En muldvarp eller nevus er en godartet vekst på huden, som består av pigmentceller. Med andre ord er det en lokal spredning av melanocytter, som kan stige over hudoverflaten i form av en knute eller danne et sted på hudoverflaten. Faren for slike formasjoner er at noen ganger moles blir gjenfødt i et ondartet svulst - melanom.

Det er en måte å hindre utviklingen av melanom ved å sjekke om onkologi på fødemerker. Derfor, når de første symptomene på den patologiske prosessen vises, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en lege.

Foto 1. Hvis mol har forandret form eller farge, dukket opp kløe, bør du umiddelbart kontakte lege. Kilde: Flickr (danielle shovlin).

Tegn på gjenfødt nevi

Utseende, melanom og nevus pigmentosa er veldig liknende, men det er visse tegn som tillater dem å bli visuelt skilt.

Patologiske endringer i mol i begynnelsen kan forekomme nesten umerkelig. Men ved nærmere undersøkelse kan du se de første symptomene på malignitet:

 • utjevne hudmønsteret på overflaten av molen;
 • overflaten blir jevn, skinnende;
 • kanter endres - de blir ujevne, asymmetriske;
 • den raske veksten av neoplasmer i bredden;
 • forekomsten av kløe og brenning i mølleområdet;
 • Tilstedeværelsen av spesielle skorper eller peeling av huden på det berørte området;
 • Hårtap i molesområdet;
 • Endring i pigmentering - Utseendet til lysere og mørkere områder, flekker, flekker;
 • danner små knuter på overflaten;
 • neoplasmvekst i høyde;
 • når det trykkes, blir mykningen av muld i huden følt;
 • utseendet på tegn på en betennelsesprosess i selve neoplasmaområdet og huden rundt den;
 • motilitet overflate mol;
 • blødende nevus
 • Dannelsen av dattertumorer rundt det berørte området.

Det er viktig! Hvis du merker disse symptomene, anbefales det å kontakte en lege umiddelbart. I de første stadier av melanom er behandlingen den mest effektive.

Når det er verdt å sjekke nevus

Eventuelt betyr endring av en art en gjenfødelse av en muldvarp. Men eventuelle endringer i utseendet på hudtumorer krever obligatorisk observasjon. Dette gjelder spesielt for pasienter som tilhører risikogrupper:

 • overdreven eksponering for ultrafiolett stråling;
 • Elektromagnetisk eksponering;
 • bosted eller arbeid i områder med høy bakgrunnsstråling;
 • forbruk av store mengder produkter med høyt innhold av kreftfremkallende stoffer;
 • hyppig eksponering av eksponert hud til aggressive rengjørings- og rengjøringsmidler;
 • overdreven lett hudtone, lav mengde naturlig melanin.

I disse tilfellene krever endringer i strukturen til molen obligatorisk medisinsk tilsyn. Det er nødvendig å fastslå malignitet i de tidligste stadiene. I det første, første og andre stadium av melanom, kan sykdommen behandles vellykket. Senere stadier reduserer risikoen for fullstendig gjenoppretting betydelig: opptil 30% av tilfellene med fullstendig gjenoppretting i fase 3 og opptil 5% ved fjerde stadium av melanom.

Dette er viktig! Den største faren for melanom er at den raskt metastasererer. Foki-eliminerende svulster kan vises ikke bare i regionale lymfeknuter, men også i noen indre organer. I dette tilfellet blir prognosen ekstremt ugunstig. Derfor er det viktig å gjenkjenne en ondartet neoplasma i tide.

Hvor ofte skal du sjekke moles for onkologi

Behovet for undersøkelse av hudskader er direkte avhengig av historien.

Det er en risikogruppe hvor hyppigheten av nevi-testing ikke bør være mindre enn en gang hver tredje måned.

Denne gruppen inkluderer personer som har:

 • Lett hud og hår, blå øyne;
 • Ultraviolett intoleranse (en rekke spesifikke sykdommer);
 • Et stort antall mol;
 • Melanom i historien fra dem eller fra nære slektninger.

For de som ikke er i fare, er det ingen eksakte datoer for verifisering av mol. Avhengig av ønsker og muligheter kan nevi undersøkes en gang hvert halvår eller et år.

Etter vellykket fjerning av en neoplasma, utføres forebyggende undersøkelser i 5-8 år hver 6. måned.

Foto 2. Moderne utstyr muliggjør rettidig identifisering av substandard formasjoner. Selvundersøkelse gir ikke alltid et slikt resultat. Kilde: Flickr (PresseBox.de flickr).

Selvundersøkelse

Kvalitativt undersøke mol alene er umulig. Først av alt, fordi de kan lokaliseres i vanskelige å nå steder. I tillegg er det nødvendig å ha visse ferdigheter og kunnskaper for en slik diagnose.

Likevel er det nødvendig å være oppmerksom på de svulstene som ofte er skadet, vokser raskt eller har store størrelser. Ikke alle av dem vil nødvendigvis bli melanom, men sannsynligheten eksisterer. Nok å se på dem nøye, helst gjennom et forstørrelsesglass.

For selvutredning kan du bruke metoden for visuell inspeksjon AKORD, hvis navn er kryptert alle nødvendige tegn:

 • Asymmetri. Hvis, når en imaginær linje trekkes gjennom midten av en mol, er den halvt et tegn på en godartet neoplasma.
 • Edge. Normalt bør alle kanter av neoplasma være klare og jevne.
 • Farge. Pigmentering i nevus skal være helt homogen.
 • Dimensjoner. Godartede moler er stabile i størrelse. Under livet av en slik nevus kan det øke med 1-2 mm. Faste vekst betraktes som et tegn på patologi.
 • Dynamikk. Denne parameteren bør evalueres på grunnlag av tidligere inspeksjoner. Normale nevi er stabile. Du kan følge denne figuren ved å fotografere en forstyrrende mol.

Det anbefales å foreta egenundersøkelse av nevi en gang om 2-3 måneder. Denne prosedyren tar ikke mye tid, men kan redde liv.

Det er viktig! Når det oppdages atypiske tegn, er det ikke nødvendig å umiddelbart selvmedisinere. Kreftceller er atypiske, de kan være immun mot behandling med folkemidlene.

Hvilken spesialist å kontakte

Hvis det er tegn på ondartet degenerasjon eller minst mistanke om melanom, bør du umiddelbart konsultere en lege. Det ideelle alternativet i dette tilfellet er en dermato-onkolog. Dette er en lege som spesialiserer seg på hudkreft. Som regel arbeider slike spesialister i store kreftsentre. Dessverre har ikke alle byene dem.

Du kan kontakte en generell onkolog. De er i noen klinikker eller spesialiserte sykehus. Det er bra om det også er et histologisk laboratorium i en slik medisinsk institusjon, ellers må det søges etter i tillegg.

Et annet alternativ er en hudlege. En slik lege spesialiserer seg ikke på melanomer, men vet alt om hudsykdommer. Han kan skille en mol fra melanom og gi ytterligere anbefalinger.

Legen vil gjennomføre en dermatoskopi, nøye undersøke utdanningen og, om nødvendig, lage en biopsi. Histologisk undersøkelse av det tatt materiale vil tillate nøyaktig diagnose.

Dette er viktig! Mange mennesker med mistanke om melanom, må først og fremst bli en skjønnhetspleie. Dette er en feil som kan koste livet. Kosmetologer har ikke alltid medisinsk utdanning, har ikke den nødvendige kunnskapen, og onkologisk diagnose er ikke i deres kompetanse.

Hvordan er dermatoskopi

Dermatoskopi er en ikke-invasiv diagnostisk teknikk som gjør at du kan identifisere endringer i utseendet på huden. Gjennomføring av en slik prosedyre krever ingen forhåndsbehandling fra pasienten. Denne studien utføres på grunnlag av et diagnostisk anlegg ved hjelp av et spesielt apparat - et dermatoskop.

Dermatoskop er et slags mikroskop, som er utstyrt med bakgrunnsbelysning. Før studier pågår, blir hudområdet eksponert.

Hvis nevus ligger på ansiktet, kan det hende at sminkefjerning er nødvendig. For å øke informasjonsinnholdet, kan legen gi en dråpe med en spesiell gel eller olje til testområdet.

Prosedyren tar noen minutter. I løpet av denne tiden undersøker legen nøyaktigheten i detalj, kontrollerer strukturen, endringene i farge og størrelse. Ved hjelp av et dermatoskop kan du øke nevus hundrevis av ganger.

Gjennomføring av rettidig diagnose er en av de nødvendige tiltak for å forhindre utvikling av ondartede svulster. Selvundersøkelse og regelmessig undersøkelse hos en lege vil bidra til å gi pasienten rettidig behandling.

Hvis resultatet av dermatoskopi er skuffende eller i det minste tvilsomt, er en histologisk undersøkelse nødvendig.

Tips 1: Hvordan sjekke en mol for onkologi

Innholdet i artikkelen

 • Hvordan sjekke en mugg for onkologi
 • Hvordan fødselsmerke blir gjenfødt
 • Melanom: årsaker, symptomer, forebygging

Når moles utgjør en trussel

Fem notater av selvundersøkelse

Det unormale fødselsmerke, som kan gjenfødes som kreft, avsløres av fem tegn, som ved de opprinnelige bokstavene er konvensjonelt kalt ABCDE eller det russiske ordet AKORD. Den første av disse er asymmetri. Ser på en nevus - og hvis det er vanskelig å "nå" det med øynene dine, bør du se i speilet eller ta et bilde av problemområdet - du må mentalt tegne en linje gjennom det sentrale punktet. Hvis bildet er symmetrisk på begge sider, er alt i orden. Faner vil trolig bety ujevn sprawl.

Det andre notatet er konturen - molen må ha enda avrundede kanter. Den robuste omkretsen er et alarmerende tegn som burde flytte en person til et for tidlig besøk til en hudlege. Et dårlig tegn er også ansett som ujevn farging. Normalt er nevus brun, ikke nødvendigvis av en enkelt tone, men overgangene mellom nyanser bør ikke være klare. Utseendet til kontrasterende flekker som er forskjellig fra resten av fargen: svart, grå, hvit, rød - dette er en markert avvik.

Det fjerde notatet er størrelsen av både en enkelt mol og deres kombinasjon. Det er dårlig hvis en av dem har en diameter på mer enn 0,6 cm, og er også langt fra ideell hvis det er spredning av små flekker på kroppen, siden sannsynligheten for gjenfødelse av en av dem øker.

Det endelige tegnet er dynamikk: endring i størrelse, farge, tekstur, utseende av blod. Hvis tidligere var en nevus "frossen" i lang tid, og nå har endringer blitt merkbar på det, er dette en grunn til å konsultere en lege.

Mole-eksamen

Moles er en hyppig og normal forekomst for menneskelig hud. Det er imidlertid en skjult fare i dem. Hvilken lege sjekker fødselsmerke? Dermatologer eller onkologer kan undersøke en godartet neoplasma. Legen vil gjennomføre en grundig undersøkelse av nevus og gjøre en diagnose. Eventuelle endringer i huddannelse bør ikke ignoreres. Sen appell til legen og uaktsomhet kan påvirke ikke bare helsen til en person, men også hans liv som helhet.

Hva er farlige moler?

Fødselsmerke (nevus) - pigmentdannelse på en persons hud. Eieren av den vanlige flat nevi burde ikke bekymre seg. Imidlertid krever bulking neoplasmer som ligner vorter spesiell oppmerksomhet og kontroll. Hvis du identifiserer små endringer i form og (eller) i farge, bør du sjekke molen for onkologi.

Melanom er en ondartet formasjon som oppstår på grunn av aktiv produksjon av melanin. Hans overskudd forvandler nevus til en malign tumor. I store tilfeller manifesterer sykdommen seg på grunn av en genetisk predisponering, men det kan også føre til at melanom misbrukes av solarium og en persons hyppige eksponering for solen. Når en ny nevus vises på huden som har en ikke-flatt form, bør den kontrolleres av en lege. Eventuelle endringer i huden i nærheten av molen eller smerte i det er en grunn til å sjekke for huddannelse.

Hva er alarmerende?

For nevi er det normalt å øke og vokse over tid. De alarmerende faktorene inkluderer:

 • et skarpt hopp i veksten av huddannelse;
 • asymmetri av molen;
 • krølling på kantene av neoplasmaen;
 • eventuelle endringer i intensiteten til farge eller flekker av en annen farge.

De mest åpenbare tegn på problemer med mol er:

 • hevelse;
 • brennende og kløe;
 • rødhet;
 • blod flekker.
På en skala av indikatorer på farlig og normal nevi, kan du gjennomføre en primær undersøkelse av huden for tilstedeværelse av farlige gjenfødsler. Tilbake til innholdsfortegnelsen

Stadier av selvdiagnose

Fødselsmerker hos barn krever spesiell oppmerksomhet. Den raske veksten av barnet kan sløre forandringene i nevus. Derfor anbefaler leger at de selvkontrollerer nevus. Neoplasma, utsatt for degenerasjon i kreft, oppdages av 5 faktorer. Denne teknikken kalles ABCDE eller AKORD på russisk. Dekryptere denne metoden:

 • A-asymmetri. Når du studerer en muldvarp gjennom sentrum i tankene dine må du tegne en rett linje. Symmetrien til de to halvdelene er normal. De fremspringende kantene indikerer ujevn vekst.
 • K - kontur (kanter). En sunn nevus har jevne runde konturer. Et forstyrrende tegn inkluderer robuste kanter, hvis oppdagelse burde være årsaken til et for tidlig besøk til legen.
 • O - fargestoffer. Ujevnt fargede formasjoner eller manifesterende kontrasterende flekker - uttalt avvik. Den normale fargen til en nevus er brunaktig uten klare overganger.
 • P - størrelse. Store mol er tilbøyelige til å transformere til melanom. Men den totale størrelsen på neoplasmaene er farlig (store mengder små nevi øker risikoen for gjenfødelse av en av dem).
 • D - dynamikk. Eventuelle endringer i størrelse, farge, tekstur, også utseendet på blodlekkasje eller smerte - en grunn til studiet av huddannelse.

Hvilken lege undersøker moles?

Fødselsmerket bør kontrolleres for onkologi ved opptak av visuelle eller sensoriske endringer i den. For å gjøre dette, må du kontakte en hudlege eller en dermatolog onkolog. Legen vil nøye sjekke problemet nevus med et dermatoskop. For ytterligere undersøkelser kan en hudlege foreskrive skraping fra huddannelse. Ifølge forskningsresultater utsteder doktoren en konklusjon med en diagnose.

Hvordan kontrolleres moles?

Dermatoskopi - studien av den menneskelige huden på muligheten for transformasjon av visse områder. En slik analyse som doktoren utfører ved hjelp av medisinsk utstyr, som ligner et forstørrelsesglass og fanger størrelsen med endringer. Fødselsmerket er sjekket i en medisinsk institusjon på legekontoret. Når du er i tvil, utnevnes ytterligere studier for å bekrefte eller avvise diagnosen. Hvis legen anbefaler at du fjerner utdanningen, må du være enig.

Ofte krever potensielt farlig nevi fjerning ved kirurgiske midler eller ved bestråling. Laseroperasjoner, som tilbys i mange skjønnhetssalonger, skiller seg ut for sine fordeler, men etter en slik prosedyre er det hyppige tilfeller av gjentakelse av hudskader. Eksperter insisterer på faren for selvfjerning av svulster ved hjelp av tradisjonell medisin. Slike tvilsomme metoder kan bare forverre transformasjonsprosessen.

Moles finnes i nesten alle mennesker. Uansett alder, kan de forekomme hos et barn eller en voksen. Hvis neoplasma ikke forårsaker problemer, er verifisering ikke nødvendig. Imidlertid anbefales det at store moles eller bakmoles kontrolleres systematisk uten endringer i dem. Ved å fikse ulike forandringer i nevus (form, farge, størrelse osv.), Bør du konsultere en lege for undersøkelse for å unngå farlige konsekvenser i fremtiden.

Til hvilken lege å behandle mol, hvordan sjekker du onkologi?

Farlig mol: fører de til onkologi og hvilken spesialist å kontakte?

Moles på menneskekroppen er et normalt fenomen, noe som ofte ikke gir noen spørsmål i det hele tatt. Men i noen tilfeller kan disse merkene på kroppen tyde på en farlig og svært alvorlig sykdom - onkologisk. Hvordan definere det? Hvilken lege å kontakte?

Typer av mol

Moles på menneskekroppen kan variere i form, farge, størrelse og tekstur. Hva er klassifiseringen av disse merkene?

Den mest grunnleggende typen divisjon er medfødt og oppkjøpt. Den første varierer i størrelse:

Små mol er praktisk talt ikke farlig, men de gigantiske krever spesiell oppmerksomhet og regelmessig besøk hos en hudlege.

Mange leger anbefaler sine pasienter å fjerne store moles slik at de ikke blir gjenfødt.

Ervervet kan manifestere seg under en persons liv som en arvelig funksjon.

De er delt inn i:

 1. epidermal
 2. intradermal
 3. grensen

Moles (nevi) er også delt inn i:

Formasjoner av den første typen er rosa eller rød i fargen, såkalte fordi de dannet fra fartøyet. Andre kan være forskjellige i størrelse og farge, ofte dekket med hår.

Hvilke andre fødselsmerker er der?

 1. Flat (dannet i de øvre lagene i huden, vokse ikke over tid).
 2. Lentigo (mørke flekker, antall som øker med alder).
 3. Blå (forskjellig størrelse flate moler blå nyanser fra lys til mørke).
 4. Konveks (dannet i de dypere lagene av huden på beina, palmer, i intime områder).
 5. Pigment (ofte medfødte flekker med mørke toner, størrelsen kan øke med alderen).
 6. Dysplastisk (rødmolekyl, forekommer ofte som en arvelig faktor, det er forskjellige former og størrelser).

Fødselsmerke er også preget av risikoen for degenerasjon til ondartede svulster:

 1. Melanohazardnye (kan forvandle seg til kreft).
 2. Melano-ikke-farlig (risiko usannsynlig).

Alarmerende symptomer i moles

Det er noen tegn som tyder på at eierne av mol som dannelsen av gjenfødte eller opprinnelig farlige.

Fødsler som ikke bærer fare er:

 • nøyaktig
 • Mørkbrun
 • Grensen er klar, det er lett å bestemme
 • Dekket med hår

Dårlige fødselsmerker:

 • Stor i størrelse (fra 1,5 cm)
 • Hyppige blåmerker i dette området
 • Plutselig endret en muldvarp form, farge, størrelse
 • Fødselsmerke betent, blødning, festering

Hvilken lege å kontakte?

For moles på kroppen må du hele tiden overvåke. Hvis det er noen uvanlige tegn, bør du besøke en lege. Men hva?

Den mest allsidige legen er en vanlig terapeut. Du kan komme til ham for å spørre om det virkelig er en risiko.

Hvis han har mistanke, vil han henvise til en spesialist. Som regel er det en hudlege.

En som behandler hudsykdommer. Når denne legen har diagnostisert melanom, vil han henvise deg til en onkolog for behandling på onkologisk senter. En slik spesialist vil kunne anbefale behandling mot kreft.

Når det ble nødvendig å kvitte seg med molen ved å kutte, må du besøke en kirurg som skal utføre operasjonen.

Diagnose av mol, metoder

Det er imidlertid tilfeller der alt ser bra ut, men kreftceller har allerede dannet seg i en nevus.

I dette tilfellet kan faren bare oppdages av en spesialist ved hjelp av noen andre vitenskapelige metoder enn å samle anamnese og medisinsk undersøkelse:

 • Mikrodermatoskopi (å lage et bilde av god kvalitet, se et øyeblikksbilde på en datamaskin, vil enhver erfaren lege kunne gjenkjenne en risikofylt tilstand)
 • Histologi (en del av molen sendes til laboratoriet for analyse)

Hvis pasienten har bekreftet diagnosen melanom (fødemerker som gjenfødes til ondartede svulster), vil legen bestille følgende undersøkelser:

 1. CT
 2. MR
 3. ultralyd
 4. Røntgen
 5. Urinanalyse
 6. Generell blodprøve

behandling

Når forskningen og diagnostiske metoder er over, er diagnosen etablert, vanligvis kommer neste trinn - behandlingsrecept.

Ofte anbefaler leger at fjerningen skal fjernes:

 1. Kirurgisk inngrep (vanlig kirurgi utført av kirurger)
 2. Fjerning av laser. Denne metoden er veldig populær på grunn av sin effektivitet og smertefri prosedyre. Etter økten forblir arr og arr ikke.
 3. Kryoterapi. Fjern nevus med flytende nitrogen. På grunn av den enorme lave temperaturen blir maligne celler ødelagt. Prosedyren gir ikke ubehag, etterlater spor.
 4. Electrocoagulation. Påvirkning på stoffet av en elektrisk ladning. Ikke forlater arr på huden.
 5. Radiobølgefjerning. Den mest effektive fjerningsmetoden. Termiske effekter på molen. Økten utføres raskt, ingen bivirkninger blir observert.

For en tid siden ble et stoff for melanom utviklet. Det stopper veksten av onkologi, det bremser utseendet av kreftceller i moles, stimulerer immunsystemet.

Det er noen bivirkninger som søvnløshet, fordøyelsesbesvær og intestinal opprør, konstant trøtthet, allergisk reaksjon på huden i form av rødhet og utslett.

Det er tradisjonelle behandlingsmetoder. Hvis pasienten har besluttet å ty til denne typen behandling, er det nødvendig å varsle den tilstede spesialisten som vil fortelle om alle fordeler og ulemper.

 1. Det bør være bundet opp med en rød tråd på en mole for å blokkere blodstrømmen. En slik metode kan bringe helbredelse til en person, og bare skade en annen.
 2. Brennende eddikmol. Etter det er såret bundet med en ren klut for å forhindre infeksjon. Cauterize du trenger en gang om dagen i to uker. Gjenta om nødvendig kurset.
 3. Du kan rikelig smøre en farlig mol med ricinus eller linolje, sitronsaft, hydrogenperoksid. Alle disse stoffene gjør volumet av fødselsmerket mindre, slik at det kan forsvinne helt.
 4. Du kan lage din egen salve med medisinsk urt - celandine. Det bidrar til å kjempe med en muldvarp sammen med medisinering.

Forebygging av gjenfødelse

For at en vanlig mol ikke skal forvandle seg til en farlig mol, må du følge noen regler:

 1. Nevi kan ikke bli skadet (kam, rip, zashib). Av denne grunn blir de fjernet. Selv et mildt traume kan føre til melanom.
 2. Kontroller kontinuerlig kroppen din i tide for å legge merke til endringene som er forbundet med moles. Hvis kløe, irritasjon, betennelse, pus oppstår, kreves en hudlege.
 3. Du er ikke ofte under brennende sol, spesielt i farlige timer (fra 11 til 15). På stranden, vær sikker på å bruke solkrem, tørk tørk med et håndkle etter bading.

I dette tilfellet endrer molens kløe, inflame, forandring av form, størrelse og farge. For noen av disse tegnene, vær sikker på å besøke en terapeut eller en hudlege!

Hvordan sjekke en mole for onkologi: 8 tegn

Det er ingen slik person som ikke har noen merkemerker på kroppen hans. Noen har en, andre har mye. Størrelsen på nevi kan også være forskjellig. Nesten alle vet at det er farlig å berøre og fjerne dem, da det er mulig å provosere utviklingen av kreft. Ikke alle nevi er forvandlet til kreft, så det er viktig å vite hvordan man kontrollerer en mugg for onkologi. Du kan selv gjøre det, eller du kan kontakte en medisinsk institusjon for eksamen. Men du kan ikke utsette skaden eller konstant friksjon av molen som befinner seg i armhulene, brystet, båndet eller hodet. Hvis skaden oppsto, anbefales det å konsultere en hudlege for råd. Etter diagnosen vil han foreskrive riktig behandling.

Indikasjoner for diagnose nevi

Med tanke på spørsmålet om hvilken lege som sjekker fødselsmerke for kreft, bør det bemerkes at denne undersøkelsen utføres av oncodermatologen. Han utfører en diagnostisk studie med følgende symptomer:

 • Utseendet i nevusområdet av kløe, rødhet, peeling;
 • Utseendet på en tetning rundt molen, dens høyde over hudoverflaten;
 • en økning i spotstørrelsen til fem centimeter, en endring i farge, en skarp klaring av molen eller oppkjøpet av mørke nyanser;
 • skade og plutselig blødning av neoplasma, dens konstante fuktighet;
 • asymmetri, uregelmessige pigment flekker og fregner;
 • utseendet av svulster med fuzzy og ujevne kanter;
 • fremveksten av nye flekker i folk i alderen trettiifem til førti år;
 • vekst og betennelse i nevus.

Hvis et av disse symptomene oppstår, bør du konsultere lege.

Vær oppmerksom på! Tilstedeværelsen av nevi- og pigmentflater utgjør ikke en trussel for menneskers helse, men når de blir utsatt for negative faktorer, kan de bli melanom. Forskere har funnet ut at det provoserer utviklingen av patologi, oftest det menneskelige papillomaviruset.

Graden av malignitet av kreft

Etter hvert som svulsten vokser, blir symptomene på sykdommen sterkere, så det blir mulig å skille mellom en normal mol og en kreftvulst. I onkologi utmerker seg følgende grader av malignitet av melanom:

 1. Den første graden er preget av tilstedeværelsen av et ondartet nevus ikke større enn en millimeter i størrelse. Den blir løs og myk, stiger over huden, danner flekker (pigmentering).
 2. Den andre graden er forårsaket av en økning i svulstørrelsen til fire millimeter, noe som endrer form og farge. Nærliggende vev begynner å hovne, blødende sår vises.
 3. Den tredje graden av malignitet er preget av spiring av neoplasmen i dypet, størrelsen er mer enn fire millimeter, den bløder, huden rundt den sprekker, smerte syndrom vises.
 4. Den fjerde graden er forårsaket av tilstedeværelse av symptomer, som er iboende i alle andre typer onkologi. Forstyrret generell helse som følge av skade på indre organer. Størrelsen på svulsten kan nå fem millimeter.

Vær oppmerksom på! Periodisk verifisering av mol er svært viktig. Eventuelle endringer kan indikere utviklingen av den patologiske prosessen i kroppen, som krever umiddelbar behandling.

Hvor å sjekke fødselsmerket for onkologi

Tidlig respons på symptomene på sykdommen gjør det mulig å bestemme patologien i de tidlige utviklingsstadiene. Studien av nevi involvert en hudlege. Han gjennomfører en visuell inspeksjon, studerer den genetiske historien. Hvis det er mistanke om kreft, vil legen henvise deg til onkologisk dispensar, hvor ytterligere undersøkelse vil bli utført ved hjelp av moderne onkologutstyr. Diagnostiske teknikker gir en mulighet til å lage en analyse av mol og gi et svar om muligheten for omdannelse til en kreftvulst. Legen vil også gi informasjon om forebygging av sykdommen.

Diagnose, eller hvordan man sjekker en mugg for onkologi

Etter undersøkelse utføres undersøkelsen av molen ved hjelp av laboratorie- og instrumenttester. En onkolog utnevnes:

 1. Dermatoskopi, som lar deg vurdere svulsten i en ti-folds økning. Resultatene er uttrykt i baller, som indikerer fraværet av symmetri, antall nyanser av svulsten, nevusstrukturen og klarheten i grensene.
 2. Biopsi med videre biopsi undersøkelse. Under prosedyren blir molen helt fjernet sammen med en del av sunt vev.
 3. Histologi, som undersøker materialet som er tatt i sin helhet under en biopsi. Denne metoden gjør det mulig å fastslå svulstens art og utviklingsstadiet av patologien.
 4. ABCD-regel

Ytterligere diagnostiske metoder kan være blodprøver, epiluminescensmikroskopi, røntgen, ultralyd, CT og MR.

Etter å ha gjennomført alle nødvendige undersøkelser, gjør onkologen en nøyaktig diagnose og foreskriver behandling.

Selvundersøkelse av mol

Legene anbefaler en gang i måneden å gjennomføre en uavhengig undersøkelse av moles, og fastsette de minste endringene. Inspeksjonen skal utføres i et godt opplyst rom, hvor det er et stort speil. Det er nødvendig å ha en linjal, et lite speil og en notatbok for håndtering av resultatene. Først må du kle av og inspisere kroppen for tilstedeværelse av moles og alder flekker. Spesiell oppmerksomhet anbefales å betale føttene, brystet og lysken, samt armhulen og hodebunnen. Når et fødselsmerke blir oppdaget, måles det ved hjelp av en linjal, og plasseringen, størrelsen, utseendet og undersøkelsesdatoen registreres i en notatbok. Så en måned senere re-eksamen for tilstedeværelse av farlig nevi.

Vær oppmerksom på! I 40% av kvinnene utvikler melanom på underkroppene, og i 50% av mennene dannes det på kroppen.

Dermatologist anbefalinger

For å redusere risikoen for utvikling av onkologi, anbefaler dermatologer å ekskludere faktorer som påvirker moles negativt. En person bør regelmessig overvåke tilstanden til huden, endringen i fargen på pigmentplettene, deres form og størrelse, samt utseendet på satellitter rundt nevusen. Du må også være spesielt oppmerksom på å endre overflaten på stedet.

Hvordan sjekke molen for godhet

Hjem »Moles» Hvordan sjekke en muldvarp for godhet

Maligne moler: hvordan du oppdager riktig og behandler riktig

Fødsler er medfødte eller oppnådde hudfeil. De forekommer overalt: på kropp, fingre, ansikt, etc. Moles er preget av en rekke former, nyanser og størrelser. Ofte blir de nevi nevi. Slike svulster er flate og konvekse, med en jevn eller hårete overflate.

De kan dukke opp ved fødselen eller oppstå gjennom livet. Tilstedeværelsen av et overdreven antall nevi indikerer en negativ effekt av ultrafiolett stråling eller en arvelig tendens til å danne mol.

Nevi er i seg selv trygge for kroppen, men hvis det er noen negative faktorer, er de i stand til å være ondartet eller danne til ondartede neoplasmer, som senere fører til hudkreft. Slike nevi kalles melanohaznymi.

Farlige arter

Onkologer skiller 5 farlige typer mol:

 1. Grensen nevus ser ut som et sted med samme farge over hele overflaten, som kan være nesten svart. Slike moler reagerer ikke på påvirkning av UV-stråler, endrer ikke farge, antall og parametere;
 2. Blå nevus er en ganske tett neoplasm med en jevn, hårløs dekning. Denne molen er merkbart høyere enn huden, ikke overstiger 2 cm i diameter, foretrekker å ligge i ekstremiteter, ansikt og skinker;
 3. Den gigantiske molen betraktes som den farligste formasjonen, fordi den i halvparten av tilfellene gjenfødes. Et slikt nevus har en heterogen, løs overflate og øker i størrelse hvert år;
 4. Nevus Ota - er en mørk brun eller blågrå mol av stor størrelse. En slik utdanning krever obligatorisk behandling;
 5. Dubreuils melanose regnes som en preserverøs formasjon med en ujevn kontur. En slik formasjon, ved påvisning, krever fjerning, siden det i de fleste tilfeller blir utsatt for malignitet.

En erfaren lege vil være i stand til å identifisere faren for en nevus ved sitt ytre utseende.

Statistikken er slik at flertallet av pasientene kommer til onkologen for sent, når malignitetsprosessen allerede er fullført og den ufarlige nevus omskoles til en kreftvulst. Årsaken til dette mønsteret er uforsiktighet i forhold til mol og uvitenhet om de viktigste symptomene på gjenfødelse.

Årsakene til gjenfødelsen av en muldyr til en ondartet

Nevus utsatt for gjenfødelse i nærvær av irriterende stoffer. Overdreven ultrafiolett bestråling kan føre til slike endringer, så det er ekstremt viktig å unngå langvarig eksponering for åpen sol, spesielt om 11-16 timer.

En slik påstand er bekreftet av det faktum at melanom diagnostiseres mye oftere enn i de nordlige områdene i solfylte stater hvor folk blir utsatt for ultrafiolett stråling hele året.

Bevis ultrafiolett kondisjonalitet av malignitet og nyere forskning. Med hver solbrenthet i barndommen øker risikoen for å utvikle et ondartet nevus i voksen alder. Ikke mindre farlig er ulike skader av mol, i tilfelle det anbefales å konsultere en spesialist.

Ikke den siste rollen i maligniteten til nevi spiller en genetisk faktor. Hvis en person på genetisk nivå mangler evnen til å tilpasse seg et aggressivt miljø, anses han for å være i fare for malignisering av moles.

Hovedtrekk

Hvis du er en glad eier av mol, så gjør det en regel å regelmessig inspisere dem for raskt å identifisere en mulig gjenfødelse. For enkel utenatlæring, har hudleger kommet opp med en diagnostisk regel "Akorda", som identifisere symptomer og degenerasjon i en ondartet mol:

 • A-asymmetri. Godartet nevi er forskjellig i symmetrisk struktur (unntatt medfødt), og hvis molen begynte å skaffe seg asymmetriske konturer, kan dette tjene som et signal om begynnelsen av gjenfødelsen;
 • K - konturer. Hvis kantene på en nevus har blitt ujevn, uklart, uklar, da bør dette faktum være en årsak til alarm;
 • Oh-skygge. Hvis fargene til molen kjøpte noen flekker, prikker eller striper, kan dette tyde på utvikling av gjenfødelse;
 • P - størrelse. Nevus kan bare endre størrelsen i overgangsperioden hos ungdom, når puberteten oppstår. De gjenværende tilfellene av plutselig vekst av mugg krever spesialistintervensjon;
 • D - dynamikken i patologiske endringer. Det plutselige utseendet på sprekker, skorper, blødning er tegn på malignitet av molen.

På bildet kan du sammenligne hvor malign og godartet mol ser ut

I tillegg til det ovennevnte er karakteristiske tegn på en ondartet molle:

 • Urimlig peeling, endringer i overflate tekstur;
 • Komprimering av nevus mot bakgrunnen av sin hurtige vekst;
 • Det er farlig hvis muldyren begynner å klø, det vil være en brennende følelse eller prikkende følelse;
 • Det plutselige utseendet på flekker rundt nevus, som ligner et utslett av allergisk opprinnelse.

Hvis det er minst ett tegn, så krever det allerede medisinsk konsultasjon og gjør at du tenker på malignitet av nevus. Derfor er det ikke nødvendig å tillate noen endringer i fødemerker å drive, fordi brudd på integriteten til overflatelaget av nevus er farlig med blodinfeksjon med et svært ugunstig utfall.

diagnostikk

Legen kan bare bestemme malingenes malignitet etter dermatoskopi prosedyren. En slik undersøkelse gir ikke smerte og tar omtrent 3 minutter for en nevus.

Prosedyren utføres med et dermatoskop - en spesialisert enhet som gir diagnostisk nøyaktighet på ca 95-97%.

Hva å gjøre hvis en nevus er ondartet

Hvis maligniteten til fødselsmerket er bekreftet av eksperter og diagnostiske prosedyrer, sendes pasienten vanligvis til kirurgi, noe som innebærer fjerning av molen på en operativ måte.

Indikasjoner for fjerning

Ikke alle moles må fjernes. Det er en liste over indikasjoner på fjerning av nevi:

 1. Hvis molen har gjenfødt seg til en ondartet formasjon (malignisering);
 2. Den store størrelsen på en nevus eller dens uæstetiske utseende;
 3. Tilstedeværelse av permanent skade av mekanisk eller kjemisk opprinnelse. Hvis en mol er skadet for klær, forårsaker ubehag og smerte, blødninger, må det fjernes for å forhindre blodforgiftning eller malignitet.

hjelp

Maligne mol blir fjernet på forskjellige måter. Det er 5 grunnleggende teknikker, oftest brukt til å fjerne nevi.

 • Cryodestruction. En lignende metode innebærer eliminering av svulster ved frysing med flytende nitrogen eller en blanding av karbonsyre. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse og tar flere minutter. Ulempen med denne teknikken er mangelen på evne til å kontrollere graden av nitrogen eller syreeksponering.

Etter kryoterapi er det umulig å få et biomateriale for histologisk undersøkelse. Hvis nevusen var stor i størrelse, så etter frysing er det en mulighet for arrdannelse eller arrdannelse.

 • Laserbehandling. Det innebærer fjerning av mol ved laserbrenning. Metoden har mange fordeler. En av dem er samtidig forsegling av blodårene, noe som gjør det mulig å anvende denne behandlingen med suksess på bløtmolene. Det er også en minus - umuligheten av histologi.
 • Radio bølge terapi. Denne teknikken er akseptabel i forhold til små nevi, som ligger på overflaten av huden. Prosedyren utføres med et spesielt apparat (Surgitron og andre), hvoretter et sår healer raskt. Radioterapi skader ikke vevet av nevus, noe som tillater etterfølgende histologisk undersøkelse. Etter prosedyren forblir ingen arr, og det postoperative såret forsvinner raskt.
 • Elektroterapi. Slike terapi innebærer brenning av nevus med lavfrekvent elektrisitet. Prosedyren er svært traumatisk, det er stor sannsynlighet for postoperativ arrdannelse, derfor brukes denne metoden ganske sjelden. Men elektrokoagulering har også fordeler - muligheten for histologisk undersøkelse.
 • Kirurgisk fjerning. En lignende metode brukes til å fjerne store mol eller ved dyp spiring av melanom i vevet som den ligger på. Også en slik operasjon er anvendelig for flat nevi, ondartede svulster og ondartet nevropati. Krefttumorer blir skåret ut sammen med den omkringliggende huden.

Hvis pasienten ønsker å bli kvitt en nevus av estetiske grunner, må man huske på at fødselsmerket kun kan fjernes hvis det ikke overstiger 5 mm. For større nevus, vil et arr forbli etter fjerning.

Overlevelse prognose

Overlevelsesgraden bestemmes vanligvis av tykkelsen av den ondartede molen. Dette kriteriet kalles Breslow-dybden. Nivået av Clarks penetrasjon er også tatt i betraktning når man forutser dybden av den onkologiske prosessen.

Hvis melanom er mindre enn 1 cm tykk, er prognosen gunstig. Hvis tykkelsen på nevus overstiger 1 cm, er prognosene mindre gunstige.

forebygging

Forebygging av gjenfødelse av et gunstig fostermerke i en ondartet en har ennå ikke blitt utviklet, selv om det finnes flere anbefalinger som kan bidra til å forhindre malignitetsprosessen:

 • Trekk forsiktig tilstanden til eksisterende mol, og hvis det er endringer, kontakt en onkolog rettidig.
 • Unngå langvarig eksponering for ultrafiolett stråling (solseng, strand), bruk midler for beskyttelse mot UV-stråler;
 • Unngå kontakt med kjemikalier.

Du kan ikke prøve å kutte eller rive molgen alene. Dette bør kun gjøres av en spesialist med bruk av nødvendig utstyr.

Video om hvordan man gjenkjenner en malignitet på huden, diagnose og behandling av en svulst:

Godartede moler

Hudkreft forekommer ikke fra bunnen av.

Noen ganger er det forårsaket av ufarlige godartede mol, som har en dødelig forsinket mekanisme.

Moles er pigment flekker på huden som forekommer i noen del av menneskekroppen.

De opptrer etter fødselen, eller under pubertet.

Deres farger er:

Klassifisering av nevi

Moles kommer i forskjellige størrelser: fra et knapt synlig punkt til et stort sted som ligger på huden og i det indre laget.

Foto: Giant nevus

Nevi er klassifisert som vaskulært (hemangiom) og pigment.

 • Den første typen utvikler seg på grunn av økningen og økningen av kapillærene.
 • Pigment - dannet av grupper av unormale melaninceller.

Etter størrelse mol er delt inn i:

 • liten (opptil 2 mm);
 • medium (opptil 6-10 mm);
 • stor (fra 10 mm).

Etter type lokalisering nevus er:

 • epidermal (plassert på det øvre lag av huden);
 • borderline (opptar både overflaten og de dype lagene i huden);
 • intradermal (ligger midt i det midtre hudlaget);

Et annet kriterium er delt av ondartede og godartede moler.

ondartet

Det er truende neoplasmer, som til slutt utvikler seg til melanom.

Disse inkluderer:

 • Dubreuils melanose (pre-onkologisk hudlidelse, karakteristisk for eldre, har en sløret oversikt og er malt i mørk brun, svart farge);
 • gigantiske pigmentmolekyler (medfødt utdannelse, 4 til 8 cm, malt i grå eller svart farge, kraftig utragende over overflaten av huden);
 • kantmolekyler (medfødte pigmentpotter som vokser parallelt med kroppen, fargen varierer fra brun til svart, størrelser fra 0,5 til 1,5 cm);
 • Nevus Ota (ligger på ansiktet, i kinnbenet og øynene, har en svart og blå farge, strekker seg til munnhinnen, munn, øyne, nese).

Video: "Er det verdt å fjerne moles"

Grunner til gjenfødelsen av nevi

Årsakene til å omdanne mel til melanom er:

 • mekanisk skade - gni med klær, stropper, hudtrauma;
 • hormonelle endringer i kroppen - oftest oppstå under ungdomsårene og under graviditeten. En annen årsak kan være skjoldbrusk sykdom.
 • UV-skade - sollys aktiverer delingen av melaninceller og forårsaker patologiske forandringer i hudceller.

Lysskinnede, rettferdige mennesker med lyse øyne, eiere av rødt hår og fregner er mest utsatt for ultrafiolett stråling.

I fare er gravide og de som i familien var tilfeller av melanom.

Risikofaktorer inkluderer:

 • stor medfødt nevi;
 • fremveksten av nye mol, veksten av den tidligere;
 • nevi som dekker hele kroppsdelen.

Tegn på

Foto: Endre farge og struktur

En appell til en onkolog er nødvendig hvis:

 • fargen og strukturen til nevusendringene - fargen blir ujevn, pigmenteringen øker opp til mørk brun eller trekullfarge, flere pigmentknuter vises på kanten av stedet;
 • en del av nevus merkbart mørknet;
 • peeling av epidermis, betennelse i huden rundt molen;
 • kontur uskarphet;
 • komprimering, overgrowth, cracking;
 • Hårtap i området på stedet, hvis det er i den hårete delen av kroppen;
 • "Splitting up" en komplett nevus til flere nye.
Hvorfor tørker muldyret og smuldrer?

Er det mulig å fjerne den hengende molen celandine? Detaljer her.

Forskjell av godartede mol fra ondartet

Foto: Tilstedeværelsen av asymmetri

Sikre svulster skiller seg fra patologiske på en rekke grunner:

 • Godartede moler har en glatt overflate og en jevn brun eller svart farge, en jevn struktur og en rund, symmetrisk form.
 • Et annet kriterium er størrelsen på pigmentpunktet. Godartede lesjoner når ikke mer enn 6 mm. En større sirkel nevus representerer en potensiell trussel.
 • Den vanlige molen gir ikke ubehag: det klør ikke, gjør ikke vondt, blir ikke betent.

Manifestasjonen av slike symptomer kan være en formidabel harbinger av melanom.

Godartet utdanning

ondartet

Spørsmål og svar

Hver person har fødemerker, og mange mennesker bryr seg om tilstanden deres. Følgende er de vanligste spørsmålene som pasientene spør leger.

Hva truer for mange?

For mange moles (over 90) indikerer en høyere sannsynlighet for å utvikle onkologisk utdanning.

Dette skyldes en arvelig forutsetning for plutselig, ondartet celledegenerasjon. Men overfloden av nevi betyr ikke at en person vil definitivt utvikle hudkreft.

Skal jeg bekymre deg hvis fødselsmerket er forsvunnet?

Forsvinnelsen av nevus er et naturlig fenomen.

Moles forekommer hos mennesker i opptil 25-30 år, og deres dannelse stopper, og de forsvinner gradvis.

Er hengende nevi farlig?

Hengende mol er av to typer. Små hudvekster, lys beige eller kjøttfarget, lokalisert i lysken, armhulene, halsen, kalt acrohordon.

Deres degenerasjon i kreftformet svulst er ledsaget av de samme tegnene som vanlig nevi.

Store, mørke, klumpete formasjoner - melanocytisk nevi på pedicle eller seborrheic keratose er ikke potensielt farlig.

Hva skal man gjøre hvis det blir svart og forsvunnet?

Nevus på beinet svarte i fravær av blodstrøm. Dette vil skje hvis du snur det eller klemmer det med klær.

Etter noen dager dør den sammenstrømmede molmen helt og forsvinner.

Det er umulig å utsette et besøk til legen dersom det oppstår betennelse eller ømhet på avstandsstedet.

Må jeg slette under gjenfødelse?

Ved påvisning av ødeleggende tegn, er nevus gjenstand for fjerning.

Dette gjelder spesielt for traumatiserte mol, som ofte degenererer til svulster.

Rebornmoles kan ikke cauterize seg selv, ved hjelp av farmasøytiske midler.

Bare legen vil bestemme typen nevus og velge riktig metode for fjerning for det.
Er det mulig å ta en tatovering hvis det er mull på huden?

Hva skal jeg gjøre hvis muldvarpet og utskiller lymfatisk væske? Les videre.

Hva betyr fødselsmerke på et intimt sted for menn? Finn ut her.

Hvordan forstår at molen er farlig?

Eventuelle endringer i aldersplassene bør være alarmerende.

Hvis en nevus øker, endrer farge, det gjør vondt, det spruter, personen "føler" det - det er alvorlige tegn.

Eiere av store (mer enn 6 mm) eller mange moles bør regelmessig besøke legen i tide for å legge merke til mulige patologiske endringer.

Hvordan behandle nevus med gjenfødelse?

Mistenkelige pigmentpunkter må behandles. Det er viktig å forhindre utseendet på onkologiske tumorer, hvor godartede mol iblant utvikler seg, bilder tatt av legen i forskjellige perioder av tid demonstrerer dynamikken til nevusstatenes tilstander.

Uavhengige manipulasjoner traumatiserer ofte mol, noe som bidrar til transformasjon i melanom.

Kosmetiske prosedyrer (frysing, cauterization, koagulering) er ikke anvendelige. Den eneste løsningen er en radikal fjerning av patologisk vev etterfulgt av en histologisk undersøkelse for påkjenningsdeteksjon.

Til slutt må det sies at enhver mistenkelig mol anses som en potensiell hudkreft.

Derfor kan rettidig tilgang til lege redde livet ditt.

Video: "Hele sannheten om mol"

Kreftmolekyler: beskrivelse, symptomer og egenskaper ved fjerning

Nesten hver person på kroppen har en eller flere mol. Som regel gir de ikke ubehag og har ingen effekt på helse. Men i det siste har mange begynt å utvikle kreftmol som er harbingere av en forferdelig sykdom - hudkreft. Dessverre kan få skille det vanlige fra ondartet mol, noe som fører til utviklingen av sykdommen. Artikkelen vil se nærmere på hvordan kreftmol ser ut, hva deres egenskaper er og hvordan man kan kvitte seg med dem.

Hva er en malign mol?

Malign mol er en kreft kalt melanom. Det kan danne hvor som helst på kroppen, men vises oftest i åpne områder, da de påvirkes av ultrafiolett stråling.

Melanom er den farligste kreftformen. Det er veldig viktig å overvåke alle mol på kroppen, spesielt hvis det er mange av dem. Hvis det oppdages en malign mol i tid, kan utviklingen av melanom forebygges.

funksjonen

For å forhindre utvikling av hudkreft er det svært viktig å vite hvordan man identifiserer en kreftmolekyl. Til sammenligning, vurdere egenskapene til konvensjonelle mol og kreft.

Normale ufarlige mol har en jevn farge (brun eller svart), en klar kant som skiller dem fra resten av kroppen. Moles har en rund eller oval form, deres størrelse er ca 6 mm.

På menneskekroppen kan vanligvis være fra 10 til 45 mol. Nytt kan vises før fylte 40, og noen tvert imot forsvinner med alderen.

La oss nå snakke om ondartede moler. Som regel er det mange av dem, og utover er de svært forskjellige fra vanlige farger, størrelser, konturer (mer på dette under). Det skjer at en vanlig mol kan utvikle seg til en ondartet. For ikke å gå glipp av dette øyeblikket og begynne behandling i tide, er det nødvendig å gjennomgå en eksamen hvert halvår eller et år.

Tegn på ondartede moler

Maligne mol (kreftceller) har noen åpenbare tegn som vil bidra til å skille dem fra en typisk mol. Den første fasen av sykdommen - melanocytisk dysplasi - er fortsatt behandlingsbar. Derfor, hvis en kreftmolekyl er identifisert og fjernet i tide, kan utviklingen av hudkreft unngås.

I 1985 utviklet dermatologene forkortelsen ABCDE, hvor hvert brev representerer et tegn på kreftformet muldvarp. Over tid ble denne forkortelsen tilpasset russisk, og det begynte å høres ut som ACORD (asymmetri, kanter, farge, størrelse, dynamikk). Det er for disse tegnene, og du kan identifisere en ondartet vekst. La oss ta en nærmere titt på hver funksjon.

 1. Asymmetri. Som nevnt ovenfor er vanlige mol symmetriske. Hvis du merker selv den minste asymmetrien, må du snarest kontakte en lege.
 2. Edge. Kreftmolene har ujevne, vage og jevnkante kanter.
 3. Fargelegging. Vanlige mol er vanligvis den samme fargen (svart eller brun). Kreftmol på kroppen kan være av forskjellige nyanser, inkludert rødt.
 4. Størrelse. Vanlige moler overstiger ikke 6 mm. Hvis mole er mer enn 6 mm, så er det mest sannsynlig at det er ondartet. I tillegg øker kreftmolene raskt i størrelse.
 5. Dynamikk. Hvis molen er godartet, endrer den ikke farge eller størrelse i løpet av årene. Hvis du begynte å legge merke til endringer, må du konsultere en lege for undersøkelse.

Så vi så på egenskapene og symptomene på en kreftmolekyl. Hvis du har lagt merke til minst ett av disse punktene, gå straks til en lege for å forhindre mulig utvikling av melanom.

Risikofaktorer

En person kan leve med mol hele livet, og de vil ikke plage ham. Men det er alltid risikoen for at en standard neoplasm begynner å utvikle seg til en ondartet. Vurder de mest sannsynlige risikofaktorene for transformasjon av mol til kreft:

 1. Tilstedeværelsen av alvorlig solbrenthet eller lang eksponering for sollys på vanlige moles.
 2. Personer med hvit hud, blondt hår og øyne, samt fregner er mer tilbøyelige til dannelsen av kreftmol på kroppen.
 3. Hvis det er mange vanlige fødselsmerker på kroppen, så er det en svært høy risiko for at de eller senere vil begynne å utvikle seg til ondartede.
 4. Store størrelser av standardmol. Hvis den vanlige molen selv er stor, øker risikoen for å utvikle melanom til tider.
 5. Arvelig faktor. Hvis slektninger har hudkreft, så er du også i fare.

For å unngå utvikling av melanom er det viktig å vurdere alle disse faktorene og i det minste mistanke om at en mol blir ondartet, gå til legen.

Hvordan går det med eksamen?

For å diagnostisere kreftmolekyler må dermatoskopi først utføres. Ved hjelp av forstørrelsesglass og dermatoskop kan tegn på melanom ses på vekstflaten. Samtidig undersøkes og vurderes pigmentet i huden og blodkarene ved å ta en prøve av en voksende mol.

Bekreftet diagnose etter biopsi (histologisk analyse). Ved bruk av lokalbedøvelse fjernes en del av molen for å nøye studere strukturen under laboratorieforhold. Denne metoden er en av de mest nøyaktige.

Det er mulig å diagnostisere kreft på et tidlig stadium ved hjelp av et mikrodermoskopi datasystem, men denne metoden er ikke særlig vanlig.

Viktigst, hvis du selv har lagt merke til selv den minste endringen i utseendet eller størrelsen på mollene dine, må du konsultere en lege. Legen selv vil velge den nødvendige metoden for diagnose, og med rettidig undersøkelse reduseres risikoen for å utvikle hudkreft.

Noen fakta du trenger å vite om kreftmol

Hvis en person har mer enn 50 mol på kroppen, må han overvåke tilstanden sin nøye og konsultere en onkolog ved den minste endringen.

I tillegg til de ovennevnte tegnene er det flere faktorer som bør være oppmerksom på:

 1. Mørkere. Den vanlige molen kan være svart. Men hvis det var opprinnelig brun og plutselig begynte å mørke, så er dette en grunn til bekymring. Mange mennesker tar ikke hensyn til mørkets mørkhet, da svart anses som normen.
 2. Betennelse. Hvis huden rundt det vanligste fødselsmerket er betent eller rødhet har blitt dannet, må det haster å gå til legen for undersøkelse. Og i noen tilfeller kan du behandle de betente områdene i huden med alkohol, det kan bare forverre situasjonen.
 3. Surface. Om grensene til mol som allerede er nevnt. Men du bør også være oppmerksom på overflaten. Fra oven skal det være glatt, uten åpenbar grovhet. Hvis det er noen, så er dette et tegn på utviklingen av melanom.
 4. Hvis mørke flekker vises rundt vanlige moles, er dette en stor grunn til bekymring. Det er presserende å sjekke med en onkolog.

Som du kan se, er det mange tegn på melanom. Det er veldig vanskelig å huske dem alle. Husk at eventuelle endringer i en standardmolekyl kan indikere at den er forvandlet til en ondartet.

behandling

Hittil er det eneste mulige behandlingsalternativet for melanom fjerning av kreftmolekyler. Operasjonens kompleksitet avhenger av forsømmelsen av situasjonen og størrelsen på utdanningen. For små vekst er en halv time nok.

Når en kreftmole er fjernet, kutter kirurgen et lite område av hud (1 cm) rundt molen for å forhindre at nye kommer opp på samme sted. Jo større volum og størrelse malign mol, jo mer hud rundt må fjernes.

Etter å ha blitt kuttet, blir molene av prøven sendt til laboratoriet. De studerer sitt prevalensnivå, det vil si sannsynligheten for at nye slike vekst vil opptre på kroppen.

Hvilke prognoser gir leger?

Tykkelsen av svulsten er hovedkriteriet som onkologer gjør spådommer. Hvis molen var liten, er risikoen for reformasjonen liten, og sjansen for liv uten melanom øker.

Rehabiliteringsperioden etter fjerning av veksten av en kort. I stedet for en fjernmolekyl, danner et arr, som helbreder ganske raskt. Størrelsen på arret avhenger av fjerningsmetoden.

Laserfjerning er den sikreste måten å forlate nesten ingen merker eller arr. Men denne metoden kan ikke brukes i avanserte tilfeller.

Det bør bemerkes at hvis operasjonen ble utført i tide, er risikoen for melanom i fremtiden svært liten. I fremtiden trenger du bare å bli overvåket regelmessig av en onkolog for å unngå tilbakefall.

konklusjon

I artikkelen har vi undersøkt i detalj hva kreftmol er, hva er metodene for deres behandling, så vel som tegn som vil bidra til å identifisere utviklingen på et tidlig stadium. Se på kroppen din og vær sunn!

Hvilken spesialist viser en muldvarp

Nevi kan danne hvor som helst, inkludert på intime steder eller i hodet, og være godartet.

Men under påvirkning av noen faktorer, de er i stand til å degenerere inn i en av de verste typer kreft - melanom.

For å unngå dette og vellykket kur, vil det hjelpe en spesialist i mol med rettidig behandling.

Hva er nevi

Uansett hvor skummelt molen ser ut til å virke, er det ofte ganske trygt og krever ingen manipulasjoner.

En voksen kan ha opptil 100 forskjellige mol på kroppen.

En mol er en opphopning av en viss mengde melanocytter mellom det indre og ytre lag av huden.

Intensiteten av fargene til pigment nevus og dens fargetone bestemmes nettopp av mengden melanin.

Fargen kan være fra lys rosa til blått og nesten svart. Under påvirkning av UV-stråler, kan utseendet til nevus endre seg drastisk.

Hudtumorer er av flere typer:

 1. bulging, oppstår dypt i huden, har en liten diameter og som regel mørke hår;
 2. hemangiomer (medfødt), vaskulær og ikke-vaskulær nevi, røde noder, pigment flekker;
 3. flat - vises på et hvilket som helst sted i huden i alle aldre, reagerer ikke på ultrafiolett;
 4. medfødte store fødselsmerker, i stand til å øke i størrelse under menneskelig vekst;
 5. Varmt, i form av enkelt- eller flertallplakk av forskjellige former for gråaktig eller mørk, brun farge med en ujevn keratinisert overflate. (noen unknowingly kaller dem "vorter");
 6. Glatt og komprimert blå nevi av forskjellige nyanser.

Symptomer som bør varsle

Hver person, spesielt hvis han har et stort antall mol eller stor nevi, bør regelmessig inspisere dem etter dynamikken i endringene.

 • Normalt kan en neoplasma strekke seg som huden selv strekker seg, men hvis bare en flekk vokser, er dette det første symptomet på patologi.
 • Rødhet eller uskarphet på kanter av nevus er mindre merkbar, men ekstremt farlig, når en klar grense mellom den og hovedhuden blir "slettet".
 • Deformasjon og asymmetri - ikke mindre mistenkelig symptom. Normalt nevi er symmetrisk - hvis du tegner en imaginær linje midt i stedet, så vil begge halvdelene være omtrent like. I motsatt tilfelle er det presserende å se en spesialist i mol.
 • Endringen i fargen på svulsten skal varsles ikke mindre. Pigmentering kan endres dramatisk - ned til svart eller lyse rødt, og det kan også miste dens ensartethet, flekken kan dekkes med svarte prikker. Enhver endring i vanlig farge eller utseende av en merkelig neoplasma er årsaken til doktorsprøven.
 • Hårtap fra et sted er også et klart symptom på gjenfødelse.

Hvis de tidligere symptomene ble ignorert, begynner molen å bli forstyrret av kløe, desquamation, alvorlig rødhet og til og med blødningsdannelsen.

Dette stadiet indikerer en mer forsømt tilstand, og krever akutt kirurgisk inngrep.

Melanom er en veldig lumsk sykdom.

De fleste av de ovennevnte symptomene forårsaker ofte ikke angst, mens kreft utvikles ved metastasering til vitale organer.

Det er derfor du trenger å huske navnet på spesialisten på moles, og i tilfelle slike symptomer straks rush til resepsjonen.

Video: "Melanom, hudkreft, fem store tegn"

Profesjonelle som håndterer moles

Mange tror at nevi bare er en hud av en annen farge som de ikke liker, og de vil gå til en skjønnhetssalong for å betro skjønnhetspleieren å raskt takle problemet.

Dette er veldig farlig - en flekk kan gjenfødes hvis skadet.

Bare den legen behandler neoplasmer på kroppen og vil kunne forhindre en forferdelig sykdom, som har studert dem i lang tid.

hudlege

Først og fremst, de molene som forårsaker bekymring, gjelder forgreningen av medisin, som kalles "dermatologi".

Leger, dermatologer behandler ikke bare alle slags utslett, men betraktes som spesialister i neoplasmer.

En kvalifisert lege under den første undersøkelsen skal avgjøre om fødselsmerket vil bli gjenfødt i melanom, og om nødvendig henvise til en onkolog.

Foto: Diagnose av en hudlege

oncodermatologist

Hvis en nevus blir anerkjent som ondartet, vil oncodermatologen foreskrive behandlingen, hvem vil pålidelig vite hva du skal gjøre, hvordan du skal behandle det, og om det skal fjernes.

kirurg

 • Kirurger begynner å jobbe med mol på kroppen, ikke bare med melanom, men også hvis nevus er godartet, men er på et sted der det hele tiden er skadet og skadet.
 • Kirurger observerer også dynamikken i strømmen av medfødte hemangiomer hos barn, på grunnlag av hvilke de bestemmer seg for fjerningsprosessen.

kosmetolog

Kosmetologer i Moskva kan gi kompetent råd om hudpleie, men de har ikke rett til å bestemme seg for behandlingen, og i tillegg fjerning av mull.

Rebirth nevi - en ekstremt alvorlig hudsykdom, som fører til døden, og krever langvarig behandling.

Kosmetologen har ikke engang muligheten til å fjerne et fødselsmerke, for ikke å nevne reseptbelagte legemidler.

Foto: undersøkelse av skjønnhetspleier

Og ikke bli lurt av "kosmetolog-dermatologist" tegn på dørene til skjønnhetssalonger - dette er ikke en lege!

Med spørsmålet om hvordan du skal vise problemet nevus til en lege, bør du avgjøre med en gang: kun til en spesialist med spesialisert medisinsk utdanning!

Onkolog-mammolog

Spesiell oppmerksomhet til nevi, som ligger på huden i nærheten av brystkjertlene hos kvinner.

Her kreves kunnskap om medisinske spesialister: dermatologi, onkologi og mammologi.

Fjerning av slike mol er forbudt uten å konsultere en onkolog-mammolog.

Den som fjerner problemmolen må være sikker på om den bærer kreft eller ikke. Av dette avhenger av metoden for fjerning.

Er det mulig å fjerne konvekse mol?

Hva skal jeg gjøre hvis det er mull på ryggen? Les her.

I dag er de mest vellykkede metoder for fjerning kirurgi og laseroperasjon.

I tilfelle mistanke om kreft, blir nevus utskåret, og materialet er tatt for biopsi.

Laseren fjerner bare huden i lag på fødestedet, etter som det er en rask helbredelse og en minimal arrester.

Video: "Må jeg fjerne moles?"

Hvilken lege viser en svulst

For å behandle alle sykdommer forbundet med huden, bør en hudlege som du må gå til en primær undersøkelse.

Hvis du ikke er sikker på hvilken spesialist du trenger, kontakt legen din først.

Han undersøker fødselsmerket og sender det til en spesialist onkologi spesialist for konsultasjon med en smal profil.

diagnostikk

Spesialisten bestemmer hvilken type undersøkelse han trenger for å konkludere om tilstedeværelsen eller fraværet av en ondartet svulst.

Hva om det er mange moles på magen?

Hva betyr molen på kvinnens venstre kinn? Les videre.

Kan fjerning av fødselsmerker provosere kreft? Finn ut her.

En hudlege har ofte nok til å undersøke en nevus og undersøke den uten å bryte sin integritet.

Som regel er den viktigste diagnostiske metoden dermatoskopi.

Moskva, gjennom ulike klinikker, tilbyr følgende typer undersøkelser av mol:

 • epiluminescerende dermatoskopi;
 • histologisk undersøkelse;
 • biopsi;
 • datamaskin diagnostikk.

Litt mer om hver metode.

Foto: dermatoskopi metode

Dermatoskopi metode

Dermatoskopi er en integrert del av undersøkelsen av en hudlege.

På grunn av ikke-invasivitet og smertefrihet med nøyaktigheten av diagnosen av de dype lagene i epidermis, anses denne metoden som optimal.

Det er i de fleste tilfeller tilstrekkelig til å etablere diagnosen, metoden og datoen for fjerning av molen.

 • Undersøkelsen utføres ved hjelp av et dermatoskop.
 • Noen spesifikke substanser brukes på det undersøkte området av huden, hvoretter legen undersøker de dype lagene i huden ved hjelp av kunstig fremhevning og optisk kraft i dermatoskopet.

Datadiagnostikk

Foto: datamaskin diagnostikk

Denne metoden lar deg få en rask og nøyaktig konklusjon om den undersøkte nevusen.

Dette er mulig på grunn av bildet av høy kvalitet fra et digitalt videokamera, som automatisk korreleres med databasen til et spesielt dataprogram.

Menneskelig deltakelse er minimal.

Histologisk undersøkelse

Gjennomført for å avklare den kliniske diagnosen av både godartede svulster og kreft.

 • Molen helt fjernet er fast i formalin, kuttet ut og innebygd i paraffin.
 • På en bestemt måte er dette materialet undersøkt av en lege under et mikroskop, og konklusjonen han mottok som et resultat blir en diagnose.

Foto: Neoplasma vevforskning på laboratoriet

Nevus biopsi

Det brukes i tilfelle mistanke om kreft.

Materialet tas av punktering, excision eller elektrokirurgi.

For å gjøre dette, er små nevi helt fjernet, og store - bare delvis, fra kanten av molen, ta et stykke sunn hud.

Remote

Hvis fødselsmerket virker mistenkelig, og det er ingen mulighet for å få en avtale med en lege, kommer fjerndiagnostikk til redning.

Etter å ha gjort et høyverdighetsfoto av nevus, blir han sendt til klinikkstedet, hvis legene enten utvilsomt gir mening om typen neoplasma, eller inviterer pasienten til en personlig konsultasjon.

Legen skal bare foreskrive behandling i resepsjonen, etter undersøkelsen.

Men ekstern diagnostikk gjør det mulig for pasienten å vite på forhånd hva du skal forberede og hvor du skal snu.

behandling

Foto: laser fjerning

Essensen av behandlingen er fjerning av pigmentforbindelser i uendret hud ved kirurgi.

Operasjonen er ganske enkel, men krever opplæring av en lege, fordi hovedmålet er å fjerne alle melanocytter for ikke å provosere dannelsen av melanom.

Hver fjernet svulst skal sendes for histologisk analyse.

 • Kirurgisk excision er den sikreste og mest effektive metoden for fjerning av mol.
 • Laserfjerning brukes kun til mull med glatte kanter, fordi uklar kanter kan indikere starten av melanom, og det er fare for gjentakelse etter laserfjerning.

Forebygging av gjenfødelse

For potensielt farlige svulster på huden skal monitoreres kontinuerlig, og minst hvert halvår, undersøkes av en hudlege eller onkolog.

På anbefaling fra legen kan hyppigheten av besøk økes.

Til tross for at kreft er genetisk bestemt, blir risikoen for melanomdannelse mye høyere med et overskudd av ultrafiolett stråling.

Er molen på beinet under armen farlig?

Hva betyr en mull på haken til høyre for kvinner? Les her.

Hva om molen er svartet? Les videre.

På dette grunnlag er det nødvendig å begrense tiden i solen til et minimum, og under soling for å bruke en krem ​​med UV-beskyttelse.

Genfødsel kan bli lagt merke til i tide, hvis du gir det litt tid regelmessig.

Hvis noen av symptomene plutselig oppstår, bør du umiddelbart konsultere en spesialist og utføre riktig behandling.

Ikke prøv å fjerne nevi selv - dette kan føre til farlig kreft!

Video: "Fjerning av nevus"

Hva er fødselsmerker: typer og bilder

Nesten alle har fødselsmerke. Noen har bare noen få av dem, og noen mennesker kan telle dusinvis eller til og med hundrevis av slike karakterer. De fleste mol er ufarlige. Men blant dem er det flekker som kan forårsake mye problemer. Hvilke typer mol utmerker seg, og når de trenger vår oppmerksomhet?

Morfologisk klassifisering av mol

Fødselsmerke i medisinsk terminologi kalles "nevus". Denne klyngen av celler - melanocytter, som inneholder et spesielt pigment - melanin. Farge på molen skyldes konsentrasjonen, antall og dybden av melanin i nevus.

Moles er klassifisert i henhold til en rekke parametere. De kan variere i farge, form og størrelse.

Fargespekteret av flekker er variert. Det avhenger ikke bare av egenskapene til cellene som danner molmen, men også på fargetypen av den menneskelige huden. Det er en palett:

 1. Fra lysebrunt til nesten svart.
 2. Rosa - rød - crimson.
 3. Blå - lilla - skitten blå.

form

Flat og konveks, rund og avlang, knuten og "på benet", jevn og grov - dimorfismen av flekker er imponerende! Som regel, selv på kroppen til en person, kan mange forskjellige former leve ganske fredelig.

størrelse

Fra 1 mm til stor nevi som dekker et stort område. Størrelsen er som regel ikke direkte relatert til faren for degenerasjon av nevus i onkogen form.

Advarsel! Enhver endring i form, farge, størrelse og struktur av nevus er en tilstrekkelig grunn til å kontakte en dermato-onkolog for rettidig diagnose!

Moles anses som trygge hvis de har:

 • glatte kanter;
 • ikke mer enn 0,5 cm i diameter;
 • jevnt farget.

Selv den subjektive følelsen at en muldvarp er forskjellig fra de andre, og enda mer - kløende, voksende og skiftende farge, bør varsles. Ifølge noen rapporter når 5 års overlevelse etter behandling av ondartede svulster oppdaget i et tidlig stadium mer enn 90%.

Typer av mol på grunnlag av god kvalitet

Morfologiske trekk ved mol gir primær informasjon om deres struktur og karakter. Et komplett bilde kan bare identifiseres ved histologisk undersøkelse. Så det er tre betingede grupper av hudtumorer:

 1. Godartede neoplasmer - nevi.
 2. Precancerous eller borderline - basilioma.
 3. Malignt - melanom, hudkreft.

Godartet nevi

Bredt distribuert. Det kan sies at ved nærmere undersøkelse kan de bli funnet blant flertallet. Slike plaketter har glatte og skarpe kanter, de kan være av forskjellige monokromatiske farger. Kan øke i størrelse, men denne prosessen skjer sakte og går ofte ubemerket. Deres vekst er ikke forbundet med ubehag - det forårsaker ikke kløe og betennelse.

Border neoplasmer

Disse inkluderer potensielt farlige pigmentformasjoner - atypiske moler og basiliomer. Når du oppretter bestemte forhold (traumer, overflødig sol), kan de bli til en malign form. Det er en enkel formel - akronym AKORD. Med hjelpen kan du prøve å selvstendig bestemme tilstedeværelsen av en atypisk mol.

Atypisk asymmetrisk mole med kantede kanter av ujevn farge, endrer størrelsen og endrer utseendet.

Ondartete strukturer

Melanom eller hudkreft forekommer sjeldnere. Ifølge noen rapporter er bare en mol i tusen fulle av fare. Men i enkelte land begynte leger å fjerne alle pigmentlesjoner på huden uten å vente på reinkarnasjonen. I Russland er denne metoden for å håndtere melanom ikke praktisert. Og det er en god grunn til dette - selve fjerningen kan også forårsake en ondartet forandring.

Dessverre er det umulig å visuelt bestemme graden av malignitet av molen. Og linjen mellom dem er så tynn at i tilfelle mistanke er det bedre å konsultere en lege. Tilstedeværelsen av atypiske flekker innebærer nøye observasjon og inspeksjon hver tredje måned.

Strukturell klassifisering

Ifølge de strukturer som er involvert i kroppen av mol, skiller dermatologene mellom pigment, vaskulære og vorte variasjoner.

Pigmentmol

Utseende - glatt eller grovt, kan ha hår som kommer fra innsiden. Fargen er forskjellig, men i alle tilfeller er den mørkere enn frynkene. Fargen på pigmentert nevi skyldes en kombinasjon av svart eumelanin og brun pheomelanin.

Sammensetningen av pigment nevus består av to typer celler - epidermal og membraner av nerveceller som ligger i de øvre lagene av huden.

Vaskulære mol

Nevi av denne typen er lokalisert dypere, lokalisert i det basale laget av celler mellom epidermis og dermis. De er mer konvekse og inkluderer blodkar i deres struktur. Fargen på slike formasjoner - fra rosa til lyse rødt.

Vorte mol

Akkumuleringen av bobler er skitten grå eller brun. Overflaten er kornig, keratiniserende. Ekstern likhet med vorten og bestemt navnet. Mest lokalisert på hodet, nakken, bak ørene.

Mest våte nevus funnet i det rettferdige kjønn. Dessverre gir disse molene ikke sjarm, fordi de er store i størrelse, sterkt synlige i bildet og har et ubehagelig utseende. Fra 2 til 10% av slike formasjoner kan degenerere til kreft, og derfor krever nøye oppmerksomhet og observasjon fra en hudlege.

Medisinsk klassifisering

Nevi er varierte og variable - mangfoldet av deres former, strukturer og grad av fare krever forskjellige tilnærminger til klassifisering. Vi beskriver hvilke typer moler som praktiserer dermatologer skiller når de foretar en diagnose.

lentigo

Noe minner om fregner. Hovedforskjellen er en mer mettet farge. I tillegg, under påvirkning av ultrafiolett, endres antall slike flekker og intensiteten av deres farge ikke. Borderformasjoner som ligger i basallaget mellom epidermis og dermis.

Epidermal-dermal

De er ikke-konvekse nevi av liten størrelse opp til 1 cm. Som lentigo er de basert i grenseområdet. Farge fra kjøtt til svart. Lokalisert på huden på foten, palmer og i kjønnsområdet.

Intradermale nevi

Melanocytter som danner denne typen nevi er lokalisert i tykkelsen av dermis. Dypere melanocytter ligger, nevusbukken. I dette tilfellet rager plakkene utover huden. Farge - fra beige til mørk brun.

Komplisert Nevi

Melanocytter av en slik nevus er lokalisert både i dermis og i epidermis. Disse molene stikker alltid over huden og har en veldig mørk farge.

Sutton er Nevi

Et karakteristisk trekk ved denne typen i evnen til å spontant forsvinne og fremstå. De er lett å skille fra andre ved tilstedeværelsen av en ring av ikke-pigmentert hud rundt nevus.

Dysplastisk nevi

Har en rekke karakteristiske trekk:

 1. For første gang vises i personer over 35 år.
 2. Diameter - opptil 12 mm.
 3. Ligger i områder skjult for sollys (skinker, bryst, hodebunn).
 4. Ofte er det mange klynger.
 5. Er arvet.
 6. Paradoksalt sett blir disse plakkene av uregelmessig form med sløret kant og ujevn farge, selv om de inneholder tegn på kreft, de blir sjelden til ondartede former.

Blå nevi

Fargespekteret av slike nevi er variert - fra grå-blå til blå og mørk blå. Spesifikk funksjon - fargevariasjoner innenfor den blå paletten. Disse er tøffe formasjoner med en glatt overflate og en klar kant. Størrelsen overstiger ikke 2 cm, håret vokser ikke i sitt område. Ligger på ansiktet, lemmer og skinker.

Cellular blue nevus

Visuelt er denne typen nevus skilt fra en enkel blå nevus. Histologisk undersøkelse viser at denne typen mol er preget av evnen til raskt å dele melanocytter. Dette er et ugunstig tegn som indikerer muligheten for å utvikle melanom.

Giant pigmentert nevus

Det er et flatt flett, hvor fargen kan være enten brun eller mørkegrå. Det kan nå imponerende dimensjoner, siden det er en medfødt utdanning, som har en tendens til å vokse med barnet.

Tidlig barndom nevi

I tillegg til den gigantiske pigmenterte nevusen, er det andre medfødte forstyrrelser i pigmentering. Som regel er disse vaskulære typer av mol, nemlig hemangiomer, vinflett og pigmentering ved hodeskallens grunn. Sistnevnte passerer uavhengig innen 1 - 1,5 år.

hemangiom

Godartet vekst som har utviklet seg under feil forekomst av et blodkar. De vises i løpet av den første uka i livet og har utseendet til en rosa-rød flekk på størrelse med et nålepunkt. Noen ganger kan det øke litt i størrelse, men i de fleste tilfeller falme og forsvinne med 3 år.

Vin flekker

Deres andre navn er flammende nevus. Oppstår på grunn av utvidelse av blodkar i ansiktet og hodebunnen. Med alder forsvinner de ikke og forsvinner ikke, men vokser med barnet. Hvis en slik flekk opptrer, er det bedre å umiddelbart kontakte en hudlege og starte behandlingen så tidlig som mulig for å forhindre veksten og bli en alvorlig kosmetisk defekt.

Vær oppmerksom på deg selv og dine kjære! Besøk en hudlege, studer din moles - dette vil gi deg trygghet og trygghet i helsen din.

Flere Artikler Om Typer Acne