Pigmentert hud legger visuelt alder og gjør ansiktet mindre attraktivt. Derfor må du vite hvordan du fjerner pigment flekker på ansiktet. Det er like viktig å finne årsaken til dette fenomenet.

Årsakene til pigment flekker

Pigmentering er delvis eller fullstendig misfarging av de øvre lagene i huden. Før du behandler en kosmetisk defekt, bør du forstå hvorfor det er pigment flekker på ansiktet. Denne prosessen utløses av et overforbruk av melanin. Pigmentplater anses å være en normal reaksjon av kroppen til langvarig eksponering for ultrafiolette stråler. Til deres utseende er huden mer plassert i vår og sommer perioder. De provokerende faktorene for pigmentering inkluderer:

 • graviditet;
 • hormonelle stoffer eller antibiotika;
 • tan misbruk;
 • alder;
 • mangel på folsyre i kroppen;
 • bruk av kosmetikk med syrer.

Typer av pigment flekker

Pigment flekker er forskjellige i form, plassering og intensitet. Dermatologer deler dem i følgende varianter:

 1. Chloasma. Ligger på ansiktet eller i lårene. Hovedårsaken til utseendet er hormonelle forandringer. Chloasma forekommer ofte når du tar orale prevensjonsmidler, etter fødsel, under puberteten og gynekologiske sykdommer.
 2. Pigmentering av overleppen. Patologi oppstår når skjoldbruskkjertelen funksjonsfeil. Noen ganger indikativ for tarmsykdommer;
 3. Lentigines. Spesifikk funksjon - en konveks form. Spots har en klar oversikt. Oftest plassert i decollete området, på hendene og ansiktet. Det er senil og ungdom lentigo.
 4. Føflekker. Denne typen pigmentering anses å være den vanligste. Det er kjøpt og medfødt. Noen ganger blir en muldvarp forvandlet til en malign tumor. I de fleste tilfeller gjør det ikke skade.
 5. Fregner. Fregner er mer sannsynlig å forekomme hos personer med en bestemt fargetype - rødt hår og rettferdig hud. Om vinteren reduseres pigmentens intensitet, og om sommeren øker den.
 6. Vitiligo. Årsaken til vitiligo er fullstendig forsvinning eller reduksjon av melanin. Provokative faktorer er arvelighet og medisinering.

Pigmenteringsfjerningsprosedyrer

Svaret på spørsmålet: "hvordan å fjerne pigment flekker på ansiktet," vil gi en kosmetolog. Fjerning av pigmentflekker utføres fortrinnsvis i en spesialisert salong. Prosedyren må overlades til kvalifiserte fagfolk. Preference er gitt til anerkjente kosmetologer. Før du besøker salongen, er det tilrådelig å lese anmeldelser på tjenester. Vellykket behandling avhenger av skjønnhetssjefens kvalifikasjoner.

Den mest populære og effektive metoden er laserfjerning. Hovedfunksjonen i prosedyren er fraværet av bivirkninger. Flekker fjernes raskt og uten helseeffekter. Ved hjelp av et spesielt verktøy, blir laserstråler rettet til ønsket område. Sunn hud er ikke skadet. Utseendet til arr på pigmenteringsstedet er utelukket, noe som er spesielt viktig når det ligger på ansiktet.

Fototerapi - en prosedyre der pigmentet blir ødelagt under påvirkning av lysflammene. Fordelene ved metodene inkluderer et garantert resultat uten smerte og langsiktig gjenoppretting. Fototerapi kan ikke utføres med diabetes mellitus, herpesvirus og blødningsforstyrrelser.

Med mindre uttalt pigmentflekker utføres kjemisk peeling. En spesiell sammensetning påføres huden. Det fjerner de øvre lagene sammen med pigmentering. Etter prosedyren kan det være sterk rødhet i huden og hevelse. Under gjenopprettingsperioden er det ekstremt viktig å gi huden god fuktighetskrem. Før du besøker gaten, bør du bruke ansikts solkrem. Etter en tid fornyes huden, og pigmenteringen forsvinner.

Hjemme prosedyrer

Med riktig tilnærming fra de irriterende flekkene på huden, kan du bli kvitt hjemme i et par dager. For å gjøre dette, den vanlige ricinusoljen. Til 1 teskje olje tilsett samme mengde yoghurt og spiseskje med agurkjuice. Blandingen påføres på det berørte området i 15 minutter. Deretter vaskes masken av med varmt vann. Denne sammensetningen har en blekningsvirkning. Det virker effektivt på hudfarge.

Hjemme, for peeling, kan du bruke kosmetiske produkter med et spesielt fokus. Hovedbetingelsen - syreinnholdet er ikke høyere enn 12%. Før du utfører prosedyren som kreves for å lese instruksjonene. Muligheten for allergisk reaksjon bør utelukkes.

Masken på basis av badyagi og hydrogenperoksid håndterer effektivt pigmentering. Fra improvisert betyr perfekt sitronsaft eller persille. For å forbedre effekten av komponentene kombinert med hvit leire. Det forbedrer blekingeffekten.

En annen effektiv metode for å kvitte seg med pigmentering regnes som en maske basert på sennepspulver. Det fortynnes med varmt vann til ønsket konsistens, og deretter - påføres ansiktet med et tynt lag. Hold masken til det skal brennes. Etter skylling påføres nærende krem ​​til huden. Prosedyren er kontraindisert hos kvinner med rosacea og vaskulære sykdommer. Før noen manipulering for å eliminere pigmentering, bør man være kjent med kontraindikasjoner.

Forebyggende tiltak

Fjerning av alder pletter er en mektig oppgave. Eliminere effekten av overskytende melanin er enkelt. Men denne prosessen tar tid og penger. Det er mye lettere å hindre utseendet på stygge flekker. Dette vil bidra til å korrigere hudpleie og helsekontroll. Pleieprodukter må være egnet for hudtype. Når hun modnes, trenger hun mer oppmerksomhet. Kreves også å nærme huden med gunstige stoffer fra innsiden. Til dette formål er dietten beriket og vitaminkomplekser blir brukt. Det anbefales å observere følgende forebyggende tiltak:

 • bruk av kosmetiske produkter som inneholder SPF-beskyttelse;
 • Introduksjon til dietten av matvarer som inneholder vitaminer A, C og B;
 • iført store brimmed hatter;
 • begrenset eksponering for solen;
 • redusert hyppighet av besøk til solarium;
 • regelmessig hormon nivå kontroll.

anmeldelser

Effektiviteten av prosedyrene og hjemmemetoder vil fortelle om reelle mennesker. I de fleste tilfeller elimineres pigmentering på kontoret til en skjønnhetspleie. Prosedyren tar ikke mye tid. Det er bare en liten brennende følelse i stedet for opphopning av flekker.

Hvordan å fjerne alder flekker i ansiktet hjemme er det mest presserende problemet. Dype peeling med syrebasert kosmetikk har en effektiv effekt. Lysende effekt oppnås ved bruk av persille og sitronsaft. Noen kvinner kvitte seg med flekkene hjalp masken av hydrogenperoksid. Hovedregelen i hjemmebehandling er regelmessigheten i prosedyrene. Det endelige resultatet avhenger av det.

Å tenke på hvordan å fjerne aldersflater i ansiktet, vil før eller senere hver kvinne måtte. Først avgjøre type og årsak til flekker. Først etter at det er truffet tiltak for å eliminere dem.

3 enkle måter å raskt fjerne alder flekker på ansiktet

Ansiktet er den mest åpne delen av kroppen, slik at utseendet på eventuelle feil på den, inkludert pigmentpletter, er veldig frustrerende, spesielt for kvinner. Tross alt bekymrer hver jente eller dame om utseendet hennes.

Utseendet til alder flekker på ansiktets hud kan utløses av graviditet, akne, hormonelle lidelser i kroppen, sykdommer i fordøyelsessystemet organer, eksponering for sollys og til og med aldring av huden.

Gitt utbredelsen av dette problemet, har vi samlet i dette emnet de mest effektive metodene som vil hjelpe deg med å fjerne pigmentering fra ansiktet raskt og permanent.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet?

Hvis huden i ansiktet er pigmentert, vil en kosmetolog hjelpe til med dette problemet. Moderne kosmetologi har et imponerende arsenal av anti-pigmentering på ansiktet, nemlig:

 • lysbehandling;
 • peeling;
 • laserterapi og andre salongprosedyrer.

Bruk av fototerapi for pigmentpletter på ansiktet

Fototerapi innebærer eliminering av pigmentering ved hjelp av lommelykter (pulser), som ødelegger melanin, det vil si bunnen av pigmentflettene. Effektiviteten av fototerapi fremgår av positiv tilbakemelding fra klienter som gjennomgikk denne prosedyren.

Umiddelbart etter behandling med pulser av flekker, er huden litt mørkere, men med tiden oppstår peeling, som forsvinner uten spor. Effekten av fototerapi er merkbar etter den første prosedyren.

Fordelene ved fototerapi kan kalles en smertefri prosedyre, en rask gjenopprettingstid, fravær av arr og høy effektivitet.

Men samtidig er det en rekke kontraindikasjoner for fototerapi, nemlig:

 • veldig følsom hud i ansiktet;
 • betennelse i huden i pigmenteringsområdet;
 • hudlesjoner herpesvirus;
 • redusert blodpropp
 • Tilstedeværelsen av diabetes;
 • Tilstedeværelsen av arr og arr i pigmenteringsområdet.

Fjerning av pigmenteringspunkter med peeling

Pigment flekker på ansiktet fjerner mest effektivt kjemiske peeling. Essensen av denne metoden ligger i applikasjonen på huden med pigmentering av kjemikalier som fjerner laget av gamle celler i epidermis. På grunn av dette lyser huden.

Avhengig av graden av pigmentering, kan overfladisk, middels eller dyp peeling påføres.

Når overflaten peeling er fjernet bare det øvre laget av epidermis. Det optimale kurset i denne prosedyren er 4-10 ganger med et intervall på 10 dager. Overflateflingingen kan utføres en gang i året.

Median kjemiske peeling utføres en gang i måneden, da i dette tilfellet eksponeres de dypere lagene av huden.

Dyp kjemisk peeling er den mest traumatiske prosedyren, så den utføres en gang i seks måneder.

Etter peeling, kan brenning og rødhet i ansiktets hud være tilstede hele dagen. Hvis dyp peeling ble utført, kan disse effektene vare opptil to uker.

Fjerning av pigmentering på ansiktet med en laser

Pigmentering laser terapi i ansiktet er i dag den sikreste og mest effektive metoden, siden laseren bare påvirker det pigmenterte området i huden. Sunn hud påvirkes ikke av denne prosedyren.

Bare to uker etter slutten av løpet av laserterapi fjernes pigmentplettene helt og fullt.

Blant fordelene med laserterapi av pigmentering på ansiktet bør noteres som:

 • høyeste effektivitet;
 • smertefri;
 • atraumatisk;
 • effekten kommer raskt, bokstavelig talt etter den første prosedyren.

Kontraindikasjoner for fjerning av pigmentering med laser:

 • bærer et barn;
 • amming;
 • onkologiske sykdommer;
 • solbrun hud i ansiktet;
 • inflammatorisk prosess på ansiktets hud.

En betydelig ulempe ved de ovennevnte kosmetologiske prosedyrene er en ganske høy pris, slik at ikke alle har råd til slike tjenester. I dette tilfellet kan du bruke de populære metodene, som vi diskuterer senere i emnet.

En fototerapi-prosedyre koster i gjennomsnitt 4000 rubler, kjemisk peeling - 3000 rubler og laserterapi - 18.000 rubler.

Er det mulig å fjerne pigmenteringspunktene i ansiktet ved hjelp av kosmetikk?

For å fjerne pigmentplettene, kan du bruke kremer, serum, masker, peeling og lotioner som kan hvite huden og fjerne døde hudceller i epidermisene. Men før du bruker noe kosmetisk produkt, gjør det ikke vondt å konsultere en kosmetolog eller en hudlege, som vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet for din hudtype.

Følgende rettsmidler er de mest populære og effektive i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet:

 • krem Ahromin. Dette stoffet har mange positive vurderinger i ulike fora, så vel som eksperter anbefaler det. Cream Ahromin designet for å beskytte huden mot ultrafiolette stråler, men samtidig dekomponerer den melanin og fjerner pigmentering. Kostnad - 90 rubler;
 • krem melanat. Denne krem ​​er et godkjent preparat mot pigmentering fra den engelske produsenten. Med Melanative, kan du fjerne pigment flekker av en hvilken som helst opprinnelse (etter akne, fregner, graviditet, senil, etc.). Kostnad - 150 rubler;
 • Klirvin krem. Mange klager over en skarp lukt og for oljeaktig struktur av denne kremet, men samtidig noterer de seg høy effektivitet i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet. Effekten blir merkbar bokstavelig en uke etter påføring, og etter 8 uker med vanlig bruk lyser huden merkbart. Kostnad - 80 rubler;
 • Clotrimazole salve er et offisielt antifungal stoff som også har en tendens til å lette pigmentflettene. Kostnad - 40 rubler.
 • Badyaga forte. Dette middelet kan effektivt brukes hjemme for å fjerne pigmenteringspunkter, men det anbefales ikke å brukes på overfølsom hud, da det kan oppstå ubehag. Kostnad - 90 rubler.
 • krem bor plus. Denne krem ​​beskytter ikke bare huden mot akne, irritasjon og strekkmerker, men skinner også huden på ansiktet. Det er mulig at Boro Plus er mindre effektiv enn kremer som beskrevet ovenfor, så det er bedre å bruke det for å forhindre pigmentering. Kostnad - 95 rubler.
 • serum idealia pro. Dette verktøyet er ganske dyrt, ca 2500 rubler, men kostnaden er fullstendig kompensert av effektiviteten. Legemidlet eliminerer eventuelle pigmentflekker og forhindrer dannelsen av huden i alle aldre.

Hvordan fjerne pigment flekker i ansiktet hjemme?

Som vi allerede har sagt, har flertallet av de kvinnene som har møtt pigmentering i ansiktet ikke råd til salongskjønnhetsprosedyrer, derfor bruker de folkemetoder.

Vurder den mest effektive og populære måten for tradisjonell medisin og kosmetologi.

 • Sitronsaft. Prosedyren er veldig enkel og rimelig, du må bare kjøpe en sitron og klemme juice ut av den, som er gjennomvåt i en bomullsstykke og utmerker huden i ansiktet, der det er pigment flekker. Etter at saften tørker, er det nødvendig å vaske ansiktet ditt med kaldt vann uten såpe. Effekten av prosedyren vil vises på den fjerde dagen med vanlig bruk, men for å konsolidere resultatet må du fullføre et kurs - 10 dager.
 • Kefir og sur melk. Disse meieriprodukter kan ikke bare spises, men også brukes til å eliminere alder flekker. Ansiktshud smurt med yoghurt eller yoghurt, og la denne masken stå i 15 minutter, vask deretter av med rent vann. Prosedyren utføres to ganger om dagen.
 • Kefir og tomater. 2 ss yoghurt blandet med 1 ss frisk tomatjuice. Den resulterende blandingen påføres med en bomullspute på ansiktet og forlates i 20 minutter og vaskes deretter av med vann uten såpe.
 • Poteter. De vasket og skrællede råpotetene er skåret i tynne sirkler og spredt på problemområdene i ansiktet i 5 minutter, hvorpå de fjernes og huden vaskes med rent vann uten såpe.
 • Melk og honning. 30 ml melk er blandet med en spiseskje flytende honning. Masken påføres de pigmenterte områdene i ansiktet i 20 minutter og vaskes av med vann.
 • Persille. Denne planten har en bleking og regenererende effekt. For tilberedning av infusjon trenger en haug med friske urter, som trenger å male og helles en liter kokende vann. Insister på infusjon under lokket i 2-3 timer. Det resulterende verktøyet kan brukes som rensende lotion om morgenen og kvelden.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet etter graviditet?

Hvert sekund gravid kvinne står overfor pigment flekker på kroppen, men de største problemene er forårsaket av slike feil på ansiktets hud, fordi du ikke kan gjemme dem med klær. Årsaken til pigmentering hos gravide er direkte relatert til endringer i hormonbalansen i kroppen.

I de fleste kvinner forsvinner pigmentering alene etter fødsel, men hva skal man gjøre hvis dette ikke skjer. I dette tilfellet kan du bruke de ovennevnte prosedyrene og verktøyene. Bare når du velger en metode og betyr at du må nøye undersøke kontraindikasjoner og bivirkninger for å eliminere den negative effekten på brystmelk og ikke skade barnet ditt.

Midler og prosedyrer som kan brukes etter fødsel:

 • hudoren krem Verktøyet brukes på problemområder av huden om morgenen og kvelden i 1-3 måneder;
 • salicylisk peeling;
 • Masker med kropp eller hvit leire. Prosedyren utføres en gang om dagen i 10 dager.
 • ultralyd ansiktsrengjøring;
 • laser tulp;
 • de ovennevnte folkemidlene;

Hvordan fjerne senile alder flekker på ansiktet?

For å fjerne alderspigmentering på ansiktets hud, kan du bruke blekekrem, salver, lotioner, som inneholder hydrokinon eller tretonin. Disse stoffene effektiviserer huden, eliminerer pigmentering.

Du kan også bruke tjenester av en skjønnhetspleie som kan utføre kjemisk ansiktsskille eller laserpolering av problemområder. Salonprosedyrer gir selvfølgelig det beste resultatet, men hvis det ikke finnes en slik mulighet, kan du ty til folkemessige rettsmidler, som vi snakket om tidligere.

Kampen mot pigmentering på ansiktets hud er en ganske lang og arbeidskrevende prosess, og dessverre er det ikke noe magisk middel som vil redde deg fra dette problemet på en dag. Du må også huske at før du begynner å fjerne pigmentering fra ansiktet, må du avgjøre årsakene til utseendet, fordi du bare kan oppnå ønsket resultat ved å fjerne forårsakerfaktoren.

Hvordan fjerne alder flekker

Fregner, lentigo, melasma - er du kjent med disse ordene førstehånds? Vi gir en liste over nyttige anbefalinger for de som klarte å tjene pigmentplater eller har lidd av dem siden barndommen.

 • Årsakene til pigment flekker på ansiktet
 • Hvordan håndtere aldersplassene
 • Kosmetikk mot pigmentering
 • Sammensetningen av lightening kosmetikk
 • Oversikt over midler
 • Pigmenteringsforebygging

Årsakene til pigment flekker på ansiktet

Pigmenterte skjønnhetseksperter kaller hudområder mørket av overdreven melaninproduksjon. Det har vært vitenskapelig bevist at pigmentplettene kan ligge i epidermis, dermis og på grensen. Resultatet av korreksjonen avhenger av dybden av pigmentering: jo dypere og jo større akkumuleringen av melanin er, jo vanskeligere er det å bli kvitt den.

Pigmenterte flekker kan være medfødt, oppkjøpt eller alder. Kosmetologer eller dermatologer behandler pasienter med slike typer hyperpigmentering som fregner, lentigo, melasma og kliniske manifestasjoner av fotodamasje.

Fregner oppstår oftest hos mennesker med rett hud og blond eller rødt hår. © iStock

"Fregner (ephels) er små flekker, for det meste avrundet, jevn farge, 1-2 mm i diameter," sier Karine Vardanyan, SkinCeuticals ekspert, dermatolog og leder av European Medical Center allergi avdeling. - Ofte forekommer fregner i blondiner, brunehårede og rødhårede mennesker i åpne hudområder under aktiv påvirkning av solstråling. "

Jo mer intens UV-lyset, desto mørkere er fregner. Uten solstråling blir de bleke, og om vinteren kan de forsvinne helt.

Sunny lentigo er et ovalt pigmentspot med en størrelse på 2-20 mm. De er oftest plassert på ansikt og hender, men kan vises på kroppen. Fargene på flekkene er for det meste jevne, pigmenteringen er motstandsdyktig, den forsvinner ikke alene.

Hvordan håndtere aldersplassene

Det spiller ingen rolle, bare at du har funnet aldersplass eller har slitt med dem lenge, den første og viktigste regelen er å bruke en krem ​​med solbeskyttelsesfaktor og moderat solstråling.

Brune flekker provoserer ofte ultrafiolett. © iStock

Kosmetologer oppfordrer seg til å beskytte huden mot sola, spesielt - ansiktets hud. Ultrafiolette stråler reduserer immuniteten til huden, tørker den, fremkaller fotoalderen og utseendet på alder flekker.

Bleking kremer gir en viss effekt på betingelse av regelmessig bruk i lang tid, men de er ikke i stand til å eliminere fullstendig pigmentering. Spottene kan effektivt korrigeres bare ved hjelp av kosmetiske prosedyrer - maskinvare eller injeksjon.

Lysemidler vil hjelpe:

redusere kontrasten mellom pigmentpunktet og den omgivende huden;

redusere størrelsen på stedet;

støtte resultatet av avklaring

hindre utseendet på nye flekker.

Blekinge cremer og serum inneholder som regel en lastdose av syrer, noe som betyr at det er bedre å bruke dem i høst-vinterperioden når solen i våre breddegrader er minst aktiv.

Lightening serum med syrer og retinol kosmetologer anbefaler å bruke ved sengetid, og om morgenen på alle måter bruke en krem ​​med SPF for å unngå utseendet av nye farget.

Kosmetikk mot pigmentering

I dag er det mange metoder for korreksjon av pigmentering og hyperpigmentering. En integrert tilnærming til behandling innebærer:

reduksjon av UV-indusert melaninsyntese;

reduksjon i transport av nytt melanin til cellene.

Blekingprosedyrer inkluderer kjemiske peeling, mesoterapi, fototerapi (IPL-systemer), fonophorese og, selvfølgelig, bruk av profesjonelle og hjemmebelysningsmidler.

Kjemisk peeling

En av de mest forsiktige prosedyrene for å kvitte seg med alder flekker. Under overflaten peeling (for eksempel glykolisk), blir det tynneste øvre laget av huden gradvis fjernet under påvirkning av svake syreoppløsninger. Du må være tålmodig: For å kvitte seg med et lite pigmentert sted, trenger du en fremgangsmåte.

Med hensyn til pigmentering, som har dukket opp for noen tid siden, er bruken av medianskalinger basert på trikloreddiksyre eller retinol effektiv. Etter at deres gjennomføring krever rehabilitering i flere dager.

Mørke flekker kan være medfødte eller ervervet med alderen. © iStock

Whitening Mesotherapy

Biorevitalisering kan ikke beseire pigmentplettene - dette er et faktum. Men peptidinjeksjoner, beriket med vitamin C, bidrar ikke bare til å lette huden, men også for å forbedre immuniteten.

Fototerapi (IPL-systemer)

For de som, ved synet av en nål, går i panikk, anbefaler vi å ta en nærmere titt på maskinvareteknikkene for å håndtere pigmentering. Fototerapi er en behandling med bredbåndspulsert lys. I motsetning til laseren, brenner den ikke det øvre lag av huden, men oppvarmer det, aktiverer prosessene for å utvikle nytt kollagen og elastin.

Et visst temperatur regime gir deg mulighet til å kjempe med flekker - det er ikke smertefullt og ikke varmt. For å få et synlig resultat er 5-7 økter nok.

Laser terapi

Lasere av den nye generasjonen arbeider underverk. Den mest avanserte i dag regnes som amerikansk Fraxel og Picosure biler. Strålene varme huden dypt nok til å starte fornyelsesprosessen.

Sammensetningen av lightening kosmetikk

For å bekjempe pigmentering brukes forskjellige serum og kremer, som vi vil diskutere i neste avsnitt. La oss vurdere hvilke komponenter de jobber for.

Pigmenteringsforebygging - solbeskyttelse. © iStock

De viktigste blekningsbestanddelene blokkerer melaninsyntesen, som påvirker enzymet tyrosinase involvert i denne prosessen.

Hydrokinon er et stoff som skader eller dreper melanocytter som syntetiserer melaninpigmentet. Giftig, derfor forbudt for bruk i Europa.

Kojic acid er en av ANA-syrer med bleking og peeling action.

Arbutin er en plantekomponent som finnes i bjørnebær og brombær. I kombinasjon med kojinsyre blir bleking effekten forbedret.

Globridin - lakrisrotekstrakt (lakris), har ikke bare en bleking, men også anti-inflammatorisk effekt.

Askorbinsyre (vitamin C) er en antioksidant. Det er lett ødelagt, så L-askorbinsyre magnesiumsaltet brukes ofte i kosmetikk. Reduserer produksjonen av melanin og forbedrer kollagen syntese.

Azelaic acid - i høye konsentrasjoner har en lette effekt. Være i stand til å hemme veksten og aktiviteten til unormale melanocytter.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet hjemme

Pigmenterte flekker på ansiktet oppstår enten på grunn av mangel eller omvendt på grunn av et overskudd av melanin i kroppen.

Oftest forekommer de om sommeren, etter at en person solter i solen, men det er andre forklaringer for deres forekomst.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet? Og hvorfor ser de ut? La oss prøve å finne ut det.

Hva forårsaker hudpigmentering?

Hvordan huden din har farge, avhenger av tre stoffer som fargelegger det: hemoglobin, melanin og karoten.

Før du fortsetter å fjerne pigmentplettene, er det nødvendig å søke hjelp fra en spesialist, finne ut hvilken type og årsak til fargeendringen av huden, og først etter det, velg behandlingen.

Det er flere grunner til pigmentering:

- Hudendringer forbundet med alder (alder);

- hormonelle forstyrrelser, brudd

- skader på huden (for eksempel etter depilering);

- Kosmetikk, som øker lysfølsomheten i huden, så vel som noen stoffer.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet hjemme

Vurder de mest effektive og populære oppskrifter.

 • Forbered en honning og saltmaske: Bland en teskje saltvann, honning og stivelse. Du bør ha en homogen blanding, som du må sette på ansiktet med et tynt lag (unngå området rundt lepper og øyne).

Når det første laget tørker, gjelder et andre lag på toppen av det, og etter at det "griper", gjelder en tredje.

Hold masken i 30 minutter og vask (bruk varmt vann). Gjenta masken 15 ganger, men bruk den annenhver dag.

 • Denne oppskriften vil svare på spørsmålet om hvordan du fjerner pigmentering fra ansiktet raskt. Tross alt vil vi bruke sitronsaft, som har blitt brukt til å bleke huden for en stund.

Bare bland en spiseskje fersk juice med ti skjeer med rent vann og tørk huden med den resulterende sammensetningen.

 • En annen grunnleggende måte å fjerne pigmentplettene på er å tørke dem daglig med sur melk, hydrogenperoksid eller fersk agurk.
 • En universell maske av persille rødder eller blader hjelper også til å bleke huden.

Gni forsiktig persille i noen treredskaper for å gjøre en homogen oppslemming i konsistens.

Påfør den ferdige masken på ansiktet, og etter en halv time skyll og sprer huden med en nærende krem ​​som passer for den.

 • Bleking av tørr hud er litt vanskeligere, fordi den er tynnere, mer følsom for kjemiske effekter, men hjemmemedisiner gir ikke ubehag for det.

For denne typen hud, hogg persille og bland den med en kantine med falsk krem ​​eller rømme, deretter påfør massen i en halv time og skyll. Denne oppskriften passer for alle som har en delikat og sensitiv hud.

 • Kjøp hydrogenperoksid (30%) på apoteket og bland en teskje av dette produktet og ammoniakk, og tilsett deretter to ts borsalkohol til samme sted. Bland godt og applicer på huden.

Prosedyren må gjentas tre ganger om dagen og til pigmentplettene forsvinner. Men vær forsiktig når du bruker den angitte oppskriften!

 • Hvis du er i en hast, og du er veldig dyr i nesten hvert sekund, så bruk en raskere, men ikke mindre effektiv måte, fjerne pigmentflettene.

Riv en fersk agurk på en rist og bland den med en nærende hudkrem (du bør ha en jevn konsistens som ligner grøt). Denne masken skal holdes på huden i en halv time, hvorefter bare vaske med varmt vann.

Forresten vil denne oppskriften ikke bare bleke huden, men også avlaste ubehagelig akne på ryggen.

 • Et godt blekemiddel er også oppnådd på grunnlag av en meget næringsrik maske fra egget.

For matlaging trenger du en teskje sitronsaft, honning og et halvt glass vannt vann. Alle komponenter blandes til en homogen masse og påføres i en halv time, etter at de er gått ut, blir masken vasket av.

Merk at denne samme oppskriften ofte brukes når du må åpne og rengjøre ansiktets porer.

 • Først må du hugge mandelene, bland den deretter med havregryn i proporsjoner av en til en, legg deretter til en halv mateskje melkepulver og litt vann. Rør til en konsistens som ligner tykk rømme og påfør huden med en bomullssvamp.

Påfør produktet, vær forsiktig med massasjebevegelser, masser deretter huden i fem minutter og vask godt av vannet. Det anbefales å gjenta prosedyren maksimalt to ganger i uken.

I tillegg må du ikke glemme at mandel peeling har kontraindikasjoner: det er kontraindisert i tilfelle allergi mot nøtter, mekanisk type skader på huden, samt intoleranse mot komponentene.

Andre måter å kvitte seg med pigmentering

Fjern alder flekker på ansiktet kan være i hytta.

 1. Blant salongprosedyrer er kjemisk peeling i stor etterspørsel. Dette er en enkel prosedyre som har tre eksponeringsnivåer: overflate, overflate-median og median. Hva er deres forskjell? Overflatenes peeling utføres således ved hjelp av fruktsyrer, og den midtre peeling - ved hjelp av trikloreddiksyre. For ikke å forsterke pigmenteringen, brukes trikloreddiksyre bare i høst-vinterperioden.
 2. I tillegg til salongpleie må du bruke hjemmelagde produkter av tilsvarende merker. Komplekset av blekemiddelprodukter må inneholde rensemelk, serum, krem, tonic og maske.
 3. De raskeste og mest effektive metodene som hjelper til med å fjerne pigmentplettene i ansiktet, er fotorejuvenasjon og bruk av en laser. Under disse prosedyrene blir flekkene mørkere, men huden er ikke skadet.
 4. For profylakse, bør du også søke på mesoterapi, som bidrar til å beskytte huden før sommeren.

Forebygging av utseende og beskyttelse av huden mot alder flekker

Uansett årstid, anbefaler eksperter å bruke en rekke tonalverktøy, pulver, krem ​​med UV-filtre, da de beskytter huden mot solens stråler.

Vær også oppmerksom på valg av produkter, fokus på et sunt kosthold, regelmessig ordne kroppens faste dager og ikke overmål.

Husk blant annet å bruke vitamin C, fordi mangelen på dette vitaminet og bringer så mange problemer til huden din. Og nå vet du hvordan du fjerner pigmenteringen på ansiktet av alt, noe som betyr at dette problemet snart ikke vil påvirke deg.

Fjern alltid pigmentflettene på ansiktet

En person er en persons visittkort. Et rent og godt preparert ansikt er et tegn på god fysisk helse. Men det er situasjoner der pigmentplettene med normal pleie vises på ansiktet.

Problemet oppstår i begge kjønn, men det er spesielt bekymrende for kvinner, og gir dem ikke så mye fysisk som psykologisk ubehag. Derfor er et av de vanligste temaene i kvinners forum om hvordan å fjerne aldersflater i ansiktet.

Hva er pigment flekker?

For dannelsen av pigmentering i kroppen møtes melanin. Det deltar i fargene på øynene og irisene, og danner også i det øvre lag av huden (i epidermis), for eksempel når de blir utsatt for ultrafiolett lys. Jo mer melanin, jo mørkere fargen på et bestemt område blir. På grunn av ulike årsaker dannes en økt mengde melanin i enkelte områder av kropp og ansikt. Som et resultat oppstår et pigmentpunkt, som kan være lyst eller mørkt, ha riktig eller uregelmessig form.

Slike formasjoner er av flere typer, men de anses alltid som en kosmetisk defekt som må behandles. På dette stedet er hudområdet ofte grovt, tørt og utsatt for rynker.

Det er viktig! Før du blir kvitt aldersplassene ved hjelp av hjemmemedisiner eller salongprosedyrer, bør du sørge for at disse ikke er mol eller onkologiske svulster. For å gjøre dette, ta kontakt med en hudlege. Han vil gi råd om hvordan man raskt kan fjerne aldersflater fra ansiktet og bestemme hvilke arter de tilhører.

For å finne den mest hensiktsmessige måten å løse problemet, må du finne ut årsaken til utseendet på økt hudpigmentering. Det finnes flere typer pigmentspots som kan elimineres permanent ved hjelp av maskinvare eller hjemme kosmetologi.

 • Fregner finnes ofte hos mennesker med rettferdig hud. I kontakt med ultrafiolett lys blir de mer synlige, og i den kalde årstiden er de nesten usynlige.
 • Nevi (fødemerker) er en opphopning av pigment i hudlagene. Ofte har de en jevn, rund form.
 • Melasma (chloasma) er en type pigmentflekker som manifesterer seg som store pigmenteringsområder med uregelmessige konturer. Oftest er de et resultat av hormonelle sykdommer, forekommer hos unge jenter. Melasmer kan vokse i størrelse når de kommer i kontakt med ultrafiolett, fusjonere med hverandre, helt dekker ansikt og nakke.
 • Lentigo er mange eldre mennesker som i løpet av sitt liv ble utsatt for overdreven sollys på huden. Det er ofte manifestert i hender og ansikter, slik at personen ser eldre ut enn årene hans. Risikokategorien lentigo inkluderer elskere av kunstig og naturlig soling og folk som jobber på gata.
 • Vitiligo (albinisme) betraktes som den sjeldneste mengden alder flekker. Personer med vitiligo er skadelige for å være i den åpne solen. I kroppen er det praktisk talt ingen melanocytter, og derfor på huden kan du se blekede flekker. Direkte sollys kan forårsake forbrenning eller cellemalignitet. Årsakene til utseendet til slik pigmentering er lite studert, og derfor er vitiligo praktisk talt ikke behandlingsbar.

Årsaker til dannelsen av pigmentflettene

Eksterne og interne årsaker kan påvirke utseendet på mørkede områder. Eksterne årsaker:

 • lenge opphold i den åpne solen eller i solariumet;
 • bruk av hormonelle kosmetikk eller lavkvalitets kosmetikk;
 • tar noen hormonelle og antibakterielle stoffer.

Interne årsaker til pigmentering:

 • hormonell ubalanse i kroppen under graviditet, i overgangsalderen og i alderen;
 • mangel på vitaminer og mineraler i kroppen, for eksempel folsyre;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen og leveren;
 • genetisk følsomhet for dannelsen av pigment flekker;
 • langvarig kontakt med gummiprodukter og syntetiske stoffer;
 • prosedyrer som bryter opp hudens integritet
 • psykotrauma, depresjon og andre nevogene årsaker.

Fjerning av alder flekker

Det er mange måter å effektivt fjerne pigmentering på ansiktet. De er delt inn i tre typer:

 • maskinvare kosmetikk eller salong prosedyrer;
 • kosmetiske blekemidler;
 • middel til tradisjonell medisin.

Kosmetikk maskinvare

De raskeste og mest effektive metodene for å kvitte seg med alderspotene tilbyr skjønnhetssalonger. De mest populære prosedyrene i denne retningen er fototerapi, rensing av ansiktet (peeling, dermabrasion), kryoterapi og laserblegning. De har omtrent samme kostnad, ganske like i resultat, men hver av dem har sine egne subtiliteter. De gir størst effekt i tilfelle at det oppstod et mørkt sted på huden nylig.

lysbehandling

Fototerapi er rettet lys blinker som ødelegger melanin i epidermis. Ved hjelp av fototerapi kan du få et godt resultat etter første økt. Konsentrasjonen av pigment i huden minker og det lyser øyeblikkelig. Over tid forsvinner flekken helt.

Fjerning av pigmentering ved hjelp av fototerapi er en av måtene å ødelegge flekker ved hjelp av en pulserende lysstråle. Det er konfigurert på en slik måte at melanocytter blir ødelagt, og sunt vev påvirkes ikke. Enheten er konfigurert for hver pasient, antall prosedyrer, frekvens og intervall beregnes også individuelt. Dette er en av de mest vellykkede metodene for maskinvarekosmetologi.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet ved hjelp av salon og hjemme metoder. Oppskrifter masker: hvordan å fjerne alder flekker på ansiktet

Rent lys hud er grunnlaget for feminin skjønnhet. Hvis hyperpigmenterte områder vises i ansiktet, er det veldig ubehagelig. Ikke fortvil: kosmetologi vet mye for å bli kvitt problemet.

Årsaker til hyperpigmentering

Pigmentspots i ansiktet dannes når melanocytiske celler i visse områder av huden begynner å produsere for mye av det naturlige pigmentet - melanin. Han er ansvarlig for flekker av menneskelig hud, hår, iris. Jo høyere konsentrasjon melanin, jo mørkere fargen blir.

Årsakene til økt pigmentering er forskjellige, men kan deles inn i to grupper: ekstern og intern. De første er:

• For stor isolasjon, det vil si et langt opphold i solen eller i et solarium uten bruk av produkter uten UV-filter;

• bruk av hormonelle kosmetikk, samt kosmetiske produkter av lav kvalitet.

Særlig sterk soluttak på huden tidlig på våren og sommeren. Å være ute på denne tiden av året, uten å beskytte ansiktet med en spesiell krem, lotion, er ikke bare uønsket, men også farlig. For ikke å tenke på hvordan du fjerner pigmentplettene i ansiktet, ikke glem å sette på huden en krem ​​med høy UV-beskyttelse.

Interne årsaker til hyperpigmentering inkluderer:

Hormonelle endringer forbundet med graviditet;

• restrukturering av hormonal alder;

• ubalanse av vitaminer og mineraler med mangel på folsyre;

• ta antibiotika, hormoner og andre stoffer.

Ofte er utseendet på pigmentflettene på ansiktet forbundet med graviditet eller alderdom. Noen ganger forblir de hyperpigmenterte områdene i ansiktet lenge etter at babyen er født.

Hvordan fjerne pigment flekker på ansiktet og er det mulig i prinsippet? Selvfølgelig er det mulig å kjempe med pigmentering, men bare hvis det faktisk er en ekstern defekt. Hvis vi snakker om manifestasjon av en sykdom (betennelse i nyrene, leveren, kreft), kan huden ikke bli påvirket. så hvis du ikke har en graviditet, er du under 30 år, du har ingen helseproblemer, liker ikke soling, men du har hyperpigmenterte områder i ansiktet ditt, det er bedre å være trygg og ta kontakt med en lege.

Sørg for at defekten i huden ikke er farlig, du kan ta for å eliminere flekker. Videre er det i mange kosmetologiske arsenaler mange måter å gjøre dette raskt og effektivt på.

Salon prosedyrer for å kvitte seg med alder flekker

Blant de mest populære og effektive salongprosedyrene er fototerapi, laserbleking, kjemisk peeling. Når det gjelder effektivitet, er de omtrent like, som i pris. Hver metode har imidlertid sine egne nyanser.

lysbehandling

Lar deg se resultatet etter den første økten. Kosmetologen fungerer på flekken med blinker av lys som ødelegger melanin. Ved å redusere konsentrasjonen av pigmentet, lyser huden øyeblikkelig, og over tid forsvinner flekken helt. Andre fordeler med metoden:

• Ingen gjenopprettingstid nødvendig

• det er ingen fare for at et arr vil danne seg på eksponeringsstedet.

Fototerapi har en utprøvd garantert effekt. Men det er kontraindikasjoner: diabetes, dårlig blodpropp, arr og arr på huden, herpes og betennelse i ansiktet.

Laserbleking

Lysstrålen påvirker selektivt det mørkede området av huden, det vil si, kosmetologen arbeider utelukkende med pigmentplaten og påvirker ikke normale hudområder. Prosedyren er atraumatisk og smertefri, men effekten vises først etter peeling av behandlet hud. Stedet etter laserterapi vil enten forsvinne eller betydelig lyse. Kan kreve en annen økt.

Kontraindikasjon til prosedyren er graviditet, hudbetennelse, kreftpatologi.

Kjemisk peeling

Hvitning av huden på denne prosedyren utføres med aktive kjemiske syrer. Etter prosedyren dør det øverste laget av huden av, skreller av, og den nye huden trives med en jevn, vakker farge og naturlig hvithet.

Det er tre typer peeling med forskjellig dybde: overflatisk, middels og dyp. Kosmetologen bestemmer hvilken prosedyre som skal brukes, selv om alle tre typer prosedyrer utføres i henhold til sterk, spesielt senil pigmentering.

Salon peeling er ledsaget av ubehagelige opplevelser (hudklemmer), og etter prosedyren er det behov for rehabiliteringstid. Med overfladisk peeling tar det 4-5 dager, med en dyp peeling - noen uker. Effektiviteten av prosedyren er svært høy, men det er fare for kjemiske forbrenninger og arrdannelse,

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet av deg selv

Et besøk til skjønnhetssalongen krever tid og penger. Hvis du ikke kan lette huden fra en profesjonell skjønnhetspleie, prøv å gjøre det selv.

Vær oppmerksom på at du kun kan behandle chloasma selv - områder med flatt fokalpigmentering. Hvis det hyperpigmenterte området er på en modifisert overflate (huden er komprimert, betent, det er en bulge), er det umulig å påvirke stedet. I tillegg kan du ikke prøve å fjerne mol, det er ikke bare ubrukelig, men veldig farlig. Men du kan håndtere fregner.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet hjemme?

Først må du bruke lynnedslag og ganske aggressive prosedyrer:

• kjemisk syre peeling.

Med mekanisk peeling, som utføres med spesielle husholdningsapparater med roterende runde børste, fjernes det øvre kåte laget av huden med døde celler ved hjelp av kosmetikk. Metoden fungerer hvis flekken har dukket opp nylig, men ikke mye pigment. På grunn av peeling ble merkbar, må du gjøre flere prosedyrer.

Kjemisk peeling hjemme utføres med forbindelser der prosentandelen syrer ikke overstiger 6%, 9%, maksimum 12%. Slike produkter finnes i flere kosmetiske merker. Effekten vil bli synlig umiddelbart, men når du først søker, er det nødvendig å utføre en obligatorisk test, for å se hvordan huden vil reagere på syren.

For gradvis oppmaling av pigmentplettene, kan du bruke pleie kosmetikk: lotion, masker, kremer, serum, peeling. Deres handling er rettet mot å gradvis avskille det øvre laget av epidermis, med det resultat at pigmentflettene gradvis lyser. Vær oppmerksom på kosmetikk med et ganske høyt syreinnhold. Hvis hun ikke er allergisk, kan du prøve å takle hyperpigmentering, gå til syrepleie.

Lysprodukter finnes i farmasøytiske kosmetikk. Rimelig botemiddel - badyaga. Dette er en spesiell type alger, pulverisert. Når det brukes på huden, virker produktet som en stiv børste, peeling av hudlaget og har en uttalt lys effekt. For å øke effekten, kan du legge til en teskje 3% hydrogenperoksid til en blære fortynnet med vann.

Folk oppskrifter lettelse betyr

Folkemedisinene vil bidra til å fjerne flekker fra huden: kremer og masker. Denne blekemåten har sine fordeler: de er trygge, enkle å lage, billig og effektiv. Husk at urteprodukter inneholder syrer og kan irritere sensitiv hud.

Sitronsaft

Når det gjelder hvordan man fjerner aldersflater i ansiktet, snakker de først og fremst om sitronsaft. Faktisk har juice av fersk sitron uttalt blekeegenskaper. Den enkleste måten er å suge en bomullspute med juice og tørk flekken 2-3 ganger om dagen. Denne metoden vil fungere som en kjemisk peeling. Etter at saften er tørr, kan du vaske den av. Pigmentspottene begynner å lyse umiddelbart, men på dag 4-5 kan de forsvinne helt.

Du kan forbedre blekingeffekten av lemonrensende egenskaper av hvit leire. Blanding av disse komponentene blir sammensetningen på ansiktspunktet og tillatt å virke til leiret tørker.

Persille juice

Persille er kjent for sine bleking egenskaper. Klipp ferskt gress, 3-4 ss vannkoker 1 liter kokende vann, pakk med et håndkle og la det brygge. Tøm infusjonen, tørk ansiktet ditt om morgenen og om kvelden, men husk at du ikke kan holde urtedekok i lang tid. Hvis det viste seg mye, kan du fryse og tørke pigmentplettene med et isstykke.

Ferske persille juice veldig godt brukt frisk direkte på stedet. Et annet alternativ er å blande saften med rømme og bruke som en maske.

Kartoffelsaft

Utmerket hvit og fersk potet juice. Prøv å tørke flekkene med stykker poteter i flere dager. Hvis det er merkbart resultat, kan du fortsette til fullstendig forsvinning av hyperpigmentering. Tørr potet juice tørker huden, så søk etter vask fuktighetskrem.

Såpe og hydrogenperoksid

Bland 1 ts. Hvit såpespån fra 1 ss. l. hydrogenperoksid. Når massen blir homogen, tilsett 2 dråper ammoniakk. Påfør mye sted på stedet, vask av etter 15 minutter.

Det er mulig å kvitte seg med pigmentering i ansiktet innen 1-2 uker. Ikke glem å beskytte huden, og det vil beholde friskhet, renhet og ungdom i lang tid.

Flere Artikler Om Typer Acne