Det ville ikke være så støtende å ha et ansikt strødd med akne, hvis du vet at etter helbredelse vil de ikke legge merke til huden din. Men tross alt, ungdommelig akne, kyllingpoks, "angrep" ikke i barndom, men mye senere, er furunkulose igjen ikke bare minner. Spott, arr, ruter, ødelegger den glatte strukturen i huden og gjør ansiktet ikke så estetisk, forblir lenge. Og hvis friske akne arr på ansiktet helbreder, så mister tid, risikerer en person å opprettholde slike "dekorasjoner" for livet.

Innholdet

Videotips for å fjerne akne arr ↑

Men kosmetologi går fremover med sprang, og selv i dag er det all sjanse til å kvitte seg med de ubehagelige effektene av akne. Det gjenstår bare å velge en prosedyre som passer for kroppen, som det ikke vil være kontraindikasjoner for. La oss prøve å finne ut hvordan forskjellige kosmetologiske "noveller" virker på akne arr.

Laser resurfacing: til hvem og når det vises ↑

Laseren har blitt hovedinstrumentet til en kosmetolog. De utfører plastikkirurgi, hårfjerning, behandling av arr etter akne. For å bekjempe akneeffekter benyttes to typer laser: karbondioksid og erbium.

Erbium Laser Funksjoner

Hvis arrene er friske og huden er ung, blir prosedyren utført med en erbiumlaser. Det virker forsiktig, forårsaker ikke alvorlig smerte, det krever ikke tidligere anestesi med krem. Men "mykhet" i saken er ikke en hindring: etter flere økter i laseren, sammenlignes arrene med den generelle overflaten av huden og avslører ikke lenger seg selv. Samtidig blir små rynker glattet. Denne laseren anbefales å gjøre sliping og personer med høy terskel av følsomhet, fordi den fungerer i et tynt lag av epidermis, der det ikke er noen nerveender. Men erbium-verktøyet er ikke i stand til dypere transformasjoner.

Laserpolering er ikke egnet for hurtig fjerning av arr, siden gjenopprettingsperioden tar ca 2 måneder

Kulldiodelaserkraft

Ved hjelp av en karbondioksid laser blir epidermis rengjort i hele dybden, som et resultat av hvilken en voldsom koagulasjon av kollagen begynner (en "venn" som holder huden stramt). Dette verktøyet kan fjerne dype arr etter furunkulose, vannkopper og samtidig forynge huden. Men prosedyren er smertefull, krever derfor tidligere anestesi med spesielle kremer, og i tilfelle overfølsomhet for smerte - lokalbedøvelse.

Enn vi risikerer

Begge typer laser har kontraindikasjoner for bruk, inkludert diabetes, lupus erythematosus, sykdommer i indre organer, psykiske lidelser og betennelse i huden i akutt stadium.

Det bør bemerkes at en dyp laser (karbondioksid) kan føre til mer signifikante komplikasjoner. Blant dem er pigmentflettene, nye arr og noen ganger ukontrollert vekst av bindevev, hvorfra ansiktet blir som en fast maske.

Hva er laser resurfacing prosedyren?

 • Etter forutgående konsultasjon med skjønnhetspleiepersonen er pasienten foreskrevet forskjellige kremer for å forbedre tilstanden til huden. For akne eller herpes, må du drikke narkotika som bekjemper infeksjon. Og bare når huden blir helt frisk, vil legen være i stand til å utsette den for polering.
 • Før prosedyren bruker skjønnhetspleie en bedøvelse krem, og hvis området av problemhuden er stort, introduserer det lokalbedøvelse.
 • Laserpolering varer omtrent en time, avhengig av dybden av arr og antall.
 • Etter prosedyren blir huden smurt med en beskyttende salve som vil beskytte de berørte cellene mot infeksjon og ulike skader.
 • I to uker vil ansiktet bli hovent, rødt og smertefullt følsomt overfor naturlige faktorer. Rødhet kan vare i ca 2 måneder.
 • Du kan bare se fornyet hud i all sin herlighet etter 2 måneder.

Med et slikt ansikt må du gå i ca to uker, eller enda mer

Fraksjonell fotothermolyse: "demontering" med arr uten smerte ↑

De som leter etter en måte å fjerne arr etter akne smertefritt, bør prøve prosedyren for fraksjonert fotothermolyse. Under det fantastiske navnet er det fortsatt den samme laserpoleringen, men allerede en ny generasjon. Enheten ved hjelp av hvilken prosedyren utføres, virker på huden ikke ved en laserstråleflate, men av en stråle der mer enn hundre mikrobeam er involvert. Det andre navnet på fraksjonert fotothermolyse er mikroperforasjon. Denne metoden krever ikke grundig forberedelse av huden og har ikke så mange kontraindikasjoner som forrige prosedyre.

Hva skjer i cellene under prosedyren

Mikro-stråler, som trer inn i cellene, brenner samtidig ut de gamle lagene og forårsaker en rask deling av nye. Legene kalte en slik dobbel kosmetologisk effekt "forekomsten av mikrotermiske behandlingssoner". Cellen begynner å splitte aktivt fordi laseren "vekker" fibroblaster (disse er de viktigste leverandørene av hudelasticitet, produserer hyaluronsyre, kollagen og elastin). I dette tilfellet er pasienten fri for smerte som følger med den tradisjonelle laserresurfacing.

Effektiviteten av fraksjonert fotothermolyse i kampen mot akne

Akne forlater en "gjeng med effekter": arr, flekker, forstørrede porer, potholes og groper på huden. Mikroperforering bekjemper enkelt alle problemene, fjerner dem i et kompleks. Samtidig, ikke bare friske arr, men også med en langsiktig eksponeringsperiode er utsatt for laser eksponering.

Jo før du begynner å kjempe med arr, jo bedre sluttresultatet

For å se endringene er det nok å utføre 2 prosedyrer, hvoretter dybden og arealet er redusert, rødheten fjernes. Men standard kurset er 3-6 økter, avhengig av nivået av "forverring" av huden.

Pasientfølelser under og etter mikroperforering

Fraksjonell fototermolyse krever ikke anestesi. Effekten av en laserstråle oppfattes som en pinpick, svak, prikkende nål. De fleste pasienter tolererer dem godt. For de som er overfølsomme for smerte (selv tann kan ikke bli vannet uten Novocain!), Smelter kosmetologer problemområdet med en bedøvelse krem. En økt varer omtrent en halv time.

To eller tre dager blir ansiktet litt hovent og rødt, og arrene vil bli rød i fargen med hvit kant.

Funksjoner i gjenopprettingsperioden

Faktisk blir rehabiliteringsperioden redusert til de 2-3 dagene, når huden ser litt rødt ut. Personen krever ikke spesiell omsorg. Det er nok å systematisk fuktighet huden med de anbefalte legen din og unngå direkte sollys i en måned.

Mesoterapi: "stakkende" arr etter akneinjeksjoner

De som ikke har panikkfrykt for en medisinsk sprøyte, kan teste effekten av mesoterapi på seg selv. Denne prosedyren bidrar til å fjerne akne arr med vitamininjeksjoner. Nålen i sprøyten penetrerer dermislaget og leverer et kompleks av aminosyrer, vitaminer, enzymer og andre tilsetningsstoffer direkte til punkter av arrdannelse, som omgår epidermislaget. Problemet med salver, kremer, geler er at de fleste aktive stoffer ikke er i stand til å trenge inn i laget av døde celler og komme til dermis. Injiseringer "gå bort" fra dette problemet, gjennomtrengende rett på målet. I tillegg til helbredende effekter på post-akne og andre arr, gir vitamin shakes næring til huden med fuktighet, hvorav mangelen forårsaker aldringsprosessen.

Nålen virker punktvis, og leverer kun en helbredende cocktail til arrområdet.

Hvor effektivt er dette middelet for akne arr?

Siden helbredende cocktail gir celler med ekstern ernæring uten å tvinge dem, for eksempel å produsere hyaluronsyre alene, er effekten av injeksjonene midlertidig. To uker senere blir den terapeutiske komponenten absorbert fullstendig, og at personen "holder formen" krever en ny injeksjon. Det anbefales å gjennomgå et kurs av mesoterapi minst en gang hvert halvår.

Hva slags problemer kan du forvente av injeksjoner

 1. Injiseringer - et veldig smertefullt øyeblikk, spesielt for ansikt og nakke.
 2. Innføringen av nålen kan føre til hevelse, hevelse og til og med hematomer.
 3. Ved brudd på sterilitet er det mulighet for infeksjon.

Dårlig nålinnsetting kan føre til omfattende hematomer.

Når skal jeg bruke mesoterapi?

Den visuelle effekten av å redusere arr etter akne er merkbar etter et par dager, så cocktailer kan kalles "akutt kosmetisk hjelp". Hvis du trenger å se perfekt for en feiring, og tiden til å forberede en uke eller to, vil bare mesoterapi gi en så rask kosmetisk effekt.

Er det mulig å gjennomgå en behandling med mesoterapi uten injeksjoner

Det viser seg at derma kan få en medisinsk cocktail selv uten ubehagelige injeksjoner. Til dette formål har spesielle enheter blitt opprettet som virker på det corneous lag av epidermis med en nåværende og ultralyd. Huden under virkningen av enheten åpner kanalene gjennom hvilke de medisinske cocktails trenge inn i de dype lagene. Som et resultat mottar pasienten ønsket dose av aktive stoffer uten smerte og risiko for infeksjon. Hevelse og hematomer er også utelukket.

Nålfri mesoterapi fjerner arr bare en stund, men prosedyren er behagelig og smertefri.

Men det bør tas i betraktning at effekten av nålefri mesoterapi også er midlertidig, og for å opprettholde en jevn struktur i ansiktet, er det nødvendig med hyppige besøk til kosmetologerommet.

"Oppløs" akne arr: hvordan bli kvitt plager med en kjemisk peeling ↑

Det øverste laget av døde celler som kjemisk peeling er designet for å kjempe, forstyrrer kontinuerlig hudfornyelse. Det er i epidermis at de fleste arr etter akne er funnet, og hvis du på en eller annen måte fjerner gammel hud som en maske, blir problemområdene fjernet med den. Dette er det som skjønnhetspleiere gjør når de setter ulike syrer på ansiktet. Oppgaven med kjemisk peeling er å oppløse det kåte laget i syrer. Å eliminere effekten av akne nok til å holde overfladisk peeling. Dette er en mild behandling som bare påvirker de ytre lagene i huden. I stedet for de eksfolierte gamle cellene kommer nye, med en jevn struktur, og sporene av akne vil forsvinne.

Overflate peeling, i motsetning til dyp peeling, er sjelden ledsaget av bivirkninger, fordi det bare påvirker døde cellelag.

Hvilken syre brukes til å bli kvitt akne arr

Oftest tilbys pasienter glykolsyre peeling. Det blir kort påført ansiktet, deretter vasket av med en nøytraliserende forbindelse. At syre fungerer, vil klienten føle nivået av brenning. Men det vil ikke være for sterkt, for i løpet av peeling vil kald luft fra en spesiell enhet fungere på ansiktet, som fungerer som en bedøvelse.

Standardforløpet av glykolsyre-peeling inkluderer ca. 10 prosedyrer, som hver er utført med et intervall på 14 dager.

I mellom økter er det nødvendig å beskytte ubeskyttet hud, bruk solkrem, fuktighetsgivende og tonic. Kosmetologen foreskriver regenererende kremer, slik at huden gjenoppretter seg raskt etter eksponering for syre.

Resultatet av din omsorg vil være ren og sunn hud.

Effektiviteten av kjemiske peeling er høy, selv om det ikke kreves noe spesielt utstyr for prosedyren. Og likevel er bivirkningene funnet her. Det kan være en annen type allergi mot stoffet, langvarig rødhet, hyperpigmentering.

Det perfekte "våpenet" for ødeleggelsen av arr etter akne eksisterer ikke. Kosmetologi tilbyr bare forskjellige måter å håndtere, men pasienten selv må velge, på grunnlag av kontraindikasjoner, kroppens egenskaper og... lommeboken.

Med akne å kjempe, faktisk, enkelt. Det viktigste er å finne ut årsaken til utseendet deres. Hvis det er tenåring, er det bedre å ikke bli involvert i kjemi - kamille vil hjelpe i form av et bad, aloe, havremel som en maske. Hvis akne skyldes sham hormoner, da først og fremst normalisere hormonene - drikk vitaminer, gjør øvelser, gå på en diett. Men arrene - dette er alvorlig. Selvfølgelig, hvis vi snakker om brannskader, syrer, ulykker, så uten sliping og peeling på noen måte. Først først er det verdt å undersøke alle kontraindikasjoner, konsultere flere dermatologer, velge den beste klinikken og gå til skjønnhet. Men du bør alltid huske at du er i fare, spesielt hvis vi snakker om mesoterapi og en laser. Svært mye avhenger av profesjonaliteten til legen og kvaliteten på stoffet. Å risikere det eller ikke, er opp til deg.

Hvordan fjerne acne arr i ansiktet: 10 måter

Akne arr skjemmer ansiktets estetiske utseende, eksperter kaller dette fenomenet akne postacne. Avhengig av den opprinnelige hudtonen, kan flekkene og arrene være rød, lilla, blekrosa eller blå. Hvis arrene allerede er dannet, blir de burgunder. I tilfeller der pimple ble fjernet feil, er det dannet arr av svart eller mørk blå farge på overflaten av epidermis. I noen av disse tilfellene er det umulig å gjøre uten inngrep av effektive midler. Av denne grunn anbefales det å se nærmere på dem.

Årsaker til akne arr

 1. Når en kvise er presset ut alene, forsømmer folk ofte de grunnleggende hygieneregler. Derfor opptrer purulent betennelse, som påvirker de nedre lagene i epidermis. Hvis du ikke bruker antiseptiske, bakteriedrepende og regenererende legemidler, er ar fortsatt dyp nok.
 2. En annen vanlig årsak anses å være akne sykdom, som oppstår i 20 dager eller mer uten ekstern kontroll. Denne form for utslett refererer til alvorlige tilfeller, som følge av at alle lag av huden (øvre og nedre) er skadet.
 3. Når purulent akne presses ut med skitne negler eller fingre, blir roten oftest inni. I kombinasjon med en infeksjon begynner utviklingen av bakterier som påvirker huden. Det er viktig å forstå at slike svulster må fjernes bare med en spesiell spatel, tidligere sterilisert.
 4. Hvis eliminering av akne er gjort i salongen, kan den uerfarne mester savne viktige poeng. Forstyrrelse av bruken av antiseptika, en feil valgt prosedyre, etc., er et brudd på teknologi.

Regenererende anti-akne arr

På apoteket finner du en spesiell salve, hvis hovedfunksjon er cellereparasjon. I tillegg har stoffet en fuktighetsgivende, regenererende og helbredende effekt. Han arr ved å handle fra innsiden.

Prisreglene for regenereringsmidler varierer ganske mye, alt avhenger av den spesifikke produsenten og volumet. Fremhev de mest effektive stoffene.

Fra forholdsvis billige kolleger kan du velge Panthenol (ren form), De-Panthenol, Panthenol (spray), Bepanten, Levomekol, Fastin-1, Pantoderm og, selvfølgelig, redningsmannen ", Vishnevsky salve, ichthyol salve.

De dyreste stoffene inkluderer Boro + (Boro Plus), Kontraktubex, Elidel, LaCry, Malavit, Solcoseryl, Miramistin, Actovegin, Pantoderm.

Faktisk er disse ikke alle regenererende kremer og salver, deres liste er uendelig. I tilfeller der du ikke vet hva du skal kjøpe, ta kontakt med apoteket på apoteket.

Bruk av legemidlet gir ingen spesielle vanskeligheter: dekke akne arr med det valgte middelet, vent i en bestemt tidsperiode (spesifisert i søknadsveiledningen), fjern resterne med en wadded disk.

Før du dekker de berørte områdene, gni huden med et urtebad. Et slikt trekk vil hjelpe stoffet til å trenge inn i de nedre lagene i epidermisene. Regenererende salver skal som regel brukes 4-5 ganger om dagen.

"Klorhexidin" (konsentrasjon 6%)

Klorhexidin-oppløsning kan kjøpes på apoteket. Det viktigste er å være oppmerksom på at konsentrasjonen av stoffet ikke var høyere enn 6%. For å riktig bruke verktøyet, fukt det med en kosmetisk vattpinne, og behandl den skadede huden.

Ikke kjære på ett arr i mer enn 10 sekunder, behandle arrene igjen. Verktøyet er praktisk å bruke en bomullspinne med et bredt spiss. Huden skal rengjøres hver 6. time. Om mulig, etter prosedyren, bruk en regenererende salve.

"Klorhexidin" strammer arene perfekt, desinfiserer sårhulen, eliminerer sannsynligheten for betennelse. Dette stoffet er en analog av hydrogenperoksid, men det er mer forsiktig.

Sinkbasert salve

Sinksalve anses å være en effektiv sammensetning i kampen mot arr. Det tørker og strammer sår, noe som gjør arr mindre merkbart. Dette gjelder spesielt for arr som har oppstått relativt nylig.

Før du bruker stoffet, les produsentens anbefalinger. Det er viktig å bruke verktøyet strengt i henhold til instruksjonene, uten å bryte varigheten av eksponeringen og mengden av det påførte produktet. Ellers er det fare for forbrenning, noe som vil bety komplisert fjerning av arr.

Etter påføring av sink salven må vaskes med en bomullspute fuktet med filtrert vann. Verktøyet er som regel alder på huden i ikke lenger enn 20 minutter. Gjentatt terapi utføres hver 4. time.

Parafin (kosmetisk)

Parafin kan kjøpes hos en spesialisert kosmetikkbutikk eller på apotek. Klipp en liten terning som måler 1,5 * 1,5 cm. Plasser den på en tallerken, smelter den på dampbad eller i mikrobølgeovn. Dip en bomullspinne i den, skru opp en stor del av produktet og dekk det med arr.

La det tørke helt (ca. 35-45 minutter), og fjern deretter overskudd med en bomullspinne dyppet i vegetabilsk olje. Parafinbehandling utføres hver 5. time. Etter prosedyren er det nødvendig å smøre huden med en regenererende salve.

Kaliumpermanganat

Ikke bruk kaliumpermanganat på huden som ikke inneholder arr. Ta noen krystaller, fortynne dem med drikkevann for å få en bringebærløsning. Damp en bomullspinne i verktøylen, behandle arrpinnen og la den stå i 5 minutter. Etter denne perioden, fukt bomullssvampen i rent vann, tørk de behandlede områdene.

Under ingen omstendigheter kan du ikke besøke solariumet eller solbade i solen i 12 timer etter påføring av stoffet. Du kan bli kvitt arr snart nok hvis du dekker dem med kaliumpermanganat hver 6. time.

Kalanchoe og vodka

Klem saften fra Kalanchoe stilkene slik at det viser seg 30 ml. Legg til væsken 40 g. vodka, bland, hell i en flaske. Deksel med lokket, send til et mørkt skap i 3 dager, rist blandingen hver 5. time.

Etter at løsningen er infundert, stram den gjennom 5 lag bandasje. Fukt en bomullspinne i tinkturen, behandle arrene, fest med tape. Etter en halv time må du vaske med lunkent vann.

leire

En effektiv måte å eliminere akne arr oppfattes som kosmetisk leire. Verktøyet selges i supermarkeder og apotek. Hvit, rosa, svart og grønn leire er egnet for å fjerne akne arr. Velg mellom to komposisjoner på 30 gram. hver, fortynnet med kald melk for å lage en pasta.

Dekk med et tynt lag hele ansiktet, vent 15 minutter før full tørking. Påfør deretter sammensetningen av det andre laget bare på arrene, vent ytterligere 20 minutter.

Vask av overflødig med varmt vann, tørk huden med fuktighetskrem, bruk en regenererende salve på arrene. For å oppnå maksimal effekt, utfør prosedyren daglig, ved å velge forskjellige typer leire vekselvis.

Bivoks vil bidra til å gjøre akne arr mindre merkbar. Verktøyet kan kjøpes på en spesialisert butikk som selger honning. Teknologien til bruk ligner på parafinhudbehandling.

Ta en liten mengde av sammensetningen, smelter den på en praktisk måte (mikrobølgeovn, vann eller dampbad). Deretter avkjøles blandingen slik at den ikke brenner epidermis. Dypp en bomullspinne i den smeltede voks, formør komposisjonen med den.

Dekk huden med arr, fest små biter av gasbind. Varigheten av eksponering av voks varierer i området 40-60 minutter. Etter det må du forsiktig fjerne flappen av gasbind. Hvis produktet ikke kan fjernes, hell vegetabilsk olje under voks, vent 10 sekunder, fjern.

propolis

For å bruke sammensetningen som et middel til å fjerne arr, suge en bomullspinne i løsningen, behandle huden lokalt (bare skadede områder).

Ikke rør det friske vevet, ellers vil du ikke kunne unngå brannskader. Hvis du ønsker det, kan du erstatte propolis med en tinktur av calendula eller yarrow, som også selges på apoteket.

Sitrusfrukter

Du kan stramme arrene ved hjelp av massen av sitrusfrukter, sitron og grapefrukt anses som den mest effektive. Kut frukten halvveis slik at massen stikker ut over zest. Tørk det med arret hud, vent til det er helt tørt. Deretter vaskes med litt varmt vann, påfør en regenererende salve.

Eventuelt kan du bruke fersk sitrusjuice. For å gjøre dette er det nok å klemme væsken ut av halvparten av frukten, deretter senke bomullsputen inn i den og behandle huden.

Den mest effektive måten å fjerne akne arr er farmasøytisk regenererende salver. Kjøp Boro Plus, Solkoseryl, Panthenol, Levomekol, eller et annet tilgjengelig stoff. Vurder populære oppskrifter basert på kosmetisk leire, voks, paraffin, kaliumpermanganat, vodka, propolis, kalanchoe. Bruk klorhexidinløsning eller sitrusfruktjuice.

Hvordan fjerne arr og flekker fra akne i ansiktet hjemme

Akne arr er en av de mest ubehagelige effektene av akne. Tross alt er det ikke så lett å bli kvitt dem.

Men slike karakterer bør ikke bli en grunn til depresjon.

Likevel er det måter å fjerne arrene fra akne i ansiktet, og ikke alle er dyre.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Men du må fortsatt være tålmodig.

Årsaker til akne merker

Hvorfor forblir akne på huden?

Dette er en naturlig prosess, fordi akne skader huden. Og dette er ikke bare mekanisk skade på epidermis, men også en inflammatorisk prosess som påvirker de dypere lagene.

Foto: Spredningen av den inflammatoriske prosessen etter selvuttrenging av kjelen

Vanligvis post-acne - blemishes, arr, arr - vises hvis:

 • kviser klemt ut - for øyeblikket er det få personer som tror at effekten av denne prosedyren kan forbli på huden i lang tid;
 • utslett ble ikke behandlet eller ble behandlet feil - "selvpasning" gjelder ikke for akne, jo mer inflammatorisk prosessen blir startet, desto klarere vil de resterende virkningene være;
 • huden ble påvirket av en sopp - vanligvis er årsakene til utslett i dette tilfellet ikke umiddelbart bestemt;
 • akne utslett ble utsatt for solbrenthet - betennelse i huden i seg selv øker nivået av melanin pigment, og hvis sol utslag i solen, kan de mørke flekkene forbli i lang tid.

Utdanningsmekanisme

Hvis mørke flekker etter akne hovedsakelig er ansvarlig for melanin, som er intensivt produsert ved hudbetennelse, er utseendet av arr avhengig av omfanget av skade og de spesifikke egenskapene til regenerative prosesser i huden.

Foto: dannelse av en abscess

Det skjer slik:

 1. pimpleen forfaller, deretter kommer innholdet (pus) ut, etterlater et hull i huden, som kalles krater;
 2. for å lukke tomrummet som har dukket opp, produserer kroppen bindevev som skyldes at såret er beskyttet mot infeksjon og eksterne faktorer;
 3. for dannelse av bindevev, produserer kroppen kollagen;
 4. Etter hvert blir bindevevet erstattet av nye celler i epidermis.

Noen ganger mislykkes denne prosessen for eksempel hvis for mye kollagen er produsert eller omvendt, ikke nok.

Det er også vanskelig for huden å komme seg fra omfattende eller dyp skade. I stedet for dem kan arr gjenstå for livet.

Det store flertallet av akne arr over tid glatter ut og blir nesten umerkelig.

Men for de som er forpliktet til det ideelle eller ikke har tenkt å vente så lenge, er det måter å raskt returnere huden til en glatt overflate.

Video: "Hvordan fjerne arr og arr uten kirurgi"

arter

Arter vises på stedet for alvorlig hudskade.

De består hovedsakelig av kollagen og kan være svært forskjellige i utseende:

Foto: Scar Varieties

 • hypertrofiske arr - dannes hvis for mye kollagen oppbygges, stikker slike formasjoner over hudoverflaten;
 • atrophic - vises hvis kollagenet ikke er tilstrekkelig utviklet til å skade skaden med resten av epidermis, slike arr kalles fossa;
 • keloid - de mest merkbare arrene av uregelmessig form, kan være rød eller mørk i fargen, er sjelden dannet på ansiktet, men med tendens til huden til slike formasjoner er det ganske mulig.

Farmasøytiske midler for post-akne

Hva kan fjerne slike gale effekter av akne?

Den farmasøytiske og kosmetiske industrien tilbyr flere måter å bli kvitt arr.

For å fjerne arr med vellykket smøring:

 • Heparin. Det eliminerer betennelse og bidrar til en raskere fornyelse av cellene i epidermis. Det bør brukes i lang tid, men med kurs med en pause mellom dem. Et tynt lag av salve sies på arrvevet tre ganger om dagen.

Foto: betyr effektivt fukter huden.

 • Kelofibraza. Inneholder heparin og urea, som fungerer som en utmerket fuktighetskrem. Påfør flere ganger om dagen på arrene. Salven har praktisk talt ingen kontraindikasjoner og tolereres godt av huden.

Hvis vi vurderer kremen av arr, er de mest populære følgende:

 • Clearwin - denne krem ​​er en blanding av aktive ingredienser, som er unike i deres effekt på gressets hud.
 • Scarguard er en flytende krem, med hjelp av hvilken en film opprettes over arret, hvorav hydrokortison og vitamin E blir levert til vevet. Denne kremet for plastikkirurgi ble utviklet for å nøytralisere postoperative sømmer, men det kan også brukes fra akne merker og andre hudskader.

Gels absorberes raskt i arrene, og dermed kommer de aktive ingrediensene helt gjennom huden.

Foto: Hvis du bruker Kontraktubeks på scenen for helbredelse av akne sår, kan du unngå utseendet på grove spor

 • De mest gode vurderingene blant gelene har Contractubex. Dens ingredienser er heparin, allantoin og løk ekstrakt. Gelen regulerer produksjonen av kollagen. Hvis du begynner å bruke den på vevshelingstadiet, kan du unngå utseende av hypertrofiske arr. Flere ganger om dagen blir det forsiktig gnidd inn i stien dannet av akne. Men hvis arret er gammelt, så er effekten av gelen ikke så høy.
 • Dermatiks - gel som er egnet til behandling av kroniske arr. Den brukes til keloid og hypertrophied formasjoner. Når den påføres huden, tørker gelen på den og danner en film. Det forhindrer tilgangen av oksygen til arret, myker det, øker elastisiteten til vevet som den dannes fra. Bruken av gelen forbedrer utseendet på arret og lindrer de tilknyttede symptomene (kløe, ømhet, ubehag).
 • Mederma - inneholder løkekstrakt og allantoin. Stimulerer regenerering, oppløser døde celler, forbedrer mikrosirkulasjonen i vev.

Foto: betyr stimulerer regenerative prosesser i huden.

Behandling med legemidler i lang tid, fra en måned til seks måneder.

Men generelt gir det en god effekt, spesielt hvis du bruker dem regelmessig.

Hvordan fjerne acne arr i ansiktet

I tillegg til medisinske legemidler er det andre måter å fjerne akne merkene fra ansiktet.

Du kan kjempe dem både hjemme og i forhold til skjønnhetssalonger.

Hjemme

Hjemme, de mest effektive måtene å eliminere arr, kan betraktes som bruk av masker, scrubs og tørke.

masker

Masker vil ikke bidra til å bli kvitt arr helt, men gjør dem mindre merkbare og forbedre tilstanden til huden i deres makt.

I nærvær av arr på huden anbefales slike masker.

 • Vegetabilsk olje og bivoks tar i proporsjonene 4: 1, varme dem i et vannbad og, når de er varme, gjelder direkte på arrene for en kvart time hver dag.

Foto: brus kan brukes som skrubbe.

 • Bland soda med kokt vann 1: 1. Den resulterende blandingen masserer forsiktig aretområdet i et minutt. Skyll deretter med varmt vann og påfør en fuktighetskrem.
 • Salve av Vishnevsky blander med honning i like store mengder og gjelder på arr i 40 minutter.
 • Honning, rømme og varmt vann for å ta 1 ts. Legg til en liten kosmetisk leire og bruk på ansiktet i en halv time.
Med leire

Kosmetisk leire øker blodkarets elastisitet, stimulerer regenerering og whitens epidermis.

Foto: ler mætter huden med nyttige mineraler.

Det forbedrer også utseendet på huden, og metter det med de nødvendige mineralene for å fungere.

Grønn leire anses å være den mest egnet for arrdannelse, men hvitt og blått kan brukes, og tilføyer nyttige komponenter til dem.

 • Fortynn grønn leire med vann og tilsett ca. 3-5 dråper rosmarin. Å bruke denne blandingen på hems for en kvart time. Prosedyren gjentas 1 gang om 2-3 dager.
 • Hvit leire går bra med sitron. 1 ss. l. skilt i 2 ts. juice. Massen er påført arrene, forlater for en kvart time. Det kan vaskes av tidligere hvis huden stikker. Etter denne masken må du bruke en nærende krem.
 • Fortynn blå leire med ikke-karbonert mineralvann og tilsett 5 dråper eple cider eddik til den resulterende blandingen. Denne masken kan brukes på hele ansiktet eller lokalt, på merkene til akne. Hold den i 10-15 minutter.
Tomato

Syren som finnes i tomater, bidrar til rask fornyelse av epidermis.

Denne grønnsaken inneholder også antioksidanter som vil eliminere de negative effektene av stoffer som er skadelige for huden.

Hud etter en tomatmaske blir frisk, glatt og elastisk.

Foto: Takket være syren som finnes i tomater, oppstår peeling av det øverste lag av huden

For masken er bedre å ta papirmassen fra midten av grønnsaken.

 • Det knuses og brukes til akne arr.
 • Hvis konsistensen er for tynn, legg til potetstivelse for å tykkere.
 • Hold masken i ca 20 minutter.

Du kan gjenta hver annen dag.

frynser

Rubbing er en veldig god måte å bli kvitt arr.

Prosedyren i seg selv tar ikke mye tid, men bidrar til å oppnå gode resultater.

For tørkebruk:

 • agurk juice;
 • aloe juice;
 • kosmetisk is fra avkok av persille, calendula, duftende duft;

Foto: persille kosmetisk is kan brukes til å gni

 • Sage decoction blandet med honning;
 • rosmarin, lavendel, avokado essensielle oljer.

vasking

Morgen og kvelds hygieniske prosedyrer er ferdig med medisinske vasker.

I tillegg til at de bidrar til å bekjempe akne merker, gir de huden friskhet, regulerer talgproduksjon, og tjener som et godt grunnlag for bruk av dekorative kosmetikk.

Hvordan fjerne rødhet akne raskt? Les videre.

For vasking gjelder:

 • eple cider eddik fortynnet med kokt eller mineralvann 1: 3;
 • avkok av persille, for utarbeidelse av hvilke greener helles med kokende vann og får infusjon.

skrubb

Scrub bidrar til å raskt oppdatere epidermis på grunn av eksfoliering av døde celler.

Men bruk denne prosedyren bare i fravær av en inflammatorisk prosess på huden.

Foto: En skrubbe med havregryn exfoliates døde celler av epidermis

 • Grind Hercules flak (til store korn, ikke mel) og bland med kefir. Et forrenset ansikt masseres med denne blandingen, og deretter igjen i ytterligere 10 minutter.
 • Bland fint havsalt med skum eller melk til vask. Påfør som en renseprosedyre, forsiktig massere huden. Etter en slik skrubbe må du fukte huden med en krem.

Peeling med badagi

Effekten av peeling har en maske med badagi og hydrogenperoksid.

 • Pulveret fortynnes med peroksid til en flytende, lys tilstand.
 • Denne blandingen er massert hud, og deretter igjen å tørke. Området rundt øynene omgår.

Foto: maske med badagie og peroksid har en peeling effekt

Alvorlig rødhet kan oppstå på huden, så det kan avfalle.

Dette er konsekvensene av et rush av blod til de øvre lagene i huden og fornyelsen. Denne peeling anbefales ikke mer enn 1 gang per uke.

I hytta

Kosmetologi har også i sin arsenal måter å eliminere effekten av akne.

Kanskje hennes metoder er de eneste som kan bli kvitt arr på en dag, eller rettere, i en prosedyre. Men dette er selvsagt ikke alltid tilfelle.

Valg av metode avhenger ikke bare av størrelsen på arr på akne, men også på hudtype og dens generelle tilstand.

Laser polering

Laser arr fjerning er en veldig effektiv prosedyre.

Foto: Laserbehandling utføres under lokalbedøvelse.

 • Det gir deg mulighet til å jevne ut hudavlastningen og helt bli kvitt små arr.
 • For dype merker, for eksempel dimples, kan det bli nødvendig med polering.

Prosedyren i seg selv er smertefull, den gjøres med lokalbedøvelse.

 • Ansikt etter sliping ser også ikke den beste måten.
 • Rødhet og hevelse vedvarer i flere dager.

Beskytt huden mot sollys i 2 uker.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling - eksfoliering av epidermis ved bruk av trikloreddiksyre, salisylsyre, glykolsyre.

Foto: sur peeling fjerner det øverste laget av epidermis

Sammen med cellene i epidermis blir de øvre lagene av arrvævet avskallet. Men det skjer i flere prosedyrer, som hver utføres i 2-3 måneder fra den forrige.

Fenolisk peeling har en dypere effekt.

Men det er kun vist for rettferdige pasienter. Men løser umiddelbart et sett med problemer, inkludert lindrer rynker.

dermabrasion

Essensen av dermabrasjon reduseres også til fjerning av de øvre lagene i huden.

Foto: dermabrasjonsprosedyre med en spesiell børste

Dette gjør enheten utstyrt med spesielle børster. Prosedyren er ikke veldig hyggelig, etter at huden trenger tid til å gjenopprette, men resultatene er gode.

mesotherapy

Mesoterapi i form av å bli kvitt arr er subkutan administrasjon av kollagen, hyaluronsyre eller fettvev hos pasienten.

På denne måten kan du effektivt slippe av med gropene.

Foto: Mesoterapi-prosedyren gjør det mulig å fjerne uregelmessigheter i huden

Effekten varer i ca 6 måneder, oppløsningen fyller gradvis opp.

Ozonbehandling

Ozonbehandling er en hjelpemetode for å håndtere arr og arr.

 • Ozon-oksygenblandingen, administrert subkutant, forbedrer metabolske prosesser og celle ernæring.
 • Beholder bakteriedrepende egenskaper, forhindrer betennelsesprosesser.

Alt dette som helhet gjør at huden kan komme seg raskere.

Kostnad for

Kostnaden for kosmetiske prosedyrer er ganske høy, gitt at mange av dem må repeteres.

Omtrentlig pris i Moskva klinikker er vist i tabellen:

Folkemidlene

Er det måter å fjerne akne arr på ansiktet med tradisjonell medisin?

Hun stod ikke til side, men bruk av folkemidlene for å bli kvitt arr krever en systematisk tilnærming:

Foto: knust aloeblad kan brukes på områder som er rammet av akne

 • finhakk aloe-bladet eller fest det med en fersk kutt til arret i en halv time per dag;
 • Påfør pulp av agurk eller ananas til arrene daglig i minst 10 minutter;
 • applikasjoner med sitron og glyserin (1: 2) vil lette arrene og gjøre dem mindre merkbare;
 • eple cider eddik fortynnet med vann i halv og tørke arr daglig.

Foto: Eple eddik kan tørke flekker

Behandlingsregler

Ved å behandle huden for arrdannelse er det viktig å følge visse regler.

 • Behandling etter akne er best gjort om høsten og vinteren. På denne tiden er huden mindre utsatt for aggressive effekter på den, bivirkningene av prosedyrene er mindre vanlige.
 • Kamp med arr, bør du forhindre utseende av nye betennelser i ansiktet.
 • Det er nødvendig å være spesielt oppmerksom på ren hud. Kanskje du bør kontakte din skjønnhetspleie eller bruke profesjonelle pleieprodukter.
 • Ved å endre kostholdet ditt og bytte til en sunn livsstil, kan du oppnå raskere resultater.

forebygging

Hvordan hindre dannelsen av arr eller akne arr?

 • Med utseendet av purulent akne eller økende betennelse i ansiktet, er det nødvendig å konsultere en spesialist om behandlingsmetodene.
 • Klem aldri kviser på deg selv.
 • Ta forsiktighet på huden, uansett om det er utslett på det.
 • Ikke rør ansiktet med hendene, kontroller rensligheten av putevar, hår og alt som direkte angår huden i ansiktet ditt.
 • Med mat i kroppen skal du få tilstrekkelig mengde vitaminer A og E, som er nødvendige for rask gjenoppretting av huden.

Kokosolje hjelper akne? Finn ut her.

Hvordan søke birk tjære for å behandle akne? Les videre.

Men fortvil ikke. Det finnes måter som kan hjelpe.

Men tålmodighet må reserveres, fordi resultatet ikke vil være øyeblikkelig, spesielt hvis du bestemmer deg for å håndtere effekten av akne alene.

Hvordan raskt bli kvitt merkene i ansiktet etter akne

Å bli kvitt akne er ofte bare halvparten av kampen. Ofte forlater de arr og arr, noen ganger ganske dypt, som ødelegger ansiktet og bringer, noen ganger, fortsettelsen av lidelse. Disse sporene av akne kalles etter akne.

Hvordan bli kvitt arr og akne arr? Å bli kvitt spor av akne oppfunnet mange måter. Selvfølgelig er hudpleieforpliktelsen obligatorisk, og den bør utføres under hensyntagen til de resterende arr og blemishes.

Imidlertid bør de viktigste trinnene for å eliminere postacne være betrodd fagfolk. Du kan kontakte skjønnhetssalongen eller kontoret, og i enkelte tilfeller vil bare en lege i klinikken for estetisk eller plastisk medisin hjelpe.

Samtidig er det verdt å være tålmodig, for selv seriøse prosedyrer hjelper ikke alltid første gang. Kostnaden for prosedyrene kan være ganske betydelig hvis det er mange arr igjen, spesielt dype.

Ledende klinikker i utlandet

Sør-Korea, Seoul

Metoder for å fjerne akne merker

Det viktigste er å bli kvitt akne og akne selv, og først etter det må du begynne å behandle sporene igjen på huden. Hvis det ikke er noen sprekker som trer inn i huden, vil metoder for overflateeksponering gjøre:

 • Regelmessig pleie ved hjelp av spesielle masker og lotioner, som er bedre å betro til en skjønnhetspleie eller en hudlege.
 • Riktig ernæring.
 • Peeling av ansiktets hud, som følge av at de øvre lagene i huden blir avskallet, og over tid blir det en jevn farge.
 • Profesjonelle prosedyrer:
  • mesotherapy
  • Laser polering,
  • Spesielle masker.

Løsningen på noe problem er mye mer effektivt med en integrert tilnærming. Eksperter i dette området vil fortelle deg hvordan du fjerner merker fra akne i ansiktet og hvordan du gjør det bedre.

Men hvis vi begrenser oss til en engangsbesøk på en salong eller en lege og følger anbefalingene fra tid til annen, er det lite sannsynlig at vi vil kunne oppnå effekten.

Nyttig informasjon om hvordan du fjerner arr fra ansiktet ditt. Skjønnhetsbehandlinger i salonger og ansiktsrensingsteknikker hjemme.

Du kan finne ut hvor psoriasis er behandlet her i Kina. De beste klinikker i Kina som spesialiserer seg på dermatologi.

Ledende eksperter på klinikker i utlandet

Professor Ofer Merimsky

Prof. Ulf Landmesser

Professor Sung Hong Noh

Dr. Alice Dong

Tiltak for å kvitte seg med arr i ansiktet

Arr - dette er et mer alvorlig problem enn bare merker og flekker, fordi arr kommer gjennom dypt inn i huden og overfladiske prosedyrer ikke kan gjøre.

Valget av metoden for eliminering av postacne avhenger av hvilken type arr som er igjen.

Typer arr

 • Atrophic, ligner fossa,
 • fysiologiske,
 • Keloid, som kan vokse,
 • Hypertrofisk, utstikkende over huden.

Fysiologiske arr er knapt merkbar og med god hygienisk omsorg for ansiktets hud heler de ganske raskt. Keloid arr blir sjelden dannet i ansiktet, så vel som hypertrofisk, de krever alvorlig behandling i salongen eller klinikken.

Akne arr er oftest atrofisk arr. De kan være både svært små i diameter og dybde, og skader huden betydelig.

Måter å bekjempe post-acne

 • Generelle anbefalinger:
  • akne behandling
  • forsiktig hudpleie ved bruk av anbefalte hudregenerasjonsstimulerende midler anbefalt av en spesialist,
  • riktig ernæring, som vil gi kroppen de nødvendige stoffene for å gjenopprette hudens normale tilstand og helbrede arr.
 • Metoder for eliminering av grunne arr:
  • kjemisk og ultralyd peeling,
  • støvsuging av ansiktet
  • mikrostrømseffekt
  • lysbehandling,
  • oksygen-ozon terapi,
  • mesotherapy,
  • microdermabrasion, inkludert laser.
 • Metoder for eliminering av dype arr:
  • dermabrasjon (mekanisk og laser polering),
  • kirurgi.

Hvis grunne og små arr har dannet seg, kan kjemisk eller ultralyd peeling være tilstrekkelig.

En slik prosedyre fjerner det øverste laget av epidermis, og med det, små arr "forsvinner".

Noen ganger må du gå gjennom to økter med intervaller på 2-3 uker for å få en fantastisk effekt. Hvis ultralyd peeling utføres, vises en mikromassasjeeffekt samtidig. Etter kjemisk peeling er det rødhet av ansiktets hud, som forsvinner etter noen dager, med en ultralydprosedyre, er denne effekten mye mindre uttalt.

Hvis det er svært få akne arr og de er svært små, kan støvsuging gi en god effekt. Arter som om trukket ut av huden under vakuumvirkningen, og det blir glatt.

Støvsuging forbedrer mikrosirkulasjonen, trekker innholdet i porene, det viser seg en kompleks effekt. For å takle grunne arr kan fototerapi og mikrostrømseffekter. Disse prosedyrene stimulerer vitale prosesser i huden, og arrene heler.

For å utjevne hudens lettelse, hjelper ulike intradermale injeksjoner. De vanligste metodene for slik eksponering er oksygen-ozonbehandling og mesoterapi. Innføring i huden i problemområder med spesielle preparater gir en god effekt. Ozoninjeksjoner gir huden forbedret ernæring som stimulerer helingsprosessen.

Med metoden for mesoterapi, kollagener, hyaluronsyre, stoffer som forbedrer blodstrømmen og vitaminer, blir introdusert i arrvev eller arrvev. Spesielt god effekt bringer en kombinasjon av mesoterapi i kombinasjon med andre metoder. Imidlertid krever denne tilnærmingen flere prosedyrer som skal utføres med store forstyrrelser: fra en uke til en måned.

En raskere effekt med små arr gir mikrodermabrasjon. I dag brukes laserversjonen av denne prosedyren oftere. Huden under påvirkning av laseren er ikke bare polert, men mottar også et incitament til å regenerere på grunn av mikrobrann.

Laserteknologier tillater nøyaktig dosering av effektene og nøyaktig bestemmer ønsket penetreringsdybde i hudlagene. Denne prosedyren fjerner det øvre laget av epidermis eller de fremspringende delene av arrene på huden.

Med dypere arr og eksponering er gjort dypere. I mer alvorlige tilfeller er det nødvendig å utføre 2-3 prosedyrer med et intervall på 2-3 uker for å tillate huden å fullstendig gjenopprette. Umiddelbart etter prosedyren, vil huden se ut etter solbrenthet.

Gradvis vil denne effekten passere, men kanskje noen få dager må bruke makeupprodukter, dersom legen tillater det. Laser hud resurfacing blir stadig mer populært, til tross for sin pris. Effekten av det viser seg å være kompleks: ikke bare arr og arr blir fjernet, men lindringen er utjevnet, huden blir yngre, risikoen for gjentakelse av akne minker.

Ekstremt alvorlige tilfeller av akne forblir dype arr eller alvorlig utstikkende stygge arr blir dannet, er gjenstand for kirurgisk behandling. For å eliminere dem, er plastisk kirurgi nødvendig. Volumet bestemmes av legen. I slike tilfeller foregår slike operasjoner raskt og vellykket, i en time kan du aksessere og sette kosmetiske sømmer på et dusin arr eller arr. Selvfølgelig er en slik prosedyre bare utført i spesielle klinikker.

Skjønnhetssalongrensingsprosedyrer

Alle, selvfølgelig, vil bli kvitt arr, røde flekker, akne merker i ansiktet så raskt som mulig, hvordan kan vi gjøre det raskt? Raskt fjerne spor og arr fra akne kan være i skjønnhetssalongen. For å få hjelp der, trenger du ikke spesiell trening, som i klinikken.

Hvordan fjerne merker fra akne i hytta? Svært enkelt tilbyr skjønnhetssalonger i dag et ganske stort utvalg prosedyrer som inkluderer ulike muligheter for ansiktspleie, hudrensing og peeling, mesoterapi og ulike dermabrasjonsalternativer. I prinsippet kan alt, unntatt kirurgisk behandling, fås i skjønnhetssalongen.

Gode ​​anmeldelser på behandling av vitiligo i Cuba. Effekten av handlingen av den cubanske solen eller Melaginina.

Du kan også finne vurderinger av diamant dermabrasion ansikt her. Overvinne alle hudproblemer.

Følgende lenke kan lære om behandling av demodeks under graviditet https://mdtur.com/lechenie/derma/lechenie-demodeksa.html. Lær hvordan du behandler demodex.

Video "Enkle tips for vakker hud på ansiktet"

I den følgende videoen, enkle, men effektive tips om hvordan du blir kvitt arr på ansiktet etter akne og forhindrer deres videre utseende:

Se behandlingsvideoen

Hvor mye er skjønnhet

Å utvilsomt bestemme kostnadene ved prosedyrer for fjerning av akne arr og arr er umulig. Det avhenger av funksjonene til arrene, på de tilhørende problemene i pasienten, på hvilke stoffer som skal brukes.

For eksempel kan mesoterapi i ansiktets hud koste fra 2500 til 15 000 rubler i Moskva. Kostnaden for en slik prosedyre som å fjerne en arr etter akne med laserpolering koster et gjennomsnitt på 2000 rubler. Den samme prosedyren i Tyskland er € 200 per arr og opp til € 2000 hvis behandlingen av hele ansiktet er nødvendig. I Israel, henholdsvis 150 og 1500 $.

Valget av klinikker og salonger, hvor du kan bli kvitt arr etter akne, er i dag svært stor. Det er viktig at institusjonen har medisinske lisenser og positive kundeanmeldelser, best av alt, hvis det er folk du kjenner.

Se avsnittet Dermatologi for mer informasjon.

Arr av akne - hvordan bli kvitt hjemme?

Spørsmålet om ekstern attraktivitet oppstår alvorlig før de som lider av akne, og enda mer, før personen som hadde arr etter aknebehandling. Men ikke tro at kosmetologer, leger eller hudlege glemte slike mennesker. Moderne teknologier for å utvikle medisin lykkes med å takle eliminering av effektene av ulike dermatoser eller inflammatoriske prosesser. Hvis det er spor i ansiktet, som arr fra akne eller hudormer, så er det mange måter å eliminere dem på. Avlastningen av ansiktet kan utjevnes med en lasermetode, en krem, en balsam eller et hjemmelaget stoff bidrar til å forandre hudtekstur. Men om alt dette i orden - trenger fortsatt å vite årsakene til utseendet til slike spor. Det er mulig at noen til og med vil kunne unngå ardannelse av huden hvis han lytter til forebyggende anbefalinger eller myker huden i tide når man behandler akne.

Hva ser akne arr ut?

Et slikt fenomen på ansiktets hud, som arr etter akne, kalles også etter akne, det vil si resten som gjenstår etter behandling av akne eller akne. Utseendet til huden i dette tilfellet vil være ekstremt ujevnt, ujevnt, har flekker og dimples, og til berøring blir huden grov. I tillegg til den ødelagte strukturen i epidermis, er arr og spor av strammet hud noen steder forbli på den. Dessuten er det ikke bare "appelsinskall", men heller dype pits på ansiktets hud, som veldig sterkt ødelegger utseendet på en person. På grunn av dette kan folk regelmessig gjennomgå depresjon, frustrasjon, selvtillit.

Disfigured hud kan se slik ut på grunn av flere typer formasjoner på ansiktet som dukket opp etter at en person var utsatt for akne eller akne:

 1. Arr - liten rund eller stellat stramming av hvitaktig hud.
 2. Arr - mer langstrakt, dannet ved sammenslåing av flere ål i en enkelt kjede, som igjen etterlot slike spor.
 3. Potholes, "craters" - huler på huden, noe som gjør det ujevnt.
 4. Spots - pigmentering forårsaket av eksponering for ultrafiolett stråling på huden, hvor akne ble presset ut.

Typer av akne arr

 • atrophic - hulrom som vises på stedet av kviser skyldes det faktum at kroppen manglet kollagen på tidspunktet for helbredende sår etter akne;
 • keloider - lilla rødt, uregelmessig i form, ligner noen figurer, eller spre punkter på 1-2 cm, fordi de prikker hudområdet i grupper, men litt konvekse over overflaten av sunn hud;
 • hypertrophic - konvekse spor av rosa nyanse med klart definerte grenser, ligner påhengige vekst på grunn av et overskudd av helbredet vev;
 • fysiologiske flekker og bulging etter akne er ikke så merkbare og kan passere alene.

TIL REFERENCE: Dimples etter pimples kan ha forskjellige former - ovalt, avrundet, fliset og til og med rektangulært. Men keloid arr i ansiktet er sjeldne, ofte på baksiden av hodet på menn eller på kroppen.

Hvorfor vises akne arr i ansiktet ditt?

Ifølge statistikken, i 90% av tilfellene av akne, vil akne alltid etterlate noen merker - blemmer, arr eller små arr. Før du behandler slike merker på huden, er det best å forhindre at de skjer i det hele tatt. Og dette betyr at akne bør behandles forsiktig og ikke forvent når de går forbi, men prøv å helbrede dem, myk huden, bruk salver eller kremer med regenererende egenskaper. I tillegg bør det ikke være tillatt i hans livsårsaker som kan føre til dannelse av arr etter akne ved 100%.

5 grunner til at arr oppstår

Fem hovedårsaker, hvoretter arrdannelse uunngåelig opptrer, og huden begynner å helles i ulike grove formasjoner:

 1. Klemme fingrene acne, og dermed traumatisere og sunn hud.
 2. Enhver pustulær formasjon i kulissens øyne forlater alltid spor, uansett hvordan de behandles. Bare disse effektene bør behandles for å redusere.
 3. Hvis en person har for tynn hud, med høy følsomhetsgrense, er det mer utsatt for dannelsen av ulike former for gjenværende fenomen som arr eller arr.
 4. Alle slags smittsomme sykdommer kan forårsake unormal regenerering av huden, som et resultat av hvilke arr opptrer.
 5. Ignorerer hygieniske prosedyrer og forebygger å gni syk hud med medisinske lotioner og andre midler.

For å unngå eventuelle stygge flekker eller overlegg på ansiktets hud eller i andre deler av kroppen, etter akne, bør man umiddelbart begynne å behandle huden med absorberbare stoffer, samt å helbrede dem. Forsinkelse kan føre til langvarige problemer, som da kun kan løses ved kirurgisk eller annen radikal metode.

Prosessen med hvordan arret dannes

Enhver person som hadde noen akne eller akne minst en gang i sitt liv, kunne huske prosessen med hvordan slike inflammatoriske formasjoner virker og modnes. En abscess eller pimple hopper opp, og for en stund blir det igjen betent og modnes, hvoretter det brister eller blir lett avskallet. Noen ganger kommer en stang ut med en abscess, og på dette stedet ser det ut til å være et lite krater, som etter helbredelse etterlater enten en hul eller en bølgende arr.

Men disse er bare eksterne manifestasjoner som kan observeres, de interne prosessene er som følger:

 1. Det danner et sår, der infeksjonen faller, mikrober. Eller fra innsiden, av interne grunner, er et av stedene i huden inflammet.
 2. Et betennelsesfokus er dannet.
 3. Kroppen kjemper med dannelsen av pus inne i såret og bringer den ut.
 4. Såret åpner og blir sårbart for reinfeksjon.
 5. Hvis såret ikke behandles ordentlig, vil infeksjonen forverres, ellers vil den ikke strammes riktig med et gjenværende arrdannelsesfenomen.

5 generelle regler for å eliminere slike arr i ansiktet

En kompetent tilnærming vil bidra til å kvitte seg med arrvæv i ansiktet eller andre områder uten komplikasjoner eller problemer.

For dette tilbyr eksperter 5 grunnleggende regler:

 1. Type arr eller arr spiller en stor rolle før du finner et middel.
 2. Problemet skal løses i et kompleks, ved hjelp av alle midler og tilnærminger som er mulige for pasienten.
 3. Å ta vitaminer er en må-ha-prosedyre.
 4. Laserprosedyrer skal utføres eksklusivt i en spesialisert klinikk.
 5. Ekstrem forsiktighet bør brukes på bruk på huden av stoffer som salicylsyre eller andre slipemidler (gommage, peeling eller healing scrubs).

Riktig kur akne arr

I dag har behandlingen av arr på en persons kropp eller på ansiktet hans en rekke forskjellige tilnærminger og metoder. Hvilken av dem vil være egnet for en bestemt pasient, vil bli avgjort av legen sammen med pasienten med tilhørende observasjon og testing av eventuelle stoffer. I noen tilfeller er det ikke mulig å fjerne flekker, arr, arr eller krattere uten å bruke maskinvareintervensjon. Ofte gjelder dette enten for dyp arr, eller omfattende i størrelse eller forsømt i alderdom.

Tre hovedtilnærminger

Hvis noen ser etter en måte å fjerne arr på ansiktet fra akne, bør han være oppmerksom på de 3 grunnleggende tilnærmingene som alle kosmetologer og estetiske medisinske spesialister bruker.

Disse inkluderer:

Faktorer som kan påvirke effektiviteten av hudbehandling:

 • pasientens alder;
 • hudtype;
 • tilstanden arr vev;
 • hvor fort huden gjenoppretter.

Diagnostiske parametere som ikke kan bestås:

 • Generelle spesielle poeng angående pasientens helsetilstand;
 • hva arr ser ut - deres størrelse, dybde, farge osv.
 • lokalisering av arr på kroppen;
 • tilstand av sunn hud.

Utvalg av metoder for fjerning av arr:

 • skjønnhet;
 • officinalis;
 • kirurgi;
 • folkemessige rettsmidler.

TILLEGGSINFORMASJON: Du trenger ikke å bruke alle metodene samtidig, det er nok å hente flere alternativer fra den foreslåtte listen for å kunne håndtere fjerning av arr.

Kosmetologiske metoder

Blant kosmetologer er en stor vekt, når det er nødvendig å fjerne arr etter akne, gjort på spesialisert kosmetikk, som inkluderer aktive stoffer som:

 • alfa-hydroksy-syre (AHA);
 • koinsyre;
 • arbutin;
 • hydrokinon.

Hydroquinon er sterkest, men det regnes som det mest giftige stoffet. Det har en mye mer mild effekt på arbutins hud, men med hensyn til effektivitet, viser den lavere verdier. Med co-syre og alfa-hydroksy acid exfoliate huden. Påfør midler for å fjerne pigmentering. I hvilke er det syrer - vinsyre, glykolsyre, sitronsyre, melkesyre. Det er derfor forskjellige seromer er så effektive, så vel som hvittende kremer eller masker, der de aktive bestanddelene i blandingen er ca. 10%. Typisk utgjorde bruken av slike midler bare en gang i uken - ikke mer!

3 kirurgiske metoder

Når arr etter akne krever mer alvorlig og radikal behandling bare fordi rotet er veldig dypt eller gammelt, kan problemet løses kirurgisk. I alt kan 3 slike metoder telles, som i hovedsak brukes i praksis av spesialister i restaurering av pasientens hud:

 1. Laserbehandling. Huden er polert med samtidig brenning av det helede vevet, og i deres sted vokser nye celler av epidermis med tiden og raskere.
 2. Arr excision. Etter at arrene er utskåret, blir det sømmer på det stedet. Og slik at huden kan vokse riktig sammen uten merkbare arr, i tillegg brukes forskjellige hjelpedrikkemidler.
 3. Transplantasjon av epidermis. Den mest radikale metoden som har komplikasjoner.

Laserprosedyren er smertefri, og i sjeldne tilfeller med svært høy terskel av pasientens følsomhet kan lokalbedøvelse påføres. Prosessen varer bare 1-1,5 timer. Med svært komplekse og forsømte tilfeller kan utvinningsprosessen ved hjelp av en laser forlenges i 3-4 uker. Laserbehandling kan ikke hjelpe alle mennesker, derfor er det nødvendig med en individuell tilnærming til valg av teknikk.

Narkotikametode

Lett, grunt og ikke gammelt arr eller akne arr kan behandles ganske vel med medisiner. Dessuten kan disse verktøyene hovedsakelig brukes eksternt. Disse er vanligvis geler, salver, kremer, som ikke bare myker vevet, men har også en absorberbar arrvevseffekt. Apoteket kan tilby følgende alternativer for slike verktøy:

Acne arr hvordan bli kvitt hjemme

6 tradisjonell medisin

For elskere av enklere alternativer for verktøy som vil bidra til å effektivt behandle arr etter akne, kan en alternativ tilnærming også brukes. Disse inkluderer ulike ansikts- og kroppsmasker, og vanlig gnidning med kosmetiske oljer, ekstrakter og lotioner på urte- og andre plantetinkturer. Vi tilbyr å studere 6 varianter av oppskrifter for slike legemidler, som er enkle å lage som en helbredende balsam hjemme:

 1. Mask med Vishnevsky salve. Den velkjente salven blandes grundig med honning og påføres i arr i 40 minutter. Gjør dette daglig til arene forsvinner.
 2. Maske med leire. To spiseskjeer av grønn leire blandes med kokt varmt vann, slik at det ikke viser seg flytende slurry. Legg til 2-3 dråper rosmarin. Midler påfører problemområder i 10-12 minutter. Vask av med kaldt vann. Utvinningskurset er 10 dager med hyppigheten av bruk av midler gjennom dagen. Om nødvendig gjentas kurset etter 14 dager.
 3. Maske med tomater. Frisk tomat (pulp) er simpelthen overlappet på stedet der arrene er i 15-20 minutter. Fordi alt vaskes bort. Gjør dette til arret forsvinner.
 4. Gni mandelolje i 10-15 minutter. med en lett massasje bidrar til å oppløse alle arr og arr.
 5. Agurk gni huden i 15 minutter synlig lyser og myker den.
 6. Persille i is. En haug med greener blir kuttet fint, dampet med kokende vann (1 kopp), avkjølt og hellet i isform, frosset og brukt som en daglig tørke i 2 måneder hver morgen.

Forhindre arrdannelse i huden på ansiktet - 10 forebyggende tiltak!

Kompleksiteten i prosessen med å glatte huden etter arr er stort sett kjedelig, og for noen er det også kostbart i økonomisk forstand. Det beste alternativet er å helt unngå slike fenomener. Men for dette må du lytte til en rekke forebyggende tiltak som vil hjelpe huden å gjenopprette riktig etter akne og akne, slik at det ikke oppstår grov huddannelse.

Du kan unngå slike feil hvis du overholder følgende 10 profylaktiske regler:

 1. Ta regelmessig et kompleks av vitaminer.
 2. Spis balansert og vitaminrik mat.
 3. Følg normal søvn og våkenhet, aktivitet av bevegelser, trening.
 4. For å varme seg når det er kaldt, ikke overkjøle og ikke la overdreven svette og bleiehud.
 5. Med tiden helbreder seboré, begynnelsen av psoriasis og annen dermatitt.
 6. Å etablere en hormonell bakgrunn ved midlertidig svikt.
 7. Ta regelmessig vannprosedyrer, følg reglene for personlig hygiene, bytt ofte klær, seng.
 8. For jenter må du skylle av sminke før sengetid, rense huden, og deretter nærer den.
 9. Velg hudpleieprodukter strengt etter sin type.
 10. Ikke press deg selv akne eller akne.

Akne arr på video

En viktig detalj er riktig utvalg av omsorgsfulle kosmetikk. Tross alt, hvis en persons hud er fet, så for ikke å provosere utseendet på seboré, tilstopping av huden, trenger du ikke å bruke oljeholdige kremer utviklet for å nærme tørr hud. For slike personer er denne eller den aktuelle løsningen valgt slik at den kan kontrollere produksjonen av fett, rense huden og oppdatere den.

Flere Artikler Om Typer Acne