Ansiktet er den mest åpne delen av kroppen, slik at utseendet på eventuelle feil på den, inkludert pigmentpletter, er veldig frustrerende, spesielt for kvinner. Tross alt bekymrer hver jente eller dame om utseendet hennes.

Utseendet til alder flekker på ansiktets hud kan utløses av graviditet, akne, hormonelle lidelser i kroppen, sykdommer i fordøyelsessystemet organer, eksponering for sollys og til og med aldring av huden.

Gitt utbredelsen av dette problemet, har vi samlet i dette emnet de mest effektive metodene som vil hjelpe deg med å fjerne pigmentering fra ansiktet raskt og permanent.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet?

Hvis huden i ansiktet er pigmentert, vil en kosmetolog hjelpe til med dette problemet. Moderne kosmetologi har et imponerende arsenal av anti-pigmentering på ansiktet, nemlig:

 • lysbehandling;
 • peeling;
 • laserterapi og andre salongprosedyrer.

Bruk av fototerapi for pigmentpletter på ansiktet

Fototerapi innebærer eliminering av pigmentering ved hjelp av lommelykter (pulser), som ødelegger melanin, det vil si bunnen av pigmentflettene. Effektiviteten av fototerapi fremgår av positiv tilbakemelding fra klienter som gjennomgikk denne prosedyren.

Umiddelbart etter behandling med pulser av flekker, er huden litt mørkere, men med tiden oppstår peeling, som forsvinner uten spor. Effekten av fototerapi er merkbar etter den første prosedyren.

Fordelene ved fototerapi kan kalles en smertefri prosedyre, en rask gjenopprettingstid, fravær av arr og høy effektivitet.

Men samtidig er det en rekke kontraindikasjoner for fototerapi, nemlig:

 • veldig følsom hud i ansiktet;
 • betennelse i huden i pigmenteringsområdet;
 • hudlesjoner herpesvirus;
 • redusert blodpropp
 • Tilstedeværelsen av diabetes;
 • Tilstedeværelsen av arr og arr i pigmenteringsområdet.

Fjerning av pigmenteringspunkter med peeling

Pigment flekker på ansiktet fjerner mest effektivt kjemiske peeling. Essensen av denne metoden ligger i applikasjonen på huden med pigmentering av kjemikalier som fjerner laget av gamle celler i epidermis. På grunn av dette lyser huden.

Avhengig av graden av pigmentering, kan overfladisk, middels eller dyp peeling påføres.

Når overflaten peeling er fjernet bare det øvre laget av epidermis. Det optimale kurset i denne prosedyren er 4-10 ganger med et intervall på 10 dager. Overflateflingingen kan utføres en gang i året.

Median kjemiske peeling utføres en gang i måneden, da i dette tilfellet eksponeres de dypere lagene av huden.

Dyp kjemisk peeling er den mest traumatiske prosedyren, så den utføres en gang i seks måneder.

Etter peeling, kan brenning og rødhet i ansiktets hud være tilstede hele dagen. Hvis dyp peeling ble utført, kan disse effektene vare opptil to uker.

Fjerning av pigmentering på ansiktet med en laser

Pigmentering laser terapi i ansiktet er i dag den sikreste og mest effektive metoden, siden laseren bare påvirker det pigmenterte området i huden. Sunn hud påvirkes ikke av denne prosedyren.

Bare to uker etter slutten av løpet av laserterapi fjernes pigmentplettene helt og fullt.

Blant fordelene med laserterapi av pigmentering på ansiktet bør noteres som:

 • høyeste effektivitet;
 • smertefri;
 • atraumatisk;
 • effekten kommer raskt, bokstavelig talt etter den første prosedyren.

Kontraindikasjoner for fjerning av pigmentering med laser:

 • bærer et barn;
 • amming;
 • onkologiske sykdommer;
 • solbrun hud i ansiktet;
 • inflammatorisk prosess på ansiktets hud.

En betydelig ulempe ved de ovennevnte kosmetologiske prosedyrene er en ganske høy pris, slik at ikke alle har råd til slike tjenester. I dette tilfellet kan du bruke de populære metodene, som vi diskuterer senere i emnet.

En fototerapi-prosedyre koster i gjennomsnitt 4000 rubler, kjemisk peeling - 3000 rubler og laserterapi - 18.000 rubler.

Er det mulig å fjerne pigmenteringspunktene i ansiktet ved hjelp av kosmetikk?

For å fjerne pigmentplettene, kan du bruke kremer, serum, masker, peeling og lotioner som kan hvite huden og fjerne døde hudceller i epidermisene. Men før du bruker noe kosmetisk produkt, gjør det ikke vondt å konsultere en kosmetolog eller en hudlege, som vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet for din hudtype.

Følgende rettsmidler er de mest populære og effektive i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet:

 • krem Ahromin. Dette stoffet har mange positive vurderinger i ulike fora, så vel som eksperter anbefaler det. Cream Ahromin designet for å beskytte huden mot ultrafiolette stråler, men samtidig dekomponerer den melanin og fjerner pigmentering. Kostnad - 90 rubler;
 • krem melanat. Denne krem ​​er et godkjent preparat mot pigmentering fra den engelske produsenten. Med Melanative, kan du fjerne pigment flekker av en hvilken som helst opprinnelse (etter akne, fregner, graviditet, senil, etc.). Kostnad - 150 rubler;
 • Klirvin krem. Mange klager over en skarp lukt og for oljeaktig struktur av denne kremet, men samtidig noterer de seg høy effektivitet i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet. Effekten blir merkbar bokstavelig en uke etter påføring, og etter 8 uker med vanlig bruk lyser huden merkbart. Kostnad - 80 rubler;
 • Clotrimazole salve er et offisielt antifungal stoff som også har en tendens til å lette pigmentflettene. Kostnad - 40 rubler.
 • Badyaga forte. Dette middelet kan effektivt brukes hjemme for å fjerne pigmenteringspunkter, men det anbefales ikke å brukes på overfølsom hud, da det kan oppstå ubehag. Kostnad - 90 rubler.
 • krem bor plus. Denne krem ​​beskytter ikke bare huden mot akne, irritasjon og strekkmerker, men skinner også huden på ansiktet. Det er mulig at Boro Plus er mindre effektiv enn kremer som beskrevet ovenfor, så det er bedre å bruke det for å forhindre pigmentering. Kostnad - 95 rubler.
 • serum idealia pro. Dette verktøyet er ganske dyrt, ca 2500 rubler, men kostnaden er fullstendig kompensert av effektiviteten. Legemidlet eliminerer eventuelle pigmentflekker og forhindrer dannelsen av huden i alle aldre.

Hvordan fjerne pigment flekker i ansiktet hjemme?

Som vi allerede har sagt, har flertallet av de kvinnene som har møtt pigmentering i ansiktet ikke råd til salongskjønnhetsprosedyrer, derfor bruker de folkemetoder.

Vurder den mest effektive og populære måten for tradisjonell medisin og kosmetologi.

 • Sitronsaft. Prosedyren er veldig enkel og rimelig, du må bare kjøpe en sitron og klemme juice ut av den, som er gjennomvåt i en bomullsstykke og utmerker huden i ansiktet, der det er pigment flekker. Etter at saften tørker, er det nødvendig å vaske ansiktet ditt med kaldt vann uten såpe. Effekten av prosedyren vil vises på den fjerde dagen med vanlig bruk, men for å konsolidere resultatet må du fullføre et kurs - 10 dager.
 • Kefir og sur melk. Disse meieriprodukter kan ikke bare spises, men også brukes til å eliminere alder flekker. Ansiktshud smurt med yoghurt eller yoghurt, og la denne masken stå i 15 minutter, vask deretter av med rent vann. Prosedyren utføres to ganger om dagen.
 • Kefir og tomater. 2 ss yoghurt blandet med 1 ss frisk tomatjuice. Den resulterende blandingen påføres med en bomullspute på ansiktet og forlates i 20 minutter og vaskes deretter av med vann uten såpe.
 • Poteter. De vasket og skrællede råpotetene er skåret i tynne sirkler og spredt på problemområdene i ansiktet i 5 minutter, hvorpå de fjernes og huden vaskes med rent vann uten såpe.
 • Melk og honning. 30 ml melk er blandet med en spiseskje flytende honning. Masken påføres de pigmenterte områdene i ansiktet i 20 minutter og vaskes av med vann.
 • Persille. Denne planten har en bleking og regenererende effekt. For tilberedning av infusjon trenger en haug med friske urter, som trenger å male og helles en liter kokende vann. Insister på infusjon under lokket i 2-3 timer. Det resulterende verktøyet kan brukes som rensende lotion om morgenen og kvelden.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet etter graviditet?

Hvert sekund gravid kvinne står overfor pigment flekker på kroppen, men de største problemene er forårsaket av slike feil på ansiktets hud, fordi du ikke kan gjemme dem med klær. Årsaken til pigmentering hos gravide er direkte relatert til endringer i hormonbalansen i kroppen.

I de fleste kvinner forsvinner pigmentering alene etter fødsel, men hva skal man gjøre hvis dette ikke skjer. I dette tilfellet kan du bruke de ovennevnte prosedyrene og verktøyene. Bare når du velger en metode og betyr at du må nøye undersøke kontraindikasjoner og bivirkninger for å eliminere den negative effekten på brystmelk og ikke skade barnet ditt.

Midler og prosedyrer som kan brukes etter fødsel:

 • hudoren krem Verktøyet brukes på problemområder av huden om morgenen og kvelden i 1-3 måneder;
 • salicylisk peeling;
 • Masker med kropp eller hvit leire. Prosedyren utføres en gang om dagen i 10 dager.
 • ultralyd ansiktsrengjøring;
 • laser tulp;
 • de ovennevnte folkemidlene;

Hvordan fjerne senile alder flekker på ansiktet?

For å fjerne alderspigmentering på ansiktets hud, kan du bruke blekekrem, salver, lotioner, som inneholder hydrokinon eller tretonin. Disse stoffene effektiviserer huden, eliminerer pigmentering.

Du kan også bruke tjenester av en skjønnhetspleie som kan utføre kjemisk ansiktsskille eller laserpolering av problemområder. Salonprosedyrer gir selvfølgelig det beste resultatet, men hvis det ikke finnes en slik mulighet, kan du ty til folkemessige rettsmidler, som vi snakket om tidligere.

Kampen mot pigmentering på ansiktets hud er en ganske lang og arbeidskrevende prosess, og dessverre er det ikke noe magisk middel som vil redde deg fra dette problemet på en dag. Du må også huske at før du begynner å fjerne pigmentering fra ansiktet, må du avgjøre årsakene til utseendet, fordi du bare kan oppnå ønsket resultat ved å fjerne forårsakerfaktoren.

Fjerning av pigmentering i ansiktet hjemme

Innholdet

Det er mange måter å bekjempe pigmentering på ansiktet, som ødelegger livet til mange av det rettferdige kjønn. Vårt mål er å introdusere deg til de enkleste.

Hvordan bli kvitt pigmentering på ansiktet

Glatt hudfarge - drømmen og målet til hver kvinne. Selv om huden din ikke er perfekt, kan du med litt kunnskap forbedre tilstanden. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å kjøpe dyre midler og søke dyre tjenester fra spesialister. Det er mulig å fjerne pigmentplettene fra ansiktet uten å forlate huset. Men før du begynner på selvbleking, bør du vite hvilke flekker som kan blekes uten hjelp av spesialister, og hvilke du ikke bør berøre.

Hva du trenger å vite om pigmentering

Pigmentene setter seg selv ikke skade kroppen, men de kan være forløperne til utseendet av en alvorlig sykdom.

Én eller flere alder flekker på huden er vanligvis ingen bekymring, spesielt hvis de ikke er plassert i ansiktet. Imidlertid påvirker opphopningen av flekker eller overpigmentering utseendet og kan til og med føre til psykiske problemer, derfor er det ikke overraskende at kvinners ønske om å kvitte seg med dem så snart som mulig.

Typer pigmentering

Det er av to typer:

Pigmenterte flekker som dukket opp i en tidlig alder, eller bare - fregner, er karakteristiske hovedsakelig for eiere av rett hud og rød eller kastanjebrunt hår. Fregner er helt ufarlige, og de kan trygt fjernes hjemme. Denne typen pigmentering refererer til den primære.

Imidlertid er det pigmenteringstyper, som oppstår på grunn av funksjonsfeil i kroppen. Dette er sekundær pigmentering. I tillegg til sykdommer i de indre organer, er det en rekke faktorer som kan forårsake utseendet av pigment flekker på huden.

Vanlige årsaker til ansikts pigmentering:

 1. Overdreven solbrenthet, solbrenthet i huden;
 2. Hormonal ubalanse;
 3. Sykdommer i indre organer;
 4. Spiseforstyrrelser;
 5. alder;
 6. Eksponering for medisiner;
 7. Inflammasjon og traumer av huden;
 8. Bruk av lav-kvalitet kosmetikk;
 9. Stress.

Svært ofte vises pigmentering på gravide kvinner. Dette skyldes hormonelle forandringer, og etter hvert forsvinner pigmentpunktene seg selv. Hvis deres utseende ikke er relatert til graviditet, er det best å konsultere en gynekolog og en endokrinolog i tide og begynne den riktige behandlingen.

Pigmenteringsbehandlinger

Hvis du er bekymret for de indre organers arbeid, og samtidig er det uønsket pigmentering i ansiktet - du bør definitivt se legen din og gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Kanskje årsaken til pigmentering er en sykdom, og utseendet på flekker er et av symptomene. Forsinkelse av besøk til legen vil ikke gi noen positive resultater i kampen mot pigmentering og kan føre til en komplikasjon av sykdommen.

Da vil behandlingen ta mye mer tid og penger. Etter undersøkelsen vil legen foreskrive den nødvendige behandlingen for den identifiserte sykdommen, og sammen med dette vil det være mulig å ta vare på skjønnheten i huden.

Fjern de uutholdelige pigmentpunktene fra ansiktet ved å benytte seg av kosmetologer, eller hjemme - ved hjelp av folkeoppskrifter og profesjonelle kremer.

Tjenester tilbudt av kosmetologer

 • Beskyttelse. Med hjelp av stoffer som beskytter mot eksponering mot ultrafiolett lys, reduseres prosessen med produksjon av stoffet melanin, noe som gir flekkene en mørk farge;
 • Fotolechenie. Under retningsbestemt påvirkning av lysbølger, blir celler med overskudd av melanininnhold ødelagt;
 • Kjemisk peeling. Hudceller blir behandlet med organiske syrer som ødelegger pigmentet;
 • Mesotherapy. Virkningen på den berørte huden forekommer med preparater som inneholder aminosyrer og nukleotider som er rettet mot å ødelegge pigmentet;
 • Kryoterapi. Det brukes til å fjerne enkelte flekker, da det er stor sannsynlighet for arr ved behandling av store hudområder.
 • Dermabrasion. Det er en polering av huden, som fjerner det øverste laget av pigmentert epidermis.

Hjem måter å kvitte seg med alder flekker

Disse metodene er ganske effektive, men svært kostbare i materielle og tidsmessige termer. Derfor foretrekker de fleste eiere av overdreven pigmentering å bli kvitt dette problemet hjemme. Og ved å bruke velprøvde tradisjonelle medisinskeoppskrifter i mange år, kan det gjøres veldig vellykket. Hovedbetingelsen for suksess her er forpliktelse og regelmessighet.

Svært effektive midler for å lette og fjerne aldersflater er masker og infusjoner på plantebasert grunnlag ved å bruke:

 • honning;
 • Sitronsyre;
 • Hydrogenperoksid og så videre.

I tillegg må du drikke minst 2 liter vann per dag. Mangelen på fuktighet i kroppen fører til overdreven tørrhet i huden og kroppens manglende evne til å kvitte seg med urin og svette fra skadelige giftstoffer. Dette fører igjen til forverring av huden og utseendet på pigmentplettene på den.

Bruk av spesielle kremer til å bleke pigment

Kosmetiske selskaper har utviklet og markedsført en rekke verktøy for å bekjempe hudpigmentering. Men ikke alle kremer er trygge for helse: Ikke kjøp kremer, som inkluderer kvikksølv.
For tiden har kosmetologer syntetisert stoffet arbutin - det finnes i banan, lingonbær og bjørnebær. Arbutin er ikke dårligere enn andre potente stoffer med blekningsegenskaper, men i sammenligning med dem er det trygt for helse og har en sparsom effekt på huden.
Også verdt å bruke kremer skapt i henhold til oppskrifter av våre bestemødre - med ekstrakt av persille og lakrisrot.

Hjemmelagde oppskrifter for hudbleking og pigmentfjerning

 • Med aspirin: knus i pulver ti tabletter av acetylsalisylsyre og vitamin C og oppløs det resulterende pulveret i en halv kopp kefir.

Påfør den resulterende massen på områder med pigmentpunkter i noen få minutter. Du vil føle en liten prikkende følelse, men hvis det er en brennende følelse som forårsaker smerte, skyll huden straks av huden. Hvis prosedyren overføres smertefritt, øker eksponeringstiden hver gang. Etter fjerning av peelingskomposisjonen er det nødvendig å mate huden. Hjemmelaget rømme eller fettkrem vil tjene som et godt alternativ til kremet - i tillegg til ernæringseffekten, vil de i tillegg hvite huden.

 • Med sitronsaft: I en teskje flytende honning drypp to eller tre dråper sitron- eller limejuice. Smør honning flekkene med denne kjære flere ganger om dagen. Hvis prosedyren overføres normalt, kan prosentandelen av sitrusjuice gradvis økes. Du kan smøre flekkene og rengjøre sitronsaft, men denne metoden er bare egnet for normal og fet hud. For tørr og sensitiv hud, bruk ikke ufortynnet sitronsaft.
 • Basert på hydrogenperoksid: ta en spiseskje honning, fett hytteost og tilsett kyllingegulv der. Bland godt og tilsett 5 til 6 dråper hydrogenperoksid til den resulterende slurryen. Påfør aldersplassene i 15-20 minutter, skyll deretter med varmt vann. Denne peeling kan gjøres til eiere av tørr hud. For fet hud kan du smøre det pigmenterte området med en vattpinne dyppet i peroksid, eller lage en blanding, som inkluderer: egghvite, ti dråper sitronsaft og peroksid 3%. Eksponeringstiden er den samme som for tørr hud.
 • Med en agurk. I sommerperioden for masker kan du bruke agurk topper - hakket gress fylles med kokende vann og infunderes i seks timer.

Du kan bare kutte den friske agurken på tynne plater og sette dem på ansiktet.

Legg til fersk agurkjuice i en liten mengde melk eller rømme, suge en gasbind serviet i blandingen og påfør ansiktet i en halv time. Skyll deretter med varmt vann og legg fuktighetskrem på huden.

 • Med pulver bodyaga. Tilsett et par dråper vegetabilsk olje til apotekspulveret av medisinske urter og rør til en grøtstat. Smør den resulterende massepigmenthuden.

Dette er ikke en komplett liste over hjemmebaserte anti-pigmenteringsprodukter på ansiktet.

Saften av persille, løk, rå poteter, umodne solbær og mange andre frukter og grønnsaker har gode hvitere og peeling egenskaper. Disse egenskapene har vært vellykket brukt i årevis for å bli kvitt alderspots av forskjellig opprinnelse.

Som du vet, er sykdommen lettere å forhindre enn å ta behandling.

Det samme gjelder i noen tilfeller og pigmentflekker for eksempel:

 • Begrense soling;
 • Bruken av kremer med høy UV-beskyttelse;
 • En lue med bred kant beskytter deg mot overdreven pigmentering om sommeren.

Riktig ernæring vil også gi positive resultater.

Hvordan fjerne alder flekker

Fregner, lentigo, melasma - er du kjent med disse ordene førstehånds? Vi gir en liste over nyttige anbefalinger for de som klarte å tjene pigmentplater eller har lidd av dem siden barndommen.

 • Årsakene til pigment flekker på ansiktet
 • Hvordan håndtere aldersplassene
 • Kosmetikk mot pigmentering
 • Sammensetningen av lightening kosmetikk
 • Oversikt over midler
 • Pigmenteringsforebygging

Årsakene til pigment flekker på ansiktet

Pigmenterte skjønnhetseksperter kaller hudområder mørket av overdreven melaninproduksjon. Det har vært vitenskapelig bevist at pigmentplettene kan ligge i epidermis, dermis og på grensen. Resultatet av korreksjonen avhenger av dybden av pigmentering: jo dypere og jo større akkumuleringen av melanin er, jo vanskeligere er det å bli kvitt den.

Pigmenterte flekker kan være medfødt, oppkjøpt eller alder. Kosmetologer eller dermatologer behandler pasienter med slike typer hyperpigmentering som fregner, lentigo, melasma og kliniske manifestasjoner av fotodamasje.

Fregner oppstår oftest hos mennesker med rett hud og blond eller rødt hår. © iStock

"Fregner (ephels) er små flekker, for det meste avrundet, jevn farge, 1-2 mm i diameter," sier Karine Vardanyan, SkinCeuticals ekspert, dermatolog og leder av European Medical Center allergi avdeling. - Ofte forekommer fregner i blondiner, brunehårede og rødhårede mennesker i åpne hudområder under aktiv påvirkning av solstråling. "

Jo mer intens UV-lyset, desto mørkere er fregner. Uten solstråling blir de bleke, og om vinteren kan de forsvinne helt.

Sunny lentigo er et ovalt pigmentspot med en størrelse på 2-20 mm. De er oftest plassert på ansikt og hender, men kan vises på kroppen. Fargene på flekkene er for det meste jevne, pigmenteringen er motstandsdyktig, den forsvinner ikke alene.

Hvordan håndtere aldersplassene

Det spiller ingen rolle, bare at du har funnet aldersplass eller har slitt med dem lenge, den første og viktigste regelen er å bruke en krem ​​med solbeskyttelsesfaktor og moderat solstråling.

Brune flekker provoserer ofte ultrafiolett. © iStock

Kosmetologer oppfordrer seg til å beskytte huden mot sola, spesielt - ansiktets hud. Ultrafiolette stråler reduserer immuniteten til huden, tørker den, fremkaller fotoalderen og utseendet på alder flekker.

Bleking kremer gir en viss effekt på betingelse av regelmessig bruk i lang tid, men de er ikke i stand til å eliminere fullstendig pigmentering. Spottene kan effektivt korrigeres bare ved hjelp av kosmetiske prosedyrer - maskinvare eller injeksjon.

Lysemidler vil hjelpe:

redusere kontrasten mellom pigmentpunktet og den omgivende huden;

redusere størrelsen på stedet;

støtte resultatet av avklaring

hindre utseendet på nye flekker.

Blekinge cremer og serum inneholder som regel en lastdose av syrer, noe som betyr at det er bedre å bruke dem i høst-vinterperioden når solen i våre breddegrader er minst aktiv.

Lightening serum med syrer og retinol kosmetologer anbefaler å bruke ved sengetid, og om morgenen på alle måter bruke en krem ​​med SPF for å unngå utseendet av nye farget.

Kosmetikk mot pigmentering

I dag er det mange metoder for korreksjon av pigmentering og hyperpigmentering. En integrert tilnærming til behandling innebærer:

reduksjon av UV-indusert melaninsyntese;

reduksjon i transport av nytt melanin til cellene.

Blekingprosedyrer inkluderer kjemiske peeling, mesoterapi, fototerapi (IPL-systemer), fonophorese og, selvfølgelig, bruk av profesjonelle og hjemmebelysningsmidler.

Kjemisk peeling

En av de mest forsiktige prosedyrene for å kvitte seg med alder flekker. Under overflaten peeling (for eksempel glykolisk), blir det tynneste øvre laget av huden gradvis fjernet under påvirkning av svake syreoppløsninger. Du må være tålmodig: For å kvitte seg med et lite pigmentert sted, trenger du en fremgangsmåte.

Med hensyn til pigmentering, som har dukket opp for noen tid siden, er bruken av medianskalinger basert på trikloreddiksyre eller retinol effektiv. Etter at deres gjennomføring krever rehabilitering i flere dager.

Mørke flekker kan være medfødte eller ervervet med alderen. © iStock

Whitening Mesotherapy

Biorevitalisering kan ikke beseire pigmentplettene - dette er et faktum. Men peptidinjeksjoner, beriket med vitamin C, bidrar ikke bare til å lette huden, men også for å forbedre immuniteten.

Fototerapi (IPL-systemer)

For de som, ved synet av en nål, går i panikk, anbefaler vi å ta en nærmere titt på maskinvareteknikkene for å håndtere pigmentering. Fototerapi er en behandling med bredbåndspulsert lys. I motsetning til laseren, brenner den ikke det øvre lag av huden, men oppvarmer det, aktiverer prosessene for å utvikle nytt kollagen og elastin.

Et visst temperatur regime gir deg mulighet til å kjempe med flekker - det er ikke smertefullt og ikke varmt. For å få et synlig resultat er 5-7 økter nok.

Laser terapi

Lasere av den nye generasjonen arbeider underverk. Den mest avanserte i dag regnes som amerikansk Fraxel og Picosure biler. Strålene varme huden dypt nok til å starte fornyelsesprosessen.

Sammensetningen av lightening kosmetikk

For å bekjempe pigmentering brukes forskjellige serum og kremer, som vi vil diskutere i neste avsnitt. La oss vurdere hvilke komponenter de jobber for.

Pigmenteringsforebygging - solbeskyttelse. © iStock

De viktigste blekningsbestanddelene blokkerer melaninsyntesen, som påvirker enzymet tyrosinase involvert i denne prosessen.

Hydrokinon er et stoff som skader eller dreper melanocytter som syntetiserer melaninpigmentet. Giftig, derfor forbudt for bruk i Europa.

Kojic acid er en av ANA-syrer med bleking og peeling action.

Arbutin er en plantekomponent som finnes i bjørnebær og brombær. I kombinasjon med kojinsyre blir bleking effekten forbedret.

Globridin - lakrisrotekstrakt (lakris), har ikke bare en bleking, men også anti-inflammatorisk effekt.

Askorbinsyre (vitamin C) er en antioksidant. Det er lett ødelagt, så L-askorbinsyre magnesiumsaltet brukes ofte i kosmetikk. Reduserer produksjonen av melanin og forbedrer kollagen syntese.

Azelaic acid - i høye konsentrasjoner har en lette effekt. Være i stand til å hemme veksten og aktiviteten til unormale melanocytter.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet hjemme

Pigmenterte flekker på ansiktet oppstår enten på grunn av mangel eller omvendt på grunn av et overskudd av melanin i kroppen.

Oftest forekommer de om sommeren, etter at en person solter i solen, men det er andre forklaringer for deres forekomst.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet? Og hvorfor ser de ut? La oss prøve å finne ut det.

Hva forårsaker hudpigmentering?

Hvordan huden din har farge, avhenger av tre stoffer som fargelegger det: hemoglobin, melanin og karoten.

Før du fortsetter å fjerne pigmentplettene, er det nødvendig å søke hjelp fra en spesialist, finne ut hvilken type og årsak til fargeendringen av huden, og først etter det, velg behandlingen.

Det er flere grunner til pigmentering:

- Hudendringer forbundet med alder (alder);

- hormonelle forstyrrelser, brudd

- skader på huden (for eksempel etter depilering);

- Kosmetikk, som øker lysfølsomheten i huden, så vel som noen stoffer.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet hjemme

Vurder de mest effektive og populære oppskrifter.

 • Forbered en honning og saltmaske: Bland en teskje saltvann, honning og stivelse. Du bør ha en homogen blanding, som du må sette på ansiktet med et tynt lag (unngå området rundt lepper og øyne).

Når det første laget tørker, gjelder et andre lag på toppen av det, og etter at det "griper", gjelder en tredje.

Hold masken i 30 minutter og vask (bruk varmt vann). Gjenta masken 15 ganger, men bruk den annenhver dag.

 • Denne oppskriften vil svare på spørsmålet om hvordan du fjerner pigmentering fra ansiktet raskt. Tross alt vil vi bruke sitronsaft, som har blitt brukt til å bleke huden for en stund.

Bare bland en spiseskje fersk juice med ti skjeer med rent vann og tørk huden med den resulterende sammensetningen.

 • En annen grunnleggende måte å fjerne pigmentplettene på er å tørke dem daglig med sur melk, hydrogenperoksid eller fersk agurk.
 • En universell maske av persille rødder eller blader hjelper også til å bleke huden.

Gni forsiktig persille i noen treredskaper for å gjøre en homogen oppslemming i konsistens.

Påfør den ferdige masken på ansiktet, og etter en halv time skyll og sprer huden med en nærende krem ​​som passer for den.

 • Bleking av tørr hud er litt vanskeligere, fordi den er tynnere, mer følsom for kjemiske effekter, men hjemmemedisiner gir ikke ubehag for det.

For denne typen hud, hogg persille og bland den med en kantine med falsk krem ​​eller rømme, deretter påfør massen i en halv time og skyll. Denne oppskriften passer for alle som har en delikat og sensitiv hud.

 • Kjøp hydrogenperoksid (30%) på apoteket og bland en teskje av dette produktet og ammoniakk, og tilsett deretter to ts borsalkohol til samme sted. Bland godt og applicer på huden.

Prosedyren må gjentas tre ganger om dagen og til pigmentplettene forsvinner. Men vær forsiktig når du bruker den angitte oppskriften!

 • Hvis du er i en hast, og du er veldig dyr i nesten hvert sekund, så bruk en raskere, men ikke mindre effektiv måte, fjerne pigmentflettene.

Riv en fersk agurk på en rist og bland den med en nærende hudkrem (du bør ha en jevn konsistens som ligner grøt). Denne masken skal holdes på huden i en halv time, hvorefter bare vaske med varmt vann.

Forresten vil denne oppskriften ikke bare bleke huden, men også avlaste ubehagelig akne på ryggen.

 • Et godt blekemiddel er også oppnådd på grunnlag av en meget næringsrik maske fra egget.

For matlaging trenger du en teskje sitronsaft, honning og et halvt glass vannt vann. Alle komponenter blandes til en homogen masse og påføres i en halv time, etter at de er gått ut, blir masken vasket av.

Merk at denne samme oppskriften ofte brukes når du må åpne og rengjøre ansiktets porer.

 • Først må du hugge mandelene, bland den deretter med havregryn i proporsjoner av en til en, legg deretter til en halv mateskje melkepulver og litt vann. Rør til en konsistens som ligner tykk rømme og påfør huden med en bomullssvamp.

Påfør produktet, vær forsiktig med massasjebevegelser, masser deretter huden i fem minutter og vask godt av vannet. Det anbefales å gjenta prosedyren maksimalt to ganger i uken.

I tillegg må du ikke glemme at mandel peeling har kontraindikasjoner: det er kontraindisert i tilfelle allergi mot nøtter, mekanisk type skader på huden, samt intoleranse mot komponentene.

Andre måter å kvitte seg med pigmentering

Fjern alder flekker på ansiktet kan være i hytta.

 1. Blant salongprosedyrer er kjemisk peeling i stor etterspørsel. Dette er en enkel prosedyre som har tre eksponeringsnivåer: overflate, overflate-median og median. Hva er deres forskjell? Overflatenes peeling utføres således ved hjelp av fruktsyrer, og den midtre peeling - ved hjelp av trikloreddiksyre. For ikke å forsterke pigmenteringen, brukes trikloreddiksyre bare i høst-vinterperioden.
 2. I tillegg til salongpleie må du bruke hjemmelagde produkter av tilsvarende merker. Komplekset av blekemiddelprodukter må inneholde rensemelk, serum, krem, tonic og maske.
 3. De raskeste og mest effektive metodene som hjelper til med å fjerne pigmentplettene i ansiktet, er fotorejuvenasjon og bruk av en laser. Under disse prosedyrene blir flekkene mørkere, men huden er ikke skadet.
 4. For profylakse, bør du også søke på mesoterapi, som bidrar til å beskytte huden før sommeren.

Forebygging av utseende og beskyttelse av huden mot alder flekker

Uansett årstid, anbefaler eksperter å bruke en rekke tonalverktøy, pulver, krem ​​med UV-filtre, da de beskytter huden mot solens stråler.

Vær også oppmerksom på valg av produkter, fokus på et sunt kosthold, regelmessig ordne kroppens faste dager og ikke overmål.

Husk blant annet å bruke vitamin C, fordi mangelen på dette vitaminet og bringer så mange problemer til huden din. Og nå vet du hvordan du fjerner pigmenteringen på ansiktet av alt, noe som betyr at dette problemet snart ikke vil påvirke deg.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

Pigment flekker på ansiktet - en vanlig kosmetisk defekt. Det oppstår vanligvis hos kvinner, mye mindre ofte hos menn. Spots vises fordi melanin produseres intensivt i menneskekroppen. Økt pigmentering gir psykisk ubehag, visuelt alderen person.

Spots forekommer av eksterne og interne grunner. De er trygge i naturen og skader ikke kroppen, men hvis interne sykdommer bidrar til deres utseende, bør du konsultere en lege for å behandle den underliggende sykdommen.

Pigment flekker forårsaket av eksterne faktorer kan fjernes i skjønnhetssalonger. De er klare til avklaring ved bruk av terapeutiske kremer, medisiner og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Årsaker til flekker

 1. Hormonale forstyrrelser i kroppen. Hudpigmentering assosiert med hormonelle endringer i medisin kalles chloasma. Spots i ansiktet oppstår under graviditet og etter fødsel. For tidlig opphør av laktasjon, langvarig bruk av prevensjonsmidler, gjentatt svangerskap (hvis det følger den forrige graviditeten) bidrar til utseendet av chloasm.
 2. Allergiske reaksjoner - pigment flekker kan dukke opp mens du tar medisiner (antibiotika), ved hjelp av produkter med kjemiske tilsetningsstoffer, ved bruk av lavkvalitets og utgått kosmetikk.
 3. Alder - over tid, mister huden sin elastisitet og slites ut. Melanocyttceller slutter å produsere melanin på enkelte steder, derfor oppstår pigmentflekker.
 4. Genetisk predisposisjon - barnet er allerede født med et fødselsmerke eller det oppstår i barndommen eller ungdomsårene.
 5. Skade på huden - på et kuttsted, akkumulerer slitasje eller solbrent melanin og et pigmentspot blir dannet. Denne situasjonen er mulig i tilfelle hvor såret ikke heler i lang tid.
 6. Sykdommer i mage og tarmkanalen bidrar til utseendet av flekker. I dette tilfellet bør du kontakte en lege for effektiv behandling.
 7. Hvis en person er i konstant stress, kan nervøs spenning gi opphav til pigmenterte hudområder i ansiktet.
  Mangelen på vitaminer og mineraler, misbruk av solbad eller solsenger bidrar til farging.

Typer flekker

 1. Fregner - er dannet på lys og sensitiv hud. De vises i den varme årstiden, da solens stråler begynner å påvirke huden. Melanin akkumuleres og flekker vises. De kan misfarges hjemme, på folkemessige måter. Men mange mennesker anser ikke fregner en kosmetisk defekt. De kan være et høydepunkt og understreke utseendet til en person.
 2. Vitiligo - flekker som vises i de tilfeller der melanocytter ikke gir noe fargepigment i det hele tatt. Patologi er fortsatt ikke fullt ut forstått. Hjemmelagde misfargingsmetoder gir ingen resultater.
 3. Lentigo - alder flekker som vises med alder. Det påvirker folk eldre enn femti år. Vises på åpne hudområder som ofte blir utsatt for sollys. Lentigo lokalisert på ansikt, skuldre, underarmer, nakke, hals.
 4. Chloasma - flekker som fremkommer som følge av hormonelle forandringer. Etter at den hormonelle bakgrunnen er stabilisert, forsvinner pigmentområdene. Bruk av kosmetikk og tradisjonell medisin oppskrifter vil øke hastigheten på prosessen med å lette huden.
 5. Nevi - i hverdagen kalles de mol. Nevi kan ikke fjernes selv. De blir kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hud dispensaries med en laser. Etter å ha fjernet molene, tar legene materialet og kontrollerer det for tilstedeværelse av ondartede celler.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

I utgangspunktet, når det oppstår en defekt, er det verdt å kontakte en lege for å finne ut hvilken type hudpigmenteringen har. Hvis vi snakker om brudd på arbeidet med de indre organene, så er den viktigste sykdommen å bli behandlet. Etter riktig valgt behandling forsvinner flekkene.

Noen ganger oppstår feilen på grunn av mekanisk skade, aldersrelaterte endringer eller som følge av overdreven eksponering for sollys. I disse tilfellene kan du bli kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hjemme.

Skjønnhetssalongfjerning

Det finnes flere metoder som brukes av kosmetologer. Med deres hjelp, kan du raskt bli kvitt alder flekker på ansiktet.

 1. Kjemisk peeling - er at en svak syreoppløsning påføres de skadede områdene. Frukt-, glykol- eller trikloreddiksyre kan brukes. Dette forårsaker en svak og kontrollert brenning, hvorpå de øvre lagene av epidermis fjernes.
 2. Ultralyd peeling. Innvendig blir huden grundig rengjort, og deretter påføres kosmetiske stoffer. I neste trinn behandles huden med en ultralydsmaskin. Prosedyren kan utføres ikke mer enn en gang i året.
 3. Fototerapi - en prosedyre som påvirker ansiktets hud med lysbølger av forskjellige lengder. Bølgene virker på pigmentet, det kollapser, etter hvert blir flekken lettere, og forsvinner da helt. Under prosedyren føler personen seg en liten prikkling. Resultatet er synlig etter 2 - 3 prosedyrer. Intervallet mellom dem må være minst tre uker.
 4. Laser resurfacing er en prosedyre der tonen i ansiktet er justert med en laser. Stråler fjerner forsiktig aldersplassene og forbedrer hudens tone.
 5. Kryoterapi - fjerning av pigmentsteder med flytende nitrogen. Flytende nitrogen blir påført pigmentplettene, som følge av at defekten er frosset. På stedet er det en blister som eksfolierer sammen med de øvre lagene av epidermis.

Bruk av kosmetikk

Mange kvinner vet ikke hvordan man kan bli kvitt aldersplassene i ansiktet raskt og smertefritt uten å henvise til en skjønnhetspleie. Spesielle medisinske preparater (kremer, lotioner, geler) vil bidra til å rengjøre ansiktet.

Vær oppmerksom på at de inkluderer en av følgende komponenter:

 • Retinol - fornyer huden i ansiktet, med konstant bruk, dør celler med høyt innhold av melanin av og smelter gradvis av;
 • hydrokinon - et stoff som blokkerer produksjonen av melanin, ødelegger pigment flekker. Men kremer som inneholder hydrokinon bør brukes forsiktig. Det aktive stoffet er giftig, forårsaker kløe og rødhet;
 • azelainsyre og glykolsyre - bidra til avklaring av huden;
 • Arbutin og kojinsyre er et alternativ til hydrokinon. Virkningsmekanismen er den samme, men stoffene er trygge for helse og giftfri;
 • askorbinsyre - verktøyet håndterer hudbleking, hjelper celleregenerering, forbedrer hudtonen.

Hvis du vil kjøpe krem ​​fra alder og andre preparater for ansiktsbleking, vennligst kontakt apotek eller skjønnhetssalonger. Før du kjøper, les kontraindikasjoner, vurder hudtype. De vanligste kremer inkluderer følgende: "Ahromin MAX", "Vitex", "Vichy Idealia PRO", "Orquid Vital of Garnier", "Trinity M", "KORA".

Folkeveier

Konditorier av alternativ medisin, herbalists og naturopater har lenge kjent hvordan man enkelt og raskt kan bli kvitt alderspots i ansiktet ved hjelp av populære metoder. Hjemmebehandling brukte masker fra grønnsaker, planter, sitrus. Den viktigste aktive ingrediensen er ascorbinsyre.

Påvirker pigmentering, det lyser melanin. Ofte brukt hydrogenperoksid, kosmetisk leire (solgt i apotek), og så. Hvis behandling av folkemetoder ikke gir noen resultater, bør du søke hjelp fra leger.

Bruk av persille

Anlegget holder huden ung. For dette ble persille kalt "kvinnelig gress". Det fjerner forsiktig alder flekker uten å skade ansiktets hud. Effekten oppnås på grunn av askorbinsyre, flavonoider og pektiner som finnes i plantens saft. De påvirker melanocytter og reduserer aktiviteten.

 1. Ta en stor haug persille, klipp den og bla på en blender. Dampen gasbind i fersk juice, bruk den til alder flekker, skyll med varmt vann etter tjue minutter. Gjenta prosedyren daglig i to uker.
 2. For å hjelpe i kampen mot hudfeil kan avkok av persille. Ta en del av frøet eller tørket rot av planten, hell fem deler vann. Kok i et vannbad i 15 minutter. Damp gauze i det og påfør det på berørte områder på ansiktet i 20-30 minutter, vask deretter med varmt vann. Utfør prosedyren hver morgen, to uker på rad. Hold avkok i kjøleskapet, i en glassbeholder.
 3. Ta noen skjeer med kjøttkraft, legg til et par dråper ferskpresset sitronsaft. Fukt en bomullspinne i løsningen og rengjør ansiktets hud i stedet for tonic. Det gjenværende produktet kan ikke lagres, hell det. Hver morgen, lage en frisk tonic og tørk ansiktet med det. Om to uker blir ansiktshuden ryddet.

Bodyaga å hjelpe

Mask gjøres best om vinteren, når aktiviteten til sollys er redusert. Ta et bodyagi pulver, tilsett hydrogenperoksid eller vegetabilsk olje for å gjøre en tynn våt.

Påfør på de skadede områdene i ansiktet og la det gå i femten minutter. Gradvis begynner huden på flekkene å skrelle, så bruk nærende kremer. Påfør masken en gang i uken til flekken lyser.

Bruken av celandine

Sap av planten brukes til behandling av mange sykdommer. Det bidrar til å fjerne alder flekker, gjør huden lettere med 3 - 4 toner. Ta fersk celandine og klem ut 10 ml juice fra stilkene. Bland den med 50 gram vodka. Behandle med denne løsningen hudfeil fra 3 til 5 ganger daglig i 3 dager. Denne metoden er ganske aggressiv. Hvis du har sensitiv hud, så bruk produktet 2 ganger om dagen. Behandlingens varighet er to uker. Denne metoden er mer forsiktig.

Honning med sitron

Denne blandingen har en mild og forsiktig effekt på huden. Ta to spiseskjeer av naturlig, flytende honning. Tilsett saften av en sitron og bland ingrediensene grundig. Damp et stykke gasbind i blandingen, fest det til alder flekker, hold i 15 minutter. Bruk verktøyet en gang om dagen i to uker. Blandingen kan lagres i kjøleskapet, men ikke mer enn 5 dager.

Dra nytte av en agurk

Hvis en kvinne har et pigmentspott på ansiktet hennes, og hun ikke vet hvordan det er best å kvitte seg med det, for ikke å skade huden, kan du trygt bruke en maske med agurker. Denne grønnsaken har etablert seg som en av de beste og forsiktige middelene for å lysere pigmentområder.

Ta en moden agurk og rist den på en fin rist, klem litt juice ut av det. Påfør røret på et rent ansikt, la det stå i en halv time og skyll deretter. Varigheten av behandlingen er 30 dager, gjør en maske om morgenen og før sengetid.

Hvordan rense huden under graviditet og etter fødsel

Under fødsel av barnet i den kvinnelige kroppen oppstår hormonal justering. Pigmenterte flekker vises på huden av forventende mødre. Ofte hvitner kvinner ikke huden under svangerskapet. Faktum er at kosmetiske prosedyrer er forbudt på dette tidspunktet, er bruk av medisinske kremer også kontraindisert.

Gentle folkemetoder vil bidra til å lette huden litt. Før du bruker hjemmemetoder, bør du konsultere legen din, og det beste alternativet er å vente på at barnet blir født, og gjør deretter hudblegning.

Etter fødselen av babyen, kan du gjøre utseendet og tilstanden til huden. Mange unge mødre vet ikke hvordan man trygt kan kvitte seg med alder flekker på ansiktet. Prosedyren er mulig selv hjemme, men bare etter fødsel.

 1. Vanlig vask med havregrynsåpe. For å gjøre det, hakk havregrynene i en blender, legg dem i en nylonstikk og fest dem tett. Bruk det som en såpe mens du vasker.
 2. Rubbing løk - effektivt hjelper i kampen mot fregner. Vask ansiktet og gni det med løkjuice, spred et tynt lag med rømme på toppen. Skyll med varmt vann etter 15 minutter.
 3. Bruk masker - bland i like deler honning og fiskeolje. Påfør på renset hud. Vask ansiktet ditt senest 15 minutter.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Pigment flekker på ansiktet er trygge hvis de er forårsaket av eksterne faktorer. De kan fjernes i skjønnhetssalonger, de kan klargjøres hjemme. For dette brukes folkeserviser eller kosmetisk helbredende kremer. Hvis flekken oppstår på grunn av interne funksjonsfeil i kroppen, bør du konsultere en lege og gjennomgå et behandlingsforløp.

Fjern alltid pigmentflettene på ansiktet

En person er en persons visittkort. Et rent og godt preparert ansikt er et tegn på god fysisk helse. Men det er situasjoner der pigmentplettene med normal pleie vises på ansiktet.

Problemet oppstår i begge kjønn, men det er spesielt bekymrende for kvinner, og gir dem ikke så mye fysisk som psykologisk ubehag. Derfor er et av de vanligste temaene i kvinners forum om hvordan å fjerne aldersflater i ansiktet.

Hva er pigment flekker?

For dannelsen av pigmentering i kroppen møtes melanin. Det deltar i fargene på øynene og irisene, og danner også i det øvre lag av huden (i epidermis), for eksempel når de blir utsatt for ultrafiolett lys. Jo mer melanin, jo mørkere fargen på et bestemt område blir. På grunn av ulike årsaker dannes en økt mengde melanin i enkelte områder av kropp og ansikt. Som et resultat oppstår et pigmentpunkt, som kan være lyst eller mørkt, ha riktig eller uregelmessig form.

Slike formasjoner er av flere typer, men de anses alltid som en kosmetisk defekt som må behandles. På dette stedet er hudområdet ofte grovt, tørt og utsatt for rynker.

Det er viktig! Før du blir kvitt aldersplassene ved hjelp av hjemmemedisiner eller salongprosedyrer, bør du sørge for at disse ikke er mol eller onkologiske svulster. For å gjøre dette, ta kontakt med en hudlege. Han vil gi råd om hvordan man raskt kan fjerne aldersflater fra ansiktet og bestemme hvilke arter de tilhører.

For å finne den mest hensiktsmessige måten å løse problemet, må du finne ut årsaken til utseendet på økt hudpigmentering. Det finnes flere typer pigmentspots som kan elimineres permanent ved hjelp av maskinvare eller hjemme kosmetologi.

 • Fregner finnes ofte hos mennesker med rettferdig hud. I kontakt med ultrafiolett lys blir de mer synlige, og i den kalde årstiden er de nesten usynlige.
 • Nevi (fødemerker) er en opphopning av pigment i hudlagene. Ofte har de en jevn, rund form.
 • Melasma (chloasma) er en type pigmentflekker som manifesterer seg som store pigmenteringsområder med uregelmessige konturer. Oftest er de et resultat av hormonelle sykdommer, forekommer hos unge jenter. Melasmer kan vokse i størrelse når de kommer i kontakt med ultrafiolett, fusjonere med hverandre, helt dekker ansikt og nakke.
 • Lentigo er mange eldre mennesker som i løpet av sitt liv ble utsatt for overdreven sollys på huden. Det er ofte manifestert i hender og ansikter, slik at personen ser eldre ut enn årene hans. Risikokategorien lentigo inkluderer elskere av kunstig og naturlig soling og folk som jobber på gata.
 • Vitiligo (albinisme) betraktes som den sjeldneste mengden alder flekker. Personer med vitiligo er skadelige for å være i den åpne solen. I kroppen er det praktisk talt ingen melanocytter, og derfor på huden kan du se blekede flekker. Direkte sollys kan forårsake forbrenning eller cellemalignitet. Årsakene til utseendet til slik pigmentering er lite studert, og derfor er vitiligo praktisk talt ikke behandlingsbar.

Årsaker til dannelsen av pigmentflettene

Eksterne og interne årsaker kan påvirke utseendet på mørkede områder. Eksterne årsaker:

 • lenge opphold i den åpne solen eller i solariumet;
 • bruk av hormonelle kosmetikk eller lavkvalitets kosmetikk;
 • tar noen hormonelle og antibakterielle stoffer.

Interne årsaker til pigmentering:

 • hormonell ubalanse i kroppen under graviditet, i overgangsalderen og i alderen;
 • mangel på vitaminer og mineraler i kroppen, for eksempel folsyre;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen og leveren;
 • genetisk følsomhet for dannelsen av pigment flekker;
 • langvarig kontakt med gummiprodukter og syntetiske stoffer;
 • prosedyrer som bryter opp hudens integritet
 • psykotrauma, depresjon og andre nevogene årsaker.

Fjerning av alder flekker

Det er mange måter å effektivt fjerne pigmentering på ansiktet. De er delt inn i tre typer:

 • maskinvare kosmetikk eller salong prosedyrer;
 • kosmetiske blekemidler;
 • middel til tradisjonell medisin.

Kosmetikk maskinvare

De raskeste og mest effektive metodene for å kvitte seg med alderspotene tilbyr skjønnhetssalonger. De mest populære prosedyrene i denne retningen er fototerapi, rensing av ansiktet (peeling, dermabrasion), kryoterapi og laserblegning. De har omtrent samme kostnad, ganske like i resultat, men hver av dem har sine egne subtiliteter. De gir størst effekt i tilfelle at det oppstod et mørkt sted på huden nylig.

lysbehandling

Fototerapi er rettet lys blinker som ødelegger melanin i epidermis. Ved hjelp av fototerapi kan du få et godt resultat etter første økt. Konsentrasjonen av pigment i huden minker og det lyser øyeblikkelig. Over tid forsvinner flekken helt.

Fjerning av pigmentering ved hjelp av fototerapi er en av måtene å ødelegge flekker ved hjelp av en pulserende lysstråle. Det er konfigurert på en slik måte at melanocytter blir ødelagt, og sunt vev påvirkes ikke. Enheten er konfigurert for hver pasient, antall prosedyrer, frekvens og intervall beregnes også individuelt. Dette er en av de mest vellykkede metodene for maskinvarekosmetologi.

Flere Artikler Om Typer Acne