Ved midten av dagen mister smaken sin første friskhet, og huden er dekket med en oljeaktig film? Det er tips for å håndtere problemet med fet glans.

Tekst: Redaksjonell Makeup.ru 23. mai 2017

En av hovedbestanddelene i omsorg for fet hud er salisylsyre. Det bør være inneholdt i rensemidler i minst to prosent konsentrasjon, da vil det bli en effekt. Denne komponenten tørker litt på huden, ikke fører til dehydrering, og eliminerer dermed den fra fet skinn. Bruk morgengeler og tonic med salisylsyre slik at ansiktet ditt ikke skinner om dagen.

En tung, tett krem ​​er ikke det beste valget som eiere av fet hud kan gjøre. Pleie med det vil bare øke manifestasjonen av et slikt problem som oljeskinn: slike rettsmidler er ofte rike på oljer som nærer huden, men fremmer samtidig utseendet til en oljefilm. Så i stedet for mettede kremer for daglig pleie, bruk en fuktighetsgivende gel eller, for eksempel, et lett serum, som raskt absorberes, og etterlater ingen spor på huden.

Tillegg til riktig pleie ved å bruke en matting primer. Slik som Shine Killer fra NYX Professional Makeup, gjør ikke sminken tyngre, legger seg på huden med et tynt, vektløst lag og løser hovedproblemet - fjerner oljeaktig glans. Etter å ha blitt matte, er huden takket være denne løsningen fortsatt så lenge - og med den gjør sminke sitt plettfrie utseende. Forresten, slike primere på samme tid smale porene.

Når du trenger å bli kvitt oljeaktig glans, er det viktigste å ikke bruke tonal grunnlag med innholdet av oljer i sammensetningen. En annen feil er å pulver ansiktet sterkere i håp om at det vil forbli kjedelig hele dagen: den oljede glansen vil fortsatt vise gjennom pulverlaget. Den riktige tingen å gjøre er å velge mineralreparasjoner for tonekorreksjon for din kosmetiske pose: de tetter ikke porer og av denne grunn ikke oppmuntre huden til å frigjøre mer sebum.

Men selv om fundamentet ikke inneholder oljer, kan det fremdeles være oljeskinn eller kombinasjon av skinn på huden. Fullfør derfor tonekorreksjonen ved å bruke et gjennomsiktig mattingpulver. Til dette formål, egnet, for eksempel De-Slick fra Urban Decay. Det særegne er at produktet ikke bare mattes på huden, men absorberer også sebum, som slippes ut om dagen. Alt takket være innholdet av rispulver som kan absorbere fett.

For å våkne opp uten en fettfilm i ansiktet, må du være spesielt oppmerksom på nattpleie. Ved sengetid, bruk en peeling agent med en formel for hver dag, og også lage masker - disse betyr vil bidra til å regulere produksjon av talg.

Emballasjematter - hva du trenger å alltid ha med deg hvis huden er dekket med en fet film om dagen. De kan når som helst få våt hud - og hun blir umiddelbart mat igjen, og samtidig godt preparert og vakkert.

Ikke bare kosmetikk hjelper til med å løse slike problemer som glans. Vær oppmerksom på maten din: I kostholdet bør det være flere matvarer med vitamin A, noe som senker utgivelsen av hudfett. Disse inkluderer for eksempel gulrøtter og spinat. Men krydret og fet mat bør unngås.

Andre tips for de som ønsker å oppnå perfekt matt hud, har vi samlet her. Hvordan slipper du av skinnet? Skriv en kommentar.

Hurray, din LIKE inspirerte redaktøren for nye artikler!

Hvordan redusere ansiktsfett: 3 måter

Hver jente vil at ansiktet hennes skal se vakkert ut, og huden hennes skal være jevn, matt og ren. Men ikke alle kan oppnå dette. Fet hud i ansiktet blir et stadig vanlig problem med moderne jenter. Og dette er ikke bare ubehagelig fettete glans. Fet hud er forstørrede porer, en tendens til dannelsen av komedoner, akne, betennelse. På grunn av alt dette må man bruke en stor mengde dekorative kosmetikk som maskerer feil. Under et tykt lag av kosmetikk, forsvinner huden, mer fettete fett slippes, flere og flere nye problemer oppstår. For å bryte denne onde sirkelen må du handle i etapper. Først, la oss se på hvorfor ansiktets hud blir fet.

Årsaker til fet hud

 1. Økt aktivitet av sebaceous kjertlene kan skyldes hormonelle endringer i kroppen. Det er derfor oftest at huden blir fet i ungdomsårene - på puberteten. I tillegg kan sebaceous kjertlene aktiveres på grunn av graviditet, i overgangsalder, før menstruasjonssykdom.
 2. Noen ganger blir huden oljeaktig på grunn av feil ernæring. En stor mengde fett, krydret, røkt og salt mat fører til funksjonsfeil i tarmene, noe som sikkert påvirker huden.

For å finne ut den sanne årsaken til dette kosmetiske problemet, må du analysere kvaliteten på livet ditt, vei for ernæring, tidspunktet for utseendet på overdreven fet hud. Prøv å forstå hva som forårsaket denne tilstanden. Du må kanskje konsultere en lege for dette. I mellomtiden, la oss snakke om hvordan å ta vare på fet hud for å normalisere arbeidet i talgkjertlene.

Fet hudpleie

Mange av oss prøver å ta vare på ansiktets hud, men ofte gjør feil, på grunn av hvilken tilstanden til epidermis blir enda mer beklagelig.

 1. Jenter med fet hud gni ofte ansiktet med alkoholbaserte tonics og lotions. Dette er fundamentalt galt. Alkohol tørker huden, og porene begynner å produsere enda mer fett for å kvitte seg med denne tørrheten. Tørk ansiktet med alkoholbaserte formuleringer bør ikke være mer enn et par ganger i uken.
 2. Eiere av fet hud kan ikke ofte peeling. Konstant fjerning av stratum corneum i huden fører til økt arbeid av talgkjertlene.
 3. Du kan ikke vaske med varmt vann, det fører også til aktiv utvikling av talg. Du må vaske med kaldt vann - det vil ikke bare rense huden, men også begrense porene.
 4. Ansiktet bør ikke dampes ut - det åpner de allerede forstørrede porene.
 5. Bruk pleieprodukter som passer til din hudtype. Fet krem ​​treskår porene, forårsaker dem å tette, noe som alltid fører til fet hud og utseendet av acne.
 6. Hvis årsaken til det økte fettinnholdet er hormonalt, bør du snakke med legen din om å ta orale prevensiver. Deres mottak normaliserer hormonell bakgrunn, noen av dem er foreskrevet selv for menn.
 7. Prøv å spise riktig - mindre fett og mel, mer frisk frukt og grønnsaker. Dette vil ikke bare skape din hud, men også din figur. For å forbedre stoffskiftet, drikk avkok av urter.
 8. For å forbedre utseendet på huden, kan du bruke spesielle matte våtservietter som kan brukes hvor som helst. På sommeren, ikke glem å fukte huden med micellar vann. Dette vil redde ansiktet ditt fra ubehagelig glans.

I tillegg må du følge ansiktet, regelmessig fjerne sminke om kvelden, bruk bare kosmetikk av høy kvalitet. Forbedre livskvaliteten og endre prinsippene for hudpleie, kan du oppnå gode resultater.

Fjerne fet hud

Fet hud innebærer tilstedeværelse på overflaten av dermis et tynt lag med fett, som gir en ubehagelig glans. For å kvitte seg med det, må du tørke huden med spesielle stoffer som kan undertrykke aktiviteten til talgkjertlene.

En av de beste produktene for å tørke fet hud er eple cider eddik. Løs opp tre spiseskjeer eddik i et glass vann og tørk huden med denne sammensetningen flere ganger om dagen. Effekten av dullhet i huden vil bli merkbar etter en uke med vanlig bruk. For å lagre klar løsning i kjøleskapet i lukket form.

Herbal rubbing og vask hjelper veldig bra. Gjør avkjøling av en eller flere urter og tørk ansiktet hver dag - om morgenen og om kvelden etter at du har fjernet sminke. Calendula vil bidra til å bli kvitt akne og betennelser, en serie vil helbrede og tørke åpne sår, eikebark vil undertrykke aktiviteten til talgkjertlene, nese vil fikse porene, plantain vil takle akne på grunn av dets antiseptiske egenskaper.

En annen effektiv måte å fjerne overflødig fett og smale porer på, er å gni huden med is. Om morgenen vil isgubbing stimulere huden din og avlaste deg om morgenens hevelse. Om kvelden vil isen berolige huden etter å ha fjernet sminke. I stedet for enkelt vann kan du bruke urtedekk, agurkevann, fruktjuicer og bær for å fryse isbiter. I tillegg må du bare forberede verktøyet en gang - så er de ferdige isbiter alltid til stede.

Masker mot fet hud

Det er mange oppskrifter som vil hjelpe deg å gjøre huden din matt og fløyelsaktig.

 1. Clay. Leire masker vil bidra til å kvitte seg med fettinnhold. Det er best å håndtere problemet med masken av hvit, blå og svart leire. For større effekt kan de fortynnes ikke på vannet, men på avkok av urter.
 2. Kefir, sitron og havregryn. Disse komponentene brukes ofte til å bekjempe aktiviteten til talgkjertlene. Hvis du kombinerer dem i en maske, får du et utrolig effektivt verktøy som kan takle selv den mest fet hud. Bland en spiseskje med varm kefir med saften av en halv sitron. Legg til en håndfull havregryn til massen for å lage en slurry. Påfør preparatet til renset hud og la det stå i 30 minutter. Havregryn absorberer sebum, sitrontørker og whitens huden, mykner kefir effekten av sitron og nærer huden med vitaminer. Effekten av dis er merkbar etter første søknad.

Naturlige masker er ikke bare effektive og helt ufarlige. De er også enkle å forberede, noe som gjør dem tilgjengelige for alle.

Fet hud i ansiktet er ikke en grunn til å dekke opp med en stor mengde pulver og skape effekten av et "pusset" ansikt. Noen få regler for omsorg for denne typen hud, endring av spisevaner, folkemottakere av masker og gnidning, vil hjelpe deg med å eliminere denne kosmetiske feilen. Bruk naturlige anti-oljeholdige hudmidler og vær perfekt!

Slik fjerner du fettete glans fra ansiktet hjemme

Hvordan oppnå fjerning av oljeaktig glans

Eiere av fet hud vet førstehånds hvor vanskelig det er å fjerne den skinnende glansen fra ansiktet, spesielt i den såkalte T-sonen. Lustig dermis ser uattraktivt ut, det virker som om det er skittent og fettete, dette skyldes overdreven sekresjon av talgkjertlene, som stadig slipper ut fett for å smøre huden.

Men fet hud har minst en svært betydelig fordel: den aldrer mye langsommere enn andre hudtyper. Ikke dårlig, ikke sant? Fettet som vi hater så mye, beskytter og smør faktisk huden vår, som fungerer som en god krem, og som følge derav vil det bli mindre rynker i fremtiden. Men hvordan å redusere produksjonen av talg i dagens?

Uansett årsakene til fet hud, finnes det flere måter å redusere ubehagelige symptomer og gjenopprette hudens helse og skjønnhet.

1. Rensing: De fleste kvinner tror at vasking med såpe og vann er nok for huden deres. Det er det ikke. Nesten alle mennesker vasker, og de fleste lider av hudproblemer. Faktum er at vasking alene ikke er nok til å oppnå og opprettholde en strålende hudfarge.

Ikke bruk hard såpe, da det provoserer produksjon av oljer. I stedet bruk en mild ansiktsrenser eller et hudprodukt som er utsatt for akne. Se etter følgende ingredienser: salisylsyre, benzoylperoksid, beta-hydroksionsyre eller glykolsyre. Syrer reduserer fett.

Peeling: Pass på å skille av de døde cellene i epidermisene med en skrubbe designet spesielt for fet hud. For å bevare den naturlige fuktighetsgivningen i huden, krever det peeling med en myk skrubbe 3-4 ganger i uken.

En god peeling bidrar også til å fjerne overflødig talg. Vær imidlertid forsiktig: For ofte bruk av eksfolierende midler kan ytterligere øke sekresjonen av talgkjertlene, noe som utvilsomt forverrer problemet.

2. Fuktighetsgivende: Fuktighetsgivende er viktig for enhver hud. Uten den vil slaget om skjønnhet gå tapt. Det er nødvendig å fukte huden ved enhver anledning, for i løpet av dagen mister den sin naturlige fuktighet, er det viktig å kontinuerlig fylle disse tapene. Hvis dette ikke er gjort, vil huden bli grov og irritert.

Takket være den vanlige fuktighetsgivningen i ansiktets og kroppens hud, vil glansen forsvinne, peeling, huden blir mykere, små rynker blir utjevnet. Bruk derfor regelmessig en fuktighetskrem for fet hud på ansiktet.

 • Kjøp oljefrie produkter eller fuktighetsgivende midler for hud utsatt for akne;
 • Påfør mindre på fete områder i ansiktet, men bruk mer krem ​​til de tørre områdene;
3. Beskyttelse: Bruk produkter som ikke tetter porene, og bruk alltid solkrem før du går ut. Bruk en oljefri solkremgel i stedet for vanlige solkremkrem som gir huden din et mer oljeaktig utseende.

Metoder for fjerning av oljeaktig glans

1. Caring Cosmetics: Et bredt utvalg av kosmetikk presenteres på tellerne av butikker som vil bidra til å fjerne fett i ansiktet, opprettholde matt hud gjennom dagen, absorbere overflødig fett og smale forstørrede porer.

Astringenter: Farmasøytiske salver, kremer, lotioner og andre stoffer, vanligvis med sink eller allantoin i sammensetningen. Brukes til å begrense porene, rense, bidrar til å fjerne hudens oljede glans.

Hvis du raskt trenger å fjerne fettet fra ansiktet ditt i løpet av dagen, bære servietter gjennomvåt i en astringent. De bør være tett lukket.

Termisk vann: Solgt i sprayflasker. Brukes direkte på toppen av sminke. Det vil fukte og forfriske ansiktet ditt.

Matte Wipes: Du kan bruke vanlige eller spesielle mattservietter for å fjerne fet skinn fra huden om dagen. De er av følgende typer: Polymer, linfrø (100% naturlig, absorberer raskt overflødig fett og svette), med absorberende stoffer eller pulver (dekker huden med en sammensetning som tar bort overflødig fett i noen tid).

Lin og polymerservietter absorberer sebum, svette, mens sminke forblir intakt. Hvis du merker at ansiktet begynte å skinne, trykk platen på huden, det vil raskt absorbere overflødig fett og returnere det til å tåle. Servietter designet spesielt for slike formål, men bruker ofte ikke dem. Effekten etter påføring forblir en stund.

Huden som du vil fjerne glans på, kan du ikke gni på noen måte. Bare trykk servietet mot overflaten og flekk. Etter at servietet absorberer hele fettet, kan du litt pulver ansiktet.

I tillegg kan apotek kjøpe våtservietter i individuelle pakker. Papirservietter anbefales for å rense overflødig fett fra ansiktets hud mellom vasking.

2. Hjemmemetoder: For å unngå allergiske reaksjoner før den første påføringen av folkemåte er det verdt å prøve det på albuebukken.

Yolk: En god rask kur for oljeskinn er eggeplomme. Bruk en bomullsboll, bruk eggeplommen på ansiktet ditt, la det stå i 15 minutter, og skyll deretter med kaldt vann.

Soda: Baking soda vil bidra til å holde utseendet av fet skinn på huden under kontroll. Tilsett litt mindre enn en teskje til flytende såpe og legg forsiktig på oljeaktig hud.

Mandler: Bland en liten mengde mandelpulver med honning, rør forsiktig massen inn i huden, skyll deretter grundig. Denne metoden vil bidra til å fjerne oljeaktig glans fra huden.

Stivelse: Bland en til tre spiseskjeer stivelse (helst mais) med varmt vann for å lage en pasta. Påfør blandingen på ansiktet ditt, vent til det tørker for å bli kvitt overflødig fett på huden.

Kommer du til stranden? Legg til en teskje salt til varmt vann, dryss ansiktets hud med denne væsken og tørk tørk, denne metoden vil bidra til å unngå rikelig sebumsekresjon.

Sitron: Bland citronsaft med vann og legg forsiktig på ansiktet. Vask først med varmt, deretter kaldt vann for å redde huden fra skinnets utseende.

Eddik: det er en utmerket naturlig exfoliator Påfør en liten mengde på en bomullspute, tørk ansiktet med den, det vil helbrede og rense oljeaktig hud. La huden stå i 5-10 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Midler for T-sonen: For øyeblikkelig forfriskning av ansiktet, legg aloe-papirmasse i kjøleskapet i 30 minutter, og bruk det på fet hud i 20 minutter.

Honning Påfør et tynt lag honning på ansiktet ditt. Selvfølgelig er det klebrig, det kan være litt ubehagelig, men hva vil bli resultatet! La i 15 minutter skyll med honningglass med varmt vann.

Hvis du bruker en kosmetisk maske, for eksempel laget av leire, for noen få minutter om dagen, vil du straks legge merke til de fantastiske reinkarnasjonene i huden din: det blir mykere, og overflødig fett vil bli absorbert og vasket av med masken. Du kan kjøpe den i butikken eller lage mat hjemme.

1) Bruk en slammaske en gang i uken. Smuss absorberer overflødig fett fra huden din. Påfør et lag av gjørme maske for å rense ansikt og nakke. Slapp av i 15 minutter eller til masken er helt tørr. Bruk vann ved romtemperatur, myk masken og vask den av ansiktet.

2) Peel noen sure sure epler, gni på en fin rist, bruk eplemassen til ansikt og nakke og la i 20 minutter. Vask av med varmt vann. Det er en rik kilde til alfa hydroxy syrer, hvilken tone, myke og fuktighet kjedelig fet hud.

3) Bland et halvt glass revet epler, et halvt glass kokt havremel, et lett pisket protein og en spiseskje sitronsaft. Påfør blandingen på ansikt, hals og dekolleté i 25 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

4) Clay klarer seg godt med fettete skinn på ansiktet. Påfør jevnt et lag leire på huden, la det stå i 20 minutter, skyll deretter grundig.

For å holde huden ren om dagen, må du ikke berøre ansiktet. Fett og smuss fra hendene kan flytte til huden din, forverre hudproblemer.

Fett hår og hud bør ikke berøre hverandre, fjern hår fra ansiktet ditt for å unngå ytterligere hudproblemer.

Hver morgen, før du påfører noen produkter på ansiktet, vask med mild anti-bakteriell såpe. På denne måten minimerer du muligheten for oljeaktig glans på ansiktet.

Hold huden ren. Selv om det ikke alltid er mulig å sette et likestilt mellom fet og skitten hud, tiltrekker overmåling av sebum ofte og beholder unødvendige partikler, for eksempel døde hudceller i epidermisene, som vanligvis bare faller av fra overflaten av huden.

Disse partiklene kan senere tette porene, noe som fører til dannelsen av akne, sebumproduksjon og utseendet av oljeaktig glans.

For rensing, bruk oljebaserte produkter fordi de effektivt løser sebum. Og fuktighetskremer velger det motsatte, uten oljer i sammensetningen, for å unngå oljeaktig glans på ansiktets hud.

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljig ansiktshud - mange mennesker lider av dette problemet. Det provoserer en irriterende glans, utseendet på akne. For å eliminere fet hud brukes vanligvis tørkeskjønn, produsenter som lover en raskt oppnåelig effekt.

Imidlertid vil de gi et stabilt resultat, forutsatt at årsaken til fet hud blir eliminert. Derfor er det første trinnet i å løse dermalproblemet normaliseringen av talgkjertlene.

Tegn og opprinnelse av fet hud

Oljeskinn er resultatet av overproduksjon av fett ved talgkjertlene. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

Sebum er et stoff som består av fett. Det er ikke så ille som det beskytter og fukter huden og holder håret på hodet skinnende og sunt.

For mye sebum kan imidlertid føre til fet hud som vil provosere tilstoppede porer og hudormer.

Utseende av komoneser (svarte flekker), fettkjertelcyster, seborrhea er ikke uvanlig. Huden ligner på appelsinskallet, siden den har porer på den.

En ubestridelig fordel for personer med fet hud - rynker begynner å vises senere.

Den epidermis skinnende med greasiness er et ubehagelig fenomen for sine eiere. På grunn av overdreven arbeid av fettkjertlene på huden, dannes en grov, porøs tekstur med en usunn tone og fettete glans, overflaten av huden kan overdried som pergament.

Genetikk, hormonelle endringer eller stress kan øke talgproduksjonen.

Lokalt fettdeksel på ansiktet i T-sonen: panne, hake og nese. På kroppen er fettete epidermis plassert på ryggen og brystet. Egenskapene til fet hud og fet hår på hodet.

Dette skjer av følgende grunner:

 1. Genetisk innlemmet. Under disse omstendighetene er epidermis fet gjennom hele livet.
 2. Teenage periode. Tenåringer er kjente manifestasjoner av fet hud, som i løpet av 25-30 årene blir en kombinasjon.
 3. Intensivt arbeid av fettkjertlene. Dette skyldes den arvelige disposisjonen mot fet hud, forstyrret gastrointestinale prosesser (cholecystitis, kolitt, forstoppelse) og hormonelle endringer. Grunnlaget for overdreven fettproduktivitet på hudoverflaten er kostholdet (avhengighet av krydret, fett, melaktig mat, alkohol, brus), arbeid når temperaturen stiger, i et rom fylt med sigaretter, UV-stråling.
 4. Hormonelle. Dette skjer under seksuell utvikling og 2. fase i menstruasjonssyklusen. Hormonfeil oppstår under overgangsalder, graviditet, stress. Liknende skjer på grunn av behandling med hormoner eller abrupt bruk, langvarig bruk av orale prevensiver.
 5. Lidelser i det endokrine systemet. Dette skjer når tørr hud blir observert, så vel som fett i ansiktshuden i hypothyroidisme.

Berørt av forekomsten av sebaceous overflate av epidermis er også redusert immunitet.

7 sykdommer som fremkaller fet hud

For å finne ut hvorfor pasientens hud i ansiktet er fet, vil legen kunne. Fordi den fete epidermis oppstår hos pasienter:

 • diabetes;
 • cachexia (sløsing);
 • fedme;
 • med svulster, polycystiske eggstokkene;
 • hyperandrogenisme;
 • hypertrikose;
 • med leversykdom.

Fremme utseendet av overflødig fett på hudens analfabeter hygienisk pleie ved bruk av aggressiv rensing av hudens overflate-kosmetikk med alkoholinnhold.

Det kan også føre til bruk av skrubbe, vanlig avfetting av epidermis, forbruk av fettkrem, etc.

Ikke stole på egen kunnskap. Det er bedre å stole på en hudlege som bestemmer årsaken til overdreven greasiness på overflaten av huden. Dette vil eliminere forekomsten av alvorlige helseproblemer.

Hva å gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hvordan kan du hjelpe deg selv?

10 regler for fet hud

Bør følge reglene for å forhindre sykdommer på den oljeaktige overflaten av huden. Her er en liste over dem:

 1. Unngå (begrense) forbruket av fete og stekte matvarer. Bedre å si nei, saltet og røkt, syltet og søtt mat. Foretrukket i menyen er retter av magert fisk og hvitt kjøtt, grønnsaker og frukt, kli.
 2. Kosmetikk velger med redusert innhold av lipider og det som antibakterielle og antiseptiske stoffer er representert av etanol til 10%.
 3. Ikke rør ansiktet med uvaskede hender.

Kjøpet av allergivennlige kosmetikk, inkludert planteekstrakter, for å berolige sensitiv og irritert hud, er å foretrekke.

Alle pleieprodukter å velge med notatet "for kombinasjon eller fet hud."

Det er også viktig å overholde slike regler:

 1. Velg riktig vask (gel eller skum, melk bør unngås). Under forbudet - bruk av såpe, vaskekluter, varmt vann.
 2. En gang hver 7. dag, bruk vanlig peeling, ansiktsrensing (for eksempel salicylic).
 3. UV-beskyttende krem ​​UVA og UVB bør konsumeres hele året (for eksempel Bioderma AKN).
 4. Ikke del med fundamentet, reduser bruken til to ganger i uken.
 5. Sminke bør velges klokt, for eksempel pulver med mineraler.
 6. Det er tillatt å ty til hjemme masker ikke mer enn 1-2 ganger om 7 dager. For prosedyrene ved bruk av hvit, grønn, blå leire, epler, kiwi, sitronsaft. Et positivt resultat oppnås ved en maske med grøt-lignende friske poteter.
 7. Effektiv bruk av lotion med havsalt. De utføres hver 7. dag, tar 500 ml smeltevann og 1 ts for en oppløsning. salt. Stå verktøyet i 5-10 minutter.
 8. Fukt huden bare med kremer og serum for kombinasjon eller fet hud.
 9. Vurder penger med retinol. Medikamentet med A-vitamin akselererer utvekslingen av celler, noe som gjør den til en av de beste måtene å bekjempe aldring. Han jobber også underverk for akne. Differin har nylig blitt tilgjengelig over disken uten resept.
 10. Hjelper turer til badstuen.

Ved å følge enkle anbefalinger, er det lett å kvitte seg med overdreven fettinnhold i dermis hjemme.

Green Pharmacy (5 helbredende urter)

Hvordan bli kvitt problemet hjemme? Det anbefales å behandle fettete hud med gresskledde planter.

Tilstedeværelsen i flavonoider, tanniner, saponiner (nitrogenfri og alkalisk fri organiske naturlige stoffer), kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer har en positiv effekt på fettete epidermier.

 1. Kamille er et naturlig antiseptisk middel mot anti-inflammatorisk virkning. Hennes ekstrakt er i stand til å rengjøre og myke hudflaten på ansiktet, gjenopprette elastisitet og glatthet.
 2. Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende kraft. Calendula officinalis inneboende evne til å helbrede, gjenopprette den skadede epidermis.
 3. Eik (bjørk) bark er kjent for sine antiseptiske og tanniske egenskaper. Tricolor violett ekstrakt er rettet mot rensing, stimulerende metabolske prosesser og ridding kroppen av skadelige stoffer.
 4. Grønn teekstrakt har en antioksidantrolle som reduserer effekten av frie radikaler på huden.
 5. Ekstraktet fra løvetannroten øker kroppens beskyttende krefter, bidrar til livets vitale aktivitet, galleblære og nyrer. Plantekstraktet er involvert i utslipp av kroppen fra metabolske produkter, som har en positiv effekt på hudoverflaten.

Effektivt å virke på fett dermagresset, velger hver pasient hver for seg. Bytt vann når du vasker infusjoner av urter fra kamille, mynte, nese, kalkblomst.

Oljer for å bekjempe fet hud

Oljepreparater brukes i stedet for nattkrem. De legger et tynt lag på en ren hudoverflate.

Oljene virker på porene tilstoppet med smuss og fast fett, strømlinjeforme produksjonen av fett og påvirke celleregenerering.

Hvilke oljer å adoptere? Her er en liste over dem:

 1. Hasselnøtt i ren form eller som en del av andre oljer. Overflaten av huden under påvirkning av midler rengjort, glatt og restaurert, porer stramme.
 2. Druefrø, hvorpå overflaten av dermis ser fuktig ut og uten merkbare porer.
 3. Bær, knopper, blad av sort currant - et middel utstyrt med antibakterielle egenskaper, huden etter at den blir elastisk, tonen stiger.
 4. Sesamfrø, som påvirker normaliseringen av funksjonen av sebaceous kjertler, innsnevring av porene.
 5. Almond kjerner som takler rengjøring porene, irritasjon av røde flekker.
 6. Tea tree leaves - en oljeaktig sammensetning sparer fra akne og normaliserer tilstanden til dermis.
 7. Lavendel gir huden sløvhet, virker på dermis med antiinflammatorisk effekt.

Påfør hasselnøttolje (50% blanding) med tilsetning av 10% av andre utvalgte oljer. Hvis du tar essensielle oljer (fra sandeltre, rosmarin, enebær, bergamot, grapefrukt, cedar), legg 1-2 dråper til baseoljesammensetningen.

Kosmetiske prosedyrer for fettete hud

Hva skal jeg gjøre hvis huden er fet og akne vises? For å eliminere problemet med hudfettighet, er det akseptabelt å inkludere følgende tiltak:

 • bruken av scrubs (fra mandel, aprikos, salt, leire, etc.), det vil ut og rense huden;
 • bruk av peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre etc.), det vil redusere pH, regulere fettproduksjon og redusere dermisfettinnholdet;
 • forbruket av masker (leire, leire, på grunnlag av alger), og dette desinfiserer, beroliger hudoverflaten og fjerner overflødige fettformasjoner.

Det anbefales å kontakte en kosmetolog i et spesialisert senter for å utføre profesjonell rensing av epidermis.

Spørsmål - svar

Må jeg bruke fuktighetskrem til eiere av fet hud?

Hvordan håndtere skinne hele dagen?

Hvorfor anbefaler mange kosmetologer å tørke ansiktet med papirhåndklær, og ikke vanlig?

Topp 5 behandlingsmetoder

Huden med overflødig fett, utsatt for flaking, krever ekstra behandling foreskrevet av en hudlege eller en kosmetolog.

Behandlingsforløpet bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt resultatene av blodprøver (for glukose, hormoner), kjent med arvelige tendenser, anamnese osv.

Hud overflaten og maskinvare tiltak er kurert av greasiness:

 1. Laser biostimulering. Strålen induserer fotokjemiske transformasjoner i dermis. På øktene blir epidermis jevnet, oppdatert og regenerert. Hans elastisitet og tone endres til det bedre.
 2. Microdermabrasion av dermis. Basert på virkningen av overflod av mikroskopiske partikler. De vil polere huden uten smerte, eliminere rynket manifestasjoner, smale porer, redusere strekk.
 3. Iontoforese. Det virker på fettete derma ved mikrostrømmer. Som et resultat forbedrer blodstrømmen til det, ernæring og mikrosirkulasjon. Kuren gjenoppretter hudoverflaten på grunn av dyp diffusjon av næringsstoffer, eliminerer fett.
 4. Kavitasjon (ultralyd) peeling. Støtbølgen renser huden uten smerte, fjerner overflødig sebum fra hårsekkene i porene, renser den keratinøse derma.
 5. Ultralyd fonophorese. Basert på mekaniske vibrasjoner. Prosedyren oppnår massasje, ødeleggelse av fibrøst vev, lymfatisk drenering (tilbaketrekking av overflødig væske). Metoden tillater ikke blokkering av hårsekkene med fett, reduserer hudutslett og irritable manifestasjoner på dermis.

Darsonvalisering ved pulserende høyfrekvent strøm påvirker huden med vakuumelektroder. Som et resultat er huden tørket, økt ernæring og vevsreparasjon.

Hvilken metode for behandling av derma fettinnhold passer til en bestemt pasient, bestemmer legen ved resepsjonen.

10 medisiner som normaliserer fettmetabolismen

Etter å ha besøkt dermatologen hjemme, er det mulig å bruke narkotika som inneholder følgende aktive ingredienser:

 • azaleinsyre, som antibakteriell, antiinflammatorisk og eksfolierende agent for huden;
 • sink, hvilken keratolytisk orientering;
 • svovel med evnen til å blokkere produksjonen av fett ved talgkjertlene;
 • D-Panthenol, dexpanthenol, brukt i gjenvinningsprosessen ved slutten av fysioterapi, for rengjøring, regulering av metabolske prosesser i cellene i dermis;
 • adapalen, som en profylaktisk substans mot dannelse av komedoner og betennelser på overflaten av huden;
 • benzoylperoksid for å exfoliere hornhinnen i dermis og renovere cellestrukturen;
 • kobber regulerende sebum produksjon;
 • isotretinoid med en splittende effekt på det kåte laget og undertrykkelsen av syntesen av fettdannelse;
 • bakteriociner og pyocyaniner - produkter av metabolske prosesser i mikroorganismer som øker epidermis immunitet og er involvert i restaureringen;
 • Vitaminer PP og gruppe B, positivt påvirker dermis, blodtilførsel og fettmetabolismen i den.

Narkotikabehandling mot fett av dermis hjemme er utført, og overholder anbefalingene fra legen.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Å redusere fettinntaket i mat endrer ikke situasjonen. Sørg for å bruke spesialverktøy under vask, bare vann kan ikke rense huden grundig. Men overdriv ikke det, da det kan føre til overdreven avfetting eller overdrying.

Aisha Baron

plastikkirurg

For vask, bruk geler, skum, egnet for hudtype, kaldt vann. Bruk tonic, og før du bruker kosmetikk, fukter huden med krem. Jeg anbefaler også ikke å glemme solkrem. Daglig rengjør huden om kvelden fra smuss, kosmetikk. Og igjen påfør krem, bare natt. Dette er enkle regler, men de vil bidra til å opprettholde huden din.

Riktig omsorg og en sunn livsstil vil eliminere overflødig fet hud. Det gjør overflaten av dermis attraktiv, lindrer akne, fettete glans. Samtidig er det ikke vanskelig å bevare ansiktets visuelle ungdom.

For å gjøre dette, følg de enkle reglene, ta vare på huden din. Hvis du ikke kan løse problemet med overflødig fett alene, bør du konsultere en lege.

Hvordan fjerne glans fra ansiktet?

Hver jente ønsker å se perfekt, vakker og godt preparert. Noen ganger kan det ødelegge glansen i ansiktet, på grunn av noe som selv de mest vedvarende og dyre make-up vil se dårlig. I vår artikkel kan du lære mye nyttig informasjon om hvordan du fjerner "fettglød" fra huden.

Årsaker til fet skinn på huden

Det er flere hovedårsaker til at det kan oppstå fet skinn på ansiktets hud. Disse inkluderer:

 • en funksjonsfeil i mage-tarmkanalen, skjoldbruskkjertelen eller kardiovaskulærsystemet;
 • hormonelle lidelser i ulike etiologier;
 • menstruasjonssyklus, graviditet, fødsel, ungdomsår;
 • psyko-emosjonelle sjokker;
 • feil og ubalansert ernæring;
 • genetisk predisposisjon;
 • Dekorative kosmetikk av lav kvalitet.

hud kan bli fet på grunn av hormonelle lidelser, derfor må du i tillegg til eksterne virkemidler sjekke helsen din

Metoder for hudavfetting

For å forhindre obsessiv oljeaktig glans på huden din, må du ordentlig og umiddelbart ta vare på den. Deretter betrakter vi de grunnleggende reglene for omsorg for fet hud og hvordan du kan klare det.

rensing

Ansiktets hud skal føle seg "fri", så det krever daglig rensing. Her er noen enkle tips:

 • Daglig vask av sminke grundig med spesialverktøy (skum, micellarvann). Det er viktig å huske at kosmetikk ikke skal være på huden mer enn 7 timer om dagen.
 • sørg for å vaske minst 2 ganger om dagen, nemlig om morgenen og om kvelden (før sengetid) om morgenen - med vanlig kokt vann og om kvelden - skum eller geler;
 • 3-4 ganger i uken, bruk ulike skrubber og andre eksfolierende stoffer som forny hornhinnen i huden og gjør den mer mat.

Som et eksempel vil følgende rensemidler bli oppført nedenfor:

 • "Clean Line" - skrubbe med aprikoskrukker;
 • "Aravia" - krem ​​peeling;
 • "Bestemor Agafya" - ansiktsvask;
 • "Libre derm" - peeling;
 • "Holy Land" - eksfolierende kluter;
 • "Nivea" - gel for vaskematte.

toning

Toning er en ganske viktig del av hudpleie, fordi det blir mer tonet og friskt på grunn av dette. For at huden din skal være i god form, er det nødvendig å bruke ulike toniske og husholdningsdekkinger daglig (for eksempel kamille eller sterk brygget grønn te). De vanligste kjøpte tonene er:

 • "Garnier hud naturals" - tonic;
 • "Sothys" - tonic;
 • "EO Laboratorie ansikts tonic" - tonic;
 • "Black Pearl" - tonic;
 • "Clean Line" - fuktighetsgivende tonic;
 • "Ett hundre skjønnhetsrecept" - en tonic basert på naturlige ingredienser.

fukting

Fuktighetsgivende hjelper huden i ansiktet for å få nok væske, se frisk og godt preparert. For fuktighetskrem brukes vanligvis en rekke kremer, både dag og natt. For eksempel inkluderer disse:

 • "Natura Siberica" ​​- en dagkrem til ansiktet med en matt effekt for fet hud;
 • "Vichy Aqualia Thermal" - nærende dagkrem;
 • "Estee Lauder" - nattkrem for fet hud;
 • "Kora" - nattkrem bioregulator for fet og kombinert hud;
 • "Clean Line" - dagkrem med en matt effekt.

matter

For å oppnå effekten av dullhet i huden, kan du bruke en rekke kosmetiske produkter, som for eksempel pulver, matt fundament, mattservietter. La oss se nærmere på hver enkelt av dem.

pulver

Pulver er en kosmetikk som alle kvinner med fet hud skal ta med seg. Ved hjelp av pulver, fjerner du raskt den oljeaktige glansen fra ansiktet, og uansett hvor den er, har den en kompakt størrelse, som passer til den selv i en liten veske. Du kan for eksempel bruke følgende verktøy:

 • "Chanel" - mineralpulver;
 • "NYX" - matting pulver;
 • "Maybelline New York" - pulver med en lett tekstur.

fundament

Folk som er utsatt for fet hud, anbefales det å bruke som base under sminkefundament. Disse inkluderer:

 • "MaxFactor" - matting fundament;
 • "Pupa" - grunnlag med effekten av matting;
 • "Gosh" - grunnlaget for å fjerne oljeaktig glans.

Matte Wipes

Matte wipes relativt nylig dukket opp i kosmetiske butikker og umiddelbart oppnådde popularitet blant det rettferdige kjønn. Ved hjelp av stoffene som finnes i slike kluter, blir huden øyeblikkelig matt. Se for eksempel på følgende kosmetiske produkter:

 • "100% ren" - matting effektservietter;
 • "Sephora" - kluter for å fjerne glans;
 • "Vivienne Sabo" - matte servietter;
 • "Oljekontrollfilm" - matting effektservietter;
 • "NYX Professional Makeup Matte Blotting Paper" - matting kluter.

Masker mot fett

Ca 2-3 ganger i uken kan du lage forskjellige ansiktsmasker på egen hånd. Deretter ser vi på de mest effektive alternativene.

Hvit lermask

For å lage en hvit leremaske trenger du følgende ingredienser:

 • hvit leire - 100 g;
 • kamille-avkok - 50-70 ml.

Brygg kamille, legg hvit ler til buljong, bland godt. Den resulterende blanding påføres på ansiktet, vent på fullstendig tørking i 20 minutter. Vask av med vann. Salve deretter huden med fuktighetskrem.

Mask med egghvite og aloe juice

For å lage en maske basert på egghvite og aloe juice, bør du ta:

 • egg hvit - 1 stk.
 • aloe juice - 20 ml.

Bland de ovennevnte ingrediensene, applicer på huden og vent til masken herdes (20-30 minutter). Skyll deretter med vann.

I denne artikkelen har lært deg den mest effektive måten å fjerne en fet ansikt, noe som vil bidra til å håndtere dette problemet.

Tips hvordan bli kvitt oljeaktig skinn på ansiktet. Hva bidrar til å raskt fjerne på pannen?

Oljeskinn er et problem som de fleste tenåringer har og ca 12% av den voksne befolkningen. For å bekjempe den fettete glansen er det mange metoder. La oss finne ut hvordan du kan bli kvitt den fettete glansen på ansiktet generelt og på nesen og pannen i særdeleshet, noe som hjelper best.

Men før du begynner å kjempe med glans, bør du finne ut - er det virkelig et resultat av overdreven aktivitet av talgkjertlene. For å avgjøre hvilken type hud du bør vaske, tørk ansiktet ditt og etter 20 minutter feste en servietter til det - hvis det er spor på det, bør du ta tiltak som vil bidra til å gjøre huden mer mat.

Årsaker til

Glitter forekommer oftest hvis huden er fet - den sebaceous kjertlene utskiller en overdreven mengde sebum, noe som eliminerer dullness. Ofte blir det en konsekvens av slike grunner:

 • dermatologisk - det er ønskelig å besøke en spesialisert lege og gjennomgå et behandlingsforløp foreskrevet av ham;
 • hormonell svikt - du bør besøke en spesialist og drikke et kurs av medisiner som han råder;
 • dysbakteriose eller vitaminmangel - hyppige årsaker til hudproblemer, for å eliminere dem, bør du sprede diett med mat som er rik på vitaminer, eller drikke et kurs av vitaminer;
 • psykologisk - for å eliminere den oljeaktige glansen som har oppstått i ansiktet som et resultat av stress eller overdreven opplevelse, bør du drikke et kurs av beroligende midler og forsøke å ikke tillate for mye spenning;
 • dårlig ernæring eller problemer med mage-tarmkanalen - i dette tilfellet er det beste å forbedre kostholdet ditt, eliminere fete, røkt, stekt, for sterkt krydret eller salt mat;
 • alkohol og røyking - disse dårlige vaner har en negativ effekt på hele kroppen som helhet, og spesielt - provoserer aktivitetene i hudkjertlene.
 • Årsakene til utseendet på oljeaktig glans for huden kan være masse, og for å raskt si farvel til det, bør du finne ut hva som egentlig har en negativ effekt på huden. Kanskje da vil spørsmålet om hvordan du fjerner skinnet fra ansiktet forsvinne.

  Hvordan håndtere?

  For å gjøre ansiktet sløvt, bør du rengjøre ansiktet daglig, skyll huden med kontrastvann, bruk spesialiserte lotioner, skum og tonics, masser isbiter fra grønn te (bryg for bare dette bladet te).

  I tillegg kan du bruke enkle og rimelige verktøy:

  • tørk dermis med agurkskiver;
  • kjøp en oljeløsning av vitamin E og A, suge en bomullspute i den og bruk den daglig på ansiktet ditt i 20-25 minutter;
  • klem kåljuice og tørk huden med den (du kan bare kaste kålbladet med hendene for å trekke ut saften fra det og bruke produktet som en maske);
  • Det er nyttig å tørke dermis med buljonger av Hypericum og salvie.

  Ofte vises akne og akne på fet hud, for å unngå et slikt problem, er det verdt å smøre dermis med frisk aloe juice, som har beroligende og antibakterielle egenskaper. Denne typen hud trenger hyppig rensing, så det er nyttig å bruke skrubbe på dermis, spesielt populært blant hvilke er forfriskende mynte, den er utarbeidet som følger:

  • noen få dråper vaniljeoljeolje, 3,5 små skjeer sukker, en halv skje med mynte og kakaosmør blandes;
  • Den resulterende blanding påføres på huden med en bomullspinne;
  • dermis massas i 5-7 minutter med lette bevegelser;
  • vaske skrubbe under rennende vann ved en kontraststemperatur uten å bruke noen midler.

  For at huden skal kunne skaffe seg naturlig tåke, må du overvåke kostholdet ditt, gi opp dårlige vaner og eliminere andre mulige årsaker - få hormonnivåene tilbake til det normale og ikke vær nervøs. Detaljer om problemet med veldig fet hud på ansiktet: hva du skal gjøre og hvordan bli kvitt.

  Hvordan fjerner du fettete glans fra ansiktet?

  Mer matt hud kan gjøres hvis du bruker hurtigvirkende verktøy, for eksempel mattingservietter. Dette verktøyet er forskjellig fra de vanlige våtservietter ved tilstedeværelse av komponenter i sammensetningen som bidrar til fjerning av glans fra huden og innsnevring av porene.

  Disse klutene kan kjøpes i butikken (apotek) eller gjøre deg selv:

  • blander lotion som passer til hud, kokt vann, avkok av urter (kamille, jomfruhvete, celandine, streng) i like store mengder;
  • Tilsett et par dråper aromatisk olje til blandingen;
  • Hvis du ønsker det, kan du legge til et lite grunnlag for sammensetningen;
  • blandingen helles i en spesielt tilberedt beholder som kan lukkes tett;
  • Papir eller servietter av liten størrelse legges inn i blandingen, beholderen lukker og rister hardt;
  • Visker klar til bruk.

  Ansiktsmasker for å eliminere glans, er varierte:

  1. Gni gulrøtter på den fineste riven, legg til noen dråper tea tree olje. Blandingen påføres ansiktet i 12-15 minutter, vaskes deretter av med tonic. Verktøyet ikke bare perfekt mattes, men eliminerer også svarte flekker og hudbetennelser.
  2. Svart leire er fortynnet til en grøtaktig tilstand, for ikke å spre seg. Det er spredt på dermis og igjen for å tørke helt, deretter skylles ansiktet med rennende vann og smurt med fuktighetskrem.
  3. Kefir kan brukes til å gjøre huden kjedelig, den påføres daglig på en ren hud med en bomullspinne, forlatt i opptil 20 minutter og vasket av med tonic, vann eller urte ekstrakt.

  Hvordan redusere hudens oljelyst på sommeren?

  I varmen er grønn te et utmerket middel for å gi huden en kjedelighet - den brygges i en andel av 1 skje per kopp vann, og insisterer til det avkjøles. Etter det er en klut serviett fuktig i det og plassert på ansiktet i en halv time.

  Om sommeren, to ganger i uka bør du lage en maske av en skje med sitronsaft og kyllingegensprotein:

  • ingrediensene er pisket for å danne et skum;
  • blandingen påføres i en kvart time;
  • vask av med vann;
  • Effekten av dette verktøyet er merkbart etter første bruk.

  Omfattende tiltak

  Hvordan håndtere fettete skinner på ansiktet? Langsiktige metoder for å gjøre huden matt, bør brukes hele tiden. Disse inkluderer:

  1. Riktig ernæring og forbruk av komplekse vitaminer.
  2. Regelmessig rengjøring av huden med skrubbe og andre pleieprodukter for vasking.
  3. Påføring på ansiktsrensing og mattmasker.
  4. Huden må fuktes, så det er viktig å bruke en krem ​​med fuktighetsgivende egenskaper på den hver dag.
  5. Vel fjerner fett pulver, men før du bruker det fra fett på huden bli kvitt med matting kluter.

  For å bli kvitt oljeaktig glans på ansiktet, gjør de ovennevnte prosedyrene regelmessig, ikke glem å ta vare på huden din hver dag, så snart vil du være stolt av ditt utseende. Hvis du følger alle anbefalingene, så vil porene raskt redusere, sebaceous kjertlene vil ikke lenger produsere for mye sebum og huden vil se godt preparert og kjedelig.

  Ansiktshudpleie: Metoder og midler for å fjerne glans

  Fettluster vises hovedsakelig i T-sonen, der de mer aktive sebaceouskjertlene. Med riktig omsorg for kombinasjon og fet hud kan du kvitte seg med problemet eller minimere manifestasjoner.

  Innholdet i artikkelen:

  Sebaceous kjertlene er mest aktive under pubertet eller under hormonell ubalanse hos eldre mennesker. Derfor er det på dette tidspunktet mer grundig omsorg for ansiktet, ellers vil akne og rødhet hele tiden forstyrre deg. Bruk en serie kosmetikk, som er laget for å ta vare på problemhud. Det er ønskelig at dagens krem ​​og tonic hadde en mattende effekt.

  Vask med spesiell gel eller skum, skyll deretter ansiktet ditt med kaldt vann og tørk med tonic. Til slutt bruke ganske mye krem. Vent til den er fullstendig absorbert, hvorpå du kan fortsette å sminke. Ikke bruk tonale midler på grunnlag av fett - de tetter porene, noe som øker aktiviteten til talgkjertlene.

  Masker fra druer bidrar til å bli kvitt den oljeaktige glansen. Knuse 10 modne og grundig vasket hvite bær, tilsett en dråpe sitronsaft og bland godt. Påfør den resulterende vasselen på renset ansikt og la det stå i 15 minutter. Vask ansiktet med kaldt vann og tørk ansiktet med en isbit.

  For fet hud er blå leiremasker effektive, som kan kjøpes på apoteket. Oppløs pulveret i varmt vann, bland godt. Du bør ha en konsistens som ligner tykk rømme. Påfør fortynnet leire på ansiktet og hold til det er helt tørt.

  Kyllingprotein strammer porene, eliminerer overdreven fet hud. Ta ett protein, lett visp og søk på ansiktet i 10 minutter. Vask ansiktet med kaldt vann og tørk ansiktet med tonic. Lag en kyllingproteinmaske flere ganger i uka.

  Hvis du ikke blir kvitt den oljeaktige skinnet i ansiktet ditt, ta kontakt med skjønnhetspleieren din. Eksperten vil anbefale ganske gode midler som ikke bare gir kosmetiske, men også medisinsk effekt. Når all innsats er forgjeves, er det verdt å besøke en endokrinolog for å bestå eksamen og bestå alle tester. Hvis du har en alvorlig hormonell ubalanse, kan problemet løses bare ved medisinering.

  Flere Artikler Om Typer Acne