Vesker under øynene er et komplekst problem som kan ødelegge humøret hver dag. Hun legger ikke bare til attraktivitet for det kvinnelige eller mannlige bildet, men kan også signalisere funksjonsfeilen til de indre organene. Før du spør hvordan du fjerner poser under øynene, bør du takle de fysiologiske årsakene til feilen.

Årsaker til øyelokkets ødem

Det er flere forutsetninger for utseende av øyelokkødem og dannelse av poser (brokk) under øynene. De mest uskadelige av dem er overarbeid, søvnmangel, langvarig spenning og tretthet i øyemuskulaturen. Men årsaken kan være mer komplekse prosesser knyttet til funksjonen av endokrine, urinveisystemer, giftige lesjoner og menneskelige genetiske egenskaper.

Alder endres

Subkutant vev i nedre øyelokkene er praktisk talt uten kollagenfibre som er ansvarlige for hudens elastisitet. Huden under øynene er konstant i bevegelse når du blinker og skruer opp, noe som skaper forutsetningene for å strekke seg. Som et resultat vises hulrom under øynene uten subkutant fettvev, hvor interstitial og vævsvæske lett akkumuleres.

skader

Eventuelle skader, selv de minste, forårsaker betennelsesprosesser i vevet. Den flytende delen av blodet i form av plasma går inn i det ekstracellulære rommet og forårsaker et hovent ild.

Med mild øye skader fortsetter puffiness i to til tre uker. Og med dype skader med nedsatt lymfatisk drenering, kan det ta flere måneder å fjerne hevelsen.

Allergisk faktor

Individuell kroppsfølsomhet for fremmede partikler fører til forekomst av allergiske reaksjoner. Puffiness av øyelokkene fører til at et allergen kommer inn i slimhinnet i øyet. Kroppen begynner å reagere voldsomt mot antigenet - utvikler aseptisk betennelse og ødem i det subkutane området nær stikkontaktene.

Giftige lesjoner

De vanligste toksinene som forårsaker poser under øynene og puffiness er:

 • alkohol;
 • nikotin;
 • billig lavkvalitets kosmetikk.

Stoffene i disse stoffene har en negativ effekt på huden, gjør det vanskelig for epidermis å puste, strekke den og forårsake opphopning av væske under øynene.

Nyresykdom

Nyrene i menneskekroppen er ansvarlige for normalisering av vann-saltbalanse og utskillelse av avfallsprodukter. Feil arbeid av disse parrede organene fører til opphopning av væske i karene og frigjøring av væskedelen av blodet i det ekstracellulære rommet. Primært berørte områder med omfattende bindevev - øyelokk, lepper og kinnben.

For nyreødem er preget av betydelig alvorlighetsgrad om morgenen og en nedgang på slutten av dagen.

Øyeinfeksjoner

Patogene bakterier, virus og sopp kan påvirke membranene og strukturer i øyet - hornhinnen, bindehinden, lakrimalapparatet. Å provosere en patologisk prosess kan skade øyet, redusert immunitet eller direkte kontakt med en pasient med øyeinfeksjon. Resultatet er den samme inflammatoriske prosessen med dannelsen av en puffy sone.

Siden nedre og øvre øyelokk har økt tendens til opphopning av interstitialvæske, kan dette føre til fullstendig lukning av palpebralfissuren. Prosessen varer til det er mulig å eliminere patogenet og redusere betennelse.

Hormonal årsak

Innholdet av hormoner i blodet i forstyrrelser i endokrine kjertler kan variere. Ustabile hormoner fører ofte til opphopning av væske i kroppen, som manifesterer seg i hevelse i ansikt og øyelokk.

Slike prosesser er direkte relatert til menstruasjonssyklusen, skjoldbruskhormonmangel og overgangsalder.

Arvelig funksjon

Noen kvinner og menn har en genetisk predisposisjon for poser under øynene. Dette skyldes overflødig fett i det subkutane vevet, noe som fører til utseendet til en lignende kosmetisk defekt.

Diagnose av øyelokkets ødem

Tilstedeværelsen av vedvarende puffiness i øyelokkene er en god grunn til å se en lege. Til å begynne med bør du besøke en spesialist - en øyelege. Han vil foreta en visuell inspeksjon av synlighetens organer, bestemme området for ødemlokalisering, alvorlighetsgrad, ensidig eller bilateral natur av lesjonen.

Et hovent øyelokk i fravær av smerte vil indikere den allergiske karakteren av betennelse. I slike tilfeller kan det være nødvendig med en allergitest for å identifisere irriterende.

Sårhet ved berøring, hudhyperemi, lokal eller generell feber er tegn på infeksjon.

Alvorlig fare er traumatiske lesjoner av synets organer. Eventuell traumatisk hjerneskade krever en seriøs tilnærming, undersøkelse av en traumatolog, nevropatolog eller nevrokirurg for en dypere diagnose.

Årsaker til giftig skade på øyelokkene kan identifiseres i løpet av historien (pasientintervjuer). Når en faktorproduserende forgiftning er identifisert, vil det være nødvendig å forhindre at det kommer inn i kroppen.

Puffiness behandling

Terapeutiske tiltak vil avhenge av ødemets etiologi (årsak til utseende). Bare en innvirkning på grunnårsaken til patologi vil tillate å kvitte seg med mangelen med høy effektivitet.

 1. Hvordan fjerne aldersposene under øynene, fortell en kosmetolog eller en øyelege. For dette formålet brukes narkotika som øker elastisiteten og fastheten i huden, berikningsmidler og hyaluronsyre. En radikal metode for å kvitte seg med aldersrelatert ødem er kosmetisk kirurgi.
 2. Behandling av traumatisk ødem utføres ved hjelp av antiinflammatoriske medisiner, antibiotika og smertestillende midler. Heparinbaserte salver og komprimerer med magnesiumsulfatløsning gir en god effekt.
 3. For allergi må du først identifisere irriterende og eliminere kontakt med kroppen. For å redusere symptomene på allergiske manifestasjoner, brukes antihistaminer og kortikosteroider. Alvorlig allergisk hevelse i øyelokkene kan indikere et utviklende anafylaktisk sjokk med høy sannsynlighet for død.
 4. I tilfelle en giftig lesjon, bør inntrengingen av et giftig stoff inn i blodet stoppes - for å kvitte seg med dårlige vaner, å nekte upassende kosmetikk. I alvorlige tilfeller er kroppen avgiftet - intravenøs infusjon av medisinske løsninger, gastrisk skylning.

For behandling kan hormonelle, antibakterielle, antivirale midler i form av injeksjoner eller øyedråper brukes, avhengig av sykdomspatogenesen.

Folk oppskrifter for rask avhending av poser

For å fjerne poser under øynene, er det ikke nødvendig å ty til farmakologiske midler eller dyre kosmetiske prosedyrer. For det første kan du prøve utprøvde populære oppskrifter, som i noen tilfeller er berettiget.

Med isbiter kan du samtidig massere huden rundt øynene og få tonisk effekt på små fartøy. Under påvirkning av lave temperaturer, skjer karene smale, blod og væskeutstrømning fra brokk, hudelasticitet og tetthet av epidermisøkningen, metaboliske prosesser i vevene blir normalisert.

Forbered kuber på forhånd for destillert eller mineralvann, urtedekk og infusjoner.

Takle poser under øynene vil hjelpe vanlig te. Det eliminerer effektivt puffiness, lindrer betennelse, normaliserer blodsirkulasjonen og stimulerer produksjonen av kollagen i huden. Noen teskjeer med grønn eller svart te brygger et glass kokende vann. Når drikken er infundert, blir den fuktet med bomullsputer og påført øynene i 10-20 minutter. God hjelp og vell av tebregg i form av masker og komprimerer.

Massasje med skjeer

Ideelt sett er massasje gjort med sølvskjeer, men du kan bruke vanlige. Bestikk skal avkjøles, du kan dyppe dem i isvann for å oppnå best mulig effekt. Du må flytte fra øyets indre hjørner til templene, og deretter til ørene, stoppe der i 5-6 sekunder.

Ett kurs krever tre gjentakelser av handlinger. Denne massemetoden vil bidra til å tynne huden og det vaskulære rutenettet, redusere posene og glatte fine rynker.

Eteriske oljer

Hvordan fjerne poser under øynene av folkemidlene? Det naturlige potensialet for essensielle oljer vil ha en gunstig effekt.

De kan legges til krem ​​som passer til hudtype rundt øynene, brukes som en komponent i naturlige hjemmelagde masker, gjør komprimerer, kremer og brukes i kombinasjon med isbiter.

masker

Fordelen med hjemmelagde masker er deres naturlige opprinnelse. Og til matlaging kan du bruke de mest rimelige og sunne hudprodukter:

 • gresskarmasse og flytende honning;
 • surkål, rå revet poteter og kosmetisk leire;
 • rømme og hakkede fersk persille;
 • havremel og melk;
 • egghvite, smeltet honning og hvetemel;
 • persille rot og sterk te;
 • sitronmelisse og hvetebrød;
 • knust bokhvete og vann.

Masker holdes på huden i ca 15-20 minutter i kurs, 2-3 ganger i uken, forutsatt at komponentene tolereres godt.

Salonprosedyrer og operasjoner

Moderne utviklinger innen kosmetikk kan raskt og effektivt fjerne infraorbital brokk, forbedre hudtilstanden og bli kvitt rynker.

 1. Lymfatisk drenering - stimulering av lymfutstrømning fra øyekarene, noe som fører til en reduksjon av puffiness og forbedring av epidermis. Prosedyren er kombinert med bruk av nærende og foryngende kremer og masker. For å oppnå en merkbar effekt av en økt lymfatisk drenering vil det ikke være nok. Beautician må besøke minst 6 ganger.
 2. Elektrisk stimulering - effekten på huden av lavfrekvente strømmer, noe som fører til tonus av de små musklene, toner og eliminerer væskeakkumulering.
 3. Mesoterapi er introduksjonen under huden av et kompleks av stoffer som akselererer regenerering av huden, eliminerer puffiness og øker elastisiteten til dermis.
 4. Darsonvalisering - stimulering av huden med vekselstrøm for å forbedre utløpet av lymf og venøst ​​blod.

Hvis posene under øynene ikke kan fjernes uten kirurgi, kan pasienten bli tilbudt blefaroplastikk. Under operasjonen fjernes det hengende vevet sammen med subkutant vev, og snittet suges med spesielle tråder, som etterlater ingen merker etter helbredelse.

Laser og endoskopisk blepharoplasty er mindre traumatisk - disse teknikkene betyr ikke kutt, tolereres godt av pasienter og sjelden forårsaker komplikasjoner.

Nyttige tips

For å holde huden ung så lenge som mulig, og utseendet ikke ødelegger de mørke sirklene under øynene og hevelse, er det nok å følge noen viktige regler.

 1. Det er rasjonelt å spise, begrense bruken av salt, røkt, krydret mat som holder vann i kroppen.
 2. Berik kostholdet med vitamin B5 - spis mer melk, egg, grønne grønnsaker, hasselnøtter og bokhvete.
 3. Avvis billig kosmetikk av lav kvalitet, et tett lag av tonale midler og pulver i området rundt øynene.
 4. Ikke misbruk fuktighetskrem for ansiktet - fuktighet absorberes intenst i huden, og skaper unødvendig "depot" av væske.
 5. Med en tendens til hevelse rundt øynene, anbefales det å sove på en høy pute eller spesielle ruller.
 6. Å utføre visuell gymnastikk i intervaller mellom arbeid på datamaskinen, for å forhindre overspenning av øyeklebens muskler.

konklusjon

Alle som er interessert i å fjerne poser under øynene, kan anbefales å lede en sunn livsstil, observere søvn og hvile og gi opp dårlige vaner. Du kan bli kvitt problemet hvis du nøye overvåker helsen din og følger medisinske anbefalinger.

Slik fjerner du sirkler og poser raskt under øynene: 15 effektive måter

Be om å fjerne poser under øynene, bør du begynne med å rense kroppen av giftstoffer. Også nyttig er kald og varm komprimerer, spesielle kosmetikk, naturlige masker, ulike typer ansiktsmassasje, øvelser for å styrke musklene rundt øynene. Hvis hjemmemetoder ikke gir forbedringer, anbefales det å utføre profesjonelle prosedyrer. For eksempel kan det være mesoterapi.

Utseendet til poser og mørke sirkler under øynene kan indikere to forskjellige problemer eller plager. Imidlertid går disse symptomene ofte sammen med hverandre. Behandle dem med all oppmerksomhet. Kanskje dette bare er et tegn på kronisk søvnmangel, overarbeid med usunt kosthold. Men et slikt fenomen kan tyde på at kroppen begynte å kjempe med alvorlig sykdom. La oss se på 15 måter å kvitte seg med problemet med.

Hvordan fjerne poser under øynene med mørke sirkler

1. Identifiser og fjern grunnårsaken

Hva er årsaken til mørkningen av huden på øyelokkene, som ofte følger med posen-lignende formasjoner under øynene, og blir populært kalt "sirkler"? Utseendet til "blåmerker" er oftest forbundet med ujevn pigmentering av huden, tynn hud rundt øynene (gjennom hvilken blodårene skinner gjennom), kapillærfeilighet, overflødige jernioner (ifølge forskere).

Hvis mørke sirkler med ødem forekommer periodisk, og dette er et forbigående fenomen, kan de skyldes en usunn livsstil. På ansiktet ditt kan det påvirke:

 • periodisk mangel på søvn;
 • ubemannet hvile;
 • mangel på aktivitet;
 • overarbeid fysisk eller psykisk;
 • brudd på kostholdet;
 • tar for mye væske (se vannforbruksnormer avhengig av vekt og belastning);
 • solarium misbruk;
 • lang bading i varmt vann;
 • overdreven røyking;
 • alkoholmisbruk.

2. Gi opp usunne vaner

Er det mulig å løse problemet selv? Hva trenger du å gjøre?

For å stoppe, torturere kroppen med effekten av dine usunne vaner. Vil du se bra ut? Ikke misbruk alkohol, slutte å røyke, følg et diett med tilstrekkelig fysisk aktivitet. Dessverre må du betale for alt.

Huden i ansiktet trenger riktig sirkulasjon av lymf og blod, så du bør ikke gjøre det vanskelig for kroppen å løse dette problemet. Når du blir kvitt de opplistede årsakene til problemet - vil ansiktet ditt ha et blomstrende og sunt utseende.

3. Fjern raskt poser under øynene kan være kaldt

Hvordan fjerne hevelse under øynene? Det er påvist måter og midler for å kvitte seg med problemet. Og først og fremst er det kaldt. Eksponering for lave temperaturer bidrar til komprimering av lymfatiske og blodkar, som bidrar til å kvitte seg med overflødig væske i ansiktets vev.

Bruk en uventet metode, testet av våre bestemødre og anbefalt av legene om programmet "Om det viktigste".

 1. Sett 4 teskjeer i kjøleskapet, og vent til de er kalde nok (men ikke frosne).
 2. Ta ut 2 av dem og fest på øyelokkene.
 3. Når skjeene er varme, skift dem til kjølt.

Den terapeutiske virkningen og den detaljerte prosedyren vises i videoen.

4. Kald komprimerer

 1. Poteter og agurker anses som de mest effektive hjemmemedisinene av folket. Kjølte grønnsaker er kuttet i sirkler og plassert på problemområdene. Poteter har mye stivelse og kalium. Disse ingrediensene reduserer intensiteten av inflammatoriske prosesser i vevet og reduserer hevelse.
 2. Om kvelden skal du lage lotioner for nedre øyelokkene fra en kald salt av saltvann (en klype salt er oppløst i et kvart glass vann). Dyp bomullsull (eller bomullservietter) inn i mørtel, klem litt, hold i 15 minutter i århundrer.
 3. En annen verdifull komponent av kalde vevskompressorer kan være vanninfusjon av fersk persille, tatt i noen mengde.

5. Alternativ kald og varm komprimerer

 1. For å forberede dem i en termo, blir salviebladene brygget i en halv time, eller gress med hule blomster (en teskje planter for 1/2 kopp kokende vann).
 2. Etter belastning med råmaterialet, avkjøles halvparten av løsningen.
 3. Prosedyren er gjort kort før sengetid.
 4. Alternativt påføres flere eller flere varme eller kalde kompresser på posene flere ganger (avslutt med kaldt).
 5. Smør huden med et av kremer som er beskrevet nedenfor.

6. Øyemasker

 1. Pisk av den separerte egghviten i skum og spre i 15 minutter med et tykt lag av hevelse. Når du har skyllet, må du slå (med lette bevegelser i fingertuppene) en fuktighetskrem for øyelokkene inn i huden, da proteinet tørker dem.
 2. Til halvparten av hvithvide, legg til en tredjedel av en skje med finmalt kaffe (du kan bruke kaffeglass etter brygging). Spred blandingen i tykke hovne steder. Vask av etter 15 minutter. Masken vil stramme huden godt og fjerne hevelse.
 3. Finhakk persille, bland med kald rømme, legg en maske under øynene i 15 minutter.
 4. Juice med aloe-papirmasse fjerner puffiness, samtidig utglattering av rynker og lynblå på øyelokkene. Det er enkelt å bruke det: spre det på problemområder, og tørk det etter tørking.
 5. For å øke effekten, kan du legge til en liten agurkjuice i masken med aloe-papirmasse og la den stå over natten.

7. Bruk spesiell kosmetikk.

Selv om du ennå ikke har oppstått et problem, er det 20 år gammelt å ta vare på mild hudpleie rundt øynene ved å bruke riktig krem. Slike forebygging vil sikkert lønne seg i fremtiden, og garantere deg et godt utseende.

Det anbefales å bruke hypoallergene stoffer, kjennetegnet ved en lett tekstur og sammensetning, egnet for alder og hudbehov. Slike kosmetikk er også ideell som sminkebase.

Nyttig vil være bruk av øye kremer som strammer blodkar, stimulerer blodstrøm og lymf, fremme metabolisme i hudceller. Best av alt, hvis deres formel ikke inneholder fett. Den mest effektive er produkter som inneholder:

 • vitaminer K og C;
 • retinol;
 • koffein;
 • eføy ekstrakt;
 • persille;
 • Arnica;
 • maismel.

De bør brukes på hudpunktet, uten overdreven spenning.

Hvis et produkt er virkelig effektivt, bør det inneholde følgende tre hovedingredienser:

 1. Hyaluronsyre mikrosfærer som forbedrer hudhydrering.
 2. Hesperidin er et bioflavonoid som fremmer bedre blodmikrocirkulasjon.
 3. Laktoferrin er en ingrediens hvis ioner er ansvarlige for å fjerne mørkningen av huden.

Fra et kosmetisk synspunkt, for å skjule hevelsen av øyelokkene, kan du bruke riktig fargekorrigerende.

8. Øvelser

Utseendet til poser kan skyldes overbelastning av øynets sirkulære muskler eller den naturlige prosessen med aldring som har begynt, noe som resulterer i redusert elastisitet og elastisitet i musklene og huden. Derfor anbefaler kosmetologer veldig enkle daglige øvelser for å opprettholde elastisiteten til øyelokkhuden, bringe dem til en tone, glatte rynker.

Samtidig blir en spasme fjernet fra de sirkulære musklene og posene forsvinner, hvorfra øynene blir uttrykksfulle og tilbake til sin naturlige størrelse (økning). Komplekset tar mindre enn 10 minutter, utføres mens du sitter. Øvelser gjøres veldig sakte, uten spenning og smerte. Hver gjentas tre ganger.

Øvelse 1. Åpne og lukk øynene godt med 20 sekunder. Hvis du samtidig øynene dine øker, legger fingrene over dem og holder dem på plass.

Øvelse 2.

 1. Løft øynene dine horisontalt (ganske sakte) mot hvert øre, som om du prøver å se bak det.
 2. Se etter et par sekunder i ekstrem posisjon.
 3. Gjenta alle bevegelser med lukkede øyne.

Øvelse 3. Øyebollene beveger seg fra lavere vinkler til øvre vinkler, vekselvis i hver retning. Etter hver bevegelse for å slappe av musklene blinker lett og raskt øyenvippene dine.

Øvelse 4.

 1. Skift øyenbrynene til den høyeste posisjonen som mulig, tenk at du kan se kronen din.
 2. Deretter - i nedre stilling, som om du ser under haken.
 3. Gjenta det samme, lukkede øyne.

9. Lymfatisk dreneringsmassasje

En av de mest populære og effektive hjemmeprosedyrene mot puffiness av de nedre øyelokkene er lymfatisk dreneringsmassasje. Det revitaliserer blodsirkulasjonen og lymfene i det subkutane vevet, og fjerner blå sirkler med hengende poser.

Det utføres forsiktig, kun med fingertuppene. Dette er best gjort i prosessen med å bruke krem.

10. Få nok søvn

Utilstrekkelig søvn påvirker ikke bare hele kroppen, men forstyrrer også ansiktets utseende. Er det hyggelig om morgenen å se en smaløyne skapning i speilet, med blåaktig sirkler som en panda? Sørg derfor for en full søvn (les ved hjelp av lenken til artikkelen, hvordan du oppnår dette).

Aldri sove på magen og ikke legg deg i lang tid ansikt, noe som bidrar til sagging av huden og fylle dem med stillestående væske.

Du har problemer med å samle væske i vevet med stagnasjon - sove med hodet holdt høyt på en stor pute. Så slutte å våkne opp med et hovent ansikt - væsken vil gå ned for natten.

11. Mulige sykdommer

Hvis posenformede formasjoner forblir permanent, til tross for eliminering av ovennevnte faktorer, kan årsaken være alvorlige sykdommer: problemer med nyrene, skjoldbrusk, hjerte, ledsaget av dannelse av ødem. Det er også verdt å vurdere sannsynligheten for diabetes, anemi, smittsomme sykdommer, allergier.

Løsningen på problemet. I alle tilfeller er riktig medisinsk diagnose med implementering av tilstrekkelig behandling viktig.

12. Bruk naturlige diuretika.

Bekymret med hevelse i ansiktet, er det viktig å være oppmerksom på å rense tarmene fra giftstoffer, introdusere produkter som stimulerer cellemetabolisme i det daglige kostholdet, og fjerner overflødig vann fra kroppen.

Naturlige diuretika inkluderer:

Apotek kan finne kosttilskudd som fjerner overskytende vann fra vev. De inneholder for eksempel nettleekstrakt, løvetann, grønn te, druefrø.

13. Spis mindre salt.

Det er sikkert kjent at et overskudd av salt i mat beholder vann i kroppen, noe som bidrar til hevelse av vev, inkludert ansiktsgjenstander. Derfor, etter over saltet mat, drikk mer vanlig vann, som fjerner overflødig salt fra kroppen sammen med tilhørende slagg.

14. Kraft

Er det mat som vi burde spise for å ha ingen problemer?

Ernæringseksperter sier at vitamin C er viktig i dette tilfellet fordi det forbedrer mikrosirkulasjonen av væsker i vevet i hele kroppen. Så lene seg på appelsiner, kiwi, tranebær, spire, andre godbiter som inneholder mye av dette vitaminet.

15. Kosmetiske behandlingsmetoder

Er det et forhold mellom alder og poser? Øker kroppsfett når du blir eldre?

I de fleste tilfeller er poser et spørsmål om arvelighet og grunnlov, men alder spiller også en viktig rolle. På grunn av svekkelsen av muskelfibrene i øvre og nedre øyelokk begynner huden å legge seg i folder. De fyller etter hvert opp med fett (fett hernia), sag. Slike feil elimineres kun av spesialister i kosmetiske institusjoner.

Er en kirurgisk prosedyre kalt "øyelokkskorreksjon" den eneste løsningen for å fjerne vesken? Øyekorrigering er definitivt en god måte å kvitte seg med problemet, men i en klemme.

Profesjonelle fjerningsmetoder inkluderer:

 1. Mesotherapy.
 2. Laser lipolyse.
 3. Injiseringslipolyse.
 4. Blepharoplasty.

Fraksjonell lasermetode kan hjelpe mot mørk misfarging av huden, men er ikke veldig effektiv mot fettoppsamlinger.

Kan hemorroide krem ​​fjerne poser?

Nå på Internett blir spørsmålet om å bli debattert om det er effektivt å bruke hemorroide krem ​​for å suge posene, etter eksempelet på Hollywood-stjerner? La oss lytte til eksperternes oppfatning i denne saken og se resultatet av deres eksperiment.

Jeg håper du har svar på dine spørsmål. Bruken av de enkle hjemmeprosedyrene som beskrives i artikkelen, kosmetikk, moderne profesjonell behandling, vil sikkert bidra til å redusere eller helt fjerne posene under øynene med de medfølgende mørke sirkler. Les også emnet: om påvist skade på elektroniske sigaretter.

Hvordan fjerne poser og blåmerker under øynene hjemme

Innhold:

 1. Årsaker til vesker og blåmerker
  • Bruising mekanisme
  • Hvorfor blåmerker vises
  • Mekanismen for dannelsen av poser
  • Hvorfor poser under øynene

 2. Healing Bruises and Bags
  • Hvordan bli kvitt hjemme
  • Folkemidlene
  • Masker hjemme
  • Kosmetiske produkter
  • Behandling i en skjønnhetssalong

Ønsket om å være vakkert og attraktivt i det motsatte kjønnets øyne er iboende av en kvinne av natur. Derfor ser vi så ofte og nøye på vår egen refleksjon i speilet, ser etter feil. Ofte finner vi dem og kjemper desperat med dem. Her skal vi snakke om hvordan man skal håndtere en av disse feilene - poser og blåmerker under øynene.

Årsaker til poser og blåmerker under øynene

Det er mange faktorer som bidrar til dannelsen av poser og "blå" under øynene. Fra banal mangel på søvn til alvorlige somatiske sykdommer. Derfor er det viktig å fastslå den sanne årsaken til slike feil.

Bruises under øynene: årsaker og mekanisme for utdanning

Enhver moderne kvinne vet at huden i øyet er ekstremt delikat og veldig tynn. Dens struktur er vesentlig forskjellig fra de ansiktsområdets nærliggende områder: laget av epidermis og subkutant fettvev er tynnere, blodkarene ligger nesten under overflaten av huden, kollagen og elastin er i en minimal mengde. På grunn av dette er det ekstremt følsomt for eventuelle endringer og trykk - eksternt og internt.

Å bli utsatt for aldersrelaterte endringer og / eller aggressive eksterne faktorer, samt respons på patologiske prosesser i kroppen, blir huden rundt øynene enda tynnere, og taper turgoren. Fartøyene reagerer også - blodet i kapillærene tykner og stagnerer, hemoglobinet er mettet med karbondioksid og blir mørkere i farge. Slike mørke fartøy skinner gjennom fortynnet hud, som et resultat - mørke, blåaktige sirkler under øynene.

Mørk hudpigmentering i periorbitalområdet kan også arves eller forekomme over tid som en reaksjon på sagging av huden eller overdreven svette i dette området.

Hvorfor vises blåmerker under øynene

Årsaken til at huden under øynene får en blåaktig tynn kan være:

  Arv (veldig tynn eller veldig hvit hud, dype sett, plassering av fartøy nær huden, etc.);

Overarbeid (mangel på søvn, stress, mosjon, mangel på frisk luft);

Dehydrering (overoppheting i solen eller i et rom med høy temperatur);

Øyestamme (lang avlesning, arbeid på en datamaskin, ser på TV);

Intoxikasjon (nikotin, alkohol);

Misbruk av sterke varme drikker (te, kaffe) og produkter med stor mengde salt og varme krydder, hermetikk;

Spiseforstyrrelser (hardt kosthold, drastisk vekttap, "mangel på" vitaminer og sporstoffer med mat);

Kosmetikk (feil bruk eller feil utvalg av produkter, lav kvalitet, ignorerer);

Anemiske tilstander (jernmangel anemi, stort blodtap, inkludert på grunn av tung menstruasjon);

Utvekslingsforstyrrelser (problemer med skjoldbruskkjertelen, binyrene);

Kroniske infeksjoner (rhinitt, konjunktivitt, bihulebetennelse, tonsillitt);

 • Somatiske sykdommer (tarm, mage, nyrer, bukspyttkjertel, hjerte, lever, åndedrettsorganer).

 • Gitt dette "mangfoldet", er det bedre å betro søket etter den virkelige årsaken til "blå" under øynene til en spesialist. Og du må starte med en skjønnhetspleie.

  Vesker under øynene: årsakene og mekanismen til utdanning

  I tillegg til de allerede nevnte strukturelle egenskapene til huden i orbitalområdet, påvirker en annen anatomisk nyanse dannelsen av poser under øynene. Han fikk navnet på orbitalt septum. Det er en membran av bindevev mellom huden på øyelokk og periorbital cellulose. Det er faktisk, det holder fettlaget inne i bane.

  Når dette laget øker i volum (på grunn av hevelse eller vekst), setter det trykket på orbitalt septum. Sistnevnte strekkes og bukker ut over tid og danner poser under øynene.

  En slik mekanisme for dannelsen av sakkulære fremspring under øynene ble oppdaget relativt nylig - i 2008. Før dette ble det antatt at årsaken til posene ikke var en økning i volumet av fett, men et tap av elastisitet i selve bunnseptumet.

  Det er bemerkelsesverdig at når det gjelder poser med edematøs natur, er det en dynamikk: de "går over" om natten og "går bort" i løpet av dagen. Hvis prosessen er basert på vekst av fettvev, forblir de konstant uansett tidspunktet på dagen.

  Hvorfor poser under øynene

  Siden posene under øynene har samme "habitat" som mørke sirkler, overlapper årsakene til deres forekomst på mange måter:

   Den enkelte funksjonen er arvet. I dette tilfellet legges veksten av fettvevet i øyet av naturen selv.

  Bruk kroppen. Partier, søvnmangel, overdreven overbruk av alkohol, røyking, narkotika, nervøs og fysisk overspenning, skarpe vekslinger i veksten - alle disse faktorene, spesielt i kombinasjon, fører til puffiness i øyet.

  Lasten på øynene (nattlig og til og med daglig sammenkomster rundt dataskjermen eller skjermen på en bærbar PC, nettbrett, foran en TV eller en bok).

  For mye salt eller væske i kroppen. Kjærligheten til pickles, krydret og salt mat forårsaker cellene i vevet, og det fete laget i øyet området samler væske.

  Bust ultrafiolett. Alle elskere av soling av hvilken som helst opprinnelse bør ta hensyn til at en vakker bronsehudtone har en bivirkning i form av puffiness under øynene.

  Bruk linser. Ukorrekt valgte kontaktlinser eller linser med lavt oksygenpermeabilitet kan også bidra til utseende av ødem i øyet.

  Hormonale "spill". Utgående øyeødem kan observeres med signifikante svingninger i hormoner gjennom menstruasjonssyklusen.

  Sykdommer i organer og systemer (lidelser i nyrene, hjertet, organene i luftveiene, allergiske forhold, infeksjoner i øynene og bihulene, rennende nese, ARVI).

 • Endringer relatert til alder.

 • Uansett årsakene, puffiness under øynene tyder tydelig på at du trenger eller noe å behandle i kroppen, eller noe å forandre i livet ditt.

  Behandling av blåmerker og poser under øynene

  Avhengig av hva som forårsaket hevelse og mørk farging av huden under øynene, vil metodene for å kvitte seg med disse feilene være forskjellige. Noen trenger bare å sove, og noen skal gjennomgå komplekse behandlinger. Og det er bedre at denne metoden er valgt av en spesialist - kosmetolog eller lege.

  Hvordan bli kvitt blåmerker under husets øyne

  Hvis din puffiness under øynene ikke har et årsakssammenheng med sykdommer, er det nok bare å forandre livet ditt:

   Endre din daglige rutine. Tilordne nok tid til en sunn søvn (minst 7 timer), oftere i frisk luft, begrens "kommunikasjon" med gadgets og TV, hvis arbeidet er koblet til en datamaskin - ta pauser oftere, og alltid forlate monitoren.

  Endre ernæringens natur. Prøv å avvenne deg veldig salt og krydret mat. Ikke drikk mye væsker, spesielt om natten. I kampen mot puffiness er din venn vitamin B5, så vel som produkter som inneholder den. Disse er lever, meieri og meieriprodukter, kjøtt, egg, kål, rødbeter, asparges, bønner, sopp (hvite, mushroom), nøtter, hvete (kli, spire), fullkornsbrød. Erstatt sterk kaffe og te med mineralvann, grønn eller ingefærte, urteavkok.

  Gi riktig omsorg. Velg pleieprodukter som passer best for deg. Bruk dem ordentlig og regelmessig. Kast ut utløpt og ubehag for øynene sminke. Ikke vær lat for å fjerne sminke før sengetid. Det er spesielt viktig å bære dette elementet til de som har arvet poser og blåmerker.

  Beskytt huden din mot solen. I solfylt vær, gjør det til en regel å bruke solbriller, bruk spesielle briller når du besøker en solarium.

  Reduser følsomhet for stress. Husk at hvis du ikke kan endre situasjonen, endre holdningen til den. Legg merke til mer positivt, legg merke til humor i enhver stressende riste. Prøv å svare tilstrekkelig - like stor som problemet. Ikke rive håret ditt, men se etter en vei ut.

 • Slå dårlige vaner. Fra det skadelige er det ingenting å forvente fordel, først og fremst - på ansiktet.

 • Effekten av de ovennevnte tiltakene vil bli sterkt forbedret dersom ytterligere omsorgsprosedyrer blir lagt til dem - masker, lotioner, massasje, gymnastikk, salongforyngelsesmetoder.

  Hvordan fjerne blåmerker under øynene av folkemessige rettsmidler

  Det viser seg at den mest effektive måten å beseire de mørke sirklene under øynene, har vi for hånden. Disse er rå grønnsaker, urter og urteekstrakter. Du kan lage komposisjoner for masker og kremer fra dem, bruke dem i form av lotioner, frys dem i kosmetiske kuber.

  Her er noen effektive oppskrifter:

   Kontrasterende urte-lotioner. Lag en infusjon av tørket salvage gress (1 ts. Av råvarer til 1 st. Kokende vann med sedimentering i omtrent en halv time). Frys halvparten av volumet med kuber, varme den andre halvdelen (når det allerede er en ferdig "is" -infusjon). Dekk huden rundt øynene med en bomullspinne (kosmetisk plate) med et varmt urteekstrakt, og tørk det samme området med is. Intervallet mellom disse trinnene skal være minimal. Gjenta prosedyren 5-6 ganger. Salvie kan erstattes med en blanding av kamille og dill (1 ts. Av hver plante).

  Komprimerer med infusjoner av urter. Gjør en infusjon av kamille, lime blomst, blad av mynte, horsetail eller ochanka stoff (1 ss medisinske råvarer - 1 ss. Kokende vann). Du kan lage en blanding av kamille te (1 ss kokende vann - 1 ts. Av blomster og grønn eller svart te). Påfør forsiktig en bomullspinne eller -plater gjennomvåt i infusjonen i øynene i 15-20 minutter.

  Lotions. Påfør øynene i 15-20 minutter kosmetiske bomullsputer fuktet med varm infusjon av persille, kornblomst, tørr rosmarin, kamille eller te, basert på beregning av 1 ss. l. medisinske råvarer - 1 ss. kokende vann med en oppløsningstid på 15-20 minutter.

  Kosmetisk is. Ovennevnte infusjoner av urter eller te kan fryses i form av terninger og tørke huden i øyet to ganger om dagen.

 • Oljekrem med urter. Bland 2 ts. myk smør med 1 ss. l. hakket persille (du kan bruke begge bladene og stilkene) til en jevn konsistens. Bruk det vanlige mønsteret - morgen og kveld daglig.

 • Masker for hevelse og mørke sirkler under øynene hjemme

  Det er også masker som kan løse to problemer samtidig - fjern blåmerker under øynene, og fjern puffiness. Den mest effektive av dem i vår samling:

   2-trinns maske med poteter og krem. Fase I - Fest på øyelokkene i 10-15 minutter en slurry av revet fersk potet. Trinn II - Ta av masken og legg krem ​​på huden (den skal inneholde vitaminer A og E) i samme 10-15 minutter. Fjern resten av krem ​​og maske med en svak tebrygg.

  Potet- og havregrynsmaske. Bland 1 ss. l. havregryn med 1 ss. l. potetmasse, fint revet fra rå poteter, eller kokt puree, og melk (krem), bring blandingen til en pasty-tilstand. Melk eller krem ​​er bedre å velge fetere. Varigheten av masken - 15-20 minutter, vask - med varm grønn te.

  Potet olje maske. Bland 4 ts. fint revet rå poteter med 2 ts. noen vegetabilsk olje. Spreng masken på den forberedte (oljede) huden i 20-25 minutter. Skyll av med en tebrød (svart eller grønn) med middels styrke.

  Gurkemurekremmaske. Rør 1 ts. gruel av revet agurk med 1 ts. hakkede friske urter (koriander eller persille) og samme mengde rømme. Varigheten av masken er 15 minutter. Midler for vasking - kaldt vann.

  Honning og Egg Mask. Bland 1 ss. l. flytende eller smeltet honning med 1 ss. l. mel og 1 rå egghvite. Påfør under øynene i 10-15 minutter, skyll med vann eller te.

  Curd maske med persille. Gni grundig 2 ts. fett hytteost med 1 ss. l. hakket fersk persille (blader og stengler) og 1 ts. melk. Sett masken under øynene i 20 minutter. Vask kjølig vann eller svakt tebrød.

 • Mutter og olje maske. Bland 2 ts. mel fra valnøtter, passert gjennom en kaffekvern, med 1 ss. l. myknet smør og 2 dråper sitronsaft. Varigheten av masken - 15-20 minutter, vask med kaldt vann.

 • I tillegg kan du bruke de ovenfor beskrevne middelene til mørke sirkler - de er effektive i forhold til ødem.

  Hvordan fjerne poser under øynene med kosmetikk

  Ferdige kosmetiske produkter for hudpleie rundt øynene er et obligatorisk element i listen over anti-hevelse og blueness-produkter i dette området. Hovedoppgaven til en slik krem ​​eller gel løfter og styrker dreneringen i problemområdet. Derfor, å anskaffe et slikt verktøy, må ikke bare være oppmerksom på formålet, men også til sammensetningen.

  Best av alt, krem ​​/ geler som inneholder liposomer, koenzym Q10, kaffe (men husk at det tørker huden), kollagen, hyaluronsyre, elastin og urteekstrakter - salvie, hestetil, persille og torso med mørke sirkler og poser. Men mettet og mineralolje, tvert imot, kan stimulere puffiness og forårsake allergi. For å unngå sistnevnte må du ikke bruke kremet nær lash linjen.

  Det er flott hvis din valgte krem ​​vil ha en metallisk massasje tips. Hold det i kjøleskapet, og kremet vil da være dobbelt så effektivt.

  Et godt ekspresmiddel for ødem er en spesiell ismaske med gelfiller. Sett det i kjøleskapet og bruk som nødvendig eller i nødstilfelle. Resultatet vil være om noen få minutter.

  En annen måte å raskt ta huden under øynene i rekkefølge er å maskere posene med dekorative kosmetikk. Den første fiolen her tilhører concealeren. Fargen bør være så nær hudfargen din, hvis du trenger å skjule blåmerker, er det en tone lysere.

  Ordningen med "kamouflage" -fylling av området under øynene er som følger:

   Krem som oppfyller de ovennevnte parametrene;

  Concealer brukes forsiktig med en pensel;

 • Matt kompaktpulver som påføres i et veldig tynt lag for å forlenge levetiden til forkledning.

 • En annen manøvre som distraherer fra poser under øynene, er en bronse på kinnbenet (uten reflekterende partikler i sammensetningen).

  Behandling av poser under øynene i skjønnhetssalongen

  Her presenterer vi kardinalveiene for å forbedre huden i øyet. De er basert på moderne teknologi og er salongprosedyrer eller leveres i medisinske klinikker.

  Tenk på de mest populære:

   Masker. Formuleringer med brune alger, kollagen, hyaluronsyre, ekstrakter av leech, horsetail, persille, kamille, milkweed, volodushki, protein, koffein, etc. blir anvendt. De er effektive som en profylakse, så vel som i begynnelsen, når poser kun er "trukket". Slike masker er ikke bare egnet i tilfelle allergi mot deres sammensetning.

  Mesotherapy. En cocktail av aktive ingredienser (enzymer, koffein, vitaminer, lysin, ekstrakter fra embryonale celler etc.) injiseres direkte under huden på problemområdet til en dybde på 0,1-0,6 cm. Injeksjonen utføres ved injeksjon eller uten å skade huden - under oksygentrykk. Denne metoden løser problemet med væskeretensjon og mikrocirkulasjonsforstyrrelser, men er maktløs med hensyn til fettvekst.

  Lymfatisk drenering. Her stimuleres utstrømningen av overflødig væske og stagnasjon i karene ved elektrisk stimulering. Mikrostrømmer "utvisker" alt overskudd gjennom lymfesystemet. Denne metoden vil fjerne hevelse og blåmerker, men fettbrød er for tøft for ham. I tillegg er det kontraindisert ved blødninger eller hudsykdommer i oppførselen, så vel som i tilfeller av blødningsforstyrrelser.

 • Blepharoplasty. Kirurgisk problemløsningsmetode. I dag er det mest kardinal, fordi det gjør at du kan stramme øyelokkhuden, fjerne puffiness og fjerne fettbrød. Siden dette er en kirurgisk inngrep, er det nødvendig med ytterligere undersøkelser og konsultasjoner av leger. Anbefales etter 35 år, eller hvis posene er arvelige. Det er en postoperativ periode - opptil 8 dager.

 • En hvilken som helst av metodene ovenfor krever obligatorisk konsultasjon med spesialist og faglig adferd.

  Se på en video om hvordan å kvitte seg med mørke sirkler som ser under øynene:

  Flere Artikler Om Typer Acne