Som kjent er molluscum contagiosum en hudsykdom som er ganske vanlig blant barn og forekommer sjelden hos voksne. I tillegg kan behandlingen av molluskum contagiosum variere vesentlig fra tilfelle til tilfelle.

For eksempel er behandlingen av smittsom bløtdyr hos voksne generelt annerledes, mer effektive midler blir brukt, hvilke barn kan bare skade. Mange mennesker vil finne ut hvordan man behandler molluskum contagiosum alene, men dette anbefales ikke på grunn av mulige konsekvenser og komplikasjoner.

Forklar hvordan man skal behandle bløtdyrkonsummi, pasienten skal være en lege - dermatolog eller dermatovenereolog. Behandlingsregimet er utviklet etter å ha mottatt testresultatene.

Hjemmebehandling

I de fleste tilfeller er behandlingen av molluscum smittsom hjemme bare hensiktsmessig når sykdommen ennå ikke er blitt utbredt. For å takle sykdommen i dette tilfellet kan:

 • celandine;
 • calendula;
 • hvitløk;
 • en suksess.

La oss undersøke hver av de ovennevnte plantene, som produserer behandling av bløtdyrkontamiosum med folkemidlene, mer detaljert.

Celandine. Påfør på knuterne 1 gang per dag. Det anses å være giftig, og krever derfor forsiktig håndtering.

Calendula. Den brukes i form av alkoholtinkturer, salver eller olje.

Hvitløk. Det brukes i mat som en slurry.

En suksess. Brukes i form av en løsning som er tilberedt som følger - 2 ss urter helles 250 ml varmt vann, kokes og infunderes i omtrent en time. Infusjon brukes tre ganger om dagen for gnidning.

For å svare på spørsmålet om hvordan du behandler bløtdyrkontamiosum hjemme, kan du også lese forskjellige herbalists, som beskriver egenskapene til medisinske planter. Men med denne sykdommen er det bedre å ikke engasjere seg i selvbehandling, det er nødvendig å søke medisinsk hjelp.

fjerning

Som regel er selvfjerning av smittsom mollusk tillatt når utslett er et enkelt eller lite område av huden på huden. Dette gjøres som følger.

Pincet tas og alt innhold fjernes fra papulene som er tilstede på huden. Beskadigede områder behandles med jod eller oxolinisk salve i flere uker til fullstendig helbredelse. Fjerne smittsom mollusk med pinsett er en ganske risikabel prosedyre, det er bedre å kontakte en spesialist.

Det er også verdt å merke seg at fjerning av innholdet av papiller må gjøres svært nøye på grunn av at væsken som følge av vekstene inneholder selve virusene som kan provosere et tilbakefall av sykdommen på intakte hudområder. Derfor anbefales det å utføre fjerning av molluscum contagiosum med en laser.

Denne prosedyren er nesten sikker på grunn av ikke-kontakt av innholdet av papiller med sunn hud. Om ønskelig, på Internett, kan du se videoen av bløtdyrkonsentrasum fjerning.

kirurgi

I tilfelle at verken gress eller fjerning av papuler i seg selv ikke kunne stoppe utviklingen av sykdommen, vil det bli påkrevd en spesialist. Han vil gjøre cauterization av smittsomme mollusk, som utføres av flytende nitrogen eller laser. Disse prosedyrene er den mest effektive og sikre måten å behandle denne sykdommen på.

Cauterization av smittsom mollusk med flytende nitrogen innebærer frysing og destruksjon av papiller. Operasjonen krever ikke anestesi, gjør at du kan holde sunne hudområder trygt og sikkert, lar ikke arr og arr.

Metoden gir ikke langvarig behandlings- og gjenopprettingstid, påføring av bandasjer, gjør ingen justering til den vanlige livsstilen og anses som optimal for behandling av sykdommen hos barn.

Fjerning av molluscum contagiosum med en laser er den raskeste og mest smertefri prosedyren for å kvitte seg med sykdommen på kortest mulig tid. Ødeleggelsen av syke celler i dette tilfellet skjer under virkningen av en laserstråle, sunne områder av huden er ikke skadet, og retur av mollusk er ekstremt sjeldne.

Legemidler til behandling

Det er nesten umulig å kvitte seg med smittsom mollusk helt ved hjelp av medisinske preparater. I dette henseende er narkotika for behandling av bløtdyrkontamiosum i de fleste tilfeller ikke rettet mot bekjempelse av sykdommen, men ved å minimere aktiviteten til viruset og eliminere karakteristiske utslett.

De valgte stoffene i dette tilfellet er:

 • acyclovir;
 • oksolinisk salve;
 • ferezol;
 • fluorouracil salve;
 • Retin-A Cream;
 • viferon;
 • Hronotan;
 • Chlorophyllipt.

Det har blitt klinisk bevist at en salve fra infeksjon av bløtdyr er kun tilrådelig ved tidlig oppdagelse av sykdommen, som er forbundet med en ganske lang helbredelsesperiode.

Eventuell salve fra bløtdyrkontamiosum blir brukt over natten, og ikke bare på de berørte områdene, men også på områdene ved siden av dem. Behandling av molluscum contagiosum med salver lar deg helt eliminere spredningen av infeksjon.

Om morgenen blir den behandlede overflaten vasket med rent vann og rene klær blir satt på.

acyclovir

I samsvar med resultatene av forskningen er Acyclovir-salve for molluskum contagiosum et av de mest effektive middelene for lokal anvendelse. Det påvirker virale enzymer, forstyrrer spredning av viruset.

Produktet påføres den berørte huden, men det kan forårsake følgende negative reaksjoner:

 • sårhet og brenning;
 • urticaria, kløe, utslett;
 • vulva.

Etter uttak av stoffet forsvinner de angitte manifestasjoner seg selv.

Jodbehandling

Til tross for den aktive utviklingen av medisinsk teknologi er behandlingen av molluskum contagiosum med jod fortsatt svært populær, og det bør bemerkes, fortjent så. Den nevnte behandlingen består i å påføre et jodgitter til de berørte områdene flere ganger om dagen i en måned.

Molluscum Smittsom og Celandine

For tiden behandler mange pasienter molluskum contagiosum med celandine. Slike behandling reduseres til behandling av de berørte områdene med juice av celandine, som enten kan klemmes ut uavhengig eller kjøpes på apotek. Det bør bemerkes at bruken av celandine bør være svært forsiktig på grunn av at anlegget er giftig.

forebygging

I dag innebærer forebygging av smittsom mollusk:

 • personlig hygiene (daglig bytte av undertøy, bruk av eksklusivt vaskekluter og håndklær, daglig dusj, spesielt etter å ha besøkt badstuen, svømmebassenget eller etter seksuell kontakt);
 • regelmessig inspeksjon av barn som går på skole, barnehage eller barnehage;
 • forståelighet i valg av seksuelle partnere;
 • rettidig behandling av pasienter;
 • isolering av en pasient som bor i en familie, noe som innebærer bruk av separate retter, håndklær, etc.

Fjerning av molluscum contagiosum hjemme

Virussykdom, som manifesterer seg i form av utslett på en hvilken som helst del av huden av en rekke nudler fylt med en ostemasse, kalles en smittsom eller epithelial mollusk. Infeksjon skjer gjennom nær kontakt og husholdning.

Kausjonsmiddelet er et DNA-virus. Det antas at transportøren kun kan være en person. Symptomer uttrykkes ganske tydelig, derfor er det lett å diagnostisere sykdommen. Infeksjon er mulig ikke bare gjennom kontakt, men også gjennom personlige eiendeler - håndklær, klær, sengetøy.

Årsaker til sykdom

Sykdommen oppstår hos både voksne og barn. Infeksjon er mer utsatt for barn som går på barns institusjoner.

Symptomer og diagnose

Under latent inkuberingsperiode, som varer fra to uker til seks måneder, observeres vanligvis tegn på sykdommen vanligvis ikke. Det første symptomet på en epithelial mollusk er et utslett på overflaten av huden med små halvkuleformede knuter. De har en gul-rosa farge og en glatt skinnende overflate. I utviklingsprosessen kan papler øke i størrelse og nå størrelsen på en ert. Noen ganger går utslett sammen, og blir til en ensartet flekk opp til 3 cm i diameter. Som et resultat av lett trykk på papullen, slippes en litt tykk hvitaktig væske.

De viktigste stedene for smittsomme bløtdyr lokalisering er nakken, pannen, baksiden av hendene, lårets indre overflate og de ytre kjønnsorganene.

Pasienten opplever ikke smertefulle symptomer. Det er ingen brenning, kløe på det berørte hudområdet, kroppstemperaturen stiger ikke. Generell trivsel endres ikke.

Det er viktig å differensiere sykdommen med ligner på de ytre manifestasjonene av vannkopper. Foreldre kan gjøre det selv ved å klikke på kanten av papulene. Når bløtdyrforekomst forekommer hvit, halvflytende utslipp. Gitt at infeksjon skjer oftest med nedsatt immunitet, kan legen bestille en undersøkelse for å identifisere årsakene til en reduksjon i kroppens forsvar.

Hjemmebehandling

Sykdommen betraktes ikke som farlig for livet, derfor er det vanligvis i tilfelle av smittsom bløtdyr, det er den mest hensiktsmessige løsningen.

Utfall forsvinner av seg selv om noen måneder. Pasienten kan bli foreskrevet i løpet av immunterapi, antivirale midler. Alle legemidler velges kun av behandlende lege etter undersøkelsen.

Kanskje kirurgisk fjerning av papiller, hvorpå huden ikke forblir arr. Det er ekstremt viktig å utføre prosedyren i forhold til økt sterilitet.

Noen ganger brukes moderne metoder for å fjerne papiller - laserterapi og kryoforstyring. Begge metoder har nesten ingen kontraindikasjoner, smertefri, kan utføres på poliklinisk basis. Under prosedyren er den sunne huden ikke skadet.

Narkotika terapi

Blant de antivirale og immunmodulerende legemidler som brukes i konservativ behandling, er følgende de mest populære:

Cream Imiquimod. Når det brukes på overflaten av huden, produserer kroppen antivirale, anticancermidler. Gjenopprettingen er allerede i den andre måneden. Legemidlet er kun anbefalt for behandling av bløtdyrskontakt hos voksne. Salve Interferon Alfa 2a. Virkningen av stoffet er basert på endringer i egenskapene til cellemembranen, noe som øker dens motstand mot penetrasjonen av viruset. Liniment Cycloferon. Medikamentet lar deg raskt bli kvitt sykdommen, men har kontraindikasjoner. Derfor, før du behandler en molluscum contagiosum med hjelp, er det nødvendig å nøye studere instruksjonene.

Behandling av folkemidlene

Mange leger vurderer bruken av tradisjonelle medisinske forskrifter som en effektiv metode for å håndtere slike sykdommer. De mest kjente anti-epitelittomidler er som følger:

Hvitløk

Det finnes mange måter å tilberede forskjellige potioner med dette produktet på. Blant dem, en populær blanding av hakket hvitløk med smør og smør. Tre ganger om dagen påføres det på den berørte huden. Kurset er en måned. En annen metode er anvendelsen av skiver med hvitløk til papulene. Dette bør gjøres hele tiden, til skorpe dannes.

celandine

Smurt de berørte områdene med alkoholtinktur en gang daglig. Når du bruker celandine juice, trenger du to behandlinger om dagen. Forbered et verktøy for å bekjempe bløtdyrkonsummi kan være hans eget. Samle friske unge blader av celandine (det er bedre å gjøre dette i begynnelsen av sommeren), hogge, sett i en glassburk og hell med medisinsk alkohol.

Sett beholderen på et mørkt sted i minst 2 uker. Således oppnås en analog av et farmasøytisk preparat med høy effektivitet. Som et resultat av å påføre det på huden som er berørt av betennelse, blir paplene dekket med skorper, som etter en stund skreller av.

Celandine er en giftig plante, så hovedregelen er å unngå kontakt med sunn hud for å forhindre forbrenning.

Kaliumpermanganat

Klargjør en mørkrosa løsning og smør dem med papiller til skorpe vises. Denne metoden er et alternativ til cauterization med flytende nitrogen.

Kunne bli kvitt smittsom mollusk i en uke. Hver dag må du klemme innholdet i hvert papir, og deretter brenne det med jod. Slike behandlinger er kontraindisert hos barn - jod kan forstyrre funksjonen av skjoldbruskkjertelen.

Avkjenningen av toget

Hell 10 g tørt gress med et glass kokende vann, kom med å koke, la det komme i 2 timer, deretter belastning. Smør knutene konstant etter noen timer.

Andre midler

Juice fra bladene og fruktene av fuglekirsebær. Påfør 3-4 ganger om dagen på grunn av betennelse.

Tinktur av calendula. Kjøpt på et apotek. Opptil tre ganger om dagen for å bruke stoffet på papiller.

Lotioner fra urte avkok. Bland blader av eucalyptus, furu, bjørk knopper, calendula blomster (alt for 1 teskje), hell kokende vann og fyll i ca en time. Den resulterende avkokingen brukes til å dempe den berørte huden.

Du kan ikke engasjere seg i behandlingen av bløtdyrkonsummi uten å opprette en nøyaktig diagnose. Noen ganger kan de samme symptomene skjule mer farlige sykdommer. I dette tilfellet kan selvmedisinasjon forårsake alvorlige komplikasjoner.

Er det mulig å fjerne

Når du bekrefter diagnosen folkemidlene, vil det være med å bli kvitt en ubehagelig sykdom. Behandlingsprosessen vil imidlertid vare lenge - minst en måned. De mest utålmodige pasientene, kan legen tilby å fjerne smittsomme noduler. Å gjøre det hjemme er ganske risikabelt. Det er fare for sekundær infeksjon, noe som bare vil forverre pasientens tilstand. Det er tillatt å fjerne uavhengige små knuter av liten størrelse. Prosedyren er som følger:

Ved hjelp av pinsett blir papulene punktert flere steder. Innhold fjernet av curette. Såret behandles med jod. Innen to uker gis operasjonsstedet daglig med kamferalkohol eller oksolinsalve.

Prosedyren er helt trygg, men det er bedre hvis det utføres av en spesialist.

Den mest smertefrie metoden, og derfor akseptabel for barn, er å fjerne smittsom mollusk ved hjelp av flytende nitrogen eller en laserstråle. Begge operasjonene utføres raskt, krever ikke en gjenopprettingstid og livsstilsendringer. Etter eksponering for disse stoffene blir papulene ødelagt, og det er ingen arr på det berørte området.

forebygging

Til tross for at sykdommen ikke utgjør en alvorlig trussel mot menneskers helse og passerer alene over tid, er det bedre å forhindre infeksjon. Det er lett å unngå infeksjon, det er nok å følge enkle regler:

Følg hygienevilkårene (bytt undertøy daglig, ikke bruk andres personlige eiendeler - vaskeklut, håndkle). Barn som går på barnepass skal inspiseres jevnlig. Når en pasient opptrer i familien, er det nødvendig å isolere ham fra andre, gi en egen tallerken og håndkle.

Det er ikke nødvendig å utsette besøket til legen når tegn på bløtdyrkontamiosum oppstår. Etablering av en nøyaktig diagnose vil tillate deg å velge riktig behandlingsregime og raskt takle sykdommen.

Vennligst legg igjen en kommentar:

Vennligst legg igjen en kommentar:

Molluskum contagiosum er en virusinfeksjon, en av underartene av dermatose. Det er en sykdom på overflaten av huden, på de eksterne tegn og manifestasjoner som kan sammenlignes med kopper. På huden eller slimhinnen dannes utslag i form av bobler av perlehvid farge med en utsparing i midten. Knutens diameter er fra en til femten millimeter.

Denne sykdommen rammer oftest barn, spesielt førskolebarn. Viruset av molluskum contagiosum kan kjøpes ved kontakt med en person med berørt hud. Infeksjon hos voksne forekommer seksuelt (et utslett vises på kjønnsorganene eller på de tilstøtende hudområdene: mage, pubis eller lår).

Barnet ditt har et smittsomt utslett hvor som helst. Infeksjon av barn forekommer ofte i institusjoner, da viruset kan inneholde husholdningsstøv. Foreldre legger ikke stor vekt på små singel "prikker" på barnets ansikt, men forgjeves. Uforsiktig behandling av problemet kan føre til komplikasjoner. Formasjoner vil vises på andre steder, som påvirker den stadig større overflaten av huden. Hvis du ikke vet hva en smittsom mollusk ser ut, vil et bilde hjelpe deg med å finne ut det.

årsaker

Plukk opp infeksjonen kan være på offentlige steder, for eksempel et basseng eller et bad, samt å bruke ting som en syk person. Bli kvitt viruset er helt umulig, siden molekylene er i DNA-strukturen. For å unngå sykdommen kan det bli gjenstand for konstant styrking av immunforsvaret.

Denne sykdommen rammer oftest barn, spesielt førskolebarn. Viruset av molluskum contagiosum kan kjøpes ved kontakt med en person med berørt hud. Infeksjon hos voksne forekommer seksuelt (et utslett vises på kjønnsorganene eller på de tilstøtende hudområdene: mage, pubis eller lår).

Barnet ditt har et smittsomt utslett hvor som helst. Infeksjon av barn forekommer ofte i institusjoner, da viruset kan inneholde husholdningsstøv. Foreldre legger ikke stor vekt på små singel "prikker" på barnets ansikt, men forgjeves. Uforsiktig behandling av problemet kan føre til komplikasjoner. Formasjoner vil vises på andre steder, som påvirker den stadig større overflaten av huden. Hvis du ikke vet hva en smittsom mollusk ser ut, vil et bilde hjelpe deg med å finne ut det.

årsaker

Plukk opp infeksjonen kan være på offentlige steder, for eksempel et basseng eller et bad, samt å bruke ting som en syk person. Bli kvitt viruset er helt umulig, siden molekylene er i DNA-strukturen. For å unngå sykdommen kan det bli gjenstand for konstant styrking av immunforsvaret.

Mekanismen for hudlesjon avhenger direkte av hvordan bløtdyrkontamiosum har penetrert kroppen. Årsakene til viruset kan være svært forskjellige. Infeksjon kan være forårsaket av svak immunitet når kroppen er svekket av langvarig behandling for noen sykdom. Utslett kan oppstå hvis det er andre infeksjoner hos en person, for eksempel å utvikle HIV.

symptomer

Inkubasjonsperioden kan vare fra to uker til flere måneder. Utslett i form av knuter forårsaker ikke smerte. I utgangspunktet vises flere formasjoner, men over tid kan de okkupere et ganske stort område. Knuter kommer i forskjellige størrelser.

Ved dannelse av dannelsen opptrer hvite granulære utslipp, som består av små bløtdyrkroppar. I noen tilfeller er utslettene ledsaget av kløe, i tillegg er det fare for at enhver annen infeksjon vil bli med i viruset. Etter forekomsten av sykdommen i lang tid kan ikke late som å være noe, og være i ro i kroppen.

Et interessant faktum er at perioden med "søvn" på huden med en tatovering kan vare opp til sju måneder. På ansiktet er bløtdyrkontamiosum oftest sett hos barn, hos voksne er det vanligvis lokalisert på kjønnsorganene, i underlivet eller rundt anus. Ofte er symptomene på denne infeksjonen forvirret med andre sykdommer som kopper eller syfilis.

Hvit perleutslett og tre stadier av sykdommen

Den første typen er en standard manifestasjon av sykdommen, der det er et lite utslett på et lite hudområde, og knuterne er nær hverandre.

I andre fase øker neoplasmene betydelig i størrelse og påvirker huden, som er fjern fra "epicenteret".

Det tredje alternativet er infeksjon med komplikasjon. Formasjoner på kroppen forårsaker smerte, og huden rundt utslett begynner å rødme, betent. Når du presser fra knutepunktet, kan det lekke pus. Legen-dermatologen vil bidra til å etablere diagnosen. Det er tilfeller når du må passere analysen for å bestemme innholdet i noderne.

Øyeutslett i øyelokk

Smittsom mollusk på øyelokkene manifesteres på samme måte som i andre områder av huden. Langs kanten kan det oppstå ensomme eller flere formasjoner med en hvit hvirvel inni. Ved infeksjon i et århundre blir konjunktivit forbundet med et virus også. Til berøring gir svulsten ikke smerte, knuten er tett, den kan ha forskjellige størrelser og har hudfarge.

Hvit perleutslett og tre stadier av sykdommen

Den første typen er en standard manifestasjon av sykdommen, der det er et lite utslett på et lite hudområde, og knuterne er nær hverandre.

I andre fase øker neoplasmene betydelig i størrelse og påvirker huden, som er fjern fra "epicenteret".

Det tredje alternativet er infeksjon med komplikasjon. Formasjoner på kroppen forårsaker smerte, og huden rundt utslett begynner å rødme, betent. Når du presser fra knutepunktet, kan det lekke pus. Legen-dermatologen vil bidra til å etablere diagnosen. Det er tilfeller når du må passere analysen for å bestemme innholdet i noderne.

Øyeutslett i øyelokk

Smittsom mollusk på øyelokkene manifesteres på samme måte som i andre områder av huden. Langs kanten kan det oppstå ensomme eller flere formasjoner med en hvit hvirvel inni. Ved infeksjon i et århundre blir konjunktivit forbundet med et virus også. Til berøring gir svulsten ikke smerte, knuten er tett, den kan ha forskjellige størrelser og har hudfarge.

Denne sykdommen medfører manifestasjon av andre smittsomme sykdommer i øyet, som blefaritt og keratitt. Vil bidra til å forstå og skille fra andre patologier molluscum smittsomme bilder presentert i denne artikkelen.

Frihet fra neoplasmer

Hvis det er en diagnose av "smittsom mollusk", kan legen foreslå ventetid, og sykdommen vil etter hvert gå bort alene. Dette er mulig dersom dannelsen på huden ikke er ondartet. En pasient med et godt immunsystem og en sunn kropp vil kunne overvinne viruset selv innen seks måneder. Men det er tilfeller når det er umulig å utsette behandlingen og la den strømme ved en tilfeldighet. Da vil spesialisten velge riktig behandling for deg.

graviditet

Pas på når gravid med infeksjon. Mange leger anser ikke musslene som farlige for mor og barns liv, men det er fortsatt risiko for å infisere barnet mens man bryr seg om det. Ved første utslett bør derfor konsultere lege. Behandlingen vil være absolutt ikke farlig, enten for moren eller for hennes ufødte barn.

Barn og molluscum contagiosum

Hos barn er det ikke lett å diagnostisere sykdommen, fordi babyer ofte lider av matallergiske reaksjoner. Derfor blir foreldre vant til forskjellige utslett og ikke ta hensyn til dem, spesielt hvis det ikke er noen andre advarselsskilt.

Men det skal huskes at infeksjonen hos barn ikke vil forsvinne av seg selv, som hos voksne. Hvis barnet ditt har det første tegn på utslett, kontakt legen din for råd. Når et virus oppdages, bør kommunikasjon med venner være begrenset, ting og leker skal desinfiseres.

Tradisjonell behandling

Hvis du har molluskum contagiosum, kan behandling med salver bare utføres etter å ha konsultert en lege. Ett alternativ er å klemme den hvite massen ut av knuten, og deretter rense den midtre brønnen med en spesiell skje og behandle det berørte området med alkohol eller jod.

Effektivt å fjerne molluskum contagiosum ved hjelp av flytende nitrogen. Men noen ganger er denne metoden ikke så effektiv som å helt fjerne nodulene. Derfor anbefales fjerning av en smittsom mollusk ved hjelp av strøm. Hvis hudlesjonen er for stor, kan en hudlege foreskrive et antibiotikaforløp.

I tillegg til medisinsk behandling, bør du definitivt behandle pasientens ting, desinfisere og gjøre generell rengjøring hjemme for å kvitte seg med støv som kan inneholde et virus.

Barn og molluscum contagiosum

Hos barn er det ikke lett å diagnostisere sykdommen, fordi babyer ofte lider av matallergiske reaksjoner. Derfor blir foreldre vant til forskjellige utslett og ikke ta hensyn til dem, spesielt hvis det ikke er noen andre advarselsskilt.

Men det skal huskes at infeksjonen hos barn ikke vil forsvinne av seg selv, som hos voksne. Hvis barnet ditt har det første tegn på utslett, kontakt legen din for råd. Når et virus oppdages, bør kommunikasjon med venner være begrenset, ting og leker skal desinfiseres.

Tradisjonell behandling

Hvis du har molluskum contagiosum, kan behandling med salver bare utføres etter å ha konsultert en lege. Ett alternativ er å klemme den hvite massen ut av knuten, og deretter rense den midtre brønnen med en spesiell skje og behandle det berørte området med alkohol eller jod.

Effektivt å fjerne molluskum contagiosum ved hjelp av flytende nitrogen. Men noen ganger er denne metoden ikke så effektiv som å helt fjerne nodulene. Derfor anbefales fjerning av en smittsom mollusk ved hjelp av strøm. Hvis hudlesjonen er for stor, kan en hudlege foreskrive et antibiotikaforløp.

I tillegg til medisinsk behandling, bør du definitivt behandle pasientens ting, desinfisere og gjøre generell rengjøring hjemme for å kvitte seg med støv som kan inneholde et virus.

Hjemmebehandling

Hvis du har funnet en smittsom bløtdyr, er hjemmebehandling mulig. Det finnes ulike oppskrifter av tradisjonell medisin. Ta for eksempel en hvitløk og kutt den i en slurry. Legg det mykede smøret i den (en teskje) og bland. Derefter smelter den resulterende blanding tre ganger om dagen nodulene. Hvis du ikke er allergisk, og huden er motstandsdyktig overfor irriterende stoffer, kan du bruke hvitløkjuice i ren form eller for eksempel gni neoplasmaene med kuttet hvitløk omtrent fem ganger om dagen.

Hvilke andre tiltak å ta for å kvitte seg med sykdommen, hvis smittsom mollusk er funnet? Hjemmebehandling kan gjøres med urter. For å gjøre en "sladder", trenger du en serie. To spiseskjeer urter helle et glass kokende vann. Deretter setter innholdet på brannen og kokes. Fjern fra varme, dekke og insister i en time. Smør de berørte områdene flere ganger om dagen med den ferdige tinkturen gjennom hele uken.

Calendula olje eller alkohol tinktur av denne blomst er egnet som medisin.

Hvis du har en smittsom bløtdyr, er hjemmebehandling mulig, selv med en fuglkirsebær. Det skal være finhakkede blader av planten og klemme ut saften ved hjelp av gasbind. Den bør blandes med myk smør i et 1: 1 forhold og påføres knutene før sengetid. Sett ovenfra sikkert et bandasje og legg deg til sengs.

Du kan kjøpe de nødvendige komponentene for mer komplekse stoffer. Hvis smittsom bløtdyr er diagnostisert, er hjemmebehandling ikke uten urter. For å forberede tinkturen trenger du:

eucalyptus, calendula, knopper av bjørk og furu, karpa, enebær.

Bland i en bolle tre spiseskjeer finhakket urter, bland alt grundig. Ta deretter en spiseskje av blandingen, hell et glass kokende vann og la det gå i en time. Før bruk, spenne tinkturen og vask de skadede områdene i kroppen. I tillegg kan urtekolonnen tas oralt (et hundre gram to ganger om dagen). Behandling bør utføres i ca to uker.

Men før du selv gjennomfører terapi, sørg for å konsultere legen din for nærvær av denne sykdommen. Små barn er mest utsatt for infeksjon. Derfor undersøke barna hver kveld nøye, spesielt de som går på barnehagen. Å løse problemet i de tidlige stadiene er mye lettere og lettere enn å behandle en allerede kjørt sykdom.

Voksne, for å unngå infeksjon med et ubehagelig virus, anbefales å overvåke helsen, føre en sunn livsstil og om nødvendig drikke vitaminer. Eventuelt tonisk kompleks vil fungere.

Smittsom mollusk hjemme behandling, inkludert folkemessige rettsmidler

Molluskum contagiosum er en dermatovenereologisk sykdom, som er viral i naturen og overføres fra person til person gjennom nære kontakter, samt gjennom husholdningsmidler. Sykdommen manifesterer seg i form av enkelt eller flere nodulære hudutslett med væske eller ostaktig innhold som kan forekomme på nesten hvilken som helst del av kroppen.

Molluscum contagiosum: Er det mulig å kurere hjemme?

Molluskum contagiosum krever nesten aldri behandling på sykehus. Denne sykdommen er ikke farlig for pasientens liv og medfører ikke alvorlige helsekonsekvenser. Derfor, med den eksisterende diagnosen "smittsom mollusk", er hjemmebehandling, sammen med poliklinisk observasjon av en dermatovenerolog, den mest sannsynlige prognosen for fremtiden. Hvordan behandle bløtdyrkontamiosum hos barn leses her.

Noen leger selv kan til og med anbefale å behandle smittsomme mollusk med folkemidlene, da de med rette anses å være en effektiv måte å bekjempe denne sykdommen på.

Du kan også være interessert i:

Molluskum contagiosum: behandling med folkemidlene

Healers og herbalists tilbyr et bredt utvalg av rimelige og effektive måter å behandle denne sykdommen på. De ti mest populære måtene å kvitte seg med dette helseproblemet er:

 • hvitløk
 • celandine
 • kaliumpermanganat
 • jod
 • urte rettsmidler basert på serien, fugl kirsebær, calendula og eukalyptus

Hvordan helbrede molluscum contagiosum hjemme med hvitløk

Metode en. Hvitløk er malt til en grøtaktig tilstand og blandes i like store mengder med smør. Den resulterende helbredende sammensetningen tre ganger om dagen, smør knutene som er berørt av huden i løpet av måneden.

Den andre måten. Skivede hvitløkskrammer eller tamponger med fersk hvitløkjuice påføres smittsomme knuter. Dette bør gjøres hele tiden, til dannelse av skorper.

En ubehagelig bivirkning av disse behandlingene er en merkelig hvitløk lukt - dette kan virke uakseptabelt for de pasientene som stadig må kommunisere med fremmede.

Er det mulig å kurere bløtdyrkontamiosum av celandine

Pass på å advare at celandine - en giftig plante som i kontakt med sunn hud kan skade den. Derfor bør du ta vare på preparater basert på det

Du trenger en prosedyre per dag - hvis du bruker celandine apotek drog eller alkohol tinktur av denne planten, to prosedyrer - hvis du bruker naturlig plantesaft.

Følgende oppskrift vil hjelpe deg til personlig å forberede et effektivt middel for å ødelegge smittsomme knuter.

På begynnelsen av sommeren må du lage friske blader av celandine. Da bør de være fint kutt og tett sett i en glassbeholder, som deretter fylles på toppen med konsentrert medisinsk alkohol. Å insistere på at blandingen som er oppnådd, skal være på et mørkt sted i minst 2 uker, og ideelt - noen måneder. Resultatet vil bli hentet hjemme analog med narkotika celandine.

Forventet resultat: nodulene vil bli dekket med en mørk skorpe, som gradvis vil avfalle, og smittsom mollusk vil forsvinne uten spor.

Molluscum contagiosum: folkemetoder for behandling med kaliumpermanganat

Det er nødvendig å tilberede en konsentrert mørkrosa løsning av kaliumpermanganat og smøre dem med nodulære formasjoner av huden før dannelse av skorper. Kaliumpermanganat er i dette tilfellet et alternativ til medisinsk cauterization av molluscum contagiosum ved bruk av elektrisk strøm eller flytende nitrogen.

Molluscum contagiosum: hjemmebehandling med jod

Jod er et utmerket antiseptisk middel. Med hjelpen kan du bare glemme smittsomme bløtdyr bare i en uke, hvor hver knute blir presset hver dag og straks brent med jod. Forholdsregler ved bruk av denne metoden for behandling:

 • hendene skal være rene vasket
 • Påfør jod litt og prikket i stedet for ekstrudert knutepunkt
 • denne metoden kan ikke brukes til barn, siden skjoldbruskkjertelen er fortsatt ustabil og under påvirkning av jod som kommer fra utsiden, kan det bli forstyrret

Molluscum contagiosum: hvordan å behandle phytopreparations hjemme

Oftest for ekstern behandling av smittsomme nodler bruker:

 1. Broth serien. 10 g av denne urten helles med en kopp kokende vann og kokes deretter igjen. Den resulterende kjøttkraft insisterer på et par timer, hvoretter de trenger å fukte de berørte knuterne noen få timer.
 2. Juice fra frukt og blader av fuglkirsebær. De er rammet av lesjoner tre ganger eller fire ganger om dagen. Forutsetning: Juicen må være ferskpresset.
 3. Tinktur av calendula på alkohol - selges på apotek og kan være et utmerket middel til å håndtere bløtdyrkontakt. Det er nødvendig å smøre ikke-estetiske knuter med dette preparatet to ganger eller tre ganger om dagen.
 4. Alkoholtinktur av eucalyptusblader - brukes på samme måte som tinktur av kalendula.
 5. Lotioner fra kjøttkraft urter. Bland 1 ts. blader av eukalyptus, blomstrer av calendula, furu og bjørk knopper, yarrow. Den resulterende urteblandingen helles en kopp kokende vann og legger seg under lokket i minst en time. I løpet av dagen, gjør stadig kremer av berørte områder med denne infusjonen.

Hvis smittsom bløtdyr finnes hos barn, bør behandling med folkemidlene bare utføres i samråd med behandlende lege. Voksne bør heller ikke fortsette behandlingen av bløddyrs smittsom, ikke overbevist om at diagnosen er riktig.

Faktisk kan noen ganger andre farligere sykdommer forkledes som en uskyldig molluskum smittsom mollusk - og i dette tilfellet kan ukvalifisert selvbehandling uten medisinsk konsultasjon bare skade.

Hvis legen har bekreftet tilstedeværelsen av en smittsom mollusk, kan ukonvensjonelle behandlinger virkelig hjelpe. Bare resultatet vil bli mottatt ikke så snart - i minst en måned. De mest utålmodige pasientene i dette tilfellet gjør den radikale beslutningen om å kvitte seg med smittsomme noduler ved å bruke mye mer radikale metoder og prøve å fjerne dem selv.

Hvordan fjerne molluscum contagiosum hjemme

Fjernelse av bløddyr smittsom hjemme er en ganske risikabel oppgave. Bli kvitt sykdommen i en slik barbarisk metode er usannsynlig, men å plukke opp en sekundær infeksjon og forverre deres tilstand kan gjøres i to kontoer. Derfor er leger definitivt mot selvfjerning av knuter.

Behandling og fjerning av molluscum contagiosum hjemme

Molluskum contagiosum, som kan behandles hjemme, kan forårsake en rekke symptomer som forårsaker ubehag. Sykdommen er forårsaket av en virusinfeksjon og er av godartet natur. På grunn av symptomets lyse alvorlighetsgrad er diagnosen av en smittsom mollusk ikke særlig vanskelig. Den tradisjonelle behandlingsmetoden kan suppleres eller erstattes av tradisjonelle metoder.

Er det mulig å kvitte seg med molluscum smittsom hjemme?

Behandling av molluscum contagiosum hjemme er tillatt etter konsultasjon med en smittsom sykdom lege eller hudlege.

Du kan ikke kvitte seg med formasjoner på huden uten undersøkelse og diagnose.

Til tross for de karakteristiske tegnene på en smittsom bløtdyr, skal utslett differensieres fra vorter, papillomavirus. Kontakt lege hvis du har noen vekst på huden. Utseendet til rosa knuter med et lett ostlig innhold indikerer utviklingen av bløtdyrkonsum. Formasjonene har innrykk i midten og er tilbøyelige til en gradvis økning i størrelse. De er ofte plassert på ansiktet, øvre brystet, kjønnsorganene. Huden på håndflatene og føttene er ikke utsatt for utslett.

Molluskum contagiosum utvikler sjelden hos mennesker som har et sterkt immunsystem. Redusere kroppens motstand mot virus og bakterier kan utløse utviklingen av komplikasjoner når mikrotraumas ser ut på huden og når knuter er riper. Det er derfor ved de første tegn på infeksjon, det er viktig å øke immuniteten til urtehjelpemidler og medisiner anbefalt av legen.

Hvordan fjerne molluscum contagiosum hjemme

Du kan kvitte deg med smittsom mollusk for alltid ved hjelp av folkemidlene. Ikke-tradisjonelle oppskrifter involverer bruk av tinkturer, avkok og salver. Når du bruker urteprodukter, må du huske om sannsynligheten for allergiske reaksjoner.

Celandine fra molluscum contagiosum

Raskt kurere knuter forårsaket av en virusinfeksjon, en voksen kan ved hjelp av celandine. På grunn av den høye toksisiteten til metoden ved bruk av denne planten, brukes ikke til å behandle barn. Eventuelle preparater laget på grunn av celandine, kan forårsake skade på huden, så når du bruker det, er det viktig å observere stor forsiktighet. Verktøyet bør bare brukes på papirer og ikke berøre sunt vev.

En mann eller en kvinne kan behandles med tinktur av celandine eller sin juice. Det er bedre å lage medisinen alene, hjemme. Bladene på planten samles i juni og finpresset, plassert i en glassburk. Alkohol eller vodka er lagt til det. Midler insisterer i mørket om 3 uker. Etter å ha forberedt tinkturen behandles den berørte huden en gang daglig. Over tid vil det oppstå en mørk skorpe på papulene som kommer sammen med formasjonen.

Behandling av molluscum contagiosum med jod

Hvis barnet har smittsomt bløtdyrinfeksjon, kan nodulene fjernes med jod. Dette verktøyet er et kraftig antiseptisk middel og bidrar til å forhindre ytterligere infeksjon av andre deler av kroppen.

Jod har lov til å bruke til behandling av barn på betingelse av et lite antall papiller og normal skjoldbruskkjertel.

Bruk betyr kontraindisert i store områder av hudlidelser smittsomme skalldyr. Før påføring av jod skal papules fjernes ved ekstrudering. Prosedyren utføres med antiseptisk behandlede hender. Legemidlet er bare brukt i stedet for nodulene. Før bruk er det viktig å ta hensyn til holdbarheten til produktet. Jodterapi er kontraindisert hos personer som lider av hypertyreose.

Kaliumpermanganat mot molluscum contagiosum

Du kan permanent eliminere papiller med kaliumpermanganat. For den beste effekten er det nødvendig å forberede en sterk løsning. Verktøyet skal ha en mørk farge. En svak løsning hjelper ikke med å fjerne nodulene, men kan brukes som et antiseptisk middel.

Kaliumpermanganat påføres på de berørte områdene i huden til skorpeform. Cauterization utføres til fullstendig forsvinning av vekstene.

Bruk av piller

Med et stort område som er berørt av viruset, foreskriver legene behandling med orale legemidler. Bortskaffelse av molluskum contagiosum er mulig med følgende tabletter:

 1. Griseofulvin. Legemidlet tas tre ganger om dagen. En forutsetning - tar samtidig med en piller skje av vegetabilsk olje. Varigheten av behandlingen avhenger av graden av symptomer og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.
 2. Doksycyklin. Et antibakterielt stoff foreskrives hvis det oppstår en inflammatorisk prosess. Vedlegg av patogene mikroorganismer er mulig ved å redusere resistens mot infeksjon og forekomst av skade i huden. Tabletter foreskrives i 5-7 dager.
 3. Biseptol. Antimikrobiell medisinering er foreskrevet for utvikling av inflammatoriske prosesser. Tabletter må tas innen 2 uker.
 4. Acyclovir. Piller har antivirale effekter og bidrar til å eliminere årsaken til sykdommen.

Ovennevnte legemidler brukes kun på resept og har bivirkninger.

Medikamentmetoden brukes ikke alltid til å behandle bløtdyrkonsum. Ofte foreskriver eksperter ikke medisiner for å identifisere årsakssammenhengen til denne typen sykdom, siden immunforsvaret er i stand til å takle en viral infeksjon alene.

Hjelp fytopreparasjoner

Healing salver og kremer kan tilberedes hjemme. Avslettingsfjerneren er laget av noen få hvitløksklær og en skje av mykt smør. Massen blandes grundig og brukes på problemområder. Sonen berørt av smittsom mollusk blir behandlet med en blanding tre ganger om dagen. Med god toleranse brukes hvitløk i form av juice. Den enkleste måten er å rengjøre og kutte det infiserte området av huden med en ren og skåret tann.

Effektiv phytopreparation kan gjøres selvstendig hjemme hos følgende planter:

 • eucalyptus blader;
 • calendula blomster;
 • ryllik;
 • einer.

3 ss. Hver type plante er plassert i en beholder og er godt blandet. 1 ss. blandingen helles 250 ml kokende vann og infunderes i 1 time. Infusjon er nødvendig for å filtrere, avkjøles. Verktøyet behandler de smittede områdene i kroppen. Den oppnådde vegetabilske samlingen kan konsumeres i form av en drink på 150 ml to ganger om dagen. Herbal medisin utføres innen 2 uker. Urte rettsmidler gjelder ikke når kroppen har en tendens til allergiske reaksjoner.

En avkok av furu nåler har en god effekt. Verktøyet har antibakteriell og antiseptisk virkning, akselererer helbredelsen av virusvev.

Egenskaper ved behandling av barn

Molluskum contagiosum forårsaker sjelden smerter og kløe hos barn. Den akutte sykdomsformen opptrer 8 uker etter virusets innføring og varer i 4-6 måneder. I noen tilfeller oppstår utslett på kroppen i 3 år. Årsaken til det langvarige kurset ligger i nærvær av kroniske sykdommer som fører til en nedgang i motstanden til barnets kropp til virus og bakterier.

Siden molluscum contagiosum ikke tilhører farlige infeksjoner og praktisk talt ikke forårsaker negative effekter, er mange leger tilbøyelige til å avstå fra å gjennomføre et medisinsk behandlingsforløp. Infeksjonen fjernes uavhengig av immunsystemet og krever ikke bruk av spesielle preparater.

Hvis du har en historie med et stort antall virusinfeksjoner, kan legen din foreskrive antivirale medisiner. Terapi utføres ved bruk av Viferon krem ​​eller salve gel. Sammensetningen av medisiner inkluderer interferon, som bidrar til å gjenopprette immunsystemets funksjon. Disse antivirale legemidlene forhindrer infeksjon av sunne hudområder ved å forstyrre kausjonsmiddelets RNA. Viferon salve påføres 6 ganger om dagen med et jevnt lag. Når det brukes på barnets hud, er det uønsket å trykke på knastene.

Skader på papiller kan forårsake infeksjon av sunt vev, noe som forlenger sykdomsforløpet.

Smøring forårsaket av viruset, kan barnet oksolinsalt (3%). Behandlingen utføres fire ganger daglig i 2 uker. Om nødvendig forlenges behandlingsperioden med oksolinsalve med 2 måneder. Med høy følsomhet av barnets kropp til det antivirale middel, utføres ikke terapi.

Ved alvorlig kløe, kan babyhud behandles med avkok av nettle. Anlegget har sårheling, antiseptiske egenskaper. Det er bedre å samle nettene bort fra veiene, i skogbeltet. Herbal terapi gjelder ikke hvis barnets kropp er utsatt for allergiske manifestasjoner.

Mulige komplikasjoner

Utviklingen av de negative effektene av eksponering for viruset av bløtdyrkontamiosum observeres i ekstremt sjeldne tilfeller. Likevel anbefaler leger ikke å gjøre en diagnose alene og starte behandling hjemme uten eksamen. En pasient kan enkelt forveksle utslett forårsaket av en virusinfeksjon fra andre formasjoner som kan være helseskadelige.

De uttrykte symptomene på molluskum contagiosum indikerer ofte en redusert immunitet. Forsvarte kroppsforsvar kan forårsake et alvorlig problem forbundet med infeksjonsspredning fra lokalt fokus. Også lav immunitet kan indikere hiv.

Komplikasjoner kan utvikle seg hos et barn som stadig berører den berørte huden med skitne hender. I dette tilfellet sprer infeksjonen raskt til sunt vev. Hvis et barn klør papuler, kan de bli skadet og bli en inngangsport for inngrep av patogene bakterier. Når mikroorganismer kommer inn i blodet, utvikler hypertermi, rus, hodepine og muskelsvikt. I dette tilfellet må du ringe legen hjemme. Behandlingen utføres med bredspektret antibakterielle stoffer i 7-10 dager.

For å forebygge komplikasjoner må sone som påvirkes av smittsomme skalldyr behandles med et antiseptisk preparat.

Klorhexidin, Miramistin har gode desinfiserende egenskaper.

Sikkerhets forholdsregler

Hvis en av familiemedlemmene lider av bløtdyrkontamiosum, må pasienten gis separate retter og andre gjenstander til personlig bruk. Hvis det er tilfeller av infeksjon med viral infeksjon i barnehage eller skole, er det nødvendig å sørge for at barnet er godt til å vaske hender med såpe og bytte undertøy. Det anbefales å stryke. Også barnet må advares slik at han ikke berører en sykes hud.

Hvis smittede barn går på skole eller barnehage, er det tilrådelig å lim huden med utslett med gips. Dermed vil barnet ikke infisere andre og vil unngå gjeninfeksjon. Ved ankomst hjem, må gipset fjernes og det berørte området behandles med en svak løsning av kaliumpermanganat eller klorhexidin. For å fremskynde helbredelsen av barnet kan du gjøre badet med havsalt eller gran-ekstrakt.

Behandling av molluscum contagiosum hjemme utføres etter undersøkelse og diagnose. Hvis et lite område av huden er påvirket av et virus, er terapi ikke indikert. Hvis molluskumkontagiosum har forårsaket utslett på kjønnsområdet, vil legen mekanisk fjerne lesjonene. Behandlingen av virussykdom hos barn er ikke foreskrevet i alle tilfeller. Med normal funksjon av immunsystemet i et barn, går infeksjonen uten bruk av medisiner.

Hvordan fjerne muslinger hjemme

Molluskum contagiosumviruset (molluscum contagiosumvirus) er en hudsykdom som ofte forekommer hos barn og ungdom, men forekommer også hos voksne. Det er et utslett i form av knuter med væske. Molluscum contagiosum mottok et slikt navn på grunn av bløtdyrkalver, som når knutepunktet er ødelagt, strømmer derfra. Lær mer om sykdommen molluscum contagiosum: behandling, forebygging, infeksjonsmetoder.

Hjemmebehandling

Ved å starte behandlingen av molluskum contagiosum, er det nødvendig å konsultere en hudlege, som vil se de karakteristiske symptomene. I tillegg til undersøkelsen, er andre diagnostiske prosedyrer sjelden foreskrevet. Det er lett å identifisere sykdommen: Mollusk ser ut som en formasjon av knuter med en kroppslig, rosa fargetone som rager ut over huden. De har et lite inntrykk fra ovenfor.

Nodler kan dekke et stort område eller et lite område, hovedsakelig lokalisert i hele kroppen, unntatt palmer og føtter, hos voksne ofte dekker innsiden av låret, påvirker kjønnsorganene. For å unngå unestetisk sykdom, vær oppmerksom på årsakene til bløtdyrkontakt.

 • Seksuell måte. Ved infeksjon gjennom kjønn, påvirker bløtdyrsforekomsten i hovedsak mannlig eller kvinnelig kjønnsområde.
 • Kontaktbane. Kausjonsmiddelet, en smittsom mollusk, er ekstremt smittsom og påvirker bare menneskekroppen. Han kan være i en "sovende" tilstand lenge i støvet. Vanligvis forekommer infeksjon gjennom en person som er syk med dette viruset: mens du svømmer i et basseng, mens du bruker vanlige ting, sengetøy og hygieneprodukter.

Videoen nedenfor beskriver i detalj skiltene og årsakene til sykdommen:

Inkubasjonstiden av sykdommen kan være fra to uker til flere måneder. Når oppdaget, vil legen avgjøre hvordan den vil bli behandlet - du kan bruke kirurgi for å fjerne dannelsen av en pinsett, eller begrense bruken av salver fra å nekte, kremer, folk rettsmidler. Hvis knastene ikke er konsentrert på et stort område, ikke forårsake alvorlig ubehag, kløe, kirurgi utføres ikke.

I sistnevnte tilfelle kan behandlingen av molluscum contagiosumvirus med hell utføres hjemme. Som regel er dette bruken av ulike aktuelle preparater kjøpt på apotek, hjemme salver, avkok, tinkturer. La oss dvele på salver og folkemidlene.

Salver fra molluscum contagiosum

Farmasøytiske salver vil bidra til å kurere sykdommen. Noen eksempler som er foreskrevet for behandling:

 • "Viferon". Salve for ekstern bruk, som styrker immunforsvaret, øker resistens mot infeksjoner, tillater ikke at patogen trenger inn i cellen, endrer strukturen til cellemembranen. Påfør det på de berørte områdene, gni forsiktig, omtrent fire ganger om dagen i løpet av uken. Legemidlet har ingen kontraindikasjoner, bortsett fra personlig følsomhet over for individuelle komponenter.
 • "Acyclovir". Verktøyet tillater ikke viruset å spre seg, ikke-toksisk, effektiv ikke bare ved behandling av mollusker, men også ved behandling av andre dermatologiske sykdommer - herpes, forskjellige typer lav, kopper. Gni salven til maksimalt ti dager, fem ganger om dagen. Behandlingen vil være mer effektiv hvis det er tidlig å oppdage utslett og umiddelbart begynne å søke. Kontraindikasjoner for midlene, bortsett fra individuell følsomhet, nr.

Legemidler som foreskrives av en hudlege, vil bidra til å ødelegge bløtdyrkontamiosum: behandlingen utføres ved hjelp av kremer, tabletter, i det minste - antibiotika.

 • "Cycloferon" - er liniment, et verktøy som gnides inn i huden. Legemidlet er en immunmodulator, har antiinflammatoriske, antivirale effekter, hemmer reproduktive evner av viruset. Cycloferon er indisert for bruk i herpes, andre virus, genetiske sykdommer, periodontitt, vaginose. Behandlingsforløpet: fem dager to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner: Graviditet, fôringstid, individuell følsomhet.

Bivirkninger: allergier, hyperemi, brennende.

 • "Imikvad" (som en del av imiquimod) - kremimmunostimulant til ekstern bruk. Det stimulerer kroppen til å produsere interferon, som bekjemper virusinfeksjoner. Før du påfører området med formasjonene og hendene skal vaskes, må du ikke skylles i ti timer etter smøring av kremet.

Kontraindisert hos barn opp til tolv år, gravid, personer med individuelle allergier mot stoffet. Bivirkninger: hudens hud, hevelse, irritasjon, rødhet.

Sjelden, hvis antall eksterne nodulater er for store, foreskrives antibiotika - tetracykliner. Det finnes også ikke-medisinske metoder for behandling av molluskum contagiosum:

 • Fjerning ved hjelp av en laser.
 • Kryoterapi - kald behandling.
 • Cauterization med flytende nitrogen.

Etter fjerning av utslett, bør virusets foki behandles med jod, en løsning av kaliumpermanganat eller briljantgrønn. Sørg for å desinfisere stedet, hvis du ved et uhell brøt knutepunktet selv, og unngå kontakt med andre mennesker - den åpnede opplæringen er ekstremt smittsom.

Folk oppskrifter kan være effektive for å kvitte seg med molluskum contagiosum. Hvordan behandle denne ubehagelige sykdommen:

 • Celandine. Celandine juice applicert på knuter vil bidra til å kvitte seg med sykdommen. Denne planten anses imidlertid giftig, så denne behandlingen bør utføres nøye.
 • Calendula. Smør eller salve fra dette anlegget vil være en stor hjelper i behandlingen av mollusker, og dersom den er skadet nodestruktur, for å unngå forurensning av infeksjon vil calendula skjær på alkohol.
 • Hvitløk. For å forberede salven til behandling, pund hodet av hvitløk, tilsett smør, bland godt. Smør knuterne tre ganger om dagen med blandingen. Hvis huden ikke er for følsom overfor den akutte saften av hvitløk, vises ikke rødhet, irritasjon - smør utbruddet av utslettingen av plantevannet alene.
 • En suksess. Oppskriftstinkturer fra denne planten: To spiseskjeer av en sving hell 250 ml varmt vann, kok opp, la i ca en time, belastning. Om en uke, tre ganger i løpet av dagen, tørk dannelsen av tinktur.

Hvordan behandle molluscum contagiosum hos barn?

Barn oftere enn voksne blir ofre for denne virusinfeksjonen - et barn kan bli smittet i skolen, under en tur i bassenget, på andre hendelser som involverer en stor mengde mennesker. På bildet nedenfor kan du se hva en smittsom mollusk ser ut til hos barn.

Behandlingen utføres med samme metoder som hos voksne - dette er utnevnelsen av salver, kremer, bruk av tradisjonelle metoder for å kvitte seg med sykdommen. Under gjenopprettingsperioden er det nødvendig å ekskludere turer til dusjen, ta et bad, samt kontakt med jevnaldrende. Alle ting, baby klær må sanitiseres - dette vil bidra til å unngå en gjentatt reaksjon. Hvis et barn er syk, for å forebygge, må voksne også bli sjekket, fordi smittsomme bløtdyr er smittsom.

For å unngå sykdommen og dens etterfølgende behandling, følg hygienregler, bruk ikke andres ting. Sykdommen kan ikke helbredes helt, siden viruset har DNA, men med overholdelse av forebyggende tiltak, støtte til immunitet, klarer du å unngå manifestasjoner av en smittsom mollusk.

Har du erfaring med å behandle denne sykdommen? Legg igjen dine kommentarer under artikkelen.

Informasjonen som presenteres i artikkelen er kun til informasjonsformål. Artikkelmaterialer krever ikke selvbehandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på de enkelte pasientens individuelle egenskaper.

Allerede et halvt år kan ikke kvitte seg med denne sykdommen som bare ikke prøvde. passerer litt og heller ut igjen.

Molluskum contagiosum - symptomer, behandling, fjerning, årsaker og forebygging

Hva er en smittsom mollusk

Molluskum contagiosum er en hud sykdom av viral opprinnelse, som ofte påvirker mennesker med svekket immunsystem. Sykdommen får seg til å føle seg i 2 uker etter infeksjon. I sjeldne tilfeller er inkubasjonsperioden forsinket, og de første tegnene vises etter måneder. Hovedsymptomet på en smittsom mollusk er dannelsen av kuppelformede knuter på menneskelig hud.

Folk kan bli smittet av sykdommen uavhengig av alder og kjønn, men oftest diagnostiseres bløtdyrsinfeksjonen i ungdomsårene. Hos barn og ungdom forekommer utslett ofte i ansiktet, hos voksne er bløtdyrkontamiosum lokalisert i inngangsregionen. Trusselen er representert av en smittet person og husholdningsartikler som pasienten har vært i kontakt med.

Molluscum contagiosum er ikke farlig. Sykdommen bringer ikke store problemer, men noen ganger varer 6 måneder. Som regel forsvinner knuter av seg selv. Om ønskelig kan pasienten fjerne molluscum contagiosum.

Smittsom mollusk hos barn

Smittsom mollusk hos barn skjer hvor som helst:

Legene mener at de vanlige måtene å infisere et barn med et virus:

 • sandkasse;
 • besøker offentlige reservoarer;
 • bruk av leker og andre husholdningsartikler som deles med en smittet person, badeutstyr, sengetøy.

Offisiell medisin gjenkjenner den eneste måten å behandle bløtdyrkontamiosum hos barn - fjerning av lesjoner. Sammen med dette foreskrives lokal medisinbehandling og immunostimulerende legemidler.

Jo mindre formasjoner blir fjernet, desto lettere blir prosedyren overført av barnet. Noen ganger ty til generell anestesi. Som regel er fjerning av smittsomme knuter vanskelig for barn å bære. En annen ubehagelig konsekvens av fjerning av bløtdyr er arr: spor forblir ofte i stedet for den tidligere utslett.

Smittsom mollusk hos voksne kvinner og menn

Av denne grunn påvirker oftest smittsomme bløtdyr i en voksen huden på områdene ved siden av kjønnsorganene:

 • eksterne kjønnsorganer;
 • pubis;
 • underlivet;
 • indre lår.

For effektiv behandling er nødvendig for å korrigere sykdommen, noe som førte til en reduksjon i immunitet og aktivering av viruset:

 • diabetes mellitus;
 • struma;
 • legemidler som hemmer immunitet.

Molluskum contagiosum gir som regel ikke alvorlig bekymring for pasientene. Fjern papiller som regel for kosmetiske formål. I tillegg foreskriver en hudlege antivirale salver eller behandling av noduler-knop ved immunmodulatorer, samt anbefale tetracyklin-antibiotika.

Behandling av gravide kvinner med bløtdyrkontamiosum er forskjellig: avvisning av bruk av antivirale og immune stoffer, samt kauteriserende midler som superrenhet. Den eneste behandlingen for gravide er fjerning av bløtdyrspapuler.

Fjerning av hudvekst er mulig ved hjelp av:

Molluskum contagiosum hos kvinner med svak immunitet utvikler seg mye raskere enn hos andre pasienter, så du må besøke en immunolog som kan hjelpe deg med å finne de riktige immunostimulerende legemidlene.

Symptomer på molluskum contagiosum

Vanlige symptomer på sykdommen inkluderer:

 • papuloseutslett på huden (mindre ofte på slimhinner);
 • kløe;
 • rødhet og hevelse i det berørte området (med suppuration).

Symptomer på bløtdyrkontamiosum inkluderer ikke sårhet. Et typisk symptom er dannelsen av knuter (papler). Nodler kjennetegnes av følgende egenskaper:

 • farge i nærheten av fargen på huden;
 • palpasjon smertefri;
 • i form ligner en kuppel;
 • tett (ved begynnelsen av sykdommen) konsistens.

I tillegg er den hvite kjerne bestemt visuelt eller forstørret. Nodler er lokalisert separat, men noen ganger fusjonerer, danner knuter. Inne i hver papule inneholder en væske med virus.

Behandling av molluscum contagiosum

Det vil ta 6 måneder i utgangspunktet for en sunn kropp å overvinne symptomene på viruset, og oftere dermatologer stole på uavhengig gjenoppretting uten bruk av rusmidler.

For å øke hastigheten på prosessen, avhengig av sykdomsstadiet, alvorlighetsgraden av symptomene og pasientens immunitet, velger legen en metode for behandling av molluskum contagiosum:

 • mekanisk ekstrudering av knuter (skrape med skarp skje) etterfulgt av behandling av den berørte overflaten med 5% alkoholjodløsning;
 • diatermokoagulering eller cauterization;
 • behandling med antivirale salver og immunmodulatorer;
 • Hvis det er flere noduler, er tetracyklin-antibiotika foreskrevet.

Fjerning av bløtdyrkonsum

En populær metode for å fjerne molluskum contagiosum er kryoterapi, som gjøres hver 2-3 uker til utslett er helt fjernet. Klemming av knastene brukes også med pinsett etterfulgt av skraping av de resterende lesjonene. De resulterende sårene blir behandlet med fenol, 10% oppløsning av jod eller nitrogenholdig sølv.

I dag er lasermetoden for fjerning av bløtdyrkontamiosum også vanlig, der healing er raskere og uten etterfølgende arr.

Etter fjerning blir den berørte huden smurt med jod en gang daglig i 4 dager. Noen ganger forekommer utslett igjen, og fjerningsprosedyren gjentas. Antivirale eksterne medisiner hindrer tilbakefall:

I tillegg til immunmodulatorer:

 • imiquimod som en krem;
 • interferon alfa-2a salve;
 • megluminakridonacetat i form av liniment.

Siden overføring av bløtdyr er mulig i hjemmet, er det nødvendig med personlig hygiene og koking av undertøy og sengetøy, samt rengjøring av hjemmet med bruk av desinfeksjonsmidler.

Behandling av molluscum smitte hjemme

For behandling av molluscum contagiosa, anbefales det å bruke juice av celandine, som bidrar til å kvitte seg med de karakteristiske utslettene. Men celandine juice refererer til giftige stoffer - med uheldig bruk vil behandlingen gi ytterligere lidelse til pasienten. For å unngå dette, husk følgende tre regler:

 • sørg for at pasienten ikke har noen allergier;
 • Bruk celandine juice på en bestemt papule;
 • Gjør prosedyren med hansker.

Celandine juice er tilberedt uavhengig eller kjøper alkohol tinktur på apoteket.

Forbered en konsentrert løsning av kaliumpermanganat - til mørk lilla. Fukt en bomullspinne og bruk (cauterize) til papulen. Tenk på at etter at du har brukt kaliumpermanganat, forekommer det ofte brannskader på huden - vær forsiktig, behandle papulatet spesielt og skape det med et punkt.

Gresset knuses og avkok - per 100 g råmateriale med 300 ml vann, kok i 3 minutter. Derefter fylles buljongen i 60-90 minutter. Etter det, belastning. Bruk avkok av toget som lotioner og for å gni papiller. Det er ingen begrensninger på antall prosedyrer per dag.

Juicen er fuktet med en bomullspute og huden behandles etter at nodlene er blitt fjernet. Videre kan dette verktøyet brukes i lang tid, til fullstendig helbredelse av 100% av sårene.

Mørk hvitløkskjøttene, legg 30-50 gram smør (myk) til dem og bland dem grundig til en grøtaktig blanding er oppnådd. Påfør produktet til den berørte huden 2 ganger daglig. Tenk på at hvitløk noen ganger forårsaker brenning og til og med irritasjon i sunne områder av huden, så prøv å bruke dette verktøyet med stor forsiktighet.

Innsamling av medisinske planter

 • yarrow gress;
 • calendula blomster;
 • enebær bær;
 • bjørk knopper;
 • eucalyptus blader;
 • furu knopper.

For å forberede samlingen ta 3 spiseskjeer av hver komponent, bland. Ta en spiseskje av blandingen, hell 300 ml kokende vann og la det stå i 20-30 minutter. Bruk en avkok av gresskolleksjon for å gnide lesjoner og inntak av 100 ml om morgenen og om kvelden.

Årsaker til molluscum contagiosum

Diagnose av molluskum contagiosum

Sykdommen er nødvendig for å skille med følgende sykdommer:

 • vorter;
 • utslett med flate røde lager;
 • Hudtumorer av godartet eller ondartet natur.

Klassifisering av molluscum contagiosum

Ifølge klassifiseringen av viruset av smittsom mollusk er det 4 typer MCV-1,2,3,4, hvorav de to første er vanlige. Oftere finnes MCV1 og MCV2 hos voksne. Overføring, overføring og reproduksjon oppstår på grunn av væske i neoplasmaene. Behandling av viruset er mulig selv i husholdningsstøv, derfor er sykdomsepidemier hyppige i barnehager og lavere karakterer (permanente grupper).

Prognose og forebygging av molluscum contagiosum

Prognosen for infeksjon med molluscum contagiosum er som regel gunstig, unntak er pasienter med immunodefekter. Forebygging består i å opprettholde personlig hygiene både på offentlige steder og hjemme. Hvert medlem av familien er pålagt å ha en personlig vaskeklut og annet badeutstyr.

Ved diagnostisering av smittsomme bløtdyr hos barn, smittede barn, isolerer og foreskriver de karantene for virusets inkubasjonsperiode med daglige profylaktiske undersøkelser av barnets lag og operativpersonell.

Spørsmål og svar på emnet "Molluscum Contagious"

Spørsmål: Er det en uttalelse at selve kroppen må ha hatt sjanse til å bli syk og takle denne sykdommen, ellers kan det virke igjen og igjen!? Takk!

Spørsmål: Hei. Barnet har vorter på ansiktet. De dro til legen, de sa at det var en smittsom mollusk og dermatologen foreslo å fjerne den med pinsett, og sa at det var farlig. Det er skrevet på Internett at det i noen land ikke anses som en sykdom. Anestesi utføres under fjerning. Fortell meg om det er nødvendig med en molluscum smittsom musling, og så farlig - jeg vil ikke kaste bort barnet mitt med anestesi for ingenting.

Spørsmål: Hei. Døtre 1,2 måneder siden, hoppet på kneet opp en liten pimple lik en wen. Vi dro til distriktsklinikken til kirurgen, hun diagnostiserte smittsom mollusk. Vi dro til venerologen dermatolog, hun spurte den samme diagnosen. Hennes anbefalinger var å brenne kvise med salisylalkohol og fukartsinom 3 ganger daglig i 2 uker. Etter en dag med disse prosedyrene (datteren gråt) økte denne kvise litt i henne, jeg stoppet alkohol og fukartsin. Smurt grønn maling 3 ganger om dagen i 4 dager, og han falt igjen i størrelse. Nå dukket opp på presten pimple, men ingen andre steder. Fortell oss, bør vi fortsette behandlingen med grønn maling eller er det mer effektive måter?

Spørsmål: Hei. Datteren min er 3 år gammel. 3-4 måneder siden, oppstod små kviser på haken og under overleppen. Dermatologen sa at dette er en smittsom malusk. Han sa at jeg åpnet papules hjemme, så smurt det med jod. Men jeg kan ikke. Det er veldig smertefullt, barnet roper. Kan du snakke med meg om du ikke kan røre ved dem? Og er det mulig å gå til barnehagen? Vil vitaminer og antivirale på en eller annen måte gjøre en forskjell?

Spørsmål: Hei. Barnet mitt har flere kviser på nakken. Først trodde jeg det var en muldvarp, men en hudlege diagnostisert en molluscum smittsom. Sendt til huden dispensary for fjerning med pinsett, men barnet er 6 år og vi er redd for å skade ham. Fortell meg, er det noen andre behandlingsmetoder og mulige årsaker til forekomsten?

Effektive oppskrifter for behandling av molluskum contagiosum hjemme: tradisjonelle metoder, forebyggende tiltak

Molluskum contagiosum påvirker huden, som vises på kroppen i form av nodulære utbrudd. Dette er en parasittisk sykdom, som forårsaker årsakssystemet som en poxvirus-familie av virus. Risikogruppen inneholder personer med svekket immunitet, HIV-infisert. Det er mulig for både voksne og barn å bli smittsom.

Den viktigste forekomsten av sykdommen er kontakt med en sykes hud. På kontaktstedet fokuserer utslett vanligvis, det er i disse områdene at papulene vises.

Hovedårsakene til smittsomme bløtdyrinfeksjon er:

 • Seksuell kontakt med bæreren av sykdommen.
 • Ikke-overholdelse av personlig hygiene.
 • Unansynlige levekår.

Infeksjon kan oppstå når du besøker badstuen, badet, bassenget. Et epidemisk utbrudd er mulig hos barn som går på barnehage, skole.

Hvordan manifesterer smittsomme bløtdyr

Hva ser hudutslett ut? Papiller ligner halvkuleformede noder, i noen tilfeller er de flatet. Størrelsen på hver knute i de tidlige stadiene av sykdommen er lik en pinhead. Gradvis øker utslett, hver knute blir størrelsen på en ert. Det særegne av en smittsom mollusk er at når det trykkes på en papule, utvises hvite utladninger som ligner en ostemasse fra en depresjon.

Hvor er utslettet plassert? Papules vises på:

Ekstremt sjeldne knuter på håndflatene og sålene. Hos pasienter med lav immunitet opptar lesjoner et stort område av huden.

Hva føles syk molluscum smittsom? Papules er smertefri, symptomene forårsaker ikke noen subjektive følelser. Noen ganger er det mulig med en liten kløe, men det ser ut når man kammerer.

Hvorfor vises fregner i ansiktet? Hvordan bli kvitt dem? Vi har svarene!

Instruksjoner for bruk Clindovita acne leses på denne siden.

Ambulant behandling innebærer følgende prosedyrer:

 • Kirurgisk fjerning - curettage. Det utføres en gang i måneden.
 • Fjerning av laser.
 • Behandling med kjemoterapi. Men de anbefales ikke lenge på grunn av den negative effekten på huden.

Hjemmebehandling

Hvis du ikke ønsker å ty til ubehagelige prosedyrer, bør du prøve selvbehandling av bløtdyrskontakt med folkemidlene. For å akselerere utvinning kan oppskrifter av tradisjonell medisin, som har antiviral virkning. Utprøvde oppskrifter for behandling hos voksne og barn:

 • Eukalyptus salve og calendula tinktur. Patologiske lesjoner behandles med denne løsningen tre ganger om dagen.
 • Høsting av sekvensen helles med vann og gjøres varm. For ett glass vann tas to skjeer av samlingen. Klar kjøttdeksel og insistere på en time. Den resulterende tinkturen tørker flere utslett tre ganger om dagen.
 • Hvitløk er et naturlig antiviralt stoff. Hvitløksalve brukes tre ganger om dagen. For å forberede salven knustes hvitløkskloven til en tilstand av sparsom slurry. I massen legg til en skje smør og bland. Hvis huden er godt tolerert med hvitløksprosedyrer, er det ikke forbudt å tørke knutene med en lobule seks ganger om dagen.
 • Celandine juice brukes på papiller to ganger om dagen. Løsningen fra anlegget kan gjøres selvstendig eller kjøpes på apotek. Ved bruk av celandine bør man observere forholdsregler. Unngå kontakt med sunn hud, vask hendene grundig etter prosedyren, unngå kontakt med øynene.
 • Juniper bær, tre spiseskjeer bjørk knopper, hule urter, eucalyptus blader, furu knopper og calendula blomster brygges med kokende vann og deretter infundert. Den resulterende tinkturen filtreres og brukes til å gni huden og inntaket. Behandlingsforløpet - 2 ganger om dagen i en spiseskje. Varighet - omtrent to uker.

Viktig merknad: i hjemmebehandling kan du ikke klemme papirene selv. Slike handlinger kan komplisere sykdomsforløpet.

Lær alt om fordelene med argan olje for ansiktets hud.

Hvordan behandle human papillomavirus? Svaret er på denne siden.

Hva du trenger å vite om forebygging

For å redusere sannsynligheten for å smitte smittsomme skalldyr, bør du følge enkle regler.

 • Ikke glem personlig hygiene og undervise rensligheten til barna sine. Det anbefales å stryke undertøyet med et varmt strykejern, vask ofte hendene. En gang i uken skal vaske lekene som brukes på gaten.
 • For å styrke de beskyttende kreftene er det viktig å gå mer, ikke å glemme fysisk anstrengelse, sunn mat. Reduksjonen i immunforsvaret gjør behandling av sykdommen verre.

Fra følgende video kan du finne ut enda flere detaljer om bløtdyrkontakt:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Effektive oppskrifter for behandling av molluskum contagiosum hjemme: tradisjonelle metoder, forebyggende tiltak: En kommentar

God ettermiddag Da vi ble syk av smittsomme skalldyr, begynte vi å prøve å finne folkemessige rettsmidler: hvitløkjuice, brennende urter, etc. Noen formasjoner er forsvunnet, men ikke alle. Ikke vite hva du skal gjøre neste, vi dro til fjerning til legen. Legen fjernet dem med pinsett i størrelsesorden 80 stykker og forklarte at dette ikke var slutten. De kan vises igjen hvis du ikke øker immuniteten, da dette er et virus. Han forklarte hvordan det var best å gjøre dette og rådet meg til å kjøpe en mollusin kosmetisk lotion for huden, og hvis de begynner å vises igjen, ikke nøl med å smøre den med lotion. Hva vi gjorde. Jeg vet ikke hvordan dette er en folkemetode, men det fungerer egentlig

Legg til en kommentar Avbryt svar

 • Akne (2)
 • Allergisk utslett (1)
 • Allergi (11)
 • Aterom av hodet (1)
 • Bazalioma i nesen (1)
 • Varicosis (2)
 • Fregner (2)
 • Kyllingkopper (2)
 • Humant papillomavirus (2)
 • Vitiligo (2)
 • Hemorragisk vaskulitt (1)
 • Herpes (5)
 • Hydradenitt (1)
 • Hyperhidrose (1)
 • Hyperemi (1)
 • Svampe (4)
 • Gåseskinn (1)
 • Demodecosis (1)
 • Dermatitt (9)
 • Ringorm (1)
 • Dermatofibroma (1)
 • Diatese (1)
 • Dyshidrose av hendene (1)
 • Wen (1)
 • Snacks (1)
 • Impetigo (1)
 • Carbuncle (1)
 • Seborrheic keratomer (1)
 • Kolloidale arr (1)
 • Ring erytem (1)
 • Komedoner (2)
 • Molluscum contagiosum (3)
 • Measles for barn (1)
 • Urtikaria (2)
 • Lupus erythematosus (2)
 • Rubella (2)
 • Røde punkter på kroppen (1)
 • Røde, skjellete flekker på ansiktet (1)
 • Cuperose (1)
 • Lentigo (1)
 • Lipoma (1)
 • Melasma (1)
 • Mycosis (3)
 • Milia (1)
 • Korn (3)
 • Abscess (1)
 • Bjørner (2)
 • Neurodermatitt (2)
 • Quinckes ødem (1)
 • Edemas (2)
 • Fokalsklerodermi (1)
 • Idrettsutøver (1)
 • Alder flekker (4)
 • Pyoderma (2)
 • Stikkende varme (2)
 • Scruffy (1)
 • Bedsores (1)
 • Psoriasis (4)
 • Bladderwort (1)
 • Irritasjon (2)
 • Hudkreft (1)
 • Strekkmerker (2)
 • Erysipelas (2)
 • Rosacea (1)
 • Roseola (1)
 • Skarlet feber (1)
 • Vaskulære stjerner (2)
 • Streptoderma (2)
 • Sprekk i fingrene (1)
 • Sprukne hæl (2)
 • Trophic ulcer (2)
 • Hud tuberkulose (1)
 • Akne (2)
 • Erythema nodosum (1)
 • Phlegmon (1)
 • Follikulitt (1)
 • Follikulær keratose (2)
 • Furunkulose (2)
 • Cellulitt (5)
 • Kyllinger (1)
 • Svarte prikker (1)
 • Scabies (3)
 • Koker på øyet (1)
 • Spitz (2)
 • Spurs (1)
 • Eksem (5)
 • Epidermofitiya Stopp (1)
 • Byg (1)

kategorier

 • Vorter (10)
 • Hudssykdommer (262)
 • Frata (10)
 • Brenner (8)
 • Akne (42)
 • Fødsler (13)
 • Hudpleie (97)

Siste kommentarer

 • Inna på Hva er hyperhidrose? Overdreven svettbehandling i ulike deler av kroppen
 • Valery å skrive hvorfor det er sprekker på hælene: Årsaker og behandling
 • Anna på symptomer og tegn på erytem nodosum: bilder og effektive behandlinger
 • Lana å skrive Årsaker til tørr hud i kroppen: behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter
 • åndelig å skrive Skinoren acne drug: analoger, generelle retningslinjer og bruksanvisninger

All informasjon presenteres kun for informasjonsformål. Husk å konsultere legen din.

Kopiering av materialer er bare tillatt når du plasserer en direkte aktiv link til nettstedet.

Flere Artikler Om Typer Acne