Hver av oss opptrer tidligere eller senere strekkmerker, arr eller arr. De forekommer ved sårheling etter fall, ulykker på grunn av graviditet, fedme, er en konsekvens av alvorlige sykdommer, kirurgiske prosedyrer, og så videre. D. For å fjerne disse ulemper ved bruk Kontraktubeks hudkrem. Den har spesielle egenskaper og, som alle medisiner, har indikasjoner, kontraindikasjoner og bruksregler.

Sammensetning og egenskaper

Det skal umiddelbart bemerkes at Kontraktubeks er produsert i form av en gel, har en lysebrun nyanse og en karakteristisk lukt.

Hovedegenskapene besatt av Contractubex-krem er følgende:

 • lindrer brannskader med brent hud, øker sårhelingsprosessen, danner nye hudlag, forbedrer blodsirkulasjonen.
 • reduserer risikoen for cicatricial neoplasmer, mens huden blir mykere, fjerner rødhet, reduserer eller fjerner kløefølelsen;
 • reduserer veksten av bindevevceller, som danner grovere arr;
 • har anti-inflammatorisk og anti-allergisk effekt;
 • helbreder arr etter operasjoner;
 • fjerner strekkmerker fra huden.

Kontraktubeks har ingen variasjoner, men du kan finne produkter med tilsvarende effekt.

Komponenter av Kontraktubex krem:

 • allantoin;
 • flytende løk ekstrakt;
 • heparinnatrium.

Indikasjoner og bruksregler

Indikasjoner for bruk betyr slik:

Verktøyet brukes også til å forhindre dannelse av patologiske arr i helbredelse av sår etter operasjon eller skade.

Hvordan bruker Contractubex riktig for å få ønsket effekt? Først av alt er det verdt å fjerne overflødig smuss og fuktighet fra huden som skal behandles. Dette kan gjøres med vanlig såpe. Du kan også desinfisere huden med alkohol. Etter alle disse prosedyrene kan du bruke kremet.

Kontraktubeks trenger bare smørebevegelser, lette eller mer intense for atrofiske arr og arr. Denne prosedyren utføres minst to ganger om dagen, for å øke effekten, kan du gjenta ikke mer enn seks ganger om dagen. Når det trengs, for eksempel når arr ligger på mer fremtredende deler av kroppen (ansikt, nakke), kan du smøre grunnkrem på Kontraktubeks krem.

Det er viktig! Med gamle arr er det enda mulig å påføre en dressing med gelen over natten, men intensiv gnidning og massasje er kontraindisert.

Dosering, bivirkninger

I gjennomsnitt, for en bruk av stoffet, er 0,5 cm gel nok for skadet hud med en størrelse på 20-25 kvadratmeter. se Påfør minst to - tre ganger om dagen, gni lysbevegelser inn i overflaten. Behandlingsforløpet varer fra 4 uker til seks måneder eller enda et år, avhengig av "alder" av arrene og foreskrevet behandling.

Behandlingsforløpet og resultatene avhenger av riktig bruk av krem, "alder" og tilstanden til arrene.

En overdose av stoffet er ikke beskrevet, bivirkninger - reaksjonen av huden til de enkelte bestanddelene av legemidlet. Legemidlet kan også gjelde for barn.

Kontraktubex har heller ikke blitt undersøkt for interaksjon med ulike legemidler og for bruk under graviditet og amming, er det derfor nødvendig med en legeforhandling for disse situasjonene.

Holdbarhet er 4 år, du må oppbevare et sted utilgjengelig for barn ved en temperatur på ikke over 25 grader Celsius.

For bedre effekt, skal legemidlet gnides i overflaten dampet på forhånd. Under behandlingen av friske arr skal du unngå sollys og solstråler.

Prisen Kontraktubeks krem ​​avhenger av mengden av gel i et rør og i snitt ligger mellom 300 rubler - Tube vekt som ikke overstiger 10 g, 600 rubler - vekt ikke er mer enn 20 g, og 800 rubler - ikke mer enn 50 gram. Kremet er ganske dyrt, men fortsatt rettferdiggjør kostnaden.

I utgangspunktet har dette verktøyet mange positive vurderinger i sin adresse, som hælder mange til å bruke Kontraktubeks krem. Dette er avklaringen av arr etter keisersnitt og appendisitt, og fra fjerning av koker og effekten av akne på ansiktet og mange flere effekter av skade på huden. Det er også negative vurderinger, men oftere enn ikke, er den dårlige effekten av krem ​​på grunn av feil bruk.

Betyr stimulerende regenerering Merz Kontraktubex - tilbakekalling

Råd om bruk av CONTRACTUBE. FOTO FØR / AFTER. Postoperativ arr

Hallo Nå vil jeg fortelle deg hvordan å gjøre arret ikke lenger merkbart.

Etter ulykken ble mine hofter brutt, 2 operasjoner ble utført. Etter å ha fjernet masker ble jeg forferdet. SCARS er så skummelt! Så lenge! Jeg var trygg på at i et år ville det være 2 andre operasjoner, og de ville sy opp alt med kosmetisk søm. Men det er bedre å handle nå enn vente på et mirakel. Og jeg begynte å lete etter måter. Etter å ha lest vurderinger besluttet å kjøpe "Kontraktubeks".

PRIS: 850r 50 gr.

FRA PRODUSENTEN:

Sam gel gjørmete, vassen konsistens og lukt av løk :( Jeg begynte å sette den i en måned, etter fjerning av shvov.Nanosila det 3 ganger om dagen. Det er absorbert umiddelbart, etterlater et gjennomsiktig plenochku som deretter slazit spole. Svært lite hyggelig. men skjønnhet krever ofre!

50 gram var nok i en måned. Jeg smidde det flittig, men effekten var = 0

Da skjønte jeg at du må jobbe i et kompleks! Og den gode gamle BODYAGA kom til redning.

ADMINISTRASJONS:

Ta bodyaga pulveret. Det er ingen proporsjoner, fordi alle individuelt. Etter badet! På dampet hud! Jeg legger om en teskje bodyagi. Jeg legger til 1 teskje hydrogenperoksid. Jeg setter på arret, ca 3 minutter. Vask av. Etter denne prosedyren søker jeg CONTRACT. Etter tre timer begynner arret å rive, skade. Men om morgenen går alt og peeling begynner.
Effekten ble notert etter den første prosessen. Ohhh jeg var rada.Takuyu prosedyre jeg gjentar gang nedelyu.Mne forelsket i resultatet! Arret var myk, blek, rovnym.Ya tenke og gamle arr vil være effekten. (hvordan du bruker bodyguard lese her)

FOTO TIL

FOTO I 3 MÅNEDER

Å ha trukket konklusjoner om min egen erfaring. Jeg kan si at bruken av en Contractubex ikke er veldig effektiv. Men å bruke det med et kroppsgarn gir et veldig godt resultat.

Jeg anbefaler deg å prøve))

Hvis du har spørsmål, vennligst spør))

Kontraktubeks: et effektivt middel for arr og arr (instruksjoner for bruk av gel, sammensetning, analoger og vurderinger)

Menneskeskinn er en pålitelig biologisk barriere laget av naturen for å beskytte indre organer fra eksterne faktorer og potensielt farlige mikroorganismer i miljøet. Over tid blir hudoverflaten dekket av arr og stygge merker. De er dannet på siden av kutt, kutt, dype riper, stakk sår, akne.

Visuelt merkbare "grooves" bryter mot den estetiske skjønnheten i menneskekroppen, bryter mot den naturlige sensoriske følsomheten. Store arr og arr lar ikke dermis fungere fullt ut, på grunn av følelsen av tetthet.

Til behandling av arr og arr ved hjelp av et bredt spekter av medisiner. Nedenfor finner du instruksjoner om bruk av stoffet Kontraktubeks, utnevnt for å kvitte seg med furene på kroppen av ulike etiologier. La oss se nærmere på dette stoffet, dets virkningsmekanisme og effektivitet.

Narkotikabeskrivelse

Scar Kontraktubex - et farmasøytisk middel med utprøvde proteolytiske egenskaper som hjelper jevnt arrvæv. De aller fleste er foreskrevet for å eliminere keloid arr.

Legemidlet har en direkte effekt på epidermis problematiske segmenter:

 • lindrer betennelse;
 • glatter epithelial laget av dermis;
 • myker det keratiniserte området av huden;
 • gir antiproliferativ effekt.

De unike egenskapene til stoffet førte til bred distribusjon, ikke bare i medisin, men også i kosmetikk. Fashionistas bruker aktivt stoffet for å forynge huden. Effektiviteten av medikamentet er forbundet med høy aktivitet av legemiddelkomponentene.

Farmakologisk gruppe og virkning

Kontraktubeks - representant for den kliniske og farmakologiske gruppen av proteolytiske midler. Vi snakker om rusmidler som brukes eksternt, lokalt. Deres hovedformål er å gjenopprette integriteten til epitellaget etter at de har blitt arret av ulike etiologier.

Hvordan fungerer Contractubex? Mekanismen for stoffets farmakologiske virkning på grunn av komponentene i sammensetningen.

 1. Biologisk aktive ingredienser, hvorav de fleste er konsentrert i løkekstrakt, hemmer den lokale syntesen av inflammatoriske mediatorer.
 2. Kjemiske forbindelser eliminerer og senker allergiske reaksjoner.
 3. Etter å ha påført problemssegmentet til overflaten, forstyrrer komponentene i preparatet virkende mitose, undertrykker syntesen av proteoglykaner, som er lokalisert utenfor celleområdet.
 4. Ingrediensene av stoffet hemmer spredning og vekst av nye celler, noe som eliminerer sannsynligheten for arrdannelsesceller.

Løk ekstrakt er preget av utprøvde bakteriedrepende egenskaper, og eliminerer dermed sannsynligheten for sårinfeksjon ved potensielt farlige mikroorganismer. Heparin er tilstede i gelblandingen.

Det blokkerer en rekke fysiologiske mekanismer av arrdannelsesvev:

 • arteriell hyperemi, lokalisert i nidus av sykdomsprosessen;
 • temperaturøkning i den patogene regionen;
 • smertefulle symptomer;
 • puffiness formasjon;
 • dannelsen av for store mengder av cellulære fibre i bindevevet.

Heparin nærer de beskadigede segmentene av epidermisene med oksygen, og derved myker kollagenfibre. Som et resultat blir arr mer attraktiv og elastisk.

Frigi form og sammensetning

Den vurderte gelen av Contractrax er produsert i form av gel, brukt eksternt lokalt. Det er en middels tykk, kjedelig brun substans med svak lukt. Legemidlet er tilgjengelig i 50 og 20 g metallrør. Den sekundære emballasjen er et kartongpakke, komplett med merknad og bruksanvisning.

Nylig har Kontraktubex-patcher dukket opp på markedet. De er laget i form av fleksible plater, mettet med aktive stoffer. Bare heparin mangler.

Gens sammensetning:

 • løk ekstrakt;
 • allantoin;
 • heparin.

Legemidlet inneholder en rekke mindre komponenter: destillert vann, smaksatt oljesubstans, makrogol 200, metylparhydroksybenzoat, sorbinsyre.

Hjelper kontraktubex fra arr?

Mange er interessert i - er legemidlet egnet til å behandle arr? Hvis vi ignorerer reklamesloggene og uttalelser fra produsenten, er effektiviteten av Kontraktubeks fra furrows på huden veldig tvilsom. Pasientvurderinger viser at en medisin virkelig bidro til å bli kvitt arr, og for andre viste det sig å være helt ubrukelig.

Spørsmålet forblir åpent, men et konkret svar på det eksisterer bare ikke. For å oppnå maksimal terapeutisk effekt er det viktig å følge de offisielle instruksjonene. I 99% av tilfellene blir det berørte området avklart og løst etter avsluttet kursbehandling.

Instruksjoner for bruk

Gel Kontraktubeks påføres overflaten av problemets segment av huden, lokalt. En liten mengde liniment gnides i arr-segmentet. Hyppigheten av behandlingen - 2-3 ganger om dagen. Den anbefalte behandlingsvarigheten er 1 måned.

For ansiktet er en sikker dosering 0,5-1 cm av medikamentstrimmelen. Sammensetningen er jevnt fordelt over huden i et tynt lag. Siden dette er en ansiktsbehandling, er det viktig å ikke overskride doseringen som er foreskrevet av legen.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Ifølge den offisielle merknad som er vedlagt stoffet, aktiverer stoffet de biokjemiske prosessene for celleregenerering. På grunn av dette blir de skadede områdene av dermis gjenopprettet intensivt.

Ekstern søknad er angitt for:

 • vevregenerering etter kirurgi;
 • keloid og atrofisk arr (ukontrollert vekst av epitelet);
 • artikulær ankylose;
 • traumatisk sene kontraktur;
 • cicatricial patologier som oppstår etter furunkulose, akne, akne eller akne;
 • Dupuytren er kontraktur;
 • deformasjon av dermis etter intens termisk skade;
 • strekkmerker som dannes når barn bæres
 • arr forebygging i post-traumatisk og postoperativ periode.

Som med andre medisiner har Contractubex kontraindikasjoner for bruk.

Gel er forbudt å bruke i følgende lidelser eller patologier:

 • dermatologisk utslett hos barn;
 • alopeci;
 • individuell intoleranse mot komponentene av stoffet;
 • trihomikozah;
 • atopisk dermatitt;
 • oppnådd eller arvelig følsomhet for sammensetningen av det farmasøytiske produktet.

Før behandling av arr med salve, er det viktig å konsultere lege. Dermatologen vil foreskrive en sikker dose, bestemme riktig behandlingsregime for å oppnå maksimal terapeutisk effekt.

Dosering og administrasjon

Så, hvordan søker du Kontraktubek, og i hvilke doseringer? Legemidlet brukes kun eksternt lokalt. Varigheten av behandlingen bestemmes individuelt, basert på arten av den patogene prosessen.

Anbefalte doser for kursterapi:

 1. Arr og arr. På den berørte huden forårsaker 0,5 cm av ferdigproduktet. Behandlingsområdet er 20 cm2, ikke mer. Enkel gnidning i epitellaget er tillatt. Behandlingsforløpet for friske arr ikke overstiger 4 uker.
 2. Forældede arr og arr med en tett struktur. Sammensetningen (fra 2 til 4 cm) påføres på overflaten av den okklusive dressingen. Deretter påføres stoffet på problemområdet av huden. Legemidlet inkuberes over natten. Varigheten av behandlingen varierer fra 3 til 5 måneder.
 3. Forebygging. Fra 0,5 til 1 cm gnides linjen i epitellaget for å fullføre absorpsjon. Påfør som foreskrevet av legen.

Dermatologer understreker at gelen utelukkende påføres sår med tegn på epitelisering. Hvis vi snakker om åpne lesjoner i huden, er bruk av stoffet strengt forbudt!

Bivirkninger og spesielle instruksjoner

Kontraktubeks krem ​​tolereres høyt av pasientene. Bivirkninger fra kroppen er observert som et unntak. Vi snakker om individuelle allergiske manifestasjoner - brennende, kløe, lokal utslett, urticaria. Handlingen av Contractubex er begrenset til behandlingsområdet, slik at stoffet ikke har systemiske bivirkninger.

Disse reaksjonene er symptomatiske og går uten ytterligere behandling, med nektet bruk av stoffet.

Graviditet og amming

Med tanke på salven for arr Kontraktubeks ikke kontraindisert i svangerskap og amming. Komponenter av sammensetningen absorberes ikke i den systemiske sirkulasjonen, og derfor transporteres disse bestanddelene ikke gjennom hovedorganene gjennom hovedkarene. Legemidlet påvirker ikke utviklingen av fosteret i livmoren, fordi det ikke overvinter placenta barrieren.

Unge mødre bruker ofte gel for å kvitte seg med strekkmerker i postpartumperioden. Kliniske studier av stoffet bekreftet ikke effektiviteten i bekjempelse av huddefekter.

Amming har heller ingen begrensninger på bruken av Contractubex. Legene anbefaler at denne perioden begrenses til konservativ terapi.

Bruk i barndommen

Farmasøytisk agent Kontraktubek trygt for barn. Mange tenåringer står overfor akne og akneproblemer. Disse dermatologiske lidelsene er karakteristiske nettopp for ungdomsperioden. Legemidlet er mye brukt i pediatri.

analoger

Det er ingen komplett erstatning for medisinen i spørsmålet. Medikamentet Kontraktubeks har analoger på virkningsmekanismen på arr og arr.

De nærmeste erstatninger for terapeutisk effekt:

 • Fluorokort salve;
 • Dermatiks;
 • Mederma;
 • Longidaza;
 • Deksazon.

Før du bruker analogen, er det viktig å konsultere en spesialist. Bare en lege kan bestemme en sikker og effektiv medisin for hver pasient.

anmeldelser

Salve Kontraktubeks utnevnt kirurg etter fjerning av blindtarmbetennelse. Analoger billigere (Dexazon, Mederma) passet rett og slett ikke på grunn av allergier. Etter påføring av gel på overflaten av arret var det en liten kløe, men etter 5-10 minutter passerte den. På dag 10 ble aret lett, nesten det samme som resten av huden på magen. Behandlingen varte 2,5 måneder, i hvilken periode var den grimme feilen nesten fullstendig eliminert.

Kontraktubeks søknadsbevis og indikasjoner

Kontraktubeks - ganske effektiv gel, som ofte brukes til behandling av hudskader, inkludert for behandling av arr, uavhengig av typen av opprinnelse.

Sammensetningen av stoffet, i sin basis, inkluderer ekstraktet av Gray, som er et produkt av behandling av utvalgte løk, vokst i sin tur i spesielle felt. Det er dette ekstraktet som har anti-inflammatorisk effekt og gir bakteriedrepende beskyttelse. I tillegg kan vi her snakke om å redusere hevelse i huden, samt redusere overdreven syntese av bindevev.

En annen komponent av stoffet, Allantoin, er i stand til å lindre følelsen av kløe. Han er også ansvarlig for å akselerere helbredelsesprosessen. Hvis vi snakker om det gamle arret, er allantoin ansvarlig for å gjenopprette vanninnholdet i arrvævet, og fortsetter å opprettholde vann, så vel som det støtter blodsirkulasjonen, og blodmetning av et skadet hudområde fører til helbredelsen.

Heparin, som er en del av stoffet, støtter også restaurering av vanninnholdet i arrvev, men hovedoppgaven er i dette tilfelle et hinder for utstrømningen, det beholder vann og lindrer betennelsesprosesser.

Serolbunnen av Kontraktubex salve fungerer på en slik måte at en tynn beskyttelsesfilm dannes på overflaten av det berørte hudområdet, arr eller arr, som beskytter arrvevet, fordi i løpet av helbredelsesperioden og til og med etter er arens overflate tynn nok og lett utsatt for mekanisk skade.

Dømmer etter de positive vurderingene av pasienter, beskytter filmen ikke bare huden mot arr, men gjenoppretter også alle funksjonene i huden, mens du returnerer elastisiteten til epidermis.

Det er også nødvendig å forstå at jo tidligere du begynner å bruke Kontraktubex salven, jo tidligere blir effektene av arrene nivellert. Tross alt er det en mulighet til å helt fjerne sporene av strekkmerker, arr etter kirurgi.

Indikasjoner for bruk

I utgangspunktet gel Kontraktubeks foreskrevet for å eliminere effektene av post-traumatisk og postoperativ arr og arr. Her er det en instruksjon for bruk ved ar som er oppnådd av brannskader, med ulike huddeformiteter, traumatiske kontrakturer, keloider.

instruksjon

Instruksjoner for bruk av gel innebærer flere bruksmetoder.

 • Først, hvis arret er friskt, blir gelen presset ut i liten mengde og lett gnidd ned til den er helt absorbert i den skadede huden.
 • For det andre, hvis skaden, arr eller arr, har vært på huden i lang tid, blir salven ikke gniddt, men påført på dressingen, som påføres i 6-12 timer.

Når det gjelder behandlingens varighet, avhenger det hele av hvor lenge lesjonen på epidermis er, og gnidningsforløpet kan vare fra en uke til flere måneder.

Gniddelen begynner bare noen dager etter at såret på huden har helbredet. Til alle bestanddelene av legemidlet er godt absorbert, vil overflaten av arret bli fuktet med vann, og deretter påføre gelen.

 • Hvis vi snakker om rommen frisk, så kan salven påføres med et tilstrekkelig tynt lag flere ganger om dagen, fra en til tre applikasjoner med lett gni i det skadede området. Gnidningen fortsetter til salven er fullstendig absorbert, som regel er det ca. 2 minutter.
 • Hvis arret er gammelt, bortsett fra gnidning og påføring av bandasje, anbefales det å bruke en klemmebånd som bare vil øke effekten av gelen på den skadede overflaten av huden.

Forbindelsen er foreskrevet i tilfelle at arr eller keloid har et samfunnsspesjonsområde. For å øke salvenes effekt, blir aret ikke bare fuktet med vann, men mykgjort litt med en fuktig varm svamp.

Etter at det skadede området mykner, kan du gni salven. Vurderer gjennom vurderinger, er det denne metoden som har høyest nivå av arr nivåering. Etter at gelen er innebygd i huden, påføres en trykkbinding på toppen, som kan overlates over natten for å øke effekten normalt. Hvis området av hudskader er lite, kan bandasjen for natten byttes ut med tape.

I tillegg til dressings og gni, gir salve vurderinger også en interessant løsning for å behandle hudlesjoner på føttene eller albuene. Til dette formål tilsettes 2 cm gel ekstrudert fra et rør til en liter vann ved en væsketemperatur på opptil 40 ° C. Plenen røres i vann, hvoretter det er mulig å senke i 15 minutter og hold det berørte området med et arr eller arr i varmt vann.

Er Contractubex effektiv for arr etter acne

Akne - ikke-estetiske hudfeil som forårsaker psykisk og fysisk ubehag, forårsaker ofte problemer og etter forsvinning, forlater arr, arr og flekker på huden.

Acne contractubex brukes vanligvis på helbredelsesstadiet, det vil si, det hjelper til med å bli kvitt sporene igjen i stedet for de betente fociene.

struktur

Kontraktubeks - et stoff fra spor etter akne, arr og arr, inneholder tre aktive ingredienser.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!
 1. Væskeekstrakt av løk Ceray. Reduserer betennelse, forhindrer dannelsen av grovt arrvev.
 2. Heparin. Mykner tøffe arr, fremmer mobil fornyelse, fukter huden og reduserer betennelse i vevet.
 3. Allantoin. Eliminerer rødhet, reduserer kløe, fjerner følelsen av overdreven hudspenning. Det stimulerer healing prosessene i dermis dype lag, myker huden og gjør den mer elastisk.

Hvordan gjør det

Komponentene i preparatet har en effekt på huden:

 • regenerere (stimulerer restaureringen av huden, som følge av hvilke flekker og spor passerer raskere);
 • Beskyttende (påført gel danner en beskyttende film som hindrer negativ påvirkning på huden av miljøfaktorer);
 • anti-inflammatorisk (lindrer betennelse og beroliger huden i problemområder).

I tillegg hemmer stoffet dannelsen av fibrin, som danner grunnlaget for arrvev, utgjør lindring, øker elastisiteten og elastisiteten i huden.

En slik kompleks effekt lar deg effektivt bruke stoffet fra flekker etter akne, arr og arr.

De aktive komponentene i gelen trer inn i de dype lagene i huden, har en terapeutisk effekt i 4 timer. I dette tilfellet absorberes stoffet ikke i systemisk sirkulasjon og forårsaker ikke bivirkninger fra ulike kroppssystemer.

Funksjoner av søknaden

Hvordan bruke Contractubex for arr, finnes i instruksjonene som er vedlagt stoffet.

Foto: Hvordan bruke verktøyet er detaljert i instruksjonene.

Med hensyn til behandling av spor av akne hjemme, er det noen funksjoner identifisert i prosessen med praktisk bruk av verktøyet og ikke spesifisert i produsentens instruksjoner.

Etter disse anbefalingene vil bidra til å oppnå maksimale resultater ved behandling av arr etter akne.

 1. Kontrakt akne fra akne (vurderinger bekrefter dette) bør bare brukes etter at skorpen har forsvunnet fra såret igjen etter akne. Det er umulig å rive av skorpen, fordi det er denne handlingen som kan føre til dannelse av et grovt, synlig arr. Vanligvis vil en skorpe uten ekstern inngrep forsvinne innen 7-10 dager.
 2. Før du påfører gelen, bør huden rengjøres grundig av smuss og overflødig talg. Det er nok å vaske med varmt vann og såpe, rensende gel eller skum.
 3. Etter vask anbefales det å behandle problemområdet med en alkoholholdig løsning av maursyre eller en annen alkoholholdig antiseptisk løsning. Dette vil ytterligere rense huden og gi en dypere penetrasjon av gelen.

vitnesbyrd

Indikasjoner for bruk av Contractubex kan være:

 • arr etter akne og akne av varierende alvorlighetsgrad;
 • forebygge dannelsen av arrvæv etter klemming av akne;
 • hypertrofisk og keloid arr etter brannskader eller skader, kirurgisk inngrep;
 • forebygging av dannelse av arrvæv i den postoperative perioden eller etter skade;
 • strekkmerker etter graviditet.

Video: "Akne merker"

Behandling av akne arr med Contractubex

Kontraktubeks anses som en av de beste rettsmidler for effekten av akne, som bekreftes av bildet før og etter påføring av legemidlet (kan ses online).

 • Legemidlet fjerner friske merker og arr etter akne og annen skade på huden.
 • Det kan brukes på alle hudtyper og alvorlighetsgrad av lesjonen.

På spørsmålet om Kontraktubex bidrar til å takle gamle kosmetiske feil, er det umulig å svare utvetydig.

Oftere merker pasientene at etter bruk av Contractubex, blir arrene som har oppstått lenge siden blitt mindre og lettere, men ikke helt over.

Hvordan søke

Gelen påføres på arr og arr med lette rubbende sirkulære bevegelser.

Erfaring har imidlertid vist at med denne metoden er behandlingsresultatene lavere enn forventet av pasientene.

 • Derfor, for behandling av sterkt synlige atrofiske arr etter akne, anbefales det å påføre gelen med kraftige massebevegelser, noe å trykke på problemområdet.
 • Prosedyren bør vare i minst et minutt.

Legemidlet absorberes godt og raskt, så under behandling kan om nødvendig en ny del av gelen legges til arret.

Verktøyet brukes på problemområder to ganger om dagen, maksimalt antall behandlinger bør ikke overstige 5-6 ganger.

Ofte, etter stor akne, er store, deprimerte arr igjen på huden.

 • For å bli kvitt dimplene blir gelen påført behandling av problemområder tre ganger daglig og under okklusiv (pustløs) dressing for natten.
 • Forsmakningen gjøres enkelt: gelen gnides i arret i minst et minutt, så er det noe mer på problemområdet, behandlingsområdet er dekket med klamfilm.

Hold et slikt bandasje kan være opptil 12 timer.

Hvordan behandle hvite flekker på øyelokk? Finn ut her.

Mulige opplevelser når du bruker

 • I noen tilfeller forårsaker salven når den påføres huden en liten kløe.
 • I tillegg rapporterte pasientene en forverring i utseendet på arret.

Imidlertid er disse bivirkningene midlertidige, og ifølge leger indikerer en restrukturering av arrvæv.

 • Kløe kan forekomme en halv time etter påføring av produktet og fortsetter i flere timer. Noen dager etter vanlig bruk av Contractubex, klipper det kløe i det hele tatt. Men når du behandler overdreven følsom hud eller store områder av huden, kan kløe være alvorlig og fortsette i lang tid. Hvis bivirkningene er uttalt, og ikke overføres i lang tid, er det bedre å stoppe bruken av gelen.
 • Endringer i utseende av arret (lysere farge, hevelse rundt huddefekten) er ikke et alvorlig problem, og forutsetningen for å stoppe behandlingen er som regel midlertidig.

I sjeldne tilfeller, etter påføring av gelen kan også nevnes:

 • allergiske reaksjoner;
 • hevelse og ømhet i behandlingsområdet;
 • grunt pustulært utslett.

Når skal vente på resultatet

Når det brukes riktig, etter 4-5 uker, vises praktisk talt usynlige kosmetiske arr i stedet for ganske store arr.

 • For maksimale resultater kan gelen påføres i 2 måneder.
 • Og i behandlingen av svært store hudfeil - opptil seks måneder og lenger.

Kontraktubeks

Innholdet

Farmakologiske egenskaper av stoffet Kontraktubeks

Contractubex har en antiproliferativ, antiinflammatorisk, mykning og utjevningseffekt på arrvæv.
Løk ekstrakt har anti-inflammatorisk effekt på grunn av inhibering av frigjøring av inflammatoriske mediatorer, samt antiallergisk effekt. Inhiberer proliferasjon og vekst av fibroblaster, spesielt i keloid arr. Inhiberer mitose og reduserer dannelsen av ekstracellulære komponenter i matrisen (proteoglycaner). Det har også en bakteriedrepende effekt. Disse egenskapene bidrar til primær helbredelse av sår og dannelse av ikke-fysiologisk arr.
Heparinnatrium har antiinflammatoriske, anti-allergiske, anti-proliferative effekter, øker vevhydrering og bidrar til å myke strukturer som inneholder kollagen. Ved behandling av arr er den antiinflammatoriske effekten av heparin og dens effekt på matriksens komponenter av større betydning enn dens antitrombotiske effekt.
Allantoin fremmer helbredelse og epithelisering av sår, øker bindingen av vann til vev. Den har en keratolytisk effekt og bidrar til en økning i vevspermeabilitet, noe som resulterer i at effektiviteten av andre komponenter i preparatet økes. Allantoin reduserer også følelsen av irritasjon og kløe som ofte følger med arrdannelsesprosessen.
Den synergistiske effekten av de tre hovedkomponentene forårsaker en uttalt inhibering av fibroblastproliferasjon og kollagensyntese, spesielt i tilfeller der det er patologisk forhøyet.

Indikasjoner for bruk av stoffet Kontraktubeks

Hypertrofe, keloid arr, arr etter operasjoner, amputasjoner, brannsår og skader; kontrakturer (Dupuytren, traumatisk).

Bruk av stoffet Kontraktubeks

Barn og voksne kan lett gni gelen inn i huden eller inn i arrvevet til det absorberes fullstendig flere ganger om dagen. Ved behandling av herdede gamle arr, kan Kontraktubex stå under et bandasje for natten. Varigheten av behandlingen avhenger av størrelsen og varigheten av arr eller kontraktur og varierer fra flere uker til flere måneder.

Kontraindikasjoner til bruk av stoffet Kontraktubeks

Overfølsomhet overfor alkyl-4-hydroksybenzoater (parabener).

Bivirkninger av stoffet Kontraktubeks

Svært sjeldne, lokale hudreaksjoner er mulige.

Spesielle instruksjoner for bruk av stoffet Kontraktubeks

Ved behandling av friske arr, er det nødvendig å unngå irriterende fysiske effekter på dem (kald, ultrafiolett stråling, kraftig massasje). Kløe i arret, som noen ganger forekommer i begynnelsen av behandlingen, krever ikke opphør av legemidlet.
Legemidlet kan brukes under graviditet og amming.

Legemiddelinteraksjonen Kontraktubeks

Lagringsforhold medisin Kontraktubeks

Ved temperaturer opptil 25 ° C.

Liste over apotek hvor du kan kjøpe Contractubex:

Kontraktubeks - salve for strekkmerker, arr og arr

Strekkmerker, arr, postoperative og andre arr ikke legger til vår attraktivitet, og i tillegg kan de noen ganger føre til ulempe og til og med smerte. Et effektivt middel for å bekjempe disse manglene kan være salve Kontraktubeks (det kalles noen ganger en gel eller krem) - et hudregenerasjonsmiddel for ekstern bruk.

Ifølge produsenten, bruker bruken av dette verktøyet overflaten av arret i forhold til et sunt område av kroppen, myker hardt vev, reduserer smerte, øker mobiliteten til de berørte leddene og senene. Salven gjenoppretter regenereringsfunksjonen i huden, øker elastisiteten til arrvævet.

Kan dette stoffet faktisk gi et terapeutisk og estetisk resultat? Hva inngår i komposisjonen? I hvilke tilfeller vil det være nyttig, og i hvilke tilfeller - spild av penger? Er det noen rimelige analoger? TecRussia.ru studier og forteller alt som ikke er sagt i reklame:

Hvem er produsenten?

 • Kontraktubex utviklet av bekymring "MerzPharma" - et tysk selskap med mer enn 100 års historie. Hennes hovedområder er nevrologi, hepatologi, klinisk og estetisk dermatologi. De mest kjente produktene er Xeomin (botulinumtoksin type A), Radiesse og Belotero fyllstoffer, samt Merz og Pantovigar vitaminkompleksene.
 • Legemidlet er registrert i Den Russiske Federasjon 16. juli 2010 som et stoff som fremmer normal arrdannelse (reg.nr. P N015096 / 01). Tilgjengelig i rør på 20 og 50 gram, solgt fritt, uten resept. I form er det en lysebrun gel med en merkbar løklukt.
 • På apotek er det også en innenlandsk versjon - Kontraktubex-gel - dette er det samme originale tyske produktet, men i en annen pakke: 10, 20 og 50 gr hver. Dessuten er anti-sømgipset inkludert i linjalen, det presenteres i størrelsen 12x3 cm, 21 stk. i pakken.

Indikasjoner for bruk Kontraktubeks

I henhold til produsentens instruksjoner er stoffet ment for behandling av følgende feil:

 • Keloid arr - forekommer på stedet for skade, kjemiske eller termiske forbrenninger, etter operasjon. De stiger betydelig over hudnivået og kan til og med vokse utover grensene til primærskadeområdet.
 • Hypertrofiske arr - tilhører også gruppen av keloider, men, i motsetning til den første, går ikke utover den første sone av skade og kan avta med tiden
 • Atrofiske arr som oppstår etter behandling av furunkuloseformasjoner, akne - disse er defekter av bindevev på skadestedet
 • Ankylose (kontraktur i leddet, inkludert Dupuytren's kontraktur) - fellesfusjon før det mister mobilitet
 • Traumatisk sene kontraktur
 • Strekkmerker etter graviditet, plutselig vekttap og muskel tap
 • Forebygging av arrdannelse etter skader eller operasjoner (inkludert plast)

Hva er inkludert og hvordan fungerer komponentene?

Sammensetningen av salven Kontraktubeks inkluderer følgende aktive stoffer:

Kombinasjonen av disse aktive stoffene forbedrer restaureringen av huden etter skade og forhindrer dannelsen av overflødig fibrøst vev, typisk for hypertrofiske og keloidære arr.

 • Sammensetningen av lappen er litt forskjellig fra salven - den inneholder ikke heparin, og cepalin og allantoin presenteres i en spesiell matrise av langvarig virkning, noe som gir en gradvis frigjøring av de aktive komponentene.

Hvordan bruke stoffet?

Påfør Contractubex eksklusivt lokalt! På løvvevet 2-3 ganger om dagen, påfør gelen, og gnid det lett inn i huden. Med friske arr er behandlingen ca 4 uker. I dette tilfellet kan stoffet bare påføres etter sårepitelisering (utdanning på skadestedet for en ny ung hud).

Det vil ta mye lengre tid å behandle gamle eller tette arr - fra 3 til 6 måneder, daglig. For å oppnå en god effekt påføres salve over natten under en okklusiv dressing som forhindrer luft i å komme inn. Det kan kjøpes på apotek eller laget av vanlig plastpose, festet med medisinsk tape.

For å øke effektiviteten av stoffet kan være, hvis du kombinerer vanlig gnidning av gelen med ulike fysiske prosedyrer, så vel som før dampen for bedre penetrasjon av aktive stoffer inn i den. Hvis ar og arr er på knærne, kan albuer, hender eller føtter, i tillegg til å påføre gelen, bruke badene: 2 cm av stoffet presses ut av røret for 1 liter varmt vann (36-38), hvoretter den skadde synke i den resulterende løsningen i ca. 10 minutter kroppsområde.

Hjelper kontraktubex?

Det antas at for effektiv behandling med dette (så vel som andre lignende) middel, er tålmodighet og utholdenhet nødvendig. I flere måneder må salven gnides daglig i arrvevet i håp om at de naturlige stoffene i sammensetningen til slutt vil gi det ønskede resultatet.

Er det virkelig så? Spørsmålet er tvetydig. Tilgjengelig informasjon fra forskere og leger er ekstremt kontroversiell:

 • Et eksperiment som involverte mer enn 60 kvinner som hadde brukt Contractubex etter keisersnitt i 12 uker viste at sømmen i siste instans var tynnere, jevnere og elastiskere enn kontrollgruppen, som ikke fikk noen behandling i det hele tatt.
 • Et annet eksperiment som bekreftet effekten av legemidlet, ble allerede utført på 1268 pasienter som påførte det på ulike typer hudskader. Det er sant at verdien av denne informasjonen reduserer fraværet av en kontrollgruppe i studien - og siden utseendet av arret alltid endrer seg over tid, er det vanskelig å entydig separere resultatet av salven fra de naturlige forandringene.
 • På den annen side, i internasjonale retningslinjer for behandling av pasienter med patologiske arr, er fraværet av påvist positive resultater i geler med allantoin og løkekstrakt ekstrakt spesifisert separat. I lignende russiske anbefalinger er slike stoffer ikke nevnt i det hele tatt, verken som kurative eller profylaktiske.
 • I 2009 ble det gjort en sammenligning mellom Contractubex og silikonbaserte produkter, som betraktes som "gullstandarden" for å forebygge grove arr. Resultatene av forsøket viste seg å være ganske forutsigbare: i henhold til resultatene av et 6-måneders behandlingsforløp viste silikonegeler betydelig større effektivitet.

Hvis vi studerer de mange meninger fra forbrukere som har prøvd salven på seg selv, kan vi identifisere 2 merkbare trender:

 • Positiv tilbakemelding er igjen hovedsakelig av de som brukte Contractubex for å behandle virkningene av kirurgi, skader og brannskader. I de fleste tilfeller blir arrene til slutt dannet pent og estetisk, uten hypertrofi. Det er bemerkelsesverdig at selv gamle arr blir ofte tynnere og mer elastiske. Selvfølgelig skjer ikke mirakler, og det er umulig å regne med deres fullstendig forsvinning.
 • Behandlede strekkmerker, spor etter vannkopper og post-akne er for det meste ikke fornøyd med resultatet, deres vurderinger er moderat negative: tilsynelatende er det ingen spesielle endringer når du bruker salve i disse tilfellene.

Generelt kan det på bakgrunn av de nevnte studiene og privatopplevelsen av pasienter konkluderes med at behandlingen med Contractubex sporer etter skader og brannsår er bedre enn det totale fraværet av behandling. Men for å jobbe med atrofisk arr, er det bedre å se etter en mer effektiv måte - for eksempel mekanisk eller laser hud resurfacing.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Både salve og gips utgjør ingen potensiell helsefare, derfor er det svært få restriksjoner på bruken av dem:

 • pasientalder opp til 3 år
 • individuell intoleranse mot komponentene i sammensetningen;
 • ikke fullt helbrede hudlesjoner på behandlet område;
 • graviditet og laktasjon - mens i motsetning til gelen, lappene får lov til å brukes til og med av kvinner "i posisjon" eller pleie, siden de aktive stoffene fra det ikke absorberes i blodet og dermed på ingen måte kan påvirke kroppen under barnets bærende og GW.

Når det gjelder bivirkninger, er de hyppigst av dem kløe, som ofte blir nevnt i Kontraktubekse. Dette er en av symptomene på en lokal allergisk reaksjon, noe som er ganske mulig hos personer med overfølsomhet i huden (andre manifestasjoner er rødhet og svak brennende følelse). Det utgjør ikke fare og går vanligvis fort av seg selv - men spørsmålet om å fortsette behandlingsforløpet i dette tilfellet er bedre bestemt ved å konsultere en hudlege.

Også, for det beste resultatet i bruken av salven, bør du unngå direkte sollys fallende på cicatricial sonen, eksponering for kald og intens massasje.

Hvor mye koster Contractubex? Nåværende priser. Er det billige analoger?

Preparatet i spørsmålet er ikke den mest tilgjengelige glede, særlig i forhold til behandlingens varighet og hyppigheten av dens anvendelse. Prisens rekkefølge vil avhenge av rørets volum - det er mer lønnsomt å kjøpe en stor pakke - og på stedet for kjøpet. Kostnaden varierer fra 600 rubler i nettapoteker til 1000 rubler, og enda dyrere i stasjonære.

Formelen av stoffet er patentert, så det finnes for øyeblikket ingen analoge analoger på markedet. Likevel er det mange andre salver og geler fra arr - og selvfølgelig er alle interessert i hvilken som er bedre. Det er ikke lett å sammenligne slike forskjellige produkter direkte med hverandre, men det er ganske realistisk å trekke noen nyttige konklusjoner:

 • Gel Mederma og Kontraktubeks nesten samme sammensetning - allantoin og løk ekstrakt. Og produsenten er den samme - Merz. Derfor kan vi anta at de vil gi nesten det samme resultatet. Den eneste forskjellen mellom disse to agensene er heparin, men det er ingen pålitelig bevis på at det også påvirker dannelsen av arrvæv.
 • Krem innenlands produksjon Imoferase - et av de første forsøkene med ekstern bruk av hyaluronidase. Det har ingen påvist effekt av lokal handling, og det er store spørsmål i sammensetningen, da produsenten ikke indikerer konsentrasjonen av det aktive stoffet. Også dette verktøyet er registrert som et kosmetisk produkt, og ikke som et legemiddel, noe som inspirerer til ytterligere tvil. Derfor, i dette paret, vinner Contractubex definitivt.
 • Fermencol er et kompleks av kollagenaser, det vil si enzymer som ødelegger patologisk kollagen av arrvæv. Hyppigst brukt innenfor rammen av fysioterapi. I et av studiene citerte av produsenten ga fonophorese med Fermencol i behandling av hypertrofiske arr bedre resultater enn fonophorese med Countertubex og Lidasa - men selvfølgelig, for å få en endelig konklusjon, vil jeg se en sammenligning av resultatene av ekstern bruk.
 • Vi har allerede nevnt at silikonbaserte preparater har vist høyere effekt enn Contractubex. I studien nevnt av oss ble utenlandske merker Scarfade og Epiderm brukt til sammenligning (de kan bestilles via Internett hvis ønskelig). Men det kan antas at denne sammenligningen i en eller annen grad vil være gyldig for anti-rubbing silikon geler representert i vårt land, for eksempel Kelo-Kot, Zeraderm og Dermatix.

Kontaktubex Anmeldelser

Legene selv kaller dette stoffet som "revolusjonerende", noe som kan lindre raskt og kvalitativt av stygge arr på kroppen. Men for en objektiv vurdering av effektiviteten er pasientens meninger mye viktigere. Det er mange anmeldelser om Kontraktubekse fra de som brukte det. Nesten alle av dem er positive, men det er en liten prosentandel av folk som anser salven å være ubrukelig, ikke i stand til å bringe skade eller nytte.

"Jeg begynte å bruke Contractubex på råd fra min gynekolog etter en keisersnitt. Arret bekymret meg mye med deres utseende. Lite truser ble umulig å bære, som et lite, men forferdelig utseende arr åpnet. Brukt kremet i nesten tre måneder etter at de postoperative suturene ble helbredet. Effekten fornøyd meg. For det første sa legene at arrene raskt avgikk, oppnådde en normal farge (ikke blåaktig). For det andre har størrelsen på arrene blitt mye mindre. Nå er det fortsatt en tynn rosa stripe, kun synlig etter en sterk brunfarge, og nesten usynlig, hvis du ikke ser spesielt tett ut. " (Anmelder: Dezzi, Moskva)

"Etter en komplisert hipoperasjon (etter ulykken) rådde de meg til å smøre sømmer med Contractubex. Jeg kan ikke si 100% at denne spesielle salven hjalp meg, da jeg også brukte ulike folkemidlene på samme tid. Jeg kan bare si med full sikkerhet at helbredelsen av sår og hvilket arr vil forbli på kroppen - alt avhenger av dine genetiske egenskaper av organismen. Hvis kuttene på kroppen helbreder raskt, setter stingene seg raskt. Og moderne salver er dyre, men det er ingen spesiell effekt fra dem. Dette er min mening! "(Anmelder: Mamulechka, Volokolamsk)

"Min sønn hadde et lite arr på brystet, han ble rådet til å bruke kontraktubex gel. Shramik var merkbart mindre. Jeg personlig hadde et arr på ryggen min fra den opptjente "tatoveringen", også etter å ha påført gelen ble det merkbart mindre. Alt avhenger av om arret er gammelt eller relativt nylig, og salven fungerer - mindre effektivt eller mer effektivt. " (Anmelder: Dina-Donna, Moskva)

"Etter abdominal kirurgi på magen, jobbet jeg på et frisk arr (etter at skorpeene forsvant). Det hjalp meg, jeg fulgte strengt alle kravene som er skrevet på emballasjen. Noen sier at stoffet ikke hjelper dem. Kanskje dette er rent individuelt, eller det kan ikke være nødvendig å redde salven når du bruker den? "(Anmelder: Nina, Kostroma).

Flere Artikler Om Typer Acne