Mange tror at den opplagte løsningen på problemet med svarte flekker er å eliminere dem ved å rengjøre huden mekanisk. Fra artikkelen vil du lære alt om fordelene og ulemperne ved denne metoden, samt lære å rense riktig.

Hva er svarte prikker?

Svarte prikker eller komedoner er urenheter dannet i porene. Etter å ha penetrert dypt inn i porene, blir huden sekresjoner, støv og kosmetikk mørkere og tykkere. Som et resultat er det umulig å fjerne dem ved å bruke skrubbe og ansiktsvask. Ofte er komedoner dannet på de områdene hvor det er forstørrede porer, det vil si på nesen, kinnene og haken. Men noen ganger kan de dukke opp på leppene eller i øyet. Den eneste løsningen er å endre hudpleie og bruk av spesialverktøy for å begrense og rense porene.

Det er flere årsaker til svarte prikker. Det er betinget mulig å dele dem i ekstern og intern. Eksterne årsaker er utilstrekkelig rensing av huden, bruk av tett kosmetikk og upassende omsorg. Interne årsaker er forbundet med feil kroppsfunksjon når den normale prosessen med sebaceøs utskillelse og selvrensende porene er forstyrret.

Med komedoner kan du lykkes med å kjempe. Først av alt må du bestemme årsaken til utseendet deres. Hvis hudforholdene forverres plutselig og ikke utløses av en forandring i omsorg og kosmetikk, kan dette signalere helseproblemer. I dette tilfellet må du konsultere en terapeut og en hudlege.

Hvis du finner ut at svarte flekker dukket opp på grunn av bruk av for tette tonale baser eller komedogene kremer, vil du bli hjulpet av en forandring av omsorg. Dessverre vil dette ikke gi raske resultater. Lys av svarte flekker og fornyelse av huden kan ta fra 2 måneder til seks måneder. Du kan øke hastigheten på denne prosessen ved hjelp av hudrensing.

Kontra

I hvilke tilfeller er det umulig å rengjøre ansiktet?

 1. Epilepsi.
 2. Graviditet.
 3. Smittsomme sykdommer.
 4. Eventuelle dermatologiske sykdommer i akutt stadium.
 5. Bronkial astma.
 6. Allergi.
 7. Hypertensjon.
 8. Kuperoz (svake fartøy).
 9. Økt hudfølsomhet.

Hvis mekanisk rengjøring er kontraindisert for deg, kan du forbedre tilstanden til huden ved hjelp av mer forsiktige prosedyrer. Disse inkluderer ultralydrengjøring, borsazh og darsonval. Gode ​​resultater er vist ved bruk av hvitevarer for sliping og dyprengjøring av huden (for eksempel Clarisonik).

Kosmetolog hjelper

Er det mulig å ekstrudere svarte prikker? Svaret på alle kosmetologer er utvetydig - det er mulig, hvis du gjør det riktig. Hvis du tviler på dine evner, ta kontakt med fagpersoner. En kompetent ekspert vil rengjøre huden din raskt og praktisk smertefritt.

Salonrengjøring inkluderer følgende trinn:

 1. Sminkefjerning og vasking.
 2. Damping med damp eller en spesiell gel.
 3. Behandling av huden med en slipende eller enzymskrubb.
 4. Ekstrudering av svarte prikker på nesen, kinnene, haken, leppene. Rengjøring bør gjøres med hansker og sterile instrumenter.
 5. Kontrastvask eller påføring av en poreforstyrrende tonic.

I noen tilfeller slutter prosedyren med en beroligende maske og darsonval. Det bidrar til å fjerne rødhet og akselerere hudhelbredelse.

Etter dette bør skjønnhetspleieren forklare reglene for hudpleie etter rensing. I de kommende dagene vil det være veldig følsomt, så du bør gi opp sminke, peeling og andre intensive prosedyrer. Innen to dager må du behandle sårene med alkoholholdig lotion og smøre dem med helbredende salve. Hvis du ikke kan gjøre uten sminke, bruk mineral sminke. Det er trygt for huden og ikke-komedogen.

Uavhengig ekstrudering av svarte prikker

Hvordan ekstrudere sorte prikker selv? Generelt er prosedyren den samme som i skjønnhetssalongen.

 1. Først må du helt fjerne sminke. Selv om du planlegger å fjerne de svarte prikkene bare på nesen eller leppene, må du forberede hele ansiktet.
 2. Bruk mykt skum eller melk for å rense huden grundigere.
 3. Nå må du dampe ansiktet ditt for å åpne porene dine. Hvorfor er det umulig å klemme ut svarte punkter på ikke skiltet? Først fjerner komedoner fra lukkede porer veldig vanskelig og smertefullt. Og for det andre kan det føre til alvorlige skader på epidermisene. Gjør et dampbad i 20 minutter.
 4. Hvis huden din er svært følsom overfor høye temperaturer, kan du unngå dampdamping. Behandle bare ansiktet ditt med en spesiell gel og dekk den med en film. Kaldt dampende produkter selges på profesjonelle kosmetikkbutikker. Etter 10-15 minutter vil huden være klar til rengjøring.
 5. Vask hendene med antibakteriell såpe og pakk fingrene dine med sterilt gasbind gjennomvåt i hydrogenperoksid. Dette vil redusere risikoen for infeksjon.
 6. Start med svarte prikker på lepper, hake og nese. De blir fjernet mest smertefullt. De er lettere å klemme når huden er godt dampet.
 7. Fjern bare de komedonene som er lette å håndtere. Trykk med fingrene på begge sider av den svarte prikken.
 8. Hvis noe ikke kunne fjernes første gang, gå neste gang. Overdreven iver kan påvirke huden svært - dype sår vil dukke opp som vil helbrede lenge.
 9. Når du er ferdig, tørk alle behandlede områder med salisylalkohol. Etter noen minutter, berolig huden din med lotion. Betennelse kan pulveriseres med helbredende pulver.
 10. Hvis du har Darsonval hjemme, bruk den. Juster gjennomsnittlig strømnivå og gjennomfør en 10-minutters økt.

Hvis du har spørsmål, se videoen med ansiktsrengjøring. Det er ikke nødvendig å søke etter videoer av hjemmeprosedyrer. Du kan se på hvordan rengjøring utføres av en skjønnhetspleie.

Bruk skje uno

Uno skje er en spesiell enhet for å fjerne komedoner og akne. Det letter rengjøring mange ganger. En skje har to sider. På den ene er det en skarp og tynn nål, og på den andre - en spatel dekket med hull.

Ved å bruke en skje kan du enkelt rense porene og kan regulere trykkstyrken på huden, noe som vil gjøre prosedyren mindre smertefull. For din egen sikkerhet, ikke glem å desinfisere den før hver bruk.

Ulemper og mulige konsekvenser

Ulempene ved ekstrudering av svarte prikker inkluderer:

 • lang gjenopprettingsperiode (i gjennomsnitt fra 4 til 10 dager);
 • traumer mot epidermis, noe som kan forårsake arr og arr
 • muligheten for infeksjon
 • et forbud mot bruk av dekorative kosmetikk for å maskere effektene av rensing.

De fleste av disse effektene kan unngås ved å utføre prosedyren under sterile forhold og riktig.

Hudpleie etter prosedyren

Innen 3-4 dager etter at prosedyren ikke anbefales:

 • sminke søknad;
 • alkoholbruk;
 • fitness;
 • badstue og badstue;
 • vaske med varmt vann;
 • sport;
 • Tanning besøk (pigmentering kan oppstå).
 • tørk de skadede områdene med alkoholholdig lotion (for eksempel med calendula);
 • Aktiver fuktig huden aktivt med lette kremer og geler (fin aloe gel);
 • Beskytt huden din mot solen;
 • unngå intensive prosedyrer (peeling og masker).

Når alle effektene av rensing passerer, og huden er fullstendig helbredet, vil din oppgave være å rengjøre og fukte grundig. Så, porene vil bli rene lenger, og du trenger ikke neste rengjøring snart.

Spesiell oppmerksomhet bør settes på sammensetningen av dag og nattkrem. De bør ikke inneholde komedogene komponenter. Hvis du ikke vil møte problemet med tilstoppede porer i nær fremtid, vær sikker på å studere sammensetningen av deres kosmetikk. De burde ikke være:

 • mineralolje;
 • paraffin voks;
 • petrolatum (ofte i hygienisk leppestift og forårsaker sorte prikker på leppene);
 • silikoner (en populær del av sminkebaser og tonalkremer);
 • emollients;
 • fortykningsmidler;
 • emulgatorer.

Ofte fører forekomsten av komedoner lidenskap for naturlig kosmetikk og oljemassasje. Dessverre er ikke alle økologiske produkter ikke-komedogene. Ofte i sammensetningen er bivoks og olje. Fersken, aprikos, olivenolje og kakaosmør kan føre til tilstoppede porer og svarte flekker.

Således er rengjøring en effektiv prosedyre for å kvitte seg med svarte prikker på nesen. Det kan gjøres både i skjønnhetssalongen og hjemme. Hvis du gjør det riktig, blir huden din renere og sunnere. Videre skikkelig omsorg og moderat bruk av kosmetikk garanterer mangel på komedoner i fremtiden.

Hvordan skyve du sorte prikker i ansiktet?

Tilstedeværelsen av et stort antall svarte prikker i ansiktet gjør at pasientene ser etter måter å kvitte seg med. Disse elementene ser ujevne ut, gjør overflaten av huden ujevn og grov til berøring. Derfor foretrekker mange mennesker å fjerne akne alene og er stadig på utkikk etter nye måter å ekstrudere sorte prikker på.

Dermatologer protesterer mot slike manipulasjoner, siden pasientene ikke har nok kunnskap og tålmodighet til å utføre denne prosedyren på riktig måte.

Så er det fortsatt mulig å fjerne acne selv, og hvordan å gjøre det riktig?

Er det mulig å klemme akne

Ekstrudering av svarte flekker blir ikke ønsket velkommen av leger, og det er flere grunner til dette:

 1. Siden komedonene er dype nok i huden, vil ekstrudering være vanskelig. Når presset, kan akne gå inn, huden rundt den er skadet. Det er tilfeller når det er mulig å klemme ut bare halvparten av ålen. Dette fører til fremveksten av en ny betennelse, siden partikler av sebum blandet med bakterier bæres i rene porer.
 2. Ikke-overholdelse av hygienevilkårene er det vanligste problemet når du fjerner komedoner. Kosmetologiske verktøy er ikke alltid brukt, oftest brukes negler. I en slik situasjon er det umulig å sikre renslighet. I de mest alvorlige tilfeller kan fjerning av akne uten forutgående desinfeksjon føre til sepsis. Vanligvis, etter slike manipulasjoner, vises en dyp subkutan på huden, som etterlater en mørk lapp og arr.
 3. Selv om selvmanipulering er vellykket, er det stor risiko for hevelse og smerte. Huden blir rød i stedet for ekstrudering, et forsøk på å maskere mangelen på tonal betyr bare forverre situasjonen.

ADVARSEL! Selvekstrudering av akne er farlig dersom de grunnleggende hygieneregler ikke følges, og huden er ikke forberedt på denne manipulasjonen.

Hvordan gjøre det hjemme

Er det mulig å knuse komedoner hjemme? Ja, men med forbehold. Selv om dette ikke er ønskelig, er det likevel tillatt å fjerne akne alene. Det er bare viktig å tilrettelegge huden for prosedyren og bruk riktig verktøy.

Fjerning av komedoner hjemme er som følger:

 1. Det er nødvendig å rengjøre huden grundig av sminke og urenheter. Etter det kan en ansiktsmaske påføres ansiktet, som åpner porene og gjør prosessen enklere.
 2. Du må vaske hendene grundig med såpe og desinfisere med et alkoholholdig middel.
 3. Alle kosmetiske verktøy skal behandles med antiseptiske midler umiddelbart før bruk.
 4. Under manipulasjonen bør ingenting forstyrre eller distrahere. Utfør prosedyren i godt lys.
 5. For å begynne, tørkes det valgte hudområdet med et antiseptisk middel.
 6. Så begynn å presse akne. For dette er Vidal-løkken plassert slik at ålen ligger i senterets slynge. Deretter skal du forsiktig presse på huden til ålen selv vises. Komedoner blir lagt til enden, til en overskyet væske kommer til overflaten av huden.
 7. Deretter desinfiseres det behandlede stedet igjen.
 8. I en prosedyre, bør du ikke fjerne et stort antall akne, det er bedre å gjøre det gradvis for å forbedre kvaliteten på prosedyren og forhindre risikoen for betennelse.
 9. Når manipuleringen er ferdig, kan huden tørkes med avkok av helbredende urter, for eksempel kamille eller kalendula. Deretter påføres ansiktskrem på ansiktet.

VIKTIG! Hvis forsøk på å presse ut flere komedoner ikke ble kronet med suksess, bør man forlate ideen om selv ekstrudering av akne og konsultere en hudlege.

En alternativ metode kan være bruk av masker filmer. Alle er overveiende koreanske eller kinesiske, men hvis ønskelig, kan en slik gelatinebasert maske bli laget hjemme alene.

Før du bruker masken, må ansiktet rengjøres og litt dampet. Da påføres masken jevnt på ansiktet med syre og la det tørke. Deretter fjernes den ved å bevege seg opp og fra kantene til midten. Når du fjerner, fanger masken tipsene til komonesene og trekker dem til overflaten.

Slike manipulasjoner er trygge og smertefrie. Den eneste ulempen er at det er umulig å fjerne all akne med en maskefilm.

Skjønnhetsbehandlinger for fjerning av akne

På spørsmålet om selvfjerning av akne, vil enhver hudlege svare negativt. Legene mener at pasienter ikke alltid kan gi den nødvendige renslighet av hender og instrumenter som brukes.

Unøyaktig klemming kan føre til utvikling av betennelse og la et arr på huden. For å forhindre dette, anbefaler leger følgende kosmetiske prosedyrer:

 1. Mekanisk rengjøring. Det utføres av en hudlege på kosmetologikontoret. Under prosedyren fjerner legen fettete plugger med et spesielt verktøy - Vidal-løkker eller Uno-skjeer. Huden er forrenset, desinfisert og litt dampet. Legen fjerner akne med et kosmetisk verktøy. Deretter påføres en beroligende sammensetning på huden, og etter vask blir det påført - desinfiserende pulver. Prosedyren er traumatisk, men med hjelpen kan du bli kvitt et stort antall akne i en økt.
 2. Ultralyd rengjøring. Mer forsiktig alternativ. Først blir lett peeling på ansiktet og forsiktig massert ansiktet. Legemidlet er fjernet og begynner å kjøre på huden med en enhet som leverer ultralydspulser og skyver forurensning ut. Etter prosedyren blir en beroligende maske først påført ansiktet, og etter at den er fjernet - lotion og krem ​​etter hudtype. På en gang vil all akne ikke gå bort, men etter flere prosedyrer vil effekten bli mer merkbar.

Disse metodene er de mest optimale for å fjerne akne, fordi, takket være dermatologens profesjonalitet, er risikoen for å traumatisere huden lavere enn med uavhengige manipulasjoner.

På videoen om fjerning av sorte prikker

Dermed er fjerning av akne best utført i et dermatologisk kontor for å forhindre utvikling av komplikasjoner. Hvis vi snakker om flere svarte prikker, så kan de presses ut uavhengig, mens de ikke glemmer reglene for desinfeksjon.

Hvordan klemme de svarte prikkene på nesen

Ren hud er resultatet av riktig livsstil, et balansert kosthold og vanlig ansiktspleie. Ikke alle kan skryte av en naturlig sunn epidermis. Ofte vises på nesesorte flekker som påvirker hele T-formet område, inkludert panne og hake. Dette problemet krever en spesiell tilnærming og terapi. Det er subtiliteter av ekstrudering av åpne komedoner og masker for å eliminere svarte prikker.

Hvorfor vises svarte flekker?

 1. Hovedårsaken til dannelsen av åpne komedoner er mangelen på eller manglende overholdelse av grunnleggende hudpleie. Ved alle reglene er det nødvendig å bruke rensende skum eller geler minst to ganger om dagen - 20 minutter etter at morgenen våkner opp og en halv time før du går i seng. I tillegg brukes svarte punkter masker, og retningsbestemt skrubbe brukes (2-3 ganger i uken).
 2. En annen grunnleggende årsak anses å være misbruk av dekorative kosmetikk av lav kvalitet. Tonal grunnlag, pulver, make-up base, rødme og andre betyr sterkt tette porene. Sebaceous kjertler begynner å jobbe i et akselerert tempo, forårsaker blokkering og dannelse av svarte prikker.
 3. I fare er folk som opplever ubalanse i form av hormonelle nivåer. Under overgangsalder, menstruasjon, graviditet, amming og ungdom, stopper menneskekroppen plutselig. Hormonale hopp gir forstyrrelser i sebaceous kanaler.
 4. Svarte prikker vises ofte blant eiere av oljeholdige og blandede hudtyper. Problemet forverres om sommeren, når det produserte fettet blandes med støv, deretter med keratiniserte partikler av epidermis. I kombinasjon er disse neoplasmene forbundet sammen og forvandlet til en komedie.
 5. Noen kategorier av mennesker lider av svarte flekker på nesen på grunn av genetisk predisposisjon. Ofte er funksjonen manifestert i ansiktet med forstørrede porene, som raskt blir skitne. I dette tilfellet, for å eliminere årsaken, er det nødvendig å ty til maskinvare eller invasiv kosmetologi, tjenester leveres av skjønnhetssalonger og medisinske sentre.
 6. Hyppig følsomhet for stress endrer funksjonen av hudceller, vev komprimeres, den naturlige selvrensningen av epidermis gjennom porene er hemmet. Etter kort tid vises svarte prikker. En lignende situasjon observeres ved endokrine forstyrrelser.
 7. Ofte lider åpne komedoner på nesen folk som fører feil livsstil. Røyking, misbruk av alkohol og fettstoffer fører til blokkering av blodårer. I ansiktets hud er blodsirkulasjonen forstyrret, fuktighet blader, mer fett slippes ut.

Hvordan bli kvitt svarte prikker på nesen: klemme

Det er en enkelt algoritme av handlinger som vil bidra til å presse ut de sorte prikkene uten å skade det øvre laget av epidermis. Du kan ikke knuse akne-neoplasmaene til huden er fullstendig fordampet. Nesen tilhører farlige områder, hvis en infeksjon kommer inn i huden på dette området, vil infeksjonen spre seg over hele ansiktet.

 • baby talkum uten dufter eller med kamille;
 • bordvann;
 • melk eller tonic for ansiktet;
 • bomull svamper;
 • cologne;
 • medisinske hansker;
 • speil med forstørrelsesfokus
 • maske for ansiktet, med sikte på å begrense porene;
 • servietter;
 • fuktighetsgivende serum eller krem.

Store komedoner, som ikke har forsvunnet etter bruk av forskjellige masker, peeling og skrubber, blir utsatt for ekstrudering. Prosedyren utføres ikke mer enn 2 ganger i måneden, fordi den er svært traumatisk.

 1. Fjern først alle kosmetikkene fra ansiktet med retningsmelk. Vask deg selv med skum eller gel, tørk deretter nesen med tonic, og desinfiser den med kologne.
 2. Klargjør et bad: hell vannet i pannen, kom med koking. Dekk hodet med et håndkle, hold ansiktet over dampen i 7-10 minutter. I løpet av denne perioden vil porene utfolde seg.
 3. Deretter begynner ekstrudering. Re-tørk nesen med cologne, bruk hansker, lag et forstørrelsespeil. Velg et sted der det er mulig med solbelysning.
 4. Sett to indeksfinger fra forskjellige sider av komediet, begynn å klemme huden dypt inn i det svarte punktet. Skift fra kantene til midten. Du bør ikke trykke på selve punktet, handlingen utføres på roten.
 5. Klem fra alle sider, og velg to motsatte sider for fingrene. Endre posisjon. Se etter det riktige området: Hvis komedien blir dårlig, har du valgt feil strekk for påvirkning.
 6. Når comedo begynner å vises på overflaten, ikke haste for å bli kvitt hodet. Fortsett å trykke til svulsten er helt ute.
 7. Gjenta handlingen med hver enhet av kosmetisk defekt. Etter alle manipulasjoner, fukt en bomullspute i kologne eller alkohol, tørk det behandlede området av huden.
 8. Vent i ca 15 minutter, i hvilken periode vil dermis tørke ut. Påfør en lett fuktighetskrem med et tykt lag, la det stå i 5 minutter. Fjern gjenværende kluter.
 9. Til slutt bruker du en maske som har som mål å begrense porene. Midler med sitronsaft, tomater, aspirin og aktivert karbon passer best.
 10. Når masken kommer til en slutt, vask godt med skum eller gel. Pulver nesen med talkumpulver, vent 1 time. Etter en bestemt tid, fjern overskuddspulveret med en serviett.

Svarte prikkmasker

Før ekstrudering er det tilrådelig å sørge for at de svarte punktene er tett befolket. For å gjøre dette, lage en maske som vil eliminere små og mellomstore åpne komedoner.

Appelsinjuice med leire

 1. Klem saften ut av halv sitrus. Kjøp i et apotek hvitt leire, måle 45 gram., Sikt komposisjonen i en bolle med frisk. Rør, la stå i omtrent en halv time.
 2. Påfør den ferdige produktet til den rensede huden i nesen, gni og vent på tørking. Vask masken på vanlig måte, tørk ansiktet med tonic.
 1. Ta vare på sikting av te-brus på forhånd. Deretter blandes produktet med rent drikkevann i slike mengder at det blir oppnådd en matte masse ved utgangen.
 2. Ikke rengjør huden med gel. Masser produktet på vingene og nesespissen, i tillegg kan du trene haken med pannen.
 3. La soda virke i 7-10 minutter, vask deretter med kontrastvann (vekselvis varmt og kaldt). Til slutt, bruk en krem.

Sitron med sukker

 1. Mask-skrubbe renser perfekt og strammer porene, strekker seg selv de største komedene. Klem saften fra halvparten av sitrus, kul, bland med sukker til tykk.
 2. Pass på å dampe huden på forhånd, og bruk deretter ferdig produktet. Gni den med lette bevegelser, la være å handle for et kvartal til en tredjedel av en time.

Gurkemeie med agurk

 1. Krymp halvparten av agurk i grus, bland med 2 griller med bakken gurkemeie. Sett inn en tredjedel av sitronmørtel eller sitrusjuice. For tetthet, legg havremel.
 2. Det er ønskelig å distribuere masken på dampet og tørr hud på nesen. Etter påføring, dekke området med gasbind, vent en halv time. Skyll med kontrastvann.

Pepper med ostemasse

 1. Tørk den fettete hytteosten gjennom en sigte, legg til et par sprinkler med sort pepper. Skriv inn 30 ml. sitronsaft, 1 gr. drikker brus.
 2. Når massen oppnår ønsket uniformitet, gjelder det på problemområder av dermis. Berør hele T-sonen, vent omtrent en halv time.
 1. En enkel egghvite er i stand til å stramme huden og samtidig rense den av svarte punkter, samt smale porene. Du kan bruke både vaktel og kyllingprodukt.
 2. Det viktigste er å avkjøle proteinet på forhånd, deretter visp det inn i et tykt skum. I denne tilstanden gjelder umiddelbart for den dampede epidermis. Du kan lage en kompleks maske, berøre hele ansiktet. Vent 30-40 minutter.

Svarte prikker vises av en rekke grunner som må elimineres helt. Etter at comedones forsvinner utfører profylakse for å unngå videreutdanning. Følg kraften, bruk kosmetikk av høy kvalitet, gjør en maske av retningsvirkning (rensing, innsnevring av porene).

Hvordan skyve du sorte prikker i ansiktet?

Dessverre lider mange kvinner av hudproblemer. Dette er ikke alltid tilfelle med tenåringer, unge jenter. Helt modne kvinner står også overfor vanskeligheter.

Årsakene er psykologisk og fysisk overbelastning, stress, dårlige vaner og dårlig økologi. En stor rolle er spilt av hormonforstyrrelser.

Som et resultat oppstår spørsmålet ofte: hvordan ekstrudere sorte prikker. Selvfølgelig, noen vet allerede godt at å bekjempe akne på denne måten er ganske farlig og ikke veldig effektiv. Men jeg vil fortsatt bli kvitt ubehagelige poeng.

I dag vil vi se nærmere på dette problemet. Vi vil lære litt mer om slike hudfeil, finne ut om det er mulig å trykke de svarte punktene i ansiktet i det hele tatt, og presentere en spesifikk detaljert algoritme for handlinger.

Denne informasjonen er nyttig for kvinner som bestemmer seg for å rense ansiktet.

Er det mulig å skyve de sorte prikkene?

Først av alt må vi finne ut hvor farlig det er å håndtere eliminering av svarte prikker på en så radikal måte.

Eksperter sier: knus de svarte prikkene er bare mulig i ekstreme tilfeller. Det er ønskelig å nekte det i det hele tatt, fordi det er mange bivirkninger, de såkalte "fallgruvene".

Tenk bare på de viktigste punktene:

 1. Svarte prikker er såkalte komedoner. De er ganske dype, de er forekomster av fett, død epidermis, ulike forurensninger. Vi ser bare den øvre delen av komedien. Og å ekstrudere det helt er ekstremt vanskelig.
 2. Når comedo er presset bare delvis, og dets segmenter forblir i huden, kan det forårsake en inflammatorisk prosess.
 3. Ufullstendig eliminering av svarte prikker gir ingen mening. Irritasjon er garantert, deponering av subkutan fett opprettholdes. Fokuset på inflammatoriske prosesser forsvinner ikke hvor som helst, mens huden også er skadet. Det er ikke noe ønsket resultat, men en bivirkning vises.
 4. I noen tilfeller blir den mislykkede ekstrudering av svarte flekker årsaken til den alvorligste sykdommen - blodinfeksjon. Klemmer komedonene i ansiktet generelt er veldig enkelt å lage en infeksjon.
 5. Mange kvinner vet ikke hvordan de skal presse de svarte prikkene. De kan bare begynne å bruke fingrene, og glemmer å desinfisere dem ytterligere. Det er ekstremt farlig for helse og liv.
 6. I de fleste tilfeller fremkaller en mislykket ekstrusjon av komedoner et bredere spredning av svarte flekker. Det berørte området øker dramatisk, comedo blir enda mer.
 7. Etter ekstruderingsprosedyren blir huden rød og opptoning oppstår. Ansiktet kan svulme opp mye. Straks sette den i orden vil ikke fungere. Når dekorative kosmetikk brukes når det er nødvendig, forverrer det bare situasjonen, negativt påvirker hudens generelle tilstand: porene blir tilstoppede, irritasjon utløses, dannelsen av subkutan fett øker, svette øker.

Du kan gjøre en enkel konklusjon: Å knuse sorte prikker er farlig. I tillegg har det generelt ingen praktisk mening, siden i de fleste tilfeller blir hudtilstanden etter slike prosedyrer bare forverret.

Men vår oppgave er å fortelle hvordan du legger press på de svarte punktene. Vi vil prøve å gi en enkel algoritme og forklare hvordan du skal unngå de viktigste truslene, minimere risikoen for komplikasjoner.

Da vil de som ønsker å bekjempe komedoner ved hjelp av ekstrudering, kunne gjøre dette med minimal tap.

Vi trykker på de sorte prikkene riktig

Nå er det på tide å vurdere en detaljert handlingsalgoritme. Husk sekvensen, alle tips og nyanser. Du vil lære å klemme de sorte prikkene hjemme.

Da vil det ikke være vanskelig for deg å nøye fjerne komedoner og kontrollere nummeret deres. Hvis alt er gjort riktig, kan du gradvis helt kvitte seg med disse ubehagelige manglene:

 1. Først av alt lager opp med alt du trenger. Du vil trenge pinsett, servietter og bomullspinne, urteavkok, helst kamille. Også nyttig sitronsaft, en svak eddikløsning, nærende krem. Det er viktig å ha med deg et middel for desinfeksjon, for eksempel kologne eller hydrogenperoksid. Det er bedre å bruke hansker på hendene.
 2. Under prosedyren bør ingenting distrahere deg. Ta vare på stillheten slik at konsentrasjonen din er maksimal.
 3. Før prosedyren skal ansiktet være godt dampet. Alle porene skal åpne, og huden skal bringes til den mykeste mulige tilstanden. For å gjøre dette kan du holde ansiktet ditt over dampen, trykk til det et varmt, vått håndkle.

Det beste alternativet er å ta et bad slik at huden blir dampet ut, porene åpnes naturlig. Da blir sorte poeng klemt ut mye lettere.

 • Nå er det på tide å begynne å desinfisere og skape alle forholdene for å sikre sikkerheten til prosedyren. Behandle pincettene, desinfiser ansiktet selv. Bruk hansker.
 • Forsiktig begynne å klemme de svarte punktene. Det er nødvendig å fange huden rundt problemzonen, og prøver å gjette retningen der komonens "tunnel" kommer ut. I denne retningen og produsere ekstrudering. Vær forsiktig så du ikke skader huden din. Du bør ikke klemme ut et punkt, men en kolonne med pus. Noen ganger er de veldig lange, kan være tykke eller tynne.
 • For å starte, prøv å klemme ut bare to eller tre komedoner. Vurder resultatet. Det er sannsynlig at det er bedre å fortsatt gå til skjønnhetsekspert.
 • Hvis du merker at pus er presset ut til slutten, og så kommer bare en liten mengde gjennomsiktig fuktighet ut av betennelsen, dette er et godt tegn. Så klarer du å eliminere sår. Du kan prøve å fortsette å fungere pent.
 • Når de største komedonene fjernes, er det bedre å stoppe. Svært desinfiser huden din igjen.
 • På sluttstadiet skal ansiktet behandles med urteavkok. Du kan bare fukte et serviett i kamille kjøttkraft og bruke det på ansiktet i 5-10 minutter.
 • Da er det bare å behandle ansiktet med en nærende krem.
 • For en stund vil ansiktet holde hevelse, hevelse i problemområder, samt en klar rødhet. Men etter 2-3 timer går alt vekk.

  Hvis du merker at situasjonen forverres, svulmer ansiktet bare mer over tid, bør du umiddelbart konsultere en lege.

  Prøv å gjøre alt riktig, trykk forsiktig på de sorte prikkene. Og ikke glem om hygiene, desinfeksjon. Da kan du bli kvitt komedoner.

  Hvordan ekstrudere svarte prikker: manuelt eller med et spesielt verktøy

  Comedones, eller mer enkelt, vises svarte prikker på ansiktet på grunn av tilstoppede porer. Hemmeligheten til talgkjertlene akkumuleres, og ikke å kunne gå ut, er dekket av støv og smuss. Som følge av dette oppstår denne huddefekten. Hvordan klemme de svarte prikkene uten å skade helsen - spørsmålet mange kvinner spør seg selv.

  Hvordan klemme de sorte prikkene hjemme selv

  Kosmetologer sier at det ikke er ønskelig å engasjere seg i å klemme hjemme alene, da det er stor sannsynlighet for å sette en infeksjon under huden under prosedyren. For å bli kvitt dem er det bedre å bruke disse spesialverktøyene fra svarte prikker. Men hvis du tar hensyn til noen av anbefalingene, og vet hvordan du ordentlig klemmer de sorte prikkene, så er det med denne feilen ganske mulig å klare seg selv uten å benytte seg av en skjønnhetssalong.

  Prosessen med å rense ansiktet på svarte flekker består av tre trinn:

  • hudpreparasjon;
  • direkte ekstrudering;
  • hudpleie.

  trening

  Prosessen med å forberede huden til ekstrudering er dens maksimale rengjøring og påfølgende prosedyrer, hvis formål er å åpne porene.

  Før du klemmer de svarte flekkene, skal ansiktet vaskes grundig, og dermed rense det fra støv og rester av kosmetikk. Etter det anbefales det å bruke en skrubbe for å fjerne overflatelaget av døde celler. Dette kan enten være en skrubbe kjøpt i en butikk, eller noen av komposisjonene som er tilberedt hjemme alene. Det viktigste er at det er effektivt, forsiktig rengjort og egnet til hudtype.

  Etter at huden er godt renset, bør du fortsette til dampingen - prosedyren som sikrer åpning av porene. Du kan dampe ansiktet ditt på flere måter: besøk badstuen eller ta et varmt bad. Men det er bedre å gjøre dette ved å holde ansiktet over en varm urte avkok i noen minutter. Avkoket kan fremstilles fra ethvert medisinsk urte med antimikrobielle og antiinflammatoriske effekter, for eksempel fra kamilleblomster.

  De som ikke ønsker å puste damp, kan du før du trykker på de sorte prikkene, hold håndkleet dyppet i en varm bouillon av urter. Men husk at et håndkle bør være varmt hele tiden. Derfor, mens huden vil bli dampet ut, må den bli fuktet flere ganger med varm buljong.

  ekstrudering

  Ekstruderingsprosedyren er som følger:

  1. Før du klemmer svartpunktet, må du vaske hendene godt med såpe og desinfisere dem med alkohol for å sikre maksimal sterilitet.
  2. Wrap fingrene som vil være direkte involvert i ekstruderingsprosessen med en steril bandasje. Dip dem i en desinfiserende løsning, for eksempel hydrogenperoksid.
  3. Trykk lett med fingrene fra to sider på huden rundt det svarte punktet. I tilfelle du har utført riktig forberedelse, vil forurensningen sammen med fettpluggen lett komme ut og frigjøre porene.

  Etter at de svarte flekkene er fjernet, må du desinfisere huden med hydrogenperoksid, og ta tiltak for å begrense porene.

  For å begrense porene, kan du bruke en spesiell tonic eller lage en passende maske. Etter at porene er smale, ikke glem å bruke en fuktighetskrem i ansiktet ditt.

  Egenskaper for ekstrudering av svarte prikker på nesen

  Det antas at klemme de svarte prikkene på nesen er veldig farlig. Og dette er sant. Faktum er at prosedyrene utføres feil kan føre til svært ubehagelige konsekvenser.

  Hovedårsaken til at du ikke kan klemme de svarte flekkene, er en stor sannsynlighet for infeksjon i tilfelle ikke-sterilitet i hjemmet. Nesens hud er veldig øm og lett skadet. Som et resultat, i stedet for å bli kvitt svarte flekker, kan man få meget stygge betennelser, og til og med hematomer. Det er også stor risiko, etter feil ekstrudering, for å få dype arr på ansiktet.

  En annen viktig årsak, som fremmes av motstandere om å bli kvitt komedon mekanisk, er nærværet i ansiktet, inkludert nesen, av et stort antall nerveender. Og hvis du ikke vet hvordan du skal skyve de sorte prikkene, kan du ved et uhell berøre nerveendene, og tjene deg selv med svært ubehagelige konsekvenser.

  Så er det mulig å knuse de sorte prikkene? Kosmetologer sier at det er mulig og til og med nødvendig å gjøre dette. Men, bare når alle hygieneregler. Og hvis du er i tvil eller bekymring, er det bedre å søke hjelp fra spesialister. Faktisk, i kabinevilkårene utføres prosedyren ved hjelp av spesielle enheter, i samsvar med alle sterilitetsregler. I tillegg har skjønnhetspleieren visse ferdigheter for å rense ansiktet, og vet hvordan man skal klemme sorte prikker, men hvordan ikke.

  Spesialverktøy

  I salongene bruker spesialister for porrrengjøring et spesielt verktøy - en skje "Uno". Denne enkle enheten lar deg trygt fjerne svarte flekker på alle deler av ansiktet, inkludert i de mest problematiske områdene, for eksempel nesen.

  Er det mulig å knuse de svarte prikkene på nesen med en Uno-skje i seg selv? Ja, det kan du. Men for dette må du studere enheten, og forstå prinsippet om bruk av dette verktøyet.

  Skje Uno er en spesiell metallstang med forskjellige dyser i endene. Ofte er det et stort hull, eller en løkke på den ene siden, og en skje med mange små hull på den andre siden. Noen ganger, i stedet for en løkke eller skje, er en nål plassert i den ene enden av denne enheten. Alle disse enhetene er designet for mekanisk rensing av ansiktet: fjerning av hudormer og komedoner.

  Prinsippet om drift av Uno-skjeen er ganske enkelt. Det er derfor, til tross for at det er et profesjonelt verktøy, bruker mange kvinner med hell det til å fjerne svarte flekker uten hjelp av en skjønnhetspleie hjemme.

  For å begynne å rengjøre, skal ansiktet være en dyse med små hull. Enheten skal flyttes forsiktig over huden med et lite trykk i massasjelinjene. Dette vil presse ut overflødig sebum fra de åpne porene sammen med svarte prikker.

  For mye tette porer i en skje med små hull kan ikke være i stand til å rengjøre. I dette tilfellet er dysesløyfen nyttig. Den er plassert på en slik måte at problemområdet av huden ligger midt i hullet. Ved å bruke forsiktig trykk etterfulgt av et lite skifte til siden, ekstraheres innholdet i den blokkerte porene.

  Etter å klemme hudormer ved hjelp av en skje Uno bør gjøres obligatorisk alle nødvendige tiltak for å desinfisere og oppfølging omsorg for huden på nesen eller den personen som en helhet.

  Skje Uno letter i stor grad prosessen med ekstrudering av sorte prikker, men dessverre kan denne enheten i noen tilfeller ikke brukes. Kontraindikasjoner er:

  • herpes;
  • rosacea;
  • purulente betennelser;
  • fartøy problemer;
  • Tilstedeværelsen av sår på huden;
  • for tørr eller svært sensitiv hud.

  Uno skje er et profesjonelt verktøy. Derfor bør det kjøpes i spesialforretninger. I dette tilfellet vil du være sikker på at du kjøper et kvalitets rustfritt stålverktøy.

  De som av en eller annen grunn ikke anbefales å ekstrudere sorte prikker, bør ikke være opprørt. Tross alt er det mange andre metoder for å rense ansiktet, både i hytta og hjemme.

  Å rengjøre ansiktet fra tid til annen er bare nødvendig for å sikre at huden alltid er ren og velpleies. Å gjøre dette er ikke nødvendig i hytta. Å gjennomføre prosedyren er ganske rimelig hjemme alene. Det viktigste å huske er alle viktige punkter og regler, slik at ekstrudering av svarte prikker vil lykkes og uten negative konsekvenser. I tillegg anbefaler vi å lese denne artikkelen, som beskriver andre måter å kvitte seg med de beskrevne hudfeilene.

  Hvordan bli kvitt svarte flekker på nesen og andre problemområder i ansiktets hud, kan du se på videoen.

  I tilfeller der du oppdager svarte flekker i de intime delene av kroppen, som er preget av en spesiell følsomhet i huden, anbefales det ikke å ta seg til ekstrudering. Det er bedre å bruke andre alternativer for å kvitte seg med denne feilen, for eksempel ved svarte prikker på brystvorten.

  Hvordan ekstrudere svarte prikker?

  Hvor ofte, i et rush av hat av svarte flekker på ansiktet, prøver vi å misfargere dem, skrape dem, eller bare klemme dem ut? Og så angrer vi det, ser på vår bortskjemte refleksjon i speilet. Hvordan klemme de svarte prikkene for å effektivt rense ansiktet uten å skade huden og ikke la merke til det? Vi vil fortelle om detaljer på nettstedet Shtuchka.ru.

  Svarte prikker eller komedoner er sebaceous plugger som følge av økt sekresjon av sebaceøsekresjonen. Toppen av en slik kork, som glir ut av det forstørrede porene, blir svart fra smuss, støv og rester av kosmetikk. Komedones opprinnelse er på ingen måte forbundet med betennelsesprosesser, derfor er en av måtene å kvitte seg med mekanisk rensing. Så, hvordan ekstrudere svarte prikker riktig og uten konsekvenser?

  Ansikts forberedelse

  For å få sorte prikker lettere å presse, må ansiktet dampes. Så porene tilstoppet med fettete masse og smuss under påvirkning av varm damp vil åpne, og komones vil bli mer bøyelig når du trykker på dem. Du kan dampe ansiktet ditt på flere måter:

  • I badet, badstuen, boblebadet eller i dusjen.
  • Steam ansikt over damp. For å gjøre dette må du lage en beholder med varmt vann eller avkok av urter: kamille, calendula, salvie. Hold ansiktet ditt over dampen på avstand for ikke å bli brent. Dekk hodet med et håndkle og pust opp varm luft i minst 10 minutter.
  • Varm komprimering. Våt kamille eller calendula i hot bouillon (disse urter beroliger huden og lindrer betennelse) foldet gaze i flere lag, klem ut overskytende og gjelder for ansiktet. Når stoffet har avkjølt, fyll det på nytt i buljongen. Gjenta 4 ganger.

  Nettstedet 6tu4ka.ru minner om at du trenger å vaske rent ansikt uten restene av kosmetikk. Derfor, før prosedyren, bruk ansiktsvask eller spesiell melk for å fjerne sminke.

  Hvordan klemme ut de sorte prikkene i ansiktet: mekanisk rengjøring

  • Vask hendene grundig, og desinfiser dem med medisinsk alkohol.
  • For ikke å skade huden under ekstrudering, er det bedre å pakke fingrene med tynt sterilt gasbind eller et serviett, og før det suge dem i alkohol eller hydrogenperoksid. På apoteket finner du ferdige alkoholservietter.
  • Forsiktig, uten sterkt trykk, trykk på kom fra to sider på kort avstand fra den. Når porene er godt åpnet, kommer sebaceous pluggen lett ut. Hvis dette ikke skjer, er det bedre å utsette prosedyren for en annen gang.

  Rådet, som smertefritt klemme de svarte prikkene på nesen. Det er mye lettere og sikrere å presse komedoner hvis negler er korte. Hvis de er lange eller forstørrede, er det bedre å forlate prosedyren. Det er fare for alvorlig skade på huden på det mest fremtredende stedet. Hovedprinsippet for manuell rengjøring er ikke å klemme med neglene dine, men med fingrene!

  Ekstrudering av svarte prikker med spesialtilbud. av verktøy

  For å fjerne porene av komedoner, kan du kjøpe den såkalte kosmetologiløkken, eller Unos skje. Det er en sølvbelagt metallstang med en sløyfe i den ene enden og en miniatyr skje på den andre. Et hull er laget i midten av denne veldig lille skjeen, og selve pinnen har en drink langs hele lengden slik at fingrene ikke glir under prosedyren. Det er tilfeller hvor den ene enden ender med en nål.

  Verktøy for ekstrudering av svarte prikker - "Uno skje

  Hvordan bruke verktøyet for mekanisk ekstrudering av svarte flekker og akne?

  1. Pass på å desinfisere Unos skje. Også, vi trenger pinsett til å ekstrudere komedoner.
  2. Fest løkken til komedonen slik at den er inne i den. Her er det viktigste å lure det opp: Trykk litt på avstand fra komonet, forsiktig sløyfe langs sløyfen i svak vinkel. Kamedon bør delvis gå utenfor.
  3. Så snart hodet er øverst, ved hjelp av pincet, grip det forsiktig og trekk det ut.

  Prosedyrer for å begrense porene

  Etter manuell ekstrudering av svarte flekker er det nødvendig å desinfisere ansiktets hud siden På den er det fortsatt mange mikrosperre, der smitte kan trenge inn i huden. For dette formål er 2% salisylsyre eller en kosmetisk alkoholholdig lotion best egnet. Og for å redusere størrelsen på porene og for å forhindre fremveksten av nye svarte prikker i noen tid, er det nødvendig å foreta tilspentningsprosedyrer. Masker basert på sitronsaft, egghvite eller gelatin gjør en utmerket jobb med denne oppgaven.

  Prosedyren er best planlagt for kvelden, fordi huden trenger hvile og utvinning. For de neste to dagene er det verdt å nekte å bruke dekorative kosmetikk, gå til badstue og bad, og også fra å spille sport.

  Før du klemmer ut de sorte prikkene i ansiktet ditt, tenk to ganger. Selv om denne prosedyren er den mest populære måten å kvitte seg med svarte flekker i hjemmet, bør det gjøres med stor forsiktighet og under sterile forhold. Et ufarlig sår igjen uten behandling kan bli en åpen kanal for penetrering av mikrober i de dypere lagene av epidermis.

  Hvor farlig er ekstrudering av svarte prikker og er det mulig å gjøre det selv?

  Comedones - hudfeil, som ofte følger med akne og er ikke mindre et problem enn akne. For mange, klemme hudormer synes den eneste måten å raskt bli kvitt mangel og igjen for å gjøre huden ren, men ikke alle tenker om hvordan slike manipulasjoner er trygge og om det er mulig å fjerne hudormer mekanisk hjemme.

  Fjerning av komedoner: fordeler og ulemper

  For å forstå om det er mulig å presse ut sorte prikker, og å vite hvordan dette kan vende seg, er det nødvendig å demontere i detalj hva som er lignende ikke-estetiske hudformasjoner.

  En comedo er en slags cyste, som består av døde celler i epidermis, sekretjonen av talgkirtler og smuss som akkumuleres i ansiktet. Ved kontakt med luft oxiderer overflaten av en slik cyste, og derfor opptrer en merkbar svart prikk.

  Med andre ord, comedo er en kork som helt tetter opp poren, legger seg dypt i huden, og det er umulig å fjerne det med en enkel vask og vanlig kosmetisk måte å rense huden på.

  Spesielt utsatt for utseendet av svarte flekker områder, hvor de fleste er lokalisert utvidede porer - en nese, hake, panne, kinn, men noen mennesker komedoner er dannet på rygg, skuldre og selv i øret.

  Som du vet, dermatologer og kosmetologer ikke anbefalt å presse kviser, advarer om at i beste fall, etter at de ekstruderte ål forblir mørke flekker og arr, og i verste fall - vil bli en sekundær infeksjon, noe som vil føre til dype lesjoner av epidermis og utvikling av ulike komplikasjoner.

  Mange tror at dette ikke gjelder komedoner, siden de svarte flekkene i ansiktet og kroppen ikke er ledsaget av en inflammatorisk prosess. Men faktisk anbefaler dermatologer ikke å prøve å bli kvitt denne huddefekten alene.

  Hva svarer ekspertene på spørsmålet om hvorfor det er umulig å ekstrudere sorte prikker? For det første utfører feil rengjøring mekanisk rengjøring å bli til betennelse i huden. I stedet for den fjernede sorte prikken, vises en dyp ål som helbreder lenge og med vanskeligheter.

  For det andre kommer en infeksjon lett inn i de åpne og utvidede porene etter å ha klemmet komedonene, og dette kan føre ikke bare til dannelsen av koker på hudoverflaten, men også til infeksjon av de indre organene.

  Men hudleger og cosmeticians fortsatt gjøre en bestilling om mekanisk rengjøring av huden på hudormer: klemme kviser og hudormer med skitne hender uten forutgående opplæring i alle fall det er umulig, men hvis prosedyren er holdt i henhold til reglene, og utføres av kvalifisert personell som benytter passende verktøy klemme på hudormer kan gi et godt resultat og i de fleste tilfeller kan forbedre hudtilstanden.

  Salon prosedyrer eller hjemme klemme?

  Etter å ha lært om hva som vil skje hvis du feilaktig fjerner åpne komedoner fra ansikt, ører og kropp, tenker mange på alvor om å besøke en kosmetolog som profesjonelt kan utføre en slik prosedyre. For ekstrudering av sorte prikker i salongforhold, brukes både manuelle (mekaniske) og maskinvarerengjøringstyper - ultralyd, vakuum, laser.

  Uansett hvilken metode som brukes, utføres prosedyren først etter den forutgående rensing og damping av huden under sterile forhold.

  Under mekanisk rengjøring setter skjønnhetspleieeren på hansker og klemmer de svarte punktene med hendene eller med et spesielt verktøy - en kosmetisk løkke.

  Når maskinvaren - nesten ikke berører huden, bruker du bare en enhet for å fjerne komedoner og akne. Etter prosedyren må en beroligende maske og tonic, som smaler porene, påføres de behandlede områdene.

  Mekanisk og maskinvarerengjøring lar deg fjerne svarte prikker på et hvilket som helst område - på nesen, kinnene, pannen, haken, ryggen og til og med i ørene. Som regel må flere prosedyrer kreves for å oppnå best mulig resultat.

  På grunn av kostnadene er slik hudrensing ikke tilgjengelig for alle, så alle har rett til å bestemme seg selv om de ikke skal besøke en kosmetolog.

  Hvis du vet hvordan å presse de sorte prikkene i hjemmet, og vi er sikker på at slike manipulasjoner ikke tar skade på kroppen din, kan du prøve å bli kvitt komedoner uavhengig strengt observere instruksjonene for prosedyren.

  Slik rengjør du hjemme

  Hjemme, hud rensing av åpne comedones oppstår som følger:

  1. Før du klemmer de sorte prikkene, må du grundig vaske, fjerne sminkerester og bruke en skrubbe for å kvitte seg med døde hudceller.
  2. Før prosedyren starter, er det viktig at huden blir dampet ut: dette åpner porene, reduserer risikoen for skade på epidermis, og øker rengjøringseffektiviteten. For damping kan du sette et håndkle dyppet i varmt vann på huden din i 5-10 minutter. Det er også tillatt å lage et dampbad i noen minutter, lener seg over beholderen med et varmt avkok av urter. Det anbefales å dekke med hodeplagg.
  3. Vask hendene grundig med såpe og vann, og pakk deretter indeksfingrene i begge hender med en steril bandasje eller et tynt lag ren bomull. Trykk litt på komedo fra 2 sider, klem ut innholdet i de tilstoppede porene. For å fjerne svarte prikker, er det lov å bruke en metall kosmetisk løkke (skje). Du kan kjøpe den i butikkene på medisinsk utstyr.
  4. Det endelige trinnet med rensing er å tørke huden med en peroksidløsning og begrense porene med en beroligende maske og tonic. For å få huden til å tone, i stedet for tonic, kan du bruke kontrastvask.

  Selvrensende er best gjort på ansiktet. For å fjerne komedoner på ryggen og skuldrene, kan det hende du trenger hjelp utenfor. Det er heller ikke veldig praktisk å klemme de svarte punktene i ørene.

  På grunn av strukturen av auricleen og særegenheter av huden på dette nettstedet, bør prosedyren utføres spesielt nøye for ikke å skade den delikate tynne epidermis og ikke å smitte infeksjonen.

  Alle trinn som må utføres under mekanisk rensing av ansiktet er også nødvendig for fjerning av komedoner i øret. De rengjør området med en skrubbe, varme kuler brukes til damping, som må endres når de avkjøles.

  For å klemme ut de svarte punktene i ørene, er det best å bruke en kosmetisk løkke, siden bruk av fingrene for å oppnå ønsket effekt er svært vanskelig. Etter rensing er det nødvendig å smøre huden med en antiseptisk løsning.

  Innen noen få timer etter mekanisk fjerning av komedoner anbefales det ikke å gå ut, slik at porene ikke forurenser. I 2-3 dager etter rensing må du ikke bruke dekorative kosmetikk, og huden skal behandles med en antiseptisk og smurt med en helbredende salve.

  Det er tillatt å presse sorte prikker på huden, men bare når prosedyren utføres i samsvar med alle reglene. Forsiktig forberedelse av huden og overholdelse av rengjøringsteknikker vil eliminere komedoner, samtidig som det eliminerer skade på epidermis og utvikling av komplikasjoner.

  Flere Artikler Om Typer Acne