en komprimering. En komprimering påføres to ganger om dagen til kjelen går gjennom.
  2. Kål og Kalanchoe. Calanchae blader og kål knuses for å oppnå en grøtaktig tilstand. Blandingen påføres på absessen, festet med gasbind og forlatt i flere timer, hvoretter en ny komprimering blir laget.
  3. Aloe. Du må ta et stykke aloe, vask grundig med rennende vann, kutt i to halvdeler og fest til koker. Da er bladet festet med et bandasje eller klebende gips. Etter tre timer må du lage en ny komprimering. Denne prosedyren gjentas til en abscess åpnes og sårheling begynner.
  4. Dekoksjoner av urter. Fremskynde gjennombrudd av abscess og urtete. For eksempel vervain, coltsfoot, fugl kirsebær, celandine. Urter trenger å helle kokende vann, infusjonen insisteres i flere timer, deretter filtreres. Sammensetningen inkluderer en ren bomullspinne, som påføres direkte på furuncle.
  5. Rødbeter. Halvvasket og renset rødbeter er malt på et rifler. Gass blir tatt, brettet i flere lag, hvor det påføres betesmasse. Komprimeres på en abscess, festet med tape og forlatt natten over. Det er nødvendig å bruke beets til alle pus er ute og helbredelsen av såret begynner.

  Hvis kjelen ikke modnes i mer enn en måned, og det er sterke smertefulle opplevelser i området med betennelse, bør du umiddelbart konsultere en lege. I dette tilfellet kan det være nødvendig med umiddelbar kirurgisk inngrep for å minimere sannsynligheten for alvorlige bivirkninger.

  Hvor lang tid tar det å rippe kjelen og hvordan du skal diagnostisere det, se videoen:

  Det som skal gjøres for å gjøre kjelen moden raskere og bryte gjennom: salver, kremer, løsninger

  Furuncle er en purulent betennelse som skyldes stafylokokker. Oppstår oftere om vinteren og våren, når menneskekroppen lider av hypovitaminose, svekket av immunitet. Fremskynde modning av kjelen vil hjelpe inntak av vitamin-mineral komplekser, i henhold til regler for personlig hygiene, behandling av det berørte området med antiseptiske kremer og salver.

  Faser av utviklingen av kjelen

  Normalt tar prosessen med "modning" av absessen 5-7 dager. Koken er dannet på kroppens hårområder.

  1. Fase av dannelse av pustler med infiltrering. På huden vises rødhet, som ikke har noen klare grenser, når du trykker på boblen smertefullt. Inne i pus er dannet.
  2. Stadium av vevnekrose. På toppen av forseglingen er det sett stang. Sår har en kegleform.
  3. Graden av brudd på chiria er ledsaget av ekssudatet.
  4. Stage av helbredelse og arrdannelse. Skorpen er dannet om 2-3 dager.

  Et rettidig besøk til legen vil øke hastigheten på gjenopprettingsprosessen. På scenen av dannelse av pustler, er behandlingen rettet mot å akselerere modningen av abscessen. Etter et gjennombrudd, antibakterielle kremer og salver er foreskrevet, kan infeksjon av såret føre til sepsis.

  Metoder for å akselerere modning

  Påfør lokal behandling. Antibiotisk terapi brukes når chirias finnes i ansikt og øre, med en diameter på neoplasma over 5 cm. I andre tilfeller utføres medisinbehandling og fysioterapi for å akselerere modningen av abscessen.

  Salver og kremer

  Virkningen av salver og kremer er rettet mot fjerning av smertefulle symptomer, trekker pus. Det er nødvendig å smelte regelmessig kjele for raskt å gå.

  1. Brukes med en sårstørrelse på mer enn 0,5 cm, hvis pasienten ikke bryter med feber.
  2. Brukes i lokalisering av svulster i områder med overfølsomhet (inguinal region, ører, nese)

  Antibiotika fremmer omvendt utvikling av absessen eller tidlig gjennombrudd

  1. Vibromycin, Cleocin.
  2. Rifadin, rimaktan.

  For behandling med salver, er det ønskelig å bruke dressinger av tynn gaze, ellers oppstår lokal hypertermi (økning i kroppstemperatur på stedet for betennelse). Salve kan brukes på det skadede området.

  lotions

  Komprimerer og lotioner bør ikke ha en presserende effekt på det berørte området. Påfør 3-4 ganger om dagen, varighet - ikke mer enn 20 minutter om dagen. For raskt å modne en ny furunkel, blir bandasjer laget av ren gaze og smurt med avkok av urter, kremer.

  Hvordan lage matkrem:

  • bruk lotioner av avkok av urter (kamille, coltsfoot, sitronmelisse) - bidra til å redusere smerte;
  • komprimerer ved hjelp av ichthyol salve akselerere modning
  • lotion fra den gule filmen av barken av eikens grener. Råvarer er fylt med kokende vann, dampet. Et stykke bark festet til sår flekken, fikse.

  løsninger

  Hypertonisk natriumkloridløsning brukes til å koke modnet og brøt. Det er nødvendig å behandle med et bandasje og søke på det berørte stedet. Hvis medisinen ikke er tilgjengelig, kan du forberede det selv ved å blande 1 ss. salt med 0,5 ss. kjølt kokt vann.

  andre

  Påfør fysioterapi metode - ultrafiolett stråling (UV-stråling). Koken brygger og bryter raskere. Dosering foreskrevet av lege.

  Tradisjonelle metoder som er tillatt å bruke for raskt å bryte gjennom koker og fjerne de smertefulle symptomene:

  • smør absessen med aloe juice for natten;
  • Påfør lotion fra decoctions av urter;
  • smør svulsten med bakt løk (du kan ikke bruke frisk, fører til brannsår);
  • brewing sterk svart te brewing;
  • furuncle vil briste raskere hvis det skadede stedet er salvet med gnidd kokt rødbeter - klipp den i halv og fest kuttet ned. Beet trekker pus.

  Før du bruker tradisjonelle metoder, må du først utføre en følsomhetstest av komponentene. For å begynne å bruke verktøyet på et sunt område av huden.

  Hvilke metoder kan skade

  Behandle furunkulose bør være under oppsyn av en lege. Det anbefales ikke å stole på råd fra venner, tvilsomme populære metoder, gitt på Internett.

  Måter (handlinger) som vil forverre problemet:

  • misbruk av narkotika. Iktyolsalve brukes ikke etter at absessen er åpnet. Vishnevsky salve brukes ikke i områder med sensitiv hud (ansikt, lyske, øre, nese) og brukes ikke i den første fasen av utviklingen av kjelen. På helbredelsesstadiet er granulering forbudt å behandle såret med desinfeksjonsmiddelløsninger;
  • feil bruk av hjemmemetoder, manglende overholdelse av proporsjoner, feil kombinasjon med medisiner;
  • hjemmebehandling av chirie med en diameter på mer enn 5 mm;
  • forsinket vedlegg, erstatning av lotioner;
  • Det anbefales ikke å varme opp chiryaket selvstendig;
  • vaske svulster med såpe, husholdnings kjemikalier;
  • Det er umulig å åpne en abscess uavhengig. Piercing med et ikke-sterilt instrument fører til infeksjon av blodet, sepsis.

  Hva å gjøre hvis kjelen ikke modner

  Kyllingen modnes normalt og åpner seg på 7-10 dager. Hvis dette ikke skjer, trenger du hjelp fra en lege. Avhengig av pasientens tilstand? Legen vil foreskrive kirurgisk behandling, antibiotika eller fysioterapi.

  Abcessen kan ikke modnes av følgende årsaker:

  1. Feil dannelse av purulent-nekrotisk stang. Pus sprer seg dypt inn i huden, ikke oppe.
  2. Kjelen er ikke moden, du må vente ytterligere 2-3 dager. Modningstid for hver pasient individuelt.
  3. Koken kan ikke brytes på grunn av ubeleilig plassering (intime områder av kroppen, nesen, ørene).
  4. Tett hud på toppen av abscessen, kan kjelen ikke åpnes.

  Fraværet av en purulent-nekrotisk stang kan indikere overgangen av kjelen til et abscess stadium. Utdanning vil ikke passere uavhengig, det er nødvendig å snarest konsultere en lege. En abscess kan bryte under huden, forårsaker blodinfeksjon. For behandling av en abscesskoker brukes kun kirurgisk behandling.

  Behandling av absessen utføres etter full modning, dannelsen av purulent-nekrotisk kjerne. For å bli kvitt kyllinger, unngå behandling av abss med skitne hender, skader, når behandlingen er i gang. Vask hendene med antibakteriell såpe. Abcessen vil raskt passere i fravær av irriterende faktorer. Det anbefales å utelukke bruk av klær fra syntetiske stoffer, for å unngå friksjon, mekaniske skader på kjelen.

  Hva vil bidra til å akselerere modningen av koking

  Om furuncle skrevet i detalj i medisinsk katalog, og på sidene av populære magasiner. Men når en rød segl vises på kroppen utad som denne sykdommen, forstyrrer panikk sinnet. Blant pasienter er et presserende spørsmål: "Hvordan akselerere modningen av en kjele?" Uten å vite det riktige svaret, presser folk en koking. Hvordan er dette farlig, og hvilke tiltak å ta for å akselerere?

  Koket kan ikke presses ut, men du kan få dem til å motnes raskere

  Hva trenger du å vite om koker?

  Furuncle (også kalt chirie) er en purulent betennelse i epitelet. Infeksjon er forårsaket av Staphylococcus aureus. Når patogenet kommer i positive forhold for seg selv, begynner den å formere seg aktivt, og gradvis bli patogen. Inntil gunstige forhold inkluderer:

  • redusert immunitet på grunn av langvarig sykdom eller mangel på vitaminer;
  • likegyldighet til personlig hygiene;
  • tilfeller av overdreven svette;
  • nervøse opplevelser, vanlig stress;
  • uttømming av kroppen som et resultat av virussykdommer, veneriske sykdommer;
  • klimaendringer, etc.

  Kjelen gir mye trøbbel, for i ferd med modning er den fylt med pus, og du bør alltid sørge for at pus ikke brister innvendig. Purulent betennelse forekommer ofte i åpne områder av kroppen som er lett forurenset. Selv om det i praksis er forskjellige situasjoner der det kan dannes koker.

  Smerte, hevelse, rødhet i det infiserte området av huden vil fortsette til kjelen åpnes og pus er renset.

  Personer med overdreven svette er mer sannsynlig å ha koke.

  Faser av utviklingen av kjelen

  Det naturlige spørsmålet om pasienter: "Hvor mange koker modne?". Alle vil helst vil bli kvitt en kosmetisk feil som følge av utseendet av en koke. Gjennomsnittlig modes den opp til 10 dager. I løpet av denne tiden er det tre stadier av betennelse i kroppen:

  Fase av formasjon - infiltrasjon

  På infeksjonsstedet dannes en rød kvise, som ikke har klart definerte kanter. I begynnelsen er den dannet i små størrelser. Ripening furuncle forårsaker ulempe i lyse farger og svakt kløe. Gradvis vokser svulsten, hevelse øker, smerte er palpabel. Størrelsen på hevelsen avhenger av antall blodårer rundt chirya. Dannelsesperioden tar fra tre til fire dager.

  Fase av reproduksjon av patogenet - suppuration

  Et uttalt fremgang i utviklingen av stafylokokker-bakterier er dannelsen av pusdannelse. Koken anskaffer utseendet til en kegle, som er en purulent kjerne. Et hvitt hode er synlig på kanten av keglen, hvilke pasienter prøver å bryte seg gjennom på egenhånd ved å trykke eller piercing. Slike handlinger er forbudt. Ellers vil resultatet bli negativt. På suppurasjonsstadiet er det mulig å øke kroppstemperaturen og fysisk svakhet. Tilfyllingsstadiet varer også 3-4 dager. Det er lett å beregne at tidsintervallet fra utseende til modning er 7-8 dager.

  Gjennombrudd og helbredelsesfase - sluttfase

  Hvis det ikke var noen komplikasjoner i alle perioder, vil prosessen med å bryte gjennom purulent stang oppstå uten menneskelig inngrep. Den gule stangen skal lett separeres fra hudvevet. Etter 2-3 dager dannes et arr med en skorpe på det infiserte stedet, som snart vil forsvinne.

  Som et resultat, med normal utvikling vil furuncle forsvinne etter en uke eller to. Men det er fare for kroppen når kjelen ikke modnes i lang tid.

  Det er farlige symptomer for pasienten, som vil bidra til å eliminere kun spesialistlegen.

  Symptomer fulle av negativ innvirkning på menneskers helse:

  • suppurationstrinnet ble forsinket i mer enn en uke, stangets leder kunne ikke danne seg i lang tid;
  • økning i furuncle mer enn 5 mm, pasienten reduserer ikke temperaturen og stopper ikke den uutholdelige smerten;
  • Andre purulente formasjoner dukket opp rundt furuncle, som førte til dannelsen av et karbunkul.

  Hvis symptomene ovenfor vises, ta kontakt med sykehuset så snart som mulig. Den behandlende legen vil foreskrive tiltak for å akselerere modningen av kjelen, inkludert salver, antibiotika, folkemidlene.

  Gjennombrytkoking bør skje uten menneskelig innblanding

  Slik hjelper du å koke ut? Medisinering

  Inntil kjelen er full moden, er det bedre å ikke røre sårpunktet, for ikke å bære infeksjonen, for ikke å skade. Leger (dermatolog, kirurg) hevder at det er nødvendig å vente på at kjelen brister seg uavhengig. Men når kjelen ikke modnes i tide, må han bli hjulpet ut. Dette kan gjøres både av narkotika og folkemetoder. For å unngå negative resultater, bør du alltid konsultere en lege.

  For å gjøre koking moden raskere, bruker de i medisinsk praksis:

  1. Ultrafiolett bestråling.
  2. Chipping rundt kjelen med antibiotika.
  3. Bruk av salver som fremmer resorpsjon av pus.
  4. Bruken av dressinger og komprimerer med desinfeksjonsegenskaper.

  Et kurs med ultrafiolett bestråling brukes til å koke akselerert deres modning. Denne metoden brukes sjelden, brukes i spesielt vanskelige situasjoner. Virkningen av strålene aktiverer suppuration, men kan også forårsake fullstendig utryddelse.

  Chipping er det andre navnet "antibakteriell blokkade". De ty til det hvis smertefulle opplevelser skaper barrierer for normal vital aktivitet.

  En populær og mindre farlig er metoden for å legge salver og varme komprimerer på et sårt sted. Avlastede salver bidrar til å myke det indre furuncle og trekke ut en purulent stang ut:

  • Vishnevsky salve;
  • Ichthyol salve;
  • "Levomikol".

  Disse midlene er virkelig effektive i kampen mot koker. Gauze dressings med påføring av salve akselerere frigjøringen av pus, fjern den inflammatoriske reaksjonen, desinfiser det stedet som er berørt av bakterier.

  Egnet for å akselerere modningen av kjelen og den vanlige varmen komprimerer. En av dem kan være en hypertonisk løsning av natriumklorid. Det selges på apotek, du kan gjøre hjemme: bland 1 spiseskje salt og en halv kopp kokende vann.

  Levomikol vil hjelpe kjelen til å modnes raskere

  Forberedelser for rask modning av kjelen

  Anbefalinger for bruk av narkotika:

  • når kjelen har åpnet, kan du ikke bruke ichthyol salve, for ikke å hindre frigjøring av pus;
  • tamponger med påført Vishnevsky salve skal ikke påføres koker som ligger på ansiktet;
  • bruk "Levomikol" når kjelen brøt, som et resultat av antiseptisk effekt, vil salven bidra til rask rensing;
  • med koker større enn 5 mm, kontakt lege, kirurgisk inngrep kan være nødvendig.

  Hvis du er i tide for å bestemme furuncle og kontinuerlig overvåke ham, så blir det ingen komplikasjoner etter bruk av medisinbehandling. I tillegg må du observere kroppens generelle tilstand. Når temperaturen, kollaps, svimmer så snart som mulig, kontakt legen din. I dette tilfellet utføres behandlingen på et sykehus.

  Slik hjelper du å koke ut? Folkemidlene

  På spørsmålet: "Hva skal jeg gjøre når kjelen ikke modnes og ikke brister ut?" Svaret antyder tradisjonell medisin. Fordelene ved å appellere til folks råd er som følger:

  • I sammensetningene av salver og løsninger som bidrar til å åpne opp kjelen, brukes medisinske urter, hvor skaden er mye mindre enn fra de medisinske komponentene.
  • Stoffer som er nødvendige for hjemmeterapi er alltid til stede, så behandlingsprosessen blir ikke forsinket.
  • I henhold til anbefalingene fra legen, er enkelte komponenter valgt som passer til din sak (akselerasjon av modning, desinfeksjon, reduksjon av betennelse, etc.).
  • Konsekvenser (arr, brann) etter at de aksepterte folkemidlene ikke forblir.

  Når problemet med å forsinke modningen av en koke på suppurasjonsstadiet begynte å modnes, ville hjemmelagde oppskrifter hjelpe til med å løse det. Blant folkemessige rettsmidler, salver, kremer er laget, eller urter brukes i naturlig form.

  Knust hvitløk brukes til kompresser

  Flere oppskrifter av komprimerer og salver:

  • Linnet stoff fuktet i vegetabilsk olje, gni med hvitløkgrøte til et tynt lag dannes. Fest en stripe med stoffet med den smarte siden innover. Fest kompressen til kjele, pakk med et bandasje eller gasbind. Hvitløk bidrar til å eliminere blokkaden for frigjøring av pus. Bytt bandasje to ganger om dagen.
  • Til to deler bakt løk, hakket, legg til en del av den gniede såpen. Bland alt opp til en eneste vekt. Smør tampongen og fest på sårpunktet, fest med en gips. En blanding av bakt løk og såpe vil akselerere kjørens modning og bidra til å rense den purulente absessen.
  • Et annet alternativ med bakt løk: kutt det i halvparten, ta innsiden til en furuncle, bandaged. Bytt pære regelmessig med et intervall på 3-4 timer. Det er tilrådelig å sette en nybakte grønnsak i varm stand.
  • For å øke hastigheten på utgangen av pus ut ved hjelp av fiken, dampet i kokende vann. Slurry av dampede fiken plassert i et stykke gasbind og prilazhivaem til koking.

  Vi lager kremer fra medisinske urter:

  • En mulighet til å lage en medisinsk lotion for å forbedre kokerpusreaksjonen, er en gul film av furubarkgrener. Filmen er fylt med kokt vann. Deretter påføres et stykke det på sårpunktet og festes med et bandasje.
  • Bruk Kalanchoe blader eller kål. Påfør om natten, sikring med bandasje.
  • Vil hjelpe lotion av celandine, St. John's wort, coltsfoot og andre urter. Damp en tampong i varmt vann fra bryggede urter, legg det på kjel.

  Vi bruker medisinske planter i naturlig form:

  1. En påvist måte å få pus ut av en abscess er en aloe leaf. Klipp blomsten i halve og fest den slimete delen til det berørte området, pakk det med en bandasje. Etter et par timer, erstatt den brukte delen med en ny.
  2. Påfør på sårpunktet et blad av burdock, kokt i melk.

  Anbefalinger for bruk av folkemidlene:

  • bruke bandasjer eller bruk av lotioner, vær oppmerksom på å være laget av ren gasbind;
  • det er ikke nødvendig å stramme bandasjer, luft må passere til såret;
  • Bytt regelmessig komprimerer i 10-20 minutter, fukt flere ganger;
  • Hvis kokeforholdet ikke endres, og helsen din forverres, kontakt legen din for å få hjelp.

  Prosessen med cheria modning i slike situasjoner, når det er nødvendig å akselerere pus sekresjon, varer lengre enn 10 dager. Behandling og gjenoppretting av kroppen kan ta en måned.

  Om enn lengre, men uten dødsfall. Ikke press kjelen, i alle fall ikke skade med egne hender.

  Flere Artikler Om Typer Acne