Hvordan håndtere fet hud? Og hvorfor? Eiere av slike problemer vet ofte ikke lenge hvor rynker er. Noen ganger opptil 50 år. Men du vil ha en vakker fløyelsaktig hud med jevn farge akkurat nå. Og hva med de påståtte rynker, når det blir...

Det er en vei ut. Det er nødvendig å observere flere "umulige". Naturligvis, før du engasjerer deg i selvkontroll av fet hud, er det nødvendig å eliminere hormonelle forandringer i kroppen eller tilstedeværelsen av sykdommer. Det er først til legen, og deretter til skjønnhetsekspert. Men for første skritt må du prøve å følge noen regler. Kanskje vil kampen ikke være så uforsonlig.

1 forbud

Du kan ikke behandle huden din kjent og spytte med et høyt klokketårn. Hennes behov for å ordentlig omsorg. For eksempel, unngår aggressive produkter fra daglig pleie:

 • harde scrubs med store partikler
 • alkoholbaserte lotioner og tonics
 • grunnkrem (væske)
 • såpe (solid)

Allerede for dette alene vil oljeaktig hud si takk. Fordi du samtidig bruker slike midler, tvinger du sebaceous kjertlene til å fungere fullt ut. Og dekker toppen med tonalkrem, også tette dem. Det viser seg drivhuseffekten og et utmerket avlsmiljø for patogene bakterier. Og så begynner det: irritasjon, akne, sår...

Tenk bare litt før du bruker rare retninger. For eksempel er det anbefalinger å vaske med såpe hver 2-3 timer. Veldig "verdifullt" råd! Etter det kan du bare tørke huden. Det vil forbli fet, men vil være følsomt og skjøre. Det vil si, peeling og microcracks vil bli lagt til sebaceous sekresjoner.

Hvis du har tenkt å bruke såpe bare fordi "kjæresten, hun vasker og er vakker, og jeg er verre enn det?", Så bør du ikke ta økonomisk for dette formålet. Se etter god babysep, ingen kunstige farger eller stinkende dufter.

Eiere av denne typen skinn anbefales å vaske bare 2 ganger om dagen. Spesielle skum eller geler som inneholder salisylsyre eller sink. Godt resultat gir havremel.

De trenger å hoppe gjennom en kjøttkvern, hell i en beholder med et lufttett deksel. Oppbevar på kjøkkenet, i skapet med dagligvarer. For vask vil du trenge en liten håndfull. Om et stort kyllingegg. Bland forsiktig i håndflaten med varmt vann, masser den resulterende vassdraget med ansiktet i ca 2-4 minutter, skyll. Gni uten fanatisme, strøkende bevegelser. Resultatet vil bli merkbart fra første gang.

I løpet av dagen kan du bære antibakterielle våtservietter. I stedet for å vaske forsiktig tørk huden. I nærvær av kosmetikk kan du ikke gni, men bare forsiktig promakat utstikkende salsa.

Hvis du bruker en tett sminke, må du bruke løs pulver i stedet for en flytende tonniku. Vel, hvis det er risbasert. Så, etter at sebum er absorbert, vil det i det minste ikke rulle inn i klumper. Og ikke tro på reklame super duper kremer. Helt noen av dem tetter porene av fet hud. Før eller senere, men det kan ende med betennelse. Og dette er fulle av arr og kirurgi.

2 forbud

Hvor mange ganger har verden blitt fortalt... at du må overvåke dietten din. Fet hud i ansiktet - en kontraindikasjon for bruk av krydret, saltet og røkt mat. Koffeinholdige drikker og alkohol øker også sekretjonen av talgkirtler. Sukkerruller, fettkrem, smørkjeks. Fortell dem: Jeg var bra med deg, men nå møtes vi bare i unntakstilfeller.

Vel, hva skjer fra ett glass øl på fredag ​​eller fra en kopp kaffe om morgenen? Og så skjer det at det attraktive ansiktet vil skinne og skinne. Det er ikke nok å ta vare på huden utenfor, det er nødvendig å støtte det fra innsiden.

Se gjennom dietten din. Først vil det bli vanskelig. Men etter 3 uker vil kroppen slutte å "bryte." Han vil forstå at du er seriøs og vil betale tilbake en god mynt. I løpet av disse 3 ukene med omstrukturering av kroppen for din nye meny, kan du allerede se et positivt resultat.

Friske grønnsaker, frukt, kokt kjøtt og fisk, tørket frukt. Mindre salt. Bytt den med greener. Rent vann i stedet for kaffe, øl, brus.

Bare det er viktig å huske: Et slikt kosthold er ikke et midlertidig kosthold, men et prinsipp til livets slutt. Her må du velge, vakkert, matt lær eller boller. Og likevel, mat bør være full.

3 forbud

Bevegelsen er livet! Det er ikke en vanlig frase, men veldig flink ord. Tenk deg situasjonen. Om kvelden etter jobb eller skole kom hjem. Sulten, sliten. Hun plopped ned, plopped ned på sofaen og druknet på TV, bok, laptop.

Vel, hva hindrer å gå en tur i stedet for en seng? Ingen tvinger til å svinge i et rasende tempo gjennom gatene til utmattelse, men kan du gå i en halv time? Kan du skynde deg? Det er det. Isteden for døsighet begynner kroppen å drive blod gjennom hele kroppen, noe som betyr at blodtilførselen til huden vil bli bedre.

Det er ikke noe ønske om å gå ut, eller været tillater ikke været? Enkel rengjøring av rommet eller 15 minutters gymnastikk er et godt alternativ.

Er det mulig å svømme eller rulleskøyter? Kom igjen! Hvem sa dette er bare for tenåringer? Dumme fordommer forlater den ortodokse. Bruk et passende minutt. For eksempel, gå en stopper før destinasjonen. Pass denne siden til fots - allerede nytte.

4 forbud

Ikke bruk folkemedisiner uten logisk tenkning. Først må du tenke, og bare blurt ut på ansiktet alle. Vaughn, den er skrevet på ett sted: vask med oppvaskmiddel. Fjern overflødig fett. Er det normalt i det hele tatt? For retter! En fornuftig person like ved templet vil vri en finger.

Ibidråd: Avfett huden med aceton etter vask. I stedet for tusen ord... er det bedre å slå en gang! Selv dobbelt så sterk. De som skrev denne kjetteri. Men det er de som definitivt vil prøve. Og i stedet for å slite med fet hud, vil den kjempe for restene av denne huden ved hjelp av plastikkirurger.

En annen "god" anbefaling: oppløs calendula i vann, bruk masker. Ingen tvil om at lotion basert på tinktur eller avkok av calendula har en svært gunstig effekt på fet hud. Det strammer porene, reduserer sebum sekresjon. Bare hvordan å oppløse calendula? Kok - vennligst insistere - også gjennomførbar. Og hvordan oppløses?

"Få luksuskrem. Bruk bare dem. " Stoppe. Og hvor er garantien for at dette verktøyet passer til din hudtype? Det faktum at han er et markedsført merke eller fra et dyrt prissegment, er ikke en indikator på idealitet. Hvis du virkelig trenger en flott krem, se etter en god mester i hjemmet kosmetikk. Les anmeldelser, sammenlign. Velg din favoritt det mest passende alternativet. Som regel regner slike hjemmelagde håndverkere sterkt med sitt rykte. Gjør derfor kosmetikk fra de mest naturlige stoffene, og prøv å legge til så lite som mulig kjemi. Og med meldingen vil de gjerne fortelle og velge nøyaktig hva du vil. Og til svært rimelige priser.

Prøv forsiktig opp nye oppskrifter av tradisjonell medisin. Stramt observere formuleringen, doseringen og tidspunktet for eksponering. Og tenk hver gang!

Verdifullt råd

 1. På morgen eller kveldsvask må du bruke svakt urteavkok i stedet for vann. For eksempel, kamille eller salvie. Oljeskinn er ofte irritert, og buljongen beroliger henne perfekt. Ikke prøv å vaske med isbiter. I stedet for en god tone, kan du få et slimete glatt ansikt fra fett. Og de tidlige rynkene med denne typen hud, truer du fortsatt ikke.
 2. Hvis du skal til skjønnhetssalongen for de valgte prosedyrene, må du sørge for å høre om de passer til din hudtype. Det er tilrådelig å ikke gjøre det i salongen, det er ledere som du vil drikke. Spør rundt venner, tenk hva den foreslåtte prosedyren gir deg.
 3. Ethvert produkt du har tenkt å bruke bør være ved romtemperatur, enten det er en vaskevæske eller en lotion, en krem ​​eller en maske. For kaldt eller varmt vil gi enda flere problemer. Huden vil reagere umiddelbart. Hot? Legg til smuss for å holde det tørt. Er det kaldt Mer fett pour, for ikke å fryse.
 4. I stedet for kremer, bruk serum eller geler. De har en lettere tekstur, og basen tetter ikke de forstørrede porene.
 5. Ikke overbevise deg selv om at fet hud er genetikk og er arvet fra deg. Dette er alltid en intern grunn. Hormonal svikt, sykdom, feil kroppsoperasjon. I ungdomsår er omorganiseringen av kroppen. Og ofte blir huden et problem. Hvis hun forblir så etter 20 år, så gå straks for å se lege. Kanskje alt er helt fikserbart, og problemet blir løst ganske enkelt. Ikke dra til sist.

Hvis de hjemmelagde måtene å håndtere fet hud i ansiktet ikke gir den ønskede effekten, bør du definitivt besøke legen. Enten gjorde du noe galt.

Hvorfor fet hud i ansiktet: hva du skal gjøre og hvordan du skal håndtere gener

Fet hud krever forsiktig omsorg og oppmerksomhet. Problem hud - mye ikke bare av unge jenter. Om lag 10% av de eldre kvinnene lurer også på: "Hva skal jeg gjøre med fet hud?"

Råd fra kosmetologer, dermatologer, tradisjonelle healere vil være nyttig for alle som ønsker å vite alt om omsorg for porøs problemhud. Tro: å se bra ut i alle aldre er enkelt!

Årsaker til fet hud

Forstørrede porer, overdreven glans, betent områder, akne, oljeprodukter og akne, rødhet - dette er hvordan problematisk hud ser ut. Hos noen kvinner er det økte fettinnholdet i epidermis en individuell funksjon.

Hvorfor fet hud på ansiktet? Årsaker til overdreven greasiness av huden:

 • hormonell ubalanse under graviditet, i overgangsalderen;
 • restrukturering av kroppen i ungdomsårene, ungdomsårene;
 • overdreven aktivitet av sebaceous glands;
 • vanlig klemme akne;
 • bruk for omsorg for potente midler;
 • sykdommer i nervesystemet, fordøyelsessystemet og endokrine systemer;
 • dårlig kvalitet, upassende for en bestemt type hud kosmetikk;
 • bivirkning mens du tar visse typer medisiner;
 • overdreven forbruk av fete, søte, krydrede matvarer;
 • alkohol, røyking;
 • forsømmelse av hygieneregler.

Behandlingsmetoder

Hvordan bli kvitt fet hud på ansiktet? Å forbedre tilstanden til epidermis vil hjelpe komplisert terapi. Med store utslett, oljeskinn, må du besøke en hudlege og en kosmetolog.

 • foreskrive test;
 • bestemme årsaken til den dårlige tilstanden til huden;
 • anbefaler spesielle prosedyrer, medisinsk kosmetikk;
 • snakk om ansiktspleie metoder.

Legg merke til:

 • å endre kostholdet er et viktig skritt mot skjønnhet;
 • sjokolade, søtsaker, baking - en direkte vei til utslett;
 • saltede, pepper, fete, krydrede retter provoserer økt aktivitet av talgkirtler;
 • Spis mer melkesyre mat, frukt, grønnsaker, tallerkener, lage mat, bake;
 • nekte kaffe, kakao, alkohol;
 • huden blir mye sunnere.

Vi tilbyr å lese en interessant artikkel om behandling av hemorragisk vaskulitt hos barn.

Finn ut alt om basaliomien av nesen på denne adressen.

Medisinsk kosmetikk

Hvordan håndtere fet hud? Fedmen i epidermis krever daglig grundig omsorg. På din dressingbord bør være:

 • Krem for fet hud (dag og natt);
 • tonic;
 • skrubb;
 • rensing lotion;
 • gel;
 • skum;
 • masker.

Fordelene med medisinske kosmetiske preparater kjøpt i apotek:

 • Alle produkter er hypoallergene, inneholder ikke dufter;
 • det er ingen alkohol - hovedkomponenten, irriterende på huden;
 • mange formuleringer inneholder termisk vann med helbredende egenskaper;
 • Kremer, geler, tonics, masker og olje for fet hud er beriket med vitamin- og mineralkomplekser.

De utvilsomt fordelene med medisinsk kosmetikk:

 • Tilstedeværelsen av naturlige stoffer. Lavendelolje, desinfeksjon av te tre. Aloe, kamille, horsetail ekstrakt akselererer vevregenerering, lindrer irritasjon;
 • Farmasøytiske formuleringer inneholder tørking, antiinflammatoriske komponenter: salicylsyre, borsyre, svovel, kaolin. Kamfer, magnesiumoksyd, sink og talkum er gode.

Mange kosmetiske selskaper tilbyr produktlinjer for pleie av problemhud. På apoteket finner du produkter av kjente merkevarer som La Roche-Rosay, Vichy, Bioderma, Uriage, Merck, Avene.

Det er kjente merker som har tjent tillit hos kvinner i ulike aldre rundt om i verden. Alle medisinske kosmetikk fra disse merkene er hypoallergene, ingen bivirkninger observeres.

Spør på apoteket medisinsk kosmetikk:

 • fuktighetskrem - Vichy AQUALIA THERMAL, Bioderma Gidrabio, Uriage Aqua PRECIS;
 • med rødhet, for behandling av rosacea, med høyt fettinnhold - Bioderm Sensibio AR, Uriage Roséliane, La Roche-Posay Rosalia;
 • akne behandling, oljeskinn reduksjon - Vichy Normaderm, Bioderma Sebium, La Roche-Posay Effaclar, Merck Exfolia, Avene Cleanance. (For behandling av akne og akne, les denne artikkelen).

De beste folkoppskrifter

Hjem masker, komprimerer, kremer vil utfylle behandlingen av økt sebaceous utskillelse. Bare 30 minutter om dagen - og huden blir mye renere og sunnere.

Hjem scrubs

Husk! Det er bare behov for myke rengjøringsblandinger. Påfør hjemmet rettsmidler forsiktig, ikke gni ansiktet ditt.

 • melk + brunt sukker. I kald melk (3 ss.), Legg til brunt sukker - et par spiseskjeer. Masser lett ansiktet i ikke mer enn to minutter, skyll. Hjelper med sorte prikker;
 • malt kaffe + havsalt. Skrubbingen er egnet for sterk fett, uten åpenbare tegn på betennelse. Koble i like deler komponentene, behandle det våte ansiktet.

Masker for fet hud

Utfør en hyggelig prosedyre tre ganger i uken, etter masken, fukter ansiktet med en lett krem.

Velg rettsmidler for fet hud:

 • oppskrift nummer 1. Koble 2 ss. l. sitronsaft, tung krem. Reduserer sebum sekresjon;
 • oppskrift nummer 2. Soak rugbrød i whey, søk gruel til et renset ansikt;
 • oppskrift nummer 3. Ta 2 ts. hvit leire, dekke med vann, avkok av kamille, yoghurt. Etter 15 minutter skylles. Utmerket strammer, renser, forbedrer tone, forbedrer hudfarge;
 • oppskrift nummer 4. Yoghurt - 2 ss. l., 1 ss. l. havregryn, 1 ts. melk. Hold 10 minutter. Perfekt fuktighet;
 • oppskrift nummer 5. Koble til en teskje te-treolje, høykvalitets honning, protein, 1 ss. l. havre mel. Legg deg ned med en maske, vask av etter 10 minutter. Smoothes, reduserer porene;
 • oppskrift nummer 6. Ta hvit leire, sitronsaft, honning i like store mengder, gni, litt fortynnet med vann. Hold i 10 minutter. Strammer, gir hudens elastisitet, gir tone;
 • oppskrift nummer 7. Fortynn fettfattig kefir med sitronsaft (2: 1). Tørker godt. Hold i 20 minutter;
 • oppskrift nummer 8. Curd mask med yoghurt. Strammer porene, toner, reduserer sekretjonen av subkutan fett;
 • oppskrift nummer 9. Gjærmaskehvitene, strammer porene. Hell frisk gjær med drue, vinrør, eplejuice. Hvis ikke, ta det rensede vannet. Pass på å bruke en mild fuktighetskrem etter prosedyren. Frekvens - ikke mer enn en gang i uken;
 • oppskrift nummer 10. Aloe + protein. Soak et ark med aloe, pakket i papir, i kjøleskapet. Fjern papirmassen, hakk, gni med pisket protein. Hold masken i 20-25 minutter. Avlaster betennelse, smalker forstørrede porer.

Komprimerer hjemme

 • åpne de blokkerte kanalene i talgkjertlene;
 • redusere betennelse
 • forbedre tilstanden til epidermis.

Varm urte-komprimering:

 • trenger tråden, St. John's wort, yarrow, kamille, calamus rot, eucalyptus, horsetail;
 • Hell 2 ss. l. urte rå 500 ml kokende vann. Vent en halv time, belastning;
 • suge en terry håndkle i infusjonen, trykk forsiktig på ansiktet. Vent til du føler deg varm;
 • tørk ansiktet med en terning av gressis.

Hjemmekrem

Vask deg selv med skum, gel, tørk deretter ansiktet med lotion eller tonic for fet hud. Behandle epidermis to ganger om dagen.

Populære lotioner for høy fett hud:

 • mynte. Hell en teskje mynte med kokende vann (200 ml). Lotion er klar på 30 minutter;
 • Herbal. Samling - eucalyptus, calendula, kamille, salvie, yarrow. Alle komponenter - en spiseskje, vann - liter. Cool, hell 50 g tinktur av apotek calendula eller eukalyptus;
 • med grapefrukt. Pulp uten filmhakk. På kvelden, hell en liten mengde renset kaldt vann. I morgen er lotionen klar.

DIY krem

Er det mulig å forberede dette verktøyet selv? Selvfølgelig!

 • bærkrem. Smelt en spiseskje lanolin, tilsett den samme currant og jordbær (ferskpresset) juice, dessertskje med havremel. Bland godt, hold i kjøleskapet ikke mer enn to eller tre dager;
 • mirakelhjelp. Bland i en bolle en spiseskje glycerin, samme mengde smeltet voks, legg til et par dessertskjeer med god solsikkeolje og sitronsaft. Hell i 20 dråper borsyre. Hold blandingen i et vannbad, rør til du ser en homogen masse.

Lær alt om sopp på huden av våre hender på vår side.

På denne adressen kan du finne ut hvordan herpes zoster overføres.

Hvis du går her http://vseokozhe.com/bolezni/piodermiya/simptomy.html så kan du lese en artikkel om pyoderma.

Moderne kampmetoder

Løs problemet med økt fettinnhold i hudens effektive prosedyrer. Rådfør deg med en spesialist - noen metoder har kontraindikasjoner. Husk - terapi krever en individuell tilnærming!

Kosmetiske klinikker tilbyr kunder et bredt spekter av moderne teknikker:

 • terapeutisk massasje. Forbedrer blodtilførselen til epidermis, øker tonen i hestdekselet;
 • Kryoterapi ved hjelp av flytende nitrogen. Det er en kraftig utvidelse, deretter vasokonstriksjon, akselererte metabolske prosesser, økt tone, økt blodgass. Det døde laget er fjernet, epidermis fornyes;
 • ultralyd, manuell rengjøring av ansiktet. Utført av en spesialist i samsvar med hygieneregler. Etter prosedyren påføres en strammemaske;
 • darsonvalisering - bruk av pulserende strøm. Metoden aktiverer biokjemiske prosesser, forbedrer blodsirkulasjonen, forbedrer hudtonen.
 • Fordampning er vist før du rengjør ansiktet. Ansiktsbehandling med damp blandet med ozon åpner porene, forbereder ansiktet for prosedyren.

Riktig omsorg for fet hud

Hvordan bryr seg om fet hud? Daglig vær oppmerksom på hygieniske, kosmetiske prosedyrer. Helse er verdt tiden din.

Husk 5 enkle trinn:

 • rensing. Bruk morgen og kveldsgel, ansiktsvask, etter å tørke ansiktet med tonic, påfør fuktighetskrem;
 • mat. Gjør masker på din bekvemmelighet. Alternativ fuktighetsgivende, rensende, ernæringsmessige formuleringer;
 • peeling. Bruk eksfolierende forbindelser to ganger i uken. Rengjør ansiktet grundig før du starter prosedyren;
 • fuktighetsgivende. Du vil passe på lyse geler, kremer. Unngå tunge pore-tette stoffer. Fettkrem danner en film på epidermis, bidrar til utseendet av akne;
 • salong prosedyrer. Etter behov, besøk kosmetologiklinikken, skjønnhetssalong. En profesjonell vil utføre prosedyrer som er umulige å utføre hjemme. Finn "din" skjønnhetspleie. En god spesialist er halv suksess.

Feil i omsorg for problemhud

 • bruk av formuleringer som inneholder alkohol
 • fascinasjon med dyp rensing av ansiktet, scrubs med en stor partikkelstruktur;
 • bruk av potente stoffer;
 • konstant klemme av akne;
 • bruk av "feil" kosmetikk. Billige, lavkvalitetsprodukter forverrer hudtilstanden;
 • varmt vann behandlinger.

Tips og generelle anbefalinger

Det er mulig å kvitte seg med det økte fettinnholdet i huden bare med en omfattende tilnærming til behandling. Dyrt sminke er ikke nok.

Skjønnhetstips:

 • revurdere dietten;
 • plukke opp på apotekets medisinske kosmetikk;
 • daglig pleie av huden;
 • bruk ferdige kremer, kremer, masker, ikke glem om hjemmelagde oppskrifter;
 • nøye velg dekorative kosmetikk;
 • ikke misbruke unødvendige stoffer;
 • kontrollere løpet av kroniske sykdommer.

Neste, videoen "Beauty Style". Full detaljer om fet hud:

Hva skal jeg gjøre hvis det er veldig fet hud i ansiktet? Ta vare på denne typen hud

Fet hud gir mange følelsesmessige problemer. Dens eiere opplever hele tiden på grunn av den raskt voksende glans, uberørt skinnende utseende. Til dette blir ofte uattraktivt poeng med svart farge lagt til.

Ta huden din tilbake til vanlig kan, men det er ikke så lett. Det er nødvendig å gjenopprette optimal funksjon av sebaceous glands, smale porer, eliminere komedones, kur akne. Men disse problemene er bare karakteristiske for ungdom. Derfor er plaget av fet hud ikke evig, og med alder passerer de.

Når hudcellene endres og slutter å holde fuktighet, blir det ikke spor av den oljeholdige filmen. Som et resultat forsvinner porene uavhengig, betennelse forsvinner. Selv har sine egne fordeler. Fet hud holder ungdommen lenger, på tørr og til og med på normale rynker fremstår tidligere. Men du bør ikke vente på en moden alder for å si farvel til det irriterende problemet. Hvis du tar hensiktsmessige tiltak, er det mulig og i sin ungdom merkbart forbedret tilstanden til huden.

De viktigste årsakene til fet hud

Hovedårsaken til økt hud fet hud er gastrointestinal sykdom

Eventuelle kosmetikk som reduserer fet hud, virker symptomatisk. De fjerner konsekvensene, men påvirker ikke årsaken.

Derfor, etter at bruken av disse midlene er sluttet, blir huden igjen dekket av en fettfilm. For å unngå denne effekten er det nødvendig å identifisere årsakene som er årsaken til denne tilstanden. Overflødig fett er en funksjonsfeil i talgkjertlene.

Noen ganger er de forårsaket av arvelige faktorer, de kan ikke endres, så i dette tilfellet må du bare håndtere manifestasjonene. Men oftest ligger grunnene i den andre. Hovedårsakene til fet hud er oppført nedenfor:

 • gastrointestinale sykdommer (spesielt de som provoserer forstoppelse);
 • CNS-patologi;
 • hormonforstyrrelser (derfor kan fet hud føle seg under puberteten i løpet av barnets ventetid etter fødselen), når den vanskelige perioden går over, forsvinner hudproblemer;
 • feil omsorg / mangel på det;
 • bruk av skadelige produkter;
 • røyking, alkohol, narkotika;
 • analfabeter valgt kosmetikk.

Hvis årsaken er kjent, er det nødvendig å kvitte seg med alle de faktorene som fremkaller utslipp av overflødig fett. I kroppen er det ikke noe isolert system. Derfor, hvis skadelig faktor som påvirker tilstanden til huden, elimineres, vil tilstanden til hele organismen bli bedre.

Utad, dette vil manifestere seg i å forbedre utseendet på hår, hud og negler. I de fleste tilfeller påvirkes en person av flere faktorer samtidig, for å forbedre helsen og utseendet, bør du være klar til å forandre din livsstil helt ved å ofre dine dårlige vaner.

Hvordan normalisere din livsstil?

Alle problemene i kroppen, "show" på huden

Eventuelle problemer i kroppen er også vist på huden. Produksjonen av overmasse sebum som dekker ansiktet, er typisk for situasjoner som involverer forstyrrelser i funksjonene til ulike kroppssystemer.

Derfor, for å forbedre hudens utseende, må vi jobbe for å forbedre den generelle helsen. Hva skal gjøres?

 1. Fullfør en omfattende medisinsk undersøkelse. Hvis problemområder er funnet, er det nødvendig å engasjere seg i behandlingen.
 2. Vi må følge det fullstendige arbeidet i fordøyelseskanalen. Grunnlaget for dietten bør være frukt, grønnsaker, meieriprodukter, frokostblandinger. Det er nødvendig å fullstendig eliminere søtt, fett, røkt, krydret.
 3. Mono-dietter er også ekstremt skadelige.
 4. Vi må overvåke tilstanden i nervesystemet. Det er nødvendig å minimere erfaringer, helt eliminere stressende situasjoner. Hvis det ikke virker for å stabilisere den emosjonelle bakgrunnen alene, må du få hjelp fra en psykolog.
 5. Vi må gi opp dårlige vaner. Røyking er veldig skadelig. Det er bedre å fullstendig forlate tobakk. I verste fall må du minimere antall sigaretter per dag. Alkohol kan ikke konsumeres regelmessig. Et glass vin en uke eller 50 ml brennevin er alt du har råd til.
 6. Nødvendig går i frisk luft.

Med en skarp endring i livsstil er det vanskelig for de første 2 ukene. Etter 3. uke begynner det å bli vant til den nye livsstilen. Og når det blir gode resultater, vil det være vanskelig å nekte den riktige livsstilen. Men en sunn livsstil utelukker ikke regelmessig hudpleie. Det er regler her.

Fet hud Pleieregler

For fet hud trenger du riktig omsorg

En målt livsstil, riktig ernæring, vil bidra til å organisere arbeidet med talgkjertlene fra innsiden.

Riktig omsorg fra utsiden vil forbedre resultatet. Følgende er tips for fet hudpleie fagfolk:

 • Velge kosmetikk i butikken, du må gi preferanse betyr en linje. De vil utfylle hverandre og sikre maksimal effekt. Pakken skal merkes at denne krem ​​eller lotion "For fet hud".
 • Når du vasker ansiktet, er det nødvendig å massere hendene, svampen vil ikke fungere.
 • Vask av med vann ved romtemperatur. Hvis du bruker varmt vann, begynner sebaceous kjertlene å jobbe mer aktivt.
 • Alkoholtinkturer kan brukes svært sjelden. De tørker huden bare i utgangspunktet, ettersom tiden går, vil sebaceous kjertlene produsere enda mer fett.
 • Valget av dekorative kosmetikk - det mest avgjørende øyeblikket. Det er bedre å kjøpe et fundament med kaolin leire eller sinkoksid. Disse komponentene vil bidra til å redusere fett, bidra til å unngå betennelse.
 • Kremet bør være med effekten av matting. Dette verktøyet har en tett tekstur, det må påføres med en svamp for ikke å provosere overskytende sebumsekresjon. Pulver kan kjøpe matte, tett. Men fra den flytende rødmen er skygger bedre å gi opp.
 • For å rense er det nødvendig å gjøre ukentlig dampbad med urter. Calendula og kamille, mynte og St. John's wort, salvie og en streng vil gjøre.

Hvis du ikke bryter disse reglene, vil situasjonen bli merkbart bedre på kort tid. Deretter kan du føle skjønnheten i den blomstrende typen hud. Det er imidlertid ikke alltid mulig å takle problemet bare ved hjelp av ovennevnte midler.

Hvis ingenting skjedde, bør du søke hjelp fra en spesialist. Det vil bidra til å forstå problemet grundig og normalisere situasjonen.

Behandling av en spesialist

For korreksjon av hudtilstanden bruker de ansiktsmassasje.

For å normalisere funksjonen av talgkjertlene, er det nødvendig å søke på kosmetologi eller til sykehuset. Legen må gjennomføre en undersøkelse, tildele de nødvendige testene.

Gitt den generelle tilstanden til kroppen, vil en spesialist anbefale en av måtene å eliminere problemet med fet hud. Moderne kosmetologi bruker følgende metoder for å korrigere hudtilstanden:

 1. mekanisk eller ultralyd rengjøring;
 2. massasje;
 3. kryoterapi med flytende nitrogen;
 4. fordamping;
 5. pulsstrøm (darsonvalisering).

Hver av disse metodene gir en god effekt. Men de har sine egne "minuser". For det første er effekten av dem ikke evig. Resultatet vil bli følt i omtrent seks måneder. Da er det nødvendig å starte om igjen.

For det andre, hver prosedyre er ikke billig, ikke alle vil være enige om å legge ut en ryddig sum for å redusere mengden av fett i ansiktet. Normaliser huden tilstanden kan bruke kjente folkemetoder.

Hvilke produkter brukes til fet hud?

Fettpleie reduseres til bruk av tørkemidler, samt anti-inflammatorisk og desinfiserende kosmetikk. Du kan ikke stoppe ditt valg på bare ett verktøy. Alle av dem må handle fullstendig.

Fet hudpleieprodukter er rikelig. Dette er imidlertid ikke en grunn til å nekte å forberede seg med egne hender.

cleanser

For vask er det bedre å bruke geler, skum for fet hud. De er forenet av fravær av alkohol, mykhet, delikat tekstur. PH-nivået bør ikke være høyere enn 4, 5. I mange geler inkluderte essensielle oljer av sitron, tea tree, basilikum. Hvis du vil bruke hjemmelagde produkter, ta meieriprodukter, for eksempel kefir.

scrubs

En blanding av sukker og melk - en flott ansiktsskrubb

2 ganger i uken må du bruke skrubbe. De fjerner døde hudpartikler, eliminerer svarte flekker, la huden puste fritt.

En blanding av salt og malt kaffe. Ta like mengder salt og malt kaffe. Komponentene blandes og påføres på et vått ansikt. Masser huden i 2 minutter og vask av blandingen.

En blanding av sukker og melk. 2 ss brunt sukker blandet med kald melk, det tas i mengden 3 skjeer. Denne sammensetningen brukes til ansiktsmassasje. Varighet - 2 - 3 minutter. Så blir alt vasket av.

masker

Ansiktsmasken har en gunstig effekt på huden.

Etter bruk av skrubbe må du lage en maske som vil ha en gunstig effekt på huden. Standard eksponeringstid er 10 til 20 minutter.

 • Svart leire Ypperlig tørket maskehud fra leire. Svart leirepulver fortynnes med vann. Deretter blir den resulterende vasselen påført ansiktet og forlatt i 20 minutter.
 • Sitron med krem. Kraftig krem ​​blandet med sitronsaft. Ingrediensene er tatt i like mengder, blandet, påført ansiktet.
 • Havremel med egghvite. 3 ss flakene er malt og blandet med banket egghvite. Sammensetningen påføres og holdes i 15 minutter.
 • Kamferolje med protein. Protein piskes, kamferolje blir tilsatt i mengden 15 dråper. Sammensetning insisterer 10 minutter. Denne masken kan brukes en gang i uken.
 • Lotioner med tørkeeffekt. Lotioner er nødvendig for å tørke huden etter bruk av rensemidler. De kan helt erstattes av isbiter.
 • Vin kuber. For forberedelse av slike kuber ta hvitvin, volumet på 100 ml. bedre hvis det er semi-tørt. Deretter må du forberede et avkok av salvie og johannesurt. Vegetabilske råvarer tas i like store mengder - 2 skjeer per 10 ml kokende vann. Kjøttboksene avkjøles, filtreres, etter avkjøling, blandes med vin, helles i mugg og legges i fryseren. Disse kuber må massere ansiktet i ca 2 minutter.
 • Borsyre. Borsyre-lotion fremstilles med tilsetning av vann (et glass per teskje borsyre), glyserin (20 dråper) og 350 ml vodka.
 • Mint. Mintblader knust, ta en spiseskje råvarer, brygg 20 ml kokende vann, avkjølt, filtrert.
 • Rind av grapefrukt. Skal fjernes fra frukten, legg den i en porselenskål, hell kaldt vann. I denne formen skal skallen stå over natten. Om morgenen kan denne lotionen tørke ansiktet ditt.
 • Medisinske urter. På en liter kokende vann trenger du en skje salvie, en skje med coltsfoot, en skje eukalyptus, en skje med kamille, en skje med vinge. Sammensetningen kokes i 15 minutter i et vannbad. Insister 4 timer. Deretter tilsettes 50 ml alkoholisk tinktur av calendula og eukalyptus, som selges i apotek.
 • Cream. Fet hud trenger spesielle kremer. De bør være lette, godt absorbert, ikke forlate filmen. De blir brukt etter bruk av lotion eller umiddelbart etter vask.
 • Lanolin med en bær. Berry-komponent er jordbær og currant juice. De tar 1 skje. Lanolin tatt i mengden 1 spiseskje. Det må smelte før blandingen i et vannbad. I smeltet lanolin tilsett bærjuicer og en skje full havregryn. Denne blandingen brukes som en krem.
 • Nærende krem. Grunnlaget for krem ​​- vegetabilsk olje (4 ss). Det tilsettes en skje med glyserin, bivoks i smeltet form, 2 skjeer sitronsaft, 20 dråper borsyre. Komponentene blandes i oppvarmet form i et vannbad. Sitronsaft administreres sist. Det kan erstattes med agurkjuice. Glyserin og juice bør helles veldig sakte.
 • Varme komprimerer. Urtepakker, som påføres huden i varm form, forbedrer tilstanden til huden betydelig. De bidrar til eliminering av kåte masser fra porene. Komprimering kan brukes to ganger i uken.

For en komprimering kan du ta yarrow, søt flagg, St. John's wort, calendula, coltsfoot, horsetail, eucalyptus. Når urter tas i like mengder og blandes. Det er nødvendig å skje 2 ss fra blandingen. Denne mengden urteblanding helle en halv liter kokende vann.

Infuse gresset vil være 15 minutter. Deretter dyppes en klut i hot bouillon (gasbind foldet i flere lag, et håndkle), kluten er plassert på ansiktet. Deretter må du vente til stoffet har avkjølt, fjern det og tørk huden med is. Kald hjelper til å begrense porene. Det er mer praktisk å utføre denne prosedyren som ligger.

Oljeskinn er ikke en setning. Hvis du ønsker det, kan du rette opp situasjonen og nyte det blomstrende utseendet på sunn hud. Det er ikke nødvendig å leve med fettete skinn og ubehagelig akne.

Vi må gå videre, prøve forskjellige måter. Hvis du raskt kan bli kvitt problemer med fet hud, bør du definitivt dele din erfaring med andre.

Hvordan håndtere fet hud, se i tematisk video:

Lagt merke til en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter for å fortelle oss.

Hvordan bli kvitt fet hud på ansiktet?

Oljeskinn trenger forsiktig omsorg og respekt. Dette problemet oppstår ikke bare hos unge jenter og fører ofte til akne.

Om lag 10% av voksne kvinner lurer ofte på hvordan man skal håndtere fet hud. For å gjøre dette må du fastslå årsakene til problemet og gi derma kvalitetspleie.

Årsaker til fet hud

For å takle fet hud bruker mange jenter kosmetikk med tørkeeffekt.

Men uten å eliminere den provokerende faktoren, vil problemet stadig komme tilbake.

For å takle dette bruddet må du vite hva som får det til å vises:

 1. Patologi i nervesystemet, fordøyelseskanaler, skjoldbruskkjertel.
 2. Hormonale abnormiteter - oftest oppstå under graviditet, pubertet, etter fødsel. Etter normalisering av hormonbalansen forsvinner problemet.
 3. Feil ernæring.
 4. Tilstedeværelsen av dårlige vaner. Årsaken til problemet kan være å røyke eller drikke alkohol.
 5. Feil utvalg av kosmetikk.
 6. Mangelen på kvalitets hudpleie.

Å identifisere en provokerende faktor kan være ganske vanskelig. Noen ganger er det flere grunner til økt fet hud. Fordi det er så viktig å fullstendig endre livsstilen din.

Behandlingsmetoder

For å forbedre tilstanden til huden, er komplisert behandling nødvendig. Med et sterkt utslett og utseendet på oljeaktig glans, bør du definitivt kontakte en hudlege og en skjønnhetspleie.

Eksperter foreskriver spesielle studier som vil bidra til å bestemme årsakene til dermis utilfredsstillende tilstand. De vil også gi råd til medisinsk kosmetikk og velg riktig omsorg for fet hud.

For å gjøre dermis mer attraktivt, trenger du et spesielt kosthold. Så, søtsaker, søte bakverk, sjokolade kan være årsaken til utslett.

Forbruket av krydret, salt, fettholdig mat fører til økt aktivitet av talgkjertlene.

Grunnlaget for dietten bør være meieriprodukter, frukt og grønnsaker. Alle retter må tilberedes eller baktes. Det er også svært viktig å utelukke kaffe, kakao, alkoholholdige drikker. Takket være disse enkle regler kan du gjøre huden din friskere.

Fungerer hjemmehelsetjeneste

Hva skal jeg gjøre med veldig fet hud på ansiktet? For å gjøre dette må du først levere høykvalitets hjemmebehandling. Det er basert på bruk av spesielle kosmetikk og spesielle prosedyrer.

Så inneholder behandlingen av fet hud hjemme de følgende komponentene:

 1. Rensing. Eiere av fet hud bør utføre denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Til dette formål bør du bruke geler og skum for vasking. Bruk vanlig eller antibakteriell såpe er ikke verdt det, fordi det provoserer revitalisering av talgkjertlene og kan forårsake nye utslett.
 2. Vann. Ikke bruk for varmt eller varmt vann, da dette provoserer ekspansjonen av porene og atonien i huden. For skylling er kaldt vann eller gni med et isstykke egnet. Ved hjelp av kontrastvask kan du ta huden i tone.
 3. Alkohol. Ikke bruk kosmetikk med et alkoholinnhold uten å konsultere en spesialist. I arsenalet av kjente merkevarer er det mange geler og kremer uten innholdet i denne komponenten.
 4. Krem og gel. Det anbefales ikke å bruke fettkrem. For daglig pleie er lette produkter eller hydrogeler egnet. Takket være deres bruk kan du oppnå utmerket fuktighet uten å overdimere dermis.

Det er ønskelig at sammensetningen inneholder omega-3 fettsyrer. Plante stoffer som har en antiseptisk effekt er svært nyttige - ekstrakter av gran, bjørk, burdock vil gjøre.

 • Ikke-kausal kosmetikk. Ethvert middel for fet hud bør ha ikke-komedogene egenskaper. Dette betyr at kosmetikk ikke vil provosere blokkeringer i sebaceous kjertlene.
 • Peeling. Hvis det ikke er mulig å utføre profesjonelle kjemiske prosedyrer, kan en lett mekanisk peeling gjøres hjemme. For dette formål er det verdt å regelmessig bruke skrubbe. Denne prosedyren bør gjøres 1-2 ganger i uken. Hvis du gjør det oftere, er det fare for at huden tørker ut, reduserer beskyttelsesegenskapene og øker aktiviteten til talgkjertlene.
 • Mange opplever økt aktivitet av sebaceous kjertler under påvirkning av stress. I slike tilfeller anbefales det å ta beroligende tabletter av vegetabilsk opprinnelse.

  Kosmetiske prosedyrer for fet hud

  For å undertrykke overdreven aktivitet av sebaceous kjertler, rene og smale porer, glatt huden, kosmetologer bruker en rekke kosmetiske prosedyrer. Hvordan bryr seg om fet hud i salongen?

  For å gjøre dette kan du gjøre følgende:

  1. Ultralydrengjøring av ansiktet - gir effektiv rensing av huden mot smuss og gjør stratum corneum av epidermis jevnere. Denne prosedyren har en sparsom effekt på dermis og fører ikke til hudtrauma.
  2. Overfladisk kjemisk peeling - gjør det øverste laget av huden tynnere, takler en grå fargetone, strammer porene og gir utseendet på friskhet.
  3. Median peelings - fjerner stratum corneum av dermis, som påvirker de dypere lagene. Bruken av slike peeling gjør at du kan fjerne pigmentering og arr, som ofte forblir etter akne lesjoner. Med denne prosedyren kan du justere lindringen av dermis og takle små rynker.
  4. Biocybernetisk terapi - normaliserer talgkjertlene, forbedrer lokal metabolisme, stimulerer eliminering av giftige komponenter fra huden og akselererer den regenerative prosessen.
  5. LPG-massasje - eliminerer puffiness og normaliserer blodsirkulasjonen i hudcellene.
  6. Biorevitalisering - injeksjon og laserprosedyrer klarer seg med dehydrering av dermis.
  7. Mesoterapi - gir metning av problemområder med vitaminer, sporstoffer og andre fordelaktige stoffer.


  Akne Behandlingsfunksjoner

  Eiere av fet hud møter ofte utseendet av akne. I dag er det mange stoffer som er utviklet for å løse dette problemet.

  Mild utslett behandles med geler og salver. Hvis det er en alvorlig patologi, vises det bruken av midler innenfor.

  Siden utseendet på akne kan være assosiert med eksponering for en rekke faktorer, kan dermatologene foreskrive flere stoffer samtidig:

  1. Kortikosteroidinjeksjoner. Komplekse former for utslett fremkaller forekomsten av cystiske formasjoner inne i cellene. Dette fører senere til deres brudd, som manifesterer seg i form av arr. For å håndtere en cyste, er kortikosteroider foreskrevet. Legemidlet med en liten mengde av dette stoffet injiseres direkte inn i formasjonen. Dette fører til eliminering av betennelse og stimulerer celleregenerering.
  2. Isotretinoin. Dette stoffet brukes til komplekse former for utslett på fet hud. Dette verktøyet anbefales å bruke to ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 16-20 uker. Dette er ganske sterkt narkotika fordi du må konsultere en spesialist før du bruker den. Det er spesielt viktig å gjøre dette når du planlegger en graviditet.
  3. Antibakterielle stoffer. For å takle enklere utslett på fet hud, bruk antibiotika i pilleform. De påvirker patogene mikroorganismer og eliminerer inflammatoriske prosesser fra innsiden. De vanligste verktøyene som Erythromycin, Doxycycline, Minocycline.
  4. Orale prevensiver med kombinert effekt. Slike stoffer er svært nyttige fordi de fremkaller en reduksjon i arbeidet med talgkjertlene. Imidlertid bør bare en lege foreskrive dem. Kvinner over 35 år, pasienter som lider av migrene eller trombose, må konsultere en gynekolog. Det samme gjelder kvinner som røyker.


  Effektive masker for fet hud

  Å bidra til å takle problemet og ulike folkemessige løsninger. De inneholder naturlige stoffer som lett kan gjøres hjemme.

  En positiv effekt kan bare oppnås hvis du bruker ferske ingredienser:

  1. Maske av leire. Hvit eller blå leire er perfekt for dette formålet, som vil bidra til å fylle dermis med næringsstoffer og redusere porene betydelig. Dette verktøyet bør holdes på ansiktet i 20 minutter, vask deretter med vann.
  2. Honning maske. Med hjelpen er det mulig å normalisere syntesen av talg og fylle dermis med nyttige elementer. For å lage verktøyet er det nok å blande eggeplomme, en skje med honning og litt essensiell olje.

  Det beste alternativet vil være tea tree olje. Den har tørkeegenskaper, har en helbredende og bakteriedrepende effekt.

 • Havregrynsmaske Denne sammensetningen gir huden et sunt utseende og effektivt strammer porene. For fremstilling av verktøy må du blande havremel med sitronsaft og olivenolje. Det resulterende produkt påføres ansiktet i 20 minutter. Takket være dette vil det være mulig å gjøre huden frisk og sunn, så vel som å takle sorte prikker.
 • Fruktmaske. Dette verktøyet gir deg mulighet til å få gode resultater, noe som forbedrer utseendet på problemhuden. Til dette formål anbefales det å blande oransje med kirsebær, og så smøre den rensede huden med den resulterende sammensetningen.
 • Nå vet du hvordan du kan bli kvitt fet hud på ansiktet. Å løse dette problemet vil bare hjelpe en integrert tilnærming.

  For å gjøre dette må du oppdage årsakene til økt aktivitet av talgkjertlene, gi epitelet med kvalitetspleie, og som et tillegg - bruk effektive folkemidler.

  Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

  Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

  Oljig ansiktshud - mange mennesker lider av dette problemet. Det provoserer en irriterende glans, utseendet på akne. For å eliminere fet hud brukes vanligvis tørkeskjønn, produsenter som lover en raskt oppnåelig effekt.

  Imidlertid vil de gi et stabilt resultat, forutsatt at årsaken til fet hud blir eliminert. Derfor er det første trinnet i å løse dermalproblemet normaliseringen av talgkjertlene.

  Tegn og opprinnelse av fet hud

  Oljeskinn er resultatet av overproduksjon av fett ved talgkjertlene. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

  Sebum er et stoff som består av fett. Det er ikke så ille som det beskytter og fukter huden og holder håret på hodet skinnende og sunt.

  For mye sebum kan imidlertid føre til fet hud som vil provosere tilstoppede porer og hudormer.

  Utseende av komoneser (svarte flekker), fettkjertelcyster, seborrhea er ikke uvanlig. Huden ligner på appelsinskallet, siden den har porer på den.

  En ubestridelig fordel for personer med fet hud - rynker begynner å vises senere.

  Den epidermis skinnende med greasiness er et ubehagelig fenomen for sine eiere. På grunn av overdreven arbeid av fettkjertlene på huden, dannes en grov, porøs tekstur med en usunn tone og fettete glans, overflaten av huden kan overdried som pergament.

  Genetikk, hormonelle endringer eller stress kan øke talgproduksjonen.

  Lokalt fettdeksel på ansiktet i T-sonen: panne, hake og nese. På kroppen er fettete epidermis plassert på ryggen og brystet. Egenskapene til fet hud og fet hår på hodet.

  Dette skjer av følgende grunner:

  1. Genetisk innlemmet. Under disse omstendighetene er epidermis fet gjennom hele livet.
  2. Teenage periode. Tenåringer er kjente manifestasjoner av fet hud, som i løpet av 25-30 årene blir en kombinasjon.
  3. Intensivt arbeid av fettkjertlene. Dette skyldes den arvelige disposisjonen mot fet hud, forstyrret gastrointestinale prosesser (cholecystitis, kolitt, forstoppelse) og hormonelle endringer. Grunnlaget for overdreven fettproduktivitet på hudoverflaten er kostholdet (avhengighet av krydret, fett, melaktig mat, alkohol, brus), arbeid når temperaturen stiger, i et rom fylt med sigaretter, UV-stråling.
  4. Hormonelle. Dette skjer under seksuell utvikling og 2. fase i menstruasjonssyklusen. Hormonfeil oppstår under overgangsalder, graviditet, stress. Liknende skjer på grunn av behandling med hormoner eller abrupt bruk, langvarig bruk av orale prevensiver.
  5. Lidelser i det endokrine systemet. Dette skjer når tørr hud blir observert, så vel som fett i ansiktshuden i hypothyroidisme.

  Berørt av forekomsten av sebaceous overflate av epidermis er også redusert immunitet.

  7 sykdommer som fremkaller fet hud

  For å finne ut hvorfor pasientens hud i ansiktet er fet, vil legen kunne. Fordi den fete epidermis oppstår hos pasienter:

  • diabetes;
  • cachexia (sløsing);
  • fedme;
  • med svulster, polycystiske eggstokkene;
  • hyperandrogenisme;
  • hypertrikose;
  • med leversykdom.

  Fremme utseendet av overflødig fett på hudens analfabeter hygienisk pleie ved bruk av aggressiv rensing av hudens overflate-kosmetikk med alkoholinnhold.

  Det kan også føre til bruk av skrubbe, vanlig avfetting av epidermis, forbruk av fettkrem, etc.

  Ikke stole på egen kunnskap. Det er bedre å stole på en hudlege som bestemmer årsaken til overdreven greasiness på overflaten av huden. Dette vil eliminere forekomsten av alvorlige helseproblemer.

  Hva å gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hvordan kan du hjelpe deg selv?

  10 regler for fet hud

  Bør følge reglene for å forhindre sykdommer på den oljeaktige overflaten av huden. Her er en liste over dem:

  1. Unngå (begrense) forbruket av fete og stekte matvarer. Bedre å si nei, saltet og røkt, syltet og søtt mat. Foretrukket i menyen er retter av magert fisk og hvitt kjøtt, grønnsaker og frukt, kli.
  2. Kosmetikk velger med redusert innhold av lipider og det som antibakterielle og antiseptiske stoffer er representert av etanol til 10%.
  3. Ikke rør ansiktet med uvaskede hender.

  Kjøpet av allergivennlige kosmetikk, inkludert planteekstrakter, for å berolige sensitiv og irritert hud, er å foretrekke.

  Alle pleieprodukter å velge med notatet "for kombinasjon eller fet hud."

  Det er også viktig å overholde slike regler:

  1. Velg riktig vask (gel eller skum, melk bør unngås). Under forbudet - bruk av såpe, vaskekluter, varmt vann.
  2. En gang hver 7. dag, bruk vanlig peeling, ansiktsrensing (for eksempel salicylic).
  3. UV-beskyttende krem ​​UVA og UVB bør konsumeres hele året (for eksempel Bioderma AKN).
  4. Ikke del med fundamentet, reduser bruken til to ganger i uken.
  5. Sminke bør velges klokt, for eksempel pulver med mineraler.
  6. Det er tillatt å ty til hjemme masker ikke mer enn 1-2 ganger om 7 dager. For prosedyrene ved bruk av hvit, grønn, blå leire, epler, kiwi, sitronsaft. Et positivt resultat oppnås ved en maske med grøt-lignende friske poteter.
  7. Effektiv bruk av lotion med havsalt. De utføres hver 7. dag, tar 500 ml smeltevann og 1 ts for en oppløsning. salt. Stå verktøyet i 5-10 minutter.
  8. Fukt huden bare med kremer og serum for kombinasjon eller fet hud.
  9. Vurder penger med retinol. Medikamentet med A-vitamin akselererer utvekslingen av celler, noe som gjør den til en av de beste måtene å bekjempe aldring. Han jobber også underverk for akne. Differin har nylig blitt tilgjengelig over disken uten resept.
  10. Hjelper turer til badstuen.

  Ved å følge enkle anbefalinger, er det lett å kvitte seg med overdreven fettinnhold i dermis hjemme.

  Green Pharmacy (5 helbredende urter)

  Hvordan bli kvitt problemet hjemme? Det anbefales å behandle fettete hud med gresskledde planter.

  Tilstedeværelsen i flavonoider, tanniner, saponiner (nitrogenfri og alkalisk fri organiske naturlige stoffer), kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer har en positiv effekt på fettete epidermier.

  1. Kamille er et naturlig antiseptisk middel mot anti-inflammatorisk virkning. Hennes ekstrakt er i stand til å rengjøre og myke hudflaten på ansiktet, gjenopprette elastisitet og glatthet.
  2. Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende kraft. Calendula officinalis inneboende evne til å helbrede, gjenopprette den skadede epidermis.
  3. Eik (bjørk) bark er kjent for sine antiseptiske og tanniske egenskaper. Tricolor violett ekstrakt er rettet mot rensing, stimulerende metabolske prosesser og ridding kroppen av skadelige stoffer.
  4. Grønn teekstrakt har en antioksidantrolle som reduserer effekten av frie radikaler på huden.
  5. Ekstraktet fra løvetannroten øker kroppens beskyttende krefter, bidrar til livets vitale aktivitet, galleblære og nyrer. Plantekstraktet er involvert i utslipp av kroppen fra metabolske produkter, som har en positiv effekt på hudoverflaten.

  Effektivt å virke på fett dermagresset, velger hver pasient hver for seg. Bytt vann når du vasker infusjoner av urter fra kamille, mynte, nese, kalkblomst.

  Oljer for å bekjempe fet hud

  Oljepreparater brukes i stedet for nattkrem. De legger et tynt lag på en ren hudoverflate.

  Oljene virker på porene tilstoppet med smuss og fast fett, strømlinjeforme produksjonen av fett og påvirke celleregenerering.

  Hvilke oljer å adoptere? Her er en liste over dem:

  1. Hasselnøtt i ren form eller som en del av andre oljer. Overflaten av huden under påvirkning av midler rengjort, glatt og restaurert, porer stramme.
  2. Druefrø, hvorpå overflaten av dermis ser fuktig ut og uten merkbare porer.
  3. Bær, knopper, blad av sort currant - et middel utstyrt med antibakterielle egenskaper, huden etter at den blir elastisk, tonen stiger.
  4. Sesamfrø, som påvirker normaliseringen av funksjonen av sebaceous kjertler, innsnevring av porene.
  5. Almond kjerner som takler rengjøring porene, irritasjon av røde flekker.
  6. Tea tree leaves - en oljeaktig sammensetning sparer fra akne og normaliserer tilstanden til dermis.
  7. Lavendel gir huden sløvhet, virker på dermis med antiinflammatorisk effekt.

  Påfør hasselnøttolje (50% blanding) med tilsetning av 10% av andre utvalgte oljer. Hvis du tar essensielle oljer (fra sandeltre, rosmarin, enebær, bergamot, grapefrukt, cedar), legg 1-2 dråper til baseoljesammensetningen.

  Kosmetiske prosedyrer for fettete hud

  Hva skal jeg gjøre hvis huden er fet og akne vises? For å eliminere problemet med hudfettighet, er det akseptabelt å inkludere følgende tiltak:

  • bruken av scrubs (fra mandel, aprikos, salt, leire, etc.), det vil ut og rense huden;
  • bruk av peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre etc.), det vil redusere pH, regulere fettproduksjon og redusere dermisfettinnholdet;
  • forbruket av masker (leire, leire, på grunnlag av alger), og dette desinfiserer, beroliger hudoverflaten og fjerner overflødige fettformasjoner.

  Det anbefales å kontakte en kosmetolog i et spesialisert senter for å utføre profesjonell rensing av epidermis.

  Spørsmål - svar

  Må jeg bruke fuktighetskrem til eiere av fet hud?

  Hvordan håndtere skinne hele dagen?

  Hvorfor anbefaler mange kosmetologer å tørke ansiktet med papirhåndklær, og ikke vanlig?

  Topp 5 behandlingsmetoder

  Huden med overflødig fett, utsatt for flaking, krever ekstra behandling foreskrevet av en hudlege eller en kosmetolog.

  Behandlingsforløpet bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt resultatene av blodprøver (for glukose, hormoner), kjent med arvelige tendenser, anamnese osv.

  Hud overflaten og maskinvare tiltak er kurert av greasiness:

  1. Laser biostimulering. Strålen induserer fotokjemiske transformasjoner i dermis. På øktene blir epidermis jevnet, oppdatert og regenerert. Hans elastisitet og tone endres til det bedre.
  2. Microdermabrasion av dermis. Basert på virkningen av overflod av mikroskopiske partikler. De vil polere huden uten smerte, eliminere rynket manifestasjoner, smale porer, redusere strekk.
  3. Iontoforese. Det virker på fettete derma ved mikrostrømmer. Som et resultat forbedrer blodstrømmen til det, ernæring og mikrosirkulasjon. Kuren gjenoppretter hudoverflaten på grunn av dyp diffusjon av næringsstoffer, eliminerer fett.
  4. Kavitasjon (ultralyd) peeling. Støtbølgen renser huden uten smerte, fjerner overflødig sebum fra hårsekkene i porene, renser den keratinøse derma.
  5. Ultralyd fonophorese. Basert på mekaniske vibrasjoner. Prosedyren oppnår massasje, ødeleggelse av fibrøst vev, lymfatisk drenering (tilbaketrekking av overflødig væske). Metoden tillater ikke blokkering av hårsekkene med fett, reduserer hudutslett og irritable manifestasjoner på dermis.

  Darsonvalisering ved pulserende høyfrekvent strøm påvirker huden med vakuumelektroder. Som et resultat er huden tørket, økt ernæring og vevsreparasjon.

  Hvilken metode for behandling av derma fettinnhold passer til en bestemt pasient, bestemmer legen ved resepsjonen.

  10 medisiner som normaliserer fettmetabolismen

  Etter å ha besøkt dermatologen hjemme, er det mulig å bruke narkotika som inneholder følgende aktive ingredienser:

  • azaleinsyre, som antibakteriell, antiinflammatorisk og eksfolierende agent for huden;
  • sink, hvilken keratolytisk orientering;
  • svovel med evnen til å blokkere produksjonen av fett ved talgkjertlene;
  • D-Panthenol, dexpanthenol, brukt i gjenvinningsprosessen ved slutten av fysioterapi, for rengjøring, regulering av metabolske prosesser i cellene i dermis;
  • adapalen, som en profylaktisk substans mot dannelse av komedoner og betennelser på overflaten av huden;
  • benzoylperoksid for å exfoliere hornhinnen i dermis og renovere cellestrukturen;
  • kobber regulerende sebum produksjon;
  • isotretinoid med en splittende effekt på det kåte laget og undertrykkelsen av syntesen av fettdannelse;
  • bakteriociner og pyocyaniner - produkter av metabolske prosesser i mikroorganismer som øker epidermis immunitet og er involvert i restaureringen;
  • Vitaminer PP og gruppe B, positivt påvirker dermis, blodtilførsel og fettmetabolismen i den.

  Narkotikabehandling mot fett av dermis hjemme er utført, og overholder anbefalingene fra legen.

  Ekspertuttalelse

  Anna Avaliani

  praktiserende skjønnhetspleie

  Å redusere fettinntaket i mat endrer ikke situasjonen. Sørg for å bruke spesialverktøy under vask, bare vann kan ikke rense huden grundig. Men overdriv ikke det, da det kan føre til overdreven avfetting eller overdrying.

  Aisha Baron

  plastikkirurg

  For vask, bruk geler, skum, egnet for hudtype, kaldt vann. Bruk tonic, og før du bruker kosmetikk, fukter huden med krem. Jeg anbefaler også ikke å glemme solkrem. Daglig rengjør huden om kvelden fra smuss, kosmetikk. Og igjen påfør krem, bare natt. Dette er enkle regler, men de vil bidra til å opprettholde huden din.

  Riktig omsorg og en sunn livsstil vil eliminere overflødig fet hud. Det gjør overflaten av dermis attraktiv, lindrer akne, fettete glans. Samtidig er det ikke vanskelig å bevare ansiktets visuelle ungdom.

  For å gjøre dette, følg de enkle reglene, ta vare på huden din. Hvis du ikke kan løse problemet med overflødig fett alene, bør du konsultere en lege.

  Flere Artikler Om Typer Acne