Økt fet hud bekymrer mange jenter som tenker på hvordan å normalisere arbeidet med talgkjertlene. Dette problemet er ikke bare en kosmetisk defekt, men også et tegn på sykdommer i kroppen.

VIKTIG Å VITE! Apotekene skjulte et effektivt middel for hypertensjon (hyperhidrose), bare fordi det ikke er lønnsomt for dem å behandle mennesker! Les mer.

Årsaker til overflødig fett

Sebaceous kjertlene er plassert gjennom hele kroppen. I ansiktet, pannen, nasolabial trekant, på hodet, er deres arbeid mest aktiv. Som følge av at sebaceous kjertler ikke fungerer, produseres overdreven fett på ansiktet. Overflødig vekker dannelsen av akne, gir huden en stygg glød og skaper andre problemer.

Hovedårsakene til økt lipidsekresjon, eksperter inkluderer både interne og eksterne faktorer.

 • Hormonale svikt. Forstyrrelser av hormonelle nivåer eller endringer i deres nivå under puberteten øker aktiviteten til kjertlene. Hos kvinner i voksen alder, er dette notert i andre halvdel av menstruasjonssyklusen.
 • Eksponering for ultrafiolett stråling. Ifølge forskningen fra moderne forskere forstyrrer virkningen av direkte ultrafiolett stråling arbeidet i talgkjertlene. Det øvre lag av hud tykkere, noe som fører til tilstoppede porer og kosmetiske feil.
 • Nedsatt immunforsvar. Skjoldbrusk sykdom, diabetes mellitus, ovarie dysfunksjon og overvekt bidrar til økt fettproduksjon på ansiktets hud.
 • Feil ernæring. Tilstedeværelsen i menyen med fettstoffer, hurtigmat fører til forstyrrelse av GTC og økt fettproduksjon av talgkjertlene.
 • Feil omsorg. Ikke-overholdelse av hygienevilkårene, valg av kosmetiske produkter som ikke er egnet for hudtype, fører til økt fet hud.

Gjenopprette glands normale funksjon gjør det mulig å integrere problemet.

Kosthold for å normalisere kjertlene

Endring av dietten er den første tingen å gjøre for å redusere aktiviteten til talgkjertlene.

Følgende matvarer bør utelukkes fra kostholdet:

Å svette kunne ikke begynne infeksjon av infeksjonens porer, bruk naturlig en gang om dagen.
Lær mer >>>

 • karbonatiserte drinker;
 • alkoholprodukter;
 • fet, stekt, krydret;
 • røkt og hermetisert mat;
 • produkter som inneholder fargestoffer, smaker og smakforsterkere;
 • bakeri og bakverk;
 • sterk kaffe og svart te.

På menyen bør det være flere slike produkter:

 • friske grønnsaker og frukt i sesongen;
 • meieri og meieriprodukter;
 • hytteost;
 • magert kjøtt;
 • frokostblanding grøt.

Bruken av rød fisk, surkål, friske urter og nøtter har en positiv effekt på tilstanden til huden. Av drikkene anbefales grønn te, urtete, rent vann.

Effektive apotek medisiner

Apotek er forskjellig i et bredt spekter av både handlingsprinsippet og priskategorien.

Velge kosmetikk, som gjør at du kan justere tilstanden til huden, anbefaler eksperter at du bruker produkter fra samme serie.

 • La Roche-Posay. Selskapet tilbyr et middel for å redusere aktiviteten til talgkjertlene. For øyeblikket er en favoritt blant lignende produkter. Hovedkomponenten er termisk vann. Varemerket produserer et bredt spekter av produkter som forbedrer sebaceous kjertler og reduserer hudens fettighet. De skiller seg fra preparatet for vask - Effaclar Gel og en spesiell maske Effaclar for å kontrollere produksjonen av fete og smale porer. Også i serien er et preparat for toning av huden, fjerner sminke og fuktighetsgivende.
 • Avene. Et annet populært selskap som produserer et bredt spekter av produkter for fet hud. Det mest kjente middelet er gelrensning. Det er egnet for ung hud utsatt for akne. I tillegg til det er det en seboregulerende krem.
 • Vichy. Kjente kosmetikk for pleie av problematisk og fet hud. Selskapet har gitt ut en egen linje med verktøy som gjenoppretter arbeidet med talgkjertlene - Normaderm. Den består av en gel for vask, maske, lotion, dagkrem.
 • Retinoisk salve. Legemidlet gir en rask effekt. Skiller seg i lav pris. Påfør problemområder to ganger om dagen. Effektiv med akne og utslett, normaliserer talgkjertlene. Søknadsfeltet er ikke mer enn 1 uke.

I tilfelle av akne forårsaket av tilstoppede porer, sink, salisylsalve, klorhexidin, salicylisk sinkpasta, aspirintabletter og vitamin A og E bidrar effektivt.

Hvordan redusere fettdannelse på ansiktet: folkemetoder

Ikke bare det farmasøytiske legemidlet har en positiv effekt på sebaceous kjertlene. Hjemme gjør urtete og oppskrifter fra naturlige ingredienser tillatelse til å gjenopprette hudtilstanden.

 • Leremaske Oppskriften bruker druerpuré og 2 teskjeer leire (hvit, blå eller rosa). Ingrediensene er kombinert og påført på renset hud. La det tørke helt, og fjern deretter med varmt vann.
 • Dekoksjon av medisinske urter. Til daglig bruk lag en avkok av urter. Brew kamille, calendula, horsetail i et glass vann. Det resulterende avkoket gnides eller skylles ansiktet. Medisinske urter lindrer betennelse, forbedrer hudfarge, smale porer. I tillegg til skylning brukes avkok til å lage isbiter, som tørker huden.
 • Nettle komprimere For matlaging bruk en spiseskje med tørrløp i et glass kokende vann. Den resulterende kjøttkraft insisterer innen en time. Ta deretter en ren gaze og fukt i nettle. Den resulterende komprimeringen påføres huden i 10 minutter.
 • Stivelsesmaske. For oppskriften, bruk en spiseskje potetstivelse, en teskje sitronsaft og 3 ts kefir. Ingrediensene blandes grundig og påføres huden i 15 minutter.

I tillegg til oppskriftene nevnt ovenfor, hjelper havremelmasker og lime, sitron- eller agurkjuice tonic godt. Vitamin A eller E preparater tilsettes til de naturlige ingrediensene.

Funksjoner av fet hudpleie

Økt fettproduksjon er forbundet med upassende hudpleie teknologi. Av denne grunn hjelper endring av hygienevilkårene og valg av egnet kosmetikk delvis å regulere prosessene.

Normalisering av kjertlene er mulig ved overholdelse av en rekke regler.

 • Minimere de negative effektene på huden. Alkoholholdige produkter, fettkrem og hyppig skrubbing bør utelukkes fra bruk.
 • Regelmessig pleie. Den inkluderer daglig fjerning av sminke før sengetid, rensing, fuktighet og næring av huden.
 • Kompetent utvalg av kosmetiske produkter. Kosmetiske produkter velges, avhengig av hudtype. For rensing brukes gels, mousses og skum med antiinflammatorisk virkning.
 • Riktig utvalg av dekorative kosmetikk. Tonal ramme valgt med en lett tekstur, pulver - med en matt effekt. Det anbefales ikke å bruke kremtekstur for rødme eller skygger.
 • Bruken av folkelige oppskrifter. I tillegg til vanlig pleie ved hjelp av kosmetiske produkter, anbefales det å bruke folkeoppskrifter. De inkluderer skylling av ansiktet med infusjoner av kamille, horsetail, nettle, linden.
 • Korrigering av diett. Forbedret fettighet i huden bidrar til feil ernæring. Menyen bør inkludere fettfattige varianter av kjøtt og fisk, friske grønnsaker og frukt, frokostblandinggrøt. Det anbefales å minimere bruken av søte mel, fett, alkoholholdige drikker.

Overholdelse av omsorgsregler kan redusere risikoen for hudproblemer som følge av feil i sebaceous kjertlene.

Og litt om hemmelighetene.

Har du noen gang prøvd å bli kvitt hyperhidrose (stopp svette så mye)? Dømme av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren var ikke på din side. Og selvfølgelig vet du førstehånds hva det er:

 • stadig våte armhuler
 • Bruk alltid bare mørke klær
 • en lukt som den erfarne lasteren vil "misunnes"
 • aldri ta av føttene mine foran folk
 • hele kroppen avtrykk på sengen om morgenen

Og nå svarer spørsmålet: passer det deg? Er det mulig å tolerere slik svetting? Og hvor mye penger har du allerede "lekket" til ineffektiv behandling? Det stemmer - det er på tide å stoppe med henne! Er du enig?

Vi gjennomførte en undersøkelse, og det viste seg at apotekene skjuler det mest effektive stoffet mot svetting. bare fordi det ikke er lønnsomt for dem å behandle folk! Les historien >>

Overdreven sebum: årsaker og rettsmidler

Økt sebumsekresjon: årsaker

Det kan være flere grunner til at sebaceous kjertler har sviktet:

· Feil ernæring. Vanligvis avhenger endringen i tilstanden av hudsekresjon direkte av mengden søtt og mel i dietten. Det er nødvendig å redusere bruken av disse produktene, og hudtilstanden forbedrer seg betydelig;

· Feil vasking. Det virker som at vi ofte vasker huden vår fra skadelige bakterier, og tilstanden bør forbedres. Dette skjer imidlertid ikke. Faktum er at ved våre handlinger gjør vi sebaceous glands arbeidet hardere. For å opprettholde huden i god stand, er to vasker nok: om morgenen og om kvelden. I løpet av dagen kan overskytende sebum fjernes med mattservietter;

· Feil rytme i livet. Debris på jobb, lån, problemer i personlivet - alt dette har blitt normen for den moderne mannen. I mellomtiden har hyppige belastninger og overarbeid en negativ effekt på tilstanden til kroppen vår, og spesielt på huden.

· Feil metabolisme. Noen sykdommer kan forårsake metabolske forstyrrelser i kroppen. Det er viktig å raskt konsultere en spesialist og ikke selvmedisinere.

Etter å ha lært mer om årsakene til økt sekresjon av talg, la oss snakke om hvordan vi skal håndtere det.

Hvordan redusere sebum i ansiktet

Bøtter av medisinske urter bidrar til å bringe huden i god stand på grunn av tanniner som finnes i dem, gunstige syrer og sporstoffer. Tørker ansiktet ditt med en isterning laget av kamille, kalendula eller grønn te-avkok hver morgen kan forbedre hudtone og smale porer på kort tid.

Regelmessig bruk av enkle ansiktsmasker vil forbedre tilstanden til fet hud betydelig:

· Bland blå ler med vann til konsistensen av rømme. Påfør på renset hud og hold om en halv time. Vask av uten å bruke såpe;

· I en bolle, slå ett egg med et par dråper sitronsaft. Tilsett havregryn. Hold blandingen på ansiktet i 20 minutter;

· Hak agurken til en tilstand av vassdrag og bland med to spiseskjeer av aloe juice. Påfør masken med masserende bevegelser og la den stå i 20 minutter. Skyll med kaldt vann. I stedet for en agurk kan brukes courgette.

Disse tipsene bidrar virkelig til å forbedre hudtilstanden. Imidlertid sliter de bare med synlige tegn og gir midlertidige resultater. For å normalisere sebaceous kjertlene, er det nødvendig å eliminere årsaken til en funksjonsfeil i kroppen. Husk at bare en hudlege skal gjøre dette.

6 flotte måter å redusere fet hud på

Den fettete glansen, løse porene, gråaktig hudtone, den konstante dannelsen av akne og komedoner - alle disse feilene på utsiden skyldes det forbedrede arbeidet i talgkjertlene. Deres aktiviteter skjuler ikke under grunnlaget og pulveret. Verken dyr kosmetikk, eller farmasøytiske preparater for å bli kvitt akne, reduserer ofte fettinnholdet i huden. I dette tilfellet er problemet like relevant for både unge damer og tenåringsgutter, og for kvinner og eldre menn. Profetien til den "erfarne" - etter 30 vil alt passere, dessverre, blir ikke sant. Hver person vil ha ren, frisk, strålende ansiktshud med smale porer og jevn skygge. Men hvordan å oppnå dette? Hva er provosert av en så stor mengde fetthud? Er det virkelig effektive måter å håndtere fet hud på eller er det på tide å bli vant til ideen om at det er for livet?

Er fet hud en vanlig variant eller en patologi?

Eiere av fettete glans og andre "sjarm" av oljeaktig dermis, er det viktig å forstå at de fikk ganske sunn hudtype.

Det er fire av dem:

Med riktig omsorg for fet hud kan det se attraktivt ut og ikke forårsake ubehag. De ubestridelige fordelene ved denne typen dermis anses å være senere, sammenlignet med andre typer dermis, utseendet av rynker. På grunn av et høyere hydratiseringsnivå beholder epidermis sin elastisitet og frisk utseende lenger.

Pustler, kviser, komedoner, akne og andre utslett - dette er bare et tegn på analfabeter og utvalg av kosmetikk. Men hudpleie kan læres.

En annen ting - hvis du har et patologisk fettinnhold i huden, preget av sebaceous utseende, peeling, rødhet av epidermis og en overflod av akne eller akne. Denne tilstanden kan indikere en seborrheisk dermatitt eller seborrhea sykdom. Sykdommen krever medisiner under oppsyn av en kvalifisert hudlege.

For å sjekke om du virkelig har økt fettinnhold i huden på ansiktet ditt, kan du bruke en vanlig deig med vanlig kosmetisk tørk (tørr!). For renheten av forsøket utføres testen på en ren og tørr dermis, som ikke har vært utsatt for vann eller noen kosmetikk i minst 3-4 timer. Servietet skal presses fast på pannen, kinnene, haken og nesen. Hvis etter hver kontakt med en serviet er det et synlig oljeaktig avtrykk på det, så har du virkelig fet hud.

Årsaker til økt aktivitet i sebaceous kjertlene

Årsakene til nesten hvilken som helst sykdom ligger dypt inne i kroppen vår. For å behandle epidermisfett av ekstern påvirkning er absolutt meningsløst. Den maksimale effekten du kan stole på er midlertidig maskering og en reduksjon av symptomens intensitet.

Derfor er det svært viktig å finne årsakene til fet hud på ansiktet. Etter eliminasjonen vil problemet selvsagt forsvinne.

Økt fettinnhold kan utløses av følgende faktorer:

 • Lidelser i det endokrine systemet.
 • Hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, menstruasjonstid, graviditet, overgangsalder).
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen og leveren.
 • Overdreven forbruk av fettstoffer og søtt mat.
 • Hyppig vask med varmt vann.
 • Bruk uegnet for typen dermis kosmetikk.
 • Ikke-overholdelse av ansiktshygiene.
 • Hyppig nervøsitet og stress.

6 viktige skritt for å redusere fet hud

Å bli kvitt fet hud er en gjennomførbar oppgave, men det er en lang og arbeidskrevende prosess. Det viktigste i denne virksomheten er tålmodighet og regelmessighet. Behandlingen bør organiseres i flere faser:

1. Eliminering av årsaken til økt aktivitet av talgkjertlene

Hvis den fete huden i ansiktet ditt er mistenkt av en hvilken som helst sykdom, bør du umiddelbart ta vare på deg selv: kur sykdommen eller i det minste kontakt lege. Kvinner anbefales først og fremst å normalisere den hormonelle bakgrunnen, som også kan ikke uten hjelp av medisin.

2. Organisering av et balansert og sunt kosthold

I kampen for vakker hud legger mange ikke på grunn av deres meny. Vi skynder deg for å forsikre deg om at bruk av fett, søt, røkt, stekt og andre "farer" forårsaker uopprettelig skade på tilstanden til epidermis.

3. Ansiktshygiene

 • Vasking med varmt vann er absolutt kontraindisert. Bare varm væske vil gjøre. Ideelt sett, ikke fra springen, og enda bedre - kokt.
 • Du bør ha eget håndkle, brukt utelukkende til ansiktet. Det bør endres daglig. Du kan bruke engangspapirhåndklær.
 • Alle verktøy for ansiktet bør også være individuelle - børster og svamper for å bruke sminke, svamper og børster til vasking.
 • Kosmetikk- og hygieneprodukter du bruker må samsvare med hudtype, produseres av en produsent med godt omdømme og ha en utløpt holdbarhet.
Tips: Kontakt en pålitelig skjønnhetspleie og be ham om å velge riktig hygienisk og kosmetisk produkt for ansiktet. Alle skal være alkoholfrie og ikke-metodogene, det vil si, ikke bidra til tilstoppede porer.

4. Stresshåndtering

Beveg energien i riktig retning - stopp nervøs. Hva kan gjøres for dette?

 • Sip et kurs av lys sedativer (Percen, Adaptol, Valerian eller Motherwort ekstrakt, etc.).
 • Spill sport. Ideell for beroligende nervesystemet - svømming eller yoga.
 • Hvis alt annet feiler, kontakt en nevrolog eller psykoterapeut.

5. Bli kvitt dårlige vaner.

Røyker, drikker kaffe, alkohol og sjokolade kan aktivere sebaceous kjertlene betydelig.

6. Vannforbruk

Med fet hud er det viktig å drikke minst to liter væske per dag: helst i små porsjoner 4-6 ganger om dagen. Foretrekker filtrert, flaske eller mineralvann.

Behandling av fet hud: effektive metoder

1. Kosmetiske prosedyrer

Følgende kosmetiske prosedyrer bidrar til effektivt å fjerne fet hud:

 • Mekaniske og kjemiske peeling.
 • Ultralyd ansiktsrengjøring.
 • Bio-revitalisering
Mange tror feilaktig at denne prosedyren, siden den kompenserer for tap av fuktighet, bare er nødvendig for tørr dermis. Faktisk er fet hud også ganske ofte dehydrert og trenger fuktighet. Som daglig fuktighetsgivende, er lette kremer og hydrogeler mer egnet.
 • Mesotherapy.
 • Bruk av masker (med smale porer og toniske komponenter).

2. Oppskrifter av tradisjonell medisin

Mange metoder for tradisjonell medisin bidrar til å redusere den fete huden. De mest effektive av dem er:

2.1. Vask gressdekk

For oljeaktig hud egnede medisinske planter med anti-inflammatoriske effekter som apotek kamille, salvie, mynte, rowan blader, serpentin, calendula, nettle, St. John's wort, plantain, blåbær, eik bark, yarrow, etc. Husk at vann skal være varm, ikke varm.

2.2. Steam skuffer for ansiktet

Mye mer effektivt virker de når man legger til de samme helbredende urter.

 • Tørker ansiktet med isbiter (du kan også legge til dekokser av medisinske planter til sammensetningen).
 • Masker fra naturlige ingredienser.

Vel hjelp til å fjerne oljeaktig hud, hvit og blå leire, egghvite, potetstivelse, kaffegrunn, bananmasse, sitron, agurk, eplecidereddike. Masken skal påføres et forrenset ansikt i 15 til 20 minutter. Skyll med kaldt vann.

2.3. Hjemmelaget scrubs

De kan gjøres selvstendig på grunnlag av havregryn, sitrusskall eller rismel. Alle ingrediensene er finmalt i en kaffekvern eller i en blender og påføres med milde masseringsbevegelser langs ansikts massasjelinjer. Vask av med kaldt vann etter 2-3 minutter.

Eiere av fet hud bør unngå scrubs med traumatiske partikler - fra aprikos, fersken, mandel, etc. Det samme gjelder masker med tilsetning av komponenter som salt, natron, etc. De kan skade vev og styrke inflammatorisk prosessen.

De fleste eiere av fettete skinner lykkes med å takle problemet på egen hånd og til og med finne sine egne fordeler i egenskapene til denne typen derma. En annen hjelper i kampen for strålende hud kan være en god kosmetolog. Hvis all din innsats ikke gir noen resultater, så med eksperimenter på egen kropp bør du fullføre. Kontakt en kvalifisert lege. Moderne dermatologi er ganske i stand til å korrigere ubehag i epidermis.

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljig ansiktshud - mange mennesker lider av dette problemet. Det provoserer en irriterende glans, utseendet på akne. For å eliminere fet hud brukes vanligvis tørkeskjønn, produsenter som lover en raskt oppnåelig effekt.

Imidlertid vil de gi et stabilt resultat, forutsatt at årsaken til fet hud blir eliminert. Derfor er det første trinnet i å løse dermalproblemet normaliseringen av talgkjertlene.

Tegn og opprinnelse av fet hud

Oljeskinn er resultatet av overproduksjon av fett ved talgkjertlene. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

Sebum er et stoff som består av fett. Det er ikke så ille som det beskytter og fukter huden og holder håret på hodet skinnende og sunt.

For mye sebum kan imidlertid føre til fet hud som vil provosere tilstoppede porer og hudormer.

Utseende av komoneser (svarte flekker), fettkjertelcyster, seborrhea er ikke uvanlig. Huden ligner på appelsinskallet, siden den har porer på den.

En ubestridelig fordel for personer med fet hud - rynker begynner å vises senere.

Den epidermis skinnende med greasiness er et ubehagelig fenomen for sine eiere. På grunn av overdreven arbeid av fettkjertlene på huden, dannes en grov, porøs tekstur med en usunn tone og fettete glans, overflaten av huden kan overdried som pergament.

Genetikk, hormonelle endringer eller stress kan øke talgproduksjonen.

Lokalt fettdeksel på ansiktet i T-sonen: panne, hake og nese. På kroppen er fettete epidermis plassert på ryggen og brystet. Egenskapene til fet hud og fet hår på hodet.

Dette skjer av følgende grunner:

 1. Genetisk innlemmet. Under disse omstendighetene er epidermis fet gjennom hele livet.
 2. Teenage periode. Tenåringer er kjente manifestasjoner av fet hud, som i løpet av 25-30 årene blir en kombinasjon.
 3. Intensivt arbeid av fettkjertlene. Dette skyldes den arvelige disposisjonen mot fet hud, forstyrret gastrointestinale prosesser (cholecystitis, kolitt, forstoppelse) og hormonelle endringer. Grunnlaget for overdreven fettproduktivitet på hudoverflaten er kostholdet (avhengighet av krydret, fett, melaktig mat, alkohol, brus), arbeid når temperaturen stiger, i et rom fylt med sigaretter, UV-stråling.
 4. Hormonelle. Dette skjer under seksuell utvikling og 2. fase i menstruasjonssyklusen. Hormonfeil oppstår under overgangsalder, graviditet, stress. Liknende skjer på grunn av behandling med hormoner eller abrupt bruk, langvarig bruk av orale prevensiver.
 5. Lidelser i det endokrine systemet. Dette skjer når tørr hud blir observert, så vel som fett i ansiktshuden i hypothyroidisme.

Berørt av forekomsten av sebaceous overflate av epidermis er også redusert immunitet.

7 sykdommer som fremkaller fet hud

For å finne ut hvorfor pasientens hud i ansiktet er fet, vil legen kunne. Fordi den fete epidermis oppstår hos pasienter:

 • diabetes;
 • cachexia (sløsing);
 • fedme;
 • med svulster, polycystiske eggstokkene;
 • hyperandrogenisme;
 • hypertrikose;
 • med leversykdom.

Fremme utseendet av overflødig fett på hudens analfabeter hygienisk pleie ved bruk av aggressiv rensing av hudens overflate-kosmetikk med alkoholinnhold.

Det kan også føre til bruk av skrubbe, vanlig avfetting av epidermis, forbruk av fettkrem, etc.

Ikke stole på egen kunnskap. Det er bedre å stole på en hudlege som bestemmer årsaken til overdreven greasiness på overflaten av huden. Dette vil eliminere forekomsten av alvorlige helseproblemer.

Hva å gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hvordan kan du hjelpe deg selv?

10 regler for fet hud

Bør følge reglene for å forhindre sykdommer på den oljeaktige overflaten av huden. Her er en liste over dem:

 1. Unngå (begrense) forbruket av fete og stekte matvarer. Bedre å si nei, saltet og røkt, syltet og søtt mat. Foretrukket i menyen er retter av magert fisk og hvitt kjøtt, grønnsaker og frukt, kli.
 2. Kosmetikk velger med redusert innhold av lipider og det som antibakterielle og antiseptiske stoffer er representert av etanol til 10%.
 3. Ikke rør ansiktet med uvaskede hender.

Kjøpet av allergivennlige kosmetikk, inkludert planteekstrakter, for å berolige sensitiv og irritert hud, er å foretrekke.

Alle pleieprodukter å velge med notatet "for kombinasjon eller fet hud."

Det er også viktig å overholde slike regler:

 1. Velg riktig vask (gel eller skum, melk bør unngås). Under forbudet - bruk av såpe, vaskekluter, varmt vann.
 2. En gang hver 7. dag, bruk vanlig peeling, ansiktsrensing (for eksempel salicylic).
 3. UV-beskyttende krem ​​UVA og UVB bør konsumeres hele året (for eksempel Bioderma AKN).
 4. Ikke del med fundamentet, reduser bruken til to ganger i uken.
 5. Sminke bør velges klokt, for eksempel pulver med mineraler.
 6. Det er tillatt å ty til hjemme masker ikke mer enn 1-2 ganger om 7 dager. For prosedyrene ved bruk av hvit, grønn, blå leire, epler, kiwi, sitronsaft. Et positivt resultat oppnås ved en maske med grøt-lignende friske poteter.
 7. Effektiv bruk av lotion med havsalt. De utføres hver 7. dag, tar 500 ml smeltevann og 1 ts for en oppløsning. salt. Stå verktøyet i 5-10 minutter.
 8. Fukt huden bare med kremer og serum for kombinasjon eller fet hud.
 9. Vurder penger med retinol. Medikamentet med A-vitamin akselererer utvekslingen av celler, noe som gjør den til en av de beste måtene å bekjempe aldring. Han jobber også underverk for akne. Differin har nylig blitt tilgjengelig over disken uten resept.
 10. Hjelper turer til badstuen.

Ved å følge enkle anbefalinger, er det lett å kvitte seg med overdreven fettinnhold i dermis hjemme.

Green Pharmacy (5 helbredende urter)

Hvordan bli kvitt problemet hjemme? Det anbefales å behandle fettete hud med gresskledde planter.

Tilstedeværelsen i flavonoider, tanniner, saponiner (nitrogenfri og alkalisk fri organiske naturlige stoffer), kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer har en positiv effekt på fettete epidermier.

 1. Kamille er et naturlig antiseptisk middel mot anti-inflammatorisk virkning. Hennes ekstrakt er i stand til å rengjøre og myke hudflaten på ansiktet, gjenopprette elastisitet og glatthet.
 2. Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende kraft. Calendula officinalis inneboende evne til å helbrede, gjenopprette den skadede epidermis.
 3. Eik (bjørk) bark er kjent for sine antiseptiske og tanniske egenskaper. Tricolor violett ekstrakt er rettet mot rensing, stimulerende metabolske prosesser og ridding kroppen av skadelige stoffer.
 4. Grønn teekstrakt har en antioksidantrolle som reduserer effekten av frie radikaler på huden.
 5. Ekstraktet fra løvetannroten øker kroppens beskyttende krefter, bidrar til livets vitale aktivitet, galleblære og nyrer. Plantekstraktet er involvert i utslipp av kroppen fra metabolske produkter, som har en positiv effekt på hudoverflaten.

Effektivt å virke på fett dermagresset, velger hver pasient hver for seg. Bytt vann når du vasker infusjoner av urter fra kamille, mynte, nese, kalkblomst.

Oljer for å bekjempe fet hud

Oljepreparater brukes i stedet for nattkrem. De legger et tynt lag på en ren hudoverflate.

Oljene virker på porene tilstoppet med smuss og fast fett, strømlinjeforme produksjonen av fett og påvirke celleregenerering.

Hvilke oljer å adoptere? Her er en liste over dem:

 1. Hasselnøtt i ren form eller som en del av andre oljer. Overflaten av huden under påvirkning av midler rengjort, glatt og restaurert, porer stramme.
 2. Druefrø, hvorpå overflaten av dermis ser fuktig ut og uten merkbare porer.
 3. Bær, knopper, blad av sort currant - et middel utstyrt med antibakterielle egenskaper, huden etter at den blir elastisk, tonen stiger.
 4. Sesamfrø, som påvirker normaliseringen av funksjonen av sebaceous kjertler, innsnevring av porene.
 5. Almond kjerner som takler rengjøring porene, irritasjon av røde flekker.
 6. Tea tree leaves - en oljeaktig sammensetning sparer fra akne og normaliserer tilstanden til dermis.
 7. Lavendel gir huden sløvhet, virker på dermis med antiinflammatorisk effekt.

Påfør hasselnøttolje (50% blanding) med tilsetning av 10% av andre utvalgte oljer. Hvis du tar essensielle oljer (fra sandeltre, rosmarin, enebær, bergamot, grapefrukt, cedar), legg 1-2 dråper til baseoljesammensetningen.

Kosmetiske prosedyrer for fettete hud

Hva skal jeg gjøre hvis huden er fet og akne vises? For å eliminere problemet med hudfettighet, er det akseptabelt å inkludere følgende tiltak:

 • bruken av scrubs (fra mandel, aprikos, salt, leire, etc.), det vil ut og rense huden;
 • bruk av peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre etc.), det vil redusere pH, regulere fettproduksjon og redusere dermisfettinnholdet;
 • forbruket av masker (leire, leire, på grunnlag av alger), og dette desinfiserer, beroliger hudoverflaten og fjerner overflødige fettformasjoner.

Det anbefales å kontakte en kosmetolog i et spesialisert senter for å utføre profesjonell rensing av epidermis.

Spørsmål - svar

Må jeg bruke fuktighetskrem til eiere av fet hud?

Hvordan håndtere skinne hele dagen?

Hvorfor anbefaler mange kosmetologer å tørke ansiktet med papirhåndklær, og ikke vanlig?

Topp 5 behandlingsmetoder

Huden med overflødig fett, utsatt for flaking, krever ekstra behandling foreskrevet av en hudlege eller en kosmetolog.

Behandlingsforløpet bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt resultatene av blodprøver (for glukose, hormoner), kjent med arvelige tendenser, anamnese osv.

Hud overflaten og maskinvare tiltak er kurert av greasiness:

 1. Laser biostimulering. Strålen induserer fotokjemiske transformasjoner i dermis. På øktene blir epidermis jevnet, oppdatert og regenerert. Hans elastisitet og tone endres til det bedre.
 2. Microdermabrasion av dermis. Basert på virkningen av overflod av mikroskopiske partikler. De vil polere huden uten smerte, eliminere rynket manifestasjoner, smale porer, redusere strekk.
 3. Iontoforese. Det virker på fettete derma ved mikrostrømmer. Som et resultat forbedrer blodstrømmen til det, ernæring og mikrosirkulasjon. Kuren gjenoppretter hudoverflaten på grunn av dyp diffusjon av næringsstoffer, eliminerer fett.
 4. Kavitasjon (ultralyd) peeling. Støtbølgen renser huden uten smerte, fjerner overflødig sebum fra hårsekkene i porene, renser den keratinøse derma.
 5. Ultralyd fonophorese. Basert på mekaniske vibrasjoner. Prosedyren oppnår massasje, ødeleggelse av fibrøst vev, lymfatisk drenering (tilbaketrekking av overflødig væske). Metoden tillater ikke blokkering av hårsekkene med fett, reduserer hudutslett og irritable manifestasjoner på dermis.

Darsonvalisering ved pulserende høyfrekvent strøm påvirker huden med vakuumelektroder. Som et resultat er huden tørket, økt ernæring og vevsreparasjon.

Hvilken metode for behandling av derma fettinnhold passer til en bestemt pasient, bestemmer legen ved resepsjonen.

10 medisiner som normaliserer fettmetabolismen

Etter å ha besøkt dermatologen hjemme, er det mulig å bruke narkotika som inneholder følgende aktive ingredienser:

 • azaleinsyre, som antibakteriell, antiinflammatorisk og eksfolierende agent for huden;
 • sink, hvilken keratolytisk orientering;
 • svovel med evnen til å blokkere produksjonen av fett ved talgkjertlene;
 • D-Panthenol, dexpanthenol, brukt i gjenvinningsprosessen ved slutten av fysioterapi, for rengjøring, regulering av metabolske prosesser i cellene i dermis;
 • adapalen, som en profylaktisk substans mot dannelse av komedoner og betennelser på overflaten av huden;
 • benzoylperoksid for å exfoliere hornhinnen i dermis og renovere cellestrukturen;
 • kobber regulerende sebum produksjon;
 • isotretinoid med en splittende effekt på det kåte laget og undertrykkelsen av syntesen av fettdannelse;
 • bakteriociner og pyocyaniner - produkter av metabolske prosesser i mikroorganismer som øker epidermis immunitet og er involvert i restaureringen;
 • Vitaminer PP og gruppe B, positivt påvirker dermis, blodtilførsel og fettmetabolismen i den.

Narkotikabehandling mot fett av dermis hjemme er utført, og overholder anbefalingene fra legen.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Å redusere fettinntaket i mat endrer ikke situasjonen. Sørg for å bruke spesialverktøy under vask, bare vann kan ikke rense huden grundig. Men overdriv ikke det, da det kan føre til overdreven avfetting eller overdrying.

Aisha Baron

plastikkirurg

For vask, bruk geler, skum, egnet for hudtype, kaldt vann. Bruk tonic, og før du bruker kosmetikk, fukter huden med krem. Jeg anbefaler også ikke å glemme solkrem. Daglig rengjør huden om kvelden fra smuss, kosmetikk. Og igjen påfør krem, bare natt. Dette er enkle regler, men de vil bidra til å opprettholde huden din.

Riktig omsorg og en sunn livsstil vil eliminere overflødig fet hud. Det gjør overflaten av dermis attraktiv, lindrer akne, fettete glans. Samtidig er det ikke vanskelig å bevare ansiktets visuelle ungdom.

For å gjøre dette, følg de enkle reglene, ta vare på huden din. Hvis du ikke kan løse problemet med overflødig fett alene, bør du konsultere en lege.

Hvordan redusere sebum i ansiktet

Overdreven aktivitet i sebaceous kjertlene er årsaken til forstørret porer, svarte flekker og usunn oljeaktig skinn på huden. I tillegg provoserer fettet i ansiktet utseendet av betennelse og akne. I dag er valget av kosmetiske produkter som effektivt håndterer disse problemene, utrolig bredt. Det er imidlertid nødvendig å ta hensyn til at et langsiktig resultat bare er mulig med en integrert tilnærming: for å bli kvitt greasiness, må du også revidere mange av dine vanlige vaner. I publikasjonen vil vi snakke om hvordan du kan redusere den fete huden og bli kvitt den fete skinnet hjemme, vurdere effektive oppskrifter og hurtige metoder.

Årsaker til fet hud

Først av alt må du forstå det som fremkaller en økt produksjon av subkutant fett. Det kan være flere grunner:

 • fet hudtype fra naturen;
 • usunt kosthold;
 • analfabeter (tørr hud, bruk av for fet olje, hyppig peeling);
 • tar visse medisiner
 • hormonelle endringer (ungdomsår, graviditet);
 • metabolske forstyrrelser;
 • beriberi;
 • stress og kronisk tretthet, forstyrrelser i arbeidet i sentralnervesystemet;
 • ugunstige værforhold eller overdreven tørr inneluft.

Ikke glem: Noen ganger er overskudd av subkutant fett ikke bare en estetisk feil, men et tegn på forstyrrelse av enkelte kroppssystemer. Derfor bør folk med høyt fett hud definitivt besøke en hudlege, endokrinolog, allergiker og gastroenterolog.

Funksjoner av ernæring med fettete skinn på ansiktet

I 80% av tilfellene er det mulig å redusere fet hud på ansiktet etter en kardinal revisjon av det daglige kostholdet. Hvis du drømmer om matt og fløyelsaktig hud, følg disse retningslinjene:

 1. Ekskluder produkter med høyt innhold av varme krydder og krydder fra menyen. Deres bruk forårsaker en funksjonsfeil i tarmene, som umiddelbart påvirker tilstanden til huden.
 2. Gi opp alkohol. Alkohol ødelegger leveren celler, som er ansvarlig for produksjonen av mange hormoner i kroppen.
 3. Vær forsiktig med meieriprodukter. Med alderen reduseres kroppens evne til å absorbere melk, noe som kan forårsake dysbiose og hudproblemer.
 4. Spis mindre fett og stekt mat. Du bør ikke glemme det høye innholdet av fett i melet og søtten.
 5. I kostholdet til eierne av fet hud må være til stede ferske grønnsaker, frukt og belgfrukter, rik på antioksidanter, fiber og sink.
 6. Vær oppmerksom på produkter som inneholder vitamin B, C og E. De vil bidra til å bekjempe giftstoffer, gi ernæring til huden og normalisere fettinnholdet i det. Du kan få nok av disse vitaminene ved regelmessig å spise nøtter, avokadoer, egg, biff, sitrusfrukter og frokostblandinger.

Folk rettsmidler mot høy fett hud

Nå vurder hvordan du fjerner fett på ansiktet ved hjelp av hjemmemekanismer. Listen over oppskrifter for masker og lotioner som reduserer hudens fett, er overraskende bredt, så nedenfor vil vi bare liste de mest effektive:

 1. Kefir reduserer merkbart oljevannet i huden, som skal holdes på ansiktet i ca. 15 minutter.
 2. Bland to spiseskjeer med gjær med juice av noen sure frukter eller bær (sitron, tranebær eller vin). Påfør blandingen på ansiktet og fjern forsiktig etter 10 minutter.
 3. Ta litt smul og suge den i melk. La den resulterende vasselen ligge i ansiktet i 20-30 minutter. Masken strammer porene og fjerner overflødig kroppsfett.
 4. Visp ett egg med en visp, og bland det deretter med hakket persille. Masken skal holdes på ansiktet i ikke mer enn 20 minutter.
 5. I kampen mot fettets hud vil du hjelpe deg med hvit eller grønn kosmetisk leire. Hvis det ønskes, kan leiremasker fortynnes ikke med vann, men med melk, sitronsaft eller klorhexidin.
 6. Normalisering av sebaceous glands hjelper masken av knust havregryn, blandet med naturlig yoghurt og honning, blandingen bør holdes på ansiktet i 15-20 minutter.
 7. Eliminer oljeskinn kan pro tea tree olje. Det fortynnes i vann og ansiktet tørkes med den resulterende løsningen ved hjelp av en bomullspute (12 dråper essensiell olje per 100 ml varmt vann).
 8. Velegnet agurk lotion. 1-2 mellomstore agurker skrelle, finriste manuelt eller hogge med en blender. Til puréen, legg til samme mengde vodka. Det er tilrådelig å helle den resulterende massen i en krukke og forsegle den tett. Sammensetningen ren på et mørkt sted i 2 uker. Etter eksponering, spenne og fortynn væsken med vann i proporsjoner på 1: 1. Lotion anbefales å bruke om morgenen etter vask. Ved vanlig bruk vil oljeaktig skinn på ansiktet stoppe deg.
 9. Du kan lage en kaffe og saltskrubbe. Brukte kaffegrupper skal blandes med fint malt salt i proporsjoner på 1: 1. Påfør skrubbe på ansiktet med masserende bevegelser i 2-3 minutter. Skyll med vann.
 10. For hyppige og harde peeling kan forverre fet hud. Men det er en skrubbe som vil hjelpe deg å ikke bare forsiktig rense huden og berike den med nyttige stoffer, men også bli kvitt den fettete glansen. Kryss 8-10 mandler i en kaffekvern og bland med to teskjeer honning. Påfør honningmuttermassen til ansiktet ditt med forsiktig massasjebevegelser og la i 15 minutter. Ikke bruk skrubbe mer enn en gang i uka!
 11. Mask med calendula og aloe well renser ansiktet, fjerner komedoner, reduserer betennelse og eliminerer fet glans. Calendula avkok forberedt fra 1 ss. skjeer av råvarer og 50 ml vann, bland med aloe juice i like deler, for eksempel å ta komponentene av 1 ss. en skje. For å gjøre maskeviskositeten, kan du gå inn i havremelens sammensetning. Påfør ansiktet, unngå området nær øynene, la det tørke helt. Bruk igjen en maske, så du kan gjenta 3-5 ganger. Skyll deretter av den. Nå kan du bruke en fuktighetskrem.
 12. Rengjør oljeaktig hud vil hjelpe epler. Grind en halv av eplet i en blender og legg til litt sitronsaft og stivelse. La masken stå på ansiktet i 10-12 minutter.
 13. Bruk et kraftig naturlig middel for å bekjempe fet hud - bruk en protein-sitronmaske. For å forberede, pisk 1 protein i skum, tilsett 1 ss. en skje med sitronsaft og 2 ss. skjeer med fersk agurkmasse. Verktøyet fukter huden perfekt og gir den en matt finish. Må holde masken i 20 minutter og skyll.
 14. Prøv å lage en agurk-melk maske. Du trenger mosed agurk (3 ss) og melk (3 ss). Bland ingrediensene, sett blandingen på en klut og sett den på problemområdene i ansiktet. Det er nødvendig å holde sammensetningen på huden i 30 minutter, deretter skyll. Masken anbefales for å eliminere puffiness og skinne, forbedre hudfarge.
 15. Du kan begrense porene og tone opp huden ved hjelp av isbiter. Det er best å fryse enten vann med tilsetning av agurk juice eller eddik, eller urte og frukt avkok av kamille, rosehip, St. John's wort og tranebær.
 16. Oppdater jevnlig huden din med urtekrem laget av decoctions av salvie, kamille og coltsfoot. En slik lotion lagres i kjøleskapet i maksimalt tre dager.

Nøkkelen til sunn hud er riktig ansiktspleie. Hvis du følger de enkle regler for hjemmeomsorg for fet hud, kan du enkelt oppnå et vakkert utseende.

Generelle anbefalinger for fet hudpleie

For å få riktig ernæring og folkemidlene for å gi størst effekt, ikke glem noen enkle regler:

 • Vask ikke mer enn to ganger om dagen.
 • Såpe bør ikke brukes. For vask, bruk myk melk.
 • Gi opp alkoholbasert kosmetikk. Deres bruk fører til tørking av huden og som et resultat av det kraftige arbeidet til talgkjertlene.
 • Bruk antibakterielle midler: Fett er et utmerket avlsmiljø for patogener.
 • Ikke vask med varmt vann. Den høye temperaturen bidrar til utvidelse av blodkar og enda mer fettproduksjon.
 • Bytt putevar ofte.
 • Drikk vann med sitron regelmessig.
 • Før du bruker sminke, behandle huden utsatt for høyt fett, en blanding av sitronsaft og kokt vann. Lær mer om denne metoden fra videoen:

Nødmatte

Når du har minimum tid igjen, og du må raskt slippe av med den fettete glansen på ansiktet ditt, kan du bruke sminkeprodukter. Dette løser ikke problemet, men på den tiden vil det gjemme feilen. På 1 minutt kan du matte ansiktet med spesielle servietter og pulver.

Før du bruker pulveret, bruk spesielle kosmetiske kluter, til dette formål, passe og tørke og våt. Den førstnevnte vil raskt absorbere overflødig fett, sistnevnte vil oppløse hudfett godt og absorbere det, og på grunn av talcum inneholdt i dem, vil de gi huden en matt finish. Nå kan du søke på pulver.

Du trenger pulver med en gjennomsiktig effekt, som finnes i en serie mineralsk kosmetikk. Ideelt sett bør pulveret være løs, kompakte versjoner vil takle oppgaven verre. Til dette formål vil et solbruntepulver ikke fungere i det hele tatt, ellers forsøker du å skjule den oljeaktige glansen på nesen eller pannen, risikerer du å få mørke flekker på ansiktet og sløvete klumper på huden din.

Pulver bør påføres problemområder med lette og raske bevegelser, og prøver å ikke overbelaste ansiktet med overskytende midler.

Som konklusjon

Husk at med alder har de fleste naturlig nedgang i produksjonen av subkutant fett. Derfor må du kjenne egenskapene til din hudtype og ta vare på det i hvert aldersstadium. Hvis du tviler på at du selv kan bestemme behovene til huden din, bør du besøke en kosmetolog som ikke bare skal utføre en kvalitativ diagnose av ansiktet ditt, men også gi nyttige anbefalinger og tips om å ta vare på huden din for øyeblikket.

Det virker som vitenskapen vet alt om akne.

Kjente genetiske predisposisjoner:

- økt følsomhet av sebaceous kjertler til androgener provoserer produksjon av talg;

- Tynne, lange og svingete kanaler i sebaceous kjertler hindrer at sebumet rømmer ut til overflaten;

- Tilstedeværelsen i huden av et større antall følsomme endninger av nerveceller omgitt av mastceller som er i stand til å frigjøre inflammatoriske mediatorer.

Utviklingsprosess:

- nivået på talgproduksjonen øker, og dets sammensetning endres i retning av økende viskositet;

- For å behandle glyserin inneholdt i talg (sebum), begynner P.acne-bakterien, som er permanent bosatt i stratum corneum i huden og strømmer på glyserin, å multiplisere intensivt;

- i prosessen med å arbeide bakterier etterlater avfallsprodukter. De forårsaker en immunrespons i huden, som fremkaller en inflammatorisk reaksjon;

- Samtidig stikker klissete fett sammen de hornete skalaene av huden, de blir ikke eksfoliert fra hudoverflaten i tide, tette kanalene på talgkjertlene;

- også overflødig sebum trenger inn i stratum corneum, endrer sammensetningen til ikke-fysiologisk, økende hudpermeabilitet og forringer barriereegenskapene.

- siden alle prosesser i huden er sammenhengende, med tiden blir dehydrert, pigmenteringen øker, tilstanden til karene forverres, og tonen faller.

Årsakene til økt talgproduksjon er også kjent:

- økning i kroppen av mannlig androgenhormon stimulerer produksjon av talg i talgkjertlene;

- hudirritanter fremkaller også sebumsekresjon

- under stress stiger nivået av adrenakortikotrop hormon, noe som også øker produksjonen av talg.

Som vi ser, vet viten, om ikke alt, så mye. Hvorfor er det i de fleste tilfeller ikke kan hjelpe folk å løse problemet med akne?

Hvis vi analyserer markedet for anti-akne medisiner og prosedyrer som tilbys i salonger, blir det åpenbart at hele næringen er fokusert på å løse problemet med å redusere talgproduksjonen ved å undertrykke androgenproduksjon og ødelegge aknebakterier. Mange stoffer med antiseptika og antibiotika finnes i apotek, dermatologer og gynecologists foreskrive hormoner og retinoider, og skjønnhetssalonger tilbyr rensing og peeling.

Dessverre tørker alle disse verktøyene og prosedyrene seg raskt og skader den allerede skadede huden, noe som fører pasienten til nye problemer: behandling av akne etterfølges av behandling av huden fra effekten av aknebehandling i form av peeling, irritasjon, pigmentering, problemer med blodårer, redusert hudtone og så videre

Heldigvis har vitenskapen offisielt anerkjent akne som en form for dermatose, noe som betyr at den refererte huden av denne typen til sensitiv og krevende delikat behandling. Dette førte ikke til en grunnleggende endring i situasjonen på markedet, men avanserte bedrifter begynte å inkludere rotterapeutiske komponenter (ceramider, omega-syrer, etc.) i sine omsorgslinjer. Det er imidlertid ikke nødvendig for oss å vente på at markedet endelig skal vende seg mot kunden og ta hensyn til hans behov. Kunnskap er makt, og drengens frelse har alltid vært arbeidet med å drukne seg.

Jeg foreslår å bruke vitenskapelig kunnskap og tilnærming til å løse problemet i et kompleks.

Vi arbeider med årsakene til økningen i talgproduksjonen:

1) Som vi kan se, er en av de tre årsakene til økt talgproduksjon hudirritasjon. Hvis mulig, gi opp såper, skrubber, peeling, rensing og andre årsaker til hudfølsomhet.

2) En annen årsak til økt sebumsyntese i huden er stress. Noen ganger kan stress ikke unngås, men ofte skaper vi dem selv. Og vi er fullt i stand til å gå til sengs på tid, spise normalt, gjør meditasjon eller annen øvelse som reduserer stressnivået i kroppen.

3) Den tredje grunnen er et økt nivå av mannlige hormoner i kroppen. Men det er ikke nødvendig å drikke hormoner for å hjelpe kroppen med å regulere hormoner. Det er effektive naturlige rettsmidler. Det er en Vitex urte hellig, det er en enotera olje.

Selvfølgelig er det umulig å gi alle en universell anbefaling, og jeg må si at det er bedre å implementere mottak av eventuelle midler etter samråd med en spesialist. Men for å få deg til å tro at disse verktøyene fungerer, refererer jeg til min erfaring. Jeg tok kurs om kvelden primroseolje og roser olje mygg rik på omega-syrer. Hudtilstanden er faktisk betydelig forbedret. Min gode venn, kosmetolog Marina Astakhova, utpeker også den hellige Vitex til sine pasienter. Også med svært gode resultater (for de som er i Moskva, anbefaler jeg oppriktig Marina og er alltid glad for å dele kontaktene sine med post).

Vi jobber med årsaker til akne fra innsiden

Hvis du har slitt med akne i mange år og har lest mye informasjon om dette emnet, har du sikkert allerede sett det til årsaken er eliminert, vil konsekvensene ikke forsvinne. Og kosmetikk kan bare fungere med effektene, årsakene er inne i kroppen.

Noen har problemer med skjoldbruskkjertelen, noen med kjønnsorganene, noen med mage-tarmkanalen. Noen arvet en predisposisjon eller flyttet den delikate balansen i helse med stress.

Følgelig bør behandlingen være individualisert. For de som bor i Moskva, anbefaler jeg med å gjøre en avtale med Marina Astakhova. Hun er ikke bare en kosmetolog, men også en lege, en psykolog. Det virker med problemer fra alle sider, det er en helhetlig tilnærming til kroppen, det behandler bare med naturlige preparater. Ingen hormoner og retinoider. Etter å ha tatt Marina forteller du hvilke tester du må passere, og i henhold til resultatene av testene, et program for å ta urter, oljer, vitaminer, etc. Jeg sendte mer enn tretti personer til Marina, og jeg kan trygt si at resultatene er gode. Ikke så fort som med retinoider, men uten bivirkninger, som ofte negerer alle de positive resultatene av behandlingen.

Hvis du ikke kan komme til Marina, så vil jeg gi noen universelle anbefalinger, som til en eller annen grad vil hjelpe alle uten å skade noen. Deres effektivitet er testet i min erfaring: Hvis jeg tar kosttilskudd regelmessig, blir ansiktet mitt rent, selv under graviditet, når hudsituasjonen er utsatt for forverring.

1) Det viktigste er etterlevelse av drikkeregimet. Uten det er alle andre ting ikke fornuftige, siden alle prosesser i kroppen normalt bare kan gå videre i vann. Du må drikke om lag to liter vann per dag. I stedet for vann kan det være avkok av dine favoritt urter, kompott av tørkede frukter med krydder, villrose. Kaffe og te er ikke vurdert. Tvert imot dehydrerer kroppen kroppen, gjør den i nødstilstand, øker stress, fordi de inneholder stimulerende stoffer (faktisk myke stoffer).

2) Mottak av vegetabilske oljer med omega-syrer. Myggrosen fungerer best (kan erstattes med wild rose). Apoteket vil ikke fungere. Der vil du mest sannsynlig bli tilbudt rosehip-macerat på soyaolje. Ta iherb olje eller kjøp kapselolje på apotek. Siden kapselen hovedsakelig består av gelatin, og vi trenger nøyaktig oljen, i de første to eller tre ukene, overgår dristig den angitte dosen med to til tre ganger. Den første effekten skal være synlig etter noen uker. Dette elementet er viktigere enn de påfølgende, og hvis du tar kosttilskudd ikke umiddelbart, men med kurs, så start med olje.

3) Godkjenning av aminosyrer. For eksempel, "Komplekset av essensielle aminosyrer" -firmaet "Solgar". Som omega-syrer er aminosyrer byggesteinene for hver celle i kroppen vår, og påvirker derfor funksjonen til hvert organ. For de som ikke vil ta apotekstilskudd, er det en naturlig måte å nærme kroppen med alle 18 essensielle aminosyrer: tilbringe 3-5 dager fast på Kichadis (andre navn er kichari, kichri). Dette er en ayurvedisk risfat og Masha (lesbar rekke belgfrukter) i smeltet smør. Kombinasjonen av ris og Masha gir kroppen alle nødvendige aminosyrer. Jeg vil ikke legge opp oppskriften. Det er mange av dem på Internett. De varierer i krydder og du kan velge det alternativet du synes er mest deilig. Hovedkomponentene - ris, mungbønne og ghee - forblir uendret. Hvis du bare spiser kichadis i flere dager, er det veldig vanskelig, så bare lag denne parabolen til lunsj eller middag så ofte som mulig. Mash selges i ayurvediske butikker, sunn matbutikker.

4) Godkjenning av lecitin. Som i tilfelle av oljer, er det best å velge den mest rene formen. Jeg drikker Lezigran.

5) Naturlig vitaminkompleks med et kompleks av vitaminer i gruppe B og antioksidanter "Floradix Ironvital". Dette er de mest naturlige vitaminer som finnes i apotek. For det meste består det av ulike ekstrakter og juice konsentrater. Veldig fordøyd.

Om varigheten av opptakskurs, kan jeg ikke gi deg en anbefaling via Internett, siden alt avhenger av den spesifikke situasjonen. Men hvis du vet at du har genetiske skader, kroniske sykdommer, må du holde kroppen i gang hele tiden. Hvis årsaken til feilen var stress og det gikk forbi, er det i ung alder av tre måneder nok til å eliminere konsekvensene.

Lytt til deg selv og følg huden din. Dette er din viktigste indikator.

Vi jobber med effekten av akne eksternt

I 10 års arbeid på laboratoriet mitt i etableringen av kosmetikk og kommunikasjon med de som bruker dem, og også med hensyn til min egen erfaring, kom jeg til følgende ordning:

1) Kremer og serum bør ikke inneholde svovel, syrer eller andre tørkekomponenter, siden disse midlene er på huden i flere timer etter påføring, noe som betyr at eiendelene har tid til å trenge inn i dyp og jobbe lenge. Hvis du bruker tørkemidler, vil resultatet selvfølgelig komme raskere, men etter en og en halv måned begynner huden å avta, dehydrere og følsomheten øker. Å bruke et slikt verktøy vil ikke lenger være mulig, men samtidig vil det være nødvendig å behandle konsekvensene av bruken.

Derfor, i kremer kan du sette alt annet du trenger for å jobbe effektivt med akne - en corneoterapi linje av eiendeler, seboregulatoriske oljer, myke absorberende midler av talg, ekstrakter absorberbare infiltrater, etc. - men ikke at huden tørker.

2) I rensemidler har du råd til mer. Vi bruker dem i 1-3 minutter, noe som gjør det mulig for noen av aktivaene å handle, mens den sterke ødeleggelsen og tørking av huden ikke skjer.

Dessverre er det en svak lenke i denne teorien. Dette er vann fra springen. Byvann i seg selv tørker huden, så vasker det, jeg oppfordrer meg til å myke tørket og irriterende effekten som den har. Derfor anbefaler jeg at du bruker det først 3-5 ganger i uken, og gradvis reduserer antall applikasjoner. Hvis peeling ikke er det eneste elementet i programmet, og du bruker alt som er skrevet i denne artikkelen, fungerer denne tilnærmingen godt i bruk. På andre dager, bruk micellar gel eller hydrofil olje for å rense huden.

3) Masker er det uunnværlige og uunnværlige middel for anti-akne-programmet. De påføres i et tykt lag i 20-30 minutter, noe som sikrer dyp levering av eiendeler. Masker kan være av merkelig farge og har en bestemt lukt, men i dem kan du legge til alle de uvurderlige ingrediensene som er teknisk vanskelig å inkludere i andre former for produktet.

Derfor, hvis du bruker sminke min, må du bruke en aknemaske og post-acne 2-4 ganger i uka. Du kan utfylle det og skifte med andre masker, de er alle multifunksjonelle og fungerer fint.

Ved overholdelse av et slikt program oppnås en effektivitetsbalanse og fravær av bivirkninger. Men husk at i dette tilfellet med kosmetikk forsøker vi å rette opp konsekvensene av feilene som oppstår i kroppen. Jo sterkere feilen, desto vanskeligere er det å gjøre, fordi kreftene ikke er like. Og jo eldre vi er, jo verre det helbreder og huden fornyes sakte. Så ikke forvent kosmetikk til å være din panacea. Pass på å jobbe med korreksjonen av kroppens tilstand fra innsiden.

Kosmetolog, ekspert innen rotterapi.

Ved full eller delvis kopiering av materialet kreves en direkte kobling til artikkelen.

Laser behandling av fet glans og akne

Først av alt trenger fet hud grundig rensing. Denne prosedyren bidrar til å åpne porene og tilgang til oksygen, for å hindre veksten av mikrober. Hjemme er scrubs bra for rensing. I mer komplekse tilfeller er det tilrådelig å henvende seg til laserbehandling i et skjønnhetssenter.

Så, det krymper perfekt porene, fjerner døde celler, danner rent epidermis og gjenoppretter sine sunne funksjoner til et laser peeling kurs i Moskva. For fet hudtype trenger du flere økter, hvoretter du kan observere en betydelig forbedring og foryngelse av ansiktet og eliminering av problemet, noe som reduserer talgproduksjonen. Hudfarge endres til det bedre, blir ryddet av akneutslett og spor av det, kollagen syntese foregår aktivt i cellene.

Frukt peeling og terapeutisk mesoterapi

Et godt alternativ til laser kan være kjemisk fruktskalling, som også bidrar til å redusere epidermal greasiness. Boliger for å begrense porene og omsorg for fet hud anbefales å bruke lotioner og tonics basert på calendula, agurk og sitrusjuice, kamille, horsetail, peppermynte. Vel hjelp olje - te tre, lavendel, svart spidskommen, rosmarin.

Stimulere intensiteten til talgkjertlene vil hjelpe en annen prosedyre med kosmetikk - mesoterapeutiske terapeutiske cocktailer, hvis sammensetning velges individuelt og avhengig av tilstedeværelsen av et spesielt problem med tilstanden av huden. Punktene er tolerable, effekten varer i mange måneder, det generelle utseendet på ansiktet forbedrer seg.

Gjenta næring

Ofte årsaken til økt fettinnhold er brudd på hormonet sfæren, det er ønskelig å bli undersøkt. Aktiverer sekretjonen av fett avitaminose, flere årsaker - stress, vegetativ-vaskulær dystoni, sykdommer i leveren og nyrene. Det skjer at hemmeligheten til å løse et problem ligger i ernæring. Nøyaktig det å velge en diett og balansere dietten: eliminere saltheten fra det, for sterkt krydret og søtt - og det irriterende problemet med oljeaktig glans og akne forsvinner av seg selv.

Er fet hud en vanlig variant eller en patologi?

Eiere av fettete glans og andre "sjarm" av oljeaktig dermis, er det viktig å forstå at de fikk ganske sunn hudtype.

Det er fire av dem:

Med riktig omsorg for fet hud kan det se attraktivt ut og ikke forårsake ubehag. De ubestridelige fordelene ved denne typen dermis anses å være senere, sammenlignet med andre typer dermis, utseendet av rynker. På grunn av et høyere hydratiseringsnivå beholder epidermis sin elastisitet og frisk utseende lenger.

Pustler, kviser, komedoner, akne og andre utslett - dette er bare et tegn på analfabeter og utvalg av kosmetikk. Men hudpleie kan læres.

En annen ting - hvis du har et patologisk fettinnhold i huden, preget av sebaceous utseende, peeling, rødhet av epidermis og en overflod av akne eller akne. Denne tilstanden kan indikere en seborrheisk dermatitt eller seborrhea sykdom. Sykdommen krever medisiner under oppsyn av en kvalifisert hudlege.

For å sjekke om du virkelig har økt fettinnhold i huden på ansiktet ditt, kan du bruke en vanlig deig med vanlig kosmetisk tørk (tørr!). For renheten av forsøket utføres testen på en ren og tørr dermis, som ikke har vært utsatt for vann eller noen kosmetikk i minst 3-4 timer. Servietet skal presses fast på pannen, kinnene, haken og nesen. Hvis etter hver kontakt med en serviet er det et synlig oljeaktig avtrykk på det, så har du virkelig fet hud.

Årsaker til økt aktivitet i sebaceous kjertlene

Årsakene til nesten hvilken som helst sykdom ligger dypt inne i kroppen vår. For å behandle epidermisfett av ekstern påvirkning er absolutt meningsløst. Den maksimale effekten du kan stole på er midlertidig maskering og en reduksjon av symptomens intensitet.

Derfor er det svært viktig å finne årsakene til fet hud på ansiktet. Etter eliminasjonen vil problemet selvsagt forsvinne.

Økt fettinnhold kan utløses av følgende faktorer:

 • Lidelser i det endokrine systemet.
 • Hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, menstruasjonstid, graviditet, overgangsalder).
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen og leveren.
 • Overdreven forbruk av fettstoffer og søtt mat.
 • Hyppig vask med varmt vann.
 • Bruk uegnet for typen dermis kosmetikk.
 • Ikke-overholdelse av ansiktshygiene.
 • Hyppig nervøsitet og stress.

6 viktige skritt for å redusere fet hud

Å bli kvitt fet hud er en gjennomførbar oppgave, men det er en lang og arbeidskrevende prosess. Det viktigste i denne virksomheten er tålmodighet og regelmessighet. Behandlingen bør organiseres i flere faser:

1. Eliminering av årsaken til økt aktivitet av talgkjertlene

Hvis den fete huden i ansiktet ditt er mistenkt av en hvilken som helst sykdom, bør du umiddelbart ta vare på deg selv: kur sykdommen eller i det minste kontakt lege. Kvinner anbefales først og fremst å normalisere den hormonelle bakgrunnen, som også kan ikke uten hjelp av medisin.

2. Organisering av et balansert og sunt kosthold

I kampen for vakker hud legger mange ikke på grunn av deres meny. Vi skynder deg for å forsikre deg om at bruk av fett, søt, røkt, stekt og andre "farer" forårsaker uopprettelig skade på tilstanden til epidermis.

3. Ansiktshygiene

 • Vasking med varmt vann er absolutt kontraindisert. Bare varm væske vil gjøre. Ideelt sett, ikke fra springen, og enda bedre - kokt.
 • Du bør ha eget håndkle, brukt utelukkende til ansiktet. Det bør endres daglig. Du kan bruke engangspapirhåndklær.
 • Alle verktøy for ansiktet bør også være individuelle - børster og svamper for å bruke sminke, svamper og børster til vasking.
 • Kosmetikk- og hygieneprodukter du bruker må samsvare med hudtype, produseres av en produsent med godt omdømme og ha en utløpt holdbarhet.

Tips: Kontakt en pålitelig skjønnhetspleie og be ham om å velge riktig hygienisk og kosmetisk produkt for ansiktet. Alle skal være alkoholfrie og ikke-metodogene, det vil si, ikke bidra til tilstoppede porer.

4. Stresshåndtering

Beveg energien i riktig retning - stopp nervøs. Hva kan gjøres for dette?

 • Sip et kurs av lys sedativer (Percen, Adaptol, Valerian eller Motherwort ekstrakt, etc.).
 • Spill sport. Ideell for beroligende nervesystemet - svømming eller yoga.
 • Hvis alt annet feiler, kontakt en nevrolog eller psykoterapeut.

5. Bli kvitt dårlige vaner.

Røyker, drikker kaffe, alkohol og sjokolade kan aktivere sebaceous kjertlene betydelig.

6. Vannforbruk

Med fet hud er det viktig å drikke minst to liter væske per dag: helst i små porsjoner 4-6 ganger om dagen. Foretrekker filtrert, flaske eller mineralvann.

Behandling av fet hud: effektive metoder

1. Kosmetiske prosedyrer

Følgende kosmetiske prosedyrer bidrar til effektivt å fjerne fet hud:

 • Mekaniske og kjemiske peeling.
 • Ultralyd ansiktsrengjøring.
 • Bio-revitalisering

Mange tror feilaktig at denne prosedyren, siden den kompenserer for tap av fuktighet, bare er nødvendig for tørr dermis. Faktisk er fet hud også ganske ofte dehydrert og trenger fuktighet. Som daglig fuktighetsgivende, er lette kremer og hydrogeler mer egnet.

 • Mesotherapy.
 • Bruk av masker (med smale porer og toniske komponenter).

2. Oppskrifter av tradisjonell medisin

Mange metoder for tradisjonell medisin bidrar til å redusere den fete huden. De mest effektive av dem er:

2.1. Vask gressdekk

For oljeaktig hud egnede medisinske planter med anti-inflammatoriske effekter som apotek kamille, salvie, mynte, rowan blader, serpentin, calendula, nettle, St. John's wort, plantain, blåbær, eik bark, yarrow, etc. Husk at vann skal være varm, ikke varm.

2.2. Steam skuffer for ansiktet

Mye mer effektivt virker de når man legger til de samme helbredende urter.

 • Tørker ansiktet med isbiter (du kan også legge til dekokser av medisinske planter til sammensetningen).
 • Masker fra naturlige ingredienser.

Vel hjelp til å fjerne oljeaktig hud, hvit og blå leire, egghvite, potetstivelse, kaffegrunn, bananmasse, sitron, agurk, eplecidereddike. Masken skal påføres et forrenset ansikt i 15 til 20 minutter. Skyll med kaldt vann.

2.3. Hjemmelaget scrubs

De kan gjøres selvstendig på grunnlag av havregryn, sitrusskall eller rismel. Alle ingrediensene er finmalt i en kaffekvern eller i en blender og påføres med milde masseringsbevegelser langs ansikts massasjelinjer. Vask av med kaldt vann etter 2-3 minutter.

Eiere av fet hud bør unngå scrubs med traumatiske partikler - fra aprikos, fersken, mandel, etc. Det samme gjelder masker med tilsetning av komponenter som salt, natron, etc. De kan skade vev og styrke inflammatorisk prosessen.

De fleste eiere av fettete skinner lykkes med å takle problemet på egen hånd og til og med finne sine egne fordeler i egenskapene til denne typen derma. En annen hjelper i kampen for strålende hud kan være en god kosmetolog. Hvis all din innsats ikke gir noen resultater, så med eksperimenter på egen kropp bør du fullføre. Kontakt en kvalifisert lege. Moderne dermatologi er ganske i stand til å korrigere ubehag i epidermis.

Årsaker til fet hud

Provocateurs karakteristisk for kvinner:

 • graviditet;
 • hormonelle endringer under menstruasjon;
 • uregulert inntak av prevensjonsmidler;
 • menopause;
 • eggstokkesykdom, provoserende økt produksjon av androgener.

Årsaker uttrykt hos menn:

 • overdreven eller langvarig bruk av steroide anabole steroider for å bygge muskler;
 • hevelse av testiklene.

Menn har høyt fettinnhold på grunn av et større antall sebaceous kjertler, de er mindre sannsynlig å oppleve tørrhet og flak. Også sterkere sex oppstår ofte seborré. Dette er ikke en sykdom, men en ubalanse i prosessen med sebumsekresjon, når mengden øker, og kvaliteten forverres. Seborrhea (eller seborrheic dermatitt) er diagnostisert hvis ungdomsperioden er langt borte, og akne, akne og akne kommer ikke til å forsvinne eller tvert imot plutselig dukket opp og ansiktet er skinnende. Situasjonen forverres av junk food, som krydret, salt og søt mat, samt mangel på vanlig ansiktspleie.

Hvordan bryr seg?

En person som er full av fettutslipp, trenger regelmessig omsorg. Det er obligatorisk å rengjøre det om morgenen og om kvelden med en spesiell lotion eller tonic. Kosmetikk bør velges spesielt for huden din: designet for fuktighetsgivende og nærende melk eller krem, bare skade, noe som øker fettete glans og tette porene. God hjelp til å redusere mengden fett, vil være isbiter. Gni to ganger om dagen, overskytende fett vaskes av med smeltevann, toning og forfriskende.

I kampen mot overflødig fett må du følge regelen - ingen alkohol! Eventuelle kosmetikk basert på det vil forverre situasjonen. Alkohol og så store porer i ansiktet øker i størrelse, absorberer støv og smuss, og får huden til å bli betent. Klem acne og akne er nødvendig ikke når du vil, men forberedt. Situasjonen vil fikse folkemidlene for å redusere mengden fett. Prosedyren anbefales ikke å gjøre mer enn en gang i uken, før dette, grundig stikk ansiktet med et bad med avkok av kamille eller en streng. Etter ekstrudering skal overflaten gnides med isbiter og et rent serviett for å fjerne gjenværende fett og forhindre infeksjon.

Kosmetikk holdes dårlig på fettete hud, så velg den for motstand, egnet for din type. Før ansiktet må avfettes og tørkes, ellers er sminke ubrukelig. Vask av alt om kvelden er nødvendig, fordi smurt i en drøm mascara eller skygge, fanget i porene, kan provosere betennelse. Om natten skal huden hvile hjemmefra fra støv og smuss som stikker under dagtidens aktiviteter. Når du reduserer fett, er det viktig å ikke overdrive det, slik at sebaceous kjertlene ikke begynner å jobbe enda mer intensivt.

Når skal du gå til legen?

Det er tilrådelig å henvende seg til leger i alle fall, men hvis det midlertidige fettinnholdet blir eliminert hjemme, må noen punkter bli varslet. Hud med overflødig fettinnhold får bakterier til å formere seg, noe som gir et utmerket miljø for Staphylococcus aureus, Streptococcus og Propionobacterium. Fra en liten inflammatorisk prosess utvikles ofte omfattende, spredning til hele kroppen, selv dødelig utfall er mulig.

Fet hud er et av symptomene på mange sykdommer som må oppdages så snart som mulig:

 • diabetes, som strekker seg til alle systemer i menneskekroppen;
 • fedme - fra underernæring og økt svetting;
 • leversykdommer, for eksempel hepatitt eller fettdegenerasjon, ettersom brudd i arbeidet ikke tillater frigjøring av overskytende hormoner, som er skyldige i den forbedrede funksjon av talgkjertlene;
 • hevelse eller polycystiske eggstokkene, utmattelse hos kvinner, noe som resulterer i økte mannlige hormoner;
 • hyperandrogenisme hos menn - ekstra hormoner vises når overdreven sport laster eller entusiasme for syntetisk testosteron;
 • hypertrichosis - en overdreven mengde hår på grunn av økte hormonnivåer.

Narkotikabehandling inkluderer å ta medikamenter for å normalisere nivået av hormoner og dets stabilisering, utføres i henhold til indikasjoner. Medisinene foreskrevet av legen inneholder et antall stoffer for å gjenopprette:

 • sink - har keratolytisk effekt;
 • dexpanthenol - renser og normaliserer epidermis etter fysiologiske prosedyrer;
 • kobber - regulerer mengden av fett som kommer inn i overflaten;
 • svovel - bidrar til å redusere produksjonen av fett;
 • azelainsyre - exfoliates de cornified partiklene, forhindrer betennelse og reproduksjon av bakterier;
 • vitaminer i gruppe B og PP - normalisere stoffskiftet av fett, gjenopprette blodsirkulasjonen, sunn farge.

I intet tilfelle kan ikke selvstendig begynne å ta de annonserte stoffene for å redusere fett. Før behandling, vær sikker på å gjøre tester og sørg for at dette verktøyet ikke skader huden din.

Hjemmepleie oppskrifter

Hvis det økte arbeidet i talgkjertlene ikke er et symptom på sykdommen og ikke vises plutselig, kan du forbedre ansiktet i ansiktet hjemme ved hjelp av folkemidlene.

1. Du kan selvstendig gjøre urteinfusjoner som fordelaktig påvirker huden og renser den av fett. For å gjøre dette, ta 1 ts. tørrkarpe eller salvie, hell kokende vann og la det stå i 30 minutter. I tillegg til rensing avgiftes urteinfusjoner og eliminerer betennelse.

2. Smør porene i leiremasken. For å forberede, ta 2 ss. l. svart leire, kjøpt på apotek, og fyll det med et glass varmt vann. Etter et par timer vil konsistensen være homogen, og sammensetningen påføres på ansiktet. Skyll med vann etter 20 minutter. Det vil ikke bare bidra til å redusere porene, men inneholder også alle de svarte punktene.

3. Reduser oljeskinn kan en slik folkemengde som aloe. Klipp av et blad av en plante og tørk et ansikt, etter 15 minutter skyll med kaldt vann. Den samme effekten har grønn te med jasmine ekstrakt. Det er nok for dem å tørke huden to ganger om dagen. Også egnet infusjonsbladblad. Bare bryg en klype i kokende vann, kjølig, belastning og tørk ansiktet med den resulterende infusjonen.

4. En gang i uken gjør det ikke vondt for å lage en generell maske for rensing. Bland 1 ts. krem med 1 ts. sitronsaft. Det resulterende verktøyet påføres i 20 minutter, vaskes deretter av med vann. Huden mottar dyp rensing uten å måtte peeling.

5. Til samme formål kombinere 10 g gjær, 1 ts. plantain juice og 3 ts. curdled. Bland grundig til en homogen oppslemming, på store tette porer, for å redusere mengden fett. La på ansiktet i 15 minutter, deretter rens i en sirkulær bevegelse under varmt vann, skyll på enden med kul.

Hvis du følger visse regler for fet hudpleie, kan du selv, hvis du ikke eliminerer det, redusere ulemper, og gi ansiktet et sunt utseende.

Årsaker til fet hud

 1. Økt aktivitet av sebaceous kjertlene kan skyldes hormonelle endringer i kroppen. Det er derfor oftest at huden blir fet i ungdomsårene - på puberteten. I tillegg kan sebaceous kjertlene aktiveres på grunn av graviditet, i overgangsalder, før menstruasjonssykdom.
 2. Noen ganger blir huden oljeaktig på grunn av feil ernæring. En stor mengde fett, krydret, røkt og salt mat fører til funksjonsfeil i tarmene, noe som sikkert påvirker huden.
 3. Kosmetikk, merkelig nok, kan også gi økt ansiktsfett. Kvalitetsprodukter som helt tetter porene, tillater ikke fettete fett å gå utenfor, noe som øker produksjonen. I tillegg bør sminke fjernes hver kveld, ved hjelp av spesialverktøy, dypt rensing av huden.
 4. Hvis økt utskillelse av sebumfett har dukket opp nylig, er dette kanskje på grunn av inntak av visse stoffer. Enkelte grupper av stoffer har en slik bivirkning - utseendet på fet hud.
 5. Noen ganger kan huden bli fet bare på varme dager på året. Dette er en helt naturlig manifestasjon av kroppen - epidermis beskytter seg mot å tørke ut. I dette tilfellet trenger du bare å være mer forsiktig med ansiktet ditt.
 6. Kroniske smittsomme sykdommer, arvelighet, forhøyede nivåer av testosteron i kroppen, abnormiteter i leveren og bukspyttkjertelen, langvarig stress og nervøse opplevelser kan alle utløse det aktive arbeidet i talgkjertlene.

For å finne ut den sanne årsaken til dette kosmetiske problemet, må du analysere kvaliteten på livet ditt, vei for ernæring, tidspunktet for utseendet på overdreven fet hud. Prøv å forstå hva som forårsaket denne tilstanden. Du må kanskje konsultere en lege for dette. I mellomtiden, la oss snakke om hvordan å ta vare på fet hud for å normalisere arbeidet i talgkjertlene.

Fet hudpleie

Mange av oss prøver å ta vare på ansiktets hud, men ofte gjør feil, på grunn av hvilken tilstanden til epidermis blir enda mer beklagelig.

 1. Jenter med fet hud gni ofte ansiktet med alkoholbaserte tonics og lotions. Dette er fundamentalt galt. Alkohol tørker huden, og porene begynner å produsere enda mer fett for å kvitte seg med denne tørrheten. Tørk ansiktet med alkoholbaserte formuleringer bør ikke være mer enn et par ganger i uken.
 2. Eiere av fet hud kan ikke ofte peeling. Konstant fjerning av stratum corneum i huden fører til økt arbeid av talgkjertlene.
 3. Du kan ikke vaske med varmt vann, det fører også til aktiv utvikling av talg. Du må vaske med kaldt vann - det vil ikke bare rense huden, men også begrense porene.
 4. Ansiktet bør ikke dampes ut - det åpner de allerede forstørrede porene.
 5. Bruk pleieprodukter som passer til din hudtype. Fet krem ​​treskår porene, forårsaker dem å tette, noe som alltid fører til fet hud og utseendet av acne.
 6. Hvis årsaken til det økte fettinnholdet er hormonalt, bør du snakke med legen din om å ta orale prevensiver. Deres mottak normaliserer hormonell bakgrunn, noen av dem er foreskrevet selv for menn.
 7. Prøv å spise riktig - mindre fett og mel, mer frisk frukt og grønnsaker. Dette vil ikke bare skape din hud, men også din figur. For å forbedre stoffskiftet, drikk avkok av urter.
 8. For å forbedre utseendet på huden, kan du bruke spesielle matte våtservietter som kan brukes hvor som helst. På sommeren, ikke glem å fukte huden med micellar vann. Dette vil redde ansiktet ditt fra ubehagelig glans.

I tillegg må du følge ansiktet, regelmessig fjerne sminke om kvelden, bruk bare kosmetikk av høy kvalitet. Forbedre livskvaliteten og endre prinsippene for hudpleie, kan du oppnå gode resultater.

Fjerne fet hud

Fet hud innebærer tilstedeværelse på overflaten av dermis et tynt lag med fett, som gir en ubehagelig glans. For å kvitte seg med det, må du tørke huden med spesielle stoffer som kan undertrykke aktiviteten til talgkjertlene.

En av de beste produktene for å tørke fet hud er eple cider eddik. Løs opp tre spiseskjeer eddik i et glass vann og tørk huden med denne sammensetningen flere ganger om dagen. Effekten av dullhet i huden vil bli merkbar etter en uke med vanlig bruk. For å lagre klar løsning i kjøleskapet i lukket form.

Herbal rubbing og vask hjelper veldig bra. Gjør avkjøling av en eller flere urter og tørk ansiktet hver dag - om morgenen og om kvelden etter at du har fjernet sminke. Calendula vil bidra til å bli kvitt akne og betennelser, en serie vil helbrede og tørke åpne sår, eikebark vil undertrykke aktiviteten til talgkjertlene, nese vil fikse porene, plantain vil takle akne på grunn av dets antiseptiske egenskaper.

En annen effektiv måte å fjerne overflødig fett og smale porer på, er å gni huden med is. Om morgenen vil isgubbing stimulere huden din og avlaste deg om morgenens hevelse. Om kvelden vil isen berolige huden etter å ha fjernet sminke. I stedet for enkelt vann kan du bruke urtedekk, agurkevann, fruktjuicer og bær for å fryse isbiter. I tillegg må du bare forberede verktøyet en gang - så er de ferdige isbiter alltid til stede.

Masker mot fet hud

Det er mange oppskrifter som vil hjelpe deg å gjøre huden din matt og fløyelsaktig.

 1. Clay. Leire masker vil bidra til å kvitte seg med fettinnhold. Det er best å håndtere problemet med masken av hvit, blå og svart leire. For større effekt kan de fortynnes ikke på vannet, men på avkok av urter.
 2. Kefir, sitron og havregryn. Disse komponentene brukes ofte til å bekjempe aktiviteten til talgkjertlene. Hvis du kombinerer dem i en maske, får du et utrolig effektivt verktøy som kan takle selv den mest fet hud. Bland en spiseskje med varm kefir med saften av en halv sitron. Legg til en håndfull havregryn til massen for å lage en slurry. Påfør preparatet til renset hud og la det stå i 30 minutter. Havregryn absorberer sebum, sitrontørker og whitens huden, mykner kefir effekten av sitron og nærer huden med vitaminer. Effekten av dis er merkbar etter første søknad.
 3. Stivelse og agurk juice. Bland agurksaft med stivelse og påfør massen på ansiktet. Skyll med kaldt vann etter 20 minutter.
 4. Eggprotein. Protein er et annet effektivt middel for fet hud. Den kan brukes som et selvstendig verktøy og som en del av multi-komponent masker. Smør proteinet med kefir og sitronsaft og bruk på ansiktet, la det stå i 15 minutter. Hvis du etter avvaskingen har en liten tetthet i ansiktet, skal du bruke et tynt lag med lettkrem til huden.
 5. Banan. Denne frukten inneholder mye stivelse, noe som betyr at det vil bidra til å gjøre ansiktet fløyelsaktig og kjedelig. Bare mash massen av en banan med en gaffel eller blender, bruk gruel i ansiktet ditt. Hold i 10 minutter, vask deretter med varmt vann.
 6. Radise og agurk. Radish hemmer aktiviteten til talgkjertlene, og agurk nærer og fukter ansiktets hud. Bland den revet massen av grønnsaker og bruk den på ansiktet. Juice av grønnsaker kan lagres i kjøleskapet og daglig tørke ansiktet.

Naturlige masker er ikke bare effektive og helt ufarlige. De er også enkle å forberede, noe som gjør dem tilgjengelige for alle.

Fet hud i ansiktet er ikke en grunn til å dekke opp med en stor mengde pulver og skape effekten av et "pusset" ansikt. Noen få regler for omsorg for denne typen hud, endring av spisevaner, folkemottakere av masker og gnidning, vil hjelpe deg med å eliminere denne kosmetiske feilen. Bruk naturlige anti-oljeholdige hudmidler og vær perfekt!

om morgenen og om kvelden bruk gel for vask og en børste til ansiktet. Skum gelen i håndflatene og fordel skummet på ansiktet. For fet hud er nyttig massasje med en børste for ansiktet med veldig myke børster. Hvis hun gni gelen inn i huden i omtrent to minutter i en sirkulær bevegelse med mildt trykk, kan du dype rent porene i huden.
Hvis huden er betent, må den vaskes med toalettvann som inneholder alkohol etter hver rensing. Det vil desinfisere huden og forhindre utseende av nye betente områder. Lotioner som inneholder sinkoksid og salisylsyre er meget nyttige. Sinkoksid smelter litt porene og fjerner overflødig fett fra hudoverflaten. Salisylsyre - et antibakterielt middel - fremmer rask heling av akne og gjør huden myk.
vanlig bruk av eksfolierende midler (to til tre ganger i uken) kan forhindre tilstoppede porer og akne og kviser. Små granuler i disse produktene rengjør overflaten av huden fra døde celler og stimulerer blodtilførselen. Det er bedre å bruke eksfolierende midler om kvelden etter å ha renset huden. Spesielt mild handling og samtidig næringsrik er peeling geler. Mens de små kornene fjerner "smuss" fra huden, gir gelen det mye fuktighet. Som et resultat ser huden seg spesielt glatt, myk og elastisk ut. Meget god peeling betyr med tillegg av nettle ekstrakt. Dette antiinflammatoriske midlet er inne i de små kornene og frigjøres etter at det gis i huden. Utdrag forhindrer akne, hudormer og fremmer sin helbredelse.
i stedet for fettkrem, er det best å bruke en lysemulsjon (hydrogel) fra en rekke antiinflammatoriske pleieprodukter. De inneholder svært lite fett (eller ingen i det hele tatt) og mye fuktighet. Emulsjonen påføres på morgenen på renset hud og klapper med fingertoppene og gni den.
Et utmerket middel for betent hud er tea tree olje. Metoden for dens anvendelse er veldig enkel: pimples and blackheads blir fuktet flere ganger om dagen med en 5% olje løsning. Effekten oppnås innen få dager.
Det er veldig godt å gjøre dampbad 2-4 ganger i måneden, helst om kvelden før sengetid. Under virkningen av damp blir porene i huden fjernet av svarte flekker, hudbeinene begynner å handle mer intensivt. For prosedyren, lag en 2-3-liters tykkvegget kar, et terryhåndkle, papir servietter og krem. Før du lager et dampbad, bør du rengjøre huden grundig og smøre øyelokkene med øyekrem. Hell en håndfull tørket kamille eller salvie blomster på bunnen av det kokte karet hvis huden er fet. Fyll beholderen med 3/4 kokende vann og legg det på bordet. Bøy hodet over en bolle med vann og dekk med et håndkle. Hold ansiktet med øynene lukket i ca 10 minutter. Etter det er det best å tørke ansiktet med et serviett med lette blottende bevegelser og skyll ansiktet med kokt vann ved romtemperatur, og legg til noen dråper sitronsaft til det for å begrense porene som har utvidet seg under dampbadet.

Flere Artikler Om Typer Acne